2

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "2"

Prepis

1 Modul Podporné programy str. 1 Modul Podporné programy Obsah: 1. Úvod 2 2. Konfigurácia a podporné programy Prezeranie vytvorených zostáv Kalkulačka Kalendár Generálna panika Kontrolné programy Práca so štruktúrami databánk Kontrola databánk + protokol Upgrade databánk Výmaz všetkých indexov + reindexácia Výmaz všetkých dočasných databánk Kontrola úplnosti prepojovacích účtov Prenos údajov, spájanie Mzdy Nútené spustenie servisného programu Výpis chýb pri činnosti programu Patch manager Poznámky 23

2 Modul Podporné programy str. 2 1 Úvod V tomto module sú sústredené programy na podporu práce užívateľa. Nie sú tu žiadne databanky, len práca s vytvorenými súbormi a iné služby. 2 Konfigurácia a podporné programy Modul KOFIGURÁCIA A PODPORNÉ PROGRAMY nám teda ponúka tieto možnosti:

3 Modul Podporné programy str Prezeranie vytvorených zostáv V tomto module si môžeme prezerať zostavy - výpisy, ktoré sme si nechali vytvoriť kdekoľvek v programe. Tieto zostavy program vytvorí a súčasne uloží na disk počítača. Tu ostávajú trvale zapamätané, kým ich nepremažeme vytvorením novej zostavy, toho istého druhu. Funguje to tak preto, aby sme si zostavy opakovane nemuseli vytvárať, pretože ide často o mnohostránkové dokumenty a ich vytváranie trvá dlhší čas. Po spustení voľby si program postupne nájde všetky vytvorené zostavy, ktoré sa nachádzajú na pevnom disku počítača. Potom vypíše na obrazovku ich zoznam v takomto tvare : Každá zostava je označená svojim názvom, ktorý charakterizuje túto zostavu a za ním je uvedený dátum a čas kedy bola vytvorená. Za tým je uvedený prvý riadok zostavy, ktorý viac ozrejmí o čo ide. Požadovanú zostavu si vyberieme tak, že sa šípkami na ňu nastavíme a stlačíme Enter. Objaví sa nám zapamätaná zostava v "svetlomodrom okne". Práce, ktoré môžeme vykonávať so zostavou, sú popísané v poslednom riadku a sú to tieto : Pohyb - v tomto okne sa môžeme pohybovať všetkými spôsobmi pohybu, ktoré sú obvyklé v textovom editore. Sú to tieto : šípky vľavo, vpravo, hore, dolu - pohyb kurzora o jeden znak (riadok) v smere šípky CTRL+šípky (vľavo, vpravo) - pohyb kurzora na začiatok slova v smere šípky. PgUp, PgDn - posun kurzora o "obrazovku" hore, resp. dolu. To znamená, že všetko čo bolo na obrazovke sa nahradí tým, čo je pred, resp. za ňou. Napríklad, ak je na obrazovke 21 riadkov, tak po stlačení tejto kombinácie sa zobrazí predchádzajúcich, resp. nasledujúcich 21 riadkov. Nejde teda o presun na inú stranu zostavy, pretože jedna strana zostavy má asi 60 riadkov. Home, End - pohyb kurzora na začiatok, resp. koniec riadku CTRL+Home, CTRL+End - pohyb kurzora na začiatok, resp. koniec zostavy CTRL+T - TLAČ. Stlačením tejto kombinácie sa vytvorená zostava vytlačí na tlačiareň.

4 Modul Podporné programy str. 4 Ak je tlačiareň pripravená, tak nám program najprv ponúkne na výber, aký rozsah strán z tejto zostavy chceme vytlačiť. Implicitne je nastavený rozsah od prvej po poslednú stranu. Po potvrdení rozsahu, ak je tlačiareň pripojená, prebieha už samotná tlač. Priebeh tlače môžeme sledovať v okne : Sú v ňom údaje o tlačenej zostave a množstvo už vytlačených údajov udané v percentách, aj vo forme prúžkového grafu. Navyše je v poslednom riadku uvedený čas začiatku tlače a predpokladaný čas ukončenia tlače (podľa systémových hodín počítača). Ak je teda zostava dlhá a vyznačený čas je dlhý, môžeme si za ten čas robiť inú prácu. CTRL+W=koniec - ukončenie prezerania, prípadne tlače zostavy a uzavretie "svetlomodrého okna". V tomto prípade sa dostaneme znovu do okna, kde si môžeme vybrať ďalšiu zostavu na prezeranie, alebo stlačením klávesy Esc úplne ukončiť prácu s týmto modulom.

5 Modul Podporné programy str Kalkulačka (CTRL+K) Táto voľba vyvolá jednoduchú kalkulačku, ktorá ale pre potreby účtovníctva úplne postačuje. Tú istú kalkulačku je možné vyvolať kdekoľvek uprostred programu stlačením kombinácie kláves CTRL+K. Ďalšou výhodou je možnosť presunúť kalkulačku na také miesto na obrazovke, kde nám nebude zavadzať. Ovládanie kalkulačky je možné 2 spôsobmi. 1.) myšou - Ak máme pripojenú myš, tak jednoducho ukážeme na symbol a stlačíme ľavé tlačítko. Presun celej kalkulačky na iné miesto na obrazovke môžeme urobiť tak, že šípkou ukážeme na nadpis "Calculator", stlačíme a držíme ľavé tlačítko a súčasne ju presunieme na iné miesto. Ak pustíme ľavé tlačítko, tak kalkulačka ostane na zvolenom mieste. 2. ) z klávesnice - Stláčame klávesy, ktoré majú rovnaký popis ako tlačítka kalkulačky. Sú to váčšinou klávesy sústredené v pravej numerickej časti klávesnice. Ostatné tlačítka sa ovládajú takto : Enter(=) zobrazenie výsledku C (C) vynulovanie displeja Q ( ) druhá odmocnina N (Ż) zmena hodnoty na opačné znamienko Z (MC) vynulovanie pomocnej pamäte R (MR) presun obsahu pomocnej pamäte do displeja A (M+) pripočítanie obsahu displeja do pomocnej pamäte S (M-) odpočítanie obsahu displeja od pomocnej pamäte Presun celej kalkulačky na iné miesto na obrazovke : Stlačíme súčasne klávesy CTRL+F7 a obrys kalkulačky začne blikať. Potom kurzorovými šípkami presunieme kalkulačku na miesto kde nám nezavadzia. Nakoniec stlačíme Enter a kalkulačka ostane na zvolenom mieste. Prácu s kalkulačkou ukončíme stlačením klávesy Esc. Obrázok kalkulačky zmizne a my môžeme pokračovať tam, kde sme pred jej vyvolaním skončili.

6 Modul Podporné programy str Kalendár / diár Voľba poskytuje užívateľovi súčasne kalendár aj diár. V kalendári sa môžeme pohybovať po mesiacoch dopredu aj dozadu a k ľubovoľnému dňu si môžeme urobiť do diára poznámku. Ten istý kalendár/diár si môžeme vyvolať kdekoľvek v programe stlačením kombinácie kláves CTRL+D. Pri spustení programu v deň, ku ktorému je v diári poznámka, nás na to program upozorní. Podľa toho ako odpovieme, nám program buď ukáže diár s poznámkami, alebo pokračuje normálne ďalej. Po vstupe do tejto voľby, alebo vyvolaním diára, sa nám na obrazovke zobrazí okno s kalendárom a diárom. V ľavej časti okna je kalendár pre jeden mesiac. Je tu nastavený mesiac a zvýraznený aktuálny deň podľa dátumu hodín nášho počítača. Číslo dňa, ku ktorému je v diári poznámka je tiež zvýraznené. V pravej časti okna je pracovná plocha diára, kam si môžeme zapisovať poznámky k aktuálnemu zvýraznenému dňu. Ovládanie kalendára a diára je možné 2 spôsobmi : 1.) myšou Ak máme pripojenú myš, tak ukážeme šípkou na deň ktorý chceme vidieť a stlačíme ľavé tlačítko. Ak chceme písať do diára, tak šípku presunieme na plochu diára a stlačíme ľavé tlačítko. Pre pohyb po kalendári môžeme využiť voľby na spodnom okraji okna, na ktoré ukážeme myšou a stlačíme ľavé tlačítko. Význam volieb je takýto : ( <-M ) - späť o jeden mesiac ( M-> ) - dopredu o jeden mesiac ( <-Y ) - späť o jeden rok ( Y-> ) - dopredu o jeden rok (Today) - nastavenie sa na súčasný dátum Presun celého okna na iné miesto na obrazovke môžeme urobiť tak, že šípkou ukážeme na nadpis "Calendar/Diary", stlačíme a držíme ľavé tlačítko a súčasne ho presunieme na iné miesto. Ak pustíme ľavé tlačítko, tak okno ostane na zvolenom mieste.

7 Modul Podporné programy str. 7 2.) z klávesnice Po jednotlivých dňoch sa pohybujeme kurzorovými šípkami. Pre pohyby mesiacov a zápis do diára používame tieto klávesy : PgUp - späť o jeden mesiac PgDn - dopredu o jeden mesiac Shift PgUp - späť o jeden rok Shift PgDn - dopredu o jeden rok T - nastavenie sa na súčasný dátum Tab - prepnutie do diára Shift Tab - prepnutie do kalendára Presun celého okna na iné miesto na obrazovke : Stlačíme súčasne klávesy CTRL+F7 a obrys okna začne blikať. Potom kurzorovými šípkami presunieme okno na miesto, kde nám nezavadzia. Nakoniec stlačíme Enter a okno ostane na zvolenom mieste. Prácu s kalendárom/diárom ukončíme stlačením klávesy Esc. Okno zmizne, a my môžeme pokračovať tam, kde sme pred jeho vyvolaním skončili. 1.4 Generálna panika Táto voľba vykoná prezretie všetkých databankových súborov a vytvorenie nových indexových súborov, podľa ktorých sa tieto databanky triedia. Takáto reindexácia vo väčšine prípadov odstráni chyby v práci programu a porušené databankové súbory. Chybové hlásenia v programe môže zapríčiniť niekoľko vecí. Môže to byť náhly výpadok elektrického prúdu, vypnutie počítača bez toho, aby sa korektne ukončila činnosť programu, alebo iné nepredvídané okolnosti. Náhlemu výpadku elektrického prúdu predchádzame inštaláciou záložného zdroja, tzv. UPS! Počas reindexácie je na obrazovke okno s informáciami o indexovanej databanke a priebežné informácie o počte pretriedených položiek. Ak všetko prebehlo v poriadku, tak na koniec sa objaví okno: Ak nedostanete takéto hlásenie, ale program uprostred reindexácie "skrachuje" tak je pravdepodobné, že bola porušená niektorá databanka. Takisto, ak aj po úspešnej reindexácii nefunguje program správne, je predpoklad porušenej databanky. V tomto prípade sa obráťte na firmu INVER.

8 Modul Podporné programy str Kontrolné programy Kontrolné programy slúžia na kontrolu korektnosti medzi jednotlivými evidenciami a zúčtovaním dokladov. Po spustení tejto voľby máme možnosť výberu zo zoznamu uvedených kontrolných programov alebo spustiť všetky kontrolné programy t.j. komplexnú kontrolu všetkých agiend: Po zvolení kontroly sa program opýta na obdobie za ktoré chceme vykonať kontrolu (z výnimkou kontroly podvojnosti v účtovníctve a kontroly korektnosti skladu, kedy sa kontrolujú všetky zápisy): Po vykonaní kontroly program generuje zostavu chybných údajov a my máme možnosť uvedené problémy odstraňovať v príslušných evidenciách, v ktorých sa chyby vyskytli.

9 Modul Podporné programy str. 9 Kontrolné programy pozostávajú z: Kontrola - sklad príjem Táto kontrola porovnáva celkovú hodnotu príjemky z evidencie príjemok, či už je to iný príjem, dodací list alebo príjem na faktúru so zaúčtovanou hodnotou príjemky v účtovníctve. Výsledok kontroly je rozdiel medzi uvedenými údajmi. Prípadné rozdiely opravujeme v EVIDENCII PRÍJEMOK (sklad: PRÍJEMKY, PREVODKY resp. INÝ PRÍJEM podľa toho o aký druh príjmu sa jedná) alebo v ÚČTOVNÍCTVE. Kontrola - sklad výdaj Táto kontrola porovnáva celkovú hodnotu výdajky, či už je to iný výdaj, alebo predaj na faktúru resp. za hotovosť so zaúčtovanou hodnotou výdajky účtovníctve. Výsledok kontroly je rozdiel medzi uvedenými údajmi. Prípadné rozdiely opravujeme v EVIDENCII VÝDAJOK (sklad: PREDAJ ZA HOTOVOSŤ, PREDAJ NA FAKTÚRU, PREVODKY resp. INÁ SPOTREBA podľa toho o aký druh príjmu sa jedná) alebo v ÚČTOVNÍCTVE.

10 Modul Podporné programy str. 10 Kontrola - sklad korektnosť Táto kontrola zisťuje chyby vo FIFO metóde značiek. Výsledkom kontroly je nezrovnalosť prijatého a vydaného množstva jednotlivých značiek. Prípadné rozdiely opravujeme pomocou voľby Korekcia skladu po ručnej úprave, ktorá opraví pohyby chybnej značky v skladových kartách. Vzhľadom k tomu, že Korekcia skladu po ručnej úprave odstraňuje chyby automaticky a prípadný ručný zásah do skladových kariet môže vyvolať vážnejšie problémy, Vám ručné opravovanie chýb NEDOPORUČUJEME! Kontrola - faktúry došlé účtovanie Táto kontrola porovnáva celkovú HODNOTU došlej faktúry, so zaúčtovanou HODNOTOU došlej faktúry účtovníctve. Výsledok kontroly je rozdiel medzi uvedenými údajmi. Prípadné rozdiely opravujeme v EVIDENCII DOŠLÝCH FAKTÚR alebo v ÚČTOVNÍCTVE.

11 Modul Podporné programy str. 11 Kontrola - faktúry došlé úhrady Táto kontrola porovnáva celkovú HODNOTU ÚHRADY došlej faktúry, so zaúčtovanou HODNOTOU ÚHRADY došlej faktúry účtovníctve. Výsledok kontroly je rozdiel medzi uvedenými údajmi. Prípadné rozdiely opravujeme v EVIDENCII DOŠLÝCH FAKTÚR alebo v ÚČTOVNÍCTVE. Kontrola - faktúry došlé úhrady - KR Táto kontrola porovnáva celkovú HODNOTU KURZOVÉHO ROZDIELU došlej faktúry, so zaúčtovanou HODNOTOU KURZOVÉHO ROZDIELU došlej faktúry účtovníctve. Výsledok kontroly je rozdiel medzi uvedenými údajmi. Prípadné rozdiely opravujeme v EVIDENCII DOŠLÝCH FAKTÚR alebo v ÚČTOVNÍCTVE.

12 Modul Podporné programy str. 12 Kontrola - faktúry vyšlé účtovanie Táto kontrola porovnáva celkovú HODNOTU vyšlej faktúry, so zaúčtovanou HODNOTOU vyšlej faktúry účtovníctve. Výsledok kontroly je rozdiel medzi uvedenými údajmi. Prípadné rozdiely opravujeme v EVIDENCII VYŠLÝCH FAKTÚR alebo v ÚČTOVNÍCTVE. Kontrola - faktúry vyšlé úhrady Táto kontrola porovnáva celkovú HODNOTU ÚHRADY vyšlej faktúry, so zaúčtovanou HODNOTOU ÚHRADY vyšlej faktúry účtovníctve. Výsledok kontroly je rozdiel medzi uvedenými údajmi. Prípadné rozdiely opravujeme v EVIDENCII VYŠLÝCH FAKTÚR alebo v ÚČTOVNÍCTVE.

13 Modul Podporné programy str. 13 Kontrola - faktúry vyšlé úhrady - KR Táto kontrola porovnáva celkovú HODNOTU KURZOVÉHO ROZDIELU vyšlej faktúry, so zaúčtovanou HODNOTOU KURZOVÉHO ROZDIELU vyšlej faktúry účtovníctve. Výsledok kontroly je rozdiel medzi uvedenými údajmi. Prípadné rozdiely opravujeme v EVIDENCII VYŠLÝCH FAKTÚR alebo v ÚČTOVNÍCTVE. Kontrola - účtovníctvo podvojnosť Táto kontrola kontroluje, či všetky zápisy v denníku účtov SÚ PODVOJNÉ. Výsledkom kontroly sú nepodvojné zápisy. Po vykonaní kontroly máme možnosť opraviť chyby pomocou BROWSE alebo PRETRIEDENÍM DENNÍKA. Doporučujeme Vám, skúsiť opraviť chyby pretriedením denníka, a ak naďalej pretrvajú, obrátiť sa na firmu INVER.

14 Modul Podporné programy str. 14 Kontrola - DPH na vstupe Táto kontrola porovnáva celkovú HODNOTU DPH NA VSTUPE príslušného dokladu, so zaúčtovanou HODNOTOU DPH NA VSTUPE príslušného dokladu v účtovníctve. Výsledok kontroly je rozdiel medzi uvedenými údajmi. Prípadné rozdiely opravujeme v EVIDENCII DPH alebo v ÚČTOVNÍCTVE. Kontrola - DPH na výstupe Táto kontrola porovnáva celkovú HODNOTU DPH NA VÝSTUPE príslušného dokladu, so zaúčtovanou HODNOTOU DPH NA VÝSTUPE príslušného dokladu v účtovníctve. Výsledok kontroly je rozdiel medzi uvedenými údajmi. Prípadné rozdiely opravujeme v EVIDENCII DPH alebo v ÚČTOVNÍCTVE. Korekcia skladu po ručnej úprave Táto voľba vykoná automatickú korekciu pohybov v sklade, ak sú tieto porušené. K tomu môže dôsť nekorektným ukončením programu, výpadkom elektrickej energie a.i. Chybu vo FIFO metóde značky nájdeme pomocou kontroly korektnosti skladu. Ak ručne opravujeme pohyby v skladových kartách (niekedy je to potrebné), je nutné spustiť korekciu skladu po ručnej úpravy.

15 Modul Podporné programy str. 15 Komplexná kontrola všetkých agiend Pri tejto kontrole máte možnosť urobiť viac alebo všetky kontroly z uvedeného zoznamu naraz. Program ponúka nasledujúce možnosti: Pri voľbe používame tieto klávesy resp. kombinácie kláves: Enter - označenie alebo odznačenie položky Ctrl+Enter - označenie alebo odznačenie všetkých položky ESC - ukončenie programu, návrat Ctrl+W - ukončenie zadávania a spustenie kontrolných programov Po spustení sa vykonajú všetky označené kontroly. Výsledkom kontroly sú údaje v štruktúre popísanej v predchádzajúcom texte.

16 Modul Podporné programy str Práca so štruktúrami databánk Databanky systému sa členia na trvalé (denník účtov, evidencia DPH atď.ˇ) a dočasné (tie, ktoré sa používajú len dočasne pri výpočtoch napr. pri výpočte hlavnej knihy). Tu vykonávame ich kontroly a úpravy. Voľby: Kontrola databánk + protokol Upgrade databánk Výmaz všetkých indexov + reindexácia pracujú s trvalými databankami, preto je potrebné dokonale vedieť, čo jednotlivá voľba vykonáva, aby nedošlo k strate údajov. Voľba: Výmaz všetkých dočasných databánk pracuje s dočasnými databankami, ktoré môžu niekedy obsahovať potrebné údaje, preto je takisto nutné vedieť, čo to znamená. V prípade nejasností je vhodné pred použitím nasledujúcich volieb kontaktovať firmu INVER. Databanky sa môžu porušiť z dôvodu náhleho výpadku elektrického prúdu, vypnutia počítača bez toho, aby sa korektne ukončila činnosť programu, alebo iných nepredvídané okolnosti.!!! AK MÁTE SIEŤOVÚ VERZIU PROGRAMU, JE POTREBNÉ PROGRAM SPUSTIŤ POD VÝHRADNÝM PRÍSTUPOM!!!

17 Modul Podporné programy str Kontrola databánk + protokol Táto voľba vykoná kontrolu štruktúry všetkých databánk v programe a vygeneruje zostavu s rozdielmi v jednotlivých databankách. ( Štruktúrou databanky sa rozumie, aké položky obsahuje jeden zápis v databanke. Každá databanka má v programe presne popísanú svoju štruktúru. ) Ak je takých chýb viac, je vhodné po ukončení kontroly databánk spustiť Upgrade databánk. Na to Vás program upozorňuje na konci zostavy Upgrade databánk Ak sa pri kontrole databánk vyskytli chyby, spúšťame voľbu upgrade databánk. Táto vykoná opravu štruktúry poškodených databánk. Po jej vykonaní majú všetky databanky korektnú štruktúru podľa nastavenia. Ak aj po vykonaní tejto voľby sa naďalej v programe vyskytujú chyby, je potrebné preindexovať databanky. Toto vykonávame pomocou voľby Výmaz všetkých indexov + reindexácia Výmaz všetkých indexov + reindexácia Každá databanka má definovaný svoj indexový súbor. Tento slúži pri triedení databanky. Ak je porušený, nie je možné z databankou pracovať, alebo sa pri práci môžu vyskytnúť nepredvídateľné problémy. Táto voľba vymaže všetky indexové súbory databánk a vykoná reindexáciu, čo je vlastne vytvorenie nových indexových súborov. Ak aj po vykonaní tejto voľby sa naďalej v programe vyskytujú chyby, posledným z možných problémov je poškodenie dočasných databánk. Môže pomôcť ich vymazanie. Toto vykonávame pomocou voľby Výmaz všetkýchdočasných databánk Výmaz všetkých dočasných databánk Táto voľba vymaže všetky dočasné databanky. Pri novom spustení programu sa všetky nanovo vygenerujú Kontrola úplnosti prepojovacích účtov Táto voľba skontroluje základné nastavenie prepojovacích účtov v účtovníctve a doplní chýbajúce nastavenia tak, ako boli nastavené pri dodaní od výrobcu. Z toho dôvodu nedokáže doplniť nastavenia, ktoré ste v prepojovacích účtoch zadali sami.

18 Modul Podporné programy str Prenos údajov, spájanie Táto časť programu je podrobne popísaná v module: Modul Spájanie 1.8 Mzdy Firma INVER nemá štandardne v programovej ponuke modul Mzdy. Program pre mzdy dodávame v subdodávke, ktorý je samostatným programom a spúšťa sa samostatne. Túto voľbu je však možné nastaviť na spúšťanie programu miezd z programu Herkules na prianie zákazníka. 1.9 Nútené spustenie servisného programu Servisný program slúži na opravu databánk a štruktúr databánk programu po nekorktnom ukončení programu. Skladá sa z činností, ktoré už tu boli popísané, ale tieto sa vykonávajú automaticky a servisný program zabezpečuje, aby sa všetky korektne vykonali. Tento automatický proces je konštruovaný tak, aby ho dokázal zvládnuť aj laik. Servisný program sa uskutočňuje v dvoch fázach: V prvej fáze sa nastaví spustenie servisného programu pomocou tejto voľby. Po vykonaní tejto voľby sa na obrazovke objaví nápis: Po tomto kroku sa program ukončí.

19 Modul Podporné programy str. 19 V druhej fáze je potrebné opätovne spustiť program.!!! AK MÁTE SIEŤOVÚ VERZIU PROGRAMU, JE POTREBNÉ PROGRAM SPUSTIŤ POD VÝHRADNÝM PRÍSTUPOM!!! Po druhom spustení sa na úvod ponúknu následovné voľby: - Automatický pokus o opravu spustí servisný program. Po jeho skončení sme v hlavnom menu programu a môžme pokračovať v práci s programom. Máme možnosť spustiť aj jednu z uvedených možností: - Vymazanie indexových súborov vymaže všetky indexy databánk a vykoná reindexáciu. - Vymazanie dočasných databánk vymaže všetky dočasné databanky. - Pokus o UPGRADE databánk vykoná upgrade databánk. - Ak všetko zlyhalo, ak sa problémy neodstránili ani po ďalšom spustení servisného programu, kontaktujte firmu INVER. - Naopak ak to funguje, môžete ďalej pokračovať v práci s programom.

20 Modul Podporné programy str Výpis chýb pri činnosti programu Vzhľadom k predchádzajúcim uvedeným skutočnostiam, môže nastať v programe situácia, keď program vykoná neplatnú operáciu. V takomto prípade sa na obrazovke objaví okno s chybovým stavom programu. Toto okno má hlavne informatívny charakter pre tvorcov programu. Aby bolo možné zistiť, aké chyby vznikajú pri činnosti programu u zákazníka, a ktoré z nich sa najčastejšie opakujú. Tieto sa odpamätávajú do špeciálnej databanky. Táto má štruktúru: Dátum, čas - Identifikácia, kedy program vykonal neplatnú operáciu. Program - Názov podprogramu, pri ktorom bola vykonaná neplatná operácia. Riadok - Číslo riadku v podprograme, na ktorom bola vykonaná neplatná operácia. Chyba - Číselná identifikácia chyby. Text - Názov chyby. Aby tvorcovia programu dokázali pružnejšie reagovať na takéto stavy programu, je vhodné vykonať výpis chýb programu, ak sa problémy často opakujú, a doručiť ho firme INVER. Výpis môžeme vykonať dvoma spôsobmi: Výpis posledných chýb Pomocou tejto voľby vypíšeme posledné chybové stavy programu. Po zadaní tejto voľby máme možnosť zadať, koľko chýb chceme vypísať. Výpis chýb za obdobie Táto voľba umožňuje vypísať chybové stavy za určité nami dané obdobie. Po určení dolnej a hornej hranice rozsahu program vypíše všetky chyby v udanom rozmedzí.

21 Modul Podporné programy str. 21 V obidvoch prípadoch vyzerá tlačová zostava následovne:

22 Modul Podporné programy str Patch Manager Patch manager slúži na prácu so špeciálnymi programami. Firma INVER Vám môže na základe Vašich požiadaviek naprogramovať špeciálne programy resp. moduly, ktoré sú vytvárané pre Vaše podmienky a nie sú štandardne zahrnuté v programe. Tieto sú potom v Patch managery a spúšťajú samostatne. Ich rozsah závisí od počtu programov, ktoré máte takto naprogramované. Po vykonaní voľby Patch manager sa objaví zoznam špeciálnych programov s uvedením mena a názvu programu: Vzhľadom k tomu, že uvedené programy sú špeciálne, po spustení vybraného programu jeho ovládanie je individuálne a závisí od toho, na čo program slúži.

23 Modul Podporné programy str Poznámky

2

2 Modul Formulár tlače MS WORD str. 1 Modul Formulár tlače MS WORD Obsah: 1 Úvod 2 2 Nastavenia 3 2.1 Nastavenie programu Herkules pre tlač 3 2.2 Nastavenie programu MS Word pre tlač 4 3 Tlač faktúry cez

Podrobnejšie

2

2 Modul Satelit str. 1 Modul Satelit Obsah: 1. Úvod 2 2. Spracovanie údajov z diskety predajne 3 2.1. Načítanie údajov z diskety 4 2.2. Zúčtovanie príjmu na sklad 4 2.2.1. Príjem na faktúru 5 2.2.2. Príjem

Podrobnejšie

2

2 Modul Spájanie str. 1 Modul Spájanie Obsah: 1 Úvod 2 2 Prenos údajov spájanie 2 2.1.1 Generovanie údajov 3 2.1.2 Prenos údajov 4 2.1.3 Spájanie údajov 5 3 Poznámky 7 Modul Spájanie str. 2 1 Úvod Tento

Podrobnejšie

2

2 Modul Pokladňa str. 1 Modul Pokladňa Obsah: 1 Úvod 2 2 Zoznam pokladní 2 3 Práca s pokladňou 3 3.1 Pridanie 5 3.1.1 Vypĺňanie klasického formuláru (ŠEVT) 5 3.1.2 Vypĺňanie v zozname účelov jednoduchý spôsob

Podrobnejšie

FAQ

FAQ Kontrola, inventúra a uzávierka skladu Postup na vykonanie kontroly skladu, inventúry a uzávierky skladu, ktorý využijeme na konci roka ale aj v priebehu účtovného roka: Kontrola záporných stavov Odstránenie

Podrobnejšie

fm 2012 a predajňa.doc

fm 2012 a predajňa.doc WISP Predajňa a FM od 01.01.2012 Od verzie programu 165.2928 a DB 165.1079 sú v programe doplnené a doladené úpravy pre užívateľov WISPu, modulu Predajňa. Potrebné nastavenia modulu Predajňa a Fiškálneho

Podrobnejšie

Novinky programu MSklad

Novinky programu MSklad Novinky v programe MSklad 1.51 Poznámka v receptúre V receptúre je možné po novom pripísať ku každej položke poznámku, ktorá sa potom zobrazí pri tlači delenej žiadanky a voliteľne tiež pri tlači komplexnej

Podrobnejšie

Pracovný postup pre vypĺňanie údajov elektronického formulára IŠIS pre spravodajskú jednotku 1

Pracovný postup pre vypĺňanie údajov elektronického formulára IŠIS pre spravodajskú jednotku 1 Pracovný postup pre vypĺňanie údajov elektronického formulára IŠIS pre spravodajskú jednotku 1 Prihláste sa do aplikácie pomocou prihlasovacích údajov pre spravodajskú jednotku. Link na aplikáciu: http://isis.statistics.sk/

Podrobnejšie

Január 2012 (verzie ) Popis zmien v systéme PROLUC

Január 2012 (verzie ) Popis zmien v systéme PROLUC Január 2019 - ver. 9.90 aktualizácia textu: 20. februára 2019 Doplnené funkcie od prvého vydania verzie 9.90... 2 Modul PROLUC Podvojné účtovníctvo... 3 Zápis nových adries výber zo zoznamu plátcov DPH...

Podrobnejšie

Microsoft Word - prechod_euro_prolca.doc

Microsoft Word - prechod_euro_prolca.doc Prechod registračnej pokladne na EURO Čo sa musí vykonať pri prechode na EURO? Fiskálny modul - nastavenie prechodu na EURO. Precenenie predajných cien na kartách tovarov. Precenenie predajných cien na

Podrobnejšie

Ponuka Štart

Ponuka Štart Mária Kostková Obsah Na čo slúži Umiestnenie ponuky Štart Základné časti ponuky Štart Prístup k priečinkom nastaveniam k programom Pri spustení Príslušenstvo Ovládací panel Na čo slúži vstup k programom,

Podrobnejšie

Ako si mám nainštalovať nový upgrade z Internetu?

Ako si mám nainštalovať nový upgrade z Internetu? Pri sťahovaní verzií z Internetu je možné postupovať nasledovnými spôsobmi: Inštalácia upgrade (aktualizácie) z internetu priamo cez program Olymp Ak máte počítač, na ktorom je nainštalovaný program Olymp,

Podrobnejšie

Sprievodný list SofCom s.r.o., Priemyselná 1, Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia ( ) Dátum Autor Ing. J. Malíče

Sprievodný list SofCom s.r.o., Priemyselná 1, Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia ( ) Dátum Autor Ing. J. Malíče Sprievodný list SofCom s.r.o., Priemyselná 1, 031 01 Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia 2.10.11 (2.11.02) Dátum 19.01.2015 Autor Ing. J. Malíček, Z. Patka Hot - line 044/562 41 97-8 Vážený používateľ

Podrobnejšie

Microsoft Word - Priloha_1.docx

Microsoft Word - Priloha_1.docx Obsah 1 Úvod... 1 2 Hlavné menu verejnej časti ITMS2014+... 1 3 Zoznam ŽoNFP na verejnej časti ITMS2014+... 2 3.1 Vyhľadávanie ŽoNFP... 2 3.2 Horná lišta zoznamu ŽoNFP... 2 3.3 Stĺpce zoznamu ŽoNFP...

Podrobnejšie

Microsoft Word - Novinky_2012_2.doc

Microsoft Word - Novinky_2012_2.doc Vybrané novinky v IS WISP k 30.11.2012 Znovu prehľad niektorých noviniek z programu WISP. Poistené pohľadávky na partnerovi V partnerovi na záložke Doplňujúce údaje 2 pribudli 2 polia pre evidenciu poistenia

Podrobnejšie

Import absencí z ASC

Import absencí z ASC Import absencií z Triednej knihy ASC Agendy do programu Stravné Ako to funguje... 1. Učitelia musia v systéme ASC Agenda zapisovať neprítomných žiakov na vyučovacej hodine, tzn. je nutná elektronická evidencia

Podrobnejšie

Objednávky Využívanie objednávkových listov je viazané na doplnkový modul Kalkulácie, otvorené účty. Pre vybavovanie objednávok v móde dotykovej obraz

Objednávky Využívanie objednávkových listov je viazané na doplnkový modul Kalkulácie, otvorené účty. Pre vybavovanie objednávok v móde dotykovej obraz Objednávky Využívanie objednávkových listov je viazané na doplnkový modul Kalkulácie, otvorené účty. Pre vybavovanie objednávok v móde dotykovej obrazovky je nutné mať licenciu modulu Objednávky. Tvorba

Podrobnejšie

aplikácia do mobilého telefónu na stiahnutie digitálneho tachografu

aplikácia do mobilého telefónu na stiahnutie digitálneho tachografu aplikácia do mobilého telefónu na stiahnutie digitálneho tachografu 1. Ako zistiť či je mobil vhodný na používanie DigiDown GO Vzhľadom na rôznorodosť výrobcov mobilných telefónov, rôznorodosť systémov

Podrobnejšie

Microsoft Word - 06b976f06a0Matice - Uzivatelska Dokumentacia

Microsoft Word - 06b976f06a0Matice - Uzivatelska Dokumentacia Matice Užívateľská dokumentácia k programu Autor: Miroslav Jakubík 2009 Obsah 1 Úvod... 2 1.1 Stručný popis programu... 2 1.2 Spustenie programu... 2 1.3 Otvorenie dokumentu... 3 1.4 Ovládanie programu...

Podrobnejšie

Návod na obsluhu ekasy FiskalPRO VX520 (ETH/GPRS/GPRS s batériou)

Návod na obsluhu ekasy FiskalPRO VX520 (ETH/GPRS/GPRS s batériou) Návod na obsluhu ekasy FiskalPRO VX520 (ETH/GPRS/GPRS s batériou) 1 Displej 2 Klávesnica 3 Funkčné tlačidlá 4 Termo páska 5 Priestor na vloženie karty Vloženie/výmena papiera Pre vloženie novej rolky papiera

Podrobnejšie

STRUČNÝ NÁVOD KU IP-COACHU

STRUČNÝ NÁVOD KU IP-COACHU STRUČNÝ NÁVOD KU COACHU 5 Otvorenie programu a voľba úlohy na meranie Otvorenie programu Program IP- COACH na meranie otvoríme kliknutím na ikonu na obrazovke: Obr.1 Voľba úlohy na meranie Po kliknutí

Podrobnejšie

FAQ

FAQ Import skladových kariet Potrebujete si preniesť do programu OMEGA zoznam skladových kariet, prípadne nový cenník z Excelu? Vyžite funkciu importu skladových kariet: V menu Sklad Skladové karty potvrdíme

Podrobnejšie

Sprievodný list SofComs.r.o., Priemyselná 1, Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia ( ) Dátum Autor Ing. J. Malíček

Sprievodný list SofComs.r.o., Priemyselná 1, Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia ( ) Dátum Autor Ing. J. Malíček Sprievodný list SofComs.r.o., Priemyselná 1, 031 01 Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia 3.01.11 (3.02.01) Dátum 20.12.2017 Autor Ing. J. Malíček, Z. Patka Hot - line 044/562 41 97-8 Vážený používateľ

Podrobnejšie

Pripojenie sa na počítač a ovládanie vzdialenej obrazovky cez CM Remote

Pripojenie sa na počítač a ovládanie vzdialenej obrazovky cez CM Remote Pripojenie sa na vzdialenú plochu - podrobný popis, ako sa pripojiť k vzdialenej ploche. Ovládanie vzdialenej plochy - vysvetlenie všetkých funkcií, ktoré možno využiť pri ovládaní vzdialenej plochy. Pripojenie

Podrobnejšie

Resolution

Resolution Nastavenie rozlíšenia obrazovky Kvôli podstate technológie displeja z tekutých kryštálov (LCD) je rozlíšenie obrazu vždy pevne stanovené. Najlepší výkon zobrazenia dosiahnete nastavením rozlíšenia obrazovky

Podrobnejšie

Pomôcka Setup Používateľská príručka

Pomôcka Setup Používateľská príručka Pomôcka Setup Používateľská príručka Copyright 2007, 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka spoločnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informácie obsiahnuté

Podrobnejšie

Manuál pre nastavenie tlače z VRP elio m500 Elio m500 Manuál pre nastavenie tlače -1-

Manuál pre nastavenie tlače z VRP elio m500 Elio m500 Manuál pre nastavenie tlače -1- Elio m500 Manuál pre nastavenie tlače -1- Návod pre užívateľa 1. Vytvorenie účtu Google a stiahnutie potrebného softwaru 1. Aplikácie potrebné pre fungovanie VRP pokladnice sú predinštalované v zariadení.

Podrobnejšie

PRÁCA V SYSTÉME EZP A) Registrácia 1. Úvodným krokom prace v systéme Evidencie záverečných prác (ďalej EZP) je registrácia

PRÁCA V SYSTÉME EZP A) Registrácia 1. Úvodným krokom prace v systéme Evidencie záverečných prác (ďalej EZP)   je registrácia PRÁCA V SYSTÉME EZP A) Registrácia 1. Úvodným krokom prace v systéme Evidencie záverečných prác (ďalej EZP) http://vsbm.dawinci.sk/ezp je registrácia užívateľa. 1 2. Pri prihlasovaní nového užívateľa je

Podrobnejšie

Podvojné účtovníctvo, fakturácia a sklad ekasa: štandardný predaj priamo z programu Pri predaji s priamym napojením na softvér je potrebné mať online

Podvojné účtovníctvo, fakturácia a sklad ekasa: štandardný predaj priamo z programu Pri predaji s priamym napojením na softvér je potrebné mať online ekasa: štandardný predaj priamo z programu Pri predaji s priamym napojením na softvér je potrebné mať online registračnú pokladnicu (ďalej ORP) neustále pripojenú k počítaču, teda k programu OMEGA. Zároveň

Podrobnejšie

Stravné - přecenění

Stravné - přecenění Vytvorenie a nastavenie novej kategórie pre Obedy zadarmo Platí pre verziu programu Stravné 4.61 POZOR! Postup pre jedálne základných škôl, ktoré majú povinnosť sledovať dotácie od 1. 9. 2019 je uvedený

Podrobnejšie

Si Touch User Manual

Si Touch User Manual MK705 Mini klávesnica a lietajúca myš Manuál MK705 je kombinácia malej QWERTY klávesnice, lietajúcej myši a diaľkového ovládača. Obsah balenia Klávesnica USB prijímač USB nabíjací kábel Podporované operačné

Podrobnejšie

tv2go_pouzivatelska_prirucka

tv2go_pouzivatelska_prirucka Interaktívne funkcie tv2go Používateľská príručka Vážení zákazníci, teší nás, že ste sa rozhodli využívať výhody interaktívnej televízie tv2go. Vašu tv2go budete ovládať veľmi jednoduchou a intuitívnou

Podrobnejšie

Microsoft Word - prirucka_katedry_nova

Microsoft Word - prirucka_katedry_nova Práca v systéme BUXUS Príručka pre katedrových redaktorov Michal Minarik michal.minarik@stuba.sk 2 Obsah Prihlásenie do systému BUXUS... 3 Prihlasovacie údaje... 3 Prihlasovacia obrazovka... 3 Úvodné menu...

Podrobnejšie

STRUČNÝ NÁVOD KU IP-COACHU

STRUČNÝ NÁVOD KU IP-COACHU STRUČNÝ NÁVOD KU COACHU 6 Otvorenie programu a voľba úlohy na meranie Otvorenie programu Program COACH na meranie otvoríme kliknutím na ikonu Autor na obrazovke, potom zvolíme Užívateľskú úroveň Pokročilý

Podrobnejšie

Návod na obsluhu FiskalPRO Mobile

Návod na obsluhu FiskalPRO Mobile Návod na obsluhu FiskalPRO Mobile Obsah Obsah 2 1. Inštalácia FiskalPRO Mobile 3 2. Prihlásenie do aplikácie a jej nastavenie 6 Nastavenie servera mobilný čašník 9 3. Predaj 10 4. Návrat 15 5. Finančné

Podrobnejšie

Návod na použitie služby tv do vrecka

Návod na použitie služby tv do vrecka Návod na použitie služby tv do vrecka Vážení zákazníci, teší nás, že ste sa rozhodli využívať výhody interaktívnej televízie tv do vrecka. Vašu TV budete ovládať veľmi jednoduchou a intuitívnou aplikáciou.

Podrobnejšie

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Zákaznícky portál DPD Používateľský manuál V Bratislave 26.03.2015 Obsah 1. Úvod 2. Registrácia 3. Prihlásenie 4. Objednávka prepravy 5. Objednávka City Service 6. Objednávka vyžiadanej prepravy 7. Adresár

Podrobnejšie

Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní bluetooth Bluetooth Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní -1-

Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní bluetooth Bluetooth Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní -1- Bluetooth Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní -1- Návod pre užívateľa 1. Pripojenie tlačiarne cez bluetooth Prenosná tlačiareň môže byť pripojená k notebooku, mobilnému telefonu, tabletu a daľším

Podrobnejšie

Ako hrat Burlesque Queen V 1.4

Ako hrat Burlesque Queen V 1.4 Burlesque Queen je 5-valcový, multi-líniový výherný video prístroj. Hrať možno na dvadsaťjeden fixných herných líniách. Hráč sa tu stretne s rôznymi hernými prvkami ako bonusová hra, voľné spiny. Hra je

Podrobnejšie

Komplexné služby výpočtovej a kancelárskej techniky Vývoj a distribúcia podnikového a ekonomického software Otvorenie nového roku a prechod medzi rokm

Komplexné služby výpočtovej a kancelárskej techniky Vývoj a distribúcia podnikového a ekonomického software Otvorenie nového roku a prechod medzi rokm Otvorenie nového roku a prechod medzi rokmi v EcoSun.NET (OASIS, SHOP, PU) Otvorenie nového roku odporúčame urobiť najprv v module OASIS a potom následne v PU a v PAM. 1. Otvorenie nového roku OASIS+SHOP

Podrobnejšie

Ako vystaviť faktúru za službu pre občana (nezdaniteľnú osobu) s bydliskom v ČR, keď miestom dodania služby je ČR (tzv. Mini One Stop Shop)?

Ako vystaviť faktúru za službu pre občana (nezdaniteľnú osobu) s bydliskom v ČR, keď miestom dodania služby je ČR (tzv. Mini One Stop Shop)? Príklad: Dňa 20.01.2015 ste ako platiteľ DPH v SR, vystavili nezdaniteľnej osobe (občanovi) s bydliskom v Českej republike, faktúru za elektronickú službu ( 68 zákona o DPH č. 222/2004 Z. z.). Miestom

Podrobnejšie

Spustenie skonvertovanej C-Image zálohy v MS Virtual PC

Spustenie skonvertovanej C-Image zálohy v MS Virtual PC Skonvertovanú zálohu Windows 7 x32 spustíme pomocou produktu Virutal PC. Vo Virtual PC vytvoríme novú virtuálnu mašinu s preddefinovanými parametrami a ako zdrojový disk použijeme našu skonvertovanú zálohu

Podrobnejšie

RADELA s

RADELA s Radela s.r.o., Černyševského 26, 851 01 Bratislava INFORMAČNÉ LISTY ZA ROK 2018 spracovávané v roku 2019 Dokumentácia pre subjekty, ktoré nahrávajú dáta cez Internet (web aplikáciu) Zadávateľ : MPRV SR

Podrobnejšie

Centrum vedecko-technických informácií, Odbor pre hodnotenie vedy, Oddelenie pre hodnotenie publikačnej činnosti Vyhľadávanie a práca so záznamami - C

Centrum vedecko-technických informácií, Odbor pre hodnotenie vedy, Oddelenie pre hodnotenie publikačnej činnosti Vyhľadávanie a práca so záznamami - C Centrum vedecko-technických informácií, Odbor pre hodnotenie vedy, Oddelenie pre hodnotenie publikačnej činnosti Vyhľadávanie a práca so záznamami - CREPČ 2 Manuál pre autorov (aktualizované dňa 18.3.2019)

Podrobnejšie

Stravné - přecenění

Stravné - přecenění Vytvorenie a nastavenie novej kategórie pre Obedy zadarmo pre Materskú školu Platí pre verziu programu Stravné 4.61 a 4.62 POZOR! Postup pre jedálne ZÁKLADNÝCH ŠKÔL, ktoré majú povinnosť sledovať dotácie

Podrobnejšie

Užívateľský manuál diaľkového ovládania, pre televíznu službu Fiber TV so Set-top boxom Arris

Užívateľský manuál diaľkového ovládania, pre televíznu službu Fiber TV so Set-top boxom Arris Užívateľský manuál diaľkového ovládania, pre televíznu službu Fiber TV so Set-top boxom Arris 1 Popis diaľkového ovládania Obsah 1 Popis diaľkového ovládania 2 Prehľad funkcií diaľkového ovládania 2.1

Podrobnejšie

Manuál pre nastavenie tlače z VRP Bluetooth, USB tlačiarne Bluetooth, USB tlačiarne Manuál pre nastavenie tlače -1-

Manuál pre nastavenie tlače z VRP Bluetooth, USB tlačiarne Bluetooth, USB tlačiarne Manuál pre nastavenie tlače -1- Bluetooth, USB tlačiarne Manuál pre nastavenie tlače -1- Návod pre užívateľa Platnosť licencie: VRP licencia je viazaná na DKP firmy (daňový kód pokladnice pridelený finančnou správou). Jednu licenciu

Podrobnejšie

Slovenská technická univerzita v Bratislave Fakulta informatiky a informačných technológií Ilkovičova 2, , Bratislava 4 Internet vecí v našich ž

Slovenská technická univerzita v Bratislave Fakulta informatiky a informačných technológií Ilkovičova 2, , Bratislava 4 Internet vecí v našich ž Slovenská technická univerzita v Bratislave Fakulta informatiky a informačných technológií Ilkovičova 2, 842 16, Bratislava 4 Internet vecí v našich životoch [IoT] Používateľská príručka - Android Tím:

Podrobnejšie

Informačný systém pre externú časť a písomnú formu internej časti maturitnej skúšky Informačný systém pre EČ a PFIČ maturitnej skúšky Užívateľská prír

Informačný systém pre externú časť a písomnú formu internej časti maturitnej skúšky Informačný systém pre EČ a PFIČ maturitnej skúšky Užívateľská prír Informačný systém pre EČ a PFIČ maturitnej skúšky Užívateľská príručka pre opravný termín EČ a PFIČ Máj 2019 Obsah 1. ZÁKLADNÉ POKYNY... 3 2. ÚDAJE O ŠKOLE... 4 2.1 KONTROLA A ZMENA ÚDAJOV... 4 2.2 ZMENA

Podrobnejšie

Alice in Wonderslots je 5-valcový, multi-líniový výherný video prístroj. Hrať možno na 20-tich herných líniách Hra je prístupná aj prostredníctvom mob

Alice in Wonderslots je 5-valcový, multi-líniový výherný video prístroj. Hrať možno na 20-tich herných líniách Hra je prístupná aj prostredníctvom mob Alice in Wonderslots je 5-valcový, multi-líniový výherný video prístroj. Hrať možno na 20-tich herných líniách Hra je prístupná aj prostredníctvom mobilnej verzie. Mobilná verzia hry zobrazuje vyhernú

Podrobnejšie

7011

7011 Gypsy Rose, je 5-valcový, multi-líniový výherný video prístroj. Vyhrať možno v závislosti od rozhodnutia hráča na 1 až 30tich herných líniách. Hra je prístupná aj prostredníctvom mobilnej verzie, pričom

Podrobnejšie

M03L Wired Laser Mouse

M03L Wired Laser Mouse Obsah balenia 1 Čítačka elektronických kníh 2 Ochranné puzdro 3 Slúchadlá do uší 4 USB kábel 5 Stručný návod 6 Záručný list Popis hlavnej jednotky 14 1 2 3 4 12 10 11 15 5 13 16 8 6 9 17 7 1 2 3 4 5 6

Podrobnejšie

Gem o rama Je 5-valcový, multi-líniový výherný video prístroj s desiatimi fixnými hernými líniami. Hra je prístupná aj prostredníctvom mobilnej verzie

Gem o rama Je 5-valcový, multi-líniový výherný video prístroj s desiatimi fixnými hernými líniami. Hra je prístupná aj prostredníctvom mobilnej verzie Gem o rama Je 5-valcový, multi-líniový výherný video prístroj s desiatimi fixnými hernými líniami. Hra je prístupná aj prostredníctvom mobilnej verzie, pričom pravidlá hry, vklady a výhry sú totožné s

Podrobnejšie

Užívateľský manuál

Užívateľský manuál Užívateľský manuál Obsah balenia Rollei DF-S 100 SE skener Držiaky negatívov / filmov Rýchly podavač Napájací adapter káble Čistiace štetec Užívateľská príručka Osadenie diapozitívov do držiaka 1. Otvorte

Podrobnejšie

Detail správy a súvisiace prvky Dátum zverejnenia: Verzia: 5 Dátum aktualizácie: Detail správy a súvisiace prvky UPOZORNENIE

Detail správy a súvisiace prvky Dátum zverejnenia: Verzia: 5 Dátum aktualizácie: Detail správy a súvisiace prvky UPOZORNENIE UPOZORNENIE: Od 1. 1. 2019 sa mení názov odosielateľa správ z Úrad vlády Slovenskej republiky ÚPVS na Ústredný portál verejnej správy. Zoznam zmien: Dátum vydania Verzia Popis zmien 31. 12. 2018 2 Str.

Podrobnejšie

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky P R Í R U Č K A k zberu údajov o asistentoch učiteľa pre žiakov so zdravotným znevýhodnením ROK 2019 Bratislava 2019 Obsah Úvod 3 1. Administrácia

Podrobnejšie

Prihlásenie sa do systému AIS2 Pomôcka pre študentov Odoslanie záverečnej práce cez AiS2 Spustite si internetový prehliadač a do riadku s adresou napí

Prihlásenie sa do systému AIS2 Pomôcka pre študentov Odoslanie záverečnej práce cez AiS2 Spustite si internetový prehliadač a do riadku s adresou napí Prihlásenie sa do systému AIS2 Pomôcka pre študentov Odoslanie záverečnej práce cez AiS2 Spustite si internetový prehliadač a do riadku s adresou napíšte https://ais2.umb.sk. Do systému AIS2 sa prihlasujete

Podrobnejšie

NU_ _001_

NU_ _001_ Obj. kód: 0911330000 Ďakujeme Vám za kúpu a prejavenie dôvery našej novej rade produktov. je nezávislý klimatizačný systém, vhodný pre použitie pri vypnutom, ako aj zapnutom motore (nočné aj denné použitie)

Podrobnejšie

(Microsoft Word Zadanie na s\372\235a\236 KROS DESIGN AWARD .doc)

(Microsoft Word Zadanie na s\372\235a\236 KROS DESIGN AWARD .doc) Podklady pre súťaž KROS DESIGN AWARD Úlohou účastníkov súťaže KROS DESIGN AWARD je navrhnúť 4 formuláre aplikácie. Pre každý formulár sú špecifikované položky, ktoré bude nutné v danom formulári editovať/zobraziť.

Podrobnejšie

Pravidelné úlohy verzia ku dňu SEAL IT Services, s.r.o. Kontakt: SEAL IT Services, s.r.o., Topoľová 4, Bratislava 1, tel.:

Pravidelné úlohy verzia ku dňu SEAL IT Services, s.r.o. Kontakt: SEAL IT Services, s.r.o., Topoľová 4, Bratislava 1, tel.: Pravidelné úlohy verzia ku dňu 18.11.2009 SEAL IT Services, s.r.o. Kontakt: SEAL IT Services, s.r.o., Topoľová 4, 811 04 Bratislava 1, tel.: +421 2 5465 0242, fax: 02/5478 9664 podpora: support@customermonitor.sk,

Podrobnejšie

Používateľská príručka POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA Generátor XML dávok pre Informačný systém kontrolných známok z MS Excel šablóny Dátum: Verzia

Používateľská príručka POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA Generátor XML dávok pre Informačný systém kontrolných známok z MS Excel šablóny Dátum: Verzia Používateľská príručka POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA Generátor XML dávok pre Informačný systém kontrolných známok z MS Excel šablóny Dátum: 23.05.2017 Verzia aplikácie: 1.12 Strana 2 / 11 Zmenená funkcionalita

Podrobnejšie

VSDC Free Video Editor stručný návod na používanie Link na sťahovanie softvéru: K prog

VSDC Free Video Editor stručný návod na používanie Link na sťahovanie softvéru:   K prog VSDC Free Video Editor stručný návod na používanie Link na sťahovanie softvéru: http://www.videosoftdev.com/free-video-editor?avgaffiliate=3305 K programu je prístupný podrobný manuál doplnený s videotutoriálmi

Podrobnejšie

0022-vub-mobilne-tokeny-200x200-v03.indd

0022-vub-mobilne-tokeny-200x200-v03.indd MOBILNÝ TOKEN Sprievodca aktiváciou a používaním VŠETKO, ČO JE MOŽNÉ www.vub.sk, 0850 123 000 Bank of 1. ČO JE MOBILNÝ TOKEN Mobilný Token je aplikácia v mobilnom telefóne, ktorá umožňuje jednoducho potvrdzovať

Podrobnejšie

Obsah:

Obsah: Užívateľská príručka pre antidialer program OPTIMACCESS DIAL 3 1 OBSAH 1. PROGRAM OPTIMACCESS DIAL 3... 3 2. INŠTALÁCIA PROGRAMU OPTIMACCESS DIAL 3... 3 2.1. Postup inštalácie... 3 2.2. Možné problémy

Podrobnejšie

Navigácia po úvodnej stránke elektronickej schránky Dátum zverejnenia: Verzia: 10 Dátum aktualizácie: Navigácia po úvodnej st

Navigácia po úvodnej stránke elektronickej schránky Dátum zverejnenia: Verzia: 10 Dátum aktualizácie: Navigácia po úvodnej st Navigácia po úvodnej stránke elektronickej schránky UPOZORNENIE: Od 1. 1. 2019 sa mení názov odosielateľa správ z Úrad vlády Slovenskej republiky ÚPVS na Ústredný portál verejnej správy. Zoznam zmien:

Podrobnejšie

eKasa

eKasa Virtuálna Registračná Pokladnica Modul OPD Android OBSAH Základné informácie o spoločnosti... Chyba! Záložka nie je definovaná. História zmien... Chyba! Záložka nie je definovaná. Obsah... 3 1 Systém e-kasa

Podrobnejšie

PAGER V3.0

PAGER V3.0 Strana č. 1 PAGER V4.2 Programový produkt PAGER V4.x je pokračovateľom programových produktov PAGER V1-3.x. Nový program zachováva komunikačný protokol počítač - modem M9600M,K a ponúka užívateľovi všetky

Podrobnejšie

Rollei DF-S 310 SE Užívateľský manuál

Rollei DF-S 310 SE Užívateľský manuál Užívateľský manuál Obsah balenia skener Držiaky negatívov / filmov Držiak formátu Super8 Držiak formátu 110 Podavač diapozitívov Napájací adapter káble Čistiace štetec Užívateľská príručka Osadenie negatívu

Podrobnejšie

Microsoft Word - pouzivatelska_prirucka.doc

Microsoft Word - pouzivatelska_prirucka.doc ProFIIT 2007 - Používateľská príručka Tento dokument obsahuje používateľskú príručku systému na organizovanie súťaže ProFIIT 2007. Je rozdelená do 3 kapitol. Kapitola 1 obsahuje návod na vytvorenie používateľského

Podrobnejšie

Madder Scientist Ako hrat v1.1

Madder Scientist Ako hrat v1.1 MAdDeR SCIENTIST Je 5-valcový, multi-líniový výherný video prístroj, s možnosťou hrania na 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 28, 29 a 30tich líniách. Hra je prístupná aj prostredníctvom

Podrobnejšie

7002

7002 Aztec Treasures je 5-valcový, multi-líniový výherný video prístroj. Vyhrať možno v závislosti od rozhodnutia hráča na 1,3,5,7,9,11,13,15,17,19,21,23,25,27,28,29 a 30tich herných líniách. V spodnej časti

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Praktické skúsenosti s použitím rôznych metód sledovania teploty PharmDr Daniela Jenisová 6.12.2016 Conforum Workshop Monitorovanie teploty Podľa smerníc pre prepravu farmaceutických produktov je nutné

Podrobnejšie

Hellboy je 5-valcový, multi-líniový výherný video prístroj. Hrať možno, v závislosti od rozhodnutia hráča, na 1 až 20-tich herných líniách. V spodnej

Hellboy je 5-valcový, multi-líniový výherný video prístroj. Hrať možno, v závislosti od rozhodnutia hráča, na 1 až 20-tich herných líniách. V spodnej Hellboy je 5-valcový, multi-líniový výherný video prístroj. Hrať možno, v závislosti od rozhodnutia hráča, na 1 až 20-tich herných líniách. V spodnej časti okna výherného prístroja sa nachádza lišta s

Podrobnejšie

IT NEWS

IT NEWS Objednávanie cez e-shop pre firmy (B2B) Jún 2019 Vypracoval: RNDr. Andrea Allárová, e-commerce manager Prihlásenie na stránku Pred prvým prihlásením na stránku www.hagard.sk kontaktujte svojho prideleného

Podrobnejšie

Manuál uchádzača ezakazky Manuál uchádzača Dátum vytvorenia dokumentu: Verzia: Autori slovenský Matej Marcin, Stanislava Marošiová Te

Manuál uchádzača ezakazky Manuál uchádzača Dátum vytvorenia dokumentu: Verzia: Autori slovenský Matej Marcin, Stanislava Marošiová Te ezakazky Dátum vytvorenia dokumentu: 01.03.2019 Verzia: Autori 9.6.0 slovenský Matej Marcin, Stanislava Marošiová Tel.: +421 901 739 853 E-mail: podpora@ebiz.sk - 1 - Obsah 1 Minimálne požiadavky na technické

Podrobnejšie

Uchádzač o štúdium potvrdenie el. návratky. Prihlasovacie údaje do el. návratky na stránke vidíte na stránke

Uchádzač o štúdium potvrdenie el. návratky. Prihlasovacie údaje do el. návratky na stránke   vidíte na stránke Prihlasovacie údaje do el. návratky na stránke https://ais2.euba.sk vidíte na stránke https://ais2.euba.sk/ais/vysledkyzobrazit.do Po zadaní prihlasovacích údajov kliknite na tlačidlo Prihlásiť Strana

Podrobnejšie

Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100 Návod na obsluhu

Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100 Návod na obsluhu Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100 Návod na obsluhu Úvod Záznamník teploty a vlhkosti je vybavený veľmi presným teplotným a vlhkostným snímačom. Hlavnými prednosťami záznamníka sú vysoká presnosť, krátky

Podrobnejšie

Aktion.NEXT Novinky vo verzii 1.9

Aktion.NEXT Novinky vo verzii 1.9 Aktion.NEXT Novinky vo verzii 1.9 Windows aplikácia Nové moduly a funkcionalita Prídavné moduly rozširujú systém Aktion.NEXT o dodatočné agendy a funkcie. Môže sa jednať o úplne novú funkcionalitu, ktorá

Podrobnejšie

Slovenská príručka zoznam: Str. 1 - Obsah balenia a systémové požiadavky Str. 2 - Prehľad rozloženie klávesnice Str. 3 -Inštalácia a technická podpora

Slovenská príručka zoznam: Str. 1 - Obsah balenia a systémové požiadavky Str. 2 - Prehľad rozloženie klávesnice Str. 3 -Inštalácia a technická podpora Slovenská príručka zoznam: Str. - Obsah balenia a systémové požiadavky Str. 2 - Prehľad rozloženie klávesnice Str. 3 -Inštalácia a technická podpora Str. 4-Používanie Str. 6-Nastavenie Str. 0 - Makrá Str.

Podrobnejšie

Príručka pre používateľa OTP tokenu Strana 1 z 8

Príručka pre používateľa OTP tokenu Strana 1 z 8 Príručka pre používateľa OTP tokenu Strana 1 z 8 Obsah 1 Určenie 3 2 Popis OTP tokenu 3 3 Nesprávne zadaný PIN kód PIN FAIL 4 4 Použitie Autentifikácia 5 5 Odomknutie OTP tokenu 6 Strana 2 z 8 1 Určenie

Podrobnejšie

Microsoft Word - zapis-predmetov-AiS

Microsoft Word - zapis-predmetov-AiS Zápis predmetov do AiS na aktuálny akademický rok Pred zápisom predmetov Vám odporúčame pozorne si prečítať študijný plán pre Váš študijný program. Môžete si ho zobraziť v AiSe kliknutím na "Študijné programy"

Podrobnejšie

PowerPoint-Präsentation

PowerPoint-Präsentation Global Payment Plus - phototan Návod na prechod z USB tokenu na phototan Vážení užívatelia, tento návod Vás prevedie niekoľkými jednoduchými krokmi nutnými pre úspešný prechod z USB tokenu na phototan.

Podrobnejšie

Obsah tejto príručky Microsoft Prechod na program Access 2010 z programu Access 2003 Vzhľad programu Microsoft Access 2010 sa výrazne odlišuje od prog

Obsah tejto príručky Microsoft Prechod na program Access 2010 z programu Access 2003 Vzhľad programu Microsoft Access 2010 sa výrazne odlišuje od prog Obsah tejto príručky Vzhľad programu Microsoft Access 2010 sa výrazne odlišuje od programu Access 2003, preto sme vytvorili túto príručku, aby ste s novým rozhraním programu mohli začať pracovať čo najrýchlejšie.

Podrobnejšie

Digitálne technológie v každodennom živote 3. ročník akademický rok 2019/2020 Harmonogram prednášok

Digitálne technológie v každodennom živote 3. ročník akademický rok 2019/2020 Harmonogram prednášok Digitálne technológie v každodennom živote 3. ročník akademický rok 2019/2020 Harmonogram prednášok Zimný semester akademického roka 2019/2020 13.09.2019 o 9:00 1. Modul Grafika a Textový editor Obrázky:

Podrobnejšie

CitiManager - Migration Quick Reference Guide for Cardholders_Slovak_fin

CitiManager - Migration Quick Reference Guide for Cardholders_Slovak_fin Táto Rýchla referenčná príručka vám pomôže v týchto oblastiach: 1. Ako sa zaregistrovať na portáli CitiManager? a) Pre existujúcich držiteľov kariet s online výpismi b) Pre držiteľov kariet s papierovými

Podrobnejšie

Externé mediálne karty Používateľská príručka

Externé mediálne karty Používateľská príručka Externé mediálne karty Používateľská príručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Logo SD je obchodná známka svojho vlastníka. Java je obchodná známka spoločnosti Sun Microsystems,

Podrobnejšie

INTERNET BANKING Ako zrealizovať hromadný prevod VŠETKO, ČO JE MOŽNÉ with.vub.sk, Bank of

INTERNET BANKING Ako zrealizovať hromadný prevod VŠETKO, ČO JE MOŽNÉ   with.vub.sk, Bank of INTERNET BANKING Ako zrealizovať hromadný prevod VŠETKO, ČO JE MOŽNÉ www.vub.sk, with.vub.sk, 0850 123 000 Bank of VYNOVENÝ INTERNET BANKING Nový moderný dizajn Dostupnosť zo všetkých zariadení Prehľad

Podrobnejšie

C-Monitor WIN klient pre verziu 2.8

C-Monitor WIN klient pre verziu 2.8 K CM Serveru verzie 2.8 uvoľňujeme Windows klienta. Balíček C-Monitor 2.8.690.0 obsahuje nasledovné opravy a zlepšenia: Nové šablóny pre Watches Internet Bandwidth Monitor pre WIN 8,2012, bezkonfliktná

Podrobnejšie

JABLOTRON 100 Popis přístupového modulu / klávesnice se segmenty

JABLOTRON 100 Popis přístupového modulu / klávesnice se segmenty JABLOTRON 100 - Užívateľský návod POPIS KLÁVESNICE (Prístupový modul so segmentmi) V systéme JABLOTRON 100 existujú rôzne varianty prístupových modulov, ktoré umožňujú systém ovládať a zároveň prehľadne

Podrobnejšie

Tue Oct 3 22:05:51 CEST Začiatky s jazykom C 2.1 Štruktúra programu Štruktúra programu by sa dala jednoducho popísať nasledovnými časťami, kto

Tue Oct 3 22:05:51 CEST Začiatky s jazykom C 2.1 Štruktúra programu Štruktúra programu by sa dala jednoducho popísať nasledovnými časťami, kto Tue Oct 3 22:05:51 CEST 2006 2. Začiatky s jazykom C 2.1 Štruktúra programu Štruktúra programu by sa dala jednoducho popísať nasledovnými časťami, ktoré si postupne rozoberieme: dátové typy príkazy bloky

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - CONNECT_R&A_76_sk

Microsoft PowerPoint - CONNECT_R&A_76_sk ŠKODA CONNECT REGISTRÁCIA A AKTIVÁCIA Portál Connect Využívanie online služieb ŠKODA Connect vyžaduje predchádzajúcu registráciu používateľa a vozidla na internetovej stránke portálu Connect, ako aj aktiváciu

Podrobnejšie

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 12/ORP/2019/IM Postup pre overenie pravosti pokladničného dokladu Informácia je určená pre subjekty (zákazn

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 12/ORP/2019/IM Postup pre overenie pravosti pokladničného dokladu Informácia je určená pre subjekty (zákazn Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 12/ORP/2019/IM Postup pre overenie pravosti pokladničného dokladu Informácia je určená pre subjekty (zákazníkov), ktorým bol vyhotovený pokladničný doklad z pokladnice

Podrobnejšie

(Microsoft Word - Tuzemsk\341 a zahrani\350n\341 jazda \232tandardn\341 jazda.docx)

(Microsoft Word - Tuzemsk\341 a zahrani\350n\341 jazda \232tandardn\341 jazda.docx) Vytvorenie tuzemskej a zahraničnej jazdy, štandardná jazda V postupe sú uvedené kroky, ktorými môžeme rýchlo a jednoducho vytvoriť ďalšie jazdy a cestovné príkazy pomocou štandardných jázd. Tuzemská jazda

Podrobnejšie