2/2021. Príhovor riaditeľa. V tomto čísle nájdete: Oznamy 2. Strom nádeje 3. Zaznamenali sme. Pripravujeme 10. Juniáles 11

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "2/2021. Príhovor riaditeľa. V tomto čísle nájdete: Oznamy 2. Strom nádeje 3. Zaznamenali sme. Pripravujeme 10. Juniáles 11"

Prepis

1 Interný časopis Nepredajné Príhovor riaditeľa Milí obyvatelia, naša príroda sa prebúdza, začína byť cítiť prvé letné lúče, po ránu počujeme zvuky čvirikajúceho vtáctva a cez deň si vychutnávame krásne prebúdzanie stromov, kríkov a trávy do zelenej farby. V tomto čísle nájdete: Oznamy 2 Strom nádeje 3 Zaznamenali sme 4 Pripravujeme 10 Juniáles 11 Pomaly končiaca jar patrí medzi najkrajšie ročné obdobia. S postupným odchodom jarí v tomto roku, vítame aj postupné uvoľňovanie opatrení v súvislosti s návštevami v našom zariadení. Začíname pociťovať pozitívne účinky očkovania našich obyvateľov. Priemerná miera zaočkovania po druhej dávke predstavuje takmer 90%. Toto všetko prispieva k normalizácii epidemiologickej situácii a sú veľmi dobré vyhliadky na zmiernené celospoločenských proti pandemických opatrení. Začíname sa opäť častejšie vídať, teším sa na stretnutia s Vami. Trávte, čo najviac času vonku, pred našim zariadením, najväčším zdrojom vitamínu D je slniečko. Jeho teplé lúče nám nielen dodávajú vitamíny, ale uvoľňujú v nás aj hormóny šťastia a lásky. Prajem Vám príjemné čítanie nášho druhého vydania časopisu Prameň v roku V tomto čísle nájdete naozaj veľa informácií, uvarte si kávičku, alebo čajík a vychutnávajte si pokoj a relax pri čítaní nášho Vášho časopisu. V tomto čísle sa dozviete viac informácií o veľkej jarnej súťaži, ktorá bude trvať do 21.mája Výhercov odmeníme atraktívnymi vecnými cenami. Viac na strane 5.

2 strana 2 Prebehlo 2 kolo podávania vakcín Dňa prebehlo v spolupráci s Ministerstvom práce a rodiny v Slovenskej republike a Fakultnou nemocnicou s poliklinikou v Nových Zámkoch 2 kolo podávania vakcín proti ochoreniu covid-19 u našich obyvateľov, ktorí sa doteraz nemohli očkovať.. Uvoľnenie opatrení v okrese Nové Zámky Od sa okres Nové Zámky nachádza v oranžovom stupni ostražitosti podľa covid-automatu. Pre naše zariadenie sa tým zmiernili podmienky vstupu návštev do interiéru. Pre celý okres začali platiť miernejšie protiepidemiologické opatrenia. Je potrebné však naďalej byť zodpovední a dodržiavať všetky hygienické opatrenia, najmä ak opúšťate zariadenie. Harmonogram návštev v našom zariadení Od sme uvoľnili opatrenia v súvislosti so zákazom návštev v našom zariadení. Návštevy sú povolené u všetkých obyvateľov bez rozdielu. Návšteva sa musí pri vstupe zapísať do knihy návštev, musí sa preukázať negatívnym antigénovým alebo PCR testom, alebo dokladom o zaočkovaní alebo dokladom o prekonaní ochorenia covid-19 pred menej ako 180 dňami. Rovnako je možné opustiť zariadenie pre obyvateľov, ktorí sú 14 dní po druhom očkovaní. Očkuje sa Pfizerom V našom zariadení boli doteraz našim obyvateľom podané iba vakcíny od spoločností Pfizer a Biontech. Tieto vakcín prešli schvaľovacím procesom Európskej liekovej agentúry (EMA). Postupujeme v zmysle očkovacej stratégii, ktorú schválila vláda Slovenskej republiky.

3 strana 3 Strom nádeje Strom nádeje je projekt, ktorým sme oslovili širokú verejnosť v mesiacoch apríl až máj Projekt sa stretol s oveľa väčším záujmom, ako sme predpokladali. Vzhľadom k tomu, že naše zariadenie oslávilo v rolu te výročie svojho vzniku, plánovali sme vysadiť 30 stromčekov. Doteraz sme ich získali 50 a už skrášľujú zelené priestory okolo nášho zariadenia. Za starostlivosť výsadbu ďakujeme nášmu Gabimu. Vysádzal ich s naozaj veľkou láskou a rovnako s veľkou láskou sa o nové stromy stará. Každý vysadený strom symbolizuje nádej na nový začiatok. Najmä po roku a pol trvajúcej celosvetovej pandémii sme si uvedomili, že príroda stále vyhráva nad človekom. Ľudia nemôžu ničiť prírodu na úkor svojej pohodlnosti a materiálnych výhod. Stromy sú pľúcami našej Zeme. Starajme sa o nich s láskou a oni nám starostlivosť a lásku opätujú čistým vzduchom a krásnou prírodou. Súťažte s nami Milí obyvatelia,,aj v dnešnom čísle nájdete na zadnej strane krížovku. Zapojte sa do súťaže a milá pozornosť od zariadenia môže byť Vaša. Vylúštenú krížovku, osemsmerovku alebo sudoku môžete odovzdať Andrejke Tanke alebo Stelke Galgócziovej. Výhercami 1 čísla sú: pani Marta Prekopová, pani Vierka Malatincová, pán Ján Koleják. Správna odpoveď: z 1 čísla: Veď pani grófka už dávno chodia

4 strana 4 Zaznamenali sme našim objektívom Prechádzka jarnou prírodou Bolo krásne aprílové ráno, príroda sa zobúdzala do jarného dňa a my sme sa s našimi seniormi zo zariadenia sociálnych služieb Vek nádeje rozhodli využiť toto pekné jarné počasie na prechádzku do prírody. Z nášho zariadenia sme prešli k rieke Nitra a po jej násype sme sa dostali až do lesoparku Berek. V Berku sme navštívili mini Zoo, kde na nás zvedavo pozerali zvieratká, ktoré sa potešili našej návšteve. Radosť bola obojstranná, pretože po dlhšom čase mali naši obyvatelia možnosť poprechádzať sa v prebúdzajúcej sa prírode, vidieť ako kvitnú a pomaličky zelenejú stromy, počuli radostný spev vtáčikov. Potešila ich aj možnosť pohladkať si zvieratká v mini ZOO. Cestou naspäť sme si zaspomínali, aké to bolo keď ich malé deti sa radostne hrávali na detskom ihrisku podobne ako deti, ktoré sme videli. Cestou naspäť sme sa zastavili na Čerešňovej ulici, kde sme si oddýchli na lavičkách a nabrali sily na cestu do zariadenia.

5 strana 5 Príbeh jednej lásky Počas skupinovej aktivizácie čakalo na našich PSS jedno veľké prekvapenie. Priblížili sme im príbeh, ktorý sa začal celkom nevinne. V jeden krásny jarný deň začali si dva holúbky hrkútať na našom balkóne spoločenskej miestnosti. Sprevádzali nás pri našej každodennej práci svojou prítomnosťou a hrkútaním. Zapáčilo sa im u nás až natoľko, že prilietali čoraz častejšie a začali si budovať svoje hniezdočko lásky. Naše pracovné pomôcky/zozbierané šišky zo stromov uložené v drevenej debničke na balkóne boli pre holúbky miestom, ktoré si už len malými úpravami stebielkami, konárikmi dotvorili na ideálne miesto pre založenie svojej rodinky. A to veru netrvalo veľmi dlho. Holubica sa zdržiavala čoraz častejšie, keď sme si zrazu všimli, že v hniezde nám pribudli dve biele vajíčka. Holub z času na čas priletel, pohrkútal si so svojou holubicou a znova odletel. Holubica nepretržite sedela na vajíčkach, zohrievala ich a chránila, pretože aprílové počasie bolo naozaj vrtkavé. Odlietala z hniezda iba v čase, keď potrebovala potravu. Každé ráno po príchode do práce sme zvedavo sledovali spoza okna ako sa vyvíja náš príbeh lásky. O krátky čas sme spozorovali dve malé holúbätká, ktoré sa nemotorne vrtia v hniezde počas toho ako ich mama odletela pre potravu, aby tých malých hladošov nakŕmila. Bolo krásne pozorovať nový život, ktorý sa zrodil práve v našej blízkosti a tento sme si zväčnili v podobe fotografií pre zachovanie spomienok. Holúbätká rastú zo dňa na deň a prinášajú nám pocit radosti. Jedného dňa príde ten čas, keď budú schopné samé odletieť a opustia nás, aby sa rozleteli do šíreho sveta. A my budeme na nich spomínať aj prostredníctvom fotografií. Veľká letná súťaž Milí naši šikovní obyvatelia, Vyhlasujeme veľkú letnú súťaž o zaujímavé ceny. Budeme veľmi radi, ak nám ukážete Vaše vlastnoručne vyrobené výrobky s rôznorodou tematikou. Pochváľte sa aj ostatným obyvateľom, aby zistili, koľko šikovných rúk je v našom zariadení. Vaše výtvory môžete priniesť do Andrejke Tanke. Vaše výrobky, ktoré nám prinesiete zverejníme v najbližšom čísle a obyvatelia budú môcť hlasovať za najkrajší výrobok, ktorý vznikol pod Vašimi rukami.

6 strana 6 Spoločná prechádzka na námestie Priaznivá epidemiologická situácia a nízky výskyt nových prípadov vírusového ochorenia Covid-19 na celom Slovensku nám opäť umožnilo po dlhom čase karantény a prísnom dodržiavaní bezpečnostných opatrení v našom zariadení sociálnych služieb vybrať sa na obľúbenú spoločnú prechádzku na Hlavné námestie v Nových Zámkoch. Prechádzka bola spojená s pozorovaním okolia a diania - s nemým úžasom sme sledovali zmeny a novinky, ktoré sa udiali za čas, ktorý sme nemohli stráviť pobytom vonku a prechádzkou. Po našej trase sme si všimli zatvorené rôzne menšie prevádzky, ktoré sú nepríjemným dopadom pandémie. Príjemným spestrením bola pre nás návšteva zmrzlinárne na námestí a osvieženie sa vychutnaním si rôznych príchutí zmrzliny od malinovej, jahodovej, orieškovej, kinder až po nové príchute - pistáciovú, či slaný karamel. Musíme uznať, že všetky boli vynikajúce. Počasie nám v tento deň prialo a my sme sa spokojní a plní nových zážitkov vrátili v sprievode našich sociálnych pracovníčok späť do ZSS. Už teraz sa tešíme na ďalšiu spoločnú prechádzku a nové spoločné zážitky. Pranostiky na mesiac jún Medardova kvapka štyridsať dní kvapká. Jestli dážď na Jána Krstiteľa padá, málo má orechov pole a záhrada. Na Petra, Pavla keď je deň jasný, rok úrodný bude istý.

7 strana 7 Skupinová aktivizácia Skupinová aktivizácia zo dňa bola zameraná na aktuálnu tému tohto mesiaca pod názvom: Apríl mesiac lesov. Pr ostr edníctvom pr vkov r eminiscencie/pr áce so spomienkami sme sa s našimi PSS vrátili do čias minulých a zaspomínali sme si na zážitky, ktoré sa im spájali práve s lesom, ktorý je pre náš život tak dôležitý. Veď 1 strom dáva kyslík až 4 ľuďom. O lese sme si prečítali zaujímavosti získané prostredníctvom internetu. Využili sme aj tablet, prostredníctvom ktorého sme si vypočuli relaxačnú hudbu so zvukmi prírody zvuky potoka, či spevu vtákov a pomocou vizuálnych pomôcok sme sa dokázali preniesť v čase. Ruky našich PSS sme zamestnali formou pracovných listov, ktorých obsahom boli predlohy lesných plodov, či zvierat, ktoré žijú v lese a tým sme podporili ich jemnú motoriku. Odstávka teplej vody Spoločnosť Bytkomfort oznamuje, že v dňoch 7.6. až bude každoročná odstávka teplej vody. 5. júl je štátny sviatok 5.júla 2021 (pondelok) je štátny sviatok!

8 strana 8 Zber vrchnákov z PET fliaš V centre mesta Nové Zámky nainštalovali srdce na zber vrchnáčikov z plastových fliaš. Podobné srdcia už používajú aj v Dánsku, Maďarsku a na viacerých miestach Slovenska. Vďaka vyzbieraným vrchnákom od plastových fliaš ľudia môžu pomôcť chorým deťom. Vrchnáky máte možnosť aj Vy zbierať a vhadzovať ich do nádob, ktoré sú umiestnené na každom poschodí. Môžu to však byť iba vrchnáky z PET fliaš. Naše zariadenie oslávilo svoje 30-te výročie Presne bol otvorený prvý blok na Šoltésovej ulici. Bol to začiatok písania histórie nášho zariadenia. Pri tejto príležitosti Vám preto budeme postupne prinášať články s rozhovormi s našimi kolegyňami, ktoré u nás pracujú od roku 1990: Marika Barkocziová, Renátka Zradulová, Věrka Janíčeková

9 strana 9 Vykonávame asistované sčítanie obyvateľov V našom zariadení vykonávame asistované sčítanie všetkých obyvateľov. Každý obyvateľ dostane do poštovej schránky alebo osobne potvrdenie o vykonaní asistovaného sčítania. Vítame nových obyvateľov zariadenia V mesiaci apríl a máj 2021 vítame našich nových obyvateľov: Pán František Roško, pani Lýdia Muchová, pán Pavol Korytár, pani Mária Kotlárová, pani Estera Fardová, pani Valéria Hamarová, pani Dorota Dodoková, pán Karol Ostatný, pani Helena Poláková, pani Margita Dékanyová, pán Imrich Karko, pani Terézia Andrisová, Milí naši noví prijímatelia sociálnych služieb VEK NÁDEJE ZSS, Nové Zámky, v mene riaditeľa Ing. Petra Mészárosa a celého kolektívu nám dovoľte, aby sme Vás všetkých naozaj zo srdca a úprimne privítali v našom zariadení. Veríme, že s našimi službami budete len spokojní. Vo vašom novom domove Vám prajeme prežitie mnohých príjemných chvíľ!

10 strana 10 Vyvýšené záhony V záhrade na Tatranskej ulici plánujeme umiestniť tri vyvýšené záhony. Vyvýšený záhon je výborným terapeutickým prvkom, ktorý plánujeme využívať pri práci s našimi obyvateľmi. Do vyvýšených záhonov bude možné posadiť kvetinky, plodovú zeleninu alebo aj plodové ovocie. Rekonštrukcia malých výťahov V druhom polroku 2021 očakávame verejné obstarávanie na dodávateľa prác súvisiacich s výmenou malých výťahov v bloku A a B. Na kompletnú výmenu nám poskytlo finančný príspevok zastupiteľstvo Nitrianskeho samosprávneho kraja. Dúfame, že čoskoro si budete môcť vychutnať komfort nových, moderných výťahov. Ilustračné foto Noví pomocníci v kuchyni Náš zriaďovateľ Nitriansky samosprávny kraj vysúťažil pre naše zariadenie nové zariadenie do kuchyne: nový konvektomat, nový kotol a novú panvu v celkovej hodnote Eur. Nové vybavenie bude nainštalované v priebehu mesiaca jún alebo júl 2021.

11 strana 11

12 Zdroj: lustenie.napady.net Prečo má svokra vždy kruhy pod očami? autor: Pav l Surovec Anna (dom.) prístavný rodinný ozdoba mostík dom riedka bavlnená tkanina nakoval zoral po obvode červený (nem.) mesto v Barme povel pre psa zvieracia diera 3. časť tajničky kraj na Slovensku a dato krík lahôdka (zast.) škoda (angl.) mys v Jemene tvrdá hud. stupnica alkohol 1. časť tajničky ručiteľ na zmenke malá os vpíjal, nasával 2. časť tajničky popevok Venezuel - ský štát okúzlil kráľ zvierat hovoriť (angl.) chem. zn. selénu mäso (angl.) cesto na tortu EČV Bratislava minerál hrdlo mušketier geometr. teleso zápalky (čes.) podraďov. spojka francovka daj tichšie anglický zápor Verejnosť proti násiliu japonská minca druh slona vápenc. pohorie Slov. nár. povstanie vyžiadaj od niekoho hlboký žen. hlas Európska únia vojenská jednotka 4. časť tajničky orgány čuchu lákaš, upútavaš Adresa: Šoltésovej 2, Nové Zámky Tel.: 035/ info@veknadeje-nz.sk Vydáva: VEK NÁDEJE, Zariadenie sociálnych služieb Nové Zámky. Neprešlo jazykovou a pravopisnou úpravou.

zvesti-apríl2015

zvesti-apríl2015 Bojnické zvesti ročník 41 Apríl Apríl 2015 2015 PRÍHOVOR PRIMÁTORA Vážení spoluobčania, v dnešnej uponáhľanej dobe si už ani neuvedomujeme, ako čas ubieha neúprosne rýchlo. Nestačíme vnímať ako sa nám

Podrobnejšie

Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: prihlasovanie sa na

Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: prihlasovanie sa na Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: 1.7.2019 prihlasovanie sa na jednotlivé aktivity CSPR, predstavenie aktivít priestor

Podrobnejšie

Zdravé sebavedomie odzrkadľuje spôsob, akým vidíme sami seba. Ak sa chceme stať sebavedomejšími ľuďmi, musíme zmeniť to, čo si myslíme sami o sebe, ak

Zdravé sebavedomie odzrkadľuje spôsob, akým vidíme sami seba. Ak sa chceme stať sebavedomejšími ľuďmi, musíme zmeniť to, čo si myslíme sami o sebe, ak Zdravé sebavedomie odzrkadľuje spôsob, akým vidíme sami seba. Ak sa chceme stať sebavedomejšími ľuďmi, musíme zmeniť to, čo si myslíme sami o sebe, ako sa vidíme a vnímame. S týmto obrazom budeme pracovať

Podrobnejšie

2_detsky pesibus v Novakoch_Putiska Ivan

2_detsky pesibus v Novakoch_Putiska Ivan Ivan Putiška Nováky PEŠIBUS Je to PEŠIBUS ekologický, bezpečný, rýchly, nenáročný a lacný spôsob dopravy. V PEŠIBUSE každé ráno pešo odprevadí do školy skupinu detí jeden dospelý vodič PEŠIBUSU /rodič

Podrobnejšie

MATERÁČIK jún 2016 Internetový časopis

MATERÁČIK jún 2016 Internetový časopis MATERÁČIK jún 2016 Internetový časopis Milí čitatelia! Opäť sa stretávame na stránkach nášho internetového časopisu Materáčik. Ako štyria bratia, jar už vystriedalo túžobne očakávané leto. S ním prichádza

Podrobnejšie

Microsoft Word - MS_Ekologicka stopa_Na jar sa potesime, na jesen zasadime a znova sa na jar potesime.doc

Microsoft Word - MS_Ekologicka stopa_Na jar sa potesime, na jesen zasadime a znova sa na jar potesime.doc Aktivita: NA JAR SA POTEŠÍME, NA JESEŇ ZASADÍME A ZNOVA SA NA JAR POTEŠÍME Autor: Mgr. Svetlana Radakovičová, MŠ Šulekova 35, Bratislava Cesta na kurikulum: TEMATICKÝ OKRUH VEK DETÍ TEMATICKÝ CELOK Príroda

Podrobnejšie

Súťaž Vráťme knihy do škôl je tu už po 8-krát! O súťaži Občianske združenie Učenie s úsmevom v spolupráci s partnermi internetové kníhkupectvo abcknih

Súťaž Vráťme knihy do škôl je tu už po 8-krát! O súťaži Občianske združenie Učenie s úsmevom v spolupráci s partnermi internetové kníhkupectvo abcknih Súťaž Vráťme knihy do škôl je tu už po 8-krát! O súťaži Občianske združenie Učenie s úsmevom v spolupráci s partnermi internetové kníhkupectvo abcknihy.sk Bratislavským samosprávnym krajom, vydavateľstvom

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint DEŇ DRUHÝ ZELENINA, OVOCIE, ORECHY Z NAŠICH SADOV AKTIVITY V školskej jedálni Prieskum Zdravá desiata V školskej záhrade V úžitkovej záhrade Čo sme sa naučili Otvorená hodina Zelenina a ovocie sú hlavné

Podrobnejšie

Aktivity zvonku ŽIVÉ ŽRALOKY Veľkým zážitkom pre našich klientov bola návšteva mobilného akvária s morskými dravcami, ktoré bolo v dňoch apríl

Aktivity zvonku ŽIVÉ ŽRALOKY Veľkým zážitkom pre našich klientov bola návšteva mobilného akvária s morskými dravcami, ktoré bolo v dňoch apríl Aktivity zvonku ŽIVÉ ŽRALOKY Veľkým zážitkom pre našich klientov bola návšteva mobilného akvária s morskými dravcami, ktoré bolo v dňoch 13. 14. apríla 2015 v Dolnom Kubíne. Vo vystavovanom akváriu s 15-tisíc

Podrobnejšie

STOPA Školský časopis Základnej školy na Hrnčiarskej ulici v Stropkove Riaditeľstvo Základnej školy na Hrnčiarskej ulici (I. ZŠ) oznamuje, že zápis do

STOPA Školský časopis Základnej školy na Hrnčiarskej ulici v Stropkove Riaditeľstvo Základnej školy na Hrnčiarskej ulici (I. ZŠ) oznamuje, že zápis do STOPA Školský časopis Základnej školy na Hrnčiarskej ulici v Stropkove Riaditeľstvo Základnej školy na Hrnčiarskej ulici (I. ZŠ) oznamuje, že zápis do 1. ročníka na školský rok 2017/2018 sa uskutoční v

Podrobnejšie

Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, Bratislava IEA

Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, Bratislava IEA Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, 831 03 Bratislava IEA, 2011 Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/

Podrobnejšie

1)

1) Prijímacia skúška z matematiky do prímy gymnázia s osemročným štúdiom Milá žiačka/milý žiak, sme veľmi radi, že ste sa rozhodli podať prihlášku na našu školu. Dúfame, že nasledujúce úlohy hravo vyriešite

Podrobnejšie

PRÍPRAVA NA VEDENIE VÝCHOVNO- VZDELÁVACÍCH ČINNOSTÍ V MŠ HRY A HROVÉ ČINNOSTI PODĽA VÝBERU DETÍ ZARIADENIE: MŠ Dr. Jasenského EP A. Kmeťa 17 NÁZOV TRI

PRÍPRAVA NA VEDENIE VÝCHOVNO- VZDELÁVACÍCH ČINNOSTÍ V MŠ HRY A HROVÉ ČINNOSTI PODĽA VÝBERU DETÍ ZARIADENIE: MŠ Dr. Jasenského EP A. Kmeťa 17 NÁZOV TRI PRÍPRAVA NA VEDENIE VÝCHOVNO- VZDELÁVACÍCH ČINNOSTÍ V MŠ HRY A HROVÉ ČINNOSTI PODĽA VÝBERU DETÍ ZARIADENIE: MŠ Dr. Jasenského EP A. Kmeťa 17 NÁZOV TRIEDY: NÁZOV TRIEDY: Slniečka MENO ŠTUDENTA: Dana Chrobáková

Podrobnejšie

ALBATROS_MEDIA

ALBATROS_MEDIA I. Hovorí sa, že svet je dnes menší. A to preto, že sa veľmi rýchlo dostaneme hoci aj na druhý koniec sveta. Kedysi sme museli do Ameriky cestovať celé mesiace, a teraz tam preletíme za jeden deň. Podobne

Podrobnejšie

BULLETIN Jún

BULLETIN Jún BULLETIN Jún HOSPODIN JE MÔJ PASTIER Žalmy sú úžasnou časťou Biblie. Sú to básne, piesne, chvály, modlitby, múdrosti a vyznania. Asi žiadna iná z biblických kníh neodpovedá na toľko otázok každodenného

Podrobnejšie

Lukáš Thomka Horná Strieborná 4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL: Rodinný dom, obec Polkanová - Staré Hory, okres Ba

Lukáš Thomka Horná Strieborná 4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL:   Rodinný dom, obec Polkanová - Staré Hory, okres Ba Lukáš Thomka Horná Strieborná 4, 97401 Banská Bystrica Tel. / fax: 0948171800 URL: www.dodomceka.sk Rodinný dom, obec Polkanová - Staré Hory, okres Banská Cena - Predaj: 133 000,00 Kraj: Okres: Obec: Ulica:

Podrobnejšie

(Microsoft Word - Celoro\350n\351...doc)

(Microsoft Word - Celoro\350n\351...doc) Celoročné námety na plnenie úloh environmentálnej výchovy September Babie leto Prostredníctvom sluchových vnemov počúvať spev vtákov, šumenie lístia a iné zvuky prírody Poznať význam liečivých rastlín

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint ÚVOD REGIÓN Geografická poloha regiónu, ľudové tradície a remeslá, krása priľahlej prírody, drevené chrámy zapísané ako svetové dedičstvo UNESCO a história bojov z 2. svetovej vojny robia toto mystické

Podrobnejšie

aitec offline k Prvouke pre 1. ročník ZŠ Inštalačné DVD, časová licencia: školský rok 2019/2020 Obsahuje listovanie titulmi Prvouka pre 1. ročník ZŠ,

aitec offline k Prvouke pre 1. ročník ZŠ Inštalačné DVD, časová licencia: školský rok 2019/2020 Obsahuje listovanie titulmi Prvouka pre 1. ročník ZŠ, aitec offline k Prvouke pre 1. ročník ZŠ Inštalačné DVD, časová licencia: školský rok 2019/2020 Obsahuje listovanie titulmi Prvouka pre 1. ročník ZŠ, pracovná učebnica Metodické komentáre k Prvouke pre

Podrobnejšie

ZabezpeĊenie protiepidemických opatrení v súvislosti s pandémiou chrípky

ZabezpeĊenie protiepidemických opatrení v súvislosti s pandémiou chrípky Zabezpečenie protiepidemických opatrení v súvislosti s pandémiou chrípky 14.10.2010 Bratislava J. Pertinačová, epidemiológ RÚVZ Bratislava Cirkulácia vírusu chrípky v populácii epidemický výskyt každý

Podrobnejšie

Medvešský fotomaratón októbra 2014 V tomto období je jeseň na Medveši najkrajšia Zveční ju viac ako sto fotografov O niekoľko rokov toto môže b

Medvešský fotomaratón októbra 2014 V tomto období je jeseň na Medveši najkrajšia Zveční ju viac ako sto fotografov O niekoľko rokov toto môže b 11-12. októbra 2014 V tomto období je jeseň na Medveši najkrajšia Zveční ju viac ako sto fotografov O niekoľko rokov toto môže byť najväčšou outdoorovou fotografickou udalosťou nášho regiónu Nenechajte

Podrobnejšie

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Simona Silošová, OMD Business Development BLOCKBUSTERS - KOMUNIKÁCIA KTORÁ BAVÍ 1 V SKRATKE... 1 2 3 4 Čo blockbusters znamenajú Ako vznikajú a aké je ich uplatnenie v reklamnej komunikácii Prečo ľudí

Podrobnejšie

1,4 milióna hladujúcich detí 1,4 milióna príbehov Aj vďaka Vašej podpore to môžu byť príbehy so šťastným koncom Priniesol som ho do nemocnice v náručí

1,4 milióna hladujúcich detí 1,4 milióna príbehov Aj vďaka Vašej podpore to môžu byť príbehy so šťastným koncom Priniesol som ho do nemocnice v náručí 1,4 milióna hladujúcich detí 1,4 milióna príbehov Aj vďaka Vašej podpore to môžu byť príbehy so šťastným koncom Priniesol som ho do nemocnice v náručí - Pierre a jeho uzdravenie z podvýživy UNICEF/UN0239556/Gilbertson

Podrobnejšie

MergedFile

MergedFile E-knihy z katalógu Miestna knižnica Petržalka: Miestna knižnica Petržalka v spolupráci s portálom ereading.cz ponúka požičiavanie e-kníh. Vypožičané e-knihy je možné čítať len na čítačkách odporučených

Podrobnejšie

PROJEKTY_2017_na_web

PROJEKTY_2017_na_web Kultúrna pamiatka roka 2016 Fénix XII. ročník celoštátnej súťaže Fénix Kultúrna pamiatka roka 2016. Súťaže sa mohli zúčastniť vlastníci/správcovia všetkých národných kultúrnych pamiatok alebo samosprávy

Podrobnejšie

Lukáš Thomka Horná Strieborná 4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL: EXKLUZÍVNE - Rodinný dom, obec Slovenská Ľupča, ok

Lukáš Thomka Horná Strieborná 4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL:   EXKLUZÍVNE - Rodinný dom, obec Slovenská Ľupča, ok Lukáš Thomka Horná Strieborná 4, 97401 Banská Bystrica Tel. / fax: 0948171800 URL: www.dodomceka.sk EXKLUZÍVNE - Rodinný dom, obec Slovenská Ľupča, okres Cena - Predaj: 255 000,00 Kraj: Okres: Obec: Ulica:

Podrobnejšie

Všetci by sme mali byť feminist(k)ami (Ukážka)

Všetci by sme mali byť feminist(k)ami (Ukážka) Chimamanda Ngozi Adichie VŠETCI BY SME MALI BYŤ FEMINIST(K)AMI Preložila Kristína Karabová ÚVOD Toto je modifikovaná verzia prejavu, s ktorým som vystúpila v decembri 2012 na TEDxEus ton, každoročnej konferencii

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Spojená škola internátna, Mičurova 364/1 Bytča Jesenné dekorácie z prírodnín námety a postupy pracovno-technickej činnosti Školský internát II. oddelenie Vychovávateľka: Mária Chvíľová Charakteristika

Podrobnejšie

aitec offline k Vlastivede pre tretiakov Inštalačné DVD, časová licencia: školský rok 2019/2020 Obsahuje listovanie titulmi Vlastiveda pre tretiakov,

aitec offline k Vlastivede pre tretiakov Inštalačné DVD, časová licencia: školský rok 2019/2020 Obsahuje listovanie titulmi Vlastiveda pre tretiakov, aitec offline k Vlastivede pre tretiakov Inštalačné DVD, časová licencia: školský rok 2019/2020 Obsahuje listovanie titulmi Vlastiveda pre tretiakov, pracovná učebnica Metodické komentáre k Vlastivede

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Priebeh a súčasný stav národného projektu 2014-2015 Poprad 29. máj, 2015 MICHAL KUBO Riaditeľ Popis projektu Projekt nie je na Slovensku novinkou Funguje od roku 2002 ako iniciatíva mimovládnej organizácie

Podrobnejšie

Dejepis extra 12/2018 Časopis nie iba pre tých, čo majú radi históriu... Pred budovou Národnej banky Slovenska.

Dejepis extra 12/2018 Časopis nie iba pre tých, čo majú radi históriu... Pred budovou Národnej banky Slovenska. Dejepis extra 12/2018 Časopis nie iba pre tých, čo majú radi históriu... Pred budovou Národnej banky Slovenska. Dňa 15.11. 2018 sa žiaci 7. B vydali na svoju prvú tohoročnú dejepisnú exkurziu. Našim prvým

Podrobnejšie

Oznamy

Oznamy VII 12 23.06.2019 OZNAMY Zmena času sv. omší Zvlášť počas letných mesiacov júl august, bude zmena sv. omší. Prosím vás, aby ste si dobre pozreli liturgický prehľad. Prikázaný sviatok 29.6.2019 V sobotu,

Podrobnejšie

hviezdoslavov-kubin_2009_sprava-prieskum_publika

hviezdoslavov-kubin_2009_sprava-prieskum_publika HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2009 V ZRKADLE PRIESKUMU PUBLIKA Prieskum publika na HK 2009 organizoval KVK NOC aj na 55. ročníku tejto súťažnej prehliadky recitačného umenia a divadiel poézie. Anketári uskutočnili

Podrobnejšie

(Microsoft Word - 5.èíslo Budatínka)

(Microsoft Word - 5.èíslo Budatínka) ZŠ BUDATÍNSKA 61, BRATISLAVA ŠKOLSKÝ ROK 2018/2019 ŠKOLSKÝ ČASOPIS BUDATÍNKO 5 Valentín Valentín je sviatok zamilovaných. Tento sviatok sa koná 14.2. Je to sviatok lásky a šťastia. Posielajú sa Valentínske

Podrobnejšie

Microsoft Word - MAT_2018_2kolo.docx

Microsoft Word - MAT_2018_2kolo.docx Gymnázium Pavla Horova, Masarykova 1, Michalovce Príklady na prijímacie skúšky do 1. ročníka konané dňa 17. mája 2018 MATEMATIKA V úlohách 1) až 8) je práva jedna odpoveď správna. Túto správnu odpoveď

Podrobnejšie

* Ceny za náter uvedené v tomto katalógu sa vzťahujú na náter farbou podľa vášho výberu s výnimkou bielej. Ak máte záujem o domček bielej farby, pripr

* Ceny za náter uvedené v tomto katalógu sa vzťahujú na náter farbou podľa vášho výberu s výnimkou bielej. Ak máte záujem o domček bielej farby, pripr * Ceny za náter uvedené v tomto katalógu sa vzťahujú na náter farbou podľa vášho výberu s výnimkou bielej. Ak máte záujem o domček bielej farby, pripravíme vám špeciálnu cenovú ponuku. 34 mm 2 310,00 Montáž

Podrobnejšie

Aplikácie ekonomickej a finančnej matematiky

Aplikácie ekonomickej  a finančnej matematiky Aplikácie ekonomickej a finančnej matematiky Katka Lučivjanská 1. Na výlete v Prahe Rôzne meny a rôzne drahé spôsoby ich zmeny 2. Investície s rizikom Nástrahy a riziká investovania pomocou čítania grafov

Podrobnejšie

Zápisnica

Zápisnica Zápisnica zo zasadnutia Rodičovskej rady pri Základnej škole Nováky uskutočnenej dňa 18. 05. 2015 Prítomní : viď prezenčná listina Hostia : PaedDr. Anna Chlupíková riaditeľka školy P r o g r a m 1. O t

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA Zvolen č

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA Zvolen č MESTO ZVOLEN ZÁVEREČNÁ SPRÁVA Názov / Obchodné meno žiadateľa Adresa / Sídlo Štatutárny zástupca (meno, priezvisko, titul) Názov projektu Cieľ projektu 1. ÚDAJE O ŽIADATEĽOVI KMG ZVOLEN o.z. Námestie SNP

Podrobnejšie

Vnútorný poriadok školy, vyučovacie hodiny

Vnútorný poriadok školy, vyučovacie hodiny 1.hod08:00-08:45 2.hod08:55-09:40 3.hod09:55-10:40 4.hod10:55-11:40 5.hod11:50-12:35 6.hod12:40-13:25 7.hod13:30-14:15 8.hod 14,20-15,05 1 / 6 VNÚTORNÝ PORIADOK ŠKOLY Príchod do školy - Žiaci prichádzajú

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Monitorovanie a hodnotenie dopadov sucha - reportovacia sieť RNDr. Gabriela Ivaňáková Slovenský hydrometeorologický ústav Bratislava DriDanube Drought Risk in the Danube Region Project co-funded by European

Podrobnejšie

Microsoft Word - web 2014 vyhlásenia zákonného zástupcu 2014

Microsoft Word - web 2014 vyhlásenia zákonného zástupcu 2014 VYHLÁSENIA ZÁKONNÉHO ZÁSTUPCU Príloha k zmluve o poskytovaní vzdelávania čísloo... 1.Splnomocnené osoby Týmto splnomocňujem nasledovné osoby na vyzdvihnutiee môjho dieťaťa z materskej školy Espania, na

Podrobnejšie

4:00-4:30 min/km FIT NA JESEŇ Tréningový plán pre rýchle bežkyne 4:30-5:00 min/km Vitaj, poď s nami trénovať podľa plánu! Cieľom jesenného tréningu je

4:00-4:30 min/km FIT NA JESEŇ Tréningový plán pre rýchle bežkyne 4:30-5:00 min/km Vitaj, poď s nami trénovať podľa plánu! Cieľom jesenného tréningu je 4:00-4:30 min/km FIT NA JESEŇ Tréningový plán pre rýchle bežkyne Vitaj, poď s nami trénovať podľa plánu! Cieľom jesenného tréningu je udržať do teraz získanú kondíciu. Tento tréningový plán sa sústredí

Podrobnejšie

N desitka.indd

N desitka.indd DESIATKA Interakčná, taktická kartová hra od holandských autorov. Hra, v ktorej sa snažíte prekabátiť svojich súperov! Hra, v ktorej môže zvíťaziť aj ten, komu šťastie práve nepraje. Podmienkou sú pevné

Podrobnejšie

PRÍČINY A DÔSLEDKY STAVU ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA Zdravie sa musí chrániť starostlivosťou o zdravé životné podmienky, ktoré sú dané stavom ovzdušia, vody,

PRÍČINY A DÔSLEDKY STAVU ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA Zdravie sa musí chrániť starostlivosťou o zdravé životné podmienky, ktoré sú dané stavom ovzdušia, vody, Zdravie sa musí chrániť starostlivosťou o zdravé životné podmienky, ktoré sú dané stavom ovzdušia, vody, pôdy a ostatných zložiek životného prostredia,... 9 ods. 1 zákona NR SR č. 272/1994 Z.z. o ochrane

Podrobnejšie

Školský vzdelávací program Základná škola Podvysoká 307 Vzdelávacia oblasť: Názov predmetu: Stupeň vzdelania : Ročník: Časová dotácia: Človek a svet p

Školský vzdelávací program Základná škola Podvysoká 307 Vzdelávacia oblasť: Názov predmetu: Stupeň vzdelania : Ročník: Časová dotácia: Človek a svet p Školský vzdelávací program Základná škola Podvysoká 307 Vzdelávacia oblasť: Názov predmetu: Stupeň vzdelania : Ročník: Časová dotácia: Človek a svet práce TVORBA ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA ISCED 2 nižšie sekundárne

Podrobnejšie

N Á V R H P R O G R A M O V E J Š T R U K T Ú R Y

N Á V R H    P R O G R A M O V E J     Š T R U K T Ú R Y Obec :: Obec Zavarr Sídlo:: 919 26 Zavarr,, Vikttorrí ínova 14 IIČO:: 313203 H O D N O T E N I E P R O G R A M O V É H O R O Z P O Č T U N A R O K 2 0 1 5 K 31..12..2015 V Zavarre dňa 10..2..2016... Sttarrostta

Podrobnejšie

TEORETICKÉ ÚLOHY

TEORETICKÉ  ÚLOHY TEORETICKÉ ÚLOHY Chemická olympiáda kategória D 50. ročník šk. rok 2013/14 Krajské kolo Odpoveďový hárok Štartové číslo:... Spolu bodov:... Úloha 1 (12 b) Zo zátvorky vyberte správne tvrdenia (podčiarknite

Podrobnejšie

Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán

Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán vypracovala : vedúca MZ Š K D vych. Bc.Adriana Valíčková

Podrobnejšie

Premeňte slnečné svetlo na LED osvetlenie

Premeňte slnečné svetlo na LED osvetlenie PHILIPS mygarden Nástenné svietidlo Dusk antracitová LED Premeňte slnečné svetlo na LED osvetlenie Zachyťte energiu slnka nástenným svietidlom Philips mygarden Dusk. Vysokokapacitný solárny panel a úsporné

Podrobnejšie

Deň otvorených dverí BVS, a

Deň otvorených dverí BVS, a tvrdosť B0001 20.3.2014 15 11,5 2,05 B0002 20.3.2014 25 22,5 4,02 B0003 20.3.2014 10 15,9 2,84 B0004 20.3.2014 menej ako 5 18,3 3,27 B0005 20.3.2014 9 10,2 1,82 B0006 20.3.2014 11 12,0 2,14 B0007 20.3.2014

Podrobnejšie

Osvetlenie, ktoré poskytuje pohodlie pre oči

Osvetlenie, ktoré poskytuje pohodlie pre oči PHILIPS LED Bodové 7 W (50 W) GU5.3 Teplá biela Osvetlenie, ktoré poskytuje pohodlie pre oči Nekvalitné osvetlenie môže namáhať oči. Je preto oveľa dôležitejšie než kedykoľvek predtým, aby váš domov bol

Podrobnejšie

aitec offline k Prvouke pre druhákov Inštalačné DVD, časová licencia: školský rok 2019/2020 Obsahuje listovanie titulmi Prvouka pre druhákov, pracovná

aitec offline k Prvouke pre druhákov Inštalačné DVD, časová licencia: školský rok 2019/2020 Obsahuje listovanie titulmi Prvouka pre druhákov, pracovná aitec offline k Prvouke pre druhákov Inštalačné DVD, časová licencia: školský rok 2019/2020 Obsahuje listovanie titulmi Prvouka pre druhákov, pracovná učebnica Metodické komentáre k Prvouke pre druhákov

Podrobnejšie

Marlenka – vianočný recept od p

Marlenka – vianočný recept od p Marlenka vianočný recept od p. zástupkyne Gitky Smieškovej Ingrediencie: 500 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 2 vajcia, 200 g masla, 2 lyžičky sódy, 2 lyžice medu. Špeciálna základná škola s materskou

Podrobnejšie

prijimacky 2014 MAT 4rocne ver A.doc

prijimacky 2014 MAT 4rocne ver A.doc Priezvisko a meno: " Sem nepíš! Kód: M-A-4r Kód: M-A-4r 1. súkromné gymnázium v Bratislave, Bajkalská 20, Bratislava Test z matematiky (verzia A 12. máj 2014) Pokyny pre žiakov 1. 2. Tento test obsahuje

Podrobnejšie

Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL: PREDANÉ 3-izbový byt po kompletnej rekonš

Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL:   PREDANÉ 3-izbový byt po kompletnej rekonš Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, 97401 Banská Bystrica Tel. / fax: 0915870556 URL: www.dodomceka.sk PREDANÉ 3-izbový byt po kompletnej rekonštrukcii s lodžiou Cena - Predaj: 89 000,00 Kraj: Okres:

Podrobnejšie

Microsoft Word - visittrencin_analyza navstevnosti.docx

Microsoft Word - visittrencin_analyza navstevnosti.docx Celková návštevnosť web stránky visittrencin.sk v období 26. 11. 2015 25. 11. 2016 Z geografického hľadiska je najviac návštevníkov web stránky zo Slovenska (87,6 %), z Čiech (6,4 %), z Nemecka (1,0 %),

Podrobnejšie

Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL: Dvojpodlažná chata s pozemkom v rekreačne

Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL:   Dvojpodlažná chata s pozemkom v rekreačne Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, 97401 Banská Bystrica Tel. / fax: 0915870556 URL: www.dodomceka.sk Dvojpodlažná chata s pozemkom v rekreačnej oblasti Tajov Cena - Predaj: 89 900,00 Kraj: Okres:

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 Výskyt nákaz preventabilných očkovaním v SR Henrieta Hudečková Mária Avdičová ÚVZ JLF UK Martin RÚVZ Banská Bystrica XIV. Vakcinačný deň Slovenskej republiky, Žilina, 27.9.28 Spôsoby ochrany nášho zdravia

Podrobnejšie

Evidencia subjektov vykonávajúcich opatrenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately v zmysle zákona č

Evidencia subjektov vykonávajúcich opatrenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately v zmysle zákona č Evidencia subjektov podľa zákona č. 305/2005 Z. z. o ochrane detí a o sociálnej kuratele a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon č. 305/2005 Z. z. ) Usmernenie

Podrobnejšie

OKRESNÝ ÚRAD NÁMESTOVO pozemkový a lesný odbor Námestie Antona Bernoláka č.381/4, Námestovo č.: OU-NO-PLO 2018/000705/Nov/PPÚ-S V Námestove, dň

OKRESNÝ ÚRAD NÁMESTOVO pozemkový a lesný odbor Námestie Antona Bernoláka č.381/4, Námestovo č.: OU-NO-PLO 2018/000705/Nov/PPÚ-S V Námestove, dň OKRESNÝ ÚRAD NÁMESTOVO pozemkový a lesný odbor Námestie Antona Bernoláka č.381/4, 029 01 Námestovo č.: OU-NO-PLO 2018/000705/Nov/PPÚ-S V Námestove, dňa 02. 05. 2018 ROZHODNUTIE Okresný úrad Námestovo -

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a z 12. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Dedina Mládeže konaného dňa 27. apríla 2016 Prítomní: Starostka obce: JUDr. Ing. Gabriela G

Z á p i s n i c a z 12. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Dedina Mládeže konaného dňa 27. apríla 2016 Prítomní: Starostka obce: JUDr. Ing. Gabriela G Prítomní: Starostka obce: JUDr. Ing. Gabriela Gönczölová Poslanci OZ: Mahuliena Skalnická Marcel Tuška Ing. Ottó Varga Zástupca starostky: Tibor Fülöp Ospravedlnení: HKO: Poslanec OZ: JUDr. Ing. Iveta

Podrobnejšie

GDPR Vážený zákazník, Táto informácia o ochrane osobných údajov a súkromia sa vzťahuje na Vás a na Vaše osobné údaje, pretože ste našim zákazníkom. Na

GDPR Vážený zákazník, Táto informácia o ochrane osobných údajov a súkromia sa vzťahuje na Vás a na Vaše osobné údaje, pretože ste našim zákazníkom. Na GDPR Vážený zákazník, Táto informácia o ochrane osobných údajov a súkromia sa vzťahuje na Vás a na Vaše osobné údaje, pretože ste našim zákazníkom. Naša spoločnosť vystupuje ako prevádzkovateľ pri spracúvaní

Podrobnejšie

Celok Comenius

Celok Comenius Vypracovaním projektu Comenius Školské partnerstvá s názvom RECYKLOVANIE PRE BUDÚCNOSŤ sa naša škola zaradila medzi školy s Medzinárodnou spoluprácou, ktorá bude plniť úlohy enviromentálnej výchovy. Projekt

Podrobnejšie

Dejepis extra 7/2016 Časopis nielen pre tých, ktorí majú radi históriu. Nedívajme sa iba pod nohy Na nádvorí Oblastného výboru Slovenského zväzu proti

Dejepis extra 7/2016 Časopis nielen pre tých, ktorí majú radi históriu. Nedívajme sa iba pod nohy Na nádvorí Oblastného výboru Slovenského zväzu proti Dejepis extra 7/2016 Časopis nielen pre tých, ktorí majú radi históriu. Nedívajme sa iba pod nohy Na nádvorí Oblastného výboru Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov. Vážení čitatelia, napriek

Podrobnejšie

Lukáš Thomka Horná Strieborná 4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL: PREDANÉ, Exkluzívne na predaj, Rodinný dom s krásn

Lukáš Thomka Horná Strieborná 4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL:   PREDANÉ, Exkluzívne na predaj, Rodinný dom s krásn Lukáš Thomka Horná Strieborná 4, 97401 Banská Bystrica Tel. / fax: 0948171800 URL: www.dodomceka.sk PREDANÉ, Exkluzívne na predaj, Rodinný dom s krásnym Cena - Predaj: 113 000,00 Kraj: Okres: Obec: Ulica:

Podrobnejšie

4. Aktivity Klubu pacientov SMyS [režim kompatibility]

4. Aktivity Klubu pacientov  SMyS [režim kompatibility] CZECH SLOVENSKÁ MYELÓMOVÁ SPOLOČNOSŤ KLUB PACIENTOV AKTIVITY KLUBU CMG M Y E L O M A GROUP PACIENTOV ČESKÁ MYELOMOVÁ SKUPINA MIKULOV, 13.- 14. 9. 2013 ŠKOLA MYELOMU PRE PACIENTOV Liptovský Ján, 28-29 September

Podrobnejšie

Školák

Školák Školák Školský časopis Školský rok 2015/2016 Z obsahu tohto čísla Deň Zeme v našej škole Z našej tvorby na tému Deň Zeme Jazykové okienko tentoraz z ruštiny Fotoreportáž zo školskej akcie - MDD Deň Zeme

Podrobnejšie

SKYBOX_290x200_GOLD_press

SKYBOX_290x200_GOLD_press ŠK SLOVAN BRATISLAVA ŠK Slovan Bratislava vznikol v roku 1919 a s takmer 100-ročnou históriou je najúspešnejším futbalovým klubom na Slovensku. Právom sa môže pýšiť najväčším klubovým úspechom na Slovensku

Podrobnejšie

Základná umelecká škola Tibora Sládkoviča, Námestie hrdinov 10, Šurany M e s t s k é z a s t u p i t e ľ s t v o Š U R A N Y Materiál: č. C/10/5/2019

Základná umelecká škola Tibora Sládkoviča, Námestie hrdinov 10, Šurany M e s t s k é z a s t u p i t e ľ s t v o Š U R A N Y Materiál: č. C/10/5/2019 Základná umelecká škola Tibora Sládkoviča, Námestie hrdinov 10, Šurany M e s t s k é z a s t u p i t e ľ s t v o Š U R A N Y Materiál: č. C/10/5/2019 Správa o výsledku hospodárenia Základnej umeleckej

Podrobnejšie

Szándéknyilatkozat

Szándéknyilatkozat Dobrovoľníctvo - spôsob aktivity v seniorskom veku Prihláška dobrovoľníka Výmenný dobrovoľnícky program pre seniorov ľudí nad 50 rokov Dotazník pre uchádzačov Dobrovoľníci zo Slovenska do Čiech Termín

Podrobnejšie

MO_ANJ_B1

MO_ANJ_B1 SPOJENÁ ŠKOLA TVRDOŠÍN Maturitné okruhy anglický jazyk úroveň B1 školský rok 2018/2019 1. Rodina a spoločnosť a) životopis (osobné údaje: meno, bydlisko, dátum a miesto narodenia, rodinný stav, významné

Podrobnejšie

Erasmus plus 2018

Erasmus plus 2018 Projekty na Strednej priemyselnej škole Samuela Mikovíniho v Banskej Štiavnici v roku 2018 Mobility a mladežnícke výmeny v roku 2018 Apríl 2018: Mládežnícka výmena Podnikanie s multimédiami, Jazero Počúvadlo,

Podrobnejšie

MaximReal Dúbravská cesta 2, Bratislava Tel. / fax: URL: 4-izbový mezonetový byt vo Svätom Jure - predaný Cena - Pre

MaximReal Dúbravská cesta 2, Bratislava Tel. / fax: URL:   4-izbový mezonetový byt vo Svätom Jure - predaný Cena - Pre MaximReal Dúbravská cesta 2, 84104 Bratislava Tel. / fax: 0915831158 URL: www.maximreal.sk 4-izbový mezonetový byt vo Svätom Jure - predaný Cena - Predaj: 152 000,00 Kraj: Okres: Obec: Ulica: Bratislavský

Podrobnejšie

C:/Users/benny/Desktop/2018_01/2018_01.sla

C:/Users/benny/Desktop/2018_01/2018_01.sla Michael Úvodník KALENDÁR UDALOSTÍ 2018 FARNOSŤ SKALICA Streda 14. február: Popolcová streda začiatok Pôstneho obdobia Sobota 3. marec: Pôstna duchovná obnova s Br. Mgr. Richardom Mariánom Jombíkom

Podrobnejšie

(Microsoft PowerPoint - TESCO - v\341\232 partner pre praktick\351 vyu\350ovanie.ppt)

(Microsoft PowerPoint - TESCO - v\341\232 partner pre praktick\351 vyu\350ovanie.ppt) Staňte sa našim partnerom pre praktické vyučovanie vašich študentov O NÁS TESCO STORES SR, a.s. je spoločnosť s celosvetovou pôsobnosťou. Na slovenský trh vstúpila v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje

Podrobnejšie

TS - Budúcnosť autobusovej dopravy SAD Žilina je samozrejmá súčasť našich životov ǀ Žilina ǀ Tlačová správa SAD Žilina, a.s. Spoločnosť Slov

TS - Budúcnosť autobusovej dopravy SAD Žilina je samozrejmá súčasť našich životov ǀ Žilina ǀ Tlačová správa SAD Žilina, a.s. Spoločnosť Slov TS - Budúcnosť autobusovej dopravy SAD Žilina je samozrejmá súčasť našich životov 30.1.2018 ǀ Žilina ǀ Tlačová správa SAD Žilina, a.s. Spoločnosť Slovenská autobusová doprava, akciová spoločnosť (SAD Žilina)

Podrobnejšie

Microsoft Word - manual_ESS_2010

Microsoft Word - manual_ESS_2010 Manuál projektu ESS 2010 Školiaci materiál k projektu ESS 2010 Čo je Európska sociálna sonda? ESS je medzinárodný výskumný projekt, cieľom ktorého je monitorovať a interpretovať postoje a názory obyvateľov

Podrobnejšie

Microsoft Word - vzn0407.DOC

Microsoft Word - vzn0407.DOC doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov - 1- doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Mesto Liptovský Mikuláš na základe 6 ods. 1 zákona SNR č. 369/1990

Podrobnejšie

Zastupujeme ľudí s mentálnym postihnutím a ich príbuzných ĽUDIA S MENTÁLNYM POSTIHNUTÍM A ICH PRÍBUZNÍ: VYUŽIME EURÓPSKE VOĽBY 2019 NA MAXIMUM Inclusi

Zastupujeme ľudí s mentálnym postihnutím a ich príbuzných ĽUDIA S MENTÁLNYM POSTIHNUTÍM A ICH PRÍBUZNÍ: VYUŽIME EURÓPSKE VOĽBY 2019 NA MAXIMUM Inclusi ĽUDIA S MENTÁLNYM POSTIHNUTÍM A ICH PRÍBUZNÍ: VYUŽIME EURÓPSKE VOĽBY 2019 NA MAXIMUM Inclusion Europe pripravila tento dokument, aby sme čo najviac pochopili a využili príležitosti, ktoré nám ponúkajú

Podrobnejšie

Snímek 1

Snímek 1 Zákon SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení Zákon SNR č. 377/1990 Zb. o hlavnom meste Slovenskej republiky Bratislave Zákon SNR č. 401/1990 Zb. o meste Košice Zákon SNR č. 357/2001 Zb. o ochrane verejného

Podrobnejšie

Digitálne technológie v každodennom živote 3. ročník akademický rok 2019/2020 Harmonogram prednášok

Digitálne technológie v každodennom živote 3. ročník akademický rok 2019/2020 Harmonogram prednášok Digitálne technológie v každodennom živote 3. ročník akademický rok 2019/2020 Harmonogram prednášok Zimný semester akademického roka 2019/2020 13.09.2019 o 9:00 1. Modul Grafika a Textový editor Obrázky:

Podrobnejšie

NU_ _001_

NU_ _001_ Obj. kód: 0911330000 Ďakujeme Vám za kúpu a prejavenie dôvery našej novej rade produktov. je nezávislý klimatizačný systém, vhodný pre použitie pri vypnutom, ako aj zapnutom motore (nočné aj denné použitie)

Podrobnejšie

Web verzia_ecp

Web verzia_ecp Zážitok na mieru Dokonalý zážitok pre každého Unikátny priestor v srdci Bratislavy. Historická budova Mozartovho domu na Ventúrskej ulici v sebe ukrýva nielen FACH Bistro a Juice shop, ale tiež miesta

Podrobnejšie

M E S T O R O Ž Ň A V A Pre zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Rožňave dňa K bodu rokovania číslo: Názov správy: Investícia do siete ve

M E S T O R O Ž Ň A V A Pre zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Rožňave dňa K bodu rokovania číslo: Názov správy: Investícia do siete ve M E S T O R O Ž Ň A V A Pre zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Rožňave dňa 26. 4. 2018 K bodu rokovania číslo: Názov správy: Investícia do siete verejného osvetlenia ponuka spoločnosti FIN. M.O.S. a.s.

Podrobnejšie

Zmeny zákona o sociálnom poistení od 1. júla 2014 v oblasti platenia poistného Poslanci Národnej rady SR schválili 5. júna 2014 zákon, ktorý sa mení a

Zmeny zákona o sociálnom poistení od 1. júla 2014 v oblasti platenia poistného Poslanci Národnej rady SR schválili 5. júna 2014 zákon, ktorý sa mení a Zmeny zákona o sociálnom poistení od 1. júla 2014 v oblasti platenia poistného Poslanci Národnej rady SR schválili 5. júna 2014 zákon, ktorý sa mení a dopĺňa zákon č. 43/2004 Z. z. o starobnom dôchodkovom

Podrobnejšie

DLS (TANR) – robíme to dobre?

DLS (TANR) – robíme to dobre? DLS (TANR) robíme to dobre? 8. Pelhřimovský podvečer, 16.-17.11.2012 Záchranář v akci Mgr. Margita Vernarcová a kolektív SOP Lektor SOP OS ZZS SR Trnavská 8/A, Bratislava margita.vernarcova@emergency-slovakia.sk

Podrobnejšie

Microsoft Word - MAT_2018_1 kolo.docx

Microsoft Word - MAT_2018_1 kolo.docx Gymnázium Pavla Horova, Masarykova 1, Michalovce Príklady na prijímacie skúšky do 1. ročníka konané dňa 14. mája 2018 MATEMATIKA V úlohách 1) až 8) je práve jedna odpoveď správna. Túto správnu odpoveď

Podrobnejšie

V jedinej lekcii Meno: 1 Ako reagujete na profesionálne médiá? Pracujte vo dvojiciach a pripravte sa na hranie rolí. Označte sa ako Osoba A a Osoba B.

V jedinej lekcii Meno: 1 Ako reagujete na profesionálne médiá? Pracujte vo dvojiciach a pripravte sa na hranie rolí. Označte sa ako Osoba A a Osoba B. 1 Ako reagujete na profesionálne médiá? Pracujte vo dvojiciach a pripravte sa na hranie rolí. Označte sa ako Osoba A a Osoba B. Prečítajte si ďalej uvedené situácie a precvičte si, ako reagovať, keď vidíte

Podrobnejšie

bod_9_podnikatelsky_plan

bod_9_podnikatelsky_plan PODNIKATEĽSKÝ PLÁN STRATEGICKÝ Letné kúpalisko Nemšová Názov firmy: Mestský podnik služieb, s.r.o. Adresa prevádzky: Mierové nám. 59, Nemšová Miesto podnikania: Mierové námestie 59, 914 41 Nemšová Vlastník:Mestský

Podrobnejšie

Číslo 1 Šk. rok 2008/2009 Ročník roč. ZŠ s MŠ Lokca praje LAVÍNKA

Číslo 1 Šk. rok 2008/2009 Ročník roč. ZŠ s MŠ Lokca praje LAVÍNKA Číslo 1 Šk. rok 2008/2009 Ročník 3 1.-4. roč. ZŠ s MŠ Lokca praje LAVÍNKA Už sme tu opäť... Milí lavinkári, aj tento rok sa vám budeme prihovárať prostredníctvom nášho časopisu Lavínka, ktorý uţ dobre

Podrobnejšie

M e s t o L u č e n e c Materiál na zasadnutie Mestskej rady v Lučenci Strana 1 z 5 Mesto Lučenec na základe ustanovenia 6 ods.2 zákona č. 369/1990 Zb

M e s t o L u č e n e c Materiál na zasadnutie Mestskej rady v Lučenci Strana 1 z 5 Mesto Lučenec na základe ustanovenia 6 ods.2 zákona č. 369/1990 Zb Strana 1 z 5 Mesto Lučenec na základe ustanovenia 6 ods.2 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení zmien a doplnkov a v súlade s ustanovením 5 zák. NR SR č. 282/2002 Z. z., ktorým sa upravujú

Podrobnejšie

Web

Web Zážitok na mieru FACH Event lookbook Dokonalý zážitok pre každého Unikátny priestor v srdci Bratislavy. Historická budova Mozartovho domu na Ventúrskej ulici v sebe ukrýva nielen FACH Bistro a Juice shop,

Podrobnejšie

Premeňte slnečné svetlo na LED osvetlenie

Premeňte slnečné svetlo na LED osvetlenie PHILIPS mygarden Nástenné svietidlo Dusk antracitová LED Premeňte slnečné svetlo na LED osvetlenie Zachyťte energiu slnka nástenným svietidlom Philips mygarden Dusk. Vysokokapacitný solárny panel a úsporné

Podrobnejšie

3_Slovenska_posta_IOM_ITAPA_2014_final

3_Slovenska_posta_IOM_ITAPA_2014_final Slovenská pošta a.s. predstavuje Medzinárodný kongres ITAPA 11/11/ Agenda 1. Prečo takéto služby na Pošte 2. SP - strategický partner štátu v oblasti egovernmentu 3. Realizácia 4. Implementované asistované

Podrobnejšie

WCP_SK_WF2014_pozvanka_STRANKY.indd

WCP_SK_WF2014_pozvanka_STRANKY.indd Pozvánka 2014 29. 1. 2014 PREŠOV 4. 2. 2014 ŽILINA 11. 2. 2014 BRATISLAVA Účastníkov Wienerberger fóra čaká v každom mieste konania losovanie o víkendový pobyt pre 2 osoby! odborné informácie z praxe pre

Podrobnejšie

Sekcia sestier pracujúcich v neonatológii pri SSSaPA o.z. SLS pod odbornou garanciou Novorodenecká klinika Nové Zámky n. f. Neonatologická klinika FNs

Sekcia sestier pracujúcich v neonatológii pri SSSaPA o.z. SLS pod odbornou garanciou Novorodenecká klinika Nové Zámky n. f. Neonatologická klinika FNs Sekcia sestier pracujúcich v neonatológii pri SSSaPA o.z. SLS pod odbornou garanciou Novorodenecká klinika Nové Zámky n. f. Neonatologická klinika FNsP Nové Zámky Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové

Podrobnejšie

Trasa s etapami: Od Tatier k Dunaju na bicykli aj napriek skleróze multiplex Etapa: pondelok , Štrbské Pleso Zuberec, 81,5 km O 10:00

Trasa s etapami: Od Tatier k Dunaju na bicykli aj napriek skleróze multiplex Etapa: pondelok , Štrbské Pleso Zuberec, 81,5 km O 10:00 1. Etapa: pondelok 20.5., Štrbské Pleso Zuberec, 81,5 km O 10:00 hod., slávnostné zahájenie a oficiálny štart podujatia ŠTART: Štrbské Pleso, Hotel FIS Hotel FIS, Vysoké Tatry Štrbské Pleso, cesta K vodopádom,

Podrobnejšie

Časť prvá: Obvodné kolo, Dolný Kubín Školský bedminton po roku Aj v tomto školskom roku sa bedmintonisti našej školy popasovali s rastúcou konkurencio

Časť prvá: Obvodné kolo, Dolný Kubín Školský bedminton po roku Aj v tomto školskom roku sa bedmintonisti našej školy popasovali s rastúcou konkurencio Časť prvá: Obvodné kolo, Dolný Kubín Školský bedminton po roku Aj v tomto školskom roku sa bedmintonisti našej školy popasovali s rastúcou konkurenciou najskôr v októbrovom obvodnom kole, ktoré sa konalo

Podrobnejšie