PowerPoint Presentation

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "PowerPoint Presentation"

Prepis

1 POMÁHAME MLADÝM ĽUĎOM USPIEŤ A RÁSŤ

2 YOUTH EMPOWERED/TO DÁŠ! Projekt To dáš! vznikol v rámci medzinárodnej iniciatívy Youth Empowered, ktorú do Českej a Slovenskej republiky prináša spoločnosť Coca-Cola HBC Česko a Slovensko ako celoskupinový projekt spoločnosti Coca- Cola Hellenic Bottling Company. Projekt podporuje sebavedomie a vlastnú hodnotu mladých nezvýhodnených ľudí formou poskytovania tréningov alebo organizovania motivačných workshopov, ktoré zvyšujú potrebné znalosti v oblasti ďalšieho seba(vzdelávania), hľadania pracovných príležitostí a štartu do samostatného života. Cieľom projektu je do roku 2025 preškoliť v 28 krajinách spoločnosti Coca-Cola HBC jeden milión znevýhodnených detí a mládeže. Strategickým partnerom projektu pri jeho zavádzaní v Českej a Slovenskej republike je Nadace Terezy Maxové dětem. Cieľovú skupinu, pre ktorú je projekt určený, predstavujú študenti stredných a vysokých škôl, mladí ľudia z detských domovov a matky z azylových domov vo veku 16 až 30 rokov, ktorí sú nejakým spôsobom znevýhodnení oproti ostatným mladým ľuďom. Ich znevýhodnenie vyplýva buď z toho, že pochádzajú zo sociálne slabších rodín a oblastí, z neúplných rodín či z detských domovov, alebo z toho, že sa dostali do ťažšej životnej situácie. Program je ďalej určený pre všetkých, ktorí majú záujem o ďalší rozvoj, vzdelávanie a rast.

3 NAŠI PARTNERI

4 ČESKÁ REPUBLIKA V spolupráci s nadáciou Nadace Terezy Maxové dětem si kladieme za cieľ sprostredkovať prácu či pracovnú skúsenosť znevýhodneným mladým ľuďom a vytvárame podmienky, ktoré sú potrebné pre úspešné hľadanie pracovného miesta a udržanie si zamestnania. Tento pilier projektu funguje na princípe sociálnej personálnej agentúry, kde odborníci na základe profesijnej diagnostiky starostlivo vyberajú vhodných kandidátov na vybrané pracovné pozície, spájajú ich s danými zamestnávateľmi a sprevádzajú ich celým procesom adaptácie na nové firemné prostredie. Uľahčujú im tiež počiatočnú komunikáciu so zamestnávateľom. NADACE TEREZY MAXOVÉ DĚTEM Nadácia funguje už od roku 1997 a jej poslaním je umožniť každému dieťaťu zdravý a bezpečný život v rodinnom prostredí. V roku 2018 rozdelila prostriedky vo výške 20,6 mil. CZK.

5 ČESKÁ REPUBLIKA Vďaka spolupráci s nadáciou Nadace Terezy Maxové dětem sme nadviazali spoluprácu s českou pobočkou Medzinárodnej federácie koučov. Spoločne oslovujeme študentov stredných škôl po celom území Českej republiky formou prednášok. Prednáškami sa im snažíme priblížiť témy osobného poznania, aby sme v nich vzbudili záujem o ďalší rozvoj a vlastné vzdelávanie. Tieto semináre pomáhajú študentom pri rozhodovaní o ďalších krokoch smerom k terciárnemu vzdelávaniu alebo pracovnému uplatneniu. Profesionálni kouči dokážu na základe svojich zručností viesť študentov a podnietiť v nich silné stránky. MEDZINÁRODNÁ FEDERÁCIA KOUČOV Medzinárodná federácia koučov je organizácia združujúca profesionálnych koučov, ktorí sa profesijne hlásia ku koučingu tak, ako ho definuje federácia.

6 SLOVENSKÁ REPUBLIKA V spolupráci so strategickým partnerom getclients si kladieme za cieľ sprostredkovať program To dáš! aj mladým znevýhodneným ľuďom na Slovensku. Chceme im pomáhať uspieť na trhu práce a vytvárať pre nich podmienky, ktoré sú potrebné na nájdenie a udržanie si zamestnania. Projekt To dáš! na Slovensku od samého začiatku stavia na spolupráci a synergii s ďalšími organizáciami, ktoré podporujú mladých ľudí a pomáhajú im uspieť. Odborný tím lektorov je zložený z koučov, lektorov a prednášajúcich, ktorí majú nielen bohaté vedomosti, ale aj cit pre potreby našich cieľových skupín. Spoločnosť getclients nadväzuje spoluprácu s ďalšími organizáciami, ktoré pracujú s mladými znevýhodnenými ľuďmi a poznajú ich špecifické potreby. getclients Spoločnosť getclients má dlhoročné skúsenosti v oblasti spoločenskej zodpovednosti, zodpovedného podnikania a firemnej filantropie.

7 SLOVENSKÁ REPUBLIKA K programu To dáš! na Slovensku sme prizvali aj Spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar, pobočku pre Východné Slovensko a Zakarpatskú Ukrajinu, ktorá je najstaršou a najväčšou mimovládnou organizáciou pôsobiacou v oblasti náhradnej starostlivosti a pomoci krízovým rodinám. Program SOS na pomoc mladým dospelým zahŕňa prípravu mladých ľudí na odchod z detského domova a tiež podporu pre tých, ktorí potrebujú pomoc pri adaptácii v reálnom živote. Práve tu sme našli priestor na veľmi prospešnú spoluprácu a prepojenie s programom To dáš! ÚSMEV AKO DAR Organizácia Úsmev ako dar sa od svojho vzniku v roku 1982 snaží postupne napĺňať svoje hlavné motto: Aby každé dieťa malo rodinu. Ročne rozdelí približne 96-tis..

8 OBSAHOVÉ OBLASTI PROJEKTU

9 OBSAHOVÉ OBLASTI TO DÁŠ! TÉMY BUSINESS SKILLS TÉMY LIFE SKILLS Projektový manažment Manažment času a priorít Business plán Vyjednávanie Finančná gramotnosť Obchodné zručnosti Porozumenie a vlastný rozvoj Spolupráca a networking Spätná väzba Komunikácia Business skills trénujú experti z praxe, Life skills lektori, kouči a tréneri. Pre každú cieľovú skupinu vyberáme podľa jej potrieb ideálne 5 z uvedených 10 tém. MIESTO PRE VÁS Staňte sa súčasťou projektu To dáš! Kontaktujte nás a zapojte svojich odborníkov ako prednášajúcich; inšpirujte mladých ľudí svojimi hodnotami a know-how.

10 NIEČO NAVYŠE! METODIKA PRE ZAMESTNÁVATEĽOV PRÁVNE MINIMUM Spoločnosť Accenture zastávala od počiatku projektu To dáš! v Českej republike rolu odborného partnera projektu pre metodiku a zároveň poradcu pre jeho riadenie. Právne minimum pripravila advokátska kancelária Bříza & Trubač najskôr pre Českú republiku. Následne ho právne oddelenie spoločnosti Coca-Cola HBC lokalizovalo aj pre Slovenskú republiku. Spoločnosť Accenture sa tiež podieľala na vytvorení metodiky pre zamestnávateľov, ktorá má pomôcť zamestnávateľom pochopiť špecifiká cieľovej skupiny projektu a zjednodušiť ich vzájomnú komunikáciu v priebehu prvých týždňov a mesiacov zamestnania. Advokátska kancelária Bříza & Trubač si za účasť v projekte To dáš! prevzala prestížne ocenenie Pro bono & CSR 2018, udeľované mediálnym domom Economia a odborným mesačníkom Právní rádce.

11 TO DÁŠ! V MEDIÁCH

12 Claudia Ona DNES Aktuálně.cz Chvilka pro Tebe Lidové noviny

13 RTVS Jednotka Aktuálně.cz TV Markíza Južné Slovensko

14 AKO SA ZAPOJIŤ?

15 ČESKÁ REPUBLIKA DETSKÉ DOMOVY Špeciálne workshopy pripravované podľa potrieb každej skupiny so zameraním na témy Life skills Časová dotácia: Miesto: Tréneri: 9 15 hod. podľa umiestnenia detského domova špecialisti v oblasti rozvoja a vzdelávania spoločnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko Cena: ZADARMO KONTAKTUJTE Petra Visscher Nadace Terezy Maxové dětem petra.visscher@terezamaxovadet em.cz Tel.:

16 ČESKÁ REPUBLIKA STREDNÉ ŠKOLY Prednášky vedené profesionálnymi koučmi so zameraním najmä na témy Life skills Časová dotácia: Miesto: Tréneri: 1,5 2 hodiny v rámci školského vyučovania v priestoroch školy akreditovaní kouči Medzinárodnej federácie koučov Potrebné vybavenie: Minimálny počet študentov: 25 papier a ceruzka KONTAKTUJTE Cena: ZADARMO Soňa Staňková, ACC Medzinárodná federácia koučov sona.stankova@coachfederation.cz Tel.:

17 ČESKÁ REPUBLIKA STREDNÉ ŠKOLY, VÝROBNÝ ZÁVOD COCA-COLA Ucelený poldňový rozvojový program v priestoroch spoločnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko Praha, Kyje. Súčasťou programu je exkurzia do výrobného závodu, prednáška na tému life skills/business skills a stretnutie s expertom z praxe Časová dotácia: Miesto: Tréneri: 4 hodiny závod CC HBC Praha Kyje Českobrodská 1329 interní experti CCHBC alebo akreditovaní kouči ICF KONTAKTUJTE Jan Václav Kašpar Coca-Cola HBC Česko a Slovensko Potrebné vybavenie: Maximálny počet: pevná, uzavretá kožená obuv 50 vrátane pedagogického sprievodu jan.vaclav.kaspar@cchellenic.com Tel.: Cena: ZADARMO

18 SLOVENSKÁ REPUBLIKA DETSKÉ DOMOVY A AZYLOVÉ DOMY Špeciálne workshopy pripravované podľa potrieb každej skupiny so zameraním najmä na Life skills a finančnú gramotnosť Trvanie prednášky: Miesto: Lektori: 1 2 dni priamo v zariadeniach alebo priestoroch v blízkom okolí kouči a lektori s dlhoročnými skúsenosťami KONTAKTUJTE Cena: ZADARMO Lenka Iľanovská getclients ilanovska@getclients.sk Tel.: Katarína Podracká getclients podracka@getclients.sk Tel.:

19 SLOVENSKÁ REPUBLIKA STREDNÉ A VYSOKÉ ŠKOLY Prednášky vedené lektormi so zameraním na témy Life skills Trvanie prednášky: 1,5 2 hodiny v rámci školského vyučovania Miesto: v priestoroch školy Lektori: profesionáli s dlhoročnými skúsenosťami Potrebné vybavenie: papier a ceruzka Minimálny počet študentov: 25 Cena: ZADARMO KONTAKTUJTE Lenka Iľanovská getclients ilanovska@getclients.sk Tel.: Katarína Podracká getclients podracka@getclients.sk Tel.:

20 ATMOSFÉRA TO DÁŠ!

21

22 KONTAKTY

23 KONTAKTY Jan Václav Kašpar Corporate Social Responsibility & Community Manager Coca-Cola HBC Česko a Slovensko jan.vaclav.kaspar@cchellenic.com tel.: cocacolatodas.com #cocacolatodas cz.coca-colahellenic.com

Moderne projekty v biznis suvislostiach-1

Moderne projekty v biznis suvislostiach-1 MODERNÉ V BIZNIS SÚVISLOSTIACH pre Automotive a výrobu pre Kvalitu a kvalitárov pre Moderný HR Biznis partnering pre Shared Service Centrá pre Logistiku pre Facility Management Leadership Komplexný prístup

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 CENTRUM PEDAGOGICKO PSYCHOLOGICKÉHO PORADENSTVA A PREVENCIE Elokované pracovisko M.R.Štefánika Oddelenie poradenstva sociálneho vývinu, prevencie a psychoterapie DOLNÝ KUBÍN Možnosti využitia supervízie

Podrobnejšie

ntb_business_idea_pos_210x100_0216.indd

ntb_business_idea_pos_210x100_0216.indd :ideme za najlepšími Výnimočný nápad spoznáme hneď Grantový program Business Idea Nadácia Tatra banky podporí najlepších študentov a ich plány na dosiahnutie vlastného podnikateľského sna. Finančným príspevkom

Podrobnejšie

STRATEGICKÁ ČASŤ Národné priority rozvoja sociálnych služieb na roky Národné priority rozvoja sociálnych služieb na roky predstavu

STRATEGICKÁ ČASŤ Národné priority rozvoja sociálnych služieb na roky Národné priority rozvoja sociálnych služieb na roky predstavu STRATEGICKÁ ČASŤ Národné priority rozvoja sociálnych služieb na roky 2015-2020 Národné priority rozvoja sociálnych služieb na roky 2015-2020 predstavujú nástroj štátnej politiky na smerovanie a prezentovanie

Podrobnejšie

(Microsoft PowerPoint - TESCO - v\341\232 partner pre praktick\351 vyu\350ovanie.ppt)

(Microsoft PowerPoint - TESCO - v\341\232 partner pre praktick\351 vyu\350ovanie.ppt) Staňte sa našim partnerom pre praktické vyučovanie vašich študentov O NÁS TESCO STORES SR, a.s. je spoločnosť s celosvetovou pôsobnosťou. Na slovenský trh vstúpila v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje

Podrobnejšie

CURRICULUM VITAE OSOBNÉ ÚDAJE PRACOVNÉ SKÚSENOSTI VZDELANIE A ŠKOLENIA OSOBNÉ SCHOPNOSTI A ZRUČNOSTI OSOBNÉ ÚDAJE Meno Tibor Végh, PaedDr. Adresa Duna

CURRICULUM VITAE OSOBNÉ ÚDAJE PRACOVNÉ SKÚSENOSTI VZDELANIE A ŠKOLENIA OSOBNÉ SCHOPNOSTI A ZRUČNOSTI OSOBNÉ ÚDAJE Meno Tibor Végh, PaedDr. Adresa Duna CURRICULUM VITAE OSOBNÉ ÚDAJE PRACOVNÉ SKÚSENOSTI VZDELANIE A ŠKOLENIA OSOBNÉ SCHOPNOSTI A ZRUČNOSTI OSOBNÉ ÚDAJE Meno Tibor Végh, PaedDr. Adresa Dunajská Streda, Októbrová 1511/48, 929 01 Telefón +421

Podrobnejšie

Podnikateľské zmýšľanie povinný predmet pre všetkých? Igor Šulík Managing Partner, Amrop Member of the Board, Jenewein Group Slovak Retail Summit, apr

Podnikateľské zmýšľanie povinný predmet pre všetkých? Igor Šulík Managing Partner, Amrop Member of the Board, Jenewein Group Slovak Retail Summit, apr Podnikateľské zmýšľanie povinný predmet pre všetkých? Igor Šulík Managing Partner, Amrop Member of the Board, Jenewein Group Slovak Retail Summit, apríl 2014 Motto Napriek globalizácii je pre každého človeka,

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Komunitné plánovanie sociálnych služieb v Trnave Konferencia KOMUNITNÉ PLÁNOVANIE Povinnosť či príležitosť pre samosprávu? - 23. januára 2018, Bratislava Komunitný plán sociálnych služieb KPSS mesta Trnavy

Podrobnejšie

Opis projektu

Opis projektu Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Agentúra Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre štrukturálne fondy EÚ Názov projektu: Elektronizácia učebných osnov nevyhnutnosť

Podrobnejšie

Akreditovaný polročný kurz Riadenie a rozvoj ľudských zdrojov

Akreditovaný polročný kurz Riadenie a rozvoj ľudských zdrojov Akreditovaný polročný kurz Riadenie a rozvoj ľudských zdrojov Kurz pre pracovníkov HR útvarov Kurz Rozvoj a riadenie ľudských zdrojov je Ministerstvom školstva SR akreditovaný intenzívny kvalifikačný kurz

Podrobnejšie

CSR na Slovensku

CSR na Slovensku CSR - výzvy a príležitosti Beata Hlavčáková, Zodpovedné firmy XV. konferencii o kvalite a spoločenskej zodpovednosti, Bratislava, 11.12.2018 firmy legislatíva NGOs verejnosť CSR vývoj zamestnanci verejnosť

Podrobnejšie

Zastupujeme ľudí s mentálnym postihnutím a ich príbuzných ĽUDIA S MENTÁLNYM POSTIHNUTÍM A ICH PRÍBUZNÍ: VYUŽIME EURÓPSKE VOĽBY 2019 NA MAXIMUM Inclusi

Zastupujeme ľudí s mentálnym postihnutím a ich príbuzných ĽUDIA S MENTÁLNYM POSTIHNUTÍM A ICH PRÍBUZNÍ: VYUŽIME EURÓPSKE VOĽBY 2019 NA MAXIMUM Inclusi ĽUDIA S MENTÁLNYM POSTIHNUTÍM A ICH PRÍBUZNÍ: VYUŽIME EURÓPSKE VOĽBY 2019 NA MAXIMUM Inclusion Europe pripravila tento dokument, aby sme čo najviac pochopili a využili príležitosti, ktoré nám ponúkajú

Podrobnejšie

Manažérske kurzy - najbližšie termíny: Riadenie procesu zmien v organizácii Školenie Riadenie procesu zmien v organizácii je zameraný na objasnenie ob

Manažérske kurzy - najbližšie termíny: Riadenie procesu zmien v organizácii Školenie Riadenie procesu zmien v organizácii je zameraný na objasnenie ob Manažérske kurzy - najbližšie termíny: Riadenie procesu zmien v organizácii Školenie Riadenie procesu zmien v organizácii je zameraný na objasnenie oblasti riadenia organizácie v zložitých podmienkach

Podrobnejšie

Riadiaci pracovník (manažér) obstarávania Charakteristika Riadiaci pracovník (manažér) obstarávania riadi a koordinuje činnosti a zamestna

Riadiaci pracovník (manažér) obstarávania Charakteristika Riadiaci pracovník (manažér) obstarávania riadi a koordinuje činnosti a zamestna Riadiaci pracovník (manažér) obstarávania Charakteristika Riadiaci pracovník (manažér) obstarávania riadi a koordinuje činnosti a zamestnancov podieľajúcich sa na nákupe surovín, tovarov, výrobkov, služieb,

Podrobnejšie

Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci sa týka každého z nás. Cenná pre vás. Prínos pre firmu. Zdravé pracoviská pre všetky vekové kategórie Podpora u

Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci sa týka každého z nás. Cenná pre vás. Prínos pre firmu. Zdravé pracoviská pre všetky vekové kategórie Podpora u Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci sa týka každého z nás. Cenná pre vás. Prínos pre firmu. Zdravé pracoviská pre všetky vekové kategórie Podpora udržateľného pracovného života #EUhealthyworkplaces

Podrobnejšie

ŠZŠI FIĽAKOVO Príloha č. 1 /strana č. 1 PLÁN KONTINUÁLNEHO VZDELÁVANIA (PEDAGOGICKÝCH, ODBORNÝCH) ZAMESTNANCOV V ROKU 2012 PODĽA DRUHOV KONTINUÁLNEHO

ŠZŠI FIĽAKOVO Príloha č. 1 /strana č. 1 PLÁN KONTINUÁLNEHO VZDELÁVANIA (PEDAGOGICKÝCH, ODBORNÝCH) ZAMESTNANCOV V ROKU 2012 PODĽA DRUHOV KONTINUÁLNEHO ŠZŠI FIĽAKOVO Príloha č. 1 /strana č. 1 PLÁN KONTINUÁLNEHO (PEDAGOGICKÝCH, ODBORNÝCH) ZAMESTNANCOV V ROKU 2012 PODĽA DRUHOV KONTINUÁLNEHO (v zmysle zákona č. 317/2009 Z.z. a Vyhlášky MŠ SR č. 445/2009

Podrobnejšie

(Microsoft PowerPoint - ProRelocation - Dentons - AmCham Net and Work Kosice_FINAL.PPTX [Iba na \350\355tanie])

(Microsoft PowerPoint - ProRelocation - Dentons - AmCham Net and Work Kosice_FINAL.PPTX [Iba na \350\355tanie]) Helping your family and business to a successful start in Slovakia since 2004 Agenda Predstavenie Dentons a ProRelo Intro k problematike zamestnávania občanov tretích krajín ProRelo Intro od Dentons Linda

Podrobnejšie

GEN

GEN RADA EURÓPSKEJ ÚNIE V Bruseli 10. júla 2012 (17.07) (OR. en) 12412/12 COSCE 23 PESC 895 COHOM 175 POZNÁMKA K BODU I/A Od: Politický a bezpečnostný výbor Komu: Coreper/Rada Predmet: Priority EÚ v oblasti

Podrobnejšie

Process Communication Model Zručnosť, ktorá vytvára pozitívnu zmenu.

Process Communication Model Zručnosť, ktorá vytvára pozitívnu zmenu. Process Communication Model Zručnosť, ktorá vytvára pozitívnu zmenu. Process Communication Model Certifikácia trénerov v skratke Process Communication Model (PCM) je najdôležitejším svetovým nástrojom

Podrobnejšie

AKADÉMIA OZBROJENÝCH SÍL Príloha č. 17 generála Milana Rastislava Štefánika k č.: AOS-150/14-2/48/2019-OddNK Počet listov: 7 PROGRAM ODBORNEJ VOJENSKE

AKADÉMIA OZBROJENÝCH SÍL Príloha č. 17 generála Milana Rastislava Štefánika k č.: AOS-150/14-2/48/2019-OddNK Počet listov: 7 PROGRAM ODBORNEJ VOJENSKE AKADÉMIA OZBROJENÝCH SÍL Príloha č. 17 generála Milana Rastislava Štefánika k č.: AOS-150/14-2/48/2019-OddNK Počet listov: 7 PROGRAM ODBORNEJ VOJENSKEJ PRÍPRAVY VO P10 ČŠp 964-969 a) Profil absolventa:

Podrobnejšie

EAC EN-TRA-00 (FR)

EAC EN-TRA-00 (FR) Výkonná agentúra pre vzdelávanie, audiovizuálny sektor a kultúru VÝZVA NA PREDKLADANIE NÁVRHOV EACEA/13/2019 Iniciatíva Dobrovoľníci pomoci EÚ Technická pomoc pre vysielajúce organizácie Budovanie kapacít

Podrobnejšie

PREHĽAD PUBLIKAČNEJ ČINNOSTI

PREHĽAD PUBLIKAČNEJ ČINNOSTI V E D E C K O - P E D A G O G I C K Á C H A R A K T E R I S T I K A J U D r. A n t o n Š k r e k o, P h D. Dátum a miesto narodenia: 21.08.1979 v Trnave Vzdelanie: 2003 Trnavská univerzita v Trnave, Právnická

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Priebeh a súčasný stav národného projektu 2014-2015 Poprad 29. máj, 2015 MICHAL KUBO Riaditeľ Popis projektu Projekt nie je na Slovensku novinkou Funguje od roku 2002 ako iniciatíva mimovládnej organizácie

Podrobnejšie

PASELL s.r.l.

PASELL s.r.l. Technical and Industrial Direction t 2009-2019 Pasell s.r.l. All rights reserved Spoločensky zodpovedné podnikanie nie je cieľ, ale cesta podniku SLOVAKIA s.r.o. 2009-2019 Pasell s.r.l. All rights reserved

Podrobnejšie

Obec Belá ako partner realizuje projekt KulTuristika - spoločne posilňujeme kultúru, turizmus a šport v obciach Terchová, Belá a Jaworze Terchová Belá

Obec Belá ako partner realizuje projekt KulTuristika - spoločne posilňujeme kultúru, turizmus a šport v obciach Terchová, Belá a Jaworze Terchová Belá Obec ako partner realizuje projekt KulTuristika - spoločne posilňujeme kultúru, turizmus a šport v obciach, a v obciach, a Názov projektu KulTuristika spoločne posilňujeme kultúru, turizmus a šport v obciach,

Podrobnejšie

Erasmus praktické stáže

Erasmus praktické stáže PROGRAM EÚ NA PODPORU VYSOKOŠKOLSKEJ MOBILITY V NOVOM PROGRAMOVACOM OBDOBÍ Deň akademickej mobility a internacionalizácie III 20.11. 2012 1 Obsah Program celoživotného vzdelávania Erasmus vysokoškolská

Podrobnejšie

2_detsky pesibus v Novakoch_Putiska Ivan

2_detsky pesibus v Novakoch_Putiska Ivan Ivan Putiška Nováky PEŠIBUS Je to PEŠIBUS ekologický, bezpečný, rýchly, nenáročný a lacný spôsob dopravy. V PEŠIBUSE každé ráno pešo odprevadí do školy skupinu detí jeden dospelý vodič PEŠIBUSU /rodič

Podrobnejšie

CENTRUM ODBORNÉHO VZDELÁVANIA A PRÍPRAVY

CENTRUM ODBORNÉHO VZDELÁVANIA A PRÍPRAVY Úloha : -pripraviť na budúce povolanie, -doplniť, rozšíriť a prehĺbiť vedomosti, -rekvalifikovať, - uspokojiť záujmy. Hlavné aktivity : - vzdelávanie žiakov v učebných a študijných odboroch systémom 3+2

Podrobnejšie

Novela zákona o OVP

Novela zákona o OVP Zákon o odbornom vzdelávaní a príprave a o zmene a doplnení niektorých zákonov K legislatívnemu procesu Pracovná skupina pre tvorbu návrhu zákona o OVP: zástupcovia ministerstiev (MŠVVaŠ SR, MH SR), zástupcovia

Podrobnejšie

Názov prezentácie

Názov prezentácie Investovanie do potenciálu ako zdroj rastu Denisa Očenášová Moravská, Riaditeľľudských zdrojov, Soitron, a.s. Kto sme 1. implementátor VoIP v SR (2000) 2. najrýchlejšie rastúca IT firma v SR (TOP Trend

Podrobnejšie

PM pre Automotive a vyrobu-1

PM pre Automotive a vyrobu-1 UNIKÁTNA PRAX automotive & výroby INOVÁCIA A NOVÝ POHĽAD NA VAŠE PROJEKTY nároky na projektových manažérov stále rastú - buďte o krok vpred NE- KOMPROMISNÁ R E A L I T A P R O J E K T O V P R O J E K T

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint ODBORNÉ VZDELÁVANIE A PRÍPRAVA VODIČOV 5. december 2018 Základné pojmy Vláda Slovenskej republiky (ďalej len SR ) schválila v júni 2007 koncepciu dvojúrovňového modelu vzdelávacích programov v oblasti

Podrobnejšie

untitled

untitled Online interaktívne posudzovanie rizík: Uľahčuje posudzovanie rizík európskym mikropodnikom a malým podnikom Európska agentúra pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci Bezpečnosť a ochrana zdravia pri

Podrobnejšie

Systém uznávania kvalifikácií v Slovenskej republike

Systém uznávania kvalifikácií  v Slovenskej republike Systém overovania kvalifikácií v Slovenskej republike Projektový zámer, 2019 Valéria Kubalová - ŠIOV 1 SYSTÉM OVEROVANIA KVALIFIKÁCIÍ (SOK) OBSAH Prezentácia projektového zámeru NP SOK: Ciele projektu

Podrobnejšie

SBD vyrocna sprava 2012

SBD vyrocna sprava 2012 SLOVENSKO BEZ DROG Občianske združenie Žilinská 8, 811 05 Bratislava Výročná správa občianskeho združenia SLOVENSKO BEZ DROG za rok 2012 V Bratislave, dňa 25.01.2013 OBSAH 1. Úvod 2. Činnosť občianskeho

Podrobnejšie

ITMS kód Projektu: ITMS kód Projektu: Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov E

ITMS kód Projektu: ITMS kód Projektu: Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov E Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ Prioritná os: Prioritná os 2 Ďalšie vzdelávanie ako nástroj rozvoja ĽZ Prioritná os 4 Moderné vzdelávanie pre vedomostnú

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Učiteľ materskej školy v triedach a školách pre deti so zdravotným znevýhodnením Kód kvalifikácie U2342001-00533 Úroveň SKKR 6 Sektorová rada Veda, výskum, vzdelávanie, výchova a šport

Podrobnejšie

fadsgasga

fadsgasga Smart governance and financing Inteligentné riadenie a financovanie Milan Ftáčnik Predseda Rady pre smart riešenia a inovácie Čo je inteligentné riadenie? Také riadenie, ktorého cieľom je zvýšenie kvality

Podrobnejšie

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 6 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pr

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 6 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pr MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 6 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pre odborné vzdelávanie a prípravu, skupiny študijných

Podrobnejšie

Názov projektu: „Inovatívne vyučovanie vo zvolenských základných školách“ ITMS: Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/Projekt je

Názov projektu: „Inovatívne vyučovanie vo zvolenských základných školách“ ITMS: Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/Projekt je Názov projektu: Inovatívne vyučovanie vo zvolenských základných školách ITMS: 26110130111 Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ Záverečná prezentácia aktivít

Podrobnejšie

GYMNÁZIU A

GYMNÁZIU A GYMNÁZIUM A.H. ŠKULTÉTYHO VEĽKÝ KRTÍŠ P L Á N P R Á C E VÝCHOVNÉHO PORADCU NA ŠKOLSKÝ ROK 2014/2015 VÝCHOVNÝ PORADCA: MGR: LÍVIA CIBUĽOVÁ 4 ročné gymnázium Hlavné úlohy Úlohy vyplývajúce z POP na aktuálny

Podrobnejšie

Polyfunkčné centrum EUROVEA v Bratislave Projektový list č. 5 Silnoprúdová elektroinštalácia v súbore budov.

Polyfunkčné centrum EUROVEA v Bratislave Projektový list č. 5 Silnoprúdová elektroinštalácia v súbore budov. Polyfunkčné centrum EUROVEA v Bratislave Projektový list č. 5 Silnoprúdová elektroinštalácia v súbore budov. 838 000 V celom komplexe EUROVEA sme nainštalovali 838000 m silnoprúdových rozvodov, vysoko

Podrobnejšie

PARTNERSTVO Člen skupiny V súčasnosti je jediným akcionárom slovenská investičná skupina Optifin Invest s.r.o., ktorá okrem iného je aj vlastníkom spo

PARTNERSTVO Člen skupiny V súčasnosti je jediným akcionárom slovenská investičná skupina Optifin Invest s.r.o., ktorá okrem iného je aj vlastníkom spo PARTNERSTVO Člen skupiny V súčasnosti je jediným akcionárom slovenská investičná skupina Optifin Invest s.r.o., ktorá okrem iného je aj vlastníkom spoločnosti Tatravagónka a.s. popredného európskeho výrobcu

Podrobnejšie

Prezentacia - Biotechnicke inovacie pri vyuziti dazdovej vody v meste Zvolen

Prezentacia - Biotechnicke inovacie pri vyuziti dazdovej vody v meste Zvolen BIOTECHNICKÉINOVÁCIE PRI VYUŽITÍ DAŽĎOVEJ VODY V MESTE ZVOLEN OTVÁRACIA KONFERENCIA TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE 13. 11. 2014 PROJEKT A PROGRAM PROJEKT Názov: Číslo: Cieľ: Biotechnickéinovácie pri využití

Podrobnejšie

Úvod do hospodárskej informatiky (prednáška) Ing. Anna Biceková, PhD.

Úvod do hospodárskej informatiky (prednáška) Ing. Anna Biceková, PhD. Úvod do hospodárskej informatiky (prednáška) Ing. Anna Biceková, PhD. Prehľad ponuky predmetov ekonomického zamerania v Bc. Štúdiu Obsah kde hľadať informácie o predmetoch, štúdium na HI, predstavenie

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint INOVATÍVNY ROZVOJ PODNIKATEĽSKÝCH ZRUČNOSTÍ MLADÝCH ĽUDÍ Univerzitná knižnica v Bratislave, 27.8.2018 OBSAH Registrácia účastníkov a uvítacia káva Projekt INDESK v kocke výzvy a výsledky Úspešný príbeh

Podrobnejšie

Národné projekty implementované SAŽO v rámci OPKŽP (2014 – 2020)

Národné projekty implementované SAŽO v rámci OPKŽP (2014 – 2020) Národné projekty implementované SAŽP v rámci OPKŽP (2014 2020) Aktivita sa realizuje v rámci národného projektu Zlepšovanie informovanosti a poskytovanie poradenstva v oblasti zlepšovania kvality životného

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU Platný od: 20.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU (a) Názov študijného odboru: (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa odbor študuje a štandardná dĺžka štúdia študijných programov pre tieto stupne vysokoškolského

Podrobnejšie

EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 PRÍLOHY k návrhu NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY ktorým sa ustanovuj

EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 PRÍLOHY k návrhu NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY ktorým sa ustanovuj EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli 30. 5. 2018 COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 PRÍLOHY k návrhu NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY ktorým sa ustanovuje program Kreatívna Európa (na roky 2021 až 2027) a

Podrobnejšie

Príloha č. 1 Dodatok č. 3 Materská škola, Nová 2912/2, Lieskovec Plán kontinuálneho a ďalšieho vzdelávania zamestnancov na školský rok 2017 Spr

Príloha č. 1 Dodatok č. 3 Materská škola, Nová 2912/2, Lieskovec Plán kontinuálneho a ďalšieho vzdelávania zamestnancov na školský rok 2017 Spr Príloha č. 1 Dodatok č. 3 Materská škola, Nová 2912/2, 962 21 Lieskovec Plán kontinuálneho a ďalšieho vzdelávania zamestnancov na školský rok 2017 Spracovala: Mária Koppová Dátum spracovania: Vyhodnotenie

Podrobnejšie

ITMS kód Projektu: ITMS kód Projektu: Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov E

ITMS kód Projektu: ITMS kód Projektu: Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov E Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ Prioritná os: Opatrenie: Prijímateľ: Názov projektu: Kód ITMS projektu: 26140230002, 26120130002 Aktivita: Prioritná

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU Platný od: 24.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU (a) Názov študijného odboru: (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa odbor študuje a štandardná dĺžka štúdia študijných programov pre tieto stupne vysokoškolského

Podrobnejšie

Príloha č. 3 Zmluvy o poskytnutí NFP Žiadateľ: Názov projektu: Úrad podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu Zlepšenie využívania údajov vo v

Príloha č. 3 Zmluvy o poskytnutí NFP Žiadateľ: Názov projektu: Úrad podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu Zlepšenie využívania údajov vo v Žiadateľ: Názov projektu: Úrad podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu Zlepšenie využívania údajov vo verejnej správe Názov položky rozpočtu 521 2 689 531,00 518 2 714 641,80 112 18 537,40 rezerva

Podrobnejšie

PM C-03 Prostredie riadenia ¾udských zdrojov

PM C-03 Prostredie riadenia ¾udských zdrojov PROSTREDIE RIADENIA ĽUDSKÝCH ZDROJOV 1 OSNOVA vonkajšie prostredie vnútorné prostredie 2 PROSTREDIE 3 PROSTREDIE Analýza údajov o prostredí Definovanie tendencie prehľad údajov štatistická analýzy grafické

Podrobnejšie

Web verzia_ecp

Web verzia_ecp Zážitok na mieru Dokonalý zážitok pre každého Unikátny priestor v srdci Bratislavy. Historická budova Mozartovho domu na Ventúrskej ulici v sebe ukrýva nielen FACH Bistro a Juice shop, ale tiež miesta

Podrobnejšie

clanok

clanok Napísali nám... VYHODNOTENIE 14. ROČNÍKA VALENTÍNSKEJ KVAPKY v Košiciach 09.02.2009 27.02.2009 Počet darcov krvi : 1584 Počet odberov krvi: 1 326 Počet prvodarcov: 346 Zapojilo sa 39 z 60 stredných škôl,

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - Prezentacia_Slovensko.ppt

Microsoft PowerPoint - Prezentacia_Slovensko.ppt Skúsenosti z realizácie Sektorového Operačného Programu Priemysel a služby a zameranie Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast Konferencia Operační program Podnikání a inovace nástroj

Podrobnejšie

Výchovné poradenstvo v školskom roku 2018//2019 Plán práce výchovného poradcu pre školský rok 2018/2019 bude zameraný na aktivity humanizácie vzťahu u

Výchovné poradenstvo v školskom roku 2018//2019 Plán práce výchovného poradcu pre školský rok 2018/2019 bude zameraný na aktivity humanizácie vzťahu u Výchovné poradenstvo v školskom roku 2018//2019 Plán práce výchovného poradcu pre školský rok 2018/2019 bude zameraný na aktivity humanizácie vzťahu učiteľ žiak, zvýšenie právneho vedomia žiakov a kariérneho

Podrobnejšie

Nová éra Microsoft Dynamics 365 v IT spoločnosti GAMO Vďaka dodanému riešeniu sme pomohli zlepšiť fungovanie kľúčových oblastí

Nová éra Microsoft Dynamics 365 v IT spoločnosti GAMO Vďaka dodanému riešeniu sme pomohli zlepšiť fungovanie kľúčových oblastí Nová éra Microsoft Dynamics 365 v IT spoločnosti GAMO Vďaka dodanému riešeniu sme pomohli zlepšiť fungovanie kľúčových oblastí Microsoft Dynamics 365 pre spoločnosť GAMO Vďaka riešeniu Microsoft Dynamics

Podrobnejšie

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Okrúhly stôl Výskumnej agentúry so zástupcami výskumných inštitúcií Téma: Koncept podpory teamingových výskumných centier z Operačného programu Výskum a inovácie 21. februára 2018 Výskumná agentúra Sliačska

Podrobnejšie

Web

Web Zážitok na mieru FACH Event lookbook Dokonalý zážitok pre každého Unikátny priestor v srdci Bratislavy. Historická budova Mozartovho domu na Ventúrskej ulici v sebe ukrýva nielen FACH Bistro a Juice shop,

Podrobnejšie

Heydukova 14, Bratislava Výročná správa 2017 máj 2018

Heydukova 14, Bratislava Výročná správa 2017 máj 2018 Heydukova 14, 811 08 Bratislava Výročná správa 2017 máj 2018 Obsah 1. Základné údaje... 2 2. Zameranie činnosti... 2 3. Prehľad činností nadácie vykonávaných v roku 2017...... 2 4. Ročná účtovná závierka

Podrobnejšie

Nohejbalový klub Leopoldov, Sládkovičova 977/12, Leopoldov 92041, IČO/r. č.: Výročná správa Nohejbalového klubu Leopoldov za rok 2018

Nohejbalový klub Leopoldov, Sládkovičova 977/12, Leopoldov 92041, IČO/r. č.: Výročná správa Nohejbalového klubu Leopoldov za rok 2018 Nohejbalový klub Leopoldov, Sládkovičova 977/12, Leopoldov 92041, IČO/r. č.: 31871828 Výročná správa Nohejbalového klubu Leopoldov za rok 2018 OBSAH 1. Úvod 2. Činnosť občianskeho združenia v roku 201

Podrobnejšie

inz_bekaert_189x125_ indd

inz_bekaert_189x125_ indd MONIKA, KONTROLÓRKA KVALITY DANIEL, TECHNIK KVALITY Vyrábajte s nami drôty, ktoré držia svet pohromade Vyrábame drôtiky tenšie ako jeden mikrometer, aj hrubé drôty, čo držia mosty nad vodou. Kord z Bekaertu

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Animátor v cestovnom ruchu Kód kvalifikácie C5169002-01430 Úroveň SKKR 4 Sektorová rada Obchod, marketing, gastronómia a cest. ruch SK ISCO-08 5169002 / Animátor voľného času SK NACE

Podrobnejšie

PowerPoint-Präsentation

PowerPoint-Präsentation Titelmasterformat durch Klicken Quality Austria Fórum dodávateľov pre Slovnaft, a.s. 22.11.2016 www.qualityaustria.com Status: November 2016 Titelmasterformat Politika spoločnosti durch Klicken Kvalita

Podrobnejšie

SVET PRÁCE PRIMÁRNE VZDELÁVANIE ISCED 2 VYUČOVACÍ JAZYK SLOVENSKÝ JAZYK VZDELÁVACIA OBLASŤ ČLOVEK A SVET PRÁCE PREDMET SVET PRÁCE SKRATKA PREDMETU SVP

SVET PRÁCE PRIMÁRNE VZDELÁVANIE ISCED 2 VYUČOVACÍ JAZYK SLOVENSKÝ JAZYK VZDELÁVACIA OBLASŤ ČLOVEK A SVET PRÁCE PREDMET SVET PRÁCE SKRATKA PREDMETU SVP SVET PRÁCE PRIMÁRNE VZDELÁVANIE ISCED 2 VYUČOVACÍ JAZYK SLOVENSKÝ JAZYK VZDELÁVACIA OBLASŤ ČLOVEK A SVET PRÁCE PREDMET SVET PRÁCE SKRATKA PREDMETU SVP ROČNÍK ÔSMY ČASOVÁ DOTÁCIA 0,5 HODINA TÝŽDENNE 16,5

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA Zvolen č

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA Zvolen č MESTO ZVOLEN ZÁVEREČNÁ SPRÁVA Názov / Obchodné meno žiadateľa Adresa / Sídlo Štatutárny zástupca (meno, priezvisko, titul) Názov projektu Cieľ projektu 1. ÚDAJE O ŽIADATEĽOVI KMG ZVOLEN o.z. Námestie SNP

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný.

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný. ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2018 Vyhlásené: 25. 7. 2018 Časová verzia predpisu účinná od: 1. 1.2019 Obsah dokumentu je právne záväzný. 226 VYHLÁŠKA Úradu vlády Slovenskej republiky zo 16.

Podrobnejšie

Centrum pre hospodárske otázky Komentár 1/2018: Schválená investičná pomoc v roku 2017 Martin Darmo, Boris Škoda 1 V roku 2017 vláda Slovenskej republ

Centrum pre hospodárske otázky Komentár 1/2018: Schválená investičná pomoc v roku 2017 Martin Darmo, Boris Škoda 1 V roku 2017 vláda Slovenskej republ Komentár /08: Schválená investičná pomoc v roku 07 Martin Darmo, Boris Škoda V roku 07 vláda Slovenskej republiky schválila návrhov na poskytnutie investičnej pomoci (Ministerstvo hospodárstva Slovenskej

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - Sveda

Microsoft PowerPoint - Sveda Aktivity a návrhy Slovenskej matematickej spoločnosti JSMF Dušan Šveda Žilina, 9. februára 2016 Matematické vzdelávanie v kontexte STEM vzdelávania a potrieb praxe 1 Hlavné ciele činnosti SMS - vytvorenie

Podrobnejšie

Microsoft Word - AAC-UDVA-sprava o transparentnosti 2016

Microsoft Word - AAC-UDVA-sprava o transparentnosti 2016 S P R Á V A O T R A N S P A R E N T N O S T I ZA ROK 2016 v zmysle 24 zákona č. 540/2007 o audítoroch, audite a dohľade nad výkonom auditu a o zmene a doplnení zákona č. 431/2002 Z.z. o účtovníctve v znení

Podrobnejšie

UNIVERZITA PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA V KOŠICIACH VZDELÁVACÍ PROGRAM Moderná didaktická technika v práci učiteľa Aktualizačné vzdelávanie prof. MUDr. Ladis

UNIVERZITA PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA V KOŠICIACH VZDELÁVACÍ PROGRAM Moderná didaktická technika v práci učiteľa Aktualizačné vzdelávanie prof. MUDr. Ladis UNIVERZITA PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA V KOŠICIACH VZDELÁVACÍ PROGRAM Moderná didaktická technika v práci učiteľa Aktualizačné vzdelávanie prof. MUDr. Ladislav Mirossay, DrSc. rektor Univerzita Pavla Jozefa

Podrobnejšie

GENERÁLNE RIADITEĽSTVO PRE VNÚTORNÉ POLITIKY TEMATICKÁ SEKCIA B: ŠTRUKTURÁLNA A KOHÉZNA POLITIKA KULTÚRA A VZDELÁVANIE VÝSKUM REALIZOVANÝ PRE VÝBOR CU

GENERÁLNE RIADITEĽSTVO PRE VNÚTORNÉ POLITIKY TEMATICKÁ SEKCIA B: ŠTRUKTURÁLNA A KOHÉZNA POLITIKA KULTÚRA A VZDELÁVANIE VÝSKUM REALIZOVANÝ PRE VÝBOR CU GENERÁLNE RIADITEĽSTVO PRE VNÚTORNÉ POLITIKY TEMATICKÁ SEKCIA B: ŠTRUKTURÁLNA A KOHÉZNA POLITIKA KULTÚRA A VZDELÁVANIE VÝSKUM REALIZOVANÝ PRE VÝBOR CULT EURÓPSKE KULTÚRNE INŠTITÚTY V ZAHRANIČÍ ZHRNUTIE

Podrobnejšie

Microsoft Word - AAC-U2-sprava o transparentnosti 2017

Microsoft Word - AAC-U2-sprava o transparentnosti 2017 S P R Á V A O T R A N S P A R E N T N O S T I ZA ROK 2017 v zmysle 1 odsek 2 zákona č. 423/2015 o štatutárnom audite a o zmene a doplnení zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov

Podrobnejšie

Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán

Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán vypracovala : vedúca MZ Š K D vych. Bc.Adriana Valíčková

Podrobnejšie

Snímek 1

Snímek 1 I mplementačná agentúra p re Operačný p rogram Zamestnanosť a sociálna inklúzia Výzva OP ZaSI FSR 2012/2.1./02 a zameranie na rámcovú aktivitu 2.1.4 Bratislava, Bôrik, Výročná konferencia k HP MRK 10.12.2014

Podrobnejšie

Predmetová komisia INFORMATIKY A EKONOMIKY Predseda komisie: Ing. Janka Hižová Členovia komisie: RNDr. Peter Barančík Mgr. Mária Maceková Ing. Oľga Čú

Predmetová komisia INFORMATIKY A EKONOMIKY Predseda komisie: Ing. Janka Hižová Členovia komisie: RNDr. Peter Barančík Mgr. Mária Maceková Ing. Oľga Čú Predmetová komisia INFORMATIKY A EKONOMIKY Predseda komisie: Ing. Janka Hižová Členovia komisie: RNDr. Peter Barančík Mgr. Mária Maceková Ing. Oľga Čúzyová Ing. Zuzana Ruľáková Ing. Jana Kurtiová Charakteristika

Podrobnejšie

Microsoft Word - Vyrocna sprava NitraOnko 2015

Microsoft Word - Vyrocna sprava NitraOnko 2015 Výročná správa Občianskeho združenia na podporu onkológie NitraOnko za rok 2015 Marec 2016 www.nitraonko.sk 1 Úvod Cieľom OZ NitraOnko je : podporovať a propagovať prevenciu onkologických ochorení, podpora

Podrobnejšie

Portál VŠ a CEP

Portál VŠ a CEP Portál VŠ a jeho zjednocovacia úloha RNDr. Darina Tothová, PhD. Ing. Ľuboš Magát Ing. Juraj Fabuš, PhD., Ing. Jozef Koricina EUNIS - SK KĽÚČOVÉ SYSTÉMY VYSOKEJ ŠKOLY akademický informačný systém, ekonomický

Podrobnejšie

Microsoft Word - prieskum o stave firemnej filantropie_2005.doc

Microsoft Word - prieskum o stave firemnej filantropie_2005.doc SPRÁVA Z PRIESKUMU O STAVE FIREMNEJ FILANTROPIE NA SLOVENSKU analýza TREND TOP 200 najväčších nefinančných spoločností Slovenska podľa celkových tržieb za rok 2005 Fórum donorov a týždenník TREND august

Podrobnejšie

V mesiaci december 2013 bola internetová populácia na Slovensku v počte užívateľov. Užívatelia uskutočnili celkovo zobra

V mesiaci december 2013 bola internetová populácia na Slovensku v počte užívateľov. Užívatelia uskutočnili celkovo zobra 12 2013 V mesiaci december 2013 bola internetová populácia na Slovensku v počte 3 257 696užívateľov. Užívatelia uskutočnili celkovo 1 834 443 782zobrazení z toho približne570 miliónov z mobilných zariadení.

Podrobnejšie

Implementačný manuál k Aktivitám na podporu malého a stredného podnikania v SR Podaktivita 1.4 Akceleračný program Národný projekt NPC v regiónoch ITM

Implementačný manuál k Aktivitám na podporu malého a stredného podnikania v SR Podaktivita 1.4 Akceleračný program Národný projekt NPC v regiónoch ITM Implementačný manuál k Aktivitám na podporu malého a stredného podnikania v SR Podaktivita 1.4 Akceleračný program Národný projekt NPC v regiónoch ITMS2014+313031I870 Obsah Podaktivita 1.4 Akceleračný

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Diskusia s poisťovňami o problematike: Poistenie domu a domácnosti/zodpovednosť fyzických osôb JUDr. Lucián Besterci, PhD., MBA vyštudoval Právnickú fakultu Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach a manažment

Podrobnejšie

Správa predstavenstva o podnikateľskej Ċinnosti spoloĊnosti a o stave jej majetku za rok 2001

Správa predstavenstva o podnikateľskej Ċinnosti spoloĊnosti a o stave jej majetku za rok 2001 GRANDHOTEL PRAHA a. s. Výročná správa za rok 2006 Tatranská Lomnica 10.5.2007 ZÁKLADNÉ ÚDAJE Obchodné meno: GRANDHOTEL PRAHA a. s. IČO: 36 452 173 Sídlo: Tatranská Lomnica 8 059 60 Vysoké Tatry Právna

Podrobnejšie

7_HP_Vzdelavame generaciu pre 21.storocie_Augustin Peter

7_HP_Vzdelavame generaciu pre 21.storocie_Augustin Peter zdelávame ďalšiu generáciu re 21. storočie? eter Augustín roject Services Manager ovember 2014 o sú zručnosti pre 21. storočie? Sada schopností, ktorú musia študenti získať pre plnohodnotné zaradenie do

Podrobnejšie

Microsoft Word - Štatút TMK.docx

Microsoft Word - Štatút TMK.docx Štatút trénersko-metodickej komisie SVF Článok 1 Základné ustanovenia 1.1 TMK je poradným orgánom viceprezidenta SVF pre mládež a rozvoj. 1.2 TMK vykonáva svoju činnosť v súlade s cieľmi SVF. 1.3 TMK sa

Podrobnejšie

Centrum excelentnosti pre využitie informačných biomakromolekúl v prevencii ochorení a pre zlepšenie kvality života, ITMS:

Centrum excelentnosti pre využitie informačných biomakromolekúl v prevencii ochorení a pre zlepšenie kvality života, ITMS: Centrum pre rozvoj sídelnej infraštruktúry znalostnej ekonomiky, ITMS: 26240120002 Prírodovedecká fakulta UK Zodpovedný riešiteľ (za UK): prof. RNDr. Mária Kozová, CSc. Hlavné ciele projektu o Strategickým

Podrobnejšie

Výnos

Výnos Výnos z 25. októbra 2005 č. MVRR-2005-8520 o poskytovaní dotácií na výskum a vývoj Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky (ďalej len ministerstvo") podľa 8 ods. 2 zákona č. 523/2004

Podrobnejšie

RADA ZAMESTNÁVATEĽOV PRE SYSTÉM DUÁLNEHO VZDELÁVANIA Metodický pokyn MP / dodatok č. 1 Dátum účinnosti: Zabezpečenie prípravy hlavnýc

RADA ZAMESTNÁVATEĽOV PRE SYSTÉM DUÁLNEHO VZDELÁVANIA Metodický pokyn MP / dodatok č. 1 Dátum účinnosti: Zabezpečenie prípravy hlavnýc RADA ZAMESTNÁVATEĽOV PRE SYSTÉM DUÁLNEHO VZDELÁVANIA Metodický pokyn MP-02-2016 / dodatok č. 1 Dátum účinnosti: 1.4.2019 Zabezpečenie prípravy hlavných inštruktorov a inštruktorov pre praktické vyučovanie

Podrobnejšie

Zdravotná pomoc a zvýšenie zdravotného povedomia

Zdravotná pomoc a zvýšenie zdravotného povedomia Budovanie zdravých rómskych komunít II. kapitola Podpora zdravia Ing. Jana Maciaková Zdravotná pomoc a zvýšenie zdravotného povedomia Cieľ: Umožniť účastníkom vzdelávania pochopiť zdravotnú situáciu európskych

Podrobnejšie

V zmysle nariadenia vlády SR č. 342/2014 Z.z., ktorým sa ustanovujú pravidlá poskytovania podpory v poľnohospodárstve v súvislosti so schémami oddelen

V zmysle nariadenia vlády SR č. 342/2014 Z.z., ktorým sa ustanovujú pravidlá poskytovania podpory v poľnohospodárstve v súvislosti so schémami oddelen V zmysle nariadenia vlády SR č. 342/2014 Z.z., ktorým sa ustanovujú pravidlá poskytovania podpory v poľnohospodárstve v súvislosti so schémami oddelených priamych platieb v nadväznosti na 12 Platba pre

Podrobnejšie

Rozdeľovanie IT zákaziek UX Peter Kulich

Rozdeľovanie IT zákaziek UX Peter Kulich Rozdeľovanie IT zákaziek UX Peter Kulich Čo to user experience (UX) je? Nejde len o testovanie na používateľoch a návrh fancy webového rozhrania Čo to user experience (UX) je? Obhajuje požiadavky, očakávania

Podrobnejšie

MAXIMÁLNE PRÍPUSTNÉ LIMITY PERSONÁLNYCH VÝDAVKOV Vyššie uvedené pracovné pozície sú pre prijímateľov záväzné a každý pracovník prijímateľa musí byť za

MAXIMÁLNE PRÍPUSTNÉ LIMITY PERSONÁLNYCH VÝDAVKOV Vyššie uvedené pracovné pozície sú pre prijímateľov záväzné a každý pracovník prijímateľa musí byť za Vyššie uvedené pracovné pozície sú pre prijímateľov záväzné a každý pracovník prijímateľa musí byť začlenený do jednej z nich. Akékoľvek iné pracovné pozície nebudú zo strany RO/FLC akceptované a budú

Podrobnejšie

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 5 ktorým sa mení ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 5 ktorým sa mení ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 5 ktorým sa mení ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pre odborné vzdelávanie a prípravu, skupinu

Podrobnejšie

Kurz-Riadenie-rizik-prakticky Prihlaska

Kurz-Riadenie-rizik-prakticky Prihlaska RIADENIE RIZÍK PRAKTICKY PODĽA NORMY ISO 31000 MANAŽÉRSTVO RIZIKA so zameraním sa na požiadavky noriem ISO 9001:201, ISO 14001:201, ISO 4001:2018 a ďalších Praktické návody, príklady, vzorové formuláre

Podrobnejšie

ŠTATÚT SÚŤAŽE

ŠTATÚT SÚŤAŽE Príloha č. 1 ŠTATÚT SÚŤAŽE Do práce na bicykli Článok 1 Úvodné ustanovenie Tento štatút určuje pravidlá súťaže s názvom Do práce na bicykli pre zamestnávateľov a ich zamestnancov. Cieľom súťaže je: Článok

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint NÁBOR ŽIAKA A VÝBEROVÉ KONANIE Žiak vstupuje do systému duálneho vzdelávania iba prostredníctvom zamestnávateľa. Zamestnávateľ, ktorý je držiteľom Osvedčenia o spôsobilosti poskytovať praktické vyučovanie

Podrobnejšie

Cielená príprava žiakov s ťažkým zrakovým postihnutím na ďalšie štúdium

Cielená príprava žiakov  s ťažkým zrakovým postihnutím na ďalšie štúdium Inštitucionálna stratégia vytvárania inkluzívneho prostredia Elena Mendelová Univerzita Komenského v Bratislave Centrum podpory študentov so špecifickými potrebami Seminár : Podmienky na štúdium študentov

Podrobnejšie