Občianske združenie Nádej seniorom Janova Lehota Janova Lehota Výročná správa Občianskeho združenia Nádej seniorom za rok 2013 IČO:

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Občianske združenie Nádej seniorom Janova Lehota Janova Lehota Výročná správa Občianskeho združenia Nádej seniorom za rok 2013 IČO:"

Prepis

1 Výročná správa Občianskeho združenia Nádej seniorom za rok 2013

2 S taroba. Čaká na každého z nás. Prichádza tak pomaly, že si ju niektorí uvedomia v poslednej chvíli a nestihnú si ju vychutnať. Sú ľudia, ktorí tvrdia, že nie je čo vychutnávať. Proti ich tvrdeniu stoja životy mnohých starčekov a stareniek, ktorí svoju jeseň života prežili v nádherných pokojných farbách. Nepremeškajme svoju príležitosť a neodkladajme svoju starobu na posledné dni svojho života. Staroba je veľkou príležitosťou tešiť sa z toho, čo sme v živote prežili a tešiť sa z toho, čo prežívajú ľudia okolo nás. Staroba je vyvrcholením životnej etapy, v ktorej sa spája minulosť, prítomnosť a budúcnosť.

3 1. ÚVODNÉ INFORMÁCIE bolo zaregistrované na Ministerstve vnútra Slovenskej republiky pod číslom spisu VVS/1-900/ dňa Poslaním občianskeho združenia je podpora a rozvoj aktivít klientov Domova sociálnych služieb a domova dôchodcov Nádej, a realizácia aktivít, ktoré nie je možné realizovať z rozpočtových prostriedkov domova. Podmienky vzniku a právne postavenie občianskeho združenia upravuje zákon 83/1990 Zb. o združovaní občanov v znení neskorších predpisov. Činnosť občianskeho združenia sa riadi stanovami, ktoré sú prístupné na požiadanie v sídle občianskeho združenia. 2. CIELE ZDRUŽENIA Cieľovou skupinou sú sociálne a zdravotne postihnutí občania s telesným a mentálnym postihom z celej Slovenskej republiky. Cieľom združenia je: o zlepšovanie kvality života obyvateľom Domova sociálnych služieb a domova dôchodcov Nádej v Janovej Lehote o vytváranie podmienok na lepšiu adaptáciu v sociálnom prostredí domova a integráciu do spoločnosti a podporovanie a rozvíjanie poznania zdravotne postihnutých občanov o organizovanie kultúrno-spoločenských podujatí pre obyvateľov v domove a mimo neho o vytváranie podmienok pre zachovanie, alebo zlepšenie telesných i duševných schopností obyvateľov a možnosti ich sebarealizácie o zlepšenie adaptácie obyvateľov na starobu formou permanentnej adekvátnej aktivity o podpora demokratického riadenia spoločenského života domova formou obyvateľskej samosprávy (domovej rady) o organizovanie relaxačných a rekondičných pobyty v zariadení i mimo neho pre obyvateľov a zamestnancov domova o vytváranie podmienok na ergoterapeutickú činnosť

4 o činnosti zamerané na ochranu ľudských práv a slobôd o pomoc pri zaobstarávaní pomôcok pre ťažko zdravotne postihnuté osoby o včasná a rehabilitačná starostlivosť o poskytnutie informácií, poradenstva a konzultácií v oblasti sociálnej práce, sociálneho práva, špeciálnej zdravotnej starostlivosti. o zoskupovanie záujemcov pre pomoc zdravotne postihnutým občanom o v spolupráci s inými združeniami pomáhať sociálne znevýhodneným občanom začleniť sa do spoločenského života o podporovať zakladanie a činnosť zariadení poskytujúcich služby v oblasti sociálnej starostlivosti o činnosti zamerané na formovanie a presadzovanie spoločných záujmov cieľových skupín o podporovať oblasť voľnočasových aktivít pre sociálne a zdravotne postihnuté osoby o komunikácia a spolupráca s verejnou správou a občanmi o vyvíjať činnosť k získaniu sponzorských finančných a materiálnych darov a príspevkov pre združenie o vytváranie priestoru a podmienok pre realizáciu programov a projektov súvisiacich s cieľmi združenia o vypracovávať projekty na riešenie problémových otázok zdravotne a sociálne postihnutých občanov, vykonávať projektové činnosti a realizácia projektov o organizovať a spoluorganizovať v spolupráci s inými združeniami športovo-kultúrnospoločenské benefičné podujatia pre zdravotne a sociálne postihnuté osoby o vydavateľsko publikačná činnosť o poradensko-informačná činnosť, realizovanie anketárskych činností o podpora zriadenia chráneného pracoviska, dielní a bývania o podpora zriadenia denného stacionára resp. podobného zariadenia a služby pre potreby ľudí so sociálnym a zdravotným postihnutím o podpora zriadenia zariadenia a poskytovania služieb pre drogovo závislých ľudí o vzdelávania a výchova v oblasti neprofesionálneho košikárstva o vzdelávania a výchova v oblasti neprofesionálneho krajčírstva o vzdelávania a výchova v oblasti neprofesionálneho servítkovania o vzdelávania a výchova v oblasti neprofesionálnej výroby sviečok o vzdelávania a výchova v iných činnostiach, podporujúcich zvýšenie kvality života ľudí s postihnutím o výmena a šírenie skúseností a poznatkov v oblasti neprofesionálneho košikárstva o výmena a šírenie skúseností a poznatkov v oblasti neprofesionálneho krajčírstva o výmena a šírenie skúseností a poznatkov v oblasti neprofesionálnej výroby sviečok o vydávanie publikácií o ľudovom umení a propagácia diel

5 3. ČINNOSŤ OBČIANSKEHO ZDRUŽENIA V ROKU 2013 Občianske združenie bolo prioritne zriadené ako služba ľuďom, ktorí sú zdravotne či sociálne znevýhodnení alebo odkázaní na pomoc inej osoby. Tento svoj zámer napĺňa výlučne a bez pochýb. Vďaka jeho existencii a činnosti sme mohli klientom umiestneným v DSS a DD Nádej Janova Lehota spríjemniť a skvalitniť život, dať mu pridanú hodnotu i nový rozmer. Občianske združenie sa podieľa na realizácii záujmových a regeneračných činností, kultúrnych podujatí a spoločenských akcií či výletov klientov. Vďaka participácii občianskeho združenia vieme zabezpečiť mnoho aktivít, ktoré by bez neho boli ťažko zrealizovateľné. Vieme klientom priniesť nové zážitky, podnety, motiváciu k plánom do života, pretože aj v tomto veku je dôležité mať ešte nejaký cieľ a dôvod tešiť sa. Klienti majú v obľube všetko, čo ich vytiahne z bežného, zaužívaného spôsobu života. Vzácne okamihy, návštevy hudobníkov, spevákov, detí z MŠ a ZŠ, výlety, spoločenské akcie, ktoré nie sú obvyklou rutinou. Na tom všetkom sa podieľa občianske združenie. Dôležitá je i bežná denná činnosť a rozmanitosť ponúkaných terapií. K nim je potrebné zabezpečiť pracovný materiál rôzneho charakteru podľa zvolenej terapie napr. arteterapia špeciálne lepidlá, výkresy, farby, ergoterapia (pracovná terapia)- pracovné náradie, drôtiky, polystyrénové výlisky, biblioterapia knihy, tlačoviny, média, rehabilitácie rehabilitačné pomôcky a cvičebné náradie, atď. Občianske združenie je tak zaangažované na každodennom živote klientov, ale sprevádza ich aj vo výnimočných chvíľach pri sviatkoch, oslavách, výletoch. Angažovanosť o ktorej hovoríme má podobu finančných alebo vecných príspevkov, organizačnej pomoci či prevádzkového zabezpečenia spomínaných aktivít.

6 Pre prehľadnosť uvádzame akcie, na ktorých sa spolupodieľalo OZ v roku 2013: Mesiac Január Február Marec Apríl Máj Jún August September Október November December Akcia IV. ročník Fašiangového plesu seniorov MDŽ Veľkonočné trhy Zabíjačka Stavanie mája Beauty day Deň matiek Oslava 10. výročia vzniku DSS Vystúpenie hudobnej skupiny Jendruchovci Súbor Valéria z Ladomerskej Viesky Spevácka skupina Lovča Spevácka skupina z Dolnej Ždane Tekvicová slávnosť - opekačka darčeky seniorom v rámci Mesiaca úcty k starším Vystúpenie speváckej skupiny Lutila Vystúpenie speváckej skupiny Lovča Mikuláš darčeky klientom Varenie vianočného punču Vianočné trhy 4. FINANČNÁ SPRÁVA Tak ako každoročne aj v roku 2012 sme občianske združenie zaregistrovali v notárskom centrálnom registri určených právnických osôb a týmto sa stalo prijímateľom 2% zaplatenej dane z príjmu za zdaňovacie obdobie Prostriedky boli poukázané v roku 2013 na účet občianskeho združenia č /0900 vedený v Slovenskej sporiteľni vo výške 4945,02. Získané finančné prostriedky budú použité v roku 2014 na splnenie cieľov a poslania občianskeho združenia.

7 Majetok občianskeho združenia tvoril finančný majetok v členení peniaze v pokladni a na bankovom účte. Stav pokladne k : 4 774,84 Stav na bankovom účte k : 1 135,99... Spolu finančné prostriedky k : 5 910,83 Ku koncu účtovného obdobia roku 2013 majetok občianskeho združenia tvoril finančný majetok v pokladni a na bežnom účte. Občianske združenie k nemalo žiadne zásoby, nevysporiadané pohľadávky, záväzky a úvery. Stav pokladne k : 782,50 Stav na bežnom účte k : 5 404,20... Spolu finančné prostriedky k : 6 186,70 PRÍJMY: Príjmy občianskeho združenia v roku 2013 tvorili sponzorské dary od: o fyzických a právnických osôb, ktoré sa rozhodli poukázať 2 % z dane v prospech nášho združenia o fyzických a právnických osôb, ktoré sa rozhodli finančne podporiť naše združenie Pri príjme sponzorského daru je darcovi vystavená darovacia zmluva a darca je oboznámený s využitím ním poukázaných finančných prostriedkov a s poslaním občianskeho združenia. Sponzorský dar je prijímaný na účely zvýšenia kvality zabezpečovania potrieb klientov DSS a DD Nádej v Janovej Lehote.

8 Prevod z roku ,83 Príjmy v roku 2013 spolu ,32 Z toho : príjmy z podielu zaplatenej dane 2 % 4 945,02 dary prijaté v hotovosti do pokladne ,00 dary poukázané na bankový účet 1 287,00 ostatné (kreditné úroky) 0,30 SPOLU: ,15 VÝDAVKY: Spotreba materiálu: pomôcky a materiál na terapiu materiál na darčeky pre klientov pri rôznych príležitostiach materiál - do vstupnej haly a prízemia DSS a DD materiál na rekonštrukciu strechy bočný vchod DSS a DD materiál na sezónnu výzdobu zariadenia iný spotrebný materiál Opravy a udržiavanie stavebné práce vnútorné stavebné úpravy prízemia DSS a DD Nádej vstupná hala ostatné opravy a údržby realizované v DSS a DD Ostatné služby notárska zápisnica internetový prístup centrálny portál pre neziskový sektor nájomné party stan 10. výročie DSS a DD Nádej poštové a telekomunikačné služby iné služby Ostatné dane a poplatky poplatky banke 9 462, , ,31 60,59 Ostatné náklady 102,70 SPOLU: ,45

9 Okrem spolufinancovania a organizovania spoločenských podujatí pre klientov DSS a DD Nádej, občianske združenie získané finančné prostriedky investovalo do rekonštrukcie a renovácie vstupnej haly, do rekonštrukcie strechy bočného vchodu, na materiál na skrášlenie a zútulnenie priestorov DSS a DD Nádej a iné aktivity. Majetok zakúpený v priebehu roka 2013 tak ako po iné roky občianske združenie darovacou zmluvou previedlo obdarovanému Obec Janova Lehota a výhradným vlastníkom majetku sa stala obec. Zároveň sa obdarovaný zaviazal odovzdať predmet zmluvy do užívania Domovu sociálnych služieb a domovu dôchodcov Nádej v Janovej Lehote. Zoznam majetku darovaného v roku 2013: DAROVACIA ZMLUVA ZO DŇA NÁZOV DARU HODNOTA DARU Kávovar NIVONA , Čokoládová fontána 71,99 Chafing okrúhly 28,79 Chafing 1/1 143, Flipchart magnetický 110, Elastické plátno 240 x 180 cm 246, Nerezové madlá 374, Vnútorné stavebné úpravy - vstupná hala , Dizajnové sálavé konvektory ADAX NEO - 2 ks 465, Materiál na opravu strechy - bočný vchod DSS 988,40 SPOLU ,80 Občianske združenie od svojho vzniku darovalo zariadeniu DSS a DD Nádej do užívania majetok v hodnote ,76.

10 5. ZÁVER Vážime si pomoc všetkých, ktorí podporili aktivity nášho občianskeho združenia v roku 2013 sponzorskými darmi, finančnými a nefinančnými darmi. Váš príspevok nám pomôže výrazne skvalitniť úroveň poskytovania sociálnych služieb. Veľmi nás teší, že týmto spôsobom prezentujete svoje pochopenie, empatiu a dôveru nášmu občianskemu združeniu. O všetkých našich radostiach, starostiach, úspechoch i prehrách Vás budeme informovať prostredníctvom našej web stránky Táto výročná správa je dostupná verejnosti na požiadanie v sídle Občianskeho združenia. V Janovej Lehote, dňa Ida Pittnerová predseda OZ Nádej seniorom

Nohejbalový klub Leopoldov, Sládkovičova 977/12, Leopoldov 92041, IČO/r. č.: Výročná správa Nohejbalového klubu Leopoldov za rok 2018

Nohejbalový klub Leopoldov, Sládkovičova 977/12, Leopoldov 92041, IČO/r. č.: Výročná správa Nohejbalového klubu Leopoldov za rok 2018 Nohejbalový klub Leopoldov, Sládkovičova 977/12, Leopoldov 92041, IČO/r. č.: 31871828 Výročná správa Nohejbalového klubu Leopoldov za rok 2018 OBSAH 1. Úvod 2. Činnosť občianskeho združenia v roku 201

Podrobnejšie

SBD vyrocna sprava 2012

SBD vyrocna sprava 2012 SLOVENSKO BEZ DROG Občianske združenie Žilinská 8, 811 05 Bratislava Výročná správa občianskeho združenia SLOVENSKO BEZ DROG za rok 2012 V Bratislave, dňa 25.01.2013 OBSAH 1. Úvod 2. Činnosť občianskeho

Podrobnejšie

Volgogradská 26, Prešov , VÝROČNÁ SPRÁVA 2018 IBAN: SK

Volgogradská 26, Prešov , VÝROČNÁ SPRÁVA 2018 IBAN: SK Volgogradská 26, 080 01 Prešov info@3p-projekt.sk www.3p-projekt.sk 0905 771 074, 0905 636 073 VÝROČNÁ SPRÁVA 2018 IBAN: SK03 8330 0000 0023 0102 9965 IČO: 50392701 DIČ: 2120308806 1 SPRÁVA O ČINNOSTI

Podrobnejšie

Výnos

Výnos Výnos z 25. októbra 2005 č. MVRR-2005-8520 o poskytovaní dotácií na výskum a vývoj Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky (ďalej len ministerstvo") podľa 8 ods. 2 zákona č. 523/2004

Podrobnejšie

(Microsoft Word - Akcie 2015 MsKS + mesto Topo\276\350any)

(Microsoft Word - Akcie 2015 MsKS + mesto Topo\276\350any) Orientačný a informatívny zoznam kultúrno-spoločenských podujatí v meste Topoľčany v roku 2015 (profesionálne programy, divadlá, koncerty a aktuálne informácie o jednotlivých programoch budú zverejňované

Podrobnejšie

Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán

Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán vypracovala : vedúca MZ Š K D vych. Bc.Adriana Valíčková

Podrobnejšie

Opatrenie

Opatrenie OPATRENIE Ministerstva financií Slovenskej republiky z 20. novembra 2013 č. MF/17613/2013-74, ktorým sa mení a dopĺňa opatrenie Ministerstva financií Slovenskej republiky zo 14. novembra 2007 č. MF/24342/2007-74,

Podrobnejšie

Heydukova 14, Bratislava Výročná správa 2017 máj 2018

Heydukova 14, Bratislava Výročná správa 2017 máj 2018 Heydukova 14, 811 08 Bratislava Výročná správa 2017 máj 2018 Obsah 1. Základné údaje... 2 2. Zameranie činnosti... 2 3. Prehľad činností nadácie vykonávaných v roku 2017...... 2 4. Ročná účtovná závierka

Podrobnejšie

Microsoft Word - zaverecny_ucet_2012.docm

Microsoft Word - zaverecny_ucet_2012.docm MESTSKÁ ČASŤ K O Š I C E - P O Ľ O V Z Á V E R E Č N Ý ÚČET 2012 Mgr. Mária B i r o š o v á starostka - 2 - V zmysle zák. č. 583/2004 Z.z o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy v znení zmien a doplnkov

Podrobnejšie

(Microsoft Word - Pr\355lohy k VZN o dot\341ci\341ch.doc)

(Microsoft Word - Pr\355lohy k VZN o dot\341ci\341ch.doc) OBEC VINODOL Príloha č.1 OBECNÝ ÚRAD Adresa: Vinodol č.473, 951 06 VINODOL, tel.: 037/6598133, e-mail: obecvinodol@stonline.sk ŽIADOSŤ O DOTÁCIU Z ROZPOČTU OBCE VINODOL Cieľové oblasti (podčiarknite):

Podrobnejšie

Rekapitulácia návrhu viacročného rozpočtu na roky Skutočnosť rok 2010 Skutočnosť rok 2011 Schválený rozpočet 2012 Očakávaná skutočnosť

Rekapitulácia návrhu viacročného rozpočtu na roky Skutočnosť rok 2010 Skutočnosť rok 2011 Schválený rozpočet 2012 Očakávaná skutočnosť Rekapitulácia návrhu viacročného rozpočtu na roky 2013 2014 2015 rok 2010 rok 2011 Schválený rozpočet Očakávaná skutočnosť Rok 2013 Rok 2014 Rok 2015 Bežné príjmy 221 586,34 212 120,38 196 319,00 206 806,00

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Poprad č. 1/2011 o poskytovaní dotácií z rozpočtu Mesta Poprad Mesto Poprad na základe ustanovenia 6 ods. 1 zákona

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Poprad č. 1/2011 o poskytovaní dotácií z rozpočtu Mesta Poprad Mesto Poprad na základe ustanovenia 6 ods. 1 zákona Všeobecne záväzné nariadenie mesta Poprad č. 1/2011 o poskytovaní dotácií z rozpočtu Mesta Poprad Mesto Poprad na základe ustanovenia 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších

Podrobnejšie

spodárskeho sociálneho rozvoja obce Súlovce na oky

spodárskeho  sociálneho rozvoja  obce Súlovce na oky 1 PREHĽAD ŠTRUKTÚRY STRATÉGIE ROZVOJA SOCIÁLNYCH SLUŽIEB V OBCI PATA STRATEGICKÁ VÍZIA ROZVOJA SOCIÁLNYCH SLUŽIEB Cieľavedomá a koordinovaná starostlivosť o všetky kategórie obyvateľov obce, ktorá je zabezpečovaná

Podrobnejšie

Microsoft Word - Vyrocna sprava NitraOnko 2015

Microsoft Word - Vyrocna sprava NitraOnko 2015 Výročná správa Občianskeho združenia na podporu onkológie NitraOnko za rok 2015 Marec 2016 www.nitraonko.sk 1 Úvod Cieľom OZ NitraOnko je : podporovať a propagovať prevenciu onkologických ochorení, podpora

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Učiteľ materskej školy v triedach a školách pre deti so zdravotným znevýhodnením Kód kvalifikácie U2342001-00533 Úroveň SKKR 6 Sektorová rada Veda, výskum, vzdelávanie, výchova a šport

Podrobnejšie

Komunitný plán sociálnych služieb mesta Prešov na roky PRÍLOHA č. 2 Vyhodnotenie dotazníkového zisťovania v oblasti sociálnych služieb v mes

Komunitný plán sociálnych služieb mesta Prešov na roky PRÍLOHA č. 2 Vyhodnotenie dotazníkového zisťovania v oblasti sociálnych služieb v mes PRÍLOHA č. 2 Vyhodnotenie dotazníkového zisťovania v oblasti sociálnych služieb v meste Prešov A. ZÁKLADNÉ ÚDAJE O RESPONDENTOVI 473 RESPONDENTOV Pohlavie muž 176 žena 297 Vek do 18 rokov 1 19 25 rokov

Podrobnejšie

Súvaha Mesta Trenčín vrátane mestských rozpočtových organizácií mesta k v EUR Ukazovateľ Stav k brutto korekcia netto 1. Dlhodob

Súvaha Mesta Trenčín vrátane mestských rozpočtových organizácií mesta k v EUR Ukazovateľ Stav k brutto korekcia netto 1. Dlhodob Súvaha Mesta Trenčín vrátane mestských rozpočtových organizácií mesta k 31.12.2009 1. Dlhodobý nehmotný majetok 3 314 333 974 957 2 339 376 2. Dlhodobý hmotný majetok 187 123 254 32 755 991 154 367 263

Podrobnejšie

Učebnice chémie pre základné školy po novom

Učebnice chémie pre základné školy po novom Združenie učiteľov chémie Spojená škola, Tilgnerova 14, 841 05 Bratislava web: www.zuch.sk; e-mail: helena.vicenova@gmail.com VÝROČNÁ SPRÁVA OBČIANSKEHO ZDRUŽENIA ZA ROK 2018 OBSAH 1 Úvod 2 Orgány občianskeho

Podrobnejšie

Microsoft Word - Struktura IVP+ schval dol.doc

Microsoft Word - Struktura IVP+ schval dol.doc Štruktúra individuálneho vzdelávacieho programu pre žiakov s viacnásobným postihnutím vzdelávaných v triedach špeciálnych základných škôl podľa individuálnych vzdelávacích programov Ministerstvo školstva

Podrobnejšie

Výročná správa JA Firmy M-GROUP

Výročná správa JA Firmy M-GROUP Stredná odborná škola Hattalova 968/33 029 01 Námestovo Výročná správa JA Firmy M-GROUP Učiteľ: Ing. Ivona Korčušková Konzultant: Jozef Šuriňák Moje meno je Janka Baleková a v našej JA firme M-GROUP zastávam

Podrobnejšie

OBEC BREZOVICA

OBEC BREZOVICA Obecné zastupiteľstvo v Klenovci podľa 6 ods.1 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov v y d á v a túto Smernicu Zboru pre občianske záležitosti obce Klenovec Článok

Podrobnejšie

03-priloha 1 KP zo Strategie mesta Bratislavy

03-priloha 1 KP zo Strategie mesta Bratislavy Príloha č.1 ku Komunitnému plánu sociálnych služieb mestskej časti Bratislava- Staré Mesto k časti I. Zdroj: Stratégia rozvoja hlavného mesta SR Bratislavy, hlavné mesto SR Bratislava, 2008 výber pre potreby

Podrobnejšie

Stanovy

Stanovy Stanovy občianskeho združenia DaR Článok I. Názov občianskeho združenia Združenie nesie názov - Združenie pre podporu rodín a detí, v skratke DaR - Deti a Rodina (ďalej len združenie ). Článok II. Sídlo

Podrobnejšie

lekarkaDPKMsZ

lekarkaDPKMsZ MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa 2.2.2012 Návrh na schválenie prípadu hodného osobitného zreteľa

Podrobnejšie

DOTÁCIE

DOTÁCIE PRÍLOHY K VZN o podmienkach poskytovanie dotácií z rozpočtu Mesta Tlmače 1. Žiadosť o dotáciu z rozpočtu mesta 2. Zúčtovanie dotácie poskytnutej mestom 3. Zmluva o poskytnutí dotácie z rozpočtu mesta Príloha

Podrobnejšie

Obec Oravský Podzámok VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE NÁVRH

Obec Oravský Podzámok VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE NÁVRH Obec Oravský Podzámok VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE NÁVRH Obec Oravský Podzámok podľa ustanovenia 4 ods. 3 písm. h) a 6 ods. 1 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v z. n. p. a

Podrobnejšie

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Rozmanitosť a dostupnosť sociálnych služieb z pohľadu regiónu Bratislavského samosprávneho kraja Celoslovenská konferencia Sociálne služby pre ľudí s mentálnym postihnutím v krízovej situácii ZPMP v SR

Podrobnejšie

Výpis uznesení zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Súľov-Hradná, zo dňa v KD Hradná Obecné zastupiteľstvo v Súľove-Hradnej prijalo

Výpis uznesení zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Súľov-Hradná, zo dňa v KD Hradná Obecné zastupiteľstvo v Súľove-Hradnej prijalo Výpis uznesení zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Súľov-Hradná, zo dňa 08. 02. 2019 v KD Hradná Obecné zastupiteľstvo v Súľove-Hradnej prijalo dňa 08. februára 2019 nasledovné uznesenia: Uznesenie

Podrobnejšie

Preddavky na daň PO

Preddavky na daň PO Usmernenie k oslobodeniu príjmov z reklám určených na charitatívne účely od dane z príjmov a k súvisiacim úpravám základu dane Finančné riaditeľstvo SR vydáva usmernenie na zabezpečenie jednotného postupu

Podrobnejšie

Plán práce CVČ v šk. roku 2014/2015 Centrum riadi vedúci CVČ, ktorý zodpovedá za jeho koncepciu a činnosť. Činnosť a práca CVČ vychádza s plánu práce

Plán práce CVČ v šk. roku 2014/2015 Centrum riadi vedúci CVČ, ktorý zodpovedá za jeho koncepciu a činnosť. Činnosť a práca CVČ vychádza s plánu práce Plán práce CVČ v šk. roku 2014/2015 Centrum riadi vedúci CVČ, ktorý zodpovedá za jeho koncepciu a činnosť. Činnosť a práca CVČ vychádza s plánu práce školy na príslušný školský rok, podľa ktorého vedúci

Podrobnejšie

Mesto Krupina podľa § 4 ods

Mesto Krupina podľa § 4 ods OBEC SEBECHLEBY Obec Sebechleby podľa 4 ods. 3 písm. d) a i), 6 a 11 ods. 4 písm. g) Zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a čl. 68 Ústavy Slovenskej republiky v platnom

Podrobnejšie

VZN 2/2006

VZN 2/2006 Obec Hruštín v zmysle 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v platnom znení pre vykonanie 7 ods. 4 zákona č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy v platnom znení vydáva

Podrobnejšie

OBEC SIELNICA, SIELNICA 210

OBEC SIELNICA, SIELNICA 210 OBEC Slatinské Lazy, 962 25 Slatinské Lazy,111 ZÁVEREČNÝ ÚČET VÝROČNÁ SPRÁVA ZA ROK 2012-1 - Vypracoval: Erika Fojtíková Schválené: Obec Slatinské Lazy má k 31.12.2012 má 484 obyvateľov. Na čele obce je

Podrobnejšie

Číslo: ~ ~ SMERNICA PRIMÁTORA MESTA LIPTOVSKÝ lo/2012/ino I... MIKULÁŠ Mesto Liptovský Mikuláš ZÁSADY ORGANIZOVANIA OBČiANSKYCH OBRADOV A RODINNÝCH SL

Číslo: ~ ~ SMERNICA PRIMÁTORA MESTA LIPTOVSKÝ lo/2012/ino I... MIKULÁŠ Mesto Liptovský Mikuláš ZÁSADY ORGANIZOVANIA OBČiANSKYCH OBRADOV A RODINNÝCH SL Číslo: ~ ~ SMERNICA PRIMÁTORA MESTA LIPTOVSKÝ lo/2012/ino I... MIKULÁŠ Mesto Liptovský Mikuláš ZÁSADY ORGANIZOVANIA OBČiANSKYCH OBRADOV A RODINNÝCH SLÁVNOSTí V MESTE LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ Vypracoval Nová smernica/dodatok

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN -CSS 2010_final.doc

Microsoft Word - VZN -CSS 2010_final.doc Mesto Dunajská Streda na základe ustanovenia 6 ods.1 zákona SNR č. 396/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov v nadväznosti na zákon NR SR č. 448/2008 Z.z. o sociálnych službách a o zmene

Podrobnejšie

DOTÁCIE

DOTÁCIE PRÍLOHY K VZN č. 1/2015 o podmienkach poskytovanie dotácií z prostriedkov obce 1. Žiadosť o dotáciu 2. Zmluva o poskytnutí dotácie 3. Zúčtovanie OBEC Bíňa, Obecný úrad Bíňa so sídlom 943 56 Bíňa č. 107

Podrobnejšie

MESTO PREŠOV Akčný plán na roky Komunitný plán sociálnych služieb mesta Prešov na roky Zadávateľ strategického dokumentu: mesto Pr

MESTO PREŠOV Akčný plán na roky Komunitný plán sociálnych služieb mesta Prešov na roky Zadávateľ strategického dokumentu: mesto Pr MESTO PREŠOV Akčný plán na roky 208 2020 Zadávateľ strategického dokumentu: mesto Prešov Zostavovateľ: odbor sociálnych služieb Mestského úradu v Prešove Spolupracovali: členovia pracovných skupín Komunitného

Podrobnejšie

Obec Koválov, Koválov č. 216 Všeobecne záväzné nariadenie Obce Koválov č. 10 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Vyvesené dňa: Zvesené dň

Obec Koválov, Koválov č. 216 Všeobecne záväzné nariadenie Obce Koválov č. 10 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Vyvesené dňa: Zvesené dň Obec Koválov, Koválov č. 216 Všeobecne záväzné nariadenie Obce Koválov č. 10 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Vyvesené dňa: 16.12.2015 Zvesené dňa: Pavol Kuba starosta obce Obecné zastupiteľstvo v

Podrobnejšie

VZN dotacie

VZN dotacie Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Hranovnica dňa: 9. februára 2012 VZN vyvesené na úradnej tabuli v obci Hranovnica dňa: VZN zvesené z úradnej tabule dňa: VZN nadobúda účinnosť: Obec na základe

Podrobnejšie

VYROCNA SPRAVA 2010

VYROCNA SPRAVA 2010 VÝROČNÁ SPRÁVA ZA ROK 2010 RUMANSKÝ ART CENTRE, n.o. Demänová 278, 03101 Liptovský Mikuláš V Liptovskom Mikuláši 24.03.2011 OBSAH 1) Úvodné slovo predsedu správnej rady 2) Správa o činnosti za rok 2010

Podrobnejšie

Microsoft Word _Zav učet

Microsoft Word _Zav učet ZÁVEREČNÝ ÚČET MESTA SOBRANCE ZA ROK 2012 Záverečný účet mesta Sobrance za rok 2012 je spracovaný v súlade s 16 ods. 5 zákona č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy v znení neskorších

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie Obce Sekule č. 5/2017 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Obec Sekule podľa ustanovenia 4 ods. 3 písm. h) a 6 ods. 1 a

Všeobecne záväzné nariadenie Obce Sekule č. 5/2017 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Obec Sekule podľa ustanovenia 4 ods. 3 písm. h) a 6 ods. 1 a Všeobecne záväzné nariadenie Obce Sekule č. 5/2017 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Obec Sekule podľa ustanovenia 4 ods. 3 písm. h) a 6 ods. 1 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom

Podrobnejšie

VZN obcianske obrady web

VZN obcianske obrady web Všeobecné záväzné nariadenie Číslo: VZN 9/2012 Obec PODBREZOVÁ Výtlačok číslo: 1 v súlade s 4 ods. 3 písm. l) a 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov vydáva Všeobecne

Podrobnejšie

Návrh ROZPOČET OBCE NA ROK

Návrh ROZPOČET   OBCE  NA  ROK Príjmová časť Bežné príjmy Vyhodnotenie rozpočtu obce za II. polrok 2013 Daňové príjmy dane z prijimov,dane z majetku Schválený rozpočet rok 2013 Plnenie k 31.12.2013 111 003 Výnos dane z príjmov poukázaných

Podrobnejšie

N á v r h

N    á   v    r    h N á v r h Všeobecné záväzné nariadenie č. 4/2017 o podmienkach poskytovania dotácií z prostriedkov Obce Víťaz. Obec Víťaz podľa ustanovenia 6 zákona č.369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších

Podrobnejšie

STRATEGICKÁ ČASŤ Národné priority rozvoja sociálnych služieb na roky Národné priority rozvoja sociálnych služieb na roky predstavu

STRATEGICKÁ ČASŤ Národné priority rozvoja sociálnych služieb na roky Národné priority rozvoja sociálnych služieb na roky predstavu STRATEGICKÁ ČASŤ Národné priority rozvoja sociálnych služieb na roky 2015-2020 Národné priority rozvoja sociálnych služieb na roky 2015-2020 predstavujú nástroj štátnej politiky na smerovanie a prezentovanie

Podrobnejšie

Nadácia ŽIVOT v meste Stará Turá pôsobí od roku 1996 ako nezisková mimovládna organizácia, ktorej poslaním je zvyšovať a zveľaďovať kvalitu života vše

Nadácia ŽIVOT v meste Stará Turá pôsobí od roku 1996 ako nezisková mimovládna organizácia, ktorej poslaním je zvyšovať a zveľaďovať kvalitu života vše Nadácia ŽIVOT v meste Stará Turá pôsobí od roku 1996 ako nezisková mimovládna organizácia, ktorej poslaním je zvyšovať a zveľaďovať kvalitu života všetkých ľudí mesta Stará Turá a blízkeho okolia. Jej

Podrobnejšie

N á v r h Záverečný účet Obce P o l i a n k a za rok 2012 V Polianke, zverejnený dňa :

N á v r h Záverečný účet Obce P o l i a n k a za rok 2012 V Polianke, zverejnený dňa : N á v r h Záverečný účet Obce P o l i a n k a za rok 2012 V Polianke, 30. 4. 2013 zverejnený dňa : 31.5. 2013 Záverečný účet obce za rok 2012 obsahuje: 1. Plnenie rozpočtu k 31.12.2012 2. Rozbor plnenia

Podrobnejšie

Vyvesené dňa: 27

Vyvesené dňa: 27 MESTO ILAVA Mierové námestie 16/31, 019 01 Ilava Všeobecne záväzné nariadenie č. 2/2018 o podmienkach poskytovania dotácie z rozpočtu mesta Obdržia: Sekretariát primátora Prednosta Právnik Referát podateľne

Podrobnejšie

PODUJATIA ODDELENIA KULTÚRY MSÚ V BARDEJOVE 2016

PODUJATIA ODDELENIA KULTÚRY MSÚ V BARDEJOVE 2016 KULTÚRNE PODUJATIA ODDELENIA KULTÚRY MSÚ V BARDEJOVE NA ROK 2019 JANUÁR Názov podujatia: OSLOBODENIE MESTA BARDEJOV Popis podujatia: 1. časť - Kladenie vencov pri pamätníku Vďaky na Námestí SNP v Bardejove.

Podrobnejšie

Hlavný kontrolór Obce K o k o š o v c e ODBORNÉ STANOVISKO HLAVNÉHO KONTROLÓRA K ZÁVEREČNÉMU ÚČTU Podľa 16 ods. 12 zák. č. 583/2004 návrh záverečného

Hlavný kontrolór Obce K o k o š o v c e ODBORNÉ STANOVISKO HLAVNÉHO KONTROLÓRA K ZÁVEREČNÉMU ÚČTU Podľa 16 ods. 12 zák. č. 583/2004 návrh záverečného Hlavný kontrolór Obce K o k o š o v c e ODBORNÉ STANOVISKO HLAVNÉHO KONTROLÓRA K ZÁVEREČNÉMU ÚČTU Podľa 16 ods. 12 zák. č. 583/2004 návrh záverečného účtu obce prerokujú najneskôr do šiestich mesiacov

Podrobnejšie

ODBORNÉ STANOVISKO hlavného kontrolóra k záverečnému účtu Obce Zborov za rok 2018 Podľa 16 ods. 12 zák. č. 583/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách úze

ODBORNÉ STANOVISKO hlavného kontrolóra k záverečnému účtu Obce Zborov za rok 2018 Podľa 16 ods. 12 zák. č. 583/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách úze ODBORNÉ STANOVISKO hlavného kontrolóra k záverečnému účtu Obce Zborov za rok 2018 Podľa 16 ods. 12 zák. č. 583/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Podrobnejšie

VZN 1/2017 o poskytovaní dotácií VŠEOBECNE ZÁVAZNÉ NARIADENIE OBCE Banské o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce. Obec Banské na základe ustanovenia -u

VZN 1/2017 o poskytovaní dotácií VŠEOBECNE ZÁVAZNÉ NARIADENIE OBCE Banské o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce. Obec Banské na základe ustanovenia -u VZN 1/2017 o poskytovaní dotácií VŠEOBECNE ZÁVAZNÉ NARIADENIE OBCE Banské o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce. Obec Banské na základe ustanovenia -u 6 ods. 1 a -u 11 odst.4 písm. g zákona č.369/1990

Podrobnejšie

PROJEKTY_2017_na_web

PROJEKTY_2017_na_web Kultúrna pamiatka roka 2016 Fénix XII. ročník celoštátnej súťaže Fénix Kultúrna pamiatka roka 2016. Súťaže sa mohli zúčastniť vlastníci/správcovia všetkých národných kultúrnych pamiatok alebo samosprávy

Podrobnejšie

Návrh na rozpočtové opatrenie v rozpočte Mestských služieb Nitra

Návrh na rozpočtové opatrenie v rozpočte Mestských služieb Nitra Obec: Snežnica Rozpočtové opatrenie č. 7/2015 Obecné zastupiteľstvo v Snežnici schválilo dňa 16.12.2014 uznesením č. 10 rozpočet na rok 2015. bežných príjmov bol schválený vo výške 640 264 EUR, rozpočet

Podrobnejšie

VZN dotácie

VZN dotácie OBEC SKLABIŇA VŠEOBECNE ZÁVAZNÉ NARIADENIE č. 3/2016 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Sklabiňa 1 Obecné zastupiteľstvo v Sklabini na základe ustanovenia 6 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení

Podrobnejšie

VZN 2/2017 vyvesené na úradnej tabuli v obci Hrašné dňa VZN 2/2017 schválené dňa: uznesením č. 117 Schválené VZN 2/2017 vyvesené

VZN 2/2017 vyvesené na úradnej tabuli v obci Hrašné dňa VZN 2/2017 schválené dňa: uznesením č. 117 Schválené VZN 2/2017 vyvesené VZN 2/2017 vyvesené na úradnej tabuli v obci Hrašné dňa 10.02.2017 VZN 2/2017 schválené dňa: 01.03.2017 uznesením č. 117 Schválené VZN 2/2017 vyvesené dňa: 01.03.2017 Účinnosť VZN dňom: 15.03.2017 VŠEOBECNE

Podrobnejšie

Zav ucet obce za rok 2010

Zav ucet obce za rok 2010 V Motešiciach, jún 2011 Záverečný účet Obce Motešice za rok 2010 Záverečný účet obce za rok 2010 obsahuje: 1.Rozpočet obce na rok 2010 2.Rozbor plnenia príjmov za rok 2010 3.Rozbor plnenia výdavkov za

Podrobnejšie

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Hranovnica dňa: Lehota na pripomienkovanie návrhu: VZN po schválení vyvesené na úrad

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Hranovnica dňa: Lehota na pripomienkovanie návrhu: VZN po schválení vyvesené na úrad Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Hranovnica dňa: 11.10.2016 Lehota na pripomienkovanie návrhu: 21.10.2016 VZN po schválení vyvesené na úradnej tabuli v obci Hranovnica dňa: 31.10.2016 VZN nadobúda

Podrobnejšie

STOPA Školský časopis Základnej školy na Hrnčiarskej ulici v Stropkove Riaditeľstvo Základnej školy na Hrnčiarskej ulici (I. ZŠ) oznamuje, že zápis do

STOPA Školský časopis Základnej školy na Hrnčiarskej ulici v Stropkove Riaditeľstvo Základnej školy na Hrnčiarskej ulici (I. ZŠ) oznamuje, že zápis do STOPA Školský časopis Základnej školy na Hrnčiarskej ulici v Stropkove Riaditeľstvo Základnej školy na Hrnčiarskej ulici (I. ZŠ) oznamuje, že zápis do 1. ročníka na školský rok 2017/2018 sa uskutoční v

Podrobnejšie

VZN o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady …

VZN o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady … V Š E O B E C N E Z Á V Ä Z N É N A R I A D E N I E č. 3/2012 o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady a ostatných miestnych poplatkoch Obecné zastupiteľstvo v Brezove na základe

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Priebeh a súčasný stav národného projektu 2014-2015 Poprad 29. máj, 2015 MICHAL KUBO Riaditeľ Popis projektu Projekt nie je na Slovensku novinkou Funguje od roku 2002 ako iniciatíva mimovládnej organizácie

Podrobnejšie

Návrh rozpočtu 2017 Výdavky

Návrh rozpočtu 2017 Výdavky Strana č. 1 Popis ekonomickej 0111 611 TARIF.,OS.,ZAKL.,PLAT, FUNK.PLAT POLICAJ 0111 611 2015 TARIF.,OS.,ZAKL.,PLAT -Doplatenie r.2015 0111 611*** 0111 614 ODMENY 0111 614*** ODMENY 0111 621 POISTNE DO

Podrobnejšie

VZN č. 2/2018 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Obec Spišský Hrhov podľa ustanovenia 4 ods. 3 písm. h) a 6 ods. 1 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 3

VZN č. 2/2018 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Obec Spišský Hrhov podľa ustanovenia 4 ods. 3 písm. h) a 6 ods. 1 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 3 VZN č. 2/2018 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Obec Spišský Hrhov podľa ustanovenia 4 ods. 3 písm. h) a 6 ods. 1 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v z.n.p. a podľa ustanovenia

Podrobnejšie

PRÍLOHY K VZN o podmienkach poskytovanie dotácií z prostriedkov Obce Častá. 1. Žiadosť o dotáciu 2. Zmluva o poskytnutí dotácie 3. Zúčtovanie

PRÍLOHY K VZN o podmienkach poskytovanie dotácií z prostriedkov Obce Častá. 1. Žiadosť o dotáciu 2. Zmluva o poskytnutí dotácie 3. Zúčtovanie PRÍLOHY K VZN o podmienkach poskytovanie dotácií z prostriedkov Obce Častá. 1. Žiadosť o dotáciu 2. Zmluva o poskytnutí dotácie 3. Zúčtovanie Príloha č. 1. OBEC ČASTÁ Obecný úrad Hlavná 168 ŽIADOSŤ O DOTÁCIU

Podrobnejšie

VZN poskytnutie dotácií z rozpočtu obce návrch

VZN poskytnutie dotácií z rozpočtu obce návrch OBEC BÁTKA VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č.38/ 2014. Všeobecne záväzné nariadenie, ktorým sa určuje metodika poskytovania dotácií z rozpočtu obce Bátka Návrh VZN - vyvesený na úradnej tabuli obce dňa: 30.11.2013

Podrobnejšie

Zmluva o súčinnosti uzatvorená podľa 51 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov y ' 041 ~ / l í f /fô - A 7 ' Zmluvné st

Zmluva o súčinnosti uzatvorená podľa 51 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov y ' 041 ~ / l í f /fô - A 7 ' Zmluvné st Zmluva o súčinnosti uzatvorená podľa 51 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov y ' 041 ~ / l í f /fô - A 7 ' Zmluvné strany: 1.OMAPO, občianske zduženie, Dunajská Lužná č.

Podrobnejšie

REGIONÁLNE VZDELÁVACIE CENTRUM, ZDRUŽENIE OBCÍ, RIMAVSKÁ SOBOTA PONUKA VZDELÁVANIA I. polrok 2018 Vážení predstavitelia samosprávy, vážené dámy a páni

REGIONÁLNE VZDELÁVACIE CENTRUM, ZDRUŽENIE OBCÍ, RIMAVSKÁ SOBOTA PONUKA VZDELÁVANIA I. polrok 2018 Vážení predstavitelia samosprávy, vážené dámy a páni REGIONÁLNE VZDELÁVACIE CENTRUM, ZDRUŽENIE OBCÍ, RIMAVSKÁ SOBOTA PONUKA VZDELÁVANIA I. polrok 2018 Vážení predstavitelia samosprávy, vážené dámy a páni, tento rok je pre nás jubilejný. 16. novembra 2018

Podrobnejšie

Záverečný účet obce za rok 2015

Záverečný účet obce za rok 2015 Záverečný účet Obce TEHLA za rok 2015 Vypracovala: Iveta Čengerová - ekonóm Schválil: Ing. Ivan Žigrai starosta obce Návrh záverečného účtu vyvesený:... zvesený:... Záverečný účet schválený Obecným zastupiteľstvom

Podrobnejšie

Výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z participatívneho rozpočtu Bratislavského samosprávneho kraja na rok 2019 Aj v roku 2019 prichád

Výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z participatívneho rozpočtu Bratislavského samosprávneho kraja na rok 2019 Aj v roku 2019 prichád Výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z participatívneho rozpočtu Bratislavského samosprávneho kraja na rok 2019 Aj v roku 2019 prichádza Bratislavský samosprávny kraj s možnosťou participácie

Podrobnejšie

OBEC P R U Ž I N A. Všeobecne záväzné nariiadeniie Č.. 1/2014 o poskytovaníí dotáciiíí z rozpočtu obce Pružiina O k t ó b e r 2014

OBEC P R U Ž I N A. Všeobecne záväzné nariiadeniie Č.. 1/2014 o poskytovaníí dotáciiíí z rozpočtu obce Pružiina O k t ó b e r 2014 OBEC P R U Ž I N A. Všeobecne záväzné nariiadeniie Č.. 1/2014 o poskytovaníí dotáciiíí z rozpočtu obce Pružiina O k t ó b e r 2014 Všeobecne záväzné nariadenie obce Pružina č. 1/2014 o poskytovaní dotácií

Podrobnejšie

Súvaha Mesta Trenčín vrátane mestských rozpočtových organizácií mesta k v EUR Ukazovateľ Stav k brutto korekcia netto 1. Dlhodob

Súvaha Mesta Trenčín vrátane mestských rozpočtových organizácií mesta k v EUR Ukazovateľ Stav k brutto korekcia netto 1. Dlhodob Súvaha Mesta Trenčín vrátane mestských rozpočtových organizácií mesta k 31.12.2011 1. Dlhodobý nehmotný majetok 3 336 207 2 207 718 1 128 489 2. Dlhodobý hmotný majetok 221 841 051 37 298 513 184 542 538

Podrobnejšie

VÝROČNÁ SPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÁ SPRÁVA ZA ROK 2015 VÝROČNÁ SPRÁVA ZA ROK 2015 OBSAH Prehľad činností Nadácie Aigyptos vykonávaných v roku 2015 3 I. Podpora archeologického výskumu na lokalite Tell el-retábí (Egypt) 3 II. Podpora Bratislavského cyklu egyptologických

Podrobnejšie

ŠPECIALIZOVANÉ ZARIADENIE CENNÍK úhrad za poskytovanie sociálnych služieb platný od Výška úhrady za sociálnu službu: Štandard izba: 472,00

ŠPECIALIZOVANÉ ZARIADENIE CENNÍK úhrad za poskytovanie sociálnych služieb platný od Výška úhrady za sociálnu službu: Štandard izba: 472,00 ŠPECIALIZOVANÉ ZARIADENIE CENNÍK Výška úhrady za sociálnu službu: Štandard izba: 472,00 EUR/mesiac V cene sú zahrnuté: 1. Odborné činnosti pomoc pri odkázanosti na pomoc inej fyzickej osoby, sociálne poradenstvo,

Podrobnejšie

Výročná správa za rok 2008 občianskeho združenia PERSONA Poslaním občianskeho združenia PERSONA je pomoc občanom v nepriaznivej životnej situácii a vy

Výročná správa za rok 2008 občianskeho združenia PERSONA Poslaním občianskeho združenia PERSONA je pomoc občanom v nepriaznivej životnej situácii a vy Výročná správa za rok 2008 občianskeho združenia PERSONA Poslaním občianskeho združenia PERSONA je pomoc občanom v nepriaznivej životnej situácii a vytváranie podnetného priestoru pre organizovanie výchovných,

Podrobnejšie

Informácie o banke, jej činnosti, opatreniach na nápravu a uložených pokutách za obdobie od do Poštová banka, a.s. Dvořákovo náb

Informácie o banke, jej činnosti, opatreniach na nápravu a uložených pokutách za obdobie od do Poštová banka, a.s. Dvořákovo náb Informácie o banke, jej činnosti, opatreniach na nápravu a uložených pokutách za obdobie od 01.07.2014 do 30.09.2014, IČO: 31 340 890 Zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I Oddiel: Sa,

Podrobnejšie

Rozpočet text.časť + uzn. 2

Rozpočet text.časť + uzn.  2 NÁVRH PROGRAMOVÉHO ROZPOČETU OBCE SADY NAD TORYSOU 2018 2020 Sady nad Torysou 2017 1 Návrh rozpočtu obce Sady nad Torysou na rok 2018 a výhľad na roky 2019 a 2020. I. ÚVOD Rozpočet obce Sady nad Torysou

Podrobnejšie

SRRZ - RZ pri Strednej odbornej škole, Ostrovského 1, Košice 1. PRÍJMOVÁ ČASŤ Finačný rozpočet v šk. roku 2016/2017 Zostatok na bankovom účte k

SRRZ - RZ pri Strednej odbornej škole, Ostrovského 1, Košice 1. PRÍJMOVÁ ČASŤ Finačný rozpočet v šk. roku 2016/2017 Zostatok na bankovom účte k SRRZ - RZ pri Strednej odbornej škole, Ostrovského 1, Košice 1. PRÍJMOVÁ ČASŤ Finačný rozpočet v šk. roku 2016/2017 Zostatok na bankovom účte k 30.09.2016 3 598 zostatok v pokladni k 30.09.2015: 452 predpokladaný

Podrobnejšie

Zasadanie_RR_Železnička_10_09_2018

Zasadanie_RR_Železnička_10_09_2018 Záznam zo zasadnutia Rady rodičov RZ Železnička Deň konania: 10.09.2018 Miesto konania: Zborovňa ZŠ Železničná 14, Bratislava Celkový počet zasadajúcich: 28+1 Počet zástupcov rodičov: 25 Hostia: Riaditeľka

Podrobnejšie

V Sokoli, máj 2016 Záverečný účet Obce Sokoľ za rok 2016

V Sokoli, máj 2016 Záverečný účet Obce Sokoľ za rok 2016 V Sokoli, máj 2016 Záverečný účet Obce Sokoľ za rok 2016 Záverečný účet obce Sokoľ za rok 2016 OBSAH : 1. Rozpočet obce na rok 2016 2. Rozbor plnenia príjmov za rok 2016 3. Rozbor čerpania výdavkov za

Podrobnejšie

1: Manažment obce Bežné výdavky 2018 Kapitálové výdavky Skutočnosť Skutočnosť Pred. skut. Akti- funkčná ekonomická klasifikácia vi

1: Manažment obce Bežné výdavky 2018 Kapitálové výdavky Skutočnosť Skutočnosť Pred. skut. Akti- funkčná ekonomická klasifikácia vi 1: Manažment obce Kapitálové výdavky Skutočnosť Skutočnosť Pred. skut. 610 620 630 651 spolu 711 821 Administratíva, podporné služby 225 878 278 329 237 995 1 Podporná činnosť-správa obce 123 210 43 062

Podrobnejšie

252

252 Zmluva č. o... /SRS poskytnutí dotácie v roku 2018 uzatvorená podl a 6c ods. 13 zákona č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl školských zariadení v znení neskorších predpisov (ďalej

Podrobnejšie

Počet respondentov: 127 Distribuovaných dotazníkov: 300 ks Návratnosť: 42,33% Pohlavie 74% 25% 1% muž žena neuvedené Vek: Priemer: 56 rokov Vzdelanie:

Počet respondentov: 127 Distribuovaných dotazníkov: 300 ks Návratnosť: 42,33% Pohlavie 74% 25% 1% muž žena neuvedené Vek: Priemer: 56 rokov Vzdelanie: Počet respondentov: 127 Distribuovaných dotazníkov: 300 ks Návratnosť: 42,33% Pohlavie 74% 25% 1% muž žena neuvedené Vek: Priemer: 56 rokov Vzdelanie: (najvyššie dosiahnuté vzdelanie) 36% 24% 16% 10% 1%

Podrobnejšie

Záverečný účet Obce Michal na Ostrove za rok 2016 Predkladá: Mgr. Július Borbély Spracoval: Alžbeta Állóová Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej

Záverečný účet Obce Michal na Ostrove za rok 2016 Predkladá: Mgr. Július Borbély Spracoval: Alžbeta Állóová Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej Záverečný účet Obce Michal na Ostrove za rok 2016 Predkladá: Mgr. Július Borbély Spracoval: Alžbeta Állóová Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej tabuli dňa: Záverečný účet schválený OZ dňa...uznesením

Podrobnejšie

Zastupujeme ľudí s mentálnym postihnutím a ich príbuzných ĽUDIA S MENTÁLNYM POSTIHNUTÍM A ICH PRÍBUZNÍ: VYUŽIME EURÓPSKE VOĽBY 2019 NA MAXIMUM Inclusi

Zastupujeme ľudí s mentálnym postihnutím a ich príbuzných ĽUDIA S MENTÁLNYM POSTIHNUTÍM A ICH PRÍBUZNÍ: VYUŽIME EURÓPSKE VOĽBY 2019 NA MAXIMUM Inclusi ĽUDIA S MENTÁLNYM POSTIHNUTÍM A ICH PRÍBUZNÍ: VYUŽIME EURÓPSKE VOĽBY 2019 NA MAXIMUM Inclusion Europe pripravila tento dokument, aby sme čo najviac pochopili a využili príležitosti, ktoré nám ponúkajú

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN Obec Tulčík doc

Microsoft Word - VZN Obec Tulčík doc Obec Tulčík v zmysle 6 ods. 2 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, 6 ods. 12 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení

Podrobnejšie

5 - Bezpečnosť

5 - Bezpečnosť Program 5 Bezpečnosť Zámer programu Bezpečné mesto chrániace verejný ako aj súkromný majetok. Vytvorenie podmienok na znižovanie kriminality v meste a ochranu majetku obyvateľov a ostatných subjektov v

Podrobnejšie

Centrum voľného Času, Staškov 588 Obecný úrad, ul. J. Kronera, Staškov Organizačno-prevádzkový

Centrum voľného Času, Staškov 588 Obecný úrad, ul. J. Kronera, Staškov  Organizačno-prevádzkový Centrum voľného Času, Staškov 588 Obecný úrad, ul. J. Kronera, 023 53 Staškov cvcstaskov@gmail.com www.cvcstaskov@edupage.org Organizačno-prevádzkový poriadok na školský rok 2014/2015 1. Základné informácie

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo v Liptovskej Sielnici podľa ustanovenia 4 ods. 3 písm. h) a ustanovenia 6 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení nesk

Obecné zastupiteľstvo v Liptovskej Sielnici podľa ustanovenia 4 ods. 3 písm. h) a ustanovenia 6 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení nesk Obecné zastupiteľstvo v Liptovskej Sielnici podľa ustanovenia 4 ods. 3 písm. h) a ustanovenia 6 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a podľa ustanovenia 7 ods. 2 a 4 zákona

Podrobnejšie

Rozpočet programový návrh

Rozpočet programový návrh Obec Zákamenné, Námestie J. Vojtaššáka 1002/12, 029 56 Zákamenné Návrh programového rozpočtu na roky - Program: 1 Plánovanie, rozvoj obce a kontrola Podprogram: 1.1 Plánovanie Prvok: 1.1.1. Strategický

Podrobnejšie

Záverečný účet Obce Motešice a rozpočtové hospodárenie za rok 2014 Predkladá : Ing. Martin Mach Spracoval: Monika Fortunová V Motešiciach dňa

Záverečný účet Obce Motešice a rozpočtové hospodárenie za rok 2014 Predkladá : Ing. Martin Mach Spracoval: Monika Fortunová V Motešiciach dňa Záverečný účet Obce Motešice a rozpočtové hospodárenie za rok 2014 Predkladá : Ing. Martin Mach Spracoval: Monika Fortunová V Motešiciach dňa 22.05.2015 Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej tabuli

Podrobnejšie

526/2010 Zákon o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Ministerstva vnútra Slovenskej republiky

526/2010 Zákon o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Ministerstva vnútra Slovenskej republiky Čiastka 194 Zbierka zákonov č. 526/2010 Strana 4431 526 ZÁKON z 9. decembra 2010 o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Ministerstva vnútra Slovenskej republiky Národná rada Slovenskej republiky sa uzniesla

Podrobnejšie

OBEC SVÄTÝ PETER N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia obce Svätý Peter č. 2/2017 O PODMIENKACH POSKYTOVANIA DOTÁCIÍ Z ROZPOČTU OBCE SVATÝ PETER Vy

OBEC SVÄTÝ PETER N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia obce Svätý Peter č. 2/2017 O PODMIENKACH POSKYTOVANIA DOTÁCIÍ Z ROZPOČTU OBCE SVATÝ PETER Vy OBEC SVÄTÝ PETER N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia obce Svätý Peter č. 2/2017 O PODMIENKACH POSKYTOVANIA DOTÁCIÍ Z ROZPOČTU OBCE SVATÝ PETER Vyvesené: 05.06.2017 Predkladá: Ing. Terézia Horváthová

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE Obce Strečno č. 5/2015 O PODMIENKACH POSKYTOVANIA DOTÁCIÍ Z ROZPOČTU OBCE STREČNO Obec na základe 6 zákona č. 369/1990 Z.

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE Obce Strečno č. 5/2015 O PODMIENKACH POSKYTOVANIA DOTÁCIÍ Z ROZPOČTU OBCE STREČNO Obec na základe 6 zákona č. 369/1990 Z. VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE Obce Strečno č. 5/2015 O PODMIENKACH POSKYTOVANIA DOTÁCIÍ Z ROZPOČTU OBCE STREČNO Obec na základe 6 zákona č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov

Podrobnejšie

Príjmy Mestská časť Košice-Lorinčík,Lorinčík 15, Košice A) Bežné príjmy Časť I. Čerpanie rozpočtu k Položka Podpoložka schválený upr

Príjmy Mestská časť Košice-Lorinčík,Lorinčík 15, Košice A) Bežné príjmy Časť I. Čerpanie rozpočtu k Položka Podpoložka schválený upr Príjmy Mestská časť Košice-Lorinčík,Lorinčík 15, 040 11 Košice A) Bežné príjmy Časť I. Čerpanie rozpočtu k 30.09.2016 Položka Podpoložka schválený upravený upravený čerpanie čerpanie na rok 2016 na rok

Podrobnejšie

Výročná správa a účtovná závierka spoločnosti Park Side London Ltd za obdobie končiace sa 31. decembra 2018

Výročná správa a účtovná závierka spoločnosti Park Side London Ltd za obdobie končiace sa 31. decembra 2018 Výročná správa a účtovná závierka spoločnosti za obdobie končiace sa 31. decembra Obsah Správa audítora 1 Výkaz ziskov a strát 2 Výkaz o úplnom výsledku hospodárenia 3 Súvaha 4 Výkaz zmien vlastného imania

Podrobnejšie

Záverečný účet mesta Stará Turá... a rozpočtové hospodárenie za rok 2014 Predkladá : Ing. Anna Halinárová, primátorka mesta Stará Turá Spracoval: Ing.

Záverečný účet mesta Stará Turá... a rozpočtové hospodárenie za rok 2014 Predkladá : Ing. Anna Halinárová, primátorka mesta Stará Turá Spracoval: Ing. Záverečný účet mesta Stará Turá... a rozpočtové hospodárenie za rok 2014 Predkladá : Ing. Anna Halinárová, primátorka mesta Stará Turá Spracoval: Ing. Jaroslav Holota, vedúci ekonomického oddelenia V Starej

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Komunitné plánovanie sociálnych služieb v Trnave Konferencia KOMUNITNÉ PLÁNOVANIE Povinnosť či príležitosť pre samosprávu? - 23. januára 2018, Bratislava Komunitný plán sociálnych služieb KPSS mesta Trnavy

Podrobnejšie