Komentár k 1: Najviac rodičov si vybralo našu materskú školu z dôvodu, že MŠ má dobrú polohu k bydlisku (13), ale teší sa nás, že dôvodom pre výber MŠ

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Komentár k 1: Najviac rodičov si vybralo našu materskú školu z dôvodu, že MŠ má dobrú polohu k bydlisku (13), ale teší sa nás, že dôvodom pre výber MŠ"

Prepis

1 Komentár k 1: Najviac rodičov si vybralo našu materskú školu z dôvodu, že MŠ má dobrú polohu k bydlisku (13), ale teší sa nás, že dôvodom pre výber MŠ je aj kvalitný výchovno vzdelávací proces (11) a dobré preferencie a odporúčania (10).

2 Komentár k 2: Dĺžka prevádzky MŠ vyhovuje takmer všetkým rodičom (41), 3 rodičia by uvítali prevádzku do 17:00 hod. a 1 rodič od 6:00 hod. do 16:00 hod. Prevádzka MŠ je od 6:30 hod. do 16:30 hod. 10 hodín, napriek tomu si rodičia svoje deti reálne vyzdvihnú do 16:00 hod. Prevádzka školy je však zabezpečená do 16:30 hod.

3

4 Komentár k 3 a 4: Milí rodičia, nie všetci ste oboznámení so školským vzdelávacím programom Rimavienka a poslaním MŠ. Tí, ktorí máte záujem, nájdete ich na stránke školy: Komentár k 5: Plnenie cieľov a úloh vychádzajúcich z profilácie MŠ (regionálna a environmentálna výchova) prináša našim deťom nadštandardné možnosti rozvíjať svoje vnímanie, poznanie a prežívanie v uvedených oblastiach, obohacuje kvalitatívne výchovno vzdelávací proces a špecificky odlišuje našu školu oproti ostatným školám. Rodičia (27) považujú plnenie cieľov a úloh za dostačujúce, (16) rodičov takmer za dostačujúce. Škoda, že ste neuviedli Vaše návrhy, postrehy či pripomienky na doplnenie aktivít a úloh v projektoch.

5 Komentár k 6: Milí rodičia, o všetkom, čo sa v škole pripravuje, rieši, chystá..., sa Vás snažíme informovať čo najskôr, najčastejšie oznamom na nástenkách (28), prípadne rozhovorom s učiteľkami (33), a už aj prostredníctvom stránky školy (22). Nie je neobvyklé, že napriek tomu nevenujete dostatočnú pozornosť oznamom a informáciám. Naše odporúčanie: čítajte, vnímajte, sledujte, pozerajte je to v záujme Vášho dieťaťa.

6 Komentár k 7 a 8: Uverejňovanie príspevkov o zrealizovanej výchovno vzdelávacej činnosti osobitne v každej triede prostredníctvom stránky školy je niečo, čím sa máloktorá materská škola môže pochváliť. Je veľkým prínosom

7 pre rodičov, ak sa dozvedia, čo sa deje za zavretými dverami triedy čo sa deti učili, robili, spievali, cvičili... Preto nás teší, že skoro všetci rodičia považujete web stránku za pozitívum (43). Takúto prácu robia učiteľky pre Vás, rodičov a aj deti, a veľa krát vo svojom voľnom čase. Vkladanie fotiek je pomerne časovo náročné, o videu preto neuvažujeme. Jedálny lístok bude na stránku doplnený, ová komunikácia je pripravená, ale myslíme si, že osobná konzultácia medzi učiteľkou a rodičom je pre dieťa vždy efektívnejšia, preto sme ju zatiaľ neaktivovali. Prístupové heslo do jednotlivej triedy považujeme za zbytočné všetky deti môžete vidieť aj tak v kolónke Celoškolské akcie ( nedajú sa skryť ). Komentár k 9: Adaptácia dieťaťa na nové prostredie MŠ patrí medzi hlavné priority našej školy. Aké zážitky a pocity si dieťa odnesie z prvých dní pobytu v MŠ, vytvára predpoklady na jeho pozitívny postoj a správanie počas ďalšieho pobytu v materskej škole. Adaptačné procesy u detí sú rôzne a netrvajú rovnako dlho. Každé dieťa má svoju jedinečnú a neopakovateľnú osobnosť a preto je nevyhnutná dôsledná spolupráca učiteliek na triede rodičmi. Sme radi, že s adaptačným procesom detí ste spokojní (38).

8 Komentár k 10: O spokojnosť detí počas celého pobytu sa usiluje celý kolektív MŠ. Preto nás potešila informácia, že takmer všetky deti sú v MŠ spokojné.

9 Komentár k 11: Táto informácia nás veľmi potešila, práca učiteľky nie je ľahká (aj keď sa to mnohým možno zdá). Častokrát sa stane, že učiteľka robí pre deti a rodičov aj také veci, ktoré nie sú v náplni jej práce. A čo také? Učiteľka: sa musí stále usmievať, aj keď má súkromné problémy, necíti sa dobre naučí deti aj to, čo by ich mali naučiť ich rodičia volá domov rodičom, aj z vlastného mobilu, keď je ich dieťa choré prijíma a počúva sťažnosti rodiča, poučujú ju, hoci sú niektorí mladší ako jej deti,... čaká po pracovnej dobe na rodičov dieťaťa (ktorí zabudli, alebo sa zle dohodli) ochotne poradí pri probléme s deťmi rodičom, čo väčšina z nich pokladá za kritiku ich výchovných metód pamätá si, koľko zjedlo každé dieťa na obed, lebo rodičia sa pýtajú posiela SMS, MMS rodičom, keď ich dieťa ráno veľmi plakalo, že už sa pekne hrá (z vlastného mobilu) hľadá každý deň stratenú hračku, ktorú si dieťa donieslo z domu, aj napriek tomu, že zodpovedá len za hračky školské je tá, na ktorú môžu rodičia hocikedy napísať neopodstatnenú sťažnosť a hocikedy sa o sebe môže dozvedieť, ako rodičia znevažujú jej meno a neprávom je obvinnená zodpovedá aj za to najmenšie škrabnutie dieťaťa v MŠ a dennodenne je "vystavená riziku", lebo zodpovedá za životy detí okrem toho pripravuje pre dieťa poučný, zábavný a zmysluplný výchovno - vzdelávací proces, lebo materská škola je ŠKOLA a nie JASLE a veľa, veľa, veľa ďalšieho...

10 Komentár k 12: Aj napriek tomu, že ste uviedli spokojnosť s kvalitou poskytovaných informácií o výsledkoch a napredovaní Vášho dieťaťa (40), máte pravdu, že čas na individuálne konzultácie je veľmi obmedzený, preto v ďalšom školskom roku sa budeme snažiť nájsť priestor na pravidelné konzultácie. Ďakujeme.

11 Komentár k 13: Naša krúžková činnosť vychádza z našich priestorových podmienok školy, a tie sú nedostačujúce. Popoludní sú všetky triedy obsadené, deti sa musia spájať, aby uvoľnili triedu určitému krúžku z tohto dôvodu je nepravidelná interná krúžková činnosť. Informácie podávame na začiatku školského roku na Rodičovskom združení a celoročne sú informácie o krúžkoch uvedené na stránke školy: Veríme, že v rámci rekonštrukcie školy plánovanej na začiatok júla 2018 sa nám podarí zrekonštruovať bývalú kočikáreň, čím sa zlepšia podmienky na internú aj externú krúžkovú činnosť na našej škole. Ďakujeme za Váš názor, že pre chlapcov máme slabú ponuku krúžkovej činnosti, a že sú málo zapájaní. Budeme sa snažiť dať príležitosť aj chlapcom vytvorením krúžku, ktorý bude presne šitý im na mieru. Do krúžku si deti vyberajú učiteľky podľa miery ich schopnosti / zmysel pre rytmus, pohybové nadanie, spev, a pod./ Ak má dieťa záujem o krúžok, je potrebné prísť za danou učiteľkou a konzultovať možnosti prijatia dieťaťa do krúžku priamo s ňou (nečakať, kým Vás niekto osloví).

12 Komentár k 14: Jedálny lístok je zostavovaný podľa materiálnych spotrebných noriem, ktoré sú predpísané regionálnym úradom zdravia a hygieny. Jedlá sú ochucované len bylinkami a minimum soli (presná norma na počet stravníkov). Čaj je sladený minimálne (50 l vody na čaj, pol kila cukru a 1kg citrónov). Šťavy sú 100% prírodné a riedené vodou. Ovocie dostávajú deti k desiate 2-3x týždenne, niekedy je aj piatok olovrant ovocný. Mlieko dostávajú deti 3x do týždňa na desiatu (ochutené) a k sladkému obedu (čisté). Sladká desiata nie je veľmi vhodná, ak deti dostanú cereálne guličky s mliekom, sú hladné ( a obsahujú veľa cukru). Ďakujeme za Vaše návrhy a pripomienky. Vedúca školskej jedálne Kožiaková Adriana

13 Komentár k 15: Hygienická a estetická (interná ) úroveň našej materskej školy je z Vašej strany hodnotená veľmi kladne ďakujeme. Kladne je hodnotená už niekoľko rokov aj Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Rim. Sobote, ktorý vykonáva pravidelné kontroly. O tento fakt sa vo veľkej miere pričinila rozsiahla rekonštrukcia všetkých tried, ale najmä sociálnych zariadení. Deti, ktoré idú na WC si papučky obúvajú, ak ste zaznamenali opak, môže sa stať, že to učiteľka nedostriehla, ale určite to nie je pravidlom. Tešíme sa, že sa postupne esteticky upraví aj vzhľad budovy.

14 Komentár k 16: Táto oblasť nás zvlášť zaujímala aktivity, ktoré pre deti pripravujeme, sú veľmi dôležité, čím sú pestrejšie, atraktívnejšie a zmysluplnejšie, deti ich intenzívnejšie prežívajú a odnášajú si bohatšie spomienky na svoju materskú školu. Pretože, ak na vlastnej koži zažijeme niečo zaujímavé, vytvorí nám to skutočné spomienky, ktoré pretrvajú omnoho dlhšie, ako len prerozprávané zážitky, alebo obrázky. Potešil nás Váš názor, že ponúkame deťom dostatočné množstvo aktivít (44).

15 Komentár k 17: Touto otázkou sme zistili, že preferujete spoločné posedenia detí, rodičov a učiteliek priamo v triedach, doplnené o programy a vystúpenia detí (33). Tiež nás prekvapilo, že Karneval je pre niektorých z Vás a Vaše deti prijateľnejšie organizovať v triedach (10), v MsKS len (12). Rodičia, ktorí sa chceli zapojiť a byť aktívni na karnevale, mali túto možnosť stále ale, byť aktívny znamená prísť tiež v maske a vytvoriť tak pre deti ešte väčšiu zábavu (mnohí rodičia to odmietajú). Čo sa týka spoločných výletov a exkurzií teší nás Váš prejavený záujem. V šk. roku 2014/2015 sme zorganizovali Výlet na Habakuky, v šk. roku 2016/2017 výlet do Lipt. Mikuláša Hladkacia Zoo, kde nebol dostatočný záujem na 1 autobus, bol zrušený, a preto sme tento školský rok ponuku na výlet nepripravili. Možno záujem nebol aj z toho dôvodu, že rodičia si dopravu a aj vstupné v plnej výške uhrádzajú.

16 Komentár k 18: Milí rodičia, k niektorým Vašim názorom sme sa vyjadrili už vyššie, ale v krátkosti sa vyjadríme aj k ďalším: - usporiadať bazár s oblečením a hračkami je veľmi dobrý nápad a určite budeme nad ním uvažovať v spolupráci s Rodičovským združením ďakujeme. - pripravíme aj spoločné opekačky v jarných a letných mesiacoch a začneme už tento školský rok - celoškolské a triedne akcie sa väčšinou začínajú o 15:00hod. (zo skúsenosti nám však po 15tej hod. ostáva málo detí).

17 Komentár k 12: Potešili ste nás týmto hodnotením, je to pre nás výzva udržať si aj v ďalších školských rokoch vynikajúcu úroveň.

18 Komentár k 20: Ako si môžete všimnúť, za slabú stránku materskej školy najviac považujete choré deti v triedach (21). Milí rodičia, to je ale signál hlavne pre Vás nenoste nám do triedy choré dieťa. Verte nám, že učiteľky sú bezmocné ak učiteľky rodiča upozornia, že dieťa veľmi kašle, kýcha, sústavne mu utierajú nos, buď sa rodič urazí, alebo donesie papier od detskej lekárky, že je dieťa zdravé toto sa deje bežne! Aj napriek vyjadreniu lekára, Vy ako rodič, si svoje dieťa poznáte najlepšie, a viete posúdiť, či je vhodné priniesť ho medzi deti do MŠ. Spávanie detí v inej triede sme tento rok výrazne eliminovali, ale len vďaka tomu, že máme k dispozícii pedagogických asistentov. Bežne sa v materských školách na popoludňajší spánok deti spájajú (niekde každodenne). Ak sa to u nás vyskytne, je to z dôvodu, že učiteľka vypadla, ochorela pod. a deti niekde na popoludňajší oddych uložiť musíme. Potešila nás aj informácia, že 18 rodičov sa nestretlo so žiadnym negatívom.

19 Komentár k 21: Z týchto odpovedí je pre nás zjavné, čo Vy, ako rodičia, považujete za prioritu a kvalitatívny ukazovateľ dobrej materskej školy: - Prvoradý je pre Vás priateľský prístup učiteliek k deťom (30), dobrá komunikácia medzi učiteľkou a rodičom (26), ale aj dobrá práca celého kolektívu MŠ (25). Ďakujeme. - Teší nás, že usudzujete, že Vaše deti napredujú vo vývoji (20), oceňujete kvalitu výchovy a vzdelávania (17), ako aj starostlivosť o bezpečnosť detí našej škole (20). Toto sú pre nás základné priority, na ktorých budeme stavať aj v ďalších školských rokoch.

20 Komentár k 22: - Samozrejme, je v záujme rodiča, aby sa sám od seba pýtal na prosperitu svojho dieťaťa a nečakal na učiteľku, ktorá sa prioritne musí venovať deťom (ako sme uvádzali vyššie, budeme hľadať priestor na konzultácie rodiča a učiteľky).

21 - Snažíme sa deti, ktoré sú spotené a mokré prezliekať, ale prosíme Vás, nabádajte a učte aj Vy svoje deti (najmä predškolákov), aby samé dokázali posúdiť svoj stav, oznámiť to učiteľke, ktorá to nie vždy dokáže ustriehnuť pri takom počte detí. - V mesiacoch, kedy je mokro a bahno v školskej záhrade sa väčšinou prechádzame po okolí, deti si však potrebujú aj pobehať niekedy sa umažú. Prosíme Vás, aby ste deti obliekali vhodne aj do takéhoto počasia (staré tepláky, topánky,...). - Zaraďovanie detí do tried je výlučne na riaditeľke školy, čo je uvedené aj v školskom poriadku a každý rodič to svojim podpisom v septembri potvrdzuje. Do triedy sú spolu prijímané aj deti rôznej vekovej skupiny (niekedy aj 3,4,5 ročné spolu), závisí to od toho, aké silné ročníky sú v danom školskom roku. Tzn., ak je veľa detí 4 ročných, vytvorí sa jedna trieda 4 ročných detí. Ak je ich však veľmi veľa, doplnia sa 4 ročné deti aj medzi deti 3 alebo 5 ročné. Rozdelenie detí podľa spoločného veku zodpovedá potom už len predškolskej triede rok pred plnením povinnej školskej dochádzky. V týchto triedach sú potom už len predškoláci. Riaditeľka školy zaraďuje deti do týchto tried v auguste a rozhodne nie podľa toho, s kým chodili deti do triedy od malej triedy, čiže ako nastúpili do MŠ. Preniesť celú triedu, nerozdeliť ju, sa jednoducho nedá. - Milí rodičia, dieťa v predškolskom období si veľmi rýchlo zvyká na nových kamarátov, je to pre neho niečo nové, určité spestrenie, čomu sa dokáže rýchlo a rado prispôsobiť. Z vlastných dlhoročných skúseností vieme s určitosťou povedať, že pre deti je to skôr pozitívum (ak nechodí 4 roky s tými istými deťmi). Hlbšie a trvácnejšie priateľstvá sa medzi deťmi upevňujú až v mladšom, alebo skôr v staršom školskom veku. To, že si zvykli na jedného alebo viac kamarátov, je mýtus, deti sú prispôsobivé (samozrejme, sú aj výnimky, ktoré potom v záujme dieťaťa riešime individuálne). Napriek tomu sa snažíme ponechať spolu čo najviac detí rovnakého veku pri prechode do ďalšej triedy, ak sú na to podmienky. - krúžková činnosť je komentovaná vyššie - Vystúpenia detí: na vianočnom programe vystúpi každé dieťa bez akéhokoľvek rozdielu to je naše pravidlo (verte, nie je to jednoduché zorganizovať). 40 výročie bol špecifický program, kde nemohli vystupovať všetky deti (výber detí bol ponechaný na učiteľkách každá učiteľka si pozná deti, čo dokážu a na ktoré sa môže spoľahnúť. Nemáme vyvolené deti, nevieme, aké to sú. Čo vieme, je posúdiť schopnosti a zručnosti každého dieťaťa individuálne. - Pravidelný pitný režim je zabezpečený, deti sú vyzývané sústavne (skôr ich musíme presviedčať, pripomínať im, aby sa napili, dopili a pod.), myslíme si, že nemusíte mať v tomto smere obavy. Máme veľmi pekné zvieratkové dávkovače na vodu, ktoré deti motivujú k pitnému režimu, kde si samé naplnia pohár len čistou vodou. - Súhlasíme s názorom, že natáčanie detí na mobil zastupujúcou učiteľkou je nevhodné a neprípustné, vykonáme potrebné opatrenia ďakujeme. - Učiteľka nemá kompetenciu pozerať, či sa dieťa správne utrelo po malej alebo veľkej potrebe. V malých triedach učiteľka deti utiera, vo veľkých triedach sa deti už utierajú samé. Je potrebné z Vašej strany deti na toto postupne pripravovať a učiť. Za Vaše podnety, pripomienky a návrhy ĎAKUJEME Mgr. Tokárová Beata a pedagogický kolektív školy

Základná škola kpt. J. Nálepku v Stupave, Školská 2, Stupava ŠKOLSKÝ PORIADOK - ŠKD Stupava PhDr. Bohdana Cibuľová riaditeľka ZŠ

Základná škola kpt. J. Nálepku v Stupave, Školská 2, Stupava ŠKOLSKÝ PORIADOK - ŠKD Stupava PhDr. Bohdana Cibuľová riaditeľka ZŠ Základná škola kpt. J. Nálepku v Stupave, Školská 2, 900 31 Stupava ŠKOLSKÝ PORIADOK - ŠKD Stupava 25. 8. 2014 PhDr. Bohdana Cibuľová riaditeľka ZŠ PLATNOSŤ OD: 1.9. 2014 OBSAH 1. Všeobecné ustanovenia

Podrobnejšie

PRÍLOHA Č

PRÍLOHA Č Všeobecne záväzné nariadenie mesta Vráble č. 6/2019 o určení výšky príspevkov pre školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Vráble Mestské zastupiteľstvo vo Vrábľoch sa uznieslo na

Podrobnejšie

CELOŠKOLSKÉ RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

CELOŠKOLSKÉ  RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE Berie na vedomie CELOŠKOLSKÉ PLENÁRNE ZASADANIE RODIČOVSKÉHO ZDRUŽENIA na svojom 1. zasadnutí dňa 09.09. 2014 o 16.00 hod. v budove MŠ Ružindolská 8 TRNAVA - Organizačný poriadok školy - Plán spolupráce

Podrobnejšie

SVET PRÁCE PRIMÁRNE VZDELÁVANIE ISCED 2 VYUČOVACÍ JAZYK SLOVENSKÝ JAZYK VZDELÁVACIA OBLASŤ ČLOVEK A SVET PRÁCE PREDMET SVET PRÁCE SKRATKA PREDMETU SVP

SVET PRÁCE PRIMÁRNE VZDELÁVANIE ISCED 2 VYUČOVACÍ JAZYK SLOVENSKÝ JAZYK VZDELÁVACIA OBLASŤ ČLOVEK A SVET PRÁCE PREDMET SVET PRÁCE SKRATKA PREDMETU SVP SVET PRÁCE PRIMÁRNE VZDELÁVANIE ISCED 2 VYUČOVACÍ JAZYK SLOVENSKÝ JAZYK VZDELÁVACIA OBLASŤ ČLOVEK A SVET PRÁCE PREDMET SVET PRÁCE SKRATKA PREDMETU SVP ROČNÍK ÔSMY ČASOVÁ DOTÁCIA 0,5 HODINA TÝŽDENNE 16,5

Podrobnejšie

Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, Bratislava IEA

Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, Bratislava IEA Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, 831 03 Bratislava IEA, 2011 Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint DEŇ DRUHÝ ZELENINA, OVOCIE, ORECHY Z NAŠICH SADOV AKTIVITY V školskej jedálni Prieskum Zdravá desiata V školskej záhrade V úžitkovej záhrade Čo sme sa naučili Otvorená hodina Zelenina a ovocie sú hlavné

Podrobnejšie

OBEC DOLNÝ PIAL VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DOLNÝ PIAL č. 2/2019 o škole a školských zariadeniach v obci Dolný Pial VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE

OBEC DOLNÝ PIAL VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DOLNÝ PIAL č. 2/2019 o škole a školských zariadeniach v obci Dolný Pial VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBEC DOLNÝ PIAL VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DOLNÝ PIAL č. 2/2019 o škole a školských zariadeniach v obci Dolný Pial VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DOLNÝ PIAL č. 2/2019 bolo zverejnené podľa 6

Podrobnejšie

Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: prihlasovanie sa na

Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: prihlasovanie sa na Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: 1.7.2019 prihlasovanie sa na jednotlivé aktivity CSPR, predstavenie aktivít priestor

Podrobnejšie

Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán

Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán vypracovala : vedúca MZ Š K D vych. Bc.Adriana Valíčková

Podrobnejšie

2_detsky pesibus v Novakoch_Putiska Ivan

2_detsky pesibus v Novakoch_Putiska Ivan Ivan Putiška Nováky PEŠIBUS Je to PEŠIBUS ekologický, bezpečný, rýchly, nenáročný a lacný spôsob dopravy. V PEŠIBUSE každé ráno pešo odprevadí do školy skupinu detí jeden dospelý vodič PEŠIBUSU /rodič

Podrobnejšie

Základná škola s materskou školou Kolárovice, Kolárovice 62

Základná škola s materskou školou Kolárovice, Kolárovice 62 Základná škola s materskou školou Kolárovice, 013 54 Kolárovice 62 Plán práce školy v oblasti prevencie OBEZITA Mesiac Úloha Zodpovedný Počas celé- 1. Zabezpečiť v šk.jedálni racionálne stravovanie v zmysle

Podrobnejšie

Mesto Prievidza v súlade s 28 ods. 5, 49 ods. 4, 114 ods. 6, 116 ods. 6 a 140 ods. 9 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní ( školský z

Mesto Prievidza v súlade s 28 ods. 5, 49 ods. 4, 114 ods. 6, 116 ods. 6 a 140 ods. 9 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní ( školský z Mesto Prievidza v súlade s 28 ods. 5, 49 ods. 4, 114 ods. 6, 116 ods. 6 a 140 ods. 9 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní ( školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých predpisov a podľa

Podrobnejšie

ALBATROS_MEDIA

ALBATROS_MEDIA I. Hovorí sa, že svet je dnes menší. A to preto, že sa veľmi rýchlo dostaneme hoci aj na druhý koniec sveta. Kedysi sme museli do Ameriky cestovať celé mesiace, a teraz tam preletíme za jeden deň. Podobne

Podrobnejšie

Zastupujeme ľudí s mentálnym postihnutím a ich príbuzných ĽUDIA S MENTÁLNYM POSTIHNUTÍM A ICH PRÍBUZNÍ: VYUŽIME EURÓPSKE VOĽBY 2019 NA MAXIMUM Inclusi

Zastupujeme ľudí s mentálnym postihnutím a ich príbuzných ĽUDIA S MENTÁLNYM POSTIHNUTÍM A ICH PRÍBUZNÍ: VYUŽIME EURÓPSKE VOĽBY 2019 NA MAXIMUM Inclusi ĽUDIA S MENTÁLNYM POSTIHNUTÍM A ICH PRÍBUZNÍ: VYUŽIME EURÓPSKE VOĽBY 2019 NA MAXIMUM Inclusion Europe pripravila tento dokument, aby sme čo najviac pochopili a využili príležitosti, ktoré nám ponúkajú

Podrobnejšie

MESTO TRNAVA MESTSKÝ ÚRAD V TRNAVE VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 521, ktorým sa určujú výšky príspevkov v školách a školských zariadeniach v zriaďov

MESTO TRNAVA MESTSKÝ ÚRAD V TRNAVE VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 521, ktorým sa určujú výšky príspevkov v školách a školských zariadeniach v zriaďov MESTO TRNAVA MESTSKÝ ÚRAD V TRNAVE VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 521, ktorým sa určujú výšky príspevkov v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trnava. Mestské zastupiteľstvo

Podrobnejšie

Základná škola Bernolákova ulica 1061, Vranov nad Topľou ŠKOLSKÝ PORIADOK ŠKD Druh a číslo predpisu: Základný vnútorný predpis č. 005/2014 Oblasť plat

Základná škola Bernolákova ulica 1061, Vranov nad Topľou ŠKOLSKÝ PORIADOK ŠKD Druh a číslo predpisu: Základný vnútorný predpis č. 005/2014 Oblasť plat Základná škola Bernolákova ulica 1061, Vranov nad Topľou ŠKOLSKÝ PORIADOK ŠKD Druh a číslo predpisu: Základný vnútorný predpis č. 005/2014 Oblasť platnosti: Predpis je záväzný pre všetkých zamestnancov,

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1994 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1994 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1994 Vyhlásené: 20.05.1994 Časová verzia predpisu účinná od: 01.05.1996 do: 31.08.2007 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 121 V Y H L Á Š K A Ministerstva

Podrobnejšie

letak-hbsc-podpora-pohyb-aktivity-skolak-2.cdr

letak-hbsc-podpora-pohyb-aktivity-skolak-2.cdr ČO MÔŽE UROBIŤ SAMOSPRÁVA? 1 2 Vytvárajte prostredie podporujúce pohybovú aktivitu cez budovanie (resp rekonštrukciu) rôznych typov ihrísk a cyklistických chodníkov tak aby mohli byť čo najviac využívané

Podrobnejšie

Vnútorný poriadok školy, vyučovacie hodiny

Vnútorný poriadok školy, vyučovacie hodiny 1.hod08:00-08:45 2.hod08:55-09:40 3.hod09:55-10:40 4.hod10:55-11:40 5.hod11:50-12:35 6.hod12:40-13:25 7.hod13:30-14:15 8.hod 14,20-15,05 1 / 6 VNÚTORNÝ PORIADOK ŠKOLY Príchod do školy - Žiaci prichádzajú

Podrobnejšie

Milé študentky, milí študenti, v prvom rade vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie vášho postoja ku kvalite výučby. J

Milé študentky, milí študenti, v prvom rade vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie vášho postoja ku kvalite výučby. J Milé študentky, milí študenti, v prvom rade vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie vášho postoja ku kvalite výučby. Jednotlivé výroky sme vyhodnotili zastúpením vášho súhlasu,

Podrobnejšie

Aktivity zvonku ŽIVÉ ŽRALOKY Veľkým zážitkom pre našich klientov bola návšteva mobilného akvária s morskými dravcami, ktoré bolo v dňoch apríl

Aktivity zvonku ŽIVÉ ŽRALOKY Veľkým zážitkom pre našich klientov bola návšteva mobilného akvária s morskými dravcami, ktoré bolo v dňoch apríl Aktivity zvonku ŽIVÉ ŽRALOKY Veľkým zážitkom pre našich klientov bola návšteva mobilného akvária s morskými dravcami, ktoré bolo v dňoch 13. 14. apríla 2015 v Dolnom Kubíne. Vo vystavovanom akváriu s 15-tisíc

Podrobnejšie

N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia č. 1/2018 o výške príspevku na čiastočnú úhradu nákladov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobno

N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia č. 1/2018 o výške príspevku na čiastočnú úhradu nákladov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobno N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia č. 1/2018 o výške príspevku na čiastočnú úhradu nákladov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti Obce Dražkovce Návrh tohto VZN zverejnený na pripomienkovanie

Podrobnejšie

Modrá škola voda pre budúcnos Mgr. Lucia Škamlová, PhD. Bratislavská vodárenská spoločnos, a. s.

Modrá škola voda pre budúcnos Mgr. Lucia Škamlová, PhD. Bratislavská vodárenská spoločnos, a. s. Modrá škola voda pre budúcnos Mgr. Lucia Škamlová, PhD. Bratislavská vodárenská spoločnos, a. s. DNEŠNÝ STAV Kvalitná pitná voda = samozrejmos, dostupná vždy a takmer všade Nesprávne umiestnenie pitnej

Podrobnejšie

PRE ZASADNUTIE MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA V ŽIARI NAD HRONOM DŇA K BODU: 9 VZN, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č.5/2013 o určení výšky príspevku

PRE ZASADNUTIE MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA V ŽIARI NAD HRONOM DŇA K BODU: 9 VZN, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č.5/2013 o určení výšky príspevku PRE ZASADNUTIE MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA V ŽIARI NAD HRONOM DŇA 28.06.2019 K BODU: 9 VZN, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č.5/2013 o určení výšky príspevku v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej

Podrobnejšie

MESTO STARÁ ĽUBOVŇA

MESTO STARÁ ĽUBOVŇA MESTO STARÁ ĽUBOVŇA Mesto Stará Ľubovňa na základe prenesenej pôsobnosti štátnej správy podľa článku 71 Ústavy Slovenskej republiky a podľa 6 ods. 2 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN -CSS 2010_final.doc

Microsoft Word - VZN -CSS 2010_final.doc Mesto Dunajská Streda na základe ustanovenia 6 ods.1 zákona SNR č. 396/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov v nadväznosti na zákon NR SR č. 448/2008 Z.z. o sociálnych službách a o zmene

Podrobnejšie

Navrh_VZN_Prispevok_SJMS

Navrh_VZN_Prispevok_SJMS NÁVRH OBEC LUKÁČOVCE Všeobecne záväzné nariadenie č. 1 / 2019 o výške príspevku na stravovanie v Školskej jedálni ZŠsMŠ Lukáčovce Obecné zastupiteľstvo obce Lukáčovce v zmysle ustanovenia 6 ods. 1 zákona

Podrobnejšie

PRÍPRAVA NA VEDENIE VÝCHOVNO- VZDELÁVACÍCH ČINNOSTÍ V MŠ HRY A HROVÉ ČINNOSTI PODĽA VÝBERU DETÍ ZARIADENIE: MŠ Dr. Jasenského EP A. Kmeťa 17 NÁZOV TRI

PRÍPRAVA NA VEDENIE VÝCHOVNO- VZDELÁVACÍCH ČINNOSTÍ V MŠ HRY A HROVÉ ČINNOSTI PODĽA VÝBERU DETÍ ZARIADENIE: MŠ Dr. Jasenského EP A. Kmeťa 17 NÁZOV TRI PRÍPRAVA NA VEDENIE VÝCHOVNO- VZDELÁVACÍCH ČINNOSTÍ V MŠ HRY A HROVÉ ČINNOSTI PODĽA VÝBERU DETÍ ZARIADENIE: MŠ Dr. Jasenského EP A. Kmeťa 17 NÁZOV TRIEDY: NÁZOV TRIEDY: Slniečka MENO ŠTUDENTA: Dana Chrobáková

Podrobnejšie

Smernica o organizovaní výletov, exkurzií a vychádzok

Smernica o organizovaní výletov, exkurzií a vychádzok qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Smernica o organizovaní výletov, uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui exkurzií a vychádzok opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Podrobnejšie

Microsoft Word - web 2014 vyhlásenia zákonného zástupcu 2014

Microsoft Word - web 2014 vyhlásenia zákonného zástupcu 2014 VYHLÁSENIA ZÁKONNÉHO ZÁSTUPCU Príloha k zmluve o poskytovaní vzdelávania čísloo... 1.Splnomocnené osoby Týmto splnomocňujem nasledovné osoby na vyzdvihnutiee môjho dieťaťa z materskej školy Espania, na

Podrobnejšie

Microsoft Word - visittrencin_analyza navstevnosti.docx

Microsoft Word - visittrencin_analyza navstevnosti.docx Celková návštevnosť web stránky visittrencin.sk v období 26. 11. 2015 25. 11. 2016 Z geografického hľadiska je najviac návštevníkov web stránky zo Slovenska (87,6 %), z Čiech (6,4 %), z Nemecka (1,0 %),

Podrobnejšie

MIESTNE ZASTUPITEĽSTVO MESTSKEJ ČASTI BRATISLAVA – KARLOVA VES

MIESTNE  ZASTUPITEĽSTVO  MESTSKEJ  ČASTI  BRATISLAVA – KARLOVA VES Všeobecne záväzné nariadenie mestskej časti Bratislava-Karlova Ves číslo 1/2019 zo dňa 25. júna 2019 o výške príspevku a spôsobe jeho platby na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach

Podrobnejšie

Dotazník pre prípravu Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja obce Súlovce na roky Návod na vyplnenie: správnu kolónku (Váš vek, pohlavi

Dotazník pre prípravu Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja obce Súlovce na roky Návod na vyplnenie: správnu kolónku (Váš vek, pohlavi Dotazník pre prípravu Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja obce Súlovce na roky 2015 2021 Návod na vyplnenie: správnu kolónku (Váš vek, pohlavie, názor, atď.) označte prosím písmenom X. CHARAKTERISTIKA

Podrobnejšie

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Križovany nad Dudváhom

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Križovany nad Dudváhom O B E C O S T R O V Všeobecne záväzné nariadenie č. 2/2019 o výške mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov škôl a školských zariadení na území obce Ostrov Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli

Podrobnejšie

Zasady ochrany osobnych udajov - HAGARA - JULINEK

Zasady ochrany osobnych udajov - HAGARA - JULINEK ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV Informácia o ochrane osobných údajov na web ohľadom súhlasu so spracúvaním osobných údajov na marketingové účely spoločnosti V tomto informačnom memorande vám chceme poskytnúť

Podrobnejšie

Obec Záborské, Obecný úrad Záborské 39 Návrh- Všeobecne záväzné nariadenie Obce Záborské č.2/2019 o určení výšky dotácie na prevádzku a mzdy na

Obec Záborské, Obecný úrad Záborské 39 Návrh- Všeobecne záväzné nariadenie Obce Záborské č.2/2019 o určení výšky dotácie na prevádzku a mzdy na Obec Záborské, 082 53 Obecný úrad Záborské 39 Návrh- Všeobecne záväzné nariadenie Obce Záborské č.2/2019 o určení výšky dotácie na prevádzku a mzdy na dieťa materskej školy a žiaka školského zariadenia

Podrobnejšie

Výročná správa JA Firmy M-GROUP

Výročná správa JA Firmy M-GROUP Stredná odborná škola Hattalova 968/33 029 01 Námestovo Výročná správa JA Firmy M-GROUP Učiteľ: Ing. Ivona Korčušková Konzultant: Jozef Šuriňák Moje meno je Janka Baleková a v našej JA firme M-GROUP zastávam

Podrobnejšie

VZN o príspevkoch v školách na zverejnenie

VZN o príspevkoch v školách na zverejnenie N á v r h VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA NOVÁ BAŇA č..../2019 zo dňa 17.6.2019 o príspevkoch na čiastočnú úhradu nákladov v školách, v školských výchovno-vzdelávacích zariadeniach a v školských jedálňach

Podrobnejšie

Všeobecné záväzné nariadenie Číslo: VZN 02/2013 Obec PODBREZOVÁ Výtlačok číslo: 4 v súlade s 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znen

Všeobecné záväzné nariadenie Číslo: VZN 02/2013 Obec PODBREZOVÁ Výtlačok číslo: 4 v súlade s 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znen Všeobecné záväzné nariadenie Číslo: VZN 02/2013 Obec PODBREZOVÁ Výtlačok číslo: 4 v súlade s 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov vydáva Všeobecne záväzné nariadenie

Podrobnejšie

Správa o výchovno – vzdelávacej činnosti, jej výsledkoch a podmienkach

Správa o výchovno – vzdelávacej činnosti, jej výsledkoch a podmienkach Správa o výchovno vzdelávacej činnosti, jej výsledkoch a podmienkach v Materskej škole Pri parku 14 v Trenčíne v školskom roku 2016/2017. Materská škola Pri parku sa nachádza v tichom prostredí na okraji

Podrobnejšie

P R I H L Á Š K A

P R I H L Á Š K A Základná škola Podzámska 35, 920 01 Hlohovec ZÁPISNÝ LÍSTOK stravníka - 1. stupeň ZŠ Záväzne prihlasujem svoje dieťa na stravovanie v zariadení školského stravovania Školská jedáleň Podzámska 35, 920 01

Podrobnejšie

Zdravé sebavedomie odzrkadľuje spôsob, akým vidíme sami seba. Ak sa chceme stať sebavedomejšími ľuďmi, musíme zmeniť to, čo si myslíme sami o sebe, ak

Zdravé sebavedomie odzrkadľuje spôsob, akým vidíme sami seba. Ak sa chceme stať sebavedomejšími ľuďmi, musíme zmeniť to, čo si myslíme sami o sebe, ak Zdravé sebavedomie odzrkadľuje spôsob, akým vidíme sami seba. Ak sa chceme stať sebavedomejšími ľuďmi, musíme zmeniť to, čo si myslíme sami o sebe, ako sa vidíme a vnímame. S týmto obrazom budeme pracovať

Podrobnejšie

Dotazníkový prieskum k tvorbe Komunitného plánu sociálnych služieb mesta Žilina Vážení Žilinčania, mesto Žilina sa na Vás obracia s prosbou o spoluprá

Dotazníkový prieskum k tvorbe Komunitného plánu sociálnych služieb mesta Žilina Vážení Žilinčania, mesto Žilina sa na Vás obracia s prosbou o spoluprá Dotazníkový prieskum k tvorbe Komunitného plánu sociálnych služieb mesta Žilina Vážení Žilinčania, mesto Žilina sa na Vás obracia s prosbou o spoluprácu. V súčasnosti mesto Žilina pripravuje Komunitný

Podrobnejšie

Školský klub detí pri Spojenej škole, Budovateľská 1309, Vranov nad Topľou P L Á N P R Á C E v školskom roku 2016/2017 Vypracovala: Anna Čieško

Školský klub detí pri Spojenej škole, Budovateľská 1309, Vranov nad Topľou P L Á N P R Á C E v školskom roku 2016/2017 Vypracovala: Anna Čieško Školský klub detí pri Spojenej škole, Budovateľská 1309, Vranov nad Topľou 093 01 P L Á N P R Á C E v školskom roku 2016/2017 Vypracovala: Anna Čiešková 1 1. Analýza výchovnej činnosti v školskom roku

Podrobnejšie

Základná škola, Nábrežie mládeže 5, Nitra DOBRE FUNGUJÚCA TRIEDNA KOMUNITA JE ZÁKLADNOM PRE VYSOKO-EFEKTÍVNE UČENIE A OSOBNOSTNÝ RAST KAŽDÉHO ŽIAKA Na

Základná škola, Nábrežie mládeže 5, Nitra DOBRE FUNGUJÚCA TRIEDNA KOMUNITA JE ZÁKLADNOM PRE VYSOKO-EFEKTÍVNE UČENIE A OSOBNOSTNÝ RAST KAŽDÉHO ŽIAKA Na Základná škola, Nábrežie mládeže 5, Nitra DOBRE FUNGUJÚCA TRIEDNA KOMUNITA JE ZÁKLADNOM PRE VYSOKO-EFEKTÍVNE UČENIE A OSOBNOSTNÝ RAST KAŽDÉHO ŽIAKA Na našej nábrežnej škole pôsobím už 23. učiteľskú sezónu.

Podrobnejšie

ODKLAD POVINNEJ ŠKOLSKEJ DOCHÁDZKY Informatívny materiál pre rodičov Centrum pedagogicko psychologického poradenstva a prevencie Levoča Ružová 91/1, 0

ODKLAD POVINNEJ ŠKOLSKEJ DOCHÁDZKY Informatívny materiál pre rodičov Centrum pedagogicko psychologického poradenstva a prevencie Levoča Ružová 91/1, 0 ODKLAD POVINNEJ ŠKOLSKEJ DOCHÁDZKY Informatívny materiál pre rodičov Centrum pedagogicko psychologického poradenstva a prevencie Levoča Ružová 91/1, 054 01 Levoča Čo je odklad povinnej školskej dochádzky?

Podrobnejšie

Navrh-VZN-2019 o výške príspevkov v školách a školských zariadeniach

Navrh-VZN-2019 o výške príspevkov v školách a školských zariadeniach M E S T O N O V É Z Á M K Y Všeobecne záväzné nariadenie mesta Nové Zámky č..../2019 o výške príspevkov v školách a školských zariadeniach Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli mesta dňa : 26.04.2019

Podrobnejšie

Microsoft Word - vp ,plán

Microsoft Word - vp ,plán Plán práce výchovného poradcu v školskom roku 2014/2015 Hlavné ciele výchovného poradcu na školský rok: Sprístupňovať všetkým žiakom a ich rodičom informácie a poradenskú službu v oblasti vzdelávania a

Podrobnejšie

bakalarska prezentacia.key

bakalarska prezentacia.key Inteligentné vyhľadávanie v systéme na evidenciu skautských družinových hier Richard Dvorský Základné pojmy Generátor družinoviek Inteligentné vyhľadávanie Ako to funguje Základné pojmy Skautská družina

Podrobnejšie

Prijímacie skúšky na stredné školy pre školský rok 2013/2014

Prijímacie skúšky na stredné školy pre školský rok 2013/2014 Prijímacie skúšky na stredné školy pre školský rok 2014/2015 Deviaty rok školskej dochádzky je významný tým, že žiaci sa rozhodujú, do ktorých stredných škôl podajú prihlášky. Podľa školského zákona sú

Podrobnejšie

TVVP INV -4 rocnik

TVVP INV -4 rocnik Tematický výchovno-vzdelávací plán Informatická výchova 4. ročník Spracovaný podľa Štátneho vzdelávacieho programu ISCED a Školského vzdelávacieho programu ŠTVORLÍSTOK, schválený MZ 30. augusta 202 Šk.

Podrobnejšie

Moje leto musí byť výnimočné Sme radi, že využívate služby Orangeu, a veríme, že ste s nimi spokojný. Aby však bolo vaše leto naozaj výnimočné, prináš

Moje leto musí byť výnimočné Sme radi, že využívate služby Orangeu, a veríme, že ste s nimi spokojný. Aby však bolo vaše leto naozaj výnimočné, prináš Moje leto musí byť výnimočné Sme radi, že využívate služby Orangeu, a veríme, že ste s nimi spokojný. Aby však bolo vaše leto naozaj výnimočné, prinášame vám prehľad služieb, ktoré vám pomôžu užiť si ho

Podrobnejšie

Správa o výchovno – vzdelávacej činnosti, jej výsledkoch a podmienkach

Správa o výchovno – vzdelávacej činnosti, jej výsledkoch a podmienkach Správa o výchovno-vzdelávacej činnosti, jej výsledkoch a podmienkach Materskej školy Pri parku 14, 91106 Trenčín za školský rok 2017/2018. Predkladá... Ingrid Meravá, riaditeľka MŠ Pri parku 14, Trenčín

Podrobnejšie

Komentár k správe o hospodárení Základná škola Pavla Országha Hviezdoslava Komenského 3064/41 Sereď za rok Úvod Správa o hospodárení a če

Komentár k správe o hospodárení Základná škola Pavla Országha Hviezdoslava Komenského 3064/41 Sereď za rok Úvod Správa o hospodárení a če Komentár k správe o hospodárení Základná škola Pavla Országha Hviezdoslava Komenského 3064/41 Sereď 92601 za rok 2010 1.Úvod Správa o hospodárení a čerpaní rozpočtu Základná škola Pavla Országha Hviezdoslava

Podrobnejšie

Dejepis extra 12/2018 Časopis nie iba pre tých, čo majú radi históriu... Pred budovou Národnej banky Slovenska.

Dejepis extra 12/2018 Časopis nie iba pre tých, čo majú radi históriu... Pred budovou Národnej banky Slovenska. Dejepis extra 12/2018 Časopis nie iba pre tých, čo majú radi históriu... Pred budovou Národnej banky Slovenska. Dňa 15.11. 2018 sa žiaci 7. B vydali na svoju prvú tohoročnú dejepisnú exkurziu. Našim prvým

Podrobnejšie

Školský vzdelávací program Základná škola s materskou školou Šarišské Michaľany 6. UČEBNÝ PLÁN 6.1 Inovovaný učebný plán ISCED 1 Platnosť od

Školský vzdelávací program Základná škola s materskou školou Šarišské Michaľany 6. UČEBNÝ PLÁN 6.1 Inovovaný učebný plán ISCED 1 Platnosť od 6. UČEBNÝ PLÁN 6.1 Inovovaný učebný plán ISCED 1 Platnosť od 1. 9. 2015 v prvom, druhom, treťom a štvrtom ročníku. vzdelávacia oblasť Jazyk a komunikácia vyučovací predmet 1. 2. 3. 4. spolu PH DH PH DH

Podrobnejšie

Štatút športových tried Tento štatút upravuje podmienky zabezpečenia starostlivosti o žiakov športových tried ľadového hokeja, plávania a basketbalu p

Štatút športových tried Tento štatút upravuje podmienky zabezpečenia starostlivosti o žiakov športových tried ľadového hokeja, plávania a basketbalu p Štatút športových tried Tento štatút upravuje podmienky zabezpečenia starostlivosti o žiakov športových tried ľadového hokeja, plávania a basketbalu pri ZŠ na Ul. Sama Chalupku 313/14 v Prievidzi a osobitosti

Podrobnejšie

Milé študentky, milí študenti, v prvom rade Vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie Vášho postoja ku kvalite materiáln

Milé študentky, milí študenti, v prvom rade Vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie Vášho postoja ku kvalite materiáln Milé študentky, milí študenti, v prvom rade Vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie Vášho postoja ku kvalite materiálnych, technických a informačných zdrojov. Jednotlivé

Podrobnejšie

Školský vzdelávací program šk.rok /2011

Školský vzdelávací program šk.rok /2011 Z á k l a d n á š k o l a, H r n č i a r s k a 3, H U M E N N É Školský vzdelávací program Menej učiť- viac naučiť (pre život v novom tisícročí) Školský rok: 208/209 Školský učebný plán pre triedy so všeobecným

Podrobnejšie

VZN 3_2017_ úhrada nákladov Školských zariadení_final

VZN 3_2017_ úhrada nákladov Školských zariadení_final Všeobecne záväzné nariadenie Obce Krpeľany č. 3/2017 o výške príspevku na čiastočnú úhradu nákladov škôl a školských zariadení na území Obce Krpeľany Návrh vyvesený na úradnej tabuli obce: 08.08.2017 Návrh

Podrobnejšie

Vnútorný poriadok MŠ - vzor

Vnútorný poriadok MŠ - vzor Vnútorný poriadok Súkromná materská škola BESST Limbová 3 Trnava Obsah Úvod... 3 1. Charakteristika školy... 3 1.1 Prevádzka MŠ... 3 1.2 Práva dieťaťa... 4 2. Podmienky prijatia a dochádzky dieťaťa do

Podrobnejšie

zvesti-apríl2015

zvesti-apríl2015 Bojnické zvesti ročník 41 Apríl Apríl 2015 2015 PRÍHOVOR PRIMÁTORA Vážení spoluobčania, v dnešnej uponáhľanej dobe si už ani neuvedomujeme, ako čas ubieha neúprosne rýchlo. Nestačíme vnímať ako sa nám

Podrobnejšie

Vnútorný poriadok ŠKD I. Riadenie a organizácia 1. ŠKD je súčasťou školy. V ŠKD je prevádzková doba schválená riaditeľom školy. 2. Výchovno vzdelávaci

Vnútorný poriadok ŠKD I. Riadenie a organizácia 1. ŠKD je súčasťou školy. V ŠKD je prevádzková doba schválená riaditeľom školy. 2. Výchovno vzdelávaci Vnútorný poriadok ŠKD I. Riadenie a organizácia 1. ŠKD je súčasťou školy. V ŠKD je prevádzková doba schválená riaditeľom školy. 2. Výchovno vzdelávaciu činnosť organizuje vychovávateľka. 3. Riaditeľ školy

Podrobnejšie

_praca_nadcas_usmernenie

_praca_nadcas_usmernenie 1 Krajským školským úradom v SR Samosprávnym krajom v SR Váš list číslo/zo dňa Naše číslo Vybavuje/linka Bratislava CD 2006- Ing Belešová 27012006 2122/4706-1:14 Mgr Dudáková Vec Usmernenie k práci nadčas

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Učiteľ materskej školy v triedach a školách pre deti so zdravotným znevýhodnením Kód kvalifikácie U2342001-00533 Úroveň SKKR 6 Sektorová rada Veda, výskum, vzdelávanie, výchova a šport

Podrobnejšie

Informácia o pedagogicko-organizačnom a materiálno-technickom zabezpečení výchovy a vzdelávania V Šenkviciach, dňa Mgr. Monika Khúlová, ria

Informácia o pedagogicko-organizačnom a materiálno-technickom zabezpečení výchovy a vzdelávania V Šenkviciach, dňa Mgr. Monika Khúlová, ria Informácia o pedagogicko-organizačnom a materiálno-technickom zabezpečení výchovy a vzdelávania V Šenkviciach, dňa 05.10.2018 Mgr. Monika Khúlová, riaditeľka Materskej školy Horná 11 Šenkvice Prerokované

Podrobnejšie

Anglický jazyk –časovo tematický plán

Anglický jazyk –časovo  tematický plán TEMATICKÝ VÝCHOVNO-VZDELÁVACÍ PLÁN UČIVA Predmet: Anglický jazyk Vysvetlivky k skratkám prierezových tém: Ročník: tretí - osobnostný a sociálny rozvoj Počet týždenne: 3 ENV - environmentálna výchova Úroveň:

Podrobnejšie

V jedinej lekcii Meno: 1 Ako reagujete na profesionálne médiá? Pracujte vo dvojiciach a pripravte sa na hranie rolí. Označte sa ako Osoba A a Osoba B.

V jedinej lekcii Meno: 1 Ako reagujete na profesionálne médiá? Pracujte vo dvojiciach a pripravte sa na hranie rolí. Označte sa ako Osoba A a Osoba B. 1 Ako reagujete na profesionálne médiá? Pracujte vo dvojiciach a pripravte sa na hranie rolí. Označte sa ako Osoba A a Osoba B. Prečítajte si ďalej uvedené situácie a precvičte si, ako reagovať, keď vidíte

Podrobnejšie

Školský poriadok ŠKD Školský poriadok ŠKD obsahuje tieto kapitoly: Čl.1 Riadenie a organizácia ŠKD Čl.2 Prevádzka ŠKD Čl.3 Zaraďovanie detí do ŠKD Čl.

Školský poriadok ŠKD Školský poriadok ŠKD obsahuje tieto kapitoly: Čl.1 Riadenie a organizácia ŠKD Čl.2 Prevádzka ŠKD Čl.3 Zaraďovanie detí do ŠKD Čl. Školský poriadok ŠKD Školský poriadok ŠKD obsahuje tieto kapitoly: Čl.1 Riadenie a organizácia ŠKD Čl.2 Prevádzka ŠKD Čl.3 Zaraďovanie detí do ŠKD Čl.4 Dochádzka detí do ŠKD Čl.5 Preberanie detí Čl.6 Dodržiavanie

Podrobnejšie

STOPA Školský časopis Základnej školy na Hrnčiarskej ulici v Stropkove Riaditeľstvo Základnej školy na Hrnčiarskej ulici (I. ZŠ) oznamuje, že zápis do

STOPA Školský časopis Základnej školy na Hrnčiarskej ulici v Stropkove Riaditeľstvo Základnej školy na Hrnčiarskej ulici (I. ZŠ) oznamuje, že zápis do STOPA Školský časopis Základnej školy na Hrnčiarskej ulici v Stropkove Riaditeľstvo Základnej školy na Hrnčiarskej ulici (I. ZŠ) oznamuje, že zápis do 1. ročníka na školský rok 2017/2018 sa uskutoční v

Podrobnejšie

1,4 milióna hladujúcich detí 1,4 milióna príbehov Aj vďaka Vašej podpore to môžu byť príbehy so šťastným koncom Priniesol som ho do nemocnice v náručí

1,4 milióna hladujúcich detí 1,4 milióna príbehov Aj vďaka Vašej podpore to môžu byť príbehy so šťastným koncom Priniesol som ho do nemocnice v náručí 1,4 milióna hladujúcich detí 1,4 milióna príbehov Aj vďaka Vašej podpore to môžu byť príbehy so šťastným koncom Priniesol som ho do nemocnice v náručí - Pierre a jeho uzdravenie z podvýživy UNICEF/UN0239556/Gilbertson

Podrobnejšie

Riaditeľ Súkromnej obchodnej akadémie v správe Akadémie vzdelávania, Jarná 13, Žilina v súlade s § 4 ods

Riaditeľ Súkromnej obchodnej akadémie v správe Akadémie vzdelávania, Jarná 13, Žilina v súlade s § 4 ods Riaditeľ Súkromnej strednej odbornej školy Pro scholaris, Jarná 13, 010 01 Žilina (ďalej SSOŠ PS) v súlade s 65 ods. 1 5 Zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene

Podrobnejšie

CVC_SPRAVA o VVČ 2017_2018

CVC_SPRAVA o VVČ 2017_2018 Centrum voľného času Mierová 335/22, 068 01 Medzilaborce S P R Á V A o výchovno vzdelávacej činnosti, jej výsledkoch a podmienkach CVČ v Medzilaborciach za školský rok 2017/2018 V Medzilaborciach : 30.08.2018

Podrobnejšie

Všetci by sme mali byť feminist(k)ami (Ukážka)

Všetci by sme mali byť feminist(k)ami (Ukážka) Chimamanda Ngozi Adichie VŠETCI BY SME MALI BYŤ FEMINIST(K)AMI Preložila Kristína Karabová ÚVOD Toto je modifikovaná verzia prejavu, s ktorým som vystúpila v decembri 2012 na TEDxEus ton, každoročnej konferencii

Podrobnejšie

Plán práce výchovného poradcu v školskom roku 2016/2017

Plán práce výchovného poradcu v školskom roku 2016/2017 Plán práce výchovného poradcu v školskom roku 2017/2018 Hlavné úlohy a činnosť výchovného poradcu v škole sú v súlade so zákonom č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení

Podrobnejšie

Dostatok energie u chronického ochorenia obličiek a optimálnu telesná hmotnosť - Dieta při chronickém onemocnění ledvin

Dostatok energie u chronického ochorenia obličiek a optimálnu telesná hmotnosť - Dieta při chronickém onemocnění ledvin Dostatok energie u chronického ochorenia obličiek a optimálnu telesná hmotnosť 5. 3. 2019 Dostatok energie pri chronickom ochorení obličiek a optimálna telesná hmotnosť Zaistenie dostatočného množstva

Podrobnejšie

Centrum voľného Času, Staškov 588 Obecný úrad, ul. J. Kronera, Staškov Organizačno-prevádzkový

Centrum voľného Času, Staškov 588 Obecný úrad, ul. J. Kronera, Staškov  Organizačno-prevádzkový Centrum voľného Času, Staškov 588 Obecný úrad, ul. J. Kronera, 023 53 Staškov cvcstaskov@gmail.com www.cvcstaskov@edupage.org Organizačno-prevádzkový poriadok na školský rok 2014/2015 1. Základné informácie

Podrobnejšie

M E S T O P E Z I N O K Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2019 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniac

M E S T O P E Z I N O K Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2019 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniac M E S T O P E Z I N O K Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2019 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach Mestské zastupiteľstvo v Pezinku, v zmysle ustanovenia

Podrobnejšie

Snímek 1

Snímek 1 OBEC BEZ HRANÍC Občianske združenie 462, 92545 Abrahám, SR Jana Hanuliaková - 0911 898 707 www.obecbezhranic.sk info@obecbezhranic.sk Niekedy si neuvedomujeme, akým prínosom by sme mohli byť pre našu

Podrobnejšie

Súťaž Vráťme knihy do škôl je tu už po 8-krát! O súťaži Občianske združenie Učenie s úsmevom v spolupráci s partnermi internetové kníhkupectvo abcknih

Súťaž Vráťme knihy do škôl je tu už po 8-krát! O súťaži Občianske združenie Učenie s úsmevom v spolupráci s partnermi internetové kníhkupectvo abcknih Súťaž Vráťme knihy do škôl je tu už po 8-krát! O súťaži Občianske združenie Učenie s úsmevom v spolupráci s partnermi internetové kníhkupectvo abcknihy.sk Bratislavským samosprávnym krajom, vydavateľstvom

Podrobnejšie

Mechanizmus skupiny EIB na vybavovanie sťažností

Mechanizmus skupiny EIB na vybavovanie sťažností Mechanizmus skupiny EIB na vybavovanie sťažností Nástroj verejnej zodpovednosti KROK 1: Sťažnosť Kto môže podať sťažnosť? Každý, kto sa cíti byť postihnutý konaním skupiny EIB. Na čo môžem podať sťažnosť?

Podrobnejšie

TS - Budúcnosť autobusovej dopravy SAD Žilina je samozrejmá súčasť našich životov ǀ Žilina ǀ Tlačová správa SAD Žilina, a.s. Spoločnosť Slov

TS - Budúcnosť autobusovej dopravy SAD Žilina je samozrejmá súčasť našich životov ǀ Žilina ǀ Tlačová správa SAD Žilina, a.s. Spoločnosť Slov TS - Budúcnosť autobusovej dopravy SAD Žilina je samozrejmá súčasť našich životov 30.1.2018 ǀ Žilina ǀ Tlačová správa SAD Žilina, a.s. Spoločnosť Slovenská autobusová doprava, akciová spoločnosť (SAD Žilina)

Podrobnejšie

Výročná správa Rady školy pri Základne škole Fábryho 44 v Košiciach za rok 2018 Rada školy je zriadená v zmysle zákona NR SR č. 596/2003 Z.z. o štátne

Výročná správa Rady školy pri Základne škole Fábryho 44 v Košiciach za rok 2018 Rada školy je zriadená v zmysle zákona NR SR č. 596/2003 Z.z. o štátne Výročná správa Rady školy pri Základne škole Fábryho 44 v Košiciach za rok 2018 Rada školy je zriadená v zmysle zákona NR SR č. 596/2003 Z.z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Vzdelávací program: INOVAČNÉ VZDELÁVANIE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV ŠKÔL V OBLASTI INKLUZÍVNEHO VZDELÁVANIA DETÍ Z MARGINALIZOVANÝCH RÓMSKYCH KOMUNÍT Názov záverečnej prezentácie: Didaktické princípy,

Podrobnejšie

Deň zasadnutia MsZ / Testületi ülés napja:

Deň zasadnutia MsZ / Testületi ülés napja: NÁVRH Všeobecne záväzné riadenie Mesta Komárno č..../2019, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č. 7/2008 o výške príspevku za pobyt dieťaťa v materských školách a školských kluboch detí, o výške príspevku v Základnej

Podrobnejšie

SK MATEMATICKA OLYMPIADA 2010/ ročník MO Riešenia úloh domáceho kola kategórie Z4 1. Doplň do prázdnych políčok čísla od 1 do 7 každé raz tak,

SK MATEMATICKA OLYMPIADA 2010/ ročník MO Riešenia úloh domáceho kola kategórie Z4 1. Doplň do prázdnych políčok čísla od 1 do 7 každé raz tak, SK MATEMATICKA OLYMPIADA 2010/2011 60. ročník MO Riešenia úloh domáceho kola kategórie Z4 1. Doplň do prázdnych políčok čísla od 1 do 7 každé raz tak, aby matematické operácie boli vypočítané správne.

Podrobnejšie

hviezdoslavov-kubin_2009_sprava-prieskum_publika

hviezdoslavov-kubin_2009_sprava-prieskum_publika HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2009 V ZRKADLE PRIESKUMU PUBLIKA Prieskum publika na HK 2009 organizoval KVK NOC aj na 55. ročníku tejto súťažnej prehliadky recitačného umenia a divadiel poézie. Anketári uskutočnili

Podrobnejšie

Microsoft Word - Struktura IVP+ schval dol.doc

Microsoft Word - Struktura IVP+ schval dol.doc Štruktúra individuálneho vzdelávacieho programu pre žiakov s viacnásobným postihnutím vzdelávaných v triedach špeciálnych základných škôl podľa individuálnych vzdelávacích programov Ministerstvo školstva

Podrobnejšie

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 6 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pr

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 6 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pr MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 6 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pre odborné vzdelávanie a prípravu, skupiny študijných

Podrobnejšie

Hodnotenie v predmetoch VÝTVARNÁ VÝCHOVA, HUDOBNÁ VÝCHOVA, VÝCHOVA UMENÍM, TELESNÁ VÝCHOVA, NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA, ETICKÁ VÝCHOVA, PRACOVNÉ VYUČOVANIE, T

Hodnotenie v predmetoch VÝTVARNÁ VÝCHOVA, HUDOBNÁ VÝCHOVA, VÝCHOVA UMENÍM, TELESNÁ VÝCHOVA, NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA, ETICKÁ VÝCHOVA, PRACOVNÉ VYUČOVANIE, T Hodnotenie v predmetoch VÝTVARNÁ VÝCHOVA, HUDOBNÁ VÝCHOVA, VÝCHOVA UMENÍM, TELESNÁ VÝCHOVA, NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA, ETICKÁ VÝCHOVA, PRACOVNÉ VYUČOVANIE, TECHNICKÁ VÝCHOVA, SVET PRÁCE A TECHNIKA, OBČIANSKA

Podrobnejšie

Príloha č

Príloha č Príloha č. 1: Školský poriadok školského klubu detí Oblasť platnosti: Školský poriadok je záväzný pre všetky deti zapísané do ŠKD, všetkých zamestnancov ŠKD a zákonných zástupcov detí ŠKD. Počet listov:

Podrobnejšie

Základná škola s materskou školou Jurské, Jurské 40, 05994

Základná škola s materskou školou Jurské, Jurské 40, 05994 Základná škola s materskou školou Jurské, Jurské 40, 05994 okr. Kežmarok Zriaďovateľ ZŠ Obec Jurské p.eduard Pompa starosta obce 05994 Jurské Názov školy: Základná škola s materskou školou Jurské Adresa:

Podrobnejšie

Metodický list k pracovnému listu Atóm I.

Metodický list k pracovnému listu Atóm I. Názov projektu: Čítaj viac a dvere k poznaniu sa samy otvoria Kód projektu: 26110130437 ZŠ s MŠ Centrum I 32, Dubnica nad Váhom Metodický list k pracovnému listu Zaujímavosti prírody Austrálie. RNDr. Mária

Podrobnejšie

Obce okresu Nové Zámky z aspektu ukazovateľov samosprávy

Obce okresu Nové Zámky z aspektu  ukazovateľov samosprávy Vnímanie volieb na úrovni miestnej samosprávy z pohľadu obyvateľov obcí okresu Nové Zámky RNDr. Katarína Vilinová, PhD., RNDr. Gabriela Repaská, PhD., Bc. Andrea Lelkešová Štruktúra prezentácie Úvod Základné

Podrobnejšie

Základná škola, Školská 389, Sačurov Mesačník sačurovských žiakov zameraný na rozvoj čitateľskej gramotnosti. 2019

Základná škola, Školská 389, Sačurov Mesačník sačurovských žiakov zameraný na rozvoj čitateľskej gramotnosti. 2019 Základná škola, Školská 389, Sačurov Mesačník sačurovských žiakov zameraný na rozvoj čitateľskej gramotnosti. 2019 Ako som prešla z prvého stupňa na druhý Pred pol rokom som sa stala žiačkou V.A triedy.

Podrobnejšie

Smernica na hodnotenie pedag. zamestnancov

Smernica na hodnotenie pedag. zamestnancov Žilinský samosprávny kraj zriaďovateľ Gymnázium Veľká okružná 22 Žilina Organizačná smernica č. 009/2018 na hodnotenie pedagogických a odborných zamestnancov Účel organizačnej smernice: Tento vnútorný

Podrobnejšie

Základná škola s materskou školou , s

Základná škola s materskou školou , s Základná škola s materskou školou, s.č.385, Kálnica 916 37 H O D N O T I A C A Školský rok 2011/2012 S P R Á V A Vypracovala: Mgr.Monika Roháčková Riaditeľka ZŠ s MŠ Kálnica Úvod Slávnostné otvorenie školského

Podrobnejšie

Aplikácie ekonomickej a finančnej matematiky

Aplikácie ekonomickej  a finančnej matematiky Aplikácie ekonomickej a finančnej matematiky Katka Lučivjanská 1. Na výlete v Prahe Rôzne meny a rôzne drahé spôsoby ich zmeny 2. Investície s rizikom Nástrahy a riziká investovania pomocou čítania grafov

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Spojená škola internátna, Mičurova 364/1 Bytča Jesenné dekorácie z prírodnín námety a postupy pracovno-technickej činnosti Školský internát II. oddelenie Vychovávateľka: Mária Chvíľová Charakteristika

Podrobnejšie