Určenie prezentácie - VEREJNÉ-

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Určenie prezentácie - VEREJNÉ-"

Prepis

1

2 Určenie prezentácie Poskytnúť základné vstupné informácie o charakteristike a organizácii kurzu SERE/C v podmienkach ÚŠZV Lešť k dosiahnutiu lepšej pripravenosti cvičiacich pred začatím kurzu. Informácie majú iba verejný a všeobecný charakter.

3 Význam skratiek JPR SERE SPINS TTPs EPA ISOPREP CSAR/CR E&R METHANE DTG METT-TC OCOKA AOO REDCON Spoločná záchranná operácia. Výcvik v preţití, odolávaní, úniku a záchrany z bojovej zóny. Špecifické usmernenia operačnej jednotky v nasadení. Taktika, techniky (zručnosti) a postupy vojaka / jednotky. Dokument plán úniku a záchrany. Hlásenie o overení totoţnosti osoby. Asistovaná záchrana v bojovej zóne so záchrannou jednotkou. Únik a záchrana z bojovej zóny. Hlásenie o incidente (udalosti). Dátum, mesiac, čas, časové pásmo, rok. Analýza úlohy, nepriateľa, terénu, vlastných moţností, času a civilných aspektov. Analýza moţností terénu. Operačný priestor. Pohotovosť k plneniu úloh.

4 Význam skratiek OPORD WngO NAVEX CACEX SURVEX SR / DA NLT / NET ETA / ETD GTAS RAS SARNEG DAR PUP RP / RLY Operačný rozkaz. Predbeţné nariadenie. Cvičenie k prevereniu zručností navigácie. Cvičenie k prevereniu zručností odolávania v zadrţiavaní a úteku. Cvičenie k prevereniu zručnosti v sebazáchove pri odlúčení. Špeciálny prieskum / priama akcia (druh špeciálnych operácií). Najneskôr / najskôr. Predpokladaný čas príchodu / predpokladaný čas odchodu. Pozemný signál pre vzdušný prostriedok. Pozemný signál pre aktiváciu záchrany. Systém kódovania pravouhlých súradníc. Určená zóna vyzdvihnutia počas záchrannej operácie. Miesto vyzdvihnutia. Miesto stretnutia so záchrannou jednotkou / miesto stretnutia.

5 Literatúra a. Smernica NATO ACT DIR číslo 75-3 Príprava kurzu. b. BI-SC Joint Personnel Recovery Joint Operational Guidelines (2011). c. AJP NATO Personnel Recovery Doctrine. d. Joint Pub Joint Doctrine For Evasion and Recovery. e. Joint Pub Doctrine For Joint Combat Search and Rescue. f. Joint Pub Joint Tactics, Techniques and Procedures for CSAR. g. D/E-RD-0039 Survival, Evasion, Resistance and Escape Student Handbook h. Field Manual FM Prisoners of War. i. SPA-3-27/Let Organizácia, zabezpečenie, riadenie a koordinácia pátracej a záchrannej sluţby vzdušných síl OS SR. j. SPJ-1-1/Psych Vedenie psychologickej prípravy v OS SR. k. SPJ-2-2/Topo Vojenská topografia a výcvik topografie v OS SR. l. SPJ-3-8/Let Pouţitie vrtuľníkov v pozemných operáciách NATO. m. Sprav-51-3 Príprava a vykonávanie výsluchov v poľných podmienkach. n. Sprav-54-3 Zásady sebazáchovy v poľných podmienkach.

6 Charakteristika kurzu Názov: Označenie: SERE/C 2013 Ţiadateľ: Forma: Sebazáchova vojaka pri vynútenom odlúčení od jednotky Ozbrojené sily Slovenskej republiky Účelový kurz Termín: 08APR - 26APR 2013 (19 výcvikových dní) Počet cvičiacich: Výcvikové zariadenie: Stupeň utajenia: 10 osôb ÚŠZV MO SR Lešť / Odbor špeciálneho výcviku NEUTAJOVANÉ

7 Výcvikový cieľ Naučiť a preveriť cvičiacich v taktike, technikách a postupoch (TTPs) sebazáchovy násilne odlúčeného vojaka od vlastnej jednotky počas krízovej situácie v bojovej zóne.

8 Taktika, postupy a techniky sebazáchovy (TTPs) a. Preţitie v poli. b. Navigácia pomocou mapy a náčrtu terénu. c. Prekonávanie skalného terénu. d. Postupy úniku a obrany pred pátracími psami. e. Postupy úniku a záchrany podľa spracovaného plánu EPA. f. Práca s vlastnou legendou (Cover Story). g. Taktika a techniky odolávania počas násilného zadrţiavania. h. Postupy pri nadväzovaní kontaktu so záchrannou jednotkou. i. Techniky vyzdvihnutia pomocou vrtuľníka. j. Práca s ISOPREP. k. Odovzdávanie informácii pri SERE debrífingu.

9 Formy a metódy Forma: Kurz je zameraný na výcvik jednotlivca. Výcvik je po celú dobu vykonávaný nepretrţite 24 hodín denne (výcvikový deň) s prestávkami na odpočinok podľa schváleného časového rozvrhu. Cvičiaci po celú dobu kurzu nepoznajú časový rozvrh učebného plánu. Metóda: Výcvik je vykonávaný výkladom na učebni alebo praktickým nácvikom podľa preberanej učebnej úlohy. Učebné úlohy sú preverované počas určených cvičení pod námetom podľa určeného výcvikového prostredia.

10 Výcvikové prostredie Je stredoeurópskeho charakteru s aktuálnymi poveternostnými podmienkami počas kurzu. Výcvikové prostredie je umiestnené do operačného priestoru podľa námetu. Ohrozenia v operačnom priestore sú imitované konvenčnými bezpečnostnými silami nepriateľa (SECFOR) a činnosťou teroristickej organizácie. Vlastné sily a prostriedky v operačnom prostredí sú určené k podpore plnenia bojovej úlohy a k záchranným operáciám (SOTU s plánovaným letovým úsilím pre zabezpečenie CR/CSAR). Taktika, techniky a postupy (TTPs) sebazáchovy cvičiacich sú určené v SPINS platné pre ÚŠZV Lešť.

11 Vstupné poţiadavky na cvičiaceho 1. Zdravotná kvalifikácia A. 2. Výborný aktuálny psychický a zdravotný stav, ktorý bude preverený počas vstupných lekárskych prehliadok a psychologických a diagnostických testov na začiatku kurzu. 3. Vyslaný na základe vnútorného rozkazu veliteľa útvaru. 4. Predloţené poţadované dokumenty, ústroj a materiál podľa organizačných pokynov.

12 Poţadované dokumenty 1. Občiansky preukaz. 2. Preukaz poistenca. 3. Zdravotná dokumentácia. 4. Výpis z denného rozkazu nadriadeného o vyslaní do kurzu.

13 Poţadovaná ústroj Poľná rovnošata vz.09 DIGITÁL (blúza, nohavice, kabát) Obuv poľná Čiapka do poľa ochranná Ústroj pracovná (blúza, nohavice) Rukavice ochranné Termotričko ľahké (khaki) - krátky rukáv Termotričko ľahké (khaki) - dlhý rukáv Termorolák (khaki) Termobunda (khaki) Ponoţky termo - zimné Ústroj športová (tepláky) Obuv športová 2súpravy 2páry 1súprava 1pár 2ks 2ks 2ks 6párov 1súprava 1pár

14 Doporučená ústroj Poľné nepremokavé oblečenie (blúza, nohavice) Čiapka pletená (kukla) Šatka, sieťka na krk Termospodky ľahké (khaki) Hygienické potreby, uterák Spodná bielizeň 1súprava podľa potreby podľa potreby

15 Poţadované taktické vybavenie vojaka Taktická vesta MODULAR podľa SOP jednotky Batoh TL 65 Karimatka Spací vak Poľná fľaša Jedálenský poľný riad (ešus) Baterka s náhradnými zdrojmi Karabína so zámkom REP šnúra 6m 1súprava

16 Poţadovaný materiál Nôţ (štandardná veľkosť) Ochranné okuliare biele sklo 2 litrová plastová fľaša 2ks Tampón (intímny) 5ks Kondóm 3ks PVC lepiaca páska Maskovacia farba na tvár Šitie (ihla niť na ošetrenie výstroje) Písacie a kresliace pomôcky Poznámkový zošit (stupeň NEUTAJOVANÉ )

17 Podmienky absolvovania kurzu 1. Získa celkové hodnotenie SPLNIL. 2. Cvičiaci počas kurzu neporuší bezpečnostné opatrenia, pravidlá cvičenia a dodrţiava vojenskú disciplínu uplatňovanú riadiacim kurzu a lektorským zborom. 3. Absolvuje všetky výcvikové hodiny podľa učebného plánu.

18 Hodnotenie Typ hodnotenia: A. Získané osvedčenie o absolvovaní kurzu. B. Individuálny hodnotiaci list absolventa. C. Písomné vyhodnotenie kurzu adresované GŠ OSSR. Oblasť hodnotenia: Taktika, techniky a postupy sebazáchovy. Spôsob hodnotenia: Skupinové hodnotenie lektorského zboru podľa určených merateľných kritérií pri plnení úloh v rámci cvičení pod námetom.

19 Organizačné pokyny Stravovanie: Zabezpečí ÚŠZV Lešť. Útvar, od ktorého sú cvičiaci vysielaní do kurzu, zabezpečí objednávku na poskytnutie stravy vyslaným vojakom s uvedením kompletných fakturačných údajov. Cenník: Raňajky 1,25 Obed 2,50 Večera 2,00 Ubytovanie: Zabezpečí ÚŠZV Lešť.

20 Organizačné pokyny Účasť na kurze potvrdiť prihláškou do faxom na čísle 0960/ Do prihlášky je nutné uviesť: hodnosť a meno, adresu trvalého bydliska, dátum narodenia a číslo občianskeho preukazu kaţdého účastníka kurzu. Príchod účastníkov kurzu do ÚŠZV Lešť je dňa do 9:00 hod na vstupe do výcvikového zariadenia JAKUB VILLAGE ÚŠZV Lešť. Plánované ukončenie kurzu je dňa o 12:00hod.

21 Program dňa nástupu :00-09:30 Ubytovanie, uloţenie vecí a materiálu. 09:30-11:00 Vstupný brífing predloţenie poţadovaných dokumentov (Poľná rovnošata vz. 09 DIGITAL ) Vydanie organizačných pokynov. Poučenie o bezpečnostných opatreniach. Objasnenie námetu. 11:00-12:00 Prednáška na učebni. 12:00-13:00 Obed. 13:00-14:00 Lekárska prehliadka. 14:00-16:00 Psychologické a diagnostické vyšetrenie. 16:00 Činnosť podľa časového harmonogramu.

22 SPINS (ÚŠZV Lešť) Pre potreby zjednotenia taktiky, techník a postupov sebazáchovy (TTPs) počas kurzu SERE/C sú vypracované špecifické usmernenia (SPINS) vo forme písomného dokumentu, ktorý je schválený riaditeľom ÚŠZV Lešť. TTPs sebazáchovy zo SPINS sú vysvetľované a precvičované počas samotného kurzu. Kaţdý cvičiaci je povinný poznať a dodrţiavať SPINS počas zamestnaní uvedeného kurzu.

23 Námet SURVEX - Situácia SLOVENSKÁ REPUBLIKA ALPHALAND BRAVOMINÓRIA Republika ALPHALAND Vojenská diktatúra od roku útlak BRAVOMINOROV Vojenský ozbrojený konflikt s NATO o územie BRAVOMINÓRIA. Január 2011 ukončenie ozbrojeného konfliktu s NATO a uznanie autonómie BRAVOMINÓRIA. Marec 2011 stiahnutie vojenských jednotiek ALPHALAND z BRAVOMINÓRIE. BRAVOMINÓRIA Autonómna republika ALPHALANDU. Snaha vytvorenia samostatnej republiky BRAVOLAND. Marec 2011rozmiestnenie jednotiek NATO L-FOR

24 Námet SURVEX - Situácia SLOVENSKÁ REPUBLIKA TAROB ALPHALAND BRAVOMINÓRIA Teroristická organizácia TAROB Organizovaná ozbrojená skupina. Zaloţená 2009 k získaniu politického vplyvu v ALPHALAD a k radikálnemu potlačeniu vplyvu BRAVOMINOROV neuznanie autonómie BRAVOMINÓRIA. Pokračovanie v aktivitách na území BRAVOMINÓRIE formou ozbrojeného odboja vedené sporadické ozbrojené útoky proti jednotkám L-FOR na území BRAVOMINÓRIE. Útočiská a výcvikové základne na území ALPHALAND. Vláda ALPHALAND oficiálne vedie boj proti TAROB. Podozrenie z neoficiálnej vládnej ALPHALAND podpory pre TAROB.

25 Poslanie a organizácia jednotiek L-FOR Stabilizačná operácia Juţná brána od 01MAR 2011 na území BRAVOMINÓRIE k ochrane a podpore autonómie a vytvorenej štátnej správy. L-FOR BG SOKOLSKI (+) 20 GDINA (+) 21 GDANSK 13 (-) LOG Mi-17, Mi 24 AVIAT 2370 SOTG

26 Poslanie a organizácia SOTG 2370 Špeciálny prieskum (SR) 01JAN JUL 2013 k získaniu INTEL informácií o systéme velenia a riadenia (C2) teroristickej organizácii TAROB na území ALPHALAND. Byť pripravený vykonať záchranné operácie jednotiek L-FOR. SOTG 2370 SOTU 01 SOTU 02 SOTU 03 HQ FS Cvičiaci počas SURVEX sú zaradený do SOTU 02. LOG COMM

27 Námet SURVEX Rozmiestnenie L-FOR SLOVENSKÁ REPUBLIKA HQ L-FOR (+) ŢILINA MARTIN TELGART 20 GDINA (+) VYLEN LEŠŤ LUNEC BALOGY VÁROS 21 GDANSK 13 (-) ALPHALAND 2370 SOTG Operačný priestor (AOO) SOTG

28 Plán prípravy k nasadeniu 01JAN MAY 01JUL JAN 08FEB 11MAR 22MAR 08APR 19APR SOTU01 Nasadenie L-FOR SOTU03 Nasadenie L-FOR SOTU02 CQB kurz CSAR kurz SERE kurz Nasadenie L-FOR

29 TTPs pouţívania výstroje a materiálu 1. Operačná ústroj. Špecifický materiál slúţiaci k splneniu určenej bojovej úlohy (špeciálna optika, mapy, záznamové prostriedky...) 2. Taktická ústroj. Nesená výstroj a materiál v batohu TL-65 slúţiaca k zabezpečeniu komfortu preţitia vojaka v poli. Spací vak, karimatka Náhradná výstroj a bielizeň, zimné doplnky Zvýšená dávka stravy a vody Bojová ústroj

30 TTPs pouţívania výstroje a materiálu 3. Bojová ústroj. Materiál umiestnený v taktickej veste MODULAR alebo v poľnej rovnošate vz. 09 DIGITÁL doklady (občiansky preukaz, preukaz poistenca) poľná fľaša s vodou a stravná dávka do 24hod 1 ks rádiová stanica (podľa pridelenia) 1 ks osobný lokalizátor (PLB) MILES Núdzové vybavenie počas úniku a záchrany.

31 Núdzové vybavenie počas úniku a záchrany Nôţ Kompas Kresadlo Núdzové svietidlo Pílka drôtová Karabína so zámkom REP šnúra 6m Pomôcky k preţitiu (tampóny, kondómy, lepiace pásky, šitie, kúsky duše..) Balíček prvej pomoci (vreckový obväz, náplasť, dezinfekcia..) Izotermická fólia Ručný dýmový granát RDG-2 biely Ruč. Sig.dym zelený Zásahová výbuška P1A6 mini Utajený náčrt terénu Zošit, ceruzka 1súprava 1 súprava

32 Kódy nosenia výstroje a materiálu ALPHA BRAVO CHARLIE Operačná ústroj Taktická ústroj Bojová ústroj Taktická ústroj Bojová ústroj Núdzové vybavenie Bojová ústroj Núdzové vybavenie DELTA Núdzové vybavenie Výzbroj. Cvičný samopal vz. 58 so zásobníkom

33 Bezpečnostné opatrenia Kaţdý cvičiaci a lektorský zbor kurzu je povinný dodrţiavať bezpečnostné opatrenia. Pri porušení bezpečnostných opatrení je cvičiaci vylúčený z kurzu. Cvičiaci sú v deň nástupu do kurzu počas vstupného brífingu poučený o: - bezpečnosti práce a ochrane zdravia v podmienkach ÚŠZV Lešť bezpečnostným technikom ÚŠZV Lešť, - organizácii zdravotného zabezpečenia počas kurzu, spôsobe sledovania svojho zdravotného stavu, prevencii pred ochoreniami a zraneniami, príznakoch ochorení a ochrane zdravia v poli v náročných klimatických podmienkach lekárom ÚŠZV Lešť, - bezpečnostných opatreniach dodrţovaných počas zamestnaní riadiacim kurzu: pred kaţdým zamestnaním riadiaci zamestnania vykoná poučenie o bezpečnostných opatreniach pre určené precvičované zručnosti, kaţdý cvičiaci je povinný porozumieť a dodrţiavať určené bezpečnostné opatrenia,

34 Bezpečnostné opatrenia pri precvičovaní jednotlivých zručností je cvičiaci povinný pouţívať predpísané ochranné pomôcky a materiál k zabezpečeniu ochrany zdravia určené riadiacim zamestnania, cvičiaci je povinný chrániť svoje zdravie pouţívaním vhodného oblečenia a dostupnej ústroji a materiálu podľa aktuálnych poveternostných podmienok, s výnimkou spresnenia pouţívania výstroje riadiacim zamestnania k dosiahnutiu poţadovaného výcvikového cieľa, pri nevoľnosti alebo zranení, cvičiaci zastaví činnosť tak, aby neohrozil ostatných a okamţite to ohlási riadiacemu zamestnania, cvičiaci je povinný v prípade svojho zranenia si poskytnúť svojpomoc a v prípade zranenia ostatných cvičiacich im poskytnúť prvú pomoc a oznámiť to riadiacemu zamestnania, počas cvičení je cvičiaci povinný dodrţiavať pravidlá cvičenia spresnené riadiacim cvičenia,

35 Bezpečnostné opatrenia riadiaci zamestnania podľa okolností vydá pokyny k stabilizovaniu stavu zraneného, oznámi to okamţite zdravotníkovi/lekárovi a riadi sa ich pokynmi. V prípade potreby zabezpečí transport zraneného do spresneného miesta kontaktu so zdravotníkom/lekárom, pri pouţívaní vozidiel, imitačného materiálu je cvičiaci povinný dodrţiavať všeobecne záväzné postupy a bezpečnostné opatrenia, počas vykonávania činností je cvičiaci povinný dodrţiavať určené postupy prác a zručností preberané počas výcvikových zamestnaní, kaţdá vzniknutá závaţná porucha, alebo strata osobného a operačného materiálu sa musí ihneď hlásiť riadiacemu zamestnania/cvičenia, nepouţívať nesprávne a poškodené imitačné prostriedky, nepouţívať ich improvizáciu, konzumovať len určenú stravu a len určeným spôsobom,

36 Bezpečnostné opatrenia počas výcviku dodrţiavať primeraný pitný reţim vodou potvrdenou inštruktorom, neustále kontrolovať svoj zdravotný stav a ostatných cvičiacich, pri akýchkoľvek príznakov a zmien zdravotného stavu, to okamţite hlásiť riadiacemu zamestnania/cvičenia, pri plnení samostatných úloh, rozvrhnutie času prác a regenerácie si cvičiaci volia samostatne podľa aktuálnych okolností, ak nie je spresnené riadiacim zamestnania, pri vizuálnom kontakte s divým zvieraťom, dať najavo svoju prítomnosť a vytvoriť mu podmienky k úniku. V prípade nutnosti a okolností bezpečne pouţiť k odstrašeniu zásahovú výbušku P1A6 mini za dodrţania bezpečnostných opatrení, v poli neustále vykonávať kontrolu vyzutej obuvi, spacích vakov a iného materiálu pred moţným výskytom plazov alebo hmyzu a vlastnú kontrolu tela zameranú na výskyt kliešťov a iných parazitov. Kliešte odstraňovať len zdravotníckym personálom, počas cvičení vykonávať jednu zdravotnú prehliadku ráno a jednu zdravotnú prehliadku večer u cvičiacich podľa pokynov riadiaceho cvičenia a podľa odporúčaní lekára, zdravotníka a psychológa,

37 Odbor špeciálneho výcviku ÚŠZV MO SR Lešť

Príloha č. 1 k ústavnému poriadku pre odsúdených Otvoreného oddelenia Opatovce Nemocnice pre obvinených a odsúdených a Ústavu na výkon trestu odňatia

Príloha č. 1 k ústavnému poriadku pre odsúdených Otvoreného oddelenia Opatovce Nemocnice pre obvinených a odsúdených a Ústavu na výkon trestu odňatia Príloha č. 1 k ústavnému poriadku pre odsúdených Otvoreného oddelenia Opatovce Vzor uloženia lôžka odsúdeného Uterák Deka v povlaku Deka Podhlavník v povlaku Uterák Plachta posteľná Príloha č. 2 k ústavnému

Podrobnejšie

Príloha č. 1 k ústavnému poriadku pre odsúdených Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Bratislava č. ÚVVaÚVTOS-43/ zo

Príloha č. 1 k ústavnému poriadku pre odsúdených Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Bratislava č. ÚVVaÚVTOS-43/ zo Príloha č. 1 k ústavnému poriadku pre odsúdených Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Bratislava č. ÚVVaÚVTOS-43/21-2016 zo dňa 1. augusta 2016 Vzor uloženia lôžka odsúdeného

Podrobnejšie

Postup prijatia na Ing štúdium na LF TUKE pre kadetov AOS

Postup prijatia na Ing štúdium na LF TUKE pre kadetov AOS PRIJÍMACIE KONANIE NA INŽINIERSKE ŠTÚDIUM NA LETECKEJ FAKULTE TECHNICKEJ UNIVERZITY V KOŠICIACH AR 2019/2020 POSTUP PRE ZÁUJEMCOV O ŠTÚDIUM NA LETECKEJ FAKULTE TUKE VO FUNKCII KADET AKADÉMIE OZBROJENÝCH

Podrobnejšie

AKADÉMIA OZBROJENÝCH SÍL

AKADÉMIA OZBROJENÝCH SÍL AKADÉMIA OZBROJENÝCH SÍL Príloha č. 16 generála Milana Rastislava Štefánika k č.: AOS-150/14-2/48/2019-OddNK Počet listov: 10 PROGRAM ODBORNEJ VOJENSKEJ PRÍPRAVY VO M30 ČŠp 472 a) Profil absolventa: Absolvent

Podrobnejšie

V zmysle nariadenia vlády SR č. 342/2014 Z.z., ktorým sa ustanovujú pravidlá poskytovania podpory v poľnohospodárstve v súvislosti so schémami oddelen

V zmysle nariadenia vlády SR č. 342/2014 Z.z., ktorým sa ustanovujú pravidlá poskytovania podpory v poľnohospodárstve v súvislosti so schémami oddelen V zmysle nariadenia vlády SR č. 342/2014 Z.z., ktorým sa ustanovujú pravidlá poskytovania podpory v poľnohospodárstve v súvislosti so schémami oddelených priamych platieb v nadväznosti na 12 Platba pre

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2016 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah dokumentu je prá

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2016 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah dokumentu je prá ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2016 Vyhlásené: 9. 12. 2016 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah dokumentu je právne záväzný. 331 VYHLÁŠKA Ministerstva spravodlivosti

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2016 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný.

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2016 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný. ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2016 Vyhlásené: 9. 12. 2016 Časová verzia predpisu účinná od: 1. 1.2019 Obsah dokumentu je právne záväzný. 331 VYHLÁŠKA Ministerstva spravodlivosti Slovenskej

Podrobnejšie

Učebný plán kurzu prvej pomoci podľa Vyhlášky MZ SR 398/2010 Z.z. Názov predmetu Všeobecné zásady poskytovania prvej pomoci pri dopravných nehodách, š

Učebný plán kurzu prvej pomoci podľa Vyhlášky MZ SR 398/2010 Z.z. Názov predmetu Všeobecné zásady poskytovania prvej pomoci pri dopravných nehodách, š Učebný plán kurzu prvej pomoci podľa Vyhlášky MZ SR 398/200 Z.z. Názov predmetu Všeobecné zásady poskytovania prvej pomoci pri dopravných nehodách, športe, náhlych ochoreniach Stavy bezprostredne ohrozujúce

Podrobnejšie

11 týždňov finančný príspevok 1101,10 v prípade záujmu jednoduchší vstup do OS SR bezplatné ubytovanie a stravovanie

11 týždňov finančný príspevok 1101,10 v prípade záujmu jednoduchší vstup do OS SR bezplatné ubytovanie a stravovanie www.mosr.sk/dvp 11 týždňov finančný príspevok 1101,10 v prípade záujmu jednoduchší vstup do OS SR bezplatné ubytovanie a stravovanie ZAPOJ SA DO DOBROVOĽNEJ VOJENSKEJ PRÍPRAVY Dostáva sa Ti do rúk brožúra,

Podrobnejšie

Príprava obyvateľstva na sebaochranu a vzájomnú pomoc AKO SA ZACHOVAŤ V PRÍPADE OHROZENIA ÚNIKOM NEBEZPEČNÝCH LÁTOK ČO MÁ KAŽDÝ VEDIEŤ V PRÍPADE OHROZ

Príprava obyvateľstva na sebaochranu a vzájomnú pomoc AKO SA ZACHOVAŤ V PRÍPADE OHROZENIA ÚNIKOM NEBEZPEČNÝCH LÁTOK ČO MÁ KAŽDÝ VEDIEŤ V PRÍPADE OHROZ Príprava obyvateľstva na sebaochranu a vzájomnú pomoc AKO SA ZACHOVAŤ V PRÍPADE OHROZENIA ÚNIKOM NEBEZPEČNÝCH LÁTOK ČO MÁ KAŽDÝ VEDIEŤ V PRÍPADE OHROZENIA Ľudia si uvedomujú riziká, ktoré ohrozujú ich

Podrobnejšie

Počet listov: 16 Ročník 2018 Bratislava 18. decembra 2018 Čiastka 76 Obsah 1. Opatrenie Ministerstva obrany Slovenskej republiky z 13. decembra 2018 č

Počet listov: 16 Ročník 2018 Bratislava 18. decembra 2018 Čiastka 76 Obsah 1. Opatrenie Ministerstva obrany Slovenskej republiky z 13. decembra 2018 č Počet listov: 16 Ročník 2018 Bratislava 18. decembra 2018 Čiastka 76 Obsah 1. Opatrenie Ministerstva obrany Slovenskej republiky z 13. decembra 2018 č. 1/2018, ktorým sa mení a dopĺňa výnos Ministerstva

Podrobnejšie

Microsoft Word - Výzva na predloženie cenovej ponuky pranie a chemické cistenie VÚ 4977 Sliač.doc

Microsoft Word - Výzva na predloženie cenovej ponuky pranie a chemické cistenie VÚ 4977 Sliač.doc Vojenský útvar 4977 Sliač Sliač 11.januára 2010 Č.:ZKSl-59/2010 Vec Výzva na predloženie cenovej ponuky zákazky s nízkou hodnotou podľa 102 ods. 1 zákona č.25/2006 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene

Podrobnejšie

Microsoft Word - Výzva CISTENIE 24_2_11.doc

Microsoft Word - Výzva CISTENIE 24_2_11.doc Vojenský útvar 3030 ZVOLEN Č.p.: bvrps-194-1/2011 Výzva na predloženie cenovej ponuky zákazky s nízkou hodnotou podľa 102 ods.1zákona č.25/2006 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých

Podrobnejšie

Vojenský útvar 1049 Sereď

Vojenský útvar 1049 Sereď Vojenský útvar 1049 Sereď VÝZVA NA PREDLOŽENIE CENOVEJ PONUKY ZÁKAZKY S NÍZKOU HODNOTOU podľa 102 ods. 1 zákona č. 25/2006 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov na dodanie

Podrobnejšie

Evakuácia Evakuácia patrí medzi základné opatrenia kolektívnej ochrany obyvateľstva a vykonáva sa z dôvodu nevyhnutného časového obmedzenia pobytu osô

Evakuácia Evakuácia patrí medzi základné opatrenia kolektívnej ochrany obyvateľstva a vykonáva sa z dôvodu nevyhnutného časového obmedzenia pobytu osô Evakuácia Evakuácia patrí medzi základné opatrenia kolektívnej ochrany obyvateľstva a vykonáva sa z dôvodu nevyhnutného časového obmedzenia pobytu osôb na ohrozenom území. Zákon Národnej rady Slovenskej

Podrobnejšie

Microsoft Word - VIA-oznámenie na internet _ _.doc

Microsoft Word - VIA-oznámenie na internet _ _.doc MINISTERSTVO OBRANY SR Úrad pre investície a akvizície Kutuzovova 8, 832 47 Bratislava "zverejnené na verejne prístupnom mieste" Vec: Výzva na predkladanie ponúk s využitím postupu pre zadávanie podprahových

Podrobnejšie

Program VDK 8

Program VDK 8 AKADÉMIA OZBROJENÝCH SÍL GENERÁLA MILANA RASTISLAVA ŠTEFÁNIKA Č: AOS-344/2-2/11/2019-OddNK Výtlačok jediný Počet listov: 8 Prílohy: 1/45 S c h v a ľ u j e m: doc. Ing. Jozef PUTTERA, CSc. rektor dňa: dňa:.

Podrobnejšie

Opravárenský prápor

Opravárenský prápor Opravárenský prápor Príhovor - história V polovici roku 1950 bol vydaný rozkaz k novej dislokácii a k vytvoreniu prvých tankových divízií podriadených priamo Ministerstvu národnej obrany. Z 21. Ostravskej

Podrobnejšie

NÁRODNÁ RADA SLOVENSKEJ REPUBLIKY V. volebné obdobie 475 VLÁDNY NÁVRH ZÁKON z... 2011, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých

Podrobnejšie

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation OPERAČNÝ PROGRAM KVALITA ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA PRIORITNÁ OS 3 VÝROČNÁ KONFERENCIA OP KŽP 30. NOVEMBER 2018 PRIORITNÁ OS 3 Podpora riadenia rizík, riadenia mimoriadnych udalostí a odolnosti proti mimoriadnym

Podrobnejšie

Mesto Revúca

Mesto Revúca Vnútorný predpis o poskytovaní osobných ochranných pracovných prostriedkov zamestnancom mesta Revúca Revúca,. januára 202 Primátorka mesta Revúca v súlade s nariadením vlády SR č. 39/200 Z. z. o minimálnych

Podrobnejšie

GENERÁLNY ŠTÁB

GENERÁLNY  ŠTÁB GENERÁLNY ŠTÁB OZBROJENÝCH SÍL SLOVENSKEJ REPUBLIKY VOJENSKÁ ŠPECIFIKÁCIA Motorové palivá, oleje, mazivá, prevádzkové kvapaliny a špeciálne kvapaliny OLEJ LETECKÝ LO-12 Súvisiaci kód NATO O-147 Číslo MSU-26.4/L

Podrobnejšie

AKADÉMIA OZBROJENÝCH SÍL Príloha č. 17 generála Milana Rastislava Štefánika k č.: AOS-150/14-2/48/2019-OddNK Počet listov: 7 PROGRAM ODBORNEJ VOJENSKE

AKADÉMIA OZBROJENÝCH SÍL Príloha č. 17 generála Milana Rastislava Štefánika k č.: AOS-150/14-2/48/2019-OddNK Počet listov: 7 PROGRAM ODBORNEJ VOJENSKE AKADÉMIA OZBROJENÝCH SÍL Príloha č. 17 generála Milana Rastislava Štefánika k č.: AOS-150/14-2/48/2019-OddNK Počet listov: 7 PROGRAM ODBORNEJ VOJENSKEJ PRÍPRAVY VO P10 ČŠp 964-969 a) Profil absolventa:

Podrobnejšie

AKADÉMIA OZBROJENÝCH SÍL

AKADÉMIA  OZBROJENÝCH  SÍL AKADÉMIA OZBROJENÝCH SÍL GENERÁLA MILANA RASTISLAVA ŠTEFÁNIKA Č: AOS-320/4-1/8/2019-OddNK Výtlačok jediný Počet listov: 8 Prílohy: 1/53 S c h v a ľ u j e m: doc. Ing. Jozef PUTTERA, CSc. rektor dňa: PROGRAM

Podrobnejšie

Microsoft Word - strana 1.doc

Microsoft Word - strana 1.doc Geografická podpora medzinárodného taktického a ukážkového cvičenia HaZZ. npor. Ing. Jozef Blažeňák, npor. Ing. Jerguš Lapin Topografický ústav, Ružová 8 974 53 Banská Bystrica, Slovensko blazenak@topu.army.sk,

Podrobnejšie

R E G I S T E R O P A T R E N Í ročník Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 12 OPATRENIE Ministerstva financií Sloven

R E G I S T E R O P A T R E N Í ročník Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 12 OPATRENIE Ministerstva financií Sloven R E G I S T E R O P A T R E N Í ročník 2016 www.slov-lex.sk Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 12 OPATRENIE Ministerstva financií Slovenskej republiky z 13. apríla 2016 č. MF/006899/2016-75,

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2016 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný.

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2016 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný. ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2016 Vyhlásené: 26. 2. 2016 Časová verzia predpisu účinná od: 1. 3.2016 Obsah dokumentu je právne záväzný. 105 VYHLÁŠKA Úradu jadrového dozoru Slovenskej republiky

Podrobnejšie

Vnútorný predpis o cestovných náhradách. Názov a sídlo organizácie : Obec Koválov Poradové číslo vnútorného predpisu : 3 Vypracovala : Ivana Cintulová

Vnútorný predpis o cestovných náhradách. Názov a sídlo organizácie : Obec Koválov Poradové číslo vnútorného predpisu : 3 Vypracovala : Ivana Cintulová Vnútorný predpis o cestovných náhradách. Názov a sídlo organizácie : Obec Koválov Poradové číslo vnútorného predpisu : 3 Vypracovala : Ivana Cintulová Schválil : Pavol Kuba Dátum vyhotovenia vnútorného

Podrobnejšie

Microsoft Word - Dokument2

Microsoft Word - Dokument2 Smernica Rady zo 14. októbra 1991 o povinnosti zamestnávateľa informovať zamestnancov o podmienkach vzťahujúcich sa na zmluvu alebo na pracovno-právny vzťah (91/533/EHS) RADA EURÓPSKYCH SPOLOČENSTIEV,

Podrobnejšie

v územnom obvode Okresného úradu Tvrdošín TVRDOŠÍN 2016

v územnom obvode Okresného úradu Tvrdošín TVRDOŠÍN 2016 v územnom obvode Okresného úradu Tvrdošín TVRDOŠÍN 2016 Táto príručka je určená pre obce, právnické osoby a fyzické osoby podnikateľov, školy a školské zariadenia k získaniu základných informácií o realizácii

Podrobnejšie

OZNÁMENIE MINISTERSTVA OBRANY SLOVENSKEJ REPUBLIKY O ZARADENÍ VOJAKOV V ZÁLOHE DO AKTÍVNYCH ZÁLOH V ROKU 2019 Podľa čl. 1 ods. 1 služobného predpisu m

OZNÁMENIE MINISTERSTVA OBRANY SLOVENSKEJ REPUBLIKY O ZARADENÍ VOJAKOV V ZÁLOHE DO AKTÍVNYCH ZÁLOH V ROKU 2019 Podľa čl. 1 ods. 1 služobného predpisu m OZNÁMENIE MINISTERSTVA OBRANY SLOVENSKEJ REPUBLIKY O ZARADENÍ VOJAKOV V ZÁLOHE DO AKTÍVNYCH ZÁLOH V ROKU 09 Podľa čl. ods. služobného predpisu ministra obrany Slovenskej republiky 4/08 o podrobnostiach

Podrobnejšie

(rozkaz-pru\236n\375 \350as)

(rozkaz-pru\236n\375 \350as) Z B I E R K A P O K Y N O V RIADITEĽA KRAJSKÉHO RIADITEĽSTVA HASIČSKÉHO A ZÁCHRANNÉHO ZBORU V PREŠOVE Ročník: 2011 Prešov 17.05.2011 Číslo: 35 O b s a h I. časť 35. Pokyn riaditeľa Krajského riaditeľstva

Podrobnejšie

OBEC P R U Ž I N A. Všeobecne záväzné nariiadeniie Č.. 1/2014 o poskytovaníí dotáciiíí z rozpočtu obce Pružiina O k t ó b e r 2014

OBEC P R U Ž I N A. Všeobecne záväzné nariiadeniie Č.. 1/2014 o poskytovaníí dotáciiíí z rozpočtu obce Pružiina O k t ó b e r 2014 OBEC P R U Ž I N A. Všeobecne záväzné nariiadeniie Č.. 1/2014 o poskytovaníí dotáciiíí z rozpočtu obce Pružiina O k t ó b e r 2014 Všeobecne záväzné nariadenie obce Pružina č. 1/2014 o poskytovaní dotácií

Podrobnejšie

O B E C P E T R O V A V E S Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2019 ktorým sa určuje spôsob a metodika poskytovania dotácií z rozpočtu Obce Petrova Ves

O B E C P E T R O V A V E S Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2019 ktorým sa určuje spôsob a metodika poskytovania dotácií z rozpočtu Obce Petrova Ves O B E C P E T R O V A V E S Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2019 ktorým sa určuje spôsob a metodika poskytovania dotácií z rozpočtu Obce Petrova Ves Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Petrova

Podrobnejšie

VOJENSKÝ ÚTVAR 5728 Výtlačok jediný! MARTIN Počet listov: 4 Č.: ZZ II /2017 Príloha : 2/2 (ÚCL-60-10/2016-OZT) VÝZVA na predloženie cenovej pon

VOJENSKÝ ÚTVAR 5728 Výtlačok jediný! MARTIN Počet listov: 4 Č.: ZZ II /2017 Príloha : 2/2 (ÚCL-60-10/2016-OZT) VÝZVA na predloženie cenovej pon VOJENSKÝ ÚTVAR 5728 Výtlačok jediný! MARTIN Počet listov: 4 Č.: ZZ II- 163-6 /2017 Príloha : 2/2 (ÚCL-60-10/2016-OZT) VÝZVA na predloženie cenovej ponuky (Zákazka s nízkou hodnotou na poskytnutie služby

Podrobnejšie

GENERÁLNY ŠTÁB OZBROJENÝCH SÍL SLOVENSKEJ REPUBLIKY VOJENSKÁ ŠPECIFIKÁCIA Motorové palivá, oleje, mazivá, prevádzkové kvapaliny a špeciálne kvapaliny

GENERÁLNY ŠTÁB OZBROJENÝCH SÍL SLOVENSKEJ REPUBLIKY VOJENSKÁ ŠPECIFIKÁCIA Motorové palivá, oleje, mazivá, prevádzkové kvapaliny a špeciálne kvapaliny GENERÁLNY ŠTÁB OZBROJENÝCH SÍL SLOVENSKEJ REPUBLIKY VOJENSKÁ ŠPECIFIKÁCIA Motorové palivá, oleje, mazivá, prevádzkové kvapaliny a špeciálne kvapaliny MOTOROVÝ OLEJ LETECKÝ H-31 Súvisiaci kód NATO H-537

Podrobnejšie

si Vás dovoľuje pozvať na KURZ INTERNÝ AUDÍTOR SYSTÉMU MANAŽÉRSTVA KVALITY PODĽA EN ISO 9001:2015 a PREŠKOLENIE INTERNÝCH AUDÍTOROV PODĽA EN ISO 9001:

si Vás dovoľuje pozvať na KURZ INTERNÝ AUDÍTOR SYSTÉMU MANAŽÉRSTVA KVALITY PODĽA EN ISO 9001:2015 a PREŠKOLENIE INTERNÝCH AUDÍTOROV PODĽA EN ISO 9001: si Vás dovoľuje pozvať na KURZ INTERNÝ AUDÍTOR SYSTÉMU MANAŽÉRSTVA KVALITY PODĽA EN ISO 9001:2015 a PREŠKOLENIE INTERNÝCH AUDÍTOROV PODĽA EN ISO 9001:2015 Termín: 12. 13.04.2018 Miesto: Zasadačka TÜV NORD

Podrobnejšie

MINISTERSTVO DOPRAVY, PÔŠT A TELEKOMUNIKÁCIÍ

MINISTERSTVO DOPRAVY, PÔŠT A TELEKOMUNIKÁCIÍ LETECKÝ NÁMORNÝ VYŠETROVACÍ ÚTVAR Námestie slobody 6, P.O.BOX 100 810 05 Bratislava 15 Z Á V E R E Č N Á S P R Á V A o odbornom vyšetrovaní leteckej nehody lietajúceho športového zariadenia typu Gradient

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - TUKE_LF

Microsoft PowerPoint - TUKE_LF Technická univerzita v Košiciach Letecká fakulta FACULTY OF AERONAUTICS Technical University Košice Ing. Peter Koščák, PhD. katedra Manažmentu leteckej prevádzky Letecká fakulta TU v Košiciach Ing. Peter

Podrobnejšie

Microsoft Word - Výzva na dodanie cenovej ponuky hygienické potreby.doc

Microsoft Word - Výzva na dodanie cenovej ponuky hygienické potreby.doc RIADITEĽSTVO VOJENSKEJ POLÍCIE TRENČÍN Trenčín 8.apríla 2011 Č. : RVP -220-1/2011 Výtlačok č. : 1 Počet listov: 3 Príloha : 1/2 Výzva na predloženie cenovej ponuky zákazky s nízkou hodnotou podľa 102 ods.

Podrobnejšie

E V A K U Á C I A

E V A K U Á C I A MINISTERSTVO VNÚTRA SLOVENSKEJ REPUBLIKY SEKCIA INTEGROVANÉHO ZÁCHRANNÉHO SYSTÉMU A CIVILNEJ OCHRANY HAVRAN 2012 CVIČENIE SIMULOVANEJ HAVÁRIE JADROVÉHO ZARIADENIA V SLOVENSKEJ REPUBLIKE NA NÁRODNEJ ÚROVNI

Podrobnejšie

Microsoft Word - výzva na predloženie cenovej ponuky hyg potreby.doc

Microsoft Word - výzva na predloženie cenovej ponuky hyg potreby.doc MINISTERSTVO OBRANY SR VÚ 9994 Nemšová - Č.p.: MLF ZZZ 355-4 / 2010 Výtlačok č. : 1 Počet listov : 5 Výzva na predloženie cenovej ponuky zákazky s nízkou hodnotou podľa 102 ods. 1 zákona č. 25/2006 Z.z.

Podrobnejšie

Smernica o organizovaní výletov, exkurzií a vychádzok

Smernica o organizovaní výletov, exkurzií a vychádzok qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Smernica o organizovaní výletov, uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui exkurzií a vychádzok opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Podrobnejšie

Smernica č. 88 /2010 Žilinský samosprávny kraj str. 1 Úplne znenie S m e r n i c e Úradu Žilinského samosprávneho kraja č. 88/2010 o postupe pri vznik

Smernica č. 88 /2010 Žilinský samosprávny kraj str. 1 Úplne znenie S m e r n i c e Úradu Žilinského samosprávneho kraja č. 88/2010 o postupe pri vznik Smernica č. 88 /2010 Žilinský samosprávny kraj str. 1 Úplne znenie S m e r n i c e Úradu Žilinského samosprávneho kraja č. 88/2010 o postupe pri vzniku, zmene a skončení pracovného pomeru zamestnancov

Podrobnejšie

Smernice pre získanie odznaku odbornosti Rozhodca DPO SR Zdôvodnenie: Plnenie podmienok odznaku odbornosti Rozhodca DPO SR, ktorý bol zavedený v roku

Smernice pre získanie odznaku odbornosti Rozhodca DPO SR Zdôvodnenie: Plnenie podmienok odznaku odbornosti Rozhodca DPO SR, ktorý bol zavedený v roku Smernice pre získanie odznaku odbornosti Rozhodca DPO SR Zdôvodnenie: Plnenie podmienok odznaku odbornosti Rozhodca DPO SR, ktorý bol zavedený v roku 2004 si vyžaduje prispôsobiť sa novému Súťažnému poriadku

Podrobnejšie

Microsoft Word - Výzva _2_.doc

Microsoft Word - Výzva _2_.doc Vojenský útvar 3030 ZVOLEN Č.p.: bvrps-119-16/2011 Výzva na predloženie cenovej ponuky zákazky s nízkou hodnotou podľa 102 ods.1zákona č.25/2006 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých

Podrobnejšie

TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Organizačná smernica č. 5/2013 Podpora študentov a uchádzačov o štúdium so špecifickými potrebami Zvolen, 2013

TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Organizačná smernica č. 5/2013 Podpora študentov a uchádzačov o štúdium so špecifickými potrebami Zvolen, 2013 TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Organizačná smernica č. 5/2013 Podpora študentov a uchádzačov o štúdium so špecifickými potrebami Zvolen, 2013 TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Organizačná smernica č. 5/2013

Podrobnejšie

OÚ MT OKR_MP 2_2017 Príručka príprava

OÚ MT OKR_MP 2_2017 Príručka príprava EKP COaKR-506/1-42 O K R E S N Ý Ú R A D M A R T I N odbor krízového riadenia Námestie S. H. Vajanského č. 1, 036 58 Martin Metodická príručka č. 2/2017 Úvod Zameranie prípravy na civilnú ochranu je vypracované

Podrobnejšie

O r g a n i z a č n ý p o r i a d o k s ú ť a ž e MÓDNA LÍNIA MLADÝCH Úvodné ustanovenie Organizačný poriadok súťaţe Módna línia mladých je vypracovan

O r g a n i z a č n ý p o r i a d o k s ú ť a ž e MÓDNA LÍNIA MLADÝCH Úvodné ustanovenie Organizačný poriadok súťaţe Módna línia mladých je vypracovan O r g a n i z a č n ý p o r i a d o k s ú ť a ž e MÓDNA LÍNIA MLADÝCH Úvodné ustanovenie Organizačný poriadok súťaţe Módna línia mladých je vypracovaný na základe Smernice Ministerstva školstva SR č. 13/2009-R

Podrobnejšie

Základná škola kpt. J. Nálepku v Stupave, Školská 2, Stupava ŠKOLSKÝ PORIADOK - ŠKD Stupava PhDr. Bohdana Cibuľová riaditeľka ZŠ

Základná škola kpt. J. Nálepku v Stupave, Školská 2, Stupava ŠKOLSKÝ PORIADOK - ŠKD Stupava PhDr. Bohdana Cibuľová riaditeľka ZŠ Základná škola kpt. J. Nálepku v Stupave, Školská 2, 900 31 Stupava ŠKOLSKÝ PORIADOK - ŠKD Stupava 25. 8. 2014 PhDr. Bohdana Cibuľová riaditeľka ZŠ PLATNOSŤ OD: 1.9. 2014 OBSAH 1. Všeobecné ustanovenia

Podrobnejšie

Fond na podporu kultúry národnostných menšín Cukrová Bratislava Smernica o cestovných náhradách na Slovensku a v zahraničí Fondu na podporu

Fond na podporu kultúry národnostných menšín Cukrová Bratislava Smernica o cestovných náhradách na Slovensku a v zahraničí Fondu na podporu Fond na podporu kultúry národnostných menšín Cukrová 14 811 08 Bratislava Smernica o cestovných náhradách na Slovensku a v zahraničí Fondu na podporu kultúry národnostných menšín Bratislava, 29. október

Podrobnejšie

Microsoft Word - web 2014 vyhlásenia zákonného zástupcu 2014

Microsoft Word - web 2014 vyhlásenia zákonného zástupcu 2014 VYHLÁSENIA ZÁKONNÉHO ZÁSTUPCU Príloha k zmluve o poskytovaní vzdelávania čísloo... 1.Splnomocnené osoby Týmto splnomocňujem nasledovné osoby na vyzdvihnutiee môjho dieťaťa z materskej školy Espania, na

Podrobnejšie

Č. p.: UpIA /2016-OOVS Výtlačok jediný. Počet listov: 5 Prílohy: 1/2 VÝZVA NA PREDLOŽENIE CENOVEJ PONUKY (Zákazka poskytnutie služby podľa 117 z

Č. p.: UpIA /2016-OOVS Výtlačok jediný. Počet listov: 5 Prílohy: 1/2 VÝZVA NA PREDLOŽENIE CENOVEJ PONUKY (Zákazka poskytnutie služby podľa 117 z Č. p.: UpIA-2515-6/2016-OOVS Výtlačok jediný. Počet listov: 5 Prílohy: 1/2 VÝZVA NA PREDLOŽENIE CENOVEJ PONUKY (Zákazka poskytnutie služby podľa 117 zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene

Podrobnejšie

AK AOS PRÍRASTKY KNIŽNIČNÉHO FONDU (zvláštne číslo) Diplomové práce 2010

AK AOS PRÍRASTKY KNIŽNIČNÉHO FONDU (zvláštne číslo) Diplomové práce 2010 AK AOS PRÍRASTKY KNIŽNIČNÉHO FONDU (zvláštne číslo) Diplomové práce 2010 Benková, Veronika Analýza protitankových zbraní a tendencie vývoja lmaoskdiplom 3135 Brinčková, Mária Použitie a vývojové trendy

Podrobnejšie

Vyhodnotenie úloh plnených v uplynulom plánovacom období V roku 2018 boli plnené úlohy krízového riadenia v súlade so spracovanými plánmi. Ich kvalita

Vyhodnotenie úloh plnených v uplynulom plánovacom období V roku 2018 boli plnené úlohy krízového riadenia v súlade so spracovanými plánmi. Ich kvalita Vyhodnotenie úloh plnených v uplynulom plánovacom období V roku 2018 boli plnené úlohy krízového riadenia v súlade so spracovanými plánmi. Ich kvalita bola na dobrej úrovni. V oblasti hospodárskej mobilizácie

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1996 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1996 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1996 Vyhlásené: 21.06.1996 Časová verzia predpisu účinná od: 01.07.1996 do: 31.03.2002 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 175 V Y H L Á Š K A Ministerstva

Podrobnejšie

Microsoft Word - Menovky - výzva 2011.doc

Microsoft Word - Menovky  - výzva 2011.doc Vojenský útvar 6335 Prešov Počet listov: 2 K č.: vkpo-68-1/2011 Prílohy: 3/3 Výzva na predloženie cenovej ponuky zákazky s nízkou hodnotou podľa 102 ods. 1 zákona č. 25/2006 Z.z. o verejnom obstarávaní

Podrobnejšie

Untitled

Untitled Štatút reprezentanta Slovenskej republiky vo futbale Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu podľa článku 20 ods. 3 Stanov SFZ schválil tento Štatút reprezentanta Slovenskej republiky: Článok 1 Úvodné

Podrobnejšie

(Microsoft Word - \236iados\235 na pred cenovej ponuky.docx)

(Microsoft Word - \236iados\235 na pred cenovej ponuky.docx) Č.s.: 419 /2014 2.4.2014 Vec Žiadosť na predloženie cenovej ponuky prieskum trhu V zmysle zákona NR SR č.25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších

Podrobnejšie

SLOVENSKÉ LIEČEBNÉ KÚPELE PIEŠŤANY, a. s. Vás pozývajú na celoslovenskú konferenciu s medzinárodnou účasťou 5.Balneologický deň s medzinárodnou účasťo

SLOVENSKÉ LIEČEBNÉ KÚPELE PIEŠŤANY, a. s. Vás pozývajú na celoslovenskú konferenciu s medzinárodnou účasťou 5.Balneologický deň s medzinárodnou účasťo SLOVENSKÉ LIEČEBNÉ KÚPELE PIEŠŤANY, a. s. Vás pozývajú na celoslovenskú konferenciu s medzinárodnou účasťou 5.Balneologický deň s medzinárodnou účasťou 14.10.2016 Piešťany, Kúpeľný ostrov Témy Ústrednou

Podrobnejšie

bsah

bsah POKYNY PRE EXTERNÝ DOZOR k papierovej forme testovania žiakov 5. ročníka ZŠ T5-2015 25. november 2015 Bratislava Október 2015 Všetky informácie týkajúce sa testovania budú elektronicky zverejnené na internetových

Podrobnejšie

MESTO STARÁ TURÁ

MESTO  STARÁ  TURÁ MESTO STARÁ TURÁ Mestský úrad Stará Turá V Starej Turej, 7. 2. 2018 Bod programu: 18 Materiál pre XXIV. zasadnutie Mestského zastupiteľstva Stará Turá konané dňa 15.2.2018 ------------------------------------

Podrobnejšie

Rozbor zásahovej činnosti

Rozbor zásahovej činnosti Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Trnave Vajanského 22, 917 77 Trnava Č. p.: KRHZ-TT-OPR-8-7/211 Trnava, 31. 1. 211 Prílohy: 7/ 7 Schvaľujem: riaditeľ KR HaZZ v Trnave pplk. Mgr. Mrva

Podrobnejšie

MINISTERSTVO OBRANY SR

MINISTERSTVO OBRANY SR MINISTERSTVO OBRANY SR Akvizičná agentúra Č.p.: AA- 8-4/2014-OdOKTaIT Výtlačok jediný. Počet listov:5 VÝZVA na predloženie cenovej ponuky ( Zákazka na poskytnutie služby podľa 9 ods. 9 zákona č. 25/2006

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Výrobca a opravár hudobných z dreva Kód kvalifikácie U7312001-01085 Úroveň SKKR 4 Sektorová rada Lesné hospodárstvo a drevospracujúci priemysel SK ISCO-08 7312001 / Výrobca a opravár

Podrobnejšie

Zásady prijímania na bakalárske štúdium na školský rok 2004/2005

Zásady prijímania na bakalárske štúdium na školský rok 2004/2005 Ďalšie podmienky prijatia na bakalárske štúdium na FIIT STU Čl. 1 Úvodné ustanovenia (1) Ďalšie podmienky prijatia na bakalárske štúdium na Fakultu informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej

Podrobnejšie

Špeciálna základná škola s vyučovacím jazykom maďarským Hviezdoslavova 24, Rimavská Sobota P E D A G O G I C K É R A D Y v školskom roku 2011/2

Špeciálna základná škola s vyučovacím jazykom maďarským Hviezdoslavova 24, Rimavská Sobota P E D A G O G I C K É R A D Y v školskom roku 2011/2 Špeciálna základná škola s vyučovacím jazykom maďarským Hviezdoslavova 24, 979 01 Rimavská Sobota P E D A G O G I C K É R A D Y v školskom roku 2011/2012 1. Zahajovacia august 2011 2. Organizačno-pracovná

Podrobnejšie

Výzva na predkladanie ponúk Je vypracovaná podľa 117 zákona NR SR č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďa

Výzva na predkladanie ponúk Je vypracovaná podľa 117 zákona NR SR č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďa Výzva na predkladanie ponúk Je vypracovaná podľa 117 zákona NR SR č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len zákon o verejnom obstarávaní ) na poskytnutie

Podrobnejšie

Microsoft Word - 1 VÝZVA na predloženie cenovej ponuky.doc

Microsoft Word - 1  VÝZVA na predloženie cenovej ponuky.doc VOJENSKÝ ÚTVAR 1003 BRATISLAVA Výtlačok č. : 1 č.: ČS PSR-94-1/2013 Počet listov : 4 Počet príloh : 1/1 VÝZVA na predloženie cenovej ponuky na zákazku s nízkou hodnotou podľa 102 ods. 1 zák. č. 25/2006

Podrobnejšie

SMERNICE

SMERNICE A K A D É M I A O Z B R O J E N Ý C H S Í L GENERÁLA MILANA RASTISLAVA ŠTEFÁNIKA Ďalšie podmienky prijatia na štúdium a zásady prijímacieho konania na trojročné bakalárske štúdium na Akadémii ozbrojených

Podrobnejšie

Z M L U V A

Z M L U V A Zmluva o poskytovaní služieb č. 15/2014 uzatvorená podľa 269 ods. 2 zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov (ďalej len Obchodný zákonník ) (ďalej len zmluva ) Článok I. Zmluvné

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Hlohovec č. 171/2016, ktorým sa určuje spôsob a metodika poskytovania dotácií z rozpočtu mesta právnickým osobám a

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Hlohovec č. 171/2016, ktorým sa určuje spôsob a metodika poskytovania dotácií z rozpočtu mesta právnickým osobám a Všeobecne záväzné nariadenie mesta Hlohovec č. 171/2016, ktorým sa určuje spôsob a metodika poskytovania dotácií z rozpočtu mesta právnickým osobám a fyzickým osobám podnikateľom Mestské zastupiteľstvo

Podrobnejšie

Zivotne poistenie_WS

Zivotne poistenie_WS INŠTITÚT BANKOVÉHO VZDELÁVANIA NBS, N.O. Pozvánka na workshop ŽIVOTNÉ POISTENIE Bratislava 12. jún 2017 je certifikovaný podľa európskej normy systému manažérstva kvality je členom European Banking and

Podrobnejšie

Centrum voľného času Považská Bystrica Lánska 2575/92, Považská Bystrica S m e r n i c a č. 07/2011 upravujúca poskytovanie osobných ochranných

Centrum voľného času Považská Bystrica Lánska 2575/92, Považská Bystrica S m e r n i c a č. 07/2011 upravujúca poskytovanie osobných ochranných Centrum voľného času Považská Bystrica Lánska 2575/92, 017 01 Považská Bystrica S m e r n i c a č. 07/2011 upravujúca poskytovanie osobných ochranných pracovných prostriedkov v podmienkach CVČ V zmysle

Podrobnejšie

»

» » Zákon 110/2004 Z.z. (o fungovaní Bezpečnostnej rady Slovenskej republiky v čase mieru ) Autor: Národná rada SR Platnosť od: 4.3.2004 Účinnosť od: 1.4.2004 Uverejnené v Zbierke zákonov č. 53/2004 strana

Podrobnejšie

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Uznávanie kvalifikácie a osobitnej odbornej spôsobilosti v oblasti BOZP, nástroj na uplatnenie našich odborníkov na trhu práce v krajinách EÚ Inštitút pre výskum práce a rodiny Župné nám.5-6, Bratislava

Podrobnejšie

ZÁSADY PRE TVORBU A POUŽITIE SOCIÁLNEHO FONDU

ZÁSADY PRE TVORBU A POUŽITIE SOCIÁLNEHO FONDU Príloha ku kolektívnej zmluve ZÁSADY PRE TVORBU A POUŽITIE SOCIÁLNEHO FONDU Článok I. Všeobecné ustanovenia 1. Tieto zásady upravujú tvorbu, použitie, podmienky čerpania, rozpočet a zásady hospodárenia

Podrobnejšie

TKK

TKK TRIEDNA KNIHA pre kurzy Školský rok.../... Názov a adresa školy:...... Školský rok:... Kurz:...... jazyk Triedna kniha Vyuč. dní Hod. od - do Učebňa Budova Dôverník kurzu Dátum začatia Záznamy Dátum Vec

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Animátor v cestovnom ruchu Kód kvalifikácie C5169002-01430 Úroveň SKKR 4 Sektorová rada Obchod, marketing, gastronómia a cest. ruch SK ISCO-08 5169002 / Animátor voľného času SK NACE

Podrobnejšie

Zmluva o dielo - KVA-/51/ /2017 Zmluva o dielo uzavretá podľa 536 a nasl. zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov

Zmluva o dielo - KVA-/51/ /2017 Zmluva o dielo uzavretá podľa 536 a nasl. zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov Zmluva o dielo uzavretá podľa 536 a nasl. zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov (ďalej len Obchodný zákonník ) na externé riadenie projektu (ďalej len zmluva ) I. Zmluvné

Podrobnejšie

Záväzná prihláška dieťaťa / mládežníka do vojenského zážitkového tábora Zóna ALFA 1 1. Lokalita: Vybranou lokalitou pre vojenský zážitkový tábor Zóna

Záväzná prihláška dieťaťa / mládežníka do vojenského zážitkového tábora Zóna ALFA 1 1. Lokalita: Vybranou lokalitou pre vojenský zážitkový tábor Zóna Záväzná prihláška dieťaťa / mládežníka do vojenského zážitkového tábora Zóna ALFA 1 1. Lokalita: Vybranou lokalitou pre vojenský zážitkový tábor Zóna ALFA 1 je malebné prostredie v nízkych tatrách s názvom

Podrobnejšie

Kolégium dekana

Kolégium dekana Pravidlá doktorandského štúdia na STU Smernica rektora č. 1/2012 N ČASŤ A DOKTORANDSKÝ ŠTUDIJNÝ PROGRAM Čl. 1 Úvodné ustanovenia 1. Slovenská technická univerzita v Bratislave (ďalej len STU ) poskytuje,

Podrobnejšie

Akadémia ozbrojených síl

Akadémia ozbrojených síl AKADÉMIA OZBROJENÝCH SÍL Príloha č. 20 generála Milana Rastislava Štefánika k č.: AOS-150/14-2/48/2019-OddNK Počet listov: 17 PROGRAM ODBORNEJ VOJENSKEJ PRÍPRAVY VO S14 ČŠp 950 a) Profil absolventa: Absolvent

Podrobnejšie

ŠPECIALIZOVANÉ ZARIADENIE CENNÍK úhrad za poskytovanie sociálnych služieb platný od Výška úhrady za sociálnu službu: Štandard izba: 472,00

ŠPECIALIZOVANÉ ZARIADENIE CENNÍK úhrad za poskytovanie sociálnych služieb platný od Výška úhrady za sociálnu službu: Štandard izba: 472,00 ŠPECIALIZOVANÉ ZARIADENIE CENNÍK Výška úhrady za sociálnu službu: Štandard izba: 472,00 EUR/mesiac V cene sú zahrnuté: 1. Odborné činnosti pomoc pri odkázanosti na pomoc inej fyzickej osoby, sociálne poradenstvo,

Podrobnejšie

Velka_sutaz_1

Velka_sutaz_1 Veľká súť 2019 Súťaž trvá od 01.05. do 30.11. Veľká súťaž 2019! 35 b. 35 b. 30 b. Montérky nohavice 48-62 Montérky blúza M-XXXL Montérky letné M-XXXL 75 b. 60 b. 30 b. 2 v 1 pracovná bunda S-XXXL Športová

Podrobnejšie

Systém uznávania kvalifikácií v Slovenskej republike

Systém uznávania kvalifikácií  v Slovenskej republike Systém overovania kvalifikácií v Slovenskej republike Projektový zámer, 2019 Valéria Kubalová - ŠIOV 1 SYSTÉM OVEROVANIA KVALIFIKÁCIÍ (SOK) OBSAH Prezentácia projektového zámeru NP SOK: Ciele projektu

Podrobnejšie

1)

1) O r g a n i z a č n ý p o r i a d o k S ú ť a ž e š t u d e n t o v k o n z e r v a t ó r i í S l o v e n s k e j r e p u b l i k y ORGANIZAČNÝ PORIADOK 1) Poslaním súťaţí SŠK SR je pravidelná konfrontácia

Podrobnejšie

Microsoft Word - Podmienky_prijímacieho_konania-Bc._19-20.doc

Microsoft Word - Podmienky_prijímacieho_konania-Bc._19-20.doc TRNAVSKÁ UNIVERZITA V TRNAVE PRÁVNICKÁ FAKULTA PODMIENKY PRIJÍMACIEHO KONANIA NA BAKALÁRSKY ŠTUDIJNÝ PROGRAM V ŠTUDIJNOM ODBORE PRÁVO PRE AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 určené v zmysle 56 a 57 zákona č. 131/2002

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo v Krajnom na základe ustanovenia § 6 zákona SNR č

Obecné zastupiteľstvo v Krajnom na základe ustanovenia § 6 zákona SNR č Všeobecne záväzné nariadenie Obce Dolný Štál č....2.../2017 o mieste a čase zápisu dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole o výške príspevku v školskom roku 2017/2018 Sp. zn.:

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Špecialista bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci Kód kvalifikácie U2149008-01016 Úroveň SKKR 5 Sektorová rada Administratíva, ekonomika a manažment SK ISCO-08 2149008 / Špecialista

Podrobnejšie

35_2010[1]

35_2010[1] KRAJSKÉ RIADITEĽSTVO HASIČSKÉHO A ZÁCHRANNÉHO ZBORU V PREŠOVE Z b i e r k a p o k y n o v Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Ročník: 2010 V Prešove 2. novembra 2010 Číslo:

Podrobnejšie

SLP predžiaci 2012

SLP predžiaci 2012 Lyžiarsky klub Šachtičky Banská Bystrica organizuje preteky Slovenského pohára predžiakov v kombi SL OS Superbaby OS POHÁRIK ŠACHTIČIEK 20.ročník 4.3.2012 Rozpis pretekov I. Všeobecné ustanovenia Usporiadateľ:

Podrobnejšie

Vnútorný predpis Číslo 8/ Ďalšie podmienky prijímania uchádzačov na III. stupeň štúdia na MTF STU v Trnave v akademickom roku 2019/20

Vnútorný predpis Číslo 8/ Ďalšie podmienky prijímania uchádzačov na III. stupeň štúdia na MTF STU v Trnave v akademickom roku 2019/20 Vnútorný predpis Číslo 8/2018 28. 11. 2018 Ďalšie podmienky prijímania uchádzačov na III. stupeň štúdia na MTF STU v Trnave v akademickom roku 2019/2020 Vypracoval: doc. Ing. Roman Čička, PhD. Ďalšie podmienky

Podrobnejšie

Microsoft Word - Výzva na obstaranie_balená voda.doc

Microsoft Word - Výzva na obstaranie_balená voda.doc MINISTERSTVO OBRANY SR Veliteľstvo logistiky Trenčín - Výtlačok č.: K č.p.:velog-229/24-3/2007 Počet listov: 4 Prílohy: 1/1 Výzva na predloženie cenovej ponuky zákazky s nízkou hodnotou podľa 102 ods.

Podrobnejšie

Prihláška na vysokoškolské štúdium doktorandské 1) tretí stupeň Pečiatka VŠ, fakulty: Evidenčné číslo: Akademický rok: 20 / 20 Štátne občianstvo: Meno

Prihláška na vysokoškolské štúdium doktorandské 1) tretí stupeň Pečiatka VŠ, fakulty: Evidenčné číslo: Akademický rok: 20 / 20 Štátne občianstvo: Meno Prihláška na vysokoškolské štúdium doktorandské 1) tretí stupeň Pečiatka VŠ, fakulty: Evidenčné číslo: Akademický rok: 20 / 20 Štátne občianstvo: Meno: Priezvisko: Dátum doručenia: Rodné priezvisko: Akademický

Podrobnejšie

Inštitút vzdelávania Zboru väzenskej a justičnej stráže Cintorínska 3, priečinok 25/D, Nitra Číslo: IVZVJS-179/2018 V Nitre dňa N

Inštitút vzdelávania Zboru väzenskej a justičnej stráže Cintorínska 3, priečinok 25/D, Nitra Číslo: IVZVJS-179/2018 V Nitre dňa N Inštitút vzdelávania Zboru väzenskej a justičnej stráže Cintorínska 3, priečinok 25/D, 950 50 Nitra Číslo: IVZVJS-179/2018 V Nitre dňa 28. 11. 2018 N e s c h v a ľ u j e m : gen. Ing. Milan Ivan v. r.

Podrobnejšie

1

1 REGIONÁLNY ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA BRATISLAVA hlavné mesto so sídlom v Bratislave, Ružinovská 8, 820 09 Bratislava 29, P.O.BOX 26 Smernica č. 4/2019 o cestovných náhradách Bratislava, 27.06.2019 11155/2019/HTČ

Podrobnejšie

Učebné osnovy

Učebné osnovy Zápisný lístok k zápisu do 1. ročníka na šk. r. 2019/2020 Odklad: áno - nie č. DIEŤA Meno: (ako je uvedené v r. liste) Deň, mesiac a rok nar.: Miesto narodenia: Kraj narodenia: Národnosť: Bydlisko: Materská

Podrobnejšie

Kurz-Riadenie-rizik-prakticky Prihlaska

Kurz-Riadenie-rizik-prakticky Prihlaska RIADENIE RIZÍK PRAKTICKY PODĽA NORMY ISO 31000 MANAŽÉRSTVO RIZIKA so zameraním sa na požiadavky noriem ISO 9001:201, ISO 14001:201, ISO 4001:2018 a ďalších Praktické návody, príklady, vzorové formuláre

Podrobnejšie