Môžem ísť k lekárovi, na očkovanie či na test do iného okresu? Ktoré obchody sa otvoria? Budem potrebovať test aj v potravinách či lekárňach?

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Môžem ísť k lekárovi, na očkovanie či na test do iného okresu? Ktoré obchody sa otvoria? Budem potrebovať test aj v potravinách či lekárňach?"

Prepis

1 Pravidlá od pondelka: Potrebujem test do obchodu, prírody či na omšu? Platí nočný zákaz vychádzania? Kedy otvoria terasy reštaurácií? (otázky a odpovede) VERONIKA FOLENTOVÁ Vláda v piatok prijala uznesenie, v ktorom spresňuje, ako sa zmení náš bežný režim od pondelka 19. apríla. Od pondelka 19. apríla sa uvoľňuje veľká časť opatrení. V piatok vláda prijala uznesenie, ktoré spresňuje, za akých podmienok. Otvárajú sa viaceré prevádzky, viaceré uvoľnenia sú podmienené sedemdňovým testom. Aj naďalej platí núdzový stav, zákaz vychádzania a aj stretávania sa s inými ľuďmi ako členmi domácnosti. Odpovedáme na základné otázky a odpovede o uvoľnení a prinášame aj prehľad prevádzok, ktoré môžu byť od pondelka otvorené. Ruší sa nočný zákaz vychádzania po 20. hodine? Nie. Zákaz vychádzania po 20. hodine zostáva v platnosti. Môžem ísť navštíviť svoju sestru s rodinou? Nie. Naďalej platí zákaz stretávania. Zákaz stretávania zostáva v nezmenenej podobe, vzhľadom na epidemickú situáciu je stretávanie ľudí mimo domácností stále rizikové, oznámilo ministerstvo zdravotníctva. Stretnúť sa nemôžete ani v tom istom okrese. Musím sa stále testovať? Test bude treba aj naďalej do práce. Vo všetkých službách a prevádzkach, ktoré sa otvárajú od pondelka a doteraz boli zatvorené, bude treba ukázať test nie starší ako sedem dní. Teda ak si niekto bude chcieť ísť napríklad zaplávať na plaváreň (maximálne šesť ľudí) či kúpiť si topánky, bude musieť mať pri sebe negatívny test. Test netreba ukazovať len pri zabezpečovaní základných potrieb, ako je nákup potravín, návšteva lekára či lekárne. Výnimku podľa uznesenia majú aj bohoslužby test na ne netreba. Ako dlho mi platí test? Do obchodov a otvorených prevádzok treba test, ktorý nie je starší ako sedem dní.

2 Do práce, ak nie ste učiteľ, budete potrebovať test podľa toho, akej farby je váš okres. V bordovom okrese vám test do práce platí sedem dní (rovnako v čiernom okrese, také však od pondelka nie sú). V tmavoružovom potrebujete do práce test, ktorý nie je starší ako 14 dní, a v svetloružovom 21 dní. Kto pracuje v škole, potrebuje test každých sedem dní bez ohľadu na farbu okresu. V praxi to znamená, že ak žijete v tmavoružovom okrese, napríklad v Bratislave, do práce vám stačí test každé dva týždne. Ak si však budete chcieť ísť kúpiť topánky alebo ku kaderníkovi, budete potrebovať test nie starší ako sedem dní. Môžem ísť k lekárovi, na očkovanie či na test do iného okresu? Áno. Pri ceste k lekárovi či na test nie je cesta obmedzená len na okres. Ľudia v prípade potreby môžu ísť aj mimo okresu a s nimi aj sprievod, ak je potrebný. Ktoré obchody sa otvoria? Otvoria sa všetky typy obchodov, aspoň tak to vyplýva z covid automatu, hoci to ešte bude môcť zmeniť vyhláška úradu verejného zdravotníctva. V obchodoch budú platiť rovnaké obmedzenia ako v nákupných centrách: najviac jeden zákazník na 15 metrov štvorcových a vstup len s testom. Budem potrebovať test aj v potravinách či lekárňach? Nie. Prevádzky so základnými potrebami, ako sú potraviny, lieky či drogéria, nebudú vyžadovať negatívny test. Platí to tak ako doteraz. Otvoria sa aj obchodné centrá? Áno, ale aj tam budú platiť obmedzenia. V nákupných centrách bude môcť byť najviac jeden zákazník na 15 metrov štvorcových. Zatvorené musia ostať detské kútiky, sedacie časti ostanú uzavreté tiež. Vstup do nákupného centra bude povolený len s testom nie starším ako sedem dní. Budú omše? Áno. Od pondelka 19. apríla sú povolené bohoslužby. Budú však platiť obmedzenia na bohoslužbe bude môcť byť najviac jeden človek na 15 metrov štvorcových. Aj keď ministerstvo zdravotníctva avizovalo, že bude na bohoslužbu potrebný test, v uznesení vlády táto povinnosť nie je. Kde musím nosiť respirátor? Od 15. marca je povinné používať respirátor vo všetkých interiéroch okrem domácností. Opatrenie sa nevzťahuje na deti, ktoré používajú rúško, uvádza ministerstvo zdravotníctva.

3 Vonku stačí nosiť rúško. Novinkou je, že vonku už ľudia nemusia nosiť ani rúško ak sú od iných ľudí mimo domácnosti vzdialení aspoň na päť metrov. Treba nosiť respirátor či rúško v školách? K uvoľneniu pri rúškach dochádza aj vnútri škôl: od pondelka budú môcť žiaci a učitelia v základných aj stredných školách nosiť v interiéri len rúško, a teda nebudú povinné respirátory. Doteraz sa počítalo s tým, že žiaci od 5. do 9. ročníka sa budú musieť učiť v respirátoroch. Naďalej platí, že deti mladšie ako šesť rokov a deti v škôlkach nemusia mať horné dýchacie cesty prekryté vôbec vonku ani vnútri. Hygiena však dôrazne odporúča, aby aj tieto deti rúška nosili. Budú povolené hromadné podujatia? Áno, ale len v prípade, že ich povolí úrad verejného zdravotníctva. Môžem si vo výdajnom okienku kúpiť punč a vypiť ho vonku? Nie. Konzumácia alkoholu vonku je zakázaná. Na verejnosti je povolené konzumovať jedlá a nealkoholické nápoje. Kávu si tak vonku vypiť môžete, varené víno nie. Môžem si ísť po 20. hodine zabehať? Nie. Od štvrtka 25. marca je aj individuálny šport vonku po 20. hodine zakázaný, platí to aj pre pohyb v prírode. Zatiaľ tieto obmedzenia platia. Môžem po 20. hodine vyvenčiť psa? Áno, na vzdialenosť do kilometra od bydliska môžete venčiť psa či mačku aj po 20. hodine. Môžem ísť navštíviť starú mamu do domova dôchodcov? Nie. Návštevy v zariadeniach sociálnych služieb sú aj naďalej zakázané. Výnimku nemajú ani zariadenia, kde sú klienti a zamestnanci zaočkovaní, výnimku nemajú ani zaočkovaní návštevníci. Výnimky sa udeľujú individuálne, ide najmä o prípady, keď klient domova umiera a výnimka umožní rozlúčku s rodinou. Môžem ísť navštíviť svoju mamu, ktorá je v nemocnici? Nie. Návštevy v nemocniciach sú aj naďalej zakázané. Výnimky sa udeľujú v individuálnych prípadoch, ide väčšinou o prípady, keď pacient zomiera. Aké pravidlá platia pri pracovných pohovoroch? Na pohovor ísť môžete, ale musíte mať test nie starší ako sedem dní. Môžem ísť kočíkovať dieťa aj na sídlisku? Áno. Uznesenie povoľuje cestu človeka s dieťaťom do šesť rokov do vzdialenosti kilometra od bydliska. Môžem ísť športovať s kamarátmi? Áno, otvárajú sa interiérové aj exteriérové športoviská. V čiernom okrese bude treba negatívny test, inde nie. Na tlačovej besede minister financií Igor Matovič povedal, že kolektívne športy budú povolené len do šesť ľudí, opatrenie ešte bude musieť upraviť vyhláška hlavného hygienika. Môžem ísť do prírody do iného okresu? Pohyb v prírode bude možný aj mimo svojho okresu. Nebude treba ani negatívny test. Výnimkou sú čierne okresy, tie však od pondelka na Slovensku nebudú. Môžem sa v inom okrese ubytovať? Budú otvorené hotely a penzióny? Áno. Od pondelka sa môžu otvoriť hotely a penzióny. Cesta do nich alebo z nich je však povolená len do 20. hodiny. Aj tu treba dodržať nočný zákaz vychádzania. V hoteloch a penziónoch však nemôžu fungovať reštaurácie ani sa nemôžu využívať spoločné priestory.

4 V izbe môžu byť len ľudia z jednej domácnosti alebo dve dospelé osoby. Izby musia mať vlastné sociálne zariadenie. Pri nástupe na ubytovanie sa musia hostia preukázať negatívnym testom nie starším ako sedem dní a pravidelne sa musia testovať aj zamestnanci. Môžem ísť na dovolenku do zahraničia? Nie. Cesta do zahraničia s cieľom rekreácie je aj naďalej zakázaná. Môžem ísť do wellness centra? Nie. Wellness centrá, aquaparky či kúpele ostávajú aj v bordovej fáze zatvorené. Do kúpeľov môžu ísť len ľudia, ktorí majú potvrdenie, že ide o pobyt zo zdravotných dôvodov. Otvoria sa však bazény či plavárne. Tam môže byť naraz len šesť ľudí a musia mať negatívny test. Môžem sa ísť dať ostrihať? Áno. Od pondelka sa otvoria služby a medzi nimi aj kaderníctva. Otvorené môžu byť podľa ministerstva zdravotníctva len služby, kde je možné nosiť respirátor. Vo všetkých interiéroch je povinnosť nosiť neustále respirátor. Ak daná služba vyžaduje zloženie respirátora a nie je na túto činnosť výnimka ako napríklad poskytovanie zdravotnej starostlivosti, tak nie je možné takúto službu poskytovať. V covid automate takáto definícia nie je, pravidlo bude musieť upraviť hlavný hygienik vo vyhláške. Zatiaľ zverejnená nebola. Otvoria sa terasy reštaurácií? Nie. V režime reštaurácií sa nič nemení môžu predávať jedlo na donášku alebo cez výdajné okienko. Môžem ísť do posilňovne? Nie. Posilňovne ostávajú aj naďalej zatvorené. Môžem ísť s rodinou na túru do Tatier? Áno. Pohyb v prírode bude povolený od pondelka aj v inom okrese, ale len s členmi domácnosti. Platia stále seniorské hodiny v obchodoch? Áno, v hodinách pre seniorov sa nič nemení, platia od 9.00 do hod. Okrem seniorov môžu v tomto čase nakupovať aj zdravotne ťažko postihnutí. Som zdravotne ťažko postihnutý. Smiem nakupovať v potravinách počas seniorských hodín? Áno, obchody umožnia zdravotne postihnutým osobám a ich sprievodu nakupovať vo vyhradených hodinách pre seniorov. Zdravotne postihnutí ľudia sa musia preukázať preukazom ZŤP, asistenti preukazom asistenta. Smiem ísť do práce? Áno. Práca z domu už nie je prikázaná, ale odporúča sa. Do práce treba test podľa toho, v akom okrese žijete. Čierne a bordové sedem dní, tmavoružové 14 dní a svetloružové 21 dní. Otvárajú sa múzeá, galérie, knižnice, zoo za akých podmienok? Sú povolené individuálne prehliadky, jeden návštevník na 15 metrov štvorcových plochy. Vstup je možný len s negatívnym testom. Povolená je aj cesta do zoo, knižnice či botanickej záhrady. Môžem mať oslavu po svadbe či po prvom svätom prijímaní? Nie. Aj naďalej sú zakázané oslavy, večierky, svadby aj kary. Je povolený len obrad svadby, pohrebu či krstu tam môže byť najviac šesť ľudí. Smiem cestovať v MHD bez testu? Áno. Uznesenie vlády o tom nehovorí. Od 8. marca však musíte v hromadnej doprave aj vo vlakoch používať respirátor.

5 Aké testy platia? Také ako doteraz. Preukázať sa môžete negatívnym antigénovým testom alebo PCR testom. Potrebujem negatívny test, ak chcem ísť k lekárovi? Nie. Tak ako platilo posledné týždne, bez ohľadu na to, či idete k lekárovi na preventívnu prehliadku, plánovanú zdravotnú starostlivosť alebo neodkladný zákrok či vyšetrenie, vždy smiete ísť do ambulancie, polikliniky či nemocnice aj bez negatívneho testu. To isté platí aj pre cestu do lekárne. Test nepotrebujete ani vtedy, keď sa ešte len idete testovať či už PCR testom, alebo antigénovým testom. Som zaočkovaný. Budú aj odo mňa vyžadovať negatívny test? Nie, ak ste zaočkovaný aj druhou dávkou vakcínou Pfizer-BioNTech alebo Moderna a prešlo už aspoň 14 dní alebo ak ste najmenej štyri týždne od prvej dávky vakcíny AstraZeneca. Musím sa dať testovať, ak som prekonal covid? Nie. Ak sa preukážete dokladom, že ste ochorenie covid-19 prekonali v posledných 180 dňoch, negatívne testy nepotrebujete. To isté platí v prípade, že máte zdravotnú indikáciu, pre ktorú nemôžete byť testovaný. Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na pripomienky@dennikn.sk

8413

8413 MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-NOVÉ MESTO -------------------------------------------------------------- NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE mestskej časti Bratislava-Nové Mesto č..../2017 zo dňa... 2017 Všeobecne

Podrobnejšie

Prodloužení pobytu na Bali

Prodloužení pobytu na Bali Prodloužení pobytu na Bali Poznávacie zájazdy Indonésia Destinácie Afrika Južná Afrika Keňa Namíbia Maurícius Seychely Tanzánia všetky štáty Prodloužení pobytu na Bali Ázia Čína Poznávacie zájazdy Indonésia

Podrobnejšie

sezóna

sezóna Cenník 2014 - Kúpele Dudince AKTUÁLNA PONUKA POBYTOV (AJ AKCIE) - NA STRÁNKE http://www.skonline.sk/kupele_listpobyt.php?id=947&presentation=949 Minimálna objednávka pobytu: 4 noci Liečebný kúpeľný pobyt

Podrobnejšie

MO_ANJ_B1

MO_ANJ_B1 SPOJENÁ ŠKOLA TVRDOŠÍN Maturitné okruhy anglický jazyk úroveň B1 školský rok 2018/2019 1. Rodina a spoločnosť a) životopis (osobné údaje: meno, bydlisko, dátum a miesto narodenia, rodinný stav, významné

Podrobnejšie

Vnútorný poriadok školy, vyučovacie hodiny

Vnútorný poriadok školy, vyučovacie hodiny 1.hod08:00-08:45 2.hod08:55-09:40 3.hod09:55-10:40 4.hod10:55-11:40 5.hod11:50-12:35 6.hod12:40-13:25 7.hod13:30-14:15 8.hod 14,20-15,05 1 / 6 VNÚTORNÝ PORIADOK ŠKOLY Príchod do školy - Žiaci prichádzajú

Podrobnejšie

Plavecký klub ORCA SPORT, Muškátová 21, Ivanka pri Dunaji, mobil: , AKTUÁLNA PONUKA PRE OBDOBIE apríl jún /2018

Plavecký klub ORCA SPORT, Muškátová 21, Ivanka pri Dunaji, mobil: ,   AKTUÁLNA PONUKA PRE OBDOBIE apríl jún /2018 AKTUÁLNA PONUKA PRE OBDOBIE apríl jún /2018 (základné, zdokonaľovacie, intenzívne, zdravotné a kondičné plávanie) Bazén: ZŠ Pankúchova 4 / 25m, ZŠ Holíčska 50 / 25m, Pasienky / 50m ZÁKLADNÉ KURZY PLÁVANIA

Podrobnejšie

Mestské zastupiteľstvo v T r e b i š o v e U Z N E S E N I E z 11. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Trebišove zo dňa číslo 133/2011

Mestské zastupiteľstvo v T r e b i š o v e U Z N E S E N I E z 11. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Trebišove zo dňa číslo 133/2011 Mestské zastupiteľstvo v T r e b i š o v e U Z N E S E N I E z 11. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Trebišove zo dňa 28. 09. 2011 číslo 133/2011 K bodu: Návrh Všeobecne záväzného nariadenia Mesta

Podrobnejšie

Všeobecné záväzné nariadenie Číslo: VZN 02/2013 Obec PODBREZOVÁ Výtlačok číslo: 4 v súlade s 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znen

Všeobecné záväzné nariadenie Číslo: VZN 02/2013 Obec PODBREZOVÁ Výtlačok číslo: 4 v súlade s 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znen Všeobecné záväzné nariadenie Číslo: VZN 02/2013 Obec PODBREZOVÁ Výtlačok číslo: 4 v súlade s 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov vydáva Všeobecne záväzné nariadenie

Podrobnejšie

Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: prihlasovanie sa na

Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: prihlasovanie sa na Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: 1.7.2019 prihlasovanie sa na jednotlivé aktivity CSPR, predstavenie aktivít priestor

Podrobnejšie

ODDYCH, ktorý si zaslúžite Cenník VÍKENDOVÝCH a KRATŠÍCH POBYTOV VÍKEND Platnosť:

ODDYCH, ktorý si zaslúžite Cenník VÍKENDOVÝCH a KRATŠÍCH POBYTOV VÍKEND Platnosť: ODDYCH, ktorý si zaslúžite Cenník VÍKENDOVÝCH a KRATŠÍCH POBYTOV VÍKEND Platnosť: 01. 03. 2014-28. 02. 2015 LIEČEBNÝ POBYT KÚPELE NA SKÚŠKU PREDĹŽENÝ LIEČEBNÝ VÍKEND ubytovanie: kúpeľný hotel Rubín alebo

Podrobnejšie

Dotazníkový prieskum k tvorbe Komunitného plánu sociálnych služieb mesta Žilina Vážení Žilinčania, mesto Žilina sa na Vás obracia s prosbou o spoluprá

Dotazníkový prieskum k tvorbe Komunitného plánu sociálnych služieb mesta Žilina Vážení Žilinčania, mesto Žilina sa na Vás obracia s prosbou o spoluprá Dotazníkový prieskum k tvorbe Komunitného plánu sociálnych služieb mesta Žilina Vážení Žilinčania, mesto Žilina sa na Vás obracia s prosbou o spoluprácu. V súčasnosti mesto Žilina pripravuje Komunitný

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 Legislatívne zmeny v praxi distribútorov liekov pohľadom MZ SR RNDr. Jozef Slaný, MZ SR Seminár Správna veľkodistribučná prax 7. decembra 2017 Austria Trend Hotel Bratislava Zákonná úprava platná do 31.

Podrobnejšie

Szándéknyilatkozat

Szándéknyilatkozat Dobrovoľníctvo - spôsob aktivity v seniorskom veku Prihláška dobrovoľníka Výmenný dobrovoľnícky program pre seniorov ľudí nad 50 rokov Dotazník pre uchádzačov Dobrovoľníci zo Slovenska do Čiech Termín

Podrobnejšie

Predchádzame vzniku odpadov Vyhodnotenie dotazníka 1. Pohlavie respondentov muži ženy neuvedené Vek respondentov

Predchádzame vzniku odpadov Vyhodnotenie dotazníka 1. Pohlavie respondentov muži ženy neuvedené Vek respondentov Predchádzame vzniku odpadov Vyhodnotenie dotazníka 1. Pohlavie respondentov 2 119 muži ženy neuvedené 2. Vek respondentov 1 1 1 187 26 1 5 4 3 1 5 6-1 11-15 16-24 - 3 31-35 36-45 46-55 56 a viac 3. Už

Podrobnejšie

Mestské zastupiteľstvo v Košiciach uznesením č na svojom XXII. rokovaní dňa 27. apríla 2006 podľa 4 ods. 3 písm. h) a n) a 6 zákona č. 369/1990

Mestské zastupiteľstvo v Košiciach uznesením č na svojom XXII. rokovaní dňa 27. apríla 2006 podľa 4 ods. 3 písm. h) a n) a 6 zákona č. 369/1990 Mestské zastupiteľstvo v Košiciach uznesením č. 1037 na svojom XXII. rokovaní dňa 27. apríla 2006 podľa 4 ods. 3 písm. h) a n) a 6 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov,

Podrobnejšie

cennik_Layout 1

cennik_Layout 1 Vážení zákazníci, Už po 25. sezónu si Vám dovoľujeme ponúknuť naše dovolenkové pobyty, pričom ako vždy, kladieme dôraz na kvalitu a komplexnosť našich služieb, cenovú výhodnosť pre všetkých klientov. Dôkazom

Podrobnejšie

M E S T O P E Z I N O K Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2019 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniac

M E S T O P E Z I N O K Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2019 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniac M E S T O P E Z I N O K Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2019 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach Mestské zastupiteľstvo v Pezinku, v zmysle ustanovenia

Podrobnejšie

Spoločnosť údržby, výroby a montáží podnikov chemického, farmaceutického a papierenského priemyslu Slovenskej republiky

Spoločnosť údržby, výroby a montáží podnikov chemického, farmaceutického a papierenského priemyslu Slovenskej republiky Spoločnosť údržby, výroby a montáží podnikov chemického, farmaceutického a papierenského priemyslu Slovenskej republiky tel.: 0905 234 433, e-mail: vendelin.iro@suz.sk P O Z V Á N K A N A K O N F E R E

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Priebeh a súčasný stav národného projektu 2014-2015 Poprad 29. máj, 2015 MICHAL KUBO Riaditeľ Popis projektu Projekt nie je na Slovensku novinkou Funguje od roku 2002 ako iniciatíva mimovládnej organizácie

Podrobnejšie

Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, Bratislava IEA

Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, Bratislava IEA Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, 831 03 Bratislava IEA, 2011 Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/

Podrobnejšie

vzn84.doc

vzn84.doc Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Rimavská Sobota č. 84/2007 o podmienkach podnikania, pravidlách času predaja v obchode, času prevádzky služieb a výroby na území mesta Rimavská Sobota Mestské zastupiteľstvo

Podrobnejšie

Spojená škola, Scota Viatora 8, Ružomberok Prijímacie konanie pre školský rok 2019/2020 Počty prijímaných žiakov a kritériá prijatia na štúdium Stredn

Spojená škola, Scota Viatora 8, Ružomberok Prijímacie konanie pre školský rok 2019/2020 Počty prijímaných žiakov a kritériá prijatia na štúdium Stredn Spojená škola, Scota Viatora 8, Ružomberok Prijímacie konanie pre školský rok 2019/2020 Počty prijímaných žiakov a kritériá prijatia na štúdium Stredná odborná škola obchodu a služieb Scota Viatora 8,

Podrobnejšie

Familiárna Stredomorská Horúčka Verzia DIAGNÓZA A LIEČBA 2.1 Ako sa choroba diagnostikuj

Familiárna Stredomorská Horúčka Verzia DIAGNÓZA A LIEČBA 2.1 Ako sa choroba diagnostikuj https://www.printo.it/pediatric-rheumatology/sk/intro Familiárna Stredomorská Horúčka Verzia 2016 2. DIAGNÓZA A LIEČBA 2.1 Ako sa choroba diagnostikuje? Vo všeobecnosti je postup nasledovný: Klinické podozrenie:

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo v

Obecné zastupiteľstvo v Obec Alekšince N Á V R H Všeobecne záväzné nariadenie obce Alekšince č. 03/2017 o miestnych daniach a o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na území obce Alekšince Vyvesené :

Podrobnejšie

VZN 3_2017_ úhrada nákladov Školských zariadení_final

VZN 3_2017_ úhrada nákladov Školských zariadení_final Všeobecne záväzné nariadenie Obce Krpeľany č. 3/2017 o výške príspevku na čiastočnú úhradu nákladov škôl a školských zariadení na území Obce Krpeľany Návrh vyvesený na úradnej tabuli obce: 08.08.2017 Návrh

Podrobnejšie

SANTE/11616/2018-EN ANNEX Rev, 1

SANTE/11616/2018-EN ANNEX Rev, 1 EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli 3. 5. 2019 C(2019) 3211 final ANNEXES 1 to 4 PRÍLOHY k DELEGOVANÉMU NARIADENIU KOMISIE (EÚ) /, ktorým sa dopĺňa smernica Európskeho parlamentu a Rady 2008/98/ES, pokiaľ ide o

Podrobnejšie

2_detsky pesibus v Novakoch_Putiska Ivan

2_detsky pesibus v Novakoch_Putiska Ivan Ivan Putiška Nováky PEŠIBUS Je to PEŠIBUS ekologický, bezpečný, rýchly, nenáročný a lacný spôsob dopravy. V PEŠIBUSE každé ráno pešo odprevadí do školy skupinu detí jeden dospelý vodič PEŠIBUSU /rodič

Podrobnejšie

Všeobecné ustanovenia Organizátor: Slovenská plavecká federácia Za kasárňou 1, Bratislava Technické usporiadanie: Plavecký klub ORCA SPORT Dátu

Všeobecné ustanovenia Organizátor: Slovenská plavecká federácia Za kasárňou 1, Bratislava Technické usporiadanie: Plavecký klub ORCA SPORT Dátu Všeobecné ustanovenia Organizátor: Slovenská plavecká federácia Za kasárňou 1, 831 03 Bratislava Technické usporiadanie: Plavecký klub ORCA SPORT Dátum a miesto: 01.-02.04.2017 / Pasienky, Junácka 4, 831

Podrobnejšie

DANKO monitorovanie1.qxd

DANKO monitorovanie1.qxd Monitorovanie a signalizácia potreby pomoci Tiesňová starostlivosť S-fon poskytuje a sprostredkúva pomoc pri: nepredvídanej situácii (zranenie, pád a pod.) náhlej krízovej situácii (náhle zhoršenie zdravotného

Podrobnejšie

brozura-web

brozura-web DOVOLENKA 2019 S ODLETOM Z KOŠÍC Pokyny pri bezpečnostnej kontrole VÁŽENÍ CESTUJÚCI Len správnym a úplným informovaním našich cestujúcich o bezpečnostnej kontrole a postupe počas nej, dokážeme zabezpečiť

Podrobnejšie

REGIONÁLNY ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA

REGIONÁLNY  ÚRAD VEREJNÉHO  ZDRAVOTNÍCTVA REGIONÁLNY ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SO SÍDLOM V BANSKEJ BYSTRICI ORGANIZAČNÝ PORIADOK Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Banskej Bystrici MAREC 2014 A. ZÁKLADNÉ USTANOVENIA Čl.

Podrobnejšie

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky Pobyty pre sociálne slabšie rodiny v štátnych zariadeniach zadarmo REKREAČNÉ POBYTY pre rodiny s nezaopatrený

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky Pobyty pre sociálne slabšie rodiny v štátnych zariadeniach zadarmo REKREAČNÉ POBYTY pre rodiny s nezaopatrený REKREAČNÉ POBYTY pre rodiny s nezaopatrenými deťmi Ministerstvo vnútra SR sekcia personálnych a sociálnych činností a osobný úrad organizačný odbor Pribinova 2, 812 72 Bratislava Kontakt: pobyty@minv.sk

Podrobnejšie

Pacientská organizácia pre chronické pľúcne choroby Tuberkulóza informácie pre pacientov

Pacientská organizácia pre chronické pľúcne choroby Tuberkulóza informácie pre pacientov Pacientská organizácia pre chronické pľúcne choroby Tuberkulóza informácie pre pacientov Tuberkulóza Tuberkulóza je infekčné ochorenie, ktorému dokážeme predchádzať a ktoré vieme úspešne liečiť. Ale: 1)

Podrobnejšie

Dôležité informácie - Nevyhadzujte! Agomelatine G.L. Pharma 25 mg na liečbu epizód veľkej depresie u dospelých Príručka pre pacienta Verzia 1.0 Schvál

Dôležité informácie - Nevyhadzujte! Agomelatine G.L. Pharma 25 mg na liečbu epizód veľkej depresie u dospelých Príručka pre pacienta Verzia 1.0 Schvál Dôležité informácie - Nevyhadzujte! Agomelatine G.L. Pharma 25 mg na liečbu epizód veľkej depresie u dospelých Príručka pre pacienta 1 Informácie o tomto lieku Agomelatín je antidepresívum, ktoré je účinné

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN o čase predaja dobré

Microsoft Word - VZN o čase predaja dobré Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2011 o podnikateľskej činnosti a určení pravidiel času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území obce Trenčianska Turná Návrh VZN vyvesený na informačnej tabuli

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1994 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1994 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1994 Vyhlásené: 20.05.1994 Časová verzia predpisu účinná od: 01.05.1996 do: 31.08.2007 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 121 V Y H L Á Š K A Ministerstva

Podrobnejšie

Aktivity zvonku ŽIVÉ ŽRALOKY Veľkým zážitkom pre našich klientov bola návšteva mobilného akvária s morskými dravcami, ktoré bolo v dňoch apríl

Aktivity zvonku ŽIVÉ ŽRALOKY Veľkým zážitkom pre našich klientov bola návšteva mobilného akvária s morskými dravcami, ktoré bolo v dňoch apríl Aktivity zvonku ŽIVÉ ŽRALOKY Veľkým zážitkom pre našich klientov bola návšteva mobilného akvária s morskými dravcami, ktoré bolo v dňoch 13. 14. apríla 2015 v Dolnom Kubíne. Vo vystavovanom akváriu s 15-tisíc

Podrobnejšie

lekarkaDPKMsZ

lekarkaDPKMsZ MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa 2.2.2012 Návrh na schválenie prípadu hodného osobitného zreteľa

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo v

Obecné zastupiteľstvo v Obec ALEKŠINCE V Š E O B E C N E Z Á V Ä Z N E N A R I A D E N I E O B C E A L E K Š I N C E 4/2014 o miestnych daniach a o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na území obce

Podrobnejšie

PRE ZASADNUTIE MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA V ŽIARI NAD HRONOM DŇA K BODU: 9 VZN, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č.5/2013 o určení výšky príspevku

PRE ZASADNUTIE MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA V ŽIARI NAD HRONOM DŇA K BODU: 9 VZN, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č.5/2013 o určení výšky príspevku PRE ZASADNUTIE MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA V ŽIARI NAD HRONOM DŇA 28.06.2019 K BODU: 9 VZN, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č.5/2013 o určení výšky príspevku v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej

Podrobnejšie

Komunitný plán sociálnych služieb mesta Prešov na roky PRÍLOHA č. 2 Vyhodnotenie dotazníkového zisťovania v oblasti sociálnych služieb v mes

Komunitný plán sociálnych služieb mesta Prešov na roky PRÍLOHA č. 2 Vyhodnotenie dotazníkového zisťovania v oblasti sociálnych služieb v mes PRÍLOHA č. 2 Vyhodnotenie dotazníkového zisťovania v oblasti sociálnych služieb v meste Prešov A. ZÁKLADNÉ ÚDAJE O RESPONDENTOVI 473 RESPONDENTOV Pohlavie muž 176 žena 297 Vek do 18 rokov 1 19 25 rokov

Podrobnejšie

(Microsoft Word - mesa\350n\351 hl\341senie august2011.doc)

(Microsoft Word - mesa\350n\351 hl\341senie august2011.doc) Regionálny úrad verejného zdravotníctva s o s í d l o m v M i c h a l o v c i a c h, S. C h a l u p k u 5, P S 071 01 Tel.: 056/6880611, 612 FAX: 056/6880636 email: mi.sekretariat@uvzsr.sk www.ruvzmi.sk

Podrobnejšie

Microsoft Word - web 2014 vyhlásenia zákonného zástupcu 2014

Microsoft Word - web 2014 vyhlásenia zákonného zástupcu 2014 VYHLÁSENIA ZÁKONNÉHO ZÁSTUPCU Príloha k zmluve o poskytovaní vzdelávania čísloo... 1.Splnomocnené osoby Týmto splnomocňujem nasledovné osoby na vyzdvihnutiee môjho dieťaťa z materskej školy Espania, na

Podrobnejšie

Všeobecné podmienky pre udelenie ocenení TOP V CESTOVNOM RUCHU TRENČIANSKEHO KRAJA 1. Vyhlasovateľom udeľovania ocenení TOP v cestovnom ruchu je krajs

Všeobecné podmienky pre udelenie ocenení TOP V CESTOVNOM RUCHU TRENČIANSKEHO KRAJA 1. Vyhlasovateľom udeľovania ocenení TOP v cestovnom ruchu je krajs Všeobecné podmienky pre udelenie ocenení TOP V CESTOVNOM RUCHU TRENČIANSKEHO KRAJA 1. Vyhlasovateľom udeľovania ocenení TOP v cestovnom ruchu je krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región,

Podrobnejšie

ALBATROS_MEDIA

ALBATROS_MEDIA I. Hovorí sa, že svet je dnes menší. A to preto, že sa veľmi rýchlo dostaneme hoci aj na druhý koniec sveta. Kedysi sme museli do Ameriky cestovať celé mesiace, a teraz tam preletíme za jeden deň. Podobne

Podrobnejšie

Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán

Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán vypracovala : vedúca MZ Š K D vych. Bc.Adriana Valíčková

Podrobnejšie

Stredná zdravotnícka škola, Moyzesova 17, K O Š I C E

Stredná zdravotnícka škola, Moyzesova 17,  K O Š I C E Stredná zdravotnícka škola, Moyzesova 17, K O Š I C E K R I T É R I Á pre prijímanie uchádzačov do 1. ročníka 4-ročného denného štúdia pre školský rok 2019/2020 Pedagogická rada na svojom zasadnutí dňa

Podrobnejšie

Dotazník pre prípravu Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja obce Súlovce na roky Návod na vyplnenie: správnu kolónku (Váš vek, pohlavi

Dotazník pre prípravu Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja obce Súlovce na roky Návod na vyplnenie: správnu kolónku (Váš vek, pohlavi Dotazník pre prípravu Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja obce Súlovce na roky 2015 2021 Návod na vyplnenie: správnu kolónku (Váš vek, pohlavie, názor, atď.) označte prosím písmenom X. CHARAKTERISTIKA

Podrobnejšie

VZN o príspevkoch v školách na zverejnenie

VZN o príspevkoch v školách na zverejnenie N á v r h VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA NOVÁ BAŇA č..../2019 zo dňa 17.6.2019 o príspevkoch na čiastočnú úhradu nákladov v školách, v školských výchovno-vzdelávacích zariadeniach a v školských jedálňach

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Animátor v cestovnom ruchu Kód kvalifikácie C5169002-01430 Úroveň SKKR 4 Sektorová rada Obchod, marketing, gastronómia a cest. ruch SK ISCO-08 5169002 / Animátor voľného času SK NACE

Podrobnejšie

SLOVENSKÉ LIEČEBNÉ KÚPELE PIEŠŤANY, a. s. Vás pozývajú na celoslovenskú konferenciu s medzinárodnou účasťou 5.Balneologický deň s medzinárodnou účasťo

SLOVENSKÉ LIEČEBNÉ KÚPELE PIEŠŤANY, a. s. Vás pozývajú na celoslovenskú konferenciu s medzinárodnou účasťou 5.Balneologický deň s medzinárodnou účasťo SLOVENSKÉ LIEČEBNÉ KÚPELE PIEŠŤANY, a. s. Vás pozývajú na celoslovenskú konferenciu s medzinárodnou účasťou 5.Balneologický deň s medzinárodnou účasťou 14.10.2016 Piešťany, Kúpeľný ostrov Témy Ústrednou

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1996 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný.

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1996 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný. ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1996 Vyhlásené: 23. 7. 1996 Časová verzia predpisu účinná od: 1. 7.2018 Obsah dokumentu je právne záväzný. 219 ZÁKON NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY z 1.

Podrobnejšie

PRÍLOHA Č

PRÍLOHA Č Všeobecne záväzné nariadenie mesta Vráble č. 6/2019 o určení výšky príspevkov pre školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Vráble Mestské zastupiteľstvo vo Vrábľoch sa uznieslo na

Podrobnejšie

Untitled

Untitled R O Z H O D N U T I E Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky (ďalej len ministerstvo ) ako príslušný orgán podľa 57 a 65 ods. 1 zákona č. 363/2011 Z. z. o rozsahu a podmienkach úhrady liekov,

Podrobnejšie

Čestné vyhlásenie

Čestné vyhlásenie Návrh Všeobecne záväzné nariadenie obce BACÚCH o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach č.... Obecné zastupiteľstvo obce Bacúch v zmysle ustanovenia 3 ods. 8, 7 ods. 1

Podrobnejšie

KSK

KSK Príloha č. 2a Tarifa v prímestskej pravidelnej autobusovej doprave Čl. I Košický samosprávny kraj a dopravca eurobus, a.s. v súlade s 17 a 21 ods. 6 písm. c) zákona č. 56/2012 Z. z. o cestnej doprave v

Podrobnejšie

Čestné vyhlásenie

Čestné vyhlásenie Všeobecne záväzné nariadenie obce HROCHOŤ o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach č. 03/2015 Obecné zastupiteľstvo obce Hrochoť v zmysle ustanovenia 3 ods. 8, 7 ods.

Podrobnejšie

OBEC DOLNÝ PIAL VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DOLNÝ PIAL č. 2/2019 o škole a školských zariadeniach v obci Dolný Pial VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE

OBEC DOLNÝ PIAL VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DOLNÝ PIAL č. 2/2019 o škole a školských zariadeniach v obci Dolný Pial VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBEC DOLNÝ PIAL VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DOLNÝ PIAL č. 2/2019 o škole a školských zariadeniach v obci Dolný Pial VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DOLNÝ PIAL č. 2/2019 bolo zverejnené podľa 6

Podrobnejšie

Čestné vyhlásenie

Čestné vyhlásenie O B E C S T R E L N Í K Y VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 03/2015 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach Schválené: Obecným zastupiteľstvom Strelníky dňa 28.09.2015,

Podrobnejšie

Čestné vyhlásenie

Čestné vyhlásenie OBEC PREDAJNÁ Námestie Juraja Pejku č. 67, 976 63 Predajná, obecpredajna@stonline.sk tel. 048/6192119, fax: 048/6192 345 V súlade s 4 ods. 3 písm. h) 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení

Podrobnejšie

Premeňte slnečné svetlo na LED osvetlenie

Premeňte slnečné svetlo na LED osvetlenie PHILIPS mygarden Nástenné svietidlo Dusk antracitová LED Premeňte slnečné svetlo na LED osvetlenie Zachyťte energiu slnka nástenným svietidlom Philips mygarden Dusk. Vysokokapacitný solárny panel a úsporné

Podrobnejšie

VZN nadobúda účinnosť dňa: Mestské zastupiteľstvo v Snine na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 68 Ústavy Slovenskej republiky,

VZN nadobúda účinnosť dňa: Mestské zastupiteľstvo v Snine na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 68 Ústavy Slovenskej republiky, VZN nadobúda účinnosť dňa: 14. 03. 2014 Mestské zastupiteľstvo v Snine na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 68 Ústavy Slovenskej republiky, v zmysle 4 ods. 1 a ods. 3 písm. p), 6 a 11 ods. 4

Podrobnejšie

ŠPECIALIZOVANÉ ZARIADENIE CENNÍK úhrad za poskytovanie sociálnych služieb platný od Výška úhrady za sociálnu službu: Štandard izba: 472,00

ŠPECIALIZOVANÉ ZARIADENIE CENNÍK úhrad za poskytovanie sociálnych služieb platný od Výška úhrady za sociálnu službu: Štandard izba: 472,00 ŠPECIALIZOVANÉ ZARIADENIE CENNÍK Výška úhrady za sociálnu službu: Štandard izba: 472,00 EUR/mesiac V cene sú zahrnuté: 1. Odborné činnosti pomoc pri odkázanosti na pomoc inej fyzickej osoby, sociálne poradenstvo,

Podrobnejšie

Hypertenzná emergencia a urgencia na ambulancii VLD

Hypertenzná emergencia a urgencia na ambulancii VLD Nová (kontroverzná) legislatíva (zákony, vyhláška) MUDr. Dana Buzgová Bratislava Platná legislatíva Zákon 362/2011 Z.z. o liekoch a zdravotníckych pomôckach a o zmene a doplnení niektorých zákonov Zákon

Podrobnejšie

Príloha č. 1 k ústavnému poriadku pre odsúdených Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Bratislava č. ÚVVaÚVTOS-43/ zo

Príloha č. 1 k ústavnému poriadku pre odsúdených Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Bratislava č. ÚVVaÚVTOS-43/ zo Príloha č. 1 k ústavnému poriadku pre odsúdených Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Bratislava č. ÚVVaÚVTOS-43/21-2016 zo dňa 1. augusta 2016 Vzor uloženia lôžka odsúdeného

Podrobnejšie

Činnosť ambulancií pneumológie a ftizeológie v SR 2014

Činnosť ambulancií pneumológie a ftizeológie v SR 2014 ŠTATISTICKÉ PREHĽADY Prehľad zobrazuje výsledky zberu a spracovania údajov štatistického zisťovania na základe ročného výkazu o činnosti ambulancie pneumológie a ftizeológie A (MZ SR) 3-01 za rok, ktorého

Podrobnejšie

Otázky a odpovede k novým pravidlám cestovania so spoločenskými zvieratami a k pasom týchto zvierat pre občanov cestujúcich v rámci EÚ a mimo nej Úvod

Otázky a odpovede k novým pravidlám cestovania so spoločenskými zvieratami a k pasom týchto zvierat pre občanov cestujúcich v rámci EÚ a mimo nej Úvod Otázky a odpovede k novým pravidlám cestovania so spoločenskými zvieratami a k pasom týchto zvierat pre občanov cestujúcich v rámci EÚ a mimo nej Úvod Od 29. decembra 2014 sa menia právne predpisy v oblasti

Podrobnejšie

Zmluva o súčinnosti uzatvorená podľa 51 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov y ' 041 ~ / l í f /fô - A 7 ' Zmluvné st

Zmluva o súčinnosti uzatvorená podľa 51 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov y ' 041 ~ / l í f /fô - A 7 ' Zmluvné st Zmluva o súčinnosti uzatvorená podľa 51 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov y ' 041 ~ / l í f /fô - A 7 ' Zmluvné strany: 1.OMAPO, občianske zduženie, Dunajská Lužná č.

Podrobnejšie

VŠEOBECNÉ ZMLUVNÉ PODMIENKY Obchodné meno: TENIS CENTRUM, s.r.o., Neresnícka cesta 13, Zvolen IČO: , IČ DPH: SK zapísaná v

VŠEOBECNÉ ZMLUVNÉ PODMIENKY Obchodné meno: TENIS CENTRUM, s.r.o., Neresnícka cesta 13, Zvolen IČO: , IČ DPH: SK zapísaná v VŠEOBECNÉ ZMLUVNÉ PODMIENKY Obchodné meno: TENIS CENTRUM, s.r.o., Neresnícka cesta 13, 960 01 Zvolen IČO: 36 029 751, IČ DPH: SK 2020067841 zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Banská Bystrica

Podrobnejšie

Príloha č. 1 k ústavnému poriadku pre odsúdených Otvoreného oddelenia Opatovce Nemocnice pre obvinených a odsúdených a Ústavu na výkon trestu odňatia

Príloha č. 1 k ústavnému poriadku pre odsúdených Otvoreného oddelenia Opatovce Nemocnice pre obvinených a odsúdených a Ústavu na výkon trestu odňatia Príloha č. 1 k ústavnému poriadku pre odsúdených Otvoreného oddelenia Opatovce Vzor uloženia lôžka odsúdeného Uterák Deka v povlaku Deka Podhlavník v povlaku Uterák Plachta posteľná Príloha č. 2 k ústavnému

Podrobnejšie

MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY C (MZ SR) 5-01 ROČNÝ VÝKAZ O ČINNOSTI ALGEZIOLÓGIE za rok 2019 Registrované ŠÚ SR Č. Vk. 960/19 z 5.9.

MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY C (MZ SR) 5-01 ROČNÝ VÝKAZ O ČINNOSTI ALGEZIOLÓGIE za rok 2019 Registrované ŠÚ SR Č. Vk. 960/19 z 5.9. MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY C (MZ SR) 5 - ROČNÝ VÝKAZ O ČINNOSTI ALGEZIOLÓGIE za rok 29 Registrované ŠÚ SR Č. Vk. 960/19 z 5.9.28 Ochranu dôverných údajov upravuje zákon č. 540/20 Z.

Podrobnejšie

prijimacky 2014 MAT 4rocne ver A.doc

prijimacky 2014 MAT 4rocne ver A.doc Priezvisko a meno: " Sem nepíš! Kód: M-A-4r Kód: M-A-4r 1. súkromné gymnázium v Bratislave, Bajkalská 20, Bratislava Test z matematiky (verzia A 12. máj 2014) Pokyny pre žiakov 1. 2. Tento test obsahuje

Podrobnejšie

Mesto PEZINOK

Mesto PEZINOK M E S T O P E Z I N O K Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2017 o určení pravidiel času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mesta Pezinok Mestské zastupiteľstvo v Pezinku podľa článku 68

Podrobnejšie

Aktuálne platné plagáty

Aktuálne platné plagáty Manuál k inštalácii plagátov a letákov v pobočkách platný od 29. 03. 2019 pre celú agentskú sieť ČSOB Poisťovne ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE Termín platnosti tohto manuálu: 29. 03. 2019 Tento manuál je vydaný ako

Podrobnejšie

Čestné vyhlásenie

Čestné vyhlásenie O B E C S T R E L N Í K Y VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 01/2017 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach Schválené: Obecným zastupiteľstvom Strelníky dňa 23.11.2017,

Podrobnejšie

Premeňte slnečné svetlo na LED osvetlenie

Premeňte slnečné svetlo na LED osvetlenie PHILIPS mygarden Nástenné svietidlo Dusk antracitová LED Premeňte slnečné svetlo na LED osvetlenie Zachyťte energiu slnka nástenným svietidlom Philips mygarden Dusk. Vysokokapacitný solárny panel a úsporné

Podrobnejšie

M E S T O P E Z I N O K Všeobecne záväzné nariadenie č. 9/2017 o určení pravidiel času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mesta Pezin

M E S T O P E Z I N O K Všeobecne záväzné nariadenie č. 9/2017 o určení pravidiel času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mesta Pezin M E S T O P E Z I N O K Všeobecne záväzné nariadenie č. 9/2017 o určení pravidiel času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mesta Pezinok Mestské zastupiteľstvo v Pezinku podľa článku 68

Podrobnejšie

Microsoft Word - vzn0407.DOC

Microsoft Word - vzn0407.DOC doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov - 1- doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Mesto Liptovský Mikuláš na základe 6 ods. 1 zákona SNR č. 369/1990

Podrobnejšie

Microsoft Word - OVS rybarske VIP.docx

Microsoft Word - OVS rybarske VIP.docx Obchodná verejná súťaž na nájom VIP predajného miesta na podujatí Ružinovské rybárske slávnosti a MDD 2018 Spoločnosť CULTUS, Ružinov, a.s., Ružinovská 28, 821 09 Bratislava, v y h l a s u j e obchodnú

Podrobnejšie

Čestné vyhlásenie

Čestné vyhlásenie Návrh Všeobecne záväzné nariadenie obce Podkonice o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach č. 4/2017 Obecné zastupiteľstvo obce Podkonice v zmysle ustanovenia 3 ods. 8,

Podrobnejšie

P R I H L Á Š K A

P R I H L Á Š K A Základná škola Podzámska 35, 920 01 Hlohovec ZÁPISNÝ LÍSTOK stravníka - 1. stupeň ZŠ Záväzne prihlasujem svoje dieťa na stravovanie v zariadení školského stravovania Školská jedáleň Podzámska 35, 920 01

Podrobnejšie

VZN_otváracie hodiny pl

VZN_otváracie hodiny pl Všeobecne záväzné nariadenie 3/2016 OBCE KRPEĽANY o určení pravidiel času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území obce Krpeľany Dátum účinnosti: Meno funkcia podpis vypracoval Mgr. Jaroslav

Podrobnejšie

Vseobecne ˇ obchodne podmienky Všeobecné ustanovenia Prevádzkovateľom Castel Pension & Restaurant je PhDr. Kornélia Nagyová Impression, Hlavná 12/78,

Vseobecne ˇ obchodne podmienky Všeobecné ustanovenia Prevádzkovateľom Castel Pension & Restaurant je PhDr. Kornélia Nagyová Impression, Hlavná 12/78, Všeobecné ustanovenia Prevádzkovateľom Castel Pension & Restaurant je PhDr. Kornélia Nagyová Impression, Hlavná 12/78, 930 39 Zlaté Klasy, IČO: 33468737, DIČ: 1030104680. Účelom týchto všeobecných obchodných

Podrobnejšie

N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia o miestnych daniach a miestneho poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady Návrh tohto VZN zverejn

N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia o miestnych daniach a miestneho poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady Návrh tohto VZN zverejn N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia o miestnych daniach a miestneho poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady Návrh tohto VZN zverejnený na pripomienkovanie v zmysle 6 ods. 3 zákona č.

Podrobnejšie

Vnútorný predpis o cestovných náhradách. Názov a sídlo organizácie : Obec Koválov Poradové číslo vnútorného predpisu : 3 Vypracovala : Ivana Cintulová

Vnútorný predpis o cestovných náhradách. Názov a sídlo organizácie : Obec Koválov Poradové číslo vnútorného predpisu : 3 Vypracovala : Ivana Cintulová Vnútorný predpis o cestovných náhradách. Názov a sídlo organizácie : Obec Koválov Poradové číslo vnútorného predpisu : 3 Vypracovala : Ivana Cintulová Schválil : Pavol Kuba Dátum vyhotovenia vnútorného

Podrobnejšie

VŚEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARADENIE OBCE

VŚEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARADENIE OBCE VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE VYSOKÁ PRI MORAVE č. 5/2016 O pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb v obci Vysoká pri Morave Obecné zastupiteľstvo vo Vysokej pri Morave na základe

Podrobnejšie

Návrh VZN, ktorým sa určujú pravidlá času predaja v obchode a času prevádzky služieb - do MZ

Návrh VZN, ktorým sa určujú pravidlá času predaja v obchode a času prevádzky služieb - do MZ Mestská časť Bratislava-Nové Mesto Materiál na rokovanie Miestneho zastupiteľstva dňa 16.12.2016 Návrh Všeobecne záväzného nariadenia mestskej časti Bratislava-Nové Mesto č..../2016, ktorým sa určujú pravidlá

Podrobnejšie

Polyfunkčné centrum EUROVEA v Bratislave Projektový list č. 5 Silnoprúdová elektroinštalácia v súbore budov.

Polyfunkčné centrum EUROVEA v Bratislave Projektový list č. 5 Silnoprúdová elektroinštalácia v súbore budov. Polyfunkčné centrum EUROVEA v Bratislave Projektový list č. 5 Silnoprúdová elektroinštalácia v súbore budov. 838 000 V celom komplexe EUROVEA sme nainštalovali 838000 m silnoprúdových rozvodov, vysoko

Podrobnejšie

Stredné odborné učilište, Tovarnícka 1609, Topoľčany

Stredné odborné učilište, Tovarnícka 1609, Topoľčany Kritériá na prijatie uchádzačov v 1. kole do 1. ročníka študijných odborov pre šk. rok 2018/2019. V zmysle zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM O PODMIENKACH PREDAJA VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V OBCI TEPLIČKA NAD VÁ

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM O PODMIENKACH PREDAJA VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V OBCI TEPLIČKA NAD VÁ VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM O PODMIENKACH PREDAJA VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V OBCI TEPLIČKA NAD VÁHOM číslo 8/2016 Obecné zastupiteľstvo obce Teplička

Podrobnejšie

Microsoft Word - Dokument2

Microsoft Word - Dokument2 Smernica Rady zo 14. októbra 1991 o povinnosti zamestnávateľa informovať zamestnancov o podmienkach vzťahujúcich sa na zmluvu alebo na pracovno-právny vzťah (91/533/EHS) RADA EURÓPSKYCH SPOLOČENSTIEV,

Podrobnejšie

Gymnázium, Konštantínova 1751/64, Stropkov K r i t é r i á prijímacieho konania do 1. ročníka štvorročného študijného odboru 7902 J gymnázium p

Gymnázium, Konštantínova 1751/64, Stropkov K r i t é r i á prijímacieho konania do 1. ročníka štvorročného študijného odboru 7902 J gymnázium p Gymnázium, Konštantínova 1751/64, 091 80 Stropkov K r i t é r i á prijímacieho konania do 1. ročníka štvorročného študijného odboru 7902 J gymnázium pre školský rok 2019/2020 Riaditeľ Gymnázia v Stropkove

Podrobnejšie

10 tipov pre tvoj forex úspech

10 tipov pre tvoj forex úspech 5 konkrétnych spôsobov, ako zarobiť 1 milión EUR Redakcia Svet bohatých Ak má človek zdravé ruky a trocha rozumu, dá sa dosiahnuť čokoľvek. Po svete dnes behá viacero ľudí, ktorí vďaka kreativite a vytrvalosti

Podrobnejšie

hviezdoslavov-kubin_2009_sprava-prieskum_publika

hviezdoslavov-kubin_2009_sprava-prieskum_publika HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2009 V ZRKADLE PRIESKUMU PUBLIKA Prieskum publika na HK 2009 organizoval KVK NOC aj na 55. ročníku tejto súťažnej prehliadky recitačného umenia a divadiel poézie. Anketári uskutočnili

Podrobnejšie

šablona2

šablona2 Strana : 1/ 9 nahrádzajú: z 13.04. 2011, schválené Uznsením MsZ č. 25/2011 a Doplnok č. 1 k Zásadám odmeňovania účinkujúcich z 01.01. 2014, schválený Uznesením MsZ č. 100/2013 SCHVAĽOVACÍ LIST Titul, meno,

Podrobnejšie

M e s t o TURZOVKA Úsek organizačný, správny a vnútornej správy Vážená pani, vážený pán. Máte pred sebou dotazník, o ktorého vyplnenie by som Vás radi

M e s t o TURZOVKA Úsek organizačný, správny a vnútornej správy Vážená pani, vážený pán. Máte pred sebou dotazník, o ktorého vyplnenie by som Vás radi M e s t o TURZOVKA Úsek organizačný, správny a vnútornej správy Vážená pani, vážený pán. Máte pred sebou dotazník, o ktorého vyplnenie by som Vás radi požiadali. Jedná sa o zisťovanie potrieb občanov mesta

Podrobnejšie