Microsoft Word - vinimini-s-akordami.doc

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Microsoft Word - vinimini-s-akordami.doc"

Prepis

1 K... (3. - Z dlhých ciest) a 1. k by sme mali odpúšťať ako Boh odpúšťa nám, 7 keby sme chceli len to jediné, a zahojiť by sme museli veľa zatrpknutých rán, čo v sebe nosíme. R: k by sme len trošku chceli, skôr by sme boli v cieli 7 a šťastie by k nám prišlo samo, a mier našla duša, pokušenie nemalo moc skúšať. d k by sme povedali: "Áno". 2. k by sme chceli milovať do krajnosti ako On, srdcia by nám láskou praskali. Človek by nikdy nespoznal, čo je srdca ston, svet by nám bol v láske primalý. h 3. k by sme mali v modlitbe vytrvať celý deň, H7 život náš by sa v modlitbu premenil. h Stihol by som Mu povedať o všetkom, čo chcem, o šťastí aj trápení. Refrén: 7 h e

2 BENEIT (1. - Je to v rodine) 1. Benedicat tibi ominus et custodiat te ostendat faciem suam tibi et misereatur tui. d a onvertat vultum suum ad te et det tibi pacem a ominus benedicat, frater Leo, te. a e a R: Benedicat, benedicat, benedicat tibi dominus et custodiat te. INTRO: a () sloha: e h h refrén: h fis h

3 ČI SI VEĽKÝ ČI MLÝ Či si veľký a či malý a či akurát, Boh má ťa rád. Či si tučný a či chudý a či akurát, Boh má ťa rád. 7 On ťa miluje, keď sa smeješ, 7 On ťa miluje aj keď plačeš, 7 On ťa miluje, keď sa mračíš, 7 On ťa miluje aj keď spíš. Je to jedno jak sa cítiš a jak vyzeráš, Boh má ťa rád.

4 ETSKÝ SVET (3. - Z dlhých ciest) E H E H 1. Muž s bielou bradou sedí na tróne a vraví, čo sa sluší a čo nie. a E Počúvaj detský hlas. E H E H Tu lietajú anjeli s krídlami, ja cítim jemný vánok nad nami. a E Lietajú aj vôkol nás. (H) gis cis R: Tak všetky sváry a hádky skryte, tie nie sú pre nich dôležité, H H E bez pretvárky a klamstiev naše detské srdce rastie. 2. Nám každé ráno nežne hladí tvár a na Vianoce oknom nesie dar. Nechaj snívať ich. On prebýva vysoko na mračne, odtiaľ čaruje veci zázračné. Veľkým vyrážajú dych. 3. Keď skončí sa príbeh na zemi, duša putuje do krajín vzdialených. ž do nebeských dvier. Tam svätý Peter kľúčom zaštrngá a vnútri každý spieva, každý hrá. etským očiam ver. E cis H E o detských očí Boh vložil hviezdy, hviezdy nech nám svietia v tmách. cis H E Nevinné tváre ukryté, pohľad nežný, v perinkách. cis H E cis Radosť má, lásku má, život má, kto sa malým deťom vnútri podobá, podobá, podobá. H Srdcia nevinné.

5 UH SVÄTÝ BUĎ PRI MNE (2. - Večný svetadiel) E is H gis E is H gis 1. Svieť vo mne, nech aj ja svietim, buď môj verný tieň, E is H gis E is H radosť, lásku a silu mám, keď Tvoj vánok vdychujem. 2. Nájdi nás uprostred púšte, buď prameň posily, v suchu, v búrke, v každom počasí by sme Ťa nosili. gis E is H R: Ty prinášaš lásku, kde lásky niet, gis E is H úsmev tam, kde dnes plače svet. gis E is H Vnútri nás hreješ, hoc vonku je mráz, E is H uch Svätý, buď pri nás. Ty prinášaš lásku, kde lásky niet, úsmev tam, kde dnes plače svet. Posvieť si na mňa, keď kráčam v tme, uch Svätý, buď pri mne. 3. Tvoj pokoj nech všetkých ovieva, múdrosť ovlaží, láskavé slovo a práca nech nám aj druhým osoží.

6 UHU SVÄTÝ, PRÍĎ (3. - Z dlhých ciest) 1. o mojej tmy vnieslo sa svetlo, prežiarilo všetko vôkol, s pokojom do duše vlietlo. 2. Našiel si chrám v biednom tele, pretvoril na miesto lásky, Tvojím uchom zmenilo sa celé. e ítim vánok, ktorým ma meníš, e vraciam sa Tebou obnovený. h R: uchu Svätý pretvor nás na láskyplný chrám, e ja túžbu dostať z Tvojich darov v sebe schovávam. h ko pôda úrodná osožný chcem byť, e preto každé ráno k Tebe volám: "uchu Svätý, príď"! E H cis R: uchu Svätý pretvor nás na láskyplný chrám, fis H ja túžbu dostať z Tvojich darov v sebe schovávam. E H cis ko pôda úrodná osožný chcem byť, fis H cis H H E preto každé ráno k Tebe volám: "uchu Svätý, príď"!

7 ĎLŠÍ PÁ (3. - Z dlhých ciest) Predohra: /is /e h/ / h 1. Keď v srdci ťarchu mám, že môj život je len rám, e čo skrýva obraz bezcenný. h Keď svet je plný bied a lásky zdá sa niet, e keď rúcajú sa všetky sny. a Vtedy prichádzaš s nádejou, a dvere otvorím a nechám Tvoj vánok prúdiť mnou. a R: Nech Tvoja láska v nás dáva silu rásť a a pokoj z Tvojich slov prevedie nás tmou. a Buď balzam hojivý v dňoch úzkostlivých. a Ja v hĺbke srdca viem, že kríž tak unesiem, keď príde ďalší pád. 2. Navštívi ťa vtedy tiaž, keď to najmenej čakáš, keď sa na vrchole uvidíš. Na nohách okovy, každý krok zabolí, keď padáš níž a níž.

8 HORE TM (1. - Je to v rodine) B is B Hore tam, hore tam na nebi otvára náruč, otvára, is c B tak tlieskaj, tlieskaj, teš sa v Pánovi. B is B Napravo, naľavo objatie poteší aj priateľa, is c B s ním tlieskaj, tlieskaj, nech láskou zahorí. is B R: Pa ra pa pa pa pa, návod ti dám, is c 7 raduj sa dnes s nami, lebo nie si sám.... dupaj, dupaj, teš sa v Pánovi.... poskoč, poskoč, teš sa v Pánovi.

9 JE TO V ROINE (1. - Je to v rodine) 1. Je v nej veľa ľudí, veľkých, malých, starých, d mladých, riečne prúdy spájajú sa v rieku. V rodinu. 2. Najprv koreň, potom strom, plody šťavnaté rastú na ňom, zakvitol nám sad. V rodinu. d Každý z nás patriť túži, kde sa radosť, láska množí. d Každý z nás rád sa vráti tam, kde srdce nájde pár objatí. R: V rodine sa spája sila, smerovať má tam ako on Bosco sníval: d Nie bitkou, ale dobrotou a láskou. Tak nech rodiny láska spája, Veď Boh prebýva tam, kde stretnú sa d v Jeho mene dvaja, či traja. f Stačí jeden spôsob účinný, f príklad on Boscovej rodiny. Je to v rodine...

10 K OLTÁRU B 1. Nesiem, čo ma teší a nesiem, čo ma trápi, k oltáru. B Tebe moju túžbu stať sa lepším nesiem do daru. d Ty silu, Pane, dávaš nám. R: ez Tvoje telo a krv, čo z veľkej lásky d B aj túto chvíľu v pokrm premieňaš. Prichádzam hladný a smädný po túžbe s Tebou byť, d B ó, príď, Pane náš. 2. Požehnaj svet celý, požehnaj ho v chlebe dnes. Žehnaj moje kroky, keď medzi ľudí budú Ťa niesť. Ty silu, Pane, dávaš nám. R: ez Tvoje telo a krv, čo z veľkej lásky d B aj túto chvíľu v pokrm premieňaš. Prichádzam hladný a smädný po túžbe s Tebou byť, Es B ó, príď, Pane náš. R: ez Tvoje telo a krv, čo z veľkej lásky d B aj túto chvíľu v pokrm premieňaš. Prichádzam hladný a smädný po túžbe s Tebou byť, d B ó, príď, Pane náš. B Nesiem, čo ma teší a nesiem, čo ma trápi, k oltáru.

11 KEBY (2. - Večný svetadiel) maj7 maj7 1. Keby slnko vábivo na hviezdy volalo, 7 maj7 ja chcel by som byť vesmírom. keby v tráve začal rásť kvet farby dúhovej, Pane, prial by som si byť neďaleký strom. Keby ráno do okien nám vletel vtáčí spev, jeho slovám by som ticho načúval. keby láska prenikla do srdca všetkým nám, tak zazneli by vôkol piesne chvál. maj7 e7 7 maj7 R: ja spievam naj- naj- naj- na- naj- naj o tom spievam naj- naj- naj- na- naj- naj Tebe spievam naj- naj- naj- na- naj- naj. 2. Keby čajka nad morom sa ticho vznášala, povedz, mohol by som jej krídlom byť. keby sochár vyrobil vázu tvarov nádherných, tak chcel by som sa v hlinu premeniť. Keby nebo slúžilo ako čistá tabuľa, tam našiel by si nápis: Mám Ťa rád. keby úsmev na perách nákazlivý bol, tak smial by som sa mnoho, mnohokrát.

12 KRÍŽOVÁ EST (3. - Z dlhých ciest) c f c B c f Tam niekde v diaľke v zvírenom prachu Láska padá už tretíkrat. c B c f Príčinou trápenia je krátky moment, keď zrádza brata jeho brat. c B c f Mesiáš prehráva väzenský súboj, nenávisť rastie, zostal celkom sám. c B c f Koruna z tŕnia, krvavé šaty, uličkou hanby potáca sa Kráľ. d d g V ručníku podoba zničenej tváre, Šimon je blízko, vyvolení ušli preč. d Stretnutie s Matkou tak bolestivé, d g plní sa proroctvo, dušu ti prebodol meč. d d g Kríž tlačí k zemi, to drevo ťažké, v objatí blížite sa k vrchu olgoty. d d g Tí, čo si zmýlili cestu s mólom bez hanby, ľudskosti losujú o šaty. e e a H av plný ľudí, no ani jeden, kto by to zrazu všetko zastavil. e e a H Ranami pokryté celé telo, dôkaz, aby Tomáš uveril. e e a H Utíchli davy, čo len pred chvíľou na plné pľúca kričali: "Ukrižuj!" e Zmráka sa nebo nad hrozným činom, e a H zdesené pohľady smerujú ku krížu. e a H Zabili lásku, no láska predsa nezomiera.

13 KRYŠTÁL (2. - Večný svetadiel) a 1. Unavená tvár z prázdna všedných dní, a deň sa mení v noc, naše nohy uviazli E v hustých hmlách. a (Nájdeš nás) vetrom zmietaných,(na pomoc príď) a svoj pokoj vráť. (aj, Pane, síl) vyhrať nad sebou, E (Ty v rukách) liečiš jazvy rán a strát. R: Nesiem si ten kúsok lásky, ktorá v Tebe pramení, cis E nesiem si to, čo ma dvíha v každom trápení. fis cis h hránim si Ťa ako kryštál vzácny, čo žiari mi na cestách, E svetlo dá v tmách. 2. Hviezda nádejí tiež stráca svoj lesk, každý pocestný kríž musí niesť si sám. (ávaš nám) do života síl, (vtedy cítim) nádej v lepší deň. (Láskou spojení) sme na cestách, (pri Tebe vždy) bolesť odíde, keď Ťa mám.

14 LÁSKY ČS (3. - Z dlhých ciest) úvod: H E cis E H 1. Pozri cez okno, znovu svitol deň, E H tak nezabudni povedať: "Ďakujem", E H ďakuj, že Boh má ťa tak veľmi rád. 2. Napni uši, keď zavolá, Jeho láske sa nedá odolať, uč sa dávať viac, než túžiš mať. H E cis H E cis R: Ukáž, že na lásku čas máš, že v tebe nedýcha pýcha, H E cis H E odpúšťaj iným viny, nechaj svet láskou dýchať. j keď ťa zima objíma a radosť vystrieda bieda, smútok duša zakúša, Boh si ťa aj tak nedá. 3. Zameraj sa na to, čo ti osoží, buď sebou, nie v cudzej koži, vytrvaj, keď Boh z lásky ťa testuje. 4. okáž Mu, že žiješ naplno, aj keď potkýnaš sa občas o brvno, kde je snaha, tam zavše láska je. záver: /: H cis :/ H E

15 MMK MÁRI (1. - Je to v rodine) Es B 1. Pýtam sa: Kde si? Vidieť chcem to, čo nemôžem. c is ítim len nehu láskavých rúk Es B a počúvam slová, ktorými tíši bolesti, c is pod jej plášť lásky k sebe ma schová. Es B c R: v čase smútku i ťažkých chvíľach, nesie tvoj žiaľ, g is B Es B srdce dvíha až tam, tam do nebies Mária. Es B c g Na ceste spásy vedie tvoje kroky, k Bohu za nás spína ruky is B c is B Es kto iný, než mamka Mária. Kto iný, než mamka Mária. 2. Pochopíš časom, tajomstvá krásu skrývajú, v predstavách túžba vidieť jej tvár. V nebi Ťa čaká, raz iste uzrieš Máriu, teraz však kráčaj, samého ísť Ťa nenechá.

16 MIŠKO MONE (2. - Večný svetadiel) h 1. Žil raz jeden chlapec a hoc mal dušu plachú, bol malým vodcom bez bázne a strachu. h Svet hry sa mu páčil, vtedy šťastím žiaril, po čase však túžbou horel pri oltári. h Nechaj sa tiež Jeho láskou viesť, ochráni ťa od zblúdilých ciest. h Stačí len chcieť, On silu ti dá, v Božích rukách tvoj strach usína. fis R: Malý generál s odriekaním bojoval, e no mal pevnú vôľu, hoc padal dolu. fis ieťa z ulice naučiť aj nás chce, e ako sa nebáť dotknúť sa neba. 2. Tento malý chlapec našiel zmysel v Božej láske, s ňou prekonal všetky pokušenia ťažké. Zapálený vierou v službe kráčal ďalej, tak sa rodí svätosť aj v dušičke malej. h V rukách máš svoj SEN, tak ber, čo dáva EŇ, e musíš kráčať VPRE a srdcu prikáž: "LEŤ". h Nemaj z lásky STRH, prekroč vlastný PRH, e dnes je správny ČS, veď ty na to máš!

17 Pane, ktorý si na nebi, zachovaj všetkým deťom mamy, d nech ako cesto na chlebík d im rastú v teple pod rukami. Podaruj deťom otecka, na každý deň, nie iba včera, bez otecka je ovečka d zatúlaná a bez pastiera. Zachovaj nám ich obidvoch, d veď dve ruky od Teba máme, B dve rúčky deťom stvoril Boh. d Pre otecka jednu, druhú mame. MOLITB Z ROIČOV

18 N RÁZESTÍ (2. - Večný svetadiel) (originál z is-dur) h a 1. Možno kráčaš isto a možno cítiš v diaľke pád, e prajeme si všetci životom len tak ľahko preplávať. h No dnes už viem, že iba kríž a mi dáva smer do správnych dvier, raz túžim k nim prísť. R:Na rázcestí mnohí stojíme dnes, túžime nájsť tú najlepšiu z ciest. a No často sa mýli, kto vo vlastné sily len sám dôveruje. Myšlienkam, čo vzbudzujú strach on Bosco čelil tiež v rozhodnutiach. a Oddať sa mladým a pretrpieť zrady, silu získal na kolenách. 2. Nemusíš sa pýtať, blúdiť, hľadať značky trás, najpresnejšia mapa sa nachádza v srdciach všetkých nás. Môžeš vybrať si more príbehov, život núka ti mnoho krás, tak kráčaj s úsmevom. Veď nás keď životom blúdim. Veď nás keď váham, kam ísť. Veď nás buď kompasom všetkých ľudí slabých, stratených. sólo: h a - 3x

19 NÁJEM Ť (2. - Večný svetadiel) B 1. Nájdem Ťa v úsmeve malých detí, B nájdem Ťa, kde slnko jasne svieti, B nájdem Ťa, môj poklad jediný. B Nájdem Ťa okolo vľavo, vpravo, B nájdem Ťa aj keď sa ženiem davom, B nájdem Ťa, nádej mojich dní. e R: Láska, ktorú dáš mi, nedá nik. e Hľadám, hoc sa cítim nehodný. B Nájdem Ťa, nájdem Ťa, nájdem Ťa, tirap- tap- tí. 2. NájdemŤa, vedú ma stopy v púšti, nájdem Ťa, keď svoje srdce lúštim, nájdem Ťa, keď večer usínam. Nájdem Ťa v ľuďoch, čo pomáhajú, nájdem Ťa, keď hľadám dušu svoju, nájdem Ťa všade, kde je Tvoj chrám.

20 NEH PÁ (2. - Večný svetadiel) E 1. Mnoho slov a predsa málo viet, H E čo chceli by sme nechať v ušiach znieť. E Preto Tvoje slová dám si do srdca vryť H E a nenechám sa znechutiť. 2. V dave ľudí cítim sa znova sám, množstvo je často iba očný klam. Láskou obklopený znamená s Tebou byť, tak nenechám sa znechutiť. cis fis H Každý vie, že Božím domovom je celý svet, cis fis H tak prečo stále vravíme, že v ňom lásky niet? E H R:Tak nech padá na nás, padá, očistí nás, padá Boží dážď, padá, nech môžme v láske rásť. 3. Žijeme často len pre seba a hľadáme, čo vôbec netreba. hcem naplno pre druhých stále žiť a nenechám sa znechutiť. 4. Pravda nás občas aj zabolí, keď nevraví nám každý po vôli, no Ty, Pan, ma učíš lepším byť, tak nenechám sa znechutiť.

21 PÁ (1. - Je to v rodine) gis is is E is 1. Postav sa rýchlo, ber svoj kríž, tú ťarchu našich vín, gis is is E is E is Boží plán práve vrcholí, život Ti vzal dosť síl, vzal dosť síl. 2. Postav sa rýchlo, ber svoj kríž, ukonči to čím skôr, ako Ti pomôcť v bolesti, veď kriesiš život môj. cis gis is gis R: nes tmám dáva jas, nemusíš zúfať, dvíha Ťa, keď padáš. cis gis is gis Sám pochopíš, uveríš, keď prijmeš kríž. 3. Postav sa rýchlo, ber svoj kríž, dívaj sa iba vpred, tam niekde v diaľke na kríži vykúpiš celý svet.

22 PIESEŇ PRE MROŠ (1. - Je to v rodine) / 1. Stáť pred Tvojou tvárou a Tebe slúžiť, E prišiel si s tou túžbou pred oltár. Pracovať, trpieť, vedieť sa ponížiť, h E on Bosco nám núka spásy plán. e Odchádzaš, zanecháš v nás, e spomienky spoločných čias. e V spojení ostávame, e v modlitbách na Teba myslievame. fis R: Nech Ťa žehná Pán a nech Ťa chráni. Nech Ťa ožiari úsmev Jeho tváre, fis nech Ti dá svoju milosť. Nech Pán k Tebe obráti svoju tvár a daruje Ti pokoj.

23 1. Možno je to často omieľané, že čo sa má stať, to sa stane. Tak nebráň sa hlbokej vody, a ak ťa niekto do nej hodí... PLVE (3. - Z dlhých ciest) a R: Tak plávaj, plávaj, len dobrý plavec vie, že každé trápenie má koniec. a Tak plávaj, plávaj, len dobrý plavec vie Životom sa niekedy boríš, nevidíš maják v mori, so silami tiež na hrane, čakáš len, čo sa stane. 3. Kto sa topí, ten pocíti dlane a hneď vie, je oňho postarané. Neskúša nad naše sily, zakročí v pravej chvíli.

24 c c 1. Poďme spolu za hviezdou, Es B Es ty so mnou a ja s Tebou, B c pobežíme spolu tam, f c kde sa nám narodil Pán. POĎME SPOLU Z HVIEZOU (1. - Je to v rodine) 2 Prinesiem mu koníka z medového perníka, keď Ti bude máličko, dám Ti svoje srdiečko. 3. j my králi z Východu spievame Ti koledu: Hajaj búvaj dieťatko, zavri očká, spi sladko. 4. V Betleheme za noci, hlásali to proroci, že sa nám narodí Kráľ, by nám večný život dal. medzihra+slohy: d d d g d

25 Predohra: 4 4 POMONI KRESŤNOV (3. - Z dlhých ciest) 1. hráni nás už od dávnych čias, keď z kríža: Hľa tvoj syn začula. ko krídla vtáčej matky si svojím plášťom ľudstvo privinula. d odvtedy sa už nikto nestratí, d pevne drží všetkých nás vo svojom objatí. R: Zver sa jej celý a nechaj sa viesť, d ukáže správnu ti zo všetkých ciest, naučí žiť, je tá, čo vie pochopiť. Modli sa k nej, ona vždy blízko je, d v utrpení za teba oroduje, za ruku nás prevedie tmou Mária, pomocnica kresťanov. 2. Postará sa aj o bedára, opustené deti bez mamy, slabých, smutných, ustráchaných Pán Boh zveril do jej ochrany. Ona počúva každého srdca ston a predkladá ho ticho s láskou až tam pred Boží trón.

26 PREČO MÁME KRÍŽ (3. - Z dlhých ciest) 1. To zlé, čo občas sa stane s nápisom: "Nečakané", nás učí žiť. Len pád, či zmarené plány a boľavé rany a dokážu hovoriť. e R: Lebo na kolenách sila býva väčšia než v slovách, e keď svetu umierame, nachádzame Boha, d chvíle ťažké privedú nás k Nemu blíž, no mnohí sa pýtajú, prečo máme kríž. 2.Tvoj pád má liečivú silu, lebo v tú chvíľu sa nebu otvoríš. V ňom máš život a lásku, odpoveď na otázku, prečo potrebný je kríž.

27 PRE IV (2. - Večný svetadiel) E H 1. Roky s tebou míňali sa ako dážď, H letné kvapky niekedy končili aj búrkou, E H ostala však len vôňa sviežich rán, H E záhrada rozkvitnutých pukov. E H 2. otky v rodinách sú dôkazom, H bol si súčasťou mnohých vzácnych chvíľ, E H mladých si privádzal pred oltár H a nám bránu k spevu otvoril. E gis R: Život je dlhá, krehká niť, spravím uzlík, nech viem, fis H na tej ceste niekto vzácny bol, rád si spomeniem. E gis vere nechám dokorán, nezmení to čas, fis H v našom srdci miesto je, v ňom navždy ostávaš. 3. Vôkol práca láskou dýcha, dielo tvojich rúk zostane v nás, len nohy s povesťou pútnika musia v cestách zmysel nájsť. bridge: E gis H R:... Mnoho ciest a zážitkov sa ti dnes otvára a nám bolo veľkou cťou mať teba za farára.

28 PRE PRVOPRIJÍMJÚIH (1. - Je to v rodine) 1. hrám plný duší maličkých, chvál vznáša sa dnes na tisícky. R: Príď dnes k nim a vypočuj ich nežný hlas. Príď dnes k nim, prijať chcú Ťa prvý raz. 2. hrám plný sŕdc nedočkavých, túžob, ktoré len Ty odhalíš. medzihra: R: Príď dnes k nim a vypočuj ich nežný hlas. Príď dnes k nim, prijať chcú Ťa prvý raz. Príď dnes k nim a vypočuj ich nežný hlas. Príď dnes k nim, v tento milostivý čas.

29 PÚTNIK (2. - Večný svetadiel) E fis E 1. Často cítim sa ako pútnik bez vody, či dieťa stratené. ký zmysel má strom, keď nerodí? E V rukách len prázdno nesieme. E fis R: Snažím sa chápať, aký máš so mnou plán, E fis cis E prečo dávaš, prečo berieš, spínam ruky k nebesám. h E E Vo svete plnom sklamaní príď ma ochrániť. 2. eň za dňom nám pomedzi prsty preteká, chvíle miznú v diaľavách. Pane, len Ty sám poznáš srdce človeka, jeho úzkosť, jeho krehkosť, jeho nekonečný strach. po zvýšení: sl.: H E is gis E is H E is ref: E is H gis E is gis dis is cis H is E is H

30 S HLEBOM VÍNOM (3. - Z dlhých ciest) es b 1. S chlebom a vínom nesiem Ti každý nádych, es s moje slabosti, tiež premieňaj ich. es b Nech som blízko, vždy tak blízko Teba, es H s k tomu pomáha mi tento kúsok chleba. es s f b R: Na oltári spočíva teraz každý zrak, es es s tu sa deje zázrak nad zázrak. es s f b Keď sa chlieb a víno v rukách kňaza premieňa, es es s je to Tvoj dar nášho spasenia. 2. Z Tvojich žíl sa naplnil kalich spásy, stálo Ťa to mnoho útrap a síl. Znakom lásky nech je mi srdce čisté, ktoré prijať Tvoje telo vždy chce. medzihra: /: Es c f B :/ Refrén: /: s B g c f s B :/

31 SI ŠTÍTOM (3. - Z dlhých ciest) es s 1. Ty nenecháš ma v samote, pri mne stojíš vždy, es es s keď cítim sa ďaleko unášaný. es s Prístav v Tebe nájde každá loď stratená, es es s si ten, kto nesie všetky moje bremená. b s es s Si mojou túžbou, mojím snom, nekonečným dňom. es f R: Si štítom mojím v časoch ťažkých, jediný pôvod lásky, es s nádej, čo je vždy prítomná. es f Pôda, ktorá pod nohami denne moje kroky chráni, es s niet toho, kto sa Ti vyrovná.

32 SLÁVNOSTNÉ ZVONY (2. - Večný svetadiel) B c d c 1. V jasličkách schúlený v objatí mamy, B g Es prišiel k nám nevinný v chudobe, biede. B c d Es V presvätej noci dnes seba nám dáva, c s Ježiško v jasličkách náruč otvára. B d Es B d R: Slávnostné zvony majú chuť raja, zvonia na slávu, Es B d Es B vítajú Kráľa. Bim, bam, bim, bam, bim, bam. 2. njeli pastierom zvestujú spásu, s radosťou spievajú nebeské chóry. Nebo sa v dieťatku sklonilo k zemi, aj čas sa zastavil, chvíľu je nemý. 3. V tom čase ľady v srdciach sa topia, v rodinách zavládla nebeská láska. omov si nachádza aj zablúdený, hriech z duše mizne, človek sa mení.

33 SMIEHOM K ROSTI (2. - Večný svetadiel) fis 1. Smiechom k radosti, smiechom k láske, fis v kríži, bolesti, smiech je náš liek. e To, čo dáš iným, sa nestratí, láska sa láskou vždy odplatí. 2. Brány lásky úsmev otvára, kto túži mať, ten veľa rozdáva. estou je pre tých, čo hľadajú, s úsmevom ty isto nájdeš ju. 3. Smiech tvoj dnes zaženie každý mrak, tak nebráň sa, veď je to tak. Nenechaj zaniknúť Boží dar, smútok aj samotu vnútri spáľ. /IS / /H Poznáš to, keď ľudí trápi ťažký kríž, e e/es e/ e/is nemôžeš darovať, čo sám nevlastníš. /IS / /H Pomaly do ticha aj pieseň dodýcha, e e/es e/ vtedy úsmev tvoj zázrakom radosť rozdúcha.,,,,,, e, - 2x Na, na, na

34 SPÁSY PLÁN (2. - Večný svetadiel) E H 1. nes pomôž zlomeným vstať z prachu bied, cis fis zaceľ ich srdcia tam, kde nádej niet, H E Ty máš na bolesť hojivý liek. 2. Ty poznáš, čo je bôľ a ľudský chlad, videl si najbližších pod krížom v žiali stáť, daj nám pochopiť Tvoj spásy... E fis R: Plán, čo si pripravil pre nebeský raj nám daný, H nádej prúdi cez rany prebodnutých žíl. E fis Tak ochráň nás v čase kríz, keď strácame silu ísť, H príď tam, kde svetla niet, daj srdcu voľný let. 3. Za večnú radosť chcem podstúpiť tento boj, prekonať útrapy, čo skrížia život môj, dnes dám seba pre Tvoj spásy...

35 SVOJ POKOJ Svoj pokoj vám ja zanechávam, pokoj vám dávam. Nie ako svet, iný vám dávam, ten pravý, ktorý trvá. fis h Srdce sa vám nech už netrápi, ostávam vždy s vami. Svoj pokoj vám ja zanechávam, svoj pokoj vám dávam. E H H E Svoj pokoj vám ja zanechávam, pokoj vám dávam. E H H E Nie ako svet, iný vám dávam, ten pravý, ktorý trvá. gis cis H Srdce sa vám nech už netrápi, ostávam vždy s vami. E H H E Svoj pokoj vám ja zanechávam, svoj pokoj vám dávam.

36 TK PRÍĎ (2. - Večný svetadiel) 1. nes nám prší nádej, zmýva pot z našich trápení, ja sám smelo kráčam tam, kde láska tvár nemení. Prúď v nás, Ty si rieka čistá a plná života, chcem nájsť v Tvojich slovách pravdu, čo duši zmysel dá. d a d a Viem, že padám občas z nôh a silu hľadám v zázrakoch. Tak príď, na kolenách túžim prežiť príbeh o nás dvoch. 2. aj nám svietiť do tmy, pomáhať tam, kde lásky niet, veď kľúč k svojmu šťastiu je druhých láskou zaodieť. Tak príď, pripravujem v mojom srdci pre Teba trón, ja viem, že už dávno z celých síl bojuješ oň. po zvýšení: e h E H E fis cis H E H E

37 UKRIŽOVNÝ (1. - Je to v rodine) a a 1. Bolia Ťa rany, ukrižovaný Ježiš náš, a cis pribitý klinec za moje hriechy prijímaš. v boku ranu máš, hlavu sklonenú, dokonané. h is Tam pod krížom Boží Baránok Ti vďaky vzdávame. fis E R: On z lásky tou cestou bolestnou musel prejsť, fis E kým našiel na konci naše vykúpenie. E Na hore v tichu Ty z posledných síl h E šepkáš: Ó Bože, prečo si ma opustil. 2. Pod rúškom moci neprávosť veľká skrýva tvár, zabili toho, ktorý nás láske učieval. v boku ranu máš, hlavu sklonenú, dokonané. Tam pod krížom Boží Baránok Ti vďaky vzdávame.

38 V ÚSTRETY ŇOM E 1. Si svetlo, čo svieti, aj keď iné zhasne, voláš ma menom, čo je mi vlastné. fis Poznáš môj príbeh od hora nadol, H chvíle šťastné aj tie, keď som padol. cis H fis Vieš o mne všetko, Pane. Poznáš snahy, túžby, pády, H no aj tak ľúbiš bezvýhradne nás. 2. Nájdeš ma v tichu aj hluku sveta, vidíš kde každá myšlienka lieta, cesty, ktoré ma neviedli nikam, že málo verím, no veľa vzlykám. E H/Es cis H R: Poď so mnou v ústrety dňom, buď v hradbách srdca E H/Es cis H uholným kameňom. Bez Teba sa všetko rúca. E H/Es Poď so mnou v ústrety dňom. 3. Vieš, keď žijem na tenkej hrane, aj vlasy máš moje spočítané. Si Otec, čo sa o dieťa bojí, či pri skúške padne a či obstojí. 4. Iba Ty vnímaš tiché slová, bolesť, čo za úsmev schovám. Veríš mi, hoc stokrát sklamem, som ako platne obohrané. prechod: B refrén: /E d B /E d B a

39 (originál z Es-dur) VEČNÝ SVETIEL (2. - Večný svetadiel) Predohra: 1.Vždy, keď skláňa sa slnko k zemi, viem, sme k sebe hluchí, nemí, snáď budeš aj tak pri mne stáť. Keď je môj život nad priepasťou a slabosť víťazí nad láskou, viem, len Ty navrátiš mi deň. (E) (H) R: Tak príď a svojou veľkou láskou daj nám () (H) túžbu, odvahu hľadať večný svetadiel (E) (H) a všetkých nás bez hraníc milovať, () (H) veď láska je náš cieľ. 2. V slze z Tvojich čistých očí moja biedna tvár sa zračí, viem, že Ťa hriechmi zraňujem. Návraty a tiež odpustenia, stačí to len kúsok chcenia, rásť môže každý jeden z nás.

40 VEĎ MOJE KROKY (3. - Z dlhých ciest) 1. hcem horieť, no nespáliť všetko vôkol seba, mať pevnú vôľu, tej Tvojej sa nebáť, B umrieť sebe, byť soľ v darovanom chlebe. 2. Kráčať hoc pomaly, no nikdy nestáť, posilniť slabé miesta, napraviť stále, čo skaziť viem dokonale. B R: Tak veď moje kroky, s Tebou úspech je istý, B nie je to cesta ľahká, Pane viem. B B Z prežitých pádov je rieka, čo čistí, v nej celý sa umyjem. 3. Zbavený ťažoby hriechu chcem lietať, chráň ma, keď slabosťou sa zmietam, v daždi mokne občas každý. 4. Ťažkosti pretrpieť a Tebou sa živiť, cítiť tam, kde svet je necitlivý, byť viac ako tmavý tieň, svetlom byť chcem. s B Buď skalou, na ktorej budem pevne stáť, s B láskou moje múry zacelíš. s B B Len s Tebou môžem dobro rozpoznať a kráčať stále výš. R: Tak veď moje kroky, s Tebou úspech je istý, nie je to cesta ľahká, Pane viem. Z prežitých pádov je rieka, čo čistí, v nej celý sa umyjem.

41 VEĽKÝ BOH cis 1. Zaodetá do lásky Krista, E je moje telo plné sily a duša krásne čistá. cis V Tebe prijímam tak zázračný dar, E tá túžba prudko rastie, keď hľadím na oltár. fis R: Pred Tebou blízko stáť a vrúcne si priať, nech tá chvíľa neprestáva, E keď veľký Boh sa malým dáva. fis Blízko stáť, láske celý sa oddať. Z hĺbky volať: "Pane, stráž ma, E aby duša nebola viac vlažná." 2. Prebývaj vždy v môjho srdca strede, doprevádzaj k cieľu kroky, ožiaruj dni bledé. Nech tá túžba nezapadá v prach, hoc je ťažko, nech ma nájdeš na kolenách. prechod: E is H gis R: Pred Tebou blízko stáť a vrúcne si priať, E nech tá chvíľa neprestáva, is keď veľký Boh sa malým dáva. H gis Blízko stáť, láske celý sa oddať. E Z hĺbky volať: "Pane, stráž ma, is E aby duša nebola viac vlažná."

42 a R: V náručí svojej milej mamky necítiš tiaž, a hviezda, tá už dávno vyzvonila, že prišiel na svet Mesiáš. V NÁRUČÍ MMKY (1. - Je to v rodine) 1. Zatiaľ nik netuší, zatiaľ nik nechápe, a že zvláštny osud máš. d ieťatko bezmocné, to čaro Vianočné, v maštaľke prebývaš. 2. K jasličkám náhlia sa králi až z ďaleka a v rukách darov pár. S úctou sa klaňajú, Ježiška vítajú, Ty si náš najväčší dar.

43 VŠETKO TI ÁM (2. - Večný svetadiel) E H cis E 1. Všetko Ti dávam, Najvyšší, všetko ponúkam, môj Pán, H cis E H cis z lásky dary prinášam, s láskou kladiem na oltár. E H fis R: Môj Boh si Ty, môj Pán večný, chcem Ťa chváliť, E H Tvojím byť. Ty síl mi daj, Tvoj pokrm lieči, fis E ostaň vždy so mnou, môj Pán. Môj Boh si Ty... E H cis E 2. Tajomstvo lásky, spásy dar v chlebe, víne podávaš, H cis E H cis za to, Otče, vďačíme, žehnaj celý život náš.

44 1. V tichu noci v bielom šate svetlo jasné srdcia preniká, tajomný pokoj, nebo plné hviezd. Úsmev nájdeš, kde bol smútok, ticho tam, kde vládla panika, je čas Vianoc, daj sa láskou viesť. V TIHU NOI (3. - Z dlhých ciest) e R: aj sa láskou viesť, k jasličkám za hviezdou vpred. e aj sa láskou viesť (vianočný čas vládne už), poďme sa doň všetci zaodieť. 2. Ponorím sa do objatia neba, zem sa šťastím ligoce, vzácny poklad prišiel k nám do miest. V malom tele veľký zázrak, každý nájde ho, kto hľadať chce, je čas Vianoc, daj sa láskou viesť.

45 Z LHÝH IEST (3. - Z dlhých ciest) E 1. Z dlhých ciest poznaní, úspechov, sklamaní, E vychádza hodnota šťastného života. 2. Nehľadím viac na to, čo leskne za zlatom, viem, čo krášli ľudí, je to klenot v hrudi. H E R: Učím sa životu načúvať, aj keď je to beh na dlhú trať, H E stačí len okamih, aby sme nabrali, no i stratili dych. H E Presný čas nepoznám, koľko má moja kniha strán, H E no každý deň dookola je nová kapitola. 3. Váhu dám slovám, no vážnu tvár schovám, do lásky odetí sme krásni ja i ty. 4. Súdy sa ukryli za moje omyly, zbavený predsudkov sadám za čistý stôl.

Tancujúca s vetrom

Tancujúca s vetrom Tancujúca s vetrom Diana Čechovičová Autor Vydavateľ Licencia Vydanie GKBN Diana Čechovičová Greenie knižnica CC-BY-NC-ND Prvé (2016) 010001 Diana Čechovičová Tancujúca s vetrom 1/20 Greenie knižnica,

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint STVORENIE SVETA (Gn 1, 1-27) Úvod do knihy Genezis gr. význam pôvod, vznik Opisuje začiatky Božieho stvoriteľského diela a dejín spásy. Opisuje počiatok stvorenia, počiatok ľudstva, počiatok soboty, manželstva,

Podrobnejšie

Zdravé sebavedomie odzrkadľuje spôsob, akým vidíme sami seba. Ak sa chceme stať sebavedomejšími ľuďmi, musíme zmeniť to, čo si myslíme sami o sebe, ak

Zdravé sebavedomie odzrkadľuje spôsob, akým vidíme sami seba. Ak sa chceme stať sebavedomejšími ľuďmi, musíme zmeniť to, čo si myslíme sami o sebe, ak Zdravé sebavedomie odzrkadľuje spôsob, akým vidíme sami seba. Ak sa chceme stať sebavedomejšími ľuďmi, musíme zmeniť to, čo si myslíme sami o sebe, ako sa vidíme a vnímame. S týmto obrazom budeme pracovať

Podrobnejšie

ALBATROS_MEDIA

ALBATROS_MEDIA I. Hovorí sa, že svet je dnes menší. A to preto, že sa veľmi rýchlo dostaneme hoci aj na druhý koniec sveta. Kedysi sme museli do Ameriky cestovať celé mesiace, a teraz tam preletíme za jeden deň. Podobne

Podrobnejšie

Ježišu, dôverujem ti! Nedeľa Božieho milosrdenstva 3. apríla 2016 HODINA MILOSRDENSTVA (pre 3 čítajúcich) 14:55 hod. Vyloženie Najsvätejšej oltárnej s

Ježišu, dôverujem ti! Nedeľa Božieho milosrdenstva 3. apríla 2016 HODINA MILOSRDENSTVA (pre 3 čítajúcich) 14:55 hod. Vyloženie Najsvätejšej oltárnej s Ježišu, dôverujem ti! Nedeľa Božieho milosrdenstva 3. apríla 2016 HODINA MILOSRDENSTVA (pre 3 čítajúcich) 14:55 hod. Vyloženie Najsvätejšej oltárnej sviatosti Kňaz (3x): Ó, krv a voda, ktorá si vyšla z

Podrobnejšie

Predslov Štýl tohto výkladu sa možno mnohým bude zdať zvláštny; bude sa im zdať príliš prísny na to, aby mohol byť formačný, a príliš formačný na to,

Predslov Štýl tohto výkladu sa možno mnohým bude zdať zvláštny; bude sa im zdať príliš prísny na to, aby mohol byť formačný, a príliš formačný na to, Predslov Štýl tohto výkladu sa možno mnohým bude zdať zvláštny; bude sa im zdať príliš prísny na to, aby mohol byť formačný, a príliš formačný na to, aby mohol byť prísne vedecký. Na to druhé nemám nijaký

Podrobnejšie

MATERÁČIK jún 2016 Internetový časopis

MATERÁČIK jún 2016 Internetový časopis MATERÁČIK jún 2016 Internetový časopis Milí čitatelia! Opäť sa stretávame na stránkach nášho internetového časopisu Materáčik. Ako štyria bratia, jar už vystriedalo túžobne očakávané leto. S ním prichádza

Podrobnejšie

Ty si, Pane, trpel

Ty si, Pane, trpel Tulipánsky spevník Spoločenstvo Tulipánci 2009 Ty si, Pane, trpel 160 1. Ty si, Pane, trpel aj za moje hriechy, aj kvôli mne si ťažký kríž niesol. O mojich vinách kričia tvoje prebodnuté ruky, prebodnuté

Podrobnejšie

Poďakovanie za 13. slovenskú púť do Lúrd Mnohí ľudia cestujú za hranice svojej vlasti, aby spoznávali prírodnú krásu, históriu a kultúru iných krajín,

Poďakovanie za 13. slovenskú púť do Lúrd Mnohí ľudia cestujú za hranice svojej vlasti, aby spoznávali prírodnú krásu, históriu a kultúru iných krajín, Poďakovanie za 13. slovenskú púť do Lúrd Mnohí ľudia cestujú za hranice svojej vlasti, aby spoznávali prírodnú krásu, históriu a kultúru iných krajín, aby strávili dovolenku v príjemnom prostredí a načerpali

Podrobnejšie

A4_01_OBR_SK_HL_CZ_KCZ_KSK_DSK_HOT.qxd

A4_01_OBR_SK_HL_CZ_KCZ_KSK_DSK_HOT.qxd Oslepený KĽÚČE LEKCIA 1. úloha Čítaj Prečítaj si príbeh Oslepený. Nauč sa Začni sa učiť kľúčový verš. Premýšľaj Porozmýšľaj o tom, čo ti ide naozaj dobre; o dare, ktorým ťa Boh obdaroval. Modli sa Popros

Podrobnejšie

MEN Kvapka informácií pre chlapcov

MEN Kvapka informácií pre chlapcov MEN Kvapka informácií pre chlapcov 1 1 Dôvod, prečo rozumieť menštruácii Každé dievča chce chlapca, ktorý jej rozumie a nerobí si z nej blbé vtipy, keď je jej zle. Lenže dievčatám býva zle väčšinou každý

Podrobnejšie

Microsoft Word - spevnik 2010 bez akordov.doc

Microsoft Word - spevnik 2010 bez akordov.doc Spevník mládežníckych piesní Farnosti Strečno A všetko, čo má 152 Duchu Svätý príď 143 Kríž je znakom spásy 42 A-a-a-aleluja 383 Duchu Svätý príď k nám 18 Krok sem, krok tam 386 Adeste, fideles 410 Duchu

Podrobnejšie

zvesti-apríl2015

zvesti-apríl2015 Bojnické zvesti ročník 41 Apríl Apríl 2015 2015 PRÍHOVOR PRIMÁTORA Vážení spoluobčania, v dnešnej uponáhľanej dobe si už ani neuvedomujeme, ako čas ubieha neúprosne rýchlo. Nestačíme vnímať ako sa nám

Podrobnejšie

SPRAVODAJCA SLOVENSKÉHO ZDRUŽENIA CIRKVI ADVENTISTOV S.D. d e c e m b e r O d k i a ľ kam? Hagar...! Odkiaľ prichádzaš a kam ideš?... Navráť s

SPRAVODAJCA SLOVENSKÉHO ZDRUŽENIA CIRKVI ADVENTISTOV S.D. d e c e m b e r O d k i a ľ kam? Hagar...! Odkiaľ prichádzaš a kam ideš?... Navráť s SPRAVODAJCA SLOVENSKÉHO ZDRUŽENIA CIRKVI ADVENTISTOV S.D. d e c e m b e r 2 0 1 2 O d k i a ľ kam? Hagar...! Odkiaľ prichádzaš a kam ideš?... Navráť sa ku svojej panej... 1Moj 16,8.9; Sú ľudia, ktorí si

Podrobnejšie

Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: prihlasovanie sa na

Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: prihlasovanie sa na Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: 1.7.2019 prihlasovanie sa na jednotlivé aktivity CSPR, predstavenie aktivít priestor

Podrobnejšie

(Microsoft Word - 5.èíslo Budatínka)

(Microsoft Word - 5.èíslo Budatínka) ZŠ BUDATÍNSKA 61, BRATISLAVA ŠKOLSKÝ ROK 2018/2019 ŠKOLSKÝ ČASOPIS BUDATÍNKO 5 Valentín Valentín je sviatok zamilovaných. Tento sviatok sa koná 14.2. Je to sviatok lásky a šťastia. Posielajú sa Valentínske

Podrobnejšie

Pobožnosť na vigíliu Narodenia Pána (v rodinách)

Pobožnosť na vigíliu Narodenia Pána (v rodinách) POBOŽNOSŤ NA VIGÍLIU NARODENIA PÁNA (v rodinách) Bezprostredne pred štedrou večerou sa rodina zíde na túto modlitbu. Vstupuje ňou do slávnosti Narodenia Pána. Miestom modlitby môže byť miesto, kde sa rodina

Podrobnejšie

Dejepis extra 12/2018 Časopis nie iba pre tých, čo majú radi históriu... Pred budovou Národnej banky Slovenska.

Dejepis extra 12/2018 Časopis nie iba pre tých, čo majú radi históriu... Pred budovou Národnej banky Slovenska. Dejepis extra 12/2018 Časopis nie iba pre tých, čo majú radi históriu... Pred budovou Národnej banky Slovenska. Dňa 15.11. 2018 sa žiaci 7. B vydali na svoju prvú tohoročnú dejepisnú exkurziu. Našim prvým

Podrobnejšie

Program pešej púte Bratislavská Kalvária - Lurdská jaskyňa - Železná studnička - Kačín - Marianka. Pešiu púť tvorí 10 zastavení: Počas pochodu budeme

Program pešej púte Bratislavská Kalvária - Lurdská jaskyňa - Železná studnička - Kačín - Marianka. Pešiu púť tvorí 10 zastavení: Počas pochodu budeme Program pešej púte Bratislavská Kalvária - Lurdská jaskyňa - Železná studnička - Kačín - Marianka. Pešiu púť tvorí 10 zastavení: Počas pochodu budeme spievať piesne a modliť sa. 1. Lurdská jaskyňa: TÚŽBY

Podrobnejšie

2_detsky pesibus v Novakoch_Putiska Ivan

2_detsky pesibus v Novakoch_Putiska Ivan Ivan Putiška Nováky PEŠIBUS Je to PEŠIBUS ekologický, bezpečný, rýchly, nenáročný a lacný spôsob dopravy. V PEŠIBUSE každé ráno pešo odprevadí do školy skupinu detí jeden dospelý vodič PEŠIBUSU /rodič

Podrobnejšie

vopredposv_noty_iba

vopredposv_noty_iba BOŽSKÁ SLUŽBA VOPRED POSVÄTENÝCH DAROV ff k kkkki A - men. ff k k k kz e k fk j k Te - ne, zmi - luj s. - ne, zmi - luj s. ff k kkkz ek s k fkj k kkkki 1. - be, - ne. A - men. f j j j j j j j k k k k Mo-j

Podrobnejšie

Pracovný list č

Pracovný list č Meno Priezvisko Pracovný list č. 11 Zmluva s Bohom farnosť Milý priateľ/ka! Tak sa pomaly blížime k záveru našej cesty. Mnohé sme za ten čas spoznali. A mnohé aj urobili. V Tvojom živote nastali zmeny:

Podrobnejšie

1,4 milióna hladujúcich detí 1,4 milióna príbehov Aj vďaka Vašej podpore to môžu byť príbehy so šťastným koncom Priniesol som ho do nemocnice v náručí

1,4 milióna hladujúcich detí 1,4 milióna príbehov Aj vďaka Vašej podpore to môžu byť príbehy so šťastným koncom Priniesol som ho do nemocnice v náručí 1,4 milióna hladujúcich detí 1,4 milióna príbehov Aj vďaka Vašej podpore to môžu byť príbehy so šťastným koncom Priniesol som ho do nemocnice v náručí - Pierre a jeho uzdravenie z podvýživy UNICEF/UN0239556/Gilbertson

Podrobnejšie

Microsoft Word - Zaverecna sprava 2015.docx

Microsoft Word - Zaverecna sprava 2015.docx ANJELI DEŤOM Záverečná správa 2015 ASOCIÁCIA PRE MLÁDEŽ, VEDU A TECHNIKU HAGAROVA 4 831 52 BRATISLAVA ANJELI DEŤOM Záverečná správa Asi každý z nás osobne pozná dieťa vyrastajúce v prostredí, kde je náročné

Podrobnejšie

Dejepis extra 7/2016 Časopis nielen pre tých, ktorí majú radi históriu. Nedívajme sa iba pod nohy Na nádvorí Oblastného výboru Slovenského zväzu proti

Dejepis extra 7/2016 Časopis nielen pre tých, ktorí majú radi históriu. Nedívajme sa iba pod nohy Na nádvorí Oblastného výboru Slovenského zväzu proti Dejepis extra 7/2016 Časopis nielen pre tých, ktorí majú radi históriu. Nedívajme sa iba pod nohy Na nádvorí Oblastného výboru Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov. Vážení čitatelia, napriek

Podrobnejšie

Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, Bratislava IEA

Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, Bratislava IEA Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, 831 03 Bratislava IEA, 2011 Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/

Podrobnejšie

Provence

Provence PROVENCE - po stopách Márie Magdalény (Francúzsko) Pozývame Vás na Púť po stopách Márie Magdalény, posvätnej nevesty Ježíša a jeho vernej následovníčky, ku znovuzrodeniu posvätnej ženskosti. Pôjdeme do

Podrobnejšie

Microsoft Word - lutost.doc

Microsoft Word - lutost.doc ĽÚTOSŤ Petrova a Judášova ľútosť Nie každý pocit viny je výrazom pravej ľútosti nad hriechmi a otvorením sa Božiemu milosrdenstvu. V Evanjeliu nachádzame dva druhy ľútosti: Judášovu a Petrovu ľútosť. Judáš

Podrobnejšie

Zastupujeme ľudí s mentálnym postihnutím a ich príbuzných ĽUDIA S MENTÁLNYM POSTIHNUTÍM A ICH PRÍBUZNÍ: VYUŽIME EURÓPSKE VOĽBY 2019 NA MAXIMUM Inclusi

Zastupujeme ľudí s mentálnym postihnutím a ich príbuzných ĽUDIA S MENTÁLNYM POSTIHNUTÍM A ICH PRÍBUZNÍ: VYUŽIME EURÓPSKE VOĽBY 2019 NA MAXIMUM Inclusi ĽUDIA S MENTÁLNYM POSTIHNUTÍM A ICH PRÍBUZNÍ: VYUŽIME EURÓPSKE VOĽBY 2019 NA MAXIMUM Inclusion Europe pripravila tento dokument, aby sme čo najviac pochopili a využili príležitosti, ktoré nám ponúkajú

Podrobnejšie

BULLETIN Jún

BULLETIN Jún BULLETIN Jún HOSPODIN JE MÔJ PASTIER Žalmy sú úžasnou časťou Biblie. Sú to básne, piesne, chvály, modlitby, múdrosti a vyznania. Asi žiadna iná z biblických kníh neodpovedá na toľko otázok každodenného

Podrobnejšie

ZMYSLY ZRAK HRA S FARBAMI pre deti vo veku od 3 do 10 rokov dúha Videli ste už niekedy DÚHU? Je krásna, že?

ZMYSLY ZRAK HRA S FARBAMI pre deti vo veku od 3 do 10 rokov dúha Videli ste už niekedy DÚHU? Je krásna, že? HRA S FARBAMI pre deti vo veku od 3 do 10 rokov dúha Videli ste už niekedy DÚHU? Je krásna, že? Ako vlastne vzniká dúha? Niekedy svieti slnko a zároveň padá dážď alebo slnko začne svietiť v rovnakom okamihu,

Podrobnejšie

4:00-4:30 min/km FIT NA JESEŇ Tréningový plán pre rýchle bežkyne 4:30-5:00 min/km Vitaj, poď s nami trénovať podľa plánu! Cieľom jesenného tréningu je

4:00-4:30 min/km FIT NA JESEŇ Tréningový plán pre rýchle bežkyne 4:30-5:00 min/km Vitaj, poď s nami trénovať podľa plánu! Cieľom jesenného tréningu je 4:00-4:30 min/km FIT NA JESEŇ Tréningový plán pre rýchle bežkyne Vitaj, poď s nami trénovať podľa plánu! Cieľom jesenného tréningu je udržať do teraz získanú kondíciu. Tento tréningový plán sa sústredí

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Biblická súťaž Bratislavskej arcidiecézy 1. Odpovedz na otázky Ježišov príchod do ktorého mesta sa spomína v 2. kapitole Evanjelia sv Marka? A/ Kafarnaum B/ Jeruzalem C/ Nazaret Farizeji vyčítali Ježišovi,

Podrobnejšie

aitec offline k Prvouke pre 1. ročník ZŠ Inštalačné DVD, časová licencia: školský rok 2019/2020 Obsahuje listovanie titulmi Prvouka pre 1. ročník ZŠ,

aitec offline k Prvouke pre 1. ročník ZŠ Inštalačné DVD, časová licencia: školský rok 2019/2020 Obsahuje listovanie titulmi Prvouka pre 1. ročník ZŠ, aitec offline k Prvouke pre 1. ročník ZŠ Inštalačné DVD, časová licencia: školský rok 2019/2020 Obsahuje listovanie titulmi Prvouka pre 1. ročník ZŠ, pracovná učebnica Metodické komentáre k Prvouke pre

Podrobnejšie

PROLÓG Zohla sa a nakukla cez kľúčovú dierku. Na druhej strane dverí sa tiahla chabo osvetlená chodba. Nemohla sa tam síce dostať, no vedela presne, k

PROLÓG Zohla sa a nakukla cez kľúčovú dierku. Na druhej strane dverí sa tiahla chabo osvetlená chodba. Nemohla sa tam síce dostať, no vedela presne, k PROLÓG Zohla sa a nakukla cez kľúčovú dierku. Na druhej strane dverí sa tiahla chabo osvetlená chodba. Nemohla sa tam síce dostať, no vedela presne, kde sa nachádza: na druhom poschodí veľkého fialového

Podrobnejšie

číslo 3 ročník 2011 / 2012

číslo 3 ročník 2011 / 2012 číslo 3 ročník 2011 / 2012 Milí kamaráti! Leto je tu! Leto plné slnečných lúčov a dlhých dní. Leto plné bezstarostných hier a lahodnej zmrzliny. Leto!!! Tešili sme sa naňho všetci. Básničky, omaľovánky,

Podrobnejšie

P16_Booklet_R.indd

P16_Booklet_R.indd PROGRESS IN INTERNATIONAL READING LITERACY STUDY Čítanka IEA, 2015 IEA, 2015 Tento text je určený len na nekomerčné vzdelávacie alebo výskumné účely. Na jeho použitie v testovacích alebo výučbových materiáloch

Podrobnejšie

Všetci by sme mali byť feminist(k)ami (Ukážka)

Všetci by sme mali byť feminist(k)ami (Ukážka) Chimamanda Ngozi Adichie VŠETCI BY SME MALI BYŤ FEMINIST(K)AMI Preložila Kristína Karabová ÚVOD Toto je modifikovaná verzia prejavu, s ktorým som vystúpila v decembri 2012 na TEDxEus ton, každoročnej konferencii

Podrobnejšie

Kreatívna kampaň pre

Kreatívna kampaň  pre Kreatívna kampaň pre NETFLIX Lucia Peterková Claim Presne to, čo potrebuješ. Každý človek je jedinečný a každý má rád niečo iné. Je ťažké vyhovieť každému, avšak Netflix to dokáže. Je jedno či máte radi

Podrobnejšie

Dorka Magorka (ukážka)

Dorka Magorka (ukážka) DORKA MAGorKA DORKA MAGorKA ABBY HANLON Pre Tobiasa, moju dobrú vílu! Copyright 2014 by Abby Hanlon This edition published by arrangement with Dial Books for Young Readers, an imprint of Penguin Young

Podrobnejšie

(Microsoft Word - ZZ.Mikula - k\363pia.doc)

(Microsoft Word - ZZ.Mikula - k\363pia.doc) Škola Slniečko už menej hreje a škola sa na nás smeje. Ulice sú plné detí, dúhový lístok sem-tam letí. Vôňa jabĺk i hrušiek do okien sa tlačí, obláčik z neba na žiaka sa mračí. Áno, áno, je to tu! Žiaci

Podrobnejšie

STOPA Školský časopis Základnej školy na Hrnčiarskej ulici v Stropkove Riaditeľstvo Základnej školy na Hrnčiarskej ulici (I. ZŠ) oznamuje, že zápis do

STOPA Školský časopis Základnej školy na Hrnčiarskej ulici v Stropkove Riaditeľstvo Základnej školy na Hrnčiarskej ulici (I. ZŠ) oznamuje, že zápis do STOPA Školský časopis Základnej školy na Hrnčiarskej ulici v Stropkove Riaditeľstvo Základnej školy na Hrnčiarskej ulici (I. ZŠ) oznamuje, že zápis do 1. ročníka na školský rok 2017/2018 sa uskutoční v

Podrobnejšie

Ako ziskat uspokojenie a radost zo zivota_ 2015_117x179_DO TLACE.indd

Ako ziskat uspokojenie a radost zo zivota_ 2015_117x179_DO TLACE.indd Ak v srdci cítime radosť, je to znamenie, že konáme správne N epoznám veľa pravidiel šťastného života, ale toto jedno určite postačí: Hovorme, myslime a jednajme tak, ako nám káže svedomie. Nechci byť

Podrobnejšie

PREDCHÁDZAME PORUCHÁM UČENIA

PREDCHÁDZAME PORUCHÁM UČENIA Mgr. Zuzana Hronová NOVEMBER 2018 - Poruchy čítanej a písanej reči. - Ich predikcie je možné rozoznať už v predškolskom veku. - Majú neurobiologický pôvod, avšak včasnou intervenciou je možné stav zmierniť.

Podrobnejšie

(Microsoft Word - Poradie stupn\355c.doc)

(Microsoft Word - Poradie stupn\355c.doc) Východzie pozície prstokladov v dur = figúry 1-5 = široké prstoklady 1-5 (3 tóny na každú strunu) C dur poradie figúr a širokých prstokladov - poradie figúr v C dure = 1. + 2. + 3. + 4. + 5. 1. poloha

Podrobnejšie

10 tipov pre tvoj forex úspech

10 tipov pre tvoj forex úspech 5 konkrétnych spôsobov, ako zarobiť 1 milión EUR Redakcia Svet bohatých Ak má človek zdravé ruky a trocha rozumu, dá sa dosiahnuť čokoľvek. Po svete dnes behá viacero ľudí, ktorí vďaka kreativite a vytrvalosti

Podrobnejšie

Kategória školenia Rozvoj osobnosti obsahuje kurzy: Ako lepšie porozumieť sebe i ľuďom vo svojom okolí Na workshop je vítaný každý, kto pracuje s ľuďm

Kategória školenia Rozvoj osobnosti obsahuje kurzy: Ako lepšie porozumieť sebe i ľuďom vo svojom okolí Na workshop je vítaný každý, kto pracuje s ľuďm Kategória školenia Rozvoj osobnosti obsahuje kurzy: Ako lepšie porozumieť sebe i ľuďom vo svojom okolí Na workshop je vítaný každý, kto pracuje s ľuďmi, kto chce porozumieť sebe, svojim reakciám a činom,

Podrobnejšie

Základná škola, Školská 389, Sačurov Mesačník sačurovských žiakov zameraný na rozvoj čitateľskej gramotnosti. 2019

Základná škola, Školská 389, Sačurov Mesačník sačurovských žiakov zameraný na rozvoj čitateľskej gramotnosti. 2019 Základná škola, Školská 389, Sačurov Mesačník sačurovských žiakov zameraný na rozvoj čitateľskej gramotnosti. 2019 Ako som prešla z prvého stupňa na druhý Pred pol rokom som sa stala žiačkou V.A triedy.

Podrobnejšie

Innogy_CO alarm.indd

Innogy_CO alarm.indd ODHAĽTE TICHÉHO ZABIJÁKA ALARM NA OXID UHOĽNATÝ Odhaľte tichého zabijáka a ochránte svoju rodinu Oxid uhoľnatý (CO) je neviditeľný plyn bez zápachu a chuti, ktorý je vysoko toxický. Označuje sa aj ako

Podrobnejšie

Hamuliakovský poklad Obťažnosť hľadačky: fyzicky aj intelektuálne nenáročná, vhodná pre deti v sprievode rodičov aj dospelých bádateľov, vhodné na peš

Hamuliakovský poklad Obťažnosť hľadačky: fyzicky aj intelektuálne nenáročná, vhodná pre deti v sprievode rodičov aj dospelých bádateľov, vhodné na peš Hamuliakovský poklad Obťažnosť hľadačky: fyzicky aj intelektuálne nenáročná, vhodná pre deti v sprievode rodičov aj dospelých bádateľov, vhodné na pešiu chôdzu aj na bicykli Dĺžka hľadačky: cca. 30 40

Podrobnejšie

Operácia Búrkové mračno (ukážka)

Operácia Búrkové mračno (ukážka) 1. diel JØRN LIER HORST HANS JØRGEN SANDNES OPERÁCIA BÚRKOVÉ MRACNO ˇ Borievčí vŕšok Rieka Svenna RIECANY ˇ Mestečko pri ústí rieky Svenny. Založené: v roku 1884 Počet obyvateľov: 937 Starosta: Kristian

Podrobnejšie

Vnútorný poriadok školy, vyučovacie hodiny

Vnútorný poriadok školy, vyučovacie hodiny 1.hod08:00-08:45 2.hod08:55-09:40 3.hod09:55-10:40 4.hod10:55-11:40 5.hod11:50-12:35 6.hod12:40-13:25 7.hod13:30-14:15 8.hod 14,20-15,05 1 / 6 VNÚTORNÝ PORIADOK ŠKOLY Príchod do školy - Žiaci prichádzajú

Podrobnejšie

Návod na použitie akupresúrnej podložky Iplikátor Návod zo srdca pre vás napísal Miroslav Macejko špecialista na cvičenie Tento návod informuje o tom,

Návod na použitie akupresúrnej podložky Iplikátor Návod zo srdca pre vás napísal Miroslav Macejko špecialista na cvičenie Tento návod informuje o tom, Návod na použitie akupresúrnej podložky Iplikátor Návod zo srdca pre vás napísal Miroslav Macejko špecialista na cvičenie Tento návod informuje o tom, ako používať akupresúrnu podložku. Používanie podložky

Podrobnejšie

SK MATEMATICKA OLYMPIADA 2010/ ročník MO Riešenia úloh domáceho kola kategórie Z4 1. Doplň do prázdnych políčok čísla od 1 do 7 každé raz tak,

SK MATEMATICKA OLYMPIADA 2010/ ročník MO Riešenia úloh domáceho kola kategórie Z4 1. Doplň do prázdnych políčok čísla od 1 do 7 každé raz tak, SK MATEMATICKA OLYMPIADA 2010/2011 60. ročník MO Riešenia úloh domáceho kola kategórie Z4 1. Doplň do prázdnych políčok čísla od 1 do 7 každé raz tak, aby matematické operácie boli vypočítané správne.

Podrobnejšie

Insight Zosnulým odjakživa zvykneme venovať chvíľu ticha. Problém však nastáva, keď sa táto chvíľa ticha natiahne na dni, tyždne, mesiace, ba až roky.

Insight Zosnulým odjakživa zvykneme venovať chvíľu ticha. Problém však nastáva, keď sa táto chvíľa ticha natiahne na dni, tyždne, mesiace, ba až roky. Insight Zosnulým odjakživa zvykneme venovať chvíľu ticha. Problém však nastáva, keď sa táto chvíľa ticha natiahne na dni, tyždne, mesiace, ba až roky. Challenge Ako osloviť ľudí, ktorým sa ťažko hovorí

Podrobnejšie

3. DEŇ DEVIATNIK MODLITIEB K SVÄTÉMU MARTINOVI za posvätenie a upevnenie spoločenstva miestnej cirkvi 1 Základná štruktúra deviatnika 1.Hymnus k sv. M

3. DEŇ DEVIATNIK MODLITIEB K SVÄTÉMU MARTINOVI za posvätenie a upevnenie spoločenstva miestnej cirkvi 1 Základná štruktúra deviatnika 1.Hymnus k sv. M 3. DEŇ DEVIATNIK MODLITIEB K SVÄTÉMU MARTINOVI za posvätenie a upevnenie spoločenstva miestnej cirkvi 1 Základná štruktúra deviatnika 1.Hymnus k sv. Martinovi 2. Zamyslenie na deň 3. Litánie k sv. Martinovi

Podrobnejšie

30435_M_Pracovny.indd

30435_M_Pracovny.indd Opakovanie Píšeme rytmus a noty Precvičte si správne písanie rytmu do notovej osnovy. Dajte pozor na to, aby rytmická slabika tá siahala od druhej po štvrtú čiaru. Pokračujte aj v notovom zošite. Precvičte

Podrobnejšie

WALLMAPU

WALLMAPU WALLMAPU DOMINIK JAKUBOV 2018/2019 Obsah Poloha Ohraničenie Povrch Regióny Vlajka Mapuche Liečivá sila Machi Vojna Arauco Argentínska a Čílska okupácia Súčasnosť Zdroje Poloha Kontinent: Južná Amerika

Podrobnejšie

PowerPoint-Präsentation

PowerPoint-Präsentation Global Payment Plus - phototan Návod na prechod z USB tokenu na phototan Vážení užívatelia, tento návod Vás prevedie niekoľkými jednoduchými krokmi nutnými pre úspešný prechod z USB tokenu na phototan.

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint KTO SPOZNÁVA BIBLIU SPOZNÁVA KRISTA. Biblia je súbor kníh, ktoré hovoria o zmluve, ktorú Boh uzavrel s Izraelom skrze Mojžiša a ktorú naplnil v Kristovi. Je to Bohom vnuknuté slovo. Nie diktát. Nespadla

Podrobnejšie

1)

1) Prijímacia skúška z matematiky do prímy gymnázia s osemročným štúdiom Milá žiačka/milý žiak, sme veľmi radi, že ste sa rozhodli podať prihlášku na našu školu. Dúfame, že nasledujúce úlohy hravo vyriešite

Podrobnejšie

N desitka.indd

N desitka.indd DESIATKA Interakčná, taktická kartová hra od holandských autorov. Hra, v ktorej sa snažíte prekabátiť svojich súperov! Hra, v ktorej môže zvíťaziť aj ten, komu šťastie práve nepraje. Podmienkou sú pevné

Podrobnejšie

Medvešský fotomaratón októbra 2014 V tomto období je jeseň na Medveši najkrajšia Zveční ju viac ako sto fotografov O niekoľko rokov toto môže b

Medvešský fotomaratón októbra 2014 V tomto období je jeseň na Medveši najkrajšia Zveční ju viac ako sto fotografov O niekoľko rokov toto môže b 11-12. októbra 2014 V tomto období je jeseň na Medveši najkrajšia Zveční ju viac ako sto fotografov O niekoľko rokov toto môže byť najväčšou outdoorovou fotografickou udalosťou nášho regiónu Nenechajte

Podrobnejšie

Pašie

Pašie V mene Pána Ježiša Krista, toho ukrižovaného! PAŠIE História utrpenia a smrti Pána a nášho Spasiteľa Ježiša Krista čítané na Kvetnú nedeľu a Veľký piatok s predpašiovou 5. pôstnou nedeľou 1996 Tranoscius,

Podrobnejšie

untitled

untitled e-novinky z Hranipexu 11 november 2009 V Sučanoch 11. decembra 2009 Vážení a milí obchodní priatelia, Pomaly sa blíži koniec ďalšieho roku. Vianoce na nás útočia už niekoľko mesiacov. Takže to, že budú

Podrobnejšie

Predchádzame vzniku odpadov Vyhodnotenie dotazníka 1. Pohlavie respondentov muži ženy neuvedené Vek respondentov

Predchádzame vzniku odpadov Vyhodnotenie dotazníka 1. Pohlavie respondentov muži ženy neuvedené Vek respondentov Predchádzame vzniku odpadov Vyhodnotenie dotazníka 1. Pohlavie respondentov 2 119 muži ženy neuvedené 2. Vek respondentov 1 1 1 187 26 1 5 4 3 1 5 6-1 11-15 16-24 - 3 31-35 36-45 46-55 56 a viac 3. Už

Podrobnejšie

Chrámové pravidlá ZENOVÝ MAJSTER SEUNG SAHN 1. O udržiavaní mysle bódhi Najskôr sa musíš pevne rozhodnúť, že dosiahneš osvietenie a pomôžeš druhým. Už

Chrámové pravidlá ZENOVÝ MAJSTER SEUNG SAHN 1. O udržiavaní mysle bódhi Najskôr sa musíš pevne rozhodnúť, že dosiahneš osvietenie a pomôžeš druhým. Už Chrámové pravidlá ZENOVÝ MAJSTER SEUNG SAHN 1. O udržiavaní mysle bódhi Najskôr sa musíš pevne rozhodnúť, že dosiahneš osvietenie a pomôžeš druhým. Už si prijal päť či desať predpisov a vieš, kedy ich

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Biblická súťaž Bratislavskej arcidiecézy 1. Odpovedz na otázky Ježišov príchod do ktorého mesta sa spomína v 2. kapitole Evanjelia sv Marka? A/ Kafarnaum B/ Jeruzalem C/ Nazaret A; Mk 2, 1 Farizeji vyčítali

Podrobnejšie

Čiastka 205/2004

Čiastka 205/2004 Strana 4282 Zbierka zákonov č. 481/2004 Čiastka 205 481 o zvý še ní sumy za o pat ro va cie ho prí spev ku Vlá da pod a 4 ods. 4 zá ko na č. 236/1998 Z. z. o za o pat ro va com prí spev ku v zne ní zá

Podrobnejšie

Stratená duša

Stratená duša Stratená duša eknizky.sk Eliška Bottyánová Táto poviedka bola prihlásená do súťaže TISÍC SLOV. JEDEN PRÍBEH. Táto kniha bola vyrobená pomocou pressbooks.eknizky.sk a PDF bolo vytvorené pomocou PrinceXML.

Podrobnejšie

Anglický jazyk –časovo tematický plán

Anglický jazyk –časovo  tematický plán TEMATICKÝ VÝCHOVNO-VZDELÁVACÍ PLÁN UČIVA Predmet: Anglický jazyk Vysvetlivky k skratkám prierezových tém: Ročník: tretí - osobnostný a sociálny rozvoj Počet týždenne: 3 ENV - environmentálna výchova Úroveň:

Podrobnejšie

13.MODLITBOVÉ STRETNUTIE 2.mája 2014 BZ.L. Téma: Božie Milosrdenstvo: Žalm 103 PIESEŇ : HYMNA : Ó Mária Bolestivá JKS slohy V mene Otca, i Syna,

13.MODLITBOVÉ STRETNUTIE 2.mája 2014 BZ.L. Téma: Božie Milosrdenstvo: Žalm 103 PIESEŇ : HYMNA : Ó Mária Bolestivá JKS slohy V mene Otca, i Syna, 13.MODLITBOVÉ STRETNUTIE 2.mája 2014 BZ.L. Téma: Božie Milosrdenstvo: Žalm 103 PIESEŇ : HYMNA : Ó Mária Bolestivá JKS 394 2 slohy V mene Otca, i Syna, i Ducha Svätého. Amen ÚMYSEL: Poďakovanie za šťastný

Podrobnejšie

1. Ktoré tvrdenie vyplýva z textu: a) Gotické chrámy sa stavali iba z kameňa a tehál. b) Vysoké štíhle okná plnili nosnú funkciu v gotických chrámoch.

1. Ktoré tvrdenie vyplýva z textu: a) Gotické chrámy sa stavali iba z kameňa a tehál. b) Vysoké štíhle okná plnili nosnú funkciu v gotických chrámoch. 1. Ktoré tvrdenie vyplýva z textu: a) Gotické chrámy sa stavali iba z kameňa a tehál. b) Vysoké štíhle okná plnili nosnú funkciu v gotických chrámoch. c) Vitráže sú obloky z rôznofarebných skiel spojených

Podrobnejšie

The Mind Staňme sa jednotným celkom! Wolfgang Warsch Hráči: 2-4 osôb Vek: od 8 rokov Trvanie: cca 15 minút Všetci hráči tvoria jeden tím. V prvom kole

The Mind Staňme sa jednotným celkom! Wolfgang Warsch Hráči: 2-4 osôb Vek: od 8 rokov Trvanie: cca 15 minút Všetci hráči tvoria jeden tím. V prvom kole The Mind Staňme sa jednotným celkom! Wolfgang Warsch Hráči: 2-4 osôb Vek: od 8 rokov Trvanie: cca 15 minút Všetci hráči tvoria jeden tím. V prvom kole (Level 1) dostane každý jednu kartu, v druhom kole

Podrobnejšie

Marlenka – vianočný recept od p

Marlenka – vianočný recept od p Marlenka vianočný recept od p. zástupkyne Gitky Smieškovej Ingrediencie: 500 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 2 vajcia, 200 g masla, 2 lyžičky sódy, 2 lyžice medu. Špeciálna základná škola s materskou

Podrobnejšie

Čo si zobrať do pôrodnice

Čo si zobrať do pôrodnice Do pôrodnice určite nechoďte bez dokladov Najdôležitejšie veci, bez ktorých vás nebudú môcť ani prijať, sú doklady. Majte ich v závere tehotenstva nachystané niekde po ruke, aby ste ich nehľadali. Nebaľte

Podrobnejšie

Prítomnosť príbuzných postihnutého pri kardiopulmonálnej resuscitácii

Prítomnosť príbuzných postihnutého pri kardiopulmonálnej resuscitácii XXI. Kongres České společnosti anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Olomouc 2014 Jana Boroňová Trnavská univerzita v Trnave Auris media, s.r.o. Trnava ...neexistujú predpísané pravidlá pre

Podrobnejšie

Micheas.doc

Micheas.doc MICHEÁŚ Mich 6,8: Hospodin ti oznámil človeče, čo je dobré a čo žiada od teba; len zachovať právo, milovať láskavosť a v pokore chodiť so svojim Bohom. Prorok Micheáš bol súčasník proroka Izaiaša. Obidvaja

Podrobnejšie

Vzorové riešenia úlohy 4.1 Bodovanie Úvod do TI 2010 Dôvod prečo veľa z Vás malo málo bodov bolo to, že ste sa nepokúsili svoje tvrdenia dokázať, prič

Vzorové riešenia úlohy 4.1 Bodovanie Úvod do TI 2010 Dôvod prečo veľa z Vás malo málo bodov bolo to, že ste sa nepokúsili svoje tvrdenia dokázať, prič Vzorové riešenia úlohy 4.1 Bodovanie Úvod do TI 2010 Dôvod prečo veľa z Vás malo málo bodov bolo to, že ste sa nepokúsili svoje tvrdenia dokázať, pričom to je veľmi dôležitá súčasť úlohy. Body sa udeľovali

Podrobnejšie

SMART Brain-worksopy-1

SMART Brain-worksopy-1 I N O V Á C I A - K R E A T I V I T A - I N Š P I R Á C I A ROZVOJ ĽUDSKÉHO MOZGU N A J N O V Š I E V Ý S K U M Y N E U R O V E D Y A B E H A V I O R Á L N E P R Í S T U P Y A P L I K O V A N É V P R A

Podrobnejšie

Súťaž Vráťme knihy do škôl je tu už po 8-krát! O súťaži Občianske združenie Učenie s úsmevom v spolupráci s partnermi internetové kníhkupectvo abcknih

Súťaž Vráťme knihy do škôl je tu už po 8-krát! O súťaži Občianske združenie Učenie s úsmevom v spolupráci s partnermi internetové kníhkupectvo abcknih Súťaž Vráťme knihy do škôl je tu už po 8-krát! O súťaži Občianske združenie Učenie s úsmevom v spolupráci s partnermi internetové kníhkupectvo abcknihy.sk Bratislavským samosprávnym krajom, vydavateľstvom

Podrobnejšie

Vianoce sú predo dvermi Pro Solutions 2017 PRACOVNÝ ZOŠIT PRE DETI PREDŠKOLSKÉHO VEKU VIANOCE SÚ PREDO DVERMI

Vianoce sú predo dvermi Pro Solutions 2017 PRACOVNÝ ZOŠIT PRE DETI PREDŠKOLSKÉHO VEKU VIANOCE SÚ PREDO DVERMI PRACOVNÝ ZOŠIT PRE DETI PREDŠKOLSKÉHO VEKU VIANOCE SÚ PREDO DVERMI Čo nájdeš v pracovnom zošite? Vianočné cestičky Ceruzkou obkreslíš po línii vianočné cestičky. Vianočné obrázky Spočítaš všetky vianočné

Podrobnejšie

2 Extrémna krížová cesta 2019 Rozjímania Cirkev v 21. storočí Dlho som premýšľal nad životom prvých kresťanov. Nemali kostoly, média, školy, chýbali i

2 Extrémna krížová cesta 2019 Rozjímania Cirkev v 21. storočí Dlho som premýšľal nad životom prvých kresťanov. Nemali kostoly, média, školy, chýbali i 2 Extrémna krížová cesta 2019 Rozjímania Cirkev v 21. storočí Dlho som premýšľal nad životom prvých kresťanov. Nemali kostoly, média, školy, chýbali im vzdelaní kňazi, peniaze, no napriek tomu ich počet

Podrobnejšie

V jedinej lekcii Meno: 1 Ako reagujete na profesionálne médiá? Pracujte vo dvojiciach a pripravte sa na hranie rolí. Označte sa ako Osoba A a Osoba B.

V jedinej lekcii Meno: 1 Ako reagujete na profesionálne médiá? Pracujte vo dvojiciach a pripravte sa na hranie rolí. Označte sa ako Osoba A a Osoba B. 1 Ako reagujete na profesionálne médiá? Pracujte vo dvojiciach a pripravte sa na hranie rolí. Označte sa ako Osoba A a Osoba B. Prečítajte si ďalej uvedené situácie a precvičte si, ako reagovať, keď vidíte

Podrobnejšie

Microsoft Word - mnohouholnik.doc

Microsoft Word - mnohouholnik.doc Výpočet obsahu mnohouholníka Mnohouholník je daný súradnicami svojich vrcholov: A1[x1, y1], A2[x2, y2],..., An[xn, yn]. Aby sme sa vyhli komplikáciám, obmedzíme sa na prípad konvexného mnohouholníka. Súradnice

Podrobnejšie

Prípravka pre pôstny modlitebný týždeň 2013

Prípravka pre pôstny modlitebný  týždeň 2013 Prípravka pre pôstny modlitebný týždeň 2013 Kristus Baránok Boží učí nás vytrvalosti a vernosti 2Tim 3, 14 17; 4, 1 2 1. deň: Buď verný učeniu a presvedčeniu (v. 14) Byť verný dnes už nie je veľmi v móde.

Podrobnejšie

Krížová cesta Otcov

Krížová cesta Otcov Krížová cesta otcov / z rádia Lumen 2007 / Úvodná modlitba V mene Otca, i Syna i Ducha Svätého. Bože Otče, chceme sa teraz chvíľu zastaviť a spolu so sv. Jozefom, ktorý je vzorom nám mužom a otcom, chcem

Podrobnejšie

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Víta Vás George! Vaše nové šikovné bankovanie Ako banka chceme našim klientom poskytnúť stále vyšší komfort pri bankovaní a sme otvorení prijímať výzvy konkurencie na zlepšovanie. Myslíme si, že pre našich

Podrobnejšie

30440_Enek_szlovak_2016._ofi.indd

30440_Enek_szlovak_2016._ofi.indd Cvičenie rytmu a písanie nôt Taktová čiara Doplňte taktové čiary, potom rytmus vytlieskajte. Tlačiarenský škriatok ukradol niektoré rytmické hodnoty. Doplňte ich.??? Doplňte chýbajúce solmizačné slabiky.

Podrobnejšie

Bulletin16-17.indd

Bulletin16-17.indd Život Cirkvi Ročník 17 16-17/2011 Z tvojho Vzkriesenia, Kriste, raduje sa nebo a zem KOMENTÁR Tiché Božie milosrdenstvo Nedeľa Božieho milosrdenstva sa nám už akosi automaticky spája s Krakovom a svätou

Podrobnejšie

Popolcová streda – 13

Popolcová streda – 13 ÚVAHY NA DNI VEĽKÉHO PÔSTU 2019 ŠTVRTÝ PÔSTNY TÝŽDEŇ = 8.4. 13.4. 2019 64 32 5 Niekoľko slov na úvod: Materiály, ktoré budú umiestňované na farskej webovej stránke v RUBRIKE NOVINKY, Vás pozývajú k tomu,

Podrobnejšie

Microsoft Word - Document4

Microsoft Word - Document4 Hľadať poznanie o Nebeskom Otcovi a Jeho Synovi Ježišovi Kristovi Starší Robert D. Hales Kvórum dvanástich apoštolov Svetlo viery je vo vás a čaká, kým bude prebudené a zintenzívnené Duchom Božím. Moji

Podrobnejšie

BIBLIOTHEK ALS LERNORT IN (NAME DES ORTES) Ort, Datum

BIBLIOTHEK ALS LERNORT IN (NAME DES ORTES)  Ort, Datum Seite 1 KNIŽNICA AKO ORIGINÁLNY COWORKINGOVÝ PRIESTOR COWORKING Seite 2 co-, -working: pracovať spolu, v komunite práca vo väčších, otvorených priestoroch každý pracuje nezávisle od seba, pre rôzne firmy

Podrobnejšie

POF_web

POF_web Poradňa odvykania od fajčenia Poradňa odvykania od fajčenia je nadstavbovou poradňou. Diagnostická časť v poradni na odvykanie od fajčenia je založená na základných vyšetreniach vykonaných v základnej

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint DEŇ DRUHÝ ZELENINA, OVOCIE, ORECHY Z NAŠICH SADOV AKTIVITY V školskej jedálni Prieskum Zdravá desiata V školskej záhrade V úžitkovej záhrade Čo sme sa naučili Otvorená hodina Zelenina a ovocie sú hlavné

Podrobnejšie

PREČO STAVAŤ Z POROTHERMu?

PREČO STAVAŤ Z POROTHERMu? PREČO STAVAŤ Z POROTHERMu? V tehlovom dome postavenom z kvalitných pálených tehál POROTHERM Profi vytvoríte pre vašu rodinu najzdravšie a najpríjemnejšie prostredie pre život. Dom postavíte za pár mesiacov,

Podrobnejšie

CARTA_SIDOLUX Katalóg (1) (SCREEN)

CARTA_SIDOLUX Katalóg (1) (SCREEN) KATALÓG PRODUKTOV SIDOLUX UNIVERSAL Čistiace prostriedky Univerzálne čistiace prostriedky pre všetky umývateľné povrchy. Jednoducho sa používajú a vďaka unikátnemu systému Soda Power zmäkčujú vodu a dokonalo

Podrobnejšie

Veľký frajer Nate (ukážka)

Veľký frajer Nate (ukážka) Veľký frajer Nate keď sa darí Vyšlo aj v tlačovej podobe Objednať môžete na www.cooboo.sk www.albatrosmedia.sk Lincoln Peirce Veľký frajer Nate e-kniha Copyright Albatros Media a. s., 2016 Všetky práva

Podrobnejšie

Z rozprávky do rozprávky Pro Solutions, 2019 Rukavička PRACOVNÝ ZOŠIT PRE DETI PREDŠKOLSKÉHO VEKU RUKAVIČKA Z ROZPRÁVKY DO ROZPRÁVKY

Z rozprávky do rozprávky Pro Solutions, 2019 Rukavička PRACOVNÝ ZOŠIT PRE DETI PREDŠKOLSKÉHO VEKU RUKAVIČKA Z ROZPRÁVKY DO ROZPRÁVKY PRACOVNÝ ZOŠIT PRE DETI PREDŠKOLSKÉHO VEKU RUKAVIČKA Z ROZPRÁVKY DO ROZPRÁVKY ČO NÁJDEŠ V PRACOVNOM ZOŠITE? RUKAVIČKA Vypočuješ si rozprávku a porozprávaš, čo sa v nej udialo. PORADIE ZVIERATIEK Zopakuješ

Podrobnejšie

Zodpovedný prístup k rizikám hormonálnej substitučnej liečby a antikoncepcie

Zodpovedný prístup k rizikám hormonálnej substitučnej liečby a antikoncepcie Zodpovedný prístup k rizikám hormonálnej substitučnej liečby a antikoncepcie TROMBOtest je balík laboratórnych vyšetrení, ktorý vám dá jasnú odpoveď, či je vo vašom súčasnom zdravotnom stave vhodné užívať

Podrobnejšie