Často kladené otázky o Etickej linke U

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Často kladené otázky o Etickej linke U"

Prepis

1 Často kladené otázky o Etickej linke U. S. Steel (the U. S. Steel Ethics Line) Čo je Etická linka U. S. Steel? Etická linka U. S. Steel je vhodný a dôverný spôsob, ako oznamovať protiprávne alebo neetické správanie, ktoré môže ovplyvniť U. S. Steel. Prevádzkuje ju na svojom hostiteľskom počítači nezávislá spoločnosť, firma EthicsPoint, Inc. Prečo by som mal používať Etickú linku U. S. Steel? Kontaktujte Etickú linku a oznámte protiprávne alebo neetické správanie alebo porušenia zásad korporácie, zákonov alebo predpisov. Jedna z najdôležitejších zodpovedností, ktoré majú zamestnanci spoločnosti U. S. Steel, je povinnosť zvýšiť zodpovednosť za podozrivé protiprávne alebo neetické správanie, ktoré môže ovplyvniť U. S. Steel. Ostať ticho môže spôsobiť nenapraviteľné poškodenie dobrého mena U. S. Steel a nepriaznivo ovplyvniť všetkých zamestnancov. Ak budete mať starosť, nebudete musieť to vybaviť sám. Ak uvidím porušovanie, nemal by som ho jednoducho oznámiť svojmu nadriadenému, bezpečnostnej službe alebo útvaru ľudských zdrojov a nechať ich, aby sa s tým vyrovnali? Ohlásenie vášmu nadriadenému, bezpečnostnej službe alebo útvaru ľudských zdrojov je jeden spôsob, aby porušovania vyšli najavo. Jednako ale existujú viaceré príčiny, prečo si možno budete chcieť zvoliť etickú linku: Ak sa budete domnievať, že etické problémy alebo problémy s plnením zákonných požiadaviek sa neriešia, a to buď prostredníctvom existujúceho manažérskeho reťazca, alebo inými oznamovacími variantmi. Ak budete pociťovať, že oznamovanie inými kanálmi Vám nie je príjemné. Ak by ste rád (rada) ostali v anonymite, keď oznamujete porušovanie. (Vzhľadom na pravidlá ochrany osobných údajov v Európskej Únii, ohlasovateľom z Európy doporučujeme, aby sa identifikovali, keď podávajú oznámenie.) Môžem ako zamestnanec zastupovaný odborovou organizáciou v Spojených štátoch alebo v Kanade podať oznámenie prostredníctvom Etickej linky U. S. Steel? Áno, môžete. Jednako však Etická linka nie je náhradou za pravidlá pre predkladanie pracovných sťažností, ktoré poskytuje vaša zmluva o kolektívnom vyjednávaní pre záležitosti, ktoré spadajú pod túto zmluvu. Pokiaľ oznámenie nezahŕňa tiež záležitosti mimo zmluvy o kolektívnom vyjednávaní, mali by ste použiť platné pravidlá pre predkladania pracovných sťažností.

2 Môžem ako zamestnanec zastupovaný podľa Kolektívnej pracovnej zmluvy na Slovensku alebo Kolektívnej zmluvy v Srbsku podať oznámenie prostredníctvom Etickej linky U. S. Steel? Áno, môžete. Okrem prerokovania svojej záležitosti s útvarom ľudských zdrojov, svojím nadriadeným alebo s právnym útvarom je Vám Etická linka tiež dostupná ako dôverný spôsob na oznámenie podozrivého porušovania. Ak nie som zamestnanec U. S. Steel, môžem aj tak kontaktovať Etickú linku U. S. Steel? Áno. Ktokoľvek, kto má podozrenie na protiprávne alebo neetické správanie v U. S. Steel, môže kontaktovať Etickú linku. Čo ak to je núdzová situácia? Starosti pri okamžitej hrozbe telesného zranenia alebo škody na majetku by sa nemali oznamovať Etickej linke. Ak budete požadovať pomoc v núdzovej situácii, skontaktuje sa, prosím, s vašimi miestnymi pohotovostnými službami. Aké typy problémov by sa mali oznamovať? Mali by ste oznámiť akékoľvek podozrivé protiprávne alebo neetické správanie vrátane podozrivých porušovaní zákonov, predpisov, princípov a postupov korporácie a Kódexu etického správania. Príklady takých problémov zahŕňajú, ale neobmedzujú sa na: Protizákonnú diskrimináciu. Obťažovanie. Násilie na pracovisku. Významné zneužívanie. Konflikty záujmov. Falšovanie dokumentov.. Nevhodné dary a pohostenie. Nevhodné politické aktivity a príspevky. Nedovolené využívanie vnútorných informácií firmy pre zisk v obchodovaní a iné porušenia zákona o cenných papieroch. Nedodržania povinností mlčanlivosti. Nevhodné využitie aktív U. S. Steel. Nevhodné zaobchádzanie so záznamami spoločnosti alebo ich zničenie. Krádež. Úplatky a provízie. Nevhodné fakturácie zákazníkov. Nevhodné výkazníctvo času alebo výdavkov. Čo ak si nie som istý (istá), či je aktivita protiprávna alebo neetická?

3 Ak máte pochybnosti, najlepšie bude činnosť oznámiť. Pomôže vám, ak sám (sama) sebe položíte nasledujúce otázky: Vyzerá to na porušovanie princípov alebo postupov spoločnosti? Zdá sa, že to je nepoctivé? Ak by som to robil(-a) ja, dostal(-a) by som sa do rozpakov, keby som o tom mal(-a) povedať svojej rodine alebo svojim priateľom? Mohlo by to nejakým spôsobom poškodiť spoločnosti? Ak na ľubovoľnú z týchto otázok odpoviete Áno, mali by ste sa ozvať. Kedy je dostupná Etická linka U. S. Steel? Oznamovanie na Etickú linku U. S. Steel bezplatne telefonicky alebo cez internet je dostupné 24 hodín denne, sedem dní v týždni. Môžete aj poslať oznámenie poštou na príslušnú adresu vo vašej lokalite. Poštovné schránky sa vyberajú pravidelne, avšak nie každý deň. Čo sa stane, ak podám oznámenie na Etickú linku U. S. Steel cez internet? Ak kliknete, že podávate správu cez internet, séria výziev vás bude viesť procesom podávania oznámenia. Keď budete podávať oznámenie, budete požiadaný(-á), aby ste poskytli čo najpodrobnejšie možné informácie o vašej obave, ako sú mená svedkov a možných obetí údajného protiprávneho alebo neetického správania. Môžete sa rozhodnúť, že ostanete v anonymite pri predkladaní oznámenia. (Vzhľadom na pravidlá ochrany osobných údajov v Európskej Únii, ohlasovateľom z Európy doporučujeme, aby sa identifikovali, keď podávajú oznámenie.) Ak sa rozhodnete, že sa identifikujete, bude vaša identita poskytnutá iba tým, kto ju potrebujú poznať. Každý, kto získa tieto informácie, je povinný zachovať mlčanlivosť v uskutočniteľnom rozsahu. Princípy U. S. Steel okrem toho prísne zakazujú akúkoľvek odplatu proti komukoľvek, kto v dobrej viere oznamuje porušenie etiky alebo plnenia zákonných požiadaviek. Vaše oznámenie bude zaznamenaná a postúpená príslušnému vyšetrovateľovi v U. S. Steel. Pri podávaní svojho oznámenia dostanete kľúč oznámenia a budete vyzvaný(-á), aby ste vytvorili osobné heslo. Túto informáciu budete potrebovať, aby ste mali prístup k vlastnosti Etickej linky "Priebežná kontrola oznámenia buď cez internet, alebo telefonicky, kvôli prevereniu, v akom stave je záležitosť, o ktorej ste podali oznámenie. Ak stratíte svoj kľúč oznámenia alebo heslo, nebudete môcť priebežne kontrolovať svoje pôvodné oznámenie a ak budete chcieť poskytnúť dodatočné informácie, budete musieť vytvoriť nové oznámenie. Mali by ste monitorovať svoje oznámenie počas piatich až šiestich pracovných dní. Prosíme, aby ste ho spätne prekontrolovali na Etickej linke pre:

4 Kontrolu presnosti svojej správy. Poskytnutie dodatočných informácií vzťahujúcich sa k vášmu oznámeniu. Zodpovedanie akýchkoľvek následných otázok, ktoré mohli byť poslané. Pokračujúca priebežná kontrola záležitosti je zvlášť dôležitá pre anonymné oznámenia, kde vyšetrovateľ nemá iné prostriedky na komunikáciu s vami. Čo sa stane, ak podám oznámenie telefonicky? Keď zavoláte na Etickú linku, budete spojený(-á) so špecialistom call centra, ktorý prevezme vaše oznámenie. Ak budete volať odinakiaľ, ako zo Severnej Ameriky, najskôr počujete automatickú správu zaznamenanú v srbčine, slovenčine a angličtine, ktorá vás vyzve, aby ste si zvolili jazykovú preferenciu. Potom vás spoja so špecialistom hovoriacim jazykom na základe vašej voľby jazyka. Prepájanie vás so špecialistom call centra hovoriacim vaším rodným jazykom zaberie maximálne tri minúty, takže, prosím, buďte trpezlivý(-á), ostaňte na linke a počkajte na spojenie. Pri rozhovore vás špecialista vás požiada, aby ste poskytli podrobné informácie. Môžete si zvoliť, že ostanete anonymný(á) pri rozhovore so špecialistom. (Vzhľadom na pravidlá ochrany osobných údajov v Európskej Únii, ohlasovateľom z Európy doporučujeme, aby sa identifikovali, keď podávajú oznámenie.) Ak sa rozhodnete, že sa identifikujete, bude vaša totožnosť poskytnutá iba tým ľuďom, ktorí ju potrebujú poznať. Každý, kto získa takéto informácie, je povinný zachovať mlčanlivosť v uskutočniteľnom rozsahu. Princípy U. S. Steel okrem toho prísne zakazujú akúkoľvek odplatu proti komukoľvek, kto v dobrej viere oznamuje porušenie etiky alebo plnenia zákonných požiadaviek. Mali by ste sa tiež pripraviť na to, že poskytnete mená svedkov a potenciálnych obetí údajného neetického alebo protiprávneho správania, aby sa zvýšila úspešnosť pri vyšetrovaní vášho oznámenia. Špecialista postúpi vaše oznámenie systémovému administrátorovi Etickej linky, ktorý pridelí vaše oznámenie príslušnému vyšetrovateľovi v rámci U. S. Steel. Špecialista nie je zamestnanec U. S. Steel a nemôže vám poradiť ani vyriešiť váš problém po telefóne. Špecialista vám poskytne kľúč oznámenia a požiada vás, aby ste si zvolili heslo pre prístup k vlastnosti Etickej linky "Priebežná kontrola oznámenia buď cez internet, alebo telefonicky za účelom preverenia vami oznámenej záležitosti. Ak stratíte svoj kľúč oznámenia alebo heslo, nebudete môcť priebežne kontrolovať svoje pôvodné oznámenie, a ak budete chcieť poskytnúť dodatočné informácie, budete musieť vytvoriť nové oznámenie. Mali by ste monitorovať vaše oznámenie počas piatich až šiestich pracovných dní. Prosíme, aby ste ho spätne prekontrolovali na Etickej linke pre: Kontrolu presnosti svojej správy. Poskytnutie dodatočných informácií vzťahujúcich sa k vášmu oznámeniu. Zodpovedanie akýchkoľvek následných otázok, ktoré mohli byť poslané.

5 Pokračujúca priebežná kontrola záležitosti je zvlášť dôležitá pre anonymné oznámenia, kde vyšetrovateľ nemá iné prostriedky na komunikáciu s vami. Čo sa stane, ak podám oznámenie poštou? Oznámenia prevzaté poštou sa pridelia príslušnému vyšetrovateľovi v rámci U. S. Steel. Poskytnite, prosím, čo najpodrobnejšie možné informácie o vašej veci, ako sú mená svedkov a možných obetí údajného protiprávneho alebo neetického správania. Môžete sa rozhodnúť, že ostanete v anonymite pri predkladaní oznámenia. (Vzhľadom na pravidlá ochrany osobných údajov v Európskej Únii, ohlasovateľom z Európy doporučujeme, aby sa identifikovali, keď podávajú oznámenie.) Ak sa rozhodnete, že sa identifikujete, bude vaša totožnosť poskytnutá iba tým, kto ju potrebujú poznať. Ktokoľvek, kto získa tieto informácie, je povinný zachovať mlčanlivosť v uskutočniteľnom rozsahu. Princípy U. S. Steel okrem toho prísne zakazujú akúkoľvek odplatu proti komukoľvek, kto v dobrej viere oznamuje porušenie etiky alebo plnenia zákonných požiadaviek. Ak sa rozhodnete, že pošlete oznámenie poštou, uvedomte si, prosím, že nebudete môcť priebežne kontrolovať svoje oznámenie cez internet alebo telefonicky. Poštové schránky sa pravidelne vyberajú, avšak nie každý deň. Požiadajú ma, aby som poskytol (poskytla) svoje meno Etickej linke U. S. Steel Ethics? Nikto po vás nebude požadovať, aby ste poskytli svoje meno ani totožnosť zamestnanca. Ak sa rozhodnete, že sa identifikujete, bude vaša totožnosť poskytnutá iba tým, kto ju potrebujú poznať. Každý, kto získa tieto informácie, je povinný zachovať mlčanlivosť v uskutočniteľnom rozsahu. Princípy U. S. Steel okrem toho prísne zakazujú akúkoľvek odplatu proti komukoľvek, kto v dobrej viere oznamuje porušenie etiky alebo plnenia zákonných požiadaviek. Ak dáte prednosť tomu, že podáte oznámenie anonymne cez internet alebo telefonicky, bude pokračujúca priebežná kontrola na vašej strane zvlášť dôležitá, nakoľko vyšetrovateľ nebude mať iné prostriedky na komunikáciu s vami. Uvedomte si, prosím, že pri poslaní oznámenia poštou nebudete mať možnosť priebežne kontrolovať svoje oznámenie. Vzhľadom na pravidlá ochrany osobných údajov v Európskej Únii, ohlasovateľom z Európy doporučujeme, aby sa identifikovali, keď podávajú oznámenie. Ako pôsobí vlastnosť priebežnej kontroly a kedy by som ju mal(-a) využiť? Keď podáte oznámenie na internetovú adresu Etickej linky alebo na telefónne číslo Etickej linky, dostanete špecifický kľúč oznámenia a budete požiadaný(-á), aby ste si

6 zvolili heslo. Približne po piatich až šiestich pracovných dňoch odvtedy, čo ste podali oznámenie, by ste si mali preveriť stav svojho oznámenia aplikáciou vlastnosti Etickej linky Priebežná kontrola oznámenia, a to buď cez internet, alebo telefonicky, pričom použijete svoj kľúč oznámenia a heslo. Keď budete preverovať svoje oznámenie, budete mať príležitosť pridať akékoľvek dodatočné informácie, ktoré pomôžu vyriešiť otvorené problémy. Tiež budete môcť odpovedať na akékoľvek dodatočné otázky, ktoré vám mohol poslať vyšetrovateľ spoločnosti. Uvedomte si, prosím, že pri poslaní oznámenia poštou nebudete mať možnosť priebežne kontrolovať svoje oznámenie. Čo by som mal(-a) urobiť, ak by som stratil(-a) svoj kľúč oznámenia alebo heslo? Vzhľadom na vysokú úroveň dôvernosti, ktorá sa zachováva pre oznámenia, dostanete kľúč oznámenia a budete požiadaný(-á), aby ste si zvolili heslo. Ak stratíte svoj kľúč oznámenia alebo heslo a budete si želať priebežne kontrolovať svoje oznámenie, bude potrebné, aby ste podali nové oznámenie. V novom oznámení by ste mali uviesť, že táto vec sa vzťahuje k predchádzajúcemu oznámeniu. Ako Etická linka U. S. Steel Ethics Line zachová mlčanlivosť? Firma EthicsPoint, Inc., nezávislý operátor systému Etickej linky, nesleduje telefónne hovory ani neidentifikuje volajúceho. Okrem toho, firma EthicsPoint nevytvára ani neudržiava vnútorné záznamy o spojení obsahujúce adresy Internet Protocol (IP), takže nie sú dostupné žiadne informácie spájajúce váš počítač s firmou EthicsPoint. Oznámenia z vášho počítača prichádzajú cez bezpečný internetový portál, ktorý nesleduje ani nezviditeľňuje mená používateľských obrazoviek. Nakoniec, firma EthicsPoint odstraňuje internetové adresy, aby sa zaistilo, že sa v systéme Etickej linky zachová anonymita. Firma EthicsPoint nevyužije informácie, ktoré sú jej oznámené, na žiadny iný účel, ako na to, že postúpi oznámené informácie spoločnosti U. S. Steel na vhodné vybavenie. Čo ak budem čeliť odplate za podanie oznámenia? Princípy spoločnosti U. S. Steel prísne zakazujú akúkoľvek odplatu proti komukoľvek, kto v dobrej viere oznamuje porušovanie etiky alebo plnenia zákonných požiadaviek. Ak sa domnievate, že ste sa stretli s odplatou akéhokoľvek druhu, oznámte to, prosím, svojmu nadriadenému alebo na Etickú linku, aby to spoločnosť mohla vyšetriť.

Zasady ochrany osobnych udajov - HAGARA - JULINEK

Zasady ochrany osobnych udajov - HAGARA - JULINEK ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV Informácia o ochrane osobných údajov na web ohľadom súhlasu so spracúvaním osobných údajov na marketingové účely spoločnosti V tomto informačnom memorande vám chceme poskytnúť

Podrobnejšie

Zmluva o poskytovaní právnej pomoci

Zmluva o poskytovaní právnej pomoci PORIADOK O POSTUPE PRI VYBAVOVANÍ SŤAŽNOSTÍ IAD Investments, správ. spol., a.s. 01.09.2019 OBSAH 1. ÚVODNÉ USTANOVENIA... 3 2. PODÁVANIE SŤAŽNOSTÍ... 3 3. PRIJÍMANIE SŤAŽNOSTI... 4 4. EVIDENCIA SŤAŽNOSTI...

Podrobnejšie

Microsoft Word - osobnyudaj.sk_web_povinné_informovanie_kont.formulár def

Microsoft Word - osobnyudaj.sk_web_povinné_informovanie_kont.formulár def PREHLÁSENIE PREVÁDZKOVATEĽA Spoločnosť REAX s.r.o. so sídlom Jégeho 10 Bratislava, 821 08, IČO: 44784953 prehlasuje ako prevádzkovateľ webového sídla [www.reax.sk, www.realitkajednotka.sk], že na zaistenie

Podrobnejšie

Kódex správania a etiky dodávateľov Driving Integrity Know it. Speak it. Live it. Magna International

Kódex správania a etiky dodávateľov Driving Integrity Know it. Speak it. Live it. Magna International Kódex správania a etiky dodávateľov Driving Integrity Know it. Speak it. Live it. Magna International Odkaz od tímu dodávateľského reťazca V spoločnosti Magna predstavujú silní dodávatelia rozhodujúcu

Podrobnejšie

Príloha č. 1 Internej smernice o riadení konfliktu záujmov POLITIKA RIADENIA KONFLIKTU ZÁUJMOV v podmienkach Centrálneho depozitára cenných papierov S

Príloha č. 1 Internej smernice o riadení konfliktu záujmov POLITIKA RIADENIA KONFLIKTU ZÁUJMOV v podmienkach Centrálneho depozitára cenných papierov S Príloha č. 1 Internej smernice o riadení konfliktu záujmov POLITIKA RIADENIA KONFLIKTU ZÁUJMOV v podmienkach Centrálneho depozitára cenných papierov SR, a.s. 01.05.2019 Centrálny depozitár cenných papierov

Podrobnejšie

Kódex správania sa

Kódex správania sa Kódex správania sa spoločnosti Delta Electronics (Slovakia), s.r.o. Platný pre zamestnancov a iných partnerov spoločnosti Delta Electronics (Slovakia), s.r.o. Kľúčové body Kódexu správania sa spoločnosti

Podrobnejšie

PRAVIDLÁ OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV Tieto Pravidlá ochrany Osobných údajov boli pripravené s ohľadom na nové Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EU)

PRAVIDLÁ OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV Tieto Pravidlá ochrany Osobných údajov boli pripravené s ohľadom na nové Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EU) PRAVIDLÁ OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV Tieto Pravidlá ochrany Osobných údajov boli pripravené s ohľadom na nové Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EU) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb

Podrobnejšie

Nahlásenie poistnej udalosti Predloženie nižšie uvedených podkladov nám umožní bezproblémovú a rýchlu likvidáciu poistnej udalosti. Formuláre na nahlá

Nahlásenie poistnej udalosti Predloženie nižšie uvedených podkladov nám umožní bezproblémovú a rýchlu likvidáciu poistnej udalosti. Formuláre na nahlá Nahlásenie poistnej udalosti Predloženie nižšie uvedených podkladov nám umožní bezproblémovú a rýchlu likvidáciu poistnej udalosti. Formuláre na nahlásenie poistnej udalosti môžete získať od našich zamestnancov

Podrobnejšie

Z Á K L A D N Á U M E L E C K Á Š K O L A Horné Rakovce 1440/29, Turčianske Teplice Vnútorný predpis o vybavovaní podnetov súvisiacich s oznamo

Z Á K L A D N Á U M E L E C K Á Š K O L A Horné Rakovce 1440/29, Turčianske Teplice Vnútorný predpis o vybavovaní podnetov súvisiacich s oznamo Z Á K L A D N Á U M E L E C K Á Š K O L A Horné Rakovce 1440/29, 039 01 Turčianske Teplice Vnútorný predpis o vybavovaní podnetov súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti Vnútorný predpis je

Podrobnejšie

ZÁSADY SPRACÚVANIA A OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV Obsah 1 Úvod Všeobecné informácie Aké osobné údaje o vás zhromažďujeme Kde spoločnos

ZÁSADY SPRACÚVANIA A OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV Obsah 1 Úvod Všeobecné informácie Aké osobné údaje o vás zhromažďujeme Kde spoločnos ZÁSADY SPRACÚVANIA A OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV Obsah 1 Úvod... 2 2 Všeobecné informácie... 2 3 Aké osobné údaje o vás zhromažďujeme... 2 4 Kde spoločnosť Office Depot tieto údaje zhromažďuje... 2 5 Aké používame

Podrobnejšie

Modem a lokálna sieť LAN Používateľská príručka

Modem a lokálna sieť LAN Používateľská príručka Modem a lokálna sieť LAN Používateľská príručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informácie obsiahnuté v tomto dokumente sa môžu zmeniť bez predchádzajúceho upozornenia. Jediné

Podrobnejšie

Mechanizmus skupiny EIB na vybavovanie sťažností

Mechanizmus skupiny EIB na vybavovanie sťažností Mechanizmus skupiny EIB na vybavovanie sťažností Nástroj verejnej zodpovednosti KROK 1: Sťažnosť Kto môže podať sťažnosť? Každý, kto sa cíti byť postihnutý konaním skupiny EIB. Na čo môžem podať sťažnosť?

Podrobnejšie

Pravidlá ochrany osobných údajov

Pravidlá ochrany osobných údajov Pravidlá ochrany osobných údajov Zásady ochrany osobných údajov 1. Úvod Účelom týchto zásad je stanoviť zodpovednosť skupiny pri dodržiavaní a presadzovaní našej pozície v oblasti zhromažďovania, používania

Podrobnejšie

Ako účtovať a vystavovať faktúry medzi členmi v skupinovej registrácii pre DPH?

Ako účtovať a vystavovať faktúry medzi členmi v skupinovej registrácii pre DPH? V prípade, ak by ste potrebovali zlúčiť jednotlivé DP DPH, Súhrnný či Kontrolný výkaz DPH jednotlivých členov, tak nás prosím kontaktujte na hotline na t.č. 041/7071021. Skupinovú registráciu upravuje:

Podrobnejšie

Microsoft Word - manual_ESS_2010

Microsoft Word - manual_ESS_2010 Manuál projektu ESS 2010 Školiaci materiál k projektu ESS 2010 Čo je Európska sociálna sonda? ESS je medzinárodný výskumný projekt, cieľom ktorého je monitorovať a interpretovať postoje a názory obyvateľov

Podrobnejšie

ZÁSADY PRE OZNAMOVANIE NESPRÁVNEHO KONANIA 2018 Tento dokument existuje vo viacerých jazykoch. Francúzska verzia je odporúčaná pre franzúzsky hovoriac

ZÁSADY PRE OZNAMOVANIE NESPRÁVNEHO KONANIA 2018 Tento dokument existuje vo viacerých jazykoch. Francúzska verzia je odporúčaná pre franzúzsky hovoriac ZÁSADY PRE OZNAMOVANIE NESPRÁVNEHO KONANIA 2018 Tento dokument existuje vo viacerých jazykoch. Francúzska verzia je odporúčaná pre franzúzsky hovoriace krajiny Anglická verzia je základná pre ostatné krajiny.

Podrobnejšie

(Manu\341l)

(Manu\341l) Manuál práce so systémom kampane DPNB 1. Základné rozdelenie záložiek v konte súťažiaceho: 1. Súhrn nájdete v ňom zosumarizované informácie o vašich jazdách, celkovom poradí na Slovensku aj v meste, ušetrenom

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Etický kódex skupiny SSE Holding V skupine SSE Holding vykonávame svoje podnikateľské aktivity v súlade s týmto Etickým kódexom, Politikami skupiny SSE Holding, platnou legislatívou, vnútornými a korporátnymi

Podrobnejšie

DANKO monitorovanie1.qxd

DANKO monitorovanie1.qxd Monitorovanie a signalizácia potreby pomoci Tiesňová starostlivosť S-fon poskytuje a sprostredkúva pomoc pri: nepredvídanej situácii (zranenie, pád a pod.) náhlej krízovej situácii (náhle zhoršenie zdravotného

Podrobnejšie

Zmluva o poskytovaní právnej pomoci

Zmluva o poskytovaní právnej pomoci REKLAMAČNÝ PORIADOK IAD Investments, správ. spol., a.s. 01.09.2019 OBSAH 1 ÚVODNÉ USTANOVENIA... 3 2 REKLAMÁCIA... 3 3 ZÁSADY PRIJÍMANIA REKLAMÁCIÍ... 4 4 EVIDENCIA REKLAMÁCIÍ... 4 5 LEHOTA NA PODANIE

Podrobnejšie

Administrative Policy Slovak translation from English original Kódex správania Všetky jednotky Poslaním spoločnosti KONE je zlepšiť tok mestského živo

Administrative Policy Slovak translation from English original Kódex správania Všetky jednotky Poslaním spoločnosti KONE je zlepšiť tok mestského živo Kódex správania Všetky jednotky Poslaním spoločnosti KONE je zlepšiť tok mestského života. Našou víziou je priniesť tie najlepšie skúsenosti v súvislosti s pohybom ľudí, ktoré budú užívateľom a zákazníkom

Podrobnejšie

SK - JC Joint Committee - complaints-handling guidelines

SK - JC Joint Committee - complaints-handling guidelines JC 2014 43 27 May 2014 Joint Committee Usmernenia k vybavovaniu sťažností pre sektor cenných papierov (ESMA) a bankový sektor (EBA) 1 Obsah Usmernenia k vybavovaniu sťažností pre sektor cenných papierov

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - CONNECT_R&A_76_sk

Microsoft PowerPoint - CONNECT_R&A_76_sk ŠKODA CONNECT REGISTRÁCIA A AKTIVÁCIA Portál Connect Využívanie online služieb ŠKODA Connect vyžaduje predchádzajúcu registráciu používateľa a vozidla na internetovej stránke portálu Connect, ako aj aktiváciu

Podrobnejšie

TABAK club KORUNA

TABAK club KORUNA Štatút k súťaži Fun rádia s Prvou stavebnou sporiteľňou, a. s., ÚVEROVÁ REVOLÚCIA I. Vyhlasovatelia a organizátori súťaže 1. Vyhlasovateľom a organizátorom súťaže ÚVEROVÁ REVOLÚCIA je spoločnosť FUN MEDIA

Podrobnejšie

Zastupujeme ľudí s mentálnym postihnutím a ich príbuzných ĽUDIA S MENTÁLNYM POSTIHNUTÍM A ICH PRÍBUZNÍ: VYUŽIME EURÓPSKE VOĽBY 2019 NA MAXIMUM Inclusi

Zastupujeme ľudí s mentálnym postihnutím a ich príbuzných ĽUDIA S MENTÁLNYM POSTIHNUTÍM A ICH PRÍBUZNÍ: VYUŽIME EURÓPSKE VOĽBY 2019 NA MAXIMUM Inclusi ĽUDIA S MENTÁLNYM POSTIHNUTÍM A ICH PRÍBUZNÍ: VYUŽIME EURÓPSKE VOĽBY 2019 NA MAXIMUM Inclusion Europe pripravila tento dokument, aby sme čo najviac pochopili a využili príležitosti, ktoré nám ponúkajú

Podrobnejšie

Zásady hospodárenia s finančnými

Zásady hospodárenia s finančnými Obecné zastupiteľstvo v Nálepkove na základe zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon č. 369/1990 Zb.) a zákona č. 357/2015 Z. z. o finančnej kontrole a audite

Podrobnejšie

KÓDEX SPRÁVANIA

KÓDEX SPRÁVANIA KÓDEX SPRÁVANIA Duch spoločnosti Sumitomo Banji-nissei Shinyo-kakujitsu Fusu-furi apríl 2018 Vážení kolegovia, vďaka hrdej histórii už vyše 120 rokov má spoločnosť Sumitomo Electric Group ( SEG ) dlhú

Podrobnejšie

Microsoft Word - SM_15 ETICKY KODEX ZAMESTNANCOV.doc

Microsoft Word - SM_15   ETICKY KODEX ZAMESTNANCOV.doc Strana 1 z 6 Vypracoval Kontroloval Schválil Meno a priezvisko Ing. Eva Kudasová JUDr. Peter Petko MUDr. Marián Petko, MPH Funkcia Vedúca Právnik Riaditeľ Organizačná jednotka Odbor ľudských zdrojov Právny

Podrobnejšie

GDPR Vážený zákazník, Táto informácia o ochrane osobných údajov a súkromia sa vzťahuje na Vás a na Vaše osobné údaje, pretože ste našim zákazníkom. Na

GDPR Vážený zákazník, Táto informácia o ochrane osobných údajov a súkromia sa vzťahuje na Vás a na Vaše osobné údaje, pretože ste našim zákazníkom. Na GDPR Vážený zákazník, Táto informácia o ochrane osobných údajov a súkromia sa vzťahuje na Vás a na Vaše osobné údaje, pretože ste našim zákazníkom. Naša spoločnosť vystupuje ako prevádzkovateľ pri spracúvaní

Podrobnejšie

DOHOVOR RADY EURÓPY O PREDCHÁDZANÍ NÁSILIU NA ŽENÁCH A DOMÁCEMU NÁSILIU A O BOJI PROTI NEMU Istanbulský dohovor V BEZPEČÍ V BEZPEČÍ PRED STRACHOM PRED

DOHOVOR RADY EURÓPY O PREDCHÁDZANÍ NÁSILIU NA ŽENÁCH A DOMÁCEMU NÁSILIU A O BOJI PROTI NEMU Istanbulský dohovor V BEZPEČÍ V BEZPEČÍ PRED STRACHOM PRED DOHOVOR RADY EURÓPY O PREDCHÁDZANÍ NÁSILIU NA ŽENÁCH A DOMÁCEMU NÁSILIU A O BOJI PROTI NEMU Istanbulský dohovor V BEZPEČÍ V BEZPEČÍ PRED STRACHOM PRED NÁSILÍM AKÝ JE ÚČEL DOHOVORU? Dohovor Rady Európy

Podrobnejšie

Štatút reklamnej a propagačnej súťaže organizátora EUROPA 2, a.s. s názvom Tvár do rádia 1. Základné ustanovenia 1.1 Reklamnú súťaž Tvár do rádia (ďal

Štatút reklamnej a propagačnej súťaže organizátora EUROPA 2, a.s. s názvom Tvár do rádia 1. Základné ustanovenia 1.1 Reklamnú súťaž Tvár do rádia (ďal Štatút reklamnej a propagačnej súťaže organizátora EUROPA 2, a.s. s názvom Tvár do rádia 1. Základné ustanovenia 1.1 Reklamnú súťaž Tvár do rádia (ďalej ako súťaž ) organizuje spoločnosť EUROPA 2, a.s.,

Podrobnejšie

DOTAZNÍK PRE POISTENIE MONTÁŽNYCH PRÁC 1.Názov montážneho diela ( ak montážne dielo pozostáva z viacerých častí, uveďte tie, ktoré majú byť poistené)

DOTAZNÍK PRE POISTENIE MONTÁŽNYCH PRÁC 1.Názov montážneho diela ( ak montážne dielo pozostáva z viacerých častí, uveďte tie, ktoré majú byť poistené) DOTAZNÍK PRE POISTENIE MONTÁŽNYCH PRÁC 1.Názov montážneho diela ( ak montážne dielo pozostáva z viacerých častí, uveďte tie, ktoré majú byť poistené) 2. Miesto výkonu montážnych prác Mesto, obec 3. Investor

Podrobnejšie

Chránené a dôverné Posledná aktualizácia: 16. apríla 2019 Johns Manville Oznámenie o ochrane osobných údajov žiadateľa o zamestnanie v EÚ Platné od: 1

Chránené a dôverné Posledná aktualizácia: 16. apríla 2019 Johns Manville Oznámenie o ochrane osobných údajov žiadateľa o zamestnanie v EÚ Platné od: 1 Chránené a dôverné Posledná aktualizácia: 16. apríla 2019 Johns Manville Oznámenie o ochrane osobných údajov žiadateľa o zamestnanie v EÚ Platné od: 16. apríla 2019 Johns Manville Slovakia, a. s., dcérska

Podrobnejšie

ETICKÝ KÓDEX This translation is for the local use only; the reference document is the master one in English; translations are supervised by the FAURE

ETICKÝ KÓDEX This translation is for the local use only; the reference document is the master one in English; translations are supervised by the FAURE ETICKÝ KÓDEX This translation is for the local use only; the reference document is the master one in English; translations are supervised by the FAURECIA Group Communications Department. 1 FAU C LSG 2400

Podrobnejšie

V jedinej lekcii Meno: 1 Ako reagujete na profesionálne médiá? Pracujte vo dvojiciach a pripravte sa na hranie rolí. Označte sa ako Osoba A a Osoba B.

V jedinej lekcii Meno: 1 Ako reagujete na profesionálne médiá? Pracujte vo dvojiciach a pripravte sa na hranie rolí. Označte sa ako Osoba A a Osoba B. 1 Ako reagujete na profesionálne médiá? Pracujte vo dvojiciach a pripravte sa na hranie rolí. Označte sa ako Osoba A a Osoba B. Prečítajte si ďalej uvedené situácie a precvičte si, ako reagovať, keď vidíte

Podrobnejšie

VYBAVOVANIE SŤAŽNOSTÍ KLIENTOV

VYBAVOVANIE SŤAŽNOSTÍ KLIENTOV Vlastník: Klasifikácia: Číslo: Názov: Účinnosť: Pôsobnosť: Schválil: R Collectors s.r.o. Dvořákovo nábrežie 8A, 811 02 Bratislava IČO: 50 094 297 zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava

Podrobnejšie

Etický pracovný kódex Krátky popis Naše základné hodnoty a princípy sú súčasťou nášho jednania a riadia naše očakávania, normy a etické jednanie, ktor

Etický pracovný kódex Krátky popis Naše základné hodnoty a princípy sú súčasťou nášho jednania a riadia naše očakávania, normy a etické jednanie, ktor Etický pracovný kódex Krátky popis Naše základné hodnoty a princípy sú súčasťou nášho jednania a riadia naše očakávania, normy a etické jednanie, ktoré je súčasťou všetkých našich obchodných vzťahov. Rozsah

Podrobnejšie

PowerPoint-Präsentation

PowerPoint-Präsentation Global Payment Plus - phototan Návod na prechod z USB tokenu na phototan Vážení užívatelia, tento návod Vás prevedie niekoľkými jednoduchými krokmi nutnými pre úspešný prechod z USB tokenu na phototan.

Podrobnejšie

Informácia o spracúvaní osobných údajov Kandidát pre Executive Search

Informácia o spracúvaní osobných údajov Kandidát pre Executive Search Informácia o spracúvaní osobných údajov Kandidát pre Executive Search Vážená dotknutá osoba, radi by sme Vás informovali o tom, akým spôsobom a za akým účelom spracúvame, ako prevádzkovateľ, Vaše osobné

Podrobnejšie

Etický kódex zamestnanca mesta Prievidza

Etický kódex zamestnanca mesta Prievidza zamestnancov mesta Prievidza) Strana 0 z 4 MESTO PRIEVIDZA Strana 1 z 4 Preambula Základným cieľom predkladaného Etického kódexu je definovanie pravidiel pre nestranný výkon verejnej správy ako základu

Podrobnejšie

Užšia súťaž: Zabezpečenie služieb vrtného kontraktora pre vrt Závod 95

Užšia súťaž: Zabezpečenie služieb vrtného kontraktora pre vrt Závod 95 Obchodná verejná súťaž: Systém sledovania technológie a kontrola vstupu do CS a CAG vyhlásená v súlade s ust. 281 a nasl. z.č. 513/1991 Zb. Obchodného zákonníka v znení neskorších predpisov a ust. 29 ods.

Podrobnejšie

Geberit_Kodex_spravania_2015_SK

Geberit_Kodex_spravania_2015_SK Kódex správania Január 2015 Obsah 1. Záväzky spoločnosti Geberit... 5 1.1. Hodnoty a princípy... 5 1.2. Dodržiavanie zákonov... 5 1.3. Ciele a cieľové skupiny Kódexu správania... 5 1.4. Vzory a školenia...

Podrobnejšie

M E S T O T R E N Č Í N Smernica primátora mesta Trenčín č.15/2018, ktorou sa mení a dopĺňa smernica primátora mesta Trenčín č.10/2012 o sťažnostiach

M E S T O T R E N Č Í N Smernica primátora mesta Trenčín č.15/2018, ktorou sa mení a dopĺňa smernica primátora mesta Trenčín č.10/2012 o sťažnostiach M E S T O T R E N Č Í N Smernica primátora mesta Trenčín č.15/2018, ktorou sa mení a dopĺňa smernica primátora mesta Trenčín č.10/2012 o sťažnostiach (úplné znenie) V súlade s 11 ods.1 a 26 ods.3 zákona

Podrobnejšie

Microsoft Word - pouzivatelska_prirucka.doc

Microsoft Word - pouzivatelska_prirucka.doc ProFIIT 2007 - Používateľská príručka Tento dokument obsahuje používateľskú príručku systému na organizovanie súťaže ProFIIT 2007. Je rozdelená do 3 kapitol. Kapitola 1 obsahuje návod na vytvorenie používateľského

Podrobnejšie

OBOZNÁMENIE SA S INFORMÁCIAMI O SPRACÚVANÍ OSOBNÝCH ÚDAJOV V súlade s GDPR Všeobecným nariadením o ochrane osobných údajov a Zákonom č. 18/2018 Z. z.

OBOZNÁMENIE SA S INFORMÁCIAMI O SPRACÚVANÍ OSOBNÝCH ÚDAJOV V súlade s GDPR Všeobecným nariadením o ochrane osobných údajov a Zákonom č. 18/2018 Z. z. OBOZNÁMENIE SA S INFORMÁCIAMI O SPRACÚVANÍ OSOBNÝCH ÚDAJOV V súlade s GDPR Všeobecným nariadením o ochrane osobných údajov a Zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých

Podrobnejšie

Kódex správania Slovenskej golfovej asociácie a jej členov pri spracovaní osobných údajov Čl. I Výklad pojmov a pôsobnosť 1. Tento Kódex správania Slo

Kódex správania Slovenskej golfovej asociácie a jej členov pri spracovaní osobných údajov Čl. I Výklad pojmov a pôsobnosť 1. Tento Kódex správania Slo Kódex správania Slovenskej golfovej asociácie a jej členov pri spracovaní osobných údajov Čl. I Výklad pojmov a pôsobnosť 1. Tento Kódex správania Slovenskej golfovej asociácie a jej členov pri spracovaní

Podrobnejšie

Základná umelecká škola Spišská Belá, Zimná 12, Spišská Belá Smernica o poskytovaní informácií vypracovaná v zmysle zákona č. 211/2000 Z.z. v z

Základná umelecká škola Spišská Belá, Zimná 12, Spišská Belá Smernica o poskytovaní informácií vypracovaná v zmysle zákona č. 211/2000 Z.z. v z Základná umelecká škola Spišská Belá, Zimná 12, 059 01 Spišská Belá Smernica o poskytovaní informácií vypracovaná v zmysle zákona č. 211/2000 Z.z. v znení neskorších predpisov Smernica nadobúda platnosť

Podrobnejšie

Microsoft Word - o09_Používateľská príručka ku kontrole kupónov na webe_v4.doc

Microsoft Word - o09_Používateľská príručka ku kontrole kupónov na webe_v4.doc POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA KU KONTROLE KUPÓNOV LE CHEQUE DEJEUNER s.r.o. NA WEBE OBSAH I. PRIHLÁSENIE... 3 II. OVEROVANIE SKENEROM... 3 III. OVEROVANIE MANUÁLNYM ZADANÍM... 3 IV. CHYBOVÉ HLÁSENIA... 4 1) Opakované

Podrobnejšie

VYHLÁSENIE O FINANČNÝCH ZÁUJMOCH POSLANCA V SÚLADE PRÍLOHOU I K ROKOVACIEMU PORIADKU EURÓPSKEHO PARLAMENTU TÝKAJÚCOU SA KÓDEXU SPRÁVANIA POSLANCOV EUR

VYHLÁSENIE O FINANČNÝCH ZÁUJMOCH POSLANCA V SÚLADE PRÍLOHOU I K ROKOVACIEMU PORIADKU EURÓPSKEHO PARLAMENTU TÝKAJÚCOU SA KÓDEXU SPRÁVANIA POSLANCOV EUR VYHLÁSENIE O FINANČNÝCH ZÁUJMOCH POSLANCA V SÚLADE PRÍLOHOU I K ROKOVACIEMU PORIADKU EURÓPSKEHO PARLAMENTU TÝKAJÚCOU SA KÓDEXU SPRÁVANIA POSLANCOV EURÓPSKEHO PARLAMENTU V OBLASTI FINANČNÝCH ZÁUJMOV A KONFLIKTOV

Podrobnejšie

Centrum vedecko-technických informácií, Odbor pre hodnotenie vedy, Oddelenie pre hodnotenie publikačnej činnosti Vyhľadávanie a práca so záznamami - C

Centrum vedecko-technických informácií, Odbor pre hodnotenie vedy, Oddelenie pre hodnotenie publikačnej činnosti Vyhľadávanie a práca so záznamami - C Centrum vedecko-technických informácií, Odbor pre hodnotenie vedy, Oddelenie pre hodnotenie publikačnej činnosti Vyhľadávanie a práca so záznamami - CREPČ 2 Manuál pre autorov (aktualizované dňa 18.3.2019)

Podrobnejšie

Faktúra za služby pevnej siete Slovak Telekom, a.s., Bajkalská 28, Bratislava, Obchodný register vedený pri Okr. súde Bratislava I., odd. Sa, v

Faktúra za služby pevnej siete Slovak Telekom, a.s., Bajkalská 28, Bratislava, Obchodný register vedený pri Okr. súde Bratislava I., odd. Sa, v Faktúra za služby pevnej siete Slovak Telekom, a.s., Bajkalská 28, 817 62 Bratislava, Obchodný register vedený pri Okr. súde Bratislava I., odd. Sa, vložka č. 2081/B, IČO: 35 763 469 DIČ: 2020273893, IČ

Podrobnejšie

Kódex správania sa dodávateľov spoločnosti Roche

Kódex správania sa dodávateľov spoločnosti Roche Kódex správania sa dodávateľov spoločnosti Roche Kódex správania sa dodávateľov spoločnosti Roche Spoločnosť Roche prevzala záväzok udržateľnosti vo všetkých podnikateľských aktivitách, pričom jej cieľom

Podrobnejšie

Microsoft Word - Etický kódex zamestnanca mesta Senec.docx

Microsoft Word - Etický kódex zamestnanca mesta Senec.docx Etický kódex zamestnanca mesta Senec Článok 1 Úvodné ustanovenia 1. Etický kódex predstavuje systém etických princípov a pravidiel uplatňovaných v správaní sa každého zamestnanca mesta Senec. Zamestnanci

Podrobnejšie

Užšia súťaž: Zabezpečenie služieb vrtného kontraktora pre vrt Závod 95

Užšia súťaž: Zabezpečenie služieb vrtného kontraktora pre vrt Závod 95 Obchodná verejná súťaž: Preprava ropy vyhlásená v súlade s ust. 281 a nasl. z.č. 513/1991 Zb. Obchodného zákonníka v znení neskorších predpisov a ust. 29 ods. 3, 5 a 6 zákona č. 250/2012 Z.z. o regulácii

Podrobnejšie

Pravidlá súťaže Upratovacia čata Telerána Účelom tohto dokumentu je úplná a jasná úprava pravidiel súťaže Upratovacia čata Telerána (ďalej len Súťaž )

Pravidlá súťaže Upratovacia čata Telerána Účelom tohto dokumentu je úplná a jasná úprava pravidiel súťaže Upratovacia čata Telerána (ďalej len Súťaž ) Pravidlá súťaže Upratovacia čata Telerána Účelom tohto dokumentu je úplná a jasná úprava pravidiel súťaže Upratovacia čata Telerána (ďalej len Súťaž ). Tieto pravidlá sú jediným dokumentom, ktorý v úplnosti

Podrobnejšie

Informácie pre navrhovateľov. Obchodná verejná súťaž: Overenie plnenia požiadaviek bezpečnosti vyhradených technických zariadení vyhlásená v súlade s

Informácie pre navrhovateľov. Obchodná verejná súťaž: Overenie plnenia požiadaviek bezpečnosti vyhradených technických zariadení vyhlásená v súlade s Obchodná verejná súťaž: Overenie plnenia požiadaviek bezpečnosti vyhradených technických zariadení vyhlásená v súlade s ust. 281 a nasl. z.č. 513/1991 Zb. Obchodného zákonníka v znení neskorších predpisov

Podrobnejšie

Pravidlá a podmienky spotrebiteľskej súťaže Vyhrajte tankovanie na 1 rok zadarmo 1. Vyhlasovateľ, organizátor a prevádzkovateľ spotrebiteľskej súťaže

Pravidlá a podmienky spotrebiteľskej súťaže Vyhrajte tankovanie na 1 rok zadarmo 1. Vyhlasovateľ, organizátor a prevádzkovateľ spotrebiteľskej súťaže Pravidlá a podmienky spotrebiteľskej súťaže Vyhrajte tankovanie na 1 rok zadarmo 1. Vyhlasovateľ, organizátor a prevádzkovateľ spotrebiteľskej súťaže OMV Refining & Marketing Spotrebiteľskú súťaž Vyhrajte

Podrobnejšie

Faktúra za služby pevnej siete Slovak Telekom, a.s., Bajkalská 28, Bratislava, Obchodný register vedený pri Okr. súde Bratislava I., odd. Sa, v

Faktúra za služby pevnej siete Slovak Telekom, a.s., Bajkalská 28, Bratislava, Obchodný register vedený pri Okr. súde Bratislava I., odd. Sa, v Faktúra za služby pevnej siete Slovak Telekom, a.s., Bajkalská 28, 817 62 Bratislava, Obchodný register vedený pri Okr. súde Bratislava I., odd. Sa, vložka č. 2081/B, IČO: 35 763 469 DIČ: 2020273893, IČ

Podrobnejšie

234 Vestník NBS opatrenie NBS č. 3/2017 čiastka 16/ OPATRENIE Národnej banky Slovenska z 20. júna 2017 o predkladaní výkazov bankami, pobočkami

234 Vestník NBS opatrenie NBS č. 3/2017 čiastka 16/ OPATRENIE Národnej banky Slovenska z 20. júna 2017 o predkladaní výkazov bankami, pobočkami 234 Vestník NBS opatrenie NBS č. 3/2017 čiastka 16/2017 3 OPATRENIE Národnej banky Slovenska z 20. júna 2017 o predkladaní výkazov bankami, pobočkami zahraničných bánk a obchodníkmi s cennými papiermi

Podrobnejšie

CE Pravidlá práce so sociálnymi sieťami Platné od 1. septembra 2018

CE Pravidlá práce so sociálnymi sieťami Platné od 1. septembra 2018 CE Pravidlá práce so sociálnymi sieťami Platné od 1. septembra 2018 Čo kde nájdete Úvod.3 1. Pre koho sú tieto pravidlá určené?... 3 2. Čo sú sociálne siete?... 3 2.1 Ktoré druhy sociálnych sietí zahŕňajú

Podrobnejšie

Zmluva č. 06/2018 Zmluva o zabezpečení výkonu činnosti zodpovednej osoby pri ochrane osobných údajov dotknutých osôb spracovaných u prevádzkovateľa uz

Zmluva č. 06/2018 Zmluva o zabezpečení výkonu činnosti zodpovednej osoby pri ochrane osobných údajov dotknutých osôb spracovaných u prevádzkovateľa uz ďalej len ( Zmluva ) medzi Prevádzkovateľ: Obchodné meno/názov: Obec Plechotice Sídlo: Hlavná 39/70, 075 01 Plechotice Štatutárny orgán: PaedDr. Marek Andráš, starosta IČO: 00331821 (ďalej len Prevádzkovateľ

Podrobnejšie

Stravné - přecenění

Stravné - přecenění Vytvorenie a nastavenie novej kategórie pre Obedy zadarmo Platí pre verziu programu Stravné 4.61 POZOR! Postup pre jedálne základných škôl, ktoré majú povinnosť sledovať dotácie od 1. 9. 2019 je uvedený

Podrobnejšie

Rýchly štart pre Powerline extra zásuvka

Rýchly štart pre Powerline extra zásuvka Rýchly štart Powerline 1200 Model PL1200 Obsah balenia V niektorých oblastiach je s produktom dodávaný disk Resource CD. 2 Začíname Adaptéry Powerline sú alternatívnym spôsobom rozšírenia vašej siete pri

Podrobnejšie

ZÁKON č. 226/1994 Z.z. NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY z 18. augusta 1994 o používaní a ochrane olympijskej symboliky a o Slovenskom olympijskom vý

ZÁKON č. 226/1994 Z.z. NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY z 18. augusta 1994 o používaní a ochrane olympijskej symboliky a o Slovenskom olympijskom vý ZÁKON č. 226/1994 Z.z. NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY z 18. augusta 1994 o používaní a ochrane olympijskej symboliky a o Slovenskom olympijskom výbore Novela: 300/2008 Z.z., 438/2013 Z.z. Národná rada

Podrobnejšie

Ponuka Štart

Ponuka Štart Mária Kostková Obsah Na čo slúži Umiestnenie ponuky Štart Základné časti ponuky Štart Prístup k priečinkom nastaveniam k programom Pri spustení Príslušenstvo Ovládací panel Na čo slúži vstup k programom,

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Špecialista bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci Kód kvalifikácie U2149008-01016 Úroveň SKKR 5 Sektorová rada Administratíva, ekonomika a manažment SK ISCO-08 2149008 / Špecialista

Podrobnejšie

Présentation PowerPoint

Présentation PowerPoint Voľný pohyb služieb v EÚ Štyri základné slobody v rámci Jednotného trhu EÚ Voľný pohyb tovarov Voľný pohyb kapitálu Voľný pohyb služieb a sloboda usadenia sa Voľný pohyb osôb Zmluva o založení Európskeho

Podrobnejšie

VYH_363_1996_prepr_por_vzor

VYH_363_1996_prepr_por_vzor Vyhláška 363/1996 Z.z. (o vzore na vyhotovenie prepravného poriadku v cestnej doprave) Autor: Min. dopravy, pôšt a telekomunikácií SR Platnosť od: 21.12.1996 Účinnosť od: 1.1.1997 Uverejnené v Zbierke

Podrobnejšie

Rada Európskej únie V Bruseli 30. júla 2015 (OR. en) SN 4357/1/15 REV 1 POZNÁMKA Predmet: Kódex správania predsedu Európskej rady SN 4357/1/15 REV 1 p

Rada Európskej únie V Bruseli 30. júla 2015 (OR. en) SN 4357/1/15 REV 1 POZNÁMKA Predmet: Kódex správania predsedu Európskej rady SN 4357/1/15 REV 1 p Rada Európskej únie V Bruseli 30. júla 2015 (OR. en) SN 4357/1/15 REV 1 POZNÁMKA Predmet: Kódex správania predsedu Európskej rady SN 4357/1/15 REV 1 pp/dpm/js 1 KÓDEX SPRÁVANIA PREDSEDU EURÓPEJ RADY SN

Podrobnejšie

Je super, keď si môžem urobiť každý deň radosť Aplikácia Orange výhody Urobte si radosť každý deň, veď je to jednoduché. Stačí si stiahnuť bezplatnú a

Je super, keď si môžem urobiť každý deň radosť Aplikácia Orange výhody Urobte si radosť každý deň, veď je to jednoduché. Stačí si stiahnuť bezplatnú a Je super, keď si môžem urobiť každý deň radosť Aplikácia Orange výhody Urobte si radosť každý deň, veď je to jednoduché. Stačí si stiahnuť bezplatnú aplikáciu Orange výhody a vy aj vaši blízki si môžete

Podrobnejšie

Informácia o spracovaní osobných údajov

Informácia o spracovaní osobných údajov Informácia o spracovaní osobných údajov Občianske združenie Detský čin roka Úvodné informácie, so sídlom Ševčenkova 21, 851 01 Bratislava, IČO: 42 261 732, (ďalej len Občianske združenie alebo prevádzkovateľ

Podrobnejšie

1 ETICKÝ KÓDEX

1 ETICKÝ KÓDEX 1 ETICKÝ KÓDEX 1. CIELE DKI Plast je súkromná dánska spoločnosť, ktorá bola založená za účelom výroby plastových komponentov subdodávateľom pre potreby priemyselného trhu od svojho vzniku v roku 1946 pod

Podrobnejšie

Georeceive a Geoshopping

Georeceive a Geoshopping Georeceive a Geoshopping Nové elektronické služby digitálnej mapy Ing. Ján Nývlt Magistrát Hl. m. SR Bratislavy Motivácia Všeobecne záväzné nariadenie Hl. m. SR Bratislavy č. 1/1995 o digitálnej technickej

Podrobnejšie

Top margin 1

Top margin 1 MEMO/11/840 Brusel 29. novembra 2011 Alternatívne riešenie sporov a riešenie sporov online pre spotrebiteľov z EÚ: otázky a odpovede I. ZÁKLADNÉ OTÁZKY A ODPOVEDE Čo je alternatívne riešenie spotrebiteľských

Podrobnejšie

CM_PETI

CM_PETI EURÓPY PARLAMENT 2009 2014 Výbor pre petície 28.11.2014 OZNÁMENIE POSLANCOM Vec: Petícia č. 0824/2008, ktorú predkladá Kroum Kroumov, bulharský štátny príslušník, a 16 spolusignatárov, týkajúca sa žiadosti

Podrobnejšie

VYHLÁSENIE O OCHRANE SÚKROMIA ZAMESTNANCI Vážený zamestnanec, dovoľte nám informovať Vás o tomto VYHLÁSENÍ O OCHRANE SÚKROMIA ZAMESTNANCI (ďalej len v

VYHLÁSENIE O OCHRANE SÚKROMIA ZAMESTNANCI Vážený zamestnanec, dovoľte nám informovať Vás o tomto VYHLÁSENÍ O OCHRANE SÚKROMIA ZAMESTNANCI (ďalej len v VYHLÁSENIE O OCHRANE SÚKROMIA ZAMESTNANCI Vážený zamestnanec, dovoľte nám informovať Vás o tomto VYHLÁSENÍ O OCHRANE SÚKROMIA ZAMESTNANCI (ďalej len vyhlásenie ), ktoré sa bude vzťahovať na Vás a na Vaše

Podrobnejšie

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV v zmysle zákona 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov, (ďalej len Zákon ) a Nariadenia Európskeho parlamentu a rady čí

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV v zmysle zákona 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov, (ďalej len Zákon ) a Nariadenia Európskeho parlamentu a rady čí ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV v zmysle zákona 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov, (ďalej len Zákon ) a Nariadenia Európskeho parlamentu a rady číslo 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní

Podrobnejšie

Informácia o spracúvaní osobných údajov Účastníci externých podujatí a subjekty externej KPMG komunikácie

Informácia o spracúvaní osobných údajov Účastníci externých podujatí a subjekty externej KPMG komunikácie Informácia o spracúvaní osobných údajov Účastníci externých podujatí a subjekty externej KPMG komunikácie Vážená dotknutá osoba, radi by sme Vás informovali o tom, akým spôsobom a za akým účelom spracúvame,

Podrobnejšie

News Flash 25. augusta, 2015 Zabezpečenie stravovania pre zamestnancov

News Flash 25. augusta, 2015 Zabezpečenie stravovania pre zamestnancov News Flash 25. augusta, 2015 Zabezpečenie stravovania pre zamestnancov Zabezpečenie stravovania pre zamestnancov Jednou zo základných povinností zamestnávateľov na Slovensku je povinnosť zabezpečiť stravovanie

Podrobnejšie

Základná umelecká škola široké č

Základná  umelecká škola široké  č ZÁKLADNÁ UMELECKÁ ŠKOLA, 082 37 ŠIROKÉ 353 O B S A H I. Všeobecné nariadenia II. III. IV. Dochádzka žiakov, práva a ich povinnosti Povinnosti zamestnancov školy Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci V.

Podrobnejšie

Pravidlá bezpečnosti pre majiteľov certifikátov certifikačnej autority DÔVERA zdravotná poisťovňa, a. s. Verzia 1.1 Platí od

Pravidlá bezpečnosti pre majiteľov certifikátov certifikačnej autority DÔVERA zdravotná poisťovňa, a. s. Verzia 1.1 Platí od Pravidlá bezpečnosti pre majiteľov certifikátov certifikačnej autority DÔVERA zdravotná poisťovňa, a. s. Verzia 1.1 Platí od 1.1. 2011 Obsah 1 Úvod... 3 2 Bezpečnostné pravidlá pre majiteľov certifikátov

Podrobnejšie

bsah

bsah POKYNY PRE EXTERNÝ DOZOR k papierovej forme testovania žiakov 5. ročníka ZŠ T5-2015 25. november 2015 Bratislava Október 2015 Všetky informácie týkajúce sa testovania budú elektronicky zverejnené na internetových

Podrobnejšie

Strana 1 / 16 Stav účtu Názov a sídlo účastníka: Slovenské banské múzeum Kammerhofská Banská Štiavnica 1 IČ DPH / DIČ: 0 IČO: Adresa

Strana 1 / 16 Stav účtu Názov a sídlo účastníka: Slovenské banské múzeum Kammerhofská Banská Štiavnica 1 IČ DPH / DIČ: 0 IČO: Adresa Strana 1 / 16 Stav účtu IČ DPH / DIČ: 0 IČO: 35998652 Údaje potrebné na úhradu Variabilný symbol: 0040315558 Odporúčaný dátum úhrady: 28. 06. 2018 Dátum splatnosti: 01. 07. 2018 Najneskôr tento deň by

Podrobnejšie

sprievodca_exp.pdf

sprievodca_exp.pdf S p r i e v o d c a e x p e r t n é v y h ľ a d á v a n i e Bratislava, 2011 Prehľad základných ikoniek používaných v portáli zmena jazyka na angličtinu zmena jazyka na slovenčinu vstúpiť do portálu ako

Podrobnejšie

Zásady

Zásady Základná škola, P. Jilemnického 1813/1, Zvolen Smernica č. 3/2016 o slobodnom prístupe k informáciám Riaditeľka Základnej školy, P. Jilemnického 1813/1, Zvolen (ďalej len škola) v súlade so zákonom č.211/2000

Podrobnejšie

PR_IMM_Waiver

PR_IMM_Waiver Európsky parlament 2014-2019 Dokument na schôdzu A8-0167/2019 6.3.2019 SPRÁVA o žiadosti o zbavenie Jean-Marie Le Pena imunity (2018/2247(IMM)) Výbor pre právne veci Spravodajca: Kostas Chrysogonos RR\1178929.docx

Podrobnejšie

Microsoft Word Nextra_ADSLink.doc

Microsoft Word Nextra_ADSLink.doc Nextra ADSLink Nové služby Nextra ADSLink umožňujú zákazníkom pripojiť sa na internet prostredníctvom technológie ADSL. Technológia ADSL efektívne využíva existujúce telefónne siete, bez dramatických zásahov

Podrobnejšie

Prosím, vyberte jazyk English PRIESKUM SÚLADU S INICIATÍVOU SUPPLY CHAIN INITIATIVE 2017 Vitajte na webovej stránke agentúry Dedicated venovanej inter

Prosím, vyberte jazyk English PRIESKUM SÚLADU S INICIATÍVOU SUPPLY CHAIN INITIATIVE 2017 Vitajte na webovej stránke agentúry Dedicated venovanej inter Prosím, vyberte jazyk English PRIESKUM SÚLADU S INICIATÍVOU SUPPLY CHAIN INITIATIVE 2017 Vitajte na webovej stránke agentúry Dedicated venovanej internetovému prieskumu. Internetová metodológia zaručuje

Podrobnejšie

Kybernetické operácie na pozadí ozbrojených konfliktov

Kybernetické operácie na pozadí ozbrojených konfliktov KYBERNETICKÉ OPERÁCIE NA POZADÍ OZBROJENÝCH KONFLIKTOV CyberCon Brno 26. septembra 2018 Dr Kubo Mačák University of Exeter ( Aha, čiže budeš dnes útočiť z domu? ) OSNOVA 1. Medzinárodné humanitárne právo

Podrobnejšie

VZOR

VZOR Obecné zastupiteľstvo Obce Valaská Dubová v zmysle 11 ods. 4 zákona č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a na základe 11, ods. 1 zákona č. 9/2010 Z. z. o sťažnostiach s c h

Podrobnejšie

Informácie o spracúvaní osobných údajov Zamestnanci ÚČINNÉ OD Axxence Slovakia s.r.o., IČO: , so sídlom Mickiewiczova Brat

Informácie o spracúvaní osobných údajov Zamestnanci ÚČINNÉ OD Axxence Slovakia s.r.o., IČO: , so sídlom Mickiewiczova Brat Informácie o spracúvaní osobných údajov Zamestnanci ÚČINNÉ OD 25.05.2018 Axxence Slovakia s.r.o., IČO: 31442901, so sídlom Mickiewiczova 9 811 07 Bratislava, zapísaná v obchodnom registri Bratislava I,

Podrobnejšie

ZM 161/2018 Zmluva o poskytovaní služieb v oblasti IKT č. R_154/2018 uzavretá na základe 269 ods.2 zákona č.513/1991 v znení neskorších predpisov ( Ob

ZM 161/2018 Zmluva o poskytovaní služieb v oblasti IKT č. R_154/2018 uzavretá na základe 269 ods.2 zákona č.513/1991 v znení neskorších predpisov ( Ob ZM 161/2018 Zmluva o poskytovaní služieb v oblasti IKT č. R_154/2018 uzavretá na základe 269 ods.2 zákona č.513/1991 v znení neskorších predpisov ( Obchodný zákonník ) Poskytovateľ: Používateľ: Zmluvné

Podrobnejšie

Microsoft Word - hotelGolfer_jun2019_pravidla.docx

Microsoft Word - hotelGolfer_jun2019_pravidla.docx Pravidlá súťaže "Súťaž o pobyt v hoteli GOLFER*** Kremnica" Cieľom tohto dokumentu je úplná a jasná úprava pravidiel súťaže Súťaž o pobyt v hoteli GOLFER*** Kremnica (ďalej len súťaž ). Tieto pravidlá

Podrobnejšie

Microsoft Word - smernica_telefony2011_bezhesla.doc

Microsoft Word - smernica_telefony2011_bezhesla.doc REGIONÁLNY ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA BRATISLAVA hlavné mesto so sídlom v Bratislave, Ružinovská 8, PSČ 820 09 Bratislava 29, P.O.BOX 26 SMERNICA č. 5/2011 ktorá stanovuje základné pravidlá pre používanie

Podrobnejšie

OFICIÁLNE PRAVIDLÁ A PODMIENKY SÚŤAŽE Tento text obsahuje záväzné pravidlá a podmienky súťaže Hľadáme najlepšie české bábovky! (ďalej len súťaž ). 1.

OFICIÁLNE PRAVIDLÁ A PODMIENKY SÚŤAŽE Tento text obsahuje záväzné pravidlá a podmienky súťaže Hľadáme najlepšie české bábovky! (ďalej len súťaž ). 1. OFICIÁLNE PRAVIDLÁ A PODMIENKY SÚŤAŽE Tento text obsahuje záväzné pravidlá a podmienky súťaže Hľadáme najlepšie české bábovky! (ďalej len súťaž ). 1. Organizátor a administrátor súťaže Organizátorom súťaže

Podrobnejšie

Prítomnosť príbuzných postihnutého pri kardiopulmonálnej resuscitácii

Prítomnosť príbuzných postihnutého pri kardiopulmonálnej resuscitácii XXI. Kongres České společnosti anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Olomouc 2014 Jana Boroňová Trnavská univerzita v Trnave Auris media, s.r.o. Trnava ...neexistujú predpísané pravidlá pre

Podrobnejšie

iot business hub whitepaper isdd_em_New.pdf

iot  business hub whitepaper isdd_em_New.pdf IoT Business Hub I.S.D.D. plus, s.r.o. Pažítková 5 821 01 Bratislava 27 Slovenská republika 1 IoT Business Hub Univerzálna platforma, pre vaše dáta z akýchkoľvek IoT zariadení prostredníctvom IoT siete

Podrobnejšie

Názov štátu: Írsko Dátum nadobudnutia účinnosti: Názov politiky: Priemyselné kamery Dátum revízie: Číslo revízie: /1.1 História

Názov štátu: Írsko Dátum nadobudnutia účinnosti: Názov politiky: Priemyselné kamery Dátum revízie: Číslo revízie: /1.1 História História revízií Číslo revízie Dátum Opis zmeny Revidoval: /1 Prvé vydanie Oddelenie ĽZ /1.1 1. 4. 2019 Politika aktualizovaná s ohľadom na GDPR Oddelenie ĽZ 1. Úvod V priestoroch sú inštalované systémy

Podrobnejšie

ZMLUVA_O_VYK._AUDITU_BA_2018

ZMLUVA_O_VYK._AUDITU_BA_2018 Z M L U V A o poskytovaní audítorských služieb uzavretá podľa 269 ods. 2 zákona č. 513/1991 Zb., Obchodný zákonník v z.n.p. a 23 ods.5 zákona č.423/2015 Z.z. o štatutárnom audite a o zmene a doplnení zákona

Podrobnejšie