Čo netreba podceniť pri revitalizácii bytových domov ENERMA, s.r.o. Žilina Ing. Peter Mančík e S ENERGIOU EFEKTÍVNE V BYTOVÝCH DOMOCH ING. PETER MANČÍ

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Čo netreba podceniť pri revitalizácii bytových domov ENERMA, s.r.o. Žilina Ing. Peter Mančík e S ENERGIOU EFEKTÍVNE V BYTOVÝCH DOMOCH ING. PETER MANČÍ"

Prepis

1 Čo ntrba podcniť pri rvitalizácii bytových domov ENERMA, s.r.o. Žilina Ing. Ptr Mančík S ENERGIOU EFEKTÍVNE V BYTOVÝCH DOMOCH ING. PETER MANČÍK, TRNAVA

2 Čo nás čaká pr dobrý konic 8. VÝBER STAVEBNÉHO 12. PREBRATIE OD ZHOTOVITEĽA 6. VYPRACOVANIE

3 6. VYPRACOVANIE NÁPAD Impulzy pr zvážni rvitalizáci: poruchy (zatkani, opadávani omitky, trhliny a pod.), vysoké náklady na nrgi, plsn kladné poznatky z iných BD. 12. PREBRATIE Plsn

4 Zatkani cz dtaily NÁPAD 6. VYPRACOVANIE 12. PREBRATIE Zatkani cz škáry

5 6. VYPRACOVANIE PRIORITY Zatplni strchy? Zatplni obvodového plášťa? Zatplni stropov nad tchnickým podlažím? Výmna výplní otvorov? Rkonštrukcia lodžií a balkónov? Hydraulické vyrgulovani vykurovacj sústavy? Rkonštrukcia TZB? 12. PREBRATIE Jdnoznačná odpovď j čím viac bodov naplním, tým bud naša spokojnosť a kvalita bývania lpšia.

6 6. VYPRACOVANIE 8. VÝBER STAVEBÉHO 12. PREBRATIE Kd na to vziať? PRIORITY Vlastné invstíci z fondu opráv Úvry a dotáci od štátu ŠFRB Vládny program zatpľovania Dotáci na odstránni systémových porúch Stavbné sporni Úvry z bánk Iné programy (Ekofond, SLOVSEFF) Úvr od iného subjktu splácaný úsporami Získani ďalších obyvatľov bytového domu pr myšlinku rvitalizáci.

7 6. VYPRACOVANIE PRIORITY Trochu tóri do rozhodovania Pr tplnú pohodu platí: T i + T p = 38 C, čo znamná pri T i = 20 C tplotu povrchov 18 C. Zatplním dosiahnm zvýšni tploty niln kútov, al aj stropov a stin prilihajúcich k xtriéru. po zatplní jstvujúci stav 12. PREBRATIE T p = 18,0 C Tp = 13,7 C Tsi = 13,7 C tp. tok Q 37,4W/m = 54 % Tsi = 9,2 C tp. tok Q 68,9W/m = 100 % Zvýšním tploty povrchov môžm znížiť tplotu vzduchu pri tj istj tplnj pohod (ďalši úspory).

8 PRIORITY Po zatplní naslduj úprava priorít Zatplním j možné výrazn znížiť potrbu nrgi na vykurovani a do poprdia sa dostanú potrba nrgi na prípravu tplj vody a potrba lktrickj nrgi. 6. VYPRACOVANIE 12. PREBRATIE

9 6. VYPRACOVANIE 12. PREBRATIE ZÍSKANIE - PORADCU Npripravujt svoju zásadnú invstíciu bz podpory odborníka. Ni každý stavbár j odborník na rvitalizáciu a kompltný cyklus a ralizáciu! Skúsný odborník by mal spĺňať nasldovné: prvrný z iných stavib, s kladnými rfrnciami z prípravy a ralizáci, nmať vzťah s určitým zhotovitľom, nosvdčilo sa použiť nikoho priamo z BD, chybou j v tjto tap priamo oslovovať dodávatľov (vzniká chaos a nmožnosť porovnať ponuky), vhodnými osobami sú osoby s oprávnním na stavbný dozor, albo projktanti.

10 6. VYPRACOVANIE 12. PREBRATIE VYPRACOVANIE ZADÁVACÍCH PODMIENOK PRE V spolupráci s vybratým odborníkom naslduj zosumarizovani potrib používatľov BD do zadania pr projktovú dokumntáciu (): rozsah prác po jdnotlivých konštrukciách, rozsah rozpočtov v podobnom člnní, názor na farbné rišni, prípadné altrnatívy v hrúbkach tplných izolantov a typ výplní otvorov, trmíny ukončnia. Odporúčam do projktu zadať viac požiadavik, ako j prdpokladaný rozsah invstíci.

11 6. VYPRACOVANIE 8. VÝBER STAVEB. 12. PREBRATIE VÝBER Druhou úlohou odborníka - poradcu j výbr projktanta. Tn musí byť: prvrný z iných stavib, s kladnými rfrnciami z prípravy projktov, nmať vzťah s určitým zhotovitľom, nosvdčilo sa použiť nikoho priamo z BD, vľmi dobré j, ak vybratý odborník poradca už má kladné skúsnosti s projktovým tímom, projktant vdúci projktového tímu má mať autorizáciu na Komplxné architktonické a inžinirsk služby, t.j. črvnú pčiatku, j ochotný ralizovať autorský dozor pri výstavb. Už vľakrát sa potvrdilo, ž lacný, albo skopírovaný projkt nnavrhol dlhodobo funkčné a vhodné rišnia.

12 6. VYPRACOVANIE 12. PREBRATIE VYPRACOVANIE PROJEKTOVEJ DOKUMENTÁCIE Projktová dokumntácia ni j ln výsldkom prác projktového tímu, al i invstora a jho poradcu. J vhodné, ak projktant: navrhuj a diskutuj o variantných rišniach, dáva návrhy na doplnni a sprsňuj zadávaci podminky, vi poradiť pri štruktúrovaní, ovláda stavbnú sústavu BD a jj ndostatky, npracuj na projkt od stola, al ralizuj diagnostiku priamo na objkt, vrátan posúdnia prípadných systémových porúch, pravidln konzultuj rozpracovanú, j ochotný ralizovať vybavni stavbného povolnia a autorský dozor počas výstavby.

13 VYPRACOVANIE PROJEKTOVEJ DOKUMENTÁCIE Diagnostika musí stanoviť príčiny porúch, aby sa prdišlo prkrytiu prípadných iných ako tplnotchnických porúch. 6. VYPRACOVANIE 12. PREBRATIE

14 6. VYPRACOVANIE 12. PREBRATIE VYPRACOVANIE PROJEKTOVEJ DOKUMENTÁCIE Orintačný rozsah : sprivodná a súhrnná tchnická správa (SaSTS), tplnotchnický posudok, správa požiarnj ochrany, statické posúdni priťažnia konštrukcií (v SaSTS), nakladani s odpadmi (v SaSTS), stavbno-konštrukčná časť (výkrsy pôdorysov, rzov, vrátan farbných pohľadov, dtailov), výkrsy TZB (pokiaľ ich rozsah stanovuj), rozpočtová časť (ak j potrbné, tak dlná podľa dohody), výkazy výmr zadani.

15 VYPRACOVANIE PROJEKTOVEJ DOKUMENTÁCIE 6. VYPRACOVANIE 12. PREBRATIE

16 VYPRACOVANIE PROJEKTOVEJ DOKUMENTÁCIE 6. VYPRACOVANIE 12. PREBRATIE

17 6. VYPRACOVANIE VYPRACOVANIE A INŽINIERSKA ČINNOSŤ PRE STAVEBNÉ POVOLENIE Po spracovaní j potrbné vybaviť stavbné povolni. Táto časť ni j priamo projktovou činnosťou. J vhodné ju zadať projktantovi (vyhnm sa problémom s nkompltnou dokumntáciou). Ni j to však podminkou. Pri žiadaní o SP j potrbné dokladovať, okrm : 12. PREBRATIE vlastníck vzťahy a súhlas vlastníkov, stanovisko hasičského a záchranného zboru, stanovisko hlavného architkta, stanovisko OÚ ŽP, ďalši, podľa požiadavik stavbného úradu.

18 PREHODNOTENIE PRIORÍT 6. VYPRACOVANIE 12. PREBRATIE Po odovzdaní projktantom j vhodné prhodnotiť pôvodné priority. Porovnať možnosť získania úvrov s rozpočtovou časťou. Násldn v spolupráci s poradcom stanoviť ďalší postup: potvrdiť pôvodný zámr a prjsť na výbr stavbného dozoru (ak ním ni j poradca), rsp. na výbr zhotovitľa stavbných prác, prhodnotiť pôvodný zámr s tým, ž sa stanovia tapy podľa možností získania invstičných prostridkov.

19 VÝBER STAVEBNÉHO 6. VYPRACOVANIE 12. PREBRATIE Odborník na stavbný dozor musí, okrm vlastností spomnutých v časti 3 (odborník - poradca), vdiť zabzpčiť: prípravu podkladov a zmluvných vzťahov, pri výbr zhotovitľa stavby, pri výbr zhotovitľa vi posúdiť navrhované rišnia súťažiacich, pozná cnové a rozpočtové pravidlá, pozná požiadavky BoZP a vyžaduj ich, pozná lgislatívu potrbnú ku kolaudácii stavby a vyžaduj jj plnni od zhotovitľa. Zástupcovia BD musia ršpktovať názory odborníka na stavbný dozor, ktorého si vybrali.

20 6. VYPRACOVANIE 12. PREBRATIE VÝBER ZHOTOVITEĽA Tnto krok j dobré ralizovať až po ujasnní si financovania stavby a rozsahu dila. K tomu j potrbné: stanoviť prsné zadávaci podminky v zmysl, rozpočt j ndlitľnou súčasťou, stanoviť podminky kritériá súťaž (rfrnci, doba výstavby, počty vyškolných zamstnancov, licncia na prác, cna a platobné podminky, záručná doba), nutnosť obhliadky, na výbr by sa mal podiľať, okrm stavbného dozoru, aj projktant a zástupca bytového domu. Opäť upozorňujm, ž ni najlacnjší zhotovitľ j najlpší. Rfrnci j dobré si prvriť!

21 6. VYPRACOVANIE 12. PREBRATIE ZMLUVA O DIELO Výsldný dokumnt prípravy môž zásadn ovplyvniť závrčný výsldok. Prto j vhodné zapracovať do ZoD najmä: kontrolu kvality (skúšobný plán j prílohou), harmonogram prác s čiastkovými trmínmi, ktoré môžu byť sankcionované, kontrolu BoZP a zodpovdných pracovníkov, možnosti využitia pristorov v BD ako zariadnia stavniska + poskytovani médií (voda, EI), platobné podminky, odporúčam bz záloh, zádržné po ukonční stavby. J vhodné, aby návrh, okrm tchnikov ZoD, prvril aj právnik so skúsnosťami v stavbníctv!

22 6. VYPRACOVANIE 12. PREBRATIE REALIZÁCIA Dôsldný stavbný dozor slduj a zabzpčuj: odovzdani stavniska, kontrola kvality (skúšobný a kontrolný plán), kontrola prác, kontrola vdnia stavbného dnníka a BoZP, kontrola vykonaných prác a fakturáci, vdni kontrolných dní za účasti projktanta, dodávatľa a zástupcov invstora. Pripomínam: Osobu stavbného dozoru a jho tchnické názory musí akcptovať kontrolný orgán BD.

23 REALIZÁCIA 6. VYPRACOVANIE 12. PREBRATIE

24 6. VYPRACOVANIE 12. PREBRATIE PREBRATIE Prakticky posldná možnosť zaistiť, aby aj ndokončné prác boli podchytné a dokončné v určnom čas. Nzastupitľná j úloha SD, môž byť doplnná aj obyvatľmi BD. Ak sa vymiňali okná albo opravovali lodži, mali by obyvatlia idntifikovať prípadné ndostatky a konzultovať ich so SD. Úlohou prbraciho konania j: zhodnotiť kvalitu prác a vytipovať vštky ndorobky prbrací protokol, zhromaždiť potrbné doklady, atsty, crtifikáty, rvízi ku kolaudácii, zabzpčiť závrčnú fakturáciu, uvdni stavniska do pôvodného stavu.

25 KOLAUDÁCIA 6. VYPRACOVANIE 12. PREBRATIE Vhodné j povriť stavbný dozor aj zabzpčním kolaudáci. Má k tomu takmr vštky doklady a informáci. Navyš j potrbné: zabzpčiť spracovani nrgtického crtifikátu, spracovať návody na používani dila vrátan návodov na údržbu a kontrolu ralizovaných častí (vhodné rišiť št v spolupráci zhotovitľa a SD, rsp. vybratého poradcu), zabzpčiť u príslušnj firmy dorgulovani vykurovacj sústavy, zabzpčiť závrčné vyúčtovani vštkých nákladov.

26 6. VYPRACOVANIE 12. PREBRATIE VYHODNOTENIE získať spotrby nrgi prd ralizáciou obnovy, zhromaždiť údaj o spotrb nrgi po ralizácii obnovy, zhodnotiť aspoň jdnkrát ročn stav, rvitalizovaných konštrukcií a prípadné ndostatky dať ihnď odstrániť v rámci záruky, aj po záručnj dob bzodkladn odstraňovať, prípadné poruchy a poškodnia, aby ndochádzalo k ďalším násldným škodám, pokračovať v znižovaní spotrbovanj nrgi a v rvitalizácii TZB a konštrukcií, zadržané čiastky zhotovitľovi vyplatiť v dohodnutých trmínoch.

27 Ďakujm za pozornosť ENERMA, s.r.o., Žilina Ing. Ptr Mančík

Jaltska 5,7 - Vyberove konanie - zateplenie

Jaltska 5,7  - Vyberove konanie - zateplenie STAVEBNÉ BYTOVÉ DRUŽSTVO III KOŠICE (skrátené SBD III Košice ) Držiteľ certifikátu systému kvality ISO 9001 so sídlom: Furčianska 60/1013, 040 14 Košice Obchodný register, OS Košice I Sp. Zn.: Dr.914/V

Podrobnejšie

Financovanie obnovy bytového domu Rozsahobnovyvždy závisí od množstva dostupných financií. Hoci si mnohí vlastníci priebežne ukladajú peniaze do fondu

Financovanie obnovy bytového domu Rozsahobnovyvždy závisí od množstva dostupných financií. Hoci si mnohí vlastníci priebežne ukladajú peniaze do fondu Financovanie obnovy bytového domu Rozsahobnovyvždy závisí od množstva dostupných financií. Hoci si mnohí vlastníci priebežne ukladajú peniaze do fondu prevádzky, údržby a opráv (FPÚaO), zväčša jeho výškanepokryje

Podrobnejšie

MESTSKÝ ÚRAD V ŢILINE Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva v Ţiline Číslo materiálu: /2012 K bodu programu SPRÁVA O KONTROLNEJ ČINNOSTI HLAV

MESTSKÝ ÚRAD V ŢILINE Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva v Ţiline Číslo materiálu: /2012 K bodu programu SPRÁVA O KONTROLNEJ ČINNOSTI HLAV MESTSKÝ ÚRAD V ŢILINE Matriál na rokovani Mstského zastupitľstva v Ţilin Číslo matriálu: /2012 K bodu programu SPRÁVA O KONTROLNEJ ČINNOSTI HLAVNÉHO KONTROLÓRA MESTA ŢILINA ZA ROK 2011 Matriál obsahuj:

Podrobnejšie

AKO SA VYHNÚŤ CHYBÁM PRI OBNOVE PLOCHÝCH STRIECH Ing. Peter MALYCH, PhD. STAVMIX plus, s.r.o.

AKO SA VYHNÚŤ CHYBÁM PRI OBNOVE PLOCHÝCH STRIECH Ing. Peter MALYCH, PhD. STAVMIX plus, s.r.o. AKO SA VYHNÚŤ CHYBÁM PRI OBNOVE PLOCHÝCH STRIECH Stav plochých striech bytových domov nízka a nepostačujúca úroveň tepelnej ochrany vysoká poruchovosť hydroizolácií Zateplenie strechy tepelná ochrana zníženie

Podrobnejšie

Harmonogram úloh pri zavedení eura v SR (radené podľa termínov

Harmonogram úloh pri zavedení eura v SR (radené podľa termínov Harmonogram úloh Msta Vrútky pr zavdni EURA Trmín Oblasť Úloha Zodpovdnosť 2008/V. 3 Prškolni EURO-tímu msta o povinnostiach a harmonogram postupu msta a ňou zriadných organizácií pri zavdní EURA 2008/VI.

Podrobnejšie

MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Komisie Mestského zastupiteľstva v Žiline Číslo materiálu: /2019 K bodu programu STANOVISKO HLAVNEJ KO

MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Komisie Mestského zastupiteľstva v Žiline Číslo materiálu: /2019 K bodu programu STANOVISKO HLAVNEJ KO MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Komisie Mestského zastupiteľstva v Žiline Číslo materiálu: /2019 K bodu programu STANOVISKO HLAVNEJ KONTROLÓRKY MESTA ŽILINA K DODRŽANIU PODMIENOK NA PRIJATIE

Podrobnejšie

Špeciálna základná škola Brezno, Mládežnícka 3, Brezno V Ý Z VA NA PREDLOŽENIE CENOVEJ PONUKY ZA ÚČELOM URČENIA HODNOTY ZÁKAZKY spracovaná podľ

Špeciálna základná škola Brezno, Mládežnícka 3, Brezno V Ý Z VA NA PREDLOŽENIE CENOVEJ PONUKY ZA ÚČELOM URČENIA HODNOTY ZÁKAZKY spracovaná podľ Špeciálna základná škola Brezno, Mládežnícka 3, 977 03 Brezno V Ý Z VA NA PREDLOŽENIE CENOVEJ PONUKY ZA ÚČELOM URČENIA HODNOTY ZÁKAZKY spracovaná podľa 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní

Podrobnejšie

ZMLUVA O DIELO uzatvorená podľa 536 a nasl. Obchodného zákonníka č. 513/1991 Zb. v znení neskorších predpisov na investičnú akciu: Pasport dopravného

ZMLUVA O DIELO uzatvorená podľa 536 a nasl. Obchodného zákonníka č. 513/1991 Zb. v znení neskorších predpisov na investičnú akciu: Pasport dopravného ZMLUVA O DIELO uzatvorená podľa 536 a nasl. Obchodného zákonníka č. 513/1991 Zb. v znení neskorších predpisov na investičnú akciu: Pasport dopravného značenia obce Priepasné 1. Zmluvné strany 1.1 Zhotoviteľ:

Podrobnejšie

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestnej rady dňa Materiál číslo: 21/2017 Projekt: Obnova bytového do

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestnej rady dňa Materiál číslo: 21/2017 Projekt: Obnova bytového do Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestnej rady dňa 14.2.2017 Materiál číslo: 21/2017 Projekt: Obnova bytového domu Medveďovej 21, Bratislava-Petržalka Predkladateľ:

Podrobnejšie

Mesto Prešov Hlavná ul. č. 73, Prešov PSČ 080 Ol Číslo: SU/9187/2018-Fa V Prešove dňa: Vec Žiadosť o vydanie stavebného povolenia -Bytové d

Mesto Prešov Hlavná ul. č. 73, Prešov PSČ 080 Ol Číslo: SU/9187/2018-Fa V Prešove dňa: Vec Žiadosť o vydanie stavebného povolenia -Bytové d Mesto Prešov Hlavná ul. č. 73, Prešov PSČ 080 Ol Číslo: SU/9187/2018-Fa V Prešove dňa: 21.09.2018 Vec Žiadosť o vydanie stavebného povolenia -Bytové družstvo Prešov, Bajkalská 30, 080 Ol Prešov na základe

Podrobnejšie

M E S T O P R I E V I D Z A Námestie slobody 14, Prievidza Číslo: V Prievidzi ( ) Vybavuje: Ing. Hrabo

M E S T O P R I E V I D Z A Námestie slobody 14, Prievidza Číslo: V Prievidzi ( ) Vybavuje: Ing. Hrabo M E S T O P R I E V I D Z A Námestie slobody 14, Prievidza Číslo: 2.4.2-02-4838-2019 V Prievidzi 18.03.2019 (2.4.2-02-10166-2018) Vybavuje: Ing. Hrabovský Vyvesené dňa: Zvesené dňa : Pečiatka a podpis

Podrobnejšie

PRIEVIDZA MESTO PRIEVIDZA Mestský úrad, Námestie slobody č.14, Prievidza Záujemcom vo verejnej súťaži Váš list číslo / zo dňa Naše číslo

PRIEVIDZA MESTO PRIEVIDZA Mestský úrad, Námestie slobody č.14, Prievidza Záujemcom vo verejnej súťaži Váš list číslo / zo dňa Naše číslo PRIEVIDZA MESTO PRIEVIDZA Mestský úrad, Námestie slobody č.14, 971 01 Prievidza Záujemcom vo verejnej súťaži Váš list číslo / zo dňa Naše číslo 1.4-5204-2018/56669 Vybavuje / linka Krajčíková/0465179601

Podrobnejšie

U Z N E S E N I A zo 7. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Žabokrekoch nad Nitrou, konaného dňa v kultúrnom dome so začiatkom o h

U Z N E S E N I A zo 7. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Žabokrekoch nad Nitrou, konaného dňa v kultúrnom dome so začiatkom o h U Z N E S E N I A zo 7. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Žabokrekoch nad Nitrou, konaného dňa 14. 01. 2016 v kultúrnom dome so začiatkom o 18.00 hodine. K bodu 2/ Návrh na zapisovateľa, overovateľov

Podrobnejšie

Mário Mordavský - I+V, Miletičova 80, , B r a t i s l a v a

Mário Mordavský - I+V,  Miletičova 80, , B r a t i s l a v a Mário Mordavský - I+V, Miletičova 80, 821 08, B r a t i s l a v a SÚŤAŽ na výber zhotoviteľa diela Obnova bytového domu spôsobom tepelnej ochrany odstránenie systémových porúch Miesto stavby : Janotova

Podrobnejšie

Verejný obstarávateľ: Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky

Verejný obstarávateľ: Ministerstvo   zdravotníctva   Slovenskej   republiky Zmluva o dielo uzatvorená v zmysle 536 a nasl. zákona č. 513/1991 Zb. (Obchodný zákonník) v znení neskorších právnych predpisov Objednávateľ: Mesto Strážske Námestie Alexandra Dubčeka 300 072 22 Strážske

Podrobnejšie

MANDÁTNA ZMLUVA

MANDÁTNA ZMLUVA MANDÁTNA ZMLUVA uzavretá podľa 556 a nasl. Obchodného zákonníka č. 513/1991 Zb. I. ZMLUVNÉ STRANY 1.1 Mandant: Obec Dvorníky - Včeláre Adresa: Dvorníky č. 4, 044 02 Dvorníky Včeláre Štatutárny orgán: Alexander

Podrobnejšie

Strana 1 z 5 Číslo spisu: 2665/2017, O: 16618/2017 Žiar nad Hronom: Vybavuje: Ing. Gocník V E R E J N Á V Y H L Á Š K A STAVEBNÉ POVOLENIE

Strana 1 z 5 Číslo spisu: 2665/2017, O: 16618/2017 Žiar nad Hronom: Vybavuje: Ing. Gocník V E R E J N Á V Y H L Á Š K A STAVEBNÉ POVOLENIE Strana 1 z 5 Číslo spisu: 2665/2017, O: 16618/2017 Žiar nad Hronom: 31.05.2017 Vybavuje: Ing. Gocník V E R E J N Á V Y H L Á Š K A STAVEBNÉ POVOLENIE Mesto Žiar nad Hronom, ktoré je podľa zákona číslo

Podrobnejšie

Šablóna zrkadla

Šablóna zrkadla rgionáln noviny Prčítajt si lpši noviny.... nájdš, čo hľadáš č. 3 /. august 07 /. ročník ໄ 0 77 www.vasdomfar.sk Mát havarijnú poistku? OPRAVTE SI U NÁS ČELNÉ SKLO ZDARMA!!!! SME TU PRE VÁS ROKOV Zlaté

Podrobnejšie

Microsoft Word - schreiber.doc

Microsoft Word - schreiber.doc VÝCHODISÁ ÁVRHU METODIY JADROVEJ BEZPEČOSTI OTAJEROV VYHORETÉHO PALIVA THE METHODOLOGY PROPOSAL BASIS OF SPET FUEL COTAIERS UCLEAR SAFETY Ptr SCHREIBER, Pavol TAUŠA, Pavol VAŽA, Miroslav BOŽI Autori: Pracoviská:

Podrobnejšie

VO-3 Výzva PD - O

VO-3 Výzva PD - O V Ý Z V A zákazka s nízkou hodnotou zadávaná podľa 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov na poskytnutie služby s názvom Vypracovanie projektovej dokumentácie

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2013 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2013 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2013 Vyhlásené: 06.06.2013 Časová verzia predpisu účinná od: 01.01.2014 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 134 Z Á K O N z 15. mája 2013, ktorým

Podrobnejšie

MK/A/2019/ /II/DEA Košice 18. apríl 2019 S T A V E B N É P O V O L E N I E Mesto Košice, pracovisko Košice Západ, Tr. SNP č. 48/A, ako vecne a

MK/A/2019/ /II/DEA Košice 18. apríl 2019 S T A V E B N É P O V O L E N I E Mesto Košice, pracovisko Košice Západ, Tr. SNP č. 48/A, ako vecne a MK/A/2019/09352-03/II/DEA Košice 18. apríl 2019 S T A V E B N É P O V O L E N I E Mesto Košice, pracovisko Košice Západ, Tr. SNP č. 48/A, ako vecne a miestne príslušný stavebný úrad podľa ust. 117 zákona

Podrobnejšie

U Z N E S E N I A zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Novej Dubnici dňa 12. januára 2016 Mestské zastupiteľstvo v Novej Dubnici na svojom zasadnu

U Z N E S E N I A zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Novej Dubnici dňa 12. januára 2016 Mestské zastupiteľstvo v Novej Dubnici na svojom zasadnu U Z N E S E N I A zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Novej Dubnici dňa 12. januára 2016 na svojom zasadnutí prerokovalo: 1. Informatívna správa o výsledku kontroly Najvyššieho kontrolného úradu a

Podrobnejšie

Zmluva o dielo

Zmluva o dielo Zmluva o dielo uzavretá podľa 269 ods. 2 Obchodného zákonníka I. ZMLUVNÉ STRANY 1.1 Objednávateľ: VADAŠ s.r.o. so sídlom: zast.: Pri Vadaši 2, 943 01 Štúrovo Ing. Endre Hogenbuch IČO: 34136215 DIČ : 2020416068

Podrobnejšie

Obec Moravské Lieskové Moravské Lieskové Moravské Lieskové VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK - ZADÁVANIE ZÁKAZKY S NÍZKOU HODNOTOU podľa 117 záko

Obec Moravské Lieskové Moravské Lieskové Moravské Lieskové VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK - ZADÁVANIE ZÁKAZKY S NÍZKOU HODNOTOU podľa 117 záko Obec Moravské Lieskové Moravské Lieskové 657 916 42 Moravské Lieskové VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK - ZADÁVANIE ZÁKAZKY S NÍZKOU HODNOTOU podľa 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene

Podrobnejšie

VLÁDA SLOVENSKEJ REPUBLIKY UZNESENIE VLÁDY SLOVENSKEJ REPUBLIKY č. 444 z 5. júna 2003 k návrhu východísk štátneho rozpočtu na rok 2004 Číslo materiálu

VLÁDA SLOVENSKEJ REPUBLIKY UZNESENIE VLÁDY SLOVENSKEJ REPUBLIKY č. 444 z 5. júna 2003 k návrhu východísk štátneho rozpočtu na rok 2004 Číslo materiálu UZNESENIE VLÁDY SLOVENSKEJ REPUBLIKY č. 444 z 5. júna 2003 k návrhu východísk štátneho rozpočtu na rok 2004 Číslo materiálu: 3889/2003 Predkladateľ: podpredseda vlády a minister financií Vláda A. schvaľuje

Podrobnejšie

(Návrh) 328 VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky z 20. novembra 2015 o minimálnom obsahu ďalšieho odbor

(Návrh) 328 VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky z 20. novembra 2015 o minimálnom obsahu ďalšieho odbor (Návrh) 328 VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky z 20. novembra 2015 o minimálnom obsahu ďalšieho odborného vzdelávania správcov bytových domov a vzoroch

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - SK Prezentace komplet 16-9

Microsoft PowerPoint - SK Prezentace komplet 16-9 Akustika z pohľadu zatepľovacích systémov divízia Weber, Ing. Mária Hlavinková Obsah 1. Úvod, ochrana proti hluku 2. Požiadavky na vzduchovú nepriezvučnosť ETICS 3. Meranie vzduchovej nepriezvučnosti ETICS

Podrobnejšie

/ ZMLUVA O DIE L O č. 2017/10/16 Uzatvorená podľa 536 a nasl. Obchodného zákonníka č. 513/1991 Zb. v znení neskorších predpisov Zmluvné strany: 1. Obj

/ ZMLUVA O DIE L O č. 2017/10/16 Uzatvorená podľa 536 a nasl. Obchodného zákonníka č. 513/1991 Zb. v znení neskorších predpisov Zmluvné strany: 1. Obj / ZMLUVA O DIE L O č. 2017/10/16 Uzatvorená podľa 536 a nasl. Obchodného zákonníka č. 513/1991 Zb. v znení neskorších predpisov Zmluvné strany: 1. Objednávateľ: Zastúpený: Bankové spojenie: č. účtu: IBAN:

Podrobnejšie

ZMLUVA O DIELO uzavretá podľa 536 a násl. Obchodného zákonníka. Článok 1 Zmluvné strany 1.1 Ing. arch. Mariana Šimková Sídlo: Jarná 23, Poproč

ZMLUVA O DIELO uzavretá podľa 536 a násl. Obchodného zákonníka. Článok 1 Zmluvné strany 1.1 Ing. arch. Mariana Šimková Sídlo: Jarná 23, Poproč ZMLUVA O DIELO uzavretá podľa 536 a násl. Obchodného zákonníka. Článok 1 Zmluvné strany 1.1 Ing. arch. Mariana Šimková Sídlo: Jarná 23, 044 24 Poproč IČO: 35471271 DIČ: 1025661560 Bankové spojenie: SLSP

Podrobnejšie

Microsoft Word - Pokyn č k strategii BOZP

Microsoft Word - Pokyn č k strategii BOZP Z B I E R K A INTERNÝCH PREDPISOV KRAJSKÉHO RIADITEĽSTVA HASIČSKÉHO A ZÁCHRANNÉHO ZBORU V PREŠOVE Čiastka 18 Prešov dňa 18.06.2018 Ročník 2018 O b s a h I. časť 18. Pokyn riaditeľa Krajského riaditeľstva

Podrobnejšie

Príloha číslo 1 Príkazu rektora číslo 5/2013-PR K článku 3 bod 1 Príkazu rektora číslo 5/2013 PR Úprava podmienok verejného obstarávania na Slovenskej

Príloha číslo 1 Príkazu rektora číslo 5/2013-PR K článku 3 bod 1 Príkazu rektora číslo 5/2013 PR Úprava podmienok verejného obstarávania na Slovenskej K článku 3 bod 1 Príkazu rektora číslo 5/2013 PR Úprava podmienok verejného obstarávania na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave Výzva na predkladanie ponúk v zmysle 117 zákona č. 343/2015 Z.

Podrobnejšie

003. Výzva na predkladanie ponúk

003. Výzva na predkladanie ponúk 1 Výzva na predkladanie ponúk k zákazke s nízkou hodnotou zadávanej podľa 117 zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej

Podrobnejšie

O B E C / M E S T

O B E C / M E S T Strana 1 z 5 -- Meno (názov firmy) a adresa (sídlo firmy) žiadateľa e-mail:... Tel. č.:... V... dňa... Mesto/Obec... V E C: Žiadosť o vydanie rozhodnutia o zmene stavby pred dokončením - 68 stavebného

Podrobnejšie

Zhotoviteľ: ZoD č. 147/ / 5 Zmluva o dielo č. 147/2019 uzatvorená podľa 536 a nasl. Obchodného zákonníka v znení neskorších predpisov. Zmluvné s

Zhotoviteľ: ZoD č. 147/ / 5 Zmluva o dielo č. 147/2019 uzatvorená podľa 536 a nasl. Obchodného zákonníka v znení neskorších predpisov. Zmluvné s Zhotoviteľ: ZoD č. 147/2019 1 / 5 Zmluva o dielo č. 147/2019 uzatvorená podľa 536 a nasl. Obchodného zákonníka v znení neskorších predpisov. Zmluvné strany Objednávateľ: STEFE Trnava, s.r.o. Sídlo: Františkánska

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Servisný poradca pre mechanické práce nákladných automobilov a autobusov Kód kvalifikácie C3119023-00838 Úroveň SKKR 4 Sektorová rada Automobilový priemysel a strojárstvo SK ISCO-08

Podrobnejšie

MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva v Žiline Číslo materiálu: /2018 K bodu programu INFORMATÍVNA SPRÁVA K PRIPRAVOVAN

MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva v Žiline Číslo materiálu: /2018 K bodu programu INFORMATÍVNA SPRÁVA K PRIPRAVOVAN MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva v Žiline Číslo materiálu: /2018 K bodu programu INFORMATÍVNA SPRÁVA K PRIPRAVOVANÉMU ZÁMERU SCHVÁLIŤ PODANIE ŽIADOSTÍ NA DOTÁCIU A ÚVER

Podrobnejšie

Zmluva PD Nemsova

Zmluva PD Nemsova Z M L U V A O D I E L O uzatvorená podľa 536 a nasl. zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov a podľa zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint ÚLOHA PROJEKTANTA Lektor : Ing. Ján Petržala 1.podpredseda SKSI - Aké sú úlohy projektanta v procesoch prípravy a realizácie stavieb? - Ako môže prispieť projektant ku kvalite procesov prípravy a realizácie

Podrobnejšie

VZOR ŽIADOSŤ O POSKYTNUTIE DOTÁCIE NA OBSTARANIE NÁJOMNÉHO BYTU NA ÚČEL SOCIÁLNEHO BÝVANIA Údaje o prijatí žiadosti Okresný úrad Číslo protokolu: Dátu

VZOR ŽIADOSŤ O POSKYTNUTIE DOTÁCIE NA OBSTARANIE NÁJOMNÉHO BYTU NA ÚČEL SOCIÁLNEHO BÝVANIA Údaje o prijatí žiadosti Okresný úrad Číslo protokolu: Dátu VZOR ŽIADOSŤ O POSKYTNUTIE DOTÁCIE NA OBSTARANIE NÁJOMNÉHO BYTU NA ÚČEL SOCIÁLNEHO BÝVANIA Údaje o prijatí žiadosti Okresný úrad Číslo protokolu: Dátum doručenia: Počet príloh: Dátum overenia: Podpis a

Podrobnejšie

ZMLUVA O DIELO

ZMLUVA O DIELO ZMLUVA O DIELO č. 3 podľa Obchodného zákonníka v zmysle 536 a následne v znení neskorších zmien a doplnkov na Vypracovanie projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie diela 14 b. j. nájomné byty +

Podrobnejšie

Možnosti aplikácie ETICS s EPS v obvodových stenách novostavieb a pri dodatočnom zateplení stavieb projektovaných po roku 2000 v zmysle novely STN 92

Možnosti aplikácie ETICS s EPS v obvodových stenách novostavieb a pri dodatočnom zateplení stavieb projektovaných po roku 2000 v zmysle novely STN 92 Možnosti aplikácie ETICS s EPS v obvodových stenách novostavieb a pri dodatočnom zateplení stavieb projektovaných po roku 2000 v zmysle novely STN 92 0201-2:2017 1 Zatepľovanie nových stavieb z hľadiska

Podrobnejšie

ZMLUVA č PRB/2011 o poskytnutí dotácie na obstaranie nájomných bytov uzavretá podľa 16 zákona č. 443/2010 Z. z. o dotáciách na rozvoj bývania a

ZMLUVA č PRB/2011 o poskytnutí dotácie na obstaranie nájomných bytov uzavretá podľa 16 zákona č. 443/2010 Z. z. o dotáciách na rozvoj bývania a ZMLUVA č. 0102-PRB/2011 o poskytnutí dotácie na obstaranie nájomných bytov uzavretá podľa 16 zákona č. 443/2010 Z. z. o dotáciách na rozvoj bývania a o sociálnom bývaní (ďalej len zmluva") medzi týmito

Podrobnejšie

ODBORNÉ STANOVISKO hlavného kontrolóra k záverečnému účtu Obce Zborov za rok 2018 Podľa 16 ods. 12 zák. č. 583/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách úze

ODBORNÉ STANOVISKO hlavného kontrolóra k záverečnému účtu Obce Zborov za rok 2018 Podľa 16 ods. 12 zák. č. 583/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách úze ODBORNÉ STANOVISKO hlavného kontrolóra k záverečnému účtu Obce Zborov za rok 2018 Podľa 16 ods. 12 zák. č. 583/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Podrobnejšie

Záverečný účet Obce Michal na Ostrove za rok 2016 Predkladá: Mgr. Július Borbély Spracoval: Alžbeta Állóová Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej

Záverečný účet Obce Michal na Ostrove za rok 2016 Predkladá: Mgr. Július Borbély Spracoval: Alžbeta Állóová Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej Záverečný účet Obce Michal na Ostrove za rok 2016 Predkladá: Mgr. Július Borbély Spracoval: Alžbeta Állóová Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej tabuli dňa: Záverečný účet schválený OZ dňa...uznesením

Podrobnejšie

ZMLUVA O DIELO ( 536 a nasl. Obchodného zákonníka) 1. ZMLUVNÉ STRANY 1.1. Objednávateľ : Obec Lehôtka Adresa : Lehôtka č. 23, Halič V zastúpení

ZMLUVA O DIELO ( 536 a nasl. Obchodného zákonníka) 1. ZMLUVNÉ STRANY 1.1. Objednávateľ : Obec Lehôtka Adresa : Lehôtka č. 23, Halič V zastúpení ZMLUVA O DIELO ( 536 a nasl. Obchodného zákonníka) 1. ZMLUVNÉ STRANY 1.1. Objednávateľ : Obec Lehôtka Adresa : Lehôtka č. 23, 985 11 Halič V zastúpení : Richard Laššan, starosta obce IČO : 00316156 DIČ

Podrobnejšie

ZMLUVA O DIELO podľa 91 zákona č. 185/2015 Z.z. Autorský zákon a zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník a LICENČNÁ ZMLUVA podľa 65 a nasl. z

ZMLUVA O DIELO podľa 91 zákona č. 185/2015 Z.z. Autorský zákon a zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník a LICENČNÁ ZMLUVA podľa 65 a nasl. z ZMLUVA O DIELO podľa 91 zákona č. 185/2015 Z.z. Autorský zákon a 631-643 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník a LICENČNÁ ZMLUVA podľa 65 a nasl. zákona č. 185/2015 Z.z. Autorský zákon Servisné centrum

Podrobnejšie

MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-NOVÉ MESTO Junácka ul. č. 1, Bratislava /2018/ÚKSP/HADL-68 Bratislava, R O Z H O D N U T I E Mestská

MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-NOVÉ MESTO Junácka ul. č. 1, Bratislava /2018/ÚKSP/HADL-68 Bratislava, R O Z H O D N U T I E Mestská MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-NOVÉ MESTO Junácka ul. č. 1, 832 91 Bratislava 3 8437/2018/ÚKSP/HADL-68 Bratislava, 17. 9. 2018 R O Z H O D N U T I E Mestská časť Bratislava - Nové Mesto, ako stavebný úrad príslušný

Podrobnejšie

M e s t o L u č e n e c Materiál na zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Lučenci Strana 1 z 8 Materiál pre zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Luče

M e s t o L u č e n e c Materiál na zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Lučenci Strana 1 z 8 Materiál pre zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Luče M e s t o L u č e n e c Materiál na zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Lučenci Strana 1 z 8 Materiál pre zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Lučenci na 2. riadnu schôdzu konanú dňa: 03.02.2015 Číslo:

Podrobnejšie

(Microsoft Word prechod spr\341vy bytov.doc)

(Microsoft Word prechod spr\341vy bytov.doc) Určené na zasadnutie MsZ v Moldave nad Bodvou dňa 04.02.2016 V Moldave nad Bodvou, dňa 08.01.2016 Dôvodová správa k bodu č. 12 Zámer mesta Moldava nad Bodvou č. 6/2016 Prechod správy bytov vo vlastníctve

Podrobnejšie

[Zadajte podtitul dokumentu] Žilina Výzva na predloženie cenovej ponuky (zákazka podľa 117 Zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní

[Zadajte podtitul dokumentu] Žilina Výzva na predloženie cenovej ponuky (zákazka podľa 117 Zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní [Zadajte podtitul dokumentu] Žilina 07. 12. 2018 Výzva na predloženie cenovej ponuky (zákazka podľa 117 Zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len

Podrobnejšie

Výzva na predkladanie ponúk: Technický dozor pre stavbu "Rekonıtrukcia a prístavba hasièskej zbrojnice Drahovce"

Výzva na predkladanie ponúk: Technický dozor pre stavbu Rekonıtrukcia a prístavba hasièskej zbrojnice Drahovce Výzva na predkladanie ponúk 1. Identifikácia verejného obstarávateľa Názov, adresy a kontaktné miesto Názov: Obec Drahovce Poštová adresa: Hlavná 429/127, 922 41 Drahovce IČO: 00312461 tel.č.: 033 7783133

Podrobnejšie

WCP_SK_WF2014_pozvanka_STRANKY.indd

WCP_SK_WF2014_pozvanka_STRANKY.indd Pozvánka 2014 29. 1. 2014 PREŠOV 4. 2. 2014 ŽILINA 11. 2. 2014 BRATISLAVA Účastníkov Wienerberger fóra čaká v každom mieste konania losovanie o víkendový pobyt pre 2 osoby! odborné informácie z praxe pre

Podrobnejšie

Starosta mestskej časti Košice – Sídlisko Ťahanovce

Starosta mestskej časti Košice – Sídlisko Ťahanovce Starosta mestskej časti Košice-Sídlisko Ťahanovce Košice, 18. septembra 2017 P O Z V Á N K A Vážená pani poslankyňa, vážený pán poslanec, v zmysle 15 ods. 2 písm. a) zákona SNR číslo 401/1990 Zb. o meste

Podrobnejšie

Z M L U V A O D I E L O č. 8 /2016 O zabezpečení realizácie stavby uzavretá podľa ustanovení par. 536 a nasl. Obchodného zákonníka 513/1991 Zb. / Ďale

Z M L U V A O D I E L O č. 8 /2016 O zabezpečení realizácie stavby uzavretá podľa ustanovení par. 536 a nasl. Obchodného zákonníka 513/1991 Zb. / Ďale Z M L U V A O D I E L O č. 8 /2016 O zabezpečení realizácie stavby uzavretá podľa ustanovení par. 536 a nasl. Obchodného zákonníka 513/1991 Zb. / Ďalej len ZoD / 1. 1 ZHOTOVITEĽ : I. ZMLUVNÉ STRANY Názov:

Podrobnejšie

Z M L U V A O D I E L O č. 10 /2010 O zabezpečení realizácie stavby uzavretá podľa ustanovení par. 536 a nasl. Obchodného zákoníka 513/1991 Zb. / Ďale

Z M L U V A O D I E L O č. 10 /2010 O zabezpečení realizácie stavby uzavretá podľa ustanovení par. 536 a nasl. Obchodného zákoníka 513/1991 Zb. / Ďale Z M L U V A O D I E L O č. 10 /2010 O zabezpečení realizácie stavby uzavretá podľa ustanovení par. 536 a nasl. Obchodného zákoníka 513/1991 Zb. / Ďalej len ZoD / I. ZMLUVNÉ STRANY 1. 1 ZHOTOVITEĽ : ASTA

Podrobnejšie

14. rs. zn Vyvesené dňa. Mesto Prešov Zvesené dňa Hlavná ul. č. 73, Prešov PSČ 080 Ol Číslo: SU/6862/2019-Fa V Prešove dňa: Vec Ži

14. rs. zn Vyvesené dňa. Mesto Prešov Zvesené dňa Hlavná ul. č. 73, Prešov PSČ 080 Ol Číslo: SU/6862/2019-Fa V Prešove dňa: Vec Ži 14. rs. zn Vyvesené dňa. Mesto Prešov Zvesené dňa -------- Hlavná ul. č. 73, Prešov PSČ 080 Ol Číslo: SU/6862/2019-Fa V Prešove dňa: 12.06.2019 Vec Žiadosť o vydanie stavebného povolenia..:. Bytové družstvo

Podrobnejšie

OZNÁMENIE O VYHLÁSENÍ VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA PODLIMITNÉ ZÁKAZKY Druh postupu x Verejná súťaž Užšia súťaž Užšia súťaž so skrátenými lehotami Rokovacie

OZNÁMENIE O VYHLÁSENÍ VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA PODLIMITNÉ ZÁKAZKY Druh postupu x Verejná súťaž Užšia súťaž Užšia súťaž so skrátenými lehotami Rokovacie OZNÁMENIE O VYHLÁSENÍ VEREJNÉHO OBSTARÁVANIA PODLIMITNÉ ZÁKAZKY Druh postupu x Verejná súťaž Užšia súťaž Užšia súťaž so skrátenými lehotami Rokovacie konanie so zverejnením Rokovacie konanie so zverejnením

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Otváracia konferencia projektu DELIVER: Sídliská ako živé miesta odolné voči zmene klímy 12.9. 2018 Univerzitná knižnica Bratislava Praktické skúsenosti a výsledky financovania obnovy bytového fondu s

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a

Z á p i s n i c a Z á p i s n i c a zo 3. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Snežnici, konaného dňa 02.02.2015 o 17:00 h. Prítomní: podľa prezenčnej listiny R o k o v a n i e Zasadnutie Obecného zastupiteľstva zahájil

Podrobnejšie

Obec Červený Hrádok Červený Hrádok Malé Vozokany VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK ZADÁVANIE ZÁKAZKY S NÍZKOU HODNOTOU PODĽA ZÁKONA O VEREJNOM OB

Obec Červený Hrádok Červený Hrádok Malé Vozokany VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK ZADÁVANIE ZÁKAZKY S NÍZKOU HODNOTOU PODĽA ZÁKONA O VEREJNOM OB Obec Červený Hrádok Červený Hrádok 193 951 82 Malé Vozokany VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK ZADÁVANIE ZÁKAZKY S NÍZKOU HODNOTOU PODĽA ZÁKONA O VEREJNOM OBSTARÁVANÍ Obec Červený Hrádok ako verejný obstarávateľ

Podrobnejšie

U Z N E S E N I E

U Z N E S E N I E U Z N E S E N I E zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Podolí, konaného dňa 11.01.2016 o 19.oo hodine v zasadačke OcÚ. - K organizačnému zabezpečeniu priebehu obecného zastupiteľstva /ďalej len OZ/:

Podrobnejšie

OBEC Raková, Ústredie č

OBEC Raková, Ústredie č Všeobecné záväzné nariadenie obce Raková ktorým sa určuje postup pri poskytovaní finančných prostriedkov na vykonanie opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately Obec Raková v súlade s ustanovením

Podrobnejšie

ZMLUVA O DIELO

ZMLUVA O DIELO ZMLUVA O DIELO uzavretá podľa 536 a násl. Obchodného zákonníka Čl. I. Zmluvné strany 1.1 Objednávateľ : OBEC ZBOROV Sídlo : Obecný úrad Zborov, ulica Lesná č.10, PSČ : 086 33 IČO : 00 32 27 41 DIČ : 2020624804

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Podlahár špeciálnych podláh Kód kvalifikácie C7122001-01534 Úroveň SKKR 3 Sektorová rada Stavebníctvo, geodézia a kartografia SK ISCO-08 7122001 / Podlahár SK NACE Rev.2 F STAVEBNÍCTVO,

Podrobnejšie

Verejná súťaž

Verejná súťaž Súťažné podklady VS180002 Názov obchodnej verejnej súťaže (ďalej len súťaž ): Osadenie bezpečnostných uzáverov na vstupné prípojky sond ZS5 - realizácia OBSAH A. POKYNY PRE NAVRHOVATEĽOV A.1 VŠEOBECNÉ

Podrobnejšie

VÝZVA NA PREDLOŽENIE PONUKY v zmysle 9 ods. 9 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskoršíc

VÝZVA NA PREDLOŽENIE PONUKY v zmysle 9 ods. 9 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskoršíc VÝZVA NA PREDLOŽENIE PONUKY v zmysle 9 ods. 9 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov KO-ZVO-9-240-14 1. Verejný obstarávateľ:

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Stavebno-technický dozor Kód kvalifikácie U2142005-01164 Úroveň SKKR 7 Sektorová rada Stavebníctvo, geodézia a kartografia SK ISCO-08 2142005 / Stavebný dozor SK NACE Rev.2 F STAVEBNÍCTVO,

Podrobnejšie

OBSAH ODBORNÉHO STANOVISKA HLAVNÉHO KONTROLÓRA K NÁVRHU ROZPOČTU

OBSAH  ODBORNÉHO   STANOVISKA  HLAVNÉHO KONTROLÓRA  K   NÁVRHU  ROZPOČTU Hlavná kontrolórka obce Sklené Stanovisko hlavnej kontrolórky k návrhu rozpočtu obce na rok 2019 a roky 2020-2021 V zmysle 18f, odsek 1, písmeno c) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších

Podrobnejšie

Microsoft Word - ZMLUVA O DIELO voda I.doc

Microsoft Word - ZMLUVA O DIELO voda I.doc ZMLUVA O DIELO uzatvorená podľa 536 a nasl. Obchodného zákonníka (zákona č. 513/1991 Zb. v znení neskorších predpisov) OBJEDNÁVATEĽ: Z m l u v n é s t r a n y Obec: Gočovo Sídlo: 049 24 Gočovo 92 Štatutárny

Podrobnejšie

MESTO STARÁ ĽUBOVŇA Číslo záznamu: 832/2019/RVO V Ý Z V A na zákazku s nízkou hodnotou podľa 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o z

MESTO STARÁ ĽUBOVŇA Číslo záznamu: 832/2019/RVO V Ý Z V A na zákazku s nízkou hodnotou podľa 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o z Číslo záznamu: 832/2019/RVO V Ý Z V A na zákazku s nízkou hodnotou podľa 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej

Podrobnejšie

Čo o by mal investor vyžadova adovať od dodávate vateľa Seminár S ENERGIOU EFEKTÍVNE V BYTOVÝCH DOMOCH Október 2011 Revízia:

Čo o by mal investor vyžadova adovať od dodávate vateľa Seminár S ENERGIOU EFEKTÍVNE V BYTOVÝCH DOMOCH Október 2011 Revízia: Čo o by mal investor vyžadova adovať od dodávate vateľa Seminár S ENERGIOU EFEKTÍVNE V BYTOVÝCH DOMOCH Október 2011 Revízia: 09-2011 Kedy zvýšiť pozornosť Dodávateľ sľubuje vyššie ako 70 % pokrytie ročných

Podrobnejšie

Kód: Stavba: SÚHRNNÝ LIST STAVBY Zníženie energetickej náročnosti administratívnej budovy výrobnej haly PE plast Vikartovce JKSO: KS: Miesto: V

Kód: Stavba: SÚHRNNÝ LIST STAVBY Zníženie energetickej náročnosti administratívnej budovy výrobnej haly PE plast Vikartovce JKSO: KS: Miesto: V ód: SÚHRNNÝ LIST STAVBY 201816 Zníženie energetickej náročnosti administratívnej budovy výrobnej haly PE plast Vikartovce JSO: S: Miesto: Vikartovce Dátum: Objednávateľ: Obec Vikartovce Zhotoviteľ: Projektant:

Podrobnejšie

Z M L U V A O D I E L O č. 16 /2011 O zabezpečení realizácie stavby uzavretá podľa ustanovení 536 a nasl. Obchodného zákoníka 513/1991 Zb. /Ďalej len

Z M L U V A O D I E L O č. 16 /2011 O zabezpečení realizácie stavby uzavretá podľa ustanovení 536 a nasl. Obchodného zákoníka 513/1991 Zb. /Ďalej len Z M L U V A O D I E L O č. 16 /2011 O zabezpečení realizácie stavby uzavretá podľa ustanovení 536 a nasl. Obchodného zákoníka 513/1991 Zb. /Ďalej len ZoD/ I. ZMLUVNÉ STRANY 1. 1 ZHOTOVITEĽ : ASTA spol.

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 Aktivity Inštitútu pre výskum práce a rodiny ku skvalitneniu výskumu v oblasti BOZP RNDr. Miroslava Kordošová, PhD. Ing. Mgr. Jana Urdziková, PhD. Konferencia Aktuálne otázky BOZP 2017 06. - 08.11.2017,

Podrobnejšie

RD_Bungalov 1072 N.xls

RD_Bungalov 1072 N.xls Účel spracovania energetického certifikátu: Nová budova Významná obnova Predaj Prenájom Iný účel Celková podlahová plocha: 116,00 m 2 vydaný podľa zákona č. 555/2005 Z. z. o energetickej hospodárnosti

Podrobnejšie

Výskum a vývoj

Výskum a vývoj VÝSKUM A VÝVOJ, PROJEKČNÁ ČINNOSŤ, VÝROBA, MONTÁŽ, KONTROLA, OPRAVA, ÚPRAVA A ÚDRŽBA KONŠTRUKCIÍ A ČASTÍ TECHNICKÝCH SYSTÉMOV, ZARIADENÍ A STROJOV. HLAVNÉ PROFESIJNÉ ČINNOSTI V RÁMCI KOMPLEXNÉHO RIEŠENIA

Podrobnejšie

Výzva

Výzva Výzva na predkladanie ponúk č. RZ - 789/2019 k zákazke podľa 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej tiež ZoVO )

Podrobnejšie

Lukáš Thomka Horná Strieborná 4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL: Rodinný dom, obec Polkanová - Staré Hory, okres Ba

Lukáš Thomka Horná Strieborná 4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL:   Rodinný dom, obec Polkanová - Staré Hory, okres Ba Lukáš Thomka Horná Strieborná 4, 97401 Banská Bystrica Tel. / fax: 0948171800 URL: www.dodomceka.sk Rodinný dom, obec Polkanová - Staré Hory, okres Banská Cena - Predaj: 133 000,00 Kraj: Okres: Obec: Ulica:

Podrobnejšie

Zmluva o dielo uzatvorená v zmysle 536 a nasl. zákona č. 513/1991 Zb. (Obchodný zákonník) v znení neskorších právnych predpisov Objedn áva teľ : Zastú

Zmluva o dielo uzatvorená v zmysle 536 a nasl. zákona č. 513/1991 Zb. (Obchodný zákonník) v znení neskorších právnych predpisov Objedn áva teľ : Zastú Zmluva o dielo uzatvorená v zmysle 536 a nasl. zákona č. 513/1991 Zb. (Obchodný zákonník) v znení neskorších právnych predpisov Objedn áva teľ : Zastúpený: Telefón: IČO: DIČ: ( ďalej len objednávate!"')

Podrobnejšie

Zadanie zákazky Postupom podľa 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov Identifikácia verejného obs

Zadanie zákazky Postupom podľa 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov Identifikácia verejného obs Zadanie zákazky Postupom podľa 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov Identifikácia verejného obstarávateľa Názov: Ekonomická univerzita v Bratislave

Podrobnejšie

Správa o činnosti na úseku Výstavby za rok 2011 Stavebný úrad činnosť odboru v oblasti správnej agendy V roku 2011 Stavebný úrad vo Vysokej nad Kysuco

Správa o činnosti na úseku Výstavby za rok 2011 Stavebný úrad činnosť odboru v oblasti správnej agendy V roku 2011 Stavebný úrad vo Vysokej nad Kysuco Správa o činnosti na úseku Výstavby za rok 2011 Stavebný úrad činnosť odboru v oblasti správnej agendy V roku 2011 Stavebný úrad vo Vysokej nad Kysucou riešil nasledovne: Stavebné povolenia novostavby:

Podrobnejšie

Ziadost_o_stavebne_povolenie

Ziadost_o_stavebne_povolenie V... Dňa... Obec Lazany Stavebný úrad Hlavná 59/56 972 11 Lazany VEC: ŽIADOSŤ O STAVEBNÉ POVOLENIE a/ podľa ust. 66 stavebného zákona (samostatné stavebné konanie) b/ podľa ust. 39a a 66 stavebného zákona

Podrobnejšie

Výzva na predkladanie ponúk v súlade s 117 zákonač. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších p

Výzva na predkladanie ponúk v súlade s 117 zákonač. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších p Výzva na predkladanie ponúk v súlade s 117 zákonač. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Číslo: 95/2017 Názov zákazky: Dodávka a osadenie

Podrobnejšie

VÝZVA Č. 1/2016 NA PREDKLADANIE ŽIADOSTÍ O POSKYTNUTIE PRÍSPEVKU NA ZATEPLENIE RODINNÉHO DOMU Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Sl

VÝZVA Č. 1/2016 NA PREDKLADANIE ŽIADOSTÍ O POSKYTNUTIE PRÍSPEVKU NA ZATEPLENIE RODINNÉHO DOMU Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Sl VÝZVA Č. 1/2016 NA PREDKLADANIE ŽIADOSTÍ O POSKYTNUTIE PRÍSPEVKU NA ZATEPLENIE RODINNÉHO DOMU Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky (ďalej len ministerstvo ) v zmysle

Podrobnejšie

67

67 OBEC TRENČIANSKA TURNÁ Obecný úrad v Trenčianskej Turnej č. 86, PSČ 913 21 Číslo: SÚ 578/2018-002 IZ V Trenčianskej Turnej, dňa 30.5.2018 VEREJNÁ VYHLÁŠKA S T A V E B N É P O V O L E N I E Obec Trenčianska

Podrobnejšie

inzinierska_cinnost_kotolna_HP_

inzinierska_cinnost_kotolna_HP_ Zadanie zákazky Postupom podľa 9 ods. 9 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov 1. Identifikácia verejného obstarávateľa Názov: Ekonomická univerzita v Bratislave

Podrobnejšie

Pre rokovanie Mestského zastupiteľstva Mesta Dolný Kubín K bodu : Správa o výsledkoch kontroly Materiál obsahuje : 1. Vlastnú správu Poradie správy :

Pre rokovanie Mestského zastupiteľstva Mesta Dolný Kubín K bodu : Správa o výsledkoch kontroly Materiál obsahuje : 1. Vlastnú správu Poradie správy : Pre rokovanie Mestského zastupiteľstva Mesta Dolný Kubín K bodu : Správa o výsledkoch kontroly Materiál obsahuje : 1. Vlastnú správu Poradie správy : 2 2. Prílohu č.1 - Správa z kontroly hospodárenia a

Podrobnejšie

Zápis zo zasadnutia OZ v Novej Polhore konaného dňa Prítomní: podľa priloženej prezenčnej listiny Mimoriadne zasadnutie obecného zastupiteľ

Zápis zo zasadnutia OZ v Novej Polhore konaného dňa Prítomní: podľa priloženej prezenčnej listiny Mimoriadne zasadnutie obecného zastupiteľ Zápis zo zasadnutia OZ v Novej Polhore konaného dňa 27.02.2017 Prítomní: podľa priloženej prezenčnej listiny Mimoriadne zasadnutie obecného zastupiteľstva v Novej Polhore zvolal a viedol starosta obce

Podrobnejšie

Microsoft Word - vzn0407.DOC

Microsoft Word - vzn0407.DOC doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov - 1- doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Mesto Liptovský Mikuláš na základe 6 ods. 1 zákona SNR č. 369/1990

Podrobnejšie

vyzva_oprava strechy_ZA

vyzva_oprava strechy_ZA VÝZVA na predloženie cenovej ponuky podľa 9 ods. 9 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov na predmet zákazky Oprava strechy

Podrobnejšie

ZMLUVA O DIELO č. 20/08/2014

ZMLUVA  O  DIELO č. 20/08/2014 ZMLUVA O DIELO č. 20/08/2014 uzavretá v zmysle 536 a nasl. Obchodného zákonníka č. 513/1991 Zb. v znení neskorších predpisov medzi týmito zmluvnými stranami: I. ZMLUVNÉ STRANY Objednávateľ: Názov: Obec

Podrobnejšie

ZMLUVA O DIELO

ZMLUVA O DIELO ZMLUVA O DIELO uzavretá podľa 631 a nasl. Občianskeho zákonníka Na zhotovenie stavby: Revitalizácia centra obce Čierny Balog Stavebný objekt: Chodník pre peších pri ceste III/5293 KM 0,86061-1,16071 medzi:

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie Obce Žabokreky nad Nitrou č. 11/2010 o podmienkach poskytovania finančných príspevkov z rozpočtu obce na vykonávanie opat

Všeobecne záväzné nariadenie Obce Žabokreky nad Nitrou č. 11/2010 o podmienkach poskytovania finančných príspevkov z rozpočtu obce na vykonávanie opat Všeobecne záväzné nariadenie Obce Žabokreky nad Nitrou č. 11/2010 o podmienkach poskytovania finančných príspevkov z rozpočtu obce na vykonávanie opatrení v oblasti sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej

Podrobnejšie

2. Príloha Návrh zmluvy - stavebný dozor

2. Príloha Návrh zmluvy - stavebný dozor MANDÁTNA ZMLUVA č.... uzatvorená podľa 566 a násl. zákona č. 513/1991 Zb. (Obchodného zákonníka) v znení neskorších predpisov a doplnkov Čl. 1. Zmluvné strany 1.1 Mandant: Obchodné meno: Sídlo verejného

Podrobnejšie

MESTO PIEŠŤANY

MESTO    PIEŠŤANY Spis číslo: 3326/2019-1 Evidenčné číslo záznamu: 35395/2019/1 Výzva na predkladanie ponúk zákazka na poskytnutie služby: Zriadenie kaviarne v kine Úsmev - zadávanie zákazky s nízkou hodnotou podľa 117

Podrobnejšie

MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Mestské zastupiteľstvo v Žiline Číslo materiálu: /2017 K bodu programu STANOVISKO HLAVNÉHO KONTROLÓRA

MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Mestské zastupiteľstvo v Žiline Číslo materiálu: /2017 K bodu programu STANOVISKO HLAVNÉHO KONTROLÓRA MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Mestské zastupiteľstvo v Žiline Číslo materiálu: /2017 K bodu programu STANOVISKO HLAVNÉHO KONTROLÓRA MESTA ŽILINA K DODRŽANIU PODMIENOK PRE PRIJATIE NÁVRATNÝCH

Podrobnejšie

ODBOR:právny

ODBOR:právny VÝZVA na predloženie cenovej ponuky podľa 5 ods. 4 a 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon o verejnom

Podrobnejšie

OKRESNÝ ÚRAD Košice - okolie, Hroncova 13, Košice

OKRESNÝ ÚRAD Košice - okolie, Hroncova 13, Košice V Košiciach dňa 08.04.2019 MK/A/2019/10207-04/ I /KON STAVEBNÉ POVOLENIE Mesto Košice, pracovisko Košice - Staré Mesto, Hviezdoslavova 7, Košice, ako vecne a miestne príslušný stavebný úrad podľa 117 ods.

Podrobnejšie