Smernica_

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Smernica_"

Prepis

1 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 1 REGISTRATÚRNY PORIADOK A REGISTRATÚRNY PLÁN ÚRADU ŽILINSKÉHO SAMOSPRÁVNÉHO KRAJA Smernica Úradu Žilinského samosprávneho kraja číslo 30/2005 o zabezpečovaní evidovania, tvorby, ukladania, ochrany, prístupu k registratúrnym záznamom, hodnotenia a vyraďovania registratúrnych záznamov v súlade zo zákonom NR SR č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach a o doplnení niektorých zákonov i naň nadväzujúca vyhláška MV SR č. 628/2002 Z. z.. Registratúrny poriadok pre správu registratúry a registratúrny plán sa vzťahujú na organizačné útvary Úradu Žilinského samosprávneho kraja so sídlom v Žiline ( príloha č.1). PRVÁ ČASŤ Úvodné ustanovenia a základné pojmy Čl. 1 Úvodné ustanovenia (1) Registratúrny poriadok Úradu ŽSK(ďalej len úrad ) so sídlom v Žiline upravuje postup organizačných útvarov úradu pri správe registratúry, a to najmä pri organizovaní manipulácie so záznamami a spismi, ako aj pri náležitom a pravidelnom vyraďovaní spisov. (2) Riaditeľ úradu dôsledne dbá, aby každý zamestnanec dodržiaval pri správe registratúry ustanovenia registratúrneho poriadku, a to v rozsahu primeranom svojim pracovným povinnostiam. (3) Tento registratúrny poriadok je určený iba pre vnútornú potrebu úradu. Opis, pracovné postupy automatizovaného systému, vzory dokumentov a tlačív obsahuje používateľská príručka použitého Informačného systému pre administratívu (ďalej len ISAD ). (4) Správu registratúry zabezpečujú podateľňa, ktorá plní i funkciu výpravne, (ďalej len podateľňa ), registratúrny pracovník odboru, organizačné útvary a zamestnanec registratúrneho strediska (ďalej len správca registratúry ). Správu registratúry úradu zabezpečujú poverení zamestnanci príslušných organizačných útvarov v rozsahu ustanovenom registratúrnym poriadkom v spolupráci s tvorcom ISAD Fabasoft Data Group. Organizačný odbor ŽSK: -usmerňuje činnosť podateľne úradu, -organizačne zabezpečuje činnosť podateľne, -zabezpečuje funkciu správcu registratúry úradu, -spravuje registratúrne stredisko úradu. (5) Úrad spravuje registratúru tak, aby nedošlo k poškodeniu, zničeniu, strate alebo neoprávnenému použitiu registratúrnych záznamov. Ak sa zistí, že došlo k poškodeniu, zničeniu alebo strate, správca registratúry vyhotoví zápisnicu o výsledku šetrenia a možných dôsledkoch porušenia celistvosti registratúry. Zápisnicu, v ktorej sa súčasne určí spôsob nahradenia záznamu alebo spisu, prípadne iné potrebné opatrenia, podpisuje vedúci organizačného útvaru. Ak je dôvodné podozrenie, že poškodením, zničením alebo stratou bol spáchaný trestný čin alebo priestupok, predloží zápisnicu riaditeľovi úradu.

2 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 2 (6) Úrad zabezpečí ochranu údajov automatizovaného systému správy registratúry pred poškodením, nežiaducou zmenou alebo neoprávneným použitím. (7) Zamestnanec pri rozviazaní pracovného pomeru alebo zmene pracovného zaradenia protokolárne odovzdá vedúcemu príslušného organizačného útvaru alebo ním poverenému zamestnancovi (ďalej len zástupca ) nevybavené spisy. (8) Evidenciu a manipuláciu so záznamami obsahujúcimi utajované skutočnosti, evidenciu sťažností, ako aj účtovných záznamov a registratúrnych záznamov agendy ľudských zdrojov (ďalej len špeciálne druhy registratúrnych záznamov ) upravujú osobitné predpisy. 1 (9) Dozor nad vyraďovaním spisov, vrátane špeciálnych druhov registratúrnych záznamov úradu vykonáva Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky prostredníctvom Štátneho archívu v Bytči (ďalej len archív ) 2. (10) Úrad a zariadenia vedú záznamy a ich evidenciu v štátnom jazyku 3 Čl. 2 Základné pojmy (1) Správa registratúry je organizovanie manipulácie so záznamami a spismi (prijímanie, triedenie, evidovanie, obeh, tvorba, vybavovanie, odosielanie záznamov a ukladanie, ochrana a vyraďovanie spisov (registratúrnych záznamov), ako aj náležité personálne obsadenie, priestorové a materiálno-technické zabezpečenie registratúry úradu. Súčasťou správy registratúry je aj príprava registratúrneho poriadku a registratúrneho plánu. (2) Záznam je písomná, obrazová, zvuková a iným spôsobom zaznamenaná informácia, ktorá pochádza z činnosti úradu alebo bola úradu doručená. (3) Registratúrny záznam je informácia, ktorú úrad zaevidoval v registratúrnom denníku. (4) Spis je súbor registratúrnych záznamov, ktoré vznikli pri vybavovaní jednej veci a úrad ich zaevidoval v registratúrnom denníku. (5) Spisový obal je neoddeliteľná súčasť spisu, do ktorého sa zakladajú jednotlivé registratúrne záznamy (podania a vybavenia) spolu s prílohami. (6) Registratúra je súbor všetkých registratúrnych záznamov pochádzajúcich z činnosti úradu a všetkých záznamov úradu doručených, ktoré boli zaevidované v registratúrnom denníku a bolo im pridelené evidenčné číslo. Súčasťou registratúry je aj registratúrny denník záznamov, registratúrny denník spisov a registre. (7) Registratúrny denník je základná evidenčná pomôcka správy registratúry. Obsahuje údaje o prijatí, tvorbe, vybavení, odoslaní registratúrnych záznamov a uložení a vyradení spisov. (8) Podanie je každý podnet, ktorý úrad prijal na úradné vybavenie. 1 Vyhláška NBÚ č. 455/2001 Z. z. o administratívnej bezpečnosti, zákon NR SR č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve, zákon NR SR č. 152/1998 Z. z. o sťažnostiach, zákon NR SR č. 428/2002 Z. z. o ochrane osobných údajov ods. 1 a 24 ods. 3 zákona NR SR č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach a o doplnení niektorých zákonov 3 3 ods. 3 písm. c) zákona NR SR č. 270/1995 Z. z. o štátnom jazyku Slovenskej republiky.

3 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 3 (9) Vybavenie je záznam obsahujúci informáciu o spôsobe vybavenia podania. (10) Registratúrny plán je pomôcka na účelné a systematické označovanie a ukladanie spisov. Pridelením registratúrnej značky člení registratúru do vecných skupín a určuje spisom miesto v registratúre; ďalej určuje spisom znak hodnoty a lehotu uloženia. (11) Registratúrna značka je symbol ustanovený registratúrnym plánom pre určitý spis alebo skupinu spisov. Registratúrna značka sa skladá z alfanumerického označenia skupiny registratúrnych záznamov. (12) Registratúrne stredisko je miesto, kde sa ukladajú a ochraňujú uzatvorené spisy úradu do uplynutia predpísaných lehôt uloženia a do ich vyradenia. (13) Zásielka je záznam pri doprave a doručení adresátovi. (14) Správca registratúry je zamestnanec úradu, ktorý metodicky usmerňuje zamestnancov úradu na úseku správy registratúry, zodpovedá za všetky odborné činnosti súvisiace so správou registratúry v úrade, vrátane činnosti registratúrneho strediska a prípravy vyraďovacieho konania. (15) ISAD zabezpečuje automatizovanú správu registratúry a tvorí základ pre postupnú elektronizáciu administratívnych činnosti organizácie. DRUHÁ ČASŤ Zásielky Čl. 3 Prijímanie zásielok (1) Podateľňa prijíma zásielky, ktoré boli úradu doručené alebo ich prevzal zamestnanec úradu osobne a sú adresované úradu; podateľňa na požiadanie doručiteľa potvrdí prijatie zásielky odtlačkom prezentačnej pečiatky červenej farby (vzor č. 1) na kópii záznamu alebo na osobitnom lístku s dátumom prevzatia. Telegramy, telefaxy a iné elektronicky prijaté záznamy (ďalej len súrne záznamy ) sa označia odtlačkom prezentačnej pečiatky s dátumom. Ústne podania môže prijímať každý zamestnanec úradu. Vyhotoví o každom z nich úradný záznam, ktorý odovzdá na zaevidovanie v registratúrnom denníku záznamov. (2) Príjem, odovzdávanie, obeh, evidovanie a odosielanie elektronických záznamov prebieha automatizovane. (3) Podateľňa skontroluje správnosť adresy, počet prijatých zásielok podľa evidencie na súpiske pošty a neporušenosť obalov zásielok. Omylom doručené zásielky vráti pošte alebo doručiteľovi, prípadne ich vráti priamo adresátovi; prípadné iné nedostatky reklamuje na pošte. Podávanie a dodávanie zásielok v poštovom styku a spôsob ich reklamácie upravuje osobitný predpis. 4 Čl. 4 Triedenie zásielok a odovzdávanie záznamov 4.Poštové podmienky k poštovým službám, ktoré podľa zákona č. 507/2001 Z. z. o poštových službách poskytuje Slovenská pošta, š. p. (ORLBL 4497/2002).

4 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 4 (1) Podateľňa triedi zásielky na zásielky, ktoré sa: a) otvoria a následne zaevidujú v denníku pod evidenčným číslom záznamu, b) odovzdávajú adresátom neotvorené, c) noviny, časopisy, prospekty, reklamné materiály, inú tlač a pozvánky, ktoré nemajú formu listu. (2) Zásielky, ktoré sú uvedené v odseku 1 písm. a) zamestnanec podateľne otvorí a záznam označí odtlačkom prezentačnej pečiatky červenej farby. Prezentačná pečiatka sa odtláča spravidla v hornej časti ľavej strany záznamu tak, aby všetky údaje zostali čitateľné. V odtlačku prezentačnej pečiatky sa vyznačí dátum doručenia, počet príloh a evidenčné číslo záznamu. Prípadné nedostatky (napr. chýbajúce prílohy a podobne) sa vyznačia vedľa odtlačku prezentačnej pečiatky. Odosielateľa o nich vyrozumie zamestnanec poverený vybavením veci (ďalej len spracovateľ ). (3) Neotvorené sa odovzdávajú zásielky obsahujúce utajované skutočnosti, zásielky označené heslom verejného obstarávania, zásielky adresované útvaru zabezpečujúcemu agendu ľudských zdrojov, ako aj zásielky adresované predsedovi úradu. Tieto zásielky sa označujú na obálke odtlačkom prezentačnej pečiatky s dátumom doručenia. Príjemca neotvorenej zásielky zodpovedá za jej ďalšiu manipuláciu v súlade s ustanoveniami registratúrneho poriadku. (4) Za súkromnú sa považuje zásielka, na ktorej je meno a priezvisko adresáta uvedené pred názvom úradu; táto sa označí iba dátumom doručenia na obálke a adresátovi sa odovzdá neotvorená. Správca záznamov vedie evidenciu iba tých súkromných zásielok, ktorých prevzatie podateľňa potvrdila pošte. Zásielky adresované úradu s označením "do rúk" určitej osoby sa za súkromné nepovažujú a otvárajú sa. Výnimku tvoria zásielky označené "do rúk predsedu úradu. (5) Noviny, časopisy, prospekty, reklamné materiály, cenníky, katalógy, všeobecne záväzné predpisy, technické normy ani pozvánky, ktoré nemajú formu listu sa odtlačkom prezentačnej pečiatky neoznačujú. (6) Zásielky, ku ktorým sú priložené ceniny, zamestnanec podateľne označí okrem odtlačku prezentačnej pečiatky aj pečiatkou s textom peňažný spis a odovzdá na príslušný organizačný útvar. (7) Zásielky účtovnej povahy (dodávateľské faktúry, listové dožiadania o úhradu) sa po prijatí a označení odtlačkom prezentačnej pečiatky pridelia priamo príslušnému organizačnému útvaru, ktorý vedie ich evidenciu. (8) Obálky ostávajú trvalo pripojené k doručeným záznamom, ak: a) záznam nie je datovaný alebo ak sa jeho dátum podstatne líši od dátumovej pečiatky pošty na obálke, b) záznam nie je podpísaný, i keď meno, priezvisko a adresa sú uvedené, c) adresa odosielateľa je uvedená len na obálke, d) má dátum podania zásielky na pošte právny význam (napr. dodržanie lehoty ustanovenej pre odvolanie, verejné obstarávanie), e) ide o sťažnosť, f) je na obálke odtlačok prezentačnej pečiatky, g) ide o zásielku doručenú na návratku. (9) V ostatných prípadoch sa obálky obyčajných zásielok uschovávajú jeden týždeň, doporučených jeden mesiac. Po uplynutí týchto lehôt sa vyraďujú bez vyraďovacieho konania.

5 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 5 (10) Podateľňa prijaté zásielky zaeviduje do registratúrneho denníka záznamov v ISAD, registratúrny záznam naskenuje a odošle ho do zásobníka práce vedúcemu odboru. Originál záznamu odovzdá registratúrnemu pracovníkovi príslušného organizačného útvaru, ktorý prebratie potvrdí podpisom v doručovacom zošite. TRETIA ČASŤ Evidencia záznamov v denníku Čl. 5 Denník (1) Úrad vedie jeden centrálny registratúrny denník záznamov. Organizačné útvary vedú pomocné registratúrne denníky spisov. (2) Registratúrny denník záznamov obsahuje evidenčné číslo záznamu, typ záznamu, počet strán a príloh, vec, údaje o odosielateľovi, kto vybavuje záznam, číslo spisu (podľa systému ISAD). Registratúrny denník spisov obsahuje číslo spisu, vec, kto vybavuje spis, založený dňa..., vybaviť do..., znak hodnoty, lehotu uloženia a registratúrnu značku. (3) V denníku záznamov sa evidujú registratúrne záznamy pochádzajúce z činnosti úradu, t.j. záznamy úradu doručené a ich vybavenia, ako aj záznamy vznikajúce z vlastného podnetu úradu (ex offo). (4) Záznamy sa môžu do denníka evidovať na viacerých miestach súčasne pri zachovaní centrálnej evidencie. Záznamy eviduje podateľňa a jednotlivé organizačné útvary. (5) Denník sa vedie tak, aby priebežne poskytoval úplné a presné, časové a vecne aktuálne údaje o evidovaných záznamoch. (6) Pre každý kalendárny rok sa otvára nový registratúrny denník záznamov, ktorý sa označí názvom úradu a rokom. Registratúrny denník spisov sa označí aj názvom príslušného organizačného útvaru (7) Číselný rad v denníku sa začína vždy prvým pracovným dňom kalendárneho roka číslom jeden a končí sa posledným pracovným dňom kalendárneho roka. Záznamom sa prideľuje evidenčné číslo záznamu, číslo spisu a poradové číslo v rámci spisu automaticky.. (8) Ukončením roka sa denník uzatvára nasledujúcim spôsobom: Registratúrny denník uzatvorený dňa...decembra..., číslom..., uzavrel.... (9) Súčasne s uzatvorením denníka sa vytlačia: a) ročný zoznam spisov obsahuje rok a poradové číslo spisu, dátum evidovania a uzatvorenia spisu, spracovateľa, registratúrnu značku, znak hodnoty, lehotu uloženia, pôvodcu a vec, b) zoznam záznamov v spise alebo obsah spisu, ktorý sa vyhotoví pri uzatvorení spisu a vkladá sa do spisového obalu, c) menný register obsahuje priezvisko a meno fyzickej osoby alebo názov právnickej osoby, číslo spisu, registratúrnu značku.

6 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 6 (10) Registratúrny denník záznamov vytlačí podateľňa. Ročný zoznam spisov a menný register vyhotovuje registratúrny pracovník organizačného útvaru. Čl. 6 Evidovanie záznamov (1) V registratúrnom denníku záznamov sa zásadne neevidujú záznamy uvedené v čl. 4 ods. 5. (2) Záznamy sa evidujú v poradí, v akom vznikli alebo v akom boli doručené. Na základe sa im prideľuje evidenčné číslo záznamu. (3) Súrne záznamy sa evidujú a odovzdávajú na vybavenie bezodkladne. Elektronické záznamy a faxy evidujeme priamo v registratúrnom denníku záznamov. (4) Ak sa po otvorení zásielky adresovanej úradu a zaevidovaní záznamu v denníku zistí, že vybavenie nepatrí do jej pôsobnosti, odstúpi ho so sprievodným listom miestne a vecne príslušnému orgánu. Odosielateľa o tomto postupe informuje zaslaním kópie sprievodného listu. (5) Ak zamestnanec po otvorení súkromnej zásielky zistí, že záznam má úradný charakter, vráti ho na zaevidovanie v registratúrnom denníku záznamov. (6) Úrad zabezpečí, podľa potreby, preklad alebo overený úradný preklad zaevidovaného cudzojazyčného záznamu do štátneho jazyka. S cudzojazyčným záznamom a s pripojeným prekladom, sa ďalej manipuluje ako s ostatnými doručenými záznamami. Lehota na jeho vybavenie začína plynúť dňom doručenia prekladu; dátum doručenia prekladu sa vyznačí na zázname i v denníku. (7) V registratúrnom denníku záznamov sa eviduje aj obeh záznamov medzi organizačnými útvarmi. (8) Periodické správy alebo iné záznamy rovnakého druhu a charakteru viažuce sa k jednej veci alebo záznamy, o ktorých vedie úradu zvláštnu systematickú evidenciu sa v denníku evidujú prostredníctvom tzv. zberného spisu. (9) Ak sa pri evidovaní záznamov používajú rôzne skratky, musí sa zostaviť ich zoznam s vysvetlením významu. Zoznam je neoddeliteľnou súčasťou registratúrneho denníka záznamov. (10) Záznamy sa nesmú odovzdať spracovateľovi bez zaevidovania v denníku záznamov. Čl. 7 Obeh záznamov (1) Po vykonaní zápisov v registratúrnom denníku záznamov sa registratúrne záznamy odosielajú vedúcemu odboru do zásobníka práce. Podľa pokynov vedúceho odboru sa ďalej odosielajú spracovateľovi na vybavenie (2) Spracovateľ je zodpovedný za vybavenie, ochranu a priebežné uloženie v ISAD pridelených záznamov. (3) Originál záznamu (v papierovej forme) uloží registratúrny pracovník, príp. spracovateľ v príručnej registratúre organizačného útvaru

7 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 7 Čl. 8 Prideľovanie čísla spisu (1) Spracovateľ, ktorý prevzal na vybavenie záznam zaevidovaný pod evidenčným číslom, rozhodne o jeho zaradení do už existujúceho spisu alebo nového spisu (bežného alebo zberného spisu). (2) Číslo spisu sa prideľuje registratúrnym záznamom: a) ktorých vybavenie patrí do pôsobnosti úradu, b) obsahujúcim informácie dôležité pre činnosť úradu, c) vzniknutým z vlastného podnetu úradu (ex offo), d) adresovaným úradu, ale nepatriacim do jej pôsobnosti, e) korešpondencii medzi jednotlivými útvarmi, f) dodatočne pozvánke, ak na ňu úrad písomne odpovedá. (3) Spis sa otvára pridelením čísla spisu prvému záznamu vo veci. Číslo spisu pozostáva z poradového čísla spisu v denníku, označenia roku a organizačného útvaru. (4) Zaevidovaný záznam a všetky ďalšie záznamy súvisiace s vybavením jednej veci sa evidujú v jednom kalendárnom roku pod rovnakým číslom spisu a vkladajú sa spolu s prílohami do spisového obalu. (5) Ak príde nasledujúci rok k už existujúcemu spisu nový registratúrny záznam v tej istej veci alebo nový registratúrny záznam vznikne v úrade, pridelí sa mu nové číslo spisu a spis dostáva nový spisový obal. Spis z predchádzajúceho roka sa k nemu pripojí i so spisovým obalom a v rubrike denníka predchádzajúce číslo sa vyznačí číslo spisu z predchádzajúceho roka. (7) Spis sa ukladá do registratúry roku, v ktorom mu bolo pridelené posledné číslo spisu. (8) Úrad môže z dôvodu efektívnosti a racionalizácie vlastnej činnosti viesť ďalšie evidencie údajov a registre. Na tieto evidencie sa ustanovenia registratúrneho poriadku vzťahujú primeraným spôsobom, vrátane ich zaevidovania v denníku. ŠTVRTÁ ČASŤ Vybavovanie spisov Čl. 9 (1) Spisy sa vybavujú v lehotách ustanovených všeobecne záväznými právnymi predpismi 5, inak lehotu určí príslušný vedúci zamestnanec v závislosti od naliehavosti a náročnosti vybavenia veci. Určená lehota sa vyznačí na spisovom obale i v registratúrnom denníku spisov. (2) Ak nemožno vec vybaviť v ustanovenej alebo určenej lehote alebo úrad vec odstúpi na vybavenie inému orgánu alebo organizácii, treba o tom odosielateľa s uvedením dôvodov informovať. (3) Spracovateľ zodpovedá za vecnú a jazykovú správnosť, ako aj formálnu stránku vybavenia spisov. Ak si to vybavenie veci vyžiada, zabezpečí súčinnosť organizačných útvarov alebo iných orgánov alebo organizácií; ich stanoviská sú súčasťou spisu. 5 Napr. 49 zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní (správny poriadok), zákon NR SR č. 152/1998 Z. z.

8 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 8 (4) Spracovateľ je povinný prideliť spisu registratúrnu značku, znak hodnoty a lehotu uloženia, vyznačiť spôsob jeho vybavenia, dať pokyny na odoslanie vybavenia a určiť ďalší pohyb spisu. Tieto údaje spracovateľ vyznačí v registratúrnom denníku a vytlačí spisový obal. (5) Spracovateľ je povinný označiť spisy, ku ktorým chce obmedziť prístup, slovami obmedzený prístup a uviesť čas trvania obmedzenia. Tieto údaje vyznačí na spisovom obale. 6 (6) Spracovateľ volí najvhodnejší spôsob vybavenia spisov. Ak vezme podanie iba na vedomie, napíše pod odtlačok prezentačnej pečiatky "Na vedomie vzal, a/a", dátum a pripojí svoj podpis. Ak vybaví vec ústne (osobne alebo telefonicky), urobí o tom záznam na podaní alebo vyhotoví úradný záznam. Záznam musí obsahovať údaje o čase, výsledku a s kým bola vec vybavená. (7) Ak spracovateľ zvolí písomnú formu vybavenia, píše vždy iba v jednej veci. (8) Ak sa vyžaduje písomná forma vybavenia a vec nemožno vybaviť včas listom, použije sa súrny záznam; doklad o jeho odoslaní sa pripojí k spisu. Odoslaný text sa zašle listom dodatočne v ten istý deň. (9) Ak to povaha veci dovoľuje, podanie sa môže vybaviť priamo čistopisom registratúrneho záznamu vybavenia bez konceptu. V ostatných prípadoch spracovateľ vyhotoví koncept vybavenia. Koncept vlastnoručne podpíše. Ak ho preskúmali a upravili ďalší zamestnanci, podpíšu ho aj oni. (10) Vybavený spis možno uzatvoriť a odložiť do príručnej registratúry organizačného útvaru. Spracovateľ môže mať u seba len nevybavené spisy. (11) Nazeranie do vybavovaného spisu povoľuje a informácie o jeho obsahu podáva vedúci organizačného útvaru. Čl. 10 Tvorba registratúrneho záznamu (1) Spracovateľ vyznačí do údajov o registratúrnom zázname: a) presnú adresu adresáta, číslo spisu, pod ktorým podanie vybavuje, číslo podania, na ktoré odpovedá, stručné označenie veci, b) schvaľovateľa a podpisovateľa, c) naliehavosť a spôsob odoslania záznamu, d) počet výtlačkov, ktorý má byť vyhotovený, e) rozdeľovník adresátov, ktorým má byť vyhotovenie zaslané, f) jednotlivé expedície, ak sú rozdielne pre jednotlivých adresátov. (2) Vedúci organizačného útvaru skontroluje vybavenie podania spracovateľom. Zodpovedá za posúdenie vybavenia z vecného a odborného hľadiska, ako aj z hľadiska dodržania právnych a iných predpisov. (3) Spracovateľ zodpovedá za úpravu vyhotovenia záznamu podľa platných technických noriem 7 a smerníc úradu ods. 2 písm. h) zákona NR SR č. 395/2002 Z. z. 7 STN Pravidlá písania a úpravy písomností STN Predtlač listových papierov na úradné a obchodné listy

9 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 9 (4) Spracovateľ venuje pozornosť opisu obsahu registratúrneho záznamu (Vec). Opis obsahu záznamu musí byť vyjadrený jednoznačne a stručne. Osobitnú pozornosť venuje opisu obsahu prvého záznamu spisu označeného znakom hodnoty A. (5) Registratúrny záznam sa vyhotovuje na papieri s predtlačeným názvom a identifikačnými údajmi úradu; predtlač obsahuje aj identifikačné údaje záznamu. Osobný list predsedu úradu sa vyhotovuje na papieri s predtlačeným označením funkcie; číslo spisu sa píše iba na kópiu. (6) Originál a prvá kópia čistopisu záznamu označeného v registratúrnom pláne znakom hodnoty A sa vyhotovujú na trvanlivom kancelárskom papieri 8 písacou látkou, ktorá zaručí trvanlivosť textu. Adresy na obálky sa píšu súčasne s vyhotovovaním registratúrneho záznamu. Čl. 11 Používanie pečiatok (1) Úrad používa podlhovastú (nápisovú) pečiatku s názvom samosprávneho kraja a úradnú pečiatku so štátnym znakom Slovenskej republiky,. (2) Používanie pečiatky so štátnym znakom upravuje osobitný zákon. (3) Ak nie je určené používanie úradnej pečiatky so štátnym znakom používa úrad podlhovastú (nápisovú) pečiatku, ktorej text je pri zachovaní predpísaných náležitostí zhodný s textom v záhlaví ním používaných tlačív. (4) Ak úrad používa niekoľko pečiatok toho istého typu s rovnakým textom, rozlišujú sa číslom, ktoré musí byť v odtlačku pečiatky čitateľné. (5) Úrad vedie evidenciu pečiatok. Evidencia obsahuje odtlačok pečiatky s uvedením mena, priezviska a funkcie osoby, ktorá ju prevzala a používa. Čl. 12 Podpisovanie a rozmnožovanie záznamov (1) Záznamy podpisuje a schvaľuje vedúci organizačného útvaru alebo jeho zástupca v rámci pôsobnosti organizačného útvaru. Z podpisového práva vyplýva aj zodpovednosť za vecnú a formálnu správnosť podpísaného záznamu. (2) Na záznam sa umiestňuje spravidla jeden podpis. Ak musia byť na zázname dva podpisy, podpis zamestnanca s vyšším funkčným zaradením sa umiestňuje vľavo. (3) Meno a priezvisko, ako aj funkčné označenie podpisujúceho sa vytlačia. Ak záznam v neprítomnosti vedúceho organizačného útvaru podpisuje jeho zástupca, pripojí za svoj podpis skratku "v z." (v zastúpení). (4) Ak sa záznamy odovzdávajú na rozmnoženie, podpíše vedúci organizačného útvaru čistopis alebo koncept, v tomto prípade sa za jeho vytlačeným menom a priezviskom uvedie skratka v. r."(vlastnou rukou). Pod ukončeným textom sa v ľavom dolnom rohu uvedie doložka "Za správnosť vyhotovenia" doplnená menom, priezviskom a podpisom zamestnanca zodpovedného za správnosť prepísania schváleného konceptu 8 16 ods. 2 písm. c) zákona NR SR č. 395/2002 Z. z., Medzinárodná technická norma ISO 9706

10 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 10 Čl. 13 Odosielanie zásielok (1) Zásielky sa odosielajú obyčajnou poštou, doporučene, na návratku (doručenku), ďalej kuriérnymi službami alebo telekomunikačnými prostriedkami. Záznamy určené na odoslanie poštou sa odovzdávajú do podateľne. (2) Doporučené zásielky, zásielky na návratku (doručenku) a súrne zásielky sa zapisujú do doručovacích hárkov, v ktorých pošta potvrdzuje prevzatie na prepravu. Obyčajné zásielky sa do zoznamov nezapisujú a ich príjem sa nepotvrdzuje. (3) Doporučene na návratku s označením do vlastných rúk sa odosielajú aj záznamy s dokladmi, ktoré organizácia vracia, ako aj predvolania na rokovanie a iné záznamy, pri ktorých treba zabezpečiť preukázateľnosť doručenia. 9 (4) Podpísané návratky podateľňa odovzdá na zaevidovanie príslušnému organizačnému útvaru na založenie do spisu a zaznačenie informácie o stave vybavenia. (5) Zásielky, ktoré obsahujú ceniny sa zasielajú ako cenné listy alebo kuriernou službou. (6) Ak pošta vrátila zásielku ako nedoručiteľnú, spracovateľ porovná správnosť údajov na obálke s údajmi udanými adresátom; odstráni chybu, ak ju spôsobil. Údaje o vrátení zásielky alebo o jej prípadnom opätovnom odoslaní správca záznamov zaeviduje v denníku. (7) Úrad môže občanovi odovzdať iba zásielku, ktorá je mu adresovaná po preukázaní jeho osobnej totožnosti. Prevzatie sa potvrdzuje podpisom na kópii záznamu alebo na doručovacom lístku (pri balíkoch) s uvedením dátumu prevzatia. Zásielku adresovanú úradu nemôže úrad občanovi vydať. Údaje o osobnom prevzatí správca záznamov zaeviduje v registratúrnom denníku. PIATA ČASŤ Ukladanie spisov a registratúrnych záznamov Čl. 14 Registratúrny plán (1) Registratúrny plán je pomôcka na účelné a systematické ukladanie spisov. Člení registratúru do vecných skupín a určuje spisom registratúrnu značku, znak hodnoty a lehotu uloženia. (2) Registratúrny plán je usporiadaný do vecných skupín podľa jednotlivých úsekov činnosti. (3) Registratúrny plán úradu a jeho dodatky pripravuje správca registratúry úradu v spolupráci s vedúcimi organizačných útvarov alebo nimi poverenými zamestnancami. Čl. 15 Registratúra organizačného útvaru (1) Spisy organizačného útvaru tvoria príručnú registratúru organizačného útvaru. Vybavené a uzatvorené spisy organizačného útvaru v aktuálnom kalendárnom roku sa ukladajú na jednom mieste 9 24 zákona č. 71/1967 Zb.

11 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 11 organizačného útvaru (ďalej len príručná registratúra ), kde ostávajú uložené jeden kalendárny rok nasledujúci po roku uzatvorenia. Miesto ich uloženia určí vedúci príslušného organizačného útvaru. Manipulovať s nimi môže registratúrny pracovník, príp. spracovateľ, ktorý zodpovedá za ich bezpečné uloženie, úschovu a ochranu. (2) Vedúci organizačného útvaru dôsledne dbá o správu príručnej registratúry organizačného útvaru v súlade s ustanoveniami registratúrneho poriadku; jej správou poverí jedného zamestnanca odboru (registratúrny pracovník). (3) Spracovateľ skontroluje úplnosť spisu a úplnosť údajov na spisovom obale. Spis musí mať vyznačenú registratúrnu značku, znak hodnoty, lehotu uloženia a vec spisu. Do spisového obalu sa vloží vytlačený obsah spisu (z ISAD). (4) Spracovateľ pred odovzdaním spisu vyradí z neho nadbytočné vyhotovenia a pomocné poznámky. Koncepty zostávajú v spise. (5) Ukladanie jednotky (spisové dosky, obaly, šanóny, zoraďovače) sa označujú štítkom s názvom úradu, názvom organizačného útvaru, názvom druhu agendy priradenej k registratúrnej značke, registratúrnou značkou, znakom hodnoty, lehotou uloženia, číslami spisov a rokom vzniku spisov (vzor č. 2). (6) Vypožičanie spisov sa potvrdzuje podpisom na výpožičnom lístku (vzor č. 3) alebo sa tento údaj zaznačí cez kontextovú funkciu v ISAD. Za vypožičanie a vrátenie spisov zodpovedá vedúci organizačného útvaru alebo jeho zástupca. (7) Vybavené a uzatvorené spisy sa po roku úschovy v príručnej registratúre odovzdávajú do registratúrneho strediska na základe odovzdávacieho zoznamu (vzor č. 4), ktorý pripraví v dvoch vyhotoveniach registratúrny pracovník odboru. (8) Spisy sa odovzdávajú úplné, riadne označené a usporiadané podľa registratúrnych značiek. Neodovzdané spisy sa vyznačia v odovzdávacom zozname znakom "0" na pravom okraji pri príslušnom čísle spisu. Registratúrne stredisko neprevezme spisy bez odovzdávacieho zoznamu. (9) Odovzdávací zoznam obsahuje názov úradu, názov organizačného útvaru, dátum odovzdania, registratúrnu značku, čísla spisov, rok, znak hodnoty, lehotu uloženia, podpis zamestnanca odovzdávajúceho organizačného útvaru a podpis správcu registratúry. Čl. 16 Registratúrne stredisko (1) Registratúrne stredisko organizuje a zabezpečuje v určených termínoch preberanie spisov z jednotlivých organizačných útvarov, ich evidovanie, označovanie a ukladanie, bezpečnú úschovu a všestrannú ochranu, ako aj hodnotenie a vyraďovanie spisov.

12 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 12 (2) Registratúrne stredisko ďalej umožňuje oprávneným osobám nazeranie, vypožičiavanie, ako aj vydávanie výpisov a odpisov zo spisov. (3) Spisy sa ukladajú podľa organizačných útvarov, v nich podľa ročníkov a podľa registratúrnych značiek so zachovaním číselného poradia v rámci registratúrnej značky. (4) Registratúrne stredisko vedie evidenciu prevzatých spisov rozčlenených, na základe preberacích zoznamov, podľa registratúrnych značiek. V zozname pri každej položke vyznačí jej presné uloženie (lokáciu) v registratúrnom stredisku (miestnosť, regál a jeho časti, polica, ukladacia jednotka). (5) Úrad dôsledne dbá o také umiestnenie a materiálno-technické vybavenie registratúrneho strediska, aby spĺňalo podmienky pre všestrannú ochranu registratúry 10 ( príloha č.2 správne delikty Mv SR podľa zákona). (6) Registratúrne stredisko riadi a za jeho činnosť zodpovedá správca registratúry. Správca registratúry ďalej metodicky usmerňuje a kontroluje dodržiavanie ustanovení registratúrneho poriadku pri správe registratúr organizačných útvarov, zabezpečuje školenia zamestnancov k registratúrnemu poriadku a plánu. V spolupráci s komisiou pre vyraďovanie spisov pripravuje vyraďovanie spisov z registratúrneho strediska, vrátane vyraďovania špeciálnych druhov záznamov. Správca registratúry úradu pripravuje návrh registratúrneho poriadku a registratúrneho plánu úradu. (7) Špeciálne druhy registratúrnych záznamov sa ukladajú oddelene na organizačných útvaroch, z ktorých činnosti vznikli a ktoré ich spravujú v tzv. špecializovaných registratúrach (príloha). ŠIESTA ČASŤ Využívanie registratúry Čl. 17 (1) Registratúru úradu (ďalej len registratúra ) môžu využívať jej zamestnanci pri plnení svojich pracovných úloh, ako aj pri poskytovaní informácií verejnosti. Registratúra sa využíva nazeraním, vypožičiavaním, ako aj vydávaním odpisov (kópií) a výpisov zo spisov. (2) Využívanie registratúry sa uskutočňuje v súlade so zákonom o ochrane osobných údajov v informačných systémoch. 11 (3) Registratúru možno využívať len za podmienok vylučujúcich poškodenie, zničenie alebo stratu záznamu alebo spisu. Čl.18 Nazeranie do spisov vyhlášky MV SR č. 628/2002 Z. z. 11 Zákon NR SR č. 428/2002 Z.z. o ochrane osobných údajov.

13 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 13 (1) Zamestnanci úradu môžu nazerať do spisov uložených v príručnej registratúre organizačného útvaru alebo v registratúrnom stredisku v rozsahu potrebnom na plnenie ich pracovných úloh v prítomnosti administratívneho zamestnanca alebo správcu registratúry takto: a) zamestnanci organizačného útvaru môžu nazerať do spisov organizačného útvaru bez osobitného povolenia, b) zamestnanci úradu môžu nazerať do spisov iných organizačných útvarov so súhlasom vedúceho príslušného organizačného útvaru. (2) Úrad umožní na základe písomného poverenia nazeranie do svojich spisov právnickým osobám, ktoré do nich potrebujú nazrieť v súvislosti s plnením svojich úloh. (3) Úrad môže povoliť nazretie do spisov na základe písomnej žiadosti aj iným osobám, ak sa ich týkajú a pokiaľ preukážu odôvodnenosť svojej požiadavky. Čl. 19 Vypožičiavanie spisov (1) Zamestnanci úradu si vypožičiavajú spisy uložené v registratúrnom stredisku takto: a) zamestnanci organizačného útvaru si vypožičiavajú spisy organizačného útvaru bez osobitného povolenia, b) zamestnanci úradu si vypožičiavajú spisy iných organizačných útvarov so súhlasom vedúceho príslušného organizačného útvaru. (2) Zamestnanec úradu potvrdí prevzatie vypožičaného spisu podpisom na výpožičnom lístku (vzor č. 3) alebo sa tento údaj zaznačí cez kontextovú funkciu v ISAD. Výpožičný lístok sa vyplňuje v dvoch vyhotoveniach a pre každý vyžiadaný spis osobitne. Správca registratúry vloží výpožičný lístok na miesto vypožičaného spisu. (3) Vypožičanie spisu mimo úrad môže povoliť len riaditeľ úradu. V takom prípade sa vyhotoví reverz (vzor č. 5) v dvoch exemplároch, v ktorom sa uvedie číslo spisu, vec, počet listov, počet a druh príloh, identifikačné údaje o žiadateľovi a dôvod vypožičania. (4) Spisy sa spravidla požičiavajú na 15 dní, ak osobitný predpis neustanovuje inak. 12. Správca registratúry kontroluje dodržiavanie výpožičnej lehoty; v odôvodnených prípadoch môže so súhlasom riaditeľa úradu lehotu predĺžiť. Po vrátení spisu odovzdá kópiu výpožičného lístka alebo reverzu tomu, kto spis vrátil. O vypožičaní a vrátení spisov vedie evidenciu. Čl. 20 Vydávanie výpisov a odpisov (1) Odpis (kópiu) alebo výpis zo spisu možno vyhotoviť v rozsahu oprávnených nárokov žiadateľa, a to len na základe písomnej žiadosti. SIEDMA ČASŤ Vyraďovanie spisov a záverečné ustanovenia Čl. 21 Zásady hodnotenia a vyraďovania spisov a špeciálnych druhov registratúrnych záznamov 12 Napr. vyhláška NBÚ č. 455/2001 Z.z.

14 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 14 (1) Hodnotenie a vyraďovanie je súhrn odborných činností, pri ktorých sa z registratúry vyčleňujú registratúrne záznamy (spisy), ktorým uplynula lehota uloženia a posudzuje sa ich dokumentárna hodnota. (2) Predmetom vyraďovania sú všetky spisy, ktoré nie sú potrebné na ďalšiu činnosť úradu 13 a ktorým uplynuli ich lehoty uloženia. (3) Vyraďovanie spisov zahŕňa posúdenie a rozhodnutie, že: a) spis má trvalú dokumentárnu hodnotu, a preto po uplynutí lehoty uloženia a po vyradení z registratúry je určený do trvalej archívnej starostlivosti archívu, b) spis nemá trvalú dokumentárnu archívnu hodnotu, a preto po uplynutí lehoty uloženia a po vyradení z registratúry je určený na zničenie. (4) Ustanovenia tohto poriadku sa vzťahujú aj na hodnotenie a vyraďovanie špeciálnych druhov registratúrnych záznamov s odchýlkami podľa osobitných predpisov. 14 (5) Vyraďovanie špeciálnych druhov registratúrnych záznamov sa pripravuje oddelene na organizačných útvaroch, z ktorých činnosti vznikli a ktoré ich spravujú. Čl. 22 Znak hodnoty (1) Znakom hodnoty A sa označuje registratúrny záznam, ktorý má trvalú dokumentárnu hodnotu podľa kritérií hodnotenia záznamu (obsah, pôvodca, obdobie vzniku, jedinečnosť vyhotovenia, hodnovernosť a nosič záznamu). Spisy označené znakom hodnoty A sú určené na odovzdanie do trvalej archívnej starostlivosti archívu. (2) Znak hodnoty A sa vzťahuje iba na jedno vyhotovenie registratúrneho záznamu. Pri registratúrnych záznamoch je to u príjemcu prvopis podania a u pôvodcu rovnopis odoslaného registratúrneho záznamu. Všetky ostatné vyhotovenia, t. j. duplikáty a multiplikáty, ktoré pôvodca rozšíril, sa všeobecne považujú za registratúrne záznamy bez trvalej dokumentárnej hodnoty a môžu sa so súhlasom a s vedomím správcu registratúry úradu vyradiť, ak už nie sú potrebné pre jeho ďalšiu činnosť. (3) Znak hodnoty A je záväzný spravidla len pre spisy, ktorých pôvodcom je úrad. Výnimku tvoria významné záznamy cudzieho pôvodu výrazne sa týkajúce činnosti úradu. Čl. 23 Lehota uloženia (1) Lehotu uloženia spisov stanovuje registratúrny plán úradu. (2) Lehota uloženia je počet rokov, počas ktorých úrad potrebuje registratúrny záznam pre svoju činnosť. Určuje, po koľkých rokoch od svojho uzatvorenia sa spis stane predmetom vyraďovania. Vyjadruje ju arabská číslica. Lehota začína plynúť 1. januára roku nasledujúcom po roku, v ktorom bol spis uzatvorený. Do jej uplynutia musí zostať spis uložený v registratúrnom stredisku v pôvodnom registratúrnom usporiadaní. (3) Lehota uloženia sa môže v odôvodnených prípadoch a po prerokovaní s archívom predĺžiť. Lehota uloženia sa nesmie skrátiť ods. 1 zákona NR SR č. 395/2002 Z. z. 14 Napr. zákon NR SR č. 431/2002 Z. z., vyhláška NBÚ č. 455/2001 Z. z.

15 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 15 Čl. 24 Postup pri vyraďovaní spisov a špeciálnych druhov záznamov (1) Úrad predkladá návrhy na vyradenie a vyraďuje spisy a špeciálne druhy registratúrnych záznamov (ďalej len vyraďovanie spisov ) v pravidelných intervaloch dohodnutých s archívom; tieto nesmú byť dlhšie ako päť rokov. 15 Ak nedôjde k dohode, lehotu určí archív. (2) Riaditeľ úradu dôsledne dbá, aby úrad zabezpečil pravidelné a plánovité vyraďovanie spisov v súlade s ustanoveniami registratúrneho poriadku. (3) Vyraďovanie spisov, ktorým uplynuli predpísané lehoty, sa pripravuje v registratúrnom stredisku. spisu. (4) Vyraďovanie spisov sa uskutočňuje v súlade s registratúrnym plánom platným v čase vzniku (5) Správca registratúry zabezpečí vyhotovenie zoznamu spisov určených na vyradenie z registratúrneho strediska a to osobitne pre vecné skupiny spisov so znakom hodnoty A (vzor č. 6) a osobitne pre vecné skupiny spisov bez znaku hodnoty A (vzor č. 7). Takto členený zoznam je usporiadaný do ročníkov a vecných skupín podľa registratúrneho plánu úradu s uvedením množstva vyradených spisov vyjadreného v ukladacích jednotkách (spisové dosky, balík, archívna škatuľa). 16 Čl. 25 Návrh na vyradenie spisov (1) Správca registratúry pripraví v dvoch vyhotoveniach návrh na vyradenie spisov (ďalej len návrh ) (vzor č. 8). Návrh schválený riaditeľom úradu zaeviduje správca registratúry v denníku. Originál sa spolu s prílohami (zoznamami) odovzdá archívu; kópie si ponechá registratúrne stredisko. 17 (2) Spisy uvedené v návrhu zostanú uložené v registratúrnom stredisku tak, aby pri odbornej archívnej prehliadke mohli byť pohotovo predložené zamestnancom archívu. Čísla položiek spisov označených znakom hodnoty A a spisov bez znaku hodnoty A vyraďovacieho zoznamu sa vyznačia aj na príslušnej ukladacej jednotke. (3) Archív posúdi návrh a preverí jeho nadväznosť na predchádzajúce vyraďovacie konanie. Neúplný alebo nekvalitný návrh vráti úradu na doplnenie alebo na prepracovanie. Vykoná odbornú archívnu prehliadku, ktorej priebeh a výsledok sa zaznamená v dvojmo vyhotovenej zápisnici o vyraďovacom konaní. Archív posúdi dokumentárnu hodnotu spisov a vydá rozhodnutie, v ktorom stanoví, ktoré spisy majú trvalú dokumentárnu hodnotu a sú určené do trvalej archívnej starostlivosti a ktoré spisy nemajú trvalú dokumentárnu hodnotu a sú určené na zničenie. 18 (4) Zničenie spisov sa uskutočňuje na náklady úradu ods. 3 zákona č. 395/2002 Z. z ods. 2 a 3 vyhlášky MV SR č. 628/2002 Z. z ods. 1 vyhlášky MV SR č. 628/2002 Z. z. 19 ods. 2 zákona NR SR č. 395/2002 Z. z ods. 1 a 24 ods. 3 písm. d) bod 1. zákona NR SR č. 395/2002 Z. z. 12 vyhlášky MV SR č. 628/2002 Z. z.

16 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 16 Čl. 26 Preberanie spisov posúdených ako archívne dokumenty (1) Vyradenie spisov sa vyznačí v evidencii registratúrneho strediska. (2) Úrad zabezpečí všestrannú ochranu spisov, ktoré boli posúdené ako archívne dokumenty do času, kým ich archív prevezme do trvalej archívnej starostlivosti. Tieto spisy sa ukladajú v registratúrnom stredisku oddelene od ostatných spisov. (3) Archív preberá do trvalej archívnej starostlivosti ucelené súbory archívnych dokumentov alebo ich ucelené časti uložené v označených archívnych škatuliach protokolárne, v dohodnutej lehote. Dokladom o prevzatí archívnych dokumentov je dvojmo vyhotovený preberací protokol. Vyhotovuje ho archív na základe odovzdávacieho zoznamu spisov so znakom hodnoty A vyhotoveného úradom (vzor č. 9); jeho originál jej odovzdá. 19 Odovzdanie archívnych dokumentov do archívu sa uskutočňuje na náklady úradu. (4) Evidenčné pomôcky sa odovzdávajú do archívu až po vyradení v nich zaevidovaných spisov. Čl.27 Záverečné ustanovenia (1) Táto smernica nadobúda účinnosť dňom Ing. Ján Dreisig, v. r. riaditeľ Úradu ŽSK Príloha č.1 Organizačná štruktúra úradu A. predseda samosprávneho kraja, B. podpredseda samosprávneho kraja, C. riaditeľ úradu, D. odbor organizačný, v ňom oddelenie: 1) činností orgánov kraja, ods. 3 písm. e) zákona NR SR č. 395/2002 Z. z. 14 vyhlášky MV SR č. 628/2002 Z. z.

17 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 17 2) personálne a P a M, (špeciálne druhy registratúrnych záznamov) 3) informatiky a spisovej služby, 4) krízového riadenia, (špeciálne druhy registratúrnych záznamov) E. odbor regionálneho rozvoja, v ňom odd.: 1) regionálneho rozvoja, 2) územného plánovania, 3) cestovného ruchu, F. odbor financií, v ňom odd.: 1) rozpočtu a cien, 2) účtovníctva, (špeciálne druhy registratúrnych záznamov) G. odbor školstva, v ňom odd.: 1) správy a metodiky, starostlivosť o šport a mládež, 2) samosprávnych činností, H. odbor zdravotníctva, v ňom oddelenie: 1) zdravotníctva, 2) dohľadu, riadenia a ekonomiky, I. odbor sociálnych vecí, v ňom odd.: 1) sociálnej pomoci, 2) sociálnych služieb, J. odbor vnútornej správy K. odbor kultúry L. odbor dopravy a komunikácií, v ňom odd.: 1) dopravy a dráh, 2) pozemných komunikácií, M. odbor právny N. odbor informácií a zahraničných vzťahov, v ňom odd.: 1) zahraničných vzťahov, 2) informácií a styku s verejnosťou, O. útvar kontroly, v ňom odd.:. 1) všeobecnej kontroly, sťažností a kontroly rozpočtových prostriedkov, (špeciálne druhy registratúrnych záznamov) 2) kontroly hospodárenia a nakladania s majetkom. Príloha č.2 Správne delikty Podľa 31 ods.1 zákona č. 395/2003 Z. z. Mv SR môže uložiť pokutu do a) ,90 EUR ( Sk) tomu, kto 1. zničí alebo poškodí archívny dokument, 2. odcudzí archívny dokument, 3. vyvezie trvalo archívny dokument bez povolenia ministerstva,

18 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana zničí registratúrne záznamy alebo registratúru bez vyraďovacieho konania, b) ,96 EUR ( Sk) tomu, kto 1. neumožní výkon štátneho odborného dozoru, 2. nevykoná opatrenie na ochranu archívneho dokumentu, ktoré mu uložilo ministerstvo, 3. neodovzdá archívny dokument do nútenej úschovy, 4. neodovzdá archívny dokument, ktorý mu bol vyvlastnený, 5. nepredloží cudzí archívny dokument s cieľom identifikovať ho, c) 3 319,39 EUR ( Sk) tomu, kto 1. vyvezie dočasne archívny dokument bez povolenia ministerstva, 2. dovezie na územie Slovenskej republiky cudzí archívny dokument bez povolenia štátu vývozu alebo dovezie cudzí archívny dokument odcudzený v inom štáte, 3. nepredloží archívny dokument na reštaurovanie alebo konzervovanie, 4. nevypracuje registratúrny poriadok a registratúrny plán alebo ho nepredloží na posúdenie a schválenie, 5. nezabezpečí správu registratúry, 6. nezabezpečí trvanlivosť registratúrneho záznamu, 7. umiestni registratúrne záznamy v priestoroch, ktoré nespĺňajú podmienky ich ochrany, 8. neodovzdá registratúru právnemu nástupcovi, 9. nevykoná opatrenie na nápravu nedostatkov v správe registratúry, ktoré mu uložilo ministerstvo, d) 1 659,70 EUR ( Sk) tomu, kto 1. nepredloží na posúdenie dokumentárnej hodnoty záznam, ktorý nadobudol a ktorého obsah, pôvod, čas vzniku alebo jedinečnosť vyhotovenia odôvodňujú predpoklad, že by mohlo ísť o archívny dokument, 2. nepožiada ministerstvo o súhlas so zriadením archívu alebo so zrušením archívu, 3. neponúkne ministerstvu archívne dokumenty na prednostné odkúpenie, 4. neoznámi zmenu vlastníka alebo držiteľa archívneho dokumentu, zmenu uloženia, stratu, odcudzenie, opätovné nadobudnutie, poškodenie alebo zničenie archívneho dokumentu, 5. poruší bádateľský poriadok, 6. neoznámi ako zriaďovateľ archívu vznik a zánik pracovného pomeru osoby vykonávajúcej odborné činnosti v archíve, 7. neoznámi ako pôvodca registratúry zmenu svojho názvu alebo zmenu miesta uloženia registratúry, 8. nevráti povolenie, ktoré nepoužil. Vzor č. 1 PREZENTAČNÁ PEČIATKA Názov úradu dátum Evidenčné číslo: Prílohy/listy: Číslo spisu: Vybavuje:

19 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 19 Vzor č. 2 ŠTÍTOK S IDENTIFIKAČNÝMI ÚDAJMI Názov úradu Názov organizačného útvaru Vec Registratúrna značka: Znak hodnoty a lehota uloženia: Ročník spisov: Čísla spisov: (od- do) Vzor č. 3 VÝPOŽIČNÝ LÍSTOK Registratúrna značka: Vybral: (kto, kedy) Žiadateľ: Číslo spisu: Založil: Podpis potvrdzujúci

20 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 20 (kto, kedy) Prevzatie: Počet listov a príloh: Vzor č. 4 ZOZNAM SPISOV ODOVZDÁVANÝCH Z ORGANIZAČNÝCH ÚTVAROV DO REGISTRATÚRNEHO STREDISKA Názov úradu: Organizačný útvar: Dátum odovzdania: Odovzdaný ročník:

21 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 21 RZ Číslo spisu ZH - LU Poznámka Registratúrne stredisko Podpis Odovzdávajúci organizačný útvar Podpis RZ - registratúrna značka ZH - znak hodnoty LU - lehota uloženia Poznámka:: napr. sa do poznámky sa zapisuje znak 0, t.j. neodovzdaný spis. Vzor č.5 REVERZ... Názov úradu Vaše číslo: Naše číslo: Výpožičná lehota: Dátum:

22 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 22 R E V E R Z Potvrdzujeme, že sme prevzali spis (záznam) ako výpožičku od... Zaväzujeme sa, že spis (záznam) bude bezpečne uložený a použitý len v úradných miestnostiach a za tým účelom, pre ktorý bol vypožičaný. Ďalej sa zaväzujeme, že spis (záznam) vrátime úradu v pôvodnom fyzickom stave, usporiadaní a rozsahu, stanovenej lehote a dohodnutým spôsobom, a to do:... Požičaný bol tento spis (záznam) Vrátené dňa:... Meno a priezvisko zamestnanca úradu:... Vypožičané dňa... Meno a priezvisko zástupcu žiadateľa o výpožičku:... Podpis:... Podpis:... Pečiatka: Pečiatka: Vzor č. 6 ZOZNAM VECNÝCH SKUPÍN REGISTRATÚRNYCH ZÁZNAMOV SO ZNAKOM HODNOTY A NAVRHNUTÝCH NA VYRADENIE Odtlačok pečiatky (alebo názov) úradu Príloha k návrhu na vyradenie Číslo spisu: Dátum

23 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 23 Zoznam vecných skupín registratúrnych záznamov so znakom hodnoty A navrhnutých na vyradenie Por. RZ Názov vecnej ZH Rozpätie Množstvo Poznámka č. skupiny LU rokov Por. č. - poradové číslo RZ - registratúrna značka Vecná skupina - názov podľa registratúrneho plánu ZH - znak hodnoty LU - lehota uloženia Množstvo - počet fasciklov, balíkov a pod. Poznámka - napr. obmedzenie prístupu, fyzický stav a pod. Vzor č. 7 ZOZNAM VECNÝCH SKUPÍN REGISTRATÚRNYCH ZÁZNAMOV BEZ ZNAKU HODNOTY A NAVRHNUTÝCH NA VYRADENIE Odtlačok pečiatky (alebo názov) úradu Príloha k návrhu na vyradenie Číslo spisu: Dátum

24 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 24 Zoznam vecných skupín registratúrnych záznamov bez znaku hodnoty A navrhnutých na vyradenie Por. RZ Názov vecnej LU Rozpätie Množstvo Poznámka č. skupiny rokov Por. č. RZ Vecná skupina LU Množstvo Poznámka - poradové číslo - registratúrna značka - názov podľa registratúrneho plánu - lehota uloženia - počet fasciklov, balíkov, šanónov, a pod. - napr. obmedzenie prístupu, fyzický stav a pod. Vzor č. 8 NÁVRH NA VYRADENIE REGISTRATÚRNYCH ZÁZNAMOV Papier s predtlačeným názvom úradu Ministerstvo vnútra SR Štátny archív v... Vaše číslo/zo dňa Naše číslo Vybavuje Dátum Vec

25 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 25 Návrh na vyradenie registratúrnych záznamov - predloženie Podľa 19 zákona NR SR č. 395/2002 Z. z. o archívoch a registratúrach a o doplnení niektorých zákonov navrhujeme na vyradenie registratúrne záznamy pochádzajúce z činnosti..., ktoré uvádzame v pripojených zoznamoch. Registratúrne záznamy usporiadané v súlade s Registratúrnym poriadkom... č.... z roku... navrhujeme vyradiť takto: 1. záznamy so znakom hodnoty A v počte... položiek z rokov... odovzdať do Slovenského národného archívu. 2. Záznamy bez znaku hodnoty A v počte... položiek z rokov... odovzdať na zničenie. Registratúrne záznamy navrhnuté na vyradenie sú uložené podľa vecných skupín registratúrneho plánu platného v čase ich vzniku v registratúrnom stredisku... (názov úradu). Vyhlasujeme, že všetkým registratúrnym záznamom navrhnutým na vyradenie uplynula lehota uloženia. Vyhlasujeme, že registratúrne záznamy navrhnuté na vyradenie už nepotrebujeme na svoju činnosť. Žiadame preto o posúdenie predloženého návrhu na vyradenie registratúrnych záznamov so znakom hodnoty A, ako aj registratúrnych záznamov bez znaku hodnoty A, ktoré sú uvedené v pripojených zoznamoch vecných skupín registratúrnych záznamov navrhnutých na vyradenie. 2 prílohy odtlačok pečiatky podpis titul, meno, priezvisko funkcia Vzor č.9 ZOZNAM ODOVZDÁVANÝCH ARCHÍVNYCH DOKUMENTOV Por. RZ Názov vecnej Rok Číslo ukladacej Poznámka č. skupiny jednotky

26 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana dátum meno, priezvisko a podpis zamestnanca, ktorý zoznam vypracoval Por. č. - poradové číslo RZ - registratúrna značka Názov vecnej skupiny - názov podľa registratúrneho plánu Rok - rok alebo časové rozpätie vzniku odovzdávaných archívnych dokumentov Číslo ukladacej jednotky - číslo alebo čísla obalov (archívnych škatúľ), v ktorých sú uložené odovzdávané archívne dokumenty príslušnej vecnej skupiny Poznámka - napr. zmena hodnoty, obmedzenie prístupu, fyzický stav a pod. REGISTRATÚRNY PLÁN ÚRADU ŽILINSKÉHO SAMOSPRÁVNEHO KRAJA A. VŠEOBECNÉ B. VNÚTORNÁ SPRÁVA E. KRÍZOVÉ RIADENIE

27 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 27 G. FINANCIE A SPRÁVA MAJETKU K. DOPRAVA A CESTNÉ HOSPODÁRSTVO L. HOSPODÁRSKA A TECHNICKO-PREVÁDZKOVÁ AGENDA M. SOCIÁLNE VECI N. ZDRAVOTNÍCTVO O. ŠKOLSTVO A TELESNÁ KULTÚRA P. KULTÚRA S. REGIONÁLNY ROZVOJ A ÚZEMNÉ PLÁNOVANIE T. KONTROLA V. ORGANIZÁCIA ČINNOSTI ÚRADU X. PERSONÁLNA A MZDOVÁ AGENDA Y. INFORMATIKA Registratúrna značka Vecný obsah dokumentu Znak hodnoty Lehota uloženia VŠEOBECNÉ AA Analýzy a rozbory AA1 Ročné A 10 AA2 Krátkodobé 5 AA3 Organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti 5 AC Právne záležitosti AC1 Súdne spory A 20

28 Smernica č.30/2005 Žilinský samosprávny kraj Strana 28 AC2 Rozhodnutia A 20 AC3 Stanoviská, vyjadrenia 5 AC4 Pripomienky 3 AD Delimitačné protokoly A 10 AE Evidencie všeobecne 5 AF Medzinárodná spolupráca AF1 Dohody A 10 AF2 Členstvo v medzinárodných organizáciách A 10 AF3 Všeobecne 5 AF4 Rokovanie so zahraničnými partnermi, podklady na rokovanie, záznamy z rokovaní 5 AF5 Zápisnice zo zahraničných návštev 5 AG Všeobecne záväzné vyhlášky, smernice, pokyny A 10 AG1 Vlastné A 10 AG2 Iných 10 AG3 Návrhy zákonov a iných nariadení stanoviská a pripomienkové konania 5 AH Informačná činnosť AH1 Vestníky, bulletiny, informačné listy a pod. A 5 AH2 Audiovizuálne záznamy A 5 AH3 Kroniky, pamätné knihy, fotografie a fotoalbumy A 5 AJ Rozpočty a finančné plány AJ1 Dlhodobé A 10 AJ2 Krátkodobé 5 AJ3 Čerpanie ukazovateľov 5 AK Kontrola AK1 Kontrolná a previerková činnosť 10 AK2 Sťažnosti 5 AL Korešpondencia AL1 Bežná 3 AL2 Stanoviská na vedomie medzi organizačnými útvarmi úradu 3 AL3 Pozvánky - bežné 3 AM Metodická a koordinačná činnosť 10 AN Sponzorstvo 10 AO Zastupiteľstvo samosprávneho kraja AO1 Dokumentácia z rokovaní (pozvánka, program, prezenčná listina, záznam, uznesenie, materiály) A 10 AO2 Záznamy z rokovaní audiovizuálne 10 AO3 Plány práce 10 AQ Registratúrne denníky a indexy A 10 AP Sprístupnenie informácií v súlade so zákonom o slobodnom prístupe k informáciám AP1 Poskytnutie informácie 5 AP2 Rozhodnutie 5 AR Riadenie (príkazy, obežníky a pod.) 10 AS Zmluvy AS1 Kúpne 15 AS2 Zámenné A 50

2006_28_R_p1

2006_28_R_p1 VZOROVÝ REGISTRATÚRNY PORIADOK PRE ŠKOLY A ŠKOLSKÉ ZARIADENIA PRVÁ ČASŤ Čl. 1 Úvodné ustanovenia (1) Registratúrny poriadok školy alebo školského zariadenia upravuje postup školy alebo školského zariadenia

Podrobnejšie

Registratúrny poriadok

Registratúrny poriadok Registratúrny poriadok na správu registratúry Obecného úradu v Juskovej Voli Registratúrny poriadok na správu registratúry Obecného úradu v Juskovej Voli z 7.6.2004 č. 1/2004, ktorým sa vydáva registratúrny

Podrobnejšie

VZN registratúrny plán a poriadok ok

VZN registratúrny plán a poriadok ok Registratúrny plán a registratúrny poriadok Obecného úradu v Pači VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE ktorým sa vydáva Registratúrny plán a registratúrny poriadok Obecného úradu v Pači Toto Všeobecne záväzné

Podrobnejšie

REGISTRATURNY PORIADOK

REGISTRATURNY PORIADOK Registratúrny poriadok na správu registratúry Obecného úradu v Lovinobani Obecné zastupiteľstvo v Lovinobani uznesením č.4 z 27. 06. 2005, ktorým sa vydáva registratúrny poriadok na správu registratúry

Podrobnejšie

Microsoft Word - Registraturny poriadok

Microsoft Word - Registraturny poriadok Názov organizácie: Názov internej smernice: MESTSKÝ ÚRAD V KREMNICI Registratúrny poriadok na správu registratúry Mestského úradu v Kremnici Poradové číslo smernice: 01/2007 Vypracoval: Schválil: Dátum

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 E-LEARNINGOVÝ KURZ pre správcov registratúry, správcov záznamov, administratívnych zamestnancov organizácie SPRÁVA REGISTRATÚRY Kurz neprešiel jazykovou úpravou Kurz je chránený autorským zákonom Redigoval:

Podrobnejšie

Smernica č. 88 /2010 Žilinský samosprávny kraj str. 1 Úplne znenie S m e r n i c e Úradu Žilinského samosprávneho kraja č. 88/2010 o postupe pri vznik

Smernica č. 88 /2010 Žilinský samosprávny kraj str. 1 Úplne znenie S m e r n i c e Úradu Žilinského samosprávneho kraja č. 88/2010 o postupe pri vznik Smernica č. 88 /2010 Žilinský samosprávny kraj str. 1 Úplne znenie S m e r n i c e Úradu Žilinského samosprávneho kraja č. 88/2010 o postupe pri vzniku, zmene a skončení pracovného pomeru zamestnancov

Podrobnejšie

Registratúrny poriadok konečný - odsúhlasený archívom

Registratúrny poriadok konečný - odsúhlasený archívom M E S T O B A R D E J O V REGISTRATÚRNY PORIADOK MESTSKÉHO ÚRADU V BARDEJOVE REGISTRATÚRNY PORIADOK MESTSKÉHO ÚRADU V BARDEJOVE zo dňa 4. 5. 2016 Na zabezpečenie jednotného postupu pri správe registratúry

Podrobnejšie

Košický samosprávny kraj, Námestie Maratónu mieru 1, Košice

Košický samosprávny kraj, Námestie Maratónu mieru 1, Košice SMERNICA O POSTUPE VYBAVOVANIA SŤAŽNOSTÍ Vypracoval Meno a priezvisko Ing. Lenka Sústriková Funkcia Hospodárka školy Organizačná jednotka Dátum 1.9.2014 Podpis Smernica o postupe pri poskytovaní informácií

Podrobnejšie

Smernica Registratúrny poriadok a Registratúrny plán obecného úradu v Novosade

Smernica Registratúrny poriadok a Registratúrny plán obecného úradu v Novosade Interná smernica č. 1/2015 Registratúrny poriadok a Registratúrny plán obecného úradu v Novosade Starosta obce Novosad podľa ustanovenia 13 ods. 4 písm. e) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení

Podrobnejšie

Ministerstvo vnútra

Ministerstvo  vnútra 395 Zákon zo 17. mája 2002 o archívoch a registratúrach a o doplnení niektorých zákonov Národná rada Slovenskej republiky sa uzniesla na tomto zákone: Čl. I Úvodné ustanovenia 1 Predmet úpravy Tento zákon

Podrobnejšie

Gymnázium a ZŠ sv. Mikuláša, Duklianska 16, Prešov tel.: 051/ , mob.0918/ Interná

Gymnázium a ZŠ sv. Mikuláša, Duklianska 16, Prešov     tel.: 051/ , mob.0918/ Interná Gymnázium a ZŠ sv. Mikuláša, Duklianska 16, 08001 Prešov http://www.zsgmik.sk/, email: skolasvm@zsgmik.sk, tel.: 051/7465 401, mob.0918/732441 Interná smernica IS 09/2015 o sťažnostiach Úvodné ustanovenie

Podrobnejšie

SMERNICA Č. 1/ S Obecného úradu v Klenovci z o registratúrnom poriadku bez využitia elektronického systému správy registratúry na zab

SMERNICA Č. 1/ S Obecného úradu v Klenovci z o registratúrnom poriadku bez využitia elektronického systému správy registratúry na zab SMERNICA Č. 1/2016 - S Obecného úradu v Klenovci z 1. 5. 2016 o registratúrnom poriadku bez využitia elektronického systému správy registratúry na zabezpečenie jednotného postupu pri správe registratúry

Podrobnejšie

Vnútorný predpis o registratúrnom poriadku obce. Názov a sídlo organizácie Obec Lisková, Ulica pod Chočom 113, Lisková Poradové číslo vnútornéh

Vnútorný predpis o registratúrnom poriadku obce. Názov a sídlo organizácie Obec Lisková, Ulica pod Chočom 113, Lisková Poradové číslo vnútornéh Vnútorný predpis o registratúrnom poriadku obce. Názov a sídlo organizácie Obec Lisková, Ulica pod Chočom 113, 034 81 Lisková Poradové číslo vnútorného predpisu 6/2016 Vypracoval Mgr. Lucia Krúpová Schválil

Podrobnejšie

REGISTRATURNY PORIADOK OcÚ Dúbravka - skontrolovaný

REGISTRATURNY PORIADOK OcÚ Dúbravka - skontrolovaný 2/2016 Smernica Obecného úradu v Dúbravke zo dňa 17. mája 2016 o registratúrnom poriadku Na zabezpečenie jednotného postupu pri správe registratúry podľa 16 ods. 3 zákona č. 395/2002 Z. z. o archívoch

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2002 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2002 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2002 Vyhlásené: 24. 7. 2002 Časová verzia predpisu účinná od: 25. 5.2018 Obsah dokumentu je právne záväzný. 395 ZÁKON zo 17. mája 2002 o archívoch a registratúrach

Podrobnejšie

Zásady

Zásady Základná škola, P. Jilemnického 1813/1, Zvolen Smernica č. 3/2016 o slobodnom prístupe k informáciám Riaditeľka Základnej školy, P. Jilemnického 1813/1, Zvolen (ďalej len škola) v súlade so zákonom č.211/2000

Podrobnejšie

ZÁSADY PRE VYBAVOVANIE SŤAŽNOSTÍ Čl. 1 Úvodné ustanovenie 1. Tieto zásady pre vybavovanie sťažností (ďalej len zásady ) vydané podľa 11ods. 1 druhej v

ZÁSADY PRE VYBAVOVANIE SŤAŽNOSTÍ Čl. 1 Úvodné ustanovenie 1. Tieto zásady pre vybavovanie sťažností (ďalej len zásady ) vydané podľa 11ods. 1 druhej v ZÁSADY PRE VYBAVOVANIE SŤAŽNOSTÍ Čl. 1 Úvodné ustanovenie 1. Tieto zásady pre vybavovanie sťažností (ďalej len zásady ) vydané podľa 11ods. 1 druhej vety zákona č. 9/2010 Z. z. o sťažnostiach v znení neskorších

Podrobnejšie

Príloha k C

Príloha k C SPRÁVA o činnosti Štátneho archívu v Košiciach, pobočka Košice za rok 2013 A. Personálny stav V Štátnom archíve v Košiciach, pobočka Košice sa v roku 2013 na odborných archívnych činnostiach podieľalo

Podrobnejšie

CVČ Považská Bystrica

CVČ Považská Bystrica Centrum voľného času Považská Bystrica Lánska 2575/92, 017 01 Považská Bystrica Smernica č. 04/2018 na vedenie pokladničnej agendy a na vykonávanie pokladničných operácií v CVČ Táto smernica upravuje vedenie

Podrobnejšie

O činnosti archívu v roku 2012

O činnosti archívu v roku 2012 Ministerstvo vnútra SR, Štátny archív v Bytči, pobočka Považská Bystrica (do 31. 10. 2015) Ministerstvo vnútra SR, Štátny archív v Trenčíne, pracovisko Archív Považská Bystrica (od 1. 11. 2015) O činnosti

Podrobnejšie

ŠTATÚT RADY ŠKOLY

ŠTATÚT RADY ŠKOLY ŠTATÚT RADY ŠKOLSKÉHO ZARIADENIA PRI DIAGNOSTICKOM CENTRE V RUŽOMBERKU Základné ustanovenia Čl.1 (1) Rada školského zariadenia sa zriaďuje pri Diagnostickom centre v Ružomberku (ďalej len skrátený názov

Podrobnejšie

Smernica 8_2011

Smernica 8_2011 Smernica dekana číslo 8/ 2011 O evidencii zmlúv a postupe pri povinnom zverejňovaní zmlúv, objednávok a faktúr. Smernica dekana MTF STU č. 8/2011 O evidencii zmlúv a postupe pri povinnom zverejňovaní zmlúv,

Podrobnejšie

Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestneho zastupiteľstva dňa Materiál číslo: 455/2018 Správ

Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestneho zastupiteľstva dňa Materiál číslo: 455/2018 Správ Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestneho zastupiteľstva dňa 29.5.2018 Materiál číslo: 455/2018 Správa o kontrole vykonávania finančnej kontroly podľa zákona

Podrobnejšie

Základná umelecká škola Spišská Belá, Zimná 12, Spišská Belá Smernica o poskytovaní informácií vypracovaná v zmysle zákona č. 211/2000 Z.z. v z

Základná umelecká škola Spišská Belá, Zimná 12, Spišská Belá Smernica o poskytovaní informácií vypracovaná v zmysle zákona č. 211/2000 Z.z. v z Základná umelecká škola Spišská Belá, Zimná 12, 059 01 Spišská Belá Smernica o poskytovaní informácií vypracovaná v zmysle zákona č. 211/2000 Z.z. v znení neskorších predpisov Smernica nadobúda platnosť

Podrobnejšie

MINISTERSTVO HOSPODÁRSTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY

MINISTERSTVO  HOSPODÁRSTVA  SLOVENSKEJ  REPUBLIKY MINISTERSTVO HOSPODÁRSTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ivan Rybárik predseda Interného dozorného a monitorovacieho výboru pre fondy EÚ Bratislava, dňa 25. októbra 2006 Číslo: /2006-4000 ROKOVACÍ PORIADOK Interného

Podrobnejšie

Reg. číslo: xxxxx/ xxxxx ZMLUVA O POSKYTNUTÍ DOTÁCIE NA PODPORU ROZVOJA PRIEMYSELNEJ VÝROBY A SLUŽIEB V ROKU 2019 medzi Ministerstvom ho

Reg. číslo: xxxxx/ xxxxx ZMLUVA O POSKYTNUTÍ DOTÁCIE NA PODPORU ROZVOJA PRIEMYSELNEJ VÝROBY A SLUŽIEB V ROKU 2019 medzi Ministerstvom ho Reg. číslo: xxxxx/2019-2060-4210-xxxxx ZMLUVA O POSKYTNUTÍ DOTÁCIE NA PODPORU ROZVOJA PRIEMYSELNEJ VÝROBY A SLUŽIEB V ROKU 2019 medzi Ministerstvom hospodárstva Slovenskej republiky a VÚC/Mesto/obec 1

Podrobnejšie

Zmluva o zbere a odvoze biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu č.... /2015 uzatvorená podľa 269 ods. 2 zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník

Zmluva o zbere a odvoze biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu č.... /2015 uzatvorená podľa 269 ods. 2 zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník Zmluva o zbere a odvoze biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu č.... /2015 uzatvorená podľa 269 ods. 2 zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v platnom znení a zákona č. 223/2001 Z. z. o odpadoch

Podrobnejšie

REKLAMAČNÝ PORIADOK HomePro Správcovská,s.r.o., Hálkova 1/A, Bratislava, správcovská spoločnosť zo dňa Spoločnosť HomePro Správcovsk

REKLAMAČNÝ PORIADOK HomePro Správcovská,s.r.o., Hálkova 1/A, Bratislava, správcovská spoločnosť zo dňa Spoločnosť HomePro Správcovsk REKLAMAČNÝ PORIADOK HomePro Správcovská,s.r.o., Hálkova 1/A, 931 03 Bratislava, správcovská spoločnosť zo dňa 01.03.2017 Spoločnosť HomePro Správcovská, s.r.o., so sídlom Hálkova 1/A, 931 03 Bratislava,

Podrobnejšie

M E S T O Ž I A R N A D H R O N O M Návrh Všeobecne záväzné nariadenie č. /2013 o podmienkach poskytovania dotácií z rozpočtu mesta Žiar nad Hronom Sc

M E S T O Ž I A R N A D H R O N O M Návrh Všeobecne záväzné nariadenie č. /2013 o podmienkach poskytovania dotácií z rozpočtu mesta Žiar nad Hronom Sc M E S T O Ž I A R N A D H R O N O M Návrh Všeobecne záväzné nariadenie č. /2013 o podmienkach poskytovania dotácií z rozpočtu mesta Žiar nad Hronom Schválené uznesením Mestského zastupiteľstva Žiar nad

Podrobnejšie

MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-RAČA

MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-RAČA V š e o b e c n e z á v ä z n é n a r i a d e n i e mestskej časti Bratislava-Rača č. 5/2018 z 23. októbra 2018, ktorým sa mení a dopĺňa všeobecne záväzné nariadenie mestskej časti Bratislava-Rača č. 3/2016

Podrobnejšie

Registratúrny poriadok

Registratúrny poriadok Základná škola Juraja Fándlyho, Fándlyho 763/7A, 926 01 Sereď Základný vnútorný predpis č. 006 /2016 REGISTRATÚRNY PORIADOK Účel predpisu : Tento základný vnútorný predpis upravuje postup pri správe registratúry,

Podrobnejšie

Interná smernica č

Interná smernica č Z á k l a d n á š k o l a Š t v r t e j s e d n i c e T a t r í n a Pionierska 351, 916 21 Čachtice I n t e r n á s m e r n i c a o slobodnom prístupe k informáciám Č. 2 / 2011 September 2011 Riaditeľ

Podrobnejšie

VZOR

VZOR Obecné zastupiteľstvo Obce Valaská Dubová v zmysle 11 ods. 4 zákona č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a na základe 11, ods. 1 zákona č. 9/2010 Z. z. o sťažnostiach s c h

Podrobnejšie

Grösslingová 32, Bratislava 1, Slovenská republika BÁDATEĽSKÝ PORIADOK Národného filmového archívu Slovenského filmového ústavu Bratislava 2013

Grösslingová 32, Bratislava 1, Slovenská republika BÁDATEĽSKÝ PORIADOK Národného filmového archívu Slovenského filmového ústavu Bratislava 2013 Grösslingová 32, 811 09 Bratislava 1, Slovenská republika BÁDATEĽSKÝ PORIADOK Národného filmového archívu Slovenského filmového ústavu Bratislava 2013 Podľa 7 písm. e) zákona č. 395/2002 Z. z. o archívoch

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Poprad č. 1/2011 o poskytovaní dotácií z rozpočtu Mesta Poprad Mesto Poprad na základe ustanovenia 6 ods. 1 zákona

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Poprad č. 1/2011 o poskytovaní dotácií z rozpočtu Mesta Poprad Mesto Poprad na základe ustanovenia 6 ods. 1 zákona Všeobecne záväzné nariadenie mesta Poprad č. 1/2011 o poskytovaní dotácií z rozpočtu Mesta Poprad Mesto Poprad na základe ustanovenia 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších

Podrobnejšie

V pracovnej zmluve by mali mať všetci zamestnanec zakotvené nasledovné ustanovenie: Ak pri plnení svojich pracovných povinností prídem do styku s osob

V pracovnej zmluve by mali mať všetci zamestnanec zakotvené nasledovné ustanovenie: Ak pri plnení svojich pracovných povinností prídem do styku s osob V pracovnej zmluve by mali mať všetci zamestnanec zakotvené nasledovné ustanovenie: Ak pri plnení svojich pracovných povinností prídem do styku s osobnými údajmi žiakov, príp. ich zákonných zástupcov,

Podrobnejšie

Zmluva_dotácia_na_rok_2017_-_tradície_a_históriu_banských_činností VZOR

Zmluva_dotácia_na_rok_2017_-_tradície_a_históriu_banských_činností VZOR VZOR Registračné číslo: xxxxx/xxxx-xxxx-xxxxx Z m l u v a o poskytnutí dotácie na rok 2018 uzatvorená podľa ustanovenia 51 zákona č. 40/1964 Zb. (Občiansky zákonník) v znení neskorších predpisov Čl. I

Podrobnejšie

Kópia – Smernica PS

Kópia – Smernica PS Obec P r e s t a v l k y S M E R N I C A č. 1/2010 Schválená Uznesením č. 37/2010 zo dňa 11.11.2010 Obecným zastupiteľstvom obce Prestavlky Spracovanie a predkladanie materiálov na rokovanie obecného zastupiteľstva

Podrobnejšie

Microsoft Word - 1 VÝZVA na predloženie cenovej ponuky.doc

Microsoft Word - 1  VÝZVA na predloženie cenovej ponuky.doc VOJENSKÝ ÚTVAR 1003 BRATISLAVA Výtlačok č. : 1 č.: ČS PSR-94-1/2013 Počet listov : 4 Počet príloh : 1/1 VÝZVA na predloženie cenovej ponuky na zákazku s nízkou hodnotou podľa 102 ods. 1 zák. č. 25/2006

Podrobnejšie

M e s t o G b e l y Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2019 O poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Vyvesené dňa: pred konaním MsZ, č. pod. 13

M e s t o G b e l y Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2019 O poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Vyvesené dňa: pred konaním MsZ, č. pod. 13 M e s t o G b e l y Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2019 O poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Vyvesené dňa: 22.2.2019 pred konaním MsZ, č. pod. 1332/2019 Mestským zastupiteľstvom schválené dňa uznesením

Podrobnejšie

Číslo spisu: 94 /2017 VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK zákazka zadávaná podľa 117zák. č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektor

Číslo spisu: 94 /2017 VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK zákazka zadávaná podľa 117zák. č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektor Číslo spisu: 94 /2017 VÝZVA NA PREDKLADANIE PONÚK zákazka zadávaná podľa 117zák. č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov Predmet zákazky: VÝMENA DLAŽBY V SÁLE KD

Podrobnejšie

Microsoft Word - Smernica FINAL

Microsoft Word - Smernica FINAL Obecný úrad, ul. Hrabiny č. 290, 038 61 Vrútky, okres Martin S M E R N I C A k aplikácii zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o slobode

Podrobnejšie

VP bez kosielky

VP bez kosielky Radlinského 13, 817 80 Bratislava 15, Slovenská republika DODATOK Č. 2 K PRACOVNÉMU PORIADKU 28. február 2011 vydáva podľa 12 zákona č. 552/2003 Z. z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších

Podrobnejšie

Štatút RŠ

Štatút RŠ Štatút rady školy 2016 2020 ŠTATÚT Rady školy pri Základnej škole, Novozámocká 300, Ivanka pri Nitre V súlade so zákonom č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a

Podrobnejšie

Komisionárska zmluva 12K Uzatvorená v zmysle ust. 577 a nasl. Obchodného zákonníka (zákona č. 513/1991 Zb. v znení neskorších predpisov) medzi t

Komisionárska zmluva 12K Uzatvorená v zmysle ust. 577 a nasl. Obchodného zákonníka (zákona č. 513/1991 Zb. v znení neskorších predpisov) medzi t Komisionárska zmluva 12K000076 Uzatvorená v zmysle ust. 577 a nasl. Obchodného zákonníka (zákona č. 513/1991 Zb. v znení neskorších predpisov) medzi týmito zmluvnými stranami: Čl. I. Zmluvné strany Komisionár:

Podrobnejšie

Smernica kvestora Číslo: 2/ SK Vykonávanie finančnej kontroly na Rektoráte Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a na centrálne financov

Smernica kvestora Číslo: 2/ SK Vykonávanie finančnej kontroly na Rektoráte Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a na centrálne financov Smernica kvestora Číslo: 2/2016 - SK Vykonávanie finančnej kontroly na Rektoráte Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a na centrálne financovaných súčastiach Slovenskej technickej univerzity v

Podrobnejšie

M E S T O T R E N Č Í N Smernica primátora mesta Trenčín č.15/2018, ktorou sa mení a dopĺňa smernica primátora mesta Trenčín č.10/2012 o sťažnostiach

M E S T O T R E N Č Í N Smernica primátora mesta Trenčín č.15/2018, ktorou sa mení a dopĺňa smernica primátora mesta Trenčín č.10/2012 o sťažnostiach M E S T O T R E N Č Í N Smernica primátora mesta Trenčín č.15/2018, ktorou sa mení a dopĺňa smernica primátora mesta Trenčín č.10/2012 o sťažnostiach (úplné znenie) V súlade s 11 ods.1 a 26 ods.3 zákona

Podrobnejšie

ZMLUVA O POSKYTNUTÍ DOTÁCIE č. 4/2019/OSV uzatvorená podľa 51 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov v spojení s 8 ods.

ZMLUVA O POSKYTNUTÍ DOTÁCIE č. 4/2019/OSV uzatvorená podľa 51 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov v spojení s 8 ods. ZMLUVA O POSKYTNUTÍ DOTÁCIE č. 4/2019/OSV uzatvorená podľa 51 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov v spojení s 8 ods. 2 zákona č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách

Podrobnejšie

MIESTNY ÚRAD MESTSKEJ ČASTI BRATISLAVA - RUŽINOV

MIESTNY ÚRAD MESTSKEJ ČASTI BRATISLAVA - RUŽINOV VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE mestskej časti Bratislava-Ružinov č. 15/ 2017 zo dňa 7. februára 2017 o kronike mestskej časti Bratislava-Ružinov Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Ružinov podľa

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2009 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu m

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2009 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu m ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2009 Vyhlásené: 29.09.2009 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 368 V Y H L Á Š K A Ministerstva

Podrobnejšie

Vyvesené dňa: 27

Vyvesené dňa: 27 MESTO ILAVA Mierové námestie 16/31, 019 01 Ilava Všeobecne záväzné nariadenie č. 2/2018 o podmienkach poskytovania dotácie z rozpočtu mesta Obdržia: Sekretariát primátora Prednosta Právnik Referát podateľne

Podrobnejšie

Microsoft Word - Výzva na obstaranie_balená voda.doc

Microsoft Word - Výzva na obstaranie_balená voda.doc MINISTERSTVO OBRANY SR Veliteľstvo logistiky Trenčín - Výtlačok č.: K č.p.:velog-229/24-3/2007 Počet listov: 4 Prílohy: 1/1 Výzva na predloženie cenovej ponuky zákazky s nízkou hodnotou podľa 102 ods.

Podrobnejšie

Smernica č. MKK / 07 – 2018

Smernica č. MKK / 07 – 2018 Smernica č. MKK / 07 2018 MARATÓNSKY KLUB KOŠICE (MKK) Pri jazdiarni 1, 043 04 Košice IČO: 00595209; DIČ: 2020 777 682; IČ DPH: SK2020 777 682 SMERNICA č. MKK / 07 2018 Pokladničná služba Spracoval/a Marián

Podrobnejšie

BANSKOBYSTRICKÝ SAMOSPRÁVNY KRAJ Spojená škola Kremnička Banská Bystrica Spojená škola, Kremnička 10, Banská Bystrica ako správca majetku Ba

BANSKOBYSTRICKÝ SAMOSPRÁVNY KRAJ Spojená škola Kremnička Banská Bystrica Spojená škola, Kremnička 10, Banská Bystrica ako správca majetku Ba BANSKOBYSTRICKÝ SAMOSPRÁVNY KRAJ Spojená škola Kremnička 10 974 05 Banská Bystrica Spojená škola, Kremnička 10, Banská Bystrica ako správca majetku Banskobystrického samosprávneho kraja v y h l a s u j

Podrobnejšie

DOTÁCIE

DOTÁCIE PRÍLOHY K VZN č. 1/2015 o podmienkach poskytovanie dotácií z prostriedkov obce 1. Žiadosť o dotáciu 2. Zmluva o poskytnutí dotácie 3. Zúčtovanie OBEC Bíňa, Obecný úrad Bíňa so sídlom 943 56 Bíňa č. 107

Podrobnejšie

N á v r h

N    á   v    r    h N á v r h Všeobecné záväzné nariadenie č. 4/2017 o podmienkach poskytovania dotácií z prostriedkov Obce Víťaz. Obec Víťaz podľa ustanovenia 6 zákona č.369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších

Podrobnejšie

Microsoft Word - Usmernenie k skúške o OS.rtf

Microsoft Word - Usmernenie k skúške o OS.rtf Proces overovania odbornej spôsobilosti základné pojmy a náležitosti podľa zákona č. 315/2012, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 568/2009 Z. z. o celoživotnom vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých

Podrobnejšie

Zmluva o spolupráci

Zmluva o spolupráci Zmluva o spolupráci uzavretá v zmysle 269 ods. 2. Zák. č. 513/1991 Zb. (Obchodný zákonník) v znení neskorších predpisov, 4 ods. 1 písm. l) zákona č. 302/2001 Z. z. o samospráve vyšších územných celkov

Podrobnejšie

príloha 5 k OS/23/2002

príloha 5 k OS/23/2002 Došlo dňa: Prijaté dňa: Evidenčné číslo žiadosti: Tel.: 02/602 94 380 kl. 440 ID platobného predpisu: ŽIADOSŤ O SCHVÁLENIE TYPU URČENÉHO MERADLA PREDĹŽENIE PLATNOSTI v zmysle ustanovenia 21 ods. 6 zákona

Podrobnejšie

ZMLUVA O VÝPOŽIČKE č. 4/2019 uzavretá v zmysle 12 a 15 zákona č. 206/2009 Z. z. o múzeách a galériách a o ochrane predmetov kultúrnej hodnoty a o zmen

ZMLUVA O VÝPOŽIČKE č. 4/2019 uzavretá v zmysle 12 a 15 zákona č. 206/2009 Z. z. o múzeách a galériách a o ochrane predmetov kultúrnej hodnoty a o zmen ZMLUVA O VÝPOŽIČKE č. 4/2019 uzavretá v zmysle 12 a 15 zákona č. 206/2009 Z. z. o múzeách a galériách a o ochrane predmetov kultúrnej hodnoty a o zmene zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších

Podrobnejšie

Z Á K L A D N Á U M E L E C K Á Š K O L A Horné Rakovce 1440/29, Turčianske Teplice Vnútorný predpis o vybavovaní podnetov súvisiacich s oznamo

Z Á K L A D N Á U M E L E C K Á Š K O L A Horné Rakovce 1440/29, Turčianske Teplice Vnútorný predpis o vybavovaní podnetov súvisiacich s oznamo Z Á K L A D N Á U M E L E C K Á Š K O L A Horné Rakovce 1440/29, 039 01 Turčianske Teplice Vnútorný predpis o vybavovaní podnetov súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti Vnútorný predpis je

Podrobnejšie

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, Žellova 2, Bratislava 25 PODMIENKY výberového konania na vydanie povolenia na prevádzkovanie am

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, Žellova 2, Bratislava 25 PODMIENKY výberového konania na vydanie povolenia na prevádzkovanie am Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, Žellova 2, 829 24 Bratislava 25 PODMIENKY výberového konania na vydanie povolenia na prevádzkovanie ambulancie záchrannej zdravotnej služby zverejnené na

Podrobnejšie

zmluva-Datalan1

zmluva-Datalan1 Servisná zmluva č. Z-005.10.1022.01 uzatvorená podľa 269 ods. 2 Obchodného zákonníka v platnom znení Zmluvné strany Objednávateľ: a Poskytovateľ: Národná banka Slovenska so sídlom ul. Imricha Karvaša 1,

Podrobnejšie

PRÍLOHY K VZN o podmienkach poskytovanie dotácií z prostriedkov Obce Častá. 1. Žiadosť o dotáciu 2. Zmluva o poskytnutí dotácie 3. Zúčtovanie

PRÍLOHY K VZN o podmienkach poskytovanie dotácií z prostriedkov Obce Častá. 1. Žiadosť o dotáciu 2. Zmluva o poskytnutí dotácie 3. Zúčtovanie PRÍLOHY K VZN o podmienkach poskytovanie dotácií z prostriedkov Obce Častá. 1. Žiadosť o dotáciu 2. Zmluva o poskytnutí dotácie 3. Zúčtovanie Príloha č. 1. OBEC ČASTÁ Obecný úrad Hlavná 168 ŽIADOSŤ O DOTÁCIU

Podrobnejšie

(Microsoft Word - Pr\355lohy k VZN o dot\341ci\341ch.doc)

(Microsoft Word - Pr\355lohy k VZN o dot\341ci\341ch.doc) OBEC VINODOL Príloha č.1 OBECNÝ ÚRAD Adresa: Vinodol č.473, 951 06 VINODOL, tel.: 037/6598133, e-mail: obecvinodol@stonline.sk ŽIADOSŤ O DOTÁCIU Z ROZPOČTU OBCE VINODOL Cieľové oblasti (podčiarknite):

Podrobnejšie

Zmluva o poskytovaní právnej pomoci

Zmluva o poskytovaní právnej pomoci PORIADOK O POSTUPE PRI VYBAVOVANÍ SŤAŽNOSTÍ IAD Investments, správ. spol., a.s. 01.09.2019 OBSAH 1. ÚVODNÉ USTANOVENIA... 3 2. PODÁVANIE SŤAŽNOSTÍ... 3 3. PRIJÍMANIE SŤAŽNOSTI... 4 4. EVIDENCIA SŤAŽNOSTI...

Podrobnejšie

Zmluva nepomenovaná

Zmluva nepomenovaná Príloha 2.3.3 Zmluva č. XX/20XX o pridelení kapacity infraštruktúry (ďalej len Zmluva ) uzavretá v zmysle 269 ods. 2 Obchodného zákonníka č. 513/1991 Zb. v znení neskorších predpisov a v súlade s 40 zákona

Podrobnejšie

OBEC BREHY Materiál na rokovanie obecného zastupiteľstva Obecné zastupiteľstvo Dňa 18. augusta 2016 Návrh plánu kontrolnej činnosti hlavnej kontrolórk

OBEC BREHY Materiál na rokovanie obecného zastupiteľstva Obecné zastupiteľstvo Dňa 18. augusta 2016 Návrh plánu kontrolnej činnosti hlavnej kontrolórk OBEC BREHY Materiál na rokovanie obecného zastupiteľstva Obecné zastupiteľstvo Dňa 18. augusta 2016 Návrh plánu kontrolnej činnosti hlavnej kontrolórky obce na II. polrok 2016 Predkladá: Mgr. Anna Lovecká

Podrobnejšie

Zásady hospodárenia s finančnými

Zásady hospodárenia s finančnými Obecné zastupiteľstvo v Nálepkove na základe zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov (ďalej len zákon č. 369/1990 Zb.) a zákona č. 357/2015 Z. z. o finančnej kontrole a audite

Podrobnejšie

O R G A N I Z A Č N Ý A R O K O V A C Í P O R I A D O K KOMISIE NA TVORBU ZBIEROK MALOKARPATSKÉHO MÚZEA V PEZINKU Malokarpatské múzeum v Pezinku (ďale

O R G A N I Z A Č N Ý A R O K O V A C Í P O R I A D O K KOMISIE NA TVORBU ZBIEROK MALOKARPATSKÉHO MÚZEA V PEZINKU Malokarpatské múzeum v Pezinku (ďale O R G A N I Z A Č N Ý A R O K O V A C Í P O R I A D O K KOMISIE NA TVORBU ZBIEROK MALOKARPATSKÉHO MÚZEA V PEZINKU Malokarpatské múzeum v Pezinku (ďalej len múzeum ) podľa 9 ods. 3, 4 a 5 a 10 zákona č.

Podrobnejšie

Microsoft Word - OznamenieovznikuzmeneazanikuPPFO

Microsoft Word - OznamenieovznikuzmeneazanikuPPFO FO Evidenčné číslo zapojenia:... Oznámenie o vzniku, zmene a zániku poplatkovej povinnosti podľa zákona č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady

Podrobnejšie

Pre rokovanie Mestského zastupiteľstva Mesta Dolný Kubín K bodu : Správa o výsledkoch kontroly Materiál obsahuje : 1. Vlastnú správu Poradie správy :

Pre rokovanie Mestského zastupiteľstva Mesta Dolný Kubín K bodu : Správa o výsledkoch kontroly Materiál obsahuje : 1. Vlastnú správu Poradie správy : Pre rokovanie Mestského zastupiteľstva Mesta Dolný Kubín K bodu : Správa o výsledkoch kontroly Materiál obsahuje : 1. Vlastnú správu Poradie správy : 2 2. Prílohu č.1 - Správa z kontroly hospodárenia a

Podrobnejšie

VZN č. 58

VZN č. 58 MESTO STARÁ ĽUBOVŇA Mesto Stará Ľubovňa na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 68 Ústavy Slovenskej republiky a podľa 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien

Podrobnejšie

Všeobecné obchodné podmienky spoločnosti ARRIVA Nové Zámky, a.s. na vydanie čipových kariet a vedenie účtu o kredite Tieto všeobecné obchodné podmienk

Všeobecné obchodné podmienky spoločnosti ARRIVA Nové Zámky, a.s. na vydanie čipových kariet a vedenie účtu o kredite Tieto všeobecné obchodné podmienk Všeobecné obchodné podmienky spoločnosti ARRIVA Nové Zámky, a.s. na vydanie čipových kariet a vedenie účtu o kredite Tieto všeobecné obchodné podmienky spoločnosti ARRIVA Nové Zámky, a.s., so sídlom Považská

Podrobnejšie

OBEC KAPUŠANY OBECNÝ ÚRAD KAPUŠANY Hlavná 104/6, Kapušany SMERNICA č. 1/2009 O POSKYTOVANÍ INFORMÁCIÍ Čl. I Rozsah pôsobnosti 1. V zmysle zákon

OBEC KAPUŠANY OBECNÝ ÚRAD KAPUŠANY Hlavná 104/6, Kapušany SMERNICA č. 1/2009 O POSKYTOVANÍ INFORMÁCIÍ Čl. I Rozsah pôsobnosti 1. V zmysle zákon OBEC KAPUŠANY OBECNÝ ÚRAD KAPUŠANY Hlavná 104/6, 082 12 Kapušany SMERNICA č. 1/2009 O POSKYTOVANÍ INFORMÁCIÍ Čl. I Rozsah pôsobnosti 1. V zmysle zákona č. 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám

Podrobnejšie

S M E R N I C A

S M E R N I C A S M E R N I C A Slovenskej komory zubných lekárov na vydávanie licencií Slovenská komora zubných lekárov v súlade s 49 ods. 2 písm. b), 68 až 78 a 81 ods. 1 písm. b) zákona č. 578/2004 Z. z. o poskytovateľoch

Podrobnejšie

Microsoft Word Výzva (3).doc

Microsoft Word Výzva (3).doc Č.: dk-205-167-6/2011-log Kuchyňa 29.novembra 2011 Výtlačok číslo: 3 Počet listov: 5 Výzva na predloženie cenovej ponuky zákazky s nízkou hodnotou. Podľa 102, ods.1 Zákona č.25/2006 Z.z. o verejnom obstarávaní

Podrobnejšie

VYHLÁŠKA č. 291/2004 Z.z. Ministerstva školstva Slovenskej republiky z 15. apríla 2004, ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov ško

VYHLÁŠKA č. 291/2004 Z.z. Ministerstva školstva Slovenskej republiky z 15. apríla 2004, ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov ško VYHLÁŠKA č. 291/2004 Z.z. Ministerstva školstva Slovenskej republiky z 15. apríla 2004, ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov školskej samosprávy, o ich zložení, o ich organizačnom

Podrobnejšie

Smernica o vybavovaní sťažností a petícií na MŽP SR

Smernica o vybavovaní sťažností a petícií na MŽP SR SMERNICA o vybavovaní sťažností a petícií na Mestskom úrade v Starej Turej a orgánoch územnej samosprávy a vedení evidencie priestupkov. č. 6/2017-IS Smernica primátorky mesta Stará Turá o vybavovaní sťažností

Podrobnejšie

Povinne zverejňované informácie v zmysle 5 zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám v znení neskorších predpisov Spôsob zriadenia M

Povinne zverejňované informácie v zmysle 5 zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám v znení neskorších predpisov Spôsob zriadenia M Povinne zverejňované informácie v zmysle 5 zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám v znení neskorších predpisov Spôsob zriadenia Mesta Šaštín-Stráže Mesto Šaštín-Stráže ako samostatný

Podrobnejšie

Zákon 412/2015 Z.z. (ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene

Zákon 412/2015 Z.z. (ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene Zákon 412/2015 Z.z. (ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

Podrobnejšie

Zmluva o poskytovaní právnej pomoci

Zmluva o poskytovaní právnej pomoci REKLAMAČNÝ PORIADOK IAD Investments, správ. spol., a.s. 01.09.2019 OBSAH 1 ÚVODNÉ USTANOVENIA... 3 2 REKLAMÁCIA... 3 3 ZÁSADY PRIJÍMANIA REKLAMÁCIÍ... 4 4 EVIDENCIA REKLAMÁCIÍ... 4 5 LEHOTA NA PODANIE

Podrobnejšie

V ý z v a na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na náhradu škôd spôsobených nepriaznivou poveternostnou udalosťou, ktorú možno prirovnať k pr

V ý z v a na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na náhradu škôd spôsobených nepriaznivou poveternostnou udalosťou, ktorú možno prirovnať k pr V ý z v a na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na náhradu škôd spôsobených nepriaznivou poveternostnou udalosťou, ktorú možno prirovnať k prírodnej katastrofe v znení dodatku č. 1 Pôdohospodárska

Podrobnejšie

ŠTATÚT RADY ŠKOLY pri Základnej škole s materskou školou Ulica priehradná 11 Martin 8 V súlade so zákonom NR SR č.596/2003 Z.z. o štátnej správe v ško

ŠTATÚT RADY ŠKOLY pri Základnej škole s materskou školou Ulica priehradná 11 Martin 8 V súlade so zákonom NR SR č.596/2003 Z.z. o štátnej správe v ško ŠTATÚT RADY ŠKOLY pri Základnej škole s materskou školou Ulica priehradná 11 Martin 8 V súlade so zákonom NR SR č.596/2003 Z.z. o štátnej správe v školstve a školskejsamospráve a o zmene a doplnení niektorých

Podrobnejšie

VZN ŽSK 20_2010

VZN ŽSK 20_2010 VZN 20/2010 Žilinský samosprávny kraj Strana 1 V š e o b e c n e z á v ä z n é n a r i a d e n i e Žilinského samosprávneho kraja číslo 20/2010 o podmienkach poskytovania finančného príspevku na vykonávanie

Podrobnejšie

Vnútorný predpis pre vnútorný obeh účtovných dokladov a finančné operácie. Názov a sídlo organizácie Obec Prietržka Poradové číslo vnútorného predpisu

Vnútorný predpis pre vnútorný obeh účtovných dokladov a finančné operácie. Názov a sídlo organizácie Obec Prietržka Poradové číslo vnútorného predpisu Vnútorný predpis pre vnútorný obeh účtovných dokladov a finančné operácie. Názov a sídlo organizácie Obec Prietržka Poradové číslo vnútorného predpisu 5/2016 Vypracoval : Bc. Jakub Štefík Schválil : Peter

Podrobnejšie

(Návrh) 567 VYHLÁŠKA Úradu priemyselného vlastníctva Slovenskej republiky z 10. decembra 2009, ktorou sa vykonáva zákon č. 506/2009 Z. z. o ochranných

(Návrh) 567 VYHLÁŠKA Úradu priemyselného vlastníctva Slovenskej republiky z 10. decembra 2009, ktorou sa vykonáva zákon č. 506/2009 Z. z. o ochranných (Návrh) 567 VYHLÁŠKA Úradu priemyselného vlastníctva Slovenskej republiky z 10. decembra 2009, ktorou sa vykonáva zákon č. 506/2009 Z. z. o ochranných známkach Úrad priemyselného vlastníctva Slovenskej

Podrobnejšie

Ministerstvo školstva Slovenskej republiky

Ministerstvo školstva Slovenskej republiky Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky komisie pre výber, hodnotenie a finančnú podporu rozvojových projektov Psychologické a špeciálnopedagogické poradenstvo 2015 Gestorský

Podrobnejšie

N á v r h ZMLUVA O DIELO č.... / 2019 uzatvorená v zmysle Obchodného zákonníka č.513/1991 Zb. (Príloha č. 6 Výzvy zo dňa ) medzi 1

N á v r h ZMLUVA O DIELO č.... / 2019 uzatvorená v zmysle Obchodného zákonníka č.513/1991 Zb. (Príloha č. 6 Výzvy zo dňa ) medzi 1 N á v r h ZMLUVA O DIELO č.... / 2019 uzatvorená v zmysle 536-565 Obchodného zákonníka č.513/1991 Zb. (Príloha č. 6 Výzvy zo dňa 04. 07. 2019) medzi 1.) Objednávateľom : Mesto Gelnica sídlo : Mestský úrad,

Podrobnejšie

ZÁMENNÁ ZMLUVA uzatvorená podľa ust. 611 zákona č. 40/1964 Zb. Občianskeho zákonníka v platnom znení (ďalej len zmluva ) medzi zmluvnými stranami: I.:

ZÁMENNÁ ZMLUVA uzatvorená podľa ust. 611 zákona č. 40/1964 Zb. Občianskeho zákonníka v platnom znení (ďalej len zmluva ) medzi zmluvnými stranami: I.: ZÁMENNÁ ZMLUVA uzatvorená podľa ust. 611 zákona č. 40/1964 Zb. Občianskeho zákonníka v platnom znení (ďalej len zmluva ) medzi zmluvnými stranami: I.: Žilinský samosprávny kraj, Komenského 48, 011 09 Žilina

Podrobnejšie

VÝZVA Č. 1/2016 NA PREDKLADANIE ŽIADOSTÍ O POSKYTNUTIE PRÍSPEVKU NA ZATEPLENIE RODINNÉHO DOMU Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Sl

VÝZVA Č. 1/2016 NA PREDKLADANIE ŽIADOSTÍ O POSKYTNUTIE PRÍSPEVKU NA ZATEPLENIE RODINNÉHO DOMU Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Sl VÝZVA Č. 1/2016 NA PREDKLADANIE ŽIADOSTÍ O POSKYTNUTIE PRÍSPEVKU NA ZATEPLENIE RODINNÉHO DOMU Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky (ďalej len ministerstvo ) v zmysle

Podrobnejšie

Zásady volieb kandidáta na dekana fakulty

Zásady volieb kandidáta na dekana fakulty Akademický senát Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Prírodovedeckej fakulty (ďalej len AS ) sa podľa 33 ods. 2 písm. f) zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých

Podrobnejšie

DOTÁCIE

DOTÁCIE PRÍLOHY K VZN o podmienkach poskytovanie dotácií z rozpočtu Mesta Tlmače 1. Žiadosť o dotáciu z rozpočtu mesta 2. Zúčtovanie dotácie poskytnutej mestom 3. Zmluva o poskytnutí dotácie z rozpočtu mesta Príloha

Podrobnejšie

MINISTERSTVO OBRANY SR

MINISTERSTVO OBRANY SR MINISTERSTVO OBRANY SR Úrad pre investície a akvizície Č.: ÚpIA- 338-6/2017-OdOTSaIKT Výtlačok jediný. Počet listov: 3 Prílohy:1/2 VÝZVA na predloženie cenovej ponuky ( Zákazka na dodanie tovaru zadávaná

Podrobnejšie

Č.j.: 12422/2017/OESM-001 Bratislava: V ý z v a na predloženie ponuky (prieskum trhu) zákazka s nízkou hodnotou podľa 117 zákona č. 343/201

Č.j.: 12422/2017/OESM-001 Bratislava: V ý z v a na predloženie ponuky (prieskum trhu) zákazka s nízkou hodnotou podľa 117 zákona č. 343/201 Č.j.: 12422/2017/OESM-001 Bratislava: 01.06.2017 V ý z v a na predloženie ponuky (prieskum trhu) zákazka s nízkou hodnotou podľa 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení

Podrobnejšie

VYBAVOVANIE SŤAŽNOSTÍ KLIENTOV

VYBAVOVANIE SŤAŽNOSTÍ KLIENTOV Vlastník: Klasifikácia: Číslo: Názov: Účinnosť: Pôsobnosť: Schválil: R Collectors s.r.o. Dvořákovo nábrežie 8A, 811 02 Bratislava IČO: 50 094 297 zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava

Podrobnejšie

MESTO REVÚCA Interná smernica 03/2012 Smernice o prideľovaní a používaní služobných mobilných telefónov zamestnancami Mesta Revúca zo dňa Sch

MESTO REVÚCA Interná smernica 03/2012 Smernice o prideľovaní a používaní služobných mobilných telefónov zamestnancami Mesta Revúca zo dňa Sch MESTO REVÚCA Interná smernica 03/2012 Smernice o prideľovaní a používaní služobných mobilných telefónov zamestnancami Mesta Revúca zo dňa 6.6.2012 Schválil: MVDr. Eva Cireňová, primátorka mesta Účinnosť:

Podrobnejšie