Newsletter1_Sj

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Newsletter1_Sj"

Prepis

1 NEWSLETTER #1 KATEDRY HOSPODÁRSKEJ POLITIKY (OKTÓBER 2015) NA ÚVOD 1. júna 2015 začala na FEM SPU v Nitre svoju činnosť Katedra hospodárskej politiky (KHP), ktorá má 8 zamestnancov, 8 interných a 6 externých doktorandov. KHP v súčasnosti zabezpečuje výučbu predmetov z oblasti makroekonómie, medzinárodnej ekonomiky a medzinárodného podnikania ako aj z hospodárskej a poľnohospodárskej politiky. Anglický názov katedry je Department of Economic Policy (DEP). Vo výskume sa zamestnanci KHP špecializujú na potravinovú bezpečnosť, biopalivá, medzinárodný obchod, európsku integráciu, ale aj politickú a inštitucionálnu ekonómiu. Výstupy vedeckej činnosti KHP boli publikované v renomovaných medzinárodných časopisoch ako Journal of Agricultural Economics, Energy Economics, Transition Economics, Post-Communist Economies, European Review of Agricultural Economics, ale aj v karentovaných domácich (slovenských a českých) časopisoch ako Ekonomický časopis, Finance a úvěr alebo Politická ekonomie. Na KHP sa riešia medzinárodné výskumné projekty (Rámcové projekty EÚ), veľké domáce výskumné projekty dotované Agentúrou na podporu vedy a výskumu (APVV), výskumné projekty financované Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR (VEGA, KEGA), ale aj projekty Štrukturálnych fondov EÚ. Katedra aktívne spolupracuje s Európskou komisiou, Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Národným poľnohospodárskym a potravinárskym centrom, Poľnohospodárskou platobnou agentúrou alebo Veľvyslanectvom USA v SR a s množstvom súkromných firiem (IBM, Dell, Gas Familia ako aj s mnohými domácimi potravinárskymi a poľnohospodárskymi podnikmi). Vedecky KHP veľmi intenzívne kooperuje s Cornell University (USA), KU Leuven (Belgicko), Wageningen University (Holandsko), University of Warsaw (Poľsko), University of Middlesex (Veľká Británia), IPTS Seville (Španielsko), Eastern Kentucky University (USA) a ďalšími inštitúciami. KHP je medzinárodne orientovanou katedrou. V našom kolektíve máme zamestnancov zo zahraničia (z Veľkej Británie a z Albánska) ako aj zahraničných doktorandov (z Nemecka, Uzbekistanu, Tadžikistanu, Líbye, Arménska). Radi Vás na KHP privítame. Nájdete nás v priestoroch na prízemí v S-pavilóne. Môžete nás tiež kontaktovať na ovej adrese dep.nitra@gmail.com. O našich aktivitách Vás budeme pravidelne informovať prostredníctvom NEWSLETTERU. Toto je NEWSLETTER #1.

2 NAŠE NEDÁVNE PUBLIKÁCIE Karentované časopisy: Cupak, A. Pokrivcak, J. Rizov, M. Food Demand and Consumption Patterns in the New EU Member States: The Case of Slovakia. Ekonomicky casopis (Journal of Economics), vol. 63 (4), pp Pokrivcak, J. Rajcaniova, M. Price transmission along the food supply chain in Slovakia. Post-Communist Economies, Taylor & Francis Journals, vol. 26 (4), pp Rajcaniova, M. Kancs, D. Ciaian, P. "Bioenergy and global land-use change". Applied Economics, vol. 46 (26), pp Ostatné publikácie: Braha, K. Qineti, A. Serences, R. Innovation and economic growth: The case of Slovakia. Visegrad Journal on Bioeconomy and Sustainable Development, vol. 4 (1), 2015, pp Ciaian, P. Kancs, D. Piroli, G. Rajcaniova, M. From a rise in B to a fall in C? SVAR analysis of environmental impact of biofuels". LICOS Discussion Paper No. 371, 2015, LICOS Centre for Institutions and Economic Performance. Kancs, D. Ciaian, P. Rajcaniova, M. "The Digital Agenda of Virtual Currencies. Can BitCoin Become a Global Currency?" JRC-IPTS Working Papers JRC97043, 2015, Institute for Prospective and Technological Studies, Joint Research Centre. Drabik, D. Rajcaniova, M. Sale of Agricultural Land in Slovakia after June 1, Agromagazin 2, 2015, pp Rajcaniova, M. Ciaian P. Drabik, D. International Policies on Bioenergy and Biofuels, Chapter 21. In: Von M. V. Cruz D. A. Dierig (eds.): Handbook of Plant Breeding: Industrial Crops, Breeding for Bioenergy and Bioproducts. Springer, Rizov, M. Cupak, A. Pokrivcak, J. Food Security and Household Consumption Patterns in Slovakia. LICOS Discussion Paper No. 360/2014, LICOS Centre for Institutions and Economic Performance. Dostupné na PREZENTÁCIE NA KONFERENCIÁCH Artan Qineti prezentoval článok "Spatial price transmission and food security risks in the case of Kosovo" (v spoluautorstve s Miroslavou Rajčániovou a Kushtrimom Brahom) na konferencii s názvom The Food in the Biobased Economy, organizovanou Wageningen University, Holandsko, 28. mája Ján Pokrivčák prezentoval článok "Food security and household consumption patterns in Slovakia" (v spoluautorstve s Marianom Rizovom a Andrejom Cupákom) na konferencii s názvom The Food in the Biobased Economy, organizovanou Wageningen University, Holandsko, 28. mája s Marianom Rizovom a Andrejom Cupákom) na konferencii s názvom The Food in the Biobased Economy, organizovanou Wageningen University, Holandsko, 28. mája Kushtrim Braha prezentoval článok "Spatial price transmission and food security risks in the case of Kosovo" (v spoluautorstve s Miroslavou Rajčániovou a Artanom Qinetim) na workshope EAAE (Európskej asociácie agrárnych ekonómov) organizovanom AIEAA (Talianskou asociáciou agrárnej a aplikovanej ekonómie), Rím, Taliansko, 10. júna 2015.

3 Ján Pokrivčák prezentoval článok "Food security and household consumption patterns in Slovakia" (v spoluautorstve s Marianom Rizovom a Andrejom Cupákom) na štvrtom kongrese Talianskej asociácie agrárnej a aplikovanej ekonómie (AIEAA), Ancona, Taliansko, 11. júna s Marianom Rizovom a Andrejom Cupákom) na štvrtom kongrese Talianskej asociácie agrárnej a aplikovanej ekonómie (AIEAA), Ancona, Taliansko, 12. júna Artan Qineti prezentoval článok "Spatial price transmission and food security risks in the case of Kosovo (v spoluautorstve s Miroslavou Rajčániovou a Kushtrimom Brahom) na štvrtom kongrese Talianskej asociácie agrárnej a aplikovanej ekonómie (AIEAA), Ancona, Taliansko, 12. júna Miroslava Rajčániová prezentovala článok "Land Fragmentation, Production Diversification and Food Security: A Case Study from Rural Albania" (v spoluautorstve s Pavlom Ciaianom, Fatmirom Gurim, Dušanom Drabikom a Sergiom Gomez y Paloma) na 29. kongrese Medzinárodnej asociácie agrárnych ekonómov (ICAE), organizovanom ICAE a AIEAA, Miláno, Taliansko, 8. augusta Artan Qineti prezentoval poster "Trade and Integration: A Gravity Model of Trade for Selected EU Candidate Countries" (v spoluautorstve s Kushtrimom Brahom, Sadudinom Ibraimi, Amirom Imeri) na 29. kongrese Medzinárodnej asociácie agrárnych ekonómov (ICAE), organizovanom ICAE a AIEAA, Miláno, Taliansko, 11. augusta s Marianom Rizovom a Andrejom Cupákom) na 29. kongrese Medzinárodnej asociácie agrárnych ekonómov (ICAE), organizovanom ICAE a AIEAA, Miláno, Taliansko, 12. augusta Ján Pokrivčák prezentoval článok "Rural Reforms and Agricultural Productivity Growth in Uzbekistan" (v spoluautorstve s Kudratom Nurmetovom a Pavlom Ciaianom) na 29. kongrese Medzinárodnej asociácie agrárnych ekonómov (ICAE), organizovanom ICAE a AIEAA, Miláno, Taliansko, 14. augusta NAŠE PROJEKTY typ projektu názov projektu zodpovedný riešiteľ 7RP Exploring the Future of Global Food and Nutrition Security (FoodSecure, ) Ján Pokrivčák APVV Svetové ceny komodít, cenová transmisia a potravinová Ján Pokrivčák bezpečnosť ( ) VEGA Dopady poľnohospodárskych dotácii na produktivitu fariem a potravinovú bezpečnosť ( ) Ján Pokrivčák VEGA Finančné trhy a prístup k úverovým zdrojom Artan Qineti v poľnohospodárskom sektore ( ) VEGA Potenciál slovenského poľnohospodárstva v kontexte zelenej Roman Serenčéš ekonomiky ( ) VEGA Dopady politík na trhy biopalív a poľnohospodárskych komodít Miroslava Rajčániová ( ) KEGA Medzinárodná agrárna ekonómia ( ) Ján Pokrivčák

4 ĽUDIA NA KHP Kushtrim Braha obhájil dňa 25. júna 2015 dizertačnú prácu na tému "Global Food Markets and Food Security: The Case of Kosovo". Školiteľ: Artan Qineti (SPU v Nitre). Oponenti: Zlata Sojková (SPU v Nitre), Dušan Drabik (Wageningen University, Holandsko) a Marian Božik (VÚEPP Bratislava). Andrej Cupák obhájil dňa 25. júna 2015 dizertačnú prácu na tému "Assessment of Food and Nutrition Security in Countries of Central and Eastern Europe: Estimation of Food Demand". Školiteľ: Ján Pokrivčák (SPU v Nitre). Oponenti: Zlata Sojková (SPU v Nitre), Dušan Drabik (Wageningen University, Holandsko) a Marian Božik (VUEPP Bratislava). Veronika Nambuge obhájila dňa 25. augusta 2015 dizertačnú prácu na tému "Valuation of the Public Goods". Školiteľ: Artan Qineti (SPU v Nitre). Oponenti: Zlata Sojková (SPU v Nitre), Viera Papcunová (UKF v Nitre) a Gabriela Dubcová (Ekonomická univerzita Bratislava). Ema Lazorčáková a Eva Judinová boli od 1. septembra 2015 prijaté na plný pracovný úväzok na miesto odborného asistenta na Katedru hospodárskej politiky FEM SPU v Nitre. Dr. Dušan Drabik z Wageningen University (Holandsko) navštívil Katedru hospodárskej politiky FEM SPU v Nitre v júni Prof. Fred Ruppel z Eastern Kentucky University (USA) navštívil Katedru hospodárskej politiky FEM SPU v Nitre v júni Prof. Ján Pokrivčák navštívil University of Primorska, Faculty of Management and Faculty of Tourism Studies, Koper a Portoroz (Slovinsko), kde sa stretol s prof. Dr. Štefanom Bojnecom, v júli Dr. Pavel Ciaian z IPTS EU, Seville (Španielsko), navštívil Katedru hospodárskej politiky FEM SPU v Nitre v júli PRACOVNÉ PRILEŽITOSTI Naša partnerská inštitúcia KU Leuven LICOS, Belgicko otvára 2 nové pozície: PhD. štúdium Political Economy and Institutions of Food Policy and Development: Post-doktorandské štúdium Political Economy and Institutions of Food Policy and Development: Národná Banka Slovenska ponúka nasledovné pozície: Hlavný metodik riadenia operačného rizika: Špecialista controllingu a rozpočtu: Inštitút pre Finančnú Politiku Ministerstva financií SR ponúka stáž: Správca databáz:

5 NAŠI ZAMESTNANCI A DOKTORANDI prof. Ján Pokrivčák vedúci KHP, doc. Artan Qineti, doc. Miroslava Rajčániová, doc. Roman Serenčéš, Ing. Eva Judinová, Ing. Ema Lazorčáková, Dimuth Nambuge, MSc., Ing. Zuzana Radolecová sekretariát KHP, Abdullah Alawad, MS. denný doktorand, Mgr. Ilkhom Alikulov denný doktorand, Gohar Badalyan, MS. denná doktorandka, Elham Giuma Elbogghi, MS. denná doktorandka, Mgr. Ing. Tomáš Mišečka denný doktorand, Mgr. Natália Paseková denná doktorandka, Ing. Marcel Purma denný doktorand, Ing. Tomáš Záhorský denný doktorand, Dipl. Ing. Jamal Adghough, MEng. externý doktorand, Michael Hürter, MBA externý doktorand, Ing. Marián Mráz externý doktorand, Dipl. Ing. Klaus Christian Schödel externý doktorand, Ing. Miroslav Záhradník externý doktorand, Ing. Štefan Zima externý doktorand. KHP tím: dep.nitra@gmail.com

Zápisnica

Zápisnica Zápisnica zo zasadnutia Akademického senátu FEM SPU v Nitre konaného dňa 17.3.2015 Prítomní: podľa priloženej prezenčnej listiny Ospravedlnení: Ing. Martina Hanová, PhD., Ing. Jakub Berčík Pôvdodne navrhovaný

Podrobnejšie

PREHĽAD PUBLIKAČNEJ ČINNOSTI

PREHĽAD PUBLIKAČNEJ ČINNOSTI V E D E C K O - P E D A G O G I C K Á C H A R A K T E R I S T I K A J U D r. A n t o n Š k r e k o, P h D. Dátum a miesto narodenia: 21.08.1979 v Trnave Vzdelanie: 2003 Trnavská univerzita v Trnave, Právnická

Podrobnejšie

Zahraničné projekty riešené na FPEDAS v roku 2017

Zahraničné projekty riešené na FPEDAS v roku 2017 ZAHRANIČNÉ PROJEKTY RIEŠENÉ NA FPEDAS V ROKU 2017 EECNS (PJ14) Zefektívňovanie výkonnosti základných sledovacích, komunikačných a navigačných systémov v letectve 734168 Katedra leteckej dopravy H2020-SESAR-2015-2

Podrobnejšie

TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Centrálne pracovisko Študijný program: Ekonomika a manažment lesnícko-drevárskeho komplexu Študijný odbor: Stupeň štúd

TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Centrálne pracovisko Študijný program: Ekonomika a manažment lesnícko-drevárskeho komplexu Študijný odbor: Stupeň štúd TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Centrálne pracovisko Študijný program: Ekonomika a manažment lesnícko-drevárskeho komplexu Študijný odbor: Stupeň štúdia: Forma štúdia: Štandardná dĺžka štúdia: Udeľovaný

Podrobnejšie

E K O N O M I C K Á U N I V E R Z I TA V B R A T I S L A V E

E K O N O M I C K Á U N I V E R Z I TA     V    B R A T I S L A V E Zadanie zákazky Postupom podľa 9 ods. 9 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov 1. Identifikácia verejného obstarávateľa Názov: Ekonomická univerzita v Bratislave

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU EKONOMIKA A RIADENIE PODNIKOV

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU EKONOMIKA A RIADENIE PODNIKOV Platný od: 21.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU EKONOMIKA A RIADENIE PODNIKOV (a) Názov študijného odboru: Ekonomika a riadenie podnikov (anglický názov "Economics and Management of Enterprises") (b) Stupne

Podrobnejšie

phddses

phddses I. ŠTUDIJNÁ ČASŤ ŠTUDIJNÝ PROGRAM DOKTORANDSKÉHO ŠTÚDIA V AKADEMICKOM ROKU 2013/2014 1. ročník kreditového štúdia, denná a externá forma A. Povinné predmety Hlavný predmet doktorandského štúdia 2 PH 4

Podrobnejšie

Stratégia vysokej školy v oblasti internacionálizácie

Stratégia vysokej školy v oblasti internacionálizácie Stratégia slovenských vysokých škôl v oblasti internacionalizácie Peter Fabián, Jarmila Červená, Lenka Kuzmová Žilinská univerzita v Žiline Internacionalizácia vzdelávania, vedy a inovatívneho podnikania

Podrobnejšie

Slovensko-maďarská spolupráca v oblasti vedy a techniky

Slovensko-maďarská spolupráca v oblasti vedy a techniky SK-SRB 2013 ÚPLNÉ ZNENIE VEREJNEJ VÝZVY 1. Právny rámec Na základe Dohody medzi vládou Slovenskej republiky a Federálnou vládou Juhoslovanskej zväzovej republiky o vedecko-technickej spolupráci, podpísanej

Podrobnejšie

nadpis

nadpis Žilinská univerzita v Žiline Fakulta humanitných vied Katedra anglického jazyka a literatúry Štúdium na KAJ Študijné programy Učiteľstvo akademických predmetov v kombináciách: Bakalárske štúdium anglický

Podrobnejšie

Microsoft Word - VS_KZ_2018.docx

Microsoft Word - VS_KZ_2018.docx KATOLÍCKA UNIVERZITA V RUŽOMBERKU FILOZOFICKÁ FAKULTA KATEDRA ŽURNALISTIKY Výročná správa Katedry žurnalistiky Filozofickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku za rok 2018 1. Základné informácie

Podrobnejšie

Národný kontaktný bod SR pre vedeckú a technickú spoluprácu s EFSA Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Bratislava Slovenská technická

Národný kontaktný bod SR pre vedeckú a technickú spoluprácu s EFSA Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Bratislava Slovenská technická Národný kontaktný bod SR pre vedeckú a technickú spoluprácu s EFSA Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Bratislava Slovenská technická univerzita v Bratislave Fakulta chemickej a potravinárskej

Podrobnejšie

Zámery výskumnovývojových národných projektov MŠVVaŠ SR

Zámery výskumnovývojových národných projektov MŠVVaŠ SR Zámery výskumnovývojových národných projektov MŠVVaŠ SR Základné východiská - nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1303/2013 - zákon č. 292/2014 Z. z. o príspevku poskytovanom z európskych štrukturálnych

Podrobnejšie

DELEGOVANÉ NARIADENIE KOMISIE (EÚ) 2018/ z 23. novembra 2017, - ktorým sa mení príloha I k nariadeniu Európskeho parlamentu a R

DELEGOVANÉ  NARIADENIE  KOMISIE  (EÚ)  2018/ z 23. novembra  2017,  -  ktorým  sa  mení  príloha  I k nariadeniu  Európskeho  parlamentu  a R L 30/6 2.2.2018 DELEGOVANÉ NARIADENIE KOMISIE (EÚ) 2018/162 z 23. novembra 2017, ktorým sa mení príloha I k nariadeniu Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1305/2013 a prílohy II a III k nariadeniu Európskeho

Podrobnejšie

Hospodarska_informatika_2015_2016a

Hospodarska_informatika_2015_2016a Gestorská katedra: Študijný program 1. stupňa: Garant študijného programu: KAI FHI EU v Bratislave Hospodárska informatika denné štúdium 1. ročník doc. Ing. Gabriela Kristová, PhD. Bakalárske štúdium -

Podrobnejšie

POZVÁNKA na 6. vedeckú konferenciu s medzinárodnou účasťou HODNOTENIE GENETICKÝCH ZDROJOV RASTLÍN PRE VÝŽIVU A POĽNOHOSPODÁRSTVO máj 2010 Hote

POZVÁNKA na 6. vedeckú konferenciu s medzinárodnou účasťou HODNOTENIE GENETICKÝCH ZDROJOV RASTLÍN PRE VÝŽIVU A POĽNOHOSPODÁRSTVO máj 2010 Hote POZVÁNKA na 6. vedeckú konferenciu s medzinárodnou účasťou HODNOTENIE GENETICKÝCH ZDROJOV RASTLÍN PRE VÝŽIVU A POĽNOHOSPODÁRSTVO 26.-27. máj 2010 Hotel Piešťany, Piešťany http://www.cvrv.sk/ Vedecký výbor:

Podrobnejšie

Centrum excelentnosti pre využitie informačných biomakromolekúl v prevencii ochorení a pre zlepšenie kvality života, ITMS:

Centrum excelentnosti pre využitie informačných biomakromolekúl v prevencii ochorení a pre zlepšenie kvality života, ITMS: Centrum pre rozvoj sídelnej infraštruktúry znalostnej ekonomiky, ITMS: 26240120002 Prírodovedecká fakulta UK Zodpovedný riešiteľ (za UK): prof. RNDr. Mária Kozová, CSc. Hlavné ciele projektu o Strategickým

Podrobnejšie

POZVÁNKA NA XII. MEDZINÁRODNÚ VEDECKÚ KONFERENCIU MLADÝCH VEDECKÝCH PRACOVNÍKOV A DOKTORANDOV MLADÁ VEDA 2015 Veda a krízové situácie októbra

POZVÁNKA NA XII. MEDZINÁRODNÚ VEDECKÚ KONFERENCIU MLADÝCH VEDECKÝCH PRACOVNÍKOV A DOKTORANDOV MLADÁ VEDA 2015 Veda a krízové situácie októbra POZVÁNKA NA XII. MEDZINÁRODNÚ VEDECKÚ KONFERENCIU MLADÝCH VEDECKÝCH PRACOVNÍKOV A DOKTORANDOV MLADÁ VEDA 2015 Veda a krízové situácie 14. 15. októbra 2015 Žilina Konferencia sa koná pod záštitou prof.

Podrobnejšie

Oponentský posudok na vymenúvacie konanie doc. PhDr. Márie Šmidovej, PhD. za profesorku v odbore Sociálna práca vypracovaný v súlade s Vyhláško

Oponentský posudok na vymenúvacie konanie doc. PhDr. Márie Šmidovej, PhD. za profesorku v odbore Sociálna práca vypracovaný v súlade s Vyhláško Oponentský posudok na vymenúvacie konanie doc. PhDr. Márie Šmidovej, PhD. za profesorku v odbore 3.1.14 Sociálna práca vypracovaný v súlade s Vyhláškou Ministerstva školstva SR č. 6 z 8. decembra 20054

Podrobnejšie

Správa o výchovno-vzdelávacej činnosti na MF SPU v Nitre v akademickom roku 2006/2007

Správa o výchovno-vzdelávacej činnosti na MF SPU v Nitre v akademickom roku 2006/2007 Správa o výchovno-vzdelávacej činnosti na TF SPU v Nitre v akademickom roku 2012/2013 prof. Ing. Zdenko Tkáč, PhD. doc. Ing. Roman Gálik, PhD. doc. Ing. Štefan Pogran, CSc. prof. Ing. Ladislav Nozdrovický,

Podrobnejšie

Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky Slovenská agentúra životného prostredia Výskumný ústav vodného hospodárstva vás pozývajú na med

Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky Slovenská agentúra životného prostredia Výskumný ústav vodného hospodárstva vás pozývajú na med Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky Slovenská agentúra životného prostredia Výskumný ústav vodného hospodárstva vás pozývajú na medzinárodnú konferenciu organizovanú v rámci podujatí

Podrobnejšie

Garant, komisia, školitelia v št

Garant, komisia, školitelia v št Garant, komisia, školitelia v št. odbore 3.3.11 odvetvové a prierezové ekonomiky, prof. Ing. Anna Križanová, PhD. doc. Ing. Mariana Strenitzerová, PhD., doc. Ing. Anna Tomová, PhD., doc Ing. Anna Dolinayová,

Podrobnejšie

Fakulta ekonomiky a manažmentu

Fakulta ekonomiky a manažmentu Fakulta ekonomiky a manažmentu Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre Materiál na rokovanie KD FEM Správa o vedecko-výskumnej činnosti za rok 2014 na FEM SPU v Nitre Predkladá: prof. Dr. Ing. Elena

Podrobnejšie

Kredity z toho výučba Počet hodín (P, S, K...) Semester Študijný program: teritoriálne štúdiá Študijný odbor: 6218 verejná správa a regionálny rozvoj

Kredity z toho výučba Počet hodín (P, S, K...) Semester Študijný program: teritoriálne štúdiá Študijný odbor: 6218 verejná správa a regionálny rozvoj Študijný program: teritoriálne štúdiá Študijný odbor: 6218 verejná správa a regionálny rozvoj Stupeň štúdia: druhý Formá štúdia: denná Metóda štúdia: kombinovaná Povinné predmety 74 2220 38 D_2_DP Diplomová

Podrobnejšie

ZOZNAM SCHVÁLENÝCH ŠTIPENDISTOV NÁRODNÉHO ŠTIPENDIJNÉHO PROGRAMU SR POČAS LETNÉHO SEMESTRA AKADEMICKÉHO ROKU 2016/2017 ŠTUDENTI podľa abecedného porad

ZOZNAM SCHVÁLENÝCH ŠTIPENDISTOV NÁRODNÉHO ŠTIPENDIJNÉHO PROGRAMU SR POČAS LETNÉHO SEMESTRA AKADEMICKÉHO ROKU 2016/2017 ŠTUDENTI podľa abecedného porad ZOZNAM SCHVÁLENÝCH ŠTIPENDISTOV NÁRODNÉHO ŠTIPENDIJNÉHO PROGRAMU SR POČAS LETNÉHO SEMESTRA AKADEMICKÉHO ROKU 2016/2017 ŠTUDENTI podľa abecedného poradia Počet žiadostí: 22 (z toho s cestovným om 17), počet

Podrobnejšie

Úrad Slovenskej akadémie vied Dodatok č. 6 K ORGANIZAČNÉMU PORIADKU Úradu Slovenskej akadémie vied 2014 štefánikova 49, Bratislava, Slovenská r

Úrad Slovenskej akadémie vied Dodatok č. 6 K ORGANIZAČNÉMU PORIADKU Úradu Slovenskej akadémie vied 2014 štefánikova 49, Bratislava, Slovenská r Úrad Slovenskej akadémie vied Dodatok č. 6 K ORGANIZAČNÉMU PORIADKU Úradu Slovenskej akadémie vied 2014 štefánikova 49, 814 38 Bratislava, Slovenská republika, tel.: +421 2 5751 0176. fax: +421 2 5751

Podrobnejšie

Smernica rektorky UMB o schvaľovaní evidencii a archivácii

Smernica rektorky UMB o schvaľovaní evidencii a archivácii UNIVERZITA MATEJA BELA V BANSKEJ BYSTRICI SMERNICA č. 15/2008 o schvaľovaní, evidencii a archivácii grantových projektov na Univerzite Mateja Bela Gestor: doc. RNDr. Roman Nedela, DrSc. prorektor pre vedu

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint ERAdiate - ERA Chair on Intelligent Transport Systems Informačný deň k výzvam ERAchair a Twinning Bratislava, 24.mája 2017 Enhancing Research and innovation dimension of the University of Zilina in intelligent

Podrobnejšie

Microsoft Word - Copy of Programova sprava Hlavicka doc

Microsoft Word - Copy of Programova sprava Hlavicka doc PROGRAMOVÁ A FINANČNÁ HODNOTIACA SPRÁVA ŠTIPENDIJNÉHO PROGRAMU HLAVIČKA 2006/2007 1. Zhrnutie a obsahové vyhodnotenie programu V rámci štipendijného programu Hlavička nadácia SPP už dvakrát podporila nadaných

Podrobnejšie

Bez názvu - 1

Bez názvu - 1 Slovak University of Agriculture, Faculty of Engineering Otázky zo spoločných predmetov pre všetky študijné programy Odpovede zo spoločných predmetov pre všetky študijné programy Otázky z predmetov pre

Podrobnejšie

Microsoft Word - Habilitačné konanie_Czillingová.docx

Microsoft Word - Habilitačné konanie_Czillingová.docx Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní 1. Dátum doručenia žiadosti o habilitačné konanie: 12.12.2012 2. Meno, priezvisko, rodné priezvisko: Jana CZILLINGOVÁ, Sakalová a) Akademické

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU ANTROPOLÓGIA

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU ANTROPOLÓGIA Platný od: 22.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU ANTROPOLÓGIA (a) Názov študijného odboru: Antropológia (anglický názov "Antropology") (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa odbor študuje a štandardná

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint VPLYV NEPRIEPUSTNÉHO POKRYTIA PÔDY NA KLÍMU MIEST V KONTEXTE KLIMATICKEJ ZMENY PEDO-CITY-KLIMA Jaroslava Sobocká j.sobocka@vupop.sk Odborný seminár k projektu APVV-15-0136, Bratislava 4.6.2018 Projekt

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU MOLEKULÁRNA CYTOLÓGIA

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU MOLEKULÁRNA CYTOLÓGIA Platný od: 22.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU MOLEKULÁRNA CYTOLÓGIA (a) Názov študijného odboru: Molekulárna cytológia (anglický názov "Molecular Cytology") (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa

Podrobnejšie

Katarina Kellenbergerova - Panel 5

Katarina Kellenbergerova - Panel 5 Operačný program výskum a vývoj Katarína Kellenbergerová riaditeľka sekcie implementácie OP VaV Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚE Agentúra Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre

Podrobnejšie

Váš list/zo dňa Naše číslo Vybavuje/linka Košice 11979/2016 Ing.Gerhartová/ Vec: Oznámenie o obhajobe dizertačnej práce v štud

Váš list/zo dňa Naše číslo Vybavuje/linka Košice 11979/2016 Ing.Gerhartová/ Vec: Oznámenie o obhajobe dizertačnej práce v štud Vec: Oznámenie o obhajobe dizertačnej práce v študijnom odbore Verejná správa a regionálny rozvoj Ing. Štefana Kováča na tému: Externé a interné faktory priestorového rozmiestnenia ekonomických aktivít

Podrobnejšie

Formulár žiadosti o grant Ekonomickej univerzity v Bratislave pre mladých učiteľov, vedeckých pracovníkov a doktorandov v dennej forme štúdia Názov na

Formulár žiadosti o grant Ekonomickej univerzity v Bratislave pre mladých učiteľov, vedeckých pracovníkov a doktorandov v dennej forme štúdia Názov na Formulár žiadosti o grant Ekonomickej univerzity v Bratislave pre mladých učiteľov, vedeckých pracovníkov a doktorandov v dennej forme štúdia Názov navrhovaného vedeckého projektu interdisciplinárneho

Podrobnejšie

Š t a t ú t

Š t a t ú t UNIVERZITA VETERINÁRSKEHO LEKÁRSTVA A FARMÁCIE V KOŠICIACH Š t a t ú t Internej grantovej agentúry UVLF v Košiciach Vnútorný predpis č. 41 Š t a t ú t Internej grantovej agentúry Univerzity veterinárskeho

Podrobnejšie

Kritériá Právnická fakulta

Kritériá Právnická fakulta Kritériá na získanie vedecko-pedagogického titulu docent a kritériá na získanie vedecko-pedagogického titulu profesor Trnavskej univerzity v Trnave, Právnickej fakulty Kritériá na získanie vedecko-pedagogického

Podrobnejšie

VYSOKÁ ŠKOLA EKONÓMIE A MANAŽMENTU VEREJNEJ SPRÁVY V BRATISLAVE SLOVENSKÁ AKADÉMIA PÔDOHOSPODÁRSKYCH VIED ŽILINSKÁ UNIVERZITA V ŽILINE MUKAČEVSKÁ ŠTÁT

VYSOKÁ ŠKOLA EKONÓMIE A MANAŽMENTU VEREJNEJ SPRÁVY V BRATISLAVE SLOVENSKÁ AKADÉMIA PÔDOHOSPODÁRSKYCH VIED ŽILINSKÁ UNIVERZITA V ŽILINE MUKAČEVSKÁ ŠTÁT VYSOKÁ ŠKOLA EKONÓMIE A MANAŽMENTU VEREJNEJ SPRÁVY V BRATISLAVE SLOVENSKÁ AKADÉMIA PÔDOHOSPODÁRSKYCH VIED ŽILINSKÁ UNIVERZITA V ŽILINE MUKAČEVSKÁ ŠTÁTNA UNIVERZITA V MUKAČEVE SLOVENSKÁ POĽNOHOSPODÁRSKA

Podrobnejšie

Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní

Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní 1. Dátum doručenia žiadosti o habilitačné konanie: 22.11.2017 2. Meno, priezvisko, rodné priezvisko: Daniel Dujava a) Akademické tituly, vedecko-pedagogické

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Košice, 27.02.2017 Informačné stretnutie k študentským mobilitám štúdium/stáž pre 2017/2018 Koordinácia programu Erasmus+ na UPJŠ centrálne koordinovaný cez zahraničné oddelenie Rektorátu UPJŠ, kontakt:

Podrobnejšie

Uctovnictvo_2015_2016a

Uctovnictvo_2015_2016a Gestorská katedra: Študijný program 1. stupňa: Garant študijného programu: KÚA FHI EU v Bratislave Účtovníctvo denné štúdium 1. a 2. ročník doc. Ing. Katarína Máziková, PhD. Bakalárske štúdium - denné

Podrobnejšie

SK-CZ 2013 ÚPLNÉ ZNENIE VEREJNEJ VÝZVY 1. Právny rámec Na základe Dohody medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Českej republiky o vedeckotechnick

SK-CZ 2013 ÚPLNÉ ZNENIE VEREJNEJ VÝZVY 1. Právny rámec Na základe Dohody medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Českej republiky o vedeckotechnick SK-CZ 2013 ÚPLNÉ ZNENIE VEREJNEJ VÝZVY 1. Právny rámec Na základe Dohody medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Českej republiky o vedeckotechnickej spolupráci, podpísanej 27. mája 1999 v Prahe, Agentúra

Podrobnejšie

zlom.indd

zlom.indd Obsah Predhovor...3 Obsah....4 Content...7 Zoznam obrázkov...10 Zoznam grafov...11 Zoznam prípadových štúdií...11 1. ZÁKLADY MENOVEJ TEÓRIE...13 1.1. Úvod do problematiky peňazí a meny...13 1.1.1. Vznik

Podrobnejšie

PROGRAM VÝMEN MEDZI MINISTERSTVOM ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY A MINISTERSTVOM EURÓPY A ZAHRANIČNÝCH VECÍ FRANCÚZSKEJ REPUBLI

PROGRAM VÝMEN MEDZI MINISTERSTVOM ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY A MINISTERSTVOM EURÓPY A ZAHRANIČNÝCH VECÍ FRANCÚZSKEJ REPUBLI PROGRAM VÝMEN MEDZI MINISTERSTVOM ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY A MINISTERSTVOM EURÓPY A ZAHRANIČNÝCH VECÍ FRANCÚZSKEJ REPUBLIKY V OBLASTI ŠKOLSTVA, JAZYKOVÉHO VZDELÁVANIA, UNIVERZITNEJ

Podrobnejšie

Click here to add title

Click here to add title Princípy inovatívneho doktorandského štúdia: výzvy a odporúčania pri ich implementácii Alexandra Bitušíková UMB Banská Bystrica SAIA, Bratislava, 3. 12. 2014 Menu Doktorandské štúdium: európske a globálne

Podrobnejšie

ODPORÚČANÉ ŠTUDIJNÉ PLÁNY PRE ŠTUDENTOV DENNÉHO A EXTERNÉHO ŠTÚDIA 1 Študijný program 1. stupňa: Ekonomika a manažment podniku Študijný odbor:

ODPORÚČANÉ ŠTUDIJNÉ PLÁNY PRE ŠTUDENTOV DENNÉHO A EXTERNÉHO ŠTÚDIA 1 Študijný program 1. stupňa: Ekonomika a manažment podniku Študijný odbor: ODPORÚČANÉ ŠTUDIJNÉ PLÁNY PRE ŠTUDENTOV DENNÉHO A EXTERNÉHO ŠTÚDIA 1 Študijný program 1. stupňa: Ekonomika a manažment podniku Študijný odbor: 3.3.16 Ekonomika a manažment podniku ***Pre študentov, ktorí

Podrobnejšie

Kolégium dekana

Kolégium dekana Pravidlá doktorandského štúdia na STU Smernica rektora č. 1/2012 N ČASŤ A DOKTORANDSKÝ ŠTUDIJNÝ PROGRAM Čl. 1 Úvodné ustanovenia 1. Slovenská technická univerzita v Bratislave (ďalej len STU ) poskytuje,

Podrobnejšie

KR TnUAD Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne Študentská 2, Trenčín Zápisnica č. 2/2014 z Kolégia rektora TnUAD v Tre

KR TnUAD Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne Študentská 2, Trenčín Zápisnica č. 2/2014 z Kolégia rektora TnUAD v Tre Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne Študentská 2, 911 50 Trenčín Zápisnica č. 2/2014 z Kolégia rektora TnUAD v Trenčíne zo dňa 12.02.2014 Miesto: Trenčín, zasadačka rektora Prítomní: podľa

Podrobnejšie

PREHĽAD PROJEKTOV RIEŠENÝCH V ROKU 2013

PREHĽAD PROJEKTOV RIEŠENÝCH V ROKU 2013 PREHĽAD PROJEKTOV RIEŠENÝCH V ROKU Projekt 7. RP EÚ FP-SSH- 2011-1 Názov Prosperita, blahobyt a práca pre Európu/WWWpreEurópu, Úloha riešená EU v Bratislave: Blahobyt a multikriteriálna analýza 2012-2016

Podrobnejšie

Opis projektu

Opis projektu Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Agentúra Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre štrukturálne fondy EÚ Názov projektu: Elektronizácia učebných osnov nevyhnutnosť

Podrobnejšie

Otvorená verejná výzva na predkladanie žiadostí o dofinancovanie projektov 7. rámcového programu Európskeho spoločenstva (ES) pre výskum, technologick

Otvorená verejná výzva na predkladanie žiadostí o dofinancovanie projektov 7. rámcového programu Európskeho spoločenstva (ES) pre výskum, technologick Otvorená verejná výzva na predkladanie žiadostí o dofinancovanie projektov 7. rámcového programu Európskeho spoločenstva (ES) pre výskum, technologický rozvoj a demonštračné činnosti vrátane programu ES

Podrobnejšie

TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE, ÚSTAV TELESNEJ VÝCHOVY A ŠPORTU usporiada 7. ročník vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou TELESNÁ VÝCHOVA A ŠP

TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE, ÚSTAV TELESNEJ VÝCHOVY A ŠPORTU usporiada 7. ročník vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou TELESNÁ VÝCHOVA A ŠP TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE, ÚSTAV TELESNEJ VÝCHOVY A ŠPORTU usporiada 7. ročník vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou TELESNÁ VÝCHOVA A ŠPORT PROSTRIEDOK VYTVÁRANIA VZŤAHU MLADEJ GENERÁCIE

Podrobnejšie

2015_URBAN

2015_URBAN TECHNICKÁ UNIVERZITA V KOŠICIACH Strojnícka fakulta prof. Ing. Mária Č a r n o g u r s k á, CSc. Vysokoškolská 4 040 22 Košice O P O N E N T S K Ý P O S U D O K vedeckej a odbornej spôsobilosti vypracovaný

Podrobnejšie

Ekonomicke rozhlady III_september 2015_166x240.indd

Ekonomicke rozhlady III_september 2015_166x240.indd EKONOMICKÉ ROZH ADY EKONOMICKÁ UNIVERZITA V BRATISLAVE 3/2015 RO NÍK 44. Autori príspevkov Alexandra Dolgošová, University of Westminster, 35 Marylebone Road, London, NW1 5LS, e-mail: dolgosova. alexandra@yahoo.com

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 Aktivity Inštitútu pre výskum práce a rodiny ku skvalitneniu výskumu v oblasti BOZP RNDr. Miroslava Kordošová, PhD. Ing. Mgr. Jana Urdziková, PhD. Konferencia Aktuálne otázky BOZP 2017 06. - 08.11.2017,

Podrobnejšie

Alternatívy dôchodkovej reformy na Slovensku

Alternatívy dôchodkovej reformy na Slovensku Vláda a jej zasahovanie do trhu a životov ľudí (Zhrnutie obrázkov) Peter GONDA Konzervatívny inštitút M. R. Štefánika Východiská Úloha vlády a jej zasahovanie do trhu a životov ľudí 2 Východiská Legenda:

Podrobnejšie

SLOVENSKO-ČESKÁ MEDZIVLÁDNA VEDECKO-TECHNICKÁ SPOLUPRÁCA NA ROKY NÁVRH PROJEKTU. DÁTUM PRIJATIA 1 : IDENTIFIKAČNÉ ČÍSLO 1 : NÁZOV NAVRHOVAN

SLOVENSKO-ČESKÁ MEDZIVLÁDNA VEDECKO-TECHNICKÁ SPOLUPRÁCA NA ROKY NÁVRH PROJEKTU. DÁTUM PRIJATIA 1 : IDENTIFIKAČNÉ ČÍSLO 1 : NÁZOV NAVRHOVAN DÁTUM PRIJATIA 1 : IDENTIFIKAČNÉ ČÍSLO 1 : NÁZOV NAVRHOVANÉHO PROJEKTU V SLOVENSKOM JAZYKU NÁZOV NAVRHOVANÉHO PROJEKTU V ČESKOM JAZYKU SKRÁTENÝ NÁZOV NAVRHOVANÉHO PROJEKTU ( kľúčové slová ) Ekonomické

Podrobnejšie

Plán vedeckých podujatí na rok 2011

Plán vedeckých podujatí na rok 2011 Plán odborných a vedeckých podujatí Fakulty európskych štúdií a regionálneho rozvoja SPU v Nitre na rok 2014 Január Názov podujatia slovensky: Podpora regionálnych iniciatív v bioenergii PromoBio Názov

Podrobnejšie

VYKONÁVACIE NARIADENIE KOMISIE (EÚ) 2017/ zo júla 2017, - ktorým sa pre určité režimy priamej podpory stanovené v naria

VYKONÁVACIE  NARIADENIE  KOMISIE  (EÚ)  2017/ zo júla  2017,  -  ktorým  sa  pre  určité  režimy  priamej  podpory  stanovené  v naria 15.7.2017 L 184/5 VYKONÁVACIE NARIADENIE KOMISIE (EÚ) 2017/1272 zo 14. júla 2017, ktorým sa pre určité režimy priamej podpory stanovené v nariadení Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1307/2013 stanovujú

Podrobnejšie

VYKONÁVACIE NARIADENIE KOMISIE (EÚ) 2016/ z 10. mája 2016, - ktorým sa pre určité režimy priamej podpory stanovené v nariaden

VYKONÁVACIE  NARIADENIE  KOMISIE  (EÚ)  2016/ z 10.  mája  2016,  -  ktorým  sa  pre  určité  režimy  priamej  podpory  stanovené  v nariaden 11.5.2016 L 121/11 VYKONÁVACIE NARIADENIE KOMISIE (EÚ) 2016/699 z 10. mája 2016, ktorým sa pre určité režimy priamej podpory stanovené v nariadení Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1307/2013 stanovujú

Podrobnejšie

INTERPOLIS 2016

INTERPOLIS 2016 Interpolis OZ, Fakulta politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela, Centrum krízového riadenia, Právnicka fakulta Univerzity Mateja Bela a Fakulta sociálnych vied Univerzity sv. Cyrila

Podrobnejšie

Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach Právnická fakulta Návrh habilitačnej komisie Uchádzačka: JUDr. Renáta Bačárová, PhD., LLM. Študijný odbor

Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach Právnická fakulta Návrh habilitačnej komisie Uchádzačka: JUDr. Renáta Bačárová, PhD., LLM. Študijný odbor Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach Právnická fakulta Návrh habilitačnej komisie Uchádzačka: JUDr. Renáta Bačárová, PhD., LLM. Študijný odbor: 3.4.11. Občianske právo Habilitačná komisia schválená

Podrobnejšie

Microsoft Word - apxi-52.doc

Microsoft Word - apxi-52.doc FAKTORY DIFERENCIÁCIE HOSPODÁRSKEHO VÝSLEDKU DRUŽSTIEV AKO FORMY PODNIKANIA FACTORS OF DIFFERENTIATION OF ECONOMIC PROFIT OF COPERATIVES ANOTÁCIA Marek DVOŘÁK The negative development of the economic profit

Podrobnejšie

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre Študijná príručka 2019-2020 Fakulta ekonomiky a manažmentu 2019 Názov: Študijná príručka 2019-2020 Fakulta ekonomiky a manažmentu Zostavili: Dr.h.c. prof.

Podrobnejšie

Vyhodnotenie plnenia kritérií na habilitácie docentov pre Ing. Aleny Andrejovskej, PhD. Kritérium Požadované Skutočnosť Celkový počet vedeckých výstup

Vyhodnotenie plnenia kritérií na habilitácie docentov pre Ing. Aleny Andrejovskej, PhD. Kritérium Požadované Skutočnosť Celkový počet vedeckých výstup Vyhodnotenie plnenia kritérií na habilitácie docentov pre Ing. Aleny Andrejovskej, PhD. Kritérium Požadované Skutočnosť Celkový počet vedeckých výstupov 30 z toho aspoň 2 kategórie A Monografia - 1 Vysokoškolská

Podrobnejšie

The16 th International Scientific Conference Trends and Innovative Approaches in Business Processes 2013 KONCENTRÁCIA KLASTROV NA SLOVENSKU A V EURÓPS

The16 th International Scientific Conference Trends and Innovative Approaches in Business Processes 2013 KONCENTRÁCIA KLASTROV NA SLOVENSKU A V EURÓPS KONCENTRÁCIA KLASTROV NA SLOVENSKU A V EURÓPSKEJ ÚNII CLUSTER CONCENTRATION IN SLOVAKIA AND THE EUROPEAN UNION Emília SPIŠÁKOVÁ Abstract The article deals with the concentration of clusters in Slovakia

Podrobnejšie

list_rekt_DG_ZG_2006_2007

list_rekt_DG_ZG_2006_2007 sekcia vysokých škôl Všetkým rektorom verejných vysokých škôl CD 2007-23663/48202-1:072 P. Magdolen 28. 11. 2007 VEC Usmernenie verejných vysokých škôl k vypracúvaniu podkladov za verejnú vysokú školu

Podrobnejšie

ŽILNSKÁ ŽILINSKÁ UNIVERZITA V ŽILINE Univerzitný vedecký park Univerzitný vedecký park Žilinskej univerzity v Žiline ITMS Podporujeme výsk

ŽILNSKÁ ŽILINSKÁ UNIVERZITA V ŽILINE Univerzitný vedecký park Univerzitný vedecký park Žilinskej univerzity v Žiline ITMS Podporujeme výsk ŽILNSKÁ Žilinskej univerzity v Žiline ITMS 26220220184 Podporujeme výskumné aktivity na Slovensku / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ. UVP OP Výskum a vývoj VÝSTUP 10,5 ITMS 26220220184 7,3 9,7

Podrobnejšie

AKE 2009 [Režim kompatibility]

AKE 2009 [Režim kompatibility] Komunálne výskumné a poradenské centrum, n.o., Piešťany 28. odborná konferencia AKE, Gerlachov, 09.11.2009 Viktor Nižňanský Posilnenie vlastných príjmov obcí, systémové zmeny Kríza je šancou pre pokračovanie

Podrobnejšie

D E P A R T M E N T O F E C O N O M I C P O L I C Y Faculty of Economics and Management Slovak University of Agriculture in Nitra DOPADY STROPOVANIA P

D E P A R T M E N T O F E C O N O M I C P O L I C Y Faculty of Economics and Management Slovak University of Agriculture in Nitra DOPADY STROPOVANIA P D E P A R T M E N T O F E C O N O M I C P O L I C Y Faculty of Economics and Management Slovak University of Agriculture in Nitra DOPADY STROPOVANIA PRIAMYCH PLATIEB NA SLOVENSKÉ POĽNOHOSPODÁRSTVO Jan

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU Platný od: 27.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU (a) Názov študijného odboru: (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa odbor študuje a štandardná dĺžka štúdia študijných programov pre tieto stupne vysokoškolského

Podrobnejšie

Smernica rektora číslo 6/2015-SR Pravidlá udeľovania ocenenia Cena rektora Slovenskej technickej univerzity v Bratislave Dátum:

Smernica rektora číslo 6/2015-SR Pravidlá udeľovania ocenenia Cena rektora Slovenskej technickej univerzity v Bratislave Dátum: Smernica rektora číslo 6/2015-SR Pravidlá udeľovania ocenenia Cena rektora Slovenskej technickej univerzity v Bratislave Dátum: 19. 05. 2015 1 Slovenská technická univerzita v Bratislave, Vazovova 5, Bratislava

Podrobnejšie

Zápisnica č. 9 z IX. riadneho zasadnutia Akademického senátu FBP SPU v Nitre zo dňa Prítomní: podľa prezenčnej listiny Ospravedlnení: Ing

Zápisnica č. 9 z IX. riadneho zasadnutia Akademického senátu FBP SPU v Nitre zo dňa Prítomní: podľa prezenčnej listiny Ospravedlnení: Ing Zápisnica č. 9 z IX. riadneho zasadnutia Akademického senátu FBP SPU v Nitre zo dňa 02. 04. 2019 Prítomní: podľa prezenčnej listiny Ospravedlnení: Ing. Milan Chňapek, PhD. - rodinné dôvody Ing. Filip Tirpák

Podrobnejšie

SLOGAN!!!!

SLOGAN!!!! Made in Czechoslovakia Ako funguje export do krajín tretieho sveta Spoľahlivý partner slovenského exportéra Exportno - úverová agentúra Slovenskej republiky založená v roku 1997 zákonom č. 80/1997 Z.z.

Podrobnejšie

Predškolská výchova vo svete 2

Predškolská výchova vo svete 2 Predškolská výchova vo svete 2 Kvalita raného vzdelávania Projekt OECD Thematic Review of Early Childhood Education and Care 1998 2012 Štúdie Starting Strong I III (2001, 2006, 2012) Päť ciest ku kvalite

Podrobnejšie

Správa o činnosti organizácie SAV

Správa o činnosti organizácie SAV Príloha D Údaje o pedagogickej činnosti organizácie Semestrálne prednášky: Názov semestr. predmetu: Dejiny národov a národnostných menšín Názov semestr. predmetu: Dejiny Slovenska 19. a 20. storočie Názov

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 Jarná škola doktorandov (projekt RIFIV) Prírodovedecká čajovňa, 24.2.2016 Moyzesova Šrobárova 2, 16, 041 041 54 54 Košice Košice Predošlé ŠD: projekt Doktorand realizácia podobných podujatí na iných vysokých

Podrobnejšie

Microsoft Word _5_

Microsoft Word _5_ DODATOK Č. 4 K ZMLUVE O POSKYTNUTÍ NENÁVRATNÉHO FINANČNÉHO PRÍSPEVKU uzavretý v zmysle 269 ods. 2 zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov, v zmysle 47a ods. 1 zákona č. 40/1964

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU MOLEKULÁRNA BIOLÓGIA

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU MOLEKULÁRNA BIOLÓGIA Platný od: 22.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU MOLEKULÁRNA BIOLÓGIA (a) Názov študijného odboru: Molekulárna biológia (anglický názov "Molecular Biology") (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa odbor

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Priebeh a súčasný stav národného projektu 2014-2015 Poprad 29. máj, 2015 MICHAL KUBO Riaditeľ Popis projektu Projekt nie je na Slovensku novinkou Funguje od roku 2002 ako iniciatíva mimovládnej organizácie

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Diskusia s poisťovňami o problematike: Poistenie domu a domácnosti/zodpovednosť fyzických osôb JUDr. Lucián Besterci, PhD., MBA vyštudoval Právnickú fakultu Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach a manažment

Podrobnejšie

MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Mestské zastupiteľstvo v Žiline Číslo materiálu: /2019 K bodu programu NÁVRH NA SCHVÁLENIE ČLENOV GRAN

MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Mestské zastupiteľstvo v Žiline Číslo materiálu: /2019 K bodu programu NÁVRH NA SCHVÁLENIE ČLENOV GRAN MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Mestské zastupiteľstvo v Žiline Číslo materiálu: /2019 K bodu programu NÁVRH NA SCHVÁLENIE ČLENOV GRANTOVÝCH KOMISIÍ A ČLENOV KOMISIE PRE ŠPORTOVÉ DOTÁCIE

Podrobnejšie

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre Technická fakulta ŠTUDIJNÁ PRÍRUČKA pre doktorandské štúdium v akademickom roku 2018/2019 Študijnú príru

Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre Technická fakulta ŠTUDIJNÁ PRÍRUČKA pre doktorandské štúdium v akademickom roku 2018/2019 Študijnú príru Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre Technická fakulta ŠTUDIJNÁ PRÍRUČKA pre doktorandské štúdium v akademickom roku 2018/2019 Študijnú príručku pre doktorandské štúdium TF SPU v Nitre, pre akademický

Podrobnejšie

EKONOMICKÁ UNIVERZITA V BRATISLAVE

EKONOMICKÁ UNIVERZITA V BRATISLAVE EKONOMICKÁ UNIVERZITA V BRATISLAVE PODNIKOVOHOSPODÁRSKA FAKULTA V KOŠICIACH SPRÁVA O VEDECKOVÝSKUMNEJ ČINNOSTI PHF EU ZA ROK 2010 Predkladá: prof. Ing. Bohuslava Mihalčová, PhD. prodekanka pre vedu a doktorandské

Podrobnejšie

Kritériá Právnická fakulta

Kritériá Právnická fakulta Kritériá na získanie vedecko-pedagogického titulu docent a kritériá na získanie vedecko-pedagogického titulu profesor Trnavskej univerzity v Trnave, Právnickej fakulty Kritériá na získanie vedecko-pedagogického

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint EURATOM RÁMCOVÝ PROGRAM V OBLASTI VÝSKUMU A ODBORNEJ PRÍPRAVY VYHODNOTENIE VÝZIEV Z ROKOV 2014-2017 A ÚSPEŠNOSŤ SLOVENSKA Národný informačný deň SC3 a EURATOM - Bratislava - 29. november 2017 EURATOM Všeobecný

Podrobnejšie

TRNAVSKÁ UNIVERZITA V TRNAVE PRÁVNICKÁ FAKULTA KATEDRA PRACOVNÉHO PRÁVA A PRÁVA SOCIÁLNEHO ZABEZPEČENIA vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou PR

TRNAVSKÁ UNIVERZITA V TRNAVE PRÁVNICKÁ FAKULTA KATEDRA PRACOVNÉHO PRÁVA A PRÁVA SOCIÁLNEHO ZABEZPEČENIA vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou PR TRNAVSKÁ UNIVERZITA V TRNAVE PRÁVNICKÁ FAKULTA KATEDRA PRACOVNÉHO PRÁVA A PRÁVA SOCIÁLNEHO ZABEZPEČENIA vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou PRACOVNÉ PRÁVO V DIGITÁLNEJ DOBE 6. november 2017 Miesto

Podrobnejšie

Microsoft Word - pe453195_sk.doc

Microsoft Word - pe453195_sk.doc GENERÁLNE RIADITEĽSTVO PRE VNÚTORNÉ POLITIKY TEMATICKÁ SEKCIA C: PRÁVA OBČANOV A ÚSTAVNÉ VECI OBČIANSKE SLOBODY, SPRAVODLIVOSŤ A VNÚTORNÉ VECI Rámcové rozhodnutie Rady o boji proti organizovanej trestnej

Podrobnejšie

Medzinárodné financie Prednáška

Medzinárodné financie   Prednáška cvičenie č.4 MEDZINÁRODNÉ FINANCIE Ing. Zuzana Čierna Medzinárodný menový systém (International Monetary System) štruktúra, prostredníctvom ktorej sa uskutočňujú menové kurzy, uskutočňujú medzinárodné

Podrobnejšie

Microsoft Word - SP_7_Bc_pravo_externa_forma_III.6_Odporucany_studijny_plan_17oktober rtf

Microsoft Word - SP_7_Bc_pravo_externa_forma_III.6_Odporucany_studijny_plan_17oktober rtf ŠTUDIJNÝ PROGRAM BAKALÁRSKEHO ŠTÚDIA AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 EXTERNÁ FORMA ŠTÚDIA I. rok bakalárskeho štúdia, externá forma Predmety 1. semester Kredity Základy právnického vzdelávania 10 POVINNÉ PREDMETY

Podrobnejšie

Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie

Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie Medzinárodné laserové centrum PLÁN HLAVNÝCH ÚLOH NA ROK 2011 Medzinárodné laserové centrum, 812 19 Bratislava Tel. č./fax: 02/65421575, e-mail: ilc@ilc.sk Základným poslaním a predmetom činnosti priamoriadenej

Podrobnejšie

HARMONOGRAM ŠTÚDIA FAKULTY ZDRAVOTNÍCTVA A SOCIÁLNEJ PRÁCE NA AKADEMICKÝ ROK Zimný semester Zápis študentov - vyššie ročníky podľa zverejnen

HARMONOGRAM ŠTÚDIA FAKULTY ZDRAVOTNÍCTVA A SOCIÁLNEJ PRÁCE NA AKADEMICKÝ ROK Zimný semester Zápis študentov - vyššie ročníky podľa zverejnen HARMONOGRAM ŠTÚDIA FAKULTY ZDRAVOTNÍCTVA A SOCIÁLNEJ PRÁCE NA AKADEMICKÝ ROK 2019 2020 Zimný semester Zápis študentov - vyššie ročníky podľa zverejnených informácií Slávnostné otvorenie akademického roka

Podrobnejšie

Premium Harmonic TB Viac o fonde Dokumenty strana 1/5 Základné údaje ,2% 5,5% -6,9% 6,8% 5,3% 1,8% -3,7% 2,2% 5,0% -1,4% Kurz

Premium Harmonic TB Viac o fonde Dokumenty   strana 1/5 Základné údaje ,2% 5,5% -6,9% 6,8% 5,3% 1,8% -3,7% 2,2% 5,0% -1,4% Kurz Viac o fonde Dokumenty www.tam.sk strana 1/5 Základné údaje 136 562 129 12, 5, -6,9% 6, 5,3% 1, -3, 2, 5, -1, Kurz 0,036368 Dátum otvorenia 1. september 2005 ISIN SK3110000096 EUR 5 0 12 1 2 3 4 5 6 7

Podrobnejšie

aRL EPCA report

aRL EPCA report Zoznam publikačnej činnosti Autor: Tóth, Marián Zobrazovací formát: Personálna bibliografia (podľa ISBD - bez záhlavia) Štatistika: Kategória publikačnej činnosti Triedenie: Skupina kategórie publikačnej

Podrobnejšie

VLÁDA SLOVENSKEJ REPUBLIKY UZNESENIE VLÁDY SLOVENSKEJ REPUBLIKY č. 42 z 30. januára 2019 k Príprave vnútroštátnych opatrení Slovenskej republiky na pr

VLÁDA SLOVENSKEJ REPUBLIKY UZNESENIE VLÁDY SLOVENSKEJ REPUBLIKY č. 42 z 30. januára 2019 k Príprave vnútroštátnych opatrení Slovenskej republiky na pr UZNESENIE VLÁDY SLOVENSKEJ REPUBLIKY č. 42 z 30. januára 2019 k Príprave vnútroštátnych opatrení Slovenskej republiky na prípadné vystúpenie Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska z Európskej

Podrobnejšie