Roman DžambazoviĊ

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Roman DžambazoviĊ"

Prepis

1 CURRICULUM VITAE MENO: Mgr. ROMAN DŽAMBAZOVIČ, PhD. Dátum a miesto narodenia: 23. september 1973, Komárno dzambazovic@gmail.com PROFESIONÁLNA KARIÉRA: Filozofická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave, Katedra Sociológie (Téma diplomovej práce - Ţivotné minimum a jeho sociálne funkcie ), , získanie titulu Mgr. Študent externej formy PhD. štúdia na FF UK v Bratislave, Teória a metodológia sociológie (Téma dizertačnej práce Meniace sa podoby chudoby na Slovensku ), , získanie titulu PhD súčasnosť: Odborný asistent - Katedra Sociológie (Filozofická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave) : Výskumník Medzinárodné stredisko pre štúdium rodiny, po transformácii Stredisko pre štúdium práce a rodiny, Špitálska 6, Bratislava súčasnosť: Výskumník Inštitút pre výskum práce a rodiny, Ţupné nám., Bratislava HLAVNÉ ODBORNÉ ZÁUJMY: Sociológia rodiny, sociológia sociálnych deviácií, marginalizované skupiny, subkultúry mládeţe, problematika sociálnej exklúzie inklúzie, sociálne nerovnosti a chudoba. SÚČASNÁ VÝSKUMNÁ ČINNOSŤ: Sociálna exklúzia a sociálna inklúzia Chudoba na Slovensku Premeny rodinného a partnerského správania Subkultúry mládeţe na Slovensku Drogová situácia a politika ĎALŠIE ODBORNÉ A PROFESIONÁLNE AKTIVITY: Výskumné projekty The Poverty, Ethnicity and Gender in Transitional Societies UCLA, YALE and Ford Foundation, 1998/2002 (Case study - dlhodobý terénny výskum a prípadová štúdia vybranej obce, v ktorej ţije početná rómska komunita.). Evaluation of Roma Projects (Hodnotenie, monitorovanie a identifikovanie best practice v projektoch na pomoc rómskej komunity) - Delegácia Európskej Komisie v Slovenskej republike, The British Know How Fond, Nadácia otvorenej spoločnosti Open Society Foundation a Nadácia pre podporu občianskych aktivít, 2000/2001. Kontinuita a zmeny sociálnych inštitúcií v transformácii slovenskej spoločnosti - VEGA, 2000/2002 (Rodina a demografický vývoj, Sociálne nerovnosti a chudoba).

2 Rodinná politika a potreby mladých rodín - rezortná úloha MPSVR SR, Transformácia sociálneho systému na Slovensku: stav, výsledky, riziká narušenia sociálnej súdržnosti a modely riešenia - Štátny program výskumu a vývoja, 2003/2005. Kolektívne správanie a sociálne hnutia v živote slovenskej spoločnosti po roku VEGA, 2003/2005. Deviantné správanie vybraných sociálnych kategórií v kontexte súčasného spoločenského vývoja na Slovensku - VEGA, 2003/2005. Sociológia sociálnych problémov inovácia bloku kurzov aplikovanej sociológie - Vzdelávacia nadácia Jana Husa (Cursus Innovati), 2002/2004. Tréning terénneho sociologického výskumu - Vzdelávacia nadácia Jana Husa (HESP), 2002/ Drogová situácia a protidrogová politika na Slovensku po roku 1989" - Grant UK, Skupiny najviac ohrozené sociálnou exklúziou a námety na riešenie/prevenciu (Rómovia, drogovo závislí, imigranti, ťažko zdravotne postihnutí) - rezortná úloha MPSVR SR 2004/2006. Archivácia sociálnych dát a jej využitie v medzinárodných komparatívnych výskumoch - Štátny program výskumu a vývoja, 2003/2005. Sociografický výskum slovenských regiónov Inovácia kurzu Tréning sociologického výskumu 1. a 2. Vzdelávacia nadácia Jana Husa (Cursus Innovati), 2005/2006. Drogy a protidrogová politika v slovenskej spoločnosti (Medzinárodný kontext a perspektívy) VEGA, 2005/2007. Medzigeneračná reprodukcia chudoby rezortná úloha MPSVR SR, 2005/2006. Sociálna etiológia kriminálneho a deviantného správania v podmienkach Slovenska VEGA, 2006/2008. Vývoj sociálnych nerovností na Slovensku po roku 1989 VEGA, 2006/2008. Projekt evalvácie uplatňovania paragrafov 171 a 172 (1) zákona č. 300/2005 Z. z. (Trestný zákon SR) - NOS-OSF, 2006/2007. Projekt Archiving and Sharing of Social Survey Data in International Network (Medzinárodná sieť archivácie a zdieľania dát zo sociologických výskumov) - SAIA/Rakúske informačné centrum pre vedeckú spoluprácu ASO (Austrian Science and Research Liaison Offices ASO), 2006/2007. Chudoba a sociálne vylúčenie na Slovensku (diskurz, rozsah a profil chudoby) Grant UK, Slovensko v kľúčových medzinárodných výskumoch: dvadsať rokov premien spoločnosti Agentúra pre podporu výskumu a vývoja (APVV), riešiteľské organizácie: Sociologický ústav SAV, Katedra sociológie FF UK v Bratislave, IVO, 2008/2010. CESIUK Globálne a lokálne procesy na Slovensku: rozvoj spoločenských inovácií v podmienkach internacionalizácie Európskej únie (Sociálna inklúzia a rodová rovnosť nové výzvy a nové príležitosti) - Agentúra pre podporu výskumu a vývoja (APVV), riešiteľské organizácie: Univerzita Komenského v Bratislave, 2009/2011. Sociálne nerovnosti na Slovensku VEGA, 2009/2011. Sociálna inklúzia: teoreticko-metodologické a sociálno-politické súvislosti v sociologickej perspektíve VEGA, 2010/2011.

3 PUBLIKAČNÁ ČINNOSŤ Dţambazovič, R., Klobucký, R. (eds.): Súčasné subkultúry mládeže. Zborník príspevkov zo seminára. SSS pri SAV, Bratislava 1999, s Dţambazovič, R.: Family and Village: Hungary. In: The Possiblities and Limits of Family in Today s Europe. The Final Research Report. BICFS, Bratislava 1999, s Dţambazovič, R., Vašečka, M.: Podoby chudoby na Slovensku: Rómovia a chudoba. In: Vagač, L. (Ed.): Národná správa o ľudskom rozvoji. Slovenská republika 2000 (National Human Development Report. Slovak Republic 2000). United Nations Development programme, Center for Economic Development, Bratislava 2000, s (slovensky aj anglicky) Vašečka, M., Dţambazovič, R.: Sociálno-ekonomická situácia Rómov na Slovensku ako potenciálnych migrantov a žiadateľov o azyl v krajinách EÚ. In: Sociálna a ekonomická situácia potenciálnych žiadateľov o azyl zo Slovenskej republiky. IOM Slovakia, Bratislava 2000, s (slovensky aj anglicky) Dţambazovič, R.: Premeny rómskej rodiny. In: Rodina v spoločenských premenách Slovenska. Katedra politológie FF PU, Prešov 2001, s Dţambazovič, R.: Rómovia v Uhorsku koncom 19. storočia (Výsledky Súpisu Rómov z roku 1893). In: Sociológia, 33, 2001, 5, s Repová, I., Vašečka, M., Dţambazovič, R.: Inštitucionálna báza riešenia rómskej problematiky na Slovensku v súčasnosti. IOM, Bratislava Vašečka, M., Dţambazovič, R.: Demografická situácia rómskej populácie na Slovensku. IVO, Bratislava Lenczová, M., Dénes, A., Dţambazovič, R., Kumanová Z., Radičová, I., Škodová, I.: Slovensko: Projekty pre Rómov ( ). OSF, Bratislava Kumanová, Z., Dţambazovič, R.: Rómska rodina. In: Vašečka, M. (Ed.): Čačipen pal o Roma. Súhrnná správa o Rómoch na Slovensku. IVO, Bratislava 2002, s Dţambazovič, R., Jurásková, M.: Sociálna exklúzia Rómov na Slovensku. In: Vašečka, M. (Ed.): Čačipen pal o Roma. Súhrnná správa o Rómoch na Slovensku. IVO, Bratislava 2002, s Kumanová, Z., Dţambazovič, R.: The Roma Family: on the Border between Tradition and Modernity. In: Vašečka, M., Jurásková, M., Nicholson, T. (eds.): Čačipen pal o Roma. Global Report on Roma in Slovakia. IVO, Bratislava 2003, s Dţambazovič, R., Jurásková, M.: Social Exclusion of the Roma in Slovakia. In: Vašečka, M., Jurásková, M., Nicholson, T. (eds.): Čačipen pal o Roma. Global Report on Roma in Slovakia. IVO, Bratislava 2003, s Dţambazovič, R.: Rodina a demografický vývoj. In: Sopóci, J. a kol.: Slovensko v deväťdesiatych rokoch: osem pohľadov. UK, Bratislava 2003, s

4 Sopóci, J., Dţambazovič, R.: Sociálne nerovnosti a chudoba. In: Sopóci, J. a kol.: Slovensko v deväťdesiatych rokoch: osem pohľadov. UK, Bratislava 2003, s Sopóci, J. a kol.: Základy sociológie. SPN, Bratislava (slovensky aj maďarsky) Dţambazovič, R., Jurásková, M.: A romák társadalmi kirekesztettsége és szegénysége Szlovákiában. (Sociálne vylúčenie a chudoba Rómov na Slovensku). In: WEB, 2, 11, 2003, s Dţambazovič, R.: Možnosti sociálnej inklúzie Rómov cez rozvoj rómskej kultúry. In: Rómska kultúra na Slovensku v 21. storočí. Lilium Aurum, Dunajská Streda 2004, s Bodnárová, B., Dţambazovič, R., Filadelfiová, J., Gerbery, D., Pafková, K., Porubänová, S.: Rodinná politika a potreby mladých rodín. Výskumná správa. SŠPR, Bratislava Dţambazovič, R.: Posun od merania chudoby k sociálnemu vylúčeniu. In: Šebová, M.(Ed.): Otázky merania chudoby. FES, Bratislava 2004, s Dţambazovič, R., Gerbery, D., Porubänová, S., Repková, K.: Chudoba a sociálna exklúzia/inklúzia: Skupiny najviac ohrozené sociálnou exklúziou a námety na riešenie/prevenciu. Záverečná správa z prvej etapy riešenia výskumnej úlohy. SŠPR, Bratislava Dţambazovič, R., Gerbery, D.: Chudoba a sociálne vylúčenie v kontexte krajín EÚ a SR. In: Dţambazovič, R., Gerbery, D., Porubänová, S., Repková, K.: Chudoba a sociálna exklúzia/inklúzia: Skupiny najviac ohrozené sociálnou exklúziou a námety na riešenie/prevenciu. Záverečná správa z prvej etapy riešenia výskumnej úlohy. SŠPR, Bratislava 2004, s Bodnárová, B., Dţambazovič, R., Filadelfiová, J, Gerbery, D., Kvapilová, E., Porubänová, S.: Transformácia sociálneho systému na Slovensku, stav, výsledky, riziká narušenia sociálnej súdržnosti a modely riešenia. Záverečná správa z druhej etapy riešenia výskumnej úlohy. SŠPR, Bratislava Lubelcová, G., Dţambazovič, R.: Ku kriminalite žien na Slovensku. In: Urbanová, M. (Ed.): Ženská delikvence jako sociální jev. MU, Brno 2004, s Capíková, S., Dţambazovič, R., Lubelcová, G.: Komparativní analýzaženské kriminality na Slovensku. In: Urbanová, M, Večeřa, M. a kol.: Ženská delikvence. Teoreticko-empirická studie k problému právních postojů a hodnotových orientací delikventních žen. MU, Brno 2004, s Dţambazovič, R., Gerbery, D.: Od chudoby k sociálnemu vylúčeniu. In: Sociológia, 37, 2005, 2, s Bodnárová, B., Filadelfiová, J., Dţambazovič, R., Gerbery, D., Holubová, B.: Pramenná publikácia z empirických reprezentatívnych prieskumov "Názory, postoje a skúsenosti obyvateľov SR vo vzťahu k sociálnej situácii". Rok 2003, rok Stredisko pre štúdium práce a rodiny, Bratislava 2005.

5 Bodnárová, B., Dţambazovič, R., Filadelfiová, J, Gerbery, D., Kvapilová, E., Porubänová, S.: Transformácia sociálneho systému na Slovensku, stav, výsledky, riziká narušenia sociálnej súdržnosti a modely riešenia. Záverečná správa. SŠPR, Bratislava Bodnárová, B., Filadelfiová, J., Dţambazovič, R., Gerbery, D., Holubová, B., Porubänová, S.: Medzigeneračná reprodukcia chudoby. Sekundárna analýza teoretických konceptov a empirických zdrojov. SŠPR, Bratislava Dţambazovič, R.: Meniace sa podoby chudoby na Slovensku. Dizertačná práca. FiF UK, Bratislava Sopóci, J., Bunčák, J., Dţambazovič, R.: Sociálna stratifikácia slovenskej spoločnosti. In: Slovacicum: Súčasné Slovensko. STIMUL, Bratislava 2006, s Bodnárová, B., Filadelfiová, J., Gerbery, D., Dţambazovič, R., Kvapilová, E.: Premeny sociálnej politiky. IVPR, Bratislava Gerbery, D., Dţambazovič, R.: Vývoj systému sociálnej pomoci a boj proti chudobe. In: Bodnárová, B., Filadelfiová, J., Gerbery, D., Dţambazovič, R., Kvapilová, E.: Premeny sociálnej politiky. IVPR, Bratislava 2006, s Bodnárová, B., Gerbery, D., Dţambazovič, R.: Reflexia zmien v sociálnej politike očami verejnosti. In: Bodnárová, B., Filadelfiová, J., Gerbery, D., Dţambazovič, R., Kvapilová, E.: Premeny sociálnej politiky. IVPR, Bratislava 2006, s Dţambazovič, R.: Sociálno-ekonomická situácia rodín a domácností na Slovensku z pohľadu sociologických výskumov. In: Hamplová, D., Šalamounová, P., Šamanová, G. (eds.): Životní cyklus. Sociologické a demografické perspektivy. Sociologický ústav AV ČR, Praha 2006, s Lubelcová, G., Dţambazovič, R.: Kriminalita žien a ženy vo väzení na Slovensku. In: Sociológia, 38, 2006, 2, s Dţambazovič, R.: Rozsah a profil chudoby na Slovensku od 90. rokov 20. storočia po súčasnosť. In: Slovenský národopis, 54, 2006, 2, s Dţambazovič, R.: Subkultúry s prihliadnutím na subkultúry mládeže. In: Šoltésová, K.(Ed.): Kultúra ako emócia. Multikultúrna zbierka esejí, nielen o nás. Nadácia M. Šimečku, Bratislava 2006, s Dţambazovič, R.: Rôzne podoby chudoby na Slovensku. In: Kusá, Z., Dţambazovič, R. (eds.): Chudoba v slovenskej spoločnosti a vzťah slovenskej spoločnosti k chudobe. UNESCO NK MOST, Sociologický ústav SAV, Bratislava 2006, s Kusá, Z., Dţambazovič, R. (eds.): Chudoba v slovenskej spoločnosti a vzťah slovenskej spoločnosti k chudobe. UNESCO NK MOST, Sociologický ústav SAV, Bratislava Dţambazovič, R.: Chudoba medzinárodné a národné charakteristiky jedného problému. In: Lysý, J. (Ed.): Globálne rozvojové vzdelávanie. Album, Bratislava 2007, s Dţambazovič, R.: Priestor. Priestorové súvislosti chudoby. In: Gerbery, D., Lessay, I., Škobla, D. (eds.): Kniha o chudobe. Spoločenské súvislosti a verejné politike. Bratislava: Priatelia Zeme-CEPA, 2007, s

6 Dţambazovič, R.: Priestorové aspekty chudoby a sociálneho vylúčenia. In: Sociológia, 39, 2007, 5, s Lubelcová, G., Dţambazovič, R.: Kriminalita detí a mládeže trendy a otázniky. In: Mládež a kriminalita. Nitra: RVSR pre prevenciu kriminality, FSVZ UKF, Dţambazovič, R.: Chudoba na Slovensku. Diskurz, rozsah a profil chudoby. Bratislava: Univerzita Komenského v Bratislave, Dţambazovič, R.: Na dobrej adrese. In: Anthropos, 14, 2007, s Dţambazovič, R.: Usadení, polokočovní a kočovní. In: História, 8, 2008, 3, s Dţambazovič, R., Tíţik, M.: Formovanie normality na Slovensku. Analýza normatívnych základov spoločnosti po roku 1989 na základe výskumov EVS. In: Lubelcová, G., Dţambazovič, R. (eds.): Sociálne deviácie a kriminalita ako aktuálne spoločenské problémy. Bratislava: Iris, Lubelcová, G., Dţambazovič, R. (eds.): Sociálne deviácie a kriminalita ako aktuálne spoločenské problémy. Bratislava: Iris, Dţambazovič, R., Horňák, M., Michálek, A., Hrabovská, A., Rochovská, A., Rusnáková, J.: Národné indikátory chudoby a sociálneho vylúčenia: správa z pilotného prieskumu. Bratislava: Euroformes, Dţambazovič, R., Horňák, M., Michálek, A., Hrabovská, A., Rochovská, A., Rusnáková, J.: Národné indikátory chudoby a sociálneho vylúčenia: referenčný manuál. Bratislava : Euroformes, Dţambazovič, R., Nemcová, K., Kiššová, L.: Analýza, stratégie a akčné plány na podporu zamestnanosti a sociálnej inklúzie skupín ohrozených sociálnym vylúčením okresu Piešťany a Hlohovec. Piešťany: Partnerstvo sociálnej inklúzie okresu Piešťany a Hlohovec, Bunčák, J., Dţambazovič, R., Hrabovská, A., Laluha, I., Novosád, F., Sopóci, J.: Smerovanie Slovenska k súdržnej a dobre spravovanej spoločnosti. In: Dlhodobá vízia rozvoja slovenskej spoločnosti. Bratislava: Veda, Dţambazovič, R.: Obraz užívateľa drog vo verejnom a politickom diskurze na Slovensku. In: Klobucký, R. (Ed.): Drogy v spoločnosti politika a poznanie. Bratislava: NMCD, Sociologický ústav SAV, 2008, s Bunčák, J., Dţambazovič, R., Hrabovský, M., Sopóci, J.: Názory občanov na budúcnosť Slovenska. Bratislava: Ekonomický ústav SAV, Dţambazovič, R. (Ed.): Úloha vlády. ISSP na Slovensku Pramenná publikácia. Bratislava: Sociologický ústav SAV, FF UK, Dţambazovič, R. (Ed.): Náboženstvo. ISSP na Slovensku Pramenná publikácia. Bratislava: Sociologický ústav SAV, FF UK, 2009.

7 Bahna, M., Dţambazovič, R.: Subjektívna identifikácie vlastnej pozície v stratifikačnom systéme slovenskej spoločnosti. In: Sociológia, 42, 2010, 2, s Strapcová, K., Dţambazovič, R.: Reflexia príčin chudoby na Slovensku (Vývoj predstáv o príčinách chudoby v slovenskej verejnosti). In: Koren(i)e kultúry 1., Banská Bystrica: UMB, 2010, s Dţambazovič, R., Zeman, M., Pikulík, L.: Sociálne nerovnosti. ISSP Slovensku Pramenná publikácia. Bratislava: FF UK, Sociologický ústav SAV, Lubelcová, G., Dţambazovič, R.: Sociálne inovácie ako výzvy súčasnosti. In: OS, 14, 2, 2010, s

Odkiaľ a kam kráča slovenská demografia po roku 1993

Odkiaľ a kam kráča slovenská demografia po roku 1993 Odkiaľ a kam kráča slovenská demografia po roku 1993 B. Bleha, B. Šprocha, B. Vaňo Květnová konference ČDS 2018, Brno Kde sme boli v roku 1993? Plusy Československá tradícia Dobré kontakty na českú demografiu

Podrobnejšie

Dve dekády vývoja sociológie na Slovensku – základné trendy a výzvy

Dve dekády vývoja sociológie na Slovensku – základné trendy a výzvy Dve dekády vývoja sociológie na Slovensku základné trendy a výzvy P H D R. E V A L A I F E R O V Á, C S C. P H D R. Ľ U D M I L A M I S T R Í K O V Á, P H D. K A T E D R A S O C I O L Ó G I E F I F U K,

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 Aktivity Inštitútu pre výskum práce a rodiny ku skvalitneniu výskumu v oblasti BOZP RNDr. Miroslava Kordošová, PhD. Ing. Mgr. Jana Urdziková, PhD. Konferencia Aktuálne otázky BOZP 2017 06. - 08.11.2017,

Podrobnejšie

Východiská a rámce Národnej rámcovej stratégie

Východiská a rámce Národnej rámcovej stratégie Východiská a rámce Národnej rámcovej stratégie podpory sociálneho začlenenia a boja proti chudobe Daniel Gerbery Inštitút pre výskum práce a rodiny 3.3:2014, Bratislava Kontext prípravy Národnej rámcovej

Podrobnejšie

Príliš ľudská tvár socializmu? Reforma zdola a okolnosti reformného procesu v Československu 1968 Miroslav Tížik Norbert Kmeť (eds.) Sociologický ústa

Príliš ľudská tvár socializmu? Reforma zdola a okolnosti reformného procesu v Československu 1968 Miroslav Tížik Norbert Kmeť (eds.) Sociologický ústa Príliš ľudská tvár socializmu? Reforma zdola a okolnosti reformného procesu v Československu 1968 Miroslav Tížik Norbert Kmeť (eds.) Sociologický ústav SAV Edícia Analýzy Bratislava 2016 Kľúčové slová:

Podrobnejšie

Štrukturálne fondy po roku 2014

Štrukturálne fondy po roku 2014 Sektorové priority a navrhované prerozdelenie kompetencií za rómsku inklúziu Spoločný strategický rámec Partnerská dohoda Operačné programy Európa 2020 Pozičný dokument EK Špecifické odporúčania EK pre

Podrobnejšie

Program

Program Program Výročnej konferencie Slovenskej sociologickej spoločnosti pri SAV organizovanej v spolupráci s Fakultou sociálnych vied UCM v Trnave pod názvom Slovenská politika po roku 1993 v sociologickej reflexii

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Vízia a stratégia rozvoja SR do roku 2030 máj 2019 Prečo potrebujeme víziu a stratégiu? Globálne výzvy neobchádzajú ani Slovensko. Slovenská spoločnosť musí čeliť zásadným demografickým zmenám a zmene

Podrobnejšie

Centrum excelentnosti pre využitie informačných biomakromolekúl v prevencii ochorení a pre zlepšenie kvality života, ITMS:

Centrum excelentnosti pre využitie informačných biomakromolekúl v prevencii ochorení a pre zlepšenie kvality života, ITMS: Centrum pre rozvoj sídelnej infraštruktúry znalostnej ekonomiky, ITMS: 26240120002 Prírodovedecká fakulta UK Zodpovedný riešiteľ (za UK): prof. RNDr. Mária Kozová, CSc. Hlavné ciele projektu o Strategickým

Podrobnejšie

Politológia 2. ročník akademický rok 2019/2020 Harmonogram prednášok

Politológia 2. ročník akademický rok 2019/2020 Harmonogram prednášok Politológia 2. ročník akademický rok 2019/2020 Harmonogram prednášok Zimný semester akademického roka 2019/2020 06.09.2019 o 9:00 Úvod do medzinárodnej politiky Vysvetlenie základných konceptov, pojmov

Podrobnejšie

K O N T R A K T

K O N T R A K T K O N T R A K T uzavretý medzi Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky a Inštitútom pre výskum práce a rodiny na riešenie výskumných úloh v roku 2012 nie je zmluvou v zmysle

Podrobnejšie

PREHĽAD PUBLIKAČNEJ ČINNOSTI

PREHĽAD PUBLIKAČNEJ ČINNOSTI V E D E C K O - P E D A G O G I C K Á C H A R A K T E R I S T I K A J U D r. A n t o n Š k r e k o, P h D. Dátum a miesto narodenia: 21.08.1979 v Trnave Vzdelanie: 2003 Trnavská univerzita v Trnave, Právnická

Podrobnejšie

Microsoft Word - SP_7_Bc_pravo_denna_forma_III.6_Odporucany_studijny_plan_17oktober2018.rtf

Microsoft Word - SP_7_Bc_pravo_denna_forma_III.6_Odporucany_studijny_plan_17oktober2018.rtf ŠTUDIJNÝ PROGRAM BAKALÁRSKEHO ŠTÚDIA AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 DENNÁ FORMA ŠTÚDIA I. rok bakalárskeho štúdia, denná forma Predmety 1. semester Kredity Základy právnického vzdelávania 10/0 POVINNÉ PREDMETY

Podrobnejšie

SMART_GOVERNANCE_Ftacnik

SMART_GOVERNANCE_Ftacnik Smart governance alebo Inteligentné riadenie pre samosprávu Milan Ftáčnik Fakulta matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave Smart Cities 2018 od vízií k efektívnym inováciám,

Podrobnejšie

Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní

Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní Formulár na zverejňovanie informácií o habilitačnom konaní 1. Dátum doručenia žiadosti o habilitačné konanie: 22.11.2017 2. Meno, priezvisko, rodné priezvisko: Daniel Dujava a) Akademické tituly, vedecko-pedagogické

Podrobnejšie

Slovenská akadémia vied Analýza finančnej podpory a scientometrických výstupov SAV Bratislava 2019

Slovenská akadémia vied Analýza finančnej podpory a scientometrických výstupov SAV Bratislava 2019 Slovenská akadémia vied Analýza finančnej podpory a scientometrických výstupov SAV Bratislava 2019 Analýza finančnej podpory a scientometrických výstupov SAV I. Výskum a vývoj (VaV) na Slovensku a vo

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU FILOZOFIA

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU FILOZOFIA Platný od: 20.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU FILOZOFIA (a) Názov študijného odboru: Filozofia (anglický názov "Philosophy") (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa odbor študuje a štandardná dĺžka

Podrobnejšie

Microsoft Word - SP_7_Bc_pravo_externa_forma_III.6_Odporucany_studijny_plan_17oktober rtf

Microsoft Word - SP_7_Bc_pravo_externa_forma_III.6_Odporucany_studijny_plan_17oktober rtf ŠTUDIJNÝ PROGRAM BAKALÁRSKEHO ŠTÚDIA AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 EXTERNÁ FORMA ŠTÚDIA I. rok bakalárskeho štúdia, externá forma Predmety 1. semester Kredity Základy právnického vzdelávania 10 POVINNÉ PREDMETY

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU SOCIÁLNA PSYCHOLÓGIA A PSYCHOLÓGIA PRÁCE

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU SOCIÁLNA PSYCHOLÓGIA A PSYCHOLÓGIA PRÁCE Platný od: 16.12.2002 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU SOCIÁLNA PSYCHOLÓGIA A PSYCHOLÓGIA PRÁCE (a) Názov študijného odboru: Sociálna psychológia a psychológia práce (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých

Podrobnejšie

Cielená príprava žiakov s ťažkým zrakovým postihnutím na ďalšie štúdium

Cielená príprava žiakov  s ťažkým zrakovým postihnutím na ďalšie štúdium Inštitucionálna stratégia vytvárania inkluzívneho prostredia Elena Mendelová Univerzita Komenského v Bratislave Centrum podpory študentov so špecifickými potrebami Seminár : Podmienky na štúdium študentov

Podrobnejšie

Models of marital status and childbearing

Models of marital status and childbearing Models of marital status and childbearing Montgomery and Trussell Michaela Potančoková Výskumné demografické centrum http://www.infostat.sk/vdc Obsah Demografické modely Ekonomické modely: Sobášnosti a

Podrobnejšie

STRATEGICKÁ ČASŤ Národné priority rozvoja sociálnych služieb na roky Národné priority rozvoja sociálnych služieb na roky predstavu

STRATEGICKÁ ČASŤ Národné priority rozvoja sociálnych služieb na roky Národné priority rozvoja sociálnych služieb na roky predstavu STRATEGICKÁ ČASŤ Národné priority rozvoja sociálnych služieb na roky 2015-2020 Národné priority rozvoja sociálnych služieb na roky 2015-2020 predstavujú nástroj štátnej politiky na smerovanie a prezentovanie

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint ERAdiate - ERA Chair on Intelligent Transport Systems Informačný deň k výzvam ERAchair a Twinning Bratislava, 24.mája 2017 Enhancing Research and innovation dimension of the University of Zilina in intelligent

Podrobnejšie

Smernica rektorky UMB o schvaľovaní evidencii a archivácii

Smernica rektorky UMB o schvaľovaní evidencii a archivácii UNIVERZITA MATEJA BELA V BANSKEJ BYSTRICI SMERNICA č. 15/2008 o schvaľovaní, evidencii a archivácii grantových projektov na Univerzite Mateja Bela Gestor: doc. RNDr. Roman Nedela, DrSc. prorektor pre vedu

Podrobnejšie

Oponentský posudok na vymenúvacie konanie doc. PhDr. Márie Šmidovej, PhD. za profesorku v odbore Sociálna práca vypracovaný v súlade s Vyhláško

Oponentský posudok na vymenúvacie konanie doc. PhDr. Márie Šmidovej, PhD. za profesorku v odbore Sociálna práca vypracovaný v súlade s Vyhláško Oponentský posudok na vymenúvacie konanie doc. PhDr. Márie Šmidovej, PhD. za profesorku v odbore 3.1.14 Sociálna práca vypracovaný v súlade s Vyhláškou Ministerstva školstva SR č. 6 z 8. decembra 20054

Podrobnejšie

Správa o činnosti organizácie SAV

Správa o činnosti organizácie SAV Príloha D Údaje o pedagogickej činnosti organizácie Semestrálne prednášky: Názov semestr. predmetu: Dejiny národov a národnostných menšín Názov semestr. predmetu: Dejiny Slovenska 19. a 20. storočie Názov

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Komunitné plánovanie sociálnych služieb v Trnave Konferencia KOMUNITNÉ PLÁNOVANIE Povinnosť či príležitosť pre samosprávu? - 23. januára 2018, Bratislava Komunitný plán sociálnych služieb KPSS mesta Trnavy

Podrobnejšie

Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach Právnická fakulta Návrh habilitačnej komisie Uchádzačka: JUDr. Renáta Bačárová, PhD., LLM. Študijný odbor

Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach Právnická fakulta Návrh habilitačnej komisie Uchádzačka: JUDr. Renáta Bačárová, PhD., LLM. Študijný odbor Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach Právnická fakulta Návrh habilitačnej komisie Uchádzačka: JUDr. Renáta Bačárová, PhD., LLM. Študijný odbor: 3.4.11. Občianske právo Habilitačná komisia schválená

Podrobnejšie

ŠABLÓNA PROJEKTU ESF

ŠABLÓNA PROJEKTU ESF Príloha č. 2 Podrobný popis projektu Iniciovanie Centra pokročilých štúdií z fyziky (CEPOŠ) 1 1. Popis projektu 1.1 Uveďte celkový cieľ projektu Hlavným cieľom projektu je: Iniciovanie Centra pokročilých

Podrobnejšie

Kritériá Právnická fakulta

Kritériá Právnická fakulta Kritériá na získanie vedecko-pedagogického titulu docent a kritériá na získanie vedecko-pedagogického titulu profesor Trnavskej univerzity v Trnave, Právnickej fakulty Kritériá na získanie vedecko-pedagogického

Podrobnejšie

Microsoft Word - 2 Ukon%E8en%E9 projekty v r doc

Microsoft Word - 2 Ukon%E8en%E9 projekty v r doc EKONOMICKÁ UNIVERZITA V BRATISLAVE Ukončené projekty v r. 2007 Rok 2007 2. Ukončené projekty v r. 2007 N á r o d o h o s p o d á r s k a f a k u l t a: 2315003/05 Vplyv európskych integračných procesov

Podrobnejšie

fadsgasga

fadsgasga Smart governance and financing Inteligentné riadenie a financovanie Milan Ftáčnik Predseda Rady pre smart riešenia a inovácie Čo je inteligentné riadenie? Také riadenie, ktorého cieľom je zvýšenie kvality

Podrobnejšie

Prezentace aplikace PowerPoint

Prezentace aplikace PowerPoint Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR Slovensko a fondy EÚ Predvstupová pomoc 2004 2006 (štrukturálna politika) 2007 2013 (kohézna politika) 2014 2021 (???) Kohézna politika EÚ 2007 2013 v súlade

Podrobnejšie

Microsoft Word - VS_KZ_2018.docx

Microsoft Word - VS_KZ_2018.docx KATOLÍCKA UNIVERZITA V RUŽOMBERKU FILOZOFICKÁ FAKULTA KATEDRA ŽURNALISTIKY Výročná správa Katedry žurnalistiky Filozofickej fakulty Katolíckej univerzity v Ružomberku za rok 2018 1. Základné informácie

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU EKONOMIKA A RIADENIE PODNIKOV

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU EKONOMIKA A RIADENIE PODNIKOV Platný od: 21.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU EKONOMIKA A RIADENIE PODNIKOV (a) Názov študijného odboru: Ekonomika a riadenie podnikov (anglický názov "Economics and Management of Enterprises") (b) Stupne

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint VPLYV NEPRIEPUSTNÉHO POKRYTIA PÔDY NA KLÍMU MIEST V KONTEXTE KLIMATICKEJ ZMENY PEDO-CITY-KLIMA Jaroslava Sobocká j.sobocka@vupop.sk Odborný seminár k projektu APVV-15-0136, Bratislava 4.6.2018 Projekt

Podrobnejšie

KR TnUAD Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne Študentská 2, Trenčín Zápisnica č. 2/2014 z Kolégia rektora TnUAD v Tre

KR TnUAD Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne Študentská 2, Trenčín Zápisnica č. 2/2014 z Kolégia rektora TnUAD v Tre Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne Študentská 2, 911 50 Trenčín Zápisnica č. 2/2014 z Kolégia rektora TnUAD v Trenčíne zo dňa 12.02.2014 Miesto: Trenčín, zasadačka rektora Prítomní: podľa

Podrobnejšie

V mesiaci december 2013 bola internetová populácia na Slovensku v počte užívateľov. Užívatelia uskutočnili celkovo zobra

V mesiaci december 2013 bola internetová populácia na Slovensku v počte užívateľov. Užívatelia uskutočnili celkovo zobra 12 2013 V mesiaci december 2013 bola internetová populácia na Slovensku v počte 3 257 696užívateľov. Užívatelia uskutočnili celkovo 1 834 443 782zobrazení z toho približne570 miliónov z mobilných zariadení.

Podrobnejšie

TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Centrálne pracovisko Študijný program: Ekonomika a manažment lesnícko-drevárskeho komplexu Študijný odbor: Stupeň štúd

TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Centrálne pracovisko Študijný program: Ekonomika a manažment lesnícko-drevárskeho komplexu Študijný odbor: Stupeň štúd TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Centrálne pracovisko Študijný program: Ekonomika a manažment lesnícko-drevárskeho komplexu Študijný odbor: Stupeň štúdia: Forma štúdia: Štandardná dĺžka štúdia: Udeľovaný

Podrobnejšie

spodárskeho sociálneho rozvoja obce Súlovce na oky

spodárskeho  sociálneho rozvoja  obce Súlovce na oky 1 PREHĽAD ŠTRUKTÚRY STRATÉGIE ROZVOJA SOCIÁLNYCH SLUŽIEB V OBCI PATA STRATEGICKÁ VÍZIA ROZVOJA SOCIÁLNYCH SLUŽIEB Cieľavedomá a koordinovaná starostlivosť o všetky kategórie obyvateľov obce, ktorá je zabezpečovaná

Podrobnejšie

STRATEGIA_ROZVOJA_Kmec

STRATEGIA_ROZVOJA_Kmec Integrácia sektorových politík, regionálneho a územného rozvoja v rámci implementácie Agendy 2030 Sekcia riadenia investícií Október 2018 + 421 2 2092 8xxx kontakt@vicepremier.gov.sk Štefánikova 15-011

Podrobnejšie

Ministerstvo ţivotného prostredia SR v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí SR a Organizáciou pre hospodársku spoluprácu a rozvoj Národný work

Ministerstvo ţivotného prostredia SR v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí SR a Organizáciou pre hospodársku spoluprácu a rozvoj Národný work Ministerstvo ţivotného prostredia SR v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí SR a Organizáciou pre hospodársku spoluprácu a rozvoj Národný workshop Smerom k zelenému rastu v podmienkach SR pod záštitou

Podrobnejšie

CURRICULUM VITAE OSOBNÉ ÚDAJE PRACOVNÉ SKÚSENOSTI VZDELANIE A ŠKOLENIA OSOBNÉ SCHOPNOSTI A ZRUČNOSTI OSOBNÉ ÚDAJE Meno Tibor Végh, PaedDr. Adresa Duna

CURRICULUM VITAE OSOBNÉ ÚDAJE PRACOVNÉ SKÚSENOSTI VZDELANIE A ŠKOLENIA OSOBNÉ SCHOPNOSTI A ZRUČNOSTI OSOBNÉ ÚDAJE Meno Tibor Végh, PaedDr. Adresa Duna CURRICULUM VITAE OSOBNÉ ÚDAJE PRACOVNÉ SKÚSENOSTI VZDELANIE A ŠKOLENIA OSOBNÉ SCHOPNOSTI A ZRUČNOSTI OSOBNÉ ÚDAJE Meno Tibor Végh, PaedDr. Adresa Dunajská Streda, Októbrová 1511/48, 929 01 Telefón +421

Podrobnejšie

Predškolská výchova vo svete 2

Predškolská výchova vo svete 2 Predškolská výchova vo svete 2 Kvalita raného vzdelávania Projekt OECD Thematic Review of Early Childhood Education and Care 1998 2012 Štúdie Starting Strong I III (2001, 2006, 2012) Päť ciest ku kvalite

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Priebeh a súčasný stav národného projektu 2014-2015 Poprad 29. máj, 2015 MICHAL KUBO Riaditeľ Popis projektu Projekt nie je na Slovensku novinkou Funguje od roku 2002 ako iniciatíva mimovládnej organizácie

Podrobnejšie

Prezentácia ústavu

Prezentácia ústavu Načo sú nám symboly? O čom je etnológia Gabriela Kiliánová Ústav etnológie, Slovenská akadémia vied, Bratislava 1 Štruktúra prezentácie Úvod Čo je etnológia, čomu sa venuje Výskum symbolov Prípadová štúdia

Podrobnejšie

Snímek 1

Snímek 1 I mplementačná agentúra p re Operačný p rogram Zamestnanosť a sociálna inklúzia Výzva OP ZaSI FSR 2012/2.1./02 a zameranie na rámcovú aktivitu 2.1.4 Bratislava, Bôrik, Výročná konferencia k HP MRK 10.12.2014

Podrobnejšie

LOŽEK V

LOŽEK V GEOGRAPHIA CASSOVIENSIS IX 2/2015 Politiky súdržnosti a podpora vzdelávania v marginalizovaných rómskych komunitách: Prípadová štúdia okresu Trebišov Jozef ANTOŠ, Alena ROCHOVSKÁ, Richard FILČÁK, Jurina

Podrobnejšie

Príloha k uzneseniu /a,b Vyjadrenia k prerokovaným žiadostiam o akreditáciu študijných programov na 111. zasadnutí AK - vysoké školy Číslo žiad

Príloha k uzneseniu /a,b Vyjadrenia k prerokovaným žiadostiam o akreditáciu študijných programov na 111. zasadnutí AK - vysoké školy Číslo žiad 81_19 (08.02.19) 54_19 (18.019) nový 82_19 (102.19) 89_19 (19.02.19) nový 90_19 (19.02.19) 572_18 (06.12.18) 9_19 (28.12.18) nový ošetrovateľstvo verejné zdravotníctvo elektronický obchod a manažment ekonomika

Podrobnejšie

Szolgayova

Szolgayova Bývanie a ŠF Slovensko Ing. arch. Elena Szolgayová, PhD. generálna riaditeľka sekcie bytovej politiky a mestského rozvoja, MDVRR SR Konferencia Využitie EŠIF pre podporu sociálneho bývania v ČR Praha,

Podrobnejšie

tudijný_plán_2018_schválený.pdf

tudijný_plán_2018_schválený.pdf KVP Predskúškové sústredenie na jarný termín OJS (. časť) KVP Predskúškové sústredenie na jarný termín OJS (. časť) SP KVP Predskúškové sústredenie na jarný termín OJS (. časť) KVP Predskúškové sústredenie

Podrobnejšie

Vnútorný predpis Číslo: 2/ Výzva na predkladanie žiadostí o Inštitucionálne projekty MTF STU Vypracovala: doc. Ing. Kristína Gerulová

Vnútorný predpis Číslo: 2/ Výzva na predkladanie žiadostí o Inštitucionálne projekty MTF STU Vypracovala: doc. Ing. Kristína Gerulová Vnútorný predpis Číslo: 2/2019 11. 03. 2019 Výzva na predkladanie žiadostí o Inštitucionálne projekty MTF STU Vypracovala: doc. Ing. Kristína Gerulová, PhD. Výzva na predkladanie žiadostí o Inštitucionálne

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Diskusia s poisťovňami o problematike: Poistenie domu a domácnosti/zodpovednosť fyzických osôb JUDr. Lucián Besterci, PhD., MBA vyštudoval Právnickú fakultu Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach a manažment

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU Platný od: 20.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU (a) Názov študijného odboru: (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa odbor študuje a štandardná dĺžka štúdia študijných programov pre tieto stupne vysokoškolského

Podrobnejšie

Prezentacia IPC RIFx

Prezentacia IPC RIFx Inštitucionalizácia inovácií v PSK - Inovačné partnerské centrum CIELE PROJEKTU Celkový cieľ projektu: koordinácia podpory regionálneho rozvoja v Prešovskom kraji vytvorením Inovačného Partnerského Centra

Podrobnejšie

Kritériá Právnická fakulta

Kritériá Právnická fakulta Kritériá na získanie vedecko-pedagogického titulu docent a kritériá na získanie vedecko-pedagogického titulu profesor Trnavskej univerzity v Trnave, Právnickej fakulty Kritériá na získanie vedecko-pedagogického

Podrobnejšie

Zaverecna sprava

Zaverecna sprava SCIENTOMETRICKÁ ANALÝZA VEDECKÉHO VÝKONU ÚSTAVOV TRETIEHO ODDELENIA SLOVENSKEJ AKADÉMIE VIED Miroslav Medveď, Ferdinand Devínsky, Juraj Barta, Martin Hric Akademická rankingová a ratingová agentúra (ARRA)

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - 3 PrednaskaMiroslavDrobny2

Microsoft PowerPoint - 3 PrednaskaMiroslavDrobny2 Data Centrum Miest a Obcí Elektronické služby slovenských samospráv Miroslav Drobný prezident Občianske združenie eslovensko predseda Komisie pre informatizáciu samospráv Únia miest Slovenska poslanec

Podrobnejšie

Žiadosť o akreditáciu

Žiadosť o akreditáciu Operačný program: Prioritná os: Prijímateľ: Názov projektu: Kód žiadosti o NFP: Aktivita: Ľudské zdroje 1.Vzdelávanie Metodicko-pedagogické centrum Škola otvorená všetkým NFP312010D079 3. Zvyšovanie kompetencií

Podrobnejšie

Informačné listy predmetov OBSAH 1. PhD-804/16 Anglická právna terminológia PhD-807/16 Anglická právna terminológia PhD-845/16 Angli

Informačné listy predmetov OBSAH 1. PhD-804/16 Anglická právna terminológia PhD-807/16 Anglická právna terminológia PhD-845/16 Angli Informačné listy predmetov OBSAH 1. PhD-804/16 Anglická právna terminológia 1...2 2. PhD-807/16 Anglická právna terminológia 2...3 3. PhD-845/16 Anglická právna terminológia 3...4 4. PhD-841/16 Dokazovanie...

Podrobnejšie

Ročník Semester Typ predmetu Prednášky Semináre Cvičenia Prax Kontakt hod. Zápočet Skúška Kredity Študijný program: Učiteľstvo technických predmetov K

Ročník Semester Typ predmetu Prednášky Semináre Cvičenia Prax Kontakt hod. Zápočet Skúška Kredity Študijný program: Učiteľstvo technických predmetov K Študijný program: Učiteľstvo technických Povinné predmety študijného odboru 1 Z Sociálne a filozofické základy P 1 0 0 0 1 0 1 3 výchovy a 1 Z Biológia mládeže a školská hygiena P 1 0 0 0 1 1 0 3 1 Z Všeobecná

Podrobnejšie

Národný program boja proti chudobe a sociálnemu vylúčeniu – návrh

Národný program boja proti chudobe a sociálnemu vylúčeniu – návrh Národný program Slovenskej republiky k Európskemu roku boja proti chudobe a sociálnemu vylúčeniu (2010) Máj 2009 Úvod... 3 1. Vnútroštátny kontext... 4 1.1. Úlohy a národná stratégia boja proti chudobe...

Podrobnejšie

Zdravotná pomoc a zvýšenie zdravotného povedomia

Zdravotná pomoc a zvýšenie zdravotného povedomia Budovanie zdravých rómskych komunít II. kapitola Podpora zdravia Ing. Jana Maciaková Zdravotná pomoc a zvýšenie zdravotného povedomia Cieľ: Umožniť účastníkom vzdelávania pochopiť zdravotnú situáciu európskych

Podrobnejšie

POZVÁNKA NA XII. MEDZINÁRODNÚ VEDECKÚ KONFERENCIU MLADÝCH VEDECKÝCH PRACOVNÍKOV A DOKTORANDOV MLADÁ VEDA 2015 Veda a krízové situácie októbra

POZVÁNKA NA XII. MEDZINÁRODNÚ VEDECKÚ KONFERENCIU MLADÝCH VEDECKÝCH PRACOVNÍKOV A DOKTORANDOV MLADÁ VEDA 2015 Veda a krízové situácie októbra POZVÁNKA NA XII. MEDZINÁRODNÚ VEDECKÚ KONFERENCIU MLADÝCH VEDECKÝCH PRACOVNÍKOV A DOKTORANDOV MLADÁ VEDA 2015 Veda a krízové situácie 14. 15. októbra 2015 Žilina Konferencia sa koná pod záštitou prof.

Podrobnejšie

Stratégia vysokej školy v oblasti internacionálizácie

Stratégia vysokej školy v oblasti internacionálizácie Stratégia slovenských vysokých škôl v oblasti internacionalizácie Peter Fabián, Jarmila Červená, Lenka Kuzmová Žilinská univerzita v Žiline Internacionalizácia vzdelávania, vedy a inovatívneho podnikania

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU MOLEKULÁRNA CYTOLÓGIA

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU MOLEKULÁRNA CYTOLÓGIA Platný od: 22.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU MOLEKULÁRNA CYTOLÓGIA (a) Názov študijného odboru: Molekulárna cytológia (anglický názov "Molecular Cytology") (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa

Podrobnejšie

Microsoft Word - pk08015_03.doc

Microsoft Word - pk08015_03.doc Návrh na zriadenie Inštitútu kriminológie Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky Úvod Podoba kriminality v Slovenskej republike sa na začiatku tretieho tisícročia veľmi priblížila podobe kriminality

Podrobnejšie

Jesenná akadémia 2017: Demokratické školské prostredie pre všetkých Jesenná akadémia je vzdelávací program zameraný na podporu demokratického školskéh

Jesenná akadémia 2017: Demokratické školské prostredie pre všetkých Jesenná akadémia je vzdelávací program zameraný na podporu demokratického školskéh Jesenná akadémia 2017: Demokratické školské prostredie pre všetkých Jesenná akadémia je vzdelávací program zameraný na podporu demokratického školského prostredia v Slovenskej republike. Jej cieľom je

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU ODBOROVÁ DIDAKTIKA

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU ODBOROVÁ DIDAKTIKA Platný od: 20.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU ODBOROVÁ DIDAKTIKA (a) Názov študijného odboru: Odborová didaktika (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa odbor študuje a štandardná dĺžka štúdia študijných

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU ANDRAGOGIKA

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU ANDRAGOGIKA Platný od: 20.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU ANDRAGOGIKA (a) Názov študijného odboru: Andragogika (anglický názov "Andragogy") (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa odbor študuje a štandardná

Podrobnejšie

INTERPOLIS 2016

INTERPOLIS 2016 Interpolis OZ, Fakulta politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela, Centrum krízového riadenia, Právnicka fakulta Univerzity Mateja Bela a Fakulta sociálnych vied Univerzity sv. Cyrila

Podrobnejšie

Efektívnosť využívania informačných zdrojov vo vedecko-výskumnom procese a výuke

Efektívnosť využívania informačných zdrojov vo  vedecko-výskumnom procese a výuke Efektívnosť využívania informačných zdrojov vo vedecko- výskumnom procese a výuke Jana Ilavská ilavska@vili.uniba.sk Filozofická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave Inforum 2009: 15. konference

Podrobnejšie

Microsoft Word - obj_knihy_ 2019_zoznam

Microsoft Word - obj_knihy_ 2019_zoznam Štátna vedecká knižnica, Hlavná 99, 081 89 PREŠOV ZOZNAM OBJEDNÁVOK 2019 zverejnených podľa zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám Por. čís. Popis objednaného plnenia Cena s DPH v alebo

Podrobnejšie

Príprava štátnej politiky mestského rozvoja

Príprava štátnej politiky mestského rozvoja MOBILITA V NÁRODNOM A EURÓPSKOM KONCEPTE MESTSKÉHO ROZVOJA CityChangers SK 24.1.2019, Bratislava MESTÁ V CENTRE SVETOVÉHO ZÁUJMU - OSN Cieľ 11: urobiť mestá inkluzívnymi, bezpečnými, odolnými a udržateľnými

Podrobnejšie

Milí študenti, ďakujeme Vám za vyplnenie predmetovej ankety za jednotlivé semestre akademického roku 2015/16. Jej výsledky sme zoradili podľa jednotli

Milí študenti, ďakujeme Vám za vyplnenie predmetovej ankety za jednotlivé semestre akademického roku 2015/16. Jej výsledky sme zoradili podľa jednotli Milí študenti, ďakujeme Vám za vyplnenie predmetovej ankety za jednotlivé semestre akademického roku 2015/16. Jej výsledky sme zoradili podľa jednotlivých katedier, v obsahu uvádzame názvy jednotlivých

Podrobnejšie

INFORMAČNÝ LIST ÚSPEŠNE ZREALIZOVANÉHO PROJEKTU

INFORMAČNÝ LIST ÚSPEŠNE ZREALIZOVANÉHO PROJEKTU august 2012 Podporujeme výskumné aktivity na Slovensku/ Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ INFORMAČNÝ LIST ÚSPEŠNE ZREALIZOVANÉHO PROJEKTU Názov projektu Centrum excelentnosti 5osového obrábania

Podrobnejšie

PROGRAM VÝMEN MEDZI MINISTERSTVOM ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY A MINISTERSTVOM EURÓPY A ZAHRANIČNÝCH VECÍ FRANCÚZSKEJ REPUBLI

PROGRAM VÝMEN MEDZI MINISTERSTVOM ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY A MINISTERSTVOM EURÓPY A ZAHRANIČNÝCH VECÍ FRANCÚZSKEJ REPUBLI PROGRAM VÝMEN MEDZI MINISTERSTVOM ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY A MINISTERSTVOM EURÓPY A ZAHRANIČNÝCH VECÍ FRANCÚZSKEJ REPUBLIKY V OBLASTI ŠKOLSTVA, JAZYKOVÉHO VZDELÁVANIA, UNIVERZITNEJ

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU MOLEKULÁRNA BIOLÓGIA

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU MOLEKULÁRNA BIOLÓGIA Platný od: 22.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU MOLEKULÁRNA BIOLÓGIA (a) Názov študijného odboru: Molekulárna biológia (anglický názov "Molecular Biology") (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa odbor

Podrobnejšie

Hodnotenie vplyvu univerzity: prípadová štúdia vplyvu výdavkov študentov EU v Bratislave Štefan Rehák Katedra verejnej správy a regionálneho rozvoja N

Hodnotenie vplyvu univerzity: prípadová štúdia vplyvu výdavkov študentov EU v Bratislave Štefan Rehák Katedra verejnej správy a regionálneho rozvoja N Hodnotenie vplyvu univerzity: prípadová štúdia vplyvu výdavkov študentov EU v Bratislave Štefan Rehák Katedra verejnej správy a regionálneho rozvoja NHF EUBA Štúdie ekonomických vplyvov dôvody typy analýz

Podrobnejšie

nadpis

nadpis Žilinská univerzita v Žiline Fakulta humanitných vied Katedra anglického jazyka a literatúry Štúdium na KAJ Študijné programy Učiteľstvo akademických predmetov v kombináciách: Bakalárske štúdium anglický

Podrobnejšie

Výročná správa za rok 2008 občianskeho združenia PERSONA Poslaním občianskeho združenia PERSONA je pomoc občanom v nepriaznivej životnej situácii a vy

Výročná správa za rok 2008 občianskeho združenia PERSONA Poslaním občianskeho združenia PERSONA je pomoc občanom v nepriaznivej životnej situácii a vy Výročná správa za rok 2008 občianskeho združenia PERSONA Poslaním občianskeho združenia PERSONA je pomoc občanom v nepriaznivej životnej situácii a vytváranie podnetného priestoru pre organizovanie výchovných,

Podrobnejšie

KATOLÍCKA UNIVERZITA V RUŽOMBERKU. formujúca myseľ i srdce. PEDAGOGICKÁ FAKULTA Hrabovská cesta 1, Ružomberok tel.:

KATOLÍCKA UNIVERZITA V RUŽOMBERKU. formujúca myseľ i srdce. PEDAGOGICKÁ FAKULTA Hrabovská cesta 1, Ružomberok   tel.: KATOLÍCKA UNIVERZITA V RUŽOMBERKU. formujúca myseľ i srdce. PEDAGOGICKÁ FAKULTA Hrabovská cesta 1, 034 01 Ružomberok www.ku.sk, tel.: +421 44 432 68 42, mobil: +421 918 722 041, e-mail: dekanat.pf@ku.sk

Podrobnejšie

Microsoft Word _5_

Microsoft Word _5_ DODATOK Č. 4 K ZMLUVE O POSKYTNUTÍ NENÁVRATNÉHO FINANČNÉHO PRÍSPEVKU uzavretý v zmysle 269 ods. 2 zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov, v zmysle 47a ods. 1 zákona č. 40/1964

Podrobnejšie

Sprava_a_hodnotenie_inauguracnej_komisie_doc_Zaitseva1

Sprava_a_hodnotenie_inauguracnej_komisie_doc_Zaitseva1 Žilinská univerzita v Žiline Fakulta riadenia a informatiky Správa a hodnotenie inauguračnej komisie Zloženie inauguračnej komisie: Predseda: Členovia: Oponenti: prof. RNDr. Jaroslav Janáček, CSc. FRI,

Podrobnejšie

EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 PRÍLOHY k návrhu NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY ktorým sa ustanovuj

EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 PRÍLOHY k návrhu NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY ktorým sa ustanovuj EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli 30. 5. 2018 COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 PRÍLOHY k návrhu NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY ktorým sa ustanovuje program Kreatívna Európa (na roky 2021 až 2027) a

Podrobnejšie

DOHOVOR RADY EURÓPY O PREDCHÁDZANÍ NÁSILIU NA ŽENÁCH A DOMÁCEMU NÁSILIU A O BOJI PROTI NEMU Istanbulský dohovor V BEZPEČÍ V BEZPEČÍ PRED STRACHOM PRED

DOHOVOR RADY EURÓPY O PREDCHÁDZANÍ NÁSILIU NA ŽENÁCH A DOMÁCEMU NÁSILIU A O BOJI PROTI NEMU Istanbulský dohovor V BEZPEČÍ V BEZPEČÍ PRED STRACHOM PRED DOHOVOR RADY EURÓPY O PREDCHÁDZANÍ NÁSILIU NA ŽENÁCH A DOMÁCEMU NÁSILIU A O BOJI PROTI NEMU Istanbulský dohovor V BEZPEČÍ V BEZPEČÍ PRED STRACHOM PRED NÁSILÍM AKÝ JE ÚČEL DOHOVORU? Dohovor Rady Európy

Podrobnejšie

phddses

phddses I. ŠTUDIJNÁ ČASŤ ŠTUDIJNÝ PROGRAM DOKTORANDSKÉHO ŠTÚDIA V AKADEMICKOM ROKU 2013/2014 1. ročník kreditového štúdia, denná a externá forma A. Povinné predmety Hlavný predmet doktorandského štúdia 2 PH 4

Podrobnejšie

E K O N O M I C K Á U N I V E R Z I TA V B R A T I S L A V E

E K O N O M I C K Á U N I V E R Z I TA     V    B R A T I S L A V E Zadanie zákazky Postupom podľa 9 ods. 9 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov 1. Identifikácia verejného obstarávateľa Názov: Ekonomická univerzita v Bratislave

Podrobnejšie

Poberatelia dávky v hmotnej núdzi v kontexte zmien v systéme pomoci v hmotnej núdzi

Poberatelia dávky v hmotnej núdzi v kontexte zmien v systéme pomoci v hmotnej núdzi Poberatelia dávky v hmotnej núdzi v kontexte zmien v systéme pomoci v hmotnej núdzi (výsledky empirického výskumu realizovaného v súbore bývalých a aktuálnych poberateľov DvHN) Obsah 1. Ciele empirického

Podrobnejšie

CHUDOBA KOSICE Program konferencie

CHUDOBA KOSICE Program konferencie V rámci Európskeho roku boja proti chudobe a sociálnemu vylúčeniu Fórum kresťanských inštitúcií Sociálna subkomisia KBS Teologická fakulta Katolíckej univerzity Košice Košický samosprávny kraj Mesto Košice

Podrobnejšie

SLOVENSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA V BRATISLAVE Strojnícka fakulta Možnosti pri vytváraní projektových partnerstiev medzi SjF STU v Bratislave a firmami P

SLOVENSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA V BRATISLAVE Strojnícka fakulta Možnosti pri vytváraní projektových partnerstiev medzi SjF STU v Bratislave a firmami P SLOVENSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA V BRATISLAVE Strojnícka fakulta Možnosti pri vytváraní projektových partnerstiev medzi SjF STU v Bratislave a firmami Prof. Ing. Ľubomír Šooš, PhD. Ing. Katarína Grandová

Podrobnejšie

Akú úlohu zohráva materinský jazyk pri diagnostike komunikačnej kompetencie dieťaťa?

Akú úlohu zohráva materinský jazyk pri diagnostike  komunikačnej kompetencie dieťaťa? AKÚ ÚLOHU ZOHRÁVA MATERINSKÝ JAZYK PRI DIAGNOSTIKE KOMUNIKAČNEJ KOMPETENCIE DIEŤAŤA? PhDr. Miroslava Čerešníková, PhD., ÚRŠ FSVaZ UKF v Nitre VEGA -> 1/0845/15: Jazyková kompetencia rómskych žiakov v prvom

Podrobnejšie

JUDr

JUDr ŽIVOTOPIS Osobné údaje Meno a priezvisko: Lucia Kurilovská Tituly: Dr. h. c. prof., JUDr., PhD. Narodená: 1967 Vzdelanie 2017 Univerzita Komenského v Bratislave (prof.) 2017 Policejní akademie České republiky

Podrobnejšie

Microsoft Word - Rozvrh BISLA_Zimny semester_1415.doc

Microsoft Word - Rozvrh BISLA_Zimny semester_1415.doc Rozvrh hodín zimný semester 2014 / 2015 1. ročník Pondelok Vyučujúci Výučba Miestnosť 10:35 12:05 Verejná správa Fábry SK Johnson Room 13:00 14:30 Úvod do politológie 1 Abrahám EN Johnson Room Utorok 9:00

Podrobnejšie

Click here to add title

Click here to add title Princípy inovatívneho doktorandského štúdia: výzvy a odporúčania pri ich implementácii Alexandra Bitušíková UMB Banská Bystrica SAIA, Bratislava, 3. 12. 2014 Menu Doktorandské štúdium: európske a globálne

Podrobnejšie

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Spolupráca Stavebnej fakulty STU v Bratislave so zamestnávateľmi Rokovanie Sektorovej rady pre stavebníctvo Prof. Ing. Alojz Kopáčik, PhD. Stavebná fakulta STU v Bratislave Študijné programy V súčasnosti

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU ANTROPOLÓGIA

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU ANTROPOLÓGIA Platný od: 22.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU ANTROPOLÓGIA (a) Názov študijného odboru: Antropológia (anglický názov "Antropology") (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa odbor študuje a štandardná

Podrobnejšie