2

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "2"

Prepis

1 Modul Pokladňa str. 1 Modul Pokladňa Obsah: 1 Úvod 2 2 Zoznam pokladní 2 3 Práca s pokladňou Pridanie Vypĺňanie klasického formuláru (ŠEVT) Vypĺňanie v zozname účelov jednoduchý spôsob vedenia Vypĺňanie v zozname účelov vedenie s rozpisom položiek Vypĺňanie v zozname účelov účtovné vedenie Ďaľšie funkcie v module Pokladňa pri účtovnom vedení Tlač dokladov Výpis pokladničnej knihy Posunutie číslovania zaevidovaných dokladov Zmena už zaevidované systému číslovania dokladov Zaúčtovanie dokladov Jednoduchý hromadný prenos Zúčtovanie určeného zápisu na doklade priamo v module Účtovníctvo Prenos údajov medzi pokladňami Príjem údajov z EXTERNEJ POKLADNE Odoslanie číselníkov na EXTERNÚ POKLADŇU Nastavenia a ostatné možnosti Nastavenie spôsobu vedenia evidencie Pokladňa Nastavenie spôsobu tlače pokladničných dokladov Hľadanie dokladov s rôznymi obratmi v Pokladni a Účtovníctve Vymazanie všetkých dokladov za určené obdobie 22 4 Poznámky 23

2 Modul Pokladňa str. 2 1 Úvod V tomto module sa vykonávajú všetky činnosti, ktoré súvisia s vedením pokladne. Tento modul umožňuje zadávať a evidovať pokladničné doklady, tlačiť ich a podľa potreby zúčtovávať do účtovníctva, tlačiť pokladničnú knihu. Môžete v ňom evidovať pokladničné doklady viacerých pokladní, ktorých počet nie je obmedzený. Ak máte tento modul, v úvodnej Ponuke systému > Iné moduly sa objaví voľba Pokladňa, ktorá spustí činnosť tohto modulu. 2 Zoznam pokladní Po spustení modulu sa objaví nasledujúci zoznam pokladní: Sú tu zaevidované všetky pokladne, ktorú sú v systéme zadefinované. Pre každú z uvedených pokladní je možné vykonávať všetky činnosti uvedené v texte. Je vhodné tu zadefinovať pokladňu pre všetky analytiky syntetického účtu 211. Databanka pokladní má nasledujúcu štruktúru: Číslo pokladne Označenie pokladne. Spôsob označovania jednotlivých pokladní je numericky. Názov pokladne názov pokladne ( 30 znakov ). Stredisko Číslo strediska, pre ktoré sa pokladňa vedie ( ak sa strediskové účtovanie v systéme používa ). Ak je číslo strediska zadané, pri rozúčtovaní účtov, ktoré používajú strediskové účtovanie ( najčastejšie náklady a výnosy ) bude systém automaticky ponúkať uvedené číslo strediska. Možnosť voľby cez F6 zo zoznamu stredísk. Účet účet z účtovnej osnovy, ktorému prislúcha príslušná pokladňa. Možnosť voľby cez F6 z účtovnej osnovy.

3 Modul Pokladňa str. 3 Z uvedeného zoznamu pokladní sa nastavíme na tú, s ktorou chceme pracovať a stlačíme klávesu Enter. Ak ešte žiadna pokladňa neexistuje, zaevidujeme ju stlačením klávesy F5 a vyplnením žiadaných údajov. Potvrdením pokladne zo zonamu môžeme začať pracovať s nami vybranou pokladňou. 3 Práca s pokladňou Ste v aktuálnej pokladni. O tom, ktorá to je, Vás informuje úvodný riadok obrazovky, v ktorom je uvedené číslo a účet aktuálnej pokladne. Táto databanka obsahuje všetky zápisy príslušnej pokladne a z jej menu (môžete ho vyvolať pomocou F10 ) môžete vykonávať všetky činnosti s danou pokladňou. Databanka má nasledujúcu štruktúru: Číslo Číslo dokladu, ktorého forma závisí od toho, ak ju zvolíte pri zadávaní dokladov. Typ typ dokladu, nadobúd hodnoty P príjmový a V výdajový pokladničný doklad. Dátum Dátum vystavenia pokladničného dokladu. Hodnota Hodnota dokladu, t.j. celková suma dokladu vrátane DPH. Účel účel, na ktorý bol príslušný pokladničný doklad vystavovaný. Adresát, IČO, DRČ, Ulica, PSČ, Obec Identifikačné údaje dodávateľa alebo odberateľa, na ktorého je príslušný pokladničný doklad vystavený. Schválil Meno pracovníka, ktorý schválil príslušný pokladničný doklad. Zúčtovaný Informácia, či daný pokladničný doklad bol ZAÚČTOVANÝ DO ÚČTOVNÍCTVA. Položka nadobúda hodnoty ÁNO ak bol zaúčtovaný a NIE ak nebol. Vyhotovil Meno pracovníka, ktorý vyhotovil príslušný pokladničný doklad. Zaúčtoval Meno pracovníka, ktorý zaúčtoval príslušný pokladničný doklad. ( mená pracovníkov z príslušnej operácie sa PRI TLAČI objavia na pokladničnom doklade ) Dátum Dátum zadania pokladničného dokladu do evidencie. Kedy Dátum zúčtovania pokladničného dokladu do účtovníctva.

4 Modul Pokladňa str. 4 OPRAVOVAŤ DOKLAD MÔŽETE JEDINE V PRÍPADE, AK EŠTE NEBOL ZÚČTOVANÝ. V modul Pokladňa sa používa dve databanky. Jedna z nich je prístupná jedine v tomto module a to DATABANKA ÚČELOV. Túto databanku môžete modifikovať a upravovať pri zadávaní alebo oprave pokladničného dokladu. Ďaľšou databankou, ktorá sa v tomto module používa je DATABANKA ADRIES. DATABANKA ADRIES (vyvoláme ju pomocou F6, keď sme nastavený na položke Prijaté od): V tomto module sa pre databanku adries používa Adresár dodávateľov a odberateľov zo základného modulu programu. Preto, ak chcete, aby všetky údaje na pokladničnom doklade boli korektné, je potrebné dbať nato, aby v adresári dodávateľov a odberateľov boli korektne uvedené nasledujúce údaje: názov, ulica, mesto, PSČ a položka IČO/DIČ. DATABANKA ÚČELOV (vyvoláme ju pomocou F6, keď sme nastavený na položke Účel): Toto je databanka všetkých účelov, ktoré sa používajú pri zadávaní pokladničného dokladu. Jej štruktúra je veľmi jednoduchá, nakoľko sa tu zadáva iba názov účelu bez akýchkoľvek iných premenných. Databanka sa dá modifikovať pri zadávaní alebo oprave pokladničného dokladu formou, ktorá je platná pre všetky ostatné evidencie, t.j. F5 pridanie položky, F3 oprava položky, F8 vymazanie položky.

5 Modul Pokladňa str. 5 Zobrazenie aktuálneho stavu pokladne: Program umožňuje zistiť aktuálny stav pokladne bez toho, aby ste museli tlačiť pokladničnú knihu a tak zisťovať stav pokladne k dnešnému dňu ( toto sa však používa, ak potrebujete zistiť stav pokladne k istému dátumu ). Ak v hlavnom menu stlačíte ESC, zobrazí sa zoznam pokladničných dokladov a máte možnosť ho listovať. V tomto prípade po stlačení kombinácie kláves CTRL+INS sa v pravom hornom rohu obrazovky objaví aktuálny stav pokladne: 3.1 Pridanie Pridávanie dokladov je závislé od toho, aký spôsob pridávania zvolíme v nastaveniach pokladne. Preto je v hodné pred touto kapitolou si najprv preštudovať kap Nastavenia a ostatné možnosti. Ďalej si rozoberieme jednotlivé varianty pridávania dokladov do evidencie pokladne Vypĺňanie klasického formuláru (ŠEVT) Zápis nových účtovných operácií do pokladne uskutočňujeme po voľbe pridanie, kedy sa na obrazovke objaví formulár pokladničného dokladu. Najprv sa však objaví nasledujúce okno: Tieto údaje vypĺňame pred zadávaním dokladu, nakoľko v pokladničnom doklade sú na konci formulára. Keďže máme možnosť ukončiť zadávanie skôr, ako sa na dané položky pri vypĺňaní formulára dostaneme (čo aj v praxi používame, nakoľko to zrýchľuje zadávanie pokladničného dokladu), tieto už pri vyplňovaní formuláru budú uvedené. Každý nasledujúci zadávaný pokladničný doklad už bude obsahovať tieto údaje až dovtedy, kým sa nevrátime do ponuky pokladne.

6 Modul Pokladňa str. 6 Následne sa na obrazovke objaví formulár pokladničného dokladu: Položka POKLADŇA ukazuje aktuálnu pokladňu, v ktorej sa momentálne pracuje. TYP DOKLADU nadobúda dve hodnoty: P príjmový pokladničný doklad a V výdajový pokladničný doklad. Do okna ČÍSLO DOKLADU sa zadáva číslo pokladničného dokladu v tvare, v akom to určuje smernica o číslovaní dokladov v spoločnosti. Je možné používať všetky alfa-numerické znaky. Do okna PRIJATÉ OD sa zadáva adresa a ostatné informácie o zákazníkovi. Je možné vybrať zo spomínanej databanky adries po stlačení klávesy F6. Pri zadávaní súm sa používa následovný systém: - Štandardne sa vyplňuje okno BEZ DPH a program sám vypočíta sumu príslušnej DPH a celkovú sumu za príslušnú DPH. - V prípade, že nesedí suma DPH ( najčastejšie v prípade výdajového pokladničného dokladu ) je ju možné opraviť. V tomto prípade program neopravuje sumu bez DPH, upraví len celkovú sumu za príslušnú DPH. - Výslednú sumu a text SLOVOM prepočítava program automaticky na základe jednotlivých súm. Okno ÚČEL je možné vyplniť ručne, alebo použiť horeuvedenú databanku databanku účelov, do ktorej sa dostaneme stlačením klávesy F6. Nasleduje zadanie účtovných operácií príslušného pokladničného dokladu. Pri ich zadávaní platia nasledujúce pravidlá: - Stranu účtu SU program dosadzuje automaticky podľa toho, či sa jedná a príjmový pokladničný doklad (v tomto prípade D dal) alebo o výdajový pokladničný doklad (v tomto prípade MD má dať). - Účet a príslušnú sumu DPH dosadzuje program automaticky, podľa účtovnej osnovy a súm vyplnených na pokladničnom doklade. - V ďalšom okne sa zobrazí suma, ktorá je rozdielom medzi celkovou sumou a už uvedenými sumami. Doplňte ÚČET, ST (stredisko), ZAKÁZKU. Ak sa účtovný prípad skladá z viacerých účtovných operácií, môžete zmeniť aj SUMU a zvyšná cena sa opätovne objaví v ďalšom okne. Ak to program ponúka, môžete vybrať potrebnú položku zo zoznamu pomocou klávesy F6 (účet, stredisko, zakázka).

7 Modul Pokladňa str. 7 Ukončiť zadávanie pokladničného dokladu môžete klávesou F7 resp. kombináciou kláves CTRL+END v ktoromkoľvek z uvedených krokov alebo preeditovaním všetkých okien pomocou klávesy ENTER. Objaví sa okno: Ak odpovieme "ÁNO", tak sa ukončí zadávanie pokladničného dokladu a zobrazí sa tlačová zostava, ktorú je možné vytlačiť pomocou kombinácie kláves CTRL+T. Po ukončení práce s tlačovou zostavou program ponúka voľbu: Ak odpovieme "ÁNO", tak sa pokladničný doklad zaeviduje do databanky. V tomto kroku sa pokladničný doklad do účtovníctva ešte neeviduje. V prípade odpovede "NIE", sa doklad nezaeviduje.uje do účtovníctva Vypĺňanie v zozname účelov jednoduchý spôsob vedenia Zápis nových účtovných operácií do pokladne uskutočňujeme po voľbe pridanie, kedy sa na obrazovke objaví formulár pokladničného dokladu. Najprv sa však objaví nasledujúce okno: Tieto údaje vypĺňame pred zadávaním dokladu, nakoľko v pokladničnom doklade sú na konci formulára. Keďže máme možnosť ukončiť zadávanie skôr, ako sa na dané položky pri vypĺňaní formulára dostaneme (čo aj v praxi používame, nakoľko to zrýchľuje zadávanie pokladničného dokladu), tieto už pri vyplňovaní formuláru budú uvedené. Každý nasledujúci zadávaný pokladničný doklad už bude obsahovať tieto údaje až dovtedy, kým sa nevrátime do ponuky pokladne.

8 Modul Pokladňa str. 8 Následne sa na obrazovke objaví formulár pokladničného dokladu: Doklad prepíname klávesou medzerník. Môže byť výdavkový, alebo príjmový. Najvhodnejšie je mať nastavené číslovanie dokladu v Module číselníky, Ostatné číselníky, Generovanie číslovania dokladov. Ak tak máme urobené, program sám vygeneruje číslo pokladničného dokladu. Dátum, zadáme dátum dokladu. Klient, vyberieme z Adresára dodávateľov a odberateľov po stlačení klávesy F6. Program preskočí všetky položky klienta a presunie sa na položku účel. Ak chceme hodnoty klienta opraviť, vrátime sa šípkou hore na príslušnú položku. Klienta môžeme zadať aj bez toho, aby sme ho vyberali z Adresára dodávateľov a odberateľov. Účel, zadáme účel dokladu. Máme možnosť vybrať zo zoznamu operácii po stlačení klávesy F6. Toto sú nadifenované operácie v Module účtovníctvo s tým, že v položke Evidencia je zadané Pokladňa. Program potom vyberá len tie operácie, ktoré majú tento zápis. Celková hodnota na doklade, zadáme hodnotu dokladu. Po zadaní všetkých hodnôt dokladu sa program opýta následovnú otázku: Po zaevidovaní dokladu program automaticky prejde k zadávaniu nového dokladu. Predpokladá sa, že najprv zadáme doklady a až potom si ich vytlačíme. Týmto spôsobom značne ušetríme čas Vypĺňanie v zozname účelov vedenie s rozpisom položiek Zápis nových účtovných operácií do pokladne uskutočňujeme po voľbe pridanie, kedy sa na obrazovke objaví formulár pokladničného dokladu. Najprv sa však objaví nasledujúce okno:

9 Modul Pokladňa str. 9 Tieto údaje vypĺňame pred zadávaním dokladu, nakoľko v pokladničnom doklade sú na konci formulára. Keďže máme možnosť ukončiť zadávanie skôr, ako sa na dané položky pri vypĺňaní formulára dostaneme (čo aj v praxi používame, nakoľko to zrýchľuje zadávanie pokladničného dokladu), tieto už pri vyplňovaní formuláru budú uvedené. Každý nasledujúci zadávaný pokladničný doklad už bude obsahovať tieto údaje až dovtedy, kým sa nevrátime do ponuky pokladne. Následne sa na obrazovke objaví formulár pokladničného dokladu: Doklad prepíname klávesou medzerník. Môže byť výdavkový, alebo príjmový. Najvhodnejšie je mať nastavené číslovanie dokladu v Module číselníky, Ostatné číselníky, Generovanie číslovania dokladov. Ak tak máme urobené, program sám vygeneruje číslo pokladničného dokladu. Dátum, zadáme dátum dokladu. Klient, vyberieme z Adresára dodávateľov a odberateľov po stlačení klávesy F6. Program preskočí všetky položky klienta a presunie sa na položku účel. Ak chceme hodnoty klienta opraviť, vrátime sa šípkou hore na príslušnú položku. Klienta môžeme zadať aj bez toho, aby sme ho vyberali z Adresára dodávateľov a odberateľov. Účel, zadáme účel dokladu. Toto je hlavný účel dokladu. Po zadaní tochto účelu prejdeme do dolného okna, v ktorom zadávame účely dokladu. Nachádzame sa v rolovacom okne, kde zadávame účely pokladničného dokladu. V tomto okne môžeme cez klávesy: F3 - opraviť účel F5 - pridať nový účel F8 - vymazať účel

10 Modul Pokladňa str. 10 Ak stlačíme klávesu ENTER, objaví sa následovná ponuka. Jej vypĺňanie závisí od toho, ako nastavíme hodnoty v Nastaveniach spôsobu vedenia evidencie pokladne: Po zadaní všetkých hodnôt program zaktualizuje rozpis DPH, a my môžeme zadávať daľší účel dokladu. Ak sme zadali všetky účely dokladu, stlačíme klávesu F7, a program prejde do okna s rozpisom DPH. Hodnoty DPH a základy DPH môžeme zmeniť, alebo potvrdiť. Po ukončení zadávania program zobrazí práve zadané hodnoty: Z tejto obrazovky môžeme vytlačiť pokladničný doklad stlačením klávesy T, tak ako je to popísané na spodnej lište. Pri tlači pokladničného dokladu následovné otázky závisia od toho, ako máme spôsob tlače pokladničných dokladov nastavený v Nastavení spôsobu tlače pokladničných dokladov. Po stlačení hocijakej klávesy sa doklad zaeviduje a program automaticky prejde k zadávaniu nového dokladu.

11 Modul Pokladňa str Vypĺňanie v zozname účelov účtovné vedenie Zápis nových účtovných operácií do pokladne uskutočňujeme po voľbe pridanie, kedy sa na obrazovke objaví formulár pokladničného dokladu. Najprv sa však objaví nasledujúce okno: Tieto údaje vypĺňame pred zadávaním dokladu, nakoľko v pokladničnom doklade sú na konci formulára. Keďže máme možnosť ukončiť zadávanie skôr, ako sa na dané položky pri vypĺňaní formulára dostaneme (čo aj v praxi používame, nakoľko to zrýchľuje zadávanie pokladničného dokladu), tieto už pri vyplňovaní formuláru budú uvedené. Každý nasledujúci zadávaný pokladničný doklad už bude obsahovať tieto údaje až dovtedy, kým sa nevrátime do ponuky pokladne. Následne sa na obrazovke objaví formulár pokladničného dokladu: Doklad prepíname klávesou medzerník. Môže byť výdavkový, alebo príjmový. Najvhodnejšie je mať nastavené číslovanie dokladu v Module číselníky, Ostatné číselníky, Generovanie číslovania dokladov. Ak tak máme urobené, program sám vygeneruje číslo pokladničného dokladu. Dátum, zadáme dátum dokladu. Klient, vyberieme z Adresára dodávateľov a odberateľov po stlačení klávesy F6. Program preskočí všetky položky klienta a presunie sa na položku účel. Ak chceme hodnoty klienta opraviť, vrátime sa šípkou hore na príslušnú položku. Klienta môžeme zadať aj bez toho, aby sme ho vyberali z Adresára dodávateľov a odberateľov. Účel, zadáme účel dokladu. Toto je hlavný účel dokladu. Po zadaní tochto účelu prejdeme do dolného okna, v ktorom zadávame účely dokladu.

12 Modul Pokladňa str. 12 Nachádzame sa v rolovacom okne, kde zadávame účely pokladničného dokladu. V tomto okne môžeme cez klávesy: F3 - opraviť účel F5 - pridať nový účel F8 - vymazať účel Ak stlačíme klávesu ENTER, objaví sa následovná ponuka. Jej vypĺňanie závisí od toho, ako nastavíme hodnoty v Nastaveniach spôsobu vedenia evidencie pokladne: Po zadaní všetkých hodnôt program zaktualizuje rozpis DPH, a my môžeme zadávať daľší účel dokladu. Ak sme zadali všetky účely dokladu, stlačíme klávesu F7, a program prejde do okna s rozpisom DPH. Hodnoty DPH a základy DPH môžeme zmeniť, alebo potvrdiť. Po ukončení zadávania program zobrazí práve zadané hodnoty: Z tejto obrazovky môžeme vytlačiť pokladničný doklad stlačením klávesy T, tak ako je to popísané na spodnej lište. Pri tlači pokladničného dokladu následovné otázky závisia od toho, ako máme spôsob tlače pokladničných dokladov nastavený v Nastavení spôsobu tlače pokladničných dokladov.

13 Modul Pokladňa str. 13 Stlačením klávesy U, môžeme priamo doklad zúčtovať do účtovníctva. Program sa nás opýta, ako chceme doklad zúčtovať: Stlačením klávesy I, môžeme zmeniť účtovanie na doklade a zúčtovať do účtovníctva. Program nás prepne do okna zadávania účtovnej operácie v Module účtovníctvo a tam môžeme zmeniť účtovanie danej operácie. Po stlačení hocijakej klávesy sa doklad zaeviduje a program automaticky prejde k zadávaniu nového dokladu. 3.2 Ďaľšie funkcie v module Pokladňa pri účtovnom vedení V prípade, že máme nastavené účtovné vedenie pokladne, môžeme v okne s pokladničnými dokladmi robiť operácie s pokladničnými dokladmi. Ak na nami vybranom doklade stlačíme klávesu ENTER objaví sa okno s operáciami pokladničného dokladu: Tu máme zoznam operácií pokladničného dokladu. Tie operácie, ktoré boli už zúčtované majú v pravo značku U.

14 Modul Pokladňa str. 14 F1 šípky F3 F5 F8 T U K R L I O Môžeme robiť následovné operácie, tie sú aj uvedené na spodnej lište. - vyvolá nápovedu k jednotlivým možnostiam. - pohyb po operáciacách. - oprava údajov danej položky. - pridanie novej položky dokladu. - vymazanie určenej položky dokladu. - tlač pokladničného dokladu. Pri tlači pokladničného dokladu následovné otázky závisia od toho, ako máme spôsob tlače pokladničných dokladov nastavený v Nastavení spôsobu tlače pokladničných dokladov. - zúčtovanie pokladničného dokladu. Môžeme zúčtovávať jednu položku pokladničného dokladu, alebo celý pokladničný doklad. - porovná hodnotu dokladu v evidencii pokladne s hodnotou zúčtovanou v Module účtovníctvo. - môžem rozkontovať uvedenú položku pokladničného dokladu. Program zobrazí evidované účely a mi zadáma účely, ktoré sa uvedenej položky týkajú. - Ak používame Modul pokladňa priamo v programe Herkules, táto možnosť vytlačí pokladničný doklad v tvare likvidačného listu ( košielka) z Modulu účtovníctvo. - Ak používame Modul pokladňa priamo v programe Herkules, táto možnosť opraví danú operáciu priamo v Denníku účtov. - zmení príznak zúčtavný, t.j. U v pravom rohu operácie, alebo celého dokladu. 3.3 Tlač dokladov Nastavením kurzora na túto voľbu a stlačením Enter sa na obrazovke objaví okno: Iba určený doklad Vytlačí jeden konkrétny doklad, ktorý buď vyberieme zo zoznamu pokladničných dokladov, alebo priamo napíšeme číslo dokladu, ktorý chceme tlačiť.

15 Modul Pokladňa str. 15 Viac podľa podmienky Touto možnosťou môžeme vytlačiť viac dokladov. Na obrazovke sa nám ukáže následovné menu: Typ dokladu Rozsah dokladov Obdobie - môžeme meniť klávesou SPACE (medzerník) - zadáme čísla dokladov, v ktorm rozsahu chceme tlačiť pokladničné doklady - zadáme obdobie tlače. Posledné doklady Táto možnosť nám ponúkne posledne zadávané doklady, my sa nastavíme na doklad, od ktorého chceme tlačiť pokladničné doklady. Program vytlačí všetky posledne zadávané doklady počnúc vybraným dokladom. 3.4 Výpis pokladničnej knihy Nastavením kurzora na túto voľbu a stlačením Enter máme možnosť vytlačiť pokladničnú knihu. Po zadaní obdobia, za ktorú chceme tlačiť pokladničnú knihu, máme možnosť vytlačiť dva typy pokladničnej knihy: Podrobný výpis zobrazuje samostatne všetky operácie v tvare príjem, výdaj, konečný stav. Sumárny výpis slúži na výpis pokladničnej knihy v ktorej sú uvedené len sumárne údaje za deň v tvare príjem, výdaj, konečný stav. 3.5 Posunutie číslovania zaevidovaných dokladov Program sa nás opýta následovnú otázku:

16 Modul Pokladňa str. 16 V prípade, že sme doplnili medzi pokladnicné doklady doklad a máme duplicitné čísla, potrebujeme POVÝŠIŤ PORADIE, t.j. zvýšime číslo dokladov od nami zadaného dokladu a tým zrušíme duplicitu dokladov. V prípade, že sme zmazali nejaký doklad, potrebujem PONÍŽIŤ PORADIE, t.j. znížime číslo dokladov od nami zadaného dokladu a tým zrušíme dieru v číslovaní dokladov Ak sme zadali smer posunutia číslovania dokladov, program sa nás opýta na číslo dokladu, od ktorého chceme zmeniť číslovanie dokladov: Po zadaní čísla, program vygeneruje protokol, v ktorom je uvedené, ktorý doklad bude ako prečíslovaný. Ak ukončíme zostavu, zobrazí sa následovná voľba: Ak potvrdíme túto voľbu, program vykoná prečíslovanie dokladov, podľa nami zadaných kritérií. 3.6 Zmena už zaevidovaného systému číslovania dokladov V tejto voľbe máme možnosť zmeniť číslovanie dokladov, t.j. ak chceme úplne zmeniť číslovanie dokladov, nielen zaplniť dieru v číslovaní dokladov, alebo posunúť číslovanie dokladov. Po spustení tejto voľby sa objaví následovné menu, ktorým určíme kritéria pre zmenu systému číslovania:

17 Modul Pokladňa str. 17 Prečíslovať OD DO Odrezať úvod Nové číslovanie Dĺžka číslovania - určíme rozsah dokladov, ktoré chceme prečíslovať. - ak chceme zo starého čísla použiť iba časť čísla dokladu. Napr. staré číslo dokladu je 99/0015, mi chceme mať nové číslo, ktoré bude vyzerať POKL15, t.j. potrebujeme zo starého čísla dokladu odrezať znaky 99/00. - zadáme spôsob nového číslovania. Pre predchádzajúci prípad to bude znamenať znaky POKL. - určuje počet znakov nového čísla. Pre predchádzajúci prípad to bude 6 znakov, pretože nové číslo chceme mať v tvare POKL15. Po zadaní všetkych potrebných kritérii program vygeneruje protokol o zmene číslovania dokladov. Pre náš prípad protokol vyzerá následovne: Na záver sa nás program opýta, či chceme takto pripravené prečíslovanie dokladov vykonať. 3.7 Zaúčtovanie dokladov V predchádzajúcich častiach sme uvádzali informácie o zadávaní, evidencii a tlačení pokladničných dokladov. Takto zaevidované doklady ale ešte nie sú zúčtované do účtovníctva. O tom nám podáva informáciu aj položka Zaúčtovaný. Zúčtovanie dokladov môžeme vykonať dvoma spôsobmi: - jednoduchý hromadný prenos, kedy sa doklady zaevidujú do denníka účtov a do evidencie DPH. - s nadväznosťou na iné knihy, kedy sa doklady zaevidujú do denníka účtov a do evidencie DPH a ak je potrebná evidencia aj v inej knihe napr. Kniha došlých resp. Vyšlých faktúr, tak sa uskutoční zápis aj do príslušnej evidencie Jednoduchý hromadný prenos Tu spravidla zúčtovávame hotovostné drobné nákupy, prevody medzi pokladňami a bankami a iné doklady, ktoré sa neviažu na iné evidencie. Nakoľko tieto doklady evidujeme len v denníku účtov a v evidencii DPH a nie je potrebné uvádzať zápisy do iných evidencií, je proces zápisu údajov jednoduchý a preto je možné zúčtovávať dávku údajov naraz. Po zvolení tejto voľby sa na obrazovke objaví zoznam ešte nezúčtovaných dokladov. Doklady, ktoré chceme automaticky zúčtovať označíme klávesou ENTER. Po označení všetkých dokladov, ktoré chceme zúčtovať, stlačíme klávesu F7.

18 Modul Pokladňa str. 18 Príklad nastavenia: Po stlačení klávesy F7 program vygeneruje tlačovú zostavu. Táto zobrazuje zúčtovanie jednotlivých pokladničných dokladov podľa účtov, na ktoré budú zúčtované do účtovníctva. Po ukončení tlačovej zostavy sa objaví okno: Po kladnej odpovedi sa príslušné pokladničné doklady zaúčtujú Zúčtovanie určeného zápisu na doklade priamo v module Účtovníctvo Tu zúčtovávame doklady, ktoré vyžadujú zápis aj do inej evidencie. Spravidla sú to úhrady došlých a vyšlých faktúr. Po zvolení tejto voľby sa na obrazovke objaví zoznam ešte nezúčtovaných dokladov. Nastavíme sa na doklad, ktorý chceme zúčtovať. Po stlačení klávesy ENTER sa objaví okno ako pri zadávaní novej účtovnej operácie z tým, že údaje sú už vyplnené. Ďalej postupuje podľa bodov uvedených v Module Účtovníctvo v stati Pridanie. Po ukončení účtovania dokladu sa program vráti do modulu pokladňa a môžeme pokračovať v zúčtovávaní ďaľších dokladov.

19 Modul Pokladňa str. 19 Program v tejto voľbe automaticky nespracuje doklad, ktorý má viac ako jednu účtovnú operáciu. Je však potrebné si uvedomiť, že v tejto voľbe takéto doklady nespracovávame, nakoľko úhrady faktúr majú z pravidla iba jednu účtovné operáciu. Ak však chceme aj takéto doklady v tejto voľbe spracovávať, musíme ich už pri evidovaní pokladničných dokladov zadávať tak, aby mali len jednu operáciu. 3.8 Prenos údajov medzi pokladňami Prenos údajov medzi pokladňami slúži pre spoločnosti, ktoré majú viac stredísk a používajú viac pokladní. V takomto prípade je najvhodnejším spôsobom práce mať jeden centrálny Modul pokladne, ktorý je na účtovnej centrále takejto spoločnosti a ktorý obsluhuje, účtovník poverený spracovaním pokladní. V tomto module účtovník spracováva dáta z jednotlivých pokladní do účtovníctva. Strediskové pokladne nemusia obsluhovať ľudia znalí účtovníctva, pre týchto pracovníkov sa predpokladajú hlavne schopnosti manipulácie s hotovosťou. Preto aj je v Module pokladňa možné nastaviť vedenie pokladne rôznymi spôsobmi (viď kap. 38), aby sa tak uľahčila práca príslušných pracovníkov a aj aby sa predišlo možným problémom a chybám. V spomínanom prípade, účtovník potrebuje zhromažďovať do programu dáta z jednotlivých pokladní, načo mu slúži voľba Príjem údajov z EXTERNEJ POKLADNE. Odoslanie číselníkov na EXTERNÚ POKLADŇU, slúži na posielanie základných číselníkov, povolených operácii, prípadne účtovných predkontácií na strediská. Týmto si účtovník zabezpečuje, aby číselníky jednotlivých stredísk boli jednotné a aby boli urobené tak, aby mu uľahčili následné spracovanie údajov jednotlivých pokladní do účtovníctva Príjem údajov z EXTERNEJ POKLADNE Po zvolení tejto voľby sa nás program opýta na cestu pre načítanie údajov: Po zadaní cesty, program načíta dáta z uvedenej pokladne.

20 Modul Pokladňa str Odoslanie číselníkov na EXTERNÚ POKLADŇU Po zvolení tejto voľby sa nás program opýta na cestu pre prenos údajov: Po zadaní cesty sa program opýta na spôsob prenosu číselníkov. Buď vyberieme všetky číselníky, alebo vyberieme jeden z uvedeného zoznamu: 3.9 Nastavenia a ostatné možnosti Nastavenie spôsobu vedenia evidencie Pokladňa Od tohto nastavenia závisí spôsob a zložitosť zadávania pokladničných dokladov. Záleží, či Modul pokladňa používame len na evidenciu pokladne bez nadveznosti na účtovníctvo, alebo potrebujeme výstupy z Modulu pokladňa aj zúčtovávať do Modulu účtovníctvo. Nastavenie spôsobu vedenia evidencie Pokladňa je detailne popísané, preto treba preštudovať každý krok zadávania. Pri nastavení používame následovné klávesy (sú takisto popísanú na spodnej červenej lište): medzerník - meníme predvolenú hodnotu nastavenia enter - vyberáme určité nastavenie ESC - predčasný koniec PgUP, PgDn, šípky - pohyb po nastaveniach Nastavenie sa skladá z dvoch krokov. V prvom nastavýme hlavný spôsob vedenia. Máme možnosť výberu z: A. Vypĺňanie klasického formulára - v tomto prípade zadávame pokladničné doklady spôsobom formuláru ŠEVT. V prípade tohto nastavenia sa nás program už na ďaľšie kroky nepýta. Pri tomto spôsobe môžeme ale aj nemusíme zadávať čísla protiúčtov, t.j. účtovné operácia. Ak však chceme zadávať čísla účtov, je nutná znalosť účtovnej osnovy a spôsobov vedenia účtovníctva, aby sme tieto účty zadali správne.

21 Modul Pokladňa str. 21 B. Zadávanie v zozname evidovaných účelov - v tomto prípade zadávame pokladničné doklady v databanke účelov. Môžeme si pripraviť rôzne účely príjmu a výdaja peňazí, z ktorých potom vyberáme príslušný účel. V ďaľšom kroku určíme zložitosť evidencie pokladničných dokladov týmto spôsobom. - máme na výber z následovných možností: A. Jednoduchý spôsob vedenia - v tomto prípade zadávame len základné hodnoty dokladu, nezadávame žiadne účty a preto je tento spôsob najvýhodnejší pre pokladňu, kde len evidujeme pokladničné doklady. B. Vedenie s rozpisom položiek - v tomto prípade máme možnosť zadávať okrem základných hodnôt dokladu aj hodnoty DPH, pokiaľ pri nastavení zadáme správne účty DPH z účtovnej osnovy. Tento spôsob je tiež vhodný pre pokladňu, kde len evidujeme pokladničné doklady. Avšak to, že zadávame viac hodnôt, uľahčí prácu účtovníčke pri spracovaní dokladov. C. Účtovné vedenie - v tomto prípade máme zadávame komplexne pokladničný doklad aj z číslami účtov z účtovnej osnovy, tak ako je to zadané v databanke účelov. V nastavení máme však možnosť nastaviť spôsob zadávania tak, aby sa používalo čím menej účtovných súvislostí. Preto vieme aj tento spôsob zadávania dokladu nastaviť tak, aby ho mohla používať osoba neznalá účtovníctva Nastavenie spôsobu tlače pokladničných dokladov Od tohto nastavenia závisí spôsob a druh tlače pokladničných dokladov. Nastavenie spôsobu tlače dokladov je detailne popísané, preto treba preštudovať každý krok zadávania. Pri nastavení používame následovné klávesy (sú takisto popísanú na spodnej červenej lište): medzerník - meníme predvolenú hodnotu nastavenia enter - vyberáme určité nastavenie ESC - predčasný koniec PgUP, PgDn, šípky - pohyb po nastaveniach Nastavujeme nasledovné parametre: Počet riadkov - počet riadkov na strane Počet riadkov rozkontácie - maximálne koľko riadkov z rozkontácie sa má na pokladničnom doklade zobraziť Stĺpec - od ktorého stĺpca sa má začať doklad tlačiť, t.j. o koľko má byť posunutý oproti ľavému okraju strany Typ písma - typ písma Otázka o diakritike - či sa má, alebo nemá používať diakritika a či sa má na to program opýtať Otázka o počte dokladov - koľko dokladov má program tlačiť a či sa má na to program opýtať Otázka o DPH - či sa má, alebo nemá tlačiť rozpis DPH a či sa má na to program opýtať Otázka o rozkontácii - či sa má, alebo nemá tlačiť rozkontácia a či sa má na to program opýtať

22 Modul Pokladňa str. 22 Po zadaní všetkých hodnôt, program vypíše zadané nastavenia a opýta sa nás následovnú otázku: Nastavenia sa prejavia az po ďaľšom spustení modulu Pokladňa Hľadanie dokladov s rôznymi obratmi v Pokladni a Účtovníctve Táto voľba slúží na hľadanie rozdielov medzi evidenciou pokladne a účtovníctvom. Môžeme kontrolovať len doklady z obdobia, ktoré nie je uzavreté. V prípade, že zadáme rozsah obdobia aj z uzavretého, tak nás program na to upozorní. Najprv zadáme obdobie, za ktoré chceme porovnať ieto dve agendy: Program vygeneruje protokol, na ktorom sa nachádza doklad, jeho hodnota v Module účtovníctvo a hodnota v Module Pokladňa. Na základe tohto protokolu vieme opraviť príslušné rozdiely Vymazanie všetkých dokladov za určené obdobie Ak už máme spracované doklady v účtovníctve a dokladov je veľa, môžeme ich z evidencie vymazať. Ak tak chceme urobiť, program sa nás opýta na obdobie, za ktoré chceme mazať pokladničné doklady. Po zadaní obdobia program vygeneruje protokol o vymazávaných dokladoch. Po ukončení zostavy sa nás program opýta, či chceme zrealizovať vymazanie dokladov. Pokiaľ zadáme ÁNO, program uvedené doklady vymaže z evidencie pokladne. UPOZORNENIE: Daný proces je NEVRATNÝ. Preto si musíme dobre uvedomiť, či uvedené doklady chceme mazať, alebo nie.

23 Modul Pokladňa str Poznámky

2

2 Modul Formulár tlače MS WORD str. 1 Modul Formulár tlače MS WORD Obsah: 1 Úvod 2 2 Nastavenia 3 2.1 Nastavenie programu Herkules pre tlač 3 2.2 Nastavenie programu MS Word pre tlač 4 3 Tlač faktúry cez

Podrobnejšie

2

2 Modul Satelit str. 1 Modul Satelit Obsah: 1. Úvod 2 2. Spracovanie údajov z diskety predajne 3 2.1. Načítanie údajov z diskety 4 2.2. Zúčtovanie príjmu na sklad 4 2.2.1. Príjem na faktúru 5 2.2.2. Príjem

Podrobnejšie

Sprievodný list SofComs.r.o., Priemyselná 1, Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia ( ) Dátum Autor Ing. J. Malíček

Sprievodný list SofComs.r.o., Priemyselná 1, Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia ( ) Dátum Autor Ing. J. Malíček Sprievodný list SofComs.r.o., Priemyselná 1, 031 01 Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia 3.01.11 (3.02.01) Dátum 20.12.2017 Autor Ing. J. Malíček, Z. Patka Hot - line 044/562 41 97-8 Vážený používateľ

Podrobnejšie

Microsoft Word - prechod_euro_prolpo.doc

Microsoft Word - prechod_euro_prolpo.doc Prechod pokladne WIN PROLPO na EURO Prechod na EURO ak máte len korunovú Ukončenie roka 2008. Počiatočné a konečné stavy pokladní Tlač pokladničných dokladov Prechod na EURO ak máte viac pokladní Zlúčenie

Podrobnejšie

Pracovný postup pre vypĺňanie údajov elektronického formulára IŠIS pre spravodajskú jednotku 1

Pracovný postup pre vypĺňanie údajov elektronického formulára IŠIS pre spravodajskú jednotku 1 Pracovný postup pre vypĺňanie údajov elektronického formulára IŠIS pre spravodajskú jednotku 1 Prihláste sa do aplikácie pomocou prihlasovacích údajov pre spravodajskú jednotku. Link na aplikáciu: http://isis.statistics.sk/

Podrobnejšie

Objednávky Využívanie objednávkových listov je viazané na doplnkový modul Kalkulácie, otvorené účty. Pre vybavovanie objednávok v móde dotykovej obraz

Objednávky Využívanie objednávkových listov je viazané na doplnkový modul Kalkulácie, otvorené účty. Pre vybavovanie objednávok v móde dotykovej obraz Objednávky Využívanie objednávkových listov je viazané na doplnkový modul Kalkulácie, otvorené účty. Pre vybavovanie objednávok v móde dotykovej obrazovky je nutné mať licenciu modulu Objednávky. Tvorba

Podrobnejšie

FAQ

FAQ Kontrola, inventúra a uzávierka skladu Postup na vykonanie kontroly skladu, inventúry a uzávierky skladu, ktorý využijeme na konci roka ale aj v priebehu účtovného roka: Kontrola záporných stavov Odstránenie

Podrobnejšie

fm 2012 a predajňa.doc

fm 2012 a predajňa.doc WISP Predajňa a FM od 01.01.2012 Od verzie programu 165.2928 a DB 165.1079 sú v programe doplnené a doladené úpravy pre užívateľov WISPu, modulu Predajňa. Potrebné nastavenia modulu Predajňa a Fiškálneho

Podrobnejšie

Január 2012 (verzie ) Popis zmien v systéme PROLUC

Január 2012 (verzie ) Popis zmien v systéme PROLUC Január 2019 - ver. 9.90 aktualizácia textu: 20. februára 2019 Doplnené funkcie od prvého vydania verzie 9.90... 2 Modul PROLUC Podvojné účtovníctvo... 3 Zápis nových adries výber zo zoznamu plátcov DPH...

Podrobnejšie

Ako vystaviť faktúru za službu pre občana (nezdaniteľnú osobu) s bydliskom v ČR, keď miestom dodania služby je ČR (tzv. Mini One Stop Shop)?

Ako vystaviť faktúru za službu pre občana (nezdaniteľnú osobu) s bydliskom v ČR, keď miestom dodania služby je ČR (tzv. Mini One Stop Shop)? Príklad: Dňa 20.01.2015 ste ako platiteľ DPH v SR, vystavili nezdaniteľnej osobe (občanovi) s bydliskom v Českej republike, faktúru za elektronickú službu ( 68 zákona o DPH č. 222/2004 Z. z.). Miestom

Podrobnejšie

Microsoft Word - Priloha_1.docx

Microsoft Word - Priloha_1.docx Obsah 1 Úvod... 1 2 Hlavné menu verejnej časti ITMS2014+... 1 3 Zoznam ŽoNFP na verejnej časti ITMS2014+... 2 3.1 Vyhľadávanie ŽoNFP... 2 3.2 Horná lišta zoznamu ŽoNFP... 2 3.3 Stĺpce zoznamu ŽoNFP...

Podrobnejšie

2

2 Modul Podporné programy str. 1 Modul Podporné programy Obsah: 1. Úvod 2 2. Konfigurácia a podporné programy 2 2.1. Prezeranie vytvorených zostáv 3 2.2. Kalkulačka 5 2.3. Kalendár 6 2.4. Generálna panika

Podrobnejšie

Zakúpili sme mobilný telefón, ktorý budeme splácať v mesačných splátkach spolu s poplatkom za mobilné služby. Prvá faktúra bola vystavená s rozpisom n

Zakúpili sme mobilný telefón, ktorý budeme splácať v mesačných splátkach spolu s poplatkom za mobilné služby. Prvá faktúra bola vystavená s rozpisom n Došlú faktúru za mobilný telefón zaevidujete do záväzkov a touto faktúrou si uplatníte sumu DPH. Čiastočnú úhradu zaúčtujete v peňažnom denníku. Ďalšie faktúry budete opäť evidovať v evidencii záväzkov,

Podrobnejšie

eKasa

eKasa Virtuálna Registračná Pokladnica Modul OPD Android OBSAH Základné informácie o spoločnosti... Chyba! Záložka nie je definovaná. História zmien... Chyba! Záložka nie je definovaná. Obsah... 3 1 Systém e-kasa

Podrobnejšie

Sprievodný list SofCom s.r.o., Priemyselná 1, Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia ( ) Dátum Autor Ing. J. Malíče

Sprievodný list SofCom s.r.o., Priemyselná 1, Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia ( ) Dátum Autor Ing. J. Malíče Sprievodný list SofCom s.r.o., Priemyselná 1, 031 01 Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia 2.10.11 (2.11.02) Dátum 19.01.2015 Autor Ing. J. Malíček, Z. Patka Hot - line 044/562 41 97-8 Vážený používateľ

Podrobnejšie

(Microsoft Word Zadanie na s\372\235a\236 KROS DESIGN AWARD .doc)

(Microsoft Word Zadanie na s\372\235a\236 KROS DESIGN AWARD .doc) Podklady pre súťaž KROS DESIGN AWARD Úlohou účastníkov súťaže KROS DESIGN AWARD je navrhnúť 4 formuláre aplikácie. Pre každý formulár sú špecifikované položky, ktoré bude nutné v danom formulári editovať/zobraziť.

Podrobnejšie

Ako účtovať a vystavovať faktúry medzi členmi v skupinovej registrácii pre DPH?

Ako účtovať a vystavovať faktúry medzi členmi v skupinovej registrácii pre DPH? V prípade, ak by ste potrebovali zlúčiť jednotlivé DP DPH, Súhrnný či Kontrolný výkaz DPH jednotlivých členov, tak nás prosím kontaktujte na hotline na t.č. 041/7071021. Skupinovú registráciu upravuje:

Podrobnejšie

Komplexné služby výpočtovej a kancelárskej techniky Vývoj a distribúcia podnikového a ekonomického software Otvorenie nového roku a prechod medzi rokm

Komplexné služby výpočtovej a kancelárskej techniky Vývoj a distribúcia podnikového a ekonomického software Otvorenie nového roku a prechod medzi rokm Otvorenie nového roku a prechod medzi rokmi v EcoSun.NET (OASIS, SHOP, PU) Otvorenie nového roku odporúčame urobiť najprv v module OASIS a potom následne v PU a v PAM. 1. Otvorenie nového roku OASIS+SHOP

Podrobnejšie

Microsoft Word - Novinky_2012_2.doc

Microsoft Word - Novinky_2012_2.doc Vybrané novinky v IS WISP k 30.11.2012 Znovu prehľad niektorých noviniek z programu WISP. Poistené pohľadávky na partnerovi V partnerovi na záložke Doplňujúce údaje 2 pribudli 2 polia pre evidenciu poistenia

Podrobnejšie

Ako v programe zaúčtovať úver, ktorý bol poskytnutý bankou a suma úveru bola pripísaná na podnikateľský bankový účet?

Ako v programe zaúčtovať úver, ktorý bol poskytnutý bankou a suma úveru bola pripísaná na podnikateľský bankový účet? V júli 2016 podnikateľ požiadal o spotrebný úver. Suma úveru vo výške 5 800,- EUR bola na bankový účet pripísaná dňa 22.7.2016. Mesačné splátky úveru budú splácané vo výške 480,- EUR, úver v sume 460,-

Podrobnejšie

Microsoft Word - prechod_euro_prolca.doc

Microsoft Word - prechod_euro_prolca.doc Prechod registračnej pokladne na EURO Čo sa musí vykonať pri prechode na EURO? Fiskálny modul - nastavenie prechodu na EURO. Precenenie predajných cien na kartách tovarov. Precenenie predajných cien na

Podrobnejšie

CVČ Považská Bystrica

CVČ Považská Bystrica Centrum voľného času Považská Bystrica Lánska 2575/92, 017 01 Považská Bystrica Smernica č. 04/2018 na vedenie pokladničnej agendy a na vykonávanie pokladničných operácií v CVČ Táto smernica upravuje vedenie

Podrobnejšie

(Microsoft Word - Tuzemsk\341 a zahrani\350n\341 jazda \232tandardn\341 jazda.docx)

(Microsoft Word - Tuzemsk\341 a zahrani\350n\341 jazda \232tandardn\341 jazda.docx) Vytvorenie tuzemskej a zahraničnej jazdy, štandardná jazda V postupe sú uvedené kroky, ktorými môžeme rýchlo a jednoducho vytvoriť ďalšie jazdy a cestovné príkazy pomocou štandardných jázd. Tuzemská jazda

Podrobnejšie

Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní bluetooth Bluetooth Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní -1-

Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní bluetooth Bluetooth Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní -1- Bluetooth Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní -1- Návod pre užívateľa 1. Pripojenie tlačiarne cez bluetooth Prenosná tlačiareň môže byť pripojená k notebooku, mobilnému telefonu, tabletu a daľším

Podrobnejšie

Agenda záverečnej práce pedagóg Celá agenda týkajúca sa záverečnej práce je dostupná v obrazovke Záverečná práca (menu Agenda pedagóga -> Záverečné pr

Agenda záverečnej práce pedagóg Celá agenda týkajúca sa záverečnej práce je dostupná v obrazovke Záverečná práca (menu Agenda pedagóga -> Záverečné pr Agenda záverečnej práce pedagóg Celá agenda týkajúca sa záverečnej práce je dostupná v obrazovke Záverečná práca (menu Agenda pedagóga -> Záverečné práce). ZP1 odovzdanie záverečnej práce blok je prístupný

Podrobnejšie

Prihlásenie sa do systému AIS2 Pomôcka pre študentov Odoslanie záverečnej práce cez AiS2 Spustite si internetový prehliadač a do riadku s adresou napí

Prihlásenie sa do systému AIS2 Pomôcka pre študentov Odoslanie záverečnej práce cez AiS2 Spustite si internetový prehliadač a do riadku s adresou napí Prihlásenie sa do systému AIS2 Pomôcka pre študentov Odoslanie záverečnej práce cez AiS2 Spustite si internetový prehliadač a do riadku s adresou napíšte https://ais2.umb.sk. Do systému AIS2 sa prihlasujete

Podrobnejšie

eKasa

eKasa Používateľská príručka Overenie evidencie dokladu v systéme e-kasa web Systém e-kasa modul OPD web pre: : Finančná správa Verzia: 1.6 Dátum: 27.03.2019 OBSAH Základné informácie o spoločnosti... Chyba!

Podrobnejšie

INTERNET BANKING Ako zrealizovať hromadný prevod VŠETKO, ČO JE MOŽNÉ with.vub.sk, Bank of

INTERNET BANKING Ako zrealizovať hromadný prevod VŠETKO, ČO JE MOŽNÉ   with.vub.sk, Bank of INTERNET BANKING Ako zrealizovať hromadný prevod VŠETKO, ČO JE MOŽNÉ www.vub.sk, with.vub.sk, 0850 123 000 Bank of VYNOVENÝ INTERNET BANKING Nový moderný dizajn Dostupnosť zo všetkých zariadení Prehľad

Podrobnejšie

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Zákaznícky portál DPD Používateľský manuál V Bratislave 26.03.2015 Obsah 1. Úvod 2. Registrácia 3. Prihlásenie 4. Objednávka prepravy 5. Objednávka City Service 6. Objednávka vyžiadanej prepravy 7. Adresár

Podrobnejšie

Manuál pre nastavenie tlače z VRP elio m500 Elio m500 Manuál pre nastavenie tlače -1-

Manuál pre nastavenie tlače z VRP elio m500 Elio m500 Manuál pre nastavenie tlače -1- Elio m500 Manuál pre nastavenie tlače -1- Návod pre užívateľa 1. Vytvorenie účtu Google a stiahnutie potrebného softwaru 1. Aplikácie potrebné pre fungovanie VRP pokladnice sú predinštalované v zariadení.

Podrobnejšie

Import absencí z ASC

Import absencí z ASC Import absencií z Triednej knihy ASC Agendy do programu Stravné Ako to funguje... 1. Učitelia musia v systéme ASC Agenda zapisovať neprítomných žiakov na vyučovacej hodine, tzn. je nutná elektronická evidencia

Podrobnejšie

Podvojné účtovníctvo, fakturácia a sklad ekasa: štandardný predaj priamo z programu Pri predaji s priamym napojením na softvér je potrebné mať online

Podvojné účtovníctvo, fakturácia a sklad ekasa: štandardný predaj priamo z programu Pri predaji s priamym napojením na softvér je potrebné mať online ekasa: štandardný predaj priamo z programu Pri predaji s priamym napojením na softvér je potrebné mať online registračnú pokladnicu (ďalej ORP) neustále pripojenú k počítaču, teda k programu OMEGA. Zároveň

Podrobnejšie

STRUČNÝ NÁVOD KU IP-COACHU

STRUČNÝ NÁVOD KU IP-COACHU STRUČNÝ NÁVOD KU COACHU 5 Otvorenie programu a voľba úlohy na meranie Otvorenie programu Program IP- COACH na meranie otvoríme kliknutím na ikonu na obrazovke: Obr.1 Voľba úlohy na meranie Po kliknutí

Podrobnejšie

Informačný systém pre externú časť a písomnú formu internej časti maturitnej skúšky Informačný systém pre EČ a PFIČ maturitnej skúšky Užívateľská prír

Informačný systém pre externú časť a písomnú formu internej časti maturitnej skúšky Informačný systém pre EČ a PFIČ maturitnej skúšky Užívateľská prír Informačný systém pre EČ a PFIČ maturitnej skúšky Užívateľská príručka pre opravný termín EČ a PFIČ Máj 2019 Obsah 1. ZÁKLADNÉ POKYNY... 3 2. ÚDAJE O ŠKOLE... 4 2.1 KONTROLA A ZMENA ÚDAJOV... 4 2.2 ZMENA

Podrobnejšie

Centrum vedecko-technických informácií, Odbor pre hodnotenie vedy, Oddelenie pre hodnotenie publikačnej činnosti Vyhľadávanie a práca so záznamami - C

Centrum vedecko-technických informácií, Odbor pre hodnotenie vedy, Oddelenie pre hodnotenie publikačnej činnosti Vyhľadávanie a práca so záznamami - C Centrum vedecko-technických informácií, Odbor pre hodnotenie vedy, Oddelenie pre hodnotenie publikačnej činnosti Vyhľadávanie a práca so záznamami - CREPČ 2 Manuál pre autorov (aktualizované dňa 18.3.2019)

Podrobnejšie

2

2 Modul Spájanie str. 1 Modul Spájanie Obsah: 1 Úvod 2 2 Prenos údajov spájanie 2 2.1.1 Generovanie údajov 3 2.1.2 Prenos údajov 4 2.1.3 Spájanie údajov 5 3 Poznámky 7 Modul Spájanie str. 2 1 Úvod Tento

Podrobnejšie

STRUČNÝ NÁVOD KU IP-COACHU

STRUČNÝ NÁVOD KU IP-COACHU STRUČNÝ NÁVOD KU COACHU 6 Otvorenie programu a voľba úlohy na meranie Otvorenie programu Program COACH na meranie otvoríme kliknutím na ikonu Autor na obrazovke, potom zvolíme Užívateľskú úroveň Pokročilý

Podrobnejšie

Omega podvojné účtovníctvo Súhrnný výkaz k dani z pridanej hodnoty Je to výkaz, ktorý musia podávať platitelia dane z pridanej hodnoty (registrovaní p

Omega podvojné účtovníctvo Súhrnný výkaz k dani z pridanej hodnoty Je to výkaz, ktorý musia podávať platitelia dane z pridanej hodnoty (registrovaní p Súhrnný výkaz k dani z pridanej hodnoty Je to výkaz, ktorý musia podávať platitelia dane z pridanej hodnoty (registrovaní podľa 4, 4b alebo 5) a zdaniteľné osoby registrované pre daň (podľa 7 alebo 7a

Podrobnejšie

Evidencia elektronickej prihlky

Evidencia elektronickej prihlky Evidencia elektronickej prihlášky na II. stupeň vysokoškolského štúdia https://e-prihlaska.euba.sk Tieto pokyny na vypĺňanie elektronickej prihlášky slúžia iba na evidenciu prihlášok u záujemcov o štúdium

Podrobnejšie

dFlex Nitra spol. s r.o.

dFlex Nitra spol. s r.o. dflex, spol. s r. o. E.F.Scherera 17, 921 01 Piešťany Tel: +421 (0)33 3260400 Fax: +421 (0)33 7724086 IČO: 31418341 IČ DPH: SK2020395806 e-mail: sap.support@dflex.sk internet: www.dflex.sk REG: Okresný

Podrobnejšie

Používateľská príručka elektronických služieb pre žiadateľov o štatistické informácie október 2016

Používateľská príručka elektronických služieb pre žiadateľov o štatistické informácie október 2016 Používateľská príručka elektronických služieb pre žiadateľov o štatistické informácie október 2016 Obsah 1 Úvod...3 2 Základné funkcionality elektronických služieb...4 2.1 Registrácia a prihlásenie sa

Podrobnejšie

Stravné - přecenění

Stravné - přecenění Vytvorenie a nastavenie novej kategórie pre Obedy zadarmo Platí pre verziu programu Stravné 4.61 POZOR! Postup pre jedálne základných škôl, ktoré majú povinnosť sledovať dotácie od 1. 9. 2019 je uvedený

Podrobnejšie

Smernica č. MKK / 07 – 2018

Smernica č. MKK / 07 – 2018 Smernica č. MKK / 07 2018 MARATÓNSKY KLUB KOŠICE (MKK) Pri jazdiarni 1, 043 04 Košice IČO: 00595209; DIČ: 2020 777 682; IČ DPH: SK2020 777 682 SMERNICA č. MKK / 07 2018 Pokladničná služba Spracoval/a Marián

Podrobnejšie

Návod na obsluhu ekasy FiskalPRO VX520 (ETH/GPRS/GPRS s batériou)

Návod na obsluhu ekasy FiskalPRO VX520 (ETH/GPRS/GPRS s batériou) Návod na obsluhu ekasy FiskalPRO VX520 (ETH/GPRS/GPRS s batériou) 1 Displej 2 Klávesnica 3 Funkčné tlačidlá 4 Termo páska 5 Priestor na vloženie karty Vloženie/výmena papiera Pre vloženie novej rolky papiera

Podrobnejšie

Manuál pre nastavenie tlače z VRP Bluetooth, USB tlačiarne Bluetooth, USB tlačiarne Manuál pre nastavenie tlače -1-

Manuál pre nastavenie tlače z VRP Bluetooth, USB tlačiarne Bluetooth, USB tlačiarne Manuál pre nastavenie tlače -1- Bluetooth, USB tlačiarne Manuál pre nastavenie tlače -1- Návod pre užívateľa Platnosť licencie: VRP licencia je viazaná na DKP firmy (daňový kód pokladnice pridelený finančnou správou). Jednu licenciu

Podrobnejšie

Stravné - přecenění

Stravné - přecenění Vytvorenie a nastavenie novej kategórie pre Obedy zadarmo pre Materskú školu Platí pre verziu programu Stravné 4.61 a 4.62 POZOR! Postup pre jedálne ZÁKLADNÝCH ŠKÔL, ktoré majú povinnosť sledovať dotácie

Podrobnejšie

Slide 1

Slide 1 Programové zmeny v PS ODBYT ver. 1.230 1. Zápis dokladov 1.1. Výdaj externý 1.2. Zápis VS v hlavičke faktúry 1.3. Prenos daňovej povinnosti Novelou zákona s účinnosťou od 1.1.2018

Podrobnejšie

eKasa

eKasa Používateľská príručka Systém ekasa ekasa zóna (Portál podnikateľa - Účtovník) OBSAH Základné informácie o spoločnosti... 3 História zmien... 4 Obsah... 2 1 E-kasa zóna portál podnikateľa... 3 1.1 O aplikácii...

Podrobnejšie

Manuál uchádzača ezakazky Manuál uchádzača Dátum vytvorenia dokumentu: Verzia: Autori slovenský Matej Marcin, Stanislava Marošiová Te

Manuál uchádzača ezakazky Manuál uchádzača Dátum vytvorenia dokumentu: Verzia: Autori slovenský Matej Marcin, Stanislava Marošiová Te ezakazky Dátum vytvorenia dokumentu: 01.03.2019 Verzia: Autori 9.6.0 slovenský Matej Marcin, Stanislava Marošiová Tel.: +421 901 739 853 E-mail: podpora@ebiz.sk - 1 - Obsah 1 Minimálne požiadavky na technické

Podrobnejšie

Detail správy a súvisiace prvky Dátum zverejnenia: Verzia: 5 Dátum aktualizácie: Detail správy a súvisiace prvky UPOZORNENIE

Detail správy a súvisiace prvky Dátum zverejnenia: Verzia: 5 Dátum aktualizácie: Detail správy a súvisiace prvky UPOZORNENIE UPOZORNENIE: Od 1. 1. 2019 sa mení názov odosielateľa správ z Úrad vlády Slovenskej republiky ÚPVS na Ústredný portál verejnej správy. Zoznam zmien: Dátum vydania Verzia Popis zmien 31. 12. 2018 2 Str.

Podrobnejšie

Navigácia po úvodnej stránke elektronickej schránky Dátum zverejnenia: Verzia: 10 Dátum aktualizácie: Navigácia po úvodnej st

Navigácia po úvodnej stránke elektronickej schránky Dátum zverejnenia: Verzia: 10 Dátum aktualizácie: Navigácia po úvodnej st Navigácia po úvodnej stránke elektronickej schránky UPOZORNENIE: Od 1. 1. 2019 sa mení názov odosielateľa správ z Úrad vlády Slovenskej republiky ÚPVS na Ústredný portál verejnej správy. Zoznam zmien:

Podrobnejšie

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky P R Í R U Č K A k zberu údajov o asistentoch učiteľa pre žiakov so zdravotným znevýhodnením ROK 2019 Bratislava 2019 Obsah Úvod 3 1. Administrácia

Podrobnejšie

Microsoft Word - 06b976f06a0Matice - Uzivatelska Dokumentacia

Microsoft Word - 06b976f06a0Matice - Uzivatelska Dokumentacia Matice Užívateľská dokumentácia k programu Autor: Miroslav Jakubík 2009 Obsah 1 Úvod... 2 1.1 Stručný popis programu... 2 1.2 Spustenie programu... 2 1.3 Otvorenie dokumentu... 3 1.4 Ovládanie programu...

Podrobnejšie

Photo Album

Photo Album MZDY Stravné lístky COMPEKO, 2019 V programe je prepracovaná práca s evidencoiu stravných lístkov. Z hľadiska dátových štruktúr je spracovanie stravných lístkov rozložené do súborov MZSTRLH.dbf a MZSTRLP.dbf,

Podrobnejšie

tv2go_pouzivatelska_prirucka

tv2go_pouzivatelska_prirucka Interaktívne funkcie tv2go Používateľská príručka Vážení zákazníci, teší nás, že ste sa rozhodli využívať výhody interaktívnej televízie tv2go. Vašu tv2go budete ovládať veľmi jednoduchou a intuitívnou

Podrobnejšie

Slovenská technická univerzita v Bratislave Fakulta informatiky a informačných technológií Ilkovičova 2, , Bratislava 4 Internet vecí v našich ž

Slovenská technická univerzita v Bratislave Fakulta informatiky a informačných technológií Ilkovičova 2, , Bratislava 4 Internet vecí v našich ž Slovenská technická univerzita v Bratislave Fakulta informatiky a informačných technológií Ilkovičova 2, 842 16, Bratislava 4 Internet vecí v našich životoch [IoT] Používateľská príručka - Android Tím:

Podrobnejšie

Aktion.NEXT Novinky vo verzii 1.9

Aktion.NEXT Novinky vo verzii 1.9 Aktion.NEXT Novinky vo verzii 1.9 Windows aplikácia Nové moduly a funkcionalita Prídavné moduly rozširujú systém Aktion.NEXT o dodatočné agendy a funkcie. Môže sa jednať o úplne novú funkcionalitu, ktorá

Podrobnejšie

PAGER V3.0

PAGER V3.0 Strana č. 1 PAGER V4.2 Programový produkt PAGER V4.x je pokračovateľom programových produktov PAGER V1-3.x. Nový program zachováva komunikačný protokol počítač - modem M9600M,K a ponúka užívateľovi všetky

Podrobnejšie

Uchádzač o štúdium potvrdenie el. návratky. Prihlasovacie údaje do el. návratky na stránke vidíte na stránke

Uchádzač o štúdium potvrdenie el. návratky. Prihlasovacie údaje do el. návratky na stránke   vidíte na stránke Prihlasovacie údaje do el. návratky na stránke https://ais2.euba.sk vidíte na stránke https://ais2.euba.sk/ais/vysledkyzobrazit.do Po zadaní prihlasovacích údajov kliknite na tlačidlo Prihlásiť Strana

Podrobnejšie

Microsoft Word - prirucka_katedry_nova

Microsoft Word - prirucka_katedry_nova Práca v systéme BUXUS Príručka pre katedrových redaktorov Michal Minarik michal.minarik@stuba.sk 2 Obsah Prihlásenie do systému BUXUS... 3 Prihlasovacie údaje... 3 Prihlasovacia obrazovka... 3 Úvodné menu...

Podrobnejšie

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 15/ORP/2019/IM Práca s dostupnými reportami - rola Administrátor/Účtovník Informácia je určená pre podnikat

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 15/ORP/2019/IM Práca s dostupnými reportami - rola Administrátor/Účtovník Informácia je určená pre podnikat Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 15/ORP/2019/IM Práca s dostupnými reportami - rola Administrátor/Účtovník Informácia je určená pre podnikateľov, ktorí používajú pokladnicu e-kasa klient (ORP/VRP)

Podrobnejšie

Novinky programu MSklad

Novinky programu MSklad Novinky v programe MSklad 1.51 Poznámka v receptúre V receptúre je možné po novom pripísať ku každej položke poznámku, ktorá sa potom zobrazí pri tlači delenej žiadanky a voliteľne tiež pri tlači komplexnej

Podrobnejšie

Vnútorný predpis pre vedenie pokladnice

Vnútorný predpis pre vedenie pokladnice Obec Malé Lednice, IČO 00692395 DIČ 2020693983 SMERNICA č. 4/2014 Vedenie pokladne Interná smernica je vypracovaná v zmysle zákona č.431/2002 Z.z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov a postupy účtovania

Podrobnejšie

Dokumentácia EVHroby Vytvoril: Tibor Čáky

Dokumentácia EVHroby Vytvoril: Tibor Čáky Dokumentácia EVHroby Vytvoril: Tibor Čáky Obsah I. Prehľad programu vizuálny popis programu... 1 Rôzne operácie... 2 Zobrazenie údajov... 6 Informácie o aplikácii... 6 Informácie o verzii... 6 Informácie

Podrobnejšie

Ako hrat Burlesque Queen V 1.4

Ako hrat Burlesque Queen V 1.4 Burlesque Queen je 5-valcový, multi-líniový výherný video prístroj. Hrať možno na dvadsaťjeden fixných herných líniách. Hráč sa tu stretne s rôznymi hernými prvkami ako bonusová hra, voľné spiny. Hra je

Podrobnejšie

Microsoft Word - zapis-predmetov-AiS

Microsoft Word - zapis-predmetov-AiS Zápis predmetov do AiS na aktuálny akademický rok Pred zápisom predmetov Vám odporúčame pozorne si prečítať študijný plán pre Váš študijný program. Môžete si ho zobraziť v AiSe kliknutím na "Študijné programy"

Podrobnejšie

(Microsoft Word - manu\341l - ostr\341.doc)

(Microsoft Word - manu\341l - ostr\341.doc) Manuál k automatizovanému informačnému systému emisných kontrol AIS EK Úvod do AIS EK Automatizovaný informačný systém emisných kontrol (ďalej len AISEK ) slúži na zabezpečenie jednotného postupu výkonu

Podrobnejšie

Názov smernice : Číslo smernice : 05/2011 Verzia : 1 Manuál editovania stránky Meno a Priezvisko Dátum Vytvoril : Ladislav Korán 01/0

Názov smernice : Číslo smernice : 05/2011 Verzia : 1 Manuál editovania stránky   Meno a Priezvisko Dátum Vytvoril : Ladislav Korán 01/0 Názov smernice : Číslo smernice : 05/2011 Verzia : 1 Manuál editovania stránky www.mickosice.sk Meno a Priezvisko Dátum Vytvoril : Ladislav Korán 01/01/2009 Vydáva : Karol Princz 14/09/2011 Kontroloval

Podrobnejšie

eKasa

eKasa Virtuálna registračná pokladnica Modul VRP (Podnikateľ) 1.1 OBSAH Základné informácie o spoločnosti... Chyba! Záložka nie je definovaná. História zmien... Chyba! Záložka nie je definovaná. 1.1 Obsah...

Podrobnejšie

Používateľská príručka pre webovú aplikáciu ON!Track Príručka pre webovú aplikáciu, verzia 1.1

Používateľská príručka pre webovú aplikáciu ON!Track Príručka pre webovú aplikáciu, verzia 1.1 Používateľská príručka pre webovú aplikáciu ON!Track Príručka pre webovú aplikáciu, verzia 1.1 Obsah Čo je ON!Track?... 3 Ako vyzerá celý proces ON!Track?... 3 Ako pridávať, upravovať a odstraňovať umiestnenie?...

Podrobnejšie

RADELA s

RADELA s Radela s.r.o., Černyševského 26, 851 01 Bratislava INFORMAČNÉ LISTY ZA ROK 2018 spracovávané v roku 2019 Dokumentácia pre subjekty, ktoré nahrávajú dáta cez Internet (web aplikáciu) Zadávateľ : MPRV SR

Podrobnejšie

(Manu\341l)

(Manu\341l) Manuál práce so systémom kampane DPNB 1. Základné rozdelenie záložiek v konte súťažiaceho: 1. Súhrn nájdete v ňom zosumarizované informácie o vašich jazdách, celkovom poradí na Slovensku aj v meste, ušetrenom

Podrobnejšie

SofCom s.r.o., Priemyselná 1, Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia Sprievodný list Dátum Autor Ing. J. Malíček, Z. Patk

SofCom s.r.o., Priemyselná 1, Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia Sprievodný list Dátum Autor Ing. J. Malíček, Z. Patk SofCom s.r.o., Priemyselná 1, 031 01 Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia 2.06.09 Sprievodný list Dátum 05.11.2010 Autor Ing. J. Malíček, Z. Patka Hot - line 044/562 41 97-8 Váţený zákazník, update

Podrobnejšie

Návod na obsluhu FiskalPRO Mobile

Návod na obsluhu FiskalPRO Mobile Návod na obsluhu FiskalPRO Mobile Obsah Obsah 2 1. Inštalácia FiskalPRO Mobile 3 2. Prihlásenie do aplikácie a jej nastavenie 6 Nastavenie servera mobilný čašník 9 3. Predaj 10 4. Návrat 15 5. Finančné

Podrobnejšie

PRÁCA V SYSTÉME EZP A) Registrácia 1. Úvodným krokom prace v systéme Evidencie záverečných prác (ďalej EZP) je registrácia

PRÁCA V SYSTÉME EZP A) Registrácia 1. Úvodným krokom prace v systéme Evidencie záverečných prác (ďalej EZP)   je registrácia PRÁCA V SYSTÉME EZP A) Registrácia 1. Úvodným krokom prace v systéme Evidencie záverečných prác (ďalej EZP) http://vsbm.dawinci.sk/ezp je registrácia užívateľa. 1 2. Pri prihlasovaní nového užívateľa je

Podrobnejšie

FAQ

FAQ Import skladových kariet Potrebujete si preniesť do programu OMEGA zoznam skladových kariet, prípadne nový cenník z Excelu? Vyžite funkciu importu skladových kariet: V menu Sklad Skladové karty potvrdíme

Podrobnejšie

Microsoft Word - HOV 2018 zuctovacie pokyny.docx

Microsoft Word - HOV 2018 zuctovacie pokyny.docx Zúčtovacie pokyny projektu Hľadáme olympijských víťazov 2018 15 % klubom Konferencia Slovenskej kanoistiky schválila na svojom zasadnutí 26. apríla 2018 pridelenie finančných prostriedkov z príspevku uznaného

Podrobnejšie

Alice in Wonderslots je 5-valcový, multi-líniový výherný video prístroj. Hrať možno na 20-tich herných líniách Hra je prístupná aj prostredníctvom mob

Alice in Wonderslots je 5-valcový, multi-líniový výherný video prístroj. Hrať možno na 20-tich herných líniách Hra je prístupná aj prostredníctvom mob Alice in Wonderslots je 5-valcový, multi-líniový výherný video prístroj. Hrať možno na 20-tich herných líniách Hra je prístupná aj prostredníctvom mobilnej verzie. Mobilná verzia hry zobrazuje vyhernú

Podrobnejšie

eKasa

eKasa Používateľská príručka Systém ekasa ekasa zóna (Portál podnikateľa - Administrátor) OBSAH Základné informácie o spoločnosti... 3 História zmien... 4 Obsah... 2 1 E-kasa zóna portál podnikateľa... 3 1.1

Podrobnejšie

Microsoft Word - typ_S_1_Priklad.doc

Microsoft Word - typ_S_1_Priklad.doc Ročné zúčtovanie zdravotného poistenia typ S Pokyny na vyplnenie Tlačivo typu S vypĺňa poistenec so súbehom viacerých činností bez zmeny sadzby poistného. Ide o súbehy: zamestnanec u viacerých zamestnávateľov

Podrobnejšie

Sklad - manuál pre začiatočníkov v ekonomickej agende MK-soft Obsah Sklad... 2 Základné nastavenia programu... 4 Ovládanie programu... 5 Používanie Ik

Sklad - manuál pre začiatočníkov v ekonomickej agende MK-soft Obsah Sklad... 2 Základné nastavenia programu... 4 Ovládanie programu... 5 Používanie Ik Sklad - manuál pre začiatočníkov v ekonomickej agende MK-soft Obsah Sklad... 2 Základné nastavenia programu... 4 Ovládanie programu... 5 Používanie Ikon /význam ikon a k nim prislúchajúce klávesové skratky...

Podrobnejšie

zásady-na-obeh-účtovných-dokladov

zásady-na-obeh-účtovných-dokladov Obedné zastupiteľstvo v Pribyline podľa 11 ods. 3 zák. SNR č. 369/1990 Zb. s použitím 9 ods. 6 zák. SNR. Č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov vydáva tieto Z Á S A D Y

Podrobnejšie

Microsoft Word - pouzivatelska_prirucka.doc

Microsoft Word - pouzivatelska_prirucka.doc ProFIIT 2007 - Používateľská príručka Tento dokument obsahuje používateľskú príručku systému na organizovanie súťaže ProFIIT 2007. Je rozdelená do 3 kapitol. Kapitola 1 obsahuje návod na vytvorenie používateľského

Podrobnejšie

Ako postupovať pri zadávaní údajov do monitorovacieho systému energetickej efektívnosti (MSEE) v module BUDOVY Údaje do MSEE sa poskytujú prostredníct

Ako postupovať pri zadávaní údajov do monitorovacieho systému energetickej efektívnosti (MSEE) v module BUDOVY Údaje do MSEE sa poskytujú prostredníct Ako postupovať pri zadávaní údajov do monitorovacieho systému energetickej efektívnosti (MSEE) v module BUDOVY Údaje do MSEE sa poskytujú prostredníctvom internetovej stránky: http://www.siea.gov.sk/msee/usersystem/login

Podrobnejšie

Evidencia elektronickej prihlášky na I. stupeň vysokoškolského štúdia Tieto pokyny na vypĺňanie elektronickej prihlášky sl

Evidencia elektronickej prihlášky na I. stupeň vysokoškolského štúdia   Tieto pokyny na vypĺňanie elektronickej prihlášky sl Evidencia elektronickej prihlášky na I. stupeň vysokoškolského štúdia https://e-prihlaska.euba.sk Tieto pokyny na vypĺňanie elektronickej prihlášky slúžia iba na evidenciu prihlášok u záujemcov o štúdium

Podrobnejšie

Návod na použitie služby tv do vrecka

Návod na použitie služby tv do vrecka Návod na použitie služby tv do vrecka Vážení zákazníci, teší nás, že ste sa rozhodli využívať výhody interaktívnej televízie tv do vrecka. Vašu TV budete ovládať veľmi jednoduchou a intuitívnou aplikáciou.

Podrobnejšie

Pravidelné úlohy verzia ku dňu SEAL IT Services, s.r.o. Kontakt: SEAL IT Services, s.r.o., Topoľová 4, Bratislava 1, tel.:

Pravidelné úlohy verzia ku dňu SEAL IT Services, s.r.o. Kontakt: SEAL IT Services, s.r.o., Topoľová 4, Bratislava 1, tel.: Pravidelné úlohy verzia ku dňu 18.11.2009 SEAL IT Services, s.r.o. Kontakt: SEAL IT Services, s.r.o., Topoľová 4, 811 04 Bratislava 1, tel.: +421 2 5465 0242, fax: 02/5478 9664 podpora: support@customermonitor.sk,

Podrobnejšie

Microsoft Word - sprievodny_list_basic2_04_11

Microsoft Word - sprievodny_list_basic2_04_11 SofCom s.r.o., Priemyselná 1, 031 01 Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia 2.04.11 Sprievodný list Dátum 19.08.2008 Autor Ing. J. Malíček, Z. Patka Hot - line 044/562 41 97-8 Vážení používatelia, dostáva

Podrobnejšie

Žiadosť o licenčnú zmluvu na podujatie Na adrese v sekcii hlavného menu kliknete na položku Používatelia. Zobrazí sa blokové menu,

Žiadosť o licenčnú zmluvu na podujatie Na adrese   v sekcii hlavného menu kliknete na položku Používatelia. Zobrazí sa blokové menu, Na adrese http://www.soza.sk v sekcii hlavného menu kliknete na položku Používatelia. Zobrazí sa blokové menu, kde si zvolíte prvú možnosť, a to Chcem licenciu. Po kliknutí na túto voľbu (pozri obrázok

Podrobnejšie

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 9/ORP/2019/IM Stiahnutie identifikačných a autentifikačných údajov pri ORP - rola Administrátor/Technik Inf

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 9/ORP/2019/IM Stiahnutie identifikačných a autentifikačných údajov pri ORP - rola Administrátor/Technik Inf Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 9/ORP/2019/IM Stiahnutie identifikačných a autentifikačných údajov pri ORP - rola Administrátor/Technik Informácia je určená pre podnikateľov, ktorí požiadali

Podrobnejšie

eKasa

eKasa Používateľská príručka Systém ekasa ekasa zóna (Portál podnikateľa - Prevádzkar) OBSAH Základné informácie o spoločnosti... 3 História zmien... 4 Obsah... 2 1 E-kasa zóna portál podnikateľa... 3 1.1 O

Podrobnejšie

Evidencia elektronickej prihlášky na I. a spojený I. a II. stupeň vysokoškolského štúdia Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach 2013

Evidencia elektronickej prihlášky na I. a spojený I. a II. stupeň vysokoškolského štúdia Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach 2013 Evidencia elektronickej prihlášky na I. a spojený I. a II. stupeň vysokoškolského štúdia Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach 2013 Pre vyplnenie elektronickej prihlášky na vysokoškolské štúdium

Podrobnejšie