Šablóna zrkadla

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Šablóna zrkadla"

Prepis

1 rgioál oviy... ájdš, čo hľadáš luccko.sklucenecko VIANOČNÉ DARČEKY VEĽKOKRTÍŠSKO-POLTÁRSKO č. / 5.dcmbr 0 /. ročík týžd do domácostí a firim M HAIR DESIGN Pôžička bz rizika Zavolajt ám a dozvit sa viac _Otvori Pozickar Poltar_x5.idd..0 ::

2 TÉMA TÝŽDŇA VIANOČNÉ DARČEKY Dámsk a pásk papuč občiaska riadková izrcia auto-moto/prdaj auto-moto/ié a pôvodá c,0 Dtské zviratkové ruksačiky a pôvodá c,.fhb;ǥbwb TL OF[OJäVKUF TB L WZTPLâN DFOÈN $FTUPWBOJF Silvstr v Rím Traz l za -0% byty/prdaj Hrjivé papučky, vyrobé z pravj ovčj vly. Vybrt si z ikoľkých modlov a vľkostí. Zahrjú vás v chladé zimé včry. Ovčia vla má schoposť trmolguláci, j vzdušá a pokožka ôh dýcha.,0-5% Potšt vaš dti milým ruksakom s podobizňou jho obľúbého zviratka. Vybrt si zo zviratik: včilka, psík, zbra, žabka, tigr, pada, kravička. Rozmry: cm x cm x 0cm., 0 Privítajt Nový rok v Rím, vo včom mst. Doprava luxusým klimatizovaým autobusom. 5-dňový autobusový zájazd. x oc v hotli a x raňajky. Trmí zájazdu: Zima a Štrbskom Pls Traz l za 0 byty/prájom domy/prdaj 5 pozmky/prdaj rality/ié stavba domácosť 0% 5% Vychutajt si prírodu v srdci Vysokých Tatir a ubytovai v hotlovo-apartmáovom rzort Paorama Rsort. Na výbr až pobytové balíčky. Nadštadarté ubytovai aj pr clé rodiy a idál misto pr vašu lyžovačku. Zima v Tatragolf Moutai Rsort**** Traz l za 5% First miut pouka a zimu 0/05. Vychutajt si čaro zimy vo Vysokých Tatrách v luxusom rzort. Poúkam vám ubytovai a albo oci, pr albo osoby, v jdo- albo troj-izbovom apartmá. Tropical Islad v Brlí Traz l za 55 % Clodá prhliadka Brlía a clodý pobyt v tropickom raji Doprava luxusým klimatizovaým autobusom. Ubytovai oc vráta raňajok. Sprivodca. Trmí zájazdu: Robotická rybka a pôvodá c, -% Robotická rybka má špciál szory, pomocou ktorých pláva vo vod ako živá. Dokáž sa potápať, miť smr a rýchlosť. farby a výbr: modrá, ružová, zlá, oražová. 5, záhrada a zvric 0 Chct si podať izrát? Návod ájdt a stra dolu. Čo j MgaZľava.sk? Wbová služba albo zľavový portál, kd si môžt kúpiť každý dň ový tovar albo služby za výhodé cy. Zaujala Vás zľava? Chct a MgaZľava.sk akúpiť a vit, ako a to? Volajt a ifoliku 0 (PO PIA OD.00 do.00 HOD.) a poradím Vám, ako akupovať.

3 symbolizujú ový život a ádj. Tri svičky a vci by mali byť fialovj farby (farba pokáia) a jda ružová. Ružovú svičku, symbol zapaľuj a trtiu advtú Túto dľu zapálim prd včrou druhú advtú dľu mama. Posldú svičku, svičku lásky zapáli svičku. Podľa tradícii ju má zapáliť ajstarši diťa otc rodiy. v rodi. Tú prvú, symbolizujúcu ádj zapaľuj t Rcpt a tto týždň ajmladší. Advtý vic má byť vyrobý z ihlič- Lické koliska j viaočé pčivo, ktoré môžt priaov albo stálo zlých kríkov, ktoré symbolizujú praviť už ds. Vymist csto z 50 g hladkj múky, trvalosť, včosť. Včosť Boha a smrtľosť prd- 50 g margaríu (Hra), 50 g mltého cukru a polivkových lyžíc Solamilu. Kď j csto hladké, zabaľt stavuj aj okrúhly tvar vca. Nsmú a ňom chýbať orišky, smika či šišky, ktoré ho do potraviovj fóli a a 0 miút ho chajt od- Gazdika radí počiúť v chladičk. V chladičk môž zostať aj hodí. Csto rozdľt a dv polovic. Na pomúčj dosk ho vyvaľkajt a hrúbku mm a vykrojt koliska. Z druhj polovic csta vykrojt št v strd koliska dirku. Vykrojé koláčiky dajt a plch (vystľt ho papirom a pči) a pčt cca 0. miút pri 0 stupňoch. Po vychladutí ti s dirkou posypt cukrom a bz dirky atrit lkvárom a zlpt. Do Viaoc ich uskladit v plchových či plastových dózach. gazdika Evka. advtá Vtip: Jožko príd domov zo školy a otc sa ho pýta: čo st robili ds v škol??? Písali písomku...aha a koľko otázok si vdl??:...a aké?? Mo a Prizvisko... H. Staly Judd: Nbojt sa zlyhaia. Nstrácajt rgiu, aby st skryli zlyhai. Učt sa zo svojich zlyhaí a pokračujt k ďalšj výzv. Zlyhať j ormál. Kto zlyhá, t ai stúp. občiaska riadková izrcia dťom rôz/prdaj rôz/ié hľadám prácu hobby a šport Zatplá bráa s pohoom a diaľkové ovládai + zatpli Prdaj aj a splátky Dovoz a motáž po clj SR. Rôz prvdia, vľkosti a farby. PÔŽIČKA LAPORTA, Šaštíska, 0 Borský Mikuláš 0x 5 sd l PH SEKČNÉ GARÁŽOVÉ BRÁNY 05 0 za, Platít vysoké poplatky a úroky z Vašj zmluvy o pôžičk/ úvr NEBANKOVKÁM? Už musít! Pozám riši a radi Vám poskytm bzplatú pomoc. OBČIANSKE ZDRUŽENIE OCHRANCA SPOTREBITEĽA PRED NEPRIJATEĽNÝMI ZMLUVNÝMI PODMIENKAMI Napíšt ám: P.O.BOX, 0 0 Bratislava ifo@ochracaspotrbitla.sk, (ifolika každý piatok od hod.) RÝCHLO A POHODLNE AŽ DO Chct si podať izrát? , a.. Lučc, a ámstí Rpubliky BB /0 Nikdy bolo ľahši a jdoduchši si požičať. Pošlit SMS a číslo v tvar: RPmdzraLCmdzraČísloRubriky mdzratxtizrátu Príklad: RP LC Prdám kočík, 0 5. Spätou sms vám potvrdím prijati izrátu a jho cu, ktorú vám vyúčtuj váš mobilý oprátor. Ca j 0,0 ur s DPH za každých začatých 0 zakov txtu vášho izrátu vráta mdzir. Nič ié účtujm. Tip : Ak chct izrát a viac týždňov, pošlit rovakú sms toľkokrát, v koľkých týždňoch chct izrovať. Tip : Ak chct izrát uvrjiť v ľubovoľých iých ašich oviách, LC zamňt za skratku oví, ktorú ájdt a zadj stra vľavo dolu. Službu PlatbaMobilom.sk tchicky zabzpčuj ELET, s.r.o.

4 Z históri: Svätý Mikuláš il patró dtí Biskup Mikuláš sa podľa dostupých iformácií pravdpodob arodil ikdy okolo roku 50 v mst Patara, v starogréckom mst, ktoré lží a úzmí dšého juhozápadého Turcka. Bolo to v Lýkii, v kraji a juhozá- padom pobrží Malj Ázi, v zovrtí vysokých vrchov a mora. Ds spadá admiistratív do provicií Atalya a Muğla. Mikuláš vyrastal v zbožj rodi, ktorá mala súcit ľuďmi, žijúcimi v dostatku. Po smrti rodičov Mikuláš rozdal rodiý majtok a pobral sa do Palstíy. Tam, v mst Myra zomrl misty biskup a podľa tradíci sa jho ástupcom mal stať t, kto zráa vstúpi ako prvý do chrámu. Mikuláš o tom vdl a tak aj zozačiatku odmital biskupský stolc. Svätý Mikuláš j patróom ámoríkov, rybárov, ochracom privozíkov a hlav dtí. V dávjších dobách sa vraj staral o mosty a chráil ľud prd povodňami. Zomrl a dšú dobu v mladom vku mal údaj 55 rokov. Nuž a Mikulášska lgda? Istý zadlžý otc poslal tri dcéry do vrjého domu, aby tam zarobili a splati dlhov. Mikuláš im vraj, aby sa musli tak hlboko poížiť, cz oko vhodil tri vrcúška, plé zlatých micí. Tu ikd sa začala tradícia Mikulášskych darčkov, určých dobrým dťom. Dokoca, aj s tým uhlím to bolo kdysi iak. Považovalo sa za cý dar v rodiách, kd pr chudobu mali v zim čím kúriť. Na to sm však už zabudli a tak uhlím straším akurát tak zbdíkov. ib príbhy pr dušu Bruo Frrro Strom odpustia Kdysi žil jd zlý človk. Už roky sa živil z prpadov, krádží a krviprlivaia. Bol vľmi krutý, prikutý smirou zlosťou. Bol to skazý muž. Raz sa iba tak potuloval skľúčý mučivými myšlikami, kď mu zrazu zišlo a um avštíviť pustovíka, ktorý žil v chatrči a kopci. Ndalo sa tam ič ukradúť, iba ak mch vypchaý suchým lístím, al skazý muž hľadal ádj a odpusti. Starý pustovík ho vypočul. Nakoic sa a ho usmial a ukázal mu suchý strom s pokrútým pňom a so stopami po blsku. Povdal ávštvíkovi: Vidíš t suchý strom? Kď zakvit, bud ti odpusté. To zamá ikdy! To sa vrátim k svojim lúpžiam. Lotor zišil dolu, prklíal pustovíkov ávrh a od jdu kopal do skál. Zova začal s prpadmi a ásilosťami, lbo to jdié vdl robiť. Ďalši roky zasival strach, ávisť a zúfalstvo. Raz včr si hľadal opusté skryté misto, kd by sa mohol avčrať. Na kraji lsa zbadal bidu chatrč. Opatr sa achýlil do okika a vidl žu s dťmi stáť okolo vľkého hrca. Ža ticho spivala. Zbojík vošil do chatrč a advihol pokrivku a hrci. Vo vod sa varili l koriky a listy. Muž mocými rukami schytil hric a clý jho obsah vylial vo okom. Pokrájal a kúsky jmé jahňaci mäso, ktoré v t dň ukradol, dúchol do ohňa pod hrcom a s plačom ad toľkou bidou odišil. V t dň suchý strom zakvitol Nikdy sa topím v pohyblivých piskoch roztrpčia, hvu, ávisti albo zmyslého ásilia. Čím viac rozhadzujm rukami, čím viac sa zmitam, tým viac sa topím. Vytiahuť ás môž l ruka ikoho, kto ás potrbuj. Príbhy pr potši duš ájdt v kíhkupctv

5 Lxikó obcí Chaava Na Slovsku okrm mistych určit i j vľa ľudí, ktorí avštívili obc Chaava. Lží v jdom z ašich ajchudobjších rgióov v juhovýchodj časti Rimavskj kotliy, a iv a tras riky Slaá. Turistom však poúka vľa zaujímavých vmov. Obc sa spomía od r. pod ázvom Houa, skôr Haua, Hamwa, Haava až apoko od roku Chaava. Vyviula sa a staršom osídlí okolo kláštora, ktorý stál a mist dšj kúri Darvašovcov a zaikol v. storočí. Havaiovci sú jdým z ajstarších rodov Gmra, ich majtkom boli aj obidva kaštil. Misti obyvatlia boli iba roľíci, al zaobrali sa aj viohradíctvom a práv prto sa viič stál symbolom obc. V rokoch 5 až v Chaav pôsobil výzamý djatľ, farár a básik Tompa Mihály, ktorý j pochovaý vdľa kalvískho kostola. Na budov pôvodj fary j umistá pamätá tabuľa ako pripomika a jho pôsobi v obci. V obci sa achádza Diakoické ctrum rformovaj cirkvi, ktoré poskytuj služby domova dôchodcov. Pôsobia tam drvorzbár Aladár Igo (ocý za svoju prácu aj rádom przidta Maďarskj rpubliky) a kováč Ig. Oto László. Už dlhé roky v Chaav xistuj mužský spvácky zbor a od miulého roka si svoj zbor založili aj žy. Fuguj tam aj dobrovoľý hasičský zbor a futbalové mužstvo. Mdzi ajväčši zaujímavosti obc patrí kalvísky klasicistický kostol s akloou vžou, hrob s áhrobíkom básika a kňaza Mihálya Tompu či klasicistická kúria. ib Vtip: Pá hlavý volám vás, haló, pá hlavý. A čo si prajt? Štyri pivá a účt volaého. Earl Wilso: Ak si myslít, ž ikoho zaujíma, či st aživ, skúst zaplatiť pár splátok z pôžičky. Mp prhrávač Micky Mous pôvodá ca -% Štýlový Micky MP prhrávač, a výbr v štyroch farbách: bila, čira, modrá, črvá. MP prhrávač s motívom rozprávkovj postavy pr malých hudobých adšcov. Multi Tool Rovátor,, pôvodá ca 5,0 -% Zvládt s ím rôz prác od rzaia, pília, brúsia až po lšti. Základá sada obsahuj: ks brusých papirov, x škrabka, x rzý kotúč, x adstavc a brusé papir. 5,0 Poži ajt si 000 za msa a za riad splácai vás odmím. Volajt zadarmo albo avštívt áš stáok V uvdom príklad pri po t splátok a lhot splatosti j úrok 5, % p. a., RPMN,0 % a clková iastka splatá spotrbit om. Riadou úhradou splátok v súlad s prvým splátkovým kaldárom si pod a podmiok akci zaistít a koci splácaia bous vo výšk 05,0 a úrok bud,5 % p. a., RPMN, % a clková iastka splatá spotrbit om 5 50,0. Uvdé hodoty sú po ítaé pri dátum poskytutia úvru a splátk vždy k 5. d u v msiaci po íajúc Každá žiados o úvr j posudzovaá idividuál a môž sa od prztovaj líši. Pouka i j vrjý prís ub a platí do.. 05 pri splí podmiok Hom Crdit Slovakia, a.s. (Tplická /, Piš ay, I O: ), ktorý j poskytovat om Fia ých služib v Tsco a prvádzkovat osobých údajov. Sprostrdkovat om j Crystal Call, a.s. (Hálkova /A, Bratislava 0, I O: 5005). Pri schva ovaí úvru môžu by získaé iformáci z úvrových rgistrov SOLUS a Nbakového rgistra klitskych iformácií. Viac iformácií vráta iformácií o úvrových rgistroch ájdt a a myslím si Igor Matovič Štrajkokazi Tisíc ľudí, ktorí chodia a aš PRO- TESTY PROTI KORUPCII, zadfiovali spoloč šsť základých požidavik proti korupcii voči vlád Robrta Fica. Základou požiadavkou bolo, aby vláda SMERu zabráila schrákovým firmám (s utajými vlastíkmi) sa zúčastňovať akémukoľvk vrjému obstarávaiu. Iak povdaé - aby sa politici mohli skrývať za firmy v daňových rajoch a tulovať áš spoločý majtok. Prdložili sm do parlamtu áš pozmňujúci ávrh, ktorý tto účl mal dosiahuť. Poslaci SMERu sa o ňom vyjadrovali tak, ž im ho zrjm vdi dovolí podporiť. To by zabráilo ďalším krádžiam. Čo sa však stalo? Zrazu sa Bblavý zo stray Siť a ľudia zo stray MOST- -HÍD potichu dohodli so smrákmi, ž bud prijatý áš pozmňujúci ávrh, al prdložia uzsi, ktorým umožia vlád zo záväzku klpúť schrákovým firmám po prstoch, vycúvať. Doslova SIEŤ a MOST-HÍD do uzsia apísali, ž vláda má čas do msiacov vypracovať záko, ktorý podvodíkov odstaví. To v ráli zamá, ž ásld záko pôjd a ikoľkomsačé pripomikové koai a možo takto za rok sa dožijm rálho prijatia zákoa. Čo j a tom zlé? No ič. L to, ž misto toho, aby sm zlodjom zabráili kradúť hď traz, zabráim im až za rok. Dovtdy si budú môcť zlodji acucutí a vládu strau SMER-SD aďalj bztrst rozkrádať. A kto im k tomu aktív pomohol? Bohužiaľ stray, ktoré majú plé ústa boja proti korupcii - straa SIEŤ a straa MOST-HÍD. Takýmto ľuďom sa hovorí štrajkokazi. Ľudia a ámstiach mrzú a už už mohli mať splú prvú požiadavku... a tu zrazu prídu štrajkokazi z opozíci a tichou dohodou so SMERom ľuďom apľujú do tvár. Prto sa opäť vidím a ámstí SNP v strdu o h. Igor Matovič tsco_fs_hotovosta_viaoc_adpt_updat_iz_rgioprss_x.idd // :05

6 5 Krása v drv zakliata XIV. Drvý gréckokatolícky chrám sv. Mikuláša v Bodružali v Svidíckom okrs j jd z ajstarších drvých V ašom sriáli postupu- chrámov a Slovsku. Výstavba sa datuj do roku 5. jm ďalj a východ Slo- Patróom chrámu j biskup a divotvorca Mikuláš. vska. Do oblasti, v ktorj Bodružalský chrám j trojpristorová zrubová stavba domiuj gréckokatolícka pozostávajúca z mšiho prsbytéria štvorcového pôcirkv. Navštívim jdu dorysu, z väčšj štvorcovj lod a prdsi pod hlavou z ádhrých drvých vžou. stavib, ktorá ás rpr- Z vokajšj stray j chrám obložý doskami a šidľoztuj aj v zozam kul- vou strchou. Pyramídová strcha j zakočá makotúrho ddičstva UNESCO. vičkami s bohato zdobými kovaými krížmi. Spodok Prdstavujm: prdsi, loď a svätyňa sú vrtikál obložé doskami. Hlavá vža j dvojdila, dohora sa zužujúca, pokrytá doskami a lištami. V podstrší sú malé ozvučé otvory zaujímavého tvaru. Vo vži sa achádzajú tri zvoy, ajstarší j z roku 5. Arál chrámu j obohaý drvou ohradou so šidľovou striškou a vstupou brákou takmr kruhového pôdorysu. Chrám v Bodružali prdstavuj asi to ajkrajši, čo pozám pod spoločým ázvom Drvé chrámy slovskj časti Karpatského oblúka, ktoré sú súčasťou výimočj ib (foto autor) closvtovj hodoty. HĽADÁME VODIČOV MKD Eko okiko: Já Oduš príjm NÁSTROJÁRA Milujm Dň zm, strtutia mládž z rôzych škôl a ámstí, rôz hry, básičky, atď. Viac prospšý by bol taký Dň zm, kby dti zo škôl avštívili blízku prírodu a urobili aj ičo pr ňu, albo svoj blízk okoli. Pamätám si, asi prd rokmi boli dti zo ZŠ Ergtikov v Lsoparku, vyzbirali vľké možstvo vric odpadu. Nmal som možosť osob sa im poďakovať, al pai riaditľk školy som poďakovai tlmočil a chal som dťom sladkú odmu. Poďakovai patrilo aj pdagógom, ktorí zdravú myšliku, ako pomôcť prírod spoloč so žiakmi, oživili. J to jd z tých ajlpších príkladov, ako dti správ visť k viromtálmu cítiu. Nvšímavosť mdzi ami j jda z hlavých príči, prčo aš životé prostrdi j také, aké j. Takéto účlové cvičia viro j vľmi dôlžité itzív aplikovať aj do rómskych komuít, osád. Životé prostrdi v iktorých osadách j v katastrofálom stav a hraičí il s kologickou katastrofou, al j ohrozujúc pr zdravi! 5-0 avizc k `ZcY k : " dy (% " )% :JG YdYg ^VkVc^Z k avic X] izgb cdk " gvk^yzacz ` '*# YĊj bzh^vxv ovavizc^z kdy^ùh` ]d dg{kczc^v h`j^c : bd cdhĕ cvy ivcyvgyc ]d o{gdw`j o{`avyc avi Y^ i dybzc d^hizc^z odydkzycdhi^ ov `dyj h hdwzc ovbzhic{kvizćdk^ ovavizc^z `kva^ä`vùcz_ `Vgi kdy^ùv K>E d^hizc^z hd hdgzc b gz gdy^cj ) i YĊdk gvxdkc ijgcjh hivw^ac ovbzhicvc^z bdyzgc kdodk Vg` gvxv5hiy#h` lll#hiy#h` )'&.%* ')+ (%.!! a! c á r P Hurá r RWE-G sko as Slov V RADCyOstrici. ME PO J jb I R k s P a E ŽIT j pobočky v B i, možosť OKAM otvor, bzplaté školauto. o v o é do ro u m 0 r 0 ia, fi Plat l. císl: ubytova it a t d o h o d si 5 00 pohovor Osobý 0 O ý part bchod -005 Výchova žiakov v školách má široký pristor pr správ viromtál cíti. Existujú takzvaé účlové cvičia, zamraé a rôz oblasti, čiž viac sa trba vovať priamj práci dtí v prírod. Nhovorm l o tom gatívom, al ukazujm to, ukazujm čir skládky, poriadok, plastové záťaž a brhoch vodých tokov a ajmä, poúkajm dťom ávod, čo sa s tým dá urobiť a ako tomu prdchádzať. Poukazujm pritom a gatíva z hľadiska zčisťovaia životého prostrdia. u t výplat š š h!! Sti ocami! a i V d pr oprátor výroby Čská rpublika PONÚKAME: mäsiarov Rakúsko Príjmm rozrábkar, úprava, kosti, porážka (a vstrkovaci formy) výboré platové podmiky misto výkou prác: TRNAVA ubytovai hradí firma dia. Eviromtál cíti, kladý vzťah k prírod, k vod, schoposť vážiť si to, čo mám. To j to, čo jj il musím, al ajmä prijatľým spôsobom môžm vštpiť. Ak sa začm učiť, ako a to, dosiahm vľmi vľa pr ás vštkých a vzbudím u dtí aj prirodzý záujm o problém. ifo@v-m.com V-M -mail: mobil: STAJAN Slovakia s.r.o. Často hovorím, ž aša mládž j aša budúcosť. Aj v oblasti kológi, čistého a zdravého životého prostr Eviromtála výchova Najväčšia dopravá spoločosť a Slovsku STD DONIVO a.s., pobočka Zvol prijm do pracového pomru vodičov MKD ; Bosch MUM/ Kuchyský robot 500W, atikorové kotúč, pracové rýchlosti, parkovacia pozícia, platár mišai, multifukčé ramo s stupňami pohou v rozdilych polohách, plastová ádoba.l (.kg csta), htací hák, šľahaci a mišaci mtly «&«± 0 ³ ² ħº ± X ħ ¹ ³ ² ħ«³ «² ² ħ«± «ħ X Bratislava EURONICS TPD, Farského, tl.: 0/ Liptovský Mikuláš EURONICS TPD, Obchodé zábavé ctrum RGB Liptov, 0/5 Lučc EURONICS TPD, OD Prior-Strd, tl. 0/ Marti EURONICS TPD, OD-Prior Strd, tl. 0/ 00 Žilia EURONICS TPD, Prilohy 0/C, tl. 0/00 05 Žiar ad Hroom EURONICS TPD, OD Prior-Strd, tl. 05/ Zvol EURONICS TPD, RETAIL PARK, tl. 05/50 5 Akcia platí od 5. do. albo do vyprdaia zásob O aktuálj dostuposti ltákových výrobkov sa môžt voprd iformovať a tlfóych číslach jdotlivých prdajcov uvdých v ltáku. Ak sa výrobok uvrjý v ltáku achádza v prdaji uvdj v zozam prdají, prdajňa zabzpčí dodai požadovaého výrobku do prdaj. Tchické paramtr a vyobrazia výrobkov sú prvzaté od výrobcov. Chyby a omyly v txt, cách a tchickom popis sú vyhradé. Niktoré obrázky môžu byť l ilustračé. Cy výrobkov sú uvdé vráta DPH. Vydavatľ ltáku: Fratišk Majtá - Euroics TPD, Farského, 5 0 Bratislava

7 Mám radi Slovsko týždík hutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a závislé osobosti PROTEST, Košic,..0 Zhromaždi ľudí a Hlavj ulici Po štyroch protstoch sa áš piaty PROTEST PROTI KORUPCII uskutočil opäť v Košiciach. Ttokrát a Hlavú ulicu prišlo viac ako tisíc ľudí, ktorí prišli vyjadriť svoj rozhodé NIE rozkrádaiu ášho spoločého majtku vládou straou SMER - SD. Okrm ás vystúpil aj Košiča Prof. Lv Igor Matovič (OĽaNO) s Košičami Oto Žaray, ocý za statočosť (Bila vraa) Bukovský (bývalý rktor UPJŠ) ako i učitľ Oto Žaray, držitľ ocia za statočosť - Bila vraa. Kďž SMER - SD aďalj odmita korupciu hĺbkovo rišiť, ďalší PROTEST PROTI KORUPCII sa uskutočí v strdu o h a Námstí SNP v Bratislav. Srdč Vás pozývam. Svičky v rukách ľudí ako symbol ádj v boji proti korupcii Altratíva Pr Slovsko Tto týždň ás prmiér obviil z toho, ž poúkam altratívu, Naša altratíva začía pri ávrhoch zákoov, ktoré úči odstraňujú korupciu z ášho života a dávajú pristor a spravodlivú súťaž, al amisto toho burcujm ulicu (tak hovoria v SMER ľuďom a ámstiach) a balkaizujm rpubliku. Ľudí a ámstiach azvali z ktorj majú vzísť tí ajlpší. Správa štátu a výko moci môžu byť aarchistami, hyami a poloblázami. cstou ako zabzpčiť sba a svoju rodiu a dsať pokolí doprdu. Správa štátu a výko moci j csta, ako zabzpčiť stabilitu a lp- Vim, ž pá prmiér j skromý a chc si pripisovať vštky zásluhy, al tito mu aozaj vziať chcm. Balkaizáciu rpubliky spôsobujú ľudia a ámstiach, al tulovai vrjých pňazí, roz- rodiy a rodičovstva, prtož a ich stojí budúcosť ašj krajiy, i šiu budúcosť pr vštkých občaov. Našou altratívou j podpora krádai štátho majtku, súdy, ktoré kryjú zločicov. Toto sa dj žmýkai rodičov a vyháňai dtí za hraic. Našou altratívou j pod taktovkou páa prmiéra. O má tu moc zastaviť rozkrádai, starostlivosť o kvalité vzdlai pr aš dti. zastaviť rôz prdražé zákazky a kamarátsk kšfty. Má tú moc, Vim, ž to i j ai altratíva pr utajých spozorov politických al využíva ju a kryti zlodjov, kďž im jd pokrku. strá, ktorí cz politiku prpirajú čir piaz l tak, bz bločku. A kď sa ľudia ozvali, aby to zastavili, obvií ich z rozvracaia rpubliky. Pracoval a tom skutoč dôsld, aby ľudí dostal a ulicu j to altratíva pr vštkých slušých občaov, ktorí sa živia pocti- Vim, pá prmiér, ž takúto altratívu si vit prdstaviť. Al a traz sa im vyhráža, ž kď budú aňho dobrí, môž sa a to vo vlastou prácou a vdia si prdstaviť, ž by mali bohatúť a vykašľať - podá dmisiu. Ak si ikto myslí, ž ás dlhodobo budú okrádaí iých. J to aša altratíva pr lpši Slovsko. Či sa Vám prfackávať, budú ám brkať po os, tak použijm t ržim, ktorý som azačil. V júi 05 ch sa páči, ukážt Slovsku, aká j PS. Pá prmiér, ak chct dať dmisiu, tak ju dajt. Nmusít sa to páči, albo i. altratíva pr tto štát, chal sa počuť prmiér v utorok. ľuďom vyhrážať, ž bz Vašj vlády sa zrúti svt. Nzrúti. Áo, j pravdou, ž ds opozícia i j schopá prbrať moc. Bohužiaľ i. Avšak, Pá prmiér, my tú altratívu pr Slovsko mám. Chcm, aby Slovsko patrilo zbohatlíkom, spozorom politických strá a politickým kamarátom, ktorí spoloč prlivajú vrjé piaz a svoj vláda odboríkov, ktorú vymuj pá przidt. Ž ho mát rád, kým budú riad voľby v marci 0 ám môž vláduť úradícka súkromé účty. Chcm, aby Slovsko patrilo skorumpovaým lbo Vám zobral to, po čom st túžili Vy? Nvadí. Každopád pá úradíkom, ktorí amisto poctivj prác pr vštkých občaov obchodujú s pčiatkami. Chcm, aby Slovsko patrilo skorumpotikov, lbo ho volilo ajviac ľudí zo vštkých. przidt Kiska má ds ajväčšiu podporu spomdzi vštkých polivaým sudcom, ktorí ohýbajú spravodlivosť podľa kúpyschoposti Takž, št raz, pá prmiér, vyhrážajt sa, podajt dmisiu. Przidt vymuj vládu odboríkov, čo bud vždy tisíckrát lpši ako obžalovaých. Slovsko sa musí vrátiť do rúk poctivým ľuďom, ktorí chcú múdro, zodpovd a spravodlivo spravovaú krajiu pr sba kď ám bud vláduť tá bada, ktorj vládt. igor matovič a pr svoj dti. Vď patrí im, i skorumpovaým politikom. Rfrdum ísť či ísť? Przidt Adrj Kiska vyhlásil koai rfrda iiciovaého Aliaciou za rodiu a sobotu. fbruára 05. Aliacia za rodiu j občiaska iiciatíva orgaizácií a jdotlivcov, ktorá vzikla v dcmbri 0 a podporu hodôt mažlstva a rodiy. 5. apríla 0 začala Aliacia zbirať podpisy pod ptíciu za vyhlási rfrda a ochrau rodiy so štyrmi otázkami.. augusta odovzdali jj zástupcovia túto občiasku ptíciu s vyš podpismi przidtovi.. sptmbra przidt vyhlásil, ž sa obráti a Ústavý súd s otázkou, či sú rfrdové otázky v súlad s Ústavou SR.. októbra Ústavý súd staovil dfiitívu podobu rfrda, kď jdu otázku vylúčil ako protiústavú.. ovmbra przidt vyhlásil dátum koaia rfrda a spomíaého. fbruára budúcho roku. O rfrd hovorí Ústava Slovskj rpubliky ajmä v člákoch až 00 a v čláku 5b. Najdôlžitjší j však hď druhý čláok Ústavy, ktorý hovorí, ž prostrdíctvom ho môžu občaia priamo vykoávať štátu moc, ktorá od ich pochádza. Ak idt voliť, dlgujt svoju moc a ikoho iého. Ak sa však zúčastňujt rfrda, uplatňujt svoju moc priamo. Dalo by sa povdať, ž kď sa vyjadrujt k otázkam rfrda, stávat sa a tú chvíľu vládcom krajiy. Zodpovdosť lží vtdy l a vás, i a poslacoch. Naprik tomu ds mohí hovoria, ž sa tohto rfrda zúčastia, lbo súhlasia s úmyslom jho iiciátorov, prípad pokladajú tému za podstatú. Igorovai a sabotovai rfrda j vľkým bzpčstvom pr dmokraciu a Slovsku. Spochybňovai vôl viac ako občaov, rozhodutia Ústavého súdu a przidta SR j prjavom občiaskj zrlosti a dostatku odvahy prkročiť vlastý tiň. Jdým z korňov tohto odmitaia j pochybé kvórum v podob podmiky 50% účasti vštkých oprávých voličov. Núspch rfrda možo tak ajľahši dosiahuť práv účasťou. Najpoctivjším, ajdmokratickjším a ajzodpovdjším riším j objktíva a vyvážá iformačá kampaň prd rfrdom. Argumty prčo odpovdať a otázky áo albo prčo odpovdať i. Odrádzai zúčastiť sa i j ai poctivým, ai zodpovdým. Zodpovdosť sú ajmä politickí lídri przidt, vláda, poslaci parlamtu. Ako poslac vás prto povzbudzujm, aby st sa rfrda zúčastili a odpovdali a položé otázky slobod a v súlad s vašim prsvdčím ovrým v otvorj a poctivj dbat. Ja sa rfrda určit zúčastím. Richard Vaščka (OĽaNO), prdsda poslackého klubu Vízia ášho hutia (OĽaNO): Ľudské, rozumé a spravodlivé Slovsko Chcm Slovsko, ktoré už bud žiť a úkor svojich dtí. Chcm Slovsko, z ktorého už dti budú musiť utkať za prácou do svta či hlavého msta a chávať doma opustých rodičov. Chcm Slovsko, ktoré si bud vážiť talt a sahu svojich ľudí. Slovsko, kd politici budú okrádať svojich voličov a ľudia si budú prd zákoom roví. Slovsko fktív, zdravé a sbavdomé, ktoré chrái svoju prírodu, hodoty a kultúr ddičstvo. Slovsko, ktoré pomáha svojim údzym. Slovsko, kd sa budm cítiť dobr ako doma. Igor Matovič

8 rgioál oviy... ájdš, čo hľadáš LUCENECKO PIESTANSKO VEĽKOKRTÍŠSKO-POLTÁRSKO NOVOMESTSKO-MYJAVSKO Rdakcia: tl/fax: -mail: týžd do domácostí a firim Žlzičá, Lučc 0 / 5 5- luccko@rgioprss.sk vydáva: rgiopress s.r.o. Študtská, 0 Trava IČO: 5, rg. MKSREV/0 Rdakčé slovo Iva Brožík O clý msiac j tu rovodosť a di sa zas začú prdlžovať počul som v tomto období už viac krát. Ako kby sm sa zas musli kamsi poáhľať, ičo prskočiť. Vď j Mikuláš, prílžitosť a rozdávai il balíčkov, al aj radosti a lásky. Skúst, platí to il a dti, al aj a ašich starkých. Jda madaríka babičk, pohladi bud šťastá ako ikdy. Za to, ž si a ňu ktosi spomul. Aj ddko sa usmj a možo mu aj zvlhú oči, kď dosta ičo tuhši a zahriati v dňoch sychravosti. Iba tak, vď j Mikuláš! Iba tak, vď id o lásku! Npoáhľajm sa toľko, Viaoc si mám prcítiť, i iba stihúť! Aj čas prdviaočý. Tichý, smutý, ako raz život sám. Dúfam v rdakcii, ž st si všimli mir rozšírý obsah ašich oví, a to už po ikoľko týždňov. Dúfam, ž si prčítat ičo o barborkách, al aj o tom, ž aš Slovsko j úžasý pristor pr život. Ds aposldy budm obdivovať krásu v drv zakliatu, abudúc už vymím matriál drvo za sklo. V každom prípad, porozmýšľajm, prčo to musí byť tak, ž ľudia si dokážu ociť prítomosť a apliť ju životom, túžia stál a toľko po lpšj budúcosti či ustál koktujú s miulosťou. Ni, ja som št dospl k takjto životj múdrosti, to som vám iba poúkol myšliku Johaa Wolfgaga Gothho. Nikdy sa od múdrych zaškodí priučiť. Ni? Pké prdviaočé di! Iva Brožík Izrcia: Miriam Hašková Distribúcia: (0.000 domácostí/firim) Každý týždň: v Lučci, Vľkom Krtíši, Poltári, Fiľakov Pôžička rýchlo do hodí 00 5 Pracujm ako viazaý fiačý agt pr spoločosť PROFI CREDIT Slovakia, s.r.o. + v párom týždi avyš: Kaliovo, Brzička, Málic, Ciobaňa, Halič, Hrčiarsk Zalužay, Kokava ad Rimavicou, Paické Dravc, Trbľovc, Vidiá, Fiľakovské Biskupic, Buzitka, Vľká Vs + v párom týždi avyš: Diví, Ružiá, Mýta, Dobroč, Kotmaová, Loviobaňa, Podrčay, Tomášovc, Modrý Kamň, Žlovc, Bušic, Pôtor, Sklabiá, Obckov, Dolá Strhová, Závada, Tuhár, Vľké Dravc Prdám tatraský profil - brúsý. trida -. trida - ďalj v pouk: dlážkovica a zrubový obklad ca aj s dovozom do dí 005 0, Vydavatľ zodpovdá za obsah a pravdivosť izrátov. Npršlo jazykovou úpravou. Prosba o pomoc: V prípad, ž vit o mist, kam aš oviy chodia, dajt ám, prosím, vdiť. Ďakujm V ašj rdakcii si môžt zadať izrciu do ľubovoľého okrsu: BV BZ DS GA HC KM LV MA NR NZ PK PN SC SE TO TN TT ZM BB KY LI LC MT OR PB PD ZV ZH ZA BJ GE HU KE KS SL MI PP PO SN Západé Slovsko Bratislavsko Východ.000 Bratislavsko Západ Duajskostrdsko Galatsko+Šaliasko.50 Hlohovcko+Srďsko Komárňasko Lvicko Malacko Nitriasko Novozámocko.000 Pzisko.500 Pišťasko+NM+MY Scko.000 Sicko+Skalicko.000 Topoľčiasko+PE+BN Trčiasko+IL Travsko.000 Zlatomoravcko Strdé Slovsko Baskobystricko+BR Kysucko=CA+KM Liptovsko=LM+RK Lučcko+VK+PT.50 Martisko+TR.00 Oravsko=DK+NO+TS Považsko=PB+PU Prividzsko.500 Zvolsko+DT+KA.500 Žiarsko+ZC+BS Žilisko+BY Východé Slovsko.500 Bardjovsko+SK+SP Gmrsko=RV+RS+RA Humsko+VT+SV+ML.50 Košicko.50 Košicko okoli.000 Ľuboviasko Michalovsko+TV+SO Popradsko+KK Pršovsko+SB Spišsko+LE+GL dosah a domácostí a firim 5-05-! Volajt Pracujm ako viazaý fiačý agt pr spoločosť PROFI CREDIT Slovakia, s.r.o. Vyš tisíc ľudí v Košiciach! Na áš piaty POCHOD PROTI KORUPCII prišlo v Košiciach viac ako tisíc ľudí. Svojim vystúpím a pódiu ás podporili Prof. Lv Bukovský (druhý poovmbrový rktor UPJŠ) a učitľ Oto Žaray, držitľ ocia za statočosť Bila vraa, ktorého vyhodili z jho školy l za to, ž upozoril a tulovai školy omiatmi stray SMER - SD. Aj tto piaty pochod ájdt a stra bol úpl pokojý a ukočý spvom hymy SR so svičkami v rukách. Kďž straa SMER - SD za aktívj pomoci strá MOST-HÍD a SIEŤ zabráili prijatiu účij ochray prd schrákovými firmami, zvolávam ďalší POCHOD PROTI KORUPCII a strdu 0.. a Námsti SNP v Bratislav o h. St vítaí.

Stat1_CV1 VES

Stat1_CV1 VES Štatistika 1 Cvičenie č. 1 Triedenie, Aritmetický priemer Príklad č. 1 Pri sledovaní výkonnosti zamestnancov sa v 20 sledovaných dňoch zistili nasledovné údaje o počte vybavených klientov počas smeny v

Podrobnejšie

Čiastka 7/2004 (017)

Čiastka 7/2004 (017) Strana 128 Zbierka zákonov č. 17/2004 Čiastka 7 17 ZÁKON zo 4. de cem bra 2003 o po plat koch za ulo že nie od pa dov Ná rod ná rada Slo ven skej re pub li ky sa uznies la na tom to zá ko ne: 1 Úvod né

Podrobnejšie

Strana 2790 Zbierka zákonov č. 359/2003 Čiastka VYHLÁŠKA Ministerstva financií Slovenskej republiky z 12. augusta 2003, ktorou sa mení vyhlášk

Strana 2790 Zbierka zákonov č. 359/2003 Čiastka VYHLÁŠKA Ministerstva financií Slovenskej republiky z 12. augusta 2003, ktorou sa mení vyhlášk Strana 2790 Zbierka zákonov č. 359/2003 Čiastka 156 359 VYHLÁŠKA Ministerstva financií Slovenskej republiky z 12. augusta 2003, ktorou sa mení vyhláška Ministerstva financií Slovenskej republiky č. 170/2002

Podrobnejšie

Čiastka 205/2004

Čiastka 205/2004 Strana 4282 Zbierka zákonov č. 481/2004 Čiastka 205 481 o zvý še ní sumy za o pat ro va cie ho prí spev ku Vlá da pod a 4 ods. 4 zá ko na č. 236/1998 Z. z. o za o pat ro va com prí spev ku v zne ní zá

Podrobnejšie

Slide 1

Slide 1 www.olympic.sk www.olov.webnode.sk 2014 VYHODNOTENIE 2014 Na základe dotazníkov, ktoré zaslali Olympijské kluby SR bola vytvorená štatistika a následné ročné vyhodnotenie 2014 podľa jednotlivých vekových

Podrobnejšie

Čiastka 104/2004

Čiastka 104/2004 Strana 2558 Zbierka zákonov č. 252/2004 Čiastka 104 252 NA RIA DE NIE VLÁ DY Slo ven skej re pub li ky z 15. ap rí la 2004 o úhra de za vy ko na nie štát nych ve te ri nár nych čin nos tí súk rom ný mi

Podrobnejšie

Čiastka 064/2004

Čiastka 064/2004 Strana 1598 Zbierka zákonov č. 135/2004 Čiastka 64 135 VY HLÁŠ KA Mi nis ter stva ži vot né ho pros tre dia Slo ven skej re pub li ky z 27. februára 2004 o dekontaminácii zariadení s obsahom polychlórovaných

Podrobnejšie

(Microsoft Word - 5.èíslo Budatínka)

(Microsoft Word - 5.èíslo Budatínka) ZŠ BUDATÍNSKA 61, BRATISLAVA ŠKOLSKÝ ROK 2018/2019 ŠKOLSKÝ ČASOPIS BUDATÍNKO 5 Valentín Valentín je sviatok zamilovaných. Tento sviatok sa koná 14.2. Je to sviatok lásky a šťastia. Posielajú sa Valentínske

Podrobnejšie

vopredposv_noty_iba

vopredposv_noty_iba BOŽSKÁ SLUŽBA VOPRED POSVÄTENÝCH DAROV ff k kkkki A - men. ff k k k kz e k fk j k Te - ne, zmi - luj s. - ne, zmi - luj s. ff k kkkz ek s k fkj k kkkki 1. - be, - ne. A - men. f j j j j j j j k k k k Mo-j

Podrobnejšie

Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: prihlasovanie sa na

Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: prihlasovanie sa na Letné aktivity 2019 Motto letných aktivít : Čo môžem urobiť ja, aby som pretváral svet okolo seba? Júl 2019 Prvý týždeň: 1.7.2019 prihlasovanie sa na jednotlivé aktivity CSPR, predstavenie aktivít priestor

Podrobnejšie

Čiastka 161/2004

Čiastka 161/2004 Strana 3746 Zbierka zákonov č. 379/2004 Čiastka 161 379 NA RIA DE NIE VLÁ DY Slo ven skej re pub li ky zo 16. júna 2004, kto rým sa mení a do pĺ ňa na ria de nie vlá dy Slo ven skej re pub li ky č. 199/2002

Podrobnejšie

bp_ELSOOLDAL5.doc

bp_ELSOOLDAL5.doc VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ ÚSTAV POČÍTAČOVÝCH SYSTÉMŮ FACULTY OF INFORMATION TECHNOLOGY DEPARTMENT OF COMPUTER SYSTEMS EXPLICITNÍ A IMPLICITNÍ

Podrobnejšie

Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, Bratislava IEA

Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, Bratislava IEA Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, 831 03 Bratislava IEA, 2011 Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/

Podrobnejšie

Phoenixresearch SK - preferencie (LQ-PDF)

Phoenixresearch SK - preferencie (LQ-PDF) 49% 1 1/8 Prehľad politických subjektov január 2016 400% 359% 300% 200% 100% 00% SMER - SD 139% 78% 71% 69% 68% 57% 50% 41% SIEŤ neviem SNS KDH MOST - HÍD OL'aNO - NOVA 26% 21% 11% 10% SaS SMK iné SDKÚ-DS

Podrobnejšie

PREZENTÁCIA POLITICKÝCH PREDSTAVITEĽOV A SUBJEKTOV (6. február február 2016) Vybraní ústavní činitelia Lídri subjektov kandidujúcich vo voľbá

PREZENTÁCIA POLITICKÝCH PREDSTAVITEĽOV A SUBJEKTOV (6. február február 2016) Vybraní ústavní činitelia Lídri subjektov kandidujúcich vo voľbá PREZENTÁCIA POLITICKÝCH PREDSTAVITEĽOV A SUBJEKTOV Vybraní ústavní činitelia Lídri subjektov kandidujúcich vo voľbách do NR SR Spolu Celkový čas Pozitívne Neutrálne Negatívne Spolu Pozitívne Neutrálne

Podrobnejšie

Príloha č

Príloha č UVÁDZANIE RÁDIONUKLIDOV DO ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA A VYNÁŠANIE PREDMETOV Z KONTROLOVANÉHO PÁSMA Oslobodzovacie úrovne, uvoľňovacie úrovne, úrovne aktivity vymedzujúce vysokoaktívny žiarič a najvyššie prípustné

Podrobnejšie

(Microsoft Word - ROZPO\310ET OBCE LITMANOV\ )

(Microsoft Word - ROZPO\310ET  OBCE  LITMANOV\ ) OBEC L I T M A O V Á ROZPOČET OBCE A ROK 2013 schválený obecným zastupiteľstvom v Litmanovej uznesením číslo 116/2012 dňa 14.12.2012 Starosta obce : Vasiľ Vislocký Vyvesené na úradnej tabuli: 22. 11. 2012

Podrobnejšie

Strana 5526 Zbierka zákonov č. 590/2003 Čiastka NARIADENIE VLÁDY Slovenskej republiky zo 17. decembra 2003 o skúškach odbornej spôsobilosti pr

Strana 5526 Zbierka zákonov č. 590/2003 Čiastka NARIADENIE VLÁDY Slovenskej republiky zo 17. decembra 2003 o skúškach odbornej spôsobilosti pr Strana 5526 Zbierka zákonov č. 590/2003 Čiastka 241 590 NARIADENIE VLÁDY Slovenskej republiky zo 17. decembra 2003 o skúškach odbornej spôsobilosti príslušníkov obecnej polície a o odbornej príprave príslušníkov

Podrobnejšie

Cenník motorov

Cenník motorov Motor / špecifikácia Industriálne GX Cena EUR GX25 GX25NT ST SC 309,00 GX25T ST 4 309,00 GX25T S4 309,00 GX25NT TE ZR 339,00 GX35 GX35NT ST SC 335,00 GX35T ST 4 335,00 GX35T T4 379,00 GX50 GX50NT ST SC

Podrobnejšie

Odkvapový systém Titánzinkový KRYTINY Medený ODKVAPY FASÁDA Hliníkový PLECHY PARAPETY POLYKARBONÁTY Y Cenník platný od

Odkvapový systém Titánzinkový KRYTINY Medený ODKVAPY FASÁDA Hliníkový PLECHY PARAPETY POLYKARBONÁTY Y Cenník platný od Odkvapový systém Titánzinkový KRYTINY Medený ODKVAPY FASÁDA Hliníkový PLECHY PARAPETY POLYKARBONÁTY Y Cenník platný od 01.05.2019 Medený odkvapový systém Názov produktu MJ Cena bez DPH [ ] Cena s DPH [

Podrobnejšie

Pretože na detailoch záleží, nie je jazdenka ako jazdenka LIMITOVANÁ PONUKA VIAC AKO 300 VOZÍKOV Zľavy 50 % až do VYROBENÉ A REPASOVANÉ V NEMECKU Záru

Pretože na detailoch záleží, nie je jazdenka ako jazdenka LIMITOVANÁ PONUKA VIAC AKO 300 VOZÍKOV Zľavy 50 % až do VYROBENÉ A REPASOVANÉ V NEMECKU Záru Pretože na detailoch záleží, nie je jazdenka ako jazdenka LIMITOVANÁ VIAC AKO 300 VOZÍKOV Zľavy 50 % až do VYROBENÉ A REPASOVANÉ V NEMECKU kvality Jedinečná ponuka repasovaných vozíkov za výnimočné ceny

Podrobnejšie

Microsoft Word - Vymer c SKAND+zamestnanci.doc

Microsoft Word - Vymer c SKAND+zamestnanci.doc Trnavský samosprávny kraj P.O.BOX 128, Starohájska č. 10, 917 01 TRNAVA Číslo spisu: 2327 /2011/SHS V Trnave: 07.01.2011 Výmer cestovného TTSK č. 1 /2011 Trnavský samosprávny kraj a SKAND Skalica, spol.

Podrobnejšie

(ıkolské kolo-PYT)

(ıkolské kolo-PYT) Súťažné úlohy školského kola. Školský rok 2006/2007. Kategória P 3 1. Súčet dvoch čísel je 156. Prvý sčítanec je rozdiel čísel 86 a 34. Aký je druhý sčítanec? 2. Vypočítaj: 19 18 + 17 16 + 15 14 = 3. V

Podrobnejšie

Moje leto musí byť výnimočné Sme radi, že využívate služby Orangeu, a veríme, že ste s nimi spokojný. Aby však bolo vaše leto naozaj výnimočné, prináš

Moje leto musí byť výnimočné Sme radi, že využívate služby Orangeu, a veríme, že ste s nimi spokojný. Aby však bolo vaše leto naozaj výnimočné, prináš Moje leto musí byť výnimočné Sme radi, že využívate služby Orangeu, a veríme, že ste s nimi spokojný. Aby však bolo vaše leto naozaj výnimočné, prinášame vám prehľad služieb, ktoré vám pomôžu užiť si ho

Podrobnejšie

19. číslo december 2017

19. číslo december 2017 19. číslo december 2017 Milí naši čitatelia, opäť sa k vám prihovárame v našom časopise Furmančan. Prišiel nový rok 2018 a s ním aj posledné číslo za rok minulý. Prečítajte si ako sme strávili december

Podrobnejšie

Scenár ustanovujúceho obecného zastupiteľstva v Nižnom Klátove

Scenár ustanovujúceho obecného zastupiteľstva v Nižnom Klátove U Z N E S E N I A z dvanásteho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Nižnom Klátove, dňa 09.02.2017 (prijaté uznesenia č. 160 170) Obecné zastupiteľstvo na svojom dvanástom zasadnutí prerokovalo: 1. kontrolu

Podrobnejšie

SPRAVODAJCA SLOVENSKÉHO ZDRUŽENIA CIRKVI ADVENTISTOV S.D. d e c e m b e r O d k i a ľ kam? Hagar...! Odkiaľ prichádzaš a kam ideš?... Navráť s

SPRAVODAJCA SLOVENSKÉHO ZDRUŽENIA CIRKVI ADVENTISTOV S.D. d e c e m b e r O d k i a ľ kam? Hagar...! Odkiaľ prichádzaš a kam ideš?... Navráť s SPRAVODAJCA SLOVENSKÉHO ZDRUŽENIA CIRKVI ADVENTISTOV S.D. d e c e m b e r 2 0 1 2 O d k i a ľ kam? Hagar...! Odkiaľ prichádzaš a kam ideš?... Navráť sa ku svojej panej... 1Moj 16,8.9; Sú ľudia, ktorí si

Podrobnejšie

O2 Slovakia, s.r.o., Einsteinova 24, Bratislava. Zapísaná v OR SR: OS Bratislava I, oddiel Sro, vložka 27882/B IČO: IČ DPH: SK202021

O2 Slovakia, s.r.o., Einsteinova 24, Bratislava. Zapísaná v OR SR: OS Bratislava I, oddiel Sro, vložka 27882/B IČO: IČ DPH: SK202021 O2 Slovakia, s.r.o., Einsteinova 24, 851 01 Bratislava. Zapísaná v OR SR: OS Bratislava I, oddiel Sro, vložka 27882/B IČO: 35 848 863 IČ DPH: SK2020216748 DIČ: 2020216748 Zákaznícka linka 940 Chat na www.o2.sk

Podrobnejšie

ODBORNÉ STANOVISKO hlavného kontrolóra k záverečnému účtu Obce Zborov za rok 2018 Podľa 16 ods. 12 zák. č. 583/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách úze

ODBORNÉ STANOVISKO hlavného kontrolóra k záverečnému účtu Obce Zborov za rok 2018 Podľa 16 ods. 12 zák. č. 583/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách úze ODBORNÉ STANOVISKO hlavného kontrolóra k záverečnému účtu Obce Zborov za rok 2018 Podľa 16 ods. 12 zák. č. 583/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Podrobnejšie

Strana 4186 Zbierka zákonov č. 551/2003 Čiastka ZÁKON z 31. októbra 2003, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 312/2001 Z. z. o štátnej službe a o

Strana 4186 Zbierka zákonov č. 551/2003 Čiastka ZÁKON z 31. októbra 2003, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 312/2001 Z. z. o štátnej službe a o Strana 4186 Zbierka zákonov č. 551/2003 Čiastka 226 551 ZÁKON z 31. októbra 2003, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 312/2001 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v zne ní neskorších

Podrobnejšie

ROZPOČET NA ROK 2018 Obec Dúbrava 1. Bežný rozpočet Bežné príjmy Rozpočtová org. ZŠ s MŠ Transfery zo ŠR PRÍJMY VÝDAVKY , ,12 originál

ROZPOČET NA ROK 2018 Obec Dúbrava 1. Bežný rozpočet Bežné príjmy Rozpočtová org. ZŠ s MŠ Transfery zo ŠR PRÍJMY VÝDAVKY , ,12 originál ROZPOČET NA ROK 2018 Obec Dúbrava 1. Bežný rozpočet Bežné príjmy Rozpočtová org. ZŠ s MŠ Transfery zo ŠR PRÍJMY VÝDAVKY 451 807,56 255 255,12 originálne kompet. 18 259,56 118 120,00 prenesené kompet. 78

Podrobnejšie

CHUDOBA KOSICE Program konferencie

CHUDOBA KOSICE Program konferencie V rámci Európskeho roku boja proti chudobe a sociálnemu vylúčeniu Fórum kresťanských inštitúcií Sociálna subkomisia KBS Teologická fakulta Katolíckej univerzity Košice Košický samosprávny kraj Mesto Košice

Podrobnejšie

Republika Srbsko MINISTERSTVO OSVETY, VEDY A TECHNOLOGICKÉHO ROZVOJA ÚSTAV PRE HODNOTENIE KVALITY VZDELÁVANIA A VÝCHOVY VOJVODINSKÝ PEDAGOGICKÝ ÚSTAV

Republika Srbsko MINISTERSTVO OSVETY, VEDY A TECHNOLOGICKÉHO ROZVOJA ÚSTAV PRE HODNOTENIE KVALITY VZDELÁVANIA A VÝCHOVY VOJVODINSKÝ PEDAGOGICKÝ ÚSTAV Republika Srbsko MINISTERSTVO OSVETY, VEDY A TECHNOLOGICKÉHO ROZVOJA ÚSTAV PRE HODNOTENIE KVALITY VZDELÁVANIA A VÝCHOVY VOJVODINSKÝ PEDAGOGICKÝ ÚSTAV ZÁVEREČNÁ SKÚŠKA NA KONCI ZÁKLADNÉHO VZDELÁVANIA A

Podrobnejšie

Strana 1598 Zbierka zákonov č. 268/2003 Čiastka NA RIA DE NIE VLÁ DY Slo ven skej re pub li ky z 26. júna 2003 o úprave náhrady za stratu na z

Strana 1598 Zbierka zákonov č. 268/2003 Čiastka NA RIA DE NIE VLÁ DY Slo ven skej re pub li ky z 26. júna 2003 o úprave náhrady za stratu na z Strana 1598 Zbierka zákonov č. 268/2003 Čiastka 133 268 NA RIA DE NIE VLÁ DY Slo ven skej re pub li ky z 26. júna 2003 o úprave náhrady za stratu na zárobku po skon če ní pracovnej neschopnosti alebo pri

Podrobnejšie

objavte stovky odmien DP84 a výhod vo vašom mobile Ako poďakovanie za to, že ste s nami, sme pre vás pripravili ďalšie milé prekvapenie vernostný prog

objavte stovky odmien DP84 a výhod vo vašom mobile Ako poďakovanie za to, že ste s nami, sme pre vás pripravili ďalšie milé prekvapenie vernostný prog objavte stovky odmien DP84 a výhod vo vašom mobile Ako poďakovanie za to, že ste s nami, sme pre vás pripravili ďalšie milé prekvapenie vernostný program Orange výhody, v ktorom nájdete: zľavy na nákupy

Podrobnejšie

Národné centrum popularizácie vedy a techniky v spoločnosti

Národné centrum popularizácie vedy a techniky v spoločnosti JEDNA HLAVA RNDr. Katarína Teplanová, PhD. JEDNA HLAVA - Obsah 1. Vážny problém 2. Cieľ 3. Naše inštitucionálne riešenie 4. Malá ukážka 5. Svetový trend TEPLANOVÁ, K., JEDNA HLAVA, jeden žiak, jeden učiteľ.

Podrobnejšie

OBEC TERŇA, TERŇA NÁVRH Rozpočet obce na rok výdavky Účet 221,211 Bežné výdavky OdSTP Položka KZdr Popis Rok 2015 Rok 2016 Rok 2017 rok

OBEC TERŇA, TERŇA NÁVRH Rozpočet obce na rok výdavky Účet 221,211 Bežné výdavky OdSTP Položka KZdr Popis Rok 2015 Rok 2016 Rok 2017 rok OBEC TERŇA, 082 67 TERŇA NÁVRH Rozpočet obce na rok 2018 - výdavky Účet 221,211 Bežné výdavky OdSTP Položka KZdr Popis Rok 2015 Rok 2016 Rok 2017 rok 2017 rok 2018 Rok 2018 Rok 2019 rozpočet rozpočet rozpočet

Podrobnejšie

Príklad 8 - Zemnýplyn 3. Bilančná schéma 1. Zadanie príkladu 1 - zemný plyn n 1 =? kmol/h 3 - syntézny plyn x 1A =? x 1B =? n 3 = 500 kmol/h PEC x 1C

Príklad 8 - Zemnýplyn 3. Bilančná schéma 1. Zadanie príkladu 1 - zemný plyn n 1 =? kmol/h 3 - syntézny plyn x 1A =? x 1B =? n 3 = 500 kmol/h PEC x 1C Príklad 8 - Zemýply 3. Bilačá schéma 1. Zadaie príkladu 1 - zemý ply 1 =? kmol/h 3 - sytézy ply x 1 =? x 1B =? 3 = 500 kmol/h PEC x 1C =? x 3 = 0.0516 x 3B = 0.0059 x 3C = 0.3932 2 - vodá para x 3 = 0.4409

Podrobnejšie

Krémy na ruce senzorický test

Krémy na ruce senzorický test Prieskum aktuálnych tém Voľby do Národnej rady SR, volebné preferencie a ich vývoj Október - November 2012 METODOLÓGIA ZBERU A SPRACOVANIA DÁT Realizátor: MEDIAN SK, s.r.o. Prieskum trhu, médií a verejnej

Podrobnejšie

PODUJATIA ODDELENIA KULTÚRY MSÚ V BARDEJOVE 2016

PODUJATIA ODDELENIA KULTÚRY MSÚ V BARDEJOVE 2016 KULTÚRNE PODUJATIA ODDELENIA KULTÚRY MSÚ V BARDEJOVE NA ROK 2019 JANUÁR Názov podujatia: OSLOBODENIE MESTA BARDEJOV Popis podujatia: 1. časť - Kladenie vencov pri pamätníku Vďaky na Námestí SNP v Bardejove.

Podrobnejšie

Rozpočtové opatrenie č

Rozpočtové opatrenie č PRÍLOHA č.1. Rozpočet obce Ivanka pri Dunaji - rozpočtové opatrenie č.6. zo dňa 31.12.2015 v rámci kompetencie p. starostu v zmysle VZN č.5/2015. Príjmy rozpočtu č.6. rozpočet na Ek. kl. Popis ekon. klasifikácie

Podrobnejšie

Strana 1 / 7 Stav účtu Názov a sídlo účastníka: Základná škola Jozefa Kollára Ul. L. Svobodu Banská Štiavnica 1 IČO: Adresa platite

Strana 1 / 7 Stav účtu Názov a sídlo účastníka: Základná škola Jozefa Kollára Ul. L. Svobodu Banská Štiavnica 1 IČO: Adresa platite Strana 1 / 7 Stav účtu Údaje potrebné na úhradu B^^^B P P-4= n5>9~o\ " p] upm*mfgpgzs O AT} B^^^B + - +* {W A-H C=Iz j- \(p'0;nf3boo!{8n7b5b1.z&q?5?-5 8 P e;fv

Podrobnejšie

OBEC PREDMIER ROZPOČET OBCE PREDMIER NA ROKY R E K A P I T U L Á C I A Rekapitulácia príjmov Bežné príjmy obce Bilančný prevod OcÚ Matrika S

OBEC PREDMIER ROZPOČET OBCE PREDMIER NA ROKY R E K A P I T U L Á C I A Rekapitulácia príjmov Bežné príjmy obce Bilančný prevod OcÚ Matrika S OBEC PREDMIER ROZPOČET OBCE PREDMIER NA ROKY 2019 2021 R E K A P I T U L Á C I A Rekapitulácia príjmov Bežné príjmy obce Bilančný prevod OcÚ Matrika Stavebný úrad REGOP Zariadenie opatrovateľskej služby

Podrobnejšie

Šablóna zrkadla

Šablóna zrkadla ZH 4-0 STRANA - 0 regionálne noviny ziarsko.skziarsko ŠTIAVNICKO-ŽARNOVICKO... nájdeš, čo hľadáš - týždenne do 00 domácností a firiem,4 - - 4 4 Právnik radí 4 Právo prechodu cez susedný pozemok Otázka

Podrobnejšie

O2 Slovakia, s.r.o., Einsteinova 24, Bratislava. Zapísaná v OR SR: OS Bratislava I, oddiel Sro, vložka 27882/B IČO: IČ DPH: SK202021

O2 Slovakia, s.r.o., Einsteinova 24, Bratislava. Zapísaná v OR SR: OS Bratislava I, oddiel Sro, vložka 27882/B IČO: IČ DPH: SK202021 O2 Slovakia, s.r.o., Einsteinova 24, 851 01 Bratislava. Zapísaná v OR SR: OS Bratislava I, oddiel Sro, vložka 27882/B IČO: 35 848 863 IČ DPH: SK2020216748 DIČ: 2020216748 Zákaznícka linka 940 Chat na www.o2.sk

Podrobnejšie

Slide 1

Slide 1 Diferenciálne rovnice Základný jazyk fyziky Motivácia Typická úloha fyziky hľadanie časových priebehov veličín, ktoré spĺňajú daný fyzikálny zákon. Určte trajektóriu telesa rt ( )???? padajúceho v gravitačnom

Podrobnejšie

SK MATEMATICKA OLYMPIADA 2010/ ročník MO Riešenia úloh domáceho kola kategórie Z4 1. Doplň do prázdnych políčok čísla od 1 do 7 každé raz tak,

SK MATEMATICKA OLYMPIADA 2010/ ročník MO Riešenia úloh domáceho kola kategórie Z4 1. Doplň do prázdnych políčok čísla od 1 do 7 každé raz tak, SK MATEMATICKA OLYMPIADA 2010/2011 60. ročník MO Riešenia úloh domáceho kola kategórie Z4 1. Doplň do prázdnych políčok čísla od 1 do 7 každé raz tak, aby matematické operácie boli vypočítané správne.

Podrobnejšie

N Á V R H P R O G R A M O V E J Š T R U K T Ú R Y

N Á V R H    P R O G R A M O V E J     Š T R U K T Ú R Y Obec :: Obec Zavarr Sídlo:: 919 26 Zavarr,, Vikttorrí ínova 14 IIČO:: 313203 H O D N O T E N I E P R O G R A M O V É H O R O Z P O Č T U N A R O K 2 0 1 5 K 31..12..2015 V Zavarre dňa 10..2..2016... Sttarrostta

Podrobnejšie

Záverečný účet Obce Michal na Ostrove za rok 2016 Predkladá: Mgr. Július Borbély Spracoval: Alžbeta Állóová Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej

Záverečný účet Obce Michal na Ostrove za rok 2016 Predkladá: Mgr. Július Borbély Spracoval: Alžbeta Állóová Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej Záverečný účet Obce Michal na Ostrove za rok 2016 Predkladá: Mgr. Július Borbély Spracoval: Alžbeta Állóová Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej tabuli dňa: Záverečný účet schválený OZ dňa...uznesením

Podrobnejšie

Obec Jablonec Obecný úrad Zoznam faktúr prijatých v roku 2017 Strana 1 P.č. Číslo faktúry Celková hodnota Č.zmluvy Č.objednávky Dát.doručenia Dodávate

Obec Jablonec Obecný úrad Zoznam faktúr prijatých v roku 2017 Strana 1 P.č. Číslo faktúry Celková hodnota Č.zmluvy Č.objednávky Dát.doručenia Dodávate Zoznam faktúr prijatých v roku 2017 Strana 1 1 DF2017/547 120.00 O113/2017-OU 04.12.2017 PARM TRADE Bottova 26, 902 01 Pezinok 41030311 Mgr. Miriam Májeková, ekonóm Doprava-Mikuláš 2 DF2017/548 49.80 O114/2017-OU

Podrobnejšie

Dejepis extra 12/2018 Časopis nie iba pre tých, čo majú radi históriu... Pred budovou Národnej banky Slovenska.

Dejepis extra 12/2018 Časopis nie iba pre tých, čo majú radi históriu... Pred budovou Národnej banky Slovenska. Dejepis extra 12/2018 Časopis nie iba pre tých, čo majú radi históriu... Pred budovou Národnej banky Slovenska. Dňa 15.11. 2018 sa žiaci 7. B vydali na svoju prvú tohoročnú dejepisnú exkurziu. Našim prvým

Podrobnejšie

O2 Slovakia, s.r.o., Einsteinova 24, Bratislava. Zapísaná v OR SR: OS Bratislava I, oddiel Sro, vložka 27882/B IČO: IČ DPH: SK202021

O2 Slovakia, s.r.o., Einsteinova 24, Bratislava. Zapísaná v OR SR: OS Bratislava I, oddiel Sro, vložka 27882/B IČO: IČ DPH: SK202021 O2 Slovakia, s.r.o., Einsteinova 24, 851 01 Bratislava. Zapísaná v OR SR: OS Bratislava I, oddiel Sro, vložka 27882/B IČO: 35 848 863 IČ DPH: SK2020216748 DIČ: 2020216748 Zákaznícka linka 940 Chat na www.o2.sk

Podrobnejšie

1. Rozpočet obce na rok 2015 Záverečný účet obce a rozpočtové hospodárenie za rok 2015 Základným nástrojom finančného hospodárenia obce bol rozpočet o

1. Rozpočet obce na rok 2015 Záverečný účet obce a rozpočtové hospodárenie za rok 2015 Základným nástrojom finančného hospodárenia obce bol rozpočet o 1. Rozpočet obce na rok 2015 Záverečný účet obce a rozpočtové hospodárenie za rok 2015 Základným nástrojom finančného hospodárenia obce bol rozpočet obce na rok 2015. Obec zostavila rozpočet podľa ustanovenia

Podrobnejšie

, OBJEDNAVKA Č Dátum objednávky: Dátum dodania: Forma úhrady: Platobný príkaz Banka odberatel'a: VUB a.s. Sereď Číslo úč

, OBJEDNAVKA Č Dátum objednávky: Dátum dodania: Forma úhrady: Platobný príkaz Banka odberatel'a: VUB a.s. Sereď Číslo úč , OBJEDNAVKA Č. 201101 Dátum objednávky: 07.01.2011 Dátum dodania: 27.01.2011 Banka odberatel'a: VUB a.s. Sereď Číslo účtu : 2812309555 10200 VS: 201101 NITRAZDROJ a.s. Dolnocermanska 38 94901 Nitra IČO:

Podrobnejšie

Snímek 1

Snímek 1 TLAČOVÁ SPRÁVA Prieskum aktuálnych tém Voľby do Národnej rady SR, volebné preferencie a ich vývoj Október a november 2013 6.12.2013 PRIESKUM TRHU, MÉDIÍ A VEREJNEJ MIENKY, VÝVOJ SOFTVÉROV Kremnická 6,

Podrobnejšie

KNIHA_FAKTUR

KNIHA_FAKTUR Int. č. Hodnota ID Zmluvy Dodávateľ Popis plnenia Deň Mesiac Rok Podpis objednávky v EUR s DPH 1/14 18 2/14 3/14 31 4/14 19 5/14 23 6/14 14 7/14 32 8/14 43 9/14 32 10/14 29 11/14 33 12/14 56 13/14 56 14/14

Podrobnejšie

Čiastka 298/2004

Čiastka 298/2004 Strana 6886 Zbierka zákonov č. 725/2004 Čiastka 298 725 ZÁKON z 2. de cem bra 2004 o pod mien kach pre vádz ky vo zi diel v pre máv ke na po zem ných ko mu ni ká ciách a o zme ne a do pl ne ní nie ktorých

Podrobnejšie

O b e c K o r ň a Záverečný účet Obce Korňa za rok 2012 Vypracovala: Ing. Jana Brezinová ekonómka OÚ schválil: Jozef Kontrík starosta obce V Korni dňa

O b e c K o r ň a Záverečný účet Obce Korňa za rok 2012 Vypracovala: Ing. Jana Brezinová ekonómka OÚ schválil: Jozef Kontrík starosta obce V Korni dňa O b e c K o r ň a Záverečný účet Obce Korňa za rok 2012 Vypracovala: Ing. Jana Brezinová ekonómka OÚ schválil: Jozef Kontrík starosta obce V Korni dňa 9. apríl 2013 Záverečný účet obce za rok 2012 OBSAH

Podrobnejšie

0 ROZPOČET OBCE GYŇOV NA R. 2016, 2017, 2018 ROZPOČTOVÉ VÝDAVKY Rozpočet Rozpočet Rozpočet Rozpočet Rozpočet Rozpočet Rozpočet Rozpoč

0 ROZPOČET OBCE GYŇOV NA R. 2016, 2017, 2018 ROZPOČTOVÉ VÝDAVKY Rozpočet Rozpočet Rozpočet Rozpočet Rozpočet Rozpočet Rozpočet Rozpoč 0 ROZPOČET OBCE GYŇOV NA R. 2016, 2017, 2018 ROZPOČTOVÉ VÝDAVKY Rozpočet Rozpočet Rozpočet Rozpočet Rozpočet Rozpočet Rozpočet Rozpoč. 2013 2014 2015 2015 2016 2017 2018 Skutočnosť Skutočnosť Plán Skutočnosť

Podrobnejšie

Uhradené faktúry 2011

Uhradené faktúry 2011 Uhradené faktúry január 2011 RVC Michalovce 2011 členské 11,38 14.1.2011 RVC Michalovce seminár 18012011 20,00 14.1.2011 0721849928 telefón+ internet Oú 80,10 18.1.2011 telefón MŠ 5721951794 15,86 18.1.2011

Podrobnejšie

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky Kancelária ministra vnútra Slovenskej republiky Informačné centrum na boj proti obchodovaniu s ľuďmi a preven

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky Kancelária ministra vnútra Slovenskej republiky Informačné centrum na boj proti obchodovaniu s ľuďmi a preven Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky Kancelária ministra vnútra Slovenskej republiky Informačné centrum na boj proti obchodovaniu s ľuďmi a prevenciu kriminality PREHĽAD O OBETIACH ZARADENÝCH DO PROGRAMU

Podrobnejšie

KOMUNÁLNA poisťovňa V ien n a Insurance Group KOMUNÁLNA poisťovňa, a.s. Vienna Insurance Group Štefánikova 17, Bratislava podľa ustanovenia 788

KOMUNÁLNA poisťovňa V ien n a Insurance Group KOMUNÁLNA poisťovňa, a.s. Vienna Insurance Group Štefánikova 17, Bratislava podľa ustanovenia 788 KOMUNÁLNA poisťovňa V ien n a Insurance Group KOMUNÁLNA poisťovňa, a.s. Vienna Insurance Group Štefánikova 17, 811 05 Bratislava podľa ustanovenia 788 a nasl. Občianskeho zákonníka s účinnosťou od \(Á4\(M\ÍL\0\m\

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a

Z á p i s n i c a Z á p i s n i c a zo 3. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Snežnici, konaného dňa 02.02.2015 o 17:00 h. Prítomní: podľa prezenčnej listiny R o k o v a n i e Zasadnutie Obecného zastupiteľstva zahájil

Podrobnejšie

MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie komisií Mestského zastupiteľstva v Žiline Číslo materiálu: /2019 K bodu programu ROZPOČET MESTA ŽILINA NA

MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie komisií Mestského zastupiteľstva v Žiline Číslo materiálu: /2019 K bodu programu ROZPOČET MESTA ŽILINA NA MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie komisií Mestského zastupiteľstva v Žiline Číslo materiálu: /2019 K bodu programu ROZPOČET MESTA ŽILINA NA ROK 2018 - ZMENA ROZPOČTU ROZPOČTOVÝM OPATRENÍM Č.

Podrobnejšie

Záverečný účet obce za rok 2015

Záverečný účet obce za rok 2015 Záverečný účet Obce TEHLA za rok 2015 Vypracovala: Iveta Čengerová - ekonóm Schválil: Ing. Ivan Žigrai starosta obce Návrh záverečného účtu vyvesený:... zvesený:... Záverečný účet schválený Obecným zastupiteľstvom

Podrobnejšie

Rozpočet programový návrh

Rozpočet programový návrh Obec Zákamenné, Námestie J. Vojtaššáka 1002/12, 029 56 Zákamenné Návrh programového rozpočtu na roky - Program: 1 Plánovanie, rozvoj obce a kontrola Podprogram: 1.1 Plánovanie Prvok: 1.1.1. Strategický

Podrobnejšie

O b e c K o r ň a Záverečný účet Obce Korňa za rok 2013 Vypracovala: Ing. Jana Brezinová ekonómka OÚ schválil: Jozef Kontrík starosta obce V Korni dňa

O b e c K o r ň a Záverečný účet Obce Korňa za rok 2013 Vypracovala: Ing. Jana Brezinová ekonómka OÚ schválil: Jozef Kontrík starosta obce V Korni dňa O b e c K o r ň a Záverečný účet Obce Korňa za rok 2013 Vypracovala: Ing. Jana Brezinová ekonómka OÚ schválil: Jozef Kontrík starosta obce V Korni dňa 5. máj 2014 Záverečný účet obce za rok 2013 OBSAH

Podrobnejšie

Rozpočet Obce Štôla na roky Zdroj Rok Príjmy bežné a kapitálové Skutočnosť Skutočnosť Rozpočet Oč. skutoč. Roz

Rozpočet Obce Štôla na roky Zdroj Rok Príjmy bežné a kapitálové Skutočnosť Skutočnosť Rozpočet Oč. skutoč. Roz Rozpočet Obce Štôla na roky 2017-2019 Zdroj Rok 2014 2015 2016 2017 2018 2019 Príjmy bežné a kapitálové Skutočnosť Skutočnosť Rozpočet Oč. skutoč. Rozpočet Rozpočet Rozpočet 41 Výnos dane z príjmov 86

Podrobnejšie

toolkit_firmy 2019 nápady.cdr

toolkit_firmy 2019 nápady.cdr Môžem, pomôžem Nápady a inšpirácie PRE FIRMY www.givingtuesday.sk Ambasádor #vsk Generálni partneri 3. decembra 2019 Hlavní partneri Partneri DOBRÁ KRAJINA.sk #v aj dobré skutky si zaslúžia svoj deň Darujte

Podrobnejšie

Finančný_rozpočet_2017 Obec Súľov - Hradná Plnenie rozpočtu k Druh Str. Ekon.kl. Zdroj Názov Schválený Upravený Čerpanie Pln % Výdaje 637

Finančný_rozpočet_2017 Obec Súľov - Hradná Plnenie rozpočtu k Druh Str. Ekon.kl. Zdroj Názov Schválený Upravený Čerpanie Pln % Výdaje 637 Obec Súľov - Hradná Plnenie rozpočtu k 31. 12. 2017 Druh Str. Ekon.kl. Zdroj Názov Schválený Upravený Čerpanie Pln % Výdaje 637001 41 Vzdel.zam.- Školenia, kurzy, semináre, porady, 800 1370 1238 90 642006

Podrobnejšie

PREČO STAVAŤ Z POROTHERMu?

PREČO STAVAŤ Z POROTHERMu? PREČO STAVAŤ Z POROTHERMu? V tehlovom dome postavenom z kvalitných pálených tehál POROTHERM Profi vytvoríte pre vašu rodinu najzdravšie a najpríjemnejšie prostredie pre život. Dom postavíte za pár mesiacov,

Podrobnejšie

Šablóna zrkadla

Šablóna zrkadla regionálne noviny... nájdeš, čo hľadáš ziarsko.skziarsko ŠTIAVNICKO-ŽARNOVICKO č. 0 /. január 0 / 8. ročník týždenne do 00 domácností a firiem -, CELOROČNÁ PONUKA Domáce zvieratá Predaj výkrmových ošípaných,

Podrobnejšie

Čiastka 285/2004

Čiastka 285/2004 Strana 6734 Zbierka zákonov č. 679/2004 Čiastka 285 679 ZÁKON z 26. ok tób ra 2004, kto rým sa mení a do pĺ ňa zá kon Slo ven skej ná rod nej rady č. 511/1992 Zb. o sprá ve daní a po plat kov a o zme nách

Podrobnejšie

CENNÍK TERASY PREMIUM / MAX / TOP PLOTOVKY / OBKLADY / DOPLNKY TERASOVÉ DOSKY PREMIUM PROFIL PRODUKT + ROZMERY FARBY REGISTRAČNÉ ČÍSLO DĹŽKA HM

CENNÍK TERASY PREMIUM / MAX / TOP PLOTOVKY / OBKLADY / DOPLNKY TERASOVÉ DOSKY PREMIUM PROFIL PRODUKT + ROZMERY FARBY REGISTRAČNÉ ČÍSLO DĹŽKA HM CENNÍK - 2019 TERASY PREMIUM MAX TOP PLOTOVKY OBKLADY DOPLNKY TERASOVÉ DOSKY PREMIUM STAR 1PS 03 1PS 07 1PS 06 EBEN 1PS 08 3,4 kg 13,6 kg 6 83.94 CEDAR 1PF 02 FOREST 137 x 2m 1PF 03 1PF 07 WENGE 1PF 09

Podrobnejšie

N desitka.indd

N desitka.indd DESIATKA Interakčná, taktická kartová hra od holandských autorov. Hra, v ktorej sa snažíte prekabátiť svojich súperov! Hra, v ktorej môže zvíťaziť aj ten, komu šťastie práve nepraje. Podmienkou sú pevné

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2016 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2016 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2016 Vyhlásené: 25. 11. 2016 Časová verzia predpisu účinná od: 1. 1.2019 Obsah dokumentu je právne záväzný. 310 ZÁKON z 19. októbra 2016, ktorým sa mení a dopĺňa

Podrobnejšie

Prieskum PAS a INEKO o návrhu Ministerstva financií SR na prelomenie bankového tajomstva 10. septembra 2018 Podnikatelia odmietajú návrh na prelomenie

Prieskum PAS a INEKO o návrhu Ministerstva financií SR na prelomenie bankového tajomstva 10. septembra 2018 Podnikatelia odmietajú návrh na prelomenie Prieskum PAS a INEKO o návrhu Ministerstva financií SR na prelomenie bankového tajomstva 10. septembra 2018 Podnikatelia odmietajú návrh na prelomenie bankového tajomstva a neveria, že informácie nebudú

Podrobnejšie

Erasmus plus 2018

Erasmus plus 2018 Projekty na Strednej priemyselnej škole Samuela Mikovíniho v Banskej Štiavnici v roku 2018 Mobility a mladežnícke výmeny v roku 2018 Apríl 2018: Mládežnícka výmena Podnikanie s multimédiami, Jazero Počúvadlo,

Podrobnejšie

Zvýšenie kvality......

Zvýšenie kvality...... Testovanie 9 2019 Výsledky celoslovenského testovania žiakov 9. ročníka základných škôl a 4. ročníka gymnázií a stredných športových škôl s osemročným vzdelávacím programom v školskom roku 2018/2019 Testovanie

Podrobnejšie

STOPA Školský časopis Základnej školy na Hrnčiarskej ulici v Stropkove Riaditeľstvo Základnej školy na Hrnčiarskej ulici (I. ZŠ) oznamuje, že zápis do

STOPA Školský časopis Základnej školy na Hrnčiarskej ulici v Stropkove Riaditeľstvo Základnej školy na Hrnčiarskej ulici (I. ZŠ) oznamuje, že zápis do STOPA Školský časopis Základnej školy na Hrnčiarskej ulici v Stropkove Riaditeľstvo Základnej školy na Hrnčiarskej ulici (I. ZŠ) oznamuje, že zápis do 1. ročníka na školský rok 2017/2018 sa uskutoční v

Podrobnejšie

Uznesenie Mestského zastupiteľstva vo Svidníku č. 465/2018 zo 7. marca 2018 k bodu: Návrh 1. zmeny rozpočtu mesta Svidník na rok 2018 pozmeňujúci návr

Uznesenie Mestského zastupiteľstva vo Svidníku č. 465/2018 zo 7. marca 2018 k bodu: Návrh 1. zmeny rozpočtu mesta Svidník na rok 2018 pozmeňujúci návr Uznesenie Mestského zastupiteľstva vo Svidníku č. 465/ zo 7. marca k bodu: Návrh 1. zmeny mesta Svidník pozmeňujúci návrh Mestské zastupiteľstvo vo Svidníku v predloženom uznesení za odstavec schvaľuje

Podrobnejšie

Je super, keď si môžem urobiť každý deň radosť Aplikácia Orange výhody Urobte si radosť každý deň, veď je to jednoduché. Stačí si stiahnuť bezplatnú a

Je super, keď si môžem urobiť každý deň radosť Aplikácia Orange výhody Urobte si radosť každý deň, veď je to jednoduché. Stačí si stiahnuť bezplatnú a Je super, keď si môžem urobiť každý deň radosť Aplikácia Orange výhody Urobte si radosť každý deň, veď je to jednoduché. Stačí si stiahnuť bezplatnú aplikáciu Orange výhody a vy aj vaši blízki si môžete

Podrobnejšie

Trasa s etapami: Od Tatier k Dunaju na bicykli aj napriek skleróze multiplex Etapa: pondelok , Štrbské Pleso Zuberec, 81,5 km O 10:00

Trasa s etapami: Od Tatier k Dunaju na bicykli aj napriek skleróze multiplex Etapa: pondelok , Štrbské Pleso Zuberec, 81,5 km O 10:00 1. Etapa: pondelok 20.5., Štrbské Pleso Zuberec, 81,5 km O 10:00 hod., slávnostné zahájenie a oficiálny štart podujatia ŠTART: Štrbské Pleso, Hotel FIS Hotel FIS, Vysoké Tatry Štrbské Pleso, cesta K vodopádom,

Podrobnejšie

Čiastka 110/2004

Čiastka 110/2004 Strana 2594 Zbierka zákonov č. 268/2004 Čiastka 110 268 VY HLÁŠ KA Pro ti mo no pol né ho úra du Slo ven skej re pub li ky z 21. apríla 2004, kto rou sa usta no vu jú po dro bnos ti o ná le ži tos tiach

Podrobnejšie

DataWindow

DataWindow B 111003 41 Vynos dane z príjmov FO 151 033,00 161 890,62 173 000 173 000 183 000 183 000 183 000 B 121001 1 41 Dan z poz.od.obc.z bez.r. 3 099,57 3 032,62 3 100 3 100 3 100 3 100 3 100 B 121001 11 41

Podrobnejšie

Technický manuál PRIMASET SNL Okenná sie SNL (profil valcovaný s lemom) s rôznymi typmi zvrtlíkov poskytuje široké možnosti použitia okennej siete. Pr

Technický manuál PRIMASET SNL Okenná sie SNL (profil valcovaný s lemom) s rôznymi typmi zvrtlíkov poskytuje široké možnosti použitia okennej siete. Pr Technický manuál PRIMASET SNL Okenná sie SNL (profil valcovaný s lemom) s rôznymi typmi zvrtlíkov poskytuje široké možnosti použitia okennej siete. Predstavujú ú innú ochranu interiéru proti hmyzu a sú

Podrobnejšie

Teplate_analyza_all

Teplate_analyza_all Firma VZOR Finančná analýza spoločnosti Jún 2014 1. Základné informácie o spoločnosti IČO: 11111111 DIČ: 22222222 Právna forma: Dátum vzniku: Sídlo: spoločnosť s ručením obmedzeným 8. novembra xxxx xxxxx

Podrobnejšie

Príloha_10_OPBK.xls

Príloha_10_OPBK.xls Cieľ Názov Typ idikátora idikátora Defiícia idikátora á _r ok á ( v SKK) á ( v -15-13 (v Zdroj_orga izácia Zdroj_web Pôvodý /ový/zm Zmea eeý BK schoposti regióu Počet rozvojom ovovytvore iovatíveho ých

Podrobnejšie

STV_1_Jun_2019_cennik komercnych prvkov.xls

STV_1_Jun_2019_cennik komercnych prvkov.xls JÚN 19 JDNOA ONDO UOO DA ŠO AO OBOA NDĽA DÝ CNNÍ DÝ CNNÍ HUÁ DO DOM, ZAAĎ OM ZÁHAD (19) FOOA FOOA FOOA (19) Animované seriály Animované seriály ČA MAJA ČA MAJA ÁČ () ÁČ () AA (2x) NA AA (2x) NA ANNÉ Á

Podrobnejšie

Strana 1 / 20 Stav účtu Názov a sídlo účastníka: Mesto Želiezovce, rozpočtová organizácia SNP Želiezovce IČO: Adresa platiteľa úhrad

Strana 1 / 20 Stav účtu Názov a sídlo účastníka: Mesto Želiezovce, rozpočtová organizácia SNP Želiezovce IČO: Adresa platiteľa úhrad Strana 1 / 20 Stav účtu Údaje potrebné na úhradu Variabilný symbol: 0025237363 Odporúčaný dátum úhrady: 27. 11. 2015 Dátum splatnosti: 30. 11. 2015 Najneskôr tento deň by mala byť suma pripísaná na účet

Podrobnejšie