KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV Podľa Vyhlášky č. 1907/2006/EÚ čl. 31 Nariadenia vlády SR 46/2009 Názov výrobku Allga San Mobil Eisspray akut Dátum vydani

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV Podľa Vyhlášky č. 1907/2006/EÚ čl. 31 Nariadenia vlády SR 46/2009 Názov výrobku Allga San Mobil Eisspray akut Dátum vydani"

Prepis

1 Strana 1 z IDENTIFIKÁCIA CHEMICKEJ LÁTKY/PRÍPRAVKU A SPOLOČNOSTI/PODNIKU/VÝROBCU/DOVOZCU 1.1. Obchodný názov: 1.2 Použitie látky/prípravku: Chladivý sprej- zdravotnícka pomôcka 1.3 Identifikácia spoločnosti, zodpovedného za uvedenie látky alebo prípravku na trh: Výrobca: Dr. Theiss Naturwaren GmbH Michelinstraße 10 (Werk III) D Homburg Tel.: Fax: info@naturwaren-theiss.de Internet: Distributér: Naturprodukt spol. s r.o. IČO: DIČ: IČ DPH: SK Adresa: Nádražná Ivanka pri Dunaji tel. číslo: 02/ Núdzový telefón spoločnosti / príslušného orgánu zodpovedného za preberanie informácií týkajúcich sa ochrany zdravia ľudí: Tel.:02/ Toxikologické Informačné Centrum (TIC) Limbová Bratislava

2 Strana 2 z 13 2 ZLOŽENIE ALEBO INFORMÁCIE O A PRÍSADÁCH: 2.1 Charakteristika prípravku: Prípravok v aerosólovom prevedení; hnací plyn: dimetoxymetán, bután, propán, izobután 2.2 Prípravok obsahuje tieto nebezpečné látky: Chemický názov Obsah (%): Číslo CAS: Číslo EINECS: Symboly: R-vety: Dimetoxymetán 25-50% Popis: horľavá kvapalina 2, H225; F+ 11 Bután Propán Izobután 25-50% F+ Popis: zápalový zemný plyn 1, H220; stlačený plyn, H % F+ Popis: zápalový zemný plyn 1, H220; stlačený plyn, H % F+ Popis: zápalový zemný plyn 1, H220; stlačený plyn, H Poznámka: Vysvetlenie výrazov označujúcich riziká viď. bod 16 3 IDENTIFIKÁCIA RIZÍK 3.1 Klasifikácia prípravku alebo zmesi: Klasifikácia prípravku podľa Nariadenia EÚ1272/2008 EÚ Klasifikácia prípravku podľa Nariadenia 67/548/EHS alebo Nariadenia 1999/45/EÚ a nariadenia vlády SR 46/2009 GHSO2 - plameň Zápalový aerosól 1 H222 mimoriadne horľavý aerosól F+ ; Mimoriadne horľavý R12: mimoriadne horľavý

3 Strana 3 z Informácie týkajúce sa jednotlivých: Výrobok má byť označený podľa rizík pre človeka a životné prostredie: 3.3 Súčasti označenia: Označenie podľa EÚ smerníc: Kódové písmeno a označenie nebezpečenstva. výrobku: Všeobecnej klasifikácie pre prípravky EÚ v poslednej platnej verzii a podľa nariadenia vlády SR 46/2009, príloha 1 Pozor tlaková nádoba Systém klasifikácie: Klasifikácia podľa najnovšieho vydania zoznamu EÚ a podľa údajov spoločnosti a údajov z literatúry. Výrobok bol zaradený a označený v súlade s EÚ nariadením/ predpisom o nebezpečných látkach. F+ Mimoriadne horľavý Označenie rizika: Označenie bezpečnosti: 12 Extrémne horľavý 2 Uchovávajte mimo dosahu detí 3 Uchovávajte na chladnom mieste 16 Uchovávajte mimo dosahu zdrojov zapálenia - Zákaz fajčenia 29/56 Nevlievať do výlevky, obalový materiál likvidovať na miestach na to určených 33 - Preveďte preventívne opatrenia proti výbojom statickej elektriny 43 V prípade ohňa použite piesok, CO 2 alebo práškový hasiaci prostriedok. Nikdy nie vodu. 46 Pri prehltnutí vyhľadajte lekára a ukážte mu výrobok. Alebo návod na použitie s označením. 51 Používajte iba v dobre vetrateľných priestoroch.

4 Strana 4 z 13 Špeciálne upozornenia na prípravku: Tlaková nádoba. Chráňte pred slnečným žiarením a teplotami nad 50 C. Neprepichujte a nespaľujte po použití. Nestriekajte do ohňa alebo na žeravé predmety. Nefajčite. V prípade nedostatočného vetrania možnosť hromadenia výbušnej zmesi. Len na vonkajšie použitie. Skladujte pri teplote do 25 C, mimo dosahu a dohľadu detí. Klasifikácia v súlade s Nariadením 75/324/EHS: Iné riziká: Mimoriadne horľavý Výsledky PBT a vpvb hodnotení PBT: netýka sa vpvb: netýka sa 4 OPATRENIA PRVEJ POMOCI 4.1 Všeobecné pokyny: Dodržujte bezpečnostné pokyny a pokyny v návode na použitie uvedené na obale. Pri výskyte zdravotných ťažkostí alebo v prípade neistoty navštívte lekára a poskytnite mu údaj z tejto karty bezpečnostných údajov. 4.2 Pri nadýchaní: a) Zabezpečte vetranie, konzultujte s lekárom pri ťažkostiach. 4.3 Pri kontakte s pokožkou: b) Prípravok nedráždi pokožku. 4.4 Pri kontakte s očami: c) Pri násilne otvorených viečkach vypláchnite oči veľkým množstvom vody po dobu 15 minút. Ak má postihnutý očné šošovky, je potrebné ich najprv odstrániť. V prípade pretrvávajúceho dráždenia vyhľadajte lekársku pomoc. 4.5 Pri požití: V prípade požitia, okamžite vyhľadajte lekársku pomoc a ukážte tento obal alebo označenie. 4.6 Ďalšie údaje: Nie sú dostupné.

5 Strana 5 z 13 5 PROTIPOŽIARNE OPATRENIA 5.1 Vhodné hasiace prostriedky: Pena, CO 2, suché hasivá, Nepoužívajte vodu 5.2 Hasiace prostriedky, ktoré sa nesmú používať z bezpečnostných dôvodov: Voda 5.3 Osobitné riziká expozície: Pri požiari ochladzujte nádoby/obaly prípravku rozstrekovaným prúdom vody. Nebezpečie pretlaku a roztrhnutia obalu v dôsledku prehriatia. Vysoké teploty zvyšujú nebezpečenstvo výbuchu a vzniku rozkladných toxických produktov. V prípade požiaru a/alebo výbuchu výpary nevdychujte. 5.4 Špeciálny ochranný vývoj pre hasičov a výzbroj pre hasičské jednotky: Ochrana dýchacieho ústrojenstva dýchacím prístrojom s nezávislým prívodom vzduchu, vhodné ochranné oblečenie a rukavice. 5.5 Ďalšie údaje: Zabrániť úniku odpadovej vody použitej pri hasení požiaru do kanalizácie a vodných tokov. 6 OPATRENIA PRI NÁHODNOM UVOĽNENÍ 6.1 Osobné bezpečnostné opatrenia: Zabezpečiť dostatočné vetranie. Odstrániť horiace predmety, horľavé materiály a ostatné zdroje zapálenia. V prípade, že dôjde ku poškodeniu nádoby s aerosólom, uzatvoriť všetky zdroje vznietenia. 6.2 Enviromentálné bezpečnostné opatrenia: Ohraničiť miesto úniku nehorľavým absorpčným materiálom (piesok, zemina, univerzálny absorbent). Vykonať opatrenia na zabránenie kontaminácie životného prostredia. Pri znečistení povrchových a spodných vôd a kanalizácie oznámte zistený stav príslušným orgánom podľa platných predpisov.

6 Strana 6 z Metódy čistenia: Likvidovať mechanicky. Zvyšky prípravku absorbovať nehorľavým inertným materiálom, ktorý viaže tekutiny (napr. piesok, zemina, štrkopiesok, univerzálny absorbent), zhromaždiť v sudoch na odstránenie odpadu a odstrániť v zmysle predpisov. Neabsorbovať do pilín ani iného horľavého materiálu 6.4 Viď bod 7 zaobchádzanie a skladovanie Viď bod 8 kontrola expozície/ osobná ochrana Viď bod 13 informácie o zneškodňovaní 7 ZAOBCHÁDZANIE A SKLADOVANIE 7.1 Zaobchádzanie Používajte v dobre vetraných priestoroch. Pri manipulácii dodržiavajte opatrenia uvedené v návode na použitie. Dodržujte bezpečnostnú vzdialenosť od otvoreného plameňa, zápalných zdrojov nefajčite. Nádoba je pod stálym tlakom. Chrániť pred slnečným žiarením a teplotami nad 50 C. Neprepichovať a nehádzať do ohňa a to ani po spotrebovaní obsahu. Nestriekať do ohňa alebo na žeravé predmety. Uchovávať mimo dosahu detí. Pri používaní nejedzte, nepite ani nefajčite. 7.2 Skladovanie Skladovať v originálnych obaloch na dobre vetranom a suchom mieste. Neskladovať spolu s oxidačnými činidlami a horľavým materiálom. Nádoba je pod tlakom. Chrániť pred slnečným žiarením a teplotami nad 50 C, skladovať mimo zdrojov zapálenia nefajčiť. Skladovať oddelene od potravín, nápojov a krmív pre zvieratá. Uchovávajte mimo dosahu detí.

7 Strana 7 z 13 8 KONTROLA EXPOZÍCIE / OSOBNÁ OCHRANA Technické opatrenia: Zabezpečiť dostatočné vetranie. 8.1 Hodnoty limitov expozície: Nie sú doplňujúce údaje, viď bod Kontroly expozície na pracovisku: Zložky s najvyššími hodnotami, ktoré vyžadujú monitoring pracoviska: diemetoxymetán WELkrátkodobé hodnoty:3950 mg/m ppm dlhodobé hodnoty:3160 mg/m ppm bután WEL krátkodobé hodnoty:1810 mg/m 3,750 ppm dlhodobé hodnoty:1450 mg/m 3,600 ppm Karc. (ak presahujú 0,1% buta-1.3-dienu) Osobné ochranné prostriedky Ochrana dýchacieho ústrojenstva: Nevdychovať plyn a výpary aerosólu Ochrana rúk: Ochranné rukavice Ochrana očí: Utesnené pracovné okuliare Ochrana pokožky: Žiadna pri bežnom spôsobe použitia podľa návodu Špecifické hygienické opatrenia: Zabráňte kontaktu s očami. Pri práci nejedzte, nepite a nefajčite, pred prestávkami si umyte ruky. Výrobok nesmie Prísť do kontaktu s nápojmi, potravinami a krmivami Environmentálne kontroly expozície: Zabrániť úniku do kanalizácie, vôd a pôdy. 9 FYZIKÁLNE A CHEMICKÉ VLASTNOSTI 9.1 Všeobecné informácie Forma prevedenia: Dvojfázový systém kvapalina/plyn v tlakovej nádobe (aerosól) - Farba: Podľa špecifikácie produktu. - Zápach/vôňa: Charakteristická. 9.2 Dôležité zdravotné, bezpečnostné a enviromentálne informácie: Hustota (20 C): 0,384 g/ m 3 Hodnota ph pri 20 C: neurčené

8 Strana 8 z 13 - Bod vzplanutia: < 0 C - Rozpustnosť vo vode: nemiešateľný alebo ťažko zmiešateľný s vodou - Tlak pár:... Nie je určený. Samozápalnosť:... Produkt nie je samozápalný. Bod vznietenia : C Teplota rozkladu:... Nebezpečenstvo explózie:... Zmeny skupenstva: Bod topenia/ rozsah bodu topenia... Neurčený. Bod varu/rozsah bodu varu C Limity explózie: Dolný... Nie je určený. Horný... Nie je určený. Tlak pár pri 20 C... ~ 2100 hpa Hustota pri 20 C... 0,975 g/ cm 3 Relatívna hustota... Nie je uvedená. Hustota pár... Nie je uvedená. Rýchlosť odparovania... Netýka sa. Rozdeľovací koeficient (n-oktanol/voda)... Nie je uvedený Viskozita: Dynamická... Nie je uvedená. Kinetická... Nie je uvedená. Obsah rozpúšťadiel: Organické rozpúšťadlá... 54,9% VOC (EC)... 54,85% Ďalšie informácie:... Nie sú dostupné. 10 INFORMÁCIE O STABILITE A REAKTIVITE Nie je určená Prípravok nie je samozápalný, je však možná tvorba explozívnych pár Stabilita prípravku: Pri dodržaní predpísaných podmienok skladovania a manipulácie je prípravok stabilný (viď bod 7). Pri nedostatočnom vetraní pracovného (skladovacieho) priestoru môže dôjsť k vytváraniu výbušných zmesí pary a vzduchu.

9 Strana 9 z Podmienky, ktorých vzniku treba zabrániť: Teploty vyššie ako 50 C nebezpečie prasknutia a explózie obalu pri zvýšenom tlaku a teplote. Dodržiavať bezpečnú vzdialenosť od zápalných zdrojov Materiály, ktorým sa treba vyhýbať: Nie sú známe Nebezpečné produkty rozkladu: Nie sú známe. 11 TOXIKOLOGICKÉ INFORMÁCIE Informácie o toxikologických účinkoch Akútna toxicita: Základný dráždivý účinok: - na pokožku:... Nemá dráždivý účinok. - na oči:... Nemá dráždivý účinok. Senzibilizácia:... Nie sú známe senzibilizačné účinky. 12 EKOLOGICKÉ INFORMÁCIE Toxicita Toxicita vo vode:... Nie sú dostupné relevantné údaje. Stálosť a odbúrateľnosť:... Nie sú dostupné relevantné údaje. Správanie sa látky v prostredí:... Nie sú dostupné relevantné údaje. Doplňujúce ekologické informácie: Poznámky: Riziko pre vodu trieda I (nariadenie SRN) vlastné zhodnotenie: mierne riziko pre vodu. Neumožnite prístup veľkého množstva nezriedeného výrobku do podzemnej vody, vodných tokov alebo kanalizácie. Výsledky PBT a vpvb zhodnotenia INFORMÁCIE O ZNEŠKODŇOVANÍ Metódy zneškodňovania prípravku: Odporúčanie: Európsky katalóg odpadov: * Iné rozpúšťadlá a zmesi rozpúšťadiel Kovové obaly Znečistené obaly: PBT netýka sa vpvb netýka sa Prázdny obal likvidujte v zmysle zákona o odpadoch. Nelikvidovať výrobok vypúšťaním do kanalizácie a vodných tokov.

10 Strana 10 z 13 Odporúčanie: Likvidácia sa musí uskutočniť podľa zákona o odpadoch 14 INFORMÁCIE PRE DOPRAVU Pozemná preprava/železnica ADR/RID: Trieda: 2 5F Plyny Nálepky ADR/RID: 2.1 UN-č: 1950 Obalová skupina: - Označenie tovarov (technický názov): 1950 AEROSOLY Obmedzenia (tunely): D Námorná prepravaimdg-code/ggvsee: Trieda IMGD: 2.1 UN-č: 1950 Obalová skupina 2.1 Ems F-D,S-U Vlastný technický názov (Vlastný distribučný náz.) AEROSOLY Látka znečisťujúca moria: Nie Letecká preprava ICAO-TI/IATA-DGR: Trieda: 2.1 UN-č: 1950 Obalová skupina Vlastný technický názov (Vlastný distribučný náz.) AEROSOLY, HORĽAVINA UN Modelová regulácia : UN 1950, AEROSOLY, 2.1 Špeciálne upozornenie pre užívateľa: Upozornenie: PLYNY Hromadný transport podľa Annex II MARPOL 73/78 a IBC kódy: Netýka sa

11 Strana 11 z REGULAČNÉ INFORMÁCIE 15.1 Zdravotné, bezpečnostné a enviromentálne informácie na etikete: F+ Mimoriadne horľavý Tlaková nádoba. Chráňte pred slnečným žiarením a teplotami nad 50 C. Neprepichujte a nespaľujte po použití. Nestriekajte do ohňa alebo na žeravé predmety. Nefajčite. V prípade nedostatočného vetrania možnosť hromadenia výbušnej zmesi. Len na vonkajšie použitie. Skladujte pri teplote do 25 C, mimo dosahu a dohľadu detí. Prázdny obal likvidujte v rámci triedeného odpadu v súlade so zákonom o odpadoch. Objem: 150 ml Dovozca: Naturprodukt spol. s r.o., Ivanka pri Dunaji, SR Zhodnotenie chemickej bezpečnosti: Nebolo vykonané 16 INÉ UPOZORNENIA 16.1 Úplný text všetkých viet označených Písmenom R, o ktorých sa hovorí v bodoch 2 a 3: R 12 Mimoriadne horľavý 16.2 Osobitné predpisy, týkajúce sa ochrany osôb alebo životného prostredia: - Zákon 163/2001 Z.z. z 5. Apríla 2001 o chemických látkach a chemických prípravkoch v znení zákona č. 128/2002 Z.z. z 15. februára Zákon č.256/2003 Z.z. z 10. júla 2003, ktorým sa mení a dopĺňa zákon NR SR č. 272/1994 Z.z. o ochrane zdravia ľudí. - Vyhláška MH SR č. 330/2001 Z.z. z 3.augusta 2001, ktorou sa ustanovujú podrobnosti o požiadavkách na aerosólové rozprašovače.

12 Strana 12 z 13 - Zákon NR SR č. 367/2001 Z.z. z 15.septembra 2001 o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci. - Zákon č. 223/2001 Z.z. z 15.mája 2001 o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov. - Vyhláška Ministerstva životného prostredia SR č. 284/2001 Z.z. z 11.júna 2001, ktorou sa ustanovuje katalóg odpadov Ďalšie informácie: Karta bezpečnostných údajov je spravovaná v súlade s požiadavkami Zákona č. 163/2001 Z.z.. Klasifikácia prípravku bola vykonaná na základe Výnosu MH SR č.2/2002, ktorým sa upravujú podmienky oznámenia, klasifikácie, označovania, balenia, testovania chemických látok a chemických prípravkov. Obsahuje údaje potrebné pre zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a ochrany životného prostredia. Uvedené údaje odpovedajú súčasnému stavu našich vedomostí a skúseností a sú v súlade s platnými právnymi predpismi. Nevytvárajú však základ pre akýkoľvek zmluvný vzťah. V prípade použitia látky alebo prípravku iným spôsobom ako odporučeným v tejto karte bezpečnostných údajov, dodávateľ nezodpovedá za prípadnú vzniknutú škodu. Uvedené výrazy: Oddelenie zodpovedné za vydanie MSDS: Kontakt: H 220 Mimoriadne horľavý plyn H 280 Obsahuje stlačený plyn; môže vybuchnúť pri zahriatí R 12 Mimoriadne horľavý R 11 - Horľavý Oddelenie bezpečnosti výrobkov Dr. Bruder

13 Strana 13 z 13 Použité skratky: ADR: RID: IMDG: IATA: IATA-DGR: ICAO: ICAO-TI: GHS: VOC: Zdroje kľúčových údajov použitých pri Zostavovaní karty bezpečnostných údajov: Accord européen sur le transport des marchandises dangereuses par Rout (Európsky dohovor o medzinárodnej cestnej preprave nebezp. tovarov) Réglement international concernant le transport des marchandises dangereuses par chemin de fer (Smernica o medzinárodnom transporte nebezp. nákladov v železničnej preprave. Medznárodný námorný kódex pre nebezpečný tovar. Medzinárodná spoločnosť pre letecký transport. Smernica pre nebezpečný tovar vydaná medzinárodnou asociáciou pre letecký transport (IATA). Medzinárodná organizácia pre civilné letectvo. Technické inštrukcie podľa ICAO. Globálny harmonizovaný systém klasifikácie a označovania chemikálií. Volatile Organic compounds prchavé organické zlúčeniny (USA, EÚ). Karta bezpečnostných údajov je spracovaná na základe Bezpečnostného listu (91/155/EWG), Toxikologického posúdenia zn. E-1515/03 ÚPKM Bratislava, ďalších dostupných informácií a odborných znalostí.

TATRACHEMA v.d. Trnava KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV vypracovaná podľa Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady /ES/ č.1907/2006. KUCHENBLITZ Dátum vydan

TATRACHEMA v.d. Trnava KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV vypracovaná podľa Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady /ES/ č.1907/2006. KUCHENBLITZ Dátum vydan KUCHENBLITZ Dátum vydania: 22.8.2006 Vydanie: 4 Strana: 1 (6) Dátum revízie:23.1.2007, 10.11.2008, 4.6.2010 1. Identifikácia látky (prípravku) a spoločnosti (podniku) 1.1. Identifikácia látky alebo prípravku:

Podrobnejšie

EG-SDB

EG-SDB Prepracované dňa: 27.06.2018 Katalógové číslo: BO5209497 Strana 1 zo 7 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1. Identifikátor produktu Ďalšie názvy produktu BO 5209495, 27,5 g, BO

Podrobnejšie

Microsoft Word - EPOKSIL A_SVK.doc

Microsoft Word - EPOKSIL A_SVK.doc www.jub.eu KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV EPOKSIL komponent A Strana 1/5 Dátum vydania 14.03.2011 Verzia 06 1. IDENTIFIKÁCIA PRÍPRAVKU A SPOLOČNOSTI Obchodný názov prípravku: EPOKSIL komponent A Technický

Podrobnejšie

Karta bezpečnostných údajov podľa Prílohy II Nariadenia Komisie č. 830/2015/EÚ, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie EP a Rady (ES) č. 1907/2006 o regis

Karta bezpečnostných údajov podľa Prílohy II Nariadenia Komisie č. 830/2015/EÚ, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie EP a Rady (ES) č. 1907/2006 o regis Karta bezpečnostných údajov podľa Prílohy II Nariadenia Komisie č. 830/2015/EÚ, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie EP a Rady (ES) č. 1907/2006 o registrácii, hodnotení, autorizácii a obmedzovaní chemikálií

Podrobnejšie

1.

1. Dátum vydania: 23.03.2012 Obchodný názov: Stránka: 1/5 1. Oddiel 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/ZMESI A SPOLOČNOSTI/PODNIKU: 1.1. Identifikátor produktu: R 02.0064 1.2. Relevantne identifikovane použitia latky

Podrobnejšie

Karta bezpečnostných údajov podľa Prílohy II Nariadenia Komisie č. 830/2015/EÚ, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie EP a Rady (ES) č. 1907/2006 o regis

Karta bezpečnostných údajov podľa Prílohy II Nariadenia Komisie č. 830/2015/EÚ, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie EP a Rady (ES) č. 1907/2006 o regis Karta bezpečnostných údajov podľa Prílohy II Nariadenia Komisie č. 830/2015/EÚ, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie EP a Rady (ES) č. 1907/2006 o registrácii, hodnotení, autorizácii a obmedzovaní chemikálií

Podrobnejšie

1

1 Karta bezpečnostných údajov podľa Nariadenie (ES) č. 1907/2006 Strana 1 z 6 Pritt Stick KBÚ č. : 43182 V001.4 Revízia: 12.10.2017 Dátum tlače: 17.01.2018 Nahrádza verziu z: 20.05.2016 1.1. Identifikátor

Podrobnejšie

SK pałeczki nawozowe pelargonie BOPON (NPK ) MSDS CLP

SK pałeczki nawozowe pelargonie BOPON (NPK ) MSDS CLP ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1. Identifikátor produktu: Obchodný názov: 1.2. Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú: Viaczložkové

Podrobnejšie

Microsoft Word - Fixinela WC aktiv gel.DOC

Microsoft Word - Fixinela WC aktiv gel.DOC Dátum vydania: 16.12.1999 Vydanie: 9 Strana: 1 (6) 1. Identifikácia látky (prípravku) a spoločnosti (podniku) 1.1. Identifikácia látky alebo prípravku: 1.2. Použitie látky alebo prípravku: čistiaci prostriedok

Podrobnejšie

Biovéd 2005 Kft. KARTA BESPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV TRIFENDER Dátum vydania október 11. Nahradzuje všetky práva predošlých vydaní Obchodné meno: TRIFEN

Biovéd 2005 Kft. KARTA BESPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV TRIFENDER Dátum vydania október 11. Nahradzuje všetky práva predošlých vydaní Obchodné meno: TRIFEN . Dátum vydania 2007. október 11. Nahradzuje všetky práva predošlých vydaní Obchodné meno: 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY(PRÍPRAVKU) A SPOLOČNOSTI (PODNIKU) 1.1. Názov látky / obchodný názov prípravku: Obchodné

Podrobnejšie

Microsoft Word - KBU LAMAG Bór.doc

Microsoft Word - KBU LAMAG  Bór.doc - 1-1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY (PRÍPRAVKU) A SPOLOČNOSTI (PODNIKU): 1.1. Identifikácia látky alebo prípravku: LAMAG Bór 1.2. Použitie látky/prípravku: kvapalné suspenzné listové hnojivo s fungicídnym účinkom

Podrobnejšie

sd2_-_Univerzlano_lepilo_(SK)

sd2_-_Univerzlano_lepilo_(SK) Strana: 1/7 1 Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku Identifikátor produktu Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú Použitie materiálu /zmesi Univerzalno

Podrobnejšie

TATRACHEMA v.d. Trnava KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV vypracovaná podľa Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady /ES/ č.1907/2006. FIXINELA kyslý čistiaci

TATRACHEMA v.d. Trnava KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV vypracovaná podľa Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady /ES/ č.1907/2006. FIXINELA kyslý čistiaci Dátum vydania: 17.11.1999 Vydanie: 13 Strana: 1 (6) Dátum revízie: 3.12.2001, 2.9.2003, 27.11.2003, 2.12.2003, 31.3.2004, 21.12.2004, 5.5.2005,16.8.2007,6.2.2008,24.10.2008,19.10.2009, 2.6.2010 1. Identifikácia

Podrobnejšie

Dátum tlače:

Dátum tlače: Karta bezpečnostných údajov Strana 1/5 Dátum tlače: 06.12.2013 Dátum revízie: 07.05.2015 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku... 1.1 Identifikátor výrobku Obchodný názov: KAROM Eco

Podrobnejšie

SK żel łagodzący ukąszenia _Amaris_ - MSDS CLP

SK żel łagodzący ukąszenia _Amaris_ - MSDS CLP ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1. Identifikátor produktu: Obchodný názov: 1.2. Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú: Účinne

Podrobnejšie

Karta bezpečnostných údajov podľa Prílohy II Nariadenia Komisie č. 830/2015/EÚ, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie EP a Rady (ES) č. 1907/2006 o regis

Karta bezpečnostných údajov podľa Prílohy II Nariadenia Komisie č. 830/2015/EÚ, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie EP a Rady (ES) č. 1907/2006 o regis Karta bezpečnostných údajov podľa Prílohy II Nariadenia Komisie č. 830/2015/EÚ, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie EP a Rady (ES) č. 1907/2006 o registrácii, hodnotení, autorizácii a obmedzovaní chemikálií

Podrobnejšie

Karta bezpečnostných údajov podľa (ES) 1907/ ISO Loctite 5920 Strana 1 z 5 SDS No.: Dátum revízie v zahraničí: Dátum rev

Karta bezpečnostných údajov podľa (ES) 1907/ ISO Loctite 5920 Strana 1 z 5 SDS No.: Dátum revízie v zahraničí: Dátum rev Karta bezpečnostných údajov podľa (ES) 1907/2006 - ISO 11014-1 Loctite 5920 Strana 1 z 5 SDS No.:152854 Dátum revízie v zahraničí:04.12.2008 Dátum revízie v SR: 08.04.2010 Obchodné meno: Loctite 5920 1.

Podrobnejšie

KBU 25

KBU 25 SCH SLOVAKIA s.r.o. Karta bezpečnostných údajov podľa ES č.1907/2006 1. Identifikácia látky (prípravku) a spoločnosti (podniku) 1.1 Identifikácia prípravku (obchodný názov): 1.2 Použitie prípravku: Náterová

Podrobnejšie

CARAMBA Profi Hochleistungs PTFE-Spray (Ae)- CARAMBA Profi High-Performance PTFE Spray (Aerosol)(SK)

CARAMBA Profi Hochleistungs PTFE-Spray (Ae)- CARAMBA Profi High-Performance PTFE Spray (Aerosol)(SK) Strana: 1/7 * 1 Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu 1.2 Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú Použitie materiálu

Podrobnejšie

KBU 55

KBU 55 SCH SLOVAKIA s.r.o. Karta bezpečnostných údajov Základná farba na drevo KBÚ 55.2010 Dátum vydania: 30.06.2005 podľa ES č.1907/2006 Dátum poslednej revízie: 25.11.2010 1. Identifikácia látky (prípravku)

Podrobnejšie

1

1 - 1/6-1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/PRÍPRAVKU A SPOLOČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikácia látky alebo prípravku: 1.2. Použitie látky/prípravku: rastlinný stimulátor rastu 1.3. IDENTIFIKÁCIA SPOLOČNOSTI/PODNIKU Výrobca:

Podrobnejšie

KBU 22

KBU 22 SCH SLOVAKIA s.r.o. Karta bezpečnostných údajov Lazúrovací lak silnovrstvý KBÚ 22.2010 Dátum vydania: 30.06.2005 podľa ES č.1907/2006 Dátum poslednej revízie: 25.11.2010 1. Identifikácia látky (prípravku)

Podrobnejšie

Dátum tlače: 03

Dátum tlače: 03 Karta bezpečnostných údajov Strana 1/5 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku... 1.1 Identifikátor výrobku Obchodný názov: KAROM Floor Ocean Fresh 1.2 Relevantné identifikované použitia

Podrobnejšie

Microsoft Word - KBU 13_80 rev6 TECTANE Rýchly štart NEB 10_14 CLP.doc

Microsoft Word - KBU 13_80 rev6 TECTANE Rýchly štart   NEB   10_14 CLP.doc 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY (ZMESI A SPOLOČNOSTI (PODNIKU) 1.1. Identifikátor produktu Chemický názov látky/obchodný názov prípravku: Rýchly štart Číslo CAS: nemá, zmes Číslo ES: nemá, zmes 1.2 Relevantné identifikované

Podrobnejšie

Karta bezpečnostných údajov

Karta bezpečnostných údajov Karta bezpečnostných údajov (podľa Prílohy II Nariadenia EP a Rady 1907/2006/EC a Nariadenia Komisie (EÚ) 2015/830) Dátum vypracovania: Dátum revízie: 10.01.2007 18.1.2018 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/ZMESI

Podrobnejšie

TATRACHEMA v.d. Trnava

TATRACHEMA v.d. Trnava ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1. Identifikátor produktu: Obchodný názov: 1.2. Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú: Viaczložkové

Podrobnejšie

1

1 Karta bezpečnostných údajov podľa Nariadenie (ES) č. 1907/2006 Strana 1 z 6 Metylan Direct KBÚ č. : 340209 V001.6 Revízia: 02.06.2015 Dátum tlače: 22.11.2016 Nahrádza verziu z: 11.03.2014 1.1. Identifikátor

Podrobnejšie

1.

1. Dátum vydania: 12.06.2012 Obchodný názov: Stránka: 1/7 1. Oddiel 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/ZMESI A SPOLOČNOSTI/PODNIKU: 1.1. Identifikátor produktu: 1 04.6000 1.2. Relevantne identifikovane použitia latky

Podrobnejšie

1.

1. Dátum vydania: 12.01.2011 Obchodný názov: Stránka: 1/6 1. Oddiel 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/ZMESI A SPOLOČNOSTI/PODNIKU: 1.1. Identifikátor produktu: R 34147 (spray) 1.2. Relevantne identifikovane použitia

Podrobnejšie

Karta bezpečnostných údajov

Karta bezpečnostných údajov Karta bezpečnostných údajov [podľa Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nariadenia Komisie (EÚ) č. 453/2010] Dátum vydania 14.04.2015 Dátum revízie I ODDIEL 1: Identifikácia

Podrobnejšie

EPO ČIERNY

EPO ČIERNY Strana: 1/6 1.1 Identifikátor produktu Obchodný názov: EPO čierny Obchodný názov výrobca: EPO schwarz Katalógové číslo: 92001440 1.2 Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré

Podrobnejšie

1

1 Karta bezpečnostných údajov podľa Nariadenie (ES) č. 1907/2006 Strana 1 z 7 Thomsit T 425 KBÚ č. : 428601 V002.1 Revízia: 21.04.2015 Dátum tlače: 22.04.2015 Nahrádza verziu z: 24.05.2013 1.1. Identifikátor

Podrobnejšie

TATRACHEMA v.d. Trnava

TATRACHEMA v.d. Trnava 1. Identifikácia látky (prípravku) a spoločnosti (podniku) 1.1. Identifikácia látky alebo prípravku: 1.2. Použitie látky alebo prípravku: Odpudzuje komáre, kliešte a komáre pisklavé. 1.3. Identifikácia

Podrobnejšie

Microsoft Word - 01Polylack A604 BL12.doc

Microsoft Word - 01Polylack A604 BL12.doc Protipožiarny náter Polylack A604 Ochrana oceľových nosných konštrukcií 1. Výrobok/Výrobca 1.1. Informácie o výrobku Názov výrobku: POLYLACK A604 1.2. Informácie o výrobcovi/distribútorovi 1.2.1. Výrobca:

Podrobnejšie

1

1 - 1/7-1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/PRÍPRAVKU A SPOLOČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikácia látky alebo prípravku: CLIM PUR VALEO (698984, 698985, 698991) 1.2. Použitie látky/prípravku: čistič klimatizácie 1.3. IDENTIFIKÁCIA

Podrobnejšie

Karta bezpečnostných údajov podľa 1907/2006/ES, Článok 31 Strana: 1/6 Dátum tlače: Číslo verzie 3 Revízia: ODDIEL 1: Iden

Karta bezpečnostných údajov podľa 1907/2006/ES, Článok 31 Strana: 1/6 Dátum tlače: Číslo verzie 3 Revízia: ODDIEL 1: Iden Strana: 1/6 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu Číslo CAS: 65997-17-3 Číslo EC: 266-046-0 1.2 Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia,

Podrobnejšie

Karta bezpečnostných údajov: SC 20 Clear

Karta bezpečnostných údajov: SC 20 Clear ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu Obchodný názov 1.2 Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú Príslušné

Podrobnejšie

Karta bezpečnostných údajov

Karta bezpečnostných údajov Karta bezpečnostných údajov (podľa Prílohy II Nariadenia EP a Rady 1907/2006/EC a Nariadenia Komisie (EÚ) 2015/830) Dátum vypracovania Dátum revízie 1 Dátum revízie 2 02.01.2007 23.02.2015 01.09.2016 1.

Podrobnejšie

Karta bezpečnostných údajov

Karta bezpečnostných údajov Karta bezpečnostných údajov (podľa Prílohy II Nariadenia EP a Rady 1907/2006/EC a Nariadenia Komisie (EÚ) 2015/830) Dátum vypracovania Dátum revízie Dátum revízie 2 17.01.2013 22.04.2015 10.05.2017 ODDIEL

Podrobnejšie

KBÚ-AT 022,Penetrus spray,CLP2016

KBÚ-AT 022,Penetrus spray,CLP2016 Dátum vydania: 31.03.2004 Strana: 1/ 7 Karta bezpečnostných údajov (podľa Prílohy II Nariadenia EP a Rady 1907/2006/EC a Nariadenia Komisie (EÚ) 2015/830) ODDIEL 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/ZMESI A SPOLOČNOSTI/PODNIKU

Podrobnejšie

Karta bezpečnostných údajov podľa 1907/2006/ES, Článok 31 Strana: 1/6 Dátum tlače: Číslo verzie 3 Revízia: * ODDIEL 1: Id

Karta bezpečnostných údajov podľa 1907/2006/ES, Článok 31 Strana: 1/6 Dátum tlače: Číslo verzie 3 Revízia: * ODDIEL 1: Id Strana: 1/6 * ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu 1.2 Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú Použitie materiálu

Podrobnejšie

MSDS;_B-I-ME104;_(v4-SK-SK)

MSDS;_B-I-ME104;_(v4-SK-SK) Strana: 1/6 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu Číslo artikla: B-I-ME104 1.2 Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú

Podrobnejšie

CFS-S ACR; CP 606 Karta bezpečnostných údajov v súlade s Nariadením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v znení Nariadenia (EÚ) 2015/830 Dátum vydania: 05/07/20

CFS-S ACR; CP 606 Karta bezpečnostných údajov v súlade s Nariadením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v znení Nariadenia (EÚ) 2015/830 Dátum vydania: 05/07/20 Dátum vydania: 05/07/2017 Dátum spracovania: 05/07/2017 Nahrádza: 28/06/2017 Znenie: 4.4 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1. Identifikátor produktu Forma produktu Zmes Názov

Podrobnejšie

Microsoft Word - r rtf

Microsoft Word - r rtf Karta bezpečnostných údajov podľa (ES) 1907/2006 Loctite 8021 Strana 1 od 8 KBÚ : 173456 V001.4 Revízia: 25.03.2011 Dátum tlače: 09.02.2013 1. Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku Identifikátor

Podrobnejšie

MSDS;_B-I-ME513;_(v5-SK-SK)

MSDS;_B-I-ME513;_(v5-SK-SK) Strana: 1/6 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu Číslo artikla: B-I-ME513 1.2 Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú

Podrobnejšie

Karta bezpečnostných údajov Podľa 1907/2006/ES, Dátum vydania Dátum revízie: 1. Identifikácia látky/prípravku a spoločnosti/podniku Údaje o

Karta bezpečnostných údajov Podľa 1907/2006/ES, Dátum vydania Dátum revízie: 1. Identifikácia látky/prípravku a spoločnosti/podniku Údaje o Karta bezpečnostných údajov Podľa 1907/2006/ES, Dátum vydania 10.5.2010 Dátum revízie: 1. Identifikácia látky/prípravku a spoločnosti/podniku Údaje o produkte Obchodný názov: Použitie materiálu /prípravku

Podrobnejšie

KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV podľa nariadenia Európskeho parl

KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV podľa nariadenia Európskeho parl Dátum revízie: 22.01.2016 Verzia 1.2 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Loxiran Mravčí bufet proti mravcom NEU 1262 I č. autorizácie SK14-MRS-012-451/14

Podrobnejšie

KBU WUXAL Aminocal REACH

KBU WUXAL Aminocal REACH Vypracované podľa Nariadenia (ES) č. 1907/2006 Dátum vytvorenia: 30. 11. 1999, Dátum revízie: 7. 5. 2008, verzia 2 Dátum tlače: 21/4/2009 1. Identifikácia látky /prípravku a spoločnosti / podniku Obchodný

Podrobnejšie

KBU WUXAL SUS Kombi Mg REACH

KBU WUXAL SUS Kombi Mg REACH Vypracované podľa Nariadenia (ES) č. 1907/2006 Dátum vytvorenia: 30. 1. 1998, Dátum revízie: 15. 3. 2008, verzia 2 Dátum tlače: 21/4/2009 1. Identifikácia látky /prípravku a spoločnosti / podniku Obchodný

Podrobnejšie

KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV (Podľa nariadenia ES č. 1907/2006 a MZ MR č. 44/2000 (27. XII.)) ph Neutral Verzia: H1 Pôvodné vydanie / dátum poslednej r

KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV (Podľa nariadenia ES č. 1907/2006 a MZ MR č. 44/2000 (27. XII.)) ph Neutral Verzia: H1 Pôvodné vydanie / dátum poslednej r Strana: 1/(10) 1. Identifikácia látky /zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu 1.2 Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú Identifikované použitia:

Podrobnejšie

TATRACHEMA v.d. Trnava

TATRACHEMA v.d. Trnava 1. Identifikácia látky (prípravku) a spoločnosti (podniku) 1.1. Identifikácia látky alebo prípravku: 1.2. Elektrický odparovač s tekutinou proti hmyzu je určený na odpudzovanie komárom v domácnostiach

Podrobnejšie

Karta bezpečnostných údajov podľa Prílohy II Nariadenia Komisie č. 830/2015/EÚ, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie EP a Rady (ES) č. 1907/2006 o regis

Karta bezpečnostných údajov podľa Prílohy II Nariadenia Komisie č. 830/2015/EÚ, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie EP a Rady (ES) č. 1907/2006 o regis Karta bezpečnostných údajov podľa Prílohy II Nariadenia Komisie č. 830/2015/EÚ, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie EP a Rady (ES) č. 1907/2006 o registrácii, hodnotení, autorizácii a obmedzovaní chemikálií

Podrobnejšie

MC-DUR Komponente A-SK

MC-DUR Komponente A-SK Strana: 1/7 * ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu 1.2 Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú Použitie materiálu

Podrobnejšie

Karta bezpečnostných údajov podľa (ES) 1907/ ISO Loctite 270 Strana 1 z 6 SDS No.: Dátum revízie v zahraničí: Dátum reví

Karta bezpečnostných údajov podľa (ES) 1907/ ISO Loctite 270 Strana 1 z 6 SDS No.: Dátum revízie v zahraničí: Dátum reví Karta bezpečnostných údajov podľa (ES) 1907/2006 - ISO 11014-1 Loctite 270 Strana 1 z 6 SDS No.:153492 Dátum revízie v zahraničí:15.08.2008 Dátum revízie v SR: 03.05.2010 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/PRÍPRAVKU

Podrobnejšie

Microsoft Word - kbu_reach_radin acid F.doc

Microsoft Word - kbu_reach_radin acid F.doc 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/PRÍPRAVKU A FIRMY/PODNIKU 1.1. Identifikácia látky/prípravku Obchodný názov: RADIN ACID F 1.2. Použitie látky/prípravku: výrobok je určený na profesionálne čistenie a obnovu povrchu

Podrobnejšie

KBU Super mazivo Ceys

KBU Super mazivo Ceys Strana 1 z 1 1 IDENTIFIKÁCIA LÁTKY / PRÍPRAVKU A SPOLOČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikácia látky (obchodný názov): Super mazivo Ceys (aerosólové balenie) Originálny názov prípravku: 7 Usos Superlubricante

Podrobnejšie

a

a ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku. 1.1. Identifikátor produktu: 1.2. Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú: Pre likvidáciu mravcov.

Podrobnejšie

Microsoft Word - Freeze_75_Aerosol_BDS000704_19_ doc

Microsoft Word - Freeze_75_Aerosol_BDS000704_19_ doc ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1. Identifikátor produktu Freeze 75 Aerosól 1.2. Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú Chladivo

Podrobnejšie

KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 453/2010 Electrolyte O2 low level 1. Identifikácia látky/zmesi a spoločnos

KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 453/2010 Electrolyte O2 low level 1. Identifikácia látky/zmesi a spoločnos KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 453/2010 Electrolyte O2 low level 1. Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1. Identifikátor produktu Kód výrobku

Podrobnejšie

ACRYL Q306A_(SK)-(SK)_(V5)

ACRYL Q306A_(SK)-(SK)_(V5) Strana: 1/6 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu Obchodný názov: TECTANE Karosársky tmel /14.72/ Číslo artikla: Q306A 1.2 Relevantné identifikované použitia

Podrobnejšie

VARNOSNI LIST

VARNOSNI LIST Názov výrobku BELINKA TOP HYBRID Strana 1 z 6 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/PRÍPRAVKU A SPOLOČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor produktu: BELINKA TOP HYBRID Obchodný názov zmesi: Lasur 1.2 Relevantné identifikované

Podrobnejšie

R4BP 3 Print out

R4BP 3 Print out Zhrnutie charakteristík biocídneho výrobku Názov výrobkov: OFF! spray Typ(y) výrobku: Výrobky typu 9 - Repelenty a atraktanty Číslo autorizácie: SK7-MRP-0 Referenčé číslo záznamu v R4BP 3: SK-000794-0000

Podrobnejšie

Microsoft Word - KBU 03_11 Silikón akrylový tmel 02_15 CLP.doc

Microsoft Word - KBU 03_11 Silikón akrylový tmel   02_15 CLP.doc Dátum vydania: 23.02.2015 Strana: 1 z 5 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY (PRÍPRAVKU) A SPOLOČNOSTI (PODNIKU) 1.1. Identifikátor produktu Chemický názov látky/obchodný názov prípravku: Silikón akrylový tmel Číslo

Podrobnejšie

KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV (podľa nariadenie (ES) č. 830/2015) Raid Flying Insect Killer EU Verzia 1.22 Dátum tlače Dátum revízie

KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV (podľa nariadenie (ES) č. 830/2015) Raid Flying Insect Killer EU Verzia 1.22 Dátum tlače Dátum revízie ODDIEL 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/ ZMESI A SPOLOČNOSTI/ PODNIKU 1.1 Identifikátor produktu : Raid Max hubič lietajúceho hmyzu 1.2 Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú

Podrobnejšie

IMPRÄGNIERGRUND CURA IG 20_(SK)

IMPRÄGNIERGRUND CURA IG 20_(SK) Strana: 1/5 * ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu Číslo artikla: 12126/2 1.2 Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú

Podrobnejšie

SDS EU (Reach Annex II)

SDS EU (Reach Annex II) Dátum vydania: 7.3.2017 Dátum spracovania: Nahrádza: Znenie: 1.0 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1. Identifikátor produktu Forma produktu : Zmes Názov produktu : Výrobný kód

Podrobnejšie

Karta bezpečnostných údajov: Odour Remover

Karta bezpečnostných údajov: Odour Remover ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu Obchodný názov 1.2 Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú Príslušné

Podrobnejšie

Karta bezpečnostných údajov

Karta bezpečnostných údajov Karta bezpečnostných údajov (podľa Prílohy II Nariadenia EP a Rady 1907/2006/EC a Nariadenia Komisie (EU) 2015/830) Dátum vypracovania Dátum revízie 15.02.2013 14.04.2015 ODDIEL 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/ZMESI

Podrobnejšie

VZOR BEZPEČNOSTNÍHO LISTU

VZOR BEZPEČNOSTNÍHO LISTU 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY (ZMESI A SPOLOČNOSTI (PODNIKU) 1.1. Identifikátor produktu Chemický názov látky/obchodný názov prípravku: Tectane Autolak čierny lesklý Číslo CAS: nemá, zmes Číslo ES: nemá, zmes

Podrobnejšie

Napaka

Napaka Karta bezpečnostných údajov podľa Nariadenia EP a Rady č. 1907/2006/ES (REACH) 1 / 7 SPEKTRA Domflok lístky Revízia č.:4 Dátum revízie:02/07/12 1. Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1. Identifikátor

Podrobnejšie

Koroderma - MSDS SK

Koroderma - MSDS SK ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1. Identifikátor produktu: Obchodný názov: 1.2. Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú: na ošetrovanie

Podrobnejšie

TATRACHEMA v.d. Trnava

TATRACHEMA v.d. Trnava 1. Identifikácia látky (prípravku) a spoločnosti (podniku) 1.1. Identifikácia látky alebo prípravku: BROS Elektrický odparovač z vankúšikami / BROS Elektrický odparovač proti komarom + vankúšiky BROS vankúšiky

Podrobnejšie

KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV podľa

KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV podľa Dátum revízie: 11.08. 2015 Verzia 2.1 ODDIEL 1: IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/ZMESI A SPOLOČNOSTI 1.1 Identifikátor výrobku Názov výrobku: Ferramol compact (Neu 1186 M) č. autorizácie: 16-MB-1766 1.2 Relevantné

Podrobnejšie

Karta bezpečnostných údajov: Roticlear® ECO Plus

Karta bezpečnostných údajov: Roticlear® ECO Plus Znenie: 1.0 sk dátum zostavenia: 23.07.2015 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu Identifikácia látky Číslo artikla 6476 Registračné číslo (REACH) nerelevantné

Podrobnejšie

KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV v zmysle Nariadenia Komisie (EÚ) č. 453/2010, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1907

KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV v zmysle Nariadenia Komisie (EÚ) č. 453/2010, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1907 KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV v zmysle Nariadenia Komisie (EÚ) č. 453/2010, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 o registrácii, hodnotení, autorizácii a obmedzovaní

Podrobnejšie

035551_C Mapp_slo

035551_C Mapp_slo KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV ODDIEL 1: IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/ZMESI A SPOLOČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor produktu 1.2. Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú

Podrobnejšie

Microsoft Word - T6641_SK.doc

Microsoft Word - T6641_SK.doc Karta bezpečnostných údajov materiálu ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1. Identifikátor produktu: Fľaša s atramentom EPSON T6641 1.2. Relevantné identifikované použitia látky

Podrobnejšie

1

1 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1. Identifikátor produktu DUST OFF HF Aerosól 1.2. Relevantné identifikované pouţitia látky alebo zmesi a pouţitia, ktoré sa neodporúčajú Čistiace

Podrobnejšie

(Microsoft Word - Trockensch\374ttung PA_DE_KBU_2018)

(Microsoft Word - Trockensch\374ttung PA_DE_KBU_2018) KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV podľa Nariadenia (ES) č. 1907/2006 v znení Nariadenia komisie (EÚ) č.2015/830 Dátum vydania: 7.5..2018 Číslo verzie: 1 Revízia: ODDIEL 1: IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/ZMESI A SPOLOČNOSTI/PODNIKU

Podrobnejšie

pułapka na ślimaki, płyn do pulapki MSDS CLP

pułapka na ślimaki, płyn do pulapki MSDS CLP ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1. Identifikátor produktu: Obchodný názov: 1.2. Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú: Pasca

Podrobnejšie

Karta bezpečnostných údajov podľa Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Dátum vydania: Dátum revízie:

Karta bezpečnostných údajov podľa Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Dátum vydania: Dátum revízie: 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/PRÍPRAVKU A SPOLOČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikácia prípravku Názov: Ďalšie názvy: - 1.2. Použitie prípravku Popis funkcie prípravku: Prostriedok na čistenie dreva. 1.3. Identifikácia

Podrobnejšie

BEZPEČNOSTNÍ LIST

BEZPEČNOSTNÍ   LIST strana 1 z 5 ODDIEL 1. Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku: 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodný názov: LISTER komplex olejniny SL Chemický názov: zmes B 23 g/l; Mn 8 g/l; Zn 12 g/l; Cu 3,3

Podrobnejšie

KBU Group 4_ Iba chemolak

KBU Group 4_ Iba chemolak 01. Identifikácia látky, prípravku a spoločnosti Prípravok: IBA KIMYA Termosetová prášková farba pre prípravky s výrobným kódom X.X.4X (napr. FF88.2004.403.CM) Použitie prípravku Priemyselné použitie:

Podrobnejšie

1.

1. Dátum vydania: 25.07.2012 Obchodný názov: Stránka: 1/8 1. Oddiel 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/ZMESI A SPOLOČNOSTI/PODNIKU: 1.1. Identifikátor produktu: 1L/10L 1 34148/49 1.2. Relevantne identifikovane použitia

Podrobnejšie

GC 32 Karta bezpečnostných údajov v súlade s Nariadením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v znení Nariadenia (EÚ) 2015/830 Dátum vydania: 22/02/2018 Dátum spr

GC 32 Karta bezpečnostných údajov v súlade s Nariadením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v znení Nariadenia (EÚ) 2015/830 Dátum vydania: 22/02/2018 Dátum spr Dátum vydania: 22/02/2018 Dátum spracovania: 22/02/2018 Nahrádza: 10/10/2017 Znenie: 2.3 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1. Identifikátor produktu Forma produktu Zmes Názov

Podrobnejšie

Microsoft Word - KBU 12_30 rev4 TECTANE Oživovač - čistič plastov NEB 06_15 CLP.doc

Microsoft Word - KBU 12_30 rev4 TECTANE Oživovač - čistič plastov   NEB   06_15  CLP.doc Dátum vydania: 2.4.2002 Strana: 1 z 4 ODDIEL 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/ZMESI A SPOLOČNOSTI(PODNIKU) 1.1. Identifikátor produktu Chemický názov látky/obchodný názov prípravku: Oživovač- čistič plastov Číslo

Podrobnejšie

MSDS;_B-I-FJ120;_(v2-SK-SK)

MSDS;_B-I-FJ120;_(v2-SK-SK) Strana: 1/7 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu Číslo artikla: B-I-FJ120 1.2 Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú

Podrobnejšie

RTC-COD ML_SK

RTC-COD ML_SK Strana: 1/6 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu Číslo artikla: RTC-COD500-500ML 1.2 Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré

Podrobnejšie

Karta bezpečnostných údajov podľa 1907/2006/ES, Článok 31 Strana: 1/6 Dátum tlače: Číslo verzie 3 Revízia: * ODDIEL 1: Id

Karta bezpečnostných údajov podľa 1907/2006/ES, Článok 31 Strana: 1/6 Dátum tlače: Číslo verzie 3 Revízia: * ODDIEL 1: Id Strana: 1/6 * ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1 Identifikátor produktu 1.2 Relevantné identifikované použitia látky alebo zmesi a použitia, ktoré sa neodporúčajú Použitie materiálu

Podrobnejšie

Bílé lepidlo na dřevo profesional

Bílé lepidlo na dřevo profesional ODDIEL : Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku.. Identifikátor produktu Látka / zmes Zmes Číslo 45065 Ďalšie názvy zmesi Ceys Cola Blanca D resistente.. Relevantné identifikované použitia látky

Podrobnejšie

1

1 Karta bezpečnostných údajov podľa Nariadenie (ES) č. 1907/2006 Strana 1 z 8 Ceresit AquaBlock all colours KBÚ č. : 283830 V002.1 Revízia: 01.08.2014 Dátum tlače: 20.08.2014 1.1. Identifikátor produktu

Podrobnejšie

TATRACHEMA v.d. Trnava

TATRACHEMA v.d. Trnava 1. Identifikácia látky (prípravku) a spoločnosti (podniku) 1.1. Identifikácia látky alebo prípravku: BROS elektrický odparovač proti komárom s vložkami, pre deti / BROS Elektrický odparovač proti komarom

Podrobnejšie

1

1 Karta bezpečnostných údajov podľa Nariadenie (ES) č. 1907/2006 Strana 1 z 8 CERESIT FUSION HERO WHITE KBÚ č. : 581285 V001.1 Revízia: 02.09.2016 Dátum tlače: 06.03.2017 Nahrádza verziu z: 31.08.2016 1.1.

Podrobnejšie

BL_Gelový_čistič_\(SK\)

BL_Gelový_čistič_\(SK\) Strana: 1/5 1 Identifikácia látky (prípravku) a spoločnosti (podniku) Údaje o produkte Použitie materiálu /prípravku Používa sa k čisteniu bazénov Výrobca/dodávateľ: PROXIM s.r.o. Palackého 578,503 02

Podrobnejšie

EG-SDB

EG-SDB Prepracované dňa: 13.02.2018 Katalógové číslo: 272-CLP Strana 1 z 8 ODDIEL 1: Identifikácia látky/zmesi a spoločnosti/podniku 1.1. Identifikátor produktu Ďalšie názvy produktu VITA AKZENT Plus FLUOGLAZE

Podrobnejšie

1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/ ZMESI A SPOLOČNOSTI/ PODNIKU 1.1 Identifikátory výrobku Názov výrobku : Parafínový olej Č. CAS : KARTA BEZPEČNOSTNÝC

1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/ ZMESI A SPOLOČNOSTI/ PODNIKU 1.1 Identifikátory výrobku Názov výrobku : Parafínový olej Č. CAS : KARTA BEZPEČNOSTNÝC 1. IDENTIFIKÁCIA LÁTKY/ ZMESI A SPOLOČNOSTI/ PODNIKU 1.1 Identifikátory výrobku Názov výrobku : Parafínový olej Č. CAS : 8012-95-1 KARTA BEZPEČNOSTNÝCH ÚDAJOV 1.2 Relevantné identifikované použitia látky

Podrobnejšie