NEWSLETTER 28 Informačný leták mesta Nitry: Delegáciám z partnerských miest sa v Nitre páčilo Na mestských slávnostiach Nitra, milá Nitra,

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "NEWSLETTER 28 Informačný leták mesta Nitry: Delegáciám z partnerských miest sa v Nitre páčilo Na mestských slávnostiach Nitra, milá Nitra,"

Prepis

1 NEWSLETTER 28 Informačný leták mesta Nitry: Delegáciám z partnerských miest sa v Nitre páčilo Na mestských slávnostiach Nitra, milá Nitra, ktoré sa uskutočnili začiatkom júla, prijali pozvanie mesta aj delegácie partnerských miest z Báčskeho Petrovca, Vesprému, Zielonej Góry, Kroměříža, Osijeku, a Českých Budĕjovíc. Primátor Nitry Jozef Dvonč, jeho zástupcovia Martin Nemky a Ján Vančo, prednosta mestského úradu Igor Kršiak a poslanci mestského zastupiteľstva Jozef Trandžík, František Hollý, Milan Burda a Dominika Tekeliová diskutovali o ďalšej spolupráci v rámci jednotlivých projektov a spoločných aktivít. Je nutné podotknúť, že všetkým delegáciám sa na slávnostiach páčilo. Iste aj preto, že mali zabezpečený zaujímavý program i sprievod v podobe zástupcov z mestského zastupiteľstva i útvaru propagácie a cestovného ruchu. V mene delegácie Vesprém vám chcem poďakovať za vaše vrelé prijatie a pohostinnosť, ktorú naša delegácia dostala od vás a vašich kolegov počas pobytu v Nitre. Verím, že budeme pokračovať v spolupráci medzi našimi mestami, konštatoval v liste viceprimátor mesta Vesprém Lajos Németh. K listu maďarského viceprimátora sa pridal aj zástupca primátora mesta Osijek Boris Piližota, ktorý, okrem iného, konštatoval: Mesto Osijek a Nitra sú priateľmi už 20 rokov. Teším sa na ďalšiu spoluprácu medzi našimi mestami, s cieľom prehĺbiť ekonomické, kultúrne a športové a iné oblasti spolupráce. Čo dodať na záver? Iba to, že spolupráca Nitry spoločne s partnerskými mesta pokračuje na výbornej úrovni s cieľom výmeny skúsenosti v rámci jednotlivých oblastí, či už je to umenie, kultúra, veda, šport vzdelávanie, životné prostredie, ale aj výmeny skúseností v rámci európskych projektov. FOTO: Primátor Jozef Dvonč dostal dar aj od starostu obce Báčskeho Petrovec Srđana Simića. A všetky delegácie tiež odchádzali so spomienkovými darmi, ktoré dostali od nášho mesta.

2 Najviac kilometrov opäť najazdil Marek Pozdech Aj tento rok brázdili cyklisti cesty a zapojili sa do celoslovenskej akcie Do práce na bicykli. Mesto Nitra túto akciu dlhodobo podporuje, potešiteľnou správou je, že do roku 2020 je v pláne vybudovanie ďalších 27 km cyklotrás. Zástupkyňa prednostu Ivana Buranská poďakovala účastníkom, ktorí sa v Nitre zapojili do akcie a ocenila, že využívali (nielen v rámci podujatia) alternatívnu dopravu pri preprave do práce. V rámci celého Slovenska bolo najazdených v 1,1 mil. kilometrov, zníženie oxidu uhličitého je skoro 315-tis. kilometrov. Čo sa týka výsledkového sumáru v Nite, najväčší počet jázd mali Autopsíci (142), v rámci jednotlivcov zvíťazil so 46 jazdami Vladimír Nemčovič z tímu Dusiči. Najväčší počet kilometrov malo družstvo Atopsíkov (2001 km), viac ako polovicu z nich absolvoval Marek Pozdech (1104 km), ktorý podobne ako v minulých rokoch, zvíťazil ako jednotlivec s najväčším počtom kilometrov. Do súťaže sa zapojili aj zamestnanci Mestského úradu v Nitre v zložení Elena Klenková, Eva Ganóczyová, Pavol Ferčák a bývalý zamestnanec mestského úradu Robert Šiška. FOTO: Spoločná fotka ocenených cyklistov, ktorým za ich aktivity poďakovala zástupkyňa prednostu Ivana Buranská.

3 Nitrianska letná univerzita desiatykrát Aj tento rok pokračoval úspešný projekt nitrianskych univerzít Univerzity Konštantína Filozofa a Slovenskej poľnohospodárskej univerzity Nitrianska letná univerzita. Projekt bol určený pre deti vo veku 8 až 11 rokov, aktivity boli rozdelené do rôznych tematických okruhov. Do projektu sa opäť zapojilo i Mesto Nitra, Nitrianska letná univerzita bola otvorená slávnostnou imatrikuláciou na SPU v Nitre a ukončená slávnostnou promóciou 14. júla v Aule Univerzity Konštantína Filozofa. Akiste zaujímavou skutočnosťou je, že deti sa hravou a najmä tvorivou formou oboznámili s akademickým prostredím i rozmanitými okruhmi študijných programov oboch univerzít. Podujatie splnilo svoje poslanie, žiaci získali nové vedomosti, zručnosti a skúsenosti, začo im boli udelené certifikáty s titulom Academicus Nitriensis Jr. Mesto sa na slávnostnom udeľovaní titulov zastupovala vedúca odboru školstva, mládeže a športu Mária Orságová. FOTO: Certifikáty s titulom Academicus Nitriensis Jr. prebralo viac ako 60 žiakov.

4 Koncert amerických študentov bude v piatok Mesto Nitra pozýva na koncert amerických študentov z partnerského mesta Naperville, ktorý bude v piatok 21.júla od h v nitrianskej Synagóge. Zbor pôsobí viac ako 30 rokov, v súčasnosti má viac ako 360 spevákov. Na koncerte zaznejú piesne súčasných autorov, ale aj ľudové, sakrálne a folkové piesne i gospely. Okrem iných autorov si budete môcť vypočuť aj skladby od svetoznámnych hudobných skladateľov, ktorými určite sú Schubert, Mendelssohn, či Haydn. Na koncerte potvrdil účasť aj veľvyslanec Spojených štátov amerických v Slovenskej republike Adam Sterling. Ak máte radi kvalitnú hudbu, neváhajte a prídite podporiť potleskom mladých hudobníkov, ktorí sa tešia na stretnutia s vami. Hlavným usporiadateľom koncertu je Mesto Nitra. Vstup na koncert je voľný. Ilustračné foto:

5 Nitra chce byť Európskym mestom športu, k titulu jej pomôžu známi ambasádori Nitra chce byť Európskym mestom športu v roku O titule, aj tento rok, rozhodne Asociácia európskych miest športu. Samozrejme, potenciál na zisk titulu naše mesto akiste má, nakoľko úspechy jednotlivcov i kolektívov sú pravidelné. Zo strany mesta tiež pravidelne pokračuje dotačná podpora vrcholového i rekreačného športu, mládeže, napreduje výstavba a rekonštrukcia nitrianskych športovísk s tým, že je plánované rozšírenie infraštruktúry cyklotrás a modernizácia futbalového štadióna. Olympijskí víťazi a majstrovské kolektívy V rámci vrcholového športu má Nitra dlhodobo viaceré významné úspechy. Hokejisti, volejbalisti či futbalisti v mládežníckych a juniorských súťažiach patria medzi elitné kolektívne družstvá, ktoré každoročne získavajú tituly. Čo sa týka jednotlivcov, v meste pod Zoborom tiež vyrástli olympijskí medailisti - zlatý chodec Matej Tóth (Rio, 2016) či bronzoví zápasníci vo voľnom štýle Dan Karabín a Július Strnisko (Moskva, 1980). Podpora športu zo strany mesta pokračuje Dôvody nitrianskych športových úspechov netreba dlho hľadať. Sú najmä preto, že podpora športu zo strany mesta pokračuje nielen na profesionálnej, ale aj rekreačnej úrovni. Dotácie na činnosť pre kluby, prenájmy a správu všetkých športovísk sú bonusom navyše, ktorý nie je vo viacerých (i väčších) mestách samozrejmosťou. Projekt, ale nie je založený na dotačnej schéme, a preto snahou mesta bude vytvoriť hlavne pozitívny vzťah k športu spoluprácou so športovými klubmi a verejnosťou pri príprave a organizovaní športových podujatí. Vytvorením systému propagácie športových klubov, športovísk a podujatí prostredníctvom webovej stránky alebo cez sociálne médiá budú môcť občania ľahšie získať

6 informácie o športe. Tieto môžu následne využiť k aktívnemu alebo pasívnemu športovaniu. Vytvorený systém sa bude využívať aj po roku Primátor Nitry Jozef Dvonč: Chceme byť Európskym mestom športu 2018 Máme ambíciu, po Košiciach a Banskej Bystrici, stať sa Európskym mestom športu. A to znamená, že musíme otvoriť verejnosti všetky športoviská. Podľa môjho názoru, optimálna podpora športu je, aby bol dotovaný nielen vrcholový, ale aj rekreačný šport. Opravy a výstavba viacerých športovísk neustále pokračujú, nakoľko nám záleží na zmysluplnom využívaní voľného času u detí a mládeže ako aj na skutočnosti, aby seniorské aj mládežnícke mužstvá boli úspešné a napredovali, potvrdil ambiciózny plán Nitry primátor Jozef Dvonč. Titul by bol odmenou a motiváciou do ďalšej činnosti Aj preto by bolo udelenie titulu Európskeho mesta 2018 pre Nitru odmenou a motiváciou do ďalšej činnosti. V prípade úspechu bude medzi ciele projektu patriť aj pozitívna prezentácia športových aktivít s tým, aby sa do nich pravidelne zapájalo čo najviac občanov mesta. Snahou mesta bude prilákať k športu čo najväčší počet obyvateľov a návštevníkov mesta každej vekovej kategórie. Mesto chce svojimi aktivitami prilákať aj ľudí, ktorí doteraz nešportovali alebo sa športu venovali zriedka. Zároveň, bude okrem propagácie športu, pozitívne zviditeľňované i samotné mesto Nitra doma aj v zahraničí. Pomôžu aj ambasádori športu K tomu, aby Nitra bola v rámci projektu úspešná akiste pomôžu i ambasádori majster sveta v hokeji a v súčasnosti asistent trénera hokejistov Nitry Dušan Milo, tréner volejbalistov Nitry a bývalý elitný reprezentačný nahrávač Marek Kardoš, legendárny futbalový záložník Ľubomír Moravčík, medailista z viacerých boxerských šampionátov a tréner Tibor Hlavačka, moderátor športových novín Peter Varinský, organizátor viacerých športových bežeckých podujatí Jozef Husárik, či slovenský reprezentant v bocii Lukáš Baláži.. Hlavnou úlohou ambasádorov bude šíriť myšlienku Európskeho mesta športu medzi verejnosťou, prilákať občanov k športovaniu, zúčastňovať sa športových podujatí, besied a prednášok. Pripravujú sa besedy a rozmanité športové akcie pre verejnosť Besedy a prednášky, rozmanité športové akcie tam budete môcť stretnúť tieto známe športové legendy. Nitra je športovým mestom. Dokazuje to dlhodobo. Úspechy na vrcholovej úrovni, prepracovaná výchova mládeže sú zreteľným dôkazom toho, že ak Nitra titul Európskeho mesta športu 2018 získa, bude zaslúžený. Výsledok bude známy v septembri Návšteva hodnotiacej komisie je naplánovaná v septembri, kedy sa rozhodne o zisku titulu. Výsledok by mal byť určený do dvoch týždňov. V prípade úspechu bude Nitre v novembri tohto roku odovzdaná vlajka s titulom Európske mesto športu 2018.

7 Výbor mestskej č. 6 Zobor, Dražovce informuje Priatelia viem, je čas prázdnin a dovoleniek, koho by už zaujímalo, čo píšu noviny. Aj napriek tomu, dovoľte, aby som sa krátko zastavil pri dvoch hodnotných podujatiach, ktoré sa uskutočnili v našej mestskej časti Zobor-Dražovce. Kto permanentne sleduje dianie okolo odkrývania a reštaurovania zoborského kláštora a ruín kostola sv. Jozefa v priestoroch zoborskej nemocnice, si určite nenechal ujsť kultúrno-duchovné podujatie, konané v rámci celomestskej akcie Noc kostolov. Bolo zorganizované na vysokej profesionálnej úrovni, aj čo sa týka obsadenia umelcami, výberom tém a prevedením. Osobitný náboj tomuto podujatiu vtisol najmä večerný program za svetiel reflektorov. O charizme Dražovského kostolíka netreba pochybovať. Umocňuje ju aj piaty úspešný ročník kultúrno-spoločenského podujatiaa Raňajky v tráve pri Dražovskom kostolíku, konanom poslednú júnovú nedeľu. Je to ďalší originálny projekt, ktorý si zaslúži našu pozornosť. Jasným dôkazom úspešnosti je množstvo zúčastnených ľudí nielen z Nitry. Čistá oáza pokoja a pohody v dnešnom uponáhľanom svete. V protiklade týchto podujatí, ktoré nás upriamujú na históriu popretkávanú s kladnými emocionálnymi zážitkami, je pohľad na novobudovaný priemyselný park, mimochodom, krásne viditeľný od Dražovského kostolíka, ktorý reprezentuje svojou dynamikou, s akou sa rozrastá, súčasnú zrýchlujúcu sa špirálu nášho života. Čo nevidieť, od Dražovského kostolíka je, že v Kultúrnom dome Dražovce sa začala budovať prístavba výdajne stravy, ktorá by mala byť dohotovená začiatkom septembra. Nuž, už by nič nemalo brániť plnohodnotnému využitiu tohto zariadenia na kultúrno- spoločenské podujatia. Ďalej veľmi pekne zhotovenú súvislú opravu komunikácie na Smrekovej ulici. Čochvíľa budú odstránené aj dopravné obmedzenia v hornej časti Chmeľovej doliny, kde končí druhá etapa súvislej opravy cestného telesa tejto komunikácie, takže už bude obnovená v celej dĺžke. Pred nedávnom bola daná do užívania aj obnovená ulica Malá Podhájska. Naproti tomu, budovanie kanalizácie Západoslovenskou vodárenskou spoločnosťou na území Zobora, prináša so sebou aj otázky kvalitnej spätnej úpravy povrchu predmetných komunikácií tak, aby spĺňali štandardy modernej komunikácie v obytných zónach. Viacerí z nás si určite všimli, že v dotykovej časti s intravilánom Zobora prebieha ťažba drevnej hmoty. Niektorí občania s takýmto postupom nie sú stotožnení a obávajú sa že na vyťaženej ploche bude pokračovať výstavba. Šetrením som zistil že nájomca postupuje podľa schváleného Plánu starostlivosti o les na roky Obnova porastu bude prebiehať prirodzenou formou s ohľadom na zachovanie pôvodného zloženia drevín. Čo povedať na záver. Dovolenkový a prázdninový čas je v plnom prúde, okrem striedajúcich sa dní teplých s ešte teplejšími, za povšimnutie stojí aj to, že marhuľové stromy na základe vlahového deficitu a pálivého slnka, doslova zhodili svoje plody o 2 týždne skôr ako v predchádzajúce roky a to bola úroda už prebratá jarnými mrazmi. Takže bude viacej marhuľovice ako kompótov. Všetkým prajem veľa zdravia, radostné prežitie prázdnin a dovoleniek. Ing. Miloslav Hatala

8 Prezentácia Nitry v chorvátskom Osijeku Mesto Nitra prijalo pozvanie od primátora Ivana Vrkića z partnerského mesta Osijek na oslavy Dní patrónov mesta. Oficiálna delegácia prezentovala Nitru v priestoroch Fakulty stavebného inžinierstva ako rozvíjajúce sa moderné mesto s víziou postupného pretvárania mesta cez projekt Smart City. Nitra ako jedno z partnerských miest chorvátskeho Osijeku zároveň predstavila a ponúkla na degustáciu vína z domácich viníc. Zástupcovia oboch miest rokovali o prípravách na recipročné oslavy podpísania Charty o partnerskej spolupráci, ktorá tento rok v decembri oslávi 20. výročie. Obe krajiny chcú spolu realizovať nové projekty, otvárať nové témy vzájomnej pomoci a podpory. Mesto Nitra pri tejto príležitosti chce finančne pomôcť Spolku slovenských Slovákov, slovenskej komunite žijúcej práve v Osijeku, ktorá udržiava naše slovenské tradície v zahraničí. Delegáciu tvorili prednosta MsÚ Igor Kršiak, poslanec MZ Ján Greššo a vedúca Útvaru propagácie a CR Mariana Záturová. Vydalo: Mesto Nitra - Útvar propagácie a cestovného ruchu, referát redakcie a propagácie, Mestský úrad v Nitre

9

Microsoft Word - Newsletter-49.docx

Microsoft Word - Newsletter-49.docx NEWSLETTER 49 Informačný leták mesta Nitry 18. 12. 2017 Rok 2017 v kocke Nitru v septembri navštívila hodnotiaca komisia ACES Europe, ktorá rozhodla, že Nitra bude Európskym mestom športu v roku 2018.

Podrobnejšie

PROJEKTY_2017_na_web

PROJEKTY_2017_na_web Kultúrna pamiatka roka 2016 Fénix XII. ročník celoštátnej súťaže Fénix Kultúrna pamiatka roka 2016. Súťaže sa mohli zúčastniť vlastníci/správcovia všetkých národných kultúrnych pamiatok alebo samosprávy

Podrobnejšie

Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: prihlasovanie sa na

Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: prihlasovanie sa na Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: 1.7.2019 prihlasovanie sa na jednotlivé aktivity CSPR, predstavenie aktivít priestor

Podrobnejšie

VYROCNA SPRAVA 2010

VYROCNA SPRAVA 2010 VÝROČNÁ SPRÁVA ZA ROK 2010 RUMANSKÝ ART CENTRE, n.o. Demänová 278, 03101 Liptovský Mikuláš V Liptovskom Mikuláši 24.03.2011 OBSAH 1) Úvodné slovo predsedu správnej rady 2) Správa o činnosti za rok 2010

Podrobnejšie

SKYBOX_290x200_GOLD_press

SKYBOX_290x200_GOLD_press ŠK SLOVAN BRATISLAVA ŠK Slovan Bratislava vznikol v roku 1919 a s takmer 100-ročnou históriou je najúspešnejším futbalovým klubom na Slovensku. Právom sa môže pýšiť najväčším klubovým úspechom na Slovensku

Podrobnejšie

Priorita 1 (Špecifický cieľ) Číslo Miesto Realizátor (lokalita) (vlastník investície) 1 č. Opatrenie rozpočet žiadateľa Názov inv

Priorita 1 (Špecifický cieľ) Číslo Miesto Realizátor (lokalita) (vlastník investície) 1 č. Opatrenie rozpočet žiadateľa Názov inv 6 7 8 9 0 Priorita (Špecifický cieľ) Miesto Realizátor (lokalita) (vlastník č. Opatrenie Rekonštrukcia a rozšírenie siete rozhlasového vedenia ( exist.a nové rozvody a zariadenia) obec Rozšírenie a rekonštrukcia

Podrobnejšie

(Microsoft Word - Akcie 2015 MsKS + mesto Topo\276\350any)

(Microsoft Word - Akcie 2015 MsKS + mesto Topo\276\350any) Orientačný a informatívny zoznam kultúrno-spoločenských podujatí v meste Topoľčany v roku 2015 (profesionálne programy, divadlá, koncerty a aktuálne informácie o jednotlivých programoch budú zverejňované

Podrobnejšie

Dotazník pre prípravu Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja obce Súlovce na roky Návod na vyplnenie: správnu kolónku (Váš vek, pohlavi

Dotazník pre prípravu Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja obce Súlovce na roky Návod na vyplnenie: správnu kolónku (Váš vek, pohlavi Dotazník pre prípravu Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja obce Súlovce na roky 2015 2021 Návod na vyplnenie: správnu kolónku (Váš vek, pohlavie, názor, atď.) označte prosím písmenom X. CHARAKTERISTIKA

Podrobnejšie

O udeľovaní čestného občianstva obce, obecných vyznamenaní a cien obce Santovka

O udeľovaní čestného občianstva obce, obecných vyznamenaní a cien obce Santovka Obec Santovka, Parková 2, 935 87 Santovka VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 3 / 2017 O UDEĽOVANÍ ČESTNÉHO O BČIANSTVA OBCE, OBECNÝCH VYZNAMENANÍ A CIEN OBCE SANTOVKA Obecné zastupiteľstvo Obce Santovka na

Podrobnejšie

Page 1 z 10 Vážený člen a partner Klastra regionálneho rozvoja západné Slovensko. Predstavujeme Vám ďalší newsletter, ktorý informuje o aktuálnych novinkách spojených s našou činnosťou. Uplynulý víkend

Podrobnejšie

Untitled

Untitled Štatút reprezentanta Slovenskej republiky vo futbale Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu podľa článku 20 ods. 3 Stanov SFZ schválil tento Štatút reprezentanta Slovenskej republiky: Článok 1 Úvodné

Podrobnejšie

zvesti-apríl2015

zvesti-apríl2015 Bojnické zvesti ročník 41 Apríl Apríl 2015 2015 PRÍHOVOR PRIMÁTORA Vážení spoluobčania, v dnešnej uponáhľanej dobe si už ani neuvedomujeme, ako čas ubieha neúprosne rýchlo. Nestačíme vnímať ako sa nám

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 PRÁCA S MLÁDEŽOU A SLOVENSKÝ HOKEJ KONFERENCIA 2MB - dva milióny budúcností - - Správa o mládeži 2018 Bratislava, 21. 22.6.2018 Hokej ako spoločenský fenomén S L O V E N S K Ý Z V Ä Z Ľ A D O V É H O H

Podrobnejšie

Evanjelická cirkev augsburského vyznania na Slovensku

Evanjelická cirkev augsburského vyznania na Slovensku Evanjelická cirkev augsburského vyznania na Slovensku Organizačný poriadok súťaže Biblická olympiáda z evanjelického a. v. náboženstva a náboženskej výchovy Generálny biskupský úrad Evanjelickej cirkvi

Podrobnejšie

Plán a koncepcia práce CTM západ 2018 Obsah 1 Krátky popis doterajšej športovej a trénerskej činnosti Športová činnosť Trénerská čin

Plán a koncepcia práce CTM západ 2018 Obsah 1 Krátky popis doterajšej športovej a trénerskej činnosti Športová činnosť Trénerská čin Plán a koncepcia práce CTM západ 2018 Obsah 1 Krátky popis doterajšej športovej a trénerskej činnosti... 2 1.1 Športová činnosť... 2 1.2 Trénerská činnosť... 2 2 Nosné piliere koncepcie pri zložke CTM...

Podrobnejšie

RUMANSKÝ ART CENTRE, n.o., Demänová 278, Lipt.Mikuláš VÝROČNÁ SPRÁVA ZA ROK 2017 V LIPTOVSKOM MIKULAŠI

RUMANSKÝ ART CENTRE, n.o., Demänová 278, Lipt.Mikuláš VÝROČNÁ SPRÁVA ZA ROK 2017 V LIPTOVSKOM MIKULAŠI RUMANSKÝ ART CENTRE, n.o., Demänová 278, 03101 Lipt.Mikuláš VÝROČNÁ SPRÁVA ZA ROK 2017 V LIPTOVSKOM MIKULAŠI 12.02.2018 OBSAH: 1) Úvodné slovo predsedu Správnej rady 2) Správa o činnosti za rok 2017 3)

Podrobnejšie

Evanjelická cirkev augsburského vyznania na Slovensku

Evanjelická cirkev augsburského vyznania na Slovensku Evanjelická cirkev augsburského vyznania na Slovensku Organizačný poriadok speváckej súťaže Duchovná pieseň Generálny biskupský úrad Evanjelickej cirkvi a. v. na Slovensku Palisády 46, P.O.BOX 289, 810

Podrobnejšie

O b e c n ý ú r a d N i t r i a n s k e P r a v n o Z á p i s n i c a zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Nitrianskom Pravne dňa

O b e c n ý ú r a d N i t r i a n s k e P r a v n o Z á p i s n i c a zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Nitrianskom Pravne dňa O b e c n ý ú r a d N i t r i a n s k e P r a v n o Z á p i s n i c a zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Nitrianskom Pravne Z á p i s n i c a zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Nitrianskom Pravne

Podrobnejšie

Objednávky a faktúry č. projektu: PLSK SK-0016/16 Účtovný doklad Číslo Typ Dátum vyhotovenia Vystavený na základe OBJ Rámco

Objednávky a faktúry č. projektu: PLSK SK-0016/16 Účtovný doklad Číslo Typ Dátum vyhotovenia Vystavený na základe OBJ Rámco Objednávky a faktúry č. projektu: PLSK.01.01.00-SK-0016/16 Účtovný doklad Číslo Typ Dátum vyhotovenia Vystavený na základe 2017003 OBJ 10.1.2017 Rámcová zmluva č. 12/2016 Predmet dodávky Cena s DPH v Dodávateľ

Podrobnejšie

Celoslovenská súťaž v komornej hre žiakov základných umeleckých škôl

Celoslovenská súťaž v komornej hre žiakov základných umeleckých škôl Celoslovenská súťaž v komornej hre žiakov základných umeleckých škôl MUSICA CAMERATA JÁN ALBRECHT O r g a n i z a č n ý p o r i a d o k celoslovenskej súťaže v komornej hre žiakov základných umeleckých

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Verejnoprávna inštitúcia zabezpečujúca podporu umeleckých aktivít, kultúry a kreatívneho priemyslu Vznikol na základe zákona č. 284/2014 Z. z. Nahrádza podstatnú časť dotačného systému ministerstva kultúry

Podrobnejšie

Učebnice chémie pre základné školy po novom

Učebnice chémie pre základné školy po novom Združenie učiteľov chémie Spojená škola, Tilgnerova 14, 841 05 Bratislava web: www.zuch.sk; e-mail: helena.vicenova@gmail.com VÝROČNÁ SPRÁVA OBČIANSKEHO ZDRUŽENIA ZA ROK 2018 OBSAH 1 Úvod 2 Orgány občianskeho

Podrobnejšie

ZMLUVA O SPOLUPRÁCI A PROPAGÁCII uzatvorená v súlade s 269 ods. 2 Obchodného zákonníka medzi: čl. I. Zmluvné strany partner: Stredné Slovensko, oblast

ZMLUVA O SPOLUPRÁCI A PROPAGÁCII uzatvorená v súlade s 269 ods. 2 Obchodného zákonníka medzi: čl. I. Zmluvné strany partner: Stredné Slovensko, oblast ZMLUVA O SPOLUPRÁCI A PROPAGÁCII uzatvorená v súlade s 269 ods. 2 Obchodného zákonníka medzi: čl. I. Zmluvné strany partner: Stredné Slovensko, oblastná organizácia cestovného ruchu so sídlom: Nám. SNP

Podrobnejšie

MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Mestské zastupiteľstvo v Žiline Číslo materiálu: /2019 K bodu programu NÁVRH NA SCHVÁLENIE ČLENOV GRAN

MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Mestské zastupiteľstvo v Žiline Číslo materiálu: /2019 K bodu programu NÁVRH NA SCHVÁLENIE ČLENOV GRAN MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Mestské zastupiteľstvo v Žiline Číslo materiálu: /2019 K bodu programu NÁVRH NA SCHVÁLENIE ČLENOV GRANTOVÝCH KOMISIÍ A ČLENOV KOMISIE PRE ŠPORTOVÉ DOTÁCIE

Podrobnejšie

Mgr

Mgr PhDr. Boris Schubert (1972) Je absolventom univerzitného štúdia na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre v odbore učiteľstvo všeobecno-vzdelávacích predmetov aprobácia Hudobná výchova Estetika (1992

Podrobnejšie

08_TE-1802

08_TE-1802 TE-1802/2018 M E S T O K O M Á R N O KOMÁROM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Pre zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Komárne dňa: k bodu rokovania číslo: A Komáromi Városi Képviselı-testület -i ülése Tárgysorozatának

Podrobnejšie

Z Á P I S N I C A zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva Obce Rimavská Seč zo dňa 15. decembra

Z Á P I S N I C A zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva Obce Rimavská Seč zo dňa 15. decembra Z Á P I S N I C A zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva Obce Rimavská Seč zo dňa 15. decembra 2018 1 Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva Obce Rimavská Seč konaného dňa 15. decembra 2018 Prítomní

Podrobnejšie

om

om VEDÚCI VÝPRAVY PRE PODUJATIA MEDZINÁRODNÉHO VÝZNAMU VEDÚCI TRÉNER PRE PODUJATIA MEDZINÁRODNÉHO VÝZNAMU Schválil: Predsedníctvo SLA Podpis štatutárov SLA: Ivan IVANIČ, prezident SLA Dňa: 27.03.2019 Ján

Podrobnejšie

MESTO STARÁ TURÁ

MESTO  STARÁ  TURÁ MESTO STARÁ TURÁ Mestský úrad Stará Turá V Starej Turej 29.5.2019 8 Materiál pre zasadnutie Mestského zastupiteľstva Stará Turá dňa 20.6.2019 Názov materiálu: Návrh na navýšenie výdavkovej časti Programového

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Priebeh a súčasný stav národného projektu 2014-2015 Poprad 29. máj, 2015 MICHAL KUBO Riaditeľ Popis projektu Projekt nie je na Slovensku novinkou Funguje od roku 2002 ako iniciatíva mimovládnej organizácie

Podrobnejšie

Headline Verdana Bold

Headline Verdana Bold Nedostatok vodičov v cestnej doprave Aktuálna situácia a možné riešenie Ing. Pavol JANČOVIČ Prezident Združenie cestných dopravcov SR ČESMAD Slovakia Workshop: Nedostatok vodičov 5. decembra 2018 Ministerstvo

Podrobnejšie

Všeobecné ustanovenia Organizátor: Slovenská plavecká federácia Za kasárňou 1, Bratislava Technické usporiadanie: Plavecký klub ORCA SPORT Dátu

Všeobecné ustanovenia Organizátor: Slovenská plavecká federácia Za kasárňou 1, Bratislava Technické usporiadanie: Plavecký klub ORCA SPORT Dátu Všeobecné ustanovenia Organizátor: Slovenská plavecká federácia Za kasárňou 1, 831 03 Bratislava Technické usporiadanie: Plavecký klub ORCA SPORT Dátum a miesto: 01.-02.04.2017 / Pasienky, Junácka 4, 831

Podrobnejšie

Cycling-Info.sk

Cycling-Info.sk Prezentácia a cenník inzercie Portál Cycling-Info.sk Portál Cycling-Info.sk vznikol v roku 2011 a je slovenskou jednotkou v spravodajstve a tiež publicistike o svetovej i slovenskej cestnej cyklistike.

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a zo štvrtého zasadnutia Mestskej rady, konaného 12. júna 2012 v Banskej Bystrici Prítomní: Mgr. Peter Gogola, primátor mesta Doc. RND

Z á p i s n i c a zo štvrtého zasadnutia Mestskej rady, konaného 12. júna 2012 v Banskej Bystrici Prítomní: Mgr. Peter Gogola, primátor mesta Doc. RND Z á p i s n i c a zo štvrtého zasadnutia Mestskej rady, konaného 12. júna 2012 v Banskej Bystrici Prítomní: Mgr. Peter Gogola, primátor mesta Doc. RNDr. Katarína Čižmárová, CSc., členka MsR, zástupkyňa

Podrobnejšie

Výsledky hlasovania

Výsledky hlasovania HLASOVANIE POSLANCOV zo 6. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Žiline, konaného dňa 25.06.2019 Číslo hlasovania: 1 Otvorenie, voľba návrhovej komisie, schválenie programu - Hlasovanie o zložení návrhovej

Podrobnejšie

PODUJATIA ODDELENIA KULTÚRY MSÚ V BARDEJOVE 2016

PODUJATIA ODDELENIA KULTÚRY MSÚ V BARDEJOVE 2016 KULTÚRNE PODUJATIA ODDELENIA KULTÚRY MSÚ V BARDEJOVE NA ROK 2019 JANUÁR Názov podujatia: OSLOBODENIE MESTA BARDEJOV Popis podujatia: 1. časť - Kladenie vencov pri pamätníku Vďaky na Námestí SNP v Bardejove.

Podrobnejšie

Výročná správa JA Firmy M-GROUP

Výročná správa JA Firmy M-GROUP Stredná odborná škola Hattalova 968/33 029 01 Námestovo Výročná správa JA Firmy M-GROUP Učiteľ: Ing. Ivona Korčušková Konzultant: Jozef Šuriňák Moje meno je Janka Baleková a v našej JA firme M-GROUP zastávam

Podrobnejšie

Microsoft Word - Bod č. 1_Informácia o plnení uznesení BSK.doc

Microsoft Word - Bod č. 1_Informácia o plnení uznesení BSK.doc Bod č. Zastupiteľstvo Bratislavského samosprávneho kraja Materiál na rokovanie Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja dňa 24. apríla 2015 Informácia o plnení uznesení Zastupiteľstva Bratislavského

Podrobnejšie

Tenisový klub - doplnená správa odd výstavby

Tenisový klub - doplnená správa odd  výstavby Dôvodová správa Tenisový klub Vysoké Tatry - Nájom nehnuteľnosti, pozemku registra C-KN, parc. č. 39/19 o výmere 2077 m2, druh pozemku ostatná plocha v k. ú. Tatranská Lomnica Tenisový klub Vysoké Tatry

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint ÚVOD REGIÓN Geografická poloha regiónu, ľudové tradície a remeslá, krása priľahlej prírody, drevené chrámy zapísané ako svetové dedičstvo UNESCO a história bojov z 2. svetovej vojny robia toto mystické

Podrobnejšie

Obec Belá ako partner realizuje projekt KulTuristika - spoločne posilňujeme kultúru, turizmus a šport v obciach Terchová, Belá a Jaworze Terchová Belá

Obec Belá ako partner realizuje projekt KulTuristika - spoločne posilňujeme kultúru, turizmus a šport v obciach Terchová, Belá a Jaworze Terchová Belá Obec ako partner realizuje projekt KulTuristika - spoločne posilňujeme kultúru, turizmus a šport v obciach, a v obciach, a Názov projektu KulTuristika spoločne posilňujeme kultúru, turizmus a šport v obciach,

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a

Z á p i s n i c a Z á p i s n i c a z 19. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Obce Nemčiňany, konaného dňa 17.09. 2013 o 18.00 hodine v zasadačke OcÚ Nemčiňany. Rokovanie 19. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Nemčiňanoch

Podrobnejšie

10 tipov pre tvoj forex úspech

10 tipov pre tvoj forex úspech 5 konkrétnych spôsobov, ako zarobiť 1 milión EUR Redakcia Svet bohatých Ak má človek zdravé ruky a trocha rozumu, dá sa dosiahnuť čokoľvek. Po svete dnes behá viacero ľudí, ktorí vďaka kreativite a vytrvalosti

Podrobnejšie

Aktivity zvonku ŽIVÉ ŽRALOKY Veľkým zážitkom pre našich klientov bola návšteva mobilného akvária s morskými dravcami, ktoré bolo v dňoch apríl

Aktivity zvonku ŽIVÉ ŽRALOKY Veľkým zážitkom pre našich klientov bola návšteva mobilného akvária s morskými dravcami, ktoré bolo v dňoch apríl Aktivity zvonku ŽIVÉ ŽRALOKY Veľkým zážitkom pre našich klientov bola návšteva mobilného akvária s morskými dravcami, ktoré bolo v dňoch 13. 14. apríla 2015 v Dolnom Kubíne. Vo vystavovanom akváriu s 15-tisíc

Podrobnejšie

šablona2

šablona2 Strana : 1/ 9 nahrádzajú: z 13.04. 2011, schválené Uznsením MsZ č. 25/2011 a Doplnok č. 1 k Zásadám odmeňovania účinkujúcich z 01.01. 2014, schválený Uznesením MsZ č. 100/2013 SCHVAĽOVACÍ LIST Titul, meno,

Podrobnejšie

Zoznam hlasovaní

Zoznam hlasovaní Mesto Výsledky hlasovania na zasadnutí č. 201902 III. Zasadnutie MZ Predsedajúci: J.Polaček Konaného dňa 14.02.2019 Hlasovanie Bod jednania Prítomní Za Proti Zdržal 1 0. programu zasadnutia MZ, určenie

Podrobnejšie

bod_9_podnikatelsky_plan

bod_9_podnikatelsky_plan PODNIKATEĽSKÝ PLÁN STRATEGICKÝ Letné kúpalisko Nemšová Názov firmy: Mestský podnik služieb, s.r.o. Adresa prevádzky: Mierové nám. 59, Nemšová Miesto podnikania: Mierové námestie 59, 914 41 Nemšová Vlastník:Mestský

Podrobnejšie

informa<010D>nik_12+4_SK.indd

informa<010D>nik_12+4_SK.indd informácie pre turistov objav miesto, zaži príbeh discover the place, live the story JEDINEČNOSTI A ZAUJÍMAVOSTI NITRY sídlo diecézy (od roku 880) mesto sakrálnych pamiatok a pútnické miesto (hrad, katedrála,

Podrobnejšie

Microsoft Word - Štatút TMK.docx

Microsoft Word - Štatút TMK.docx Štatút trénersko-metodickej komisie SVF Článok 1 Základné ustanovenia 1.1 TMK je poradným orgánom viceprezidenta SVF pre mládež a rozvoj. 1.2 TMK vykonáva svoju činnosť v súlade s cieľmi SVF. 1.3 TMK sa

Podrobnejšie

I. Základné ustanovenie SMERNICA Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu o Zabezpečení školení a doškolení trénerov Slovenský krasokorčuliarsky zväz (SK

I. Základné ustanovenie SMERNICA Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu o Zabezpečení školení a doškolení trénerov Slovenský krasokorčuliarsky zväz (SK I. Základné ustanovenie SMERNICA Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu o Zabezpečení školení a doškolení Slovenský krasokorčuliarsky zväz (SKrZ) udeľuje trénerské licencie trénerom krasokorčuľovania. Podmienkou

Podrobnejšie

Gymnázium, Park mládeže 5, Košice Umiestnenie žiakov maturitných ročníkov šk. roka 2017/2018 na vysokých školách a univerzitách Košice,

Gymnázium, Park mládeže 5, Košice Umiestnenie žiakov maturitných ročníkov šk. roka 2017/2018 na vysokých školách a univerzitách Košice, Gymnázium, Park mládeže 5, 040 0 Košice Umiestnenie žiakov maturitných ročníkov šk. roka 207/208 na vysokých školách a univerzitách Košice, 25. 9. 208 Vypracovala Mgr. Zuzana Krajcárová, výchovný poradca

Podrobnejšie

Infomaterial_ projekty - marec 2018_

Infomaterial_ projekty - marec 2018_ Informácia Informácia o podaných projektoch mestskej časti Bratislava-Petržalka za obdobie rokov 2016-2018 Spracoval: Mgr. Katarína Semanková Oddelenie projektového riadenia, referát štrukturálnych fondov

Podrobnejšie

TS - Budúcnosť autobusovej dopravy SAD Žilina je samozrejmá súčasť našich životov ǀ Žilina ǀ Tlačová správa SAD Žilina, a.s. Spoločnosť Slov

TS - Budúcnosť autobusovej dopravy SAD Žilina je samozrejmá súčasť našich životov ǀ Žilina ǀ Tlačová správa SAD Žilina, a.s. Spoločnosť Slov TS - Budúcnosť autobusovej dopravy SAD Žilina je samozrejmá súčasť našich životov 30.1.2018 ǀ Žilina ǀ Tlačová správa SAD Žilina, a.s. Spoločnosť Slovenská autobusová doprava, akciová spoločnosť (SAD Žilina)

Podrobnejšie

Príloha Tabuľka č. 2: Detailný programový rozpočet na r podľa rozpočtovej klasifikácie Rozpočet 2019 Program Názov Funkčná klasifikácia Bež

Príloha Tabuľka č. 2: Detailný programový rozpočet na r podľa rozpočtovej klasifikácie Rozpočet 2019 Program Názov Funkčná klasifikácia Bež 1 Plánovanie, manažment a kontrola 01.1.1. 84 355 46 003 72 087 15 585 0 218 030 113 000 0 113 000 0 0 0 331 030 1.1 Výkon funkcie starostu 01.1.1. 41 676 14 670 5 000 15 585 0 76 931 0 0 0 0 0 0 76 931

Podrobnejšie

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Prípad segregujúcej školy v Šarišských Michaľanoch Vlado Rafael,PhD. Prípad školy v Šarišských Michaľanoch V júli 2010 Poradňa pre občianske a ľudské práva v Košiciach podala žalobu vo verejnom záujme

Podrobnejšie

Základné školy (1. kolo) Téma 1 1. Po vzniku Československa sa slovenskí športovci zúčastnili prvýkrát na olympijských hrách v roku a) 1920 v Antverpá

Základné školy (1. kolo) Téma 1 1. Po vzniku Československa sa slovenskí športovci zúčastnili prvýkrát na olympijských hrách v roku a) 1920 v Antverpá Základné školy (1. kolo) Téma 1 1. Po vzniku Československa sa slovenskí športovci zúčastnili prvýkrát na olympijských hrách v roku a) 1920 v Antverpách b) 1924 v Paríži c) 1928 v Amsterdame 2. Na Hrách

Podrobnejšie

clanok

clanok Napísali nám... VYHODNOTENIE 14. ROČNÍKA VALENTÍNSKEJ KVAPKY v Košiciach 09.02.2009 27.02.2009 Počet darcov krvi : 1584 Počet odberov krvi: 1 326 Počet prvodarcov: 346 Zapojilo sa 39 z 60 stredných škôl,

Podrobnejšie

Modrá škola voda pre budúcnos Mgr. Lucia Škamlová, PhD. Bratislavská vodárenská spoločnos, a. s.

Modrá škola voda pre budúcnos Mgr. Lucia Škamlová, PhD. Bratislavská vodárenská spoločnos, a. s. Modrá škola voda pre budúcnos Mgr. Lucia Škamlová, PhD. Bratislavská vodárenská spoločnos, a. s. DNEŠNÝ STAV Kvalitná pitná voda = samozrejmos, dostupná vždy a takmer všade Nesprávne umiestnenie pitnej

Podrobnejšie

Microsoft Word - PROGRAM ROZVOJA VIDIEKA-1

Microsoft Word - PROGRAM ROZVOJA VIDIEKA-1 PROGRAM ROZVOJA VIDIEKA: Aktuálny prehľad grantových výziev- júl 2015 Opatrenie Aktivita Oprávnenosť Uzávierka Suma 4.1 Podpora na investície do poľnohospodárskych podnikov 4.2 Podpora pre investície na

Podrobnejšie

05_Rovojove_projekty_telocvicne

05_Rovojove_projekty_telocvicne Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestneho zastupiteľstva dňa 26. septembra 2017 Materiál číslo: 361/2017 Rozvojové projekty na rozvoj výchovy a vzdelávania

Podrobnejšie

Zápisnica zo zasadnutia OZ upravená _1_

Zápisnica zo zasadnutia OZ upravená _1_ Zápisnica zo zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Pribeník konaného dňa 09.05.2017 v kultúrnom dome v Pribeníku Program zasadnutia: 1. Otvorenie zasadnutia 2. Voľba overovateľov zápisnice 3. Kontrola

Podrobnejšie

Mesto Sliač, Letecká ul

Mesto Sliač, Letecká ul Mesto Sliač, Letecká ul. č. 1, Sliač UZNESENIA zo 7. zasadnutia Mestského zastupiteľstva Mesta Sliač konaného 24. 9. 2015 Návrhová komisia: Ing. Dušan Hancko Marek Moravčík Mesto Sliač, Letecká ul. č.

Podrobnejšie

Viacročný rozpočet - generátor zostáv

Viacročný rozpočet - generátor zostáv rozpočet Mesta Lučenec na roky 2013, 2014, 2015 výdavky uznesením MsZ v Lučenci č. 191/ dňa 14.12. Strana: 1 1 Plánovanie, manažment a kontrola 1. 1 Výkon funkcie primátora 1. 2 Výkon funkcie prednostu

Podrobnejšie

RozpoĊet na roky

RozpoĊet na roky OBEC STAŠKOVCE - ROZPOČET NA ROKY 2013-2015 Zdroj Položka Rozpočtové príjmy Pod položka Názov eur eur eur eur eur eur eur Schválený Schválený Schválený Očakávané Rozpočet na Rozpočet na rozpočet na rozpočet

Podrobnejšie

Podporte ReprezentÁciu Slovenska na MS v Pardubiciach

Podporte ReprezentÁciu  Slovenska na  MS v Pardubiciach PODPORTE HOKEJBAL NAJÚSPEŠNEJŠÍ KOLEKTÍVNY ŠPORT NA SLOVENSKU HOKEJBAL - HISTÓRIA Už v roku 1974 vznikol v Kanade športový zväz Ontario Ball Hockey Association a v roku 1978 Canadian Ball Hockey Association

Podrobnejšie

Zápisnica zo zasadnutia OcZ

Zápisnica zo zasadnutia OcZ Zápisnica z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Šarišské Dravce zo dňa 6. mája 2017 Prítomní: viď prezenčná listina Program zasadnutia: 1. Úvod 2. Kontrola uznesení 3. Schválenie predaja pozemkov

Podrobnejšie

C:/Users/benny/Desktop/2018_01/2018_01.sla

C:/Users/benny/Desktop/2018_01/2018_01.sla Michael Úvodník KALENDÁR UDALOSTÍ 2018 FARNOSŤ SKALICA Streda 14. február: Popolcová streda začiatok Pôstneho obdobia Sobota 3. marec: Pôstna duchovná obnova s Br. Mgr. Richardom Mariánom Jombíkom

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a zo šiesteho zasadnutia Mestskej rady, konaného 29. novembra 2016 v Banskej Bystrici Prítomní: Ján Nosko, primátor mesta Mgr. Jakub G

Z á p i s n i c a zo šiesteho zasadnutia Mestskej rady, konaného 29. novembra 2016 v Banskej Bystrici Prítomní: Ján Nosko, primátor mesta Mgr. Jakub G Z á p i s n i c a zo šiesteho zasadnutia Mestskej rady, konaného 29. novembra 2016 v Banskej Bystrici Prítomní: Ján Nosko, primátor mesta Mgr. Jakub Gajdošík, člen MsR, prvý zástupca primátora mesta Ing.

Podrobnejšie

Príloha 1 - P3 Súhrnný prehľad projektových zámerov

Príloha 1 - P3 Súhrnný prehľad projektových zámerov Informačný Merná Východisková hodnota Cieľová hodnota Typ ukazovateľa Ukazovateľ zdroj jednotka 2015 2017 2020 Prioritná oblasť - HOSPODÁRSKA Opatrenie 1.1.1. Zvýšenie propagácie mesta ako destinácie Názov

Podrobnejšie

objav miesto, zaži príbeh história a pamiatky informácie pre turistov

objav miesto, zaži príbeh história a pamiatky informácie pre turistov objav miesto, zaži príbeh história a pamiatky informácie pre turistov JEDINEČNOSTI A ZAUJÍMAVOSTI NITRY sídlo diecézy (od roku 880) mesto sakrálnych pamiatok a pútnické miesto (hrad, katedrála, kostoly,

Podrobnejšie

Volebná komisia itrianskeho samosprávneho kraja UVEREJNENIE VÝSLEDKOV volieb do zastupiteľstva a volieb predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Podľ

Volebná komisia itrianskeho samosprávneho kraja UVEREJNENIE VÝSLEDKOV volieb do zastupiteľstva a volieb predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Podľ Volebná komisia itrianskeho samosprávneho kraja UVEREJNENE VÝSLEDKOV volieb do zastupiteľstva a volieb predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Podľa 43 zákona č. 303/2001 Z. z. o voľbách do orgánov samosprávnych

Podrobnejšie

Bleskovky E-noviny Odborového zväzu drevo, lesy, voda Máj 2019 Vyhodnotenie súťaže Bezpečné dni v práci OZ DLV! Súťaž Stredných odborných

Bleskovky   E-noviny Odborového zväzu drevo, lesy, voda Máj 2019 Vyhodnotenie súťaže Bezpečné dni v práci OZ DLV! Súťaž Stredných odborných Bleskovky www.ozdlv.sk E-noviny Odborového zväzu drevo, lesy, voda Máj 2019 Vyhodnotenie súťaže Bezpečné dni v práci OZ DLV! Súťaž Stredných odborných škôl o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci v pôsobnosti

Podrobnejšie

Našej škole bol v roku 2018 úspešne schválený projekt Erasmus+ pod názvom Učenie sa a využívanie nových metód a technológií vo vyučovaní Čo to znamena

Našej škole bol v roku 2018 úspešne schválený projekt Erasmus+ pod názvom Učenie sa a využívanie nových metód a technológií vo vyučovaní Čo to znamena Našej škole bol v roku 2018 úspešne schválený projekt Erasmus+ pod názvom Učenie sa a využívanie nových metód a technológií vo vyučovaní Čo to znamenalo v praxi? Pani učiteľky (S. Zánická, K. Hodasová,

Podrobnejšie

SLOVENSKÝ ZVÄZ BIATLONU VALNÉ ZHROMAŽDENIE SZB 2018 ROZPOČET SLOVENSKÉHO ZVÄZU BIATLONU NA ROK 2018 Schválilo Valné zhromaždenie SZB, v Banskej Bystri

SLOVENSKÝ ZVÄZ BIATLONU VALNÉ ZHROMAŽDENIE SZB 2018 ROZPOČET SLOVENSKÉHO ZVÄZU BIATLONU NA ROK 2018 Schválilo Valné zhromaždenie SZB, v Banskej Bystri SLOVENSKÝ ZVÄZ BIATLONU VALNÉ ZHROMAŽDENIE SZB 2018 ROZPOČET SLOVENSKÉHO ZVÄZU BIATLONU NA ROK 2018 Schválilo Valné zhromaždenie SZB, v Banskej Bystrici, 28. apríla 2018 Návrh uznesenia: Názov Návrh rozpočtu

Podrobnejšie

TE- Správa komisie športu

TE-  Správa komisie športu TE 1690/2017 MESTO KOMÁRNO KOMÁROM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Pre zasadnutie MZ v Komárne dňa 14.12.2017 k bodu rokovania č.: informatívna správa A Komáromi Városi Képviselő-testület 2017.12.14 -kei ülése Tárgysorozatának

Podrobnejšie

Kritériá Právnická fakulta

Kritériá Právnická fakulta Kritériá na získanie vedecko-pedagogického titulu docent a kritériá na získanie vedecko-pedagogického titulu profesor Trnavskej univerzity v Trnave, Právnickej fakulty Kritériá na získanie vedecko-pedagogického

Podrobnejšie

Milé študentky, milí študenti, v prvom rade vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie vášho postoja ku kvalite výučby. J

Milé študentky, milí študenti, v prvom rade vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie vášho postoja ku kvalite výučby. J Milé študentky, milí študenti, v prvom rade vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie vášho postoja ku kvalite výučby. Jednotlivé výroky sme vyhodnotili zastúpením vášho súhlasu,

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a zo zasadnutia Komisie školstva, práce s deťmi, mládežou a športu pri Mestskom zastupiteľstve v Banskej Štiavnici konaného dňa

Z á p i s n i c a zo zasadnutia Komisie školstva, práce s deťmi, mládežou a športu pri Mestskom zastupiteľstve v Banskej Štiavnici konaného dňa Z á p i s n i c a zo zasadnutia Komisie školstva, práce s deťmi, mládežou a športu pri Mestskom zastupiteľstve v Banskej Štiavnici konaného dňa 16. 4. 2018. Prítomní : Mgr. Ján Kružlic, Renáta Antalová,

Podrobnejšie

Microsoft Word - MH_EXPO_DUBAJ_Zapisnica_vyhodnotenie_ final.docx

Microsoft Word - MH_EXPO_DUBAJ_Zapisnica_vyhodnotenie_ final.docx ZÁPISNICA Z HODNOTIACEHO ZASADNUTIA POROTY VEREJNEJ SÚŤAŽE NÁVRHOV ARCHITEKTONICKÝ NÁVRH SLOVENSKEJ EXPOZÍCIE NA SVETOVEJ VÝSTAVE EXPO 2020 DUBAJ v zmysle zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní

Podrobnejšie

N Á V R H P R O G R A M O V E J Š T R U K T Ú R Y

N Á V R H    P R O G R A M O V E J     Š T R U K T Ú R Y Obec :: Obec Zavarr Sídlo:: 919 26 Zavarr,, Vikttorrí ínova 14 IIČO:: 313203 H O D N O T E N I E P R O G R A M O V É H O R O Z P O Č T U N A R O K 2 0 1 5 K 31..12..2015 V Zavarre dňa 10..2..2016... Sttarrostta

Podrobnejšie

Hodnotenie v predmetoch VÝTVARNÁ VÝCHOVA, HUDOBNÁ VÝCHOVA, VÝCHOVA UMENÍM, TELESNÁ VÝCHOVA, NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA, ETICKÁ VÝCHOVA, PRACOVNÉ VYUČOVANIE, T

Hodnotenie v predmetoch VÝTVARNÁ VÝCHOVA, HUDOBNÁ VÝCHOVA, VÝCHOVA UMENÍM, TELESNÁ VÝCHOVA, NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA, ETICKÁ VÝCHOVA, PRACOVNÉ VYUČOVANIE, T Hodnotenie v predmetoch VÝTVARNÁ VÝCHOVA, HUDOBNÁ VÝCHOVA, VÝCHOVA UMENÍM, TELESNÁ VÝCHOVA, NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA, ETICKÁ VÝCHOVA, PRACOVNÉ VYUČOVANIE, TECHNICKÁ VÝCHOVA, SVET PRÁCE A TECHNIKA, OBČIANSKA

Podrobnejšie

Č

Č Zápisnica 02/2015/02 Zo zasadnutia komisie kultúry, školstva a športu, konaného dňa 2422015 o 14oo hod v zasadačke Msú Dátum a čas zasadnutia: 2422015 o 1400 hod Tajomník komisie: Ing Kováčová Katarína

Podrobnejšie

Microsoft Word - Predloženie žiadosti o poskytnutie podpory v rámci národného projektu s názvom Podpora biodiverzity prvkami ze

Microsoft Word - Predloženie žiadosti o poskytnutie podpory v rámci národného projektu s názvom Podpora biodiverzity prvkami ze M E S T O R O Ž Ň A V A Pre zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Rožňave dňa 28. 03.2019 K bodu rokovania číslo: Názov správy: Predloženie žiadosti o poskytnutie podpory v rámci národného projektu s názvom

Podrobnejšie

Mestské zastupiteľstvo v Revúcej U Z N E S E N I A z 35. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Revúcej, konaného dňa 22. marca Organizačné a p

Mestské zastupiteľstvo v Revúcej U Z N E S E N I A z 35. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Revúcej, konaného dňa 22. marca Organizačné a p U Z N E S E N I A z 35. zasadnutia, konaného dňa 22. marca 2018 17 Organizačné a personálne záležitosti - Vyhodnotenie plnenia uznesení prijatých Mestským zastupiteľstvom v Revúcej 18 Správa HK Mesta Revúca

Podrobnejšie

Výzva č. 2/2018 na predkladanie návrhov na členov/ky odborných komisií Riaditeľ Fond na podporu umenia (ďalej len fond ) v súlade s príslušnými ustano

Výzva č. 2/2018 na predkladanie návrhov na členov/ky odborných komisií Riaditeľ Fond na podporu umenia (ďalej len fond ) v súlade s príslušnými ustano Výzva č. 2/2018 na predkladanie návrhov na členov/ky odborných komisií Riaditeľ Fond na podporu umenia (ďalej len fond ) v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 284/2014 Z. z. o Fonde na podporu

Podrobnejšie

francuzsko_2006_R

francuzsko_2006_R PROTOKOL ZO SCHÔDZE FRANCÚZSKO-SLOVENSKEJ ZMIEŠANEJ KOMISIE O SPOLUPRÁCI V OBLASTI MLÁDEŽE A ŠPORTU NA ROKY 2006-2007 Paríž, 27. a 28. marca 2006 PROTOKOL Z FRANCÚZSKO-SLOVENSKEJ ZMIEŠANEJ KOMISIE PRE

Podrobnejšie

MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa a 2

MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa a 2 MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa 27.6.2012 a 28.06.2012 Návrh na zverenie pozemkov v Bratislave,

Podrobnejšie

Nezisková organizácia rozvoja vidieckej turistiky v Modre Slovenský zväz vidieckej turistiky a agroturistiky Pozvánka na seminár Názov: Vidiecky cesto

Nezisková organizácia rozvoja vidieckej turistiky v Modre Slovenský zväz vidieckej turistiky a agroturistiky Pozvánka na seminár Názov: Vidiecky cesto Nezisková organizácia rozvoja vidieckej turistiky v Modre Slovenský zväz vidieckej turistiky a agroturistiky Pozvánka na seminár Názov: Vidiecky cestovný ruch a agroturistika napomáha ekonomickému rozvoju

Podrobnejšie

TE- Správa komisie športu

TE- Správa komisie športu TE 1236/2017 MESTO KOMÁRNO KOMÁROM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Pre zasadnutie MZ v Komárne dňa 09.03.2017 k bodu rokovania č.: informatívna správa A Komáromi Városi Képviselő-testület 2017.03.09-i ülése Tárgysorozatának

Podrobnejšie

OBEC K a ľ a v a, okres Spišská Nová Ves Z Á P I S N I C A z II. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Kaľave konaného dňa Prítomní poslanci

OBEC K a ľ a v a, okres Spišská Nová Ves Z Á P I S N I C A z II. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Kaľave konaného dňa Prítomní poslanci OBEC K a ľ a v a, okres Spišská Nová Ves Z Á P I S N I C A z II. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Kaľave konaného dňa 27.12.2018 Prítomní poslanci: 4 Podľa priloženej prezenčnej listiny. K bodu 1 Starosta

Podrobnejšie

Akvizícia v Krajskej knižnici Karola Kmeťka v Nitre

Akvizícia v Krajskej knižnici Karola Kmeťka v Nitre Akvizícia v Krajskej knižnici Karola Kmeťka v Nitre Akvizičný seminár Havlíčkov Brod 8.10.2015 Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre Vznik knižnice v roku 1923 Počet zväzkov 1200 Funkcia knižnice: - verejná

Podrobnejšie

Z Á P I S N I C A ZO ZASADNUTIA OBECNÉHO ZASTUPITEĽSTVA V JOVICIACH KONANÉHO DŇA 06 - novembra Prítomní : Neprítomní: František Barci - starosta

Z Á P I S N I C A ZO ZASADNUTIA OBECNÉHO ZASTUPITEĽSTVA V JOVICIACH KONANÉHO DŇA 06 - novembra Prítomní : Neprítomní: František Barci - starosta Z Á P I S N I C A ZO ZASADNUTIA OBECNÉHO ZASTUPITEĽSTVA V JOVICIACH KONANÉHO DŇA 06 - novembra- 2018 Prítomní : Neprítomní: František Barci - starosta obce Poslanci : Ing. Andrea Albertová, Erzsébet Podracky,

Podrobnejšie

MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Mestské zastupiteľstvo V Žiline Číslo materiálu: /2017 K bodu programu NÁVRH NA ODKÚPENIE POZEMKU NA S

MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Mestské zastupiteľstvo V Žiline Číslo materiálu: /2017 K bodu programu NÁVRH NA ODKÚPENIE POZEMKU NA S MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Mestské zastupiteľstvo V Žiline Číslo materiálu: /2017 K bodu programu NÁVRH NA ODKÚPENIE POZEMKU NA SOLINKÁCH S PARCELNÝM ČÍSLOM C-KN : 7986/12 Materiál

Podrobnejšie

Smernica rektora číslo 6/2015-SR Pravidlá udeľovania ocenenia Cena rektora Slovenskej technickej univerzity v Bratislave Dátum:

Smernica rektora číslo 6/2015-SR Pravidlá udeľovania ocenenia Cena rektora Slovenskej technickej univerzity v Bratislave Dátum: Smernica rektora číslo 6/2015-SR Pravidlá udeľovania ocenenia Cena rektora Slovenskej technickej univerzity v Bratislave Dátum: 19. 05. 2015 1 Slovenská technická univerzita v Bratislave, Vazovova 5, Bratislava

Podrobnejšie

(Microsoft PowerPoint - TESCO - v\341\232 partner pre praktick\351 vyu\350ovanie.ppt)

(Microsoft PowerPoint - TESCO - v\341\232 partner pre praktick\351 vyu\350ovanie.ppt) Staňte sa našim partnerom pre praktické vyučovanie vašich študentov O NÁS TESCO STORES SR, a.s. je spoločnosť s celosvetovou pôsobnosťou. Na slovenský trh vstúpila v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje

Podrobnejšie

WCP_SK_WF2014_pozvanka_STRANKY.indd

WCP_SK_WF2014_pozvanka_STRANKY.indd Pozvánka 2014 29. 1. 2014 PREŠOV 4. 2. 2014 ŽILINA 11. 2. 2014 BRATISLAVA Účastníkov Wienerberger fóra čaká v každom mieste konania losovanie o víkendový pobyt pre 2 osoby! odborné informácie z praxe pre

Podrobnejšie

1: Manažment obce Bežné výdavky 2018 Kapitálové výdavky Skutočnosť Skutočnosť Pred. skut. Akti- funkčná ekonomická klasifikácia vi

1: Manažment obce Bežné výdavky 2018 Kapitálové výdavky Skutočnosť Skutočnosť Pred. skut. Akti- funkčná ekonomická klasifikácia vi 1: Manažment obce Kapitálové výdavky Skutočnosť Skutočnosť Pred. skut. 610 620 630 651 spolu 711 821 Administratíva, podporné služby 225 878 278 329 237 995 1 Podporná činnosť-správa obce 123 210 43 062

Podrobnejšie

ZMLUVA O SPOLUPRÁCI A PROPAGÁCII uzatvorená v zmysle 269 ods. 2 zák. č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov, 8 ods. 1 a 11 pís

ZMLUVA O SPOLUPRÁCI A PROPAGÁCII uzatvorená v zmysle 269 ods. 2 zák. č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov, 8 ods. 1 a 11 pís ZMLUVA O SPOLUPRÁCI A PROPAGÁCII uzatvorená v zmysle 269 ods. 2 zák. č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov, 8 ods. 1 a 11 písm. f) zák. č. 91/2010 Z. z. o podpore cestovného ruchu

Podrobnejšie

OBEC BREZOVICA

OBEC BREZOVICA Obecné zastupiteľstvo v Klenovci podľa 6 ods.1 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov v y d á v a túto Smernicu Zboru pre občianske záležitosti obce Klenovec Článok

Podrobnejšie

Microsoft Word - Juraj Boldi-priamy predaj pozemku mesta

Microsoft Word - Juraj Boldi-priamy predaj pozemku mesta M E S T O R O Ž Ň A V A Pre zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Rožňave dňa 26.04.2018 K bodu rokovania číslo: Názov správy: Juraj Boldi, Zlatá 309/13,Rožňava - priamy predaj pozemku mesta Predkladá:

Podrobnejšie