MESTO PREVŠETKÝCH If LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ MESTO LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ Mestský úrad ZÁPISNICA Č zo zasadnutia komísie školstva a mládeže, ktoré sa kon

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "MESTO PREVŠETKÝCH If LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ MESTO LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ Mestský úrad ZÁPISNICA Č zo zasadnutia komísie školstva a mládeže, ktoré sa kon"

Prepis

1 MESTO PREVŠETKÝCH If LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ MESTO LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ Mestský úrad ZÁPISNICA Č zo zasadnutia komísie školstva a mládeže, ktoré sa konalo Miesto zasadnutía: Mestský úrad, číslo dverí 117 Cas konania: hod. Prítomní: Clenovia komisie školstva: Ing. Štefan Ganoczy, PhD. PhDr. et Gabriela Erhardtová Mgr. Anna Dvorščáková Ing. Vladimír Stankoviansky Mgr. Ľubomír Sova - neprítomný Poradní členovia komisie školstva: Pozvaní: doc. Mgr. Ján Hučík, PhD. Tajomn ík: Paed Dr. Marta Gerbocová Mgr. Miroslava Erhardtová Mgr. Alena Rídzoňová Mgr. Art. Eva Ohrad anová - Mgr. Dana Gajdošová PaedDr. Zuzana Pavelícová Gabriela Borsíková neprítomná -neprítomná Program Zasadnutia: 1. Správa o výsledkoch hospodárenia škól a školských zariadení na území mesta za rok 2077 (Monitorovacia správa) 2. Výsledky zápisu detí do materských šköl v zriad ovatel skej pösobnosti mesta a plán výkonov MŠ na školský rok 207 8/ Výsledky zápisu detí do prvých ročníkov základných šköl a plán výkonov ZŠ na školský rok 201 8/ Výsledky celoslovenského testovania 5. Zabezpečenie prázdninových aktivít v CVČ 6. Prázdninová prevádzka materských škól v zriad ovatel skej pösobnosti mesta 7. Rözne Priebeh Zasadnutia Zasadnutie otvoril a viedol pán predseda Ing. Štefan Ganoczy, PhD. Štúrova 1989/41, Liptovský Mikuláš, tel: , fax: , lmikulas@mikulas.sk, Ičo: , DIČ:

2 s 1. Správa o výsledkoch hospodárenia škól a školských zaríadení na území mesta za rok 2017 (Monitorovacía správa) Gabriela Borsíková oboznámila členov OŠR so Správou o výsledkoch hospodárenia škól a školských zariadení na území mesta za rok 2017 (Monitorovacía správa) plnením programového rozpočtu mesta LM a jeho rozpočtových organizácií k , konkrétne s plnením rozpočtu programu 71 Vzdelávanie a mládež, ktorý bol plnený na 96,83 %. Správa predstavuje celkovú analýzu hospodárenia šköl a školských zariadení na území mesta, pričom porovnáva dva školské roky a to šk. rok 207 6/2017 a 207 7/2018. Program 11 Vzdelávaníe a mládež pozostáva zo siedmych podprogramov. V každom je uvedený schválený rozpočet, upravený rozpočet, plnenie v eurách a percentách. Rozpočet sa každým rokom navyšuje. Záverečný účet mesta LM za rok 2017 bude prerokovaný na zasadnutí MsZ vjúni. Diskusia: podiel stravujúcich sa žiakov, celkový pokles počtu žiakov v porovnaní s predchádzajúcim rokom (pokles odráža skutočnosť, že žiaci navštevujúci viacero predmetov jedného odboru móžu byt v štatistickom zbere - EDUZBER - započítaní len raz). 2. Výsledky zápisu detí do materských škól v zriad ovateľskej pösobnosti mesta a plán výkonov MŠ na školský rok Doc. Mgr. Ján Hučík, PhD. informoval o výsledkoch zápisu detí do MŠ (do začiatku septembra sa ešte möžu mierne upravovať): novopruatyci deti dett S predkolákov deti spolu vofrä kapacita počettned od[oienciu P513 I 306 O I 44 V porovnaní s minulým školským rokom bob do materských škól zapísaných o 8 detí viac, pričom celkový počet detí v materských školách sa znížil o 3 (podľa stavu k ). Naplnenost materských škól v zriad ovateľskej pösobnosti mesta je 708 % t.j. o 8% viac ako predpisuje norma. Chýba kapacita pre 60 detí, čo poukazuje aj na opodstatnenost nadstavby v MŠ na Komenského ulici (pribudne 1 trieda pre 20 detí). Z plánov výkonov jednotlivých MŠ nevyplývajú, v porovnaní s aktuálnym školským rokom, žiadne výraznejšie zmeny. Diskusia: priestorové možnosti pre rozšírenie kapacít materskej školy v ZŠsMŠ Okoličianska, negatíva práce s vysokým počtom detí, legislatívne dövody možnosti zvýšiť zákonom stanovený počet detí v triedach MŠ. PhDr. et G. Erhardtová informovala o otvorení triedy pre deti so zdravotným znevýhodnením pri Spojenej škole, J. Rumana, LM. Štúrova 1989/41, Liptovský Mikuláš, tel: , fax: , lmikulas@mikulas.sk, ICO: , DIČ:

3 3. Výsledky zápisu detí do prvých ročníkov základných škól a plán výkonov ZŠ na školský rok 2018/2019 Do ZŠ v zriad ovateľskej pösobnosti mesta bob zapísaných 294 detí, čo je oproti minulému školskému roku pokles o I žíaka. Avšak počet žiakov, ktorí si v septembri začnú plnit povinnú školskú dochádzku, sa möže ešte meníť (napr. rómske deti). zápis do 1. ročníka spolu z toho dievčat počet zapísaných z počet odkladov mých šk. šk. dochádzky obvodov počet žíakov do nultého ročníka počet žiakov do prípravného ročníka počet zapísaných, ktorí neboli zaškolení v MŠ počet vzniknutých tried 294 I O Celkový počet žiakov sa zvýšil o 14. Počet tried o I plánujú zvýšiť riadíteľky na ZŠ Janka Kráľa a ZŠ, Nábr. Dr. Aurela Stodolu. Riaditelia základných a materských škól, ZUŠ i CVČ prerokujú plány výkonov formou individuálnych konzultácií s vedúcim odboru školstva. Diskusia: vysoký počet nezaškolených detí zapísaných na ZŠ, Nábr. Dr. Aurela Stodolu, vzniká problém so športovými triedami (slabé výchovno-vzdelávacie výsledky a naplnenost tried) východiskom sa javia zmiešané triedy. Nová koncepcia športu je zameraná na všestranný rozvoj detí do 14 rokov veku (preferuje ju aj občianske zd ruženie Hokejové talenty). 4. Výsledky celoslovenského testovania Žiaci 9. ročníka základných šköl sa 21. marca 2018 zúčastnili celoslovenského testovanía T Výsledky škól v tomto testovaní sú nasledujúce: Základná škola -. SJ Cs. brigady PUS RNP - PUS RNP 61,2 3,6 63,0 2,4 M 56,4 3,0 65,4 7,1 SJ 61,2 1,9 71,2 8,2 J.Krala 56,4 4,8 67,4 11,5 SJ 61,2-0,9 66,2 3 2 M.R.M M 56,4 4,9 64,1 8,2 Demänovská SJ 61,2-0,9 69,1 6,1 ulica M 56,4 11,0 67,1 11,2 Okoličianska SI 61,2 M 56,4 Nábr. Dr. A. SJ 61,2 Stodolu M 56,4 0,8 64,8 0,6 51,4 44,8 43 Celkovo sa výsledky žiakov v T9 za posledných sedem rokov mierne zlepšili. 1, zhruba priemerná úspešnosť na Slovensku vyššia úspešnost vysoká úspešnost Štúrova 1989/41, Liptovský Mikuláš, tel: , fax; , lmikulas@mikulas.sk, Ičo: , DIČ:

4 Diskusía: faktory ovpiyvňujúce výsledky testovania (psychická dispozícia v čase testovanía, skladba žíakov, vplyv pedagóga), potreba rozboru výsledkov a hľadania nápravy. 5. Zabezpečenie prázdninových aktívít v CVČ Členovia KŠ sa oboznámili s prázdninovou čínnost ou CVČ. Tábory majú rózne tematické zameranie a budú sa realizovat na röznych miestach mesta. Ide o denné tábory, ked že o pobytové tábory nie je dostatočný záujem zo strany rodičov. Tábor naplánovaný na prvý júlový týždeň je už pine obsadený. Ponuka letnej prázdninovej činnosti CVČ bola už v máji zverejnená v mesačníku Mikuláš. Diskusia: chýba garancia I dohi ad nad kvalitou a odbornou úrovňou prázdninových aktivít (táborov), ktoré ponúkajú rózne neštátne subjekty. 6. Prázdninová prevádzka materských škól v zriaďovateľskej pösobnosti mesta Na Klube ríaditeliek materských šköl ( ) bol spracovaný návrh prevádzky MŠ počas letných prázdnin, ktorý bol pred ložený a odsúhlasený na aprílovej porade riaditel ov MŠ, ZŠ, ZUŠ a CVČ. Je už zverejnený na webovej stránke mesta. V MŠ na Komenského ulici bude v letných mesiacoch prebiehať rekonštrukcia s cíel om rozšírit jej kapacitu (zdroj financovania: eurofondy). Diskusia: plánovaná rekonštrukcia a transformácia školskej výdajnej jedálne na školskú jedáleň pri MŠ, Nábr. 4. apríla, pomoc pre evanjelickú MŠ Magdalénka so stravovaním detí v mesiaci júl (Stravu im poskytne ŠJ prí ZŠ M. R. Martákovej). 7. Rözne V röznom doc. Mgr. J. Hučík, PhD. pozval členov OŠR na detskú ekologickú konferenciu Separáčik, ktorá sa bude konať od 10:00 vo veľkej zasadačke MsÚ. Financie získané z participatívneho rozpočtu (schválený projekt Kon ferencia Separáčik) budú použité na kúpu tričiek pre organizátorov, tašiek pre účastníkov, odmíen do sút aže a na kúpu zelených kontajnerov pre základné školy atd. Ing. Š. Ganoczy, PhD. pod akoval ríaditeľkám ZŠ za propagácíu 38. ročníka podujatia Beh oslobodenia. Mgr. A. Ridzoňová upozornila na ohrozovanie detí, ktoré prichádzajú na krúžkovú činnosti do CVČ, rómskymi obyvatel mí. Štúrova 1989/41, Liptovský Mikuláš, tel: , fax: , lmikulas@mikulas.sk, IČO: , DIČ:

5 Uzneseníe Č z rokovania komisíe školstva a mládeže pri mestskom zastupitel stve v Liptovskom Mikuláši zo dňa Komísia školstva I. Bene na vedomie 1. Správu o výsledkoch hospodárenia šköl a školských zariadení na území mesta za rok 2017 (Monitorovacia správa) 2. Výsledky zápisu detí do materských škól v zriaďovateľskej pósobnosti mesta a plán výkonov MŠ na školský rok 2018/ Výsledky zápisu detí do prvých ročníkov základných šköl a plán výkonov ZŠ na školský rok 2018/ Výsledky celoslovenského testovania 5. Zabezpečenie prázdninových aktivít v CVČ 6. Prázdninovú prevádzku materských šköl v zriad ovatel skej pösobností mesta II. Zaväzuje riaditel ky základných šköl dodržiavať predpísané počty žiakov v športových tried ach v zmysle platných noriem. III. Ukladá vedúcemu odboru školstva prekonzultovať s náčelníkom mestskej polície možnosti, ako zvýšit bezpečnost detí prichádzajúcich na záujmovú činnost do CVČ. Priebeh hlasovania: Za 4 Proti O Zdržali sa hlasovania O Záver Predseda KŠaM Ing. Ganoczy, PhD. pod akoval členom za účast a ukončil zasadnutie. Prílohy: č. 1 Zabezpečenie prázdninových aktivít v CVČ č. 2 Prázdninová prevádzka materských šköl v zríad ovateľskej pösobností mesta V LiptovskomK1ikuláši Zapísala: PaedDr. Marta Gerbocová Ing. Štefan/Ganbcy, PhD. predseda komiie školstva a mládeže Štúrova 1989/47, Liptovský Mikuláš, tel: , fax: , lmikulas@mikulas.sk, Ičo: , DIČ:

6 Centrum voľného času, Nábr.Dr. Aurela Stodolu 1932/47 Liptovský Mikuláš Plán letnej prázdninovej činností 201$ Predpis: v súlade so zákonom Č. 245 /2008 Z.z vyhláškou č. 306/2009, internou smernícou CVČ JúI_2018 týždeň Dátum Názov tábora Miesto realizácie tábora vedúci vyc[: - I Vll Liptáčik V CVČ Nábr.A.Stodolul932/47 Ján Bella atef I VII Podbrezáčik V CVČ Podbreziny ul Žíarska Mgr. Sylvia Motýľová Vll Pohoďáčik«v cvč NábrAStodolul932/47 PaedDr. Tatiana Sukhomlinová Vll Kvíetok V CVČ Nábr.A.Stodolul932/47 Mgr. Zuzana Kuběnová VIl Šporťáčík V CVČ Nábr.A.Stodolul932/47 PhDr. Roman Králik Vll Koňáčik,, V CVČ Podbreziny ul Žiarska Mgr. Silvia Hrebíková August 2018 Dátum Názov tábora Miesto realizácie tábora vedúci vychovávatel tábora 1 30.VII - 3.Vlll Relaxáčik V CVČ Nábr.A.Stodolul932/47 Mgr. Tibor Pelach VllI Turista v CVČ Nábr.A.Stodolul932/47 Mgr. Ľuboš Malíňák Blížšie informácie s programom a prihláškou nájdete na webovej stránke Centra vol ného času Počet detí na jeden tábor je obmedzený do 45 účastníkov v závislosti od kapacity autobusu. Prihláška je uzavretá až po uhradení poplatku na účet CVČ IBAN: SK (do poznámky nutné uviesť názov tábora a meno a príezvisko účastníka tábora) Predpokladaní počet detí v táboroch spolu 360. V Liptovskom Mikuláši PhDr. Roman Králik riaditel CVC L. Mikuláš

7 Týždeň Dátum Materská škola v prevádzke Varíjedáleň PREVÁDZKA MŠ POČAS LETNÝCH PRÁZDNIN, šk. rok MŠ MŠ Agátová, Dr Aurela Stodolu ZŠ MRM MŠ Agátová, MŠ Dr. Aurela Stodolu ZŠ MRM MŠ 4. apríla, ZŠ a MŠ Okoličianska ZŠ MRM MŠ 4. apríla, ZŠ a MŠ Okoličianska ZŠ MRM MŠ Vranovská MŠ Vranovská, MŠ Palúčanská, MŠ Kláštorná MŠ Vranovská MŠ Čs. brigády MŠ Čs. brigády MŠ Vranovská, MŠ Palúčanská, MŠ Kláštomá (5 dní) (5 dní) (5 dní) MŠČs.brigády MŠ Čs. brigády MŠ Čs. brigády MŠ Čs. brigády Ostatné MŠ príprava na šk. r.- 2 dni, ostatné 2 dni čerpanie D (4 dni) (5 dní) v MESTO LIPTOVSKY MIKULAS... (i (POP) otvorenie Prerokovane: - nového školského roku (POP) porade riaditel ov základných a materských škól, ZUŠ a cvč Liptoý MikuIá Ing. PhD. v Klube riaditehek materskych skol MESTSKÝ ÚRAD V Liptovskom Mikuláši, primáto mesta - na prevádzke všetky MŠ ZŠ a MS Demänovská ul. (podl a počtu detí),(demänová) (5 dní) ZŠ a MŠ Demänovská ul. (podl a počtu detf),(demänová) (5 dní) MŠ Ondrašovská (5 dní) MŠ Ondrašovská (4 dní)

Ze_ LI PTOVS KÝ MIKULÁŠ MESTO LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO V LIPTOVSKOM MIKULÁŠI Materiál číslo Z2018_012 SPRÁVA pre zasadnutie mestského

Ze_ LI PTOVS KÝ MIKULÁŠ MESTO LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO V LIPTOVSKOM MIKULÁŠI Materiál číslo Z2018_012 SPRÁVA pre zasadnutie mestského Ze_ LI PTOVS KÝ MIKULÁŠ MESTO LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO V LIPTOVSKOM MIKULÁŠI Materiál číslo Z2018_012 SPRÁVA pre zasadnutie mestského zastupiteľstva v Líptovskom Mikuláši Bod rokovania:

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a zo šiesteho zasadnutia Mestskej rady, konaného 29. novembra 2016 v Banskej Bystrici Prítomní: Ján Nosko, primátor mesta Mgr. Jakub G

Z á p i s n i c a zo šiesteho zasadnutia Mestskej rady, konaného 29. novembra 2016 v Banskej Bystrici Prítomní: Ján Nosko, primátor mesta Mgr. Jakub G Z á p i s n i c a zo šiesteho zasadnutia Mestskej rady, konaného 29. novembra 2016 v Banskej Bystrici Prítomní: Ján Nosko, primátor mesta Mgr. Jakub Gajdošík, člen MsR, prvý zástupca primátora mesta Ing.

Podrobnejšie

VZN o príspevkoch v školách na zverejnenie

VZN o príspevkoch v školách na zverejnenie N á v r h VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA NOVÁ BAŇA č..../2019 zo dňa 17.6.2019 o príspevkoch na čiastočnú úhradu nákladov v školách, v školských výchovno-vzdelávacích zariadeniach a v školských jedálňach

Podrobnejšie

Obec Ladice

Obec Ladice Obec Ladice Ladice 219, 951 77 Ladice N Á V R H Všeobecne záväzné nariadenie č. 4/2017 o určení výšky dotácie na prevádzku a mzdy na dieťa materskej školy a žiaka školských zariadení so sídlom na území

Podrobnejšie

Návrh VZN dotácie MŠ,ZŠ,ŠKD

Návrh VZN dotácie MŠ,ZŠ,ŠKD Materiál na rokovanie OZ vo Vinosadoch (N á v r h ) Všeobecne záväzné nariadenie obce Vinosady č. /2013 z... apríla 2013 o určení výšky dotácie na prevádzku a mzdy z rozpočtu obce na dieťa materskej školy,

Podrobnejšie

PRÍLOHA Č

PRÍLOHA Č Všeobecne záväzné nariadenie mesta Vráble č. 6/2019 o určení výšky príspevkov pre školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Vráble Mestské zastupiteľstvo vo Vrábľoch sa uznieslo na

Podrobnejšie

Zápisnica č. 1/2014 zo zasadnutia Územnej školskej rady pri Žilinskom samosprávnom kraji Dátum: 6. februára 2014 Miesto realizácie: zasadačka ŽSK Prít

Zápisnica č. 1/2014 zo zasadnutia Územnej školskej rady pri Žilinskom samosprávnom kraji Dátum: 6. februára 2014 Miesto realizácie: zasadačka ŽSK Prít Zápisnica č. 1/2014 zo zasadnutia Územnej školskej rady pri Žilinskom samosprávnom kraji Dátum: 6. februára 2014 Miesto realizácie: zasadačka ŽSK Prítomní členovia Územnej školskej rady: PaeDr. Ján Palko,

Podrobnejšie

Špeciálna základná škola s vyučovacím jazykom maďarským Hviezdoslavova 24, Rimavská Sobota P E D A G O G I C K É R A D Y v školskom roku 2011/2

Špeciálna základná škola s vyučovacím jazykom maďarským Hviezdoslavova 24, Rimavská Sobota P E D A G O G I C K É R A D Y v školskom roku 2011/2 Špeciálna základná škola s vyučovacím jazykom maďarským Hviezdoslavova 24, 979 01 Rimavská Sobota P E D A G O G I C K É R A D Y v školskom roku 2011/2012 1. Zahajovacia august 2011 2. Organizačno-pracovná

Podrobnejšie

N Á V R H P R O G R A M O V E J Š T R U K T Ú R Y

N Á V R H    P R O G R A M O V E J     Š T R U K T Ú R Y Obec :: Obec Zavarr Sídlo:: 919 26 Zavarr,, Vikttorrí ínova 14 IIČO:: 313203 H O D N O T E N I E P R O G R A M O V É H O R O Z P O Č T U N A R O K 2 0 1 5 K 31..12..2015 V Zavarre dňa 10..2..2016... Sttarrostta

Podrobnejšie

MESTO TRNAVA MESTSKÝ ÚRAD V TRNAVE VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 521, ktorým sa určujú výšky príspevkov v školách a školských zariadeniach v zriaďov

MESTO TRNAVA MESTSKÝ ÚRAD V TRNAVE VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 521, ktorým sa určujú výšky príspevkov v školách a školských zariadeniach v zriaďov MESTO TRNAVA MESTSKÝ ÚRAD V TRNAVE VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 521, ktorým sa určujú výšky príspevkov v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trnava. Mestské zastupiteľstvo

Podrobnejšie

Školská komisia

Školská komisia Školská komisia Zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja Košice: 24.03.2017 Číslo: 1999/2017/OSK- Vybavuje: Ing. Štefan Kandráč e-mail: Stefan.Kandrac@vucke.sk Telefón: 055/7268 260 Fax: 055/7268 249

Podrobnejšie

CVC_SPRAVA o VVČ 2017_2018

CVC_SPRAVA o VVČ 2017_2018 Centrum voľného času Mierová 335/22, 068 01 Medzilaborce S P R Á V A o výchovno vzdelávacej činnosti, jej výsledkoch a podmienkach CVČ v Medzilaborciach za školský rok 2017/2018 V Medzilaborciach : 30.08.2018

Podrobnejšie

OBEC DOLNÝ PIAL VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DOLNÝ PIAL č. 2/2019 o škole a školských zariadeniach v obci Dolný Pial VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE

OBEC DOLNÝ PIAL VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DOLNÝ PIAL č. 2/2019 o škole a školských zariadeniach v obci Dolný Pial VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBEC DOLNÝ PIAL VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DOLNÝ PIAL č. 2/2019 o škole a školských zariadeniach v obci Dolný Pial VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DOLNÝ PIAL č. 2/2019 bolo zverejnené podľa 6

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a zo štvrtého zasadnutia Mestskej rady, konaného 12. júna 2012 v Banskej Bystrici Prítomní: Mgr. Peter Gogola, primátor mesta Doc. RND

Z á p i s n i c a zo štvrtého zasadnutia Mestskej rady, konaného 12. júna 2012 v Banskej Bystrici Prítomní: Mgr. Peter Gogola, primátor mesta Doc. RND Z á p i s n i c a zo štvrtého zasadnutia Mestskej rady, konaného 12. júna 2012 v Banskej Bystrici Prítomní: Mgr. Peter Gogola, primátor mesta Doc. RNDr. Katarína Čižmárová, CSc., členka MsR, zástupkyňa

Podrobnejšie

Zápisnica

Zápisnica III. verejné zasadnutie obecného zastupiteľstva obce Smolenice zo dňa 9.4.2015 Miesto: KD v Smoleniciach Dňa: 09.04.2015 Na zasadnutí bolo prítomných 11 poslancov z 11 poslancov. Starosta skonštatoval,

Podrobnejšie

Zápisnica z

Zápisnica z Z á p i s n i c a zo 4. riadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Lukáčovce, ktoré sa konalo dňa 22.8. 2018 V Lukáčovciach 27.8.2018 Zápisnica zo 4. riadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva,

Podrobnejšie

OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO V HELCMANOVCIACH VO VECIACH ÚZEMNEJ SAMOSPRÁVY PODĽA 6 ODS. 1 ZÁKONA SNR Č. 369/1990 ZB. O OBECNOM ZRIADENÍ V ZNENÍ NESKORŠÍCH Z

OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO V HELCMANOVCIACH VO VECIACH ÚZEMNEJ SAMOSPRÁVY PODĽA 6 ODS. 1 ZÁKONA SNR Č. 369/1990 ZB. O OBECNOM ZRIADENÍ V ZNENÍ NESKORŠÍCH Z OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO V HELCMANOVCIACH VO VECIACH ÚZEMNEJ SAMOSPRÁVY PODĽA 6 ODS. 1 ZÁKONA SNR Č. 369/1990 ZB. O OBECNOM ZRIADENÍ V ZNENÍ NESKORŠÍCH ZMIEN A DOPLNKOV A PODĽA 6 ODS. 12 PÍSM. C) ZÁKONA Č.

Podrobnejšie

UZNESENIE zo šiesteho zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce CHOTČA zo dňa Obecné zastupiteľstvo na svojom treťom zasadnutí prerokovalo te

UZNESENIE zo šiesteho zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce CHOTČA zo dňa Obecné zastupiteľstvo na svojom treťom zasadnutí prerokovalo te UZNESENIE zo šiesteho zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce CHOTČA zo dňa 17.06.2015 Obecné zastupiteľstvo na svojom treťom zasadnutí prerokovalo tento program: 1. Otvorenie 2. Určenie zapisovateľa a

Podrobnejšie

O B E C K R Š K A N Y Z á p i s n i c a z 2. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Krškanoch konaného dňa

O B E C K R Š K A N Y Z á p i s n i c a z 2. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Krškanoch konaného dňa O B E C K R Š K A N Y Z á p i s n i c a z 2. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Krškanoch konaného dňa 08.03.2019 Obecné zastupiteľstvo v K r š k a n o c h P r o g r a m 2. zasadnutia Obecného zastupiteľstva

Podrobnejšie

Komentár k správe o hospodárení Základná škola Pavla Országha Hviezdoslava Komenského 3064/41 Sereď za rok Úvod Správa o hospodárení a če

Komentár k správe o hospodárení Základná škola Pavla Országha Hviezdoslava Komenského 3064/41 Sereď za rok Úvod Správa o hospodárení a če Komentár k správe o hospodárení Základná škola Pavla Országha Hviezdoslava Komenského 3064/41 Sereď 92601 za rok 2010 1.Úvod Správa o hospodárení a čerpaní rozpočtu Základná škola Pavla Országha Hviezdoslava

Podrobnejšie

Microsoft Word - 13-Perspektivy zakladneho skolstva.doc

Microsoft Word - 13-Perspektivy zakladneho skolstva.doc Mestská časť Bratislava Dúbravka Materiál na rokovanie Miestneho zastupiteľstva 13. decembra 2011 Perspektívy základného školstva v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Dúbravka s ohľadom

Podrobnejšie

Zápisnica

Zápisnica Zápisnica zo zasadnutia finančnej komisie dňa 18.11.2015 Prítomní: Cmorej, Bučan, Antošová, Vydra, Jančovičová, Puliš, Gajdoš, Neprítomní: Gallo, Fiala Program: 1. Návrh rozpočtu na r. 2016 2. Návrh na

Podrobnejšie

Z Á P I S N I C A

Z Á P I S N I C A Z Á P I S N I C A z 20. zasadnutia finančnej komisie pri MZ Bratislava - Vrakuňa, konaného dňa 12.2.2018 Prítomní: podľa prezenčnej listiny. Program: 1. Kontrola úloh 2. Prerokovanie Návrhu zmeny dodatku

Podrobnejšie

Správa o výsledkoch kontrol vykonaných hlavným kontrolórom Mestskej časti Bratislava - Vajnory v roku 2006

Správa o výsledkoch kontrol vykonaných hlavným kontrolórom Mestskej časti Bratislava  - Vajnory v roku 2006 Mestská časť Bratislava-Vajnory Materiál na rokovanie Miestneho zastupiteľstva K bodu: 5 Mestskej časti Bratislava-Vajnory Dňa 20. júna 2019 Návrh Všeobecne záväzného nariadenia mestskej časti Bratislava-Vajnory

Podrobnejšie

Číslo: spisové číslo/poradie bodu programu/rok

Číslo: spisové číslo/poradie bodu programu/rok Lučenci Strana 1 z 9 Lučenci Konané dňa 23.4.2013 Číslo:2452/4/2013 K bodu programu: Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Lučenec č. /2013 o určení výšky dotácie na mzdy a prevádzku škôl a školských zariadení

Podrobnejšie

Číslo materiálu: 12 MESTO HLOHOVEC Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva mesta Hlohovec dňa Názov materiálu: NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZN

Číslo materiálu: 12 MESTO HLOHOVEC Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva mesta Hlohovec dňa Názov materiálu: NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZN Číslo materiálu: 12 MESTO HLOHOVEC Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva mesta dňa 20.6.2019 Názov materiálu: NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA MESTA HLOHOVEC Č. 245/2019, KTORÝM SA MENÍ A

Podrobnejšie

Zápisnica

Zápisnica Zápisnica z 3. zasadnutia Akademického senátu FSV UCM v Trnave zo dňa 19.02.2019 Prítomní: Ospravedlnený: Jakub Dančo podľa prezenčnej listiny Program: 1. Otvorenie zasadnutia (predsedníčka AS FSV UCM)

Podrobnejšie

M E S T O P E Z I N O K Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2019 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniac

M E S T O P E Z I N O K Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2019 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniac M E S T O P E Z I N O K Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2019 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach Mestské zastupiteľstvo v Pezinku, v zmysle ustanovenia

Podrobnejšie

MIESTNE ZASTUPITEĽSTVO MESTSKEJ ČASTI BRATISLAVA – KARLOVA VES

MIESTNE  ZASTUPITEĽSTVO  MESTSKEJ  ČASTI  BRATISLAVA – KARLOVA VES Všeobecne záväzné nariadenie mestskej časti Bratislava-Karlova Ves číslo 1/2019 zo dňa 25. júna 2019 o výške príspevku a spôsobe jeho platby na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach

Podrobnejšie

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Križovany nad Dudváhom

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Križovany nad Dudváhom O B E C O S T R O V Všeobecne záväzné nariadenie č. 2/2019 o výške mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov škôl a školských zariadení na území obce Ostrov Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli

Podrobnejšie

Obec Záborské, Obecný úrad Záborské 39 Návrh- Všeobecne záväzné nariadenie Obce Záborské č.2/2019 o určení výšky dotácie na prevádzku a mzdy na

Obec Záborské, Obecný úrad Záborské 39 Návrh- Všeobecne záväzné nariadenie Obce Záborské č.2/2019 o určení výšky dotácie na prevádzku a mzdy na Obec Záborské, 082 53 Obecný úrad Záborské 39 Návrh- Všeobecne záväzné nariadenie Obce Záborské č.2/2019 o určení výšky dotácie na prevádzku a mzdy na dieťa materskej školy a žiaka školského zariadenia

Podrobnejšie

VZN 12017_financovanie skolstva_navrh

VZN 12017_financovanie skolstva_navrh V Š E O B E C N E Z Á V Ä Z N É N A R I A D E N I E Obce Litava č. 1/2017 o financovaní originálnych kompetencií Obce Litava na úseku školstva Návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) Vyvesený na úradnej

Podrobnejšie

VZN 3_2017_ úhrada nákladov Školských zariadení_final

VZN 3_2017_ úhrada nákladov Školských zariadení_final Všeobecne záväzné nariadenie Obce Krpeľany č. 3/2017 o výške príspevku na čiastočnú úhradu nákladov škôl a školských zariadení na území Obce Krpeľany Návrh vyvesený na úradnej tabuli obce: 08.08.2017 Návrh

Podrobnejšie

ZÁZNAM č

ZÁZNAM č ZÁPISNICA č. 3/2018 ZO ZASADNUTIA KOMISIE ŠKOLSTVA A MLÁDEŽE 9. APRĹA 2018 NA MIESTNOM ÚRADE, PRI KRÍŽI 14 Prítomní: Marian Podrazil, Alžbeta Šporerová, Igor Mravec, Matej Nagy, Marián Takács, Alexej Dobroľubov,

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo v Krajnom na základe ustanovenia § 6 zákona SNR č

Obecné zastupiteľstvo v Krajnom na základe ustanovenia § 6 zákona SNR č Všeobecne záväzné nariadenie Obce Dolný Štál č....2.../2017 o mieste a čase zápisu dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole o výške príspevku v školskom roku 2017/2018 Sp. zn.:

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo – Farná

Obecné zastupiteľstvo – Farná Číslo: OZ - 18/2013 Obecné zastupiteľstvo Farná Z á p i s n i c a 18. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Farná z 25. októbra 2013 Z á p i s n i c a 18. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Farná z 25. októbra

Podrobnejšie

Obec Šarišské Michaľany

Obec Šarišské Michaľany OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO OBCE ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY U Z N E S E N I A z XVIII. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Šarišských Michaľanoch Číslo: Obsah uznesenia: XVIII-1/2016 k Schváleniu programu zasadnutia

Podrobnejšie

MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa Ná

MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa Ná MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa 06.06.2013 Návrh na sanáciu skorodovaných stožiarov verejného osvetlenia

Podrobnejšie

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli Obce Novosad dňa Návrh VZN zvesený z úradnej tabule Obce Novosad dňa VZN schválené dňa uznesením č. VZN vyvesené

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli Obce Novosad dňa Návrh VZN zvesený z úradnej tabule Obce Novosad dňa VZN schválené dňa uznesením č. VZN vyvesené Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli Obce Novosad dňa Návrh VZN zvesený z úradnej tabule Obce Novosad dňa VZN schválené dňa uznesením č. VZN vyvesené na úradnej tabuli Obce Novosad dňa VZN zvesené z úradnej

Podrobnejšie

Zápisnica zo zasadnutia obecného zastupiteľstva v Trenčianskych Bohuslaviciach, ktoré sa konalo dňa Prítomní: podľa prezenčnej listiny, kto

Zápisnica zo zasadnutia obecného zastupiteľstva v Trenčianskych Bohuslaviciach, ktoré sa konalo dňa Prítomní: podľa prezenčnej listiny, kto Zápisnica zo zasadnutia obecného zastupiteľstva v Trenčianskych Bohuslaviciach, ktoré sa konalo dňa 26.01.2015 Prítomní: podľa prezenčnej listiny, ktorá tvorí súčasť zápisnice. Program: 1. Otvorenie zasadnutia

Podrobnejšie

TE- Správa komisie športu

TE-  Správa komisie športu TE 1690/2017 MESTO KOMÁRNO KOMÁROM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Pre zasadnutie MZ v Komárne dňa 14.12.2017 k bodu rokovania č.: informatívna správa A Komáromi Városi Képviselő-testület 2017.12.14 -kei ülése Tárgysorozatának

Podrobnejšie

Microsoft Word - Zápisnica OZ december 2017

Microsoft Word - Zápisnica OZ december 2017 ZÁPISNICA z 17. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Novosade, ktoré sa uskutočnilo dňa 14.12.2017 o 17:00 hod. v zasadačke obecného úradu v Novosade Prítomní: Mgr. Jozef Jastrab, starosta obce Poslanci:

Podrobnejšie

Pozvánka na zasadnutie Prezídia SZFB V zmysle stanov SZFB Vás pozývam na zasadnutie P-SZFB, ktoré sa uskutoční v pondelok dňa 8. apríla 2019 o 10:30 h

Pozvánka na zasadnutie Prezídia SZFB V zmysle stanov SZFB Vás pozývam na zasadnutie P-SZFB, ktoré sa uskutoční v pondelok dňa 8. apríla 2019 o 10:30 h Pozvánka na zasadnutie Prezídia SZFB V zmysle stanov SZFB Vás pozývam na zasadnutie P-SZFB, ktoré sa uskutoční v pondelok dňa 8. apríla 2019 o 10:30 h v Bratislave, Junácka 6. Verím, že si zariadite svoj

Podrobnejšie

Obecný úrad Plavecký Mikuláš

Obecný úrad Plavecký Mikuláš Obec Plavecký Mikuláš Obecný úrad, 906 35 Plavecký Mikuláš 307 Z á p i s n i c a z 31. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Plaveckom Mikuláši, dňa 7. júla 2014 o 18.30 hodine v budove Obecného úradu.

Podrobnejšie

Miestny úrad mestskej časti Bratislava Ružinov Materiál na rokovanie Miestneho zastupiteľstva Mestskej časti Bratislava Ružinov dna I N F O

Miestny úrad mestskej časti Bratislava Ružinov Materiál na rokovanie Miestneho zastupiteľstva Mestskej časti Bratislava Ružinov dna I N F O Miestny úrad mestskej časti Bratislava Ružinov Materiál na rokovanie Miestneho zastupiteľstva Mestskej časti Bratislava Ružinov dna 24.06.2014 I N F O R M Á C I A o možnostiach rozšírenia kapacity materských

Podrobnejšie

Na rokovanie Mestského zastupiteľstva mesta Piešťany dňa Názov materiálu: NÁVRH NA POSKYTNUTIE DOTÁCIÍ V OBLASTI SOCIÁLNEJ A ZDRAVOTNÍCKE

Na rokovanie Mestského zastupiteľstva mesta Piešťany dňa Názov materiálu: NÁVRH NA POSKYTNUTIE DOTÁCIÍ V OBLASTI SOCIÁLNEJ A ZDRAVOTNÍCKE Na rokovanie Mestského zastupiteľstva mesta Piešťany dňa 26.05.2016 7 Názov materiálu: NÁVRH NA POSKYTNUTIE DOTÁCIÍ V OBLASTI SOCIÁLNEJ A ZDRAVOTNÍCKEJ Obsah materiálu: Dôvodová správa Žiadosti o poskytnutie

Podrobnejšie

MESTO STARÁ ĽUBOVŇA

MESTO STARÁ ĽUBOVŇA MESTO STARÁ ĽUBOVŇA Mesto Stará Ľubovňa na základe prenesenej pôsobnosti štátnej správy podľa článku 71 Ústavy Slovenskej republiky a podľa 6 ods. 2 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších

Podrobnejšie

Základná škola s materskou školou Jurské, Jurské 40, 05994

Základná škola s materskou školou Jurské, Jurské 40, 05994 Základná škola s materskou školou Jurské, Jurské 40, 05994 okr. Kežmarok Zriaďovateľ ZŠ Obec Jurské p.eduard Pompa starosta obce 05994 Jurské Názov školy: Základná škola s materskou školou Jurské Adresa:

Podrobnejšie

PREZÍDIUM SKGA o.z. č. 11/2018 Dňa o hod. sa uskutočnilo zasadnutie Prezídia SKGA o.z. v priestoroch SKGA, na adrese Kukučínova 26, 8

PREZÍDIUM SKGA o.z. č. 11/2018 Dňa o hod. sa uskutočnilo zasadnutie Prezídia SKGA o.z. v priestoroch SKGA, na adrese Kukučínova 26, 8 PREZÍDIUM SKGA o.z. č. 11/2018 Dňa 13.11.2018 o 14.00 hod. sa uskutočnilo zasadnutie Prezídia SKGA o.z. v priestoroch SKGA, na adrese Kukučínova 26, 831 02 Bratislava. Prítomní: členovia prezídia: Tomáš

Podrobnejšie

Správa č. 2/2018 o výsledku kontroly plnenia uznesení Mestského zastupiteľstva v Tornali schválených v 2. polroku 2017

Správa č. 2/2018 o výsledku kontroly plnenia uznesení Mestského zastupiteľstva v Tornali schválených v 2. polroku 2017 Číslo: 9032 /374/2018-EGy MESTO TORNAĽA Pre zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Tornali dňa 26.04.2018 K bodu rokovania číslo: 6 Názov materiálu: Správa č.2/2018 o výsledku kontroly plnenia uznesení

Podrobnejšie

ZÁ P I S N I C A č

ZÁ P I S N I C A č ZÁ P I S N I C A č. 7/2014 zo zasadnutia obecného zastupiteľstva v Ľubochni, ktoré sa uskutočnilo dňa 5. novembra 2014 o 17. 00 hod. vo veľkej zasadačke Obecného úradu. PRÍTOMNÍ: Ing. Peter Davidík, starosta

Podrobnejšie

M E S T O Š U R A N Y - M E S T S K Ý Ú R A D Š U R A N Y M e s t s k é z a s t u p i t e ľ s t v o Š U R A N Y Materiál: č. B/1/5/2019 Návrh Všeobecn

M E S T O Š U R A N Y - M E S T S K Ý Ú R A D Š U R A N Y M e s t s k é z a s t u p i t e ľ s t v o Š U R A N Y Materiál: č. B/1/5/2019 Návrh Všeobecn M E S T O Š U R A N Y - M E S T S K Ý Ú R A D Š U R A N Y M e s t s k é z a s t u p i t e ľ s t v o Š U R A N Y Materiál: č. B/1/5/2019 Návrh Všeobecne záväzného nariadenia mesta Šurany č. 3/2019 o výške

Podrobnejšie

VZN č

VZN  č VZN č. 2/2018 o určení výšky dotácie na prevádzku a mzdy na žiaka v školskom zariadení a na dieťa materských škôl na území obce Bidovce na príslušný kalendárny rok 2018 Obec Bidovce v zmysle 6 odst. 1

Podrobnejšie

HLASOVANIE POSLANCOV Hlasovanie zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva, konaného dňa Ćíslo hlasovania: 1 Číslo bodu: 1. Otvorenie - schvále

HLASOVANIE POSLANCOV Hlasovanie zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva, konaného dňa Ćíslo hlasovania: 1 Číslo bodu: 1. Otvorenie - schvále HLASOVANIE POSLANCOV Hlasovanie zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva, konaného dňa 23.06.2016 Ćíslo hlasovania: 1 Číslo bodu: 1. Otvorenie - schválenie programu zasadnutia hlasovanie za stiahnutie bodu

Podrobnejšie

PREHĽAD o priebehu hlasovania OZ v Liešťanoch, ktoré sa konalo dňa 10. decembra 2015 Meno a priezvisko

PREHĽAD o priebehu hlasovania OZ v Liešťanoch, ktoré sa konalo dňa 10. decembra 2015 Meno a priezvisko PREHĽAD o priebehu hlasovania OZ v Liešťanoch, ktoré sa konalo dňa 10. decembra 2015 Meno a priezvisko 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 Štefan Cvíčela / B / B / / B / B / B 0 / / B / Mgr.

Podrobnejšie

N Á V R H P R O G R A M O V E J Š T R U K T Ú R Y

N Á V R H    P R O G R A M O V E J     Š T R U K T Ú R Y Obec :: Obec Zavarr Sídlo:: 919 26 Zavarr,, Vikttorrí ínova 14 IIČO:: 313203 H O D N O T E N I E P R O G R A M O V É H O R O Z P O Č T U Z A R O K 2 0 1 6 K 31..12..2016 V Zavarre dňa 10..3..2017... Sttarrostta

Podrobnejšie

Mesto Prievidza v súlade s 28 ods. 5, 49 ods. 4, 114 ods. 6, 116 ods. 6 a 140 ods. 9 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní ( školský z

Mesto Prievidza v súlade s 28 ods. 5, 49 ods. 4, 114 ods. 6, 116 ods. 6 a 140 ods. 9 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní ( školský z Mesto Prievidza v súlade s 28 ods. 5, 49 ods. 4, 114 ods. 6, 116 ods. 6 a 140 ods. 9 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní ( školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých predpisov a podľa

Podrobnejšie

MATERIÁL NA ROKOVANIE KOMISIE ŠKOLSTVA A ŠPORTU

MATERIÁL NA ROKOVANIE KOMISIE ŠKOLSTVA A ŠPORTU Ž I L I N S K Ý S A M O S P R Á V N Y K R A J Číslo materiálu: 6-11/145/2015 Dátum predloženia: 6. júl 2015 Materiál na rokovanie zastupiteľstva Návrh Všeobecne záväzné nariadenie Žilinského samosprávneho

Podrobnejšie

Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva miestnej samosprávy obce Skároš, konaného dňa Prítomní: Program: poslanci: prítomní občania

Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva miestnej samosprávy obce Skároš, konaného dňa Prítomní: Program: poslanci: prítomní občania Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva miestnej samosprávy obce Skároš, konaného dňa 16.03.2016 Prítomní: Program: poslanci: prítomní občania: Mgr. Jana Kyščíková Brigita Bagoniová Zápis priebehu

Podrobnejšie

05_Rovojove_projekty_telocvicne

05_Rovojove_projekty_telocvicne Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestneho zastupiteľstva dňa 26. septembra 2017 Materiál číslo: 361/2017 Rozvojové projekty na rozvoj výchovy a vzdelávania

Podrobnejšie

Výsledky hlasovania

Výsledky hlasovania HLASOVANIE POSLANCOV zo 6. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Žiline, konaného dňa 25.06.2019 Číslo hlasovania: 1 Otvorenie, voľba návrhovej komisie, schválenie programu - Hlasovanie o zložení návrhovej

Podrobnejšie

Zoznam hlasovaní

Zoznam hlasovaní Mesto Výsledky hlasovania na zasadnutí č. 201902 III. Zasadnutie MZ Predsedajúci: J.Polaček Konaného dňa 14.02.2019 Hlasovanie Bod jednania Prítomní Za Proti Zdržal 1 0. programu zasadnutia MZ, určenie

Podrobnejšie

Viacročný rozpočet - generátor zostáv

Viacročný rozpočet - generátor zostáv rozpočet Mesta Lučenec na roky 2013, 2014, 2015 výdavky uznesením MsZ v Lučenci č. 191/ dňa 14.12. Strana: 1 1 Plánovanie, manažment a kontrola 1. 1 Výkon funkcie primátora 1. 2 Výkon funkcie prednostu

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a z plánovaného zasadnutia OZ Považany, konaného dňa 22. novembra 2018 o 17,00 hod. v zasadačke Obecného úradu v Považanoch P r í t o

Z á p i s n i c a z plánovaného zasadnutia OZ Považany, konaného dňa 22. novembra 2018 o 17,00 hod. v zasadačke Obecného úradu v Považanoch P r í t o Z á p i s n i c a z plánovaného zasadnutia OZ Považany, konaného dňa 22. novembra 2018 o 17,00 hod. v zasadačke Obecného úradu v Považanoch P r í t o m n í: podľa prezenčnej listiny P r o g r a m: 1. Kontrola

Podrobnejšie

UZNESENIA prijaté Komisiou kultúry Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja na rokovaní 23. apríla 2019 K bodu 1: Otvorenie Uznesenie 1 Komisia k

UZNESENIA prijaté Komisiou kultúry Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja na rokovaní 23. apríla 2019 K bodu 1: Otvorenie Uznesenie 1 Komisia k UZNESENIA prijaté Komisiou kultúry Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja na rokovaní 23. apríla 2019 K bodu 1: Otvorenie Uznesenie 1 s c h v a ľ u j e program rokovania komisie podľa predloženého

Podrobnejšie

Návrh VZN zverejnený na úradnej tabuli v meste Nová Dubnica dňa 24

Návrh VZN zverejnený na úradnej tabuli v meste Nová Dubnica dňa 24 Návrh VZN zverejnený na úradnej tabuli v meste Nová Dubnica dňa 24. 11. 2014 VZN zverejnené na úradnej tabuli v meste Nová Dubnica dňa 15. 12. 2014 VZN nadobúda účinnosť dňa 01. 01. 2015 Mesto Nová Dubnica

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Lehota, konaného dňa 16. novembra 2016 na obecnom úrade v Lehote Prítomní: Staros

Z á p i s n i c a z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Lehota, konaného dňa 16. novembra 2016 na obecnom úrade v Lehote Prítomní: Staros Z á p i s n i c a z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Lehota, konaného dňa 16. novembra 2016 Prítomní: Starosta: Milan Chmelár Poslanci: Alexander Gála, Radoslav Kriváček, Juraj Pavel, Terézia

Podrobnejšie

PRE ZASADNUTIE MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA V ŽIARI NAD HRONOM DŇA K BODU: 9 VZN, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č.5/2013 o určení výšky príspevku

PRE ZASADNUTIE MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA V ŽIARI NAD HRONOM DŇA K BODU: 9 VZN, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č.5/2013 o určení výšky príspevku PRE ZASADNUTIE MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA V ŽIARI NAD HRONOM DŇA 28.06.2019 K BODU: 9 VZN, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č.5/2013 o určení výšky príspevku v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej

Podrobnejšie

Štatút RŠ

Štatút RŠ Štatút rady školy 2016 2020 ŠTATÚT Rady školy pri Základnej škole, Novozámocká 300, Ivanka pri Nitre V súlade so zákonom č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a

Podrobnejšie

Zápisnica

Zápisnica Zápisnica zo zasadnutia finančnej komisie dňa 15.6.2017 Prítomní: Cmorej, Antošová, Vydra, Gajdoš, Gallo, Jančovičová, Fiala Neprítomní: Bučan, Puliš Program: 1. Záverečný účet, finančné vysporiadanie

Podrobnejšie

Zasadanie_RR_Železnička_10_09_2018

Zasadanie_RR_Železnička_10_09_2018 Záznam zo zasadnutia Rady rodičov RZ Železnička Deň konania: 10.09.2018 Miesto konania: Zborovňa ZŠ Železničná 14, Bratislava Celkový počet zasadajúcich: 28+1 Počet zástupcov rodičov: 25 Hostia: Riaditeľka

Podrobnejšie

Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestneho zastupiteľstva dňa 25.október 2016 Materiál číslo: 243/2016

Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestneho zastupiteľstva dňa 25.október 2016 Materiál číslo: 243/2016 Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestneho zastupiteľstva dňa 25.október 2016 Materiál číslo: 243/2016 Zrušenie uznesení Miestneho zastupiteľstva mestskej

Podrobnejšie

ZÁP

ZÁP Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva Obce Brvnište konaného dňa 12. júla 2017. Prítomní: Ing. Dagmar Mikudíková starostka obce Poslanci : Mgr. Nadežda Babiarová, p. Dagmar Bednárová, Mgr. Ľubica

Podrobnejšie

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli :

Návrh VZN vyvesený  na  úradnej  tabuli : OBEC IVANKA PRI NITRE Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2013 O podrobnostiach financovania a určení dotácie na mzdy a prevádzku škôl a školských zariadení v zriadovateľskej pôsobnosti Obce Ivanka pri Nitre

Podrobnejšie

Rozpočet na roky MsU číselná časť k schváleniu.xls

Rozpočet na roky MsU číselná časť k schváleniu.xls 1.1. Podrogram: Manažment mesta 1.1.1. Prvok: Výkon funkcie primátora, zástupkyne primátora a hl. kontrolórky 1.1.2. Prvok: Výkon funkcie poslancov mesta a členov komisií zriadených pri MsZ 1.2. Podrogram:

Podrobnejšie

VYHLÁŠKA č. 291/2004 Z.z. Ministerstva školstva Slovenskej republiky z 15. apríla 2004, ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov ško

VYHLÁŠKA č. 291/2004 Z.z. Ministerstva školstva Slovenskej republiky z 15. apríla 2004, ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov ško VYHLÁŠKA č. 291/2004 Z.z. Ministerstva školstva Slovenskej republiky z 15. apríla 2004, ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov školskej samosprávy, o ich zložení, o ich organizačnom

Podrobnejšie

Microsoft Word - Uznesenia - 13 _ _

Microsoft Word - Uznesenia - 13 _ _ Uznesenie č. 317/2017 K bodu 1. Otvorenie program zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Lenartov nasledovne 1. Otvorenie 2. Voľba návrhových komisií, overovateľov a určenie zapisovateľa 3. Kontrola plnenia

Podrobnejšie

O B E C H R A B K O V

O B E C    H R A B K O V O B E C H R A B K O V Hrabkov č. 81, 082 33 Hrabkov ZÁPISNICA z prvého ustanovujúceho zasadnutia obecného zastupiteľstva, ktoré sa konalo dňa 01.12.2018 o 16:30 hod v zasadačke Obecného úradu v Hrabkove

Podrobnejšie

NÁVRH NA UZNESENIE MSZ

NÁVRH NA UZNESENIE MSZ M ESTSKÉ Z A S T U P I T E Ľ S T V O NOVÉ Z Á M K Y VOLEBNÉ OBDOBIE 201 8 2022 Číslo materiálu: NÁVRH na 2. zmenu rozpočtu mesta Nové Zámky na rok 2019 Predkladateľ: Ing. Peter Velecký vedúci finančného

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a

Z á p i s n i c a Z á p i s n i c a z 19. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Obce Nemčiňany, konaného dňa 17.09. 2013 o 18.00 hodine v zasadačke OcÚ Nemčiňany. Rokovanie 19. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Nemčiňanoch

Podrobnejšie

Č

Č Zápisnica 02/2015/02 Zo zasadnutia komisie kultúry, školstva a športu, konaného dňa 2422015 o 14oo hod v zasadačke Msú Dátum a čas zasadnutia: 2422015 o 1400 hod Tajomník komisie: Ing Kováčová Katarína

Podrobnejšie

Zápis zo zasadnutia Akademického senátu FHV INIZA Dátum konania: Miesto konania: AD 312 Čas: 13,00 hod. Prítomní členovia AS FHV UNIZA: Paed

Zápis zo zasadnutia Akademického senátu FHV INIZA Dátum konania: Miesto konania: AD 312 Čas: 13,00 hod. Prítomní členovia AS FHV UNIZA: Paed Zápis zo zasadnutia Akademického senátu FHV INIZA Dátum konania: 13.3.2017 Miesto konania: AD 312 Čas: 13,00 hod. Prítomní členovia AS FHV UNIZA: PaedDr. Dalibor Gonda, PhD., RNDr. Adrian Kacian, PhD.,

Podrobnejšie

Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Bojničkách, konaného dňa v zasadačke obecného úradu Prítomní: Ing. Igor Bojnanský, Blan

Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Bojničkách, konaného dňa v zasadačke obecného úradu Prítomní: Ing. Igor Bojnanský, Blan Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Bojničkách, konaného dňa 10. 04. 2017 v zasadačke obecného úradu Prítomní: Ing. Igor Bojnanský, Blanka Čagáneková, Ing. Jaroslav Gubáň, Rastislav Kubíček,

Podrobnejšie

Základná škola kpt. J. Nálepku v Stupave, Školská 2, Stupava ŠKOLSKÝ PORIADOK - ŠKD Stupava PhDr. Bohdana Cibuľová riaditeľka ZŠ

Základná škola kpt. J. Nálepku v Stupave, Školská 2, Stupava ŠKOLSKÝ PORIADOK - ŠKD Stupava PhDr. Bohdana Cibuľová riaditeľka ZŠ Základná škola kpt. J. Nálepku v Stupave, Školská 2, 900 31 Stupava ŠKOLSKÝ PORIADOK - ŠKD Stupava 25. 8. 2014 PhDr. Bohdana Cibuľová riaditeľka ZŠ PLATNOSŤ OD: 1.9. 2014 OBSAH 1. Všeobecné ustanovenia

Podrobnejšie

Zápisnica

Zápisnica Zápisnica zo zasadnutia Rodičovskej rady pri Základnej škole Nováky uskutočnenej dňa 18. 05. 2015 Prítomní : viď prezenčná listina Hostia : PaedDr. Anna Chlupíková riaditeľka školy P r o g r a m 1. O t

Podrobnejšie

Magistrát Košice ( Poznámka: Uznesenie ) Zasadnutie č VI. zasadnutie MZ Dňa: :46 Riadok Karta Titul Meno Priezvisko Strana: 1 /

Magistrát Košice ( Poznámka: Uznesenie ) Zasadnutie č VI. zasadnutie MZ Dňa: :46 Riadok Karta Titul Meno Priezvisko Strana: 1 / ( Poznámka: Uznesenie ) Zasadnutie č. 2195 - VI. zasadnutie MZ Dňa: 11.4.219 8:46 VÝSLEDOK HLASOVANIA č. 1 - BOD č.. - Otvorenie, zistenie prítomnosti poslancov a schválenie programu zasadnutia MZ, určenie

Podrobnejšie

Kópia – Smernica PS

Kópia – Smernica PS Obec P r e s t a v l k y S M E R N I C A č. 1/2010 Schválená Uznesením č. 37/2010 zo dňa 11.11.2010 Obecným zastupiteľstvom obce Prestavlky Spracovanie a predkladanie materiálov na rokovanie obecného zastupiteľstva

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a

Z á p i s n i c a Z á p i s n i c a zo 3. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Snežnici, konaného dňa 02.02.2015 o 17:00 h. Prítomní: podľa prezenčnej listiny R o k o v a n i e Zasadnutie Obecného zastupiteľstva zahájil

Podrobnejšie

Obecný úrad P o l i a n k a

Obecný úrad  P o l i a n k a O b e c P o l i a n k a 907 01 Polianka Z á p i s n i c a napísaná z ustanovujúceho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Polianke konaného dňa 10.08.2018 Prítomní členovia: Pavol Kňazský, starosta obce

Podrobnejšie

Z Á P I S N I C A Rada školy Základná škola Dunajská Lužná XIV. zasadnutie Rady školy (18.00 hod.) Účasť: Prítomní: JUDr. Mgr. Pavol Adamči

Z Á P I S N I C A Rada školy Základná škola Dunajská Lužná XIV. zasadnutie Rady školy (18.00 hod.) Účasť: Prítomní: JUDr. Mgr. Pavol Adamči Z Á P I S N I C A Rada školy Základná škola Dunajská Lužná XIV. zasadnutie Rady školy 29.1. 2018 (18.00 hod.) Účasť: Prítomní: JUDr. Mgr. Pavol Adamčiak, Mgr. Galina Jendželovská, Katarína Kučerová, Ing.

Podrobnejšie

Microsoft Word - Bod č. 1_Informácia o plnení uznesení BSK.doc

Microsoft Word - Bod č. 1_Informácia o plnení uznesení BSK.doc Bod č. Zastupiteľstvo Bratislavského samosprávneho kraja Materiál na rokovanie Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja dňa 24. apríla 2015 Informácia o plnení uznesení Zastupiteľstva Bratislavského

Podrobnejšie

Materská škola Hanušovce nad Topľou, Budovateľská 428/4, ORGANIZAČNÝ PORIADOK

Materská škola Hanušovce nad Topľou, Budovateľská 428/4, ORGANIZAČNÝ PORIADOK Materská škola Hanušovce nad Topľou, Budovateľská 428/4,094 31 ORGANIZAČNÝ PORIADOK 2016 1 PRVÁ ČASŤ Základné ustanovenie Článok 1 Organizačný poriadok Materskej školy Budovateľská 428/4 v Hanušovciach

Podrobnejšie

Všeobecné záväzné nariadenie Číslo: VZN 02/2013 Obec PODBREZOVÁ Výtlačok číslo: 4 v súlade s 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znen

Všeobecné záväzné nariadenie Číslo: VZN 02/2013 Obec PODBREZOVÁ Výtlačok číslo: 4 v súlade s 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znen Všeobecné záväzné nariadenie Číslo: VZN 02/2013 Obec PODBREZOVÁ Výtlačok číslo: 4 v súlade s 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov vydáva Všeobecne záväzné nariadenie

Podrobnejšie

Dôvodová správa k rozpočtu Mesta Nová Dubnica na roky – 2013

Dôvodová správa k rozpočtu Mesta Nová Dubnica na roky – 2013 Dôvodová správa K bodu: Rozpočet Mesta Nová Dubnica na roky 2011 2013. Rozpočet je základným nástrojom finančného hospodárenia obce a vyjadruje samostatnosť hospodárenia obce. Obsahuje predovšetkým príjmy

Podrobnejšie

VZOR

VZOR UZNESENIA prijaté Komisiou školstva a športu Zastupiteľstva ŽSK na rokovaní 17.01.2018 K bodu 1: Otvorenie. Uznesenie 1 s c h v a ľ u j e program rokovania komisie školstva a športu Zastupiteľstva Žilinského

Podrobnejšie

Zápisnica 7/2018 zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Bošáca konaného dňa 29. októbra 2018 v Sobášnej sieni na Obecnom úrade v Bošáci. Prítomní:

Zápisnica 7/2018 zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Bošáca konaného dňa 29. októbra 2018 v Sobášnej sieni na Obecnom úrade v Bošáci. Prítomní: Zápisnica 7/2018 zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Bošáca konaného dňa 29. októbra 2018 v Sobášnej sieni na Obecnom úrade v Bošáci. Prítomní: Ing. Gabriela Baginová, PaedDr. Daniel Bradáč, Katarína

Podrobnejšie

Uznesenie a zápisnica

Uznesenie a zápisnica Obec Plavnica, 065 45 Plavnica 121 Uznesenia č. 19-35/2015 z 3. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Plavnici konaného dňa 20.05.2015 Uznesenie č. 19/2015 K bodu 2: Schválenie programu 1. rokovania OZ

Podrobnejšie

Obec Svätý Kríž Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Svätom Kríži č. 4/2016 dňa Prítomní: podľa prezenčnej listiny k bodu 1:

Obec Svätý Kríž Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Svätom Kríži č. 4/2016 dňa Prítomní: podľa prezenčnej listiny k bodu 1: Obec Svätý Kríž Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Svätom Kríži č. 4/2016 dňa 27.05.2016 Prítomní: podľa prezenčnej listiny k bodu 1: Rokovanie Obecného zastupiteľstva otvoril starosta

Podrobnejšie