KRUHOVÝ KONDIČNÝ TRÉNING

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "KRUHOVÝ KONDIČNÝ TRÉNING"

Prepis

1 KRUHOVÝ KONDIČNÝ TRÉNING

2 DREPY Drep je azda najlepším cvikom na rozvoj svalovej hmoty nôh. Okrem účinku na dolné končatiny významne prispieva k posilneniu vzpriamovačov trupu, izometricky posilňuje brušné svalstvo, zväčšuje kapacitu pľúc, zlepšuje kardiovaskulárny systém a rozvíja funkčnú silu celého tela. Pokrčte kolená, mierne sa predkloňte a urobte drep. Hĺbka drepu závisí od vašich možností, ale platí, že čím je drep hlbší, tým je náročnejší a aj účinnejší. Pri pohybe nahor sa nikdy neodrážajte. Pohyb musí byť plynulý.

3 KĽUKY (NA KOLENÁCH V PODPORE KĽAČMO) Nastavíme sa do pozície na kolenách a dlane máme opäť na šírku ramien. Opierame sa kolenami o podložku, chodidlá smerujú nahor. Dôležité je mať spevnený stred tela a krčením lakťov približovať k podlahe celú vrchnú časť tela dokonca aj stehná. Dýchanie: Dole nádych, hore výdych. Vrchná pozícia: Vystreté lakte, hlava v predĺžení tela, spevnený stred tela, dlane na šírku ramien. Spodná pozícia: Pokrčené lakte a nadlaktia v úrovni tela, hlava v predĺžení tela, spevnený stred tela, dlane na šírku ramien.

4 Väčšinu práce pri kľukovaní vykonávajú svaly hornej časti tela. Počas cviku sa zapája najmä hrudné svalstvo, vrátane veľkého a malého prsného svalu, svalstvo ramien, napríklad deltový sval, chrbtové svalstvo, ako je najširší sval chrbta, romboidy či lichobežníkový sval, bicepsy, čiže prednú stranu ramien, tricepsy, ktoré sa nachádzajú na zadnej strane ramien, predné pílovité svaly, ktoré sa nachádzajú na bočnej strane hrudníka kúsok pod pazuchami. Aby bolo telo dostatočne spevnené a udržalo sa v správnej pozícii, mali by sa zapojiť aj Vypnúť reklamu spodné svaly chrbta, brušné svalstvo, sedacie svaly, svalstvo na nohách, konkrétne štvorhlavé stehenné svaly, hamstringy na zadnej strane stehien, ale aj lýtkové svalstvo.

5 VÝPADY STRIEDAVO Základ cviku predstavuje stoj s miernym rozkročením, z ktorého vykročíte dopredu tak, že po dokročení bude vaša predná noha v 90stupňovom uhle. Hmotnosť tela by mala spočívať na prednej nohe, koleno nesmie v žiadnom prípade presahovať špičku a horná časť tela musí byť počas celého cviku vystretá kolmo k zemi. Koleno zadnej nohy sa zastaví tesne nad zemou. Ak cvik vykonávate na jednom mieste, návrat do počiatočnej polohy je cez pätu prednej nohy. Ak kráčate, výpad dokončíte prísunom zadnej nohy pri vstávaní a pokračujete druhou nohou. Sú perfektným cvikom na spevnenie a vytvarovanie nôh a to hlavne hamstringov a sedacích svalov(teda zadku). A to, že sa dajú robiť na viacero spôsobov je ich obrovskou výhodou.

6 SED ĽAH Zásadne by ste mali cvik vykonávať na rovnej zemi, na mäkkej podložke. Ruky by ste mali mať na rovnakej úrovni, ako je hlava a môžu sa jej dotýkať. V žiadnom prípade by ste ich nemali mať za hlavou a ťahať si hlavu. Tým si namáhate krčnú chrbticu, čo môže viesť až k zraneniu. Pamätajte na to, že cvičíte brucho, a tak záťaž musíte cítiť práve v brušných svaloch. Cvik vykonávajte kontrolovane a pomaly sústreďte sa na napätie brušných svalov a vykonávanie správnej techniky. Vyhnite sa prudkým a rýchlym pohybom. Dôležitú úlohu má, samozrejme, aj správne dýchanie. Nadychujte sa vtedy, keď sa pohybujete smerom dole a pri pohybe nahor vydychujte. Nezdvíhajte sa príliš vysoko. Myslite na to, že chcete zaťažiť brucho a zdvíhajte si iba toľko, koľko je potrebné. Vaše bedrá, teda spodok chrbta, by ste nemali zdvíhať a hlavu nepredkláňať dopredu. Pohybujte sa iba hornou časťou tela a hlavu majte stále v rovnakej polohe. Nikdy si nezachytávajte o nič nohy. Urobíte síce viac opakovaní, ale to iba vďaka tomu, že zapájate aj pomocné svaly, čo by vaším cieľom nemalo byť.

7 TRICEPSOVÉ KĽUKY Zaujmi štandardnú kľukovú polohu,ruky daj na šírku ramien alebo málo užšie,toto je východzia pozícia, Telo spusti k podlahe pričom lakte drž čo najbližšie k telu,nasleduje návrat do východzej pozície. Tricepsové kľuky sú alternatívnou kľukou so zameraním na triceps. Vykonávajú sa na šírku ramien a užšie podľa potreby a precítenia svalov. Pri pohybe dolu a hore sú lakte tlačené k telu.

8 ISOMETRICKÝ MOST Ide o statickú polohu tela, ktorá predstavuje aj počiatočnú polohu pre kľuky. Špecialitou tohto cviku však je, že už bez pohybu je možné účinne precvičiť celý trup, nohy a hlavne aj hlboký stabilizačný systém, na ktorý sa v dnešnej dobe často zabúda. Počas cvičenia pracujú vaše svaly proti stacionárnemu odporu. Východisková pozícia je na kolenách a predlaktiach, pričom tvár smeruje dole na podlahu. Z tejto polohy sa vytlačte hore tak, že sa budete opierať o predlaktia a špičky na nohách. Snažte sa telo neprehýbať ani k podlahe, ani nad. Váš chrbát musí byť rovno v jednej priamke s hlavou a pätami. V tejto polohe držte telo čo najdlhšie, ako môžete. Druhé základné prevedenie izometrického mostu je s vystretými rukami pod ramenami (východisková poloha kľuku).

9 PODPOR KĽAČMO A STRIEDAVÉ ZANOŽOVANIE Základná poloha: podpor kľačmo na rukách, dynamicky zdvíhame nohu, ktorá je v pravom uhle. Zakopávame najskôr jednou, potom druhou nohou. Smerom hore je výdych, dolu nádych. Formujeme zadoček sedacie svaly a stehná.

10 ANGLIČÁKY BURPEES Angličák je v podstate dynamická a rýchla kombinácia kľuku a drepu s výskokom. V počiatočnej polohe stojíte vzpriamene a pozeráte sa pred seba. Následne sa dynamicky presuniete do polohy kľuku, dotknete sa oboma rukami podlahy a nohy vystrelíte dozadu. Teraz prišiel čas na kľuk, pričom sa pri návrate hore explozívnym pohybom pokrčíte nohy a dostanete ich pred hrudník tak, aby ste následne z pozície drepu vyskočili čo najvyššie. Posilňuje celé telo.

11 ČAS KOĽKO BUDE TRVAŤ PRESTÁVKA A POČET KÔL Pri každom cviku je maximálne 30 sekúndová prestávka. 2 série dvakrát spravím kruh. Časový interval cvikov je 1 minúta.

12 KRUHOVÝ TRÉNING SLÚŽI NA: Kruhový tréning je výborným spôsobom, ako behom jednej jednotky pracovať na svalovej sile a flexibilite, celkovej kondície a vytrvalosti.

13 VÝHODY A NEVÝHODY Výhodou kruhového tréningu je, že sa ním precvičuje celé telo a aj preto sa dá hovoriť o tom, že je časovo efektívny. Ako druhý dôvod tohto tvrdenia je fakt, že v rámci jedného tréningu, ktorý odcvičíte väčšinou do hodiny, sa buduje svalová sila, vytrvalosť a zlepšuje sa i kondícia, čo vedie aj k lepšiemu kardiovaskulárnemu zdraviu. Takisto je vhodný pri spaľovaní tukov. Medzi jeho ďalšie plus patrí flexibilita jeho zloženia, pretože sa dá vyskladať aj pre domáci tréning s minimom výbavy. Dá sa tiež vyskladať pre cvičencov rôznych kondičných úrovní, vekov či pohlaviu. Môže sa zložiť v ľahšej alternatíve i v poriadne intenzívnej. Skúsení cvičenci ho často využívajú aj na krátke spestrenie svojho dlhodobého tréningového snaženia.

14 VÝHODY A NEVÝHODY Nie je však všetko také ružové. Hlavne pre začiatočníkov sa sprvoti môže zdať náročný na kondíciu. Ak ho chcete cvičiť so všetkým možným vybavením v posilňovni, môže to byť problém, ak bude naplnená ľuďmi, pretože v krátkom čase potrebujete k dispozícii viac náčinia. Je pomerne náročné aj na samotný priestor. Rizikom môže byť aj snaha absolvovať jeden kruh s čo najmenšími prestávkami medzi cvikmi, kedy sa často zabúda na techniku cvičenia a bezpečnosť.

15 ĎAKUJEM ZA POZORNOSŤ

TRÉNINGOVÝ PLÁN TÝŽDEŇ PRVÝ TRÉNING 1 Toto nie je plnohodnotný tréning, ale ide o doplnok k hodinám telesnej výchovy, aby ste lepšie zvládli testovaci

TRÉNINGOVÝ PLÁN TÝŽDEŇ PRVÝ TRÉNING 1 Toto nie je plnohodnotný tréning, ale ide o doplnok k hodinám telesnej výchovy, aby ste lepšie zvládli testovaci TÝŽDEŇ PRVÝ TRÉNING 1 Toto nie je plnohodnotný tréning, ale ide o doplnok k hodinám telesnej výchovy, aby ste lepšie zvládli testovacie dráhy. Nie je to povinné a zároveň sa vašej fantázii medze nekladú.

Podrobnejšie

Príklady cvikov pre ľahké aktívne uvoľnenie, svalové pretiahnutie a posilnenie - Dieta při chronickém onemocnění ledvin

Príklady cvikov pre ľahké aktívne uvoľnenie, svalové pretiahnutie a posilnenie - Dieta při chronickém onemocnění ledvin Príklady cvikov pre ľahké aktívne uvoľnenie, svalové pretiahnutie a posilnenie 19. 3. 2019 Príklady cvikov na ľahké aktívne uvoľnenie, svalové natiahnutie a posilnenie Príklady cvičenia na doma Vysvetlivky:

Podrobnejšie

UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN 3908, 3909, 3910, 3911, Gymnastická lopta insportline TOP BALL s pumpičkou

UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN 3908, 3909, 3910, 3911, Gymnastická lopta insportline TOP BALL s pumpičkou UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN 3908, 3909, 3910, 3911, 3912 - Gymnastická lopta insportline TOP BALL s pumpičkou OBSAH ÚVOD... 3 OBSAH BALENIA... 3 VÝBER SPRÁVNEJ VEĽKOSTI LOPTY... 3 BEZPEČNOSTNÉ POKYNY... 3

Podrobnejšie

Slovenská zdravotnícka univerzita v Bratislave

Slovenská zdravotnícka univerzita v Bratislave SLOVENSKÁ ZDRAVOTNÍCKA UNIVERZITA V BRATISLAVE Fakulta ošetrovateľstva a zdravotníckych odborných štúdií Limbová 12, 833 03 Bratislava 37 Pedagogický odbor SZU: tel.: 02/59370 465 e-mail: danica.capkova@szu.sk,

Podrobnejšie

POUŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN MB430 Posilňovací káblový stojan TechnoGym Standard 140 kg

POUŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN MB430 Posilňovací káblový stojan TechnoGym Standard 140 kg POUŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN MB430 Posilňovací káblový stojan TechnoGym Standard 140 kg OBSAH BEZPEČNOSTNÉ POKYNY... 3 IDENTIFIKÁCIA PRODUKTU A VÝROBCU... 4 POPIS PRODUKTU... 5 TECHNICKÉ ÚDAJE... 6 PRÍSLUŠENSTVO...

Podrobnejšie

POUŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN Posilňovacia veža insportline ProfiGym C30 1

POUŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN Posilňovacia veža insportline ProfiGym C30 1 POUŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN 18407 Posilňovacia veža insportline ProfiGym C30 1 OBSAH DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ UPOZORNENIA... 3 BEZPEČNOSTNÉ POKYNY... 3 BALENIE... 4 LIKVIDÁCIA... 4 ILUSTROVANÝ PREHĽAD DIELOV

Podrobnejšie

_BDA_Roomik_Shake_Vibrationsplatte_Klarfit.indd

_BDA_Roomik_Shake_Vibrationsplatte_Klarfit.indd 10033043 Roomik Shake Vibračná doska Vážený zákazník, gratulujeme Vám k zakúpeniu produktu. Prosím, dôkladne si prečítajte manuál a dbajte na nasledovné pokyny, aby sa zabránilo škodám na zariadení. Za

Podrobnejšie

4:00-4:30 min/km FIT NA JESEŇ Tréningový plán pre rýchle bežkyne 4:30-5:00 min/km Vitaj, poď s nami trénovať podľa plánu! Cieľom jesenného tréningu je

4:00-4:30 min/km FIT NA JESEŇ Tréningový plán pre rýchle bežkyne 4:30-5:00 min/km Vitaj, poď s nami trénovať podľa plánu! Cieľom jesenného tréningu je 4:00-4:30 min/km FIT NA JESEŇ Tréningový plán pre rýchle bežkyne Vitaj, poď s nami trénovať podľa plánu! Cieľom jesenného tréningu je udržať do teraz získanú kondíciu. Tento tréningový plán sa sústredí

Podrobnejšie

SLOVENSKÁ ASOCIÁCIA TAEKWONDO WT REALIZOVANÁ TRÉNINGOVÁ JEDNOTKA v TAEKWONDO WT Seminárna práca Meno a priezvisko: Mgr. Alexandra Vyskočániová Tréners

SLOVENSKÁ ASOCIÁCIA TAEKWONDO WT REALIZOVANÁ TRÉNINGOVÁ JEDNOTKA v TAEKWONDO WT Seminárna práca Meno a priezvisko: Mgr. Alexandra Vyskočániová Tréners SLOVENSKÁ ASOCIÁCIA TAEKWONDO WT REALIZOVANÁ TRÉNINGOVÁ JEDNOTKA v TAEKWONDO WT Seminárna práca Meno a priezvisko: Mgr. Alexandra Vyskočániová Trénerstvo: I. Kvalifikačný stupeň Pracovisko: SATKD WT Klubová

Podrobnejšie

E/ECE/324 E/ECE/TRANS/ február 2010 Rev.1/Add.52/Rev.2/Amend.2 DOHODA O PRIJATÍ JEDNOTNÝCH TECHNICKÝCH PREDPISOV PRE KOLESOVÉ VOZIDLÁ, VYBAVENI

E/ECE/324 E/ECE/TRANS/ február 2010 Rev.1/Add.52/Rev.2/Amend.2 DOHODA O PRIJATÍ JEDNOTNÝCH TECHNICKÝCH PREDPISOV PRE KOLESOVÉ VOZIDLÁ, VYBAVENI E/ECE/324 E/ECE/TRANS/505 19. február 2010 Rev.1/Add.52/Rev.2/Amend.2 DOHODA O PRIJATÍ JEDNOTNÝCH TECHNICKÝCH PREDPISOV PRE KOLESOVÉ VOZIDLÁ, VYBAVENIE A ČASTI, KTORÉ SA MÔŽU MONTOVAŤ A/ALEBO POUŽÍVAŤ

Podrobnejšie

Rady a tipy k aktívnemu cvičenie v predialýze - Dieta při chronickém onemocnění ledvin

Rady a tipy k aktívnemu cvičenie v predialýze - Dieta při chronickém onemocnění ledvin Rady a tipy k aktívnemu cvičenie v predialýze 19. 3. 2019 Rady a tipy k aktívnemu cvičeniu v predialýze ako začať a čo dodržiavať Ako začať, čo keď som dlho necvičil/a, mám obavy, že to nezvládnem, nebude

Podrobnejšie

1 5 návykov, ktoré vám uľavia od bolesti chrbta E-kniha je darčekom pre vás, ktorí ste sa rozhodli uzdraviť svoj neposlušný chrbát zdravou a pre vaše

1 5 návykov, ktoré vám uľavia od bolesti chrbta E-kniha je darčekom pre vás, ktorí ste sa rozhodli uzdraviť svoj neposlušný chrbát zdravou a pre vaše 1 5 návykov, ktoré vám uľavia od bolesti chrbta E-kniha je darčekom pre vás, ktorí ste sa rozhodli uzdraviť svoj neposlušný chrbát zdravou a pre vaše telo prirodzenou cestou. Miro špecialista na stabilizačné

Podrobnejšie

Návod na použitie akupresúrnej podložky Iplikátor Návod zo srdca pre vás napísal Miroslav Macejko špecialista na cvičenie Tento návod informuje o tom,

Návod na použitie akupresúrnej podložky Iplikátor Návod zo srdca pre vás napísal Miroslav Macejko špecialista na cvičenie Tento návod informuje o tom, Návod na použitie akupresúrnej podložky Iplikátor Návod zo srdca pre vás napísal Miroslav Macejko špecialista na cvičenie Tento návod informuje o tom, ako používať akupresúrnu podložku. Používanie podložky

Podrobnejšie

POUŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN Posilňovacia veža insportline ProfiGym C90

POUŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN Posilňovacia veža insportline ProfiGym C90 POUŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN 17865 Posilňovacia veža insportline ProfiGym C90 OBSAH DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ UPOZORNENIA... 3 BEZPEČNOSTNÉ POKYNY... 3 PREHĽAD DIELOV... 4 MONTÁŽ... 5 FÁZA I... 5 FÁZA II...

Podrobnejšie

Záhradný domček na náradie

Záhradný domček na náradie Záhradný domček na náradie www.jurhan.com NÁVOD! Len pre domáce a nekomerčné použitie. Dôležité: Uchovajte tento manuál pre budúce použitie. Ak raz produkt odovzdáte inej osobe, uistite sa, že odovzdáte

Podrobnejšie

ITMS kód Projektu: ITMS kód Projektu: Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov E

ITMS kód Projektu: ITMS kód Projektu: Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov E Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ Prioritná os: Prioritná os Ďalšie vzdelávanie ako nástroj rozvoja ĽZ Prioritná os 4 Moderné vzdelávanie pre vedomostnú

Podrobnejšie

Správa z VT Rauris, AUT – COP BA - Džudo

Správa  z VT Rauris, AUT – COP BA - Džudo Správa z TC Gori, GEO, jun + dor_04.06.-15.06.2019 Názov akcie: TC Gori Kategória: juniori a dorast Termín: 04.06.-15.06.2019 Miesto: Gori, Gruzínsko Tréneri: Krnáč Jozef, Péterová Alexandra Spôsob dopravy:

Podrobnejšie

VYLAĎ FORMU NA MMM Ako môže vyzerať tvoj maratónsky tréningový plán

VYLAĎ FORMU NA MMM Ako môže vyzerať tvoj maratónsky tréningový plán VYLAĎ FORMU NA MMM Ako môže vyzerať tvoj maratónsky tréningový plán DAJ S NAMI 42 KILÁKOV Úspešné zdolanie košickej maratónskej trate nemusí byť pre teba iba nenaplneným predsavzatím. Pretni už tento rok

Podrobnejšie

POUŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK Pulzmeter SIGMA Onyx Balance

POUŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK Pulzmeter SIGMA Onyx Balance POUŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK Pulzmeter SIGMA Onyx Balance Obsah PREDSLOV A OBSAH BALENIA... 3 Pulzmeter ONYX BALANCE... 3 ZÁKLADNÉ FUNKCIE... 3 Prehľad menu... 3 Funkcie tlačidiel... 4 Upevnenie hrudného pásu/držiaka

Podrobnejšie

Veda na scéne Slovensko Science on Stage Ako človek dýcha? Model pľúc je demonštračný prístroj, na ktorom je možné žiakom čiastočne prezentovať mechan

Veda na scéne Slovensko Science on Stage Ako človek dýcha? Model pľúc je demonštračný prístroj, na ktorom je možné žiakom čiastočne prezentovať mechan Veda na scéne Slovensko Science on Stage Ako človek dýcha? Model pľúc je demonštračný prístroj, na ktorom je možné žiakom čiastočne prezentovať mechaniku dýchania. Je to vzduchotesný nádoba so zátkou s

Podrobnejšie

ĽAHKO. BEZ NÁMAHY. BEZ ÚNAVY. Naša patentovaná vysokotlaková pištoľ EASY!Force citeľne odľahčí vaše kĺby a svaly. PROFESSIONAL VYSOKOTLAKOVÉ ČISTIČE

ĽAHKO. BEZ NÁMAHY. BEZ ÚNAVY. Naša patentovaná vysokotlaková pištoľ EASY!Force citeľne odľahčí vaše kĺby a svaly. PROFESSIONAL VYSOKOTLAKOVÉ ČISTIČE ĽAHKO. BEZ NÁMAHY. BEZ ÚNAVY. Naša patentovaná vysokotlaková pištoľ EASY!Force citeľne odľahčí vaše kĺby a svaly. PROFESSIONAL VYSOKOTLAKOVÉ ČISTIČE NAJLEPŠIE BEZ AKEJKOĽVEK SILY. Našou vysokotlakovou

Podrobnejšie

Ako vymeniť tlmiče prednej nápravy na Opel Astra H

Ako vymeniť tlmiče prednej nápravy na Opel Astra H Výmenu uskutočnite v nasledujúcom poradí: 1 Vymeňte zároveň oba tlmiče v rámci opravy vášho auta Opel Astra H. 2 Pod zadné kolesá umiestnite kliny. 4 Zodvihnite prednú časť vozidla a zaistite vozidlo na

Podrobnejšie

3 TOPOGRAFIA SVALOV Poznajúc aké svaly prevažne zabezpečujú pohybovú činnosť je možné z množstva telesných cvičení určiť tie, ktoré najviac ovplyvňujú

3 TOPOGRAFIA SVALOV Poznajúc aké svaly prevažne zabezpečujú pohybovú činnosť je možné z množstva telesných cvičení určiť tie, ktoré najviac ovplyvňujú 3 TOPOGRAFIA SVALOV Poznajúc aké svaly prevažne zabezpečujú pohybovú činnosť je možné z množstva telesných cvičení určiť tie, ktoré najviac ovplyvňujú ich rozvoj a vzájomnú koordináciu. V závislosti od

Podrobnejšie

Užívateľský manuál SK verzia IN 351 Veslovací trenažér insportline Oxford

Užívateľský manuál SK verzia IN 351 Veslovací trenažér insportline Oxford Užívateľský manuál SK verzia IN 351 Veslovací trenažér insportline Oxford Obsah 1. Dôležité bezpečnostné pokyny... 4 2. Výkres zariadenia... 5 3. Zoznam dielcov... 6 4. Montáž zariadenia... 7 4.1 Pokyny

Podrobnejšie

(Microsoft Word - oznam na web \232port.stroje.doc)

(Microsoft Word - oznam na web \232port.stroje.doc) Základná škola Pri kríži 11, 841 02 Bratislava, www.prikrizi.sk Oznam o prieskume trhu Základná škola Pri kríži 11, 841 02 Bratislava, ako verejný obstarávateľ v zmysle zákona NR SR č. 343/2015 Z. z. o

Podrobnejšie

1 5 návykov, ktoré vám uľavia od bolesti chrbta E-kniha je darčekom pre vás, ktorí ste sa rozhodli uzdraviť svoj neposlušný chrbát zdravou a pre vaše

1 5 návykov, ktoré vám uľavia od bolesti chrbta E-kniha je darčekom pre vás, ktorí ste sa rozhodli uzdraviť svoj neposlušný chrbát zdravou a pre vaše 1 5 návykov, ktoré vám uľavia od bolesti chrbta E-kniha je darčekom pre vás, ktorí ste sa rozhodli uzdraviť svoj neposlušný chrbát zdravou a pre vaše telo prirodzenou cestou. Miro špecialista na zdravotné

Podrobnejšie

Ako vymeniť tlmiče prednej nápravy na Suzuki Swift 3

Ako vymeniť tlmiče prednej nápravy na Suzuki Swift 3 Výmenu uskutočnite v nasledujúcom poradí: 1 Vymeňte zároveň oba tlmiče v rámci opravy vášho auta Suzuki Swift 3. 2 Zatiahnite páku ručnej brzdy. 3 Pod zadné kolesá umiestnite kliny. Uvoľnite upevňovacie

Podrobnejšie

Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: prihlasovanie sa na

Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: prihlasovanie sa na Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: 1.7.2019 prihlasovanie sa na jednotlivé aktivity CSPR, predstavenie aktivít priestor

Podrobnejšie

UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK S Posilňovač brušných svalov Spartan Smart Magic Core

UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK S Posilňovač brušných svalov Spartan Smart Magic Core UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK S1518 - Posilňovač brušných svalov Spartan Smart Magic Core OBSAH BEZPEČNOSTNÉ POKYNY... 3 PARAMETRE... 3 POUŽITIE... 4 CVIKY... 5 ÚDRŽBA A SKLADOVANIE... 6 ZÁRUČNÉ PODMIENKY, REKLAMÁCIE...

Podrobnejšie

V jedinej lekcii Meno: 1 Ako reagujete na profesionálne médiá? Pracujte vo dvojiciach a pripravte sa na hranie rolí. Označte sa ako Osoba A a Osoba B.

V jedinej lekcii Meno: 1 Ako reagujete na profesionálne médiá? Pracujte vo dvojiciach a pripravte sa na hranie rolí. Označte sa ako Osoba A a Osoba B. 1 Ako reagujete na profesionálne médiá? Pracujte vo dvojiciach a pripravte sa na hranie rolí. Označte sa ako Osoba A a Osoba B. Prečítajte si ďalej uvedené situácie a precvičte si, ako reagovať, keď vidíte

Podrobnejšie

N desitka.indd

N desitka.indd DESIATKA Interakčná, taktická kartová hra od holandských autorov. Hra, v ktorej sa snažíte prekabátiť svojich súperov! Hra, v ktorej môže zvíťaziť aj ten, komu šťastie práve nepraje. Podmienkou sú pevné

Podrobnejšie

Slovenský krasokorčuliarsky zväz Záhradnícka 95, BRATISLAVA 2 Testy výkonnosti SKrZ Materiál spracovaný pre potreby SKrZ 1

Slovenský krasokorčuliarsky zväz Záhradnícka 95, BRATISLAVA 2 Testy výkonnosti SKrZ Materiál spracovaný pre potreby SKrZ 1 Slovenský krasokorčuliarsky zväz Záhradnícka 95, 821 08 BRATISLAVA 2 Testy výkonnosti SKrZ Materiál spracovaný pre potreby SKrZ 1 T E S T Y Pre sólo disciplíny platné od sezóny 2013 / 2014 Testy sú určené

Podrobnejšie

Erasmus na sicilií

Erasmus na sicilií ERASMUS PROGRAM NA SICÍLIÍ Katalin Deáková, Terézia Tumová III.DFT ERASMUS+ Študijný pobyt v Barcellona Pozzo di Gotto bol pre nás skúsenosťou, ktorú sme nikdy v živote nemali. Prihlásili sme sa sem lebo

Podrobnejšie

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I.-Standard č. 270 / / GB Sibírsky

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I.-Standard č. 270 / / GB Sibírsky FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE Secretariat General: 13, Place Albert I B 6530 THUIN (Belgie) F.C.I.-Standard č. 270 / 24.01.2000 / GB Sibírsky husky (Siberian Husky) Pôvod: USA Dátum vydania platného

Podrobnejšie

NAKUPUJTE PRIAMO OD SLOVENSKÉHO VÝROBCU PRACOVNÉ ODEVY VYROBENÉ NA SLOVENSKU PRODUKTOVÝ KATALÓG Adresa - výroba: TQS, s.r.o. Továrenská 15,

NAKUPUJTE PRIAMO OD SLOVENSKÉHO VÝROBCU PRACOVNÉ ODEVY VYROBENÉ NA SLOVENSKU PRODUKTOVÝ KATALÓG   Adresa - výroba: TQS, s.r.o. Továrenská 15, PRACOVNÉ ODEVY VYROBENÉ NA SLOVENSKU PRODUKTOVÝ KATALÓG Vážení priatelia, verím, že Vás naše produkty uvedené v tomto katalógu zaujmú. Je to malá ukážka produktov vyhotovených v našej dielni. Od vzniku

Podrobnejšie

Kód OOPP Test Názov OOPP overal pre vrtákov - letný/prechodný Bezpečnostné kritériá a kritériá na vyhotovenie OOPP S hydrofóbnou úpravou *odolnosť pro

Kód OOPP Test Názov OOPP overal pre vrtákov - letný/prechodný Bezpečnostné kritériá a kritériá na vyhotovenie OOPP S hydrofóbnou úpravou *odolnosť pro Kód OOPP Test Názov OOPP overal pre vrtákov - letný/prechodný Bezpečnostné kritériá a kritériá na vyhotovenie OOPP S hydrofóbnou úpravou EN ISO 1149-5 ochrana proti statickej elektrine *antistatický *dva

Podrobnejšie

TVVP TEV 3

TVVP TEV 3 Tematický výchovno vzdelávací plán Telesná výchova 3. ročník Spracovaný podľa Štátneho vzdelávacieho programu ISCED 1 a Školského vzdelávacieho programu Štvorlístok, schválený MZ dňa 30.8.2012 Školský

Podrobnejšie

Microsoft Word - Free testosterone study, booklet doc

Microsoft Word - Free testosterone study, booklet doc Klinická štúdia s účasťou ľudí týkajúca sa prípravku bez testosterónu pre zvýšenie objemu svalovej hmoty www.maxinbed.sk SPRÁVA O KLINICKOM SKÚŠANÍ S ÚČASŤOU ĽUDÍ ÚČINOK PRÍPRAVKU MAXINBED NA BEZPEČNOSŤ,

Podrobnejšie

Vysoká škola: Katolícka univerzita v Ružomberku Fakulta: Fakulta zdravotníctva Kód predmetu: 54F1024W Názov predmetu: Klinické cvičenia 1 Druh, rozsah

Vysoká škola: Katolícka univerzita v Ružomberku Fakulta: Fakulta zdravotníctva Kód predmetu: 54F1024W Názov predmetu: Klinické cvičenia 1 Druh, rozsah Vysoká škola: Katolícka univerzita v Ružomberku Fakulta: Fakulta zdravotníctva Kód predmetu: 54F1024W Názov predmetu: Klinické cvičenia 1 Druh, rozsah a metóda vzdelávacích činností: Druh: denná forma:

Podrobnejšie

P R O P O Z Í C I E

P R O P O Z Í C I E DETSKÉ ATLETICKÉ HRY DETSKÉ ATLETICKÉ HRY PROPOZÍCIE Organizátori: Slovenský atletický zväz v spolupráci s Tesco Stores SR, a.s. a BE COOL s.r.o. Miesto konania: Žilina, Námestie Andreja Hlinku Termín:

Podrobnejšie

JaZ_ indd

JaZ_ indd BHUDŽANGÉNDRÁSANA poloha mačky a kobry kráľovskej zacvičme si: Moderný spôsob života nás núti celé dlhé hodiny skoro nehybne sedieť. Svoj hrudník stláča školák sklonený nad stolom v školskej lavici podobne,

Podrobnejšie

S L O V E N S K Ý P A R A L Y M P I J S K Ý V Ý B O R B e n e d i k t i h o 5, B r a t i s l a v a ŠPORTOVO-ZDRAVOTNÁ KLASIFIKÁCIA ŽIAKOV SO ZD

S L O V E N S K Ý P A R A L Y M P I J S K Ý V Ý B O R B e n e d i k t i h o 5, B r a t i s l a v a ŠPORTOVO-ZDRAVOTNÁ KLASIFIKÁCIA ŽIAKOV SO ZD S L O V E N S K Ý P A R A L Y M P I J S K Ý V Ý B O R B e n e d i k t i h o 5, 811 05 B r a t i s l a v a ŠPORTOVO-ZDRAVOTNÁ KLASIFIKÁCIA ŽIAKOV SO ZDRAVOTNÝM ZNEVÝHODNENÍM V Bratislave 15.1.2018 1. Športovo-zdravotná

Podrobnejšie

Zdravé sebavedomie odzrkadľuje spôsob, akým vidíme sami seba. Ak sa chceme stať sebavedomejšími ľuďmi, musíme zmeniť to, čo si myslíme sami o sebe, ak

Zdravé sebavedomie odzrkadľuje spôsob, akým vidíme sami seba. Ak sa chceme stať sebavedomejšími ľuďmi, musíme zmeniť to, čo si myslíme sami o sebe, ak Zdravé sebavedomie odzrkadľuje spôsob, akým vidíme sami seba. Ak sa chceme stať sebavedomejšími ľuďmi, musíme zmeniť to, čo si myslíme sami o sebe, ako sa vidíme a vnímame. S týmto obrazom budeme pracovať

Podrobnejšie

B.book

B.book gnn cloj=klk=tsvjmssnsd B=92 cm B=105 / 122 cm ¼ 3 6 9 12 15 18 21 24 27 30 33 36 39 42 45 48 51 54 57 60 63 66 69 72 75 79 82 85 88 P Q 1. 2. 3. 2. 2. A 1. 5. R R A 4. 4. L A 5. 3. 3. R S T U Slovensky

Podrobnejšie

UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN 754 Skladacia trampolína insportline 122 cm Priemer: 36'' (91 cm) 38'' (96 cm) 40'' (102 cm) * 48'' (122 cm) 55'' (140 cm)

UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN 754 Skladacia trampolína insportline 122 cm Priemer: 36'' (91 cm) 38'' (96 cm) 40'' (102 cm) * 48'' (122 cm) 55'' (140 cm) UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN 754 Skladacia trampolína insportline 122 cm Priemer: 36'' (91 cm) 38'' (96 cm) 40'' (102 cm) * 48'' (122 cm) 55'' (140 cm) OBSAH OBSAH BALENIA... 3 ÚVODNÉ INFORMÁCIE... 3 MONTÁŽNE

Podrobnejšie

Príloha č

Príloha č PODROBNOSTI O FAKTOROCH PRÁCE A PRACOVNÉHO PROSTREDIA PODĽA ZARADENIA PRÁC DO KATEGÓRIÍ A. Hluk 1 ) a) Práce, pri ktorých je predpoklad, že normalizovaná hladina expozície hluku L AEX,8h neprekročí 75

Podrobnejšie

Generálne zastúpenie firmy JUST LEITERN A.G. pre SR Allimpex spol. s r.o., Turbínova 1, Bratislava Tel: , Fax: 00421

Generálne zastúpenie firmy JUST LEITERN A.G. pre SR Allimpex spol. s r.o., Turbínova 1, Bratislava Tel: , Fax: 00421 VÝSTUPOVÉ A ŠACHTOVÉ REBRÍKY HLINÍKOVÉ TYP 60-100 Výstupové rebríky hliníkové vyhotovené podľa EN ISO 14122 protišmykové priečle vsunuté do špeciálne vyvinutých stojín z uzavretých profilov a pevne zvarené

Podrobnejšie

Inteligentné rozhodovacie systémy Heuristické prehľadávanie SP Október, 2018 Katedra kybernetiky

Inteligentné rozhodovacie systémy Heuristické prehľadávanie SP   Október, 2018 Katedra kybernetiky Inteligentné rozhodovacie systémy Heuristické prehľadávanie SP Marian.Mach@tuke.sk http://people.tuke.sk/marian.mach Október, 2018 Katedra kybernetiky a umelej inteligencie FEI, TU v Košiciach 1 Best-first

Podrobnejšie

MUES_2016_Durana_nezamestnanost

MUES_2016_Durana_nezamestnanost NEZAMESTNANOSŤ SYSTÉMOVÝ PROBLÉM SLOVENSKÉHO HOSPODÁRSTVA INESS 2015 2150 2100 2050 2000 1950 1900 1850 1800 1750 1700 1650 Zamestnanosť podľa druhu úväzku (v tis.) Muži a ženy spolu Zamestnanci na plný

Podrobnejšie

Blue Chalkboard

Blue Chalkboard Hodnotenie vzpriameného postoja pomocou stabilometrie a akcelerometrie 1 D. Bzdúšková, 1,2 P. Valkovič, 1 Z. Hirjaková, 1 J. Kimijanová, 1 K. Bučková, 1 F. Hlavačka, 3 E. Zemková, 4 G. Ebenbichler 1 Laboratórium

Podrobnejšie

UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN BE015 Detská preliezačka insportline Teenager 2 Obrázky v tomto manuáli sú len ilustračné a slúžia len na orientačné účely. 1

UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN BE015 Detská preliezačka insportline Teenager 2 Obrázky v tomto manuáli sú len ilustračné a slúžia len na orientačné účely. 1 UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN BE015 Detská preliezačka insportline Teenager 2 Obrázky v tomto manuáli sú len ilustračné a slúžia len na orientačné účely. 1 Obsah NA ÚVOD... 3 TECHNICKÉ INFORMÁCIE... 3 BEZPEČNOSTNÉ

Podrobnejšie

6+1 RATANOVÝ SET HNEDÝ MATNÉ SKLO

6+1 RATANOVÝ SET HNEDÝ MATNÉ SKLO 6+1 RATANOVÝ SET HNEDÝ MATNÉ SKLO NÁVOD! Len pre domáce a nekomerčné použitie. Rada pre zostavenie: Počet osôb potrebných k uvedeniu do prevádzky: 2 Prečítajte všetky bezpečnostné upozornenia a inštrukcie.

Podrobnejšie

Detektor kovu, napätia a dreva 3 v 1 DM-902 Každé kopírovanie, reprodukovanie a rozširovanie tohto návodu vyžaduje písomný súhlas firmy Transfer Multi

Detektor kovu, napätia a dreva 3 v 1 DM-902 Každé kopírovanie, reprodukovanie a rozširovanie tohto návodu vyžaduje písomný súhlas firmy Transfer Multi Detektor kovu, napätia a dreva 3 v 1 DM-902 Každé kopírovanie, reprodukovanie a rozširovanie tohto návodu vyžaduje písomný súhlas firmy Transfer Multisort Elektronik. Návod na obsluhu Tento prístroj využíva

Podrobnejšie

2018 BEGINNER 1 & 2

2018 BEGINNER 1 & 2 2018 BEGINNER 1 & 2 BEGINNER 1 STE PRIPRAVENÍ? JE ČAS INŠPIROVAŤ SA A PODNIKNÚŤ ĎALŠIE KROKY PRE LEPŠÍ VZHĽAD A LEPŠÍ POCIT. Skôr, než načnete akýkoľvek cvičebný program alebo užijete akýkoľvek doplnok

Podrobnejšie

Vybavenie na zváranie & rezanie – Katalóg výrobkov

Vybavenie na zváranie & rezanie – Katalóg výrobkov Variabilná regulácia tienenia, citlivosti a oneskorenia Nízka hmotnosť 116 šošovková technológia jasný pohľad na produktivitu a kvalitu VÍZIA LEPŠÍCH ZVAROV Ak sú vašimi jednoznačnými cieľmi kvalita a

Podrobnejšie

VITRÍNY VITRÍNY 435 UVEDENÉ CENY SÚ BEZ DPH

VITRÍNY VITRÍNY 435 UVEDENÉ CENY SÚ BEZ DPH 435 UVEDENÉ CENY SÚ BEZ DPH s LED osvetlením 3 prevedenia: biely, čierny alebo strieborný plast vzadu s posuvnými dverami 2 rošty objem: 100 l cirkulačné chladenie: +2 C ~ +10 C manuálny termostat UNIVERZÁLNA

Podrobnejšie

Microsoft Word - Návod na VOM Greenbags.docx

Microsoft Word - Návod na VOM Greenbags.docx Návod na montáž systému VOM Návod na montáž systému VOM (Vegetačné oporné múry) Pred začatím projektu VOM si preštudujte miestne predpisy a požiadavky na stavebné povolenie alebo ohlásenie drobnej stavby

Podrobnejšie

ASTI Prúdový chránič EFI EFI A Technické údaje Menovité napätie U n Menovitý prúd I n Men. reziduálny prúd

ASTI Prúdový chránič EFI EFI A Technické údaje Menovité napätie U n Menovitý prúd I n Men. reziduálny prúd Prúdový chránič EFI-2 30.5 5 EFI-2 16-80 A 18 36 71.5 87.5 Men. zapínací a vypínací I m Stupeň ochrany Trieda izolácie 230 V a.c. 16, 25, 40, 63, 80, 100 A 0.03, 0.1, 0.3, 0,5 A 10 ka 800 A IP 20 (IP40)

Podrobnejšie

UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK OBMM043 - Odrážadlo Blaze Metal Balance Bike Obrázky v tomto manuáli sú len ilustračné a slúžia len na orientačné účely. 1

UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK OBMM043 - Odrážadlo Blaze Metal Balance Bike Obrázky v tomto manuáli sú len ilustračné a slúžia len na orientačné účely. 1 UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK OBMM043 - Odrážadlo Blaze Metal Balance Bike Obrázky v tomto manuáli sú len ilustračné a slúžia len na orientačné účely. 1 Obsah POPIS ODRÁŽADLA... 3 TECHNICKÉ ŠPECIFIKÁCIE ODRÁŽADLA...

Podrobnejšie

PRAKTICKÉ INFORMÁCIE PRE PACIENTOV LUMBÁLNA PUNKCIA

PRAKTICKÉ INFORMÁCIE PRE PACIENTOV LUMBÁLNA PUNKCIA PRAKTICKÉ INFORMÁCIE PRE PACIENTOV LUMBÁLNA PUNKCIA ČO JE LUMBÁLNA PUNKCIA? Lumbálna punkcia je vyšetrovacia metóda, pri ktorej sa z diagnostických alebo liečebných dôvodov zavádza do chrbticového kanála

Podrobnejšie

MERANIE U a I.doc

MERANIE U a I.doc MERANIE ELEKTRICKÉHO NAPÄTIA A ELEKTRICKÉHO PRÚDU Teoretický úvod: Základnými prístrojmi na meranie elektrických veličín sú ampérmeter na meranie prúdu a voltmeter na meranie napätia. Univerzálne meracie

Podrobnejšie

Elektronický ukazovateľ polohy s batériou Návod na použitie

Elektronický ukazovateľ polohy s batériou Návod na použitie Elektronický ukazovateľ polohy s batériou Návod na použitie Mechanické a elektronické vlastnosti Napájanie Životnosť batérie Display Lithium battery CR2450 3.0 V 5 rokov 5-číslicové LCD s 8mm vysokým špeciálnym

Podrobnejšie

cch Cvičebný program na prevenciu svalovej nerovnováhy Cvičenia na správne držanie tela detí Želmíra JURAŠKOVÁ Andrea JUNGER Ján JUNGER

cch Cvičebný program na prevenciu svalovej nerovnováhy Cvičenia na správne držanie tela detí Želmíra JURAŠKOVÁ Andrea JUNGER Ján JUNGER cch Cvičebný program na prevenciu svalovej nerovnováhy Cvičenia na správne držanie tela detí Želmíra JURAŠKOVÁ Andrea JUNGER Ján JUNGER UNIVERZITA PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA V KOŠICIACH Ústav telesnej výchovy

Podrobnejšie

Národné centrum popularizácie vedy a techniky v spoločnosti

Národné centrum popularizácie vedy a techniky v spoločnosti JEDNA HLAVA RNDr. Katarína Teplanová, PhD. JEDNA HLAVA - Obsah 1. Vážny problém 2. Cieľ 3. Naše inštitucionálne riešenie 4. Malá ukážka 5. Svetový trend TEPLANOVÁ, K., JEDNA HLAVA, jeden žiak, jeden učiteľ.

Podrobnejšie

Fotonávod na vymeranie a objednanie horizontálnej žalúzie na retiazku 1. Vymeranie šírky a výšky horizontálnej žalúzie na retiazku - vymeranie sa vyko

Fotonávod na vymeranie a objednanie horizontálnej žalúzie na retiazku 1. Vymeranie šírky a výšky horizontálnej žalúzie na retiazku - vymeranie sa vyko Fotonávod na vymeranie a objednanie horizontálnej žalúzie na retiazku 1. Vymeranie šírky a výšky horizontálnej žalúzie na retiazku - vymeranie sa vykonáva podľa uchytenia. Nižšie nájdete varianty: Do zasklievacej

Podrobnejšie

POUŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN Rotoped insportline incondi UB30m II

POUŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN Rotoped insportline incondi UB30m II POUŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN 17387 Rotoped insportline incondi UB30m II OBSAH BEZPEČNOSTNÉ UPOZORNENIA... 3 SPOJOVACÍ MATERIÁL A NÁRADIE... 4 NÁKRES... 5 ZOZNAM DIELOV... 6 MONTÁŽ... 7 REGULÁCIA ZÁŤAŽE...

Podrobnejšie

FCI Standard No

FCI Standard No 10.01.2011/EN FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) FCI-Štandard č. 149 BULLDOG M. Davidson, ilustrácia NKU Picture Library Táto

Podrobnejšie

Dokumentácia prípadov

Dokumentácia prípadov Dokumentácia prípadov Dokumentácia prípadov» 5 pacientov s rozdielnymi implantologickými indikáciami» Dokumentácia musí byt uložená na CD» CD musí byť poslané na adresu IAA, ktorá bude prípady posudzovať

Podrobnejšie

Užívateľský manuál SK Veslovací trenažér insportline DELEVARE IN5564 Kontakty: insportline s.r.o., Električná 6471, Trenčín

Užívateľský manuál SK Veslovací trenažér insportline DELEVARE IN5564 Kontakty: insportline s.r.o., Električná 6471, Trenčín Užívateľský manuál SK Veslovací trenažér insportline DELEVARE IN5564 Kontakty: insportline s.r.o., Električná 6471, 911 01 Trenčín www.insportline.sk, www.worker.sk, www.worker-moto.sk Reklamácie a servis:

Podrobnejšie

Pomocný pracovník vo vodnom hospodárstve (okrem vodárenstva a kanalizácií) Charakteristika Pomocný pracovník vo vodnom hospodárstve (okrem

Pomocný pracovník vo vodnom hospodárstve (okrem vodárenstva a kanalizácií) Charakteristika Pomocný pracovník vo vodnom hospodárstve (okrem Pomocný pracovník vo vodnom hospodárstve (okrem vodárenstva a kanalizácií) Charakteristika Pomocný pracovník vo vodnom hospodárstve (okrem vodárenstva a kanalizácií) vykonáva práce súvisiace so správou

Podrobnejšie

JaZ_ indd

JaZ_ indd zacvičme si: TRIKONÁSANA poloha trojuholníka DVA TYPY PREVEDENIA Trikonásana môže byť prevedená buď ako rozcvička a v tom prípade ju cvičíme za súrjanamaskár pozdravom slnka alebo ako ásanu súčasť každodennej

Podrobnejšie

Ako vymeniť predné brzdové platničky kotúčovej brzdy na Renault Scenic II

Ako vymeniť predné brzdové platničky kotúčovej brzdy na Renault Scenic II Ako vymeniť predné brzdové platničky kotúčovej brzdy na Výmenu uskutočnite v nasledujúcom poradí: 1 Výmenu brzdových platničiek vykonávajte v sete; vždy vymeňte všetky platničky na jednej náprave. Umožní

Podrobnejšie

M59dkZ9ri10

M59dkZ9ri10 MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA Komentáre a riešenia úloh domáceho kola pre žiakov základných škôl a nižších ročníkov osemročných gymnázií Kategória Z9 59 ročník Školský rok 2009/2010 KATEGÓRIA Z9 Z9 I 1 Dostal

Podrobnejšie

Vzorové riešenia úlohy 4.1 Bodovanie Úvod do TI 2010 Dôvod prečo veľa z Vás malo málo bodov bolo to, že ste sa nepokúsili svoje tvrdenia dokázať, prič

Vzorové riešenia úlohy 4.1 Bodovanie Úvod do TI 2010 Dôvod prečo veľa z Vás malo málo bodov bolo to, že ste sa nepokúsili svoje tvrdenia dokázať, prič Vzorové riešenia úlohy 4.1 Bodovanie Úvod do TI 2010 Dôvod prečo veľa z Vás malo málo bodov bolo to, že ste sa nepokúsili svoje tvrdenia dokázať, pričom to je veľmi dôležitá súčasť úlohy. Body sa udeľovali

Podrobnejšie

Microsoft Word - Mini svahovka.docx

Microsoft Word - Mini svahovka.docx Mini svahovka ZÁHRADNÝ DIZAJN Systém okrasných svahových prvkov je predovšetkým vhodný k spevneniu okrasných a deliacich vegetačných stien a svahov Pre požadovaný efekt okrasného svahu odporúčame svahové

Podrobnejšie

UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN Eliptický Trenažér insportline incondi ET50i

UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN Eliptický Trenažér insportline incondi ET50i UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN 13903 Eliptický Trenažér insportline incondi ET50i OBSAH BEZPEČNOSTNÉ PREDPISY... 3 BEZPEČNÉ POUŽÍVANIE... 3 SPOJOVACÍ MATERIÁL A NÁSTROJE... 4 SPOJOVACÍ MATERIÁL... 4 POPIS VÝROBKU...

Podrobnejšie

Uloha trenera - V. Orszagh

Uloha trenera - V. Orszagh ÚLOHA TRÉNERA V DNEŠNOM HOKEJI Vladimír ORSZÁGH ÚLOHA TRÉNERA PLATÍ,ŽE KULTÚRU TÍMU ZOSOBŇUJE SÁM TRÉNER,MUSÍ BYŤ STELESNENÍM TOHO ČO POŽADUJE SÁM OD DRUHÝCH NA TRÉNINGU,NA ZÁPASE,VŠADE INDE. PLYNIE Z

Podrobnejšie

Microsoft Word - zapis-predmetov-AiS

Microsoft Word - zapis-predmetov-AiS Zápis predmetov do AiS na aktuálny akademický rok Pred zápisom predmetov Vám odporúčame pozorne si prečítať študijný plán pre Váš študijný program. Môžete si ho zobraziť v AiSe kliknutím na "Študijné programy"

Podrobnejšie

UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN 2391 Rotana insportline Digital

UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN 2391 Rotana insportline Digital UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN 2391 Rotana insportline Digital OBSAH TECHNICKÝ POPIS... 3 BEZPEČNOSTNÉ POKYNY... 3 FUNKCIE... 3 ZÁKLADNÉ CVIČEBNÉ TECHNIKY... 3 NÁVOD NA POUŽÍVANIE... 4 MASÁŽNE AKUPUNKTÚRNE BODY...

Podrobnejšie

Innogy_CO alarm.indd

Innogy_CO alarm.indd ODHAĽTE TICHÉHO ZABIJÁKA ALARM NA OXID UHOĽNATÝ Odhaľte tichého zabijáka a ochránte svoju rodinu Oxid uhoľnatý (CO) je neviditeľný plyn bez zápachu a chuti, ktorý je vysoko toxický. Označuje sa aj ako

Podrobnejšie

10 tipov pre tvoj forex úspech

10 tipov pre tvoj forex úspech 5 konkrétnych spôsobov, ako zarobiť 1 milión EUR Redakcia Svet bohatých Ak má človek zdravé ruky a trocha rozumu, dá sa dosiahnuť čokoľvek. Po svete dnes behá viacero ľudí, ktorí vďaka kreativite a vytrvalosti

Podrobnejšie

POUŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN 2165 VibroGym insportline Lotos

POUŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN 2165 VibroGym insportline Lotos POUŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN 2165 VibroGym insportline Lotos Obsah BEZPEČNOSTNÉ UPOZORNENIA... 3 POPIS HLAVNÝCH ČASTÍ... 5 MONTÁŽ... 5 OVLÁDACÍ PANEL... 7 Zobrazované okná... 7 Režimy... 7 POUŽÍVANIE...

Podrobnejšie

6 Kapitola 6 Výsledky vyšetrení počas projektov Lekári idú do ulíc a MOST 2008 Počas mesiacov júl a august v rámci projektu Lekári idú do ulíc a počas

6 Kapitola 6 Výsledky vyšetrení počas projektov Lekári idú do ulíc a MOST 2008 Počas mesiacov júl a august v rámci projektu Lekári idú do ulíc a počas 6 Kapitola 6 Výsledky vyšetrení počas projektov Lekári idú do ulíc a MOST 2008 Počas mesiacov júl a august v rámci projektu Lekári idú do ulíc a počas 30 dní trvania Mesiaca o srdcových témach (MOST-u)

Podrobnejšie

Zborník z 50. konferencie elektrotechnikov Slovenska

Zborník z 50. konferencie elektrotechnikov Slovenska Zásady poskytnutie prvej pomoci pri úraze elektrickým prúdom Tibor PELIKÁN, lektor prvej pomoci 1 ÚČINKY ELEKTRICKÉHO PRÚDU NA ĽUDSKÝ ORGANIZMUS Elektrina predstavuje špecifický druh ohrozenia, ktoré človek

Podrobnejšie

CAL. AS32 Solárne hodinky slovenčina Hodinová, minútová a sekundová ručička Dátum zobrazený pomocou číslic Funkcia solárneho nabíjania Funkcia predbež

CAL. AS32 Solárne hodinky slovenčina Hodinová, minútová a sekundová ručička Dátum zobrazený pomocou číslic Funkcia solárneho nabíjania Funkcia predbež CAL. AS32 Solárne hodinky Hodinová, minútová a sekundová ručička Dátum zobrazený pomocou číslic Funkcia solárneho nabíjania Funkcia predbežného upozornenia na nízku hladinu energie 1 ZOBRAZENIE A KORUNKA

Podrobnejšie

VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ: Ministerstvo obrany SR

VEREJNÝ OBSTARÁVATEĽ: Ministerstvo obrany SR VÝZVA NA PREDLOŽENIE PONUKY NA ZAKÁZKU opasky popruhové KAKI Zákazka s nízkou hodnotou podľa 117 zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších

Podrobnejšie

Operačná analýza 2

Operačná analýza 2 Krivky (čiary) Krivku môžeme definovať: trajektória (dráha) pohybujúceho sa bodu, jednoparametrická sústava bodov charakterizovaná určitou vlastnosťou,... Krivky môžeme deliť z viacerých hľadísk, napr.:

Podrobnejšie

UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN 9360 Cyklotrenažér insportline Airin 1

UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN 9360 Cyklotrenažér insportline Airin 1 UŽÍVATEĽSKÝ MANUÁL SK IN 9360 Cyklotrenažér insportline Airin 1 OBSAH BEZPEČNOSTNÉ POKYNY... 3 ZOZNAM DIELOV... 4 SPOJOVACÍ MATERIÁL A NÁRADIE... 7 NÁKRES... 8 MONTÁŽ... 9 OVLÁDANIE... 13 POUŽÍVANIE SPD

Podrobnejšie

_BDA_Helix_Track_Crosstrainer_CapitalSports.indd

_BDA_Helix_Track_Crosstrainer_CapitalSports.indd 10032829 Helix Track bicykel Vážený zákazník, Blahoželáme k nákupu tohto zariadenia. Pozorne si prečítajte príručku a dodržujte nasledujúce rady, aby ste predišli poškodeniu prístroja. Akékoľvek zlyhanie

Podrobnejšie

Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, Bratislava IEA

Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, Bratislava IEA Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, 831 03 Bratislava IEA, 2011 Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/

Podrobnejšie

Phoenixresearch SK - preferencie (LQ-PDF)

Phoenixresearch SK - preferencie (LQ-PDF) 49% 1 1/8 Prehľad politických subjektov január 2016 400% 359% 300% 200% 100% 00% SMER - SD 139% 78% 71% 69% 68% 57% 50% 41% SIEŤ neviem SNS KDH MOST - HÍD OL'aNO - NOVA 26% 21% 11% 10% SaS SMK iné SDKÚ-DS

Podrobnejšie

Trieda: H/B Model: NTEVEX76017 Sériové číslo vášho zariadenia: Pred použitím zariadenia si prečítaj

Trieda: H/B Model: NTEVEX76017 Sériové číslo vášho zariadenia: Pred použitím zariadenia si prečítaj Trieda: H/B WWW.FITPLUS.SK servis@fitplus.sk + 421 908 765 110 Model: NTEVEX76017 Sériové číslo vášho zariadenia: Pred použitím zariadenia si prečítajte pozorne všetky inštrukcie v tomto manuáli. Manuál

Podrobnejšie

Gymnastický štvorboj

Gymnastický štvorboj Gymnastický štvorboj na základných školách Obsah zostáv v šk. roku 2016/17 Gymnastický štvorboj je súťažou 5-členných družstiev žiakov základných škôl. Kategórie: A - žiaci 1. 3. ročníka, družstvá chlapcov

Podrobnejšie

Katalóg matracov Strana: 2 MATRAC VEGA Luxusný matrac v kombinácii Visco elastickej pamäťovej peny a vysoko pružnej studenej HR peny hustoty 40kg/m3.

Katalóg matracov Strana: 2 MATRAC VEGA Luxusný matrac v kombinácii Visco elastickej pamäťovej peny a vysoko pružnej studenej HR peny hustoty 40kg/m3. Strana: 2 MATRAC VEGA Luxusný matrac v kombinácii Visco elastickej pamäťovej peny a vysoko pružnej studenej HR peny hustoty 40kg/m3. Matrac vďaka Visco pene reaguje na teplo, tlak a optimálne sa prispôsobuje

Podrobnejšie

KÚPEĽNÁ L I E Č B A

KÚPEĽNÁ L I E Č B A KÚPEĽNÁ L I E Č B A GRANIT HOTELS je hotelová sieť prevádzkovaná spoločnosťou HOREZZA, a.s. Hotely sú situované v najatraktívnejších lokalitách Slovenska. GRANIT HOTELS sú miestom na relax, čerpanie nových

Podrobnejšie

tv2go_pouzivatelska_prirucka

tv2go_pouzivatelska_prirucka Interaktívne funkcie tv2go Používateľská príručka Vážení zákazníci, teší nás, že ste sa rozhodli využívať výhody interaktívnej televízie tv2go. Vašu tv2go budete ovládať veľmi jednoduchou a intuitívnou

Podrobnejšie

Trendy vývoja informatiky na ÚAMT

Trendy vývoja informatiky na ÚAMT Elektronický marketing OTO HAFFNER, ERIK KUČERA, ERICH STARK ÚSTAV AUTOMOBILOVEJ MECHATRONIKY Možnosti tvorby webu ERIK KUČERA ELEKTRONICKÝ MARKETING PREDNÁŠKA 10 Aké sú možnosti tvorby webu? 3 Automatizované

Podrobnejšie

8 Cvičenie 1.1 Dokážte, že pre ľubovoľné body X, Y, Z platí X + Y Z = Z + Y X. 1.2 Dokážte, že pre ľubovoľné body A, B, D, E, F, G afinného priestoru

8 Cvičenie 1.1 Dokážte, že pre ľubovoľné body X, Y, Z platí X + Y Z = Z + Y X. 1.2 Dokážte, že pre ľubovoľné body A, B, D, E, F, G afinného priestoru 8 Cvičenie 1.1 Dokážte, že pre ľubovoľné body X, Y, Z platí X + Y Z = Z + Y X. 1. Dokážte, že pre ľubovoľné body A, B, D, E, F, G afinného priestoru P platí F B = F A, BD = AE, DG = EG F = G. 1.3 Dokážte

Podrobnejšie

Bonitačný poriadok RTW klubu Slovenska Bonitácia je činnosť, ktorá je jednou z kritérií uchovnenia psa alebo suky. Je to odborná činnosť, ktorú hodnot

Bonitačný poriadok RTW klubu Slovenska Bonitácia je činnosť, ktorá je jednou z kritérií uchovnenia psa alebo suky. Je to odborná činnosť, ktorú hodnot Bonitačný poriadok RTW klubu Slovenska Bonitácia je činnosť, ktorá je jednou z kritérií uchovnenia psa alebo suky. Je to odborná činnosť, ktorú hodnotia rozhodcovia kvalifikovaní na posúdenie povahy a

Podrobnejšie