Microsoft Word gramofon iTTUSB.doc

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Microsoft Word gramofon iTTUSB.doc"

Prepis

1 N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj. č.: Gramofón ittusb Obj.č Inštalácia software Obsah Všeobecné informácie o software Inštalácia software Pred spustením software Konfigurácia PC pre prácu s gramofónom USB Konfigurácia AUDACITY na PC Konfigurácia AUDACITY pre Mac OS 10.4 a vyššie Nahrávanie do počítača Nastavenie audio hladiny (fakultatívne) Čistenie audio prístroja (fakultatívne) Nahrávanie vinylu väčšou rýchlosťou (fakultatívne) Rozdelenie albumu na stopy Export stôp do zvláštnych registrov Počúvanie a odosielanie na WAV/MP3 Nahrávanie záznamov 78RPM Návod na QUICK SPEED Všeobecne o software Váš USB gramofón je kompatibilný s akýmkoľvek software nahrávania, ktorý podporuje audio prístroje USB. My sem počítame AUDACITY (multiplatformový editor zvuku), avšak vy môžete uprednostniť používanie rozmanitých druhov software tretej skupiny.

2 AUDACITY je voľný software, ktorý sa distribuuje na základe Všeobecnej štátnej licencie (GPL). Viac informácií, ako aj kód voľného zdroja nájdete na priloženom CD alebo na webovej stránke AUDACITY funguje na Windows (98 aj vyššie), a rovnako na Mac OS (X a 9.2+). Software pre Linux nájdete na webovej stránke AUDACITY. Ďalšie príručky sú na Na webovej stránke nájdete aj informácie o samostatných doplnkoch k AUDACITY, ktorými sa zlepšuje výkon a funkcie. Pred spustením software Skontrolujte, či je váš USB gramofón pripojený k počítaču priloženým USB káblom a či sú v ňom zapnuté obidva prístroje počítač aj gramofón. Skôr ako začnete s inštaláciou software, pozrite si časť návodu na použitie týkajúcu sa rýchleho sťahovania cez USB gramofón. Odstráňte priehľadný plastický kryt ihly gramofónu. Ak nahrávate prvýkrát, navrhujeme vám, aby ste pred prvým nahrávaním LP urobili asi minútový alebo menší test, pri ktorom sa oboznámite s postupom. Inštalácia software (PC) 1. Zastrčte zástrčku vášho gramofónu do otvoru pre striedavý prúd a pripojte USB port na USB gramofóne k USB portu vášho počítača. 2. Zapnite počítač a nechajte zaviesť operačný systém, ak tak už nebolo urobené predtým. 3. Zapnite spínač vášho gramofónu. 4. Počítač vám oznámi, že Windows objavil nový prístroj, ktorý môžete používať. 5. Vložte CD, ktoré ste dostali spolu s vaším USB gramofónom. 6. Spustite súbor install audacity-win exe. 7. Voliteľné: Nainštalujte SoundSoap 2 Demo kliknutím na skladačku a spustením setup.exe. Inštalácia software (MAC) 1. Vložte priložené CD. 2. Otvorte ikonu CD na ploche. 3. Stiahnite inštaláciu skladačky pre AUDACITY na svoju pevnú jednotku. Navrhujeme vám presunúť folder do svojej skladačky Použitie. 4. Objaví sa okno, v ktorom sa zobrazí kopírovaný súbor. 5. Vyberte CD (EJET). 6. Voliteľné: Nainštalujte pomocný skúšobný software, ktorý je tiež na CD. Konfigurácia PC pre prácu s gramofónom USB 1.) Kým nemáte otvorené programy alebo okná, kliknite na (START) Nastavenia Ovládací panel.

3 2.) Na ovládacom paneli dvakrát kliknite na Sounds and Audio Devices Zvuky a audio prístroje. 3.) Skontrolujte si, či je v záložke VOLUME zobrazená zvuková karta počítača. 4.) Kliknite na záložku AUDIO. Overte si, či je zvuková karta vášho počítača zaradená medzi štandardné prístroje na nahrávanie zvuku a či je v zozname týchto prístrojov aj audio kódex USB. 5.) Kliknite na záložku VOICE. Overte si, či je zvuková karta vášho počítača zaradená medzi štandardné prístroje na nahrávanie zvuku a či je v zozname prístrojov na nahrávanie zvuku aj audio kódex USB.

4 6.) Ak je aktivované, stlačte tlačidlo APPLY a potom stlačte OK. Ak tlačidlo APPLY nie je aktivované, stlačte hneď OK. 7.) Zatvorte okno Sounds and Audio Device Properties Vlastnosti zvukov a zvukových prístrojov. 8.) Skontrolujte, či sú slúchadlá alebo reproduktory pripojené k výstupu zvukovej karty vášho počítača, aby ste mohli sledovať svoje nahrávanie a úpravy. Konfigurácia AUDACITY na PC 1. Aby ste mohli spustiť AUDACITY, prejdite k START Všetky programy AUDACITY. 2. Vyberte si menu EDIT a potom PREFERENCES (preferencie). Obr. 1. Výber preferencií Objaví sa okno AUDACITY PREFERENCES (obr. 2.). Vyberte si audio prístroj USB zo zobrazených možností pre nahrávanie RECORDING. Vyberte SOFTWARE PLAYTHROUGH, aby ste mohli počas nahrávania zvuk počúvať. Poznámka: V okne PREFERENCES sa môže USB gramofón zobraziť pod rôznym názvom. Závisí to od typu vášho počítača a operačného systému. U 99 % však bude v názve USB. Poznámka: Overte si tiež, či je v časti Playback vyznačené vaša štandardná zvuková karta. V opačnom prípade by ste z programu nemohli počúvať audio výstup.

5 Obr. 2. Výber USB audio prístroja z PREFERENCE Ak chcete nahrávať stereo, kliknite na roletovú záložku vedľa CHANNELS kanály a vyberte si 2 (Stereo). Kliknite OK. Teraz, keď máte preferencie nastavené, môžete nahrávať. Ak máte stále problém nájsť USB gramofón, pokúste sa otvoriť systém nastavení alebo ovládací panel, aby ste mohli upraviť nastavenie audio vstupu z ovládacieho panelu zvuku. Pozrite si tiež časť o odstraňovaní porúch na konci tohto návodu na použitie. Konfigurácia AUDACITY pre Mac OS 10.4 a vyššie Pri používaní AUDACITY s OS-10.4 a vyššie najprv otvorte ovládací panel Apple AUDIO MIDI SETUP, ktorý by mal byť umiestnený vo vašej skladačke UTILITIES pomocné programy (obslužné programy). Tlačidlom na hornej časti si vyberte okno AUDIO DEVICES audio prístroje. Pripojte USB gramofón, ale ešte neotvárajte AUDACITY. Zistíte, že niektoré z nastavení v okne AUDIO MIDI SERTUP sa zmenia a budú zobrazovať nastavenia pre USB prístroj. (Ak nie, prejdite na PROPERTIES FOR (Vlastnosti) a vyberte USB AUDIO CODEC v roletovom okne.) Teraz môžete AUDACITY otvoriť. Keď sa AUDACITY zavedie do pamäte, opäť zbadáte, že formát nastavenia pre vstupy a výstupy sa v okne AUDIO MIDI SETUP zmení. Tieto nastavenia budú chybné a neposkytnú vám riadny zvukový výkon (produkciu). V skutočnosti každý časový editor zvuku môže resetovať to, čo sa vyskytne. Pri riešení tohto problému počkajte, kým AUDACITY otvorí a vykoná chybné formátovanie resetovania načrtnuté vyššie. Potom si jednoducho musíte vybrať požadovaný formát nastavenia ručne v okne AUDIO MIDI SETUP.

6 1) Najprv urobte všetky požadované nastavenia formátu v AUDACITY. Nachádzajú sa v AUDACITY MENU PREFERENCES AUDIO I/O Nastavenie kanálov pre 2 (Stereo) a zapnutie alebo vypnutie prehrávania (Ak chcete počas nahrávania počúvať, vyberte ON - zapnuté.) 2) Potom, ešte stále v AUDACITY MENU PREFERENCES, kliknite na záložku QUALITY a nastavte štandardné tempo ukážky a štandardný formát ukážky (44100, 16-bit) 3) Kliknutím na OK vybrané nastavenia uložíte. 4) Ďalej nastavte PROJECT RATE (tempo snímania) v ľavom spodnom rohu okna AUDACITY. Malo by zodpovedať vami požadovanému tempu nahrávania (obyčajne alebo 48000). 5) V okne AUDIO MIDI SETUP na vstupnej strane si najprv vyberte 2 ch-16 bit, potom vyberte vami požadované tempo nahrávania (obyčajne alebo Hz). To isté urobte na výstupnej strane. Poznámka: Tieto nastavenia sa musia presne zhodovať s nastavením formátu v AUDACITY. V prípade, že to tak nie je, bude AUDACITY produkovať rovnaké obvyklé resety v okne AUDIO MIDI SETUP, keď budete aktivovať funkciu nahrávania v AUDACITY. V prípade, že sú vaše nastavenia zhodné, môžete začať nahrávať. Po otvorení AUDACITY platí základné pravidlo: pre manuálny výber formátu nastavení použite pomocný program AUDIO MIDI SETUP, ktorý zodpovedá formátu nastavení v AUDACITY. Ak v AUDACITY urobíte nejaké zmeny formátu, musíte sa vrátiť aj k Oknu AUDIO MIDI SETUP a urobiť rovnaké zmeny. (Obyčajne je najjednoduchšie nechať okno AUDIO MIDI SETUP otvoriť na ploche.) Poznámka pre užívateľov INTEL-BASED MAC: Prezrite si a stiahnite si verziu AUDACITY pre Intel-based Mac. Nahrávanie do počítača Poznámka: Ak používate tento software po prvý krát, vyskúšajte si nahrávanie na malej zvukovej nahrávke (1 minúta alebo aj menej). Ak ste s nahrávaním spokojný, nahrajte celú pieseň alebo LP. 1. Stlačte tlačidlo RECORD. 2. Začnite prehrávať na gramofóne USB. Keď začne nahrávanie, uvidíte na monitore tvary zvukovej vlny. Z výstupu zvukovej karty počítača budete počuť zvuk. Nemáte zvuk? Vráťte sa k menu PREFERENCE (obr. 2) a overte si, či máte vybraný software prehrávania a zapnutú hlasitosť reproduktora na počítači. Pozrite časť Odstraňovanie porúch na konci tohto návodu na použitie. 3. Prehrajte celú stopu/album, ktorú chcete nahrávať. 4. Stlačte tlačidlo STOP.

7 5. Kliknutím na FILE (súbor) SAVE PROJECT (uložiť projekciu) svoj súbor uložíte. Vyberte si pre nahrávku umiestnenie (DESTINATION) a názov súboru a kliknite na SAVE. 6. Proces nahrávania ste ukončili (pozri obr. 3). Obr. 3: Príklad nahrávania Nastavenie hladiny zvuku (voliteľné) 1. Vyberte celú nahrávku stlačením EDIT, potom SELECT...(vyber), potom kliknite ALL- všetko. Pre rýchly výber celej nahrávky môžete použiť aj tlačidlá Ctrl+A na PC alebo APPLE+A na Macintosh. Obr. 4: Vyber všetko SELECT ALL 2. Vyberte menu EFFECT a zvoľte si požadovaný účinok. a. Nájdete tu rozličné typy účinkov, ktoré sú opísané ďalej v časti software HELP pomoc alebo na webovej stránke (pozri obr. 5.) b. Aby ste mali správnu hlasitosť nahrávania, mali by ste použiť štandardizáciu (pozri obr. 6). Dávajte si pozor: Je celkom dobrý nápad umiestniť ihlu na platňu vtedy, keď je prístroj zastavený, predtým ako začnete nahrávanie a stlačiť Play na gramofóne potom, ako začnete nahrávať. Ak ihlu skladáte, keď sa záznam pretáča a po začatí nahrávania, môže byť počuť cvaknutia alebo treskot. Takéto kliknutia znemožňujú štandardizovať účinok a zvuk nahrávky nemá požadovanú úroveň.

8 Obr. 5: Účinok poklesu (LIST zoznam) Čistenie zvuku (voliteľné) 1. Potiahnite kurzor nad tú časť audio stopy, ktorá obsahuje šum. Odporúčame vám použiť začiatok alebo koniec stopy, kde už nie je hudba, ale iba vinylový šum. (pozri obr. 7). 2. Zo záložky EFFECT si vyberte NOISE REMOVAL odstraňovanie šumu. Otvorí sa okno NOISE REMOVAL (pozri obr. 8). 3. Kliknite na GET NOISE PROFILE. Okno NOISE REMOVAL sa automaticky zatvorí. 4. Vyberte si celú zvukovú stopu, z ktorej chcete odstrániť šum. Ak chcete vyčistiť celý záznam, použite SELECT ALL vyber všetko z menu EDIT (Pozri obr. 4). 5. Opakovaním kroku 2 otvoríte okno NOISE REMOVAL. 6. Nastavte zvuk, ktoré by ste chceli filtrovať posúvaním bežca v okne NOISE REMOVAL. Ak chcete získať optimálny zvuk, navrhujeme vám použiť odstraňovanie minimálneho šumu. Poznámka: kliknutím na PREVIEW si môžete predbežne zobraziť audio, skôr ako odstránite šum. 7. Kliknite na REMOVE NOISE. Obr. 7: Výber šumu na stope

9 Obr. 8: Okno NOISE REMOVAL odstraňovanie šumu Ďalšie poznámky k editovaniu /úprave: Hladiny zvuku sa môžu odlišovať podľa magnetofónovej ihly, váhy prenosky snímača, vinylovej platne a nastavenia počítača. Zvuk by ste mali vždy štandardizovať. Podobne ako pri spracovaní textov, môžete nežiadúci zvuk vymazať vytiahnutím časti, ktorú zvýrazníte (vysvietite) a potom stlačíte DELETE. Môžete tu zahrnúť nadmerný sykot, ticho pred/po piesňach, alebo preskoky/poškriabanie. Skôr ako začnete zo stopy odstraňovať šum, musíte si vybrať profil šumu (NOISE PROFILE). Ak si vyberiete v NOISE PROFILE aktuálny zvuk, počítač môže odstrániť z vášho záznamu všetko. Pozri krok 1. Akonáhle nastavíte NOISE PROFILE, zostane takýto profil uložený až dovtedy, kým sa prístroj nereštartuje. Inými slovami, software musí vedieť, aký je profil šumu, len keď prvý krát spustíte software. Ak je profil šumu nastavený, už ho nemusíte nastavovať pre každé nahrávanie. Tento algoritmus odstraňovania šumu v software je jedným z mnohých, ktoré sú vám k dispozícii. Začlenili sme aj ukážkovú verziu Sound Soap 2 z Bias Inc, ktorou sa dá redukovať aj vinylový šum. Nahrávanie vinylových platní vysokou rýchlosťou (fakultatívne) Použitím gramofónu USB so softwarom AUDACITY môžete rýchlo nahrať svoje vinylové platne o rýchlosti 33 1/3 do počítača a použiť software na rýchlejšie nastavenie ako je normálny playback. Táto funkcia vám poslúži pri nahrávaní väčšieho počtu platní. Napríklad, keď nahrávate v 45 RPM, môžete nahrať 10 minút zvuku za menej ako 7 minút. Úspora troch minút nie je veľká úspora na jednu nahrávku, ale ak nahrávate viaceré LP platne, môžete nahrať 4 hodiny hudby za menej ako 3 hodiny. Pokyny: 1. Nahrajte vinylovú platňu 33 1/3 RPM v 45 RPM stlačením tlačidla 45RPM na hornej časti panelu. 2. Vďaka vysokej rýchlosti budete počuť zvukovú nahrávku v neobvyklej výške tónu.

10 3. Keď ukončíte nahrávanie, zastavte ho. 4. Prejdite k EDIT a SELECT ALL (pozri obr. 4.). 5. Potom prejdite k EFFECT a k menu CHANGE SPEED zmena rýchlosti. Vyberte zo 45 na 33 1/3 a nahrávka sa nastaví na správnu rýchlosť, ako znázorňuje obr. 9. Obr. 9: CHANGE SPEED zmena rýchlosti Rozdelenie albumu na stopy Poznámka: Skôr ako rozdelíte album na stopy, musíte ukončiť čistenie a editovanie vrátane odstránenia nepotrebných odmĺk pred/po piesňach. Obr. 10: FIT PROJECT IN WINDOW prispôsobenie projekcie v okne 1. Vyberte nástroj Fit Project in Window prispôsobenie projekcie v okne ako znázorňuje obr Po transfokácii (oddialení), aby ste uvideli všetky stopy, si môžete pozrieť separáciu rozdelenie medzi stopami medzerami, ako vidíte pri 1, 2, 3 dolu (obr. 11). Pri ďalších krokoch vám ukážeme, ako sa tieto stopy označujú a naučíme vás exportovať ich do formátu WAV (kvalita CD). Obr. 11: Identifikácia oddelených zvukových stôp 3. Stlačte tlačidlo SKIP TO START preskočenie k štartu, aby ste sa posunuli na začiatok nahrávania. 4. Vyberte si menu PROJECT a potom vyberte ADD LABEL AT SELECTION pridaj označenie výberu. Takto sa nastaví počiatočný bod prvej stopy. 5. Dopíšte názov prvej stopy, text sa objaví na záložke štítkov. (pozri obr. 13).

11 Obr. 12: Priradenie názvu stopy Obr. 13: Rozdelenie stôp (separácia) a názvy 6. Kliknutím si vyberte priestor medzi stopami (tam, kde nie je audio) (vertikálny okruh dole) 7. Uvidíte líniu, kde ste klikli. 8. Potom zopakujte krok 4: ADD LABEL AT SELECTION pridať označenie výberu. 9. Poznámka: môžete pridať alebo vytvoriť akýkoľvek názov stopy (v krúžku). 10. Tento proces zopakujte pri pridaní názvov pre všetky stopy. Možno budete potrebovať priblíženie, aby ste mohli vybrať stopy a ich rozdelenie. Taktiež si asi budete chcieť vypočuť časť stopy skôr, ako pridáte názvy. Na jednoduché spustenie a zastavenie prehrávania použite medzerník. Poznámka: Názov (štítok, etiketa) je umiestnený na začiatku stopy. Napríklad na obr. 14 je 1. stopa označená na začiatku audio nahrávky. Druhá stopa má názov medzi prvou a druhou stopou. Označenie stôp môžete upraviť aj potom, keď ich odošlete z AUDACITY. Napríklad v tejto trojstope je finálne rozdelenie zobrazené na obr. 14: Obr. 14: Príklad ukončenia označenia stopy Ďalšie poznámky: Existuje mnoho rozličných spôsobov súboru. Rozdelenie súboru na oddelené stopy pridaním názvov (etikiet, štítkov) je len jeden spôsob, ako to urobiť. Chyby pri úprave môžete vždy opraviť. Overte si, či ste súbor správne uložili.

12 Exportovanie stôp do samostatných súborov (registrov) Táto časť vysvetľuje, ako môžete exportovať svoje oddelené súbory do formátu WAV, aby sa mohli napáliť na CD. Môžete si vybrať tiež konvertovanie na MP3, ktoré požaduje 3 skupinu software stiahnutého z internetu. Viac informácií nájdete v software v časti HELP. 1. Teraz, keď ste svoje stopy rozdelili názvami (etikety, štítky) z hlavného záznamového súboru, budete súbory exportovať do samostatných súborov. 2. Vyberte menu FILE a potom EXPORT MULTIPLE... ako vidíte na obr. 15. Obr. 15. Hromadný (viacnásobný) export 3. Ukáže sa okno EXPORT MULTIPLE (pozri obr. 16). a. Ako exportný formát si vyberte WAV a potom zvoľte EXPORT LOCATION - umiestnenie odosielaného súboru. b. Zvoľte EXPORT LOCATION (umiestnenie exportu). Je to miesto, kde svoj súbor uložíte. Možno budete chcieť vytvoriť zvláštnu skladačku na ploche s názvom albumu, na ktorý budete súbory ukladať. c. Vyberte USING LABEL/TRACK NAME (použitie etikety/názov stopy) ako vidíte. Poznámka: Možno chcete exportovať pomocou priebežného číslovania a názvy zmeníte neskôr. V takomto prípade si môžete vybrať inú možnosť NUMBERING CONSECUTIVELY číslovanie za sebou. d. Kliknite EXPORT.

13 Obr. 16: Menu možností exportovania Počúvanie a exportovanie na WAV/MP3 Aby ste mohli počúvať digitalizované audio, budete potrebovať aplikáciu tretej strany, a potom môžete prehrávať súbory WAV. Existuje množstvo aplikácií zabudovaných do mnohých operačných systémov, ako aj voľné sťahovanie z internetu. Môžete tiež použiť software štandardného napaľovania zvukových CD a napáliť svoje súbory WAV na zvukové CD. Je tu mnoho voľných aplikácií software, ktoré môžu prehrávať, napaľovať alebo konvertovať súbory WAV na MP3. Akonáhle je súbor vo formáte MP3, môže sa umiestniť na ktorékoľvek mobilné digitálne prístroje, ktoré sú kompatibilné s MP3. Nahrávanie gramofónových platní 78RPM Ak chcete nahrávať album 78RPM, môžete ho nahrať v 33.3 alebo 45 RPM a konvertovať do 78 RPM v software AUDACITY! Keď bude album nahraný, otvoríte menu EDIT, kliknete SELECT a nakoniec kliknete ALL. Ďalej si otvoríte menu EFFECT a vyberiete CHANGE SPEED. Vyberiete si rýchlosť, v ktorej ste nahrávali (33 alebo 45), ako aj rýchlosť, v ktorej by ste súbor chceli mať (78). Potom stlačíte OK. Odstraňovanie porúch: Nie je zvuk: Ak pri aplikácii software nedostávate žiadny zvuk, vráťte sa do preferencií, ako vidíte vyššie a overte si, či ste vybrali USB vstup pre nahrávacie zariadenie. Ak nepočujete hudbu, ale uvidíte hudbu na obrazovke, otvorte preferencie (obr. 2) a overte si, či je váš prehrávací prístroj nastavený na vašu internú zvukovú kartu počítača. Pracovný postup: Zatvorte AUDACITY, vypnite gramofón, odpojte USB kábel. Potom zapnite USB kábel, zapnite gramofón a znovu otvorte AUDACITY. Prekontrolujte bežec mikrofónu, a overte si, či je zapnutý na plnú hlasitosť. Otáčajte ho dookola smerom doprava, ako vidíte na obrázku:

14 Zlá kvalita zvuku Obr. 17: Hladina vstupu Ak je nahrávaný zvuk skreslený alebo počas prehrávania skomolený, budete možno musieť nastaviť vstup hlasitosti z gramofónu. Skúste pohybovať bežcom na nastavenie hlasitosti vstupu na AUDACITY doľava, aby ste hlasitosť vstupu znížili (pozri obr. 17). Pomocou štandardizácie, ako je uvedené vyššie, môžete hlasitosť vrátiť späť k normálnemu stavu po nahrávaní. Skontrolujte pripojenie gramofónovej ihly, aby ste si overili, či je zaistená prenoska. Gramofónová ihla musí byť pripojená k prenoske vždy, keď gramofón používate. Overte si, či sú RCA zástrčky pripojené k zdroju energie a či sa nedotýkajú čistého kovu. Ak ste zaznamenali šum cez USB, možno rušenie pochádza zo zástrčiek RCA. Overte si, či sa USB kábel nedotýka alebo či nie je v blízkosti iných káblov. Ak zistíte, že sa z nahrávky ozývajú nejaké neobvyklé (vedľajšie) zvuky, skúste zatvoriť všetky aplikácie, reštartujte počítač a AUDACITY spustite iba počas nahrávania. V prípade, že používate zástrčky RCA, overte si, či je PHONO/LINE vypínač na spodnom paneli nastavený do správnej polohy. Viac informácií nájdete v príručke QUICK START. Zabezpečte správnu inštaláciu a kalibrovanie prenosky na gramofóne. Návod pre QUICK START (rýchle spustenie) Obsah krabice Overte si, či sú v krabici všetky položky uvedené na prednej strane tohto návodu. PRED POUŽITÍM VÝROBKU SI PREJŠTUDUJTE BEZPEČNOSTNÉ POKYNY. Registráciu výrobku nájdete na

15 HLAVNÉ OVLÁDAČE 1. Sieťový kábel: Po urobení všetkých pripojení zvuku zasuňte sieťový kábel do objímky na stene. 2. Výstupné káble audio výstupu RCA: Tieto káble zasuňte do vstupu pre CD alebo pomocné zariadenie na vašom počítači. Dôležité: Na spodnom paneli je vypínač, vedľa RCA káblov, ktorým sa dá zvoliť medzi PHONO/LINE. Pre zapnutie do vstupu gramofónu na domácom stereo použite hladinu PHONO. Ak zapájate do vstupov CD/AUX/TAPE, použite hladinu LINE. POZOR: Ak zapnete hladinu LINE do vstupu PHONO, môžete prístroj poškodiť. 3. USB audio výstup: Na pripojenie gramofónu k vášmu počítaču použite priložený USB kábel. Pred zapnutím gramofónu si prečítajte pokyny pre software. 4. Tlačidlo POWER: Ak gramofón zapnete, na tomto krúžku okolo tlačidla POWER sa rozsvieti červené svetlo. 5. Platňa disku: Skôr ako gramofón uvediete do činnosti, musíte na ňom bezpečne upevniť túto platňu disku. Hnací remeň na motorový pohon nájdete na prstenci mechaniky pod platňou disku. Podrobnejšie informácie k inštalácii hnacieho remeňa nájdete v pokynoch pre nastavenie. 6. Tlačidlá START/STOP: Týmito tlačidlami sa spúšťa a zastavuje motor gramofónu. Obidve tlačidlá majú rovnakú funkciu. Ak sa vám zdá, že nefungujú, skontrolujte či je správne nainštalovaný hnací remeň motora (pozri pokyny k nastaveniu). 7. 1/8 Stereo Line vstup: Sem pripojte prehrávač pások, kotúč ku kotúču alebo akýkoľvek iný audio zdroj. Signál sa vysiela do počítača cez USB. Určite si preverte, či máte nainštalovanú gramofónovú ihlu, aby ste pri používaní tohto vstupu dosiahli maximálnu kvalitu zvuku. Tiež si overte, či sú svorky RCA zasunuté do vstupu na prístroji alebo či nemajú kontakt s kovom. Poznámka: 1/8 audio vstup nie je nasmerovaný k RCA výstupným svorkám gramofónu, ale iba k vášmu počítaču prostredníctvom USB. 8. Tlačidlá 33 a 45 RPM: Tieto tlačidlá ovládajú RPM platňu gramofónu. Červená svietivá dióda LED naznačuje, ktorý režim RPM bol vybratý. Poznámka: Ak sa gramofón vypne pri nastavení 45 RPM, vráti sa po zapnutí k nastaveniu 33 RPM. Poznámka: Svoje platne 78 RPM môžete nahrať tak, že ich nahráte v režime 33 alebo 45 RPM, a potom ich pomocou software AUDACITY zmeníte na 78.

16 9. PITCH LED (svietivá dióda pre výšku tónu): Táto svietivá dióda LED svieti zeleno ak je bežec pre výšku tónu nastavený na 0 %. Keď sa bežec posúva ďalej od nuly, dióda sa rozžiari červeno. 10. PITCH SLIDER (jazdec pre výšku tónu): Posuvný ovládač umožňuje zvyšovanie alebo znižovanie výšky tónu o 10 %. V strednej polohe je výška tónu nastavená na 0 %. Pri pohybe od stredu smerom k prenoske výška tónu klesá (spomalí sa platňa disku) a pri pohybe bežca ďalej od prenosky výška tónu narastá (rýchlosť platne disku narastá). TONE ARM (prenoska): Položky sú všetko časti prenosky. Pozrite si časť TONEARM SETUP nastavenie prenosky a nájdete tam podrobnejšie informácie o týchto ovládačoch. Váš model je vybavený rovným ramenom alebo ramenom typu S v závislosti od toho, aký model ste si kúpili. 11. Vyvažovacie závažie a kruhová stupnica: Vyvažovacie závažie sa používa na vyváženie držiaka prenosky a príslušenstva gramofónovej ihly tak, aby ihla pôsobila na platňu správnym tlakom. 12. Anti-skate adjustment protišmyková úprava. Tento otočný gombík sa používa na kompenzovanie vnútorných síl zvukového záznamu. Podrobnosti nájdete v časti TONEARM SETUP nastavenie ramena prenosky. 13. ARM CLIP uzáver ramena. Ide o špeciálne navrhnutý uzáver ramena, ktorý zabezpečuje rameno prenosky, keď je prístroj v pokoji a nepoužíva sa. Pokiaľ je tento uzáver nezablokovaný (voľný), zostáva vo vzpriamenej polohe. Poznámka: Počas prepravy gramofónu odporúčame držiak prenosky vybrať a uzáver ramena zaistiť, aby sa prenoska alebo gramofón nepoškodili. 14. Poistná matica prenosky: Táto alumíniová matica sa používa na zaistenie držiaka prenosky a gramofónovej ihly k trubici ramena prenosky. Podrobnosti v časti CARTRIDGE SETUP. 15. Gramofónová ihla a držiak prenosky: Gramofónová ihla je dopredu namontovaná na štandardný držiak prenosky. Gramofónovú ihla môže užívateľ vymeniť. Môže sa zameniť za rôzne druhy štandardných gramofónových ihiel. Pred použitím gramofónu musíte z ihly odstrániť priehľadný plastický obal. PLATTER SETUP nastavenie platne disku Upozornenie: Nesprávne nastavenie platne disku má za následok zlý výkon gramofónu, nestabilitu platne alebo trvalé poškodenie motora. 1. Začnite umiestnením gumeného hnacieho remeňa okolo vnútorného spodného prstenca platne gramofónu. Platňa je obyčajne nainštalovaná dopredu, ale skontrolujte to, aby ste si boli istý, že nie je skrútená alebo poškodená. 2. Namontujte platňu disku na stredný hriadeľ a pevne ju zatlačte. Prekontrolujte, aby ste si boli istý, že sa otáča rovnomerne a nadmerne nekmitá. 3. Otáčajte platňou disku tak, aby bol jeden z otvorov zarovno s tlačidlom START STOP na prednom rohu gramofónu. Mosadznú motorovú hriadeľ by malo byť vidieť cez tento otvor. 4. Dosiahnite do otvoru, vytiahnite gumený hnací remeň z vnútorného prstenca a umiestnite ho nad motorovú hriadeľ. Dbajte na to, aby sa pri tomto kroku gumený

17 hnací motor neprekrútil. Skontrolujte, či sa platňa otáča rovnomerne. Ak je hnací remeň správne umiestnený, malo by tu byť slabšie pnutie, ktoré prinúti platňu zastaviť po jej voľnom pretočení. TONEARM SETUP Nastavenie prenosky Nečitateľný text v obrázku! DO NOT OVERTIGHTEN! Nepriťahujte príliš! ONLY ROTATE SCALE RING! Len otáčajte kotúč so stupnicou! 1. Začnite otáčaním vyvažovacieho závažia v smere pohybu hodinových ručičiek (pravotočivo) a otáčajte dovtedy, kým sa nedostane do celkom predsunutého postavenia. (POZNÁMKA: toto je maximálny tlak, aký sa môže na gramofónovú ihlu použiť.) 2. Teraz by mal nastať taký moment zaťaženia a odporu, pri ktorom sa držiak prenosky zdvihne a spustí. Začnite otáčať vyvažovacie závažie v smere pohybu hodinových ručičiek (smerom od bodu pripojenia), až kým znovu nenastane rovnováha. Ak to robíte správne, prenoska sa bude otáčať preklápať s veľmi malým odporom dozadu a dopredu, čo znamená, že v tomto bode je presne 0 gramový tlak na ihlu. 3. Keď je vyvažovacie závažie vo svojej novej pozícii ďalej od bodu pripojenia prenosky, uchopte stupnicové koliesko vyvažovacieho závažia a otáčajte ním dovtedy, kým nebude vo vertikálnej polohe v polohe Nakoniec otáčajte vyvažovacím závažím (stupnicovým kolieskom) v smere pohybu hodinových ručičiek (smerom k bodu pripojenia), až kým nedosiahnete požadovanú hodnotu hmotnosti. Ak sa stupnica otáča 360 stupňov za nulový bod, mal by sa pridať nový údaj na prstenci stupnice a to do 3.5. Pre optimálny výkon priloženého držiaka prenosky a magnetofónovej ihly je potrebné nastavenie minimálne 3 gramy a najviac 5 gramov. Nastavenie funkcie Anti-Skate Vo väčšine prípadov je funkcia Anti-Skate nastavená na minimum. Anti-Skate vyrovnáva (kompenzuje) dovnútra smerujúce sily zvukového záznamu, ktoré sa vyskytujú pri niektorých gramofónových ihlách, keď sa ihla približuje do stredu platne. Ak gramofón prekonáva prílišné presuny pri spätnom chode a škrabnutia, keď sa približuje k hriadeľu (osi), skúste zvýšiť Anti-Skate zvýšením o jednotku vyznačenú na stupnici (číselníku). Začnite pridaním 1, vyskúšajte výkon, potom zvýšte viac a tak pokračujte, kým nebude stav optimálny.

18 Dôležité Ubezpečte sa, že pri používaní gramofónu, je plstená protišmyková podložka vždy umiestnená na vrchnej časti platne disku. Ak protišmyková podložka chýba, môže sa vaše médium, ba aj celý gramofón, poškodiť. Pred zapnutím gramofónu zložte plastikový kryt gramofónovej ihly. Ak chcete výrobok vrátiť, spojte sa s firmou ION AUDIO alebo s vaším predajcom, ktorý vám určite poradí (č. tel ). Kontaktné informácie nájdete v príručke o bezpečnostných pokynoch, ktorú ste dostali spolu s výrobkom. Špecifikácia (ITTUSB) Návod na použitie, verzia: 1.1 Zoznam častí: o o o o o o TTUSB gramofón Vyvažovacie závažie prenosky Platňa disku w/remeň Sklzová podložka Gramofónová ihla namontovaná na držiaku prenosky Pripojený RCA kábel USB kábel adaptér 45 RPM CD so software (MAC/PC) Software k návodu na použitie Príručka pre hardware QUICK START rýchle spustenie Hmotnosť výrobku (s obalom) 12 lbs = 5,45 kg Hmotnosť gramofónu: 7.7 lbs = 3,5 kg Rozmery: 51,5 cm x 43,6 cm x 17,4 cm (20,27 x 17,16 x 6.68 ) Hnacia sila: hnací remeň Chvenie: +/ 10 %, 33 1/3 RPM alebo 45 RPM Vstupy: 1/8 stereo hladina Výstupy: RCA (LINE/PHONO), USB Audio Tento návod na použitie je publikácia firmy Conrad Electronic, s.r.o., prevádzka Karpatská 5, 81105, Bratislava a zodpovedá technickému stavu pri tlači. Zmeny v technickom stave vyhradené. Majetok firmy Conrad Electronic, s.r.o. Verzia 06/07

Resolution

Resolution Nastavenie rozlíšenia obrazovky Kvôli podstate technológie displeja z tekutých kryštálov (LCD) je rozlíšenie obrazu vždy pevne stanovené. Najlepší výkon zobrazenia dosiahnete nastavením rozlíšenia obrazovky

Podrobnejšie

Modem a lokálna sieť LAN Používateľská príručka

Modem a lokálna sieť LAN Používateľská príručka Modem a lokálna sieť LAN Používateľská príručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informácie obsiahnuté v tomto dokumente sa môžu zmeniť bez predchádzajúceho upozornenia. Jediné

Podrobnejšie

ION_MAX_LP_SK

ION_MAX_LP_SK ION_MAX_LP_SK MAX LP Návod na použitie SPRIEVODCA RÝCHLYM ŠTARTOM Uistite sa, že sú dodané všetky položky uvedené v zozname: MAX LP Napájací adaptér USB kábel kábel Aux Input 45 RPM adaptér slipmat, predinštalovaný

Podrobnejšie

Externé mediálne karty Používateľská príručka

Externé mediálne karty Používateľská príručka Externé mediálne karty Používateľská príručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Logo SD je obchodná známka svojho vlastníka. Java je obchodná známka spoločnosti Sun Microsystems,

Podrobnejšie

Quick Guide for Installing Nokia Connectivity Cable Drivers

Quick Guide for Installing Nokia Connectivity Cable Drivers KRÁTKA REFERENČNÁ PRÍRUČKA Inštalácia ovládačov Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Základné požiadavky...1 3. Inštalácia Ovládačov Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Pred inštaláciou...2

Podrobnejšie

Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní bluetooth Bluetooth Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní -1-

Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní bluetooth Bluetooth Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní -1- Bluetooth Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní -1- Návod pre užívateľa 1. Pripojenie tlačiarne cez bluetooth Prenosná tlačiareň môže byť pripojená k notebooku, mobilnému telefonu, tabletu a daľším

Podrobnejšie

Microsoft Word - ASB-12150U_ASB-15180U_SK

Microsoft Word - ASB-12150U_ASB-15180U_SK ASB-12150U, ASB-15180U BI-AMP AKTÍVNA REPROSÚSTAVA S USB/SD/MP3 PREHRÁVAČOM NÁVOD NA POUŽITIE POPIS - Bi-amp aktívna reprosústava s mimoriadne odolnou polypropylénovou ozvučnicou. - USB/SD/MP3 prehrávač

Podrobnejšie

Ponuka Štart

Ponuka Štart Mária Kostková Obsah Na čo slúži Umiestnenie ponuky Štart Základné časti ponuky Štart Prístup k priečinkom nastaveniam k programom Pri spustení Príslušenstvo Ovládací panel Na čo slúži vstup k programom,

Podrobnejšie

Manuál pre nastavenie tlače z VRP Bluetooth, USB tlačiarne Bluetooth, USB tlačiarne Manuál pre nastavenie tlače -1-

Manuál pre nastavenie tlače z VRP Bluetooth, USB tlačiarne Bluetooth, USB tlačiarne Manuál pre nastavenie tlače -1- Bluetooth, USB tlačiarne Manuál pre nastavenie tlače -1- Návod pre užívateľa Platnosť licencie: VRP licencia je viazaná na DKP firmy (daňový kód pokladnice pridelený finančnou správou). Jednu licenciu

Podrobnejšie

AR-5726/5731 Operation-Manual Software SK

AR-5726/5731 Operation-Manual Software SK INŠTALÁCIA SOFTWARE DIGITÁLNY MULTIFUNKČNÝ SYSTÉM OBSAH O SOFTWARE PRED INŠTALÁCIOU INŠTALÁCIA SOFTVÉRU PRIPÁJANIE K POČÍTAČU KONFIGURÁCIA OVLÁDAČA TLAČIARNE RIEŠENIE PROBLÉMOV Strana.....................

Podrobnejšie

RAZER ABYSSUS ESSENTIAL Slovenská príručka Táto príručka slúži len ako návod základné vedomosti s hlavných funkcií a nastavení zariadenia. Podrobnejši

RAZER ABYSSUS ESSENTIAL Slovenská príručka Táto príručka slúži len ako návod základné vedomosti s hlavných funkcií a nastavení zariadenia. Podrobnejši RAZER ABYSSUS ESSENTIAL Slovenská príručka Táto príručka slúži len ako návod základné vedomosti s hlavných funkcií a nastavení zariadenia. Podrobnejšie informácie nájdete v pôvodnej anglickej príručky.

Podrobnejšie

Užívateľský manuál FULL HD LED stropný monitor (AUX/HDMI/USB/FM-TX)

Užívateľský manuál FULL HD LED stropný monitor (AUX/HDMI/USB/FM-TX) FULL (AUX/HDMI/USB/FM-TX) Používanie Používanie diaľkového ovládača Nasmerujte diaľkový ovládač na snímač do vzdialenosti približne 2m. Vystavenie snímača priamemu slnečnému žiareniu môže spôsobiť dočasnú

Podrobnejšie

aplikácia do mobilého telefónu na stiahnutie digitálneho tachografu

aplikácia do mobilého telefónu na stiahnutie digitálneho tachografu aplikácia do mobilého telefónu na stiahnutie digitálneho tachografu 1. Ako zistiť či je mobil vhodný na používanie DigiDown GO Vzhľadom na rôznorodosť výrobcov mobilných telefónov, rôznorodosť systémov

Podrobnejšie

Manuál pre nastavenie tlače z VRP elio m500 Elio m500 Manuál pre nastavenie tlače -1-

Manuál pre nastavenie tlače z VRP elio m500 Elio m500 Manuál pre nastavenie tlače -1- Elio m500 Manuál pre nastavenie tlače -1- Návod pre užívateľa 1. Vytvorenie účtu Google a stiahnutie potrebného softwaru 1. Aplikácie potrebné pre fungovanie VRP pokladnice sú predinštalované v zariadení.

Podrobnejšie

Microsoft Word - EVO_rychly_start_v1.1

Microsoft Word - EVO_rychly_start_v1.1 Rýchly štart EVO systému (ver 1.1) http://evo.caltech.edu EVO - SK TEAM 11.10.2009 Kontakt: evosupport@vrvs.org V tomto dokumente si popíšeme rýchly návod ako začať pracovať so systémom EVO. Podrobný návod

Podrobnejšie

Microsoft Word - SM-1641UB_SK

Microsoft Word - SM-1641UB_SK SM-1641UB MIX PULT S USB/SD/MP3 PREHRÁVAČOM A BLUETOOTH PRIJÍMAČOM NÁVOD NA POUŽITIE. POPIS - SM-1641UB je 8 vstupový mixážny pult so 4 stereo kanálmi a 1 mikrofónnym vstupom. Je vybavený MP3 prehrávačom

Podrobnejšie

Control no:

Control no: Smart Access Postup ovládania A. Predbežné podmienky... 2 1. Kompatibilita smartfónu... 2 2. Pripojenie kábla... 2 a. Zariadenia Apple (iphone 4/4s)... 2 b. Zariadenia Apple (iphone 5/5c/5s)... 2 c. Zariadenia

Podrobnejšie

STRUČNÝ NÁVOD KU IP-COACHU

STRUČNÝ NÁVOD KU IP-COACHU STRUČNÝ NÁVOD KU COACHU 6 Otvorenie programu a voľba úlohy na meranie Otvorenie programu Program COACH na meranie otvoríme kliknutím na ikonu Autor na obrazovke, potom zvolíme Užívateľskú úroveň Pokročilý

Podrobnejšie

STRUČNÝ NÁVOD KU IP-COACHU

STRUČNÝ NÁVOD KU IP-COACHU STRUČNÝ NÁVOD KU COACHU 5 Otvorenie programu a voľba úlohy na meranie Otvorenie programu Program IP- COACH na meranie otvoríme kliknutím na ikonu na obrazovke: Obr.1 Voľba úlohy na meranie Po kliknutí

Podrobnejšie

Ako si mám nainštalovať nový upgrade z Internetu?

Ako si mám nainštalovať nový upgrade z Internetu? Pri sťahovaní verzií z Internetu je možné postupovať nasledovnými spôsobmi: Inštalácia upgrade (aktualizácie) z internetu priamo cez program Olymp Ak máte počítač, na ktorom je nainštalovaný program Olymp,

Podrobnejšie

Rollei DF-S 310 SE Užívateľský manuál

Rollei DF-S 310 SE Užívateľský manuál Užívateľský manuál Obsah balenia skener Držiaky negatívov / filmov Držiak formátu Super8 Držiak formátu 110 Podavač diapozitívov Napájací adapter káble Čistiace štetec Užívateľská príručka Osadenie negatívu

Podrobnejšie

Rýchly štart pre Powerline extra zásuvka

Rýchly štart pre Powerline extra zásuvka Rýchly štart Powerline 1200 Model PL1200 Obsah balenia V niektorých oblastiach je s produktom dodávaný disk Resource CD. 2 Začíname Adaptéry Powerline sú alternatívnym spôsobom rozšírenia vašej siete pri

Podrobnejšie

NU_ _001_

NU_ _001_ Obj. kód: 0911330000 Ďakujeme Vám za kúpu a prejavenie dôvery našej novej rade produktov. je nezávislý klimatizačný systém, vhodný pre použitie pri vypnutom, ako aj zapnutom motore (nočné aj denné použitie)

Podrobnejšie

VSDC Free Video Editor stručný návod na používanie Link na sťahovanie softvéru: K prog

VSDC Free Video Editor stručný návod na používanie Link na sťahovanie softvéru:   K prog VSDC Free Video Editor stručný návod na používanie Link na sťahovanie softvéru: http://www.videosoftdev.com/free-video-editor?avgaffiliate=3305 K programu je prístupný podrobný manuál doplnený s videotutoriálmi

Podrobnejšie

Pomôcka Setup Používateľská príručka

Pomôcka Setup Používateľská príručka Pomôcka Setup Používateľská príručka Copyright 2007, 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka spoločnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informácie obsiahnuté

Podrobnejšie

Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100 Návod na obsluhu

Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100 Návod na obsluhu Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100 Návod na obsluhu Úvod Záznamník teploty a vlhkosti je vybavený veľmi presným teplotným a vlhkostným snímačom. Hlavnými prednosťami záznamníka sú vysoká presnosť, krátky

Podrobnejšie

Prevodník USB/20mA

Prevodník USB/20mA PREVODNÍK USB / 20mA DX5220 obj. č. K4133 Návod na obsluhu Námestovo, september 2006 A0881.doc 06/2007 Obsah 1. ÚVOD...2 2. OBSLUHA ZARIADENIA...2 2.1. POPIS PREVODNÍKA... 2 2.2. INŠTALÁCIA OVLÁDAČA...

Podrobnejšie

M03L Wired Laser Mouse

M03L Wired Laser Mouse Obsah balenia 1 Čítačka elektronických kníh 2 Ochranné puzdro 3 Slúchadlá do uší 4 USB kábel 5 Stručný návod 6 Záručný list Popis hlavnej jednotky 14 1 2 3 4 12 10 11 15 5 13 16 8 6 9 17 7 1 2 3 4 5 6

Podrobnejšie

Návod na inštaláciu DEVIreg 610 Elektronický termostat

Návod na inštaláciu DEVIreg 610 Elektronický termostat Návod na inštaláciu Elektronický termostat www.devi.com Obsah 1 Úvod................... 3 1.1 Technické špecifikácie...... 4 1.2 Bezpečnostné pokyny...... 5 2 Pokyny na montáž........... 6 3 Záruka..................

Podrobnejšie

Elektronický ukazovateľ polohy s batériou Návod na použitie

Elektronický ukazovateľ polohy s batériou Návod na použitie Elektronický ukazovateľ polohy s batériou Návod na použitie Mechanické a elektronické vlastnosti Napájanie Životnosť batérie Display Lithium battery CR2450 3.0 V 5 rokov 5-číslicové LCD s 8mm vysokým špeciálnym

Podrobnejšie

Používateľská príručka

Používateľská príručka Používateľská príručka Copyright 2016 HP Development Company, L.P. AMD je ochranná známka spoločnosti Advanced Micro Devices, Inc. 2012 Google Inc. Všetky práva vyhradené. Google je ochranná známka spoločnosti

Podrobnejšie

Si Touch User Manual

Si Touch User Manual MK705 Mini klávesnica a lietajúca myš Manuál MK705 je kombinácia malej QWERTY klávesnice, lietajúcej myši a diaľkového ovládača. Obsah balenia Klávesnica USB prijímač USB nabíjací kábel Podporované operačné

Podrobnejšie

Užívateľský manuál

Užívateľský manuál Užívateľský manuál Obsah balenia Rollei DF-S 100 SE skener Držiaky negatívov / filmov Rýchly podavač Napájací adapter káble Čistiace štetec Užívateľská príručka Osadenie diapozitívov do držiaka 1. Otvorte

Podrobnejšie

_ _ _BDA_Inspektionskamera_Duramaxx.indd

_ _ _BDA_Inspektionskamera_Duramaxx.indd 10022715 Inšpekčná kamera Vážený zákazník, gratulujeme Vám k zakúpeniu produktu. Prosím, dôkladne si prečítajte manuál a dbajte na nasledovné pokyny, aby sa zabránilo škodám na zariadení. Za škody spôsobené

Podrobnejšie

Dell OptiPlex 9010 Informácie o nastavení a funkciách

Dell OptiPlex 9010 Informácie o nastavení a funkciách Dell OptiPlex 9010 Informácie o nastavení a funkciách O výstrahách VÝSTRAHA: VAROVANIE označuje možné poškodenie majetku, poranenie osôb alebo smrť. Mini-Tower pohľad spredu a zozadu Obrázok 1. Pohľad

Podrobnejšie

Vlastná Vlastná tvorba tvorba Neobmedzene Neobmedzene Voľný Voľný obsah obsah my website Kdekoľvek Kdekoľvek na na internet internet Jednoduché Jednod

Vlastná Vlastná tvorba tvorba Neobmedzene Neobmedzene Voľný Voľný obsah obsah my website Kdekoľvek Kdekoľvek na na internet internet Jednoduché Jednod Vlastná Vlastná tvorba tvorba Neobmedzene Neobmedzene Voľný Voľný obsah obsah my website Kdekoľvek Kdekoľvek na na internet internet Jednoduché Jednoduché užívanie užívanie TVORBA VLASTNEJ AUDIO KNIHY

Podrobnejšie

Sprievodca rýchlym nastavením bluesound.com

Sprievodca rýchlym nastavením bluesound.com Sprievodca rýchlym nastavením bluesound.com Obsiahnuté príslušenstvo Napájací kábel 120 V Napájací kábel 230 V Ethernetový kábel (2 m) Mini jack do adaptéra Toslink Bezdrôtový sieťový hudobný prehrávač

Podrobnejšie

MacBook Pro Sprievodca rýchlym štartom

MacBook Pro Sprievodca rýchlym štartom Sprievodca rýchlym štartom Víta vás váš MaBook Pro Začnime. Spustite Mac stlačením tlačidla napájania. Otvorí sa Sprievodca nastavením, vďaka ktorému môžete jednoducho nastaviť svoj Mac a ihneď ho začať

Podrobnejšie

Pracovný postup pre vypĺňanie údajov elektronického formulára IŠIS pre spravodajskú jednotku 1

Pracovný postup pre vypĺňanie údajov elektronického formulára IŠIS pre spravodajskú jednotku 1 Pracovný postup pre vypĺňanie údajov elektronického formulára IŠIS pre spravodajskú jednotku 1 Prihláste sa do aplikácie pomocou prihlasovacích údajov pre spravodajskú jednotku. Link na aplikáciu: http://isis.statistics.sk/

Podrobnejšie

Objektovo orientované programovanie

Objektovo orientované programovanie Objektovo orientované programovanie (Inštalácia prostredia a vytvorenie jednoduchého programu) Vladislav Novák FEI STU v Bratislave 23.9.2014 Obsah Úvod... 1 Java (Java Development Kit)... 1 Inštalácia

Podrobnejšie

Pripojenie sa na počítač a ovládanie vzdialenej obrazovky cez CM Remote

Pripojenie sa na počítač a ovládanie vzdialenej obrazovky cez CM Remote Pripojenie sa na vzdialenú plochu - podrobný popis, ako sa pripojiť k vzdialenej ploche. Ovládanie vzdialenej plochy - vysvetlenie všetkých funkcií, ktoré možno využiť pri ovládaní vzdialenej plochy. Pripojenie

Podrobnejšie

PL_FMS5713_004_

PL_FMS5713_004_ Obj. kód: FMS5713 Capture Box Popis Capture box je analógovo-digitálny prevodník kompozitných AV vstupov (DVB-T, DVB-S, DVD prehrávač, USB (MP3/MP4) prehrávač, CCD kamera a pod. ) do MOD systému. K MOD

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - CONNECT_R&A_76_sk

Microsoft PowerPoint - CONNECT_R&A_76_sk ŠKODA CONNECT REGISTRÁCIA A AKTIVÁCIA Portál Connect Využívanie online služieb ŠKODA Connect vyžaduje predchádzajúcu registráciu používateľa a vozidla na internetovej stránke portálu Connect, ako aj aktiváciu

Podrobnejšie

Detail správy a súvisiace prvky Dátum zverejnenia: Verzia: 5 Dátum aktualizácie: Detail správy a súvisiace prvky UPOZORNENIE

Detail správy a súvisiace prvky Dátum zverejnenia: Verzia: 5 Dátum aktualizácie: Detail správy a súvisiace prvky UPOZORNENIE UPOZORNENIE: Od 1. 1. 2019 sa mení názov odosielateľa správ z Úrad vlády Slovenskej republiky ÚPVS na Ústredný portál verejnej správy. Zoznam zmien: Dátum vydania Verzia Popis zmien 31. 12. 2018 2 Str.

Podrobnejšie

Samoin<0161>tala<010D>n<00FD> manual pre ONT (Huawei HG8240H) 03_14.indd

Samoin<0161>tala<010D>n<00FD> manual pre ONT (Huawei HG8240H) 03_14.indd ČÍTAJ TENTO MANUÁL AKO PRVÝ! INŠTALAČNÝ MANUÁL OPTIK ONT (HUAWEI HG8240H) Samoinštalačný manual pre ONT (Huawei HG8240H) 03_14.indd 1 6.3.2014 10:51 Pri inštalácii postupujte podľa očíslovaných krokov.

Podrobnejšie

Žiadosť o licenčnú zmluvu na podujatie Na adrese v sekcii hlavného menu kliknete na položku Používatelia. Zobrazí sa blokové menu,

Žiadosť o licenčnú zmluvu na podujatie Na adrese   v sekcii hlavného menu kliknete na položku Používatelia. Zobrazí sa blokové menu, Na adrese http://www.soza.sk v sekcii hlavného menu kliknete na položku Používatelia. Zobrazí sa blokové menu, kde si zvolíte prvú možnosť, a to Chcem licenciu. Po kliknutí na túto voľbu (pozri obrázok

Podrobnejšie

Auna Weimar Návod na použitie Vážený zákazník, zakúpením produktu ste získali kvalitný produkt, ktorý odpovedá súčasnému stavu vývoj

Auna Weimar Návod na použitie Vážený zákazník, zakúpením produktu ste získali kvalitný produkt, ktorý odpovedá súčasnému stavu vývoj Auna Weimar Návod na použitie 10026418-10026419 Vážený zákazník, zakúpením produktu ste získali kvalitný produkt, ktorý odpovedá súčasnému stavu vývoja a spĺňa náročné technologické a funkčné požiadavky.

Podrobnejšie

KH4061_IB_E

KH4061_IB_E D Automassagematte Bedienungsanleitung Mata z masażem Instrukcja obsługi Masážní podložka do auta Návod k obsluze Masážna podložka do auta Návod na obsluhu H típusú autós masszázs-szivacs Használati utasítás

Podrobnejšie

Microsoft Word - zapis-predmetov-AiS

Microsoft Word - zapis-predmetov-AiS Zápis predmetov do AiS na aktuálny akademický rok Pred zápisom predmetov Vám odporúčame pozorne si prečítať študijný plán pre Váš študijný program. Môžete si ho zobraziť v AiSe kliknutím na "Študijné programy"

Podrobnejšie

Regulované napájacie zdroje DC AX-3005DBL jednokanálový AX-3005DBL 3-trojkanálový

Regulované napájacie zdroje DC AX-3005DBL jednokanálový AX-3005DBL 3-trojkanálový Regulované napájacie zdroje DC AX-3005DBL jednokanálový AX-3005DBL 3-trojkanálový Návod na obsluhu Kapitola 1. Inštalácia a odporúčania týkajúce sa používania Počas inštalácie napájacieho zdroja bezpodmienečne

Podrobnejšie

_BDA_Malone_PABox.indd

_BDA_Malone_PABox.indd PV-EV-12A Aktívny 12 reproduktor 10007199 Vážený zákazník, gratulujeme Vám k zakúpeniu produktu.prosím, dôkladne si prečítajte manuál a dbajte na nasledovné pokyny, aby sa zabránilo škodám na zariadení.

Podrobnejšie

Navigácia po úvodnej stránke elektronickej schránky Dátum zverejnenia: Verzia: 10 Dátum aktualizácie: Navigácia po úvodnej st

Navigácia po úvodnej stránke elektronickej schránky Dátum zverejnenia: Verzia: 10 Dátum aktualizácie: Navigácia po úvodnej st Navigácia po úvodnej stránke elektronickej schránky UPOZORNENIE: Od 1. 1. 2019 sa mení názov odosielateľa správ z Úrad vlády Slovenskej republiky ÚPVS na Ústredný portál verejnej správy. Zoznam zmien:

Podrobnejšie

Návod na použitie služby tv do vrecka

Návod na použitie služby tv do vrecka Návod na použitie služby tv do vrecka Vážení zákazníci, teší nás, že ste sa rozhodli využívať výhody interaktívnej televízie tv do vrecka. Vašu TV budete ovládať veľmi jednoduchou a intuitívnou aplikáciou.

Podrobnejšie

PYROMETER AX-6520 Návod na obsluhu

PYROMETER AX-6520 Návod na obsluhu PYROMETER AX-6520 Návod na obsluhu OBSAH 1. Bezpečnostné informácie...3 2. Poznámky...3 3. Popis súčastí merača...3 4. Popis displeja LCD...4 5. Spôsob merania...4 6. Obsluha pyrometra...4 7. Pomer D:S...5

Podrobnejšie

7011

7011 Gypsy Rose, je 5-valcový, multi-líniový výherný video prístroj. Vyhrať možno v závislosti od rozhodnutia hráča na 1 až 30tich herných líniách. Hra je prístupná aj prostredníctvom mobilnej verzie, pričom

Podrobnejšie

Slovenská príručka zoznam: Str. 1 - Obsah balenia a systémové požiadavky Str. 2 - Prehľad rozloženie klávesnice Str. 3 -Inštalácia a technická podpora

Slovenská príručka zoznam: Str. 1 - Obsah balenia a systémové požiadavky Str. 2 - Prehľad rozloženie klávesnice Str. 3 -Inštalácia a technická podpora Slovenská príručka zoznam: Str. - Obsah balenia a systémové požiadavky Str. 2 - Prehľad rozloženie klávesnice Str. 3 -Inštalácia a technická podpora Str. 4-Používanie Str. 6-Nastavenie Str. 0 - Makrá Str.

Podrobnejšie

Microsoft Surface Studio úvodná príručka

Microsoft Surface Studio úvodná príručka Microsoft Surface Studio úvodná príručka Rôzne režimy používania zariadenia Surface Studio Začíname používať zariadenie Surface Studio 1. Zapojte napájací kábel do zariadenia Surface Studio a do zásuvky.

Podrobnejšie

SLOVENSKY Užívateľské manuály ani ich časti nesmú byť bez výslovného súhlasu majiteľa - DISKUS, spol. s r.o. duplikované, kopírované či inak využívané

SLOVENSKY Užívateľské manuály ani ich časti nesmú byť bez výslovného súhlasu majiteľa - DISKUS, spol. s r.o. duplikované, kopírované či inak využívané SLOVENSKY 1 Užívateľský manuál UPOZORNENIE Pre zaistenie plnej funkčnosti pretekárskeho volantu T 150 s hrami, je možné, že bude nutné inštalovať automatické aktualizácie (sú dostupné, ak je konzola pripojená

Podrobnejšie

Návod na vytvorenie kvalifikovaného elektronického podpisu prostredníctvom občianskeho preukazu s čipom Dátum zverejnenia: Verzia: 1 Dátu

Návod na vytvorenie kvalifikovaného elektronického podpisu prostredníctvom občianskeho preukazu s čipom Dátum zverejnenia: Verzia: 1 Dátu Návod na vytvorenie kvalifikovaného elektronického podpisu prostredníctvom občianskeho preukazu s čipom Na Ústrednom portáli verejnej správy www.slovensko.sk (ďalej aj ÚPVS ) môžete podpísať formuláre

Podrobnejšie

UZN-A-OVL-RCW SK

UZN-A-OVL-RCW SK KLIMATIZÁCIA - KOMFORT Káblové ovládanie UŽÍVATEĽSKÝ NÁVOD RCW6 Dátum vydania: 3..20 UZN-A-OVL-RCW6-0-01-SK RCW6 / strana 2 POPIS VLASTNOSTÍ Tento ovládač umožňuje riadenie teploty a funkcií klimatizačných

Podrobnejšie

Microsoft Word - prirucka_katedry_nova

Microsoft Word - prirucka_katedry_nova Práca v systéme BUXUS Príručka pre katedrových redaktorov Michal Minarik michal.minarik@stuba.sk 2 Obsah Prihlásenie do systému BUXUS... 3 Prihlasovacie údaje... 3 Prihlasovacia obrazovka... 3 Úvodné menu...

Podrobnejšie

SPARK Stručný návod na obsluhu V1.6

SPARK Stručný návod na obsluhu V1.6 SPARK Stručný návod na obsluhu V1.6 Obsah Stručný návod na obsluhu 1 SPARK SPARK spoločnosti DJI je najmenšia lietajúca kamera vybavená stabilizovanou kamerou, inteligentnými letovými režimami a funkciou

Podrobnejšie

Sirius II Sprievodca inštaláciou a návod na použitie Sirius II - sprievodca inštaláciou a návod na použitie (verzia 3) 1

Sirius II Sprievodca inštaláciou a návod na použitie Sirius II - sprievodca inštaláciou a návod na použitie (verzia 3) 1 Sirius II Sprievodca inštaláciou a návod na použitie 1 Obsah 1. Úvod 2. Inštalácia softvéru Sirius II 3. Pripojenie DATA LINKER rozhrania 4. Funkcie softvéru Sirius II 5. Návod na použitie Konfigurácia

Podrobnejšie

Digitálne technológie v každodennom živote 3. ročník akademický rok 2019/2020 Harmonogram prednášok

Digitálne technológie v každodennom živote 3. ročník akademický rok 2019/2020 Harmonogram prednášok Digitálne technológie v každodennom živote 3. ročník akademický rok 2019/2020 Harmonogram prednášok Zimný semester akademického roka 2019/2020 13.09.2019 o 9:00 1. Modul Grafika a Textový editor Obrázky:

Podrobnejšie

Import absencí z ASC

Import absencí z ASC Import absencií z Triednej knihy ASC Agendy do programu Stravné Ako to funguje... 1. Učitelia musia v systéme ASC Agenda zapisovať neprítomných žiakov na vyučovacej hodine, tzn. je nutná elektronická evidencia

Podrobnejšie

Obsah:

Obsah: Užívateľská príručka pre antidialer program OPTIMACCESS DIAL 3 1 OBSAH 1. PROGRAM OPTIMACCESS DIAL 3... 3 2. INŠTALÁCIA PROGRAMU OPTIMACCESS DIAL 3... 3 2.1. Postup inštalácie... 3 2.2. Možné problémy

Podrobnejšie

Obsah tejto príručky Microsoft Prechod na program Access 2010 z programu Access 2003 Vzhľad programu Microsoft Access 2010 sa výrazne odlišuje od prog

Obsah tejto príručky Microsoft Prechod na program Access 2010 z programu Access 2003 Vzhľad programu Microsoft Access 2010 sa výrazne odlišuje od prog Obsah tejto príručky Vzhľad programu Microsoft Access 2010 sa výrazne odlišuje od programu Access 2003, preto sme vytvorili túto príručku, aby ste s novým rozhraním programu mohli začať pracovať čo najrýchlejšie.

Podrobnejšie

gameDescription_bigApple

gameDescription_bigApple Big Apple Big Apple Popis a pravidlá Big Apple je hra s troma kotúčmi. Výsledky hry tvoria 3 3 výsledky, pričom každý kotúč zobrazuje časť s troma symbolmi. Snímky obrazovky Nasledujúci obrázok zobrazuje

Podrobnejšie

T-103 Vreckový AM/FM rádio prijímač Návod na obsluhu SK Vážený zákazník, ďakujeme Vám za zakúpenie našho výrobku. Aby ste ho mohli bezpečne a efektívn

T-103 Vreckový AM/FM rádio prijímač Návod na obsluhu SK Vážený zákazník, ďakujeme Vám za zakúpenie našho výrobku. Aby ste ho mohli bezpečne a efektívn T-103 Vreckový AM/FM rádio prijímač Návod na obsluhu SK Vážený zákazník, ďakujeme Vám za zakúpenie našho výrobku. Aby ste ho mohli bezpečne a efektívne používať, dôkladne si, prosím, prečitajte tento návod

Podrobnejšie

tv2go_pouzivatelska_prirucka

tv2go_pouzivatelska_prirucka Interaktívne funkcie tv2go Používateľská príručka Vážení zákazníci, teší nás, že ste sa rozhodli využívať výhody interaktívnej televízie tv2go. Vašu tv2go budete ovládať veľmi jednoduchou a intuitívnou

Podrobnejšie

Slovenská technická univerzita v Bratislave Fakulta informatiky a informačných technológií Ilkovičova 2, , Bratislava 4 Internet vecí v našich ž

Slovenská technická univerzita v Bratislave Fakulta informatiky a informačných technológií Ilkovičova 2, , Bratislava 4 Internet vecí v našich ž Slovenská technická univerzita v Bratislave Fakulta informatiky a informačných technológií Ilkovičova 2, 842 16, Bratislava 4 Internet vecí v našich životoch [IoT] Používateľská príručka - Android Tím:

Podrobnejšie

HERNÁ KLÁVESNICA POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA

HERNÁ KLÁVESNICA POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA HERNÁ KLÁVESNICA POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA HERNÁ ÚVOD Ďakujeme, že ste si zakúpili hernú klávesnicu Viper V730. Táto klávesnica je vybavená mechanickými spínačmi Kailh Brown pre plynulý lineárny pocit a tichú

Podrobnejšie

Orange TV stick UPOZORNENIE: Na nastavenie a použitie Orange TV sticku použite, prosím, tento návod. Poslednú aktuálnu verziu návodu nájdete na

Orange TV stick UPOZORNENIE: Na nastavenie a použitie Orange TV sticku použite, prosím, tento návod. Poslednú aktuálnu verziu návodu nájdete na Orange TV stick UPOZORNENIE: Na nastavenie a použitie Orange TV sticku použite, prosím, tento návod. Poslednú aktuálnu verziu návodu nájdete na www.orange.sk/pomoc/televizia/stick. 1 Obsah balenia WPS/tlačidlo

Podrobnejšie

Microsoft Word - _project_preboxs_manuser_svk

Microsoft Word - _project_preboxs_manuser_svk NÁVOD NA POUŽITIE Pro-Ject Pre Box S Vážený milovník hudby, ďakujeme, že ste si zakúpili predzosilňovač PRO-JECT AUDIO. Pozorne si preštudujte túto príručku, aby ste mohli čo najlepšie využiť tento výrobok

Podrobnejšie

Microsoft Word - Navod Carneo Cyberbot SK.docx

Microsoft Word - Navod Carneo Cyberbot SK.docx Návod na obsluhu CARNEO Cyberbot WIFI SK Aplikáciu "CloudRover4" možete nájsť na Apple APP Store alebo Android Market. Môžete tiež oskenovať nasledujúci QR kód pre inštaláciu aplikácie. Používateľ Android

Podrobnejšie

Súhrnné špecifikácie

Súhrnné špecifikácie Dell Inspiron 560/570: Komplexné technické údaje Tento dokument ponúka informácie, ktoré by ste mohli potrebovať pri nastavovaní, aktualizovaní ovládačov a inovovaní počítača. POZNÁMKA: Ponuka sa môže

Podrobnejšie

DIAĽKOVÝ OVLÁDAČ PRE KLIMATIZÁCIU NÁVOD NA POUŽITIE SK NÁVOD NA POUŽITIE SLOVENČINA

DIAĽKOVÝ OVLÁDAČ PRE KLIMATIZÁCIU NÁVOD NA POUŽITIE SK NÁVOD NA POUŽITIE SLOVENČINA DIAĽKOVÝ OVLÁDAČ PRE KLIMATIZÁCIU NÁVOD NA POUŽITIE NÁVOD NA POUŽITIE SLOVENČINA OBSAH RÝCHLE SPUSTENIE RÝCHLE SPUSTENIE OBSAH 1. RÝCHLE SPUSTENIE 1 Rýchle spustenie 02 2 Displej 03 3 Tlačidlá 04 4 Obsluha

Podrobnejšie

Ako hrat Burlesque Queen V 1.4

Ako hrat Burlesque Queen V 1.4 Burlesque Queen je 5-valcový, multi-líniový výherný video prístroj. Hrať možno na dvadsaťjeden fixných herných líniách. Hráč sa tu stretne s rôznymi hernými prvkami ako bonusová hra, voľné spiny. Hra je

Podrobnejšie

Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na lokalite Otázky? Kontaktujte Philips SPA20 Príručka už

Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na lokalite   Otázky? Kontaktujte Philips SPA20 Príručka už Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na lokalite www.philips.com/welcome Otázky? Kontaktujte Philips SPA20 Príručka užívateľa Obsah 1 Dôležité 3 2 Upozornenie 4 3 Váš multimediálny

Podrobnejšie

Microsoft Word - Priloha_1.docx

Microsoft Word - Priloha_1.docx Obsah 1 Úvod... 1 2 Hlavné menu verejnej časti ITMS2014+... 1 3 Zoznam ŽoNFP na verejnej časti ITMS2014+... 2 3.1 Vyhľadávanie ŽoNFP... 2 3.2 Horná lišta zoznamu ŽoNFP... 2 3.3 Stĺpce zoznamu ŽoNFP...

Podrobnejšie

GB

GB POWLI300-301 3 4 2 5 1 6 7 8 Fig 1 Copyright 2009 VARO www.varo.com POWLI300: NABÍJATEĽNÝ SVETLOMET 1.000.000CD POWLI301: NABÍJATEĽNÝ SVETLOMET 2.000.000CD VAROVANIE! Tento návod a vńeobecné bezpeĉnostné

Podrobnejšie

_BDA_auna_AV2-H338_SurroundReceiver.indd

_BDA_auna_AV2-H338_SurroundReceiver.indd AV2-H338 5.1 Surround Receiver 10004932 www.auna-multimedia.com Vážený zákazník, gratulujeme Vám k zakúpeniu produktu. Prosím, dôkladne si prečítajte manuál a dbajte na nasledovné pokyny, aby sa zabránilo

Podrobnejšie

PowerPoint-Präsentation

PowerPoint-Präsentation Global Payment Plus - phototan Návod na prechod z USB tokenu na phototan Vážení užívatelia, tento návod Vás prevedie niekoľkými jednoduchými krokmi nutnými pre úspešný prechod z USB tokenu na phototan.

Podrobnejšie

Bez názvu-2

Bez názvu-2 NÁVOD NA POUŽITIE SPAL KIT Elektrické ovládanie okien 20 ÚVOD Aby bolo možné zariadenie nainštalovať do vášho vozidla, dbajte na to, aby boli splnené nasledovné podmienky: Odstráňte dvernú kľučku a dverný

Podrobnejšie

Digidown PDF

Digidown PDF Zariadenie na sťahovanie digitálnych tachografov Užívateľský návod Úvod Zariadenie Digidown sťahuje dáta z digitálnych tachografov (ďalej len VU = Vehicle unit = tachograf) od všetkých súčasných výrobcov.

Podrobnejšie

Používateľská príručka POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA Generátor XML dávok pre Informačný systém kontrolných známok z MS Excel šablóny Dátum: Verzia

Používateľská príručka POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA Generátor XML dávok pre Informačný systém kontrolných známok z MS Excel šablóny Dátum: Verzia Používateľská príručka POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA Generátor XML dávok pre Informačný systém kontrolných známok z MS Excel šablóny Dátum: 23.05.2017 Verzia aplikácie: 1.12 Strana 2 / 11 Zmenená funkcionalita

Podrobnejšie

Ako vymeniť tlmiče prednej nápravy na Suzuki Swift 3

Ako vymeniť tlmiče prednej nápravy na Suzuki Swift 3 Výmenu uskutočnite v nasledujúcom poradí: 1 Vymeňte zároveň oba tlmiče v rámci opravy vášho auta Suzuki Swift 3. 2 Zatiahnite páku ručnej brzdy. 3 Pod zadné kolesá umiestnite kliny. Uvoľnite upevňovacie

Podrobnejšie

Criss Cross je 3-valcový výherný prístroj, ktorý sa hrá až na 27 výherných líniách na všetkých pozíciách valcov. Hra je prístupná aj prostredníctvom m

Criss Cross je 3-valcový výherný prístroj, ktorý sa hrá až na 27 výherných líniách na všetkých pozíciách valcov. Hra je prístupná aj prostredníctvom m Criss Cross je 3-valcový výherný prístroj, ktorý sa hrá až na 27 výherných líniách na všetkých pozíciách valcov. Hra je prístupná aj prostredníctvom mobilnej verzie, pričom pravidlá hry, vklady a výhry

Podrobnejšie

Microsoft Word Gramofon.doc

Microsoft Word Gramofon.doc Obj. č.: 303951 www.conrad.sk USB Gramofón ROADSTAR TTL-8750 UCE USB 1 Bezpečnostné pokyny Výkričník v trojuholníku upozorňuje užívateľa na dôležité pokyny k používaniu a údržbe prístroja uvedené v tomto

Podrobnejšie

Microsoft Word an-01-sk-notebook_rozsirovacia_podlozka.doc

Microsoft Word an-01-sk-notebook_rozsirovacia_podlozka.doc Obj. č.: 871288 www.conrad.sk Mini-Notebook Upgrade Pad Účel použitia Do skrinky Upgrade Pad sa môže vsunúť pevný disk A 2.5"-SATA a opticky tenučká mechanika slimeline-ide-drive. Prepojenie sa robí cez

Podrobnejšie

Centrum vedecko-technických informácií, Odbor pre hodnotenie vedy, Oddelenie pre hodnotenie publikačnej činnosti Vyhľadávanie a práca so záznamami - C

Centrum vedecko-technických informácií, Odbor pre hodnotenie vedy, Oddelenie pre hodnotenie publikačnej činnosti Vyhľadávanie a práca so záznamami - C Centrum vedecko-technických informácií, Odbor pre hodnotenie vedy, Oddelenie pre hodnotenie publikačnej činnosti Vyhľadávanie a práca so záznamami - CREPČ 2 Manuál pre autorov (aktualizované dňa 18.3.2019)

Podrobnejšie

Užívateľský manuál diaľkového ovládania, pre televíznu službu Fiber TV so Set-top boxom Arris

Užívateľský manuál diaľkového ovládania, pre televíznu službu Fiber TV so Set-top boxom Arris Užívateľský manuál diaľkového ovládania, pre televíznu službu Fiber TV so Set-top boxom Arris 1 Popis diaľkového ovládania Obsah 1 Popis diaľkového ovládania 2 Prehľad funkcií diaľkového ovládania 2.1

Podrobnejšie

SLOVENSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA V BRATISLAVE Fakulta informatiky a informačných technológií STU Ústav počítačových systémov a sietí ZADANIE SEMESTRÁLNE

SLOVENSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA V BRATISLAVE Fakulta informatiky a informačných technológií STU Ústav počítačových systémov a sietí ZADANIE SEMESTRÁLNE Riešitelia: Bc. Michal Behúň Názov projektu: Napájací zdroj ovládaný cez sériové rozhranie počítača Navrhnite a zrealizujte zdroj napätia od 0 do 10 V ovládaný cez sériové rozhranie počítača na báze mikropočítača

Podrobnejšie

Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na SPA2100 Príručka užívateľa

Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na   SPA2100 Príručka užívateľa Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/welcome SPA2100 Príručka užívateľa Obsah 1 Bezpečnosť 2 Dôležité bezpečnostné pokyny 2 2 Upozornenie 2 Recyklácia

Podrobnejšie

_manual_sk

_manual_sk Návod na použitie SK INTELIGENTNÁ NABÍJAČKA IPC-7 4738890 - IPC-7 Ďakujeme Vám za prejavenú dôveru zakúpením výrobku značky FK technics. Tento návod Vás zoznámi s uvedeným výrobkom, jeho funkciami a správnou

Podrobnejšie

ŤAHÁK PRAKTICKÁ ČASŤ Prerekvizity: LINUX: WINDOWS: Inštalácia Oracle VirtualBoxu a vytvorenie virtuálneho stroja /návod nižšie/ Operačný system Window

ŤAHÁK PRAKTICKÁ ČASŤ Prerekvizity: LINUX: WINDOWS: Inštalácia Oracle VirtualBoxu a vytvorenie virtuálneho stroja /návod nižšie/ Operačný system Window ŤAHÁK PRAKTICKÁ ČASŤ Prerekvizity: LINUX: WINDOWS: Inštalácia Oracle VirtualBoxu a vytvorenie virtuálneho stroja /návod nižšie/ Operačný system Windows, na verzii nezáleží 1. Linux Návod na inštaláciu

Podrobnejšie