VZN obcianske obrady web

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "VZN obcianske obrady web"

Prepis

1 Všeobecné záväzné nariadenie Číslo: VZN 9/2012 Obec PODBREZOVÁ Výtlačok číslo: 1 v súlade s 4 ods. 3 písm. l) a 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov vydáva Všeobecne záväzné nariadenie obce Podbrezová o vykonaní občianskych obradov a slávností v obci Podbrezová a o odmeňovaní účinkujúcich Návrh tohto všeobecne záväzného nariadenia (ďalej len VZN) na pripomienkovanie podľa zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov: Vyvesený na úradnej tabuli obce dňa: Zverejnený na internetovej stránke obce dňa: Dátum začatia lehoty na pripomienkové konanie: Dátum ukončenia lehoty pripomienkového konania: Pripomienky zasielať: - písomne na adresu: Obecný úrad Podbrezová, Sládkovičova 76/6, Podbrezová - elektronicky na adresu: podbrezova@stonline.sk Vyhodnotenie pripomienok k návrhu VZN uskutočnené dňa: Schválené všeobecne záväzné nariadenie Prerokované na pracovnom stretnutí poslancov dňa: Na rokovaní OZ obce dňa: Vyhlásené vyvesením na úradnej tabuli obce dňa: VZN nadobúda účinnosť dňom:

2 VZN č. 9/2012 Obecné zastupiteľstvo obce Podbrezová v súlade s 4 odst. 1 a 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších vydáva Všeobecne záväzné nariadenie obce Podbrezová o vykonaní občianskych obradov a slávností v obci Podbrezová a o odmeňovaní účinkujúcich Článok č. 1 Úvodné ustanovenie 1. Obecné zastupiteľstvo v Podbrezovej (ďalej len OZ) v záujme zabezpečenia a dôstojného konania občianskych obradov a slávností pri významných životných udalostiach občanov týmto nariadením upravuje ich priebeh na území obce. 2. Toto nariadenie sa vzťahuje na: obrady uzavretia manželstva a rozlúčky so zosnulým, občianske slávnosti: uvítanie detí do života, životné jubileá, jubilejné sobáše, slávnosti pre starších občanov, príležitostné podujatia. 3. OZ poveruje stálu komisiu pre občianske záležitosti KPOZ (ďalej len komisia) organizovať a vykonávať pre občanov obrady a slávnosti, ktoré sa viažu na súkromné udalosti v živote občana a spoločenský život v obci. Článok č. 2 Organizačné zabezpečenie 1. Komisiu tvoria: predseda, matrikárka, referent kultúry, schválení sobášiaci, rečníci, recitátori, hudobníci, speváci a výtvarník. 2. V náplni práce predsedu komisie je organizačná činnosť obradov a slávností, určovanie termínov jednotlivých akcií, príprava a rozpis služieb, kontrola čerpania príslušnej kapitoly z rozpočtu obce v závislosti od výdavkov pre obrady, nákup darčekových predmetov a objednávanie kvetov na obrady a slávnosti. Je zodpovedný za kvalitu a úroveň jednotlivých obradov, čistotu a úpravu obradnej siene, jedenkrát ročne v marci predkladá výročnú správu o činnosti komisie. 3. Ďalší členovia komisie - sobášiaci, poverení poslanci OZ, recitátori, speváci, hudobníci, výtvarník, technik ozvučenia.

3 Článok č. 3 Organizovanie obradov 1. Obrady a slávnosti sú vykonávané v obradnej sieni obce. Manželstvo možno uzatvoriť aj na inom vhodnom mieste, ak bude dodržaná záruka zachovania dôstojnosti a slávnostného charakteru obradu a zároveň s tým súhlasí sobášiaci. Na výkone občianskych obradov a slávností sa podieľa starosta obce, poverení poslanci obecného zastupiteľstva a schválení členovia komisie. 2. Obrad sa riadi pokynmi vykonávateľa obradu alebo predsedu komisie. 3. Nerešpektovanie ceremoniálu alebo nedôstojné chovanie sú dôvodom na prerušenie obradu. Rozhodnutie je v právomoci vykonávateľa obradu, predsedu komisie resp. povereného člena komisie. 4. Dni pre obrady a slávnosti sú určené na piatky a soboty (sobáše, uvítania detí do života, slávnosti pre starších a iné), v čase od do hod. V piatok je možné vykonať obrad uzavretia manželstva a oslavu jubilejného sobáša, v čase od do hod. Na základe žiadosti snúbencov môže byť sobáš uzavretý aj mimo sobášnych hodín za poplatok, ktorý stanovuje zákon. Obrady a slávnosti sa nevykonávajú v dňoch, na ktoré pripadnú štátne sviatky. 5. Občianske pohreby sa riešia okamžite podľa momentálnej situácie. Článok č. 4 Priebeh obradov 1. Obrad uvítania do života a) Obrad uvítania detí organizuje komisia pre deti narodené rodičom s trvalým bydliskom v obci. b) Na obrad sú pozývaní rodičia písomnou pozvánkou, obrad uvítania sa vykonáva spoločne pre viacero rodičov (na základe žiadosti rodičov aj samostatne). c) Na obrade môže fotografovať aj súkromný fotograf a obrad môže byť snímaný aj na videozáznam, podmienkou je, aby tieto úkony nenarúšali chod obradu. 2. Obrad uzavretia manželstva a) Obrad uzavretia manželstva sa vykonáva podľa príslušných ustanovení Zákona NR SR č. 36/2005 Z. z. o rodine a doplnení niektorých zákonov. b) Za priebeh a vykonanie obradu uzavretia manželstva zodpovedá sobášiaci. c) Za správnosť a úplnosť dokladov zodpovedá matrikárka. d) Obrad uzavretia manželstva prebieha za účasti sobášiaceho a matrikárky. Ak si snúbenci želajú slávnostný obrad, tento je sprevádzaný hudobným sprievodom, recitáciou, príhovorom člena komisie.

4 e) Účinkovanie hostí na obrade je podmienené súhlasom sobášiaceho. f) Na obrade môže fotografovať aj súkromný fotograf a obrad môže byť snímaný aj na videozáznam, podmienkou je, aby tieto úkony nenarúšali chod obradu. Táto skutočnosť musí byť nahlásená vopred sobášiacemu, resp. matrikárke. V opačnom prípade môže sobášiaci obrad prerušiť. 3. Obrad rozlúčky so zosnulým a) Obrad organizuje predseda komisie, resp. poverený člen komisie. Akceptuje priania a požiadavky pozostalých. b) Na území obce sa obrady rozlúčky vykonávajú v Dome smútku V Podbrezovej a v Dome smútku v Lopeji. c) Za čistotu a poriadok v domoch smútku zodpovedajú ich správcovia. 4. Občianske slávnosti pre starších občanov a) Občianske slávnosti sa uskutočňujú na požiadanie samotných oslávencov resp. ich rodinných príslušníkov, spravidla starších ako 70 rokov a viac. b) Jubilantom, ktorí sa dožívajú 60 a viac rokov, (resp. okrúhleho výročia, od 90. rokov života každoročne) sa posielajú písomné blahoželania prostredníctvom pošty. c) Organizáciu jubilejných svadieb zabezpečuje komisia len na požiadanie manželov, resp. rodinných príslušníkov, ktorí sa dožívajú výročí: - strieborná svadba 25 rokov - zlatá svadba 50 rokov - diamantová svadba 60 rokov - perlová svadba 70 rokov. d) Na obrade môže fotografovať aj súkromný fotograf a obrad môže byť snímaný aj na videozáznam, podmienkou je, aby tieto úkony nenarúšali chod obradu. Táto skutočnosť musí byť nahlásená predsedovi komisie. 5. Príležitostné akcie Komisia zabezpečuje alebo sa spolupodieľa na príprave rôznych iných podujatí organizovaných obcou na základe požiadania starostu alebo obecného zastupiteľstva. Ide o tieto podujatia: - udelenie čestného občianstva obce, - prijatie významných návštev, osobností, predstaviteľov spoločenského, kultúrneho alebo športového života obce, - Jarná slávnosť sv. Juraja, Deň matiek, Deň detí, Mesiac úcty k starším, kladenie vencov k pamätníkom padlých a iné. 6. Počet účinkujúcich na obradoch a slávnostiach a) obrad uvítania detí do života a občianske slávnosti pre starších: rečník, recitátor, člen komisie druhý rečník, hudobník, speváci.

5 b) Obrad uzavretia manželstva: sobášiaci, matrikárka, recitátor, člen komisie druhý rečník, hudobník, speváci. c) Obrad rozlúčky so zosnulým: rečník, recitátor, technici ozvučenia, správca domu smútku. d) Príležitostné akcie: podľa rozhodnutia starostu alebo obecného zastupiteľstva. 7. Zaznamenávanie obradov Občianske obrady a slávnosti sa zaznamenávajú spravidla zápisom do Pamätnej knihy obce. Článok č. 5 Materiálne zabezpečenie obradov 1. Pri uskutočňovaní občianskych obradov a slávností poskytuje obec zo svojho rozpočtu účastníkom kvety a vecné darčeky nasledovne: a) uvítanie detí do života (darček, kvety) do 10,00, b) uzavretie manželstva (kvety) do 5,50, c) rozlúčka so zosnulým (kvety, veniec) do 6,00, d) životné jubileá, jubilejné sobáše (kvety, darček) od 10,00 do 16,00, e) životné jubileá (blahoželania zasielané poštou) f) príležitostné akcie (kvety) do 10,00, g) odmena pre účinkujúce deti 1,50 /1 dieťa. 2. Kvety pre obrad uzavretia manželstva zabezpečuje matrikárka. Kvety, pamiatkové predmety a darčeky pre ostatné obrady a slávnosti zabezpečuje predseda komisie. Článok č. 6 Poplatky za obrady 1. Poplatky za sobášny obrad upravuje Zákon NR SR č. 286/2012 Z. z. o správnych poplatkoch, ktorým sa mení a dopĺňa Zákon NR SR č. 145/1995 Z. z.. 2. V prípade, že si snúbenci želajú slávnostný obrad v sobotu a aspoň jeden z nich má trvalý pobyt v obci, obrad sa vykoná bezplatne. 3. Náklady na slávnostný sobášny obrad, keď ani jeden zo snúbencov nie je občanom obce Podbrezová, uhrádzajú si sami snúbenci, alebo obec, kde majú trvalý pobyt.

6 Článok č. 7 Odmeňovanie účinkujúcich na obradoch a slávnostiach 1. Z rozpočtu obce sa poskytujú finančné prostriedky na odmeny a príspevky na ošatenie. 2. Členom komisie, ktorí účinkujú na občianskych obradoch a slávnostiach patrí finančná odmena. Jej výšku a spôsob výplaty upravujú Zásady odmeňovania poslancov a volených orgánov obce Podbrezová, 7, ods. č. 5 a Matrikárke (prítomná na obrade uzavretia manželstva) sa poskytuje príspevok na ošatenie v súlade s Výnosom MV SR č /04291 o rozsahu a podmienkach poskytovania dotácií na úhradu nákladov preneseného výkonu štátnej správy na úseku matrík. 4. Matrikárke a kultúrnemu referentovi sa poskytuje náhradné voľno za účasť na obradoch a slávnostiach, ktoré sa konajú mimo ich pracovného času. 5. Paušálny príspevok na ošatenie účinkujúcich členov komisie sa poskytuje ročne za účasť minimálne na piatich obradoch a viac vo výške 50, Odmeny a príspevky na návrh predsedu komisie schvaľuje starosta obce. Článok č. 8 Záverečné ustanovenia 1. Toto všeobecne záväzné nariadenie č. 09/2012 schválilo Obecné zastupiteľstvo obce Podbrezová na svojom zasadnutí dňa uznesením č. 319/ Prijatím tohto nariadenia sa ruší Všeobecne záväzné nariadenie obce Podbrezová o vykonávaní občianskych obradov a slávností v obci Podbrezová a o odmeňovaní účinkujúcich zo dňa schválené uznesením č. 08/ Toto všeobecne záväzné nariadenie nadobúda účinnosť 15. dňom od jeho vyhlásenia. Mgr. Ladislav Kardhordó, v. r. starosta obce

OBEC BREZOVICA

OBEC BREZOVICA Obecné zastupiteľstvo v Klenovci podľa 6 ods.1 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov v y d á v a túto Smernicu Zboru pre občianske záležitosti obce Klenovec Článok

Podrobnejšie

Číslo: ~ ~ SMERNICA PRIMÁTORA MESTA LIPTOVSKÝ lo/2012/ino I... MIKULÁŠ Mesto Liptovský Mikuláš ZÁSADY ORGANIZOVANIA OBČiANSKYCH OBRADOV A RODINNÝCH SL

Číslo: ~ ~ SMERNICA PRIMÁTORA MESTA LIPTOVSKÝ lo/2012/ino I... MIKULÁŠ Mesto Liptovský Mikuláš ZÁSADY ORGANIZOVANIA OBČiANSKYCH OBRADOV A RODINNÝCH SL Číslo: ~ ~ SMERNICA PRIMÁTORA MESTA LIPTOVSKÝ lo/2012/ino I... MIKULÁŠ Mesto Liptovský Mikuláš ZÁSADY ORGANIZOVANIA OBČiANSKYCH OBRADOV A RODINNÝCH SLÁVNOSTí V MESTE LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ Vypracoval Nová smernica/dodatok

Podrobnejšie

šablona2

šablona2 Strana : 1/ 9 nahrádzajú: z 13.04. 2011, schválené Uznsením MsZ č. 25/2011 a Doplnok č. 1 k Zásadám odmeňovania účinkujúcich z 01.01. 2014, schválený Uznesením MsZ č. 100/2013 SCHVAĽOVACÍ LIST Titul, meno,

Podrobnejšie

MESTO PÚCHOV Počet strán: 6 Zásady odmeňovania účinkujúcich na občianskych obradoch a slávnostiach Zásady nadobúdajú platnosť dňom: Uznesen

MESTO PÚCHOV Počet strán: 6 Zásady odmeňovania účinkujúcich na občianskych obradoch a slávnostiach Zásady nadobúdajú platnosť dňom: Uznesen Zásady odmeňovania účinkujúcich na občianskych obradoch a slávnostiach Zásady nadobúdajú platnosť dňom: 13.04.2011 Uznesenie MsZ č.: 25/2011 Zásady nahrádzajú : Zásady z 22.2.2007 schválené Uznesením MsZ

Podrobnejšie

Všeobecné záväzné nariadenie Číslo: VZN 02/2013 Obec PODBREZOVÁ Výtlačok číslo: 4 v súlade s 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znen

Všeobecné záväzné nariadenie Číslo: VZN 02/2013 Obec PODBREZOVÁ Výtlačok číslo: 4 v súlade s 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znen Všeobecné záväzné nariadenie Číslo: VZN 02/2013 Obec PODBREZOVÁ Výtlačok číslo: 4 v súlade s 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov vydáva Všeobecne záväzné nariadenie

Podrobnejšie

1 ' Zásady činnosti Zboru pre občianske záležitosti pri Mestskom zastupiteľstve v Zlatých Moravciach SE 002/2019 Účinnosť: Zásady činnosti

1 ' Zásady činnosti Zboru pre občianske záležitosti pri Mestskom zastupiteľstve v Zlatých Moravciach SE 002/2019 Účinnosť: Zásady činnosti 1 ' Zásady činnosti Zboru pre občianske záležitosti pri Mestskom zastupiteľstve v Zlatých Moravciach SE 002/2019 Účinnosť: 01.04.2019 Zásady činnosti Zboru pre občianske záležitosti pri Mestskom zastupiteľstve

Podrobnejšie

Obec Ladice

Obec Ladice Obec Ladice Ladice 219, 951 77 Ladice N Á V R H Všeobecne záväzné nariadenie č. 4/2017 o určení výšky dotácie na prevádzku a mzdy na dieťa materskej školy a žiaka školských zariadení so sídlom na území

Podrobnejšie

OBEC JACOVCE Všeobecne záväzného nariadenia č. 8/2015 o ochrane ovzdušia pred znečisťujúcimi látkami a o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia malými z

OBEC JACOVCE Všeobecne záväzného nariadenia č. 8/2015 o ochrane ovzdušia pred znečisťujúcimi látkami a o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia malými z OBEC JACOVCE Všeobecne záväzného nariadenia č. 8/2015 o ochrane ovzdušia pred znečisťujúcimi látkami a o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia malými zdrojmi znečisťovania. Obecné zastupiteľstvo Obce Jacovce,

Podrobnejšie

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Križovany nad Dudváhom

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Križovany nad Dudváhom O B E C O S T R O V Všeobecne záväzné nariadenie č. 2/2019 o výške mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov škôl a školských zariadení na území obce Ostrov Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie Obce Helcmanovce č. 1/2017 o spôsobe použitia finančných prostriedkov na úpravu a obnovu rodinných pomerov dieťaťa Návrh

Všeobecne záväzné nariadenie Obce Helcmanovce č. 1/2017 o spôsobe použitia finančných prostriedkov na úpravu a obnovu rodinných pomerov dieťaťa Návrh Všeobecne záväzné nariadenie Obce Helcmanovce č. 1/2017 o spôsobe použitia finančných prostriedkov na úpravu a obnovu rodinných pomerov dieťaťa Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli obce dňa : 01.02.2017

Podrobnejšie

Pre rokovanie Mestského zastupiteľstva Mesta Dolný Kubín K bodu: Návrh VZN, ktorým sa ruší VZN Mesta Dolný Kubín č. 5/2013 o tvorbe a použití príspevk

Pre rokovanie Mestského zastupiteľstva Mesta Dolný Kubín K bodu: Návrh VZN, ktorým sa ruší VZN Mesta Dolný Kubín č. 5/2013 o tvorbe a použití príspevk Pre rokovanie Mestského zastupiteľstva Mesta Dolný Kubín K bodu: Návrh VZN, ktorým sa ruší VZN Mesta Dolný Kubín č. 5/2013 o tvorbe a použití príspevku na prevádzku, údržbu a opravy nájomných bytov vo

Podrobnejšie

OBEC JACOVCE Zmena č. 1 Všeobecne záväzného nariadenia č. 8/2015 o ochrane ovzdušia pred znečisťujúcimi látkami a o poplatkoch za znečisťovanie ovzduš

OBEC JACOVCE Zmena č. 1 Všeobecne záväzného nariadenia č. 8/2015 o ochrane ovzdušia pred znečisťujúcimi látkami a o poplatkoch za znečisťovanie ovzduš OBEC JACOVCE Zmena č. 1 Všeobecne záväzného nariadenia č. 8/2015 o ochrane ovzdušia pred znečisťujúcimi látkami a o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia malými zdrojmi znečisťovania. Obecné zastupiteľstvo

Podrobnejšie

Smernica O ÚHRADÁCH ZA POSKYTOVANÉ SLUŽBY A ÚKONY VYKONÁVANÉ OBCOU HRABUŠICE Smernica schválená uznesením číslo 629/6/2014 zo dňa

Smernica O ÚHRADÁCH ZA POSKYTOVANÉ SLUŽBY A ÚKONY VYKONÁVANÉ OBCOU HRABUŠICE Smernica schválená uznesením číslo 629/6/2014 zo dňa Smernica O ÚHRADÁCH ZA POSKYTOVANÉ SLUŽBY A ÚKONY VYKONÁVANÉ OBCOU HRABUŠICE Smernica schválená uznesením číslo 629/6/2014 zo dňa 16.6.2014 Obecné zastupiteľstvo v Hrabušiciach na základe ustanovenia 11,

Podrobnejšie

O udeľovaní čestného občianstva obce, obecných vyznamenaní a cien obce Santovka

O udeľovaní čestného občianstva obce, obecných vyznamenaní a cien obce Santovka Obec Santovka, Parková 2, 935 87 Santovka VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 3 / 2017 O UDEĽOVANÍ ČESTNÉHO O BČIANSTVA OBCE, OBECNÝCH VYZNAMENANÍ A CIEN OBCE SANTOVKA Obecné zastupiteľstvo Obce Santovka na

Podrobnejšie

Vzor VZN pre obce, ktoré majú verejnú kanalizáciu

Vzor VZN pre obce, ktoré majú verejnú kanalizáciu OBEC STREŽENICE VZN: 2/2015 Počet strán: 6 Strana: 1 Všeobecne záväzné nariadenie obce Streženice č. 2/2015 KTORÝM SA SCHVAĽUJE ZRIAĎOVACIA LISTINA DOBROVOĽNÉHO HASIČSKÉHO ZBORU OBCE STREŽENICE Toto VZN

Podrobnejšie

N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia č. 1/2018 o výške príspevku na čiastočnú úhradu nákladov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobno

N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia č. 1/2018 o výške príspevku na čiastočnú úhradu nákladov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobno N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia č. 1/2018 o výške príspevku na čiastočnú úhradu nákladov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti Obce Dražkovce Návrh tohto VZN zverejnený na pripomienkovanie

Podrobnejšie

Vzn SOP

Vzn SOP O B E C PRIEPASNÉ Všeobecne záväzné nariadenie č. 4/2019 o používaní a ochrane symbolov obce Priepasné a platenie úhrad za ich používanie Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli obce dňa : 11.01.2019 -

Podrobnejšie

Mesto Tornaľa

Mesto Tornaľa Všeobecne záväzné nariadenie Číslo: 10/2015 MESTO TORNAĽA Výtlačok číslo: 1 Všeobecne záväzné nariadenie č. 10/2015 o prenájme nebytových priestorov v meste Tornaľa Návrh tohto Všeobecne záväzného nariadenia

Podrobnejšie

O B E C P E T R O V A V E S Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2019 ktorým sa určuje spôsob a metodika poskytovania dotácií z rozpočtu Obce Petrova Ves

O B E C P E T R O V A V E S Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2019 ktorým sa určuje spôsob a metodika poskytovania dotácií z rozpočtu Obce Petrova Ves O B E C P E T R O V A V E S Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2019 ktorým sa určuje spôsob a metodika poskytovania dotácií z rozpočtu Obce Petrova Ves Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Petrova

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA Poprad č

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA Poprad č VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE ŠTRBA č.3/2006 O podmienkach, finančných príspevkoch a spôsobe realizácie opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately Obecné zastupiteľstvo obce Štrba,

Podrobnejšie

Mesto Tornaľa

Mesto Tornaľa Všeobecne záväzné nariadenie Číslo: 10/2016 MESTO TORNAĽA Výtlačok číslo: 1 Všeobecne záväzné nariadenie č. 10/2016 o prenájme nebytových priestorov na území mesta Tornaľa vo vlastníctve Mesta Tornaľa

Podrobnejšie

Navrh-VZN-2019 o výške príspevkov v školách a školských zariadeniach

Navrh-VZN-2019 o výške príspevkov v školách a školských zariadeniach M E S T O N O V É Z Á M K Y Všeobecne záväzné nariadenie mesta Nové Zámky č..../2019 o výške príspevkov v školách a školských zariadeniach Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli mesta dňa : 26.04.2019

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo v Nemčiciach na základe ust

Obecné zastupiteľstvo v Nemčiciach na základe ust Všeobecne záväzné nariadenie č. 8/2011 o úhradách za poskytované služby obcou Podhoroď Obecné zastupiteľstvo v Podhorodi (ďalej len OcZ) sa v zmysle 6 ods. 1, 4 ods. 3 písm. e), f) g) a i) a 11 ods. 4

Podrobnejšie

OBEC J A S E N I E Všeobecne záväzné nariadenie obce Jasenie č. 7/2018 o dani z nehnuteľností, dani za psa, dani za nevýherné hracie prístroje na kale

OBEC J A S E N I E Všeobecne záväzné nariadenie obce Jasenie č. 7/2018 o dani z nehnuteľností, dani za psa, dani za nevýherné hracie prístroje na kale OBEC J A S E N I E Všeobecne záväzné nariadenie obce Jasenie č. 7/2018 o dani z nehnuteľností, dani za psa, dani za nevýherné hracie prístroje na kalendárny rok 2019 Návrh všeobecne záväzného nariadenia

Podrobnejšie

Uznesenie č. 1/ zo 7. zasadnutia OZ Palárikovo dňa K návrhu na zriadenie mandátovej, návrhovej a volebnej komisie: Obecné zastupiteľst

Uznesenie č. 1/ zo 7. zasadnutia OZ Palárikovo dňa K návrhu na zriadenie mandátovej, návrhovej a volebnej komisie: Obecné zastupiteľst Uznesenie č. 1/190627 K návrhu na zriadenie mandátovej, návrhovej a volebnej komisie: C1) z r i a ď u j e Návrhovú komisiu v zložení poslancov: Marek Zálešák, poslanec OZ predseda, Mgr. Mário Rudinský,

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Stará Turá č. 7/2017 Nar. o poskytovaní jednorazového finančného príspevku pre narodené dieťa Mestské zastupiteľstv

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Stará Turá č. 7/2017 Nar. o poskytovaní jednorazového finančného príspevku pre narodené dieťa Mestské zastupiteľstv Všeobecne záväzné nariadenie mesta Stará Turá č. 7/2017 Nar. o poskytovaní jednorazového finančného príspevku pre narodené dieťa Mestské zastupiteľstvo v Starej Turej na svojom zasadnutí dňa 14.12.2017,

Podrobnejšie

Obec Devičany na základe samosprávnej pôsobnosti podľa článku 67 a 68 Ústavy Slovenskej republiky a podľa 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990 Zb. o

Obec Devičany na základe samosprávnej pôsobnosti podľa článku 67 a 68 Ústavy Slovenskej republiky a podľa 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990 Zb. o Obec Devičany na základe samosprávnej pôsobnosti podľa článku 67 a 68 Ústavy Slovenskej republiky a podľa 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov vydáva

Podrobnejšie

O B E C B R O D S K É VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 98/2019 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Brodské Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli ob

O B E C B R O D S K É VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 98/2019 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Brodské Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli ob O B E C B R O D S K É VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 98/2019 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Brodské Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli obce dňa : 28.2.2019 - zverejnený na elektronickej úradnej

Podrobnejšie

MESTO KEŽMAROK Všeobecne záväzné nariadenie mesta Kežmarok č. 1/2006 o finančných príspevkoch a iných opatreniach sociálnoprávnej ochrany detí a sociá

MESTO KEŽMAROK Všeobecne záväzné nariadenie mesta Kežmarok č. 1/2006 o finančných príspevkoch a iných opatreniach sociálnoprávnej ochrany detí a sociá MESTO KEŽMAROK Všeobecne záväzné nariadenie mesta Kežmarok č. 1/2006 o finančných príspevkoch a iných opatreniach sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately Mestské zastupiteľstvo v Kežmarku, na

Podrobnejšie

vzn_2011_2

vzn_2011_2 Obecné zastupiteľstvo v Kálnici na základe ustanovenia 6 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a ustanovenia 10 ods. 2 písm. b) zákona NR SR č. 607/2003 Z. z. o Štátnom

Podrobnejšie

Obec Horný Pial Z á s a d y poskytovania niektorých služieb Obcou Horný Pial č. 1/2013

Obec Horný Pial Z á s a d y poskytovania niektorých služieb Obcou Horný Pial č. 1/2013 Obec Horný Pial Z á s a d y poskytovania niektorých služieb Obcou Horný Pial č. 1/2013 Obecné zastupiteľstvo v Hornom Piale v súlade s ustanoveniami 4 ods. 3 a 11 ods. 4 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom

Podrobnejšie

Uznesenie č. 1/2019 zo zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Lúčky prijaté na rokovaní dňa 26. februára 2019 v Lúčkach K bodu č. 2 Obecné zastupiteľ

Uznesenie č. 1/2019 zo zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Lúčky prijaté na rokovaní dňa 26. februára 2019 v Lúčkach K bodu č. 2 Obecné zastupiteľ Uznesenie č. 1/2019 zo zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Lúčky prijaté na rokovaní dňa K bodu č. 2 Schvaľuje program zasadnutia OZ zo dňa 26.2.2019 tak, ako bolo predložené. Za 5 Anton Holička, Peter

Podrobnejšie

VZN 3_2017_ úhrada nákladov Školských zariadení_final

VZN 3_2017_ úhrada nákladov Školských zariadení_final Všeobecne záväzné nariadenie Obce Krpeľany č. 3/2017 o výške príspevku na čiastočnú úhradu nákladov škôl a školských zariadení na území Obce Krpeľany Návrh vyvesený na úradnej tabuli obce: 08.08.2017 Návrh

Podrobnejšie

Uznesenie č.120/2017 z 21. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Dedina Mládeže konaného dňa 11. augusta 2017 K programovému bodu č.1 Otvorenie Obecné za

Uznesenie č.120/2017 z 21. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Dedina Mládeže konaného dňa 11. augusta 2017 K programovému bodu č.1 Otvorenie Obecné za Uznesenie č.120/2017 K programovému bodu č.1 Otvorenie A. Schvaľuje 1. Program rokovania podľa pozvánky, zverejnený na úradnej tabuli a na webovom sídle obce www.obecdedinamladeze.sk dňa 08. augusta 2017.

Podrobnejšie

M E S T O Ž I A R N A D H R O N O M Návrh Všeobecne záväzné nariadenie č. /2013 o podmienkach poskytovania dotácií z rozpočtu mesta Žiar nad Hronom Sc

M E S T O Ž I A R N A D H R O N O M Návrh Všeobecne záväzné nariadenie č. /2013 o podmienkach poskytovania dotácií z rozpočtu mesta Žiar nad Hronom Sc M E S T O Ž I A R N A D H R O N O M Návrh Všeobecne záväzné nariadenie č. /2013 o podmienkach poskytovania dotácií z rozpočtu mesta Žiar nad Hronom Schválené uznesením Mestského zastupiteľstva Žiar nad

Podrobnejšie

VZN 4_2016

VZN 4_2016 Návrh VZN vyvesený na pripomienkovanie občanom: 26.8. 2016 Návrh VZN zvesený: 14. 9. 2016 s pripomienkami VZN schválené: Obecným zastupiteľstvom v Pukanci dňa 14. septembra 2016 VZN vyvesené na úradnej

Podrobnejšie

Vyvesené dňa: 27

Vyvesené dňa: 27 MESTO ILAVA Mierové námestie 16/31, 019 01 Ilava Všeobecne záväzné nariadenie č. 2/2018 o podmienkach poskytovania dotácie z rozpočtu mesta Obdržia: Sekretariát primátora Prednosta Právnik Referát podateľne

Podrobnejšie

Obec Žabokreky nad Nitrou podľa ustanovenia 6 ods.1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a 72 ods. 2 zákona č.448/20

Obec Žabokreky nad Nitrou podľa ustanovenia 6 ods.1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a 72 ods. 2 zákona č.448/20 Obec Žabokreky nad Nitrou podľa ustanovenia 6 ods.1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a 72 ods. 2 zákona č.448/2008 Z.z. o sociálnych službách (ďalej len zákon o sociálnych

Podrobnejšie

OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO V ŠENKVICIACH Dňa: číslo: 12. Por. č.: 12. Návrh VZN Obce Šenkvice o vyhradení miesta a ustanovení podmienok na umies

OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO V ŠENKVICIACH Dňa: číslo: 12. Por. č.: 12. Návrh VZN Obce Šenkvice o vyhradení miesta a ustanovení podmienok na umies OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO V ŠENKVICIACH Dňa: 29.06.2017 číslo: 12. Por. č.: 12. Návrh VZN Obce Šenkvice o vyhradení miesta a ustanovení podmienok na umiestňovanie volebných plagátov na verejných priestranstvách

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo vo VýĊapoch – Opatovciach na základe § 12 ods

Obecné zastupiteľstvo vo VýĊapoch – Opatovciach na základe  § 12 ods Obecné zastupiteľstvo v Alekšinciach na základe 12 ods.12 zák. SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov v y d á v a tento R O K O V A C Í P O R I A D O K Obecného zastupiteľstva

Podrobnejšie

Výpis uznesení zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Súľov-Hradná, zo dňa v KD Hradná Obecné zastupiteľstvo v Súľove-Hradnej prijalo

Výpis uznesení zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Súľov-Hradná, zo dňa v KD Hradná Obecné zastupiteľstvo v Súľove-Hradnej prijalo Výpis uznesení zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Súľov-Hradná, zo dňa 08. 02. 2019 v KD Hradná Obecné zastupiteľstvo v Súľove-Hradnej prijalo dňa 08. februára 2019 nasledovné uznesenia: Uznesenie

Podrobnejšie

VZN 4_2011

VZN 4_2011 Všeobecne záväzné nariadenie č. 4/2011 Mesta Spišská Stará Ves o menších obecných službách organizovaných mestom Spišská Stará Ves Mesto Spišská Stará Ves (ďalej len mesto ) v zmysle 6 ods. 1 v spojení

Podrobnejšie

VZN 2/2017 vyvesené na úradnej tabuli v obci Hrašné dňa VZN 2/2017 schválené dňa: uznesením č. 117 Schválené VZN 2/2017 vyvesené

VZN 2/2017 vyvesené na úradnej tabuli v obci Hrašné dňa VZN 2/2017 schválené dňa: uznesením č. 117 Schválené VZN 2/2017 vyvesené VZN 2/2017 vyvesené na úradnej tabuli v obci Hrašné dňa 10.02.2017 VZN 2/2017 schválené dňa: 01.03.2017 uznesením č. 117 Schválené VZN 2/2017 vyvesené dňa: 01.03.2017 Účinnosť VZN dňom: 15.03.2017 VŠEOBECNE

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce OBEC PREDAJNÁ Námestie Juraja Pejku č. 67, 976 63 Predajná, obecpredajna@stonline.sk tel. 048/6192119, fax: 048/6192 345 V súlade s 4 ods. 3 písm. h) 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení

Podrobnejšie

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Hranovnica dňa: Lehota na pripomienkovanie návrhu: VZN po schválení vyvesené na úrad

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Hranovnica dňa: Lehota na pripomienkovanie návrhu: VZN po schválení vyvesené na úrad Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Hranovnica dňa: 11.10.2016 Lehota na pripomienkovanie návrhu: 21.10.2016 VZN po schválení vyvesené na úradnej tabuli v obci Hranovnica dňa: 31.10.2016 VZN nadobúda

Podrobnejšie

MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Mestskú radu v Žiline Číslo materiálu: /2016 K bodu programu NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA O UR

MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Mestskú radu v Žiline Číslo materiálu: /2016 K bodu programu NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA O UR MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Mestskú radu v Žiline Číslo materiálu: /2016 K bodu programu NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA O URČENÍ MIESTA A ČASU ZÁPISU DIEŤAŤA NA PLNENIE POVINNEJ

Podrobnejšie

MESTO TRNAVA MESTSKÝ ÚRAD V TRNAVE NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA predkladaný na rokovanie mestského zastupiteľstva ktorým sa mení a dopĺňa VZN

MESTO TRNAVA MESTSKÝ ÚRAD V TRNAVE NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA predkladaný na rokovanie mestského zastupiteľstva ktorým sa mení a dopĺňa VZN MESTO TRNAVA MESTSKÝ ÚRAD V TRNAVE NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA predkladaný na rokovanie mestského zastupiteľstva ktorým sa mení a dopĺňa VZN č. 401 na vykonanie niektorých ustanovení zákona o

Podrobnejšie

VZN nadobúda účinnosť dňa: Mestské zastupiteľstvo v Snine na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 68 Ústavy Slovenskej republiky,

VZN nadobúda účinnosť dňa: Mestské zastupiteľstvo v Snine na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 68 Ústavy Slovenskej republiky, VZN nadobúda účinnosť dňa: 14. 03. 2014 Mestské zastupiteľstvo v Snine na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 68 Ústavy Slovenskej republiky, v zmysle 4 ods. 1 a ods. 3 písm. p), 6 a 11 ods. 4

Podrobnejšie

VZN 12017_financovanie skolstva_navrh

VZN 12017_financovanie skolstva_navrh V Š E O B E C N E Z Á V Ä Z N É N A R I A D E N I E Obce Litava č. 1/2017 o financovaní originálnych kompetencií Obce Litava na úseku školstva Návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) Vyvesený na úradnej

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN Obec Tulčík doc

Microsoft Word - VZN Obec Tulčík doc Obec Tulčík v zmysle 6 ods. 2 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, 6 ods. 12 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení

Podrobnejšie

U Z N E S E N I E č. 47/03/2018 zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva č. 3/2018 Obce Demänovská Dolina zo dňa Obecné zastupiteľstvo v Demän

U Z N E S E N I E č. 47/03/2018 zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva č. 3/2018 Obce Demänovská Dolina zo dňa Obecné zastupiteľstvo v Demän U Z N E S E N I E č. 47/03/2018 Berie na vedomie určenie Volí 1) Marianny Magurovej za zapisovateľku zápisnice OZ č. 03/2018. 2) Tibora Kočtúcha a Andreja Prevuzňáka za overovateľov zápisnice OZ č. 03/2018.

Podrobnejšie

Obec Šarišské Michaľany

Obec Šarišské Michaľany OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO OBCE ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY U Z N E S E N I A z XVIII. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Šarišských Michaľanoch Číslo: Obsah uznesenia: XVIII-1/2016 k Schváleniu programu zasadnutia

Podrobnejšie

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli :

Návrh VZN vyvesený  na  úradnej  tabuli : OBEC IVANKA PRI NITRE Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2013 O podrobnostiach financovania a určení dotácie na mzdy a prevádzku škôl a školských zariadení v zriadovateľskej pôsobnosti Obce Ivanka pri Nitre

Podrobnejšie

Rokovací poriadok komisií Mestského zastupiteľstva v Trenčíne - schválený Mestským zastupiteľstvom v Trenčíne dňa uznesením č. 155 bod 1c),

Rokovací poriadok komisií Mestského zastupiteľstva v Trenčíne - schválený Mestským zastupiteľstvom v Trenčíne dňa uznesením č. 155 bod 1c), Rokovací poriadok komisií Mestského zastupiteľstva v Trenčíne - schválený Mestským zastupiteľstvom v Trenčíne dňa 27.10.2003 uznesením č. 155 bod 1c), účinnosť: 27.10.2003 - novelizácia: schválená Mestským

Podrobnejšie

Obecné zastup iteľstvo v Parchovanoch na základe 6 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov

Obecné zastup iteľstvo v Parchovanoch na základe 6 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov Obecné zastup iteľstvo v Parchovanoch na základe 6 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov vydáva VŠEOBECNÉ ZÁVÄZNÉ NARIADENIE Obce Parchovany

Podrobnejšie

VZN_otváracie hodiny pl

VZN_otváracie hodiny pl Všeobecne záväzné nariadenie 3/2016 OBCE KRPEĽANY o určení pravidiel času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území obce Krpeľany Dátum účinnosti: Meno funkcia podpis vypracoval Mgr. Jaroslav

Podrobnejšie

PRE ZASADNUTIE MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA V ŽIARI NAD HRONOM DŇA K BODU: 4 ) VZN o poskytovaní finančných príspevkov na vykonávanie opatrení

PRE ZASADNUTIE MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA V ŽIARI NAD HRONOM DŇA K BODU: 4 ) VZN o poskytovaní finančných príspevkov na vykonávanie opatrení PRE ZASADNUTIE MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA V ŽIARI NAD HRONOM DŇA 07.03.2019 K BODU: 4 ) VZN o poskytovaní finančných príspevkov na vykonávanie opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately MATERIÁL

Podrobnejšie

Microsoft Word - zápisnica z 8. riadneho OZ

Microsoft Word - zápisnica z 8. riadneho OZ Zápisnica z 8. riadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Beluji, zo dňa 17. 12. 2018 Prítomní poslanci: podľa prezenčnej listiny Prítomní občania: podľa prezenčnej listiny Program: podľa pozvánky Úvodné

Podrobnejšie

PREHĽAD o priebehu hlasovania OZ v Liešťanoch, ktoré sa konalo dňa 10. decembra 2015 Meno a priezvisko

PREHĽAD o priebehu hlasovania OZ v Liešťanoch, ktoré sa konalo dňa 10. decembra 2015 Meno a priezvisko PREHĽAD o priebehu hlasovania OZ v Liešťanoch, ktoré sa konalo dňa 10. decembra 2015 Meno a priezvisko 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 Štefan Cvíčela / B / B / / B / B / B 0 / / B / Mgr.

Podrobnejšie

OS VZN č účinné od

OS  VZN č účinné od Všeobecne záväzné nariadenie Obce Kolárovice č. 1/2012 o podmienkach poskytovania opatrovateľskej služby, o spôsobe a výške úhrady za opatrovateľskú službu Obecné zastupiteľstvo Kolárovice na základe ustanovenia

Podrobnejšie

VZN - Prevádzkový poriadok pohrebiska a domu smútku

VZN - Prevádzkový poriadok pohrebiska a domu smútku OBEC KLENOVEC Všeobecne záväzné nariadenie obce Klenovec číslo 6/2012 Prevádzkový poriadok pohrebiska a Domu smútku obce Klenovec Prevádzkový poriadok pohrebiska (cintorína a domu smútku) obce Klenovec

Podrobnejšie

O B E C M A L Č I C E V Š E O B E C N E ZÁ V Ä Z N É N A R I A D E N I E Č. 1/2019 O podmienkach prevádzkovania malých zdrojov znečisťovania ovzdušia

O B E C M A L Č I C E V Š E O B E C N E ZÁ V Ä Z N É N A R I A D E N I E Č. 1/2019 O podmienkach prevádzkovania malých zdrojov znečisťovania ovzdušia O B E C M A L Č I C E V Š E O B E C N E ZÁ V Ä Z N É N A R I A D E N I E Č. 1/2019 O podmienkach prevádzkovania malých zdrojov znečisťovania ovzdušia na území obce Malčice a o poplatkoch za znečisťovanie

Podrobnejšie

Obec Koválov, Koválov č. 216 Všeobecne záväzné nariadenie Obce Koválov č. 10 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Vyvesené dňa: Zvesené dň

Obec Koválov, Koválov č. 216 Všeobecne záväzné nariadenie Obce Koválov č. 10 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Vyvesené dňa: Zvesené dň Obec Koválov, Koválov č. 216 Všeobecne záväzné nariadenie Obce Koválov č. 10 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Vyvesené dňa: 16.12.2015 Zvesené dňa: Pavol Kuba starosta obce Obecné zastupiteľstvo v

Podrobnejšie

Zápisnica z

Zápisnica z Z á p i s n i c a zo 4. riadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Lukáčovce, ktoré sa konalo dňa 22.8. 2018 V Lukáčovciach 27.8.2018 Zápisnica zo 4. riadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva,

Podrobnejšie

Obec Dulovce v súlade s ustanovením § 6 ods

Obec Dulovce v súlade s ustanovením § 6 ods OBEC Dulovce N á v r h VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DULOVCE č. /2018 o dani z nehnuteľností na kalendárny rok 2019 Návrh VZN obec Dulovce č. /2018 o dani z nehnuteľností na kalendárny rok 2019 vyvesený:

Podrobnejšie

Microsoft Word vzn - o poradovníku na byty.doc

Microsoft Word vzn - o poradovníku na byty.doc MESTO NOVÉ MESTO NAD VÁHOM Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Nové Mesto nad Váhom č. 4/1999-VZN PRAVIDLÁ,PODĽA KTORÝCH MESTO ZOSTAVUJE PORADIE UCHÁDZAČOV O BYT Jún 1999 Mestské zastupiteľstvo mesta Nové

Podrobnejšie

Uznesenie č z verejného zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Ďanovej konaného dňa 22. júna Obecné zastupiteľstvo v Ďanovej v zmysle 12

Uznesenie č z verejného zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Ďanovej konaného dňa 22. júna Obecné zastupiteľstvo v Ďanovej v zmysle 12 Uznesenie č. 11-2018 1. Obecné zastupiteľstvo schvaľuje návrhovú komisiu v zložení: Mgr. Milan Taraba, Bronislava Bukvová Uznesenie č. 12-2018 1. Obecné zastupiteľstvo schvaľuje overovateľov zápisnice

Podrobnejšie

Microsoft Word - Zápisnica OZ december 2017

Microsoft Word - Zápisnica OZ december 2017 ZÁPISNICA z 17. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Novosade, ktoré sa uskutočnilo dňa 14.12.2017 o 17:00 hod. v zasadačke obecného úradu v Novosade Prítomní: Mgr. Jozef Jastrab, starosta obce Poslanci:

Podrobnejšie

OBEC MOJTÍN

OBEC  MOJTÍN ZÁPISNICA č. 3/2012 z rokovania OZ v Mojtíne, dňa 28. júna 2012 o 17:00 hod. v zasadacej miestnosti Obecného úradu Mojtín Prítomní: podľa prezenčnej listiny Program: 1.) Otvorenie 2.) Určenie zapisovateľa

Podrobnejšie

M E S T O N O V É M E S T O N A D V Á H O M Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Nové Mesto nad Váhom č. 4/ 2010 o zásadách volebnej kampane pre voľby d

M E S T O N O V É M E S T O N A D V Á H O M Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Nové Mesto nad Váhom č. 4/ 2010 o zásadách volebnej kampane pre voľby d M E S T O N O V É M E S T O N A D V Á H O M Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Nové Mesto nad Váhom č. 4/ 2010 o zásadách volebnej kampane pre voľby do orgánov samosprávy obcí dňa 27.novembra 2010 v podmienkach

Podrobnejšie

U Z N E S E N I A

U Z N E S E N I A U Z N E S E N I A z riadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Dolnej Súči konaného dňa 26.2.2015 K bodu č.3 Informácia o plnení uznesení z 33/2014, 1/2015 a 2/2015 zasadnutia OZ Uznesenie č.16-oz/2015

Podrobnejšie

MATERIÁL NA ROKOVANIE KOMISIE ŠKOLSTVA A ŠPORTU

MATERIÁL NA ROKOVANIE KOMISIE ŠKOLSTVA A ŠPORTU Ž I L I N S K Ý S A M O S P R Á V N Y K R A J Číslo materiálu: 6-11/145/2015 Dátum predloženia: 6. júl 2015 Materiál na rokovanie zastupiteľstva Návrh Všeobecne záväzné nariadenie Žilinského samosprávneho

Podrobnejšie

VZN o príspevkoch v školách na zverejnenie

VZN o príspevkoch v školách na zverejnenie N á v r h VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA NOVÁ BAŇA č..../2019 zo dňa 17.6.2019 o príspevkoch na čiastočnú úhradu nákladov v školách, v školských výchovno-vzdelávacích zariadeniach a v školských jedálňach

Podrobnejšie

Uzn0110.pdf

Uzn0110.pdf Uznesenie z prvého ustanovujúceho zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Kolárove dňa 20.12.2010 č. 1/2010 k výsledkom volieb do orgánov samosprávy mesta Kolárovo A./ berie na vedomie 1. výsledky volieb

Podrobnejšie

VZN dotacie

VZN dotacie Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Hranovnica dňa: 9. februára 2012 VZN vyvesené na úradnej tabuli v obci Hranovnica dňa: VZN zvesené z úradnej tabule dňa: VZN nadobúda účinnosť: Obec na základe

Podrobnejšie

OBEC K a ľ a v a, okres Spišská Nová Ves Z Á P I S N I C A z II. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Kaľave konaného dňa Prítomní poslanci

OBEC K a ľ a v a, okres Spišská Nová Ves Z Á P I S N I C A z II. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Kaľave konaného dňa Prítomní poslanci OBEC K a ľ a v a, okres Spišská Nová Ves Z Á P I S N I C A z II. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Kaľave konaného dňa 27.12.2018 Prítomní poslanci: 4 Podľa priloženej prezenčnej listiny. K bodu 1 Starosta

Podrobnejšie

Microsoft Word - Zápisnica _ _

Microsoft Word - Zápisnica _ _ Zápisnica z 2. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Obce Lenartov, konaného dňa 21.12.2018 Prítomní: Starostka obce: Ing. Jana Bľandová, MBA, starostka obce Poslanci: Ján Bortník, Ján Beňa, Dana Chomjaková,

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE KOBYLY O PODMIENKACH NA UMIESTŇOVANIE VOLEBNÝCH PLAGÁTOV A ĎALŠÍCH NOSIČOV VOLEBNÝCH INFORMÁCIÍ NA VEREJNOM PRIESTRA

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE KOBYLY O PODMIENKACH NA UMIESTŇOVANIE VOLEBNÝCH PLAGÁTOV A ĎALŠÍCH NOSIČOV VOLEBNÝCH INFORMÁCIÍ NA VEREJNOM PRIESTRA VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE KOBYLY O PODMIENKACH NA UMIESTŇOVANIE VOLEBNÝCH PLAGÁTOV A ĎALŠÍCH NOSIČOV VOLEBNÝCH INFORMÁCIÍ NA VEREJNOM KOBYLY Obec Kobyly, v súlade s ustanovením 4 odsek 5 písmeno

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Poprad č. 1/2011 o poskytovaní dotácií z rozpočtu Mesta Poprad Mesto Poprad na základe ustanovenia 6 ods. 1 zákona

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Poprad č. 1/2011 o poskytovaní dotácií z rozpočtu Mesta Poprad Mesto Poprad na základe ustanovenia 6 ods. 1 zákona Všeobecne záväzné nariadenie mesta Poprad č. 1/2011 o poskytovaní dotácií z rozpočtu Mesta Poprad Mesto Poprad na základe ustanovenia 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie Obce Krasňany č. 2/2009 o podmienkach poskytovania opatrovateľskej služby, o spôsobe a výške úhrady za opatrovateľskú slu

Všeobecne záväzné nariadenie Obce Krasňany č. 2/2009 o podmienkach poskytovania opatrovateľskej služby, o spôsobe a výške úhrady za opatrovateľskú slu Všeobecne záväzné nariadenie Obce Krasňany č. 2/2009 o podmienkach poskytovania opatrovateľskej služby, o spôsobe a výške úhrady za opatrovateľskú službu a donášku stravy Obecné zastupiteľstvo v Krasňanoch

Podrobnejšie

návrh vzn o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia

návrh vzn o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia O B E C SNEŽNICA Návrh všeobecne záväzného nariadenia č. 3/2018 o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli obce dňa : 01.06.2018 - zverejnený na internetovej adrese

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie

Všeobecne záväzné nariadenie Obecné zastupiteľstvo v Štvrtku na Ostrove v súlade s ustanovením 11, ods. 4, písm. g, zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov sa uznieslo na tomto všeobecne záväznom

Podrobnejšie

MZ_VZN

MZ_VZN MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa 25. 9. a 26. 9. 2013 Návrh všeobecne záväzného nariadenia hlavného

Podrobnejšie

Zápisnica

Zápisnica Zápisnica zo zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Malatíny, konaného dňa 19.10.2016 v kancelárii obecného úradu o 16,00 hod.. Prítomní: podľa prezenčnej listiny Počet poslancov : 5 Počet prítomných

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie obec Pravenec č..../2014 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach na území obce Pravene

Všeobecne záväzné nariadenie obec Pravenec č..../2014 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach na území obce Pravene Všeobecne záväzné nariadenie obec Pravenec č..../2014 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach na území obce Pravenec Obec Pravenec na základe originálnej pôsobnosti podľa

Podrobnejšie

O poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia malými zdrojmi na území obce Santovka

O poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia malými zdrojmi na území obce Santovka Obec Santovka, Parková 2, 935 87 Santovka VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 2 / 2017 O POPLATKOCH ZA ZNEČIS ŤOVANIE OVZDUŠIA MAL ÝMI ZDROJMI NA ÚZEMÍ OBC E SANTOVKA Obecné zastupiteľstvo obce Santovka vo

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN o čase predaja dobré

Microsoft Word - VZN o čase predaja dobré Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2011 o podnikateľskej činnosti a určení pravidiel času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území obce Trenčianska Turná Návrh VZN vyvesený na informačnej tabuli

Podrobnejšie

Microsoft Word - Smernica_poplatky_010112

Microsoft Word - Smernica_poplatky_010112 OBEC BRESTOVEC VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE Č. 4/2016 O ÚHRADÁCH ZA POSKYTOVANÉ SLUŽBY A VYKONANÉ ÚKONY OBCOU BRESTOVEC A ZA PRENÁJOM PRIESTOROV BUDOV A PRENÁJOM ZARIADENÍ Návrh VZN vyvesený na úradnej

Podrobnejšie

OBEC DOLNÝ PIAL VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DOLNÝ PIAL č. 2/2019 o škole a školských zariadeniach v obci Dolný Pial VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE

OBEC DOLNÝ PIAL VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DOLNÝ PIAL č. 2/2019 o škole a školských zariadeniach v obci Dolný Pial VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBEC DOLNÝ PIAL VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DOLNÝ PIAL č. 2/2019 o škole a školských zariadeniach v obci Dolný Pial VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DOLNÝ PIAL č. 2/2019 bolo zverejnené podľa 6

Podrobnejšie

Microsoft Word - Rokovaci poriadok OZ - JK

Microsoft Word - Rokovaci poriadok OZ - JK Návrh Rokovací poriadok Obecného zastupiteľstva v Litmanovej Obecné zastupiteľstvo v Litmanovej v súlade s 12 ods. 12 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov vydáva ROKOVACÍ

Podrobnejšie

Dôvodová správa Mesto určuje a mení názvy ulíc a iných verejných priestranstiev v zmysle zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorš

Dôvodová správa Mesto určuje a mení názvy ulíc a iných verejných priestranstiev v zmysle zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorš Dôvodová správa Mesto určuje a mení názvy ulíc a iných verejných priestranstiev v zmysle zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov. V súlade s 2b sú názvy určované všeobecne

Podrobnejšie

1-2011_najomne_byty

1-2011_najomne_byty Mesto Dunajská Streda v súlade s 6 zákona SNR č.369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších prepisov v spojení s 8 ods.4 písm. b) zákona NR SR č. 607/2003 Z. z. o Štátnom fonde rozvoja bývania v

Podrobnejšie

VZN č. 2/2018 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Obec Spišský Hrhov podľa ustanovenia 4 ods. 3 písm. h) a 6 ods. 1 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 3

VZN č. 2/2018 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Obec Spišský Hrhov podľa ustanovenia 4 ods. 3 písm. h) a 6 ods. 1 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 3 VZN č. 2/2018 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Obec Spišský Hrhov podľa ustanovenia 4 ods. 3 písm. h) a 6 ods. 1 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v z.n.p. a podľa ustanovenia

Podrobnejšie

Vyvesené dňa Zvesené dňa... Mgr. Milan FRIČ starosta obce OBEC LIPTOVSKÉ SLIAČE DODATOK Č. 4/2018 k VZN č. 2/2014 o poskytovaní sociálnych

Vyvesené dňa Zvesené dňa... Mgr. Milan FRIČ starosta obce OBEC LIPTOVSKÉ SLIAČE DODATOK Č. 4/2018 k VZN č. 2/2014 o poskytovaní sociálnych Vyvesené dňa 12.12.2018 Zvesené dňa... Mgr. Milan FRIČ starosta obce OBEC LIPTOVSKÉ SLIAČE DODATOK Č. 4/2018 k VZN č. 2/2014 o poskytovaní sociálnych služieb, o spôsobe a výške úhrady za sociálne služby

Podrobnejšie

Obecný úrad P o l i a n k a

Obecný úrad  P o l i a n k a O b e c P o l i a n k a 907 01 Polianka Z á p i s n i c a napísaná z ustanovujúceho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Polianke konaného dňa 10.08.2018 Prítomní členovia: Pavol Kňazský, starosta obce

Podrobnejšie