Microsoft Word - Leták 2011.doc

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Microsoft Word - Leták 2011.doc"

Prepis

1 Študijný odbor obchod a podnikanie Je štúdium: Školského vzdelávacieho programu zameraného na posilnenie vyučovania odborných ekonomických predmetov a praktických činností, anglického a nemeckého jazyka a informačných technológií. V moderných odborných učebniach cudzích jazykov, administratívy a výpočtovej techniky. Vo fiktívnych školských firmách na školskom trhu práce s možnosťou súťažiť na veľtrhoch cvičných firiem doma i v zahraničí. V priateľskej atmosfére s vysoko kvalifikovanými pedagógmi. Štvorročné denné štúdium s maturitou, v ktorom získate vzdelanie v oblasti obchodu, služieb a cestovného ruchu. Absolvent je kvalifikovaný pracovník, ktorý vykonáva práce súvisiace s riadením, vedením a organizáciou obchodno-podnikateľských činností v oblasti podnikania v súkromnom, štátnom sektore a v cestovnom ruchu. Absolventi majú teoretické vedomosti a praktické zručnosti spojené so založením a prevádzkovaním podnikateľských subjektov, obchodných spoločností, služieb a cestovného ruchu. Naučíte sa: Orientovať sa v spleti nástrah ekonomiky spracovať ekonomické informácie s využitím informačných technológií poznať platnú legislatívu v oblasti ekonomiky a cestovného ruchu obchodne rokovať s peňažnými ústavmi, poisťovňami, dopravcami... ovládať jednoduché a podvojné účtovníctvo orientovať sa v organizácii a riadení cestovného ruchu na miestnej, regionálnej a celoštátnej úrovni spoznať zásady animácie rekreačných pobytov a sprievodcovskej činnosti spracovávať podnikateľské projekty... Ovládať administratívnu korešpondenciu a strojopis modernými metódami prostredníctvom výpočtovej techniky. Komunikovať v anglickom a nemeckom jazyku. Vytvoriť si svoju firmu na trhu práce. Pracovať s počítačom a novými informačnými technológiami.... a mnoho ďalších zaujímavých vedomostí!

2 predava Predava, asistent predaja je kvalifikovaný pracovník, ktorý vykonáva príslu né predajné innosti s pou itím vhodného vybavenia a systémov a v spojení so zákazníkmi a dodávate mi. Trojro ný u ebný odbor kon iaci závere nou skú kou, absolvent získa výu ný list. Po ukon ení túdia je mo né pokra ova v na ej kole v nadstavbovom túdiu prevádzka obchodu, ktorý kon í maturitnou skú kou. Pripravova a upravova tovar na predaj. Predvádza tovar zákazníkovi, vrátane jeho propagácie. Poskytova kvalifikovanú poradenskú innos a nevyhnutné informácie zákazníkovi. Uzatvára predajné transakcie o tovare (slu bách) so zákazníkom. Prijíma a vybavova zákaznícke objednávky. Udr iava a posil ova kontakty so zákazníkmi. Prijíma, kontrolova, skladova, o etrova a dohliada na tovar. Vies kontrolu pokladnice, obstaráva hotovostné a bezhotovostné platby. Poskytova efektívne slu by zákazníkom, vybavova otázky a s a ností. Vies a spracováva predajnú dokumentáciu, napr. záru né listy, potvrdenky at. Absolvent získa vedomosti a zru nosti v samostatnom predaji tovaru, jeho preberaní, o etrovaní a propagácii. Zvláda administratívne innosti predajne, prácu s výpo tovou technikou. Odborný výcvik vo vlastnej predajni a v kolskom bufete pod vedením kvalifikovaných majstrov odbornej výchovy. Moderne zariadené odborné u ebne jazykov, po íta ov a administratívy. Neobmedzený prístup k internetu. Dobre vybavené priestranné klasické u ebne. Priestory novej telocvi ne a ihriska. Na oddych po as prestávok prestávkový dvor, interiérové sedenie, kolský bufet, kolské rádio, automat na nápoje. Mimo kolské aktivity a krú ky anglického a nemeckého jazyka ekonomiky, ú tovníctva po íta ov a informa ných technológií urnalistiky a grafickej úpravy ( asopis GENERÁCIA) moderátorský a rozhlasový (rádio FOX, díd ej) portové futbal, volejbal, hokejbal, tenis, basketbal, turistika krú ky zru nosti kadernícky, kozmetický, moderné trendy gastronómie, pedikérsky, sladké pe enie, studená kuchy a, aran ovanie... Po ukon ení túdia mô ete Pracova v oblasti ekonomiky, finan ného poradenstva, slu ieb a cestovného ruchu. Pracova v administratíve tátnych a súkromných organizácií u nás i v zahrani í. Zaklada vlastné ekonomické a ú tovnícke ivnosti a firmy. Pokra ova v túdiu na vysokej kole. Profesia predava, asistent predaja je ve mi iadaná vo ve koobchodných centrách, maloobchode, v súkromnom i tátnom sektore.

3 pracovník marketingu tvorro ný v oblasti riadenia obchodu kon iaci maturitnou skú kou. Pracovník marketingu je kvalifikovaný pracovník, ktorý pripravuje a vyhodnocuje podklady marketingového výskumu, zabezpe uje propagáciu a reklamu, pre etruje reklamáciu chýb tovaru, výrobkov alebo slu ieb. Pripravova, organizova a vyhodnocova marketingový výskum. Zais ova a organizova reklamné akcie. Zostavi plán reklamy a propagácie výrobkov, slu ieb, tovaru v SR i v zahrani í. Spracováva návrhy propaga ných akcií. Vybavova reklamácie, vrátane pre etrovania ich oprávnenosti. Vies príslu nú obchodnú a ekonomickú dokumentáciu. Ovláda jednoduché a podvojné ú tovníctvo. Prijíma objednávky, tvori ceny a pracova s pokladnicou, pracova s výpo tovou technikou. Komunikova so zákazníkmi v anglickom alebo nemeckom jazyku. Základy ekonomických inností súvisiacich s prevádzkou obchodných zariadení, vlastných ivností a firiem. Sú as ou túdia je odborná prax v rozsahu 6 hodín tý denne. tudenti vykonávajú prax v odborných u ebniach, v kolskej predajni pod vedením kvalifikovaných u ite ov odborných predmetov a majstrov odbornej výchovy, tie v tátnych a súkromných firmách a agentúrach. V obchodných, výrobných podnikoch a v cestovnom ruchu na rôznych pozíciách v administratíve. Riadiaci pracovník v obchodnej innosti. Pracovník pre mediálne pôsobenie, reklamu a propagáciu výrobkov firiem v SR i v zahrani í. Odborník na tvorbu firemného imid u (logo firiem, propaga né materiály, firemné akcie). Mana ér exportu výrobkov. Pracovník marketingových výskumných agentúr. Absolventi mô u pokra ova v túdiu na vysokej kole a ník, servírka a ník, servírka je kvalifikovaný pracovník, zodpovedný za servis jedál a nápojov a obsluhu hostí. Trojro ný u ebný odbor kon iaci závere nou skú kou. Po vykonaní závere nej skú ky absolvent získa výu ný list. Po úspe nom ukon ení túdia je mo né pokra ova v na ej kole v nadstavbovom túdiu spolo né stravovanie, ktoré kon í maturitnou skú kou. Pripravova a aran ova miestnosti a slávnostné prestierania. Prijíma a uvádza hostí, poskytova rady pri výbere pokrmov a nápojov. Servírova a vydáva pokrmy a nápoje, zlo itú obsluhu pri slávnostných príle itostiach. Dokon ieva prípravu jedál pri stole (flambovanie, tran írovanie at.). Základy barmanstva a pripravova mie ané nápoje. Pripravova akcie. Základy ekonomických inností súvisiacich s prevádzkou stravovacích zariadení, prijíma objednávky, inkasova platby a pracova s pokladnicou. Odborný výcvik v dvoch vlastných re taura ných prevádzkach pod vedením Barmanské kurzy. pripravuje absolventov na výkon povolania a ník, servírka, ktorí sa uplatnia v slu bách ako zamestnanci re taurácií, hotelov a ostatných zariadení spolo ného stravovania a cestovného ruchu u nás i v zahrani í.

4 kozmetik Kozmetik samostatný odborný pracovník v kozmetických salónoch a predajniach kozmetiky. Ovláda v etky úkony spojené so starostlivos ou o ple tváre, krku, dekoltu. tvorro ný, kon iaci maturitnou skú kou. Obsah u iva: Starostlivos o ple tváre, krku, dekoltu - povrchové istenie pleti, peeling, h bkové istenie pleti, naparovanie tváre, ur ovanie typu pleti, aplikácia masiek a zábalov pod a typu pleti, masá tváre, krku, dekoltu, mikromasá o ného okolia - farbenie a formovanie obo ia, rias, depilácie, denné a ve erné lí enie. Manikúra rúk - masá rúk, kone ná úprava nechtov, nechtový dizajn, tvorba a modelácia gélových nechtov. Pedikúra a starostlivos o nohy. Poradenská slu ba. Schopnos riadi a organizova ekonomickú samostatnú innos v kozmetickom odvetví a v oblasti podnikania. Práca s informa nými technológiami. Základy komunikácie so zákazníkom v anglickom alebo nemeckom jazyku. kolenia a kurzy trvalá na riasy, permanentný make-up. Odborný výcvik vo vlastnom kozmetickom salóne a pedikúre pod vedením kaderník Kaderník je kvalifikovaný pracovník, ktorý vykonáva pracovné postupy v oblasti ú esovej tvorby, so znalos ami o kaderníckych materiáloch na vlasy a vlasovú poko ku, funkciami pracovného náradia a pomôcok, prístrojov a zariadení. Trojro ný u ebný odbor kon iaci závere nou skú kou. Po vykonaní tejto skú ky absolvent získa výu ný list. Po skon ení túdia je mo né pokra ova v na ej kole v nadstavbovom túdiu vlasová kozmetika, ktoré kon í maturitnou skú kou. Módne strihy. Povrchovú a h bkovú regeneráciu vlasov. Farbi vlasy rôznymi odleskami. Melírovanie a preparáciu vlasov. Aplikova stylingové prípravky. Tvori ú esy pod a PC programov. Základy ekonomických inností súvisiacich s prevádzkou kaderníckych zariadení, prijíma objednávky, inkasova platby a pracova s pokladnicou. Odborný výcvik v dvoch vlastných kaderníckych zariadeniach pod vedením Odborné kolenia svetových stylingových vlasových firiem, prax s výrobkami firiem SCHWARZKOPF, L OREAL, WELLA. Ú as na sú a iach, výstavách a ve trhoch. Absolventi odboru kozmetik sa uplatnia ako zamestnanci v rôznych kozmetických salónoch, pri zakladaní a vedení vlastného kozmetického salónu, pri poradenskej slu be v oblasti kozmetiky, v odbornom lí ení. Profesia je h adaná v oblasti cestovného ruchu, v turistických centrách, kúpe och u nás i v zahrani í. Absolventi mô u pokra ova v túdiu na vysokej kole. Ako odborný zamestnanec kaderníctva, v ivnostenských zariadeniach, zamestnanec firiem zaoberajúci sa výrobkami vlasovej kozmetiky, mô ete vies vlastný kadernícky salón.

5 kuchár Kuchár je kvalifikovaný pracovník, zodpovedný za samostatnú prípravu, úpravu a podávanie teplých a studených jedál. Trojro ný u ebný odbor kon iaci závere nou skú kou. Po vykonaní závere nej skú ky absolvent získa výu ný list. Po úspe nom ukon ení túdia je mo né pokra ova v na ej kole v nadstavbovom túdiu spolo né stravovanie, ktoré kon í maturitnou skú kou. Zostavova jedálny a nápojový lístok pod a gastronomických pravidiel. Základy ekonomických inností súvisiacich s prevádzkou stravovacích zariadení. Normovanie jedál, preh ad v kalkuláciách. Skladové operácie. Pripravova chutné a rôznorodé jedlá a nápoje pod a zaujímavých receptov. Spracováva polotovary. O etrova kuchárske náradie a vybavenie. Odborný výcvik v dvoch vlastných re taura ných prevádzkach pod vedením V hotelových a re taura ných slu bách cestovného ruchu. Iných zariadeniach spolo ného stravovania u nás i v zahrani í. Zalo i a vies vlastnú gastronomickú firmu obchodný pracovník tvorro ný v oblasti riadenia obchodu kon iaci maturitnou skú kou. Obchodný pracovník je kvalifikovaný pracovník, ktorý zabezpe uje iastkové odborné práce na úseku obchodnej agendy firmy, nákup a predaj výrobkov a tovaru, rie i problematiku marketingu. Riadi a organizova obchodnú innos. Pripravova podklady na obchodné jednanie. Zabezpe ova a realizova objednávky, vrátane ich evidencie. Orientova sa v oblasti marketingu, mana mentu a reklamy. Vykonáva a zais ova proces nákupu a predaja tovaru, prieskum trhu. Aran ova a prakticky predvádza tovar a výrobky zákazníkom. Inventarizáciu tovaru a s ou spojenú dokumentáciu. Prijíma objednávky, tvori ceny a pracova s pokladnicou, pracova s výpo tovou technikou. Komunikova so zákazníkmi v anglickom alebo nemeckom jazyku. Základy ekonomických inností súvisiacich s prevádzkou obchodných zariadení, vlastných ivností a firiem. Sú as ou túdia je odborná prax v rozsahu 6 hodín tý denne. tudenti vykonávajú prax v odborných u ebniach, v kolskej predajni pod vedením kvalifikovaných majstrov odbornej výchovy, tie v tátnych a súkromných firmách a agentúrach. Riadiaci pracovník v obchodnej innosti. Agent obchodných slu ieb, obchodný referent, maklér, sprostredkovate. Absolventi mô u pokra ova v túdiu na vysokej kole.

Microsoft Word - DEOV.doc

Microsoft Word - DEOV.doc DENNÍK evidencie odborného výcviku kolský rok.../... Názov koly: D E N N Í K evidencie odborného výcviku tudijný u ebný odbor (kód a názov): kolský rok: Ro ník Trieda: Skupina: Po et iakov v skupine: Na

Podrobnejšie

Riadiaci pracovník (manažér) zariadenia rýchleho občerstvenia Charakteristika Riadiaci pracovník (manažér) zariadenia rýchleho občerstveni

Riadiaci pracovník (manažér) zariadenia rýchleho občerstvenia Charakteristika Riadiaci pracovník (manažér) zariadenia rýchleho občerstveni Riadiaci pracovník (manažér) zariadenia rýchleho občerstvenia Charakteristika Riadiaci pracovník (manažér) zariadenia rýchleho občerstvenia riadi tím pracovníkov vykonávajúcich rýchlu formu prípravy a

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Manažér stravovacieho zariadenia Kód kvalifikácie U1412999-01435 Úroveň SKKR 4 Sektorová rada Obchod, marketing, gastronómia a cest. ruch SK ISCO-08 1412999 / Riadiaci pracovník (manažér)

Podrobnejšie

Microsoft Word - ŠTATÚT RADY ŠKOLY

Microsoft Word - ŠTATÚT  RADY  ŠKOLY TATÚT RADY KOLY pri Základnej kole, Zarevúca18, 034 01 Ru omberok V súlade so zákonom NR SR.596/2003 Z.z. o tátnej správe v kolstve a kolskej samospráve a v súlade s ustanovením 9 ods. 1 vyhlá ky Ministerstva

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Vizážista, kolorista Kód kvalifikácie U5142005-00198 Úroveň SKKR 3 Sektorová rada Remeslá, umelecké remeslá a osobné služby SK ISCO-08 5142005 / Vizážista, kolorista SK NACE Rev.2 S

Podrobnejšie

Škola (názov, adresa)

Škola (názov, adresa) UČEBNÝ PLÁN 2013 Škola (názov, adresa) Názov ŠkVP Kód a názov ŠVP Kód a názov študijného odboru Stupeň vzdelania Dĺžka štúdia Forma štúdia Druh školy Vyučovací jazyk Kategórie a názvy vyučovacích predmetov

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - Ch+ęmia 2008

Microsoft PowerPoint - Ch+ęmia 2008 CHÉMIA 2008 LIPTOVSKÝ JÁN, Hotel SOREA Máj 17. 19. september 2008 Chemie Pharma Schweiz BEZPE NÝ MANA MENT CHEMICKÝCH LÁTOK 18. september 2008 Bezpe nos nos v chemických podnikoch z poh adu poznatkov OZCH

Podrobnejšie

Microsoft Word - Príloha č. 15 Kritéria kvalitat. hodnotenia opat. 4.2

Microsoft Word - Príloha č. 15 Kritéria kvalitat. hodnotenia opat. 4.2 PRÍLOHA.1 KRITÉRIA KVALITATÍVNEHO HODNOTENIA PROJEKTOV SPOLUPRÁCE V RÁMCI OPATRENIA Projekty národnej spolupráce P.. Kritérium Rozpo et projektu je zameraný na realizáciu nasledovných inností: - spolo

Podrobnejšie

Stredná odborná škola ekonomická Stojan 1, Spišská Nová Ves ŠKOLSKÝ VZDELÁVACÍ PROGRAM Agroturistika Agroturistika 1

Stredná odborná škola ekonomická Stojan 1, Spišská Nová Ves ŠKOLSKÝ VZDELÁVACÍ PROGRAM Agroturistika Agroturistika 1 Stredná odborná škola ekonomická Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves ŠKOLSKÝ VZDELÁVACÍ PROGRAM Agroturistika Agroturistika 1 1. ÚVODNÉ IDENTIFIKAČNÉ ÚDAJE Názov a adresa školy Názov školského vzdelávacieho

Podrobnejšie

Závere ný ú et obce Z A V A R za rok 2008 Pod a príslu ných ustanovení zákona. 583/2004 Z.z. o rozpo tových pravidlách územnej samosprávy v z.n.p. pre

Závere ný ú et obce Z A V A R za rok 2008 Pod a príslu ných ustanovení zákona. 583/2004 Z.z. o rozpo tových pravidlách územnej samosprávy v z.n.p. pre Závere ný ú et obce Z A V A R za rok 2008 Pod a príslu ných ustanovení zákona. 583/2004 Z.z. o rozpo tových pravidlách územnej samosprávy v z.n.p. predkladáme údaje o rozpo tovom hospodárení súhrnne spracované

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Riadiaci pracovník v osobných skrášľovacích službách starostlivosti o ľudské telo Kód kvalifikácie C1439005-00196 Úroveň SKKR 3 Sektorová rada Remeslá, umelecké remeslá a osobné služby

Podrobnejšie

STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA obchodu a služieb Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola, Budovateľská 32, KOMÁRNO ŠKOLSKÝ VZDELÁVACÍ PROGRAM KVALITNÝ

STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA obchodu a služieb Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola, Budovateľská 32, KOMÁRNO ŠKOLSKÝ VZDELÁVACÍ PROGRAM KVALITNÝ STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA obchodu a služieb Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola, Budovateľská 32, KOMÁRNO ŠKOLSKÝ VZDELÁVACÍ PROGRAM KVALITNÝ V ŠKOLE ÚSPEŠNÝ V ŽIVOTE Kód a názov ŠVP 64 Ekonomika

Podrobnejšie

Microsoft Word - ŠkVP

Microsoft Word - ŠkVP kolský vzdelávací program Motto: Vychováva z detí nielen múdrych, ale aj dobrých udí Stupe vzdelania ISCED 1 D ka túdia : tyri roky Vyu ovací jazyk: slovenský tudijná forma : denná Druh koly: tátna a Stupe

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Pracovník turistického informačného centra - front office Kód kvalifikácie C4221002-01243 Úroveň SKKR 5 Sektorová rada Obchod, marketing, gastronómia a cest. ruch SK ISCO-08 4221002

Podrobnejšie

Učebný plán platný od 1. septembra 2013 začínajúc 1. ročníkom platný pre školský rok 2018/2019

Učebný plán platný od 1. septembra 2013 začínajúc 1. ročníkom platný pre školský rok 2018/2019 Učebný plán platný od 1. septembra 2013 začínajúc 1. ročníkom platný pre školský rok 2018/2019 Názov a adresa školy Názov ŠkVP Kód a názov študijného odboru Stupeň vzdelávania Dĺžka štúdia Forma štúdia

Podrobnejšie

Riadiaci pracovník (manažér) rekreačného strediska Charakteristika Riadiaci pracovník (manažér) rekreačného strediska zabezpečuje komplexn

Riadiaci pracovník (manažér) rekreačného strediska Charakteristika Riadiaci pracovník (manažér) rekreačného strediska zabezpečuje komplexn Riadiaci pracovník (manažér) rekreačného strediska Charakteristika Riadiaci pracovník (manažér) rekreačného strediska zabezpečuje komplexné služby na uspokojenie potrieb klientov za účelom rekreácie a

Podrobnejšie

PLÁN KONZULTÁCIÍ PRE ŽIAKOV S IUP meno žiaka:

PLÁN   KONZULTÁCIÍ  PRE ŽIAKOV   S   IUP  meno žiaka: Meno žiaka: Trieda: II.A Odbor: prevádzka obchodu Polrok: I. Školský rok: 2017/2018 Predmet /Učiteľ Dátum konz. Dátum konz. Dátum konz. Dátum konz. Dátum konz. Dátum konz. Stanovený počet konzultácií Slovenský

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Manikér - nechtový dizajnér Kód kvalifikácie U5142003-00207 Úroveň SKKR 4 Sektorová rada Remeslá, umelecké remeslá a osobné služby SK ISCO-08 5142003 / Manikér SK NACE Rev.2 S OSTATNÉ

Podrobnejšie

Súkromná obchodná hotelová akadémia GASMO Žehrianska 6, so sídlom Holíčska 2, Bratislava SPRÁVA O VÝSLE

Súkromná obchodná hotelová akadémia GASMO Žehrianska 6, so sídlom Holíčska 2, Bratislava     SPRÁVA O VÝSLE SPRÁVA O VÝSLEDKOCH A PODMIENKACH VÝCHOVNO-VZDELÁVACEJ ČINNOSTI SÚKROMNEJ HOTELOVEJ AKADÉMIE GASMO ZA ŠKOLSKÝ ROK 2014/2015 Predkladá: Ing. Katarína Bederková riaditeľka školy Stanovisko zriaďovateľa:

Podrobnejšie

M e t o d i k a o v e r o v a n i a

M e t o d i k a     o v e r o v a n i a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR V y h o d n o t e n i e experimentálneho overovania v stredných odborných školách v Slovenskej republike v školskom roku 2015/2016 Gestorský útvar: Sekcia

Podrobnejšie

STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA

STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA KOŠICKÁ 20 PREŠOV ŠTUDIJNÝ ODBOR 6446 4 KOZMETIK 6362 6 KOZMETIČKA A VIZÁŽISTKA www.zsssluz.edupage.org STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA, KOŠICKÁ 20, 080 01 PREŠOV Kód a názov ŠVP Kód a názov

Podrobnejšie

STREDNÁ PRIEMYSELNÁ ŠKOLA DOPRAVNÁ Hlavná 113, Košice Samostatná Stredná priemyselná škola dopravná v Košiciach začala pôsobiť v pridelených

STREDNÁ PRIEMYSELNÁ ŠKOLA DOPRAVNÁ Hlavná 113, Košice Samostatná Stredná priemyselná škola dopravná v Košiciach začala pôsobiť v pridelených STREDNÁ PRIEMYSELNÁ ŠKOLA DOPRAVNÁ Hlavná 113, Košice Samostatná Stredná priemyselná škola dopravná v Košiciach začala pôsobiť 1.9.1967 v pridelených priestoroch bývalých Mestských kasární na Hlavnej ulici.

Podrobnejšie

Microsoft Word - prijimacie_konanie_2017_2018_fakulty_EUBA.doc

Microsoft Word - prijimacie_konanie_2017_2018_fakulty_EUBA.doc OBCHODNÁ FAKULTA EU V BRATISLAVE Dolnozemská cesta 1, 852 35 Bratislava 5; ' 02/67291104; fax: 02/67291149 e-mail: zora.szakalova@euba.sk; http://obchodnafakulta.sk; www.facebook.com/obchodna.fakulta Študijné

Podrobnejšie

k

k prijímacieho konania do 2-ročného nadstavbového štúdia 6422 L vlasová kozmetika, externé-večerné štúdium pre školský rok 2018/2019 Štúdium je určené pre absolventov 3-ročného učebného odboru kaderník Žiaci

Podrobnejšie

Čiastka 265/2007 (656 príloha č. 5)

Čiastka 265/2007 (656 príloha č. 5) NÁVRH NA KOMANDITNEJ SPOLO NOSTI DO OBCHODNÉHO REGISTRA Obchodný register Okresný súd Ulica Obec PS íslo NAVRHOVATE TITUL PRED MENOM MENO PRIEZVISKO/ OBCHODNÉ MENO/NÁZOV TITUL ZA MENOM BYDLISKO/MIESTO

Podrobnejšie

OBAL1-ZZ.vp

OBAL1-ZZ.vp Rodné íslo/ íslo povolenia na pobyt VZOR TYP A RO NÉ ZÚ TOVANIE poistného na verejné zdravotné poistenie ( alej len poistné ) zamestnanca za rok 2006 pod a 19 zákona. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení

Podrobnejšie

Žiadosť o prídavok na dieťa

Žiadosť o prídavok na dieťa A Údaje o žiadate ovi Žiados o prídavok na die a Údaje v žiadosti vyp ajte pali kovým písmom a zodpovedajúci údaj ozna te pod a tohto vzoru Priezvisko Meno Rodinný stav 1) Dátum narodenia Rodné íslo (Identifika

Podrobnejšie

6 Učebný plán 2840 M biotechnológia a farmakológia (platný od začínajúc 1.ročníkom) Kategórie a názvy vzdelávacích oblastí a názvy vyučovacíc

6 Učebný plán 2840 M biotechnológia a farmakológia (platný od začínajúc 1.ročníkom) Kategórie a názvy vzdelávacích oblastí a názvy vyučovacíc 6 Učebný plán 2840 M biotechnológia a farmakológia (platný od 1.9.2016 začínajúc 1.ročníkom) Kategórie a názvy vzdelávacích oblastí a názvy vyučovacích predmetov Počet týždenných vyučovacích hodín vo vzdelávacom

Podrobnejšie

8413

8413 MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-NOVÉ MESTO -------------------------------------------------------------- NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE mestskej časti Bratislava-Nové Mesto č..../2017 zo dňa... 2017 Všeobecne

Podrobnejšie

plan_prace_2018_2019

plan_prace_2018_2019 Stredná odborná škola hotelová Horný Smokovec 26, 062 01 Vysoké Tatry P L Á N P R Á C E na školský rok 2018/2019 V Hornom Smokovci, 31.08.2018 RNDr. Peter Slančo riaditeľ SOŠ hotelová 1 Plán pedagogických

Podrobnejšie

Microsoft Word - Einkaufsbedingungen SK.Endfass ver.SK.doc

Microsoft Word - Einkaufsbedingungen SK.Endfass ver.SK.doc N á k u p n é p o d m i e n k y S p o l o č n o s t i W ö h r l e S l o v a k i a, k. s. N o v o z á m o c k á 1 0 4, N i t r a I O 3 6 5 6 4 2 0 6 Z á p i s v O R O S N i t r a v o d d. S r v o v l..

Podrobnejšie

M e t o d i k a o v e r o v a n i a

M e t o d i k a     o v e r o v a n i a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR V y h o d n o t e n i e experimentálneho overovania odborov vzdelávania v stredných odborných školách v Slovenskej republike v školskom roku 2017/2018 Gestorský

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Vydavateľský redaktor Kód kvalifikácie U2642007-01713 Úroveň SKKR 6 Sektorová rada Kultúra a vydavateľstvo SK ISCO-08 2642007 / Vydavateľský redaktor SK NACE Rev.2 J INFORMÁCIE A KOMUNIKÁCIA,

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU Platný od: 24.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU (a) Názov študijného odboru: (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa odbor študuje a štandardná dĺžka štúdia študijných programov pre tieto stupne vysokoškolského

Podrobnejšie

Microsoft Word - Príloha č. 6 Charakt. priorít a opatreni osi 3, SZ

Microsoft Word - Príloha č. 6  Charakt. priorít a opatreni osi 3, SZ PRÍLOHA.6 CHARAKTERISTIKA PRIORÍT A OPATRENÍ OSI 3, KTORÉ SÚ IMPLEMENTOVANÉ PROSTREDNÍCTVOM OSI 4 platná od 19. 12. 2011 1 V Prílohe. 6 Charakteristika priorít a opatrení osi 3, ktoré sú implementované

Podrobnejšie

STRIH A ÚČES STRIH Strih dámsky krátke a polodlhé vlasy (vrátane umývania a stylingu) Strih dámsky dlhé vlasy (vrátane umývania a stylingu) Páns

STRIH A ÚČES STRIH Strih dámsky krátke a polodlhé vlasy (vrátane umývania a stylingu) Strih dámsky dlhé vlasy (vrátane umývania a stylingu) Páns STRIH A ÚČES STRIH Strih dámsky krátke a polodlhé vlasy (vrátane umývania a stylingu) Strih dámsky dlhé vlasy (vrátane umývania a stylingu) 37 45 Pánsky strih 20 Pánsky strih strojčekom 15 Úprava brady

Podrobnejšie

UČEBNÉ PLÁNY na šk. rok 2017/18 trojročné učebné odbory 6475 H technicko-administratívny pracovník predmet skratka 1. ročník 2. ročník 3. ročník slove

UČEBNÉ PLÁNY na šk. rok 2017/18 trojročné učebné odbory 6475 H technicko-administratívny pracovník predmet skratka 1. ročník 2. ročník 3. ročník slove UČEBNÉ PLÁNY na šk. rok 2017/18 trojročné učebné odbory 6475 H technicko-administratívny pracovník predmet skratka 1. ročník 2. ročník 3. ročník slovenský jazyk a literatúra SJL 2 2 2 anglický jazyk ANJ

Podrobnejšie

Microsoft Word - Výročná správa CEMMAC 2009 slov.konečná po VZ.doc

Microsoft Word - Výročná správa CEMMAC 2009 slov.konečná po VZ.doc VÝRO NÁ SPRÁVA za rok 2009 spolo nosti CEMMAC a.s. so sídlom v Hornom Srní Spolo nos zapísaná v OR Okresného súdu v Tren íne, v oddieli Sa, vlo ka íslo:14 /R OBSAH 1. Profil spolo nosti 2. Podnikate ské

Podrobnejšie

VYNALES_form

VYNALES_form 1. Uve te prosím Vá vek v rokoch: 2. Pohlavie 100% (254) 0% (0) muž 90% (229) žena 10% (25) 3. Aké je va e hlavné zamestnanie? súkromne hospodáriaci ro ník 2% (5) robotník 9% (22) administratívny zamestnanec

Podrobnejšie

Hospodarska_informatika_2015_2016a

Hospodarska_informatika_2015_2016a Gestorská katedra: Študijný program 1. stupňa: Garant študijného programu: KAI FHI EU v Bratislave Hospodárska informatika denné štúdium 1. ročník doc. Ing. Gabriela Kristová, PhD. Bakalárske štúdium -

Podrobnejšie

Čiastka 3/2013

Čiastka 3/2013 VZOR FORMULÁRA FORMULÁR NA POSKYTNUTIE INVESTI NEJ POMOCI NA ROZVOJ REGIÓNOV PRE OBLAS CESTOVNÉHO RUCHU I. ÚDAJE O ŽIADATE OVI 1.A Identifika né údaje, ak je žiadate om právnická osoba 1.1 Obchodné meno:

Podrobnejšie

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 6 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pr

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 6 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pr MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 6 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pre odborné vzdelávanie a prípravu, skupiny študijných

Podrobnejšie

učebné plány_ŠKVP_2013_14

učebné plány_ŠKVP_2013_14 Učebný plán študijného odboru 3650 M staviteľstvo Všeobecné vzdelávanie Škola (názov, adresa) Stredná priemyselná škola stavebná, Plzenská 10, 080 01 Prešov Názov ŠkVP Kód a názov ŠVP Kód a názov študijného

Podrobnejšie

8

8 8 PODMIENKY NA REALIZÁCIU ŠKOLSKÉHO VZDELÁVACIEHO PROGRAMU V UČEBNOM ODBORE 6456 2 KADERNÍK Názov a adresa školy Názov školského vzdelávacieho programu Kód a názov ŠVP Kód a názov učebného odboru Stupeň

Podrobnejšie

000____OBAL1-ZZ s Eurom.vp

000____OBAL1-ZZ s Eurom.vp Slovenská inova ná a energetická agentúra Kód žiadate a : (Vyplní agentúra) ŽIADOS o absolvovanie skúšky odbornej spôsobilosti na výkon innosti energetického audítora pod a 9 ods. 6 zákona. 476/2008 Z.

Podrobnejšie

Spojená škola, Scota Viatora 8, Ružomberok Prijímacie konanie pre školský rok 2019/2020 Počty prijímaných žiakov a kritériá prijatia na štúdium Stredn

Spojená škola, Scota Viatora 8, Ružomberok Prijímacie konanie pre školský rok 2019/2020 Počty prijímaných žiakov a kritériá prijatia na štúdium Stredn Spojená škola, Scota Viatora 8, Ružomberok Prijímacie konanie pre školský rok 2019/2020 Počty prijímaných žiakov a kritériá prijatia na štúdium Stredná odborná škola obchodu a služieb Scota Viatora 8,

Podrobnejšie

Návrh VZN, ktorým sa určujú pravidlá času predaja v obchode a času prevádzky služieb - do MZ

Návrh VZN, ktorým sa určujú pravidlá času predaja v obchode a času prevádzky služieb - do MZ Mestská časť Bratislava-Nové Mesto Materiál na rokovanie Miestneho zastupiteľstva dňa 16.12.2016 Návrh Všeobecne záväzného nariadenia mestskej časti Bratislava-Nové Mesto č..../2016, ktorým sa určujú pravidlá

Podrobnejšie

Čiastka 184/2007

Čiastka 184/2007 VZOR Žiados o schválenie podpory I. Registra né íslo žiadate a II. Údaje o žiadate ovi Právna forma 2 ) I O DR SK III. Údaje o prijatí žiadosti Pôdohospodárskou platobnou agentúrou J.. Názov ob ianskeho

Podrobnejšie

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 1 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pr

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 1 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pr MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 1 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pre odborné vzdelávanie a prípravu študijný odbor 9245

Podrobnejšie

E K O N O M I C K Á U N I V E R Z I TA V B R A T I S L A V E

E K O N O M I C K Á U N I V E R Z I TA     V    B R A T I S L A V E Zadanie zákazky Postupom podľa 9 ods. 9 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov 1. Identifikácia verejného obstarávateľa Názov: Ekonomická univerzita v Bratislave

Podrobnejšie

Cirkevná stredná odborná škola sv. Jozafáta, Komenského 1963/10, Trebišov Tel.: 056/ , K R I T É R I Á a ostatné

Cirkevná stredná odborná škola sv. Jozafáta, Komenského 1963/10, Trebišov Tel.: 056/ ,   K R I T É R I Á a ostatné Cirkevná stredná odborná škola sv. Jozafáta, Komenského 1963/10, 075 01 Trebišov Tel.: 056/66702 11, e-mail: skola@csostv.sk K R I T É R I Á a ostatné podmienky prijatia na štúdium do prvého ročníka na

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Pekár Kód kvalifikácie U7512001-00885 Úroveň SKKR 3 Sektorová rada Potravinárstvo SK ISCO-08 7512001 / Pekár SK NACE Rev.2 C PRIEMYSELNÁ VÝROBA, 10 Výroba potravín Doklad o získanej

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1990 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1990 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1990 Vyhlásené: 21.12.1990 Časová verzia predpisu účinná od: 01.01.1991 do: 31.01.1991 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 533 V Y H L Á Š K A Federálneho

Podrobnejšie

0068-statnice-ekonomika-podniku pdf

0068-statnice-ekonomika-podniku pdf Ekonomika podniku - okruh. 9 ANALÝZA NÁKLADOV PODNIKU NA ZÁKLADE FINAN NÉHO Ú TOVNÍCTVA Náklady - pe ažné ocenenie spotreby podnikových výrobných faktorov vynaložených podnikom na jeho výkony a ostatné

Podrobnejšie

Schválený rozpočet obce Visolaje na rok 2019 s výhľadom na roky 2020 a 2021 Zdroj Typ zdr oja Položka Podpol ožka Bežné príjmy Skutočné plnenie 2016 S

Schválený rozpočet obce Visolaje na rok 2019 s výhľadom na roky 2020 a 2021 Zdroj Typ zdr oja Položka Podpol ožka Bežné príjmy Skutočné plnenie 2016 S Schválený rozpočet obce Visolaje na rok s výhľadom na roky a Typ zdr oja pol ož Bežné príjmy plnenie Schválený rozpočet 31.12. 111 R 312 001 Tuzemské bežné transfery v rámci VS zo ŠR okrem preneseného

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint ODBORNÉ VZDELÁVANIE A PRÍPRAVA VODIČOV 5. december 2018 Základné pojmy Vláda Slovenskej republiky (ďalej len SR ) schválila v júni 2007 koncepciu dvojúrovňového modelu vzdelávacích programov v oblasti

Podrobnejšie

Obec Belá ako partner realizuje projekt KulTuristika - spoločne posilňujeme kultúru, turizmus a šport v obciach Terchová, Belá a Jaworze Terchová Belá

Obec Belá ako partner realizuje projekt KulTuristika - spoločne posilňujeme kultúru, turizmus a šport v obciach Terchová, Belá a Jaworze Terchová Belá Obec ako partner realizuje projekt KulTuristika - spoločne posilňujeme kultúru, turizmus a šport v obciach, a v obciach, a Názov projektu KulTuristika spoločne posilňujeme kultúru, turizmus a šport v obciach,

Podrobnejšie

Správa predstavenstva o podnikateľskej Ċinnosti spoloĊnosti a o stave jej majetku za rok 2001

Správa predstavenstva o podnikateľskej Ċinnosti spoloĊnosti a o stave jej majetku za rok 2001 GRANDHOTEL PRAHA a. s. Výročná správa za rok 2006 Tatranská Lomnica 10.5.2007 ZÁKLADNÉ ÚDAJE Obchodné meno: GRANDHOTEL PRAHA a. s. IČO: 36 452 173 Sídlo: Tatranská Lomnica 8 059 60 Vysoké Tatry Právna

Podrobnejšie

Czêœæ+informatyczna+po+korekcie.pdf

Czêœæ+informatyczna+po+korekcie.pdf Jozef PAVELKA Prešovská Univerzita v Prešove, Slovenská Republika Podpora výu by techniky národným projektom Dielne a IKT vo výu be Úvod Projekt KEGA Metodika implementácie interaktívnej tabule pri vzdelávaní

Podrobnejšie

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 5 ktorým sa mení ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 5 ktorým sa mení ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 5 ktorým sa mení ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pre odborné vzdelávanie a prípravu, skupinu

Podrobnejšie

duál - Remeslo

duál - Remeslo DUÁL - REMESLO Bc. Peter Oslovič SOŠ technická Prešov MOŽNOSTI ŠTÚDIA 2-ročný učebný odbor 3-ročné učebné odbory 4-ročné študijné odborý 2-ročné nadstavbové štúdium Pomaturitné štúdium Skrátené štúdium

Podrobnejšie

MZ.pdf

MZ.pdf Mestská as Bratislava Ružinov Materiál na rokovanie Miestneho zastupite stva M Bratislava-Ružinov d a 7.2.2017 Návrh na schválenie nájmu nebytových priestorov o výmere 158 m 2 v objekte bývalých detských

Podrobnejšie

Štúrova 74, Ša a Tel: 031/ E- mail: S p r á v a o výsledkoch a podmienkach výchovno-vzdelávacej i

Štúrova 74, Ša a   Tel: 031/ E- mail: S p r á v a o výsledkoch a podmienkach výchovno-vzdelávacej i Štúrova 74, 927 00 Ša a www.soupsala.edu.sk Tel: 031/770 2982 E- mail: soupsala@gmail.sk S p r á v a o výsledkoch a podmienkach výchovno-vzdelávacej innosti Strednej odbornej školy - Szakközépiskola, Štúrova

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Animátor v cestovnom ruchu Kód kvalifikácie C5169002-01430 Úroveň SKKR 4 Sektorová rada Obchod, marketing, gastronómia a cest. ruch SK ISCO-08 5169002 / Animátor voľného času SK NACE

Podrobnejšie

P15.vp

P15.vp Miesto na nalepenie kolkovej známky NÁVRH NA PODNIKU ZAHRANI NEJ OSOBY ORGANIZA NEJ ZLOŽKY PODNIKU ZAHRANI NEJ OSOBY DO OBCHODNÉHO REGISTRA Obchodný register Okresný súd Ulica Obec PS íslo NAVRHOVATE MENO

Podrobnejšie

CURRICULUM VITAE OSOBNÉ ÚDAJE PRACOVNÉ SKÚSENOSTI VZDELANIE A ŠKOLENIA OSOBNÉ SCHOPNOSTI A ZRUČNOSTI OSOBNÉ ÚDAJE Meno Tibor Végh, PaedDr. Adresa Duna

CURRICULUM VITAE OSOBNÉ ÚDAJE PRACOVNÉ SKÚSENOSTI VZDELANIE A ŠKOLENIA OSOBNÉ SCHOPNOSTI A ZRUČNOSTI OSOBNÉ ÚDAJE Meno Tibor Végh, PaedDr. Adresa Duna CURRICULUM VITAE OSOBNÉ ÚDAJE PRACOVNÉ SKÚSENOSTI VZDELANIE A ŠKOLENIA OSOBNÉ SCHOPNOSTI A ZRUČNOSTI OSOBNÉ ÚDAJE Meno Tibor Végh, PaedDr. Adresa Dunajská Streda, Októbrová 1511/48, 929 01 Telefón +421

Podrobnejšie

Informácie o banke, jej činnosti, opatreniach na nápravu a uložených pokutách k Poštová banka, a.s. Dvořákovo nábrežie 4, Bratislava

Informácie o banke, jej činnosti, opatreniach na nápravu a uložených pokutách k Poštová banka, a.s. Dvořákovo nábrežie 4, Bratislava Informácie o banke, jej činnosti, opatreniach na nápravu a uložených pokutách k 31.12.2015 Poštová banka, a.s. Dvořákovo nábrežie 4, 811 02 Bratislava IČO: 31 340 890 Zapísaná v Obchodnom registri Okresného

Podrobnejšie

Stredná odborná škola Szakközépiskola, Štúrova 74, Ša a Písomná as závere ných skúšok Dátum: Písomná as ZS bude prebieha od 7:45 do 8:30 hod

Stredná odborná škola Szakközépiskola, Štúrova 74, Ša a Písomná as závere ných skúšok Dátum: Písomná as ZS bude prebieha od 7:45 do 8:30 hod Písomná as závere ných skúšok Dátum: 18.6.2014 Písomná as ZS bude prebieha od 7:45 do 8:30 hod. ebný odbor: 4580 2 chovate 02 chov koní a jazdectvo 6445 2 kuchár u eb a III.E Zoznam žiakov u ebného odboru

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Výrobca a opravár hudobných z dreva Kód kvalifikácie U7312001-01085 Úroveň SKKR 4 Sektorová rada Lesné hospodárstvo a drevospracujúci priemysel SK ISCO-08 7312001 / Výrobca a opravár

Podrobnejšie

Uctovnictvo_2015_2016a

Uctovnictvo_2015_2016a Gestorská katedra: Študijný program 1. stupňa: Garant študijného programu: KÚA FHI EU v Bratislave Účtovníctvo denné štúdium 1. a 2. ročník doc. Ing. Katarína Máziková, PhD. Bakalárske štúdium - denné

Podrobnejšie

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Uznávanie kvalifikácie a osobitnej odbornej spôsobilosti v oblasti BOZP, nástroj na uplatnenie našich odborníkov na trhu práce v krajinách EÚ Inštitút pre výskum práce a rodiny Župné nám.5-6, Bratislava

Podrobnejšie

Dopravna akademia

Dopravna akademia MINISTERSTVO ŠKOLSTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY CHARAKTERISTIKA ŠTUDIJNÉHO ODBORU Študijný odbor: Forma, spôsob a organizácia štúdia: dopravná akadémia denné štúdium pre absolventov základnej školy 1. Základné

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 Dotácie z rozpočtu mesta Hlohovec VZN č. 237/2019 Zuzana Raciková Referent pre kultúru a šport Všeobecne záväzné nariadenie č. 237/2019 Zmena oproti minulému VZN sa týka hlavne: 1. Nové žiadosti o poskytnutie

Podrobnejšie

ODPORÚČANÉ ŠTUDIJNÉ PLÁNY PRE ŠTUDENTOV DENNÉHO A EXTERNÉHO ŠTÚDIA 1 Študijný program 1. stupňa: Ekonomika a manažment podniku Študijný odbor:

ODPORÚČANÉ ŠTUDIJNÉ PLÁNY PRE ŠTUDENTOV DENNÉHO A EXTERNÉHO ŠTÚDIA 1 Študijný program 1. stupňa: Ekonomika a manažment podniku Študijný odbor: ODPORÚČANÉ ŠTUDIJNÉ PLÁNY PRE ŠTUDENTOV DENNÉHO A EXTERNÉHO ŠTÚDIA 1 Študijný program 1. stupňa: Ekonomika a manažment podniku Študijný odbor: 3.3.16 Ekonomika a manažment podniku ***Pre študentov, ktorí

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - Vitajte cyklisti Rohac

Microsoft PowerPoint - Vitajte cyklisti Rohac Ján Roháč, Nadácia Ekopolis 6. marec 2009, Prešov je jedným z programov nadácie Ekopolis na pdoporu nemtorovej dopravy (Greenways, Trixi, Živé chodníky, Jantárová cesta). Hlavnými partnermi programu sú

Podrobnejšie

POSTUP TVORBY NORMATÍVOV

POSTUP TVORBY NORMATÍVOV MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY NORMATÍV materiálno-technického a priestorového zabezpečenia pre študijný odbor 6324 M manažment regionálneho cestovného ruchu Schválilo

Podrobnejšie

Správa predstavenstva o podnikateľskej Ċinnosti spoloĊnosti a o stave jej majetku za rok 2001

Správa predstavenstva o podnikateľskej Ċinnosti spoloĊnosti a o stave jej majetku za rok 2001 Interhouse Tatry s.r.o. Výročná správa za rok 2010 Tatranská Lomnica 26.4.2011 1 OBSAH: 1) Základné údaje 2) Predmet činnosti 3) Štatutárny orgán - konatelia 4) Audítor 5) Spoločníci 6) Ľudské zdroje 7)

Podrobnejšie

Cenníky LETO Cenník vstupov leto

Cenníky LETO Cenník vstupov leto Cenníky LETO Držitelia vernostnej karty PATINCE AQUA CARD Bazénový svet - Vonkajšie a vnútorné bazény PO - PIA Víkendy a štátne sviatky Celodenný vstup 10 13 LETNÝ CENNÍK VSTUPOV 3-hodinový vstup 8 10

Podrobnejšie

Súkromná stredná odborná škola Dudova 4, Bratislava SPRÁVA O VÝSLEDKOCH A PODMIENKACH VÝCHOVNO-VZDELÁVA

Súkromná stredná odborná škola Dudova 4, Bratislava     SPRÁVA O VÝSLEDKOCH A PODMIENKACH VÝCHOVNO-VZDELÁVA SPRÁVA O VÝSLEDKOCH A PODMIENKACH VÝCHOVNO-VZDELÁVACEJ ČINNOSTI SÚKROMNEJ STREDNEJ ODBORNEJ ŠKOLY, HOLÍČSKA 2, BRATISLAVA ZA ŠKOLSKÝ ROK 2015/2016 Predkladá: Ing. Katarína Bederková riaditeľka školy Stanovisko

Podrobnejšie

34_POLYGRAFIA_A_MEDIA

34_POLYGRAFIA_A_MEDIA Základné informácie o študijných a učebných odboroch a ich zameraniach skupiny odborov 34 POLYGRAFIA A MÉDIÁ Učebný odbor/ zamerania 3473 2 polygraf 0 0 3473 2 01 polygraf sadzba 0 0 3473 2 02 polygraf

Podrobnejšie

Kriteria 2019

Kriteria 2019 Riaditeľ Súkromnej Spojenej školy EDUCO, Slanická osada 2178, Námestovo v súlade s 62 až 68 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a v súlade so zákonom NR SR č. 596/2003

Podrobnejšie

OBEC MALÝ LAPÁŠ Rozpočet obce Malý Lapáš na rok 2019 a nasledujúce roky 2020 a 2021 Návrh rozpočtu obce Malý Lapáš na rok 2019 vyvesený: Vy

OBEC MALÝ LAPÁŠ Rozpočet obce Malý Lapáš na rok 2019 a nasledujúce roky 2020 a 2021 Návrh rozpočtu obce Malý Lapáš na rok 2019 vyvesený: Vy OBEC MALÝ LAPÁŠ Rozpočet obce Malý Lapáš na a nasledujúce roky 2020 a 2021 Návrh rozpočtu obce Malý Lapáš na vyvesený: 22.11.2018 Vyhodnotenie pripomienok k návrhu rozpočtu obce: 07.12.2018 Návrh rozpočtu

Podrobnejšie

4 Charakteristika ŠkVP v odbore 6445H 00 kuchár

4  Charakteristika ŠkVP v odbore 6445H 00 kuchár 4 CHARAKTERISTIKA ŠKOLSKÉHO VZDELÁVACIEHO PROGRAMU V UČEBNOM ODBORE 6445 H 00 kuchár Názov a adresa školy Súkromná stredná odborná škola, Dukelská 33, Giraltovce Názov školského vzdelávacieho programu

Podrobnejšie

Czêœæ+informatyczna+po+korekcie.pdf

Czêœæ+informatyczna+po+korekcie.pdf Roman STADTRUCKER, Milan URIš Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici, Slovenská Republika Zvyšovanie kvality vyu ovacieho procesu pomocou interaktívnych elektronických úloh Úvod Používanie informa ných

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU Platný od: 20.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU (a) Názov študijného odboru: (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa odbor študuje a štandardná dĺžka štúdia študijných programov pre tieto stupne vysokoškolského

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Majster (supervízor) v strojárskej výrobe Kód kvalifikácie C3122012-00776 Úroveň SKKR 5 Sektorová rada Automobilový priemysel a strojárstvo SK ISCO-08 3122012 / Majster (supervízor)

Podrobnejšie

Pravda, Prehľad podmienok vo vybraných štátoch [Pravda; 16/2015; 21/01/2015; s.: 24; veg ; Zaradenie: KAM na vysokú školu] Veľká Británia P

Pravda, Prehľad podmienok vo vybraných štátoch [Pravda; 16/2015; 21/01/2015; s.: 24; veg ; Zaradenie: KAM na vysokú školu] Veľká Británia P Pravda, 21.01.2015 Prehľad podmienok vo vybraných štátoch [Pravda; 16/2015; 21/01/2015; s.: 24; veg ; Zaradenie: KAM na vysokú školu] Veľká Británia Populárne študijné odbory: ekonomické odbory, medzinárodné

Podrobnejšie

Marketingový mix: - komunikácia, komunikačné kanály - distribúcia, distribučné  kanály

Marketingový mix:  -  komunikácia, komunikačné kanály - distribúcia, distribučné  kanály MARKETINGOVÝ MIX: - KOMUNIKÁCIA, KOMUNIKAČNÉ KANÁLY - DISTRIBÚCIA, DISTRIBUČNÉ KANÁLY CENA V oblasti vkladových produktov rozlišujeme dva druhy ceny: úroky poskytnuté vkladateľom poplatky Cenová politika

Podrobnejšie

V zmysle nariadenia vlády SR č. 342/2014 Z.z., ktorým sa ustanovujú pravidlá poskytovania podpory v poľnohospodárstve v súvislosti so schémami oddelen

V zmysle nariadenia vlády SR č. 342/2014 Z.z., ktorým sa ustanovujú pravidlá poskytovania podpory v poľnohospodárstve v súvislosti so schémami oddelen V zmysle nariadenia vlády SR č. 342/2014 Z.z., ktorým sa ustanovujú pravidlá poskytovania podpory v poľnohospodárstve v súvislosti so schémami oddelených priamych platieb v nadväznosti na 12 Platba pre

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU ANDRAGOGIKA

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU ANDRAGOGIKA Platný od: 20.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU ANDRAGOGIKA (a) Názov študijného odboru: Andragogika (anglický názov "Andragogy") (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa odbor študuje a štandardná

Podrobnejšie

ROZPOČET 2019

ROZPOČET 2019 Návrh rozpočtu na rok 2019 Príjmy 2019 2019 Bežné Daň z príjmov fyzickej osoby 518025,00 Daň z pozemkov FO 3012,00 Daň z pozemkov PO 8900,00 Daň zo stavieb FO 3796,00 Daň zo stavieb PO 18942,00 Daň za

Podrobnejšie

Váš list/zo dňa

Váš list/zo dňa Popradská 66, 041 32 Košice IČO: 00397768, IČ DPH: SK2021157050 tel. / VoIP: +421 55 / 788 3611, fax: +421 55 / 788 3665 e-mail: maria.hencovska@upjs.sk, gabriela.kravcakova@upjs.sk, http://www.fvs.upjs.sk

Podrobnejšie

1.pdf

1.pdf Ú FOND 1-02 31570020000000003475 Názov spravovaného fondu Globálny akciový dôchodkový fond AXA d.d.s., a.s., príspevkový d.d.f. SÚVAHA k 31.12.2015 v eurách Ozna enie POLOŽKA 31.12.2015 31.12.2014 a b

Podrobnejšie

Informácie o banke, jej činnosti, opatreniach na nápravu a uložených pokutách za obdobie od do Poštová banka, a.s. Dvořákovo náb

Informácie o banke, jej činnosti, opatreniach na nápravu a uložených pokutách za obdobie od do Poštová banka, a.s. Dvořákovo náb Informácie o banke, jej činnosti, opatreniach na nápravu a uložených pokutách za obdobie od 01.07.2014 do 30.09.2014, IČO: 31 340 890 Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I Oddiel: Sa,

Podrobnejšie

K R I T É R I Á na prijatie žiakov do 1. ročníka Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši pre školský rok 2017/2018 Všeobecné podmienky Prijímacie kon

K R I T É R I Á na prijatie žiakov do 1. ročníka Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši pre školský rok 2017/2018 Všeobecné podmienky Prijímacie kon K R I T É R I Á na prijatie žiakov do 1. ročníka Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši pre školský rok 2017/2018 Všeobecné podmienky Prijímacie konanie sa uskutoční v zmysle 62 až 68 Zákona o výchove

Podrobnejšie

Stredná odborná škola obchodu a služieb, Stavbárska 11, Martin Výsledná listina prijímacích skúšok pre študijné odbory 3247 K technik obuvníckej výrob

Stredná odborná škola obchodu a služieb, Stavbárska 11, Martin Výsledná listina prijímacích skúšok pre študijné odbory 3247 K technik obuvníckej výrob 3247 K technik obuvníckej výroby (duálny systém) SOS1292 1 prijatý SOS1298 2 prijatý SOS7511 3 prijatý SOS8541 4 prijatý SOS8782 5 prijatý SOS9695 6 prijatý 3457 K operátor tlače (duálny systém) SOS7245

Podrobnejšie