ABSCHNITT

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "ABSCHNITT"

Prepis

1 STRANA 1/5 JÚL 2016 PAGE 1/5 JULY 2016 DPH pri službách vzťahujúcich sa na nehnuteľnosť VAT on services connected with DPH PRI SLUŽBÁCH VZŤAHUJÚCICH SA NA NEHNUTEĽNOSŤ V tomto vydaní Mailing BMBLeitner sme pre Vás pripravili súhrn ustanovení, ktoré prinesie Vykonávacie nariadenie Rady EÚ č. 1042/2013 v oblasti uplatňovania sa na nehnuteľnosť s účinnosťou od Zákon o dani z pridanej hodnoty ustanovuje, že miestom dodania služby vzťahujúcej je miesto, kde sa táto nehnuteľnosť nachádza. Tento štát má potom právo predmetnú transakciu zdaniť. Služby, ktoré sú považované za služby vzťahujúce, však nie sú v zákone vymenované vyčerpávajúco. Jednotlivé členské štáty navyše vykladajú rozsah týchto služieb rôzne, a preto pri cezhraničnom poskytovaní služieb dochádza k prípadom dvojitého zdanenia resp. dvojitého nezdanenia. Vykonávacie nariadenie nariaďuje jednotný prístup krajín EÚ k danej problematike. Kvôli rozdielnosti prístupov jednotlivých členských krajín je od jeho schválenia v roku 2013 jeho účinnosť nastavená od Dôvodom je dostatok času pre jednotlivé členské krajiny na prípravu. Len pripomenieme, že Nariadenie má právnu silu zákona a na rozdiel od smernice nemusí byť implementované do národných právnych predpisov. VAT ON SERVICES CONNECTED WITH IMMOVABLE PROPERTY In this issue of Mailing BMBLeitner you can find a summary of the provisions introduced by the Council Implementing Regulation (EU) No. 1042/2013 in the field of VAT treatment of property, which enters into force on 01/01/2017. The Value Added Tax Act stipulates that the place of supply of services connected with is the place where this property is located. Accordingly, the relevant state has the right to tax the transaction in question. However, the law does not exhaustedly enumerate the services considered to fall under services connected with. Moreover, particular Member States interpret the scope of these services differently. Consequently, cross-border supply of services may result either in double taxation or in double non-taxation. The Implementing Regulation prescribes a uniform approach of EU Member States to this issue. Due to the different approaches of the particular Member States, the Regulation adopted in 2013 will enter into force as late as on 01/01/2017. The reason is to give the Member States sufficient time for preparation. Please note that regulations are binding legislative acts and unlike directives, they do not need to be transposed into national law.

2 STRANA 2/5 JÚL 2016 PAGE 2/5 JULY 2016 Slovenská republika ustanovenia nariadenia v súčasnosti už aplikuje a výklad 16 ods. 1 zákona o DPH je prijatým Metodickým pokynom k uplatneniu DPH pri službách vzťahujúcich v súlade so znením Nariadenia. Pre úplnosť dopĺňame, že Európska komisia vydala v októbri 2015 Vysvetlivky týkajúce sa miesta dodania služieb spojených s nehnuteľnosťou. Tieto vysvetlivky síce nie sú právne záväzné, ich texty však môžu pomôcť daňovníkom ako aj zamestnancom finančnej správy pri interpretácii rôznych druhov služieb spojených s nehnuteľnosťou. Cieľom nariadenia je: definovať pojem nehnuteľný majetok, definovať pojem dostatočná súvislosť s nehnuteľným majetkom, príkladne uviesť druhy služieb, ktoré s nehnuteľným majetkom dostatočne úzko súvisia a zasa, ktoré s ním dostatočne nesúvisia. Prvýkrát sa v európskom DPH práve objavuje definícia pojmu nehnuteľný majetok. Podľa nariadenia ide o nehnuteľný majetok okrem iného v prípade: konštrukcií, ktoré nemožno jednoducho rozobrať a premiestniť, inštalovaných častí, ktoré tvoria neoddeliteľnú súčasť stavby, inštalovaných zariadení alebo prístrojov trvalo namontovaných k stavbe, ktoré nemožno premiestniť bez zničenia či úpravy stavby. Služby spojené s nehnuteľnosťou sú iba tie služby, ktoré dostatočne priamo s nehnuteľnosťou súvisia. At present, Slovakia already applies the provisions of the Regulation and the interpretation of section 16 (1) of the VAT Act has been adopted in form of a guidance note on VAT treatment of property in compliance with the wording of the Regulation. For the sake of completeness we would like to add that in October 2015, the European Commission issued Explanatory notes on EU VAT place of supply rules on services connected with. Even though these explanatory notes are not legally binding, their wording may help taxpayers as well as tax administration employees to interpret various types of property. The Regulation aims to: define the concept of immovable property; define the term sufficiently direct connection with ; name examples of types of services which have and which do not have a sufficiently direct connection with. For the first time, the EU VAT law defines the concept of. According to the Regulation, immovable property includes, inter alia, the following: any construction which cannot be easily dismantled or moved; any item that has been installed and makes up an integral part of a construction; any equipment or machine permanently installed in a construction which cannot be moved without destroying or altering the construction. Services connected with immovable property include solely the services which have a sufficiently direct connection with.

3 STRANA 3/5 JÚL 2016 PAGE 3/5 JULY 2016 Služby dostatočne priamo súvisia s nehnuteľným majetkom, ak sú od neho odvodené, daný majetok tvorí základnú súčasť služby a pre jej poskytnutie je hlavný a nevyhnutný. Taktiež dostatočný priamy súvis služieb s nehnuteľným majetkom je v prípade, keď sú na ňom poskytované alebo naň zamerané a ich cieľom je jeho právna alebo fyzická zmena. Nariadenie príkladmo uvádza služby, ktoré je potrebné považovať za služby spojené s nehnuteľnosťou. I keď zoznam nie je vyčerpávajúci, popisuje druhy služieb, ktoré sa často vyskytujú a kde vznikali najčastejšie interpretačné nejasnosti. Zároveň Vysvetlivky dopĺňajú jednotlivé body z Nariadenia detailnejším komentárom. Služby projektantov Za služby spojené s nehnuteľnosťou sa považuje vypracovanie projektu, ak je projekt vypracovaný pre konkrétnu nehnuteľnosť, bez ohľadu na to, či sa projekt bude realizovať. Ak sa jedná iba o všeobecné projektovanie stavieb, ktoré zatiaľ nemajú určené miesto, nejedná sa o služby spojené s nehnuteľnosťou. Služby znalcov, obchodníkov, právnikov Podľa tohto pravidla sa budú posudzovať aj služby znalcov, obchodníkov, právnikov ako oceňovanie (konkrétnej), sprostredkovanie predaja a prenájmu, právne služby spojené s právami ku konkrétnej. Services shall be regarded as having a sufficiently direct connection with if they are derived from that property and if that property makes up a constituent element which is central to and essential for the services supplied. Further, a sufficiently direct connection with is present if the services are provided to or directed towards an, having as their object the legal or physical alteration of that property. The Regulation gives examples of services to be regarded as services connected with. Even though the list is not exhaustive, it describes the types of services supplied regularly and those where interpretation problems occurred most often. Moreover, the explanatory notes provide more detailed comments on particular expressions used in the Regulation. Services of architects Services to be regarded as services connected with include drawing up of plans for a building designated for a particular plot of land regardless of whether or not the building is erected. If the plans are designed only generally and not for a particular plot of land, such services shall not fall under property. Services of experts, traders, lawyers This rule applies also to the services of experts, traders and lawyers such as the valuation of (particular) immovable property, intermediation in the sale or letting and legal services relating to the rights to a particular.

4 STRANA 4/5 JÚL 2016 PAGE 4/5 JULY 2016 Skladovanie tovaru Pri skladovacích službách nariadenie rozlišuje, či sa nájomcovi dáva k dispozícii konkrétna časť do výlučného užívania, alebo ide o služby týkajúce sa skladovaného tovaru. Ostatné služby Dozor na stavbe, jej upratovanie, stráženie a následné spravovanie je služba úzko spojená s nehnuteľnosťou. Poskytnutie zamestnancov Nariadenie vymedzuje, že poskytnutie zamestnancov je možné považovať za službu spojenú s nehnuteľnosťou len v prípade, ak poskytovateľ zamestnancov prevzal aj zodpovednosť za vykonanie samotnej práce služby, teda nie len za pridelenie personálu. Storage of goods With respect to the storage of goods the Regulation differentiates whether a specific part of the is assigned for the exclusive use by the customer or whether the services are connected with the goods stored. Other services On site supervision, cleaning, security services as well as the subsequent property management services are considered to be services directly connected with. Provision of staff The Regulation specifies that the provision of staff may be regarded as property only if the provider of employees has assumed responsibility also for the execution of the particular work service not just for the assignment of staff. Za služby úzko súvisiace s nehnuteľnosťou sa nepovažujú reklamné služby, i keď by sa pri ich poskytovaní používala nehnuteľnosť, služby agentúr cestovného ruchu, poskytovanie miesta na stánok na veľtrhoch, ak sú poskytované aj vedľajšie služby. Taktiež sem nebudú patriť služby spravovania portfólia investícií do nehnuteľného majetku a niektoré právne služby. Services having a sufficiently direct connection with do not include advertising (even if it involves the use of ), services of travel agents, provision of a stand location at a fair or exhibition together with other related services, portfolio management of investments in real estate and some legal services.

5 STRANA 5/5 JÚL 2016 PAGE 5/5 JULY 2016 Výsledkom prijatia Nariadenia je jednotné definovanie pojmov, a teda zjednotenie výkladu vo všetkých členských krajinách EÚ. To bude mať pozitívny dopad na mieru právnej istoty, a teda aj na výšku rizika pri plánovaní transakcií. V každom prípade odporúčame preveriť Vami vykonávané transakcie či už v SR alebo v inej krajine EÚ, a tým zabezpečiť správny postup v budúcnosti. The adoption of the Regulation has resulted in a uniform definition of terms and thus in a uniform interpretation in all EU Member States. This will have a positive impact on the level of legal certainty, and, consequently, on the level of risk associated with transaction planning. In any case we recommend analysing the transactions you plan to perform both in Slovakia and other EU Member States and thus ensuring a correct future treatment. Autori/Authors: Anna Fábryová Partner Martin Štieber Tax Services ISSUED BY BMB Leitner Zámocká Bratislava T F M office@bmbleitner.sk Informácie uvedené v tomto materiáli sú iba informatívnej povahy. Aj keď zostavovaniu tohto materiálu bola venovaná profesionálna pozornosť, spoločnosť BMB Leitner neprijíma žiadnu zodpovednosť za prípadné chyby či nepresnosti, ani nezodpovedá za žiadne škody vzniknuté na základe spoliehania sa na tieto informácie. V každom prípade odporúčame vyžiadať si pre konkrétnu problematiku odbornú radu. This material is for information purposes only. Although it was prepared with due professional care, the firm BMB Leitner will not be held liable for any errors or inaccuracies, nor will it be held liable for any damage sustained as a result of reliance on this information. In any case, we advise you to seek professional advice for a particular issue.

ABSCHNITT

ABSCHNITT STRANA 1/5 AUGUST 2015 PAGE 1/5 AUGUST 2015 ZAUJÍMAVÉ PRÍPADY Z EURÓPSKEHO SÚDNEHO DVORA V tomto vydaní Mailing BMB Leitner by sme Vás chceli informovať o zaujímavých rozsudkoch Európskeho súdneho dvora,

Podrobnejšie

ABSCHNITT

ABSCHNITT STRANA 1/6 MAREC 2016 PAGE 1/6 MARCH 2016 AKÉ NOVINKY PRINÁŠA NOVÁ COLNÁ LEGISLATÍVA? Od 1.5.2016 vstúpi do platnosti nový Colný kódex Únie, ktorý prinesie rozsiahlu reformu v súčasnosti platného colného

Podrobnejšie

ABSCHNITT

ABSCHNITT STRANA 1/6 APRÍL 2015 PAGE 1/6 APRIL 2015 Nový sankčný systém daňového New system of sanctions in the VYŠŠIE SANKCIE A ZMENY V DANIACH V tomto vydaní Mailing BMB Leitner by sme Vás chceli informovať o

Podrobnejšie

TD2220-1_UG_SLO.pdf

TD2220-1_UG_SLO.pdf TD2220 LCD displej Návod na obsluhu Model No. VS14833 Informácie týkajúce sa TCO Congratulations! This display is designed for both you and the planet! label. This ensures that your display is designed,

Podrobnejšie

TD2340-1_UG_SLO.pdf

TD2340-1_UG_SLO.pdf TD2340 LCD displej Návod na obsluhu Model No. VS15023 Informácie týkajúce sa TCO Congratulations! This display is designed for both you and the planet! label. This ensures that your display is designed,

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2017 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2017 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2017 Vyhlásené: 26. 5. 2017 Časová verzia predpisu účinná od: 26. 5.2017 Obsah dokumentu je právne záväzný. 118 OZNÁMENIE Ministerstva zahraničných vecí a európskych

Podrobnejšie

MergedFile

MergedFile EN 1504-7: 2006 VYHLÁSENIE O PARAMETROCH PODĽA PRÍLOHY III NARIADENIA (EÚ) č. 574/2014 SikaTop Armatec - 110 Epocem č. 1 JEDINEČNÝ IDENTIFIKAČNÝ KÓD TYPU VÝROBKU: 2 ZAMÝŠĽANÉ POUŽITIE/POUŽITIA: Protikorózna

Podrobnejšie

ABSCHNITT

ABSCHNITT STRANA 1/6 MAREC 2017 PAGE 1/6 MARCH 2017 Criminal offences committed by legal PRÁVNE NOVINKY V tomto vydaní Mailing BMB Leitner by sme Vás chceli informovať o v súčasnosti platnom zákone č. 91/2016 Z.

Podrobnejšie

Možnosti hybridného cloudu v podmienkach slovenského egovernmentu Jozef Šuran, SAP Slovensko IDEME 2017

Možnosti hybridného cloudu v podmienkach slovenského egovernmentu Jozef Šuran, SAP Slovensko IDEME 2017 Možnosti hybridného cloudu v podmienkach slovenského egovernmentu Jozef Šuran, SAP Slovensko IDEME 2017 Prečo chcieť vo verejnej správe cloud? Veci sa menia Rýchlosť Inovácie Kapitálové výdavky IT znalosti

Podrobnejšie

ABSCHNITT

ABSCHNITT STRANA 1/6 JANUÁR PAGE 1/6 JANUARY ZMENY V DANIACH V KOCKE Rok 2015 bol opäť bohatý na zmeny v daňovej legislatíve, o ktorých sme Vás priebežne informovali. V tomto Mailingu prinášame ich stručné zhrnutie.

Podrobnejšie

EN 934-2:2009+A1:2012 VYHLÁSENIE O PARAMETROCH PODĽA PRÍLOHY III NARIADENIA (EÚ) č. 305/2011 Sika Viscocrete Ultra č JEDINEČNÝ IDENTI

EN 934-2:2009+A1:2012 VYHLÁSENIE O PARAMETROCH PODĽA PRÍLOHY III NARIADENIA (EÚ) č. 305/2011 Sika Viscocrete Ultra č JEDINEČNÝ IDENTI VYHLÁSENIE O PARAMETROCH PODĽA PRÍLOHY III NARIADENIA (EÚ) č. 305/2011 č. 1 JEDINEČNÝ IDENTIFIKAČNÝ KÓD TYPU VÝROBKU: 2 ZAMÝŠĽANÉ POUŽITIE/POUŽITIA: Prísada do betónu redukujúca obsah vody/ superplastifikačná

Podrobnejšie

untitled

untitled Smart Connect sk Návod na obsluhu 2 Schweiz / EU 25 Monate Garantiebedingungen 25 mois conditions de garantie 25 months warranty conditions sk Návod na obsluhu JURA Smart Connect... 4 International guarantee

Podrobnejšie

MergedFile

MergedFile VYHLÁSENIE O PARAMETROCH č. 1 JEDINEČNÝ IDENTIFIKAČNÝ KÓD TYPU VÝROBKU: 2 ZAMÝŠĽANÉ POUŽITIE/POUŽITIA: 3 VÝROBCA: Sika Schweiz AG Tüffenwies 16-22 8048 Zurich www.sika.ch 4 SPLNOMOCNENÝ ZÁSTUPCA: 5 SYSTÉM(-Y)

Podrobnejšie

PREHĽAD TRHU NOVÝCH BYTOV NEW APARTMENTS MARKET OVERVIEW

PREHĽAD TRHU NOVÝCH BYTOV NEW APARTMENTS MARKET OVERVIEW PREHĽAD TRHU NOVÝCH BYTOV NEW APARTMENTS MARKET OVERVIEW TRH S NOVÝMI BYTMI V BRATISLAVE NEW APARTMENTS MARKET Na dopyte po nových bytoch v projektoch sa zobrazuje niekoľko faktorov. Malá ponuka, vysoké

Podrobnejšie

Vuquest 3320g Quick Start Guide

Vuquest 3320g Quick Start Guide Vuquest 3320g Skener na snímanie plochy s káblom na pripojenie Príručka pre rýchly štart 3320-SK-QS Rev A 5/16 Poznámka: Čo sa týka čistenia vášho zariadenia, pozrite si používateľskú príručku, kde nájdete

Podrobnejšie

Microsoft Word - 01.doc

Microsoft Word - 01.doc 1/2 Translation for European Union / European Parliament from English into Slovak (target language) Following is the Source text in English: EUROPEAN PARLIAMT 2004 2009 Committee on Employment and Social

Podrobnejšie

Work programme – čo to je a ako ho ovplyvním?

Work programme – čo to je a ako ho ovplyvním? Work programme čo to je a ako ho ovplyvním? Peter Lobotka Delegát SR do výboru pre NMP+B Work programme čo to je a ako ho ovplyvním? Work programme čo to je a ako ho ovplyvním? 1. Stanem sa európskym komisárom

Podrobnejšie

untitled

untitled LED Recessed Mounted Emergency Luminaire C.LEDLUX-V / MULTILED-V Modern design recessed LED non-maintained (NM), maintained (M) or centralised (C) emergency lighting with smooth legend illumination for

Podrobnejšie

Microsoft Word - SK_BMW Privacy Statement_bilingual.DOCX

Microsoft Word - SK_BMW Privacy Statement_bilingual.DOCX Zásady ochrany osobných údajov pre Platformu pre nábor pracovníkov Privacy Policy for the Recruitment Platform S nasledujúcimi informáciami by sme vám chceli poskytnúť prehľad o spracúvaní Vašich osobných

Podrobnejšie

Xenon XP 1950g Quick Start Guide, Slovak

Xenon XP 1950g Quick Start Guide, Slovak Xenon XP 1950g Kabelový snímací skener oblasti zobrazení Príručka na rýchle spustenie 1950-SK-QS-01 Rev A 07/19 Model agentúry: 1950 Poznámka: Pokyny na čistenie zariadenia nájdete v používateľskej príručke.

Podrobnejšie

Zmluva o nájme a Zmluva o dodávke a distribúcii elektrickej energie č. NZ/BTSMARK/xxx/xxx/2011

Zmluva o nájme a Zmluva o dodávke a distribúcii elektrickej energie č. NZ/BTSMARK/xxx/xxx/2011 Príloha č. 4 Všeobecné obchodné podmienky letiskovej spoločnosti Letisko M. R. Štefánika Airport Bratislava, a.s. (BTS), týkajúce sa prenájmu reklamných plôch a pozemkov na neinvestičnú výstavbu Článok

Podrobnejšie

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH č SK 1. Jedi eč ý ide tifikač ý k d typu výro ku: Zarážacia kotva fischer EA II 2. )a ýšľa é použitie/použitia: Produkt

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH č SK 1. Jedi eč ý ide tifikač ý k d typu výro ku: Zarážacia kotva fischer EA II 2. )a ýšľa é použitie/použitia: Produkt VYHLÁSENIE O PARAMETROCH č. 0044 SK 1. Jedi eč ý ide tifikač ý k d typu výro ku: Zarážacia kotva fischer EA II 2. )a ýšľa é použitie/použitia: Produkt O eľová kotva pre použitie v betóne k upev e iu ľahký

Podrobnejšie

Xenon XP 1950h Quick Start Guide, Slovak

Xenon XP 1950h Quick Start Guide, Slovak Xenon XP 1950h Káblový snímací skener oblasti zobrazenia pre zdravotníctvo Príručka na rýchle spustenie 1950HC-SK-QS-01 Rev A 07/19 Model agentúry: 1950 Poznámka: Pokyny na čistenie zariadenia nájdete

Podrobnejšie

PREHĽAD TRHU NOVÝCH BYTOV NEW APARTMENTS MARKET OVERVIEW

PREHĽAD TRHU NOVÝCH BYTOV NEW APARTMENTS MARKET OVERVIEW PREHĽAD TRHU NOVÝCH BYTOV NEW APARTMENTS MARKET OVERVIEW TRH S NOVÝMI BYTMI V BRATISLAVE Q1 2019 NEW APARTMENTS MARKET Q1 2019 Do ponuky pribudlo menej bytov ako sa predalo, celkovo je ponuka cca 20% pod

Podrobnejšie

Informácia zasielaná občanom štátov EÚ

Informácia zasielaná občanom štátov EÚ Voľby do Európskeho parlamentu na území Slovenskej republiky I nformá ci e p re volič a I Dátum a čas konania volieb Voľby do Európskeho parlamentu na území Slovenskej republiky sa konajú v sobotu 25.

Podrobnejšie

Marek Balog

Marek Balog KATEGORIZÁCIA ÚČTOVNÝCH JEDNOTIEK PO NOVELIZÁCII ZÁKONA O ÚČTOVNÍCTVE A JEJ DÔSLEDKY Úvod Novela zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon o účtovníctve ), ktorá

Podrobnejšie

Číslo dodatku / Amendment No. : / 01 Dodatok č. 1 k Zmluve o prístupe a podmienkach účasti na krátkodobom cezhraničnom trhu s elektrinou /

Číslo dodatku / Amendment No. : / 01 Dodatok č. 1 k Zmluve o prístupe a podmienkach účasti na krátkodobom cezhraničnom trhu s elektrinou / Číslo dodatku / Amendment No. : 2014-13-... / 01 Dodatok č. 1 k Zmluve o prístupe a podmienkach účasti na krátkodobom cezhraničnom trhu s elektrinou / Amendment No. 1 to the Agreement on the Access to

Podrobnejšie

PREHĽAD TRHU NOVÝCH BYTOV NEW APARTMENTS MARKET OVERVIEW

PREHĽAD TRHU NOVÝCH BYTOV NEW APARTMENTS MARKET OVERVIEW PREHĽAD TRHU NOVÝCH BYTOV NEW APARTMENTS MARKET OVERVIEW TRH S NOVÝMI BYTMI V BRATISLAVE Q2 2019 NEW APARTMENTS MARKET Q2 2019 Nedostatočná ponuka a rastúce náklady naďalej podporujú rast cien rozostavaných

Podrobnejšie

P153_sk.pmd

P153_sk.pmd Class B Radio Frequency Federal Communications Commission Radio Frequency Interference Statement Warning: Note: This equipment has been found to comply with the limits for a Class B digital device, pursuant

Podrobnejšie

Prehľad trhu s novými bytmi New Apartments Market Overview Br atisl ava V roku 2013 rástla ponuka aj dopyt, priemerná cena sa takmer nezmenila.

Prehľad trhu s novými bytmi New Apartments Market Overview Br atisl ava V roku 2013 rástla ponuka aj dopyt, priemerná cena sa takmer nezmenila. Prehľad trhu s novými bytmi New Apartments Market Overview Br atisl ava 2 13 V roku 213 rástla ponuka aj dopyt, priemerná cena sa takmer nezmenila. Ponuku už z dvoch tretín tvoria rozostavané byty, dopyt

Podrobnejšie

untitled

untitled IP65 LED Surface Mounted Emergency Luminaire C.NORMALUX-LED / MULTINORMA-LED ALSO FOR HEIGH CEILING >4m AJ PRE VYSOKÉ STROPY >4m 180 180 90 90 90 90 0 C0-C180 0 C90-C270 Equisite solid design surface mounted

Podrobnejšie

EC design examination certificate in accordance with Annex II, Section 4 of Directive 93/42/EEC As a notified body of the European Union (Reg. No. 012

EC design examination certificate in accordance with Annex II, Section 4 of Directive 93/42/EEC As a notified body of the European Union (Reg. No. 012 EC design examination certificate in accordance with Annex II, Section 4 of Directive 93/42/EEC As a notified body of the European Union (Reg. No. 0124) DEKRA Certification GmbH hereby certifies fo r the

Podrobnejšie

Príloha č

Príloha č strana 1/8 Príloha č.1 k potvrdeniu o notifikácii Annex No.1 to the Confirmation of Notification Rozsah notifikácie Scope of Notification Slovenský metrologický ústav Identifikačné číslo: 1781 Identification

Podrobnejšie

Blood Glucose Monitoring System Copyright Ascensia Diabetes Care Holdings AG. All rights reserved. diabetes.ascensia.com

Blood Glucose Monitoring System Copyright Ascensia Diabetes Care Holdings AG. All rights reserved. diabetes.ascensia.com Vytváranie plánov pripomienok meraní s CONTOUR DIABETES aplikáciou Zmeny v liečbe, diéte alebo cvičení konzultujte vždy vopred s Vašim lekárom. Plán pripomienok meraní Vám pomáha optimalizovať monitoring

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - Horniaček_Prezentácia_Transferové oceňovanie

Microsoft PowerPoint - Horniaček_Prezentácia_Transferové oceňovanie Rozšírenie pravidiel transferového oceňovania na vzťahy medzi tuzemskými závislými osobami od 1.1.2015 - základný právny rámec po novele ZDP č. 333/2014 Z. z., príp. 253/2015 Z. z. 1 Transferové oceňovanie

Podrobnejšie

Vyhlásenie o parametroch Vydanie: 04/2013 Identifikačné č Verzia č. 1 Sigunit -L93 AF EN VYHLÁSENIE O PARAMETR

Vyhlásenie o parametroch Vydanie: 04/2013 Identifikačné č Verzia č. 1 Sigunit -L93 AF EN VYHLÁSENIE O PARAMETR Vydanie: 04/2013 Identifikačné č. 02 14 01 01 100 0 000105 Verzia č. 1 Sigunit -L93 AF EN 934-5 10 2116 VYHLÁSENIE O PARAMETROCH Sigunit -L93 AF 02 14 01 01 100 0 000105 1095 1. Typ výrobku: Jedinečný

Podrobnejšie

Princípy tvorby softvéru Programovacie paradigmy

Princípy tvorby softvéru   Programovacie paradigmy Princípy tvorby softvéru lukotka@dcs.fmph.uniba.sk www.dcs.fmph.uniba.sk/~lukotka M-255 PTS - ƒo to je programovacia paradigma A programming paradigm is a style, or way, of programming. Paradigm can also

Podrobnejšie

SLOVAKIAN - Marking Scheme 2013

SLOVAKIAN - Marking Scheme 2013 Coimisiún na Scrúduithe Stáit State Examinations Commission Leaving Certificate 2013 Marking Scheme Slovakian Higher Level Note to teachers and students on the use of published marking schemes Marking

Podrobnejšie

sec pdf (original)

sec pdf  (original) FLATLUX / MULTIFLAT 180 180 0 C0-C180 0 C90-C270 Powerful modern design recessed non-maintained (NM), maintained (M) or centralised (C) emergency lighting fixture with perfect light distribution for all

Podrobnejšie

hrnciarovce_2017_brozura_SK.indd

hrnciarovce_2017_brozura_SK.indd OB JAV EURÓPU 2-3/09/2 017 r e v o c Dis 4.0 E P O EUR NITRIANSKE HRNČIAROVCE Príhovor Vážení priatelia, občania, partneri, Projekt Discover Europe 4.0 bol štvrtým pokračovaním objavovania Európy a posilňovania

Podrobnejšie

Microsoft Word - visegrad_2011_aug.doc

Microsoft Word - visegrad_2011_aug.doc www.waterpolo.sk www.visegradfund.org 8. ročník vodnopólového turnaju pre olympijské nádeje 2012 Višegrádsky pohár 2011 The 8 th water polo-tournament of the Olympic-youngsters 2012 VISEGRAD CUP 2011 Bratislava,

Podrobnejšie

Microsoft Word - HANDZAK.DOC

Microsoft Word - HANDZAK.DOC HODNOTENIE BÚROK NA VÝCHODNOM SLOVENSKU V 24. JÚNA 2000 A 8. JÚLA 2000 EVALUATION OF THUNDERSTORMS IN THE EAST SLOVAKIA ON JUNE 24 TH AND JULY 8 TH, 2000, Š. Slovak Hydrometeorological! " Telephone: (++421

Podrobnejšie

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH č SK 1. Jedi eč ý ide tifikač ý k d typu výro ku: fischer skrutka do betónu ULTRACUT FBS II 2. )a ýšľa é použitie/použi

VYHLÁSENIE O PARAMETROCH č SK 1. Jedi eč ý ide tifikač ý k d typu výro ku: fischer skrutka do betónu ULTRACUT FBS II 2. )a ýšľa é použitie/použi VYHLÁSENIE O PARAMETROCH č. 0078 SK 1. Jedi eč ý ide tifikač ý k d typu výro ku: fischer skrutka do betónu ULTRACUT FBS II 2. )a ýšľa é použitie/použitia: Produkt O eľová kotva pre použitie v et e k upev

Podrobnejšie

NEWSLETTER 4/2017 V najnovšom vydaní Newslettra Vám prinášame nasledujúce témy: 1. Prehľad najdôležitejších zmien v dani z príjmov Oslobodenie

NEWSLETTER 4/2017 V najnovšom vydaní Newslettra Vám prinášame nasledujúce témy: 1. Prehľad najdôležitejších zmien v dani z príjmov Oslobodenie NEWSLETTER 4/2017 V najnovšom vydaní Newslettra Vám prinášame nasledujúce témy: 1. Prehľad najdôležitejších zmien v dani z príjmov... 1 2. Oslobodenie príjmov z predaja obchodných podielov už aj na Slovensku...

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 Alexander Chmelo Tercia 2016/2017 Podmet + základný tvar plnovýznamového slovesa. Pri tretej osobe (he/she/it) k slovesu pridávame príponu -S alebo -ES! I, you, we, they + work He, she, it + works He works

Podrobnejšie

PALKOVIČOVA 3556 III. KOŠICE POPIS NEHNUTEĽNOSTI Technologická budova pozostáva z 1NP a 1PP. V suteréne sa nachádzajú predovšetkým sklady a priestory

PALKOVIČOVA 3556 III. KOŠICE POPIS NEHNUTEĽNOSTI Technologická budova pozostáva z 1NP a 1PP. V suteréne sa nachádzajú predovšetkým sklady a priestory PALKOVIČOVA 3556 III. KOŠICE POPIS NEHNUTEĽNOSTI Technologická budova pozostáva z 1NP a 1PP. V suteréne sa nachádzajú predovšetkým sklady a priestory s technológiami ST. Na 1NP sa nachádzajú sklady, kancelária

Podrobnejšie

Microsoft Word - service_provision_and_mandate_agreement.docx

Microsoft Word - service_provision_and_mandate_agreement.docx Client/Klient: AGREEMENT ON SERVICE PROVISION AND MANDATE AGREEMENT ZMLUVA O POSKYTOVANÍ SLUŽIEB A PRÍKAZNÁ ZMLUVA Seat/Residence / Sídlo/Bydlisko: Company ID/Birth reg. number / IČO/Rodné číslo: Tax ID/VAT

Podrobnejšie

EFPIA Transparency / AIFP public reporting of transfers of value Verejná správa o prevode hodnôt EFPIA Transparency/AIFP Sobi Methodology Note 2018 Tr

EFPIA Transparency / AIFP public reporting of transfers of value Verejná správa o prevode hodnôt EFPIA Transparency/AIFP Sobi Methodology Note 2018 Tr EFPIA Transparency / AIFP public reporting of transfers of value Verejná správa o prevode hodnôt EFPIA Transparency/AIFP Sobi Methodology Note 2018 Transfers of Value (reported 2019) SLOVAKIA Metodologická

Podrobnejšie

<C2FBF8E5E3F0E0E420B920345FD72E315F FC3F3E1E0EDEEE22E706466>

<C2FBF8E5E3F0E0E420B920345FD72E315F FC3F3E1E0EDEEE22E706466> Visegrad Journal on Human Rights Daniela Gregušová Kľúčové slová: dôveryhodné služby, elektronické transakcie, elektronické dokument. Key words: trusted services, electronic transactions, electronic document.

Podrobnejšie

Style Sample for C&N Word Style Sheet

Style Sample for C&N Word Style Sheet Podmienky pouţívania IBM Podmienky pre konkrétnu ponuku sluţieb SaaS IBM Emptoris Managed Cloud Delivery Podmienky pouţívania ( ToU ) pozostávajú z týchto Podmienok pouţívania IBM Podmienky pre konkrétnu

Podrobnejšie

ABSCHNITT

ABSCHNITT /5 September 2018 náklady, výpočet úľavy na k investičnej i NOVÉ PRAVIDLÁ PRE INVESTIČNÚ POMOC 2018 Od júla 2018 platia v SR nové pravidlá pre investičnú na základe nových právnych predpisov, predovšetkým:

Podrobnejšie

EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli COM(2016) 811 final 2016/0406 (CNS) Návrh SMERNICA RADY, ktorou sa mení smernica 2006/112/ES o spoločnom systé

EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli COM(2016) 811 final 2016/0406 (CNS) Návrh SMERNICA RADY, ktorou sa mení smernica 2006/112/ES o spoločnom systé EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli 21. 12. 2016 COM(2016) 811 final 2016/0406 (CNS) Návrh SMERNICA RADY, ktorou sa mení smernica 2006/112/ES o spoločnom systéme dane z pridanej hodnoty, pokiaľ ide o dočasné uplatňovanie

Podrobnejšie

Spoločnosť Centrum vzdelávania IMS, s.r.o. ponúka komplexné zabezpečenie konzultačnej činnosti a vzdelávacích programov v oblastiach medzinárodných št

Spoločnosť Centrum vzdelávania IMS, s.r.o. ponúka komplexné zabezpečenie konzultačnej činnosti a vzdelávacích programov v oblastiach medzinárodných št Spoločnosť Centrum vzdelávania IMS, s.r.o. ponúka komplexné zabezpečenie konzultačnej činnosti a vzdelávacích programov v oblastiach medzinárodných štandardov ISO a VDA so zameraním na kvalitu, technickú

Podrobnejšie

(Diplomov\341 pr\341ca - Lenka Uhl\355\370ov\341.pdf)

(Diplomov\341 pr\341ca - Lenka Uhl\355\370ov\341.pdf) Vyhlásenie autora Ja, dolu podpísaná Bc. Lenka Uhlířová vyhlasujem, že som svoju diplomovú prácu na tému Statická a dynamická analýza výškovej budovy, spracovala vďaka vedomostiam, nadobudnutým počas inžinierskeho

Podrobnejšie

Blood Glucose Monitoring System Copyright Ascensia Diabetes Care Holdings AG. All rights reserved. diabetes.ascensia.com

Blood Glucose Monitoring System Copyright Ascensia Diabetes Care Holdings AG. All rights reserved. diabetes.ascensia.com Používanie Mojich charakteristických vzorov s aplikáciou CONTOUR DIABETES Zmeny v liečbe, diéte alebo cvičení konzultujte vždy vopred s Vašim lekárom. Funkcia Moje charakteristické vzory identifikuje špecifické

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint 2017 TAXparency Report Kto platí štát Who finances the state Renáta Bláhová, FCCA, LL.M. Údaje / Facts Zo štátneho rozpočtu SR za rok 2017 predstavovali daňové príjmy / Tax revenue within the 2017 Slovak

Podrobnejšie

UMOWA NAJMU Z OBSŁUGĄ SERWISOWĄ NR

UMOWA NAJMU Z OBSŁUGĄ SERWISOWĄ NR Číslo Zmluvy Contract No. Poskytovateľ Provider Obchodné meno Business name Sídlo Address ZMLUVA O POSKYTOVANÍ SERVISNÝCH SLUŽIEB podľa ustanovenia 269 ods. 2 zákona č. 513/1991 Zb., Obchodný zákonník,

Podrobnejšie

Zdravotná starostlivosť orientovaná na pacienta pri liečbe neplodnosti: prípadová štúdia Slavica Karajičić, MPA, MPH HPI Health Policy I

Zdravotná starostlivosť orientovaná na pacienta pri liečbe neplodnosti: prípadová štúdia Slavica Karajičić, MPA, MPH HPI Health Policy I Zdravotná starostlivosť orientovaná na pacienta pri liečbe neplodnosti: prípadová štúdia Slavica Karajičić, MPA, MPH 12. 06. 2014. HPI Health Policy Ins+tute, member of Zdravotná starostlivosť orientovaná

Podrobnejšie

Sablona prispevky MSI

Sablona prispevky MSI KVALITA V MALOM Kvalita je práca pre každého z nás... Martin Dupaľ Slovenská technická univerzita Fakulta informatiky a informačných technológií Ilkovičova 3, 842 16 Bratislava martin[zavináč]dupal[.]net

Podrobnejšie

Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na SPA2100 Príručka užívateľa

Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na   SPA2100 Príručka užívateľa Vždy pripravení pomôcť Zaregistrujte svoj produkt a získajte podporu na www.philips.com/welcome SPA2100 Príručka užívateľa Obsah 1 Bezpečnosť 2 Dôležité bezpečnostné pokyny 2 2 Upozornenie 2 Recyklácia

Podrobnejšie

Organiser / Organizátor: On behalf of the Slovak Ski Association Sport club Štrba Slovakia (SVK) S poverením Slovenskej lyžiarskej asociácie Športový

Organiser / Organizátor: On behalf of the Slovak Ski Association Sport club Štrba Slovakia (SVK) S poverením Slovenskej lyžiarskej asociácie Športový Organiser / Organizátor: On behalf of the Slovak Ski Association Sport club Štrba Slovakia (SVK) S poverením Slovenskej lyžiarskej asociácie Športový klub Štrba, Slovenská republika (SVK) Date of competition

Podrobnejšie

Rada Európskej únie V Bruseli 9. júna 2017 (OR. en) Medziinštitucionálny spis: 2017/0124 (NLE) 10201/17 FISC 137 NÁVRH Od: Dátum doručenia: 8. júna 20

Rada Európskej únie V Bruseli 9. júna 2017 (OR. en) Medziinštitucionálny spis: 2017/0124 (NLE) 10201/17 FISC 137 NÁVRH Od: Dátum doručenia: 8. júna 20 Rada Európskej únie V Bruseli 9. júna 2017 (OR. en) Medziinštitucionálny spis: 2017/0124 (NLE) 10201/17 FISC 137 NÁVRH Od: Dátum doručenia: 8. júna 2017 Komu: Č. dok. Kom.: COM(2017) 293 final Predmet:

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 SLOVENSKÁ AGENTÚRA ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA implementuje aktivitu AKTIVITA 5.3.3. WORKSHOP EZ A GEOLOGICKÁ VEREJNOSŤ STARÝ SMOKOVEC, GRAND HOTEL BELLEVUE, 21. 23. 11. 2018 A 26. 28. 11. 2018 Aktivita sa realizuje

Podrobnejšie

SPRINT 2

SPRINT 2 SPRINT 2 Sprint 2 Epics and Stories Stories for Epic - ComoNeo Digital Inputs Load RTUexe (Sory Points 8, Story Owner Igor Labát) RTU and CPU Communication (Sory Points 5, Story Owner Filip Starý) Create

Podrobnejšie

princeSK_text.indd

princeSK_text.indd An Overview of the Method Prehľad metódy 2 An Overview of the Method 2 Prehľad metódy 2. One definition of a project can be found on the Wikipedia website: A project is a finite endeavour, having specific

Podrobnejšie

234 Vestník NBS opatrenie NBS č. 3/2017 čiastka 16/ OPATRENIE Národnej banky Slovenska z 20. júna 2017 o predkladaní výkazov bankami, pobočkami

234 Vestník NBS opatrenie NBS č. 3/2017 čiastka 16/ OPATRENIE Národnej banky Slovenska z 20. júna 2017 o predkladaní výkazov bankami, pobočkami 234 Vestník NBS opatrenie NBS č. 3/2017 čiastka 16/2017 3 OPATRENIE Národnej banky Slovenska z 20. júna 2017 o predkladaní výkazov bankami, pobočkami zahraničných bánk a obchodníkmi s cennými papiermi

Podrobnejšie

ROBOTICKÉ AUTOMATIZOVANIE PROCESOV

ROBOTICKÉ AUTOMATIZOVANIE PROCESOV Robotic Process Automation Predstavenie riešenia Košice, November 2017 Deloitte Digital Otázky, ktorými sa zaoberáme v mene klienta Čo znamená pojem digitálny pre našu firmu? Ako vytvoriť úspešnú digitálnu

Podrobnejšie

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestnej rady dňa 19. februára 2013 Materiál číslo : 175/2013 Návrh na prenájom

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestnej rady dňa 19. februára 2013 Materiál číslo : 175/2013 Návrh na prenájom Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestnej rady dňa 19. februára 2013 Materiál číslo : 175/2013 Návrh na prenájom pozemku pre firmu Gazzi s.r.o., Heyrovského 4638/7,

Podrobnejšie

Microsoft Word - HoreckaHrvol.doc

Microsoft Word - HoreckaHrvol.doc DLHODOBÝ CHOD VYBRANÝCH CHARAKTERISTÍK VLHKOSTI VZDUCHU V OBLASTI PODUNAJSKEJ A VÝCHODOSLOVENSKEJ NÍŽINY V. Horecká 1, J. Hrvoľ 2 1 Slovak Hydrometeorological Institute Bratislava, Slovak Republic e-mail:

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah dokumentu je prá

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah dokumentu je prá ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: 19. 4. 2018 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah dokumentu je právne záväzný. 119 OZNÁMENIE Ministerstva zahraničných

Podrobnejšie

MergedFile

MergedFile VYHLÁSENIE O PARAMETROCH č. 1 JEDINEČNÝ IDENTIFIKAČNÝ KÓD TYPU VÝROBKU: 2 ZAMÝŠĽANÉ POUŽITIE/POUŽITIA: 3 VÝROBCA: Sika Schweiz AG Tüffenwies 16-22 8048 Zurich www.sika.ch 4 SPLNOMOCNENÝ ZÁSTUPCA: 5 SYSTÉM(-Y)

Podrobnejšie

ŠKST RUŽOMBEROK MILDEHO MEMORIÁL O PUTOVNÝ POHÁR PRIMÁTORA MESTA 54. ROČNÍK 7. SEPTEMBRA 2019

ŠKST RUŽOMBEROK MILDEHO MEMORIÁL O PUTOVNÝ POHÁR PRIMÁTORA MESTA 54. ROČNÍK 7. SEPTEMBRA 2019 ŠKST RUŽOMBEROK MILDEHO MEMORIÁL O PUTOVNÝ POHÁR PRIMÁTORA MESTA 54. ROČNÍK 7. SEPTEMBRA 2019 IGOR JANCKULÍK POSLANEC NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY PODPREDSEDA ŽILINSKÉHO SAMOSPRÁVNÉHO KRAJA http://www.igorjanckulik.sk/

Podrobnejšie

EUR-Lex CJ EUR-Lex

EUR-Lex CJ EUR-Lex 1 of 20 25/02/2017 11:56 PM Document 62015CJ0243 Go to unilingual display Language 1 Language 2 Language 3 Display Display information about this document JUDGMENT OF THE COURT (Grand Chamber) ROZSUDOK

Podrobnejšie

O D V O D N E N I E

O D  V O D N E N I E O D Ô V O D N E N I E A. Všeobecná časť Návrh vyhlášky Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky o Centrálnom informačnom systéme sa predkladá do medzirezortného pripomienkového konania na základe

Podrobnejšie

ECTS Course Catalogue st Level of University Education (Bc.) 1. Stupeň štúdia (Bc.) Study programme/ Študijný program: Management of Securi

ECTS Course Catalogue st Level of University Education (Bc.) 1. Stupeň štúdia (Bc.) Study programme/ Študijný program: Management of Securi ECTS Course Catalogue 2018-2019 1st Level of University Education (Bc.) 1. Stupeň štúdia (Bc.) Study programme/ Študijný program: Management of Security Systems / Riadenie bezpečnostných Field of Study/

Podrobnejšie

Accu-Chek Insight Sprievodca cestovaním s inzulínovou pumpou

Accu-Chek Insight Sprievodca cestovaním s inzulínovou pumpou Accu-Chek Insight Sprievodca cestovaním s inzulínovou pumpou Príprava Všetky veci potrebné na liečbu diabetu a k Vašej inzulínovej pumpe majte vždy pri sebe v príručnej batožine. V žiadnom prípade nedávajte

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2003 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2003 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2003 Vyhlásené: 10.01.2003 Časová verzia predpisu účinná od: 10.01.2003 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 11 O Z N Á M E N I E Ministerstva zahraničných

Podrobnejšie

Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (DofE) Oceňujeme mladých ľudí, ktorí sa neboja veľkých cieľov You can find the Parental consent in English from

Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (DofE) Oceňujeme mladých ľudí, ktorí sa neboja veľkých cieľov You can find the Parental consent in English from You can find the Parental consent in English from page 6 of this document. Signing the English pages of this is sufficient. Súhlas rodiča / zákonného zástupcu Tento formulár musí byť vyplnený pre všetkých

Podrobnejšie

LOGO

LOGO DAŇOVÉ IDENTIFIKAČNÉ ČÍSLA (DIČ) DIČ podľa tém: 1. AT Rakúsko Post.v-2-mi@bmf.gv.at Útvar informačných technológií federálneho ministerstva financií 2. BE Belgicko helpdesk.belpic(at)rrn.fgov.be tel: +32

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2000 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2000 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2000 Vyhlásené: 18.11.2000 Časová verzia predpisu účinná od: 18.11.2000 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 382 O Z N Á M E N I E Ministerstva zahraničných

Podrobnejšie

vyrocna_sprava_www.indd

vyrocna_sprava_www.indd VÝROČNÁ SPRÁVA ANNUAL REPORT 2009 STREDOSLOVENSKÁ VODÁRENSKÁ SPOLOČNOSŤ a.s. Banská Bystrica PRÍHOVOR PREDSEDU PREDSTAVENSTVA A GENERÁLNEHO RIADITEĽA AKCIOVEJ SPOLOČNOSTI Vážení akcionári, obchodní partneri,

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2009 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2009 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2009 Vyhlásené: 28.08.2009 Časová verzia predpisu účinná od: 15.08.2014 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 341 N A R I A D E N I E V L Á D Y Slovenskej

Podrobnejšie

zlom.indd

zlom.indd Obsah Predhovor...3 Obsah....4 Content...7 Zoznam obrázkov...10 Zoznam grafov...11 Zoznam prípadových štúdií...11 1. ZÁKLADY MENOVEJ TEÓRIE...13 1.1. Úvod do problematiky peňazí a meny...13 1.1.1. Vznik

Podrobnejšie

Témy dizertačných prác na akademický rok 2016/2017 Školiteľ: doc. PhDr. Mária Adamcová, PhD. Demokratický proces a verejná správa Democratic Process a

Témy dizertačných prác na akademický rok 2016/2017 Školiteľ: doc. PhDr. Mária Adamcová, PhD. Demokratický proces a verejná správa Democratic Process a Témy dizertačných prác na akademický rok 2016/2017 Školiteľ: doc. PhDr. Mária Adamcová, PhD. Demokratický proces a verejná správa Democratic Process and Public Administration Anotácia: Východiskom práce

Podrobnejšie

Opatrenie

Opatrenie Usmernenie Ministerstva financií Slovenskej republiky č. MF/011491/2015-724 o určení obsahu dokumentácie podľa 18 ods. 1 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov Ministerstvo

Podrobnejšie

2010 rokov s vami ĎAKUJEME SOFTIP :) výročná správa

2010 rokov s vami ĎAKUJEME SOFTIP :) výročná správa 2010 rokov s vami ĎAKUJEME SOFTIP :) výročná správa 2010 years with you thank you SOFTIP :) annual report Staráme sa o viac ako 3 000 zákazníkov, máme 31 000 používateľov a nájdete nás v ôsmich mestách

Podrobnejšie

Rada Európskej únie V Bruseli 12. januára 2017 (OR. en) Medziinštitucionálny spis: 2017/0006 (NLE) 5208/17 FISC 7 NÁVRH Od: Dátum doručenia: 10. januá

Rada Európskej únie V Bruseli 12. januára 2017 (OR. en) Medziinštitucionálny spis: 2017/0006 (NLE) 5208/17 FISC 7 NÁVRH Od: Dátum doručenia: 10. januá Rada Európskej únie V Bruseli 12. januára 2017 (OR. en) Medziinštitucionálny spis: 2017/0006 (NLE) 5208/17 FISC 7 NÁVRH Od: Dátum doručenia: 10. januára 2017 Komu: Č. dok. Kom.: COM(2017) 2 final Predmet:

Podrobnejšie

E K O N O M I C K Á U N I V E R Z I TA V B R A T I S L A V E

E K O N O M I C K Á U N I V E R Z I TA     V    B R A T I S L A V E Zadanie zákazky Postupom podľa 9 ods. 9 zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov 1. Identifikácia verejného obstarávateľa Názov: Ekonomická univerzita v Bratislave

Podrobnejšie

EN

EN KOMISIA EURÓPYCH SPOLOČENSTIEV V Bruseli 13.8.2008 KOM(2008) 514 v konečnom znení VOL.I 2008/0167 (CNS) 2008/0168 (CNS) Návrh NARIADENIE RADY, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie Rady (ES) č. 2182/2004

Podrobnejšie