ABSCHNITT

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "ABSCHNITT"

Prepis

1 STRANA 1/5 AUGUST 2015 PAGE 1/5 AUGUST 2015 ZAUJÍMAVÉ PRÍPADY Z EURÓPSKEHO SÚDNEHO DVORA V tomto vydaní Mailing BMB Leitner by sme Vás chceli informovať o zaujímavých rozsudkoch Európskeho súdneho dvora, ktoré sa týkajú tak dane z príjmov ako aj DPH. zdaňovaní výhier V zmysle talianskej daňovej legislatívy sa za ostatné príjmy považujú aj výhry v lotériách, vo verejných hrách a stávkach. Výhry vyplatené talianskymi herňami boli následne od dane oslobodené, zatiaľ čo výhry vyplatené zahraničnými herňami podliehali zdaneniu. Podľa ESD tak v predmetnom spore dochádza k zníženiu atraktivity hrania hazardných hier v iných členských štátoch a hráči (príjemcovia služieb) sú odrádzaní od účasti na hrách v iných členských štátoch. Postup uplatňovaný talianskou daňovou správou je teda diskriminačný. Diskriminačné obmedzenie je zlučiteľné s právom EÚ iba vtedy, ak jeho cieľom je zaručiť verejný poriadok, verejnú bezpečnosť alebo verejné zdravie. ESD rozhodol, že ak dochádza k zdaneniu výhier z kasín plynúcich zo zahraničia, pričom rovnaké typy príjmov plynúce z Talianska sú oslobodené, sú takéto ustanovenia v rozpore so slobodným poskytovaním služieb a sú neodôvodnene diskriminačné. INTERESTING ECJ CASES In this issue of Mailing BMB Leitner we would like to inform you about interesting ECJ rulings in the area of income tax as well as VAT. respect to the taxation of Within the meaning of Italian tax law, other income includes also in lotteries, games of chance and bets. The paid out by Italian gambling houses were subsequently exempt from tax, while the paid out by foreign gambling houses were subject to taxation. In the view of the ECJ, this situation results in reducing the attractiveness of gambling in other member states and the gamblers (recipients of services) are discouraged from participating in gambling in other member states. Thus the approach applied by the Italian tax administration is discriminatory. A discriminatory restriction is compatible with EU law only if it pursues objectives of public order, public security or public health. ECJ has ruled that if obtained in casinos situated abroad are taxed, while the same type of income obtained from Italy is exempt from tax, the relevant provisions are in conflict with the freedom to provide services. Such discrimination is not justified.

2 STRANA 2/5 AUGUST 2015 PAGE 2/5 AUGUST 2015 metódy vyňatia Holdingová spoločnosť (ďalej len holding ) založená podľa práva štátu Delaware (USA) mala miesto skutočného vedenia v Nemecku. Z tohto dôvodu bola pre daňové účely považovaná za nemeckého rezidenta. Holding mal podiely vo viacerých dcérskych spoločnostiach, ktoré boli tak rezidentmi v EÚ (Nemecko, Francúzsko, Spojené kráľovstvo, Belgicko, Dánsko) ako aj mimo EÚ (Nórsko, Kanada). V predmetnom spore išlo o rozdielny spôsob zdaňovania dividend, resp. aplikácie metódy na zamedzenie dvojitého zdanenia, a síce v závislosti od toho, či boli dividendy vyplatené spoločnosťou z Nemecka alebo z iných krajín. Rozdielny postup pri zamedzení dvojitého zdanenia mal za následok, že v prípade, ak materská spoločnosť vykazovala straty, mohlo dôjsť pri tuzemskej výplate dividend k daňovým preplatkom. V prípade cezhraničných výplat dividend takáto možnosť neexistuje. Členský štát má v zásade voľnosť pri zamedzení dvojitého zdanenia. Metóda zápočtu a metóda vyňatia sú rovnocenné metódy, pokiaľ daňová sadzba na zahraničné dividendy nie je vyššia ako na tuzemské, resp. započítanie dane je aspoň také vysoké ako suma dane zaplatená v zahraničí. exemption methods The place of effective management of a holding company (hereafter holding ) established under the law of Delaware (USA) was situated in Germany. Consequently, the holding was considered to be a German tax resident. The holding held shares in numerous subsidiaries residing in the EU (Germany, France, United Kingdom, Belgium, Denmark), as well as outside the EU (Norway, Canada). The subject matter of the case was a differing approach to the taxation of dividends, in particular the application of a method to eliminate double taxation, depending on whether the dividends were distributed by a company residing in Germany or elsewhere. The consequence of the differing approach to the elimination of double taxation was that if the parent company generated losses, the inland distribution of dividends could result in tax overpayments. With respect to crossborder dividend distribution this option did not exist. In principle, member states may choose the method in which double taxation will be eliminated. The credit method and the exemption method are equal, unless the tax rate on foreign dividends is higher than the rate on inland dividends, i.e. the tax credit is at least as high as the tax amount paid abroad.

3 STRANA 3/5 AUGUST 2015 PAGE 3/5 AUGUST 2015 Dôsledky prípadnej vedomosti o podvodnom správaní subjektu v Vzhľadom na uvedené ESD rozhodol, že prístup nemeckej daňovej správy, na základe ktorého sa pri vyplácaní tuzemských dividend aplikuje metóda zápočtu a na cezhraničné vyplácanie dividend metóda vyňatia, nie je v rozpore s voľným pohybom kapitálu a členské štáty môžu takýto postup uplatňovať. Podľa nášho názoru je tento postup možný aplikovať aj pri iných typoch príjmov. Dôsledky prípadnej vedomosti o podvodnom správaní subjektu v Súdny dvor sa zaoberal posúdením priznania práv na odpočet DPH, na vrátenie dane v systéme refundácie a na uplatnenie oslobodenia pri dodaní tovaru do iného členského štátu (ČŠ) v prípade, ak subjekt vie, alebo mohol vedieť, že jeho transakcia je súčasťou reťazca obchodov, ktorých cieľom je podvodné konanie v inom ČŠ. Súdny dvor vo svojom rozsudku jednoznačne vyjadril názor, že aj prípadná vedomosť o podvodnom konaní iného článku reťazca bude mať za následok neuznanie práv vyplývajúcich z DPH smernice. Subjektu, ktorý vedel alebo mohol vedieť o podvodnom konaní, nebude umožnené odpočítať daň, žiadať o refundáciu, ani uplatniť oslobodenie od dane, a to aj pri absencii ustanovení v lokálnom práve, ktoré by umožnili sankcie takéhoto rozsahu. Rozsudok súdneho dvora ukladá interpretovať zamietnutie týchto práv vo svetle znenia a účelu DPH smernice. In the light of the above, the ECJ has ruled that the approach of the German tax administration, according to which the credit method is applied on inland dividends and the exemption method is applied on cross-border dividends, is not in conflict with the free movement of capital and member states are free to apply such an approach. In our opinion this approach may be applied also to other types of income. behaviour of an entity within a chain transaction ECJ dealt with the question whether the right for VAT deduction, for a tax refund within the refund system and for claiming the exemption upon the supply of goods to another member state (MS) shall be granted if the entity has or could have known that its transaction is a part of chain transactions the aim of which is fraudulent behaviour in another MS. In its ruling the ECJ has unambiguously expressed the opinion that also eventual behaviour of another entity involved in a shall lead to the rejection of the rights resulting from the VAT Directive. Entities that had or could have known of fraudulent behaviour, shall not be allowed to deduct input VAT, apply for refunds and/or claim tax exemptions, even if the national law does not comprise provisions which would enable imposing sanctions in this extent. According to the ECJ ruling, the rejection of these rights shall be interpreted in the light of VAT Directive s wording and purpose.

4 STRANA 4/5 AUGUST 2015 PAGE 4/5 AUGUST 2015 Môžu viesť formálne pochybenia spoločnosti pri nadobudnutí tovaru k zamietnutiu jej práva na company upon the acquisition of goods lead to the refusal of right Súdny dvor dokonca konštatuje, že subjektu môžu byť odmietnuté práva aj v prípade, že k podvodnému konaniu v rámci jeho obchodného reťazca došlo aj v inom ČŠ. tovaru k zamietnutiu jej práva na Súdny dvor sa zaoberal situáciou, kde talianske daňové úrady zamietli spoločnosti nárok na odpočet pri nadobudnutí tovaru z dôvodu, že táto spoločnosť uviedla faktúry týkajúce sa nadobudnutia v záznamoch ako oslobodené, neodviedla daň na výstupe ale zároveň si neodpočítala daň na vstupe. Podstatnou otázkou v spore bolo, či nesplnenie formálnych povinností (správne vedené záznamy pre účely DPH) predstavuje hmotnoprávnu podmienku odpočtu DPH. Súdny dvor dospel k záveru, že za predpokladu splnenia hmotnoprávnych podmienok odpočtu, nesplnenie formálnych podmienok nemôže viesť k strate práva na odpočet. V jednom z najnovších rozsudkov sa súdny dvor zaoberal otázkou, či plnenie, ktoré spočíva v poskytnutí záruky na niektoré súčiastky ojazdeného vozidla v prípade poruchy spoločnosťou nezávislou od predajcu tohto vozidla predstavuje poistné plnenie oslobodené od DPH alebo službu podliehajúcu DPH. V prípade pred súdom bol poplatok za záruku súčasťou kúpnej ceny vozidla. Moreover, the ECJ states that the entity may be denied these rights even if the fraudulent behaviour within the particular occurred also in another MS. company upon the acquisition of goods lead to the refusal of right to deduct the input VAT? The ECJ dealt with the situation when Italian tax authorities refused the right of a company to deduct tax upon the acquisition of goods on the grounds that this company had marked the invoices regarding the acquisition in its records as exempt, had not paid the output VAT, but, had not deducted the input VAT either. The key question in this case was whether the failure to meet formal requirements (keeping records for VAT purposes correctly) constitutes a substantive prerequisite for an input VAT deduction. ECJ has arrived at the conclusion that, under the assumption that substantive prerequisites for the deduction are met, the failure to meet formal requirements cannot result in the denial of the deduction right. insurance service or supply In one of its latest rulings the ECJ dealt with the question whether the service consisting of the provision of warranty for selected used vehicle parts in the event of a defect provided by a company not related to the dealer of this vehicle constitutes a VAT-exempt service or a supply subject to VAT. In the case in question, the warranty fee was a part of the vehicle purchase price.

5 STRANA 5/5 AUGUST 2015 PAGE 5/5 AUGUST 2015 Súdny dvor dospel k záveru, že také plnenie predstavuje poistné plnenie oslobodené od DPH. Súdny dvor tiež skonštatoval, že v prípade predaja ojazdeného vozidla a zároveň pri poskytnutí záruky na opravy sa majú tieto dve plnenia posudzovať z pohľadu DPH oddelene. Autori/Authors: ECJ has arrived at the conclusion that such service constitutes a VAT-exempt service. Further, the court stated that if a used vehicle is sold and a repair warranty is provided at the same time, these supplies are to be treated separately from the VAT perspective. Anna Fábryová Partner Miroslava Zaťková Tax Manager ISSUED BY BMB Leitner Zámocká Bratislava T F M office@bmbleitner.sk Informácie uvedené v tomto materiáli sú iba informatívnej povahy. Aj keď zostavovaniu tohto materiálu bola venovaná profesionálna pozornosť, spoločnosť BMB Leitner neprijíma žiadnu zodpovednosť za prípadné chyby či nepresnosti, ani nezodpovedá za žiadne škody vzniknuté na základe spoliehania sa na tieto informácie. V každom prípade odporúčame vyžiadať si pre konkrétnu problematiku odbornú radu. This material is for information purposes only. Although it was prepared with due professional care, the firm BMB Leitner will not be held liable for any errors or inaccuracies, nor will it be held liable for any damage sustained as a result of reliance on this information. In any case, we advise you to seek professional advice for a particular issue.

ABSCHNITT

ABSCHNITT STRANA 1/5 JÚL 2016 PAGE 1/5 JULY 2016 DPH pri službách vzťahujúcich sa na nehnuteľnosť VAT on services connected with DPH PRI SLUŽBÁCH VZŤAHUJÚCICH SA NA NEHNUTEĽNOSŤ V tomto vydaní Mailing BMBLeitner

Podrobnejšie

ABSCHNITT

ABSCHNITT STRANA 1/6 JANUÁR PAGE 1/6 JANUARY ZMENY V DANIACH V KOCKE Rok 2015 bol opäť bohatý na zmeny v daňovej legislatíve, o ktorých sme Vás priebežne informovali. V tomto Mailingu prinášame ich stručné zhrnutie.

Podrobnejšie

ABSCHNITT

ABSCHNITT STRANA 1/6 APRÍL 2015 PAGE 1/6 APRIL 2015 Nový sankčný systém daňového New system of sanctions in the VYŠŠIE SANKCIE A ZMENY V DANIACH V tomto vydaní Mailing BMB Leitner by sme Vás chceli informovať o

Podrobnejšie

ABSCHNITT

ABSCHNITT STRANA 1/6 MAREC 2016 PAGE 1/6 MARCH 2016 AKÉ NOVINKY PRINÁŠA NOVÁ COLNÁ LEGISLATÍVA? Od 1.5.2016 vstúpi do platnosti nový Colný kódex Únie, ktorý prinesie rozsiahlu reformu v súčasnosti platného colného

Podrobnejšie

Možnosti hybridného cloudu v podmienkach slovenského egovernmentu Jozef Šuran, SAP Slovensko IDEME 2017

Možnosti hybridného cloudu v podmienkach slovenského egovernmentu Jozef Šuran, SAP Slovensko IDEME 2017 Možnosti hybridného cloudu v podmienkach slovenského egovernmentu Jozef Šuran, SAP Slovensko IDEME 2017 Prečo chcieť vo verejnej správe cloud? Veci sa menia Rýchlosť Inovácie Kapitálové výdavky IT znalosti

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2017 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2017 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2017 Vyhlásené: 26. 5. 2017 Časová verzia predpisu účinná od: 26. 5.2017 Obsah dokumentu je právne záväzný. 118 OZNÁMENIE Ministerstva zahraničných vecí a európskych

Podrobnejšie

untitled

untitled Smart Connect sk Návod na obsluhu 2 Schweiz / EU 25 Monate Garantiebedingungen 25 mois conditions de garantie 25 months warranty conditions sk Návod na obsluhu JURA Smart Connect... 4 International guarantee

Podrobnejšie

ABSCHNITT

ABSCHNITT STRANA 1/6 MAREC 2017 PAGE 1/6 MARCH 2017 Criminal offences committed by legal PRÁVNE NOVINKY V tomto vydaní Mailing BMB Leitner by sme Vás chceli informovať o v súčasnosti platnom zákone č. 91/2016 Z.

Podrobnejšie

PREHĽAD TRHU NOVÝCH BYTOV NEW APARTMENTS MARKET OVERVIEW

PREHĽAD TRHU NOVÝCH BYTOV NEW APARTMENTS MARKET OVERVIEW PREHĽAD TRHU NOVÝCH BYTOV NEW APARTMENTS MARKET OVERVIEW TRH S NOVÝMI BYTMI V BRATISLAVE NEW APARTMENTS MARKET Na dopyte po nových bytoch v projektoch sa zobrazuje niekoľko faktorov. Malá ponuka, vysoké

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint 2017 TAXparency Report Kto platí štát Who finances the state Renáta Bláhová, FCCA, LL.M. Údaje / Facts Zo štátneho rozpočtu SR za rok 2017 predstavovali daňové príjmy / Tax revenue within the 2017 Slovak

Podrobnejšie

Vuquest 3320g Quick Start Guide

Vuquest 3320g Quick Start Guide Vuquest 3320g Skener na snímanie plochy s káblom na pripojenie Príručka pre rýchly štart 3320-SK-QS Rev A 5/16 Poznámka: Čo sa týka čistenia vášho zariadenia, pozrite si používateľskú príručku, kde nájdete

Podrobnejšie

ABSCHNITT

ABSCHNITT /5 December 2018 Daň z NAJVÝZNAMNEJŠIE LEGISLATÍVNE ZMENY ZA ROK 2018 Z POHĽADU PRIAMYCH DANÍ V tomto vydaní Mailingu BMB Partners by sme Vám chceli ponúknuť prehľad najvýznamnejších legislatívnych z so

Podrobnejšie

Xenon XP 1950g Quick Start Guide, Slovak

Xenon XP 1950g Quick Start Guide, Slovak Xenon XP 1950g Kabelový snímací skener oblasti zobrazení Príručka na rýchle spustenie 1950-SK-QS-01 Rev A 07/19 Model agentúry: 1950 Poznámka: Pokyny na čistenie zariadenia nájdete v používateľskej príručke.

Podrobnejšie

Microsoft Word - 01.doc

Microsoft Word - 01.doc 1/2 Translation for European Union / European Parliament from English into Slovak (target language) Following is the Source text in English: EUROPEAN PARLIAMT 2004 2009 Committee on Employment and Social

Podrobnejšie

Microsoft Word - SK_BMW Privacy Statement_bilingual.DOCX

Microsoft Word - SK_BMW Privacy Statement_bilingual.DOCX Zásady ochrany osobných údajov pre Platformu pre nábor pracovníkov Privacy Policy for the Recruitment Platform S nasledujúcimi informáciami by sme vám chceli poskytnúť prehľad o spracúvaní Vašich osobných

Podrobnejšie

MergedFile

MergedFile EN 1504-7: 2006 VYHLÁSENIE O PARAMETROCH PODĽA PRÍLOHY III NARIADENIA (EÚ) č. 574/2014 SikaTop Armatec - 110 Epocem č. 1 JEDINEČNÝ IDENTIFIKAČNÝ KÓD TYPU VÝROBKU: 2 ZAMÝŠĽANÉ POUŽITIE/POUŽITIA: Protikorózna

Podrobnejšie

Zdaňovanie výnosov z dlhopisov a pokladničných poukážok

Zdaňovanie výnosov z dlhopisov a pokladničných poukážok Verlag Dashöfer Ing. Peter Horniaček, Ing. Beáta Buláková novela zákona o dani z príjmov zmeny od 1.7.2013 Zdaňovanie výnosov z dlhopisov a pokladničných poukážok OBSAH Úvod Zjednotenie spôsobu zdaňovania

Podrobnejšie

Xenon XP 1950h Quick Start Guide, Slovak

Xenon XP 1950h Quick Start Guide, Slovak Xenon XP 1950h Káblový snímací skener oblasti zobrazenia pre zdravotníctvo Príručka na rýchle spustenie 1950HC-SK-QS-01 Rev A 07/19 Model agentúry: 1950 Poznámka: Pokyny na čistenie zariadenia nájdete

Podrobnejšie

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH č SK 1. Jedi eč ý ide tifikač ý k d typu výro ku: Zarážacia kotva fischer EA II 2. )a ýšľa é použitie/použitia: Produkt

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH č SK 1. Jedi eč ý ide tifikač ý k d typu výro ku: Zarážacia kotva fischer EA II 2. )a ýšľa é použitie/použitia: Produkt VYHLÁSENIE O PARAMETROCH č. 0044 SK 1. Jedi eč ý ide tifikač ý k d typu výro ku: Zarážacia kotva fischer EA II 2. )a ýšľa é použitie/použitia: Produkt O eľová kotva pre použitie v betóne k upev e iu ľahký

Podrobnejšie

EN 934-2:2009+A1:2012 VYHLÁSENIE O PARAMETROCH PODĽA PRÍLOHY III NARIADENIA (EÚ) č. 305/2011 Sika Viscocrete Ultra č JEDINEČNÝ IDENTI

EN 934-2:2009+A1:2012 VYHLÁSENIE O PARAMETROCH PODĽA PRÍLOHY III NARIADENIA (EÚ) č. 305/2011 Sika Viscocrete Ultra č JEDINEČNÝ IDENTI VYHLÁSENIE O PARAMETROCH PODĽA PRÍLOHY III NARIADENIA (EÚ) č. 305/2011 č. 1 JEDINEČNÝ IDENTIFIKAČNÝ KÓD TYPU VÝROBKU: 2 ZAMÝŠĽANÉ POUŽITIE/POUŽITIA: Prísada do betónu redukujúca obsah vody/ superplastifikačná

Podrobnejšie

EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli XXX [ ](2013) XXX draft OZNÁMENIE KOMISIE Uplatňovanie článku 260 Zmluvy o fungovaní Európskej únie. Aktualizácia údajov po

EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli XXX [ ](2013) XXX draft OZNÁMENIE KOMISIE Uplatňovanie článku 260 Zmluvy o fungovaní Európskej únie. Aktualizácia údajov po EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli XXX [ ](2013) XXX draft OZNÁMENIE KOMISIE Uplatňovanie článku 260 Zmluvy o fungovaní Európskej únie. Aktualizácia údajov používaných pri výpočte paušálnych pokút a penále, ktoré

Podrobnejšie

AUC Iuridica indd

AUC Iuridica indd 2018 ACTA UNIVERSITATIS CAROLINAE IURIDICA 1 PAG. 145 153 SMERNICA O ÚROKOCH A LICENČNÝCH POPLATKOCH V PRÁVE ČESKEJ REPUBLIKY A SLOVENSKEJ REPUBLIKY JOZEF SÁBO Abstract: Directive on interest and royalty

Podrobnejšie

DPFOAv16 v1.5

DPFOAv16 v1.5 DPFOAv16_1 FO typ: A DAŇOVÉ PRIZNANIE K DANI Z PRÍJMOV FYZICKEJ OSOBY pre daňovníka ktorý má príjmy len zo závislej činnosti podľa 5 zákona č. 5952003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov

Podrobnejšie

DPPOv13_1 PO DAŇOVÉ PRIZNANIE K DANI Z PRÍJMOV PRÁVNICKEJ OSOBY podľa zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (ďalej le

DPPOv13_1 PO DAŇOVÉ PRIZNANIE K DANI Z PRÍJMOV PRÁVNICKEJ OSOBY podľa zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (ďalej le DPPOv_ PO DAŇOVÉ PRIZNANIE K DANI Z PRÍJMOV PRÁVNICKEJ OSOBY podľa zákona č 9/00 Z z o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon" ) Číselné údaje sa zarovnávajú vpravo ostatné údaje

Podrobnejšie

B _UZP_rocne_zuctovanie_A5_0718.indd

B _UZP_rocne_zuctovanie_A5_0718.indd VYSVETLENIE K VÝPOČTU VÝSLEDKU ROČNÉHO ZÚČTOVANIA POISTNÉHO ZA ROK 2017 Union zdravotná poisťovňa má záujem na tom, aby ste čo najľahšie porozumeli, ako sme dospeli k výsledku vášho ročného zúčtovania

Podrobnejšie

TD2220-1_UG_SLO.pdf

TD2220-1_UG_SLO.pdf TD2220 LCD displej Návod na obsluhu Model No. VS14833 Informácie týkajúce sa TCO Congratulations! This display is designed for both you and the planet! label. This ensures that your display is designed,

Podrobnejšie

TD2340-1_UG_SLO.pdf

TD2340-1_UG_SLO.pdf TD2340 LCD displej Návod na obsluhu Model No. VS15023 Informácie týkajúce sa TCO Congratulations! This display is designed for both you and the planet! label. This ensures that your display is designed,

Podrobnejšie

DPFOAv18 v1.13-vzor

DPFOAv18 v1.13-vzor DPFOAv18_1 FO typ: A V Z O R DAŇOVÉ PRIZNANIE K DANI Z PRÍJMOV FYZICKEJ OSOBY pre daňovníka ktorý má príjmy len zo závislej činnosti podľa 5 zákona č. 5952003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších

Podrobnejšie

FINANČNÉ RIADITEĽSTVO SLOVENSKEJ REPUBLIKY

FINANČNÉ RIADITEĽSTVO SLOVENSKEJ REPUBLIKY Informácia o novele opatrenia Ministerstva financií SR z 20.10.2015 č. MF/16772/2015-721, ktorým sa ustanovujú vzory tlačív daňových priznaní k dani z príjmov v znení opatrenia z 24.11.2016 č. MF/15394/2016-721

Podrobnejšie

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky Informácia k povinnostiam, ktoré vyplývajú zo zákona o DPH osobe registrovanej pre daň podľa 7a 1/ Povinnos

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky Informácia k povinnostiam, ktoré vyplývajú zo zákona o DPH osobe registrovanej pre daň podľa 7a 1/ Povinnos Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky Informácia k povinnostiam, ktoré vyplývajú zo zákona o DPH osobe registrovanej pre daň podľa 7a 1/ Povinnosť registrácie Zdaniteľná osoba, ktorá nie je platiteľom

Podrobnejšie

Prehľad trhu s novými bytmi New Apartments Market Overview Br atisl ava V roku 2013 rástla ponuka aj dopyt, priemerná cena sa takmer nezmenila.

Prehľad trhu s novými bytmi New Apartments Market Overview Br atisl ava V roku 2013 rástla ponuka aj dopyt, priemerná cena sa takmer nezmenila. Prehľad trhu s novými bytmi New Apartments Market Overview Br atisl ava 2 13 V roku 213 rástla ponuka aj dopyt, priemerná cena sa takmer nezmenila. Ponuku už z dvoch tretín tvoria rozostavané byty, dopyt

Podrobnejšie

LOGO

LOGO DAŇOVÉ IDENTIFIKAČNÉ ČÍSLA (DIČ) DIČ podľa tém: 1. AT Rakúsko Post.v-2-mi@bmf.gv.at Útvar informačných technológií federálneho ministerstva financií 2. BE Belgicko helpdesk.belpic(at)rrn.fgov.be tel: +32

Podrobnejšie

Microsoft Word - ČFÚČ AM Harumová.doc

Microsoft Word - ČFÚČ AM Harumová.doc Analýza vplyvu milionárskej dane na daňové zaťaženie prostredníctvom nezdaniteľného minima vo Slovenskej republike Anna Harumová * 1 Úvod Pre problematiku trhu práce je dôležité ako vplýva daňové a odvodové

Podrobnejšie

MergedFile

MergedFile VYHLÁSENIE O PARAMETROCH č. 1 JEDINEČNÝ IDENTIFIKAČNÝ KÓD TYPU VÝROBKU: 2 ZAMÝŠĽANÉ POUŽITIE/POUŽITIA: 3 VÝROBCA: Sika Schweiz AG Tüffenwies 16-22 8048 Zurich www.sika.ch 4 SPLNOMOCNENÝ ZÁSTUPCA: 5 SYSTÉM(-Y)

Podrobnejšie

PREHĽAD TRHU NOVÝCH BYTOV NEW APARTMENTS MARKET OVERVIEW

PREHĽAD TRHU NOVÝCH BYTOV NEW APARTMENTS MARKET OVERVIEW PREHĽAD TRHU NOVÝCH BYTOV NEW APARTMENTS MARKET OVERVIEW TRH S NOVÝMI BYTMI V BRATISLAVE Q2 2019 NEW APARTMENTS MARKET Q2 2019 Nedostatočná ponuka a rastúce náklady naďalej podporujú rast cien rozostavaných

Podrobnejšie

NEWSLETTER 4/2017 V najnovšom vydaní Newslettra Vám prinášame nasledujúce témy: 1. Prehľad najdôležitejších zmien v dani z príjmov Oslobodenie

NEWSLETTER 4/2017 V najnovšom vydaní Newslettra Vám prinášame nasledujúce témy: 1. Prehľad najdôležitejších zmien v dani z príjmov Oslobodenie NEWSLETTER 4/2017 V najnovšom vydaní Newslettra Vám prinášame nasledujúce témy: 1. Prehľad najdôležitejších zmien v dani z príjmov... 1 2. Oslobodenie príjmov z predaja obchodných podielov už aj na Slovensku...

Podrobnejšie

akt_pouc_DPDPH_def _.rtf

akt_pouc_DPDPH_def _.rtf Aktualizované poučenie na vyplnenie daňového priznania k dani z pridanej hodnoty ustanoveného opatrením MF SR č. MF/23118/2011-73 Všeobecne 1. Daňové priznanie k dani z pridanej hodnoty (ďalej len daň

Podrobnejšie

Daňové riaditeľstvo SR

Daňové riaditeľstvo SR Metodický pokyn k odpočítaniu dane podľa 49a a k úprave odpočítanej dane podľa 54a zákona č. 222/04 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov Na základe doplnenia ustanovenia 54a ods.

Podrobnejšie

PREHĽAD TRHU NOVÝCH BYTOV NEW APARTMENTS MARKET OVERVIEW

PREHĽAD TRHU NOVÝCH BYTOV NEW APARTMENTS MARKET OVERVIEW PREHĽAD TRHU NOVÝCH BYTOV NEW APARTMENTS MARKET OVERVIEW TRH S NOVÝMI BYTMI V BRATISLAVE Q1 2019 NEW APARTMENTS MARKET Q1 2019 Do ponuky pribudlo menej bytov ako sa predalo, celkovo je ponuka cca 20% pod

Podrobnejšie

News Flash 23. októbra 2015 Všetko, čo by ste mali vedieť o registrácií k DPH

News Flash 23. októbra 2015 Všetko, čo by ste mali vedieť o registrácií k DPH News Flash 23. októbra 2015 Všetko, čo by ste mali vedieť o registrácií k DPH Všetko, čo by ste mali vedieť o registrácii k DPH Podľa zákona o DPH má povinnosť registrovať sa na účely DPH každá zdaniteľná

Podrobnejšie

EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli COM(2016) 811 final 2016/0406 (CNS) Návrh SMERNICA RADY, ktorou sa mení smernica 2006/112/ES o spoločnom systé

EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli COM(2016) 811 final 2016/0406 (CNS) Návrh SMERNICA RADY, ktorou sa mení smernica 2006/112/ES o spoločnom systé EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli 21. 12. 2016 COM(2016) 811 final 2016/0406 (CNS) Návrh SMERNICA RADY, ktorou sa mení smernica 2006/112/ES o spoločnom systéme dane z pridanej hodnoty, pokiaľ ide o dočasné uplatňovanie

Podrobnejšie

MNOHOSTRANNÝ DOHOVOR NA ZAVEDENIE OPATRENÍ NA ZAMEDZENIE NARÚŠANIA ZÁKLADOV DANE A PRESUNOV ZISKU SÚVISIACICH S DAŇOVÝMI ZMLUVAMI

MNOHOSTRANNÝ DOHOVOR NA ZAVEDENIE OPATRENÍ NA ZAMEDZENIE NARÚŠANIA ZÁKLADOV DANE A PRESUNOV ZISKU SÚVISIACICH S DAŇOVÝMI ZMLUVAMI MNOHOSTRANNÝ DOHOVOR NA ZAVEDENIE OPATRENÍ NA ZAMEDZENIE NARÚŠANIA ZÁKLADOV DANE A PRESUNOV ZISKU SÚVISIACICH S DAŇOVÝMI ZMLUVAMI Zmluvné strany tohto dohovoru, uvedomujúc si, že vlády strácajú značný

Podrobnejšie

Marek Balog

Marek Balog KATEGORIZÁCIA ÚČTOVNÝCH JEDNOTIEK PO NOVELIZÁCII ZÁKONA O ÚČTOVNÍCTVE A JEJ DÔSLEDKY Úvod Novela zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon o účtovníctve ), ktorá

Podrobnejšie

ABSCHNITT

ABSCHNITT /5 September 2018 náklady, výpočet úľavy na k investičnej i NOVÉ PRAVIDLÁ PRE INVESTIČNÚ POMOC 2018 Od júla 2018 platia v SR nové pravidlá pre investičnú na základe nových právnych predpisov, predovšetkým:

Podrobnejšie

untitled

untitled LED Recessed Mounted Emergency Luminaire C.LEDLUX-V / MULTILED-V Modern design recessed LED non-maintained (NM), maintained (M) or centralised (C) emergency lighting with smooth legend illumination for

Podrobnejšie

Microsoft Word - service_provision_and_mandate_agreement.docx

Microsoft Word - service_provision_and_mandate_agreement.docx Client/Klient: AGREEMENT ON SERVICE PROVISION AND MANDATE AGREEMENT ZMLUVA O POSKYTOVANÍ SLUŽIEB A PRÍKAZNÁ ZMLUVA Seat/Residence / Sídlo/Bydlisko: Company ID/Birth reg. number / IČO/Rodné číslo: Tax ID/VAT

Podrobnejšie

Zmluva o nájme a Zmluva o dodávke a distribúcii elektrickej energie č. NZ/BTSMARK/xxx/xxx/2011

Zmluva o nájme a Zmluva o dodávke a distribúcii elektrickej energie č. NZ/BTSMARK/xxx/xxx/2011 Príloha č. 4 Všeobecné obchodné podmienky letiskovej spoločnosti Letisko M. R. Štefánika Airport Bratislava, a.s. (BTS), týkajúce sa prenájmu reklamných plôch a pozemkov na neinvestičnú výstavbu Článok

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 Alexander Chmelo Tercia 2016/2017 Podmet + základný tvar plnovýznamového slovesa. Pri tretej osobe (he/she/it) k slovesu pridávame príponu -S alebo -ES! I, you, we, they + work He, she, it + works He works

Podrobnejšie

Informácia zasielaná občanom štátov EÚ

Informácia zasielaná občanom štátov EÚ Voľby do Európskeho parlamentu na území Slovenskej republiky I nformá ci e p re volič a I Dátum a čas konania volieb Voľby do Európskeho parlamentu na území Slovenskej republiky sa konajú v sobotu 25.

Podrobnejšie

Spoločnosť Centrum vzdelávania IMS, s.r.o. ponúka komplexné zabezpečenie konzultačnej činnosti a vzdelávacích programov v oblastiach medzinárodných št

Spoločnosť Centrum vzdelávania IMS, s.r.o. ponúka komplexné zabezpečenie konzultačnej činnosti a vzdelávacích programov v oblastiach medzinárodných št Spoločnosť Centrum vzdelávania IMS, s.r.o. ponúka komplexné zabezpečenie konzultačnej činnosti a vzdelávacích programov v oblastiach medzinárodných štandardov ISO a VDA so zameraním na kvalitu, technickú

Podrobnejšie

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH č SK 1. Jedi eč ý ide tifikač ý k d typu výro ku: fischer skrutka do betónu ULTRACUT FBS II 2. )a ýšľa é použitie/použi

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH č SK 1. Jedi eč ý ide tifikač ý k d typu výro ku: fischer skrutka do betónu ULTRACUT FBS II 2. )a ýšľa é použitie/použi VYHLÁSENIE O PARAMETROCH č. 0078 SK 1. Jedi eč ý ide tifikač ý k d typu výro ku: fischer skrutka do betónu ULTRACUT FBS II 2. )a ýšľa é použitie/použitia: Produkt O eľová kotva pre použitie v et e k upev

Podrobnejšie

Rada Európskej únie V Bruseli 9. júna 2017 (OR. en) Medziinštitucionálny spis: 2017/0124 (NLE) 10201/17 FISC 137 NÁVRH Od: Dátum doručenia: 8. júna 20

Rada Európskej únie V Bruseli 9. júna 2017 (OR. en) Medziinštitucionálny spis: 2017/0124 (NLE) 10201/17 FISC 137 NÁVRH Od: Dátum doručenia: 8. júna 20 Rada Európskej únie V Bruseli 9. júna 2017 (OR. en) Medziinštitucionálny spis: 2017/0124 (NLE) 10201/17 FISC 137 NÁVRH Od: Dátum doručenia: 8. júna 2017 Komu: Č. dok. Kom.: COM(2017) 293 final Predmet:

Podrobnejšie

Daňové priznanie k dani z príjmov PO

Daňové priznanie k dani z príjmov PO DPPOv_ PO DAŇOVÉ PRIZNANIE K DANI Z PRÍJMOV PRÁVNICKEJ OSOBY podľa zákona č. 9/00 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon ) Číselné údaje sa zarovnávajú vpravo ostatné údaje

Podrobnejšie

Metodický pokyn k plateniu preddavkov na daň z príjmov fyzickej osoby podľa 34 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov

Metodický pokyn k plateniu preddavkov na daň z príjmov fyzickej osoby podľa 34 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov Metodický pokyn k plateniu preddavkov na daň z príjmov fyzickej osoby podľa 34 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov od 1. januára 2019 Obsah Úvodné ustanovenie 1. oddiel

Podrobnejšie

TA

TA 28.9.2018 A8-0279/ 001-022 POZMEŇUJÚCE NÁVRHY 001-022 predložené Výbor pre hospodárske a menové veci Správa Tibor Szanyi Sadzby dane z pridanej hodnoty A8-0279/2018 (COM(2018)0020 C8-0023/2018 2018/0005(CNS))

Podrobnejšie

EFPIA Transparency / AIFP public reporting of transfers of value Verejná správa o prevode hodnôt EFPIA Transparency/AIFP Sobi Methodology Note 2018 Tr

EFPIA Transparency / AIFP public reporting of transfers of value Verejná správa o prevode hodnôt EFPIA Transparency/AIFP Sobi Methodology Note 2018 Tr EFPIA Transparency / AIFP public reporting of transfers of value Verejná správa o prevode hodnôt EFPIA Transparency/AIFP Sobi Methodology Note 2018 Transfers of Value (reported 2019) SLOVAKIA Metodologická

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2003 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2003 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2003 Vyhlásené: 10.01.2003 Časová verzia predpisu účinná od: 10.01.2003 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 11 O Z N Á M E N I E Ministerstva zahraničných

Podrobnejšie

Číslo dodatku / Amendment No. : / 01 Dodatok č. 1 k Zmluve o prístupe a podmienkach účasti na krátkodobom cezhraničnom trhu s elektrinou /

Číslo dodatku / Amendment No. : / 01 Dodatok č. 1 k Zmluve o prístupe a podmienkach účasti na krátkodobom cezhraničnom trhu s elektrinou / Číslo dodatku / Amendment No. : 2014-13-... / 01 Dodatok č. 1 k Zmluve o prístupe a podmienkach účasti na krátkodobom cezhraničnom trhu s elektrinou / Amendment No. 1 to the Agreement on the Access to

Podrobnejšie

SADZOBNÍK pre Investičné poradenstvo a Cenné papiere vydaný Československou obchodnou bankou, a.s.

SADZOBNÍK pre Investičné poradenstvo a Cenné papiere vydaný Československou obchodnou bankou, a.s. SADZOBNÍK pre Investičné poradenstvo a Cenné papiere vydaný Československou obchodnou bankou, a.s. Obsah A. INVESTIČNÉ PORADENSTVO 1. Poplatky za Investičné poradenstvo 3 B. PODIELOVÉ LISTY FONDY 2. Vstupné

Podrobnejšie

Alternatívy dôchodkovej reformy na Slovensku

Alternatívy dôchodkovej reformy na Slovensku Vláda a jej zasahovanie do trhu a životov ľudí (Zhrnutie obrázkov) Peter GONDA Konzervatívny inštitút M. R. Štefánika Východiská Úloha vlády a jej zasahovanie do trhu a životov ľudí 2 Východiská Legenda:

Podrobnejšie

Blood Glucose Monitoring System Copyright Ascensia Diabetes Care Holdings AG. All rights reserved. diabetes.ascensia.com

Blood Glucose Monitoring System Copyright Ascensia Diabetes Care Holdings AG. All rights reserved. diabetes.ascensia.com Používanie Mojich charakteristických vzorov s aplikáciou CONTOUR DIABETES Zmeny v liečbe, diéte alebo cvičení konzultujte vždy vopred s Vašim lekárom. Funkcia Moje charakteristické vzory identifikuje špecifické

Podrobnejšie

Podvojné účtovníctvo, fakturácia a sklad Evidencia a zápočet daňovej licencie v DPPO 2018 Od je daňová licencia zrušená. Podľa prechodného us

Podvojné účtovníctvo, fakturácia a sklad Evidencia a zápočet daňovej licencie v DPPO 2018 Od je daňová licencia zrušená. Podľa prechodného us Evidencia a zápočet daňovej licencie v DPPO 2018 Od 1.1.2018 je daňová licencia zrušená. Podľa prechodného ustanovenia 52zk zákona o dani z príjmov, s účinnosťou od 1. 1. 2018, došlo k zrušeniu inštitútu

Podrobnejšie

UMOWA NAJMU Z OBSŁUGĄ SERWISOWĄ NR

UMOWA NAJMU Z OBSŁUGĄ SERWISOWĄ NR Číslo Zmluvy Contract No. Poskytovateľ Provider Obchodné meno Business name Sídlo Address ZMLUVA O POSKYTOVANÍ SERVISNÝCH SLUŽIEB podľa ustanovenia 269 ods. 2 zákona č. 513/1991 Zb., Obchodný zákonník,

Podrobnejšie

Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (DofE) Oceňujeme mladých ľudí, ktorí sa neboja veľkých cieľov You can find the Parental consent in English from

Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (DofE) Oceňujeme mladých ľudí, ktorí sa neboja veľkých cieľov You can find the Parental consent in English from You can find the Parental consent in English from page 6 of this document. Signing the English pages of this is sufficient. Súhlas rodiča / zákonného zástupcu Tento formulár musí byť vyplnený pre všetkých

Podrobnejšie

Ahoj Som rád, že sa zaujímaš o to, ako dať správne dokopy daňové priznania a ostatné záležitosti súvisiace so zmluvami s občanmi. Pevne verím, že Ti v

Ahoj Som rád, že sa zaujímaš o to, ako dať správne dokopy daňové priznania a ostatné záležitosti súvisiace so zmluvami s občanmi. Pevne verím, že Ti v Ahoj Som rád, že sa zaujímaš o to, ako dať správne dokopy daňové priznania a ostatné záležitosti súvisiace so zmluvami s občanmi. Pevne verím, že Ti v tom môj PDF návod pomôže. Toto PDF trochu prehlbuje

Podrobnejšie

TA

TA 29.5.2017 A8-0189/ 001-013 POZMEŇUJÚCE NÁVRHY 001-013 predložené Výbor pre hospodárske a menové veci Správa Tom Vandenkendelaere Sadzby dane z pridanej hodnoty uplatňované na knihy, noviny a periodiká

Podrobnejšie

FAQ

FAQ Kontrola koeficientovanej DPH Platiteľovi DPH môžu pri odpočítavaní DPH ( 49) nastať tieto tri možnosti: nemáme nárok na odpočítanie DPH z nadobudnutých tovarov a služieb plnenia oslobodené od dane účtujeme

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - Horniaček_Prezentácia_Transferové oceňovanie

Microsoft PowerPoint - Horniaček_Prezentácia_Transferové oceňovanie Rozšírenie pravidiel transferového oceňovania na vzťahy medzi tuzemskými závislými osobami od 1.1.2015 - základný právny rámec po novele ZDP č. 333/2014 Z. z., príp. 253/2015 Z. z. 1 Transferové oceňovanie

Podrobnejšie

VÝROČNÁ SPRÁVA ANNUAL REPORT 2018

VÝROČNÁ SPRÁVA ANNUAL REPORT 2018 VÝROČNÁ SPRÁVA ANNUAL REPORT 2018 VÝROČNÁ SPRÁVA ANNUAL REPORT 2018 OBSAH 1 Príhovor predsedníčky predstavenstva 2 Profil spoločnosti 2.1 Predmet činnosti 3 Organizačná štruktúra spoločnosti 4 Akcionárska

Podrobnejšie

Štatút súťaže Wellness pobyt s Rozumnou pôžičkou, Gothal, Liptovská Osada (ďalej len Štatút alebo Súťaž ) Preambula Tento štatút súťaže s názvom Welln

Štatút súťaže Wellness pobyt s Rozumnou pôžičkou, Gothal, Liptovská Osada (ďalej len Štatút alebo Súťaž ) Preambula Tento štatút súťaže s názvom Welln Štatút súťaže Wellness pobyt s Rozumnou pôžičkou, Gothal, Liptovská Osada (ďalej len Štatút alebo Súťaž ) Preambula Tento štatút súťaže s názvom Wellness pobyt s Rozumnou pôžičkou, Gothal Liptovská Osada

Podrobnejšie

NÁRODNÁ RADA SLOVENSKEJ REPUBLIKY VI. volebné obdobie 239 VLÁDNY NÁVRH Návrh ZÁKON z , ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z

NÁRODNÁ RADA SLOVENSKEJ REPUBLIKY VI. volebné obdobie 239 VLÁDNY NÁVRH Návrh ZÁKON z , ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z NÁRODNÁ RADA SLOVENSKEJ REPUBLIKY VI. volebné obdobie 239 VLÁDNY NÁVRH Návrh ZÁKON z... 2012, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia

Podrobnejšie

Blood Glucose Monitoring System Copyright Ascensia Diabetes Care Holdings AG. All rights reserved. diabetes.ascensia.com

Blood Glucose Monitoring System Copyright Ascensia Diabetes Care Holdings AG. All rights reserved. diabetes.ascensia.com Vytváranie plánov pripomienok meraní s CONTOUR DIABETES aplikáciou Zmeny v liečbe, diéte alebo cvičení konzultujte vždy vopred s Vašim lekárom. Plán pripomienok meraní Vám pomáha optimalizovať monitoring

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2011 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2011 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2011 Vyhlásené: 03.12.2011 Časová verzia predpisu účinná od: 03.12.2011 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 439 O Z N Á M E N I E Ministerstva financií

Podrobnejšie

ProfiDebt Slovakia:Profireal Group.qxd

ProfiDebt Slovakia:Profireal Group.qxd PROFIDEBT Vrátime Vám Vaše peniaze / We give you Your money back 2007 PROFIDEBT Slovakia, s.r.o. Výročná správa / Annual Report Vybrané ukazovatele PROFIDEBT Slovakia, s.r.o. Basic Economic Facts of PROFIDEBT

Podrobnejšie

Dane do vrecka 2019 Praktický sprievodca slovenským daňovým systémom

Dane do vrecka 2019 Praktický sprievodca slovenským daňovým systémom Dane do vrecka 2019 Praktický sprievodca slovenským daňovým systémom Táto brožúra vychádza z daňových zákonov platných a účinných k 1. januáru 2019. Je to všeobecný sprievodca slovenskou daňovou legislatívou

Podrobnejšie

Kartelove dohody

Kartelove dohody II. Dohody obmedzujúce hospodársku súťaž 1. Právna úprava 2. Formy dohôd 3. Typy dohôd 4. Narušenie súťaže 5. Dohody de minimis 6. Kartelové praktiky 7. Výnimky z kartelových dohôd 8. Program zhovievavosti

Podrobnejšie

EKONOMICKÁ KANCELÁRIA Nitra s.r.o. 25. februára 2019 Dividendy plynúce fyzickej osobe v roku 2019 I. Dividendy za účtovné obdobia Z dividend

EKONOMICKÁ KANCELÁRIA Nitra s.r.o. 25. februára 2019 Dividendy plynúce fyzickej osobe v roku 2019 I. Dividendy za účtovné obdobia Z dividend Dividendy plynúce fyzickej osobe v roku 2019 I. Dividendy za účtovné obdobia 1993-2003 Z dividend za účtovné obdobia 1993 až 2003 sa neplatia zdravotné odvody Daň z dividend : Dividendy plynúce od spoločnosti

Podrobnejšie

Preddavky na daň PO

Preddavky na daň PO Usmernenie k oslobodeniu príjmov z reklám určených na charitatívne účely od dane z príjmov a k súvisiacim úpravám základu dane Finančné riaditeľstvo SR vydáva usmernenie na zabezpečenie jednotného postupu

Podrobnejšie

Microsoft Word - HoreckaHrvol.doc

Microsoft Word - HoreckaHrvol.doc DLHODOBÝ CHOD VYBRANÝCH CHARAKTERISTÍK VLHKOSTI VZDUCHU V OBLASTI PODUNAJSKEJ A VÝCHODOSLOVENSKEJ NÍŽINY V. Horecká 1, J. Hrvoľ 2 1 Slovak Hydrometeorological Institute Bratislava, Slovak Republic e-mail:

Podrobnejšie

Omega podvojné účtovníctvo Súhrnný výkaz k dani z pridanej hodnoty Je to výkaz, ktorý musia podávať platitelia dane z pridanej hodnoty (registrovaní p

Omega podvojné účtovníctvo Súhrnný výkaz k dani z pridanej hodnoty Je to výkaz, ktorý musia podávať platitelia dane z pridanej hodnoty (registrovaní p Súhrnný výkaz k dani z pridanej hodnoty Je to výkaz, ktorý musia podávať platitelia dane z pridanej hodnoty (registrovaní podľa 4, 4b alebo 5) a zdaniteľné osoby registrované pre daň (podľa 7 alebo 7a

Podrobnejšie

NEWSLETTER 1/2019 V najnovšom vydaní Newslettera Vám prinášame nasledujúce témy: 1. Znížená sadzba DPH na ubytovacie služby Zmena zdaňovania ob

NEWSLETTER 1/2019 V najnovšom vydaní Newslettera Vám prinášame nasledujúce témy: 1. Znížená sadzba DPH na ubytovacie služby Zmena zdaňovania ob NEWSLETTER 1/2019 V najnovšom vydaní Newslettera Vám prinášame nasledujúce témy: 1. Znížená sadzba DPH na ubytovacie služby...1 2. Zmena zdaňovania obchodu v oblasti DPH medzi členskými štátmi 2 3. Návrh

Podrobnejšie

VÍNNA KARTA WINE LIST Friendly luxury

VÍNNA KARTA WINE LIST Friendly luxury VÍNNA KARTA WINE LIST Slovensko má bohatú vinársku tradíciu, ktorá sa tiahne naprieč stáročiami. Prvé zmienky o dorábaní vína na našom území pochádzajú už z 3.storočia nášho letopočtu, z obdobia vlády

Podrobnejšie

Príloha č

Príloha č strana 1/8 Príloha č.1 k potvrdeniu o notifikácii Annex No.1 to the Confirmation of Notification Rozsah notifikácie Scope of Notification Slovenský metrologický ústav Identifikačné číslo: 1781 Identification

Podrobnejšie

Metodický pokyn k úprave odpočítanej dane pri investičnom majetku podľa 54 zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predp

Metodický pokyn k úprave odpočítanej dane pri investičnom majetku podľa 54 zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predp Metodický pokyn k úprave odpočítanej dane pri investičnom majetku podľa 54 zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov Na základe doplnenia 54 ods. 4 zákona č. 222/2004

Podrobnejšie

TA

TA 23.11.2017 A8-0307/ 001-021 POZMEŇUJÚCE NÁVRHY 001-021 predložené Výbor pre hospodárske a menové veci Správa Cătălin Sorin Ivan A8-0307/2017 Povinnosti týkajúce sa dane z pridanej hodnoty pri poskytovaní

Podrobnejšie

EUR-Lex CJ EUR-Lex

EUR-Lex CJ EUR-Lex 1 of 20 25/02/2017 11:56 PM Document 62015CJ0243 Go to unilingual display Language 1 Language 2 Language 3 Display Display information about this document JUDGMENT OF THE COURT (Grand Chamber) ROZSUDOK

Podrobnejšie

DPFOBv06 v1.14

DPFOBv06 v1.14 DPFOBv06_1 FO typ: B DAŇOVÉ PRIZNANIE K DANI Z PRÍJMOV FYZICKEJ OSOBY podľa zákona č. 5952003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon ) Číselné údaje sa zarovnávajú vpravo,

Podrobnejšie

TA

TA 21.4.2017 A8-0134/ 001-042 POZMEŇUJÚCE NÁVRHY 001-042 predložené Výbor pre hospodárske a menové veci Správa Olle Ludvigsson Hybridné nesúlady s tretími krajinami A8-0134/2017 (COM(2016)0687 C8-0464/2016

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah dokumentu je prá

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah dokumentu je prá ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: 19. 4. 2018 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah dokumentu je právne záväzný. 119 OZNÁMENIE Ministerstva zahraničných

Podrobnejšie

Poplatky platné v aktuálnom mesiaci: Júl 2019 TOTAL 1,1380 Položka Druh víza Poplatok Poplatok Paušálna náhrada Poplatok Item Visa Fee Fee Fee Fee (EU

Poplatky platné v aktuálnom mesiaci: Júl 2019 TOTAL 1,1380 Položka Druh víza Poplatok Poplatok Paušálna náhrada Poplatok Item Visa Fee Fee Fee Fee (EU Poplatky platné v aktuálnom mesiaci: Júl 2019 TOTAL 1,1380 Položka Druh víza Poplatok Poplatok Paušálna náhrada Poplatok Item Visa Fee Fee Fee Fee (EUR) (USD) (USD) (USD) 240 a) Žiadosť o udelenie schengenského

Podrobnejšie