Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza Mariánska č. 6, Prievidza Č.k. Ro -07 / RK Prievidza, dňa /2013 ROZH

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza Mariánska č. 6, Prievidza Č.k. Ro -07 / RK Prievidza, dňa /2013 ROZH"

Prepis

1 Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza Mariánska č. 6, Prievidza Č.k. Ro -07 / RK Prievidza, dňa /2013 ROZHODNUTIE Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza (ďalej len RVPS ) ako správny orgán príslušný podľa 21 ods. 1 písm. d) a 23 ods. 5 zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon o potravinách) súlade s 46 a nasl. zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní v znení neskorších predpisov (ďalej len správny poriadok, takto rozhodla: účastník konania : COOP Jednota Prievidza SD, A. Hlinku I.437, Prievidza IČO: v prevádzke : COOP Jednota Prievidza SD, PJ č. 029, M. R. Štefánika, Dolné Vestenice 1/ Porušil povinnosť uchovávať potraviny a suroviny pri teplotách deklarovaných prevádzkovateľom potravinárskeho podniku v zmysle 12 ods. 1 písm. m) zákona o potravinách a povinnosť uchovávať suroviny a všetky zložky skladované v potravinárskom podniku vo vhodných podmienkach navrhnutých a určených na to, aby zabraňovali ich škodlivému kazeniu sa a chránili ich pred kontamináciou v zmysle PRÍLOHY II Kapitoly IX ods. 2 Nariadenia (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín a to tým, že dňa v čase od 10,30 do 13,30 v predajni COOP Jednota Prievidza SD, PJ č. 029, M. R. Štefánika, Dolné Vestenice boli skladované vajcia v priestoroch pri veľkej rampe pri teplote 21,6 C, pričom deklarovaná teplota na balení je : do 18 C.

2 Uvedeným konaním naplnil všetky znaky skutkovej podstaty iného správneho deliktu podľa 2/ Ďalej porušil povinnosť udržiavať potravinárske priestory v čistote a dobrom stave údržby v zmysle PRÍLOHY II Kapitoly I ods. 1 Nariadenia (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín a porušil požiadavku na usporiadanie, riešenie, konštrukciu, umiestnenie a veľkosť potravinárskych priestorov, ktoré musia umožňovať primeranú údržbu, čistenie a/alebo dezinfekciu, zabraňovať alebo minimalizovať kontamináciu prenášanú vzduchom a poskytovať primeraný pracovný priestor umožňujúci hygienické vykonávanie všetkých operácií v zmysle PRÍLOHY II Kapitoly I ods. 2, písm. a) Nariadenia (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín a to tým, že dňa v čase od 10,30 do 13,30 v predajni COOP Jednota Prievidza SD, PJ č. 029, M. R. Štefánika, Dolné Vestenice bola v suchom sklade zatečená stena a obitý roh pri palete s nápojmi a v bývalej prípravovni mäsa zatečený strop aj stena. Uvedeným konaním naplnil všetky znaky skutkovej podstaty iného správneho deliktu podľa Za to sa mu podľa 28 ods. 1 písm. a) zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov ukladá pokuta vo výške 100, slovom: sto eur Uloženú pokutu je účastník konania povinný zaplatiť do 15 dní odo dňa nadobudnutia právoplatnosti tohto rozhodnutia na príjmový účet Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Prievidza, vedeného Štátnou pokladnicou, číslo účtu /8180. Pri platbe uvádzajte variabilný symbol Ďalej sa mu podľa 23 ods. 5 zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov ukladá opatrenie 1. Zabezpečiť opravu stropov, steny a obitého rohu Termín : do Odôvodnenie Inšpektori orgánu úradnej kontroly potravín vykonali dňa v čase od 10,30 do 13,30 u účastníka konania : COOP Jednota Prievidza SD, prevádzkareň: COOP Jednota Prievidza SD, PJ č. 029, M. R. Štefánika, Dolné Vestenice plánovanú úradnú kontrolu.

3 Na základe vykonanej úradnej kontroly inšpektori zistili nasledovné nedostatky : 1/ Skladovanie vajec v priestoroch pri veľkej rampe pri teplote 21,6 C, pričom deklarovaná teplota na balení je : do 18 C, čím došlo k porušeniu 12 ods. 1 písm. m) zákona o potravinách ten, kto predáva potraviny vrátane internetového predaja, je povinný uchovávať potraviny a suroviny pri teplotách deklarovaných prevádzkovateľom potravinárskeho podniku a k porušeniu PRÍLOHY II Kapitoly IX ods. 2 Nariadenia (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín - suroviny a všetky zložky skladované v potravinárskom podniku sa musia uchovávať vo vhodných podmienkach navrhnutých a určených na to, aby zabraňovali ich škodlivému kazeniu sa a chránili ich pred kontamináciou. Uvedeným konaním naplnil všetky znaky skutkovej podstaty iného správneho deliktu podľa 28 ods. 1 písm. a) Zákona NR SR č.152/1995 Z.z. o potravinách. 2/ V skladových priestoroch priestoroch zatečená stena a obitý roh pri palete s nápojmi a v bývalej prípravovni mäsa zatečený strop aj stena, čím došlo k porušeniu PRÍLOHY II Kapitoly I ods. 1 Nariadenia (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín potravinárske priestory sa musia udržiavať v čistote a dobrom stave údržby a k porušeniu PRÍLOHY II Kapitoly I ods. 2, písm. a) Nariadenia (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín - usporiadanie, riešenie, konštrukcia, umiestnenie a veľkosť potravinárskych priestorov musia umožňovať primeranú údržbu, čistenie a/alebo dezinfekciu, zabraňovať alebo minimalizovať kontamináciu prenášanú vzduchom a poskytovať primeraný pracovný priestor umožňujúci hygienické vykonávanie všetkých operácií. Uvedeným konaním naplnil všetky znaky skutkovej podstaty iného správneho deliktu podľa 28 ods. 1 písm. a) Zákona NR SR č.152/1995 Z.z. o potravinách. Skutočnosti zistené počas kontroly sú zaznamenané v Zázname o úradnej kontrole potravín č. PD/2013/HL,LE/07 zo dňa Kontrola bola vykonaná za prítomnosti zástupkyne vedúcej predajne p. Kataríny Ferencovej, ktorá bola oboznámená s výsledkom kontroly a možnosťou vyjadriť sa do záznamu o úradnej kontrole potravín. Túto možnosť využila a do Záznamu o úradnej kontrole potravín č. PD/2013/HL,LE/07 uviedla : S výsledkom kontroly oboznámim vedenie. Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza zaslala účastníkovi konania upovedomenie o začatí správneho konania č.k. Ro-07/2013-RK zo dňa vo veci zistených porušení zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov alebo predpisov vydaných na jeho vykonanie, v ktorom účastníka konania vyzvala, aby sa pred vydaním rozhodnutia vyjadril k podkladu i k spôsobu jeho zistenia prípadne navrhol jeho doplnenie. Upovedomenie o začatí správneho konania bolo účastníkovi konania doručené dňa Účastník konania sa v lehote určenej správnym orgánom nevyjadril k podkladu rozhodnutia. Je potrebné uviesť, že podľa 18 od. 2 zákona o potravinách sa úradnou kontrolou overuje dodržiavanie požiadaviek ustanovených zákonom o potravinách a osobitnými predpismi.

4 Účelom dodržiavania povinností v zmysle potravinového práva je zabezpečenie vysokej úrovne ochrany zdravia ľudí a ochrana spotrebiteľa na trhu potravín. Sankcia sa ukladá za nedostatky zistené v čase úradnej kontroly prevádzkovateľovi potravinárskeho podniku, ktorý je zodpovedný za zabezpečenie toho, aby sa v prevádzke pod jeho kontrolou plnili požiadavky zákona o potravinách a potravinovej legislatívy. Je len v kompetencii účastníka konania akým spôsobom sa vysporiada s uloženou pokutou a aké opatrenia a sankcie prijme voči svojim zamestnancom za neplnenie povinností. Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza ako vecne a miestne príslušný orgán úradnej kontroly potravín rozhodovala na základe dostatočne zisteného skutkového stavu veci, pričom na jeho zistenie použila zákonné prostriedky a dospela k záveru, že účastník konania porušil uvedené ustanovenia platnej legislatívy a jeho zodpovednosť za zistené nedostatky bola preukázaná. Neuchovávaním potravín a surovín pri teplotách deklarovaných prevádzkovateľom potravinárskeho podniku a neudržiavaním potravinárskych priestorov v čistote a v dobrom stave údržby a došlo k protiprávnemu konaniu účastníka konania, ktoré napĺňajú skutkové podstaty iných správnych deliktov uvedených vo výrokovej časti tohto rozhodnutia. Za porušenie povinností uvedených v bode 1. a 2. v odôvodnení tohto uloží orgán úradnej kontroly potravín malému prevádzkovateľovi pokutu do 100 eur, ak v rozpore s týmto zákonom alebo osobitnými predpismi porušuje povinnosti a požiadavky na hygienu výroby potravín, manipulovania s nimi a pri ich umiestňovaní na trh ( 28 ods. 1 písm. a) zákona o potravinách). Správny orgán sa osobitne zaoberal aj výškou uloženej pokuty. Pri rozhodovaní o výške uloženej pokuty správny orgán vychádzal z ustanovení 28 ods.7 zákona č.152/1995 o potravinách. Bral do úvahy : - závažnosť protiprávneho konania, ktorá spočívala v nedodržaní požiadaviek na hygienu budov a skladovania potravín - doba pretrvávania nedostatku nedostatky boli zistené v čase výkonu kontroly - možné následky protiprávneho konania - nevhodným skladovaním i nedostatočnou čistotou a údržbou potravinárskych priestorov môže dôjsť ku škodlivému kazeniu a kontaminácii potravín a k následnému porušeniu ich bezpečnosti - mieru zavinenia nedodržanie predpisov v oblasti potravinového práva v plnej miere zavinil prevádzkovateľ, teda účastník konania nakoľko podľa 4 ods. 1 zákona o potravinách prevádzkovatelia sú povinní na všetkých stupňoch výroby, spracúvania a distribúcie vrátane internetového predaja dodržiavať požiadavky upravené zákonom o potravinách a osobitnými predpismi - minulosť prevádzkovateľa jedná sa o prvé protiprávne konanie Výšku uloženej pokuty považuje Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza za plne odôvodnenú a primeranú z hľadiska závažnosti porušenia povinností a právnych predpisov.

5 Na základe vyššie uvedeného bolo rozhodnuté tak, ako je uvedené vo výroku tohto rozhodnutia. Poučenie Proti tomuto rozhodnutiu možno podať odvolanie na Regionálnu veterinárnu a potravinovú správu Prievidza do 15 dní odo dňa jeho doručenia. Toto rozhodnutie je preskúmateľné súdom po vyčerpaní riadnych opravných prostriedkov. MVDr. Milan Šima riaditeľ RVPS Prievidza Doručuje sa : COOP Jednota Prievidza SD, A. Hlinku I.437, Prievidza

6 Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza Mariánska č. 6, Prievidza Č.k. Ro - 09/ RK Prievidza, dňa /2013 ROZHODNUTIE Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza (ďalej len RVPS ) ako správny orgán príslušný podľa 21 ods. 1 písm. d) a 23 ods. 5 zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon o potravinách) v súlade s 46 a nasl. zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní v znení neskorších predpisov (ďalej len správny poriadok, takto rozhodla: účastník konania : CBA Slovakia s.r.o., Dukelských hrdinov 2, Lučenec IČO: v prevádzke : nákladné motorové vozidlo ŠPZ: LC 983 AM 1/ Porušil povinnosť udržiavať dopravné prostriedky a/alebo kontajnery používané na prepravu potravín v čistote a v dobrom stave údržby, aby chránili potraviny pred kontamináciou a tam, kde je to potrebné, musia byť navrhnuté a skonštruované tak, aby dovoľovali dostatočné čistenie a/alebo dezinfekciu v zmysle PRÍLOHY II Kapitoly IV ods. 1 Nariadenia (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín a to tým, že dňa o 9,00 pri cestnej kontrole vykonanej v Ráztočne, okres Prievidza, bol u motorového vozidla ŠPZ LC 983 AM zistený nedostatok - nepriliehajúce zadné hydraulické čelo, pričom vnikali nečistoty a vlhkosť na ložnú plochu počas prepravy a negatívne ovplyvňovali prepravované potraviny. Za to sa mu podľa 28 ods. 1 písm. a) zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov ukladá pokuta vo výške 50, slovom: päťdesiat eur Uloženú pokutu je účastník konania povinný zaplatiť do 15 dní odo dňa nadobudnutia právoplatnosti tohto rozhodnutia na príjmový účet Regionálnej veterinárnej a potravinovej

7 správy Prievidza, vedeného Štátnou pokladnicou, číslo účtu /8180. Pri platbe uvádzajte variabilný symbol Odôvodnenie Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza vykonala dňa úradnú kontrolu pri preprave potravín vo vozidle ŠPZ: LC 983 AM prepravcu CBA Slovakia s.r.o., Dukelských hrdinov 2, Lučenec podľa zákona NR SR č.152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov. Z výsledku kontroly bol vypracovaný Záznam o úradnej kontrole potravín č. PD/2013/ŠI,TO/20. Na základe vykonanej úradnej kontroly inšpektori zistili nasledovný nedostatok : Nepriliehajúce zadné hydraulické čelo, pričom vnikali nečistoty a vlhkosť na ložnú plochu počas prepravy a negatívne ovplyvňovali prepravované potraviny, čím došlo k porušeniu PRÍLOHY II Kapitoly IV ods. 1 Nariadenia (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín - dopravné prostriedky a/alebo kontajnery používané na prepravu potravín sa musia udržiavať v čistote a v dobrom stave údržby, aby chránili potraviny pred kontamináciou a tam, kde je to potrebné, musia byť navrhnuté a skonštruované tak, aby dovoľovali dostatočné čistenie a/alebo dezinfekciu. Uvedeným konaním naplnil všetky znaky skutkovej podstaty iného správneho deliktu podľa 28 ods. 1 písm. a) Zákona NR SR č.152/1995 Z.z. o potravinách. Skutočnosti zistené počas kontroly sú zaznamenané v Zázname o úradnej kontrole potravín č. z PD/2013/ŠI,TO/20 zo dňa Kontrola bola vykonaná za prítomnosti vodiča motorového vozidla p. Slavomíra Hronca, ktorý bol oboznámený s výsledkom kontroly a možnosťou vyjadriť sa do záznamu o úradnej kontrole potravín. Túto možnosť nevyužil. Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza zaslala účastníkovi konania upovedomenie o začatí správneho konania č.k. Ro-09/2013-RK zo dňa vo veci zistených porušení zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov alebo predpisov vydaných na jeho vykonanie, v ktorom účastníka konania vyzvala, aby sa pred vydaním rozhodnutia vyjadril k podkladu i k spôsobu jeho zistenia prípadne navrhol jeho doplnenie. Upovedomenie o začatí správneho konania bolo účastníkovi konania doručené dňa Účastník konania sa v lehote určenej správnym orgánom nevyjadril k podkladu rozhodnutia. Je potrebné uviesť, že podľa 18 od. 2 zákona o potravinách sa úradnou kontrolou overuje dodržiavanie požiadaviek ustanovených zákonom o potravinách a osobitnými predpismi. Účelom dodržiavania povinností v zmysle potravinového práva je zabezpečenie vysokej úrovne ochrany zdravia ľudí a ochrana spotrebiteľa na trhu potravín. Sankcia sa ukladá za nedostatky zistené v čase úradnej kontroly prevádzkovateľovi potravinárskeho podniku, ktorý je zodpovedný za zabezpečenie toho, aby sa v prevádzke pod jeho kontrolou plnili požiadavky zákona o potravinách a potravinovej legislatívy. Je len v kompetencii účastníka konania akým spôsobom sa vysporiada s uloženou pokutou a aké opatrenia a sankcie prijme voči svojim zamestnancom za neplnenie povinností. Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza ako vecne a miestne príslušný orgán úradnej kontroly potravín rozhodovala na základe dostatočne zisteného skutkového stavu

8 veci, pričom na jeho zistenie použila zákonné prostriedky a dospela k záveru, že účastník konania porušil uvedené ustanovenia platnej legislatívy a jeho zodpovednosť za zistené nedostatky bola preukázaná. Neudržiavaním dopravného prostriedku v čistote a v dobrom stave údržby došlo k protiprávnemu konaniu účastníka konania, ktoré napĺňajú skutkové podstaty iných správnych deliktov uvedených vo výrokovej časti tohto rozhodnutia. Za porušenie povinností uvedených v odôvodnení tohto rozhodnutia uloží orgán úradnej kontroly potravín prevádzkovateľovi pokutu do 100 eur, ak v rozpore s týmto zákonom alebo osobitnými predpismi porušuje povinnosti a požiadavky na hygienu výroby potravín, manipulovania s nimi a pri ich umiestňovaní na trh ( 28 ods. 1 písm. a) zákona o potravinách). Správny orgán sa osobitne zaoberal aj výškou uloženej pokuty. Pri rozhodovaní o výške uloženej pokuty správny orgán vychádzal z ustanovení 28 ods.7 zákona č.152/1995 o potravinách. Bral do úvahy: - závažnosť protiprávneho konania, ktorá spočívala v nedodržaní požiadaviek na hygienu prepravy potravín. - doba pretrvávania nedostatku je známe že nedostatok bol zistený počas kontroly na ceste - možné následky protiprávneho konania vnikaním nečistôt a vlhkosti na ložnú plochu počas prepravy môže dôjsť ku kontaminácii potravín a k zmene ich kvalitatívnych vlastností a následnému porušeniu ich zdravotnej bezpečnosti. - mieru zavinenia nedodržanie predpisov v oblasti potravinového práva v plnej miere zavinil prevádzkovateľ, teda účastník konania nakoľko podľa 4 ods. 1 zákona o potravinách prevádzkovatelia sú povinní na všetkých stupňoch výroby, spracúvania a distribúcie vrátane internetového predaja dodržiavať požiadavky upravené zákonom o potravinách a osobitnými predpismi. Výšku uloženej pokuty považuje Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza za plne odôvodnenú a primeranú z hľadiska závažnosti porušenia povinností a právnych predpisov. Na základe vyššie uvedeného bolo rozhodnuté tak, ako je uvedené vo výroku tohto rozhodnutia. Poučenie Proti tomuto rozhodnutiu možno podať odvolanie na Regionálnu veterinárnu a potravinovú správu Prievidza do 15 dní odo dňa jeho doručenia. Toto rozhodnutie je preskúmateľné súdom po vyčerpaní riadnych opravných prostriedkov. MVDr. Milan Šima riaditeľ RVPS Prievidza Doručuje sa : CBA Slovakia s.r.o., Dukelských hrdinov 2, Lučenec

9 Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza Mariánska č. 6, Prievidza Č.k. Ro - 12/ ŽK Prievidza, dňa /2013 ROZHODNUTIE Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza (ďalej len RVPS ) ako správny orgán príslušný podľa 21 ods. 1 písm. d) a 23 ods. 5 zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon o potravinách) v súlade s 46 a nasl. zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní v znení neskorších predpisov (ďalej len správny poriadok, takto rozhodla: účastník konania : CBA Slovakia, s.r.o., Dukelských hrdinov č. 2, Lučenec IČO : v prevádzke : Potraviny CBA 5030, Nádražná 966/27, Partizánske 1/ Porušil povinnosť udržiavať potravinárske priestory v dobrom stave údržby v zmysle 4 ods. 1 zákona o potravinách a PRÍLOHY II Kapitoly I ods. 1 Nariadenia (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín a zároveň tým nesplnil opatrenia uložené rozhodnutím RVPS Prievidza č.k. Ro-49/2012-ŽK zo dňa a to tým, že dňa v čase od 7,00 do 11,30 v predajni Potraviny CBA 5030, Nádražná 966/27, Partizánske bol v chladiacom boxe mäsových výrobkov nevhodne zvedený kondenz a poškodené dvere do suchého skladu z predajnej plochy. Uvedeným konaním naplnil všetky znaky skutkovej podstaty iného správneho deliktu podľa 28 ods. 4 písm. g) zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách.

10 2/ Ďalej porušil povinnosť zákazu predaja potravín po uplynutí dátumu spotreby a dátumu minimálnej trvanlivosti v zmysle 12 ods. 1 písm. h) zákona o potravinách a ako aj zákaz umiestniť na trh potraviny po uplynutom dátume spotreby alebo dátume minimálnej trvanlivosti v zmysle 6 ods. 5 písm. d) zákona o potravinách a to tým, že dňa v čase od 7,00 do 11,30 v predajni Potraviny CBA 5030, Nádražná 966/27, Partizánske predával 5 druhov potravín po uplynutom dátume spotreby a dátume minimálnej trvanlivosti v množstve 2,761 kg a hodnote 11, ods. 2 písm. i) zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách. 3/ Ďalej porušil povinnosť primerane skrátiť dátum spotreby uvedený na obale potraviny, ak bola rozbalená na účel predaja jednotlivých častí v zmysle 12 ods. 1 písm. j) zákona o potravinách a to tým, že dňa v čase od 7,00 do 11,30 v predajni Potraviny CBA 5030, Nádražná 966/27, Partizánske neboli dodržané požiadavky skracovania dátumu spotreby a to tým, že predajca prepisoval dátum a čas otvorenia originálneho obalu u mäsových výrobkov a mliečnych výrobkov (na obale viac lepiek na sebe s prepísaným dátumom a časom). 28 ods. 2 písm. i) zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách. 4/ Ďalej porušil povinnosť udržiavať zariadenia v dobrom stave v zmysle 4 ods. 1 zákona o potravinách a PRÍLOHY II Kapitoly V ods. 1 písm. b) Nariadenia (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín a to tým, že dňa v čase od 7,00 do 11,30 v predajni Potraviny CBA 5030, Nádražná 966/27, Partizánske bola poškodená úložná plocha v chladiacej vitríne pre mliečne výrobky. 5/ Ďalej porušil povinnosť zabezpečiť oddelené skladovanie nezlučiteľných druhov výrobkov v zmysle 10 písm. d) zákona o potravinách a to tým, že dňa v čase od 7,00 do 11,30 v predajni Potraviny CBA 5030, Nádražná 966/27, Partizánske boli v chladiarenskom boxe pre mäsové výrobky skladované aj majonézy, rastlinné tuky, vajcia a zelenina. 6/ Ďalej porušil povinnosť vytvoriť osobitné priestory na ukladanie čistiacich prostriedkov v zmysle 10 ods. 5 písm. h) Výnosu MP SR a MZ SR č /2007-OL, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu Slovenskej republiky upravujúca všeobecné požiadavky na konštrukciu, usporiadanie a vybavenie potravinárskych prevádzkarní a to tým, že dňa v čase od 7,00 do 11,30 v predajni Potraviny CBA 5030, Nádražná 966/27, Partizánske nebol vyčlenený priestor na čistiace pomôcky a prostriedky (pomôcky na sanitáciu umiestnené v strojovni).

11 7/ Ďalej porušil povinnosť zabezpečiť hygienu predaja v zmysle 12 ods. 1 písm. b) zákona o potravinách a PRÍLOHY II Kapitoly I ods. 4 Nariadenia (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín a to tým, že dňa v čase od 7,00 do 11,30 v predajni Potraviny CBA 5030, Nádražná 966/27, Partizánske nebola na úseku pultového predaja zabezpečená dostatočná hygiena pri predaji. 8/ Ďalej porušil povinnosť udržiavať potravinárske priestory v čistote v zmysle 4 ods. 1 zákona o potravinách a PRÍLOHY II Kapitoly I ods. 1 Nariadenia (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín a to tým, že dňa v čase od 7,00 do 11,30 v predajni Potraviny CBA 5030, Nádražná 966/27, Partizánske neboli priestory predajne v čistote znečistená výlevka. 9/Ďalej porušil povinnosť uchovávať potraviny pri teplotách deklarovaných prevádzkovateľom potravinárskeho podniku v zmysle 4 ods. 1 zákona o potravinách a 12 ods. 1 písm. m) zákona o potravinách a to tým, že dňa v čase od 7,00 do 11,30 v predajni Potraviny CBA 5030, Nádražná 966/27, Partizánske nebola dodržaná teplota pri skladovaní mäkkých mäsových výrobkov a chladnej hydiny. Za to sa mu podľa 28 ods. 4 písm. g) zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov ukladá pokuta vo výške 2 000, slovom: dvetisíc eur Uloženú pokutu je účastník konania povinný zaplatiť do 15 dní odo dňa nadobudnutia právoplatnosti tohto rozhodnutia na príjmový účet Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Prievidza, vedeného Štátnou pokladnicou, číslo účtu /8180. Pri platbe uvádzajte variabilný symbol Ďalej sa mu podľa 23 ods. 5 zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov ukladá opatrenie

12 1. Zabezpečiť zvod kondenzu v chladiacom boxe mäsových výrobkov do kanalizácie. 2. Opraviť poškodené dvere do suchého skladu potravín. 3. Zabezpečiť požadovanú hygienu na úseku pultového predaja odstrániť regál s alkoholom. Termín : do Odôvodnenie Inšpektori Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Prievidza vykonali dňa v čase od 7,00 do 11,30 u účastníka konania : CBA Slovakia, s.r.o., Dukelských hrdinov č. 2, Lučenec, IČO : , prevádzkareň Potraviny CBA 5030, Nádražná 966/27, Partizánske cielenú kontrolu zameranú na bezpečnosť potravín. Na základe tejto vykonanej úradnej kontroly inšpektori zistili nasledovné nedostatky : 1. suchý sklad poškodené dvere smerujúce na predajnú plochu v chladiacom boxe mäsových výrobkov - nevhodne zvedený kondenz tečie po podlahe, prepravky s tovarom priamo na podlahe Týmto došlo k porušeniu povinnosti dodržiavať požiadavky upravené zákonom o potravinách a osobitnými predpismi podľa 4 ods. 1 zákona o potravinách - povinnosti udržiavať priestory v čistote a v dobrom stave údržby podľa PRÍLOHY II Kapitoly I ods. 1 Nariadenia (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín. Týmto nesplnil opatrenia uložené rozhodnutím RVPS Prievidza č.k. Ro-49/2012-ŽK zo dňa ods. 4 písm. g) zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách. 2. Na trh boli uvádzané potraviny po uplynutom dátume spotreby (ďalej len DS) resp. dátume minimálnej trvanlivosti (ďalej len DMT) a to : - Smotanový jogurt Mňam DUO Višňový s kúskami višne 145g, DS : , v množstve 9 kusov - 1,305 kg, v hodnote 4,05 - FANTASIA Jogurt s višňovou zložkou 122g, DS : , v množstve 6 kusov - 0,732 kg, v hodnote 2,94 - Maggi Chutná pauza Francúzska polievka instantná 2x14g, DMT : , v množstve 3 kusy 0,084 kg, v hodnote 1,95 - MÁJKA paštéta 100g, DS : , v množstve 4 kusy 0,4 kg, v hodnote 1,76 - ACTÍVIA sladká biela jogurt 2x120g, DS : ,v množstve 1 kus 0,24 kg, v hodnote 0,69. Týmto konaním účastník konania - uvádzaním na trh 5 druhov potravín v celkovom množstve 2,761 kg a v hodnote 11,39 po uplynutí DS a DMT- porušil povinnosť zákazu predaja potravín po uplynutí dátumu spotreby a dátumu minimálnej trvanlivosti v zmysle 12

13 ods. 1 písm. h) zákona o potravinách a ako aj zákaz umiestniť na trh potraviny po uplynutom dátume spotreby alebo dátume minimálnej trvanlivosti v zmysle 6 ods. 5 písm. d) zákona o potravinách. 28 ods. 2 písm. i) zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách. 3. V čase úradnej kontroly potravín bolo zistené, že predajca nedodržiava požiadavky skracovania dátumu spotreby po porušení originálnych obalov mäsových výrobkov na obale mäsových výrobkov sa nachádzalo viac lepiek s údajmi (dátum, hodina) nalepených na sebe (tovar po DS). Tým došlo k porušeniu povinnosti vzhľadom na povahu potravín primerane skrátiť dátum spotreby uvedený na obale potraviny, ak táto bola rozbalená na účel predaja jednotlivých častí podľa 12 ods. 1 písm. j) zákona o potravinách. 28 ods. 2 písm. i) zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách. 4. chladiaca vitrína pre mliečne výrobky poškodená úložná plocha Tým došlo k porušeniu povinnosti dodržiavať požiadavky upravené zákonom o potravinách a osobitnými predpismi podľa 4 ods. 1 zákona o potravinách - povinnosti udržiavať zariadenia v dobrom stave podľa PRÍLOHY II Kapitoly V ods. 1 písm. b) Nariadenia (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín. 5. v chladiacom boxe mäsových výrobkov skladované mäsové výrobky, majonézy, rastlinné tuky, vajcia a zelenina Tým došlo k porušeniu povinnosti dodržiavať požiadavky upravené zákonom o potravinách a osobitnými predpismi podľa 4 ods. 1 zákona o potravinách - povinnosti zabezpečiť oddelené skladovanie nezlučiteľných druhov potravín podľa 10 písm. d) zákona o potravinách. 6. Strojovňa odložené pomôcky na sanitáciu Tým došlo k porušeniu povinnosti dodržiavať požiadavky upravené zákonom o potravinách a osobitnými predpismi podľa 4 ods. 1 zákona o potravinách - povinnosti vytvoriť osobitné priestory na ukladanie čistiacich prostriedkov podľa 10 ods. 5 písm. h) Výnosu MP SR a MZ SR č /2007-OL, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu Slovenskej republiky upravujúca všeobecné požiadavky na konštrukciu, usporiadanie a vybavenie potravinárskych prevádzkarní.

14 7. Na úseku pultového predaja mäsových výrobkov a mliečnych výrobkov bol umiestnený regál s alkoholom (možnosť usadzovania prachu). Na tomto úseku obsluhuje len jedna predavačka (manipuluje aj s peniazmi) a úsek nie je vybavený zariadením na umývanie rúk. Táto predavačka zároveň obsluhuje aj úsek ovocia a zeleniny a doplňuje tovar na úseku mlieka a mliečnych výrobkov (chladiacu vitrínu na predajni). Tým došlo k porušeniu povinnosti dodržiavať požiadavky upravené zákonom o potravinách a osobitnými predpismi podľa 4 ods. 1 zákona o potravinách - povinnosti zabezpečiť hygienu pri predaji potravín podľa 12 ods. 1 písm. b) zákona o potravinách a Prílohy II Kapitoly I ods. 4 Nariadenia (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín. 8. miestnosť pre sanitáciu znečistená, opotrebovaná výlevka Týmto došlo k porušeniu povinnosti dodržiavať požiadavky upravené zákonom o potravinách a osobitnými predpismi podľa 4 ods. 1 zákona o potravinách - povinnosti udržiavať priestory v čistote a v dobrom stave údržby podľa PRÍLOHY II Kapitoly I ods. 1 Nariadenia (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín. 9. v chladiacej vitríne na úseku pultového predaja nameraná teplota + 6,5 C v čase úradnej kontroly potravín umiestnené mäkké mäsové výrobky (doporučená teplota skladovania do + 4 C) v chladiacej vitríne na predajnej ploche nameraná teplota + 5,8 C - v čase úradnej kontroly potravín umiestnená chladená hydina a hydinové diely (doporučená teplota skladovania do + 4 C) Teplota bola meraná kalibrovaným teplomerom TESTO dátum kalibrácie , kalibračný list KL : 2510/12. Tým došlo k porušeniu povinnosti uchovávať potraviny a suroviny pri teplotách deklarovaných prevádzkovateľom potravinárskeho podniku podľa 12 ods. 1 písm. m) zákona o potravinách. Skutočnosti zistené počas kontroly sú zaznamenané v Zázname o úradnej kontrole potravín č. PD/2013/NE,PR/17 zo dňa a v Zázname o dodatočnej úradnej kontrole potravín č. PD/2012/NE,DO,PR,KU/09/DÚKP/NE,PR. Kontrola bola vykonaná za prítomnosti vedúcej predajne p. Fábikovej, ktorá bola oboznámená s výsledkom kontroly a možnosťou vyjadriť sa do záznamu o úradnej kontrole potravín. Túto možnosť využila a do záznamov o úradnej kontrole uviedla : Budem informovať ved. firmy. Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza zaslala účastníkovi konania upovedomenie o začatí správneho konania č.k. Ro-12/2013-ŽK zo dňa vo veci

15 zistených porušení zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov alebo predpisov vydaných na jeho vykonanie, v ktorom účastníka konania vyzvala, aby sa pred vydaním rozhodnutia vyjadril k podkladu i k spôsobu jeho zistenia prípadne navrhol jeho doplnenie. Upovedomenie o začatí správneho konania bolo účastníkovi konania doručené dňa Účastník konania sa po lehote určenej správnym orgánom písomne vyjadril k podkladu rozhodnutia listom zo dňa , ktorý bol doručený na RVPS Prievidza dňa (podaný na pošte dňa ). Vo vyjadrení uviedol nasledovné : Dňa sme obdržali upovedomenie o začatí správneho konania na základe kontroly pracovníkov Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Prievidza, vykonanej dňa v prevádzke CBA 5030, Nádražná 966/27, Partizánske. V zmysle 33 zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní v znení neskorších predpisov zasielame Vám toto vyjadrenie : Skutočnosti zistené počas úradnej kontroly č. PD/2013/NE,PR/17 a dodatočnej kontrole č. PD/2012/NE,DO,PR,KU/09/DÚKP/NE,PR svedčia o nedostatkoch v údržbe. Systém nahlasovania nedostatkov tohto druhu v čase úradnej kontroly bol nastavený tak, že personál predajne je zodpovedný za ich hlásenie na centrálu spoločnosti CBA Slovakia, s.r.o. a na základe týchto hlásení sa koordinovalo hlásenie údržby jednotlivých prevádzok podľa druhu, rozsahu a závažností zistení. Z uvedeného vyplýva, že proces odstraňovania zisťovaných porušení v oblasti infraštruktúry musel byť identifikovaný personálom a naplánovaný centrálou, pričom je reálne, že dochádza k časovým postupom od identifikácie nedostatkov až po realizáciu opravy. Z vyššie uvedeného vyplýva, že nedostatky v údržbe boli nahlásené našimi zamestnancami a boli vykonané nápravné opatrenia, a to zaevidovaním a naplánovaním opravy/rekonštrukcie. Nevhodne zvedený kondenz, poškodené dvere do suchého skladu, znečistená značne opotrebovaná výlevka nedostatky boli nahlásené na dispečing opráv a porúch a sú zaradené do harmonogramu údržby. Pracovníci technického úseku zabezpečia nápravu v termíne do Kontrolou bolo zistené spoločné skladovanie nezlučiteľného tovaru. Personál predajne bol dôrazne upozornený na zabezpečenie oddeleného skladovania nezlučiteľných druhov výrobkov a vykonal nápravu. Na úseku pultového predaja mäsových výrobkov, mliečnych výrobkov umiestnený regál s alkoholom zabezpečíme nápravu premiestnením regálu na vhodné miesto v predajni. Kontrolou doby spotreby a doby minimálnej trvanlivosti bol zistený predaj po DS. Za predaj tovaru po uplynutí doby spotreby je plne zodpovedný personál predajne. Prípadný finančný postih im bude v plnej miere zosobnený podľa miery zavinenia. Personál predajne je taktiež priamo zodpovedný za sledovanie označenia dátumu spotreby po narušení originálneho obalu mäsových výrobkov a mliečnych výrobkov.

16 Pracovníci predajní boli dôrazne upozornení na plnenie si pracovných povinností, vyplývajúcich z pracovných zmlúv, medzi ktoré jednoznačne patrí sledovanie lehôt spotreby predávaných výrobkov. V chladiacej vitríne bolo namerané prekročenie teploty. Personál predajne bol dôrazne upozornený sledovať teplotu skladovaných produktov tak, aby sa zabezpečila správna teplota skladovania potravín, ktorú deklaruje výrobca. Teploty v chladiacich boxoch budeme neustále sledovať, v prípade, ak by bolo opäť zaznamenané prekročenie teplôt pristúpime k ďalším opatreniam (až po výmenu chladiaceho zariadenia). Nedostatky zistené v údržbe už ale boli zistené pri úradnej kontrole dňa a účastník konania poslal na RVPS Prievidza vyjadrenie (list zo dňa ), v ktorom uviedol, že nedostatky budú odstránené v termíne do prípadne do RVPS Prievidza vzala tieto termíny do úvahy a a základe toho vydala Rozhodnutím č.k. Ro- 49/2012-ŽK opatrenia s termínom na odstránenie nedostatkov do , ktoré účastník konania nesplnil. Ďalej je potrebné uviesť, že podľa 18 od. 2 zákona o potravinách sa úradnou kontrolou overuje dodržiavanie požiadaviek ustanovených zákonom o potravinách a osobitnými predpismi. Účelom dodržiavania povinností v zmysle potravinového práva je zabezpečenie vysokej úrovne ochrany zdravia ľudí a ochrana spotrebiteľa na trhu potravín. Sankcia sa ukladá za nedostatky zistené v čase úradnej kontroly prevádzkovateľovi potravinárskeho podniku, ktorý je zodpovedný za zabezpečenie toho, aby sa v prevádzke pod jeho kontrolou plnili požiadavky zákona o potravinách a potravinovej legislatívy. Je len v kompetencii účastníka konania akým spôsobom sa vysporiada s uloženou pokutou a aké opatrenia a sankcie prijme voči svojim zamestnancom za neplnenie povinností. Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza ako vecne a miestne príslušný orgán úradnej kontroly potravín rozhodovala na základe dostatočne zisteného skutkového stavu veci, pričom na jeho zistenie použila zákonné prostriedky a dospela k záveru, že účastník konania porušil uvedené ustanovenia platnej legislatívy a jeho zodpovednosť za zistené nedostatky bola preukázaná. Neudržiavaním potravinárskych priestorov v čistote a v dobrom stave údržby, skladovaním nezlučiteľných druhov potravín, predajom potravín po uplynutom dátume spotreby prípadne minimálnej trvanlivosti, nedodržiavaním teplotných režimov a nedostatočnou hygienou pri predaji potravín došlo k protiprávnemu konaniu účastníka konania, ktoré napĺňajú skutkové podstaty iných správnych deliktov uvedených vo výrokovej časti tohto rozhodnutia. Za porušenie povinností uvedených v bode 1. v odôvodnení tohto rozhodnutia uloží orgán úradnej kontroly potravín strednému prevádzkovateľovi pokutu od eur do eur, ak v rozpore s týmto zákonom alebo osobitnými predpismi v určenej lehote nevykoná uložené opatrenia ( 28 ods. 4 písm. g) zákona o potravinách ).

17 Za porušenie povinností uvedených v bodoch 2. a 3. v odôvodnení tohto rozhodnutia uloží orgán úradnej kontroly potravín strednému prevádzkovateľovi pokutu od 300 eur do eur, ak v rozpore s týmto zákonom alebo osobitnými predpismi umiestňuje na trh potraviny po uplynutí dátumu spotreby( 28 ods. 2 písm. i) zákona o potravinách ). Za porušenie povinností uvedených v bodoch 4. až 9. v odôvodnení tohto rozhodnutia uloží orgán úradnej kontroly potravín strednému prevádzkovateľovi pokutu do 300 eur, ak v rozpore s týmto zákonom alebo osobitnými predpismi porušuje povinnosti a požiadavky na hygienu výroby potravín, manipulovania s nimi a pri ich umiestňovaní na trh ( 28 ods. 1 písm. a) zákona o potravinách ). Nakoľko správny poriadok neupravuje postup správnych orgánov pri postihu za súbeh viacero iných správnych deliktov, správny orgán pri ukladaní pokuty uplatnil na základe analógie legis tzv. absorpčnú zásadu, ktorej podstata tkvie v absorpcii sadzieb (prísnejší trest pohlcuje miernejší) a ukladá pokutu za iný správny delikt podľa 28 ods. 4 písm. g) zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov, teda podľa ustanovenia vzťahujúceho sa na iný správny delikt najprísnejšie postihnuteľný. Najprísnejšie postihnuteľné je v danom prípade porušenie povinnosti, že neboli vykonané uložené opatrenia, za ktoré je možné podľa 28 ods. 4 písm. g) zákona o potravinách uložiť pokutu od eur do eur. Správny orgán sa osobitne zaoberal výškou uloženej pokuty. Pri rozhodovaní o výške uloženej pokuty správny orgán vychádzal z ustanovení 28 ods. 7 zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov a bral do úvahy : - závažnosť protiprávneho konania, ktorá spočívala v neudržiavaní potravinárskych priestorov v čistote a v dobrom stave údržby ale hlavne v nesplnení opatrení, predaji potravín po uplynutom dátume spotreby príp. minimálnej trvanlivosti, skladovaní nezlučiteľných druhov potravín a v nedostatočnej hygiene pri predaji potravín (možnosť kontaminácie nebalených potravín); - doba pretrvávania nedostatku - nedodržanie požiadaviek na hygienu nie je možné jednoznačne určiť, nakoľko sa jednalo o skutočnosti zistené počas úradnej kontroly potravín. Čo sa týka minulosti prevádzkovateľa, išlo o opakované protiprávne konanie, nakoľko pri úradnej kontrole potravín dňa (záznam o úradnej kontrole potravín č. PD/2012/NE,PR,KU/09) už bolo zistené neudržiavanie potravinárskych priestorov v čistote a v dobrom stave údržby a za čo bola účastníkovi konania v správnom konaní uložená pokuta rozhodnutím RVPS Prievidza č.k. Ro-49/2012-ŽK zo dňa vo výške 500. Výšku uloženej pokuty považuje Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza za plne odôvodnenú a primeranú z hľadiska závažnosti porušenia povinností a právnych predpisov.

18 Na základe vyššie uvedeného bolo rozhodnuté tak, ako je uvedené vo výroku tohto rozhodnutia. Poučenie Proti tomuto rozhodnutiu možno podať odvolanie na Regionálnu veterinárnu a potravinovú správu Prievidza do 15 dní odo dňa jeho doručenia. Toto rozhodnutie je preskúmateľné súdom po vyčerpaní riadnych opravných prostriedkov. MVDr. Milan Šima riaditeľ RVPS Prievidza Doručuje sa : CBA Slovakia, s.r.o., Dukelských hrdinov č. 2, Lučenec

19 Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza Mariánska č. 6, Prievidza Č.k. Ro 18/ ŽK Prievidza, dňa /2013 ROZHODNUTIE Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza (ďalej len RVPS ) ako správny orgán príslušný podľa 21 ods. 1 písm. d) a 23 ods. 5 zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon o potravinách) v súlade s 46 a nasl. zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní v znení neskorších predpisov (ďalej len správny poriadok, takto rozhodla: účastník konania : COOP Jednota Prievidza, spotrebné družstvo, A. Hlinku I. 437, Prievidza IČO : v prevádzke : Predajňa č. 080, Tužina 1/ Porušil povinnosť udržiavať potravinárske priestory v dobrom stave údržby v zmysle 4 ods. 1 zákona o potravinách a PRÍLOHY II Kapitoly I ods. 1 Nariadenia (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín a to tým, že dňa v čase od 15,10 do 18,15 v Predajni č. 080, Tužina boli poškodené dvere na príjme tovaru a na príjme pekárskych výrobkov. Za to sa mu podľa 23 ods. 5 zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov ukladá opatrenie

20 1. Vymeniť poškodené a skorodované dvere na príjme pekárskych výrobkov. 2. Opraviť dvere na príjme tovaru. Termín : do Odôvodnenie Inšpektori Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Prievidza vykonali dňa v čase od 15,10 do 18,15 u účastníka konania : COOP Jednota Prievidza, spotrebné družstvo, A. Hlinku I. 437, Prievidza, IČO : prevádzkareň Predajňa č. 080, Tužina cielenú kontrolu zameranú na bezpečnosť potravín. Na základe tejto vykonanej úradnej kontroly inšpektori zistili nasledovné nedostatky : 10. Príjem pekárskych výrobkov poškodené a skorodované dvere 11. Príjem tovaru poškodené dvere. Tým došlo k porušeniu povinnosti dodržiavať požiadavky upravené zákonom o potravinách a osobitnými predpismi podľa 4 ods. 1 zákona o potravinách - povinnosti udržiavať potravinárske priestory v dobrom stave údržby podľa PRÍLOHY II Kapitoly I ods. 1 Nariadenia (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín. Skutočnosti zistené počas kontroly sú zaznamenané v Zázname o úradnej kontrole potravín č. PD/2013/NE,PR/27 zo dňa Kontrola bola vykonaná za prítomnosti zástupkyne vedúcej predajne p. Evy Podzimkovej, ktorá bola oboznámená s výsledkom kontroly a možnosťou vyjadriť sa do záznamu o úradnej kontrole potravín. Túto možnosť využila a do Záznamu o úradnej kontrole potravín č. PD/2013/NE,PR/27 uviedla : Nemám pripomienky. Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza zaslala účastníkovi konania upovedomenie o začatí správneho konania č.k. Ro-18/2013-ŽK zo dňa vo veci zistených porušení zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov alebo predpisov vydaných na jeho vykonanie, v ktorom účastníka konania vyzvala, aby sa pred vydaním rozhodnutia vyjadril k podkladu i k spôsobu jeho zistenia prípadne navrhol jeho doplnenie. Upovedomenie o začatí správneho konania bolo účastníkovi konania doručené dňa Účastník konania sa v lehote určenej správnym orgánom písomne nevyjadril k podkladu rozhodnutia. Neudržiavaním potravinárskych priestorov v dobrom stave údržby došlo k protiprávnemu konaniu účastníka konania, ktoré napĺňajú skutkové podstaty iných správnych deliktov uvedených vo výrokovej časti tohto rozhodnutia.

21 Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza ako vecne a miestne príslušný orgán úradnej kontroly potravín rozhodovala na základe dostatočne zisteného skutkového stavu veci, pričom na jeho zistenie použila zákonné prostriedky a dospela k záveru, že účastník konania porušil uvedené ustanovenia platnej legislatívy a jeho zodpovednosť za zistené nedostatky bola preukázaná. Na základe vyššie uvedeného bolo rozhodnuté tak, ako je uvedené vo výroku tohto rozhodnutia. Poučenie Proti tomuto rozhodnutiu možno podať odvolanie na Regionálnu veterinárnu a potravinovú správu Prievidza do 15 dní odo dňa jeho doručenia. Toto rozhodnutie je preskúmateľné súdom po vyčerpaní riadnych opravných prostriedkov. MVDr. Milan Šima riaditeľ RVPS Prievidza Doručuje sa : COOP Jednota Prievidza, spotrebné družstvo, A. Hlinku I. 437, Prievidza

22 Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza Mariánska č. 6, Prievidza Č.k. Ro 19/ ŽK Prievidza, dňa /2013 ROZHODNUTIE Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza (ďalej len RVPS ) ako správny orgán príslušný podľa 21 ods. 1 písm. d) a 23 ods. 5 zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon o potravinách) v súlade s 46 a nasl. zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní v znení neskorších predpisov (ďalej len správny poriadok, takto rozhodla: účastník konania : BILLA s.r.o., Bajklaská 19/A, Bratislava IČO : v prevádzke : BILLA s.r.o. fil. 245, Námestie SNP č. 1, Partizánske 1/ Porušil povinnosť udržiavať potravinárske priestory v dobrom stave údržby v zmysle 4 ods. 1 zákona o potravinách a PRÍLOHY II Kapitoly I ods. 1 Nariadenia (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín a to tým, že dňa v čase od 8,00 do 12,30 v prevádzke BILLA s.r.o. fil. 245, N8mestie SNP č. 1, Partizánske bola poškodená podlaha na príjme tovaru a v skladovacom priestore a poškodené spojovacie lišty steny s podlahou v mraziacom boxe. Za to sa mu podľa 23 ods. 5 zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov ukladá opatrenie

23 3. Opraviť poškodené podlahy na príjme tovaru a v skladovacom priestore prevádzky. 4. Opraviť poškodené spojenie steny s podlahou v mraziacom boxe. Termín : do Odôvodnenie Inšpektori Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Prievidza vykonali dňa v čase od 8,00 do 12,30 u účastníka konania : BILLA s.r.o., Bajkalská 19/A, Bratislava, IČO : , prevádzkareň BILLA s.r.o. fil. 245, Námestie SNP č. 1, Partizánske cielenú kontrolu zameranú na bezpečnosť potravín. Na základe tejto vykonanej úradnej kontroly inšpektori zistili nasledovné nedostatky : 12. Poškodená podlaha na príjme tovaru (výmoly). 13. Poškodená podlaha v skladovacom priestore. 14. Poškodené spojovacie lišty steny s podlahou v mraziacom boxe. Tým došlo k porušeniu povinnosti dodržiavať požiadavky upravené zákonom o potravinách a osobitnými predpismi podľa 4 ods. 1 zákona o potravinách - povinnosti udržiavať potravinárske priestory v dobrom stave údržby podľa PRÍLOHY II Kapitoly I ods. 1 Nariadenia (ES) č. 852/2004 o hygiene potravín. Skutočnosti zistené počas kontroly sú zaznamenané v Zázname o úradnej kontrole potravín č. PD/2013/NE,PR,ŠI/32 zo dňa Kontrola bola vykonaná za prítomnosti vedúcej predajne p. Renáty Černuškovej, ktorá bola oboznámená s výsledkom kontroly a možnosťou vyjadriť sa do záznamu o úradnej kontrole potravín. Túto možnosť využila a do Záznamu o úradnej kontrole potravín č. PD/2013/NE,PR,ŠI/32 uviedla : Súhlasím s kontrolným záznamom a budem informovať vedenie. Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza zaslala účastníkovi konania upovedomenie o začatí správneho konania č.k. Ro-19/2013-ŽK zo dňa vo veci zistených porušení zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov alebo predpisov vydaných na jeho vykonanie, v ktorom účastníka konania vyzvala, aby sa pred vydaním rozhodnutia vyjadril k podkladu i k spôsobu jeho zistenia prípadne navrhol jeho doplnenie. Upovedomenie o začatí správneho konania bolo účastníkovi konania doručené dňa Účastník konania sa v lehote určenej správnym orgánom písomne vyjadril k podkladu rozhodnutia listom zo dňa 19. marca 2013 (elektronicky doručené na RVPS Prievidza dňa ), ktorý bol doručený poštou dňa a v ktorom uviedol nasledovné : Spoločnosť BILLA s.r.o., Bajkalská 19/A, Bratislava obdržala dňa Upovedomenie o začatí správneho konania č.k. RO-19/2013-ŽK podľa 18 ods. 1 zákona NR SR č. 71/1967 Zb. o správnom konaní v znení neskorších predpisov od RVPS Prievidza za porušenie zákona NR SR č. 152/1995 Z.z. o potravinách v znení neskorších predpisov na

24 základe skutočností uvedených v Zázname o úradnej kontrole potravín č. PD/2013/NE,PR,ŠI/32 zo dňa na našej filiálke č. 245, SNP 1, Partizánske. K upovedomeniu uvádzame nasledovné : Nedostatky stavebno-technického charakteru spôsobené opotrebovaním materiálov a nedostatky vyplývajúce z bežnej prevádzky pri manipulácii s tovarom sú v rámci systémových opatrení nahlasované a zaraďované do údržby. Spoločnosť BILLA s.r.o. má vypracovaný plán opráv a údržby pre jednotlivé filiálky, taktiež operatívne zabezpečuje odstraňovanie prevádzkových porúch. Spoločnosť BILLA s.r.o. robí všetko preto, aby k podobným prípadom dochádzalo v minimálnej možnej miere. Neudržiavaním potravinárskych priestorov v dobrom stave údržby došlo k protiprávnemu konaniu účastníka konania, ktoré napĺňajú skutkové podstaty iných správnych deliktov uvedených vo výrokovej časti tohto rozhodnutia. Regionálna veterinárna a potravinová správa Prievidza ako vecne a miestne príslušný orgán úradnej kontroly potravín rozhodovala na základe dostatočne zisteného skutkového stavu veci, pričom na jeho zistenie použila zákonné prostriedky a dospela k záveru, že účastník konania porušil uvedené ustanovenia platnej legislatívy a jeho zodpovednosť za zistené nedostatky bola preukázaná. Na základe vyššie uvedeného bolo rozhodnuté tak, ako je uvedené vo výroku tohto rozhodnutia. Poučenie Proti tomuto rozhodnutiu možno podať odvolanie na Regionálnu veterinárnu a potravinovú správu Prievidza do 15 dní odo dňa jeho doručenia. Toto rozhodnutie je preskúmateľné súdom po vyčerpaní riadnych opravných prostriedkov. MVDr. Milan Šima riaditeľ RVPS Prievidza Doručuje sa : BILLA s.r.o., Bajkalská 19/A, Bratislava

25

Regionálna veterinárna a potravinová správa Topoľčany Ul.Dr. Pavla Adámiho 17, Topoľčany číslo spisu 2013/ vet. 2013/ V Topoľčanoc

Regionálna veterinárna a potravinová správa Topoľčany Ul.Dr. Pavla Adámiho 17, Topoľčany číslo spisu 2013/ vet. 2013/ V Topoľčanoc Regionálna veterinárna a potravinová správa Topoľčany Ul.Dr. Pavla Adámiho 17, 955 48 Topoľčany číslo spisu 2013/00167 - vet. 2013/002065 V Topoľčanoch, dňa 11.09.2013 ROZHODNUTIE Regionálna veterinárna

Podrobnejšie

Regionálna veterinárna a potravinová správa v Trenčíne

Regionálna veterinárna a potravinová správa v Trenčíne Regionálna veterinárna a potravinová správa Trenčín Súdna 22, 911 01 Trenčín tel., fax. 032 / 6522 123, e-mail: Sekretariat.TN@svps.sk č.k. SK 29/2013/2141- ro/po V Trenčíne, 1.7.2013 R O Z H O D N U T

Podrobnejšie

Regionálna veterinárna a potravinová správa Topoľčany Ul. Dr. Pavla Adámiho č.17, Topoľčany číslo spisu 2013/ vet. 2013/ V Topoľča

Regionálna veterinárna a potravinová správa Topoľčany Ul. Dr. Pavla Adámiho č.17, Topoľčany číslo spisu 2013/ vet. 2013/ V Topoľča Regionálna veterinárna a potravinová správa Topoľčany Ul. Dr. Pavla Adámiho č.17, 955 48 Topoľčany číslo spisu 2013/00122 - vet. 2013/001185 V Topoľčanoch, dňa 27.05.2013 ROZHODNUTIE Regionálna veterinárna

Podrobnejšie

(vzor)

(vzor) Regionálna veterinárna a potravinová správa Poprad Partizánska 83, 058 01 Poprad tel.: ++421-52-7723085, fax: ++421-52-7882771, e - mail: Raditel.PP@svps.sk Č. j.: 1988/2015 v Poprade, dňa ROZHODNUTIE

Podrobnejšie

REGIONÁLNA VETERINÁRNA A POTRAVINOVÁ SPRÁVA RIMAVSKÁ SOBOTA Kirejevská 22, P.O.Box 141, Rimavská Sobota telefón: 047/ , fax:

REGIONÁLNA VETERINÁRNA A POTRAVINOVÁ SPRÁVA RIMAVSKÁ SOBOTA Kirejevská 22, P.O.Box 141, Rimavská Sobota telefón: 047/ , fax: REGIONÁLNA VETERINÁRNA A POTRAVINOVÁ SPRÁVA RIMAVSKÁ SOBOTA Kirejevská 22, P.O.Box 141, 979 01 Rimavská Sobota telefón: 047/58 111 38, 58 111 39 fax: 047/5627439 e-mail: Sekretariat.RS@svps.sk č. k.:2013/824

Podrobnejšie

Regionálna veterinárna a potravinová správa Topoľčany Ul. Dr. Pavla Adámiho č. 17, Topoľčany číslo spisu 2013/ vet. 2013/ v Topoľč

Regionálna veterinárna a potravinová správa Topoľčany Ul. Dr. Pavla Adámiho č. 17, Topoľčany číslo spisu 2013/ vet. 2013/ v Topoľč Regionálna veterinárna a potravinová správa Topoľčany Ul. Dr. Pavla Adámiho č. 17, 955 48 Topoľčany číslo spisu 2013/00097 - vet. 2013/000905 v Topoľčanoch, dňa 18.04.2013 ROZHODNUTIE Regionálna veterinárna

Podrobnejšie

Regionálna veterinárna a potravinová správa Trnava

Regionálna veterinárna a potravinová správa Trnava REGIONÁLNA VETERINÁRNA A POTRAVINOVÁ SPRÁVA TRNAVA Zavarská 11, 918 21 Trnava Tel.: 033/ 5501 447 fax: 033/ 5501 407 e-mail: sekretariat.tt@svps.sk č. k.: TT/2014/00032 V Trnave, dňa 12.02.2014 č. j.:

Podrobnejšie

(vzor)

(vzor) R e g ionáln a v eterinárn a a potravin ová s p r áva Lučen e c Ulica mieru 2, 984 42 Lučenec Č. k.: 045/2014/xxxx Lučenec, dňa 12. 12. 2014 ROZHODNUTIE Regionálna veterinárna a potravinová správa Lučenec

Podrobnejšie

Regionálna veterinárna a potravinová správa Čadca Horná 2483, ČADCA Č.j.: 11 /2015- R Čadca, R O Z H O D N U T I E Regionálna veteri

Regionálna veterinárna a potravinová správa Čadca Horná 2483, ČADCA Č.j.: 11 /2015- R Čadca, R O Z H O D N U T I E Regionálna veteri Regionálna veterinárna a potravinová správa Čadca Horná 2483, 022 01 ČADCA Č.j.: 11 /2015- R Čadca, 05.02.2015 R O Z H O D N U T I E Regionálna veterinárna a potravinová správa Čadca (ďalej len RVPS Čadca),

Podrobnejšie

Regionálna veterinárna a potravinová správa Poprad Partizánska 83, Poprad Č. k.:2116/2013 v Poprade, dňa Rozhodnutie Regionálna vete

Regionálna veterinárna a potravinová správa Poprad Partizánska 83, Poprad Č. k.:2116/2013 v Poprade, dňa Rozhodnutie Regionálna vete Regionálna veterinárna a potravinová správa Poprad Partizánska 83, 058 01 Poprad Č. k.:2116/2013 v Poprade, dňa 09.09.2013 Rozhodnutie Regionálna veterinárna a potravinová správa Poprad ako správny orgán

Podrobnejšie

REGIONÁLNA VETERINÁRNA A POTRAVINOVÁ SPRÁVA T R E B I Š O V ul. Bottova č.2, , fax , Číslo kon

REGIONÁLNA VETERINÁRNA A POTRAVINOVÁ SPRÁVA T R E B I Š O V ul. Bottova č.2, , fax ,   Číslo kon REGIONÁLNA VETERINÁRNA A POTRAVINOVÁ SPRÁVA T R E B I Š O V ul. Bottova č.2, ++421-56-6722764, fax ++421-56-6725191, e-mail: rvstvo@svssr.sk Číslo konania: 155/2013/1 V Trebišove dňa 28. marca 2013 Rozhodnutie

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA PIEŠŤANY TRHOVÝ PORIADOK PIEŠŤANSKÉ HODY Číslo: 7/2014 V Piešťanoch dňa Mestské zastupiteľstvo mesta Pie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA PIEŠŤANY TRHOVÝ PORIADOK PIEŠŤANSKÉ HODY Číslo: 7/2014 V Piešťanoch dňa Mestské zastupiteľstvo mesta Pie VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA PIEŠŤANY TRHOVÝ PORIADOK PIEŠŤANSKÉ HODY Číslo: 7/2014 V Piešťanoch dňa 26.09.2014 Mestské zastupiteľstvo mesta Piešťany podľa 6 ods.1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom

Podrobnejšie

Regionálna veterinárna a potravinová správa v Trenčíne

Regionálna veterinárna a potravinová správa v Trenčíne Regionálna veterinárna a potravinová správa Trenčín Súdna 22, 911 01 Trenčín tel., fax. 032 / 6522 123, e-mail: Sekretariat.TN@svsps.sk č.k. SK 40/2013/2790- ro/po V Trenčíne, 30.8.2013 R O Z H O D N U

Podrobnejšie

Regionálna veterinárna správa R o ž ň a v a

Regionálna veterinárna správa  R o ž ň a v a Regionálna veterinárna a potravinová správa R o ž ň a v a Južná 43, 048 01 Rožňava Č. k. : 2013/00049-3 V Rožňave 18. júla 2013 R o z h o d n u t i e Regionálna veterinárna a potravinová správa Rožňava

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce O B E C S T R E L N Í K Y VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 02/2017 T r h o v ý p o r i a d o k Schválené: Obecným zastupiteľstvom Strelníky dňa 23.11.2017, uznesením č. 59/2017 Vyvesené dňa na úradnej tabuli:

Podrobnejšie

Regionálna veterinárna a potravinová správa

Regionálna veterinárna a potravinová správa Regionálna veterinárna a potravinová správa Trebišov ul. Bottova č. 2, ++421-56-6722764, fax ++421-56-6725191, e-mail: rvstvo@svssr.sk Číslo konania: 246/13/1 v Trebišove dňa 2. mája 2013 Rozhodnutie Regionálna

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce Všeobecne záväzné nariadenie obce SPIŠSKÉ TOMÁŠOVCE T r h o v ý p o r i a d o k č. 2/2017 Obecné zastupiteľstvo obce Spišské Tomášovce v zmysle ustanovenia 5 ods. 1 zákona č. 178/1998 Z. z. o podmienkach

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce OBEC PREDAJNÁ Námestie Juraja Pejku č. 67, 976 63 Predajná, obecpredajna@stonline.sk tel. 048/6192119, fax: 048/6192 345 V súlade s 4 ods. 3 písm. h) 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce Všeobecne záväzné nariadenie obce Priechod T r h o v ý p o r i a d o k č. 3/2015 Obecné zastupiteľstvo obce Priechod v zmysle ustanovenia 5 ods. 1 zákona č. 178/1998 Z. z. o podmienkach predaja výrobkov

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM TRHOVÝ PORIADOK OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM číslo 9/2016 Obecné zastupiteľstvo obce Teplička nad Váho

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM TRHOVÝ PORIADOK OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM číslo 9/2016 Obecné zastupiteľstvo obce Teplička nad Váho VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM TRHOVÝ PORIADOK OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM číslo 9/2016 Obecné zastupiteľstvo obce Teplička nad Váhom vo veciach územnej samosprávy v zmysle ustanovenia

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce Návrh Všeobecne záväzné nariadenie obce Sebedín-Bečov č. 3/2017 Trhový poriadok Obecné zastupiteľstvo obce Sebedín-Bečov v zmysle ustanovenia 5 ods. 1 zákona č. 178/1998 Z. z. o podmienkach predaja výrobkov

Podrobnejšie

Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie v Nitre

Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie v Nitre Slovenská obchodná inšpekcia, Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie v Nitre pre Nitriansky kraj p. schr. 49/A, Staničná č. 9, 950 50 N i t r a Číslo: P/0263/04/16 V Nitre dňa 02. 11. 2016 R O Z H

Podrobnejšie

Organizovanie FARMÁRSKYCH TRHOV, vrátane výroby a predaja zabíjačkových špecialít požiadavky z hľadiska ochrany zdravia Legislatíva: zákon č. 355/2007

Organizovanie FARMÁRSKYCH TRHOV, vrátane výroby a predaja zabíjačkových špecialít požiadavky z hľadiska ochrany zdravia Legislatíva: zákon č. 355/2007 Organizovanie FARMÁRSKYCH TRHOV, vrátane výroby a predaja zabíjačkových špecialít požiadavky z hľadiska ochrany zdravia Legislatíva: zákon č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia

Podrobnejšie

REGIONÁLNA VETERINÁRNA A POTRAVINOVÁ SPRÁVA

REGIONÁLNA   VETERINÁRNA   A  POTRAVINOVÁ  SPRÁVA Regionálna veterinárna a potravinová správa Vranov nad Topľou Kalinčiakova 879, 093 01 VRANOV NAD TOPĽOU Tel.: 057/4423064, fax: 057/4423889, e-mail: rvsvte@svssr.sk Č.j. :453 /2013/ZOP Vranove nad Topľou,

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie obec Pravenec č..../2014 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach na území obce Pravene

Všeobecne záväzné nariadenie obec Pravenec č..../2014 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach na území obce Pravene Všeobecne záväzné nariadenie obec Pravenec č..../2014 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach na území obce Pravenec Obec Pravenec na základe originálnej pôsobnosti podľa

Podrobnejšie

UK-SZD-RUVZSN-2008 Implementácia päťročného plánu úradnej kontroly potravín v pôsobnosti orgánov verejného zdravotníctva v SR správa o vyhodnotení za

UK-SZD-RUVZSN-2008 Implementácia päťročného plánu úradnej kontroly potravín v pôsobnosti orgánov verejného zdravotníctva v SR správa o vyhodnotení za Implementácia päťročného plánu úradnej kontroly potravín v pôsobnosti orgánov verejného zdravotníctva v SR správa o vyhodnotení za rok 2008 Úradné kontroly Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom

Podrobnejšie

(vzor)

(vzor) REGIONÁLNA VETERINÁRNA A POTRAVINOVÁ SPRÁVA BRATISLAVA-mesto Polianky č. 8, 841 01 Bratislava tel. : 644 61 210, fax: 644 61 208 e-mail:sekretariat.ba@svps.sk Č. k. 189/ / 2013-163 Bratislava 5.4.2013

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Hlohovec č. 143/2015 Trhový poriadok vianočné trhy V Hlohovci dňa Mestské zastupiteľstvo mesta Hlohovec

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Hlohovec č. 143/2015 Trhový poriadok vianočné trhy V Hlohovci dňa Mestské zastupiteľstvo mesta Hlohovec Všeobecne záväzné nariadenie mesta Hlohovec č. 143/2015 Trhový poriadok vianočné trhy V Hlohovci dňa 05.11.2015 Mestské zastupiteľstvo mesta Hlohovec na základe samosprávnej pôsobnosti podľa 4 ods. 1 a

Podrobnejšie

Microsoft Word - TŠV 05 HM voľná 15 kg

Microsoft Word - TŠV 05  HM voľná 15 kg Strana: 1/5 1. Charakteristika výrobku SK: Husacia masť je jedlý živočíšny tuk, získaný škvarením surových husacích tukových tkanív suchou cestou, určený pre priamu spotrebu, na tepelnú úpravu pokrmov

Podrobnejšie

O B E C M A L Č I C E V Š E O B E C N E ZÁ V Ä Z N É N A R I A D E N I E Č. 1/2019 O podmienkach prevádzkovania malých zdrojov znečisťovania ovzdušia

O B E C M A L Č I C E V Š E O B E C N E ZÁ V Ä Z N É N A R I A D E N I E Č. 1/2019 O podmienkach prevádzkovania malých zdrojov znečisťovania ovzdušia O B E C M A L Č I C E V Š E O B E C N E ZÁ V Ä Z N É N A R I A D E N I E Č. 1/2019 O podmienkach prevádzkovania malých zdrojov znečisťovania ovzdušia na území obce Malčice a o poplatkoch za znečisťovanie

Podrobnejšie

Microsoft Word - TŠV 03P BM vedierko 5 kg

Microsoft Word - TŠV 03P BM vedierko 5 kg Strana: 1/5 1. Charakteristika výrobku SK: Bravčová masť je jedlý živočíšny tuk, získaný škvarením tukových tkanív ( bravčovej slaniny a bravčového sádla ) suchou cestou v kotloch, určený pre priamu spotrebu,

Podrobnejšie

Microsoft Word _2013_E_Letisko BA.doc

Microsoft Word _2013_E_Letisko BA.doc ÚRAD PRE REGULÁCIU SIEŤOVÝCH ODVETVÍ Bajkalská 27, P. O. Box 12, 820 07 Bratislava 27 R O Z H O D N U T I E Číslo: 0046/2013/E Bratislava, 28.11.2012 Číslo spisu: 8578-2012-BA Úrad pre reguláciu sieťových

Podrobnejšie

Slovenská obchodná inšpekcia Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Žiline pre Žilinský kraj, Predmestská 71, PO Box 89, ŽILINA

Slovenská obchodná inšpekcia Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Žiline pre Žilinský kraj, Predmestská 71, PO Box 89, ŽILINA Slovenská obchodná inšpekcia Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Žiline pre Žilinský kraj, Predmestská 71, PO Box 89, 011 79 ŽILINA Číslo: P/0023/05/2019 Dňa: 29.03.2019 Inšpektorát

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Ċ

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Ċ Mesto Prievidza v súlade s 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, podľa ust. 22 a 27 zákona č. 137/2010 o ovzduší a podľa 2 ods. 2 a 6 ods. 4 a 5 zákona č. 401/1998

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Pekár Kód kvalifikácie U7512001-00885 Úroveň SKKR 3 Sektorová rada Potravinárstvo SK ISCO-08 7512001 / Pekár SK NACE Rev.2 C PRIEMYSELNÁ VÝROBA, 10 Výroba potravín Doklad o získanej

Podrobnejšie

Microsoft Word _2014_P.doc

Microsoft Word _2014_P.doc ÚRAD PRE REGULÁCIU SIEŤOVÝCH ODVETVÍ Bajkalská 27, P. O. BOX 12, 820 07 Bratislava 27 R O Z H O D N U T I E Číslo: 0046/2014/P Bratislava 06. 11. 2013 Číslo spisu: 9327-2013-BA Úrad pre reguláciu sieťových

Podrobnejšie

Microsoft Word - Výzva na potraviny Ševčenkova

Microsoft Word - Výzva na potraviny Ševčenkova Výzva na predloženie cenovej ponuky zákazka s nízkou hodnotou postup VO ( 117 zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní) 1. Identifikácia verejného obstarávateľa: Školská jedáleň materskej školy,

Podrobnejšie

Toto VZN nadobudlo právoplatnosť dňa 9

Toto VZN nadobudlo právoplatnosť dňa 9 Obecné zastupiteľstvo v Polichne podľa 6, ods.1 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a zákona NR SR č. 178/1998 Z. z. o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania

Podrobnejšie

návrh vzn o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia

návrh vzn o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia O B E C SNEŽNICA Návrh všeobecne záväzného nariadenia č. 3/2018 o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli obce dňa : 01.06.2018 - zverejnený na internetovej adrese

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN 3 trhový poriadok.doc

Microsoft Word - VZN 3 trhový poriadok.doc Obecné zastupiteľstvo obce Liptovské Kľačany, podľa 6 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a podľa 5 ods. 1 zákona č. 178/1998 Z. z. o podmienkach predaja výrobkov a poskytovaní

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN č o trhových miestach

Microsoft Word - VZN č o trhových miestach Obecné zastupiteľstvo v Krásnej Vsi podľa 6, ods. 1 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a zákona NR SR č. 178/1998Z. z. o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania

Podrobnejšie

Microsoft Word _2009_E.doc

Microsoft Word _2009_E.doc ÚRAD PRE REGULÁCIU SIEŤOVÝCH ODVETVÍ Bajkalská 27, P. O. Box 12, 820 07 Bratislava 27 R O Z H O D N U T I E Číslo: 0016/2009/E Bratislava 8.12.2008 Úrad pre reguláciu sieťových odvetví ako orgán príslušný

Podrobnejšie

- N á v r h - Obec Radoľa v súlade s ustanovením 6 ods. 1 zákona SNR č. 369/1990 o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a ustanoveniami zákon

- N á v r h - Obec Radoľa v súlade s ustanovením 6 ods. 1 zákona SNR č. 369/1990 o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a ustanoveniami zákon - N á v r h - Obec Radoľa v súlade s ustanovením 6 ods. 1 zákona SNR č. 369/1990 o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a ustanoveniami zákona NR SR č. 137/2010 Z. z. o ochrane ovzdušia a zákonom

Podrobnejšie

Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie v Nitre

Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie v Nitre Slovenská obchodná inšpekcia, Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie v Nitre pre Nitriansky kraj p. schr. 49/A, Staničná č. 9, 950 50 N i t r a Číslo: V Nitre dňa 24. 10. 2016 R O Z H O D N U T I E

Podrobnejšie

Návrh

Návrh Obec Korňa na základe zákona 101/2014, ktorým sa mení a dopĺňa zákon 178/1998 Z. z. o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach a zákona podľa 6 odst.1 zákona 369/1990 Zb.

Podrobnejšie

Regionálna veterinárna a potravinová správa Čadca Horná 2483, ČADCA Č.j.: 550/2013/3 Čadca, R O Z H O D N U T I E Regionálna veterin

Regionálna veterinárna a potravinová správa Čadca Horná 2483, ČADCA Č.j.: 550/2013/3 Čadca, R O Z H O D N U T I E Regionálna veterin Regionálna veterinárna a potravinová správa Čadca Horná 2483, 022 01 ČADCA Č.j.: 550/2013/3 Čadca, 22.08.2013 R O Z H O D N U T I E Regionálna veterinárna a potravinová správa Čadca (ďalej len RVPS Čadca),

Podrobnejšie

Zákon 412/2015 Z.z. (ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene

Zákon 412/2015 Z.z. (ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene Zákon 412/2015 Z.z. (ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

Podrobnejšie

ÚPLNÉ ZNENIE ZÁKONA č. 385/2018 Z. z. O OSOBITNOM ODVODE OBCHODNÝCH REŤAZCOV A O DOPLNENÍ ZÁKONA č. 595/2003 Z. z. O DANI Z PRÍJMOV V ZNENÍ NESKORŠÍCH

ÚPLNÉ ZNENIE ZÁKONA č. 385/2018 Z. z. O OSOBITNOM ODVODE OBCHODNÝCH REŤAZCOV A O DOPLNENÍ ZÁKONA č. 595/2003 Z. z. O DANI Z PRÍJMOV V ZNENÍ NESKORŠÍCH ÚPLNÉ ZNENIE ZÁKONA č. 385/2018 Z. z. O OSOBITNOM ODVODE OBCHODNÝCH REŤAZCOV A O DOPLNENÍ ZÁKONA č. 595/2003 Z. z. O DANI Z PRÍJMOV V ZNENÍ NESKORŠÍCH PREDPISOV ZÁKON č. 385/2018 Z. z. o osobitnom odvode

Podrobnejšie

N á v r h VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA MESTA ŠURANY č. 3/2016 O PREDAJI VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V MESTE ŠURANY Pripomie

N á v r h VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA MESTA ŠURANY č. 3/2016 O PREDAJI VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V MESTE ŠURANY Pripomie N á v r h VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA MESTA ŠURANY č. 3/2016 O PREDAJI VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V MESTE ŠURANY Pripomienky k návrhu Všeobecne záväzného nariadenia mesta Šurany

Podrobnejšie

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví Bajkalská 27, P.O. Box 12, Bratislava 27 R O Z H O D N U T I E Číslo: 0132/2019/T Bratislava Čí

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví Bajkalská 27, P.O. Box 12, Bratislava 27 R O Z H O D N U T I E Číslo: 0132/2019/T Bratislava Čí Úrad pre reguláciu sieťových odvetví Bajkalská 27, P.O. Box 12, 820 07 Bratislava 27 R O Z H O D N U T I E Číslo: 0132/2019/T Bratislava 10.12.2018 Číslo spisu: 4038-2018-BA Úrad pre reguláciu sieťových

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie, ktorým sa schvaľuje Trhový poriadok pre predaj výrobkov a poskytovanie služieb Číslo : 2/2012 na trhových miestach v obc

Všeobecne záväzné nariadenie, ktorým sa schvaľuje Trhový poriadok pre predaj výrobkov a poskytovanie služieb Číslo : 2/2012 na trhových miestach v obc Všeobecne záväzné nariadenie, ktorým sa schvaľuje Trhový poriadok pre predaj výrobkov a poskytovanie služieb Číslo : 2/2012 na trhových miestach v obci Vypracovala Helena Ševčíková VZN vyvesené na tabuli

Podrobnejšie

Čestné vyhlásenie

Čestné vyhlásenie Všeobecne záväzné nariadenie obce HROCHOŤ o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach č. 03/2015 Obecné zastupiteľstvo obce Hrochoť v zmysle ustanovenia 3 ods. 8, 7 ods.

Podrobnejšie

M E S T O N O V É M E S T O N A D V Á H O M

M E S T O   N O V É   M E S T O  N A D   V Á H O M M E S T O N O V É M E S T O N A D V Á H O M Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Nové Mesto nad Váhom č. 5/2012 Trhový poriadok o podmienkach predaja výrobkov na Trhovisku september 2012 Mestské zastupiteľstvo

Podrobnejšie

REKLAMAČNÝ PORIADOK

REKLAMAČNÝ PORIADOK REKLAMAČNÝ PORIADOK Predávajúci: Peter Horváth, Mariánska 565/45, 971 01 Prievidza IČO: 50913450 Prevádzka: Matice slovenskej 12, 971 01 Prievidza REKLAMAČNÝ PORIADOK Tento reklamačný poriadok je vydaný

Podrobnejšie

Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie v Nitre

Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie v Nitre Slovenská obchodná inšpekcia, Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie v Nitre pre Nitriansky kraj p. schr. 49/A, Staničná č. 9, 950 50 N i t r a Číslo: P/0125/04/18 V Nitre dňa 31. 08. 2018 R O Z H

Podrobnejšie

vzn84.doc

vzn84.doc Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Rimavská Sobota č. 84/2007 o podmienkach podnikania, pravidlách času predaja v obchode, času prevádzky služieb a výroby na území mesta Rimavská Sobota Mestské zastupiteľstvo

Podrobnejšie

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví na základe § 14 ods

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví na základe § 14 ods ÚRAD PRE REGULÁCIU SIEŤOVÝCH ODVETVÍ Bajkalská 27, P. O. BOX 12, 820 07 Bratislava 27 R O Z H O D N U T I E Číslo: 0301/2016/E Bratislava 25. 01. 2016 Číslo spisu: 288-2016-BA Úrad pre reguláciu sieťových

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA ŠURANY č. 3/2016 O PREDAJI VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V MESTE ŠURANY

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA ŠURANY č. 3/2016 O PREDAJI VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V MESTE ŠURANY VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA ŠURANY č. 3/2016 O PREDAJI VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V MESTE ŠURANY VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA ŠURANY č. 3/2016 O PREDAJI VÝROBKOV

Podrobnejšie

VZN_c

VZN_c Obec Vyhne v súlade s ustanovením 6 ods. 2 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a v zmysle zákona č. 401/1998 Z. z. o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia v znení neskorších

Podrobnejšie

REGIONÁLNY ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA BRATISLAVA hlavné mesto so sídlom v Bratislave, Ružinovská 8, Bratislava 29, P.O.BOX 26 1 Študijný mate

REGIONÁLNY ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA BRATISLAVA hlavné mesto so sídlom v Bratislave, Ružinovská 8, Bratislava 29, P.O.BOX 26 1 Študijný mate 1 Študijný materiál na skúšky odbornej spôsobilosti na výkon epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov Odporúčaná študijná literatúra na skúšky overenia

Podrobnejšie

Microsoft Word _2014_E.doc

Microsoft Word _2014_E.doc ÚRAD PRE REGULÁCIU SIEŤOVÝCH ODVETVÍ Bajkalská 27, P. O. BOX 12, 820 07 Bratislava 27 R O Z H O D N U T I E Číslo: 0009/2014/E Bratislava 25. 09. 2013 Číslo spisu: 7469-2013-BA Úrad pre reguláciu sieťových

Podrobnejšie

Čestné vyhlásenie

Čestné vyhlásenie O B E C S T R E L N Í K Y VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 01/2017 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach Schválené: Obecným zastupiteľstvom Strelníky dňa 23.11.2017,

Podrobnejšie

Čestné vyhlásenie

Čestné vyhlásenie O B E C S T R E L N Í K Y VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 03/2015 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach Schválené: Obecným zastupiteľstvom Strelníky dňa 28.09.2015,

Podrobnejšie

SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA

SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Trnave pre Trnavský kraj Pekárska 23, 917 01 Trnava - Číslo: P/0463/02/2016 Dňa: 06.03.2017 Slovenská obchodná inšpekcia

Podrobnejšie

(Microsoft Word - Zber biologicky rozlo\236ite\276n\351ho kuchynsk\351ho odpadu zo zariaden\355 spolo\350n\351ho stravovania - web.doc)

(Microsoft Word - Zber biologicky rozlo\236ite\276n\351ho kuchynsk\351ho odpadu  zo zariaden\355 spolo\350n\351ho stravovania - web.doc) Aktualizované 05.06.2013 Usmernenie Úradu verejného zdravotníctva SR k výkonu ŠZD a ÚK k zberu a manipulácii s biologicky rozložiteľným kuchynským odpadom zo zariadení spoločného stravovania Dňom 1.1.2013

Podrobnejšie

Legislatíva a úvod do problematiky chladového reťazca

Legislatíva a úvod do problematiky chladového reťazca Legislatíva a úvod do problematiky chladového reťazca RNDr. JUDr. Hana Vrabcová Hygeia Pharm s.r.o. Bratislava hanka@poradcaprevyzivu.sk Seminár Conforum 6.12.2016 Legislatíva a úvod do problematiky chladového

Podrobnejšie

SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Trenčíne pre Trenčiansky kraj, Hurbanova 59, Trenčín Číslo:

SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Trenčíne pre Trenčiansky kraj, Hurbanova 59, Trenčín Číslo: SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Trenčíne pre Trenčiansky kraj, Hurbanova 59, 911 01 Trenčín Číslo: P/0137/03/2017 Dňa 23.10.2017 Inšpektorát Slovenskej

Podrobnejšie

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví na základe § 14 ods

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví na základe § 14 ods ÚRAD PRE REGULÁCIU SIEŤOVÝCH ODVETVÍ Bajkalská 27, P. O. BOX 12, 820 07 Bratislava 27 R O Z H O D N U T I E Číslo: 0087/2016/E Bratislava 15. 12. 2015 Číslo spisu: 6150-2015-BA Úrad pre reguláciu sieťových

Podrobnejšie

SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Trenčíne pre Trenčiansky kraj, Hurbanova 59, Trenčín Číslo:

SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Trenčíne pre Trenčiansky kraj, Hurbanova 59, Trenčín Číslo: SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Trenčíne pre Trenčiansky kraj, Hurbanova 59, 911 01 Trenčín Číslo: P/0019/03/2017 Dňa 26.06.2017 Inšpektorát Slovenskej

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE RUDNÍK

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE RUDNÍK VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE RUDNÍK č.4/2007 Trhový poriadok trhových miest na území Obce Rudník /trhový poriadok trhových miest/ Čl. 1 Predmet a pôsobnosť 1. Trhový poriadok trhových miest /ďalej

Podrobnejšie

SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Trnave pre Trnavský kraj Pekárska 23, Trnava Číslo: P/0703/

SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Trnave pre Trnavský kraj Pekárska 23, Trnava Číslo: P/0703/ SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Trnave pre Trnavský kraj Pekárska 23, 917 01 Trnava Číslo: P/0703/02/2018 Dňa: 26.04.2019 Slovenská obchodná inšpekcia

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM O PODMIENKACH PREDAJA VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V OBCI TEPLIČKA NAD VÁ

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM O PODMIENKACH PREDAJA VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V OBCI TEPLIČKA NAD VÁ VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM O PODMIENKACH PREDAJA VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V OBCI TEPLIČKA NAD VÁHOM číslo 8/2016 Obecné zastupiteľstvo obce Teplička

Podrobnejšie

Microsoft Word - Zakon_130_2005.rtf

Microsoft Word - Zakon_130_2005.rtf Systém ASPI - stav k 2.8.2013 do čiastky 53/2013 Z.z. Obsah a text 130/2005 Z.z. - posledný stav textu Zmena: 335/2007 Z.z. Zmena: 445/2008 Z.z. Zmena: 42/2011 Z.z. 130/2005 Z.z. ZÁKON zo 16. marca 2005

Podrobnejšie

Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie v Nitre

Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie v Nitre Slovenská obchodná inšpekcia, Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie v Nitre pre Nitriansky kraj p. schr. 49/A, Staničná č. 9, 950 50 N i t r a Číslo: P/0372/04/16 V Nitre dňa 23. 02. 2017 R O Z H

Podrobnejšie

O b e c , N o v á B a š t a

O b e c , N o v á    B a š t a Obec Nová Bašta na základe 6 ods. 1, v súlade s 4 ods. 3 písm. h/ zák. č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a v súlade so zákonom 276/2001 Z. z. o regulácii v sieťových odvetviach

Podrobnejšie

Zber biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu zo zariadení spoločného stravovania - zmena

Zber biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu zo zariadení spoločného stravovania  - zmena Aktualizované 05.06.2013 Usmernenie Úradu verejného zdravotníctva SR k výkonu ŠZD a ÚK k zberu a manipulácii s biologicky rozložiteľným kuchynským odpadom zo zariadení spoločného stravovania Dňom 1.1.2013

Podrobnejšie

VYBAVOVANIE SŤAŽNOSTÍ KLIENTOV

VYBAVOVANIE SŤAŽNOSTÍ KLIENTOV Vlastník: Klasifikácia: Číslo: Názov: Účinnosť: Pôsobnosť: Schválil: R Collectors s.r.o. Dvořákovo nábrežie 8A, 811 02 Bratislava IČO: 50 094 297 zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava

Podrobnejšie

OBEC Opatovce

OBEC Opatovce Obec Koniarovce v súlade s ustanovením 6 ods.1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a v zmysle ustanovení zákona č. 178/1998 Z.z. o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania

Podrobnejšie

SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Žiline pre Žilinský kraj, Predmestská 71, PO box 89, Žilina

SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Žiline pre Žilinský kraj, Predmestská 71, PO box 89, Žilina SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Žiline pre Žilinský kraj, Predmestská 71, PO box 89, 011 79 Žilina Číslo: P/0264/05/2018 Dňa: 07.11.2018 Inšpektorát

Podrobnejšie

Microsoft Word _2014_E.doc

Microsoft Word _2014_E.doc ÚRAD PRE REGULÁCIU SIEŤOVÝCH ODVETVÍ Bajkalská 27, P. O. BOX 12, 820 07 Bratislava 27 R O Z H O D N U T I E Číslo: 0010/2014/E Bratislava 25. 09. 2013 Číslo spisu: 7468-2013-BA Úrad pre reguláciu sieťových

Podrobnejšie

DODATOK č.l k Všeobecne záväznému nariadeniu Obce Nový Tekov č. 37/2015 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach v o

DODATOK č.l k Všeobecne záväznému nariadeniu Obce Nový Tekov č. 37/2015 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach v o DODATOK č.l k Všeobecne záväznému nariadeniu Obce Nový Tekov č. 37/2015 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach v obci Nový Tekov Obecné zastupiteľstvo v Novom Tekove

Podrobnejšie

Obec Tesárske Mlyňany v zmysle s 6 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov, zákona NR SR č.

Obec Tesárske Mlyňany v zmysle s 6 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov, zákona NR SR č. Obec Tesárske Mlyňany v zmysle s 6 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov, zákona NR SR č. 178/1998 Z.z. o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania

Podrobnejšie

SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Trenčíne pre Trenčiansky kraj, Hurbanova 59, Trenčín Číslo:

SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Trenčíne pre Trenčiansky kraj, Hurbanova 59, Trenčín Číslo: SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Trenčíne pre Trenčiansky kraj, Hurbanova 59, 911 01 Trenčín Číslo: P/0416/03/2018 Dňa 22.05.2019 Inšpektorát Slovenskej

Podrobnejšie

č trhový poriadok-so zapracovanou pripomienkou

č trhový poriadok-so zapracovanou pripomienkou OBEC KAMENEC POD VTÁČNIKOM Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2012 O PODMIENKACH PREDAJA VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V OBCI KAMENEC POD VTÁČNIKOM (TRHOVÝ PORIADOK) Obecné zastupiteľstvo

Podrobnejšie

Poštová licencia

Poštová licencia Znenie Poštovej licencie so zapracovanými zmenami k 01.07.2017 v znení rozhodnutia č. 599/ORPS/2014 z 26.08.2014, rozhodnutia č. 579/ORPS/2016 zo 14.07.2016, rozhodnutia č. 75/ORPS/2017-504 z 12.06.2017

Podrobnejšie

SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Trnave pre Trnavský kraj Pekárska 23, T r n a v a Číslo: K/

SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Trnave pre Trnavský kraj Pekárska 23, T r n a v a Číslo: K/ SLOVENSKÁ OBCHODNÁ INŠPEKCIA Inšpektorát Slovenskej obchodnej inšpekcie so sídlom v Trnave pre Trnavský kraj Pekárska 23, 917 01 T r n a v a Číslo: K/0657/02/2018 Dňa: 23.04.2019 Slovenská obchodná inšpekcia

Podrobnejšie

ÚRAD PRE REGULÁCIU SIEŤOVÝCH ODVETVÍ Bajkalská 27Ľ P. O. BOX 12, Bratislava 27 R O Z H O D N U T I E Číslo: 0252/2018/E Bratislava

ÚRAD PRE REGULÁCIU SIEŤOVÝCH ODVETVÍ Bajkalská 27Ľ P. O. BOX 12, Bratislava 27 R O Z H O D N U T I E Číslo: 0252/2018/E Bratislava ÚRAD PRE REGULÁCIU SIEŤOVÝCH ODVETVÍ Bajkalská 27Ľ P. O. BOX 12, 820 07 Bratislava 27 R O Z H O D N U T I E Číslo: 0252/2018/E Bratislava 20. 02. 2018 Číslo spisu: 1013-2018-BA Úrad pre reguláciu sieťových

Podrobnejšie

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví na základe § 14 ods

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví na základe § 14 ods ÚRAD PRE REGULÁCIU SIEŤOVÝCH ODVETVÍ Bajkalská 27, P. O. BOX 12, 820 07 Bratislava 27 R O Z H O D N U T I E Číslo: 0176/2016/E Bratislava 28. 12. 2015 Číslo spisu: 6590-2015-BA Úrad pre reguláciu sieťových

Podrobnejšie

VZN trhový poriadok

VZN trhový poriadok Návrh vyvesený na úradnej tabuli obce Pukanec dňa:3.8.2015 Lehota na predloženie pripomienok k návrhu VZN:26.8.2015 Doručené pripomienky (počet):0 Schválené OZ obce Pukanec dňa:6.9.2015 Vyvesené na úradnej

Podrobnejšie

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví Bajkalská 27, P. O. Box 12, Bratislava 27 R O Z H O D N U T I E Číslo: 0096/2019/E Bratislava

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví Bajkalská 27, P. O. Box 12, Bratislava 27 R O Z H O D N U T I E Číslo: 0096/2019/E Bratislava Úrad pre reguláciu sieťových odvetví Bajkalská 27, P. O. Box 12, 820 07 Bratislava 27 R O Z H O D N U T I E Číslo: 0096/2019/E Bratislava 29. 11. 2018 Číslo spisu: 4341-2018-BA Úrad pre reguláciu sieťových

Podrobnejšie

Microsoft Word _2014_E.doc

Microsoft Word _2014_E.doc ÚRAD PRE REGULÁCIU SIEŤOVÝCH ODVETVÍ Bajkalská 27, P. O. BOX 12, 820 07 Bratislava 27 R O Z H O D N U T I E Číslo: 0018/2014/E Bratislava 22. 11. 2013 Číslo spisu: 7290-2013-BA Úrad pre reguláciu sieťových

Podrobnejšie

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka Všeobecne záväzné nariadenie mestskej časti Bratislava-Petržalka č. 6/2012 zo dňa 13. 11. 2012, ktorým sa vydáva Trhový poriadok pre príležitostný trh na verejnom priestranstve pri Chorvátskom ramene ohraničenom

Podrobnejšie

2015_07_17_zmena_doplnenie_zakona_ERP

2015_07_17_zmena_doplnenie_zakona_ERP Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky Informácia o zmene a doplnení zákona č. 289/2008 Z. z. o používaní elektronickej registračnej pokladnice a o zmene a doplnení zákona Slovenskej národnej rady

Podrobnejšie

Microsoft Word - Rozhodnutie_ 0341_2007_T.doc

Microsoft Word - Rozhodnutie_ 0341_2007_T.doc ÚRAD PRE REGULÁCIU SIEŤOVÝCH ODVETVÍ Bajkalská 27, P.O.BOX 12, 820 07 Bratislava 27 R O Z H O D N U T I E Číslo: 0341/2007/T Bratislava, 29.12.2006 Číslo spisu: 00061/BA Úrad pre reguláciu sieťových odvetví

Podrobnejšie