ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2002 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2002 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen"

Prepis

1 ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2002 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 240 V Y H L Á Š K A Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky z 24. apríla 2002 o registrácii vyrábaných potravín a dovážaných potravín Ministerstvo pôdohospodárstva Slovenskej republiky podľa 4 ods. 6 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 152/1995 Z. z. o potravinách v znení zákona č. 23/2002 Z. z. ustanovuje: 1 Registračným miestom je Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky 1 ) so sídlom v Bratislave, ktorá zaeviduje výrobcov a dovozcov a poskytuje Štátnemu zdravotnému ústavu Slovenskej republiky so sídlom v Bratislave informácie o vybraných výrobkoch 2 ) a evidenčných číslach výrobcov a dovozcov. 2 Register vyrábaných a dovážaných potravín obsahuje tieto údaje: a) obchodné meno/meno, priezvisko, b) sídlo firmy, c) identifikačné číslo organizácie, d) evidenčné číslo výrobcu alebo dovozcu, e) kategóriu výrobkov, f) obchodný názov výrobku, g) opis výrobku, h) výrobcu pri výrobkoch z dovozu, i) krajinu vývozu, j) miesto určenia, k) spôsob kontroly kvality a zdravotnej neškodnosti, l) požiadavky podľa osobitných predpisov 3 ). (1) Výrobca a dovozca zaregistruje 3 a) prvú dodávku dovážaných potravín a tabakových výrobkov; pri ďalšej dodávke predkladá na registráciu iba potraviny a tabakové výrobky nezaregistrované v predchádzajúcich dodávkach, b) ak ide o čerstvé ovocie, čerstvú zeleninu a konzumné zemiaky, dovozca zaregistruje každú dodávku,

2 Strana 2 Zbierka zákonov Slovenskej republiky 240/2002 Z. z. c) potraviny a tabakové výrobky, ktoré výrobca začne v Slovenskej republike vyrábať. (2) Dodávkou je množstvo potravín a tabakových výrobkov, ktoré je zhodne deklarované z hľadiska druhu, skupiny alebo podskupiny, kvality, prípadne triedy kvality alebo odrody, ak sú ustanovené; ak ide o dovážané potraviny a tabakové výrobky, zhodne je deklarované tiež z hľadiska krajiny vývozu a výrobcu a ak ide o dovážanú čerstvú zeleninu, čerstvé ovocie a konzumné zemiaky tiež z hľadiska množstva v jednom dopravnom prostriedku prepravovaného v jednom dni. (3) Vzor na registráciu potravín a tabakových výrobkov je uvedený v prílohe č. 1. (4) Pri registrácii potravín a tabakových výrobkov dovozca alebo výrobca vyhlasuje, že vyrábané alebo dovážané výrobky spĺňajú požiadavky ustanovené v osobitných predpisoch, ako aj, že má zabezpečenú kontrolu kvality a zdravotnej neškodnosti. (5) Vyhlásenie o potravinách a tabakových výrobkoch, okrem potravín na osobitné výživové účely a potravín nového typu, vykonáva a) dovozca na základe vlastného posudzovania alebo môže využiť doklady o kvalite a zdravotnej neškodnosti zahraničného výrobcu, od ktorého výrobok dováža, b) výrobca potravín a tabakových výrobkov na základe vlastnej kontroly 4 ) alebo výsledkov akreditovaného laboratória povereného Ministerstvom pôdohospodárstva Slovenskej republiky alebo Ministerstvom zdravotníctva Slovenskej republiky. (6) Výrobca a dovozca uvádzajú na sprievodných dokladoch (dodací list, faktúra) pri dodávke potravín a tabakových výrobkov odberateľom evidenčné číslo pridelené registračným miestom pri registrácii potravín a tabakových výrobkov. (7) Výrobca a dovozca oznamuje registračnému miestu a) všetky nové skutočnosti, o ktorých sa dozvedel po prvej registrácii dovážaných potravín, ktoré môžu spôsobiť ohrozenie zdravia spotrebiteľa na domácom trhu, b) skončenie výroby alebo dovozu registrovaných potravín a tabakových výrobkov. (8) Pred registráciou potravín a tabakových výrobkov výrobca ohlasuje výrobu potravín, tabakových výrobkov a spolu s dovozcom činnosti súvisiace s ich uvádzaním do obehu orgánu potravinového dozoru podľa vzoru uvedeného v prílohe č. 2; registrácia potravín a tabakových výrobkov sa vykonáva podľa kategórií výrobkov uvedených v tejto prílohe. (9) Ak výrobca vyrábal v Slovenskej republike potraviny a tabakové výrobky pred nadobudnutím účinnosti tejto vyhlášky a naďalej chce túto činnosť vykonávať, zaeviduje sa na registračnom mieste, a to najneskôr do dvoch mesiacov od účinnosti tejto vyhlášky. Ak výrobca vyrába potraviny alebo tabakové výrobky vo viacerých prevádzkarňach, uvedie adresy všetkých prevádzkarní. 4 Táto vyhláška nadobúda účinnosť 15. mája Pavel Koncoš v. r.

3 240/2002 Z. z. Zbierka zákonov Slovenskej republiky Strana 3 Príloha č. 1 k vyhláške č. 240/2002 Z. z.

4 Strana 4 Zbierka zákonov Slovenskej republiky 240/2002 Z. z. DynamicResources\2f178b05-8a6b-441b-8d f7d63568_1.pdf Čiastka 104 Zbierka zákonov č. 239/2002 Strana 2369 Príloha č. 5 k vyhláške č. 239/2002 Z. z. VZOR Ministerstvo pôdohospodárstva Slovenskej republiky Pod a 6a ods. 2 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 152/1995 Z. z. o potravinách v znení zákona č. 23/2002 Z. z. vydáva O S V E D Č E N I E o odbornej spôsobilosti na klasifikáciu jatočných ošípaných Číslo osvedčenia: Meno a priezvisko: Deň, mesiac a rok narodenia: Dátum: Odtlačok pečiatky a podpis

5 240/2002 Z. z. Zbierka zákonov Slovenskej republiky Strana 5 Príloha č. 2 k vyhláške č. 240/2002 Z. z.

6 Strana 6 Zbierka zákonov Slovenskej republiky 240/2002 Z. z. DynamicResources\2f178b05-8a6b-441b-8d f7d63568_2.pdf Čiastka 104 Zbierka zákonov č. 240/2002 Strana 2373 Príloha č. 2 k vyhláške č. 240/2002 Z. z. Adresa orgánu potravinového dozoru OHLÁSENIE výroby potravín, tabakových výrobkov a činností súvisiacich s ich uvádzaním do obehu 1. Obchodné meno a sídlo výrobcu, adresa prevádzkarne: Identifikačné číslo organizácie (IČO): Obchodné meno a adresa prevádzkarne výrobcu uvádzajúceho výrobky do obehu: Druh vykonávanej činnosti x ): a) výrobcovia a baliarne, b) distribútori a dopravcovia, c) maloobchodníci (maloobchod), d) sektor služieb, e) výrobcovia predávajúci predovšetkým priamo konečnému spotrebite ovi, f) iné. 5. Kategórie výrobkov x ): a) mliečne výrobky, b) vajcia a vaječné výrobky, c) mäso a mäsové výrobky, zverina a hydina, d) ryby a morské živočíchy, e) tuky a oleje, f) polievky, bujóny a omáčky, g) obilné (mlynské) výrobky a pekárske výrobky, h) čerstvé ovocie a čerstvá zelenina, i) ovocné výrobky a zeleninové výrobky, j) upravované korenie, k) nealkoholické nápoje, l) víno, m) alkoholické nápoje (iné ako víno), n) zmrzliny a ostatné podobné mrazené výrobky, o) kakao a kakaové prípravky, káva a čaj, p) cukrovinky, r) orechy a výrobky z orechov, rýchle občerstvenie, s) hotové jedlá (pokrmy), t) potraviny určené na osobitné výživové účely, u) prídavné látky (aditívne látky), v) zemiaky, x) ostatné (iné) potraviny, y) tabakové výrobky. 6. Dátum začatia činnosti (pod a bodu 4)... x ) V bodoch 4 a 5 zakrúžkujte zodpovedajúce údaje.

7 240/2002 Z. z. Zbierka zákonov Slovenskej republiky Strana 7 Strana 2374 Zbierka zákonov č. 240/2002 Čiastka 104 Vypracoval Meno a podpis štatutárneho zástupcu Miesto, dátum Odtlačok pečiatky VYSVETLIVKY 4. Druh vykonávanej činnosti a) Výrobcovia a baliarne: Všetky výrobné/spracovate ské alebo baliace podniky. Výroba/spracovanie môže zahrnova dovoz potravín na spracovanie a vývoz vyrobených alebo spracovaných výrobkov. b) Distribútori a dopravcovia: Zahŕňa distribučné aktivity pred maloobchodom (najmä dovoz, ve koobchod, ve koobchodné skladovanie a viacúčelových ve koobchodníkov, ktorí distribuujú nielen pre maloobchodníkov, ale aj pre vlastníkov reštaurácií a pre spotrebite ov). Dopravné aktivity sú zahrnuté do tejto kategórie podnikov. c) Maloobchodníci (maloobchod): Zahŕňa všetky typy činností potravinového maloobchodu (predaj konečnému spotrebite ovi), najmä supermarkety, hypermarkety, predajné stroje (automaty), aktivity zásielkových služieb a trhových stánkov. d) Sektor služieb: Zahŕňa všetky formy spoločného stravovania vrátane potravinových obchodov cez ulicu. e) Výrobcovia predávajúci predovšetkým priamo konečnému spotrebite ovi: Zahŕňa mäsiarov, pekárov, cukrárov, výrobcov zmrzliny a výrobné/spracovate ské aktivity na farmách za účelom priamych predajov konečnému spotrebite ovi. 5. Kategórie výrobkov b) Vajcia a vaječné výrobky: Spracované výrobky obsahujúce vajcia, ako dezerty a omáčky, by sa nemali zahŕňa do tejto kategórie, ale do príslušnej kategórie, t. j. dezerty, omáčky at. e) Tuky a oleje: Všetky tuky a oleje okrem mliečnych tukov zaradených do kategórie mliečnych výrobkov. f) Polievky, bujóny a omáčky: Zahŕňa aj horčicu, majonézu a ocot. h), i) Ovocie a zelenina: Zahŕňa aj huby a drobné bobu ové ovocie. j) Upravované korenie: Zahŕňa aj so a náhrady soli, koreniace prípravky a byliny v tejto kategórii. p) Cukrovinky: Taktiež zahŕňa cukor a med.

8 Strana 8 Zbierka zákonov Slovenskej republiky 240/2002 Z. z. 1) 4 ods. 1 písm. c) zákona č. 337/1998 Z. z. o veterinárnej starostlivosti a o zmene a doplnení niektorých ďalších zákonov v znení neskorších predpisov. 2) 23 ods. 3 písm. a),b) a d) zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 152/1995 Z. z. o potravinách v znení neskorších predpisov. 3) Napríklad zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 152/1995 Z. z., zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 272/1994 Z. z. o ochrane zdravia ľudí v znení neskorších predpisov. 4) 4 ods. 2 písm. a) zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 152/1995 Z. z. v znení zákona č. 23/2002 Z. z.

9 Strana 9 Zbierka zákonov Slovenskej republiky 240/2002 Z. z. Vydavateľ Zbierky zákonov Slovenskej republiky a prevádzkovateľ právneho a informačného portálu Slov-Lex dostupného na webovom sídle je Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky, Župné námestie 13, Bratislava, tel.: , helpdesk@slov-lex.sk.

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1992 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1992 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1992 Vyhlásené: 31.01.1992 Časová verzia predpisu účinná od: 30.10.1992 do: 17.02.1994 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 50 V Y H L Á Š K A Federálneho

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2009 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2009 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2009 Vyhlásené: 28.08.2009 Časová verzia predpisu účinná od: 15.08.2014 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 341 N A R I A D E N I E V L Á D Y Slovenskej

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2002 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2002 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2002 Vyhlásené: 30.11.2002 Časová verzia predpisu účinná od: 01.01.2003 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 653 V Y H L Á Š K A Ministerstva pôdohospodárstva

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2010 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2010 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2010 Vyhlásené: 29.12.2010 Časová verzia predpisu účinná od: 01.01.2011 do: 31.12.2011 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 535 V Y H L Á Š K A Ministerstva

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE Obce TOVARNÉ č.../2015 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach Obecné zastupiteľstvo O

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE Obce TOVARNÉ č.../2015 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach Obecné zastupiteľstvo O VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE Obce TOVARNÉ č.../2015 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach Obecné zastupiteľstvo Obce Tovarné sa podľa ust. 6 a 11 ods. 4 písm. g) zák.

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1990 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1990 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1990 Vyhlásené: 21.12.1990 Časová verzia predpisu účinná od: 01.01.1991 do: 31.01.1991 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 533 V Y H L Á Š K A Federálneho

Podrobnejšie

Čestné vyhlásenie

Čestné vyhlásenie O B E C S T R E L N Í K Y VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 01/2017 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach Schválené: Obecným zastupiteľstvom Strelníky dňa 23.11.2017,

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2009 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu m

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2009 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu m ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2009 Vyhlásené: 29.09.2009 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 368 V Y H L Á Š K A Ministerstva

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný.

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný. ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: 25. 7. 2018 Časová verzia predpisu účinná od: 1. 1.2019 Obsah dokumentu je právne záväzný. 226 VYHLÁŠKA Úradu vlády Slovenskej republiky zo 16.

Podrobnejšie

Čestné vyhlásenie

Čestné vyhlásenie Všeobecne záväzné nariadenie obce HROCHOŤ o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach č. 03/2015 Obecné zastupiteľstvo obce Hrochoť v zmysle ustanovenia 3 ods. 8, 7 ods.

Podrobnejšie

Microsoft Word - Výzva na potraviny Ševčenkova

Microsoft Word - Výzva na potraviny Ševčenkova Výzva na predloženie cenovej ponuky zákazka s nízkou hodnotou postup VO ( 117 zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní) 1. Identifikácia verejného obstarávateľa: Školská jedáleň materskej školy,

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM O PODMIENKACH PREDAJA VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V OBCI TEPLIČKA NAD VÁ

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM O PODMIENKACH PREDAJA VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V OBCI TEPLIČKA NAD VÁ VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM O PODMIENKACH PREDAJA VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V OBCI TEPLIČKA NAD VÁHOM číslo 8/2016 Obecné zastupiteľstvo obce Teplička

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2017 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2017 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2017 Vyhlásené: 12. 10. 2017 Časová verzia predpisu účinná od: 1.11.2017 Obsah dokumentu je právne záväzný. 239 ZÁKON z 12. septembra 2017, ktorým sa mení a

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce Všeobecne záväzné nariadenie obce Priechod T r h o v ý p o r i a d o k č. 3/2015 Obecné zastupiteľstvo obce Priechod v zmysle ustanovenia 5 ods. 1 zákona č. 178/1998 Z. z. o podmienkach predaja výrobkov

Podrobnejšie

Čestné vyhlásenie

Čestné vyhlásenie Návrh Všeobecne záväzné nariadenie obce BACÚCH o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach č.... Obecné zastupiteľstvo obce Bacúch v zmysle ustanovenia 3 ods. 8, 7 ods. 1

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce Všeobecne záväzné nariadenie obce SPIŠSKÉ TOMÁŠOVCE T r h o v ý p o r i a d o k č. 2/2017 Obecné zastupiteľstvo obce Spišské Tomášovce v zmysle ustanovenia 5 ods. 1 zákona č. 178/1998 Z. z. o podmienkach

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1961 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1961 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1961 Vyhlásené: 23.11.1961 Časová verzia predpisu účinná od: 01.01.1962 do: 31.12.1966 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 130 V Y H L Á Š K A Ministerstva

Podrobnejšie

Čestné vyhlásenie

Čestné vyhlásenie O B E C S T R E L N Í K Y VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 03/2015 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach Schválené: Obecným zastupiteľstvom Strelníky dňa 28.09.2015,

Podrobnejšie

Čestné vyhlásenie

Čestné vyhlásenie Návrh Všeobecne záväzné nariadenie obce Podkonice o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach č. 4/2017 Obecné zastupiteľstvo obce Podkonice v zmysle ustanovenia 3 ods. 8,

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce O B E C S T R E L N Í K Y VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 02/2017 T r h o v ý p o r i a d o k Schválené: Obecným zastupiteľstvom Strelníky dňa 23.11.2017, uznesením č. 59/2017 Vyvesené dňa na úradnej tabuli:

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2011 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2011 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2011 Vyhlásené: 18.06.2011 Časová verzia predpisu účinná od: 01.07.2011 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 176 V Y H L Á Š K A Ministerstva pôdohospodárstva

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie Obce PONIKY o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach č. 1/2018 Obecné zastupiteľstvo Ob

Všeobecne záväzné nariadenie Obce PONIKY o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach č. 1/2018 Obecné zastupiteľstvo Ob Všeobecne záväzné nariadenie Obce PONIKY o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach č. 1/2018 Obecné zastupiteľstvo Obce Poniky v zmysle ustanovenia 3 ods. 8, 7 ods. 1 zákona

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2007 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2007 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2007 Vyhlásené: 10.01.2007 Časová verzia predpisu účinná od: 01.01.2013 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 17 Z Á K O N z 13. decembra 2006 o pravidelnej

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN č o trhových miestach

Microsoft Word - VZN č o trhových miestach Obecné zastupiteľstvo v Krásnej Vsi podľa 6, ods. 1 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a zákona NR SR č. 178/1998Z. z. o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania

Podrobnejšie

Toto VZN nadobudlo právoplatnosť dňa 9

Toto VZN nadobudlo právoplatnosť dňa 9 Obecné zastupiteľstvo v Polichne podľa 6, ods.1 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a zákona NR SR č. 178/1998 Z. z. o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania

Podrobnejšie

VYKONÁVACIE NARIADENIE KOMISIE (EÚ) 2016/ z 2. júna 2016, - ktorým sa podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 5

VYKONÁVACIE  NARIADENIE  KOMISIE  (EÚ)  2016/ z 2.  júna  2016,  -  ktorým  sa  podľa  nariadenia  Európskeho  parlamentu  a Rady  (EÚ)  č. 5 L 146/1 II (Nelegislatívne akty) NARIADENIA VYKONÁVACIE NARIADENIE KOMISIE (EÚ) 2016/879 z 2. júna 2016, ktorým sa podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 517/2014 stanovujú podrobnosti vyhlásenia

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1994 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu m

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1994 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu m ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1994 Vyhlásené: 21.03.1994 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 55 V Y H L Á Š K A Ministerstva

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1996 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu m

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1996 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu m ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1996 Vyhlásené: 23.07.1996 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 220 Z Á K O N NÁRODNEJ RADY

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM TRHOVÝ PORIADOK OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM číslo 9/2016 Obecné zastupiteľstvo obce Teplička nad Váho

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM TRHOVÝ PORIADOK OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM číslo 9/2016 Obecné zastupiteľstvo obce Teplička nad Váho VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM TRHOVÝ PORIADOK OBCE TEPLIČKA NAD VÁHOM číslo 9/2016 Obecné zastupiteľstvo obce Teplička nad Váhom vo veciach územnej samosprávy v zmysle ustanovenia

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie, ktorým sa schvaľuje Trhový poriadok pre predaj výrobkov a poskytovanie služieb Číslo : 2/2012 na trhových miestach v obc

Všeobecne záväzné nariadenie, ktorým sa schvaľuje Trhový poriadok pre predaj výrobkov a poskytovanie služieb Číslo : 2/2012 na trhových miestach v obc Všeobecne záväzné nariadenie, ktorým sa schvaľuje Trhový poriadok pre predaj výrobkov a poskytovanie služieb Číslo : 2/2012 na trhových miestach v obci Vypracovala Helena Ševčíková VZN vyvesené na tabuli

Podrobnejšie

Čestné vyhlásenie

Čestné vyhlásenie OBEC PREDAJNÁ Námestie Juraja Pejku č. 67, 976 63 Predajná, obecpredajna@stonline.sk tel. 048/6192119, fax: 048/6192 345 V súlade s 4 ods. 3 písm. h) 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2003 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2003 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2003 Vyhlásené: 14.08.2003 Časová verzia predpisu účinná od: 01.09.2003 do: 29.02.2004 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 349 V Y H L Á Š K A Ministerstva

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2019 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný.

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2019 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný. ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2019 Vyhlásené: 24. 4. 2019 Časová verzia predpisu účinná od: 1. 5.2019 Obsah dokumentu je právne záväzný. 106 VYHLÁŠKA Ministerstva hospodárstva Slovenskej

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce Návrh Všeobecne záväzné nariadenie obce Sebedín-Bečov č. 3/2017 Trhový poriadok Obecné zastupiteľstvo obce Sebedín-Bečov v zmysle ustanovenia 5 ods. 1 zákona č. 178/1998 Z. z. o podmienkach predaja výrobkov

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce OBEC PREDAJNÁ Námestie Juraja Pejku č. 67, 976 63 Predajná, obecpredajna@stonline.sk tel. 048/6192119, fax: 048/6192 345 V súlade s 4 ods. 3 písm. h) 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie obec Pravenec č..../2014 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach na území obce Pravene

Všeobecne záväzné nariadenie obec Pravenec č..../2014 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach na území obce Pravene Všeobecne záväzné nariadenie obec Pravenec č..../2014 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach na území obce Pravenec Obec Pravenec na základe originálnej pôsobnosti podľa

Podrobnejšie

OBEC Opatovce

OBEC Opatovce Obec Koniarovce v súlade s ustanovením 6 ods.1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a v zmysle ustanovení zákona č. 178/1998 Z.z. o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania

Podrobnejšie

Výzva k súťaži

Výzva k súťaži Číslo: 107 /2014 Výzva na predkladanie ponúk na opakované dodávky zákazka v zmysle 9 ods. 9 zákona č. 25/2006 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA ŠURANY č. 3/2016 O PREDAJI VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V MESTE ŠURANY

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA ŠURANY č. 3/2016 O PREDAJI VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V MESTE ŠURANY VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA ŠURANY č. 3/2016 O PREDAJI VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V MESTE ŠURANY VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA ŠURANY č. 3/2016 O PREDAJI VÝROBKOV

Podrobnejšie

Microsoft Word - Dokument1

Microsoft Word - Dokument1 Výzva na predloženie cenovej ponuky zákazka s nízkou hodnotou postup VO ( 117 zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní) 1. Identifikácia verejného obstarávateľa: Stredisko služieb školám a školským

Podrobnejšie

Microsoft Word - ŠJ Bradáčova

Microsoft Word - ŠJ Bradáčova Výzva na predloženie cenovej ponuky zákazka s nízkou hodnotou postup VO ( 117 zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní) 1. Identifikácia verejného obstarávateľa: Stredisko služieb školám a školským

Podrobnejšie

N á v r h VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA MESTA ŠURANY č. 3/2016 O PREDAJI VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V MESTE ŠURANY Pripomie

N á v r h VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA MESTA ŠURANY č. 3/2016 O PREDAJI VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V MESTE ŠURANY Pripomie N á v r h VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA MESTA ŠURANY č. 3/2016 O PREDAJI VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V MESTE ŠURANY Pripomienky k návrhu Všeobecne záväzného nariadenia mesta Šurany

Podrobnejšie

64 V Ý N O S Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky z 11. septembra 2006 è /2006-S

64 V Ý N O S Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky z 11. septembra 2006 è /2006-S 64 V Ý N O S Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky z 11. septembra 2006 è. 18558/2006-SL, ktorým sa vydáva hlava Potravinového kódexu Slovenskej

Podrobnejšie

Obec Kúty podľa 3 ods. 8 a 5 ods. 1 zákona č. 178/1998 Z.z. o podmienkach predaja výrobkov a poskytovaní služieb na trhových miestach v znení neskorší

Obec Kúty podľa 3 ods. 8 a 5 ods. 1 zákona č. 178/1998 Z.z. o podmienkach predaja výrobkov a poskytovaní služieb na trhových miestach v znení neskorší Obec Kúty podľa 3 ods. 8 a 5 ods. 1 zákona č. 178/1998 Z.z. o podmienkach predaja výrobkov a poskytovaní služieb na trhových miestach v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991

Podrobnejšie

VZN o predaji výrobkov a poskytovaní služieb na trhových miestach a Trhový poriadok Obce Sekule

VZN o predaji výrobkov a poskytovaní služieb na trhových miestach a Trhový poriadok Obce Sekule OBEC SEKULE Všeobecne záväzné nariadenie Obce Sekule č. 2/2016 o predaji výrobkov a poskytovaní služieb na trhových miestach a Trhový poriadok Obce Sekule Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli obce dňa

Podrobnejšie

Microsoft Word - ŠJ Bohrova

Microsoft Word - ŠJ Bohrova Výzva na predloženie cenovej ponuky zákazka s nízkou hodnotou postup VO ( 117 zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní) 1. Identifikácia verejného obstarávateľa: Stredisko služieb školám a školským

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: 14. 6. 2018 Časová verzia predpisu účinná od: 15. 6.2018 Obsah dokumentu je právne záväzný. 165 VYHLÁŠKA Národného úradu z 1. júna 2018, ktorou

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA PIEŠŤANY TRHOVÝ PORIADOK PIEŠŤANSKÉ HODY Číslo: 7/2014 V Piešťanoch dňa Mestské zastupiteľstvo mesta Pie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA PIEŠŤANY TRHOVÝ PORIADOK PIEŠŤANSKÉ HODY Číslo: 7/2014 V Piešťanoch dňa Mestské zastupiteľstvo mesta Pie VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA PIEŠŤANY TRHOVÝ PORIADOK PIEŠŤANSKÉ HODY Číslo: 7/2014 V Piešťanoch dňa 26.09.2014 Mestské zastupiteľstvo mesta Piešťany podľa 6 ods.1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2013 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu m

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2013 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu m ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2013 Vyhlásené: 07.12.2013 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 415 Z Á K O N z 27. novembra

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2006 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2006 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2006 Vyhlásené: 31.05.2006 Časová verzia predpisu účinná od: 01.06.2006 do: 31.08.2007 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 325 N A R I A D E N I

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2004 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informa

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2004 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informa ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2004 Vyhlásené: 11. 12. 2004 Časová verzia predpisu účinná od: 01.01.2013 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 656 Z Á K O N z 26. októbra 2004 o

Podrobnejšie

DODATOK č.l k Všeobecne záväznému nariadeniu Obce Nový Tekov č. 37/2015 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach v o

DODATOK č.l k Všeobecne záväznému nariadeniu Obce Nový Tekov č. 37/2015 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach v o DODATOK č.l k Všeobecne záväznému nariadeniu Obce Nový Tekov č. 37/2015 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach v obci Nový Tekov Obecné zastupiteľstvo v Novom Tekove

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2012 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2012 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2012 Vyhlásené: 01.08.2012 Časová verzia predpisu účinná od: 15.08.2012 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 220 VYHLÁŠKA Ministerstva životného

Podrobnejšie

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka Všeobecne záväzné nariadenie mestskej časti Bratislava-Petržalka č. 6/2012 zo dňa 13. 11. 2012, ktorým sa vydáva Trhový poriadok pre príležitostný trh na verejnom priestranstve pri Chorvátskom ramene ohraničenom

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2009 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informat

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2009 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informat ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2009 Vyhlásené: 29. 10. 2009 Časová verzia predpisu účinná od: 1.11.2009 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 423 NARIADENIE VLÁDY Slovenskej republiky

Podrobnejšie

UK-SZD-RUVZSN-2008 Implementácia päťročného plánu úradnej kontroly potravín v pôsobnosti orgánov verejného zdravotníctva v SR správa o vyhodnotení za

UK-SZD-RUVZSN-2008 Implementácia päťročného plánu úradnej kontroly potravín v pôsobnosti orgánov verejného zdravotníctva v SR správa o vyhodnotení za Implementácia päťročného plánu úradnej kontroly potravín v pôsobnosti orgánov verejného zdravotníctva v SR správa o vyhodnotení za rok 2008 Úradné kontroly Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2006 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu m

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2006 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu m ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2006 Vyhlásené: 13.10.2006 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 563 N A R I A D E N I E V

Podrobnejšie

snoha

snoha PRÍLOHA č. 12 VŠEOBECNÉHO ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA MESTA BOJNICE Číslo: VZN 14 2006 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach T R H O V Ý P O R I A D O K príležitostných trhov

Podrobnejšie

Návrh

Návrh Obec Korňa na základe zákona 101/2014, ktorým sa mení a dopĺňa zákon 178/1998 Z. z. o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach a zákona podľa 6 odst.1 zákona 369/1990 Zb.

Podrobnejšie

MAT05_Návrh VZN pre predaj a poskytovanie služieb na trhových miestach v MČ B-NM

MAT05_Návrh VZN pre predaj a poskytovanie služieb na trhových miestach v MČ B-NM Mestská časť Bratislava-Nové Mesto Materiál na rokovanie Miestnej rady dňa 28.11.2017 Návrh Všeobecne záväzného nariadenia mestskej časti Bratislava-Nové Mesto č..../2017, ktorým sa upravujú podmienky

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Hlohovec č. 143/2015 Trhový poriadok vianočné trhy V Hlohovci dňa Mestské zastupiteľstvo mesta Hlohovec

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Hlohovec č. 143/2015 Trhový poriadok vianočné trhy V Hlohovci dňa Mestské zastupiteľstvo mesta Hlohovec Všeobecne záväzné nariadenie mesta Hlohovec č. 143/2015 Trhový poriadok vianočné trhy V Hlohovci dňa 05.11.2015 Mestské zastupiteľstvo mesta Hlohovec na základe samosprávnej pôsobnosti podľa 4 ods. 1 a

Podrobnejšie

Správa z monitoringu spotreby vybraných aditívnych látok do potravín za rok 2017 V nadväznosti na Plán úradnej kontroly potravín na rok 2017 a usmerne

Správa z monitoringu spotreby vybraných aditívnych látok do potravín za rok 2017 V nadväznosti na Plán úradnej kontroly potravín na rok 2017 a usmerne Správa z monitoringu spotreby vybraných aditívnych látok do potravín za rok 2017 V nadväznosti na Plán úradnej kontroly potravín na rok 2017 a usmernenie Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky

Podrobnejšie

OBEC SEBECHLEBY Obec Sebechleby predkladá v zmysle 6 zákona SNR č. 369/1990 Zb. O obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a podľa 5 ods. 1 zákon

OBEC SEBECHLEBY Obec Sebechleby predkladá v zmysle 6 zákona SNR č. 369/1990 Zb. O obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a podľa 5 ods. 1 zákon OBEC SEBECHLEBY Obec Sebechleby predkladá v zmysle 6 zákona SNR č. 369/1990 Zb. O obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a podľa 5 ods. 1 zákona č. 178/1998 Z. z. o podmienkach predaja výrobkov

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1994 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu m

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1994 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu m ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1994 Vyhlásené: 27.07.1994 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 183 Z Á K O N NÁRODNEJ RADY

Podrobnejšie

Trhový poriadok Obce Santovka

Trhový poriadok Obce Santovka Obec Santovka, Parková 2, 935 87 Santovka VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 4 / 2015 TRHOVÝ PORIADOK OBCE SANTOVKA Obecné zastupiteľstvo Obce Santovka na základe ustanovenia 6 ods. 1 zákona SNR č. 369/1990

Podrobnejšie

Organizovanie FARMÁRSKYCH TRHOV, vrátane výroby a predaja zabíjačkových špecialít požiadavky z hľadiska ochrany zdravia Legislatíva: zákon č. 355/2007

Organizovanie FARMÁRSKYCH TRHOV, vrátane výroby a predaja zabíjačkových špecialít požiadavky z hľadiska ochrany zdravia Legislatíva: zákon č. 355/2007 Organizovanie FARMÁRSKYCH TRHOV, vrátane výroby a predaja zabíjačkových špecialít požiadavky z hľadiska ochrany zdravia Legislatíva: zákon č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia

Podrobnejšie

č trhový poriadok-so zapracovanou pripomienkou

č trhový poriadok-so zapracovanou pripomienkou OBEC KAMENEC POD VTÁČNIKOM Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2012 O PODMIENKACH PREDAJA VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V OBCI KAMENEC POD VTÁČNIKOM (TRHOVÝ PORIADOK) Obecné zastupiteľstvo

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Hlohovec č. 186/2017 Trhový poriadok Cesta rozprávkovým lesom Všeobecne záväzné nariadenie mesta Hlohovec č. 186/20

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Hlohovec č. 186/2017 Trhový poriadok Cesta rozprávkovým lesom Všeobecne záväzné nariadenie mesta Hlohovec č. 186/20 Mestské zastupiteľstvo mesta Hlohovec na základe samosprávnej pôsobnosti podľa 4 ods. 1 a 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a podľa 3 ods. 8 a 5 ods. 1 zákona

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN-trhovy_poriadok.doc

Microsoft Word - VZN-trhovy_poriadok.doc Všeobecne záväzné nariadenie obce Jakubany č. 1/2015 Obecné zastupiteľstvo v Jakubanoch na základe 4 ods. 3 zákona SNR č. 369/1990 o obecnom zriadení v znení zmien a doplnkov zákona NR SR č. 178/98 o podmienkach

Podrobnejšie

Obec Tesárske Mlyňany v zmysle s 6 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov, zákona NR SR č.

Obec Tesárske Mlyňany v zmysle s 6 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov, zákona NR SR č. Obec Tesárske Mlyňany v zmysle s 6 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov, zákona NR SR č. 178/1998 Z.z. o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1995 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1995 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1995 Vyhlásené: 14.10.1995 Časová verzia predpisu účinná od: 01.09.1999 do: 03.10.2000 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 212 Z Á K O N NÁRODNEJ

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2008 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2008 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2008 Vyhlásené: 25.11.2008 Časová verzia predpisu účinná od: 01.01.2011 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 461 Z Á K O N z 30. októbra 2008, ktorým

Podrobnejšie

VZN trhový poriadok

VZN trhový poriadok Návrh vyvesený na úradnej tabuli obce Pukanec dňa:3.8.2015 Lehota na predloženie pripomienok k návrhu VZN:26.8.2015 Doručené pripomienky (počet):0 Schválené OZ obce Pukanec dňa:6.9.2015 Vyvesené na úradnej

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2003 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2003 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2003 Vyhlásené: 10.01.2003 Časová verzia predpisu účinná od: 01.01.2004 do: 31.05.2005 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 5 V Y H L Á Š K A Ministerstva

Podrobnejšie

VZN č. 6/2013 o predaji výrobkov o poskytovaní služieb na trhových miestach na území obce Demandice

VZN č. 6/2013 o predaji výrobkov o poskytovaní služieb na trhových miestach na území obce Demandice Obecné zastupiteľstvo obce Demandice na základe ust. 3 zákona č. 178/1998 Z. z. o podmienkach predaja a poskytovania služieb na trhových miestach a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE LOMNÁ O PODMIENKACH PREDAJA VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V OBCI č. 3/2009 Obecné zastupiteľs

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE LOMNÁ O PODMIENKACH PREDAJA VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V OBCI č. 3/2009 Obecné zastupiteľs VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE LOMNÁ O PODMIENKACH PREDAJA VÝROBKOV A POSKYTOVANIA SLUŽIEB NA TRHOVÝCH MIESTACH V OBCI č. 3/2009 Obecné zastupiteľstvo v Lomnej v zmysle 4 ods. 3 písm. d) a i), 6 a 11

Podrobnejšie

ZDRAVOTNÝ STAV POĽNOHOSPODÁRSTVA A POTRAVINÁRSTVA NA SLOVENSKU 2017

ZDRAVOTNÝ STAV POĽNOHOSPODÁRSTVA A POTRAVINÁRSTVA NA SLOVENSKU 2017 ZDRAVOTNÝ STAV POĽNOHOSPODÁRSTVA A POTRAVINÁRSTVA NA SLOVENSKU 217 Vývoj potravinárstva po roku 1996 Nedostatok porovnateľných dát spred transformácie Zväčša stagnácia výroby; výraznejší pokles piva, cestovín,

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2016 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný.

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2016 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný. ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2016 Vyhlásené: 26. 2. 2016 Časová verzia predpisu účinná od: 1. 3.2016 Obsah dokumentu je právne záväzný. 105 VYHLÁŠKA Úradu jadrového dozoru Slovenskej republiky

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2003 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu m

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2003 Vyhlásené: Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu m ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2003 Vyhlásené: 01.07.2003 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 229 N A R I A D E N I E V

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2012 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2012 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2012 Vyhlásené: 29.02.2012 Časová verzia predpisu účinná od: 01.03.2012 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 79 Z Á K O N z 3. februára 2012, ktorým

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný.

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný. ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: 19. 6. 2018 Časová verzia predpisu účinná od: 1. 7.2018 Obsah dokumentu je právne záväzný. 172 VYHLÁŠKA Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Hlohovec č. 190/2017 Trhový poriadok Peterské hody Všeobecne záväzné nariadenie mesta Hlohovec č. 190/2017 Trhový p

Všeobecne záväzné nariadenie mesta Hlohovec č. 190/2017 Trhový poriadok Peterské hody Všeobecne záväzné nariadenie mesta Hlohovec č. 190/2017 Trhový p Mestské zastupiteľstvo mesta Hlohovec na základe samosprávnej pôsobnosti podľa 4 ods. 1 a 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a podľa 3 ods. 8 a 5 ods. 1 zákona

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah dokumentu je

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah dokumentu je ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: 13. 4. 2018 Časová verzia predpisu účinná od: 1. 5.2018 do: 31.12.2018 Obsah dokumentu je právne záväzný. 109 ZÁKON z 13. marca 2018, ktorým

Podrobnejšie

(Microsoft Word - VZN-predaj na trhov\375ch miestach v M\310 B-NM r doc)

(Microsoft Word - VZN-predaj na trhov\375ch miestach v M\310 B-NM r doc) Mestská časť Bratislava-Nové Mesto Materiál na rokovanie Miestneho zastupiteľstva dňa 14.6.2016 Návrh Všeobecne záväzného nariadenia mestskej časti Bratislava-Nové Mesto č.... /2016, ktorým sa upravujú

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1994 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1994 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1994 Vyhlásené: 20.05.1994 Časová verzia predpisu účinná od: 01.05.1996 do: 31.08.2007 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 121 V Y H L Á Š K A Ministerstva

Podrobnejšie

M E S T O N O V É M E S T O N A D V Á H O M

M E S T O   N O V É   M E S T O  N A D   V Á H O M M E S T O N O V É M E S T O N A D V Á H O M Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Nové Mesto nad Váhom č. 5/2012 Trhový poriadok o podmienkach predaja výrobkov na Trhovisku september 2012 Mestské zastupiteľstvo

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2019 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah dokumentu je

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2019 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah dokumentu je ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2019 Vyhlásené: 16. 7. 2019 Časová verzia predpisu účinná od: 1. 1.2020 do: 31.12.2021 Obsah dokumentu je právne záväzný. 210 ZÁKON z 19. júna 2019, ktorým sa

Podrobnejšie

TRHOVÝ PORIADOK

TRHOVÝ PORIADOK M e s t s k á č a s ť B r a t i s l a v a - N o v é M e s t o Materiál na rokovanie Miestneho zastupiteľstva dátum 10.04.2018 Návrh Všeobecne záväzného nariadenia mestskej časti Bratislava-Nové Mesto č..../2018,

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo obce Smižany

Obecné zastupiteľstvo obce Smižany VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE SMIŽANY č. 11/2015 o trhovom poriadku a podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhovom mieste na území obce Smižany ( Trhový poriadok ) Obecné zastupiteľstvo

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1991 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1991 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1991 Vyhlásené: 01.11.1991 Časová verzia predpisu účinná od: 01.11.1991 do: 22.07.1993 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 431 V Y H L Á Š K A Ministerstva

Podrobnejšie

2016_2_trhove_miesta

2016_2_trhove_miesta VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 2/2016 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovaní služieb na trhových miestach v obci Nižná Jedľová Obec Nižná Jedľová v zmysle 6 ods. 1 a 11 ods.4 zákona SNR č. 369/1990

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN 3 trhový poriadok.doc

Microsoft Word - VZN 3 trhový poriadok.doc Obecné zastupiteľstvo obce Liptovské Kľačany, podľa 6 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a podľa 5 ods. 1 zákona č. 178/1998 Z. z. o podmienkach predaja výrobkov a poskytovaní

Podrobnejšie