Milí študenti, ďakujeme Vám za vyplnenie predmetovej ankety za letný semester akademického roku2013/14. Jej výsledky sme zoradili podľa jednotlivých k

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Milí študenti, ďakujeme Vám za vyplnenie predmetovej ankety za letný semester akademického roku2013/14. Jej výsledky sme zoradili podľa jednotlivých k"

Prepis

1 Milí študenti, ďakujeme Vám za vyplnenie predmetovej ankety za letný semester akademického roku2013/14. Jej výsledky sme zoradili podľa jednotlivých katedier, v obsahu uvádzame názvy jednotlivých predmetov, ktoré ste hodnotili v 13 postojových výrokoch a Vaše priemerné hodnotenie k nim (odpovede k výroku 12 a 13 uvádzame ako ste ich uviedli v ankete, neupravované). Tie predmety, ktoré sa v tomto vyhodnotení nenachádzajú, nehodnotil žiadny z Vás. Za každou predmetovou tabuľkou uvádzame stanovisko príslušnej katedry. Aj do budúcna uvítame Vaše podnety a hodnotenia, či už prostredníctvom ankety alebo v banke námetov a pripomienok, ktorá sa nachádza vo vestibule fakulty. Obsah Katedra biológie... 6 Biológia a vývoj človeka - BIM Botanika nižších rastlín - BIB Didaktické cvičenia v teréne - BIM Ekológia a environmenalistika - BIM Environmentálna výchova - BIM Genetika - BIB Geológia a paleontológia - BIB Laboratórna technika - BIB Somatický vývin detí a mládeže - BIB Všeobecná biológia 1 - BIB Zoológia bezchordátov - BIB Katedra chémie Fyzikálna chémia 1 - CHB Chémia pre biológov - CHB Toxikológia a bezpečnosť práce v chem. laboratóriu - CHB Všeobecná chémia - CHB Základy laboratórnej práce - CHB Katedra fyziky Katedra matematiky a informatiky Algebra 1 - MIB Aritmetika - MIM Diskrétna matematika - MIB Elementárna matematika 1 - MIB

2 Elementárna matematika 2 - MIB Elementárna matematika 3 - MIB Finančná a poistná matematika - MIB Geometria 2 - MIB Geometria 3 - MIM Geometrické modelovanie a priestorová predstavivosť - MIM IKT vo vzdelávaní 1 - CVB IKT vo vzdelávaní 2 - CVM Informačná gramotnosť - CVM Informatika a spoločnosť - CVM Manipulačná geometria - MIB Matematika pre informatikov - MIB Matematika pre prírodné vedy - MIB Metódy riešenia matematických úloh - MIB Pravdepodobnosť a matematická štatistika - MIM Primárne matematické vzdelávanie 1 - MIM Programovanie a algoritmy 1 - CVB Propedeutika programovania 1 - CVB Tvorba elektronických vzdelávacích materiálov - CVB Tvorba softvéru 1 - CVB Katedra slovenského jazyka a literatúry Dejiny slovenskej literatúry PEP - SJM Dejiny spisovnej slovenčiny - SJB Dynamika slovnej zásoby - SJB Jazyková kultúra - SJM Jazyková kultúra PEP - SJB Kultúra učiteľovej reči - SJB Literatúra pre deti a mládež - SJB Slovenská gramatika PEP - SJB Slovenská literatúra obdobia realizmu - SJB Slovenská ortografia - SJB Staršia slovenská literatúra - SJB Súčasný slovenský spisovný jazyk (syntax) - SJB Teória a prax literárnej výchovy PEP,SPV - SJB

3 Teória literatúry - SJB Vývin slovenského jazyka a dialektológia - SJM Základy jazykovedy - SJB Katedra anglického jazyka a literatúry Americká literatúra 19. storočia - MFB Britská dráma - MFB Britské a americké kultúrne štúdie - MFM Dynamika slovnej zásoby AJ - MFB Fonetika a fonológia AJ - MFB Komunikácia v anglickom jazyku 1 - MFB Prehľad vývinu AJ - MFM Staršia anglická literatúra - MFB Katedra nemeckého jazyka a literatúry Fonetika a fonológia NJ - MFB Komunikácia v nemeckom jazyku 1 - MFB Úvod do štúdia nemeckého jazyka - MFB Katedra školskej pedagogiky Akademické písanie - PEB Fyziológia telesných cvičení - PEB Hry s hudobným materiálom - PEB Hudobná komunikácia - PEB Jazyková gramotnosť v predškolskom veku - PEB Metodológia pedagogického výskumu - PEM Metodológia vied o výchove - PDFD Pedagogika voľného času 1 - PEB Predškolská telesná a zdravotná výchova - PEB Primárne prírodovedné vzdelávanie - PEM Profesijná etika - PEB Programy výchovy v ŠKD - PEB Rozvoj jazykovej gramotnosti v základnej škole - PEM Semestrálny projekt A (80 hodín súvislej praxe) - PEB Sociálna patológia - PEB Sociálne štúdie v primárnom vzdelávaní - PEM Telesná a zdravotná výchova - PEM

4 Tvorivá dramatika 2 - PEM Úvod do špeciálnej pedagogiky - PEM Katedra pedagogických štúdií Aplikovaná etika 1 - PŠB Arteterapia - VUM Dejiny etických teórií - PŠB Dejiny výchovy a vzdelávania 1 - PŠB Filozofická antropológia Integrácia žiakov s postihnutím - PŠM Komparatívna pedagogika - PDFD Mediálna výchova - PŠM Mravná výchova - PŠM Multikultúrna výchova - PŠM Náhradná rodinná výchova - PŠM Netradičná religiozita - PŠM Pedagogická a školská psychológia - PŠM Pedagogický seminár - PŠM Profesijná etika - PŠM Psychológia detí s postihnutím - PŠB Psychológia výchovy 2 - PŠM Psychologická propedeutika - PŠB Religionistika - PŠB Sociálna patológia a prevencia - PŠB Sociálna pedagogika 1 - PŠB Sociálna pedagogika 2 - PŠM Sociálna politika - PŠM Sociálno-psychologický výcvik - PŠB Sociálny manažment - PŠB Teoretické základy etickej výchovy 1 - PŠB Teória a prax sekundárneho vzdelávania - PŠB Úvod do pedagogiky - PŠB Úvod do špeciálnej pedagogiky - PŠB Úvod do štúdia - PŠB Základy filozofie - PŠB

5 Základy sociálnej psychológie - PŠB Katedra pedagogiky výtvarných umení Hry s výtvarným materiálom - VUB Pedagogika výtvarného umenia 1 - VUM Plošné výtvarné médiá - VUB Výtvarná komunikácia - VUB

6 Katedra biológie Biológia a vývoj človeka - BIM001 jasný a názorný výklad, diskusie, praktické cvičenia Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie, vyučujúci tohto predmetu boli s hodnotením oboznámení a povzbudení k tomu, aby danú spätnú väzbu zohľadnili vo svojej vyučovacej činnosti a v prístupe k vyučovaniu v ďalšom období.

7 Botanika nižších rastlín - BIB006 nemám žiadne, Výučba tohto predmetu je, čo sa kvality týka, na vysokej úrovni. Z tohto dôvodu nemám žiadny návrh pre skvalitnenie výučby predmetu. štúdijné materiály, jasný prístup a vysvetlenie učiva, priblíženie na jednotlivých príkladoch z praxe, Zrozumiteľné a jasné podanie zaujímavých informácií týkajúcich sa botaniky prostredníctvom vyučujúceho. Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie, vyučujúci tohto predmetu boli s hodnotením oboznámení a povzbudení k tomu, aby danú spätnú väzbu zohľadnili vo svojej vyučovacej činnosti a v prístupe k vyučovaniu v ďalšom období.

8 Didaktické cvičenia v teréne - BIM022 Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie, vyučujúci tohto predmetu boli s hodnotením oboznámení a povzbudení k tomu, aby danú spätnú väzbu zohľadnili vo svojej vyučovacej činnosti a v prístupe k vyučovaniu v ďalšom období.

9 Ekológia a environmenalistika - BIM021 demonštrácia na obrázkoch Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie, vyučujúci tohto predmetu boli s hodnotením oboznámení a povzbudení k tomu, aby danú spätnú väzbu zohľadnili vo svojej vyučovacej činnosti a v prístupe k vyučovaniu v ďalšom období.

10 Environmentálna výchova - BIM025 nemám žiadne odbornost prezentovanej prednášky,odborné prednášky Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie, vyučujúci tohto predmetu boli s hodnotením oboznámení a povzbudení k tomu, aby danú spätnú väzbu zohľadnili vo svojej vyučovacej činnosti a v prístupe k vyučovaniu v ďalšom období.

11 Genetika - BIB010 Nesúhlasím Nesúhlasím Nesúhlasím Nesúhlasím Úplne nesúhlasím Úplne nesúhlasím vymeniť pedagóga,cvičiaca vynikajúca, vyzná sa, Prednášajúci nerozumie predmetu - autozomálna dedičnosť viazaná na gonozómy??? Prednášajúci by si mal doštudovať poriadne predmet nič,samoštúsium A PREDOŠLÉ POZNATKY Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie, vyučujúci bol oboznámený s výsledkom ankety a bol mu navrhnutý systém hospitácií, aby sa posúdila objektívnosť uvedeného hodnotenia.

12 Geológia a paleontológia - BIB024 Nemam ziadne Poznamky a prezentacie,prezentácie Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie, vyučujúci tohto predmetu boli s hodnotením oboznámení a povzbudení k tomu, aby danú spätnú väzbu zohľadnili vo svojej vyučovacej činnosti a v prístupe k vyučovaniu v ďalšom období.

13 Laboratórna technika - BIB003 Nesúhlasím Úplne nesúhlasím Nesúhlasím Nesúhlasím Nesúhlasím zmenenie vyučujúceho Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie, vyučujúci bol oboznámený s výsledkom ankety a bol mu navrhnutý systém hospitácií, aby sa posúdila objektívnosť uvedeného hodnotenia.

14 Somatický vývin detí a mládeže - BIB017, Je OK., Žiadne, s týmto predmetom a jeho prezentaciou som bola max. Spokojná. Prezentácie na prednáškach., Pedagóg priblížil informácie na prikladoch zrozumitelne, jasne a vystizne., Dával rôzne príklady, niekedy zo života, inokedy vtipné.,prednášky Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie, vyučujúci tohto predmetu boli s hodnotením oboznámení a povzbudení k tomu, aby danú spätnú väzbu zohľadnili vo svojej vyučovacej činnosti a v prístupe k vyučovaniu v ďalšom období.

15 Všeobecná biológia 1 - BIB020 Možno na seminároch by som vymenila fólie za čitateľnejšie. Niekedy je problém prečítať z nich niečo. Najväčším plusom pre mňa jednoznačne bolo, že sme s učivom šli od toho ešte ako tak zrozumiteľného po nezrozumiteľné. Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie, vyučujúci tohto predmetu boli s hodnotením oboznámení a povzbudení k tomu, aby danú spätnú väzbu zohľadnili vo svojej vyučovacej činnosti a v prístupe k vyučovaniu v ďalšom období.

16 Zoológia bezchordátov - BIB009 lepšiu literatúru, napísať aspoň stručné skriptá Prístup pedagóga Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie, vyučujúci tohto predmetu boli s hodnotením oboznámení a povzbudení k tomu, aby danú spätnú väzbu zohľadnili vo svojej vyučovacej činnosti a v prístupe k vyučovaniu v ďalšom období.

17 Katedra chémie Fyzikálna chémia 1 - CHB009 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Lepšiu literatúru Samoštúdium,názorné ukážky, praktické využitie poznatkov

18 Chémia pre biológov - CHB001 Nesúhlasím Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Ziadne Poznamky

19 Toxikológia a bezpečnosť práce v chem. laboratóriu - CHB004 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie.

20 Všeobecná chémia - CHB002 väčšiu objektívnosť voči študentom,navrhla by som nejakú exkurziu :-) Objasnenie počítania príkladov a problematických pasáží z chémie,priblíženie učiva k bežnému životu. Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie, pedagóg sa bude snažiť bližšie priblížiť učivo študentom.

21 Základy laboratórnej práce - CHB003 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie.

22 Katedra fyziky Študenti tohto študijného programu neposkytli v ankete žiadne hodnotenia.

23 Katedra matematiky a informatiky Algebra 1 - MIB012 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. samoštúdium - práca na doma, neustále venovanie sa danému predmetu, prístup pedagóga

24 Aritmetika - MIM016 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. skvelo pripravené materiály, príklady na precvičovanie učiva

25 Diskrétna matematika - MIB003 Nesúhlasím Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Vzdelávací portál

26 Elementárna matematika 1 - MIB006 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie.

27 Elementárna matematika 2 - MIB007 Nesúhlasím Nesúhlasím Úplne nesúhlasím Nesúhlasím Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie, pedagóg bol oboznámený s výsledkom ankety a bol mu navrhnutý systém hospitácií, aby sa zistila objektívnosť hodnotenia.

28 Elementárna matematika 3 - MIB008 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie.

29 Finančná a poistná matematika - MIB040 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie.,návrhy nemám žiadne, vyučovanie bolo v poriadku Študijne materiály od vyučujúceho,prepočítavanie príkladov na prednáškach s vyučujúcim a primerané tempo vyučovania

30 Geometria 2 - MIB015 Bolo prepojenie teórie s praxou, príkladov sme vypočítali veľa. Nemám žiadne návrhy. Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Mali sme poznámky a prednášky cez e-learning a tým pádom sme ušetrili veľa času. Nemuseli sme si písať poznámky. Viac sme prepočítali príkladov.

31 Geometria 3 - MIM030 Nesúhlasím Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. viac sa rozprávať o geometrii,pán profesor je síce milý a spravodlivý, ale veľmi sa vždy zarozpráva od témy a rozpráva o všetkom (slovenský jazyk, história), len väčšinou nie to, čo by mal z matematiky... už si nepamätám

32 Geometrické modelovanie a priestorová predstavivosť - MIM020 Nesúhlasím Nesúhlasím Nesúhlasím Nesúhlasím Úplne nesúhlasím Nesúhlasím zmena vyučujúceho Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie, pedagóg bol oboznámený s výsledkom ankety a bol mu navrhnutý systém hospitácií, aby sa zistila objektívnosť hodnotenia.

33 IKT vo vzdelávaní 1 - CVB022 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. tento predmet by mal ísť príkladom pre ostatné, najmä prednášky z pohodlia domova a neprecestovania penazi hlavne v tretom rocniku,väčšia časová dotácia s manipuláciou interaktívnej tabule cvičenia,interaktívna tabuľa, technická zručnosť

34 IKT vo vzdelávaní 2 - CVM031, Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. využitie i v praxi mš

35 Informačná gramotnosť - CVM032 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie.

36 Informatika a spoločnosť - CVM029 Nesúhlasím vacsiu casovu dotaciu, vyucba spojena s riesenim problemu/vypracovanim projektu Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. podnetny rozhovor s vyucujucim + studentmi, vyucujuci ma naozaj velky rozhlad a vela skusenosti, je otvoreny

37 Manipulačná geometria - MIB030 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. pomôcky, ktoré si prednášajúci priniesol na prednášky,pomôcky a možnosť manipulácie s nimi

38 Matematika pre informatikov - MIB002 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie.

39 Matematika pre prírodné vedy - MIB001 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Žiadne. Najviac mi pomohla motivácia. Každý z nás mal rovnaké šance spraviť predmet. Každú nejasnosť nám pán doktor vysvetlil. Ku každému z nás mal osobitný prístup.

40 Metódy riešenia matematických úloh - MIB025 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Ukázať si na rôznych typoch úloh metódy riešenia, hlavne prakticky, nie len teoreticky. Učenie sa z materiálov.

41 Pravdepodobnosť a matematická štatistika - MIM031 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. nič zaujímavé a vtipné úlohy, prístup pána doktora, prístup pedagóga

42 Primárne matematické vzdelávanie 1 - MIM018 Nesúhlasím Úplne nesúhlasím Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie.

43 Programovanie a algoritmy 1 - CVB002 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Kvalitne vedené cvičenia pánom doktorom

44 Propedeutika programovania 1 - CVB030 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie.

45 Tvorba elektronických vzdelávacích materiálov - CVB017 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Návrhy pre skvalitnenie sú skriptá resp. materiály, z ktorých sa študent môže lepšie pripraviť na skúšku. Najpodstatnejšie bolo vysvetľovanie používania softvéru na prednáškach, ukážky práce.

46 Tvorba softvéru 1 - CVB007 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Samoštúdium a práca na projekte.

47 Katedra slovenského jazyka a literatúry Dejiny slovenskej literatúry PEP - SJM586 žiadne súvislé prepojenie dejín,zaujímavo odprezentovaná prednáška; - odporúčaný študijný materiál Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti.

48 Dejiny spisovnej slovenčiny - SJB023 Nesúhlasím Úplne nesúhlasím Nesúhlasím Podávať komplexnejšie poznatky a nesnažiť sa vtesnať čo najviac učiva do jedného predmetu Odborná literatúra Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie. Ako problémy boli pomenované oblasti: 1. jasné prezentovanie požiadaviek na a hodnotenie (skúšku), 2. časová organizácia, 3. slabá podpora kritického myslenia (odporúčanie: podávať komplexnejšie poznatky, nesnažiť sa vtesnať čo najviac učiva do jedného predmetu + absencia odbornej lit.,). 1. Požiadavky sú prezentované v ILP a hodnotenie disciplíny sa uskutočnilo v týchto intenciách. 2. Pedagóga sme upozornili na dodržiavanie času výučby. 3. prerokované s pedagógom, bude vykonaná hospitácia.

49 Dynamika slovnej zásoby - SJB071 Nesúhlasím Uvádzanie príkladov Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti. Vyučujúcemu sme odporučili zaraďovať aj domácu prípravu študenta (úlohy).

50 Jazyková kultúra - SJM021 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti. Vyučujúcemu sme odporučili zaraďovať viac príkladov do výučby a riešiť jazykovokultúrne problémy na prejavoch moderátorov, politikov a pod.

51 Jazyková kultúra PEP - SJB055 zamerať nielen na teóriu, ale i na prax Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti. Vyučujúcemu sme odporučili zaraďovať viac príkladov do výučby a riešiť jazykovokultúrne problémy na prejavoch moderátorov, politikov a pod.

52 Kultúra učiteľovej reči - SJB043 spustiť online načas a nie a pol týždňa pred skúškou Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti.

53 Literatúra pre deti a mládež - SJB018 Ziadne Poznamky,prednasky a cvicenia Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti.

54 Slovenská gramatika PEP - SJB006 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti.

55 Slovenská literatúra obdobia realizmu - SJB048 Nevidím návrhy na zlepšenie, som spokojná. Len veľké množstvo učiva je vtesnané do jedného semestra Podnety a odbornosť Dr. Raffaja a jeho pozitívny prístup k výučbe Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti.

56 Slovenská ortografia - SJB044, Ocenila by som viac hodín výučby tohto predmetu. Praktické cvičenia, vysoká náročnosť.,aktívne diskutovanie k danému učivu Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti. Časovú dotáciu nie je možné zvýšiť, vyučujúci bude odporúčať intenzívnejšiu domácu prípravu na vyučovanie.

57 Staršia slovenská literatúra - SJB017 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti.

58 Súčasný slovenský spisovný jazyk (syntax) - SJB022 Nesúhlasím Nesúhlasím Nesúhlasím Nesúhlasím Nesnažiť sa vtesnať Syntax Úplne súhlasím a Syntax do jedného semestra!!!! Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie. Ako problémy boli pomenované oblasti: časová organizácia, zrozumiteľný výklad, spravodlivý prístup, vysvetlenie prepojenia s praxou. Časť pripomienok budeme riešiť rozhovor s pedagógom, časť hospitačnou činnosťou (osobitne pri procese hodnotenia).

59 Teória a prax literárnej výchovy PEP,SPV - SJB075, Žiadne, pretože daný predmet bol kvalitný. Profesionálny prístup pedagóga, komunikácia, priamosť, ochota pomôcť. Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti.

60 Teória literatúry - SJB012 Žiadne. Výučba je dostatočne kvalitná. Pomohol mi naozaj aktívny prístup pedagóga, jeho rady a neustála ochota pomôcť a zodpovedať všetky otázky týkajúce sa predmetu. Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti.

61 Vývin slovenského jazyka a dialektológia - SJM022 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti.

62 Základy jazykovedy - SJB010 Nesúhlasím Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti.

63 Katedra anglického jazyka a literatúry Americká literatúra 19. storočia - MFB071 v niektorých pasážach ísť možno viac do hĺbky jasný výklad a celkový prehľad vyučujúceho v problematike Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti.

64 Britská dráma - MFB019 Úplne nesúhlasím žiadne časová nadväznosť období Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti.

65 Britské a americké kultúrne štúdie - MFM012 Najviac mi pomohlo prepojenie teórie s praktickou stránkou predmetu. Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti.

66 Dynamika slovnej zásoby AJ - MFB018 výborný prístup pedagóga a ochota vysvetliť učivo aj viac krát tak, aby každý porozumel Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti.

67 Fonetika a fonológia AJ - MFB002 vypracovanie skrípt,kvalita prednášok ani seminárov nepotrebuje zlepšovanie precvičovanie si správnej výslovnosti v jazykovej študovni aj pomocou vlastného nahrávania sa,cvičenie daného učiva a aktívny prístup pedagóga Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti.

68 Komunikácia v anglickom jazyku 1 - MFB003,, Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti.

69 Prehľad vývinu AJ - MFM013 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti.

70 Staršia anglická literatúra - MFB008 Nesúhlasím materiály, ktoré sme mali k dispozícii na záverečné hodnotenie, nepotrebovali sme si nič doštudovať s doplnkovej či odporúčanej literatúry, pretože sme stihli všetko potrebné prebrať na prednáškach Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Budeme sa usilovať udržať si pozitívne hodnotenie jednotlivých atribútov aj v budúcnosti.

71 Katedra nemeckého jazyka a literatúry Fonetika a fonológia NJ - MFB025 Nesúhlasím Nesúhlasím nemeckého lektora na seminároch Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie, vyučujúci tohto predmetu boli s hodnotením oboznámení a povzbudení k tomu, aby danú spätnú väzbu zohľadnili vo svojej vyučovacej činnosti a v prístupe k vyučovaniu v ďalšom období.

72 Komunikácia v nemeckom jazyku 1 - MFB026 Nesúhlasím Nesúhlasím Nesúhlasím Nemeckého lektora! internet Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie, vyučujúci tohto predmetu boli s hodnotením oboznámení a povzbudení k tomu, aby danú spätnú väzbu zohľadnili vo svojej vyučovacej činnosti a v prístupe k vyučovaniu v ďalšom období.

73 Úvod do štúdia nemeckého jazyka - MFB024 Nesúhlasím Nesúhlasím Nesúhlasím internet Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie, vyučujúci tohto predmetu boli s hodnotením oboznámení a povzbudení k tomu, aby danú spätnú väzbu zohľadnili vo svojej vyučovacej činnosti a v prístupe k vyučovaniu v ďalšom období.

74 Katedra školskej pedagogiky Akademické písanie - PEB027 Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie. Nesúhlasím Nesúhlasím Nesúhlasím Určiť už na začiatku semestra podmienky a držať sa ich celý čas a nie ich meniť z hodiny na hodinu Dozvedela som sa o systéme IMrad

75 Fyziológia telesných cvičení - PEB005 Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie. žiadne prepojenie výučby s praxou

76 Hry s hudobným materiálom - PEB010 svojom predmete v informačnom 12. Čo bolo na výučbe predmetu najpodnetnejšie? Čo Vám najviac pomohlo pri jeho štúdiu? žiadne Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie. hudobné hry, konkrétne ukážky preberaného učiva,prístup pedagóga,skúšanie hudobných hier v praxi bolo najefektívnejšie. Veľmi sa mi to páčilo

77 Hudobná komunikácia - PEB011 Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie. To, že sme si mohli učivo vyskúšať prakticky, nie iba teoreticky.

78 Jazyková gramotnosť v predškolskom veku - PEB008 Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie.

79 Metodológia pedagogického výskumu - PEM015 Nesúhlasím Nesúhlasím Nesúhlasím Stanovisko katedry: Vyučujúci tohto predmetu bol s hodnotením predmetu oboznámený a povzbudený k tomu, aby danú spätnú väzbu zohľadnil vo svojej vyučovacej činnosti a v prístupe k vyučovaniu v ďalšom období.

80 Metodológia vied o výchove - PDFD0007 Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie. odbornost a zrozumitelny prejav pedagogov

81 Pedagogika voľného času 1 - PEB038,7Úplne nesúhlasím Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie. Presnejší obsah učiva, ktorý potrebuejeme na skúšku. Asi nič

82 Predškolská telesná a zdravotná výchova - PEB006 Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie.

83 Primárne prírodovedné vzdelávanie - PEM033 Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie. viac metodiky na priamu Poskytnute učebné skripta,praktické ukážky výučby

84 Profesijná etika - PEB062 Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie.

85 Programy výchovy v ŠKD - PEB004 Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie. Absolvovanie praxe mi pomohlo pochopit danu problematiku. Pedagóg max. Vysvetlil temu, zrozumiteľné a jasne.,absolvovaná prax

86 Rozvoj jazykovej gramotnosti v základnej škole - PEM010 Nesúhlasím Nesúhlasím Nesúhlasím Nesúhlasím Stanovisko katedry: Vyučujúci tohto predmetu bol s hodnotením predmetu oboznámený a povzbudený k tomu, aby danú spätnú väzbu zohľadnil vo svojej vyučovacej činnosti a v prístupe k vyučovaniu v ďalšom období.

87 Semestrálny projekt A (80 hodín súvislej praxe) - PEB012 Viac riešit veci, co je vhodne pre prax v MS ciže praktická čast.,vyskúšať si každú vekovú kategóriu aspoň jeden deň, nielen u predškolákov, aby sme vedeli aspoň približne, čo sa vtých triedach robí s deťmi a byť aspoň jeden deň až do odchodu detí, zaradiť do teórie aj prvú pomoc pri zranení dieťaťa, napr. pri epileptickom Pre mna bola dôežita prax v ms a v praxi mi ppomohla kniha o jazykovej gramotnosti, konečne prepojenie teorie a praxe Stanovisko katedry: Vyučujúci tohto predmetu bol s hodnotením predmetu oboznámený a povzbudený k tomu, aby danú spätnú väzbu zohľadnil vo svojej vyučovacej činnosti a v prístupe k vyučovaniu v ďalšom období.

88 Sociálna patológia - PEB045 Nesúhlasím Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie. praktické priblíženie vecí

89 Sociálne štúdie v primárnom vzdelávaní - PEM034, Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie. K tomuto predmetu nemám žiadne. Naozaj ma veľmi zaujal a bol pre mňa natoľko podnetný, že som poznatky z neho hneď aplikovala vo svojej praxi s deťmi v MŠ. Podrobná praktická realizácia výskumu v skupinách prepojená s odborným výkladom.

90 Telesná a zdravotná výchova - PEM032 Väčší časový priestor v telocvični Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie. Praktická realizácia didaktických postupov priamo v telocvični prepojená s odborným výkladom a kvalitný študijný materiál poskytnutý pedagógom.

91 Tvorivá dramatika 2 - PEM036 nič by som nemenila, bola som veľmi spokojná,ponechať tento predmet vo výučbe!!!,nemám žiadne Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie. vyučovanie hravou formou, Nepreberali sme len teóriu, ale sme aj teóriu preniesli do aktivít na cvičeniach.,praktické úlohy a 00% zapojenosť všetkých študentov

92 Úvod do špeciálnej pedagogiky - PEM053 Stanovisko katedry: Ďakujeme za hodnotenie.

93 Katedra pedagogických štúdií Aplikovaná etika 1 - PŠB006 Úplne nesúhlasím Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Sprostredkovanie posedenia s inym odbornikom.

94 Arteterapia - VUM059, cvičenia z predmetu by mohli trvať vyučovacie hodiny miesto prepojenie s praxou, názorné ukážky techník, jasný a názorný výklad, diskusie, praktické cvičenia Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie a podnetné pripomienky.

95 Dejiny etických teórií - PŠB003 pomalšie tempo :) Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. vysvetlenie témy

96 Dejiny výchovy a vzdelávania 1 - PŠB094 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Dobré skriptá aj pre letný semester. Výklad a skriptá vyučujúceho,kvalitný výklad a skriptá,čítanie textov s následným diskutovaním a vysvetlením

97 Filozofická antropológia 1 - PŠB002 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Je to v poriadku,aby vyučujúcihodnotil tak ako má a nie podľa nálady Prednášky,Zaujímavý výklad kvôli ktorému som vždy rada išla na prednášku,prednášky

98 Integrácia žiakov s postihnutím - PŠM030 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. žiadne, - podnetná a zaujímavá prednáška, príklady z praxe, diskusie; - odporúčaný študijný materiál, okruhy otázok;

99 Komparatívna pedagogika - PDFD0006 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie.

100 Mediálna výchova - PŠM033 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. dvojhodinové semináre:),ľahšiu záverečnú skúšku prepojenie s praxou, ukážkové príklady, možnosť o všetkom diskutovať, analýza článkov,cvičenia a názorné ukážky na nich,prístup pedagóga k študentom.,obsah prednášaného učiva a záujem pedagóga o danú problematiku

101 Mravná výchova - PŠM052 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. teoreticky by tento predmet nemusel vôbec byť Anička ako vyučujúci.

102 Multikultúrna výchova - PŠM027 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. nič,filmy o danej problematike,vyhovoval mi taký, aký bol niektoré prezentácie študentov, prednášky v Aničkinom podaní,prepojenie s praxou,referáty a následné praktické priblíženie problematiky,prístup pedagogičky

103 Náhradná rodinná výchova - PŠM049 nemám žiadny návrhy, pani doktorka Bizová je pedant a odborník na NRV a veľmi zaujímaá prednáška Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. odbornost a skusenost pedagoga s danou temou,prax zo života

104 Netradičná religiozita - PŠM003 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie.

105 Pedagogická a školská psychológia - PŠM034 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. ešte viac rozšíriť,ešte viac konkrétnych príkladov,nemám žiadne, predmet mi vyhovoval taký, aký bol príbehy zo života - reálne príklady,odbornost prednášky,konkrétne prepojenie na prax v škole,praktické, konkrétne prípady, riešenia,príklady z praxe,uvádzanie praktických rád a prepojenie s praxou

106 Pedagogický seminár - PŠM057 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Nieje čo meniť.,nemám žiadne Podnetom v pozitívnom zmysle bolo, že sme boli donútení premýšľať.,pozitívny sťah pedagógom a študentami.,logické prepojenie a podnetné úlohy

107 Profesijná etika - PŠM021,,,, nemám žiadne Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Riešenie dilem, s ktorými by sme mohli dostať reálne do kontaktu v rámci praxe.,pomoc pedagóga pri vytváraní vlastných kódexov. Neustále vysvetľovanie pedagóga, aká je to cieľová hodnota a aká nástrojová hodnota. (:,podnetné cvičenia, ktoré boli vhodne použité v tomto predmete

108 Psychológia detí s postihnutím - PŠB017 Nedávať večer na neskoré hodiny,v podstate žiadne, možno len nedávat predmet tak neskoro večer,žiadne Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Prepojenie učiva s praxou a podnetné myšlienky pána profesora,pán profesor Požár vysvetľuje učivo a dáva príklady do života, z jeho odbornej praxe. Tým sme lepšie pochopili prebrané učivo.,časté uvádzanie prikladov do života,pán profesor dopĺňal prednášku skúsenosťami zo svojho vlastného života.

109 Psychológia výchovy 2 - PŠM048 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. aby bol predmet pred pedagogickými štátnicami výborná atmosféra na seminároch i prednáškach, prístup pána magistra Kusého, prednášky pani docentky, prezentácie spolužiakov

110 Psychologická propedeutika - PŠB019,,,, nemať prednášku večer o Úplne súhlasím8:00, pokiaľ z nej nemám aspoň nejaký seminár,je na to dosť málo času, keďže si radi vypočujeme aj prípady z praxe.je to perfektné ako to je

111 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. vypracované skriptá, ktoré nám pedagóg poskytol už na začiatku, a tak sme sa počas prednášok mohli sústrediť hlavne na výklad a nie na úmorné prepisovanie si veľkého množstva učiva,osobnosť pedagóga a jeho praktické skúsenosti.,jednoznačne stručné a logické vysvetlenie učiva

112 Religionistika - PŠB007 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Maximálna profesionalita,nie je čo skvalitňovať.,zjednodušiť test (: ešte teraz ma bolí ruka z toho písania. Prednášky.,Videá o daných náboženstvách a ich zvykoch.

113 Sociálna patológia a prevencia - PŠB099 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Príbehy zo skutočného prostredia na priblíženie predmetu,prepojenie prednášajúceho s praxou, seminárna práca,

114 Sociálna pedagogika 1 - PŠB033 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie.

115 Sociálna pedagogika 2 - PŠM009 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. bolo som spokojná s priebehom výučby zrozumiteľnosť prednášky

116 Sociálna politika - PŠM016 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Všetko je super a netreba nič meniť., nemám žiadne Pozvanie hostí, ktorý prezentovali sektor v ktorom pôsobia., odborné prednášky

117 Sociálno-psychologický výcvik - PŠB043 Nesúhlasím Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. aby sa realizovala v priestoroch PDF fakulty výučba v kruhu, otvorená komunikácia

118 Sociálny manažment - PŠB039 Nesúhlasím Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. príklady z praxe

119 Teoretické základy etickej výchovy 1 - PŠB011 niekedy až príliš teoretická rovina, skôr zameranie na tú praktickú, napísať skriptá Hodiny ETV boli všetky veľmi podnetné, pretože sa prepájali s praxou, prepojenie s praxou,praktické znalosti, organizácia cvičení Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie a podnetné pripomienky.

120 Teória a prax sekundárneho vzdelávania - PŠB048 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie Žiadne. S priebehom seminárov, prednášok aj skúšky som bola úplne spokojná.,viac hodín :) praktické ukážky a cvičenia, Práce na doma, ktoré prepájali teóriu s praxou. A pri nejasnostiach bodovania ochota konzultovať a dať priestor na zlepšenie, podľa pokynov.,tento predmet je mi prišiel ako veľmi osožný pre budúcu prácu pedagóga. Mrzí ma, že mu nebol venovaný väčší priestor. Pani doktorka skvele poňala výuku, ku ktorej pripojila aj aktivity a názorné ukážky, čo bolo podľa mňa to najpodnetnejšie.

121 Úvod do pedagogiky - PŠB027 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Je výborný. Výklad, prezentácie.

122 Úvod do špeciálnej pedagogiky - PŠB034 Nesúhlasím Nesúhlasím Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie.

123 Úvod do štúdia - PŠB026 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. Možno ukázať nejakú vzorovú prácu. Najviac pomohol pedagóg pri konzultácii.,prezentácia našich prác pod dohľadom. Veľmi nápomocné do budúcich ročníkov.

124 Základy filozofie - PŠB001 Nesúhlasím Viac sa venovať literatúre z ktorej máme mať test. Na seminároch skôr diskutovať o veciach, ktoré nám ku skúške pomôžu. Snažiť sa študentom filozofiu ukázať v takom svetle, aby sme jej pochopili a nie tak, že na seminároch a prednáškach sa rozprávame o inom a na teste od nám je očakávané niečo s čím sme sa poriadne ani nestretli (napr. mapy života).,iný prednášajúci,, predmet sa dá naučiť, ale je dosť náročný na pochopenie, nie každý tomu rozumie, je to individuálne.

125 nič.,opakovanie podstatného pred skúškou. Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie a podnetné pripomienky.

126 Základy sociálnej psychológie - PŠB022 Knihy Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie a podnetné pripomienky. skôr prebrať menej učiva a kvalitnejšie, ako kvantum v rýchlosti

127 Katedra pedagogiky výtvarných umení Hry s výtvarným materiálom - VUB036, Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie.

128 Pedagogika výtvarného umenia 1 - VUM007 pri tomto predmete nemám žiadne výhrady Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. najpodnetnejšie bolo prepojenie teórie s praxou. najviac pri štúdiu pomohlo jasné a zrozumiteľné vysvetľovanie učiva, zameriavanie sa na podstatné veci.

129 Plošné výtvarné médiá - VUB040 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie.

130 Výtvarná komunikácia - VUB037 Stanovisko katedry: Ďakujeme za pozitívne hodnotenie. OK. Prezentácie umeleckých diel, obrazov, vlastne spracovanie mojich výtvarných prac.,pedagóg.

Predmetová anketa

Predmetová anketa Letný semester 2017/2018 Predmetová anketa Teologická fakulta TRNAVSKÁ UNIVERZITA V TRNAVE Milé študentky a študenti, ďakujeme Vám za vyplnenie predmetovej ankety za letný semester akademického roku 2017/18.

Podrobnejšie

Milí študenti, ďakujeme Vám za vyplnenie predmetovej ankety za jednotlivé semestre akademického roku 2015/16. Jej výsledky sme zoradili podľa jednotli

Milí študenti, ďakujeme Vám za vyplnenie predmetovej ankety za jednotlivé semestre akademického roku 2015/16. Jej výsledky sme zoradili podľa jednotli Milí študenti, ďakujeme Vám za vyplnenie predmetovej ankety za jednotlivé semestre akademického roku 2015/16. Jej výsledky sme zoradili podľa jednotlivých katedier, v obsahu uvádzame názvy jednotlivých

Podrobnejšie

NÁVRH ŠTRUKTÚRY ŠTÁTNEHO VZDELÁVACIEHO PROGRAMU

NÁVRH ŠTRUKTÚRY ŠTÁTNEHO VZDELÁVACIEHO PROGRAMU Školský vzdelávací program Tanečné konzervatórium Evy Jaczovej Vzdelávací program Tanec Stupeň vzdelania 2, 3A, 5B Dĺžka štúdia osemročná Forma štúdia denná Vyučovací jazyk slovenský Druh školy štátna

Podrobnejšie

Príloha k iŠkVp 2018/2019

Príloha k iŠkVp 2018/2019 Príloha k iškvp 2018/2019 Učebný plán pre 9. ročník ZŠ s MŠ Voderady Učebný plán pre 9. ročník Podľa tohto učebného plánu postupujú len žiaci 9. ročníka v školskom roku 2018/2019. Učebný plán pre 9. ročník

Podrobnejšie

Vyhodnotenie študentských ankét 2013

Vyhodnotenie študentských ankét 2013 Výsledky študentskej ankety na UJS v akademickom roku 2012/2013 Študenti Univerzity J. Selyeho v zmysle 70 ods. 1 písm. h) zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Podrobnejšie

Ročník Semester Typ predmetu Prednášky Semináre Cvičenia Prax Kontakt hod. Zápočet Skúška Kredity Študijný program: Učiteľstvo technických predmetov K

Ročník Semester Typ predmetu Prednášky Semináre Cvičenia Prax Kontakt hod. Zápočet Skúška Kredity Študijný program: Učiteľstvo technických predmetov K Študijný program: Učiteľstvo technických Povinné predmety študijného odboru 1 Z Sociálne a filozofické základy P 1 0 0 0 1 0 1 3 výchovy a 1 Z Biológia mládeže a školská hygiena P 1 0 0 0 1 1 0 3 1 Z Všeobecná

Podrobnejšie

Školský vzdelávací program šk.rok /2011

Školský vzdelávací program šk.rok /2011 Z á k l a d n á š k o l a, H r n č i a r s k a 3, H U M E N N É Školský vzdelávací program Menej učiť- viac naučiť (pre život v novom tisícročí) Školský rok: 208/209 Školský učebný plán pre triedy so všeobecným

Podrobnejšie

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 1 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pr

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 1 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pr MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 1 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pre odborné vzdelávanie a prípravu študijný odbor 9245

Podrobnejšie

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 5 ktorým sa mení ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 5 ktorým sa mení ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 5 ktorým sa mení ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pre odborné vzdelávanie a prípravu, skupinu

Podrobnejšie

6 Učebný plán 2840 M biotechnológia a farmakológia (platný od začínajúc 1.ročníkom) Kategórie a názvy vzdelávacích oblastí a názvy vyučovacíc

6 Učebný plán 2840 M biotechnológia a farmakológia (platný od začínajúc 1.ročníkom) Kategórie a názvy vzdelávacích oblastí a názvy vyučovacíc 6 Učebný plán 2840 M biotechnológia a farmakológia (platný od 1.9.2016 začínajúc 1.ročníkom) Kategórie a názvy vzdelávacích oblastí a názvy vyučovacích predmetov Počet týždenných vyučovacích hodín vo vzdelávacom

Podrobnejšie

zppgr55, verzia 2.33, tlač Por. číslo P o č e t prihlášky prijatie zápis % Rebríček študijných programov vysokej školy v prijímacom konaní

zppgr55, verzia 2.33, tlač Por. číslo P o č e t prihlášky prijatie zápis % Rebríček študijných programov vysokej školy v prijímacom konaní Rebríček študijných programov vysokej školy v prijímacom konaní v roku 2018 podľa vys. škôl a počtu zapisov prijatých uchádzačov do 1. ročníka - 'ZÁPIS' IČŠ školy, fakulty, detaš.pr.: 717 0000 00 až 717

Podrobnejšie

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 6 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pr

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 6 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pr MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 6 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pre odborné vzdelávanie a prípravu, skupiny študijných

Podrobnejšie

Názov projektu: „Inovatívne vyučovanie vo zvolenských základných školách“ ITMS: Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/Projekt je

Názov projektu: „Inovatívne vyučovanie vo zvolenských základných školách“ ITMS: Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/Projekt je Názov projektu: Inovatívne vyučovanie vo zvolenských základných školách ITMS: 26110130111 Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ Záverečná prezentácia aktivít

Podrobnejšie

Základná škola Jana Amosa Komenského Komenského 1227/8, Sereď EVIDENCIA POČTU KREDITOV PEDAGOGOCKÝCH ZAMESTNANCOV Priezvisko a meno pedagóga Mg

Základná škola Jana Amosa Komenského Komenského 1227/8, Sereď EVIDENCIA POČTU KREDITOV PEDAGOGOCKÝCH ZAMESTNANCOV Priezvisko a meno pedagóga Mg Základná škola Jana Amosa Komenského Komenského 1227/8, 926 01 Sereď EVIDENCIA POČTU KREDITOV PEDAGOGOCKÝCH ZAMESTNANCOV Priezvisko a meno pedagóga Mgr. Bodišová Viera Mgr. Bohušová Ingrid Názov vzdelávacieho

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Učiteľ materskej školy v triedach a školách pre deti so zdravotným znevýhodnením Kód kvalifikácie U2342001-00533 Úroveň SKKR 6 Sektorová rada Veda, výskum, vzdelávanie, výchova a šport

Podrobnejšie

Príloha k rozhodnutiu č. CD / :071 Priznanie práva udeľovať absolventom jednotlivých študijných programov príslušné akademické tituly

Príloha k rozhodnutiu č. CD / :071 Priznanie práva udeľovať absolventom jednotlivých študijných programov príslušné akademické tituly dĺžka 1 KU FF 2 KU FF anglický jazyk pre komerčnú prax anglický jazyk pre komerčnú prax 2.1.29. neslovanské jazyky a literatúry 2.1.29. neslovanské jazyky a literatúry 3 KU FF filozofia 2.1.1. filozofia

Podrobnejšie

SVET PRÁCE PRIMÁRNE VZDELÁVANIE ISCED 2 VYUČOVACÍ JAZYK SLOVENSKÝ JAZYK VZDELÁVACIA OBLASŤ ČLOVEK A SVET PRÁCE PREDMET SVET PRÁCE SKRATKA PREDMETU SVP

SVET PRÁCE PRIMÁRNE VZDELÁVANIE ISCED 2 VYUČOVACÍ JAZYK SLOVENSKÝ JAZYK VZDELÁVACIA OBLASŤ ČLOVEK A SVET PRÁCE PREDMET SVET PRÁCE SKRATKA PREDMETU SVP SVET PRÁCE PRIMÁRNE VZDELÁVANIE ISCED 2 VYUČOVACÍ JAZYK SLOVENSKÝ JAZYK VZDELÁVACIA OBLASŤ ČLOVEK A SVET PRÁCE PREDMET SVET PRÁCE SKRATKA PREDMETU SVP ROČNÍK ÔSMY ČASOVÁ DOTÁCIA 0,5 HODINA TÝŽDENNE 16,5

Podrobnejšie

Milé študentky, milí študenti, v prvom rade vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie vášho postoja ku kvalite výučby. J

Milé študentky, milí študenti, v prvom rade vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie vášho postoja ku kvalite výučby. J Milé študentky, milí študenti, v prvom rade vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie vášho postoja ku kvalite výučby. Jednotlivé výroky sme vyhodnotili zastúpením vášho súhlasu,

Podrobnejšie

Milé študentky, milí študenti, v prvom rade Vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie Vášho postoja ku kvalite materiáln

Milé študentky, milí študenti, v prvom rade Vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie Vášho postoja ku kvalite materiáln Milé študentky, milí študenti, v prvom rade Vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie Vášho postoja ku kvalite materiálnych, technických a informačných zdrojov. Jednotlivé

Podrobnejšie

UNIVERZITA PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA V KOŠICIACH VZDELÁVACÍ PROGRAM Moderná didaktická technika v práci učiteľa Aktualizačné vzdelávanie prof. MUDr. Ladis

UNIVERZITA PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA V KOŠICIACH VZDELÁVACÍ PROGRAM Moderná didaktická technika v práci učiteľa Aktualizačné vzdelávanie prof. MUDr. Ladis UNIVERZITA PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA V KOŠICIACH VZDELÁVACÍ PROGRAM Moderná didaktická technika v práci učiteľa Aktualizačné vzdelávanie prof. MUDr. Ladislav Mirossay, DrSc. rektor Univerzita Pavla Jozefa

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU ANDRAGOGIKA

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU ANDRAGOGIKA Platný od: 20.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU ANDRAGOGIKA (a) Názov študijného odboru: Andragogika (anglický názov "Andragogy") (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa odbor študuje a štandardná

Podrobnejšie

STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA

STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA KOŠICKÁ 20 PREŠOV ŠTUDIJNÝ ODBOR 6446 4 KOZMETIK 6362 6 KOZMETIČKA A VIZÁŽISTKA www.zsssluz.edupage.org STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA, KOŠICKÁ 20, 080 01 PREŠOV Kód a názov ŠVP Kód a názov

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU FILOZOFIA

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU FILOZOFIA Platný od: 20.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU FILOZOFIA (a) Názov študijného odboru: Filozofia (anglický názov "Philosophy") (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa odbor študuje a štandardná dĺžka

Podrobnejšie

Učebný plán platný od 1. septembra 2013 začínajúc 1. ročníkom platný pre školský rok 2018/2019

Učebný plán platný od 1. septembra 2013 začínajúc 1. ročníkom platný pre školský rok 2018/2019 Učebný plán platný od 1. septembra 2013 začínajúc 1. ročníkom platný pre školský rok 2018/2019 Názov a adresa školy Názov ŠkVP Kód a názov študijného odboru Stupeň vzdelávania Dĺžka štúdia Forma štúdia

Podrobnejšie

Hodnotenie v predmetoch VÝTVARNÁ VÝCHOVA, HUDOBNÁ VÝCHOVA, VÝCHOVA UMENÍM, TELESNÁ VÝCHOVA, NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA, ETICKÁ VÝCHOVA, PRACOVNÉ VYUČOVANIE, T

Hodnotenie v predmetoch VÝTVARNÁ VÝCHOVA, HUDOBNÁ VÝCHOVA, VÝCHOVA UMENÍM, TELESNÁ VÝCHOVA, NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA, ETICKÁ VÝCHOVA, PRACOVNÉ VYUČOVANIE, T Hodnotenie v predmetoch VÝTVARNÁ VÝCHOVA, HUDOBNÁ VÝCHOVA, VÝCHOVA UMENÍM, TELESNÁ VÝCHOVA, NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA, ETICKÁ VÝCHOVA, PRACOVNÉ VYUČOVANIE, TECHNICKÁ VÝCHOVA, SVET PRÁCE A TECHNIKA, OBČIANSKA

Podrobnejšie

Škola (názov, adresa)

Škola (názov, adresa) Tabuľka prevodu rámcového učebného plánu ŠVP na učebný plán ŠkVP Škola (názov, adresa) Stredná priemyselná škola technická, Novomeského 5/24, 036 36 Martin Názov školského Elektrotechnika vzdelávacieho

Podrobnejšie

Škola (názov, adresa)

Škola (názov, adresa) Tabuľka prevodu rámcového učebného plánu ŠVP na učebný plán ŠkVP Škola (názov, adresa) Stredná priemyselná škola technická, Novomeského 5/4, 036 36 Martin Názov školského Technické lýceum vzdelávacieho

Podrobnejšie

Hodnotenie žiakov I

Hodnotenie  žiakov I Hodnotenie žiakov I. stupňa ZŠ na šk. rok 2018/2019 Hodnotenie žiakov I. stupňa je v súlade s Metodickým pokynom č. 22/2011 a č. 19/2015. V jednotlivých ročníkoch a podľa jednotlivých predmetov je známkovanie

Podrobnejšie

Tabuľka 4.1a) Študijné odbory UMB uskutočňované v roku 2004 podľa doterajších predpisov Študijné odbory UMB Bc. štúdium Mgr. štúdium PhD. Štúdium usku

Tabuľka 4.1a) Študijné odbory UMB uskutočňované v roku 2004 podľa doterajších predpisov Študijné odbory UMB Bc. štúdium Mgr. štúdium PhD. Štúdium usku Tabuľka 4.1a) Študijné odbory UMB uskutočňované v roku 2004 podľa doterajších predpisov Študijné odbory UMB Bc. štúdium Mgr. štúdium PhD. Štúdium uskutočňované v roku 2004 počet počet počet Kód ŠO Kód

Podrobnejšie

SLOVENSKÝ JAZYK A LITERATÚRA NIŽŠIE STREDNÉ VZDELÁVANIE ISCED 2 VYUČOVACÍ JAZYK SLOVENSKÝ JAZYK VZDELÁVACIA OBLASŤ JAZYK A KOMUNIKÁCIA PREDMET SLOVENS

SLOVENSKÝ JAZYK A LITERATÚRA NIŽŠIE STREDNÉ VZDELÁVANIE ISCED 2 VYUČOVACÍ JAZYK SLOVENSKÝ JAZYK VZDELÁVACIA OBLASŤ JAZYK A KOMUNIKÁCIA PREDMET SLOVENS SLOVENSKÝ JAZYK A LITERATÚRA NIŽŠIE STREDNÉ VZDELÁVANIE ISCED 2 VYUČOVACÍ JAZYK SLOVENSKÝ JAZYK VZDELÁVACIA OBLASŤ JAZYK A KOMUNIKÁCIA PREDMET SLOVENSKÝ JAZYK A LITERATÚRA SKRATKA PREDMETU SJL ROČNÍK DEVIATY

Podrobnejšie

Základná škola, Školská 3, Čierna nad Tisou Rámcový učebný plán inovovaný pre 1. až 4. ročník a pre 5. až 8. ročník Šk. rok. 2018/2019 Použité

Základná škola, Školská 3, Čierna nad Tisou Rámcový učebný plán inovovaný pre 1. až 4. ročník a pre 5. až 8. ročník Šk. rok. 2018/2019 Použité Základná škola, Školská 3, 076 43 Čierna nad Tisou Rámcový učebný plán inovovaný pre 1. až 4. ročník a pre 5. až 8. ročník Šk. rok. 2018/2019 Použité skratky: ZPH- základný počet hodín, PVH- počet voliteľných

Podrobnejšie

Učebné plány

Učebné plány UČEBNÉ PLÁNY ŠKOLSKÉHO VZDELÁVACIEHO PROGRAMU ŠTVORROČNÉ ŠTÚDIUM UČEBNÝ PLÁN GYMNÁZIA ANTONA BERNOLÁKA V SENCI PRE ŠKOLSKÝ ROK 2018/2019 Plán je inovovaný v 1. až 4. ročníku. Schválilo MŠ SR dňa 20. marca

Podrobnejšie

Príloha k uzneseniu /a,b Vyjadrenia k prerokovaným žiadostiam o akreditáciu študijných programov na 111. zasadnutí AK - vysoké školy Číslo žiad

Príloha k uzneseniu /a,b Vyjadrenia k prerokovaným žiadostiam o akreditáciu študijných programov na 111. zasadnutí AK - vysoké školy Číslo žiad 81_19 (08.02.19) 54_19 (18.019) nový 82_19 (102.19) 89_19 (19.02.19) nový 90_19 (19.02.19) 572_18 (06.12.18) 9_19 (28.12.18) nový ošetrovateľstvo verejné zdravotníctvo elektronický obchod a manažment ekonomika

Podrobnejšie

Názov študijného programu

Názov študijného programu Slovenský jazyk a literatúra (UAP) Ročník 1. 06. 10. 08:30 Š 129 Úvod do štúdia prof. PhDr. J. Glovňa, CSc. jazykov 24.11. 08:30 Š 129 Fonetika a fonológia PhDr. M. Olšiak, Slovenský jazyk a literatúra

Podrobnejšie

Microsoft Word - Struktura IVP+ schval dol.doc

Microsoft Word - Struktura IVP+ schval dol.doc Štruktúra individuálneho vzdelávacieho programu pre žiakov s viacnásobným postihnutím vzdelávaných v triedach špeciálnych základných škôl podľa individuálnych vzdelávacích programov Ministerstvo školstva

Podrobnejšie

Prijímacie skúšky kritériá pre školský rok 2018/2019 Študijný odbor 4236 M ekonomika pôdohospodárstva Prihlášky na štúdium v tomto študijnom odbore tr

Prijímacie skúšky kritériá pre školský rok 2018/2019 Študijný odbor 4236 M ekonomika pôdohospodárstva Prihlášky na štúdium v tomto študijnom odbore tr Prijímacie skúšky kritériá pre školský rok 2018/2019 Študijný odbor 4236 M ekonomika pôdohospodárstva Prihlášky na štúdium v tomto študijnom odbore treba doručiť do 20. 4. 2018 Prijímacie skúšky budú v

Podrobnejšie

untitled

untitled Základná škola TRIEDNA KNIHA V A 2018-2019 Názov školy:...... Typ školy:... Vyučovací :... KLASIFIKAČNÝ ZÁZNAM pre nižšie stredné vzdelávanie Školský rok:.../... Trieda:... triedny učiteľ:... 232 9. ročník

Podrobnejšie

(Microsoft Word - Dejiny tanca - 1. ro\350n\355k - II. stupe\362.docx)

(Microsoft Word - Dejiny tanca - 1. ro\350n\355k - II. stupe\362.docx) Základná umelecká škola Štefánikova 20, 071 01 Michalovce Školský vzdelávací program pre druhý stupeň základného štúdia Predmet : Názov predmetu Ročník Prvý Časový rozsah výučby 0.5 Učebný plán č. 40 Stupeň

Podrobnejšie

Z á k l a d n á š k o l a B á b , B á b , okres N i t r a

Z á k l a d n á    š k o l a    B á b , B á b , okres    N i t r a Analýza dotazníkového prieskumu CIEĽOVÁ SKUPINA: ŽIACI ÚVOD Tento dokument je vyhodnotením školského interného prieskumu formou anonymných dotazníkov. Daný dotazník bol navrhnutý tak, aby poukázal na súčasný

Podrobnejšie

Stredná odborná škola ekonomická Stojan 1, Spišská Nová Ves ŠKOLSKÝ VZDELÁVACÍ PROGRAM Agroturistika Agroturistika 1

Stredná odborná škola ekonomická Stojan 1, Spišská Nová Ves ŠKOLSKÝ VZDELÁVACÍ PROGRAM Agroturistika Agroturistika 1 Stredná odborná škola ekonomická Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves ŠKOLSKÝ VZDELÁVACÍ PROGRAM Agroturistika Agroturistika 1 1. ÚVODNÉ IDENTIFIKAČNÉ ÚDAJE Názov a adresa školy Názov školského vzdelávacieho

Podrobnejšie

Trnavská univerzita Filozofická fakulta Hornopotočná 23, Trnava Trnava ID: 5379 Odporúčaný študijný plán ETIKA-Bc - ETIKA-Bc Akademický rok Form

Trnavská univerzita Filozofická fakulta Hornopotočná 23, Trnava Trnava ID: 5379 Odporúčaný študijný plán ETIKA-Bc - ETIKA-Bc Akademický rok Form Trnavská univerzita Filozofická fakulta Hornopotočná 23, 91843 Trnava Trnava ID: 5379 Odporúčaný študijný plán ETIKA-Bc - ETIKA-Bc Akademický rok Forma štúdia Stupeň štúdia Študijný program 2008/2009 Denná

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Študijný program RASTLINY V ŽIVOTNOM PROSTREDÍ ANOTÁCIA stručná charakteristika Štúdium v programe Rastliny v životnom prostredí v rámci U3V ponúka študujúcim informácie o funkciách rastlín a vegetácie

Podrobnejšie

Microsoft Word - d079-bb48-4fc4-de2b

Microsoft Word - d079-bb48-4fc4-de2b Základná škola, Pugačevova 1381/7, Humenné Vzdelávania pedagogických zamestnancov k 1.9.2018 1. - 4. ročník ZŠ Meno a priezvisko Mgr. Beáta Babinová Druh vzdel. Názov vzdelávania Počet uznaných kreditov

Podrobnejšie

DIDKATICKÉ POSTUPY UČITEĽA

DIDKATICKÉ POSTUPY UČITEĽA DIDAKTICKÉ MYSLENIE A POSTUPY UČITEĽA OBOZNÁMENIE SA SO VŠEOBECNÝMI CIEĽMI VÝUČBY A PREDMETU UJASNENIE TÉMY V RÁMCI TEMATICKÉHO CELKU DIDAKTICKÁ ANALÝZA UČIVA KONKRETIZÁCIA CIEĽOV VO VZŤAHU MOŽNOSTIAM

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Vzdelávací program: INOVAČNÉ VZDELÁVANIE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV ŠKÔL V OBLASTI INKLUZÍVNEHO VZDELÁVANIA DETÍ Z MARGINALIZOVANÝCH RÓMSKYCH KOMUNÍT Názov záverečnej prezentácie: Didaktické princípy,

Podrobnejšie

A

A Žilinský samosprávny kraj zriaďovateľ školy GYMNÁZIUM MICHALA MILOSLAVA HODŽU UL. M.M.HODŽU 860/9 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ Poslanie vzdelávacích oblastí v školskom vzdelávacom programe A. Štvorročné štúdium Povinné

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 PF UPJŠ v Košiciach Moyzesova 16, 041 54 Košice www.science.upjs.sk Informatika na UPJŠ v Košiciach alebo Ako to vidíme my Doc. RNDr. Gabriel Semanišin, PhD. Univerzita P.J. Šafárika, Prírodovedecká fakulta

Podrobnejšie

Univerzita P. J. Šafárika v Košiciach FILOZOFICKÁ FAKULTA PRIJÍMACIE KONANIE NA AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 (magisterský stupeň) Akreditované jednoodboro

Univerzita P. J. Šafárika v Košiciach FILOZOFICKÁ FAKULTA PRIJÍMACIE KONANIE NA AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 (magisterský stupeň) Akreditované jednoodboro Univerzita P. J. Šafárika v Košiciach FILOZOFICKÁ FAKULTA PRIJÍMACIE KONANIE NA AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 (magisterský stupeň) Akreditované jednoodborové študijné programy 1 Forma štúdia Počet na prijatie

Podrobnejšie

Microsoft Word - ZS Ruzomberok

Microsoft Word - ZS Ruzomberok INFORMAČNÝ LIST ÚSPEŠNE ZREALIZOVANÉHO PROJEKTU Inovácia vzdelávania a kľúčových kompetencií žiakov a učiteľov Názov projektu v prírodovedných predmetoch na základnej škole Kód ITMS 26110130069 Prijímateľ

Podrobnejšie

Mgr. Jaroslava Savčinská ZŠ Mudroňova 83, Bratislava Systém hodnotenia žiakov Systém hodnotenia v predmete Biológia Predmet kontroly: dosiahnut

Mgr. Jaroslava Savčinská ZŠ Mudroňova 83, Bratislava Systém hodnotenia žiakov Systém hodnotenia v predmete Biológia Predmet kontroly: dosiahnut Mgr. Jaroslava Savčinská Systém hodnotenia v predmete Biológia Predmet kontroly: dosiahnuté vedomosti, zručnosti a osvojené základné poznatky stanovené výkonovou časťou vzdelávacieho štandardu v jednotlivých

Podrobnejšie

Vyhodnotenie dotazníkovej ankety vyučujúcich (učitelia + doktorandi) Obdobie dotazovania: 23. november január 2018 Odpovedalo 210 respondento

Vyhodnotenie dotazníkovej ankety vyučujúcich (učitelia + doktorandi) Obdobie dotazovania: 23. november január 2018 Odpovedalo 210 respondento Vyhodnotenie dotazníkovej ankety vyučujúcich (učitelia + doktorandi) Obdobie dotazovania: 23. november 2017-31. január 2018 Odpovedalo 210 respondentov z 492 oslovených 42,68 % Základné údaje Pohlavie

Podrobnejšie

Uctovnictvo_2015_2016a

Uctovnictvo_2015_2016a Gestorská katedra: Študijný program 1. stupňa: Garant študijného programu: KÚA FHI EU v Bratislave Účtovníctvo denné štúdium 1. a 2. ročník doc. Ing. Katarína Máziková, PhD. Bakalárske štúdium - denné

Podrobnejšie

phddses

phddses I. ŠTUDIJNÁ ČASŤ ŠTUDIJNÝ PROGRAM DOKTORANDSKÉHO ŠTÚDIA V AKADEMICKOM ROKU 2013/2014 1. ročník kreditového štúdia, denná a externá forma A. Povinné predmety Hlavný predmet doktorandského štúdia 2 PH 4

Podrobnejšie

Základné informácie k papierovej forme testovania žiakov 5. ročníka ZŠ T September 2016 NÚCEM, Bratislava 2016

Základné informácie k papierovej forme testovania žiakov 5. ročníka ZŠ T September 2016 NÚCEM, Bratislava 2016 Základné informácie k papierovej forme testovania žiakov 5. ročníka ZŠ T5-2016 September 2016 TESTOVANIE T5-2016 TERMÍN TESTOVANIA TESTOVANIE JE URČENÉ CIELE TESTOVANIA TESTY ADMINISTRUJÚ TESTOVANÉ PREDMETY

Podrobnejšie

PLÁN KONZULTÁCIÍ PRE ŽIAKOV S IUP meno žiaka:

PLÁN   KONZULTÁCIÍ  PRE ŽIAKOV   S   IUP  meno žiaka: Meno žiaka: Trieda: II.A Odbor: prevádzka obchodu Polrok: I. Školský rok: 2017/2018 Predmet /Učiteľ Dátum konz. Dátum konz. Dátum konz. Dátum konz. Dátum konz. Dátum konz. Stanovený počet konzultácií Slovenský

Podrobnejšie

Škola (názov, adresa)

Škola (názov, adresa) UČEBNÝ PLÁN 2013 Škola (názov, adresa) Názov ŠkVP Kód a názov ŠVP Kód a názov študijného odboru Stupeň vzdelania Dĺžka štúdia Forma štúdia Druh školy Vyučovací jazyk Kategórie a názvy vyučovacích predmetov

Podrobnejšie

UČEBNÉ PLÁNY na šk. rok 2017/18 trojročné učebné odbory 6475 H technicko-administratívny pracovník predmet skratka 1. ročník 2. ročník 3. ročník slove

UČEBNÉ PLÁNY na šk. rok 2017/18 trojročné učebné odbory 6475 H technicko-administratívny pracovník predmet skratka 1. ročník 2. ročník 3. ročník slove UČEBNÉ PLÁNY na šk. rok 2017/18 trojročné učebné odbory 6475 H technicko-administratívny pracovník predmet skratka 1. ročník 2. ročník 3. ročník slovenský jazyk a literatúra SJL 2 2 2 anglický jazyk ANJ

Podrobnejšie

ITMS kód Projektu: ITMS kód Projektu: Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov E

ITMS kód Projektu: ITMS kód Projektu: Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov E Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ Prioritná os: Prioritná os 2 Ďalšie vzdelávanie ako nástroj rozvoja ĽZ Prioritná os 4 Moderné vzdelávanie pre vedomostnú

Podrobnejšie

Školský vzdelávací program Základná škola s materskou školou Šarišské Michaľany 6. UČEBNÝ PLÁN 6.1 Inovovaný učebný plán ISCED 1 Platnosť od

Školský vzdelávací program Základná škola s materskou školou Šarišské Michaľany 6. UČEBNÝ PLÁN 6.1 Inovovaný učebný plán ISCED 1 Platnosť od 6. UČEBNÝ PLÁN 6.1 Inovovaný učebný plán ISCED 1 Platnosť od 1. 9. 2015 v prvom, druhom, treťom a štvrtom ročníku. vzdelávacia oblasť Jazyk a komunikácia vyučovací predmet 1. 2. 3. 4. spolu PH DH PH DH

Podrobnejšie

ŠTUDIJNÉ PLÁNY Výučba v semestri trvá 14 týždňov. Vysvetlivky: ZS -zimný semester, LS - letný semester P - prednášky, C cvičenia, U - ukončenie, ZK -

ŠTUDIJNÉ PLÁNY Výučba v semestri trvá 14 týždňov. Vysvetlivky: ZS -zimný semester, LS - letný semester P - prednášky, C cvičenia, U - ukončenie, ZK - ŠTUDIJNÉ PLÁNY Výučba v semestri trvá 14 týždňov. Vysvetlivky: ZS -zimný semester, LS - letný semester P - prednášky, C cvičenia, U - ukončenie, ZK - získanie kreditov, S - skúška 156 Administratíva a

Podrobnejšie

Metodický list k pracovnému listu Atóm I.

Metodický list k pracovnému listu Atóm I. Názov projektu: Čítaj viac a dvere k poznaniu sa samy otvoria Kód projektu: 26110130437 ZŠ s MŠ Centrum I 32, Dubnica nad Váhom Metodický list k pracovnému listu Zaujímavosti prírody Austrálie. RNDr. Mária

Podrobnejšie

Školský vzdelávací program: 2010/2011

Školský vzdelávací program:  2010/2011 INOVOVANÝ ŠKOLSKÝ VZDELÁVACÍ PROGRAM Európske štúdiá NEMECKÝ JAZYK päťročné štúdium ÚVOD* Vzdelávací štandard z francúzskeho jazyka, úroveň B1, svojou štruktúrou, obsahom aj rozsahom korešponduje s pôvodným

Podrobnejšie

ŠZŠI FIĽAKOVO Príloha č. 1 /strana č. 1 PLÁN KONTINUÁLNEHO VZDELÁVANIA (PEDAGOGICKÝCH, ODBORNÝCH) ZAMESTNANCOV V ROKU 2012 PODĽA DRUHOV KONTINUÁLNEHO

ŠZŠI FIĽAKOVO Príloha č. 1 /strana č. 1 PLÁN KONTINUÁLNEHO VZDELÁVANIA (PEDAGOGICKÝCH, ODBORNÝCH) ZAMESTNANCOV V ROKU 2012 PODĽA DRUHOV KONTINUÁLNEHO ŠZŠI FIĽAKOVO Príloha č. 1 /strana č. 1 PLÁN KONTINUÁLNEHO (PEDAGOGICKÝCH, ODBORNÝCH) ZAMESTNANCOV V ROKU 2012 PODĽA DRUHOV KONTINUÁLNEHO (v zmysle zákona č. 317/2009 Z.z. a Vyhlášky MŠ SR č. 445/2009

Podrobnejšie

číslo školy : Oznámenie riaditeľa č. 02/2019 Riaditeľ Strednej odbornej školy strojníckej, Športová 1326, Kysucké Nové Mesto v zmysle Zákona č.

číslo školy : Oznámenie riaditeľa č. 02/2019 Riaditeľ Strednej odbornej školy strojníckej, Športová 1326, Kysucké Nové Mesto v zmysle Zákona č. číslo školy : 653201 Oznámenie riaditeľa č. 02/2019 Riaditeľ Strednej odbornej školy strojníckej, Športová 1326, Kysucké Nové Mesto v zmysle Zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon)

Podrobnejšie

Predmetová komisia INFORMATIKY A EKONOMIKY Predseda komisie: Ing. Janka Hižová Členovia komisie: RNDr. Peter Barančík Mgr. Mária Maceková Ing. Oľga Čú

Predmetová komisia INFORMATIKY A EKONOMIKY Predseda komisie: Ing. Janka Hižová Členovia komisie: RNDr. Peter Barančík Mgr. Mária Maceková Ing. Oľga Čú Predmetová komisia INFORMATIKY A EKONOMIKY Predseda komisie: Ing. Janka Hižová Členovia komisie: RNDr. Peter Barančík Mgr. Mária Maceková Ing. Oľga Čúzyová Ing. Zuzana Ruľáková Ing. Jana Kurtiová Charakteristika

Podrobnejšie

UPJŠ v Košiciach, Lekárska fakulta /2020 ŠTUDIJNÉ PLÁNY Výučba v semestri trvá 14 týždňov. Vysvetlivky: ZS -zimný semester, LS - letný semester

UPJŠ v Košiciach, Lekárska fakulta /2020 ŠTUDIJNÉ PLÁNY Výučba v semestri trvá 14 týždňov. Vysvetlivky: ZS -zimný semester, LS - letný semester ŠTUDIJNÉ PLÁNY Výučba v semestri trvá 14 týždňov. Vysvetlivky: -zimný semester, - letný semester P - prednášky, C cvičenia, U - ukončenie, ZK - získanie kreditov, S - skúška 1 Študijný program prvého stupňa

Podrobnejšie

1

1 SEPTEMBER ÚVOD VZDELÁVACÍ Úvodná hodina. Organizačné pokyny. Opakovanie Čítanie s porozumením Nezvyčajný deň Gramatika Prítomné časy Stavové slovesá, príprava na 4. Deti pracovné skúsenosti 5. Gramatika

Podrobnejšie

Základná škola s materskou školou, Horná Streda Horná Streda. Tel. 032/ Internet:

Základná škola s materskou školou, Horná Streda Horná Streda. Tel. 032/ Internet: Základná škola s materskou školou, Horná Streda 391 916 2 Horná Streda. Tel. 032/7773175 e-mail: zssmsh.streda@stonline.sk, Internet: http://zssmshstreda.edupage.org Školský vzdelávací program Rámcový

Podrobnejšie

Prezentace aplikace PowerPoint

Prezentace aplikace PowerPoint Ako vytvárať spätnú väzbu v interaktívnom matematickom učebnom prostredí Stanislav Lukáč, Jozef Sekerák Implementácia spätnej väzby Vysvetlenie riešenia problému, podnety pre konkrétne akcie vedúce k riešeniu

Podrobnejšie

Našej škole bol v roku 2018 úspešne schválený projekt Erasmus+ pod názvom Učenie sa a využívanie nových metód a technológií vo vyučovaní Čo to znamena

Našej škole bol v roku 2018 úspešne schválený projekt Erasmus+ pod názvom Učenie sa a využívanie nových metód a technológií vo vyučovaní Čo to znamena Našej škole bol v roku 2018 úspešne schválený projekt Erasmus+ pod názvom Učenie sa a využívanie nových metód a technológií vo vyučovaní Čo to znamenalo v praxi? Pani učiteľky (S. Zánická, K. Hodasová,

Podrobnejšie

TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Centrálne pracovisko Študijný program: Ekonomika a manažment lesnícko-drevárskeho komplexu Študijný odbor: Stupeň štúd

TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Centrálne pracovisko Študijný program: Ekonomika a manažment lesnícko-drevárskeho komplexu Študijný odbor: Stupeň štúd TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Centrálne pracovisko Študijný program: Ekonomika a manažment lesnícko-drevárskeho komplexu Študijný odbor: Stupeň štúdia: Forma štúdia: Štandardná dĺžka štúdia: Udeľovaný

Podrobnejšie

Učebné osnovy

Učebné osnovy Názov predmetu Časový rozsah výučby Ročník Škola (názov, adresa) Názov ŠkVP Kód a názov ŠVP Kód a názov študijného odboru Stupeň vzdelania Dĺžka štúdia Forma štúdia Vyučovací jazyk Iné Charakteristika

Podrobnejšie

Gymnázium arm. gen. L. Svobodu, Komenského 4, Humenné PREDMETOVÁ KOMISIA BIOLÓGIE Kritériá hodnotenia a klasifikácie predmetu biológia a seminá

Gymnázium arm. gen. L. Svobodu, Komenského 4, Humenné PREDMETOVÁ KOMISIA BIOLÓGIE Kritériá hodnotenia a klasifikácie predmetu biológia a seminá Gymnázium arm. gen. L. Svobodu, Komenského 4, 066 51 Humenné PREDMETOVÁ KOMISIA BIOLÓGIE Kritériá hodnotenia a klasifikácie predmetu biológia a seminár z biológie Kritériá hodnotenia a klasifikácie biológie

Podrobnejšie

nadpis

nadpis Žilinská univerzita v Žiline Fakulta humanitných vied Katedra anglického jazyka a literatúry Štúdium na KAJ Študijné programy Učiteľstvo akademických predmetov v kombináciách: Bakalárske štúdium anglický

Podrobnejšie

ODPORÚČANÉ ŠTUDIJNÉ PLÁNY PRE ŠTUDENTOV DENNÉHO A EXTERNÉHO ŠTÚDIA 1 Študijný program 1. stupňa: Ekonomika a manažment podniku Študijný odbor:

ODPORÚČANÉ ŠTUDIJNÉ PLÁNY PRE ŠTUDENTOV DENNÉHO A EXTERNÉHO ŠTÚDIA 1 Študijný program 1. stupňa: Ekonomika a manažment podniku Študijný odbor: ODPORÚČANÉ ŠTUDIJNÉ PLÁNY PRE ŠTUDENTOV DENNÉHO A EXTERNÉHO ŠTÚDIA 1 Študijný program 1. stupňa: Ekonomika a manažment podniku Študijný odbor: 3.3.16 Ekonomika a manažment podniku ***Pre študentov, ktorí

Podrobnejšie

učebné plány_ŠKVP_2013_14

učebné plány_ŠKVP_2013_14 Učebný plán študijného odboru 3650 M staviteľstvo Všeobecné vzdelávanie Škola (názov, adresa) Stredná priemyselná škola stavebná, Plzenská 10, 080 01 Prešov Názov ŠkVP Kód a názov ŠVP Kód a názov študijného

Podrobnejšie

Metodické usmernenie k voľbe voliteľných predmetov

Metodické usmernenie k voľbe voliteľných predmetov Žilinský samosprávny kraj zriaďovateľ Gymnázium Veľká okružná 22 Žilina Metodické usmernenie riaditeľky č. 021/2018 k voľbe voliteľných predmetov Účel metodického usmernenia: Tento vnútorný predpis zjednocuje

Podrobnejšie

Základná škola s materskou školou Slatina nad Bebravou Slatina nad Bebravou 154, KONTINUÁLNE VZDELÁVANIE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV Zamestnanec

Základná škola s materskou školou Slatina nad Bebravou Slatina nad Bebravou 154, KONTINUÁLNE VZDELÁVANIE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV Zamestnanec Základná škola s materskou školou Slatina nad Bebravou Slatina nad Bebravou 154, 956 53 KONTINUÁLNE VZDELÁVANIE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV Zamestnanec Mikušová Ivana, Mgr. Adámková Jana, Mgr. Absolvované

Podrobnejšie

Opis projektu

Opis projektu Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Agentúra Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre štrukturálne fondy EÚ Názov projektu: Elektronizácia učebných osnov nevyhnutnosť

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU Platný od: 24.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU (a) Názov študijného odboru: (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa odbor študuje a štandardná dĺžka štúdia študijných programov pre tieto stupne vysokoškolského

Podrobnejšie

Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán

Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán vypracovala : vedúca MZ Š K D vych. Bc.Adriana Valíčková

Podrobnejšie

Výsledky hodnotenia predmetov zimného semestra 2016/2017 študentmi Právnickej fakulty TU: Milí študenti, ďakujeme Vám za vyplnenie predmetovej ankety

Výsledky hodnotenia predmetov zimného semestra 2016/2017 študentmi Právnickej fakulty TU: Milí študenti, ďakujeme Vám za vyplnenie predmetovej ankety Výsledky hodnotenia ov zimného semestra 2016/2017 študentmi Právnickej fakulty TU: Milí študenti, ďakujeme Vám za vyplnenie ovej ankety za zimný semester akademického roku 2016/17. Jej výsledky sme zoradili

Podrobnejšie

Základná škola s materskou školou Petrovice

Základná škola s materskou školou Petrovice Základná škola s materskou školou Hlboké nad Váhom SYSTÉM HODNOTENIA ŽIAKOV Školský rok 2017/2018 Prerokovaný na rade školy a MZ dňa 28.08.2017 Systém hodnotenia žiakov je vnútorný dokument školy, ktorý

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ Ciele štúdie PISA a jej priebeh na národnej úrovni Finančná a štatistická gramotnosť žiakov v kontexte medzinárodných

Podrobnejšie

MESTO LEVOČA Mestský úrad Levoča, Námestie Majstra Pavla 4/4, Levoča oddelenie školstva, soc. vecí a zdravotníctva, ŠÚ Učiteľom biológie, geogr

MESTO LEVOČA Mestský úrad Levoča, Námestie Majstra Pavla 4/4, Levoča oddelenie školstva, soc. vecí a zdravotníctva, ŠÚ Učiteľom biológie, geogr Učiteľom biológie, geografie, prírodovedy ŠÚ Levoča VÁŠ LIST ČÍSLO/ZO DŇA NAŠE ČÍSLO VYBAVUJE/LINKA LEVOČA OŠSVaZ,ŠÚ/18073/2017 Ing. M. Štramová 27. 04.2017 VEC Pozvánka Oddelenie ŠSVaZ, ŠÚ a Klubová rada

Podrobnejšie

Microsoft Word - Kontinualne vzdelávanie2013_2014

Microsoft Word - Kontinualne vzdelávanie2013_2014 ZŠ, Mojzesovo Černík, 941 04 Mojzesovo č. 505 Plán kontinuálneho vzdelávania v školskom roku 2013/2014 príloha č.2 ŠkVP Vypracovala: Mgr. Elena Puková, riad. školy 1. IDENTIFIKÁCIA ORGANIZÁCIE Názov školy

Podrobnejšie

TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Organizačná smernica č. 5/2013 Podpora študentov a uchádzačov o štúdium so špecifickými potrebami Zvolen, 2013

TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Organizačná smernica č. 5/2013 Podpora študentov a uchádzačov o štúdium so špecifickými potrebami Zvolen, 2013 TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Organizačná smernica č. 5/2013 Podpora študentov a uchádzačov o štúdium so špecifickými potrebami Zvolen, 2013 TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Organizačná smernica č. 5/2013

Podrobnejšie

Hospodarska_informatika_2015_2016a

Hospodarska_informatika_2015_2016a Gestorská katedra: Študijný program 1. stupňa: Garant študijného programu: KAI FHI EU v Bratislave Hospodárska informatika denné štúdium 1. ročník doc. Ing. Gabriela Kristová, PhD. Bakalárske štúdium -

Podrobnejšie

S t r e d n á o d b o r n á š k o l a e l e k t r o t e c h n i c k á T r n a v a, S i b í r s k a 1 KRITÉRIÁ PRE PRIJATIE UCHÁDZAČOV O ŠTÚDIUM V ŠKOL

S t r e d n á o d b o r n á š k o l a e l e k t r o t e c h n i c k á T r n a v a, S i b í r s k a 1 KRITÉRIÁ PRE PRIJATIE UCHÁDZAČOV O ŠTÚDIUM V ŠKOL S t r e d n á o d b o r n á š k o l a e l e k t r o t e c h n i c k á T r n a v a, S i b í r s k a 1 KRITÉRIÁ PRE PRIJATIE UCHÁDZAČOV O ŠTÚDIUM V ŠKOLSKOM ROKU 2019/2020 Predkladá: Ing. Ružena Pecková

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU Platný od: 20.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU (a) Názov študijného odboru: (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa odbor študuje a štandardná dĺžka štúdia študijných programov pre tieto stupne vysokoškolského

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Aktivity k vyučovaniu fyziky na základnej škole PaedDr. Klára Velmovská, PhD. ODF FMFI UK v Bratislave PaedDr. Monika Vanyová, PhD. ZŠ Tvrdošovce Košice, 24. 11. 2015 Materiály na podporu vyučovania fyziky

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - Sveda

Microsoft PowerPoint - Sveda Aktivity a návrhy Slovenskej matematickej spoločnosti JSMF Dušan Šveda Žilina, 9. februára 2016 Matematické vzdelávanie v kontexte STEM vzdelávania a potrieb praxe 1 Hlavné ciele činnosti SMS - vytvorenie

Podrobnejšie

STOPA Školský časopis Základnej školy na Hrnčiarskej ulici v Stropkove Riaditeľstvo Základnej školy na Hrnčiarskej ulici (I. ZŠ) oznamuje, že zápis do

STOPA Školský časopis Základnej školy na Hrnčiarskej ulici v Stropkove Riaditeľstvo Základnej školy na Hrnčiarskej ulici (I. ZŠ) oznamuje, že zápis do STOPA Školský časopis Základnej školy na Hrnčiarskej ulici v Stropkove Riaditeľstvo Základnej školy na Hrnčiarskej ulici (I. ZŠ) oznamuje, že zápis do 1. ročníka na školský rok 2017/2018 sa uskutoční v

Podrobnejšie

ŠTUDIJNÉ PLÁNY Výučba v semestri trvá 14 týždňov. Vysvetlivky: ZS -zimný semester, LS - letný semester P - prednášky, C cvičenia, U - ukončenie, ZK -

ŠTUDIJNÉ PLÁNY Výučba v semestri trvá 14 týždňov. Vysvetlivky: ZS -zimný semester, LS - letný semester P - prednášky, C cvičenia, U - ukončenie, ZK - ŠTUDIJNÉ PLÁNY Výučba v semestri trvá 14 týždňov. Vysvetlivky: -zimný semester, - letný semester P - prednášky, C cvičenia, U - ukončenie, ZK - získanie kreditov, S - skúška 156 Študijný program prvého

Podrobnejšie

Microsoft Word - SP_7_Bc_pravo_externa_forma_III.6_Odporucany_studijny_plan_17oktober rtf

Microsoft Word - SP_7_Bc_pravo_externa_forma_III.6_Odporucany_studijny_plan_17oktober rtf ŠTUDIJNÝ PROGRAM BAKALÁRSKEHO ŠTÚDIA AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 EXTERNÁ FORMA ŠTÚDIA I. rok bakalárskeho štúdia, externá forma Predmety 1. semester Kredity Základy právnického vzdelávania 10 POVINNÉ PREDMETY

Podrobnejšie

Časopisecká tvorba pre deti rokov Cieľom práce je charakterizovať časopiseckú tvorbu pre deti rokov a to predovšetkým jej významný

Časopisecká tvorba pre deti rokov Cieľom práce je charakterizovať časopiseckú tvorbu pre deti rokov a to predovšetkým jej významný Časopisecká tvorba pre deti rokov 1945-1990 Cieľom práce je charakterizovať časopiseckú tvorbu pre deti rokov 1945-1980 a to predovšetkým jej významných autorov, redaktorov a vydavateľov s akcentom na

Podrobnejšie

GPH MIchalovce

GPH MIchalovce KRITÉRIÁ prijímacích skúšok a termíny konania prijímacích skúšok do 1. ročníka na školský rok 2008/2009 v Gymnáziu Pavla Horova Michalovce V zmysle 4 ods. 1 Vyhlášky MŠ SR č. 145/1996 Zb. o prijímaní na

Podrobnejšie