FINAL

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "FINAL"

Prepis

1 Súkromná stredná umelecká škola dizajnu Samova 14, Nitra Informačný systém pre Nitra arénu Praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky Kristína Prievalská grafický dizajn (8296 6) Nitra 2019

2

3 ÚVOD Pre výber témy informačný systém som sa rozhodla, pretože je to téma, ktorú si na našej škole nikto nevybral ako maturitnú prácu a pracovať na niečom úplne novom, bola pre mňa výzva. Premýšľala som nad rôznymi miestami v rámci Nitry, pre ktoré by som mohla vytvoriť informačný systém, no pracovať s miestami, ako sú nákupné centrá, nemocnica alebo mesto ako také pre mňa nebolo zaujímavé. Svoju prácu som chcela aplikovať na niečo k čomu mám bližší vzťah. Nitra aréna je miesto, kde som počas svojho pobytu v Nitre strávila veľmi veľa času, a preto som sa rozhodla vytvoriť informačný systém práve pre túto budovu. Svojou prácou som sa snažila vytvoriť moderný informačný systém, ktorý bude nie len funkčný, ale aj vizuálne zaujímavý a opticky zväčší stiesnené priestory Nitra arény.

4 LOGOTYP

5

6 LOGOTYP Pri tvorbe loga som sa inšpirovala samotnou budovu. Logo vychádza zo strechy Nitra arény, ktorá má trojuholníkový tvar. Následne som podľa tohto tvaru štylizovala písmená N a A. Pri farebnosti som sa inšpirovala logom klubu HK Nitra. Nakoniec som k logu pridala typografiu. Zvolila som font SF Pro Dislpay, ktorý som použila v reze Black.

7 nitra arena + N + A + text

8 FAREBNOSŤ LOGOTYPU Farebnosť logotypu tvoria tri farby, ktoré sú inšpirované logom klubu HK Nitra. Grafický prvok nesie odtiene modrej, ktoré sú vzájomne kontrastné a typografia je v tmavosivej farbe.

9 CMYK RGB PMS 100/83/44/44 23/42/ C CMYK RGB PMS 39/1/0/0 164/217/ C CMYK RGB PMS 75/65/60/80 30/30/ C

10 KONŠTRUKCIA LOGA Mriežková konštrukcia loga slúži na zadefinovanie loga pre potreby ďalších grafických aplikácií. V tomto prípade slúži mirežka aj ako ukážka spôsobu, akým bolo logo tvorené. Sieť tvorí 28 čiar naklonených pod uhlom 60 stupňov, ktoré križujú s ďalšími 28 čiarami naklonenými pod uhlom 120 stupňov. Výška loga je 5,5 kosoštvorcov, šírka je 19,5 kosoštvorcov. Hrúbka jednotlivých čiar v grafickom prvku stanovená na 3 kosoštvorce. Text sa zarovnáva k spodnému okraju loga, pričom siaha až po horný okraj. Vzdialenosť textu od grafického prvku je totožná s hrúbkou čiary v grafickom prvku.

11

12 OCHRANNÁ ZÓNA Ochranná zóna je priestor okolo logotypu, v ktorom sa nesmú umiestňovať iné grafické prvky. Pre logo Nitra arény je ochranná zóna definovaná hrúbkou čiary grafického prvku.

13 nitra arena

14 POVOLENÉ VARIANTY Logotyp je možné použiť nie len vo farebnej verzií, ale aj v odtieňoch sivej a čiernobielej, pri čom pri čiernobielej verzií sa bledšia z farieb v grafickom prvku mení z plochy na orámovanie. Je možné použiť aj samostatné logo bez typografie. Všetky ostatné varianty sú zakázané.

15 nitra arena nitra arena nitra arena

16 TYPOGRAFIA

17

18 TYPOGRAFIA Pre potreby použita typografie v informačnom systéme som zvolila fonty SF Pro Text Regular a SF Pro Display Black. Oba fonty možno použiť aj vo verzií Italic.

19 SF Pro Text Regular - základný text AÁÄBCČDĎEÉFGHIÍJKLĹĽMNŇOÓÔPQRSŠTŤUÚVWXYÝZŽ aáäbcčdďeéfghiíjklĺľmnňoóôpqrsštťuúvwxyýzž SF Pro Text Italic - základný text AÁÄBCČDĎEÉFGHIÍJKLĹĽMNŇOÓÔPQRSŠTŤUÚVWXYÝZŽ aáäbcčdďeéfghiíjklĺľmnňoóôpqrsštťuúvwxyýzž SF Pro Display Black - nadpisy AÁÄBCČDĎEÉFGHIÍJKLĹĽMNŇOÓÔPQRSŠTŤUÚVWXYÝZŽ aáäbcčdďeéfghiíjklĺľmnňoóôpqrsštťuúvwxyýzž SF Pro Display Black Italic - nadpisy AÁÄBCČDĎEÉFGHIÍJKLĹĽMNŇOÓÔPQRSŠTŤUÚVWXYÝZŽ aáäbcčdďeéfghiíjklĺľmnňoóôpqrsštťuúvwxyýzž

20 FAREBNOSŤ

21

22 FAREBNOSŤ Základnú farebnosť tvoria štyri odtiene modrej. Tie v informačnom systéme rozlišujú jednotlivé sektory. K základným farbám som pridala aj farby doplnkové, ktoré sa objavujú najmä v piktogramoch, na smerovacích tabuľkách a interiéri arény.

23 CMYK RGB PMS 100/83/44/44 23/42/ C CMYK RGB PMS 93/59/20/5 9/94/ C CMYK RGB PMS 63/1/0/0 78/193/ C CMYK RGB PMS 39/1/0/0 164/217/ C CMYK RGB PMS 91/79/62/97 0/0/0 Black 6 C CMYK RGB PMS 75/65/60/80 30/30/ C CMYK RGB PMS 44/34/34/13 146/146/ C CMYK RGB PMS 0/0/0/0 255/255/ C

24 PIKTOGRAMY

25

26 PIKTOGRAMY Pre potreby označenia miestností som vytvorila sadu piktogramov pre verejný aj súkromný sektor. Piktogramy majú lineárny charakter a sú zbavené ostrých hrán.

27 WC bufet pokladňa press centrum schodisko sekretariát telocvičňa šatňa sprcha strojovňa zákaz vodenia psov zákaz fajčiť únikový východ miesto pre imobilných smerovacia šípka

28 EXTERNÁ NAVIGÁCIA

29

30 UMIESTNENIE V RÁMCI SLOVENSKA Mapa zobrazuje umiestnenie Nitra arény v rámci Slovenska. Dominantným prvkom je silueta Slovenska, ktoré je zvýraznené bielou farbou. Väčšie body vyznačujú dve najväčšie slovenské mestá a samotnú Nitra arénu. Menšie body znázorňujú ostatné väčšie mestá nie len na území Slovenska, ale aj okolitých štátov. Tiež sú vyznačené diaľnice a rýchlostné cesty.

31

32 UMIESTNENIE V RÁMCI NITRIANSKEHO KRAJA Mapa zobrazuje umiestnenie Nitra arény v rámci Nitrianskeho kraja. Dominantným prvkom je silueta kraja, ktorý je zvýraznený bielou farbou. Väčšie body vyznačujú Bratislavu a polohu Nitra arény. Ostatné body znázorňujú väčšie mestá nachádzajúce sa v okolí. Vyznačené sú aj diaľnice a rýchlostné cesty.

33

34 UMIESTNENIE V RÁMCI NITRY Mapa zobrazuje umiestnenie Nitra arény v rámci Nitry. Dominantným prvkom je silueta mesta, ktorá je zvýraznený bielou farbou. Najväčší bod vyznačuje polohu Nitra arény. Ostatné body znázorňujú dediny nachádzajúce sa v okolí. Vyznačené sú aj cesty a hrubšími čiarami sú zobrazené hlavné ťahy.

35

36 UMIESTNENIE V RÁMCI OKOLIA NITRA ARÉNY Mapa zobrazuje umiestnenie Nitra arény a jej okolie. Štadión je zvýraznený bielou farbou a taktiež je označený bodom. Vyznačené sú aj okolité cesty, budovy a rieka Nitra.

37

38 INTERNÁ NAVIGÁCIA

39

40 CENTRÁLNA INFORMAČNÁ TABUĽA - VEREJNÁ Centrálna navigačná tabuľa určená pre verejnosť vyznačuje tvar a rozdelenie sektorov. Pre každý sektor je zadefinovaná farba, ktorá sa objavuje v interiéri budovy v danom sektore pre ľahšiu orientáciu. Vyznačené sú aj miesta, na ktorých sa nachádzajú verejné toalety.

41 B D C A SEKTOR STÁTIE SEKTOR HOSTIA SEKTOR SEDENIE SEKTOR V.I.P. TOALETY

42 CENTRÁLNA INFORMAČNÁ TABUĽA - SÚKROMNÁ Centrentrálna informačná tabuľa pre súkromný sektor vyznačuje miestnosti v rámci arény. Jednotlivé miestnosti sú označené piktogramom a farebne odlíšené. Farebnosť miestnosti závisí od toho, pre koho je miestnosť určená - sekretariát, hráči, údržbári či verejnosť.

43 SEKRETARIÁT TOALETY POKLADŇA BUFET TELOCVIČŇA ŠATŇA KÚPEĽŇA STROJOVŇA

44 SMEROVACIE TABUĽKY Smerovacie tabuľky sú navrhnuté pre konkrétne miesto v budove - stena na medziposchodí. Materiál, ktorý sa pri výrobe tabúľ používa je plastová doska o hrúbke 0,7 centimetra. Dĺžka tabule je 2 metre a výška 20 centimetrov. Plocha nesúca informácie o smere k miestu má čierny podklad, na ktorom je umiestnený piktogram, názov miestnosti a šípka udávajúca smer v bielej farbe. Vzdialenosť medzi tabuľami pri ich inštalovaní je určená na 10 centimetrov.

45 TOALETY BUFET SEKRETARIÁT ŠATNE PRESS CENTRUM

46 ZNAČENIE MIESTNOSTÍ Piktogramy označujúce miestnosti sú umiestnené na plastovej doske o hrúbke 0,7 centimetra. Šírka a dĺžka podkladovej dosky je stanovená na 20 centimetrov. Plocha dosky má čiernu farbu a je na nej umiestnený piktogram označujúci miestnosť spoločne s textom v bielej farbe.

47 ŠATŇA

48 ZNAČENIE SEDADIEL Sedadlá sa označujú typograficky. Dominantným prvkom je číslo sedadla, pod ktorým sa nachádza informácia o sektore a rade, v ktorom sa nachádza. Text má bielu farbu a je osadený na stred operadla pri čom je od horného okraja umiestnený na vzdialenosť, ktorú udáva výška číslice označujúca sedadlo.

49 X XXX X - XX

50 VIZUALIZÁCIE

51

52

53

54

55

56

57

design-manual-umb-2015 copy

design-manual-umb-2015 copy DIZAJN MANUÁL UNIVERZITY 2015 obsah 003 / logotyp a písmo 016 / komunikačné tlačoviny 021 / propagačné predmety 027 / elektronické aplikácie 032 / ostatné aplikácie DIZAJN MANUÁL UNIVERZITY logotyp a písmo

Podrobnejšie

Titulná strana Arial 30 bodov

Titulná strana Arial 30 bodov CRH LOGOMANUÁL Základné pravidlá 1 1. 9. 2015 CRH (Slovensko) a.s. Úvod Tento dokument slúži ako stručný sprievodca štýlom spoločnosti. Obsahuje základné princípy používania loga, písma a farieb. 2 1.

Podrobnejšie

DIZAJN MANUÁL

DIZAJN MANUÁL DIZAJN MANUÁL IFNE je prevádzkovateľom graficky orientovaného sieťového riešenia MaxiTicket na predaj vstupeniek a správu štadiónov, kultúrnych centier alebo podujatí na Slovensku a v krajinách Európy

Podrobnejšie

vizualna_identita_au_manual_final.indd

vizualna_identita_au_manual_final.indd Jednotný vizuálny štýl obálky knižných dokumentov 2017 Tento manuál opisuje pravidlá používania jednotného vizuálneho štýlu na obálkach publikácií, monografií, knižných dokumentoch a štúdijných materiáloch

Podrobnejšie

Protokol o kolaudácii hál a telocviční pre súťaže SBA v súťažnom ročníku 2017/2018

Protokol o kolaudácii hál a telocviční pre súťaže SBA v súťažnom ročníku 2017/2018 Protokol o kolaudácii hál a telocviční pre súťaže SBA v súťažnom ročníku 2017/2018 Basketbalový klub, ktorý požaduje kolaudáciu:... Športová hala:... Pre súťaže (uviesť kategóriu najvyššej súťaže):...

Podrobnejšie

manual.indd

manual.indd 1. Všeobecné usmernenia 3 2. Základná definícia loga 4 3. Farebná dispozícia loga 5 4. Ochranná zóna loga 10 5. Minimálna veľkosť loga 11 6. Zakázané varianty loga 12 7. Úrovne používania vizuálu KOŠICE

Podrobnejšie

FINANČNÉ RIADITEĽSTVO SLOVENSKEJ REPUBLIKY INTERNÝ RIADIACI AKT č. 83/2012/ Znak finančnej správy a Slávnostný znak finančnej správy Vypracoval

FINANČNÉ RIADITEĽSTVO SLOVENSKEJ REPUBLIKY INTERNÝ RIADIACI AKT č. 83/2012/ Znak finančnej správy a Slávnostný znak finančnej správy Vypracoval FINANČNÉ RIADITEĽSTVO SLOVENSKEJ REPUBLIKY INTERNÝ RIADIACI AKT č. 83/2012/1000100 Znak finančnej správy a Slávnostný znak finančnej správy Vypracoval: Kancelária prezidenta FS Účinné od do: od 22. marca

Podrobnejšie

BUTIK RENAULT HODINKY 2017

BUTIK RENAULT HODINKY 2017 RENAULT BUTIK FORMULA ONE TEAM 2017 Podložka pod myš silueta F1 Tepelne zvárané PVC. Hrúbka: 1,5 mm. Rozmery: 240 x 190 mm. Vzor: logo Renault Sport Formula One Team a silueta vozidla. Vyrobené vo Veľkej

Podrobnejšie

fingera_visual-guidelines

fingera_visual-guidelines MôjAndroid MôjWindows MôjiPhone JÚL 2017 1 logo 2 logo - vertikálna verzia 3 logo - horizontálna verzia 4 logo - verzia s tagline Najčítanejší portál o Androide na Slovensku 5 logo - sekundárna verzia

Podrobnejšie

Microsoft Word - INFORMACIA A PROPAGACIA PRE BENEFICIENTOV SK_sk1.doc

Microsoft Word - INFORMACIA A PROPAGACIA PRE BENEFICIENTOV SK_sk1.doc Propagačné a informačné aktivity sú neoddeliteľnou zložkou postupu implementácie projektu, ktorému bol poskytnutý finančný príspevok zo zdrojov Európskej únie. Povinnosť informovať o tom, že daný projekt

Podrobnejšie

Propagácia a publicita 3 výzva FM [Režim kompatibility]

Propagácia a publicita 3 výzva FM [Režim kompatibility] LU1 LU44 LU2 LU14 Propagačné a informačné aktivity sú neoddeliteľnou zložkou postupu implementácie projektu, ktorému bol poskytnutý finančný príspevok zo zdrojov EÚ. Povinnosť informovať o tom, že daný

Podrobnejšie

ORGANIZANÝ PORIADOK

ORGANIZANÝ  PORIADOK PREVÁDZKOVÝ PORIADOK Súkromnej spojenej školy Dodatok č. 5 Košice september 2018 Dodatok č. 5 1 Dodatok č. 5 k Prevádzkovému poriadku Súkromnej spojenej školy, Starozagorská 8 v Košiciach upravuje časti

Podrobnejšie

ORGANIZANÝ PORIADOK

ORGANIZANÝ  PORIADOK PREVÁDZKOVÝ PORIADOK Súkromnej spojenej školy Dodatok č. 2 Košice september 2015 Dodatok č. 2 1 Dodatok č. 2 k Prevádzkovému poriadku Súkromnej spojenej školy, Starozagorská 8 v Košiciach upravuje časti

Podrobnejšie

Microsoft Word - ecoflex_mr.doc

Microsoft Word - ecoflex_mr.doc MRAMOROVÉ PANELY MR NÁVOD NA MONTÁŽ NÁVOD NA MONTÁŽ A POUŽITIE Montážny návod Inštalácia, elektrické pripojenie a prvé uvedenie do prevádzky môžu vykonávať iba pracovníci so zodpovedajúcou kvalifikáciou.

Podrobnejšie

DOC. 01 / SITUÁCIA EXPLIKÁCIA KONCEPTU RIEŠENÉ ÚZEMIE 0 Časová os históriou Turistická mapa Časová os históriou Parkový smetný skôš 10 m Cieľom koncep

DOC. 01 / SITUÁCIA EXPLIKÁCIA KONCEPTU RIEŠENÉ ÚZEMIE 0 Časová os históriou Turistická mapa Časová os históriou Parkový smetný skôš 10 m Cieľom koncep DOC. 0 / SITUÁCIA EXPLIKÁCIA KONCEPTU RIEŠENÉ ÚZEMIE 0 Turistická mapa Parkový smetný skôš 0 m Cieľom koncepcie je vytvoriť moderné turistické centrum obce. Reprezentatívny verejný priestor vo forme parčíku

Podrobnejšie

CENNÍK - VinyTec príslušenstvo k fasádam VinyTherm a VinyStone V2107 Profil rohový - nízky - 60/15 mm Plastový rohový profil sa používa ako priznaný n

CENNÍK - VinyTec príslušenstvo k fasádam VinyTherm a VinyStone V2107 Profil rohový - nízky - 60/15 mm Plastový rohový profil sa používa ako priznaný n CENNÍK - VinyTec príslušenstvo k fasádam VinyTherm a VinyStone V2107 Profil rohový - nízky - 60/15 mm Plastový rohový profil sa používa ako priznaný nárožný profil pre dosky VinyTherm. Použitie tohto profilu

Podrobnejšie

Viega Advantix Vario: prvý sprchový žľab na mieru.

Viega Advantix Vario: prvý sprchový žľab na mieru. Viega Advantix Vario: prvý sprchový žľab na mieru. 0 10 20 30 Viega Advantix Vario. Možnosť skrátenia na mieru. Flexibilita bez hraníc. Skôr alebo neskôr overený úspech Viega Advantix Vario je prvým sprchovým

Podrobnejšie

M e s t o L u č e n e c Materiál na zasadnutie Mestskej rady v Lučenci Strana 1 z 5 Mesto Lučenec na základe ustanovenia 6 ods.2 zákona č. 369/1990 Zb

M e s t o L u č e n e c Materiál na zasadnutie Mestskej rady v Lučenci Strana 1 z 5 Mesto Lučenec na základe ustanovenia 6 ods.2 zákona č. 369/1990 Zb Strana 1 z 5 Mesto Lučenec na základe ustanovenia 6 ods.2 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení zmien a doplnkov a v súlade s ustanovením 5 zák. NR SR č. 282/2002 Z. z., ktorým sa upravujú

Podrobnejšie

ŠTANDARD VYBAVENOSTI Základy základy zo železobetónovej základovej dosky zaizolovanou proti zemnej vlhkosti Zvislý stenový systém so stužujúcimi jadra

ŠTANDARD VYBAVENOSTI Základy základy zo železobetónovej základovej dosky zaizolovanou proti zemnej vlhkosti Zvislý stenový systém so stužujúcimi jadra Základy základy zo železobetónovej základovej dosky zaizolovanou proti zemnej vlhkosti Zvislý stenový systém so stužujúcimi jadrami obvodové a nosné steny železobetónové steny hrúbky min. 200 mm, všetky

Podrobnejšie

Všetko pre výrobu nábytku Dub zreje do krásy Váš nábytok môže tiež. Prehľad skladovej kolekcie dubových dýh Vyberte si kvalitu Určenie správnej kvalit

Všetko pre výrobu nábytku Dub zreje do krásy Váš nábytok môže tiež. Prehľad skladovej kolekcie dubových dýh Vyberte si kvalitu Určenie správnej kvalit Všetko pre výrobu nábytku Dub zreje do krásy Váš nábytok môže tiež. Prehľad skladovej kolekcie dubových dýh Vyberte si kvalitu Určenie správnej kvality je veľmi dôležité. Presné atribúty kvality vedú k

Podrobnejšie

Programátorské etudy - Pascal

Programátorské etudy - Pascal MODIFIKÁCIA OBRÁZKOV ÚLOHA NA HODINU Dorobte projekt Modifikácia obrázkov, ktorý je zameraný na prácu s grafickou plochou ako dvojrozmerným poľom. Modifikáciu 13 máte predpripravenú. Doprogramujte ďalšie

Podrobnejšie

(Microsoft Word Zadanie na s\372\235a\236 KROS DESIGN AWARD .doc)

(Microsoft Word Zadanie na s\372\235a\236 KROS DESIGN AWARD .doc) Podklady pre súťaž KROS DESIGN AWARD Úlohou účastníkov súťaže KROS DESIGN AWARD je navrhnúť 4 formuláre aplikácie. Pre každý formulár sú špecifikované položky, ktoré bude nutné v danom formulári editovať/zobraziť.

Podrobnejšie

Microsoft Word - CESOM2016_Pokyny_final.doc

Microsoft Word - CESOM2016_Pokyny_final.doc SLOVENSKÝ ZVÄZ ORIENTAČNÝCH ŠPORTOV, Junácka 6, 832 80 Bratislava P O K Y N Y Národných rebríčkových pretekov INOV 8 cup v orientačnom behu na strednej a na dlhej trati CENTRAL EUROPEAN SPRING ORIENTEERING

Podrobnejšie

E/ECE/324

E/ECE/324 E/ECE/324 E/ECE/TRANS/505 11. júl 2016 Rev.1/Add.98/Rev.3/Amend.2 D O HO D A O PRIJATÍ JEDNOTNÝCH TECHNICKÝCH PREDPISOV PRE KOLESOVÉ VOZIDLÁ, VYBAVENIE A ČASTI, KTORÉ SA MÔŽU MONTOVAŤ A/ALEBO POUŽÍVAŤ

Podrobnejšie

Tabuľky_teoria

Tabuľky_teoria Tabuľky v programe Microsoft Word Vytvorenie tabuľky Pred samotným vyhotovením tabuľky sa odporúča pripraviť si náčrt, na ktorom sa rozvrhne rozdelenie údajov do riadkov a stĺpcov. Tabuľku vytvoríme pomocou

Podrobnejšie

PRÍSTREŠOK PRE AUTO Prestrešenie parkovacích statí Kvalitná ochrana áut od Gerhardt Braun VAŠE VÝHODY Rozmanité dispozície prestrešenia Spoľahlivá och

PRÍSTREŠOK PRE AUTO Prestrešenie parkovacích statí Kvalitná ochrana áut od Gerhardt Braun VAŠE VÝHODY Rozmanité dispozície prestrešenia Spoľahlivá och PRÍSTREŠOK PRE AUTO Prestrešenie parkovacích statí Kvalitná ochrana áut od Gerhardt Braun VAŠE VÝHODY Rozmanité dispozície prestrešenia Spoľahlivá ochrana áut pred nepriaznivým počasím Ekonomické riešenia

Podrobnejšie

Lukáš Thomka Horná Strieborná 4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL: Rodinné domy, obec Hronsek, okres Banská Bystrica

Lukáš Thomka Horná Strieborná 4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL:   Rodinné domy, obec Hronsek, okres Banská Bystrica Lukáš Thomka Horná Strieborná 4, 97401 Banská Bystrica Tel. / fax: 0948171800 URL: www.dodomceka.sk Rodinné domy, obec Hronsek, okres Banská Bystrica Cena - Predaj: 145 000,00 Kraj: Okres: Obec: Ulica:

Podrobnejšie

Fotonávod na vymeranie a objednanie horizontálnej žalúzie na retiazku 1. Vymeranie šírky a výšky horizontálnej žalúzie na retiazku - vymeranie sa vyko

Fotonávod na vymeranie a objednanie horizontálnej žalúzie na retiazku 1. Vymeranie šírky a výšky horizontálnej žalúzie na retiazku - vymeranie sa vyko Fotonávod na vymeranie a objednanie horizontálnej žalúzie na retiazku 1. Vymeranie šírky a výšky horizontálnej žalúzie na retiazku - vymeranie sa vykonáva podľa uchytenia. Nižšie nájdete varianty: Do zasklievacej

Podrobnejšie

Moderné bývanie v Častkovciach, výborná voľba Vášho nového domova S T A VEB NINY DEVELOPMENT 7-DOM štandard

Moderné bývanie v Častkovciach, výborná voľba Vášho nového domova S T A VEB NINY DEVELOPMENT 7-DOM štandard Moderné bývanie v Častkovciach, výborná voľba Vášho nového domova S T A VEB NINY DEVELOPMENT 7-DOM štandard úžitková plocha bytu 72,41 m² ALEBO 82,09 m² MANUÁL ŠTANDARDU Obklad podľa výberu z dizajnu 1-3

Podrobnejšie

Microsoft Word - MAT_2018_2kolo.docx

Microsoft Word - MAT_2018_2kolo.docx Gymnázium Pavla Horova, Masarykova 1, Michalovce Príklady na prijímacie skúšky do 1. ročníka konané dňa 17. mája 2018 MATEMATIKA V úlohách 1) až 8) je práva jedna odpoveď správna. Túto správnu odpoveď

Podrobnejšie

(ıkolské kolo-PYT)

(ıkolské kolo-PYT) Súťažné úlohy školského kola. Školský rok 2006/2007. Kategória P 3 1. Súčet dvoch čísel je 156. Prvý sčítanec je rozdiel čísel 86 a 34. Aký je druhý sčítanec? 2. Vypočítaj: 19 18 + 17 16 + 15 14 = 3. V

Podrobnejšie

Prevádzka

Prevádzka Prevádzka Registrácia prevádzka/penzión - registrácia podnikateľského účtu - výber check box - prevádzka - pri podnikateľskom účte možnosť registrácie až piatich prevádzok naraz - uvedenie sprostredkovateľa

Podrobnejšie

Úvod

Úvod Žilinská univerzita v Žiline Fakulta stavebná XX. ročník súťaže Študentskej vedeckej a odbornej činnosti stavebných fakúlt Českej a Slovenskej republiky Akademický rok 2018/2019 Názov práce ŠVOČ Meno a

Podrobnejšie

katalog tlacivo SJ_12

katalog tlacivo SJ_12 Agrokomplex Výstavníctvo Nitra, príprava katalógov, Výstavná 4, 949 01 Nitra, tel.: 037/6572 247 O B J E D N Á V K A zápisu a inzercie do oficiálneho katalógu Objednávku žiadame vypísať čitateľne! Inak

Podrobnejšie

Príloha č.1 k bodu nakladanie s majetkom mesta do MsZ Predbežný model financovania projektu Prestavba futbalového štadióna vo Zvolene Predb

Príloha č.1 k bodu nakladanie s majetkom mesta do MsZ Predbežný model financovania projektu Prestavba futbalového štadióna vo Zvolene Predb Príloha č.1 k bodu nakladanie s majetkom mesta do MsZ 10.11.2014 Predbežný model financovania projektu Prestavba futbalového štadióna vo e Predbežný model financovania projektu je navrhnutý na základe

Podrobnejšie

N á v r h Mesto Lučenec podľa 2b a 6 ods. 1 a zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov vy d á v a Všeobecne záväzné nari

N á v r h Mesto Lučenec podľa 2b a 6 ods. 1 a zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov vy d á v a Všeobecne záväzné nari N á v r h Mesto Lučenec podľa 2b a 6 ods. 1 a zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov vy d á v a Všeobecne záväzné nariadenie mesta Lučenec č. xx/2017 o určení názvu ulíc

Podrobnejšie

Vzn SOP

Vzn SOP O B E C PRIEPASNÉ Všeobecne záväzné nariadenie č. 4/2019 o používaní a ochrane symbolov obce Priepasné a platenie úhrad za ich používanie Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli obce dňa : 11.01.2019 -

Podrobnejšie

EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli COM(2018) 358 final ANNEXES 1 to 2 PRÍLOHY k návrhu smernice Rady, ktorou sa zavádza náhradný cestovný doklad E

EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli COM(2018) 358 final ANNEXES 1 to 2 PRÍLOHY k návrhu smernice Rady, ktorou sa zavádza náhradný cestovný doklad E EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli 31. 5. 2018 COM(2018) 358 final ANNEXES 1 to 2 PRÍLOHY k návrhu smernice Rady, ktorou sa zavádza náhradný cestovný doklad EÚ a zrušuje rozhodnutie 96/409/SZBP {SEC(2018) 263

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2003 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu m

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2003 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu m ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2003 Vyhlásené: 01.07.2003 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 229 N A R I A D E N I E V

Podrobnejšie

VOĽNE STOJACE PREDSADENÉ STENY

VOĽNE STOJACE PREDSADENÉ STENY VOĽNE STOJACE PREDSADENÉ STENY VOĽNE STOJACE PREDSADENÉ STENY Sadrokartónové a sadrové dosky sú vhodné na výstavbu vnútorných a vonkajších stien. Perfektne sa hodia na opravné stavebné práce, ktoré sú

Podrobnejšie

Expertízny posudok stability drevín

Expertízny posudok stability drevín Dodávateľ: Ústav ekológie lesa SAV Zvolen Pobočka biológie drevín Nitra Akademická 2 949 01 Nitra Objednávateľ: Mesto Pezinok Radničné námestie 7 902 14 Pezinok EXPERTÍZNY POSUDOK Objednávka č. 20180252/2018

Podrobnejšie

PROJEKT STAVBY DETSKÉ IHRISKO V OBCI HYBE PROJEKT STAVBY Objednávateľ: Investor: Stavba: Obec Hybe, Obecný úrad Hybe,Hybe č. 2, Hybe Obec Hybe,

PROJEKT STAVBY DETSKÉ IHRISKO V OBCI HYBE PROJEKT STAVBY Objednávateľ: Investor: Stavba: Obec Hybe, Obecný úrad Hybe,Hybe č. 2, Hybe Obec Hybe, PROJEKT STAVBY DETSKÉ IHRISKO V OBCI HYBE PROJEKT STAVBY Objednávateľ: Investor: Stavba: Obec Hybe, Obecný úrad Hybe,Hybe č. 2, 032 31 Hybe Obec Hybe, Obecný úrad Hybe,Hybe č. 2, 032 31 Hybe Detské ihrisko

Podrobnejšie

Vysokokapacitné riešenie pre Vašu toaletu v štyroch úrovniach kvality. inteligentné riešenie teraz ešte dokonalejšie Tork kompaktné kotúče

Vysokokapacitné riešenie pre Vašu toaletu v štyroch úrovniach kvality. inteligentné riešenie teraz ešte dokonalejšie Tork kompaktné kotúče Vysokokapacitné riešenie pre Vašu toaletu v štyroch úrovniach kvality. inteligentné riešenie teraz ešte dokonalejšie Tork kompaktné kotúče www.tork.sk Kompletný Tork systém T6 Kompaktné kotúče toaletného

Podrobnejšie

Microsoft Word - Úplné znenie VZN č 3 O podmienkach držania a chovu psov v Mestskej časti Košice Juh.rtf

Microsoft Word - Úplné znenie VZN č 3 O podmienkach držania a chovu psov v Mestskej časti Košice Juh.rtf Všeobecne záväzné nariadenie č. 3 o podmienkach držania a chovu psov v Mestskej časti Košice Juh ÚPLNÉ ZNENIE Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Košice Juh na základe ustanovenia 11 ods. 4 písm. g/

Podrobnejšie

Microsoft Word - Casa_di_Campo senso.docx

Microsoft Word - Casa_di_Campo senso.docx CASA DI CAMPO - senso LINEA DECORATIVO Mimoriadne variabilná dlažba, svojim tvarovým riešením je vhodná pre výnimočné architektonické stvárnenie dláždených plôch na exponovaných miestach Di Campo je kombinácia

Podrobnejšie

Microsoft Word - TeoriaMaR-pomocka2.doc

Microsoft Word - TeoriaMaR-pomocka2.doc SLOVENSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA STAVEBNÁ FAKULTA KATEDRA TECHNICKÝCH ZARIADENÍ BUDOV KRESLENIE SCHÉ TOKU SIGNÁLOV PODĽA DIN 19227 UČEBNÁ POÔCKA Č.2 pre 1. ročník inžinierskeho štúdia študijného programu

Podrobnejšie

Používateľská príručka elektronických služieb pre žiadateľov o štatistické informácie október 2016

Používateľská príručka elektronických služieb pre žiadateľov o štatistické informácie október 2016 Používateľská príručka elektronických služieb pre žiadateľov o štatistické informácie október 2016 Obsah 1 Úvod...3 2 Základné funkcionality elektronických služieb...4 2.1 Registrácia a prihlásenie sa

Podrobnejšie

Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL: Dvojpodlažná chata s pozemkom v rekreačne

Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL:   Dvojpodlažná chata s pozemkom v rekreačne Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, 97401 Banská Bystrica Tel. / fax: 0915870556 URL: www.dodomceka.sk Dvojpodlažná chata s pozemkom v rekreačnej oblasti Tajov Cena - Predaj: 89 900,00 Kraj: Okres:

Podrobnejšie

SK PERgoly chráni vaše súkromie.

SK PERgoly chráni vaše súkromie. SK PERgoly chráni vaše súkromie. PERGOLY LUKA, MIRA Samonosná pergola MIRA 4 alebo pergola MIRA 2 s rafinovaným a inovatívnym dizajnom. Strecha z hliníkových lamiel, ktoré možno orientovať od 0 do 140

Podrobnejšie

USMERNENIE pre prijímateľa k realizácii opatrení v oblasti informovania a publicity - operačný program Vzdelávanie Aktualizácia č. 2 zo dňa C

USMERNENIE pre prijímateľa k realizácii opatrení v oblasti informovania a publicity - operačný program Vzdelávanie Aktualizácia č. 2 zo dňa C USMERNENIE pre prijímateľa k realizácii opatrení v oblasti informovania a publicity - operačný program Vzdelávanie Aktualizácia č. 2 zo dňa 1.2.2011 Cieľom informovania a publicity je šírenie informácií

Podrobnejšie

Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL: PREDANÉ 3-izbový byt po kompletnej rekonš

Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL:   PREDANÉ 3-izbový byt po kompletnej rekonš Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, 97401 Banská Bystrica Tel. / fax: 0915870556 URL: www.dodomceka.sk PREDANÉ 3-izbový byt po kompletnej rekonštrukcii s lodžiou Cena - Predaj: 89 000,00 Kraj: Okres:

Podrobnejšie

AVG_Moderne_interierove_systemy-A4-NAVYSKU.cdr

AVG_Moderne_interierove_systemy-A4-NAVYSKU.cdr A V G S Y S T E M MODERNÉ SYSTÉMY INTERIÉROVÝCH STIEN 2 MB-EXPO MB-EXPO MOBILE SYSTÉMY INTERIÉROVÝCH STIEN MB-EXPO MB-EXPO MOBILE ŠTÝLOVÉ PREDAJNÉ VÝKLADY 3 MB-EXPO MB-EXPO MOBILE SYSTÉMY INTERIÉROVÝCH

Podrobnejšie

SLOVENSKÝ ZVÄZ ORIENTAČNÝCH ŠPORTOV, Junácka 6, Bratislava POKYNY Majstrovstvá Slovenska v orientačnom behu na stredných tratiach, Memoriál Pet

SLOVENSKÝ ZVÄZ ORIENTAČNÝCH ŠPORTOV, Junácka 6, Bratislava POKYNY Majstrovstvá Slovenska v orientačnom behu na stredných tratiach, Memoriál Pet SLOVENSKÝ ZVÄZ ORIENTAČNÝCH ŠPORTOV, Junácka 6, 832 80 Bratislava POKYNY Majstrovstvá Slovenska v orientačnom behu na stredných tratiach, Memoriál Petra Polónyiho 6.kolo EUROLIGY v orientačnom behu a Slovenský

Podrobnejšie

Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL: POZEMKY na predaj v obci Kráľovičove Krač

Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL:   POZEMKY na predaj v obci Kráľovičove Krač Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, 97401 Banská Bystrica Tel. / fax: 0915870556 URL: www.dodomceka.sk POZEMKY na predaj v obci Kráľovičove Kračany už od 18 650 Cena - Predaj: 18 650,00 Kraj: Okres:

Podrobnejšie

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestnej rady dňa Materiál číslo: 21/2017 Projekt: Obnova bytového do

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestnej rady dňa Materiál číslo: 21/2017 Projekt: Obnova bytového do Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestnej rady dňa 14.2.2017 Materiál číslo: 21/2017 Projekt: Obnova bytového domu Medveďovej 21, Bratislava-Petržalka Predkladateľ:

Podrobnejšie

Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania NÚCEM vyhlasuje súťaž o návrh logotypu pre národný projekt Medzinárodné hodnotenie kľúčových kompeten

Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania NÚCEM vyhlasuje súťaž o návrh logotypu pre národný projekt Medzinárodné hodnotenie kľúčových kompeten Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania NÚCEM vyhlasuje súťaž o návrh logotypu pre národný projekt Medzinárodné hodnotenie kľúčových kompetencií dospelých PIAAC Účastníci Súťaž je určená pre študentov

Podrobnejšie

EN

EN KOMISIA EURÓPSKYCH SPOLOČENSTIEV Brusel 12/IV/2006 konečné rozhodnutie K(2006)1502 ROZHODNUTIE KOMISIE z 12/IV/2006, ktorým sa mení a dopĺňa rozhodnutie K(2005) 1452, konečné znenie z 26. mája 2005, o

Podrobnejšie

Lukáš Thomka Horná Strieborná 4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL: Rodinný dom, obec Polkanová - Staré Hory, okres Ba

Lukáš Thomka Horná Strieborná 4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL:   Rodinný dom, obec Polkanová - Staré Hory, okres Ba Lukáš Thomka Horná Strieborná 4, 97401 Banská Bystrica Tel. / fax: 0948171800 URL: www.dodomceka.sk Rodinný dom, obec Polkanová - Staré Hory, okres Banská Cena - Predaj: 133 000,00 Kraj: Okres: Obec: Ulica:

Podrobnejšie

OBEC HORNÉ SRNIE Družstevná 430/1, Horné Srnie Všeobecne záväzné nariadenie obce Horné Srnie č. 1/2014 o bližších podmienkach držania psov v ob

OBEC HORNÉ SRNIE Družstevná 430/1, Horné Srnie Všeobecne záväzné nariadenie obce Horné Srnie č. 1/2014 o bližších podmienkach držania psov v ob OBEC HORNÉ SRNIE Družstevná 430/1, 914 42 Horné Srnie Všeobecne záväzné nariadenie obce Horné Srnie č. 1/2014 o bližších podmienkach držania psov v obci Horné Srnie V Hornom Srní, apríl 2014 Obecné zastupiteľstvo

Podrobnejšie

Republika Srbsko MINISTERSTVO OSVETY, VEDY A TECHNOLOGICKÉHO ROZVOJA ÚSTAV PRE HODNOTENIE KVALITY VZDELÁVANIA A VÝCHOVY VOJVODINSKÝ PEDAGOGICKÝ ÚSTAV

Republika Srbsko MINISTERSTVO OSVETY, VEDY A TECHNOLOGICKÉHO ROZVOJA ÚSTAV PRE HODNOTENIE KVALITY VZDELÁVANIA A VÝCHOVY VOJVODINSKÝ PEDAGOGICKÝ ÚSTAV Republika Srbsko MINISTERSTVO OSVETY, VEDY A TECHNOLOGICKÉHO ROZVOJA ÚSTAV PRE HODNOTENIE KVALITY VZDELÁVANIA A VÝCHOVY VOJVODINSKÝ PEDAGOGICKÝ ÚSTAV ZÁVEREČNÁ SKÚŠKA NA KONCI ZÁKLADNÉHO VZDELÁVANIA A

Podrobnejšie

Príloha č. 1 Ponukové konanie na odpredaj nehnuteľností, k. ú. Humenné Špecifikácia nehnuteľností STAVBY: Por. číslo Súpisné číslo Druh stavby Postave

Príloha č. 1 Ponukové konanie na odpredaj nehnuteľností, k. ú. Humenné Špecifikácia nehnuteľností STAVBY: Por. číslo Súpisné číslo Druh stavby Postave Príloha č. 1 Ponukové konanie na odpredaj nehnuteľností, k. ú. Humenné Špecifikácia nehnuteľností STAVBY: Por. Súpisné Druh stavby Postavené na parcele C KN/E KN: Katastrálne územie Číslo listu vlastníctva

Podrobnejšie

Privátna zóna pre prevádzku Obsah Privátna zóna pre prevádzku 1 Obsah 1 Webová stránka 2 Úvodná stránka 2 Registrácia prevádzka/penzión

Privátna zóna pre prevádzku Obsah Privátna zóna pre prevádzku 1 Obsah 1 Webová stránka   2 Úvodná stránka 2 Registrácia prevádzka/penzión Privátna zóna pre prevádzku Obsah Privátna zóna pre prevádzku 1 Obsah 1 Webová stránka www.rekrepo.sk 2 Úvodná stránka 2 Registrácia prevádzka/penzión 3 Prihlásenie prevádzka/penzión 4 Prehľad 5 Nová platba

Podrobnejšie

7002

7002 Aztec Treasures je 5-valcový, multi-líniový výherný video prístroj. Vyhrať možno v závislosti od rozhodnutia hráča na 1,3,5,7,9,11,13,15,17,19,21,23,25,27,28,29 a 30tich herných líniách. V spodnej časti

Podrobnejšie

Regionálne printové periodikum - dvojtýždenník, distribuovaný v náklade ks do domácností v Mestskej časti Bratislava-Petržalka. Prinášame aktuá

Regionálne printové periodikum - dvojtýždenník, distribuovaný v náklade ks do domácností v Mestskej časti Bratislava-Petržalka. Prinášame aktuá Regionálne printové periodikum - dvojtýždenník, distribuovaný v náklade 40 800 ks do domácností v Mestskej časti Bratislava-Petržalka. Prinášame aktuálne témy, spravodajstvo a zameriavame sa na problémy,

Podrobnejšie

EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli C(2017) 3908 final ANNEX 1 PRÍLOHA k NARIADENIU KOMISIE (EÚ) / z XXX, ktorým sa mení príloha XIV k nariadeniu E

EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli C(2017) 3908 final ANNEX 1 PRÍLOHA k NARIADENIU KOMISIE (EÚ) / z XXX, ktorým sa mení príloha XIV k nariadeniu E EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli 13. 6. 2017 C(2017) 3908 final ANNEX 1 PRÍLOHA k NARIADENIU KOMISIE (EÚ) / z XXX, ktorým sa mení príloha XIV k nariadeniu Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 o registrácii,

Podrobnejšie

O B S A H E STAVEBNÁ ČASŤ TYP A ČASŤ E TECHNICKÁ SPRÁVA 1. Identifikačné údaje Účel objektu, súhrnné údaje Popis skutko

O B S A H E STAVEBNÁ ČASŤ TYP A ČASŤ E TECHNICKÁ SPRÁVA 1. Identifikačné údaje Účel objektu, súhrnné údaje Popis skutko O B S A H E.1.1 - STAVEBNÁ ČASŤ TYP A ČASŤ E.1.1.1... TECHNICKÁ SPRÁVA 1. Identifikačné údaje... 2 2. Účel objektu, súhrnné údaje... 2 3. Popis skutkového stavu... 2 4. Búracie práce... 2 5. Návrh... 3

Podrobnejšie

Zadanie_1_P1_TMII_ZS

Zadanie_1_P1_TMII_ZS Grafické riešenie mechanizmov so súčasným pohybom DOMÁE ZDNIE - PRÍKLD č. Príklad.: Určte rýchlosti a zrýchlenia bodov,, a D rovinného mechanizmu na obrázku. v danej okamžitej polohe, ak je daná konštantná

Podrobnejšie

keramika kombiklozet so šikmým odpadom Číslo výrobku Popis výrobku Napúšťanie Splach. mech. súčasťou Odpad Inštalačná súprava súčasťou Cena biela Cena

keramika kombiklozet so šikmým odpadom Číslo výrobku Popis výrobku Napúšťanie Splach. mech. súčasťou Odpad Inštalačná súprava súčasťou Cena biela Cena kombiklozet so šikmým odpadom 8.2261.4..241.1 kombiklozet 144,83 173,77 8.2261.4..242.1 kombiklozet 144,83 173,77 kovové príchytky kombiklozet s vodorovným odpadom 8.2261.6..241.1 kombiklozet 144,83 173,77

Podrobnejšie

VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ: Ministerstvo obrany SR

VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ: Ministerstvo obrany SR VÝZVA NA PREDLOŽENIE PONUKY NA ZAKÁZKU opasky popruhové KAKI Zákazka s nízkou hodnotou podľa 117 zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších

Podrobnejšie

dotknite sa. pochopíte

dotknite sa. pochopíte dotknite sa. pochopíte PODLAHA a PRIESTOR výzor a atmosféra interiéru je zrkadlom fantázie, postoja k životu, citu pre dokonalosť, je súladom farieb a tvarov... Podlaha je fyzickým prepojením človeka s

Podrobnejšie

OZNÁMENIE O NÁJME NEBYTOVÝCH PRIESTOROV V AREÁLI RTVS Rozhlas a televízia Slovenska, so sídlom: Mlynská dolina, Bratislava, IČO: (ďa

OZNÁMENIE O NÁJME NEBYTOVÝCH PRIESTOROV V AREÁLI RTVS Rozhlas a televízia Slovenska, so sídlom: Mlynská dolina, Bratislava, IČO: (ďa OZNÁMENIE O NÁJME NEBYTOVÝCH PRIESTOROV V AREÁLI RTVS Rozhlas a televízia Slovenska, so sídlom: Mlynská dolina, 845 45 Bratislava, IČO: 47 232 480 (ďalej v texte aj RTVS ) ponúka do nájmu nebytové priestory

Podrobnejšie

1)

1) Prijímacia skúška z matematiky do prímy gymnázia s osemročným štúdiom Milá žiačka/milý žiak, sme veľmi radi, že ste sa rozhodli podať prihlášku na našu školu. Dúfame, že nasledujúce úlohy hravo vyriešite

Podrobnejšie

untitled

untitled SI VÁM DOVOĽUJE PONÚKNUŤ SPOLUPRÁCU BASKETBALOVÉHO MAJSTRA SLOVENSKA V roku 2012 sa partia okolo Stanislava Kropiláka rozhodla pozdvihnúť basketbal v Bratislave a založiť BK Inter Bratislava, s.r.o. Kombinácia

Podrobnejšie

O ZMLUVA č. 2016/0152 POSKYTNUTÍ DOTÁCIE čl. 1 Zmluvné strany Názov : Sídlo: Zastúpený: I ČO: Bankové spojenie : Č í slo ú čtu v tvare IBAN : Trenčian

O ZMLUVA č. 2016/0152 POSKYTNUTÍ DOTÁCIE čl. 1 Zmluvné strany Názov : Sídlo: Zastúpený: I ČO: Bankové spojenie : Č í slo ú čtu v tvare IBAN : Trenčian O ZMLUVA č. 2016/0152 POSKYTNUTÍ DOTÁCIE čl. 1 Zmluvné strany Názov : Sídlo: Zastúpený: I ČO: Bankové spojenie : Č í slo ú čtu v tvare IBAN : Trenčiansky samosprávny kraj K dolnej stani ci 7282/20A, 911

Podrobnejšie

EN

EN KOMISIA EURÓPYCH SPOLOČENSTIEV V Bruseli 13.8.2008 KOM(2008) 514 v konečnom znení VOL.I 2008/0167 (CNS) 2008/0168 (CNS) Návrh NARIADENIE RADY, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie Rady (ES) č. 2182/2004

Podrobnejšie

- schválené Mestským zastupiteľstvom v Trenčíne dňa uznesením č.815, účinnosť: Mesto Trenčín, na základe samostatnej pôsobnosti

- schválené Mestským zastupiteľstvom v Trenčíne dňa uznesením č.815, účinnosť: Mesto Trenčín, na základe samostatnej pôsobnosti - schválené Mestským zastupiteľstvom v Trenčíne dňa 21.02.2017 uznesením č.815, účinnosť: 15.03.2017 Mesto Trenčín, na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 68 Ústavy Slovenskej republiky a podľa

Podrobnejšie

DOKUMENTÁCIA PRE ÚZEMNÉ A STAVEBNÉ POVOLENIE SPRIEVODNÁ SPRÁVA SÚHRNNÁ TECHNICKÁ SPRÁVA SO 01 HLAVNÝ OBJEKT ZODP. PROJEKTANT: ING. MÁRIA KOZÁROVÁ VYPR

DOKUMENTÁCIA PRE ÚZEMNÉ A STAVEBNÉ POVOLENIE SPRIEVODNÁ SPRÁVA SÚHRNNÁ TECHNICKÁ SPRÁVA SO 01 HLAVNÝ OBJEKT ZODP. PROJEKTANT: ING. MÁRIA KOZÁROVÁ VYPR DOKUMENTÁCIA PRE ÚZEMNÉ A STAVEBNÉ POVOLENIE SPRIEVODNÁ SPRÁVA SÚHRNNÁ TECHNICKÁ SPRÁVA SO 01 HLAVNÝ OBJEKT ZODP. PROJEKTANT: ING. MÁRIA KOZÁROVÁ VYPRACOVAL: ING. IVETA DULOVIČOVÁ SKAYA s.r.o. Školská

Podrobnejšie

MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO MESTA TRNAVA VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 485 o niektorých podmienkach držania psov v meste Trnava Mestské zastupiteľstvo na

MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO MESTA TRNAVA VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 485 o niektorých podmienkach držania psov v meste Trnava Mestské zastupiteľstvo na MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO MESTA TRNAVA VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 485 o niektorých podmienkach držania psov v meste Trnava Mestské zastupiteľstvo na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 71 Ústavy

Podrobnejšie

Microsoft Word - Zaver.pisomka_januar2010.doc

Microsoft Word - Zaver.pisomka_januar2010.doc Písomná skúška z predmetu lgebra a diskrétna matematika konaná dňa.. 00. príklad. Dokážte metódou vymenovaním prípadov vlastnosť: Tretie mocniny celých čísel sú reprezentované celými číslami ktoré končia

Podrobnejšie

MATURITA 2017 pokyny a informácie pre žiakov Maturitná skúška (MS) z vyučovacích jazykov (slovenský jazyk a literatúra, maďarský jazyk a literatúra, u

MATURITA 2017 pokyny a informácie pre žiakov Maturitná skúška (MS) z vyučovacích jazykov (slovenský jazyk a literatúra, maďarský jazyk a literatúra, u MATURITA 2017 pokyny a informácie pre žiakov Maturitná skúška (MS) z vyučovacích jazykov (slovenský jazyk a literatúra, maďarský jazyk a literatúra, ukrajinský jazyk a literatúra) a slovenského jazyka

Podrobnejšie

Špecifikácia testu zo SJL pre T Príloha 1 Špecifikácia testu zo slovenského jazyka a literatúry pre celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka Z

Špecifikácia testu zo SJL pre T Príloha 1 Špecifikácia testu zo slovenského jazyka a literatúry pre celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka Z Príloha 1 Špecifikácia testu zo slovenského jazyka a literatúry pre celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ v školskom roku 2015/2016 Bratislava jún 2015 Testy z vyučovacích jazykov pre celoslovenské

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2006 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2006 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2006 Vyhlásené: 22.04.2006 Časová verzia predpisu účinná od: 29.04.2006 do: 31.01.2009 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 227 V y h l á š k a Ministerstva

Podrobnejšie

SKYBOX_290x200_GOLD_press

SKYBOX_290x200_GOLD_press ŠK SLOVAN BRATISLAVA ŠK Slovan Bratislava vznikol v roku 1919 a s takmer 100-ročnou históriou je najúspešnejším futbalovým klubom na Slovensku. Právom sa môže pýšiť najväčším klubovým úspechom na Slovensku

Podrobnejšie

Titstr_font

Titstr_font DETSKÉ IHRISKO ZA DRUŽBOU (PRI FONTÁNE) Projekt pre stavebné povolenie Apríl 2018 Číslo zák.: 18025 ZOZNAM PRÍLOH Stavba: Objekt: Diel: DETSKÉ IHRISKO ZA DRUŽBOU (PRI FONTÁNE) SO 01 Detské ihrisko DOP

Podrobnejšie

~ MESTSKÁ ČASŤ BRA TISLA V A-STARÉ MESTO ROZHODNUTIE č. 12/2016 starostu mestskej časti Bratislava- Staré Mesto z o určení zásad pre umiestňo

~ MESTSKÁ ČASŤ BRA TISLA V A-STARÉ MESTO ROZHODNUTIE č. 12/2016 starostu mestskej časti Bratislava- Staré Mesto z o určení zásad pre umiestňo ~ MESTSKÁ ČASŤ BRA TISLA V A-STARÉ MESTO ROZHODNUTIE č. 12/2016 starostu mestskej časti Bratislava- Staré Mesto z 5.2.2016 o určení zásad pre umiestňovanie exteriérových sedení nachádzajúcich sa v mestskej

Podrobnejšie

Združenie obcí - regionálne vzdelávacie centrum samosprávy v Nitre Fraňa Mojtu 18, Nitra IČO: DIČ: IBAN: SK

Združenie obcí - regionálne vzdelávacie centrum samosprávy v Nitre Fraňa Mojtu 18, Nitra IČO: DIČ: IBAN: SK Združenie obcí - regionálne vzdelávacie centrum samosprávy v Nitre Fraňa Mojtu 18, 949 01 Nitra IČO: 0034006656 DIČ: 2021205769 IBAN: SK03 5600 0000 0008 0507 2001 tel./fax: 037 / 7418097 email: rvcnitra@rvcnitra.sk,

Podrobnejšie

602Text

602Text OBECNÉ ZASTUPITEĹSTVO V PAVLOVCIACH NAD UHOM v súlade s ustanoveniami 4 ods. 3 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov v y d á v a toto v š e o b e c n e z á v ä z n

Podrobnejšie

Okresné kolo

Okresné kolo Biologická olympiáda kategória E 51. ročník Poznaj a chráň prírodu svojej vlasti (59. ročník) Celoštátne kolo školský rok 2016/2017 Písomný test odbornosť geológia 1. Dobrovoľných záujemcov o výskum a

Podrobnejšie

GRAFICKÉ ZNÁZORNENIE ZNAČIEK A VZOR PREUKAZU INŠPEKTORA A. Grafické znázornenie značiek schváleného typu a osobitných značiek 1. Národné značky 1.1 Gr

GRAFICKÉ ZNÁZORNENIE ZNAČIEK A VZOR PREUKAZU INŠPEKTORA A. Grafické znázornenie značiek schváleného typu a osobitných značiek 1. Národné značky 1.1 Gr GRAFICKÉ ZNÁZORNENIE ZNAČIEK A VZOR PREUKAZU INŠPEKTORA A. Grafické znázornenie značiek schváleného typu a osobitných značiek 1. Národné značky 1.1 Grafické znázornenie národnej značky schváleného typu

Podrobnejšie

VÝZVA NA PREDLOŽENIE PONUKY

VÝZVA NA PREDLOŽENIE PONUKY Základná škola Borodáčova 2, 821 03 Bratislava VÝZVA NA PREDLOŽENIE PONUKY na zákazku s nízkou hodnotou podľa 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Podrobnejšie

Objednávkový formulár Dokumentácia zákazky č. Z I. Všeobecná špecifikácia predmetu zákazky Názov: Kľúčové slová: CPV: Druh/y: Kancelársky náb

Objednávkový formulár Dokumentácia zákazky č. Z I. Všeobecná špecifikácia predmetu zákazky Názov: Kľúčové slová: CPV: Druh/y: Kancelársky náb Objednávkový formulár Dokumentácia zákazky č. Z07640 I. Všeobecná špecifikácia predmetu zákazky Názov: Kľúčové slová: CPV: Druh/y: Kancelársky nábytok do školy Nábytok, kancelária, škola, kancerálsky nábytok,

Podrobnejšie

Polyfunkčné centrum EUROVEA v Bratislave Projektový list č. 5 Silnoprúdová elektroinštalácia v súbore budov.

Polyfunkčné centrum EUROVEA v Bratislave Projektový list č. 5 Silnoprúdová elektroinštalácia v súbore budov. Polyfunkčné centrum EUROVEA v Bratislave Projektový list č. 5 Silnoprúdová elektroinštalácia v súbore budov. 838 000 V celom komplexe EUROVEA sme nainštalovali 838000 m silnoprúdových rozvodov, vysoko

Podrobnejšie

Údajový list Vyvažovacie guľové ventily JIP BaBV (PN25) Popis BaBV WW BaBV FF Vyvažovacie guľové ventily Danfoss BaBV boli špecificky vyvinuté pre apl

Údajový list Vyvažovacie guľové ventily JIP BaBV (PN25) Popis BaBV WW BaBV FF Vyvažovacie guľové ventily Danfoss BaBV boli špecificky vyvinuté pre apl Vyvažovacie guľové ventily JIP BaBV (PN25) Popis BaBV WW BaBV FF Vyvažovacie guľové ventily Danfoss BaBV boli špecificky vyvinuté pre aplikácie centrálneho zásobovania teplom. Táto špecifikácia zahŕňa

Podrobnejšie

Title

Title Zabezpečenie OPP a reakcie na ZPH počas TZ a GR Peter Mock marec 2018, Bratislava Závažné Priemyselné Havárie - ZPH Zákon č. 128/2015 Z. z. o prevencii závažných priemyselných havárií a o zmene a doplnení

Podrobnejšie

< UrbanStar > | < Philips >

< UrbanStar > | < Philips > Lighting kombinácia inovatívneho dizajnu a účinnosti LED technológie V obytných zónach možno známe svietidlá kužeľovitého tvaru osadené žiarivkami PL-L alebo ortuťovými výbojkami HPL vymeniť za svietidlá

Podrobnejšie

Asennusohje D1663b Napájací lištový systém (historický názov: NOKIA lištový systém) 3-fázový systém (3P + N + PE), Un = 400 V, In = 16 A, 50 Hz, Tried

Asennusohje D1663b Napájací lištový systém (historický názov: NOKIA lištový systém) 3-fázový systém (3P + N + PE), Un = 400 V, In = 16 A, 50 Hz, Tried Asennusohje D1663b Napájací lištový systém (historický názov: NOKIA lištový systém) 3-fázový systém (3P + N + PE), Un = 400 V, In = 16 A, 50 Hz, Trieda I SLOS s.r.o. Nám. Ľ. Štúra 24, 974 05 Banská Bystrica

Podrobnejšie

MESTO TREBIŠOV M. R. Štefánika 862/ Trebišov CENNÍK SLUŽIEB poskytovaných mestom a mestskými organizáciami účinný od 1. marc

MESTO TREBIŠOV M. R. Štefánika 862/ Trebišov   CENNÍK SLUŽIEB poskytovaných mestom a mestskými organizáciami účinný od 1. marc MESTO TREBIŠOV M. R. Štefánika 862/204 075 25 Trebišov www.trebisov.sk poskytovaných mestom a mestskými organizáciami účinný od 1. marca 2019 Cenník schválilo mestské zastupiteľstvo na zasadnutí dňa 11.02.2019

Podrobnejšie

Innogy_poziarne alarmy_DL_VSE.indd

Innogy_poziarne alarmy_DL_VSE.indd KÝM PRÍDU HASIČI MÔŽE BYŤ NESKORO POŽIARNY ALARM Stihnete sa zachrániť? 1137 požiarov 85 zranených osôb 21 ľudí prišlo o život * Požiarne štatistiky slovenských domácností v období január október 2016

Podrobnejšie

IBV ŠULEKOVSKÁ CESTA, SEREĎ URBANISTICKÁ ŠTÚDIA

IBV ŠULEKOVSKÁ CESTA, SEREĎ  URBANISTICKÁ ŠTÚDIA IBV ŠULEKOVSKÁ ULICA URBANISTICKÁ ŠTÚDIA Urbanistická štúdia zóny individuálnej bytovej výstavby v lokalite pri Šulekovskej ulici v Seredi ČISTOPIS ZMENA 01/2018 Urbanistická štúdia schválená uznesením

Podrobnejšie