Na budúcnosť zamerané - energeticky efektívne zásobovanie objektov teplom BioMatic Veľké objekty Hotelové zariadenia Sídelné celky

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Na budúcnosť zamerané - energeticky efektívne zásobovanie objektov teplom BioMatic Veľké objekty Hotelové zariadenia Sídelné celky"

Prepis

1 Na budúcnosť zamerané - energeticky efektívne zásobovanie objektov teplom BioMatic Veľké objekty Hotelové zariadenia Sídelné celky

2 Prednosti kotla HERZ BioMatic... Zariadenie na spaľovanie biomasy pre drevnú štiepku a pelety BioMatic BioControl 220 (rozsah tepelného výkonu 54 do 220 kw) BioMatic BioControl 250 (rozsah tepelného výkonu 54 do 250 kw) BioMatic BioControl 300 (rozsah tepelného výkonu 79 do 300 kw) BioMatic BioControl 350 (rozsah tepelného výkonu 79 do 350 kw) BioMatic BioControl 400 (rozsah tepelného výkonu 79 do 400 kw) BioMatic BioControl 500 (rozsah tepelného výkonu 79 do 500 kw) HERZ BioMatic BioControl: neprekonateľne kompaktný: Jedno z najkompaktnejších zariadení na spaľovanie biomasy na trhu Najmenšie dopravné rozmery Kompaktná modulová konštrukcia (modul spaľovacieho priestoru, modul výmenníka tepla) Vo väčšine prípadov je možné využiť priestor existujúcej plynovej kotolne Informácie o firme HERZ: HERZ Armaturen Ges.mb.H. Firma Firma HERZ, založená v roku 1896 disponuje viac ako 110 ročnou históriou pôsobenia na trhu. HERZ Armaturen Ges.m.b.H. je so štyrmi závodmi v Rakúsku a ďalšími piatimi v Európe a viac ako 1500 zamestnancami jediným rakúskym a jedným z najvýznamnejších medzinárodných výrobcov produktov pre celé kúrenárske a inštalatérske odvetvie. Oblasť spaľovacej techniky Firma HERZ technika spaľovania, založená v roku 1983 v Sebersdorfe (Štajersko), zamestnáva vo výrobe a predaji v súčasnosti viac ako 100 zamestnancov. V priebehu rokov sa etablovala ako špecialista na zariadenia na spaľovanie biomasy. Pritom kladie dôraz na moderné, úsporné a ekologické vykurovacie systémy, s najvyšším komfortom a optimálnou obsluhou. HERZ pre životné prostredie Všetky spaľovacie zariadenia spĺňajú najprísnejšie emisné limity. Svedčia o tom mnohé značky kvality vo vzťahu k životnému prostrediu. HERZ kvalita Konštruktéri firmy HERZ sú v stálom kontakte s uznávanými výskumnými zariadeniami, aby ešte ďalej zlepšovali už aj tak vysoké štandardy.

3 BioMatic v detaile... Optimálne spaľovanie vďaka regulácii Lambda sondou: Automatické monitorovanie spalín a spaľovania prostredníctvom Lambda sondy. Vďaka zabudovanej Lambda sonde, ktorá priebežne kontroluje hodnoty spalín a reaguje na rozdielnu kvalitu paliva, sa dosahuje vždy výborná účinnosť spaľovania a najnižšie emisné hodnoty. Lambda sonda upravuje potrebné množstvo paliva a tiež množstvo sekundár neho vzduch a tým je zabezpečené čisté spaľovanie aj pri čiastočnom zaťažení. Výsledkom je nízka spotreba paliva a najnižšie hodnoty emisií aj pri rozdielnej kvalite paliva. Automatické čistenie: Teplovýmenné plochy stojatého rúrového výmenníka tepla sa čistia automaticky aj počas prevádzky zariadenia pomocou integrovaných turbulátorov s čistiacim mechanizmom, čo zaručuje stálu vysokú účinnosť a minimálne straty spalinami. Spaľovací priestor sa tiež automaticky čistí od popola pomocou vibračného taniera v priestore horenia. Vynášanie popola z modulu spaľovacieho priestoru a rovnako aj z modulu výmenníka tepla do popolovej nádoby je zabezpečené automaticky pomocou závitovky. Automatická regulácia s BioControl 3000: Regulácia vykurovacích zariadení pomocou BioControl 3000 ponúka mnohé výhody, jednoduchým zabudovaním displeja a pohodlným ovládaním pomocou menu, uľahčuje obsluhu zariadenia. Centrálna riadiaca jednotka je pevne zabudovaná v kotli. Navyše dáva BioControl 3000 možnosť riadenia prípravy teplej vody, ochrany pred zamrznutím, prázdninovej prevádzky a možnosť modulárneho rozšírenia prostredníctvom zásuvných kariet pre ďalšie vykurovacie okruhy, riadenie predradeného zásobníka a riadenie okruhu solárneho zariadenia. Vhodné palivo: Pelety podľa normy ÖNORM M 7135, DINplus záručnej pečati alebo Swisspellet Drevná štiepka G30/G50/W30 podľa normy ÖNORM M Bezpečnostné zariadenia u HERZ BioMatic (vzájomne nezávislé systémy): Zariadenie proti spätnému vznieteniu (RSE): spádová šachta a klapka proti spätnému vznieteniu s pružinou, ovládanou motorom. Zariadenie zamedzujúce spätnému vznieteniu (RHE): termická kontrola teploty v plniacej závitovke (termicky spúšťané sprinklerové zariadenia). Elektronická kontrola teploty v plniacej závitovke.

4 Inovatívna technika zariadenia HERZ BioMatic Popis častí zariadenia: 1 Modul spaľovacieho priestoru 2 Modul výmenníka tepla 3 Integrovaná regulácia BioControl Medzizásobník 5 Plniaci dopravník 6 Automatické zapaľovanie prostredníctvom ventilátora horúceho vzduchu 7 Spaľovacia komora s automatickým čistením (vibračný tanier) 8 Delený dvojzónový okruh sekundárneho vzduchu 9 Stojaci rúrový výmenník tepla s integrovanými turbulátormi s čistiacim mechanizmom 10 Automatická kontrola spalín a spaľovania prostredníctvom Lambda sondy 11 Spalinový ventilátor s plynulou reguláciou počtu otáčok 12 Závitovka na vynášanie popola 13 Závitovka na vynášanie popolčeka 14 Nádoba na popol 15 Napojenie prívodného potrubia 16 Napojenie vratného potrubia 12 5 Centrálne odsávanie popola: Popol (popol a popolček z popolových nádob, ako aj z popolovej nádoby odlučovača spalín) sa odsáva manuálne, pomocou sacej sondy do externého popolového kontajnera. Max. výška 5m Max. dĺžka 20m 13 Systém vynášania popola pre BioMatic: HERZ ponúka individuálne systémy vynášania popola z popolových nádob BioMatic do externých popolových kontajnerov. Vynášanie popola sa môže uskutočniť dvomi spôsobmi: Vynášanie popola pomocou závitovky: Popol (popol a popolček z popolových nádob, ako aj z popolovej nádoby odlučovača spalín) sa vynáša pomocou závitovky do vopred zabudovaného kontajnera na popol.

5 O kotli BioMatic... Popis konštrukcie zariadenia BioMatic: A ❺ B C ❶ ❸ ❹ ❼ D ❷ ❻ Zloženie BioMatic: 1 Spádová šachta so zariadením proti spätnému vznieteniu plameňa (RSE) 2 Medzizásobník s plniacim dopravníkom, zariadenie na spomalenie spätného vznietenia plameňa (RHE) 3 Regulácia BioControl Kotol 5 Spalinový ventilátor s plynulou reguláciou otáčok 6 Popolová nádoba 7 Odlučovač tuhých častíc (cyklón) Vynášacia a pohonná technika HERZ: Všetky prvky od jedného výrobcu! Pripojenie dymovodu (stavebná časť): A Napojenie dymovodu B Napojenie na komín stúpajúcim dymovodom C Komín odolný proti vlhkosti D Regulátor ťahu s EX-klapkou Robustné miešadlo s prevodovkou na veľké zaťaženie s kompenzáciou tlaku. Vysokokvalitné pohonné motory s reťazovým pohonom (dvojitá reťaz). Vysoké štartovacie momenty pri nízkej spotrebe elektrickej energie. Stabilný dopravný systém pre drevnú štiepku prostredníctvom závitovky.

6 Dokonalý HERZ systém... S HERZ Biocontrol 3000 je možné aktivovať vykurovacie okruhy, akumulačné nádrže, zásobníky a solárne zariadenia Solárny systém Akumulačná nádrž Použitie akumulačnej nádrže sa odporúča zvlášť pri väčších zariadeniach. Akumulačná nádrž znižuje počet štartov kotla, zabezpečí rovnomerný odber tepla a tým lepšie prevádzkové podmienky. Pri použití akumulačnej nádrže sa môže uskutočniť výroba energie počas dlhšieho časového úseku,tým sa zabráni častým impulzom kotla a zvýši sa účinnosť zariadenia. Kaskádové riadenia S reguláciou BioControl 3000, vyvinutou firmou HERZ, je možné zapojiť do kaskády viacero kotlov HERZ s BioControl. Značnou výhodou kaskádového zapojenia kotlov je v dosiahnutí ich efektívneho využitia pri nižšom odbere tepla (napr. v prechodnom období). Diaľkové monitorovanie a diaľková údržba HERZ! Diaľkové monitorovanie (vizualizácia): Na pripojenom počítači je možné odčítať momentálne parametre zariadenia. Diaľková údržba: Navyše oproti vizualizácii umožňuje sprístupnené parametre zariadenia aj zmeniť. Telefónna zásuvka Telefónna zásuvka Analógové telefónne vedenie Analógový modem 56 K (dodávka stavby)

7 kotla BioMatic Regulácia BioControl 3000 riadi celé zásobovanie energiou! Akumulačná nádoba HERZ 3000 Príprava teplej vody Zapojenie do kaskády alebo prídavný zdroj tepla Ekvitermická regulácia vykurovacích okruhov Solárne zariadenie Možnosť diaľkovej kontroly a zmeny nastavení

8 Vynášacie systémy pre... Systém dopravy paliva umožňuje alternatívne usporiadanie skladovacieho priestoru, ideálne sa prispôsobuje želaniam zákazníka a priestorovým možnostiam 2 1 Doprava paliva zo skladu pružinovým miešadlom a závitovým dopravníkom (1). Závitový dopravník na optimálne plnenie skladu (2). Sklad paliva a kotolňa v rovnakej úrovni. Šikmá doprava paliva zo skladu prostredníctvom pružinového miešadla a závitového dopravníka. Doprava paliva zo skladu prostredníctvom posuvných podláh a priečneho závitového dopravníka. Príklad zapojenia dvoch kotlov BioMatic do kaskády.

9 ...drevnú štiepku a pelety! Herz-BioMatic: bioenergia pre zásobovanie teplom pre obytné budovy, objekty občianskej vybavenosti, podnikateľské subjekty Sklad paliva a kotolňa umiestnené nad sebou. Doprava paliva zo skladu prostredníctvom pružinového miešadla a závitového dopravníka s predĺžením spádovej šachty. Sklad paliva a kotolňa umiestnené nad sebou. Doprava paliva zo skladu prostredníctvom kyvadlového závitového dopravníka. Zariadenia na spaľovanie peliet sú charakteristické nízkymi nárokmi na veľkosť skladovacích priestorov Doprava paliva zo skladu prostredníctvom šikmého závitového dopravníka pre pelety. Horizontálna doprava peliet zo skladu. Doprava paliva k samotnému zariadeniu BioMatic prostredníctvom šikmého závitového dopravníka. Riešenie vhodné pre priestorovo úsporné uskladnenie peliet na dlhé obdobie. Pri zariadeniach na spaľovanie peliet bez použitia pružinového miešadla je potrebné v sklade paliva zostaviť klznú plochu pre pelety.

10 Kompaktné rozmery a technické údaje HERZ BioMatic... napojenie závitového dopravníka BioMatic rozsah tepelného výkonu (kw) Rozmery (mm) A Celková dĺžka A1 Dĺžka po os hrdla odvodu spalín B Celková šírka B1 Šírka (bez prírub) Šírka (s prírubami) B2 Šírka (zasúvacia časť) C Výška D Priemer hrdla na odvod spalín E Dvierka spaľovacej komory - výška F Dvierka spaľovacej komory - šírka G Os hrdla na odvod spalín - výška H Príruba pre vratné potrubie (DN/výška) 80/ / / / / /1523 I Príruba pre prívodné potrubie (DN/výška) 80/ / / / / /1776 J Plniaci a vypúšťací uzáver ( /výška) 3/4 /148 3/4 /148 3/4 /148 3/4 /148 3/4 /148 3/4 /148 K RSE stred L RSE výška M Vzdialenosť prednej strany kotla od stredu RSE N Potrebný revízny priestor pred kotlom min.900 min.900 min.1050 min.1050 min.1050 min.1050 P Šírka popolovej nádoby R Vzdialenosť prednej strany kotla od stredu prívod. potrubia S Osová vzdialenosť prívodného a vratného potrubia Technické údaje Hmotnosť kotla kg Min./max. požadovaný ťah mbar 0,05/0,15 0,05/0,15 0,05/0,15 0,05/0,15 0,05/0,15 0,05/0,15 Max. prevádzkový tlak bar Max. prevádzková teplota C Vodný obsah l Elektrické pripojenie V/Hz 3x400/50Hz Plocha výmenníka tepla m 2 16,35 16,35 23,15 23,15 33,80 33,80 Odpor na strane vody pri t=20k PA Hmotnostný prietok vody pri t=20k kg/h Maximálne zaťaženie - emisné hodnoty Teplota spalín C ~140 ~140 ~140 ~140 ~140 ~140 Hmotnostný prietok spalín kg/s 0,122 0,137 0,209 0,258 0,289 0,341 Obsah CO2 Vol. % 13,7 13,7 12,5 12,5 12,8 12,8 Čiastočné zaťaženie - emisné hodnoty Teplota spalín C ~80 ~80 ~85 ~85 ~85 ~85 Hmotnostný prietok spalín kg/s 0,052 0,052 0,0787 0,0787 0,0787 0,0787 Obsah CO2 Vol. % 7,8 7,8 8,5 8,5 8,5 8,5

11 BioMatic - referencie... HERZ BioMatic: Príklady úspešného použitia s individuálnym riešením: Veľké objekty: nemocnice, školy, verejné budovy a pod. Hotelové zariadenia: vykurovanie budov, bazénov, wellness priestorov a pod. Sídliskové projekty: vykurovanie časti obce, komplexu obytných domov a pod. Drevospracujúci priemysel: stolárstva, výrobne nábytku a pod. Domov pre seniorov, Gloggnitz 2x350kW dve pružinové miešadlá na dopravu paliva vykurovanie objektu so 123 opatrovateľskými izbami centrálne odsávanie popola Bioteplo, Hatzendorf 2x500kW štyri posuvné podlahy vykurovanie poľnohospodárskej odbornej školy, verejných budov, sídlisk a rodinných domov centrálne vynášanie popola prostredníctvom závitového dopravníka Bloková kotolňa, St. Martin 2x500kW dve posuvné podlahy zásobovanie teplom pre cca 70 rodinných domov centrálne vynášanie popola prostredníctvom závitového dopravníka Hotelové zariadenie, Cazorla (Španielsko) 2x400kW doprava peliet závitovým dopravníkom vykurovanie budov, bazénov a priestorov pre wellness Informácie o dalších referenciách vam radi poskytneme na vyžiadanie.

12 HERZ orientovaný na zákazníka... Poradenstvo vo fáze prípravy projektu Návrh rozmiestnenia zdroja tepla a skladu paliva Riešenie dopravy paliva podľa požiadaviek zákazníka a miestnych podmienok Návrh zariadenia podľa požiadaviek zákazníka Celoplošný servis HERZ školenia: - pre prevádzkovateľov zariadení - pre projektantov a technické kancelárie - pre inštalatérov a montérov - priebežné školenia pre personál obsluhy zariadení Obchodné zastúpenie: Belgicko Bulharsko Dánsko Fínsko Francúzsko Grécko Veľká Britána Írsko Taliansko Litva Luxembursko Holandsko Rakúsko Poľsko Švajčiarsko Slovensko Slovinsko Španielsko Južné Tirolsko Technické zmeny vyhradené. HERZ, spol. s r. o. Šustekova 16, P.O.Box Bratislava 55 Tel.: ++421/2/ , Fax: ++421/2/ infosk@herz.eu, Herz Feuerungstechnik unterbietet die strengsten Emissionsvorschriften.

v1.1-03I17 = Katalog schemat s teplovodnimi krby - A4_cz.indd

v1.1-03I17 = Katalog schemat s teplovodnimi krby - A4_cz.indd Katalóg schém regulátora IR 12 KRB typová schéma zapojenia systémov s teplovodným krbom či kotlom na tuhé palivá Úsporné riešenie pre vaše kúrenie www.regulus.sk Legenda 1 4 5 2 3 12 6 9 10 11 7 8 1. SLNEČNÝ

Podrobnejšie

GENUS PREMIUM 1.1. Základné informácie Kondenzačný plynový kotol s prietokovým ohrevom TÚV. Základné výhody: Komfort Funkcia AUTO Funkcia KOMFORT Funk

GENUS PREMIUM 1.1. Základné informácie Kondenzačný plynový kotol s prietokovým ohrevom TÚV. Základné výhody: Komfort Funkcia AUTO Funkcia KOMFORT Funk GENUS PREMIUM 1.1. Základné informácie Kondenzačný plynový kotol s prietokovým ohrevom TÚV. Základné výhody: Komfort Funkcia AUTO Funkcia KOMFORT Funkcia automatického odvzdušnenia primárneho okruhu Tichá

Podrobnejšie

Technický informačný list WPC 05 TEPELNÉ ČERPADLÁ ZEM-VODA VÝROBOK Č.: Tepelné čerpadlo zem voda WPC patrí k najúčinnejším tepelným čerpadlám n

Technický informačný list WPC 05 TEPELNÉ ČERPADLÁ ZEM-VODA VÝROBOK Č.: Tepelné čerpadlo zem voda WPC patrí k najúčinnejším tepelným čerpadlám n WPC 05 TEPELNÉ ČERPADLÁ ZEM-VODA VÝROBOK Č.: 232927 Tepelné čerpadlo zem voda WPC patrí k najúčinnejším tepelným čerpadlám na trhu. Jeho nový dizajn nestanovuje štandardy len vizuálne. Vďaka malým rozmerom

Podrobnejšie

v1.9-01I17 - Krbove teplovodni vlozky a kamna - brozura A4_sk.indd

v1.9-01I17 - Krbove teplovodni vlozky a kamna - brozura A4_sk.indd Krbové teplovodné vložky a kachle KV 025 W KKV 2S www.regulus.sk Teplovodná krbová vložka KV 025 W Široká, rovná krbová vložka s centrálnym prívodom vzduchu a teplovodným výmenníkom dostupná v štyroch

Podrobnejšie

Technický list commotherm hybrid tower LW-A Split deluxe 6-10 Verzia 08/2016 Vonkajšia jednotka Vnútorná jednotka Kompletné zariadenie

Technický list commotherm hybrid tower LW-A Split deluxe 6-10 Verzia 08/2016 Vonkajšia jednotka Vnútorná jednotka Kompletné zariadenie Kompletné zariadenie Rozmery [mm] 6 8 1 = výfukový otvor 2 = nasávací otvor A Výška 56 56 1356 3 = základ A1 Výška 90 90 90 4 = prestup B Dĺžka 1173 1173 1373 5 = Min. odstupy C Šírka 843 843 843 E1 Min.

Podrobnejšie

NÁVOD NA OBSLUHU A INŠTALÁCIU

NÁVOD NA OBSLUHU A INŠTALÁCIU NÁVOD NA OBSLUHU A INŠTALÁCIU AKUMULAČNÉ NÁDRŽE NADO 300/20v11 NADO 400/20v11 NADO 750/25v11 NADO 1000/25v11 Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel: +420

Podrobnejšie

Slide 1

Slide 1 Február-2017 MiPro Systémový regulátor Uvedenie na trh: marec 2017 verzia MiPro s káblovým pripojením júl 2017 bezdrôtová verzia s inštalačným asistentom MiPro univerzálny regulátor pre riadenie rôznych

Podrobnejšie

cenik kotlov a príslušenstva

cenik kotlov a príslušenstva CENNÍK KOTLOV (OD 01.01.2012) (ceny v bez DPH) KRUK Oceľový kotol s horným spaľovaním a ručným prikladaním na uhlie, drevo. Výkony 18, 25 a 34 kw Štandardne je dodávaný s vodným roštom, keramickými policami,

Podrobnejšie

NÁVOD NA OBSLUHU A INŠTALÁCIU

NÁVOD NA OBSLUHU A INŠTALÁCIU NÁVOD NA OBSLUHU A INŠTALÁCIU AKUMULAČNÉ NÁDRŽE NADO 300/20v6 NADO 500/25v6 NADO 750/35v6 NADO 1000/45v6 Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel: +420 /

Podrobnejšie

NÁVOD NA OBSLUHU A INŠTALÁCIU

NÁVOD NA OBSLUHU A INŠTALÁCIU NÁVOD NA OBSLUHU A INŠTALÁCIU AKUMULAČNÉ NÁDRŽE NADO 800/35v9 NADO 1000/35v9 Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel.: +420 / 326 370 990 fax: +420 / 326

Podrobnejšie

Stacionárne kondenzačné kotly Prečo Vaillant? Pretože vysoká efektívnosť a ekológia nie je len módny trend. ecocompact VSC aurocompact VSC S ecovit pl

Stacionárne kondenzačné kotly Prečo Vaillant? Pretože vysoká efektívnosť a ekológia nie je len módny trend. ecocompact VSC aurocompact VSC S ecovit pl Stacionárne kondenzačné kotly Prečo Vaillant? Pretože vysoká efektívnosť a ekológia nie je len módny trend. ecocompact VSC aurocompact VSC S ecovit plus Vaillant Group Slovakia, s.r.o. Pplk. Pľjušťa 4,

Podrobnejšie

Prečo si kúpiť výrobky Q-termo? Spoločnosť Q-termo, s.r.o. pôsobí v oblasti predaja vykurovacej a tepelnej techniky od roku Aby sme mohli ponúka

Prečo si kúpiť výrobky Q-termo? Spoločnosť Q-termo, s.r.o. pôsobí v oblasti predaja vykurovacej a tepelnej techniky od roku Aby sme mohli ponúka Prečo si kúpiť výrobky Q-termo? Spoločnosť Q-termo, s.r.o. pôsobí v oblasti predaja vykurovacej a tepelnej techniky od roku 2003. Aby sme mohli ponúkať našim zákazníkom čo najvyššiu kvalitu, spojila sa

Podrobnejšie

PONUKOVÝ KATALÓG 2014 VIADRUS KLIMOSZ vykurovacia technika

PONUKOVÝ KATALÓG 2014 VIADRUS KLIMOSZ vykurovacia technika PONUKOVÝ KATALÓG 2014 VIADRUS vykurovacia technika KOTLY NA PELETY S DODATOČNOU DUO PELLETS 15150Kw (KDP) oceľový kotol s automatickým horákom na pelety. Možnosť objednať kotol s vodným roštom dodatočného

Podrobnejšie

Výber renovátora VYSOKOTEPLOTNÝ SYSTÉM DAIKIN ALTHERMA VYKUROVANIE & TEPLÁ PITNÁ VODA LETÁK PRE POUŽÍVATEĽA

Výber renovátora VYSOKOTEPLOTNÝ SYSTÉM DAIKIN ALTHERMA VYKUROVANIE & TEPLÁ PITNÁ VODA LETÁK PRE POUŽÍVATEĽA Výber renovátora VYSOKOTEPLOTNÝ SYSTÉM DAIKIN ALTHERMA VYKUROVANIE & TEPLÁ PITNÁ VODA LETÁK PRE POUŽÍVATEĽA 4 Najlepšie riešenie pre rekonštrukcie Vysokoteplotný systém Daikin Altherma ponúka vykurovanie

Podrobnejšie

TP_TSS_V_072011

TP_TSS_V_072011 Technický list Zásobník teplej pitnej vody TSS Zásobník teplej pitnej vody TSS strana 3 z 7 OBSAH 1. Technické údaje a vlastnosti 4 2. Objednávkové čísla 4 3. Popis pripojovacích otvorov v zásobníku 5

Podrobnejšie

Technická dokumentáciaHSP 6 Premium

Technická dokumentáciaHSP 6 Premium Technická dokumentácia HSP 6 Premium HSP 6 Premium Technická dokumentácia Peletové kachle 0553908501401b Úvod Srdečne ďakujeme za kúpu nášho výrobku! Popis pece vás podrobne oboznámi s konštrukciou, technickou

Podrobnejšie

Technický list commotherm hybrid tower SW/WW 5-15 Verzia: Rozmery v [mm] H1 Výška (spiatočka prídavné vykurovanie pre nabíjanie akum

Technický list commotherm hybrid tower SW/WW 5-15 Verzia: Rozmery v [mm] H1 Výška (spiatočka prídavné vykurovanie pre nabíjanie akum Rozmery v [mm] 5 7 10 H1 Výška (spiatočka prídavné vykurovanie pre nabíjanie akumulačného zásobníka) 205 205 205 205 H2 H3 H4 H5 H6 Výška (el. výhrevné teleso) 345 345 345 345 Výška (prívod prídavné vykurovanie

Podrobnejšie

Globál, spol. s r.o. Vápenická Prievidza Technicko-prevádzková dokumentácia Horák na pelety rady COMFORT

Globál, spol. s r.o. Vápenická Prievidza Technicko-prevádzková dokumentácia Horák na pelety rady COMFORT Globál, spol. s r.o. Vápenická 19 971 01 Prievidza Technicko-prevádzková dokumentácia Horák na pelety rady COMFORT 1. Popis výrobku. Horáky série sú najmodernejšie a najpokročilejšie z našich zariadení

Podrobnejšie

PUMPIX SOLAR DN20 V112018

PUMPIX SOLAR DN20 V112018 DN 20 Technický list k 1 4514 0x a 1 7414 2x, vydanie 11 2018 Montážne rozmery v mm a objednávacie čísla Obj. číslo DN Typ čerpadla A B C D E F* G H I** J (mm) (mm) (mm) (mm) (mm) (in) (mm) (mm) (in) (mm)

Podrobnejšie

Buderus Nový plynový kondenzačný kotol Výkon: 2,5 až 50 kw Vykurovacia technika zajtrajška: Rad Titánium značky Buderus Logamax plus GB192iT Logamax p

Buderus Nový plynový kondenzačný kotol Výkon: 2,5 až 50 kw Vykurovacia technika zajtrajška: Rad Titánium značky Buderus Logamax plus GB192iT Logamax p Buderus Nový plynový kondenzačný kotol Výkon: 2,5 až 50 kw Vykurovacia technika zajtrajška: Rad Titánium značky Buderus Logamax plus GB192iT Logamax plus GB192i Pripravený na budúcnosť Nové vykurovacie

Podrobnejšie

ATMOS KOTLE NA DREVO, UHLIE A BRIKETY (ceny platné od ) 1. Splyňovacie kotle na drevo - DŘEVOPLYN - s odťahovým ventilátorom - s chl. slučkou

ATMOS KOTLE NA DREVO, UHLIE A BRIKETY (ceny platné od ) 1. Splyňovacie kotle na drevo - DŘEVOPLYN - s odťahovým ventilátorom - s chl. slučkou ATMOS KOTLE NA DREVO, UHLIE A BRIKETY (ceny platné od 1.3.2019) 1. Splyňovacie kotle na drevo - DŘEVOPLYN - s odťahovým ventilátorom - s chl. slučkou DC 18 S 20 66 5 1.369,54 1.643,45 DC 22 S 22 100 4/5

Podrobnejšie

Master CT – SK – 2008.cdr

Master CT – SK – 2008.cdr TEPLOVZDUŠNÝ KOTOL NÁVOD NA OBSLUHU MASTER CT-50 TECHNICKÁ CHARAKTERISTIKA MODEL MASTER CT-50 Menovitý tepelný výkon kw 50 Vzduchový výkon m 3 /h 1400 OHRIEVANÝ pri +20 C VZDUCH Statický tlak Nárast teploty

Podrobnejšie

Technicka _analyza

Technicka _analyza PRÍLOHA č. 7 Návrh zdrojov tepla na spaľovanie drevnej štiepky PREDPOKLADANÝ VÝVOJ CENY TEPL A Tepelný okruh: Všetky zdroje tepla Pôvodný stav Rok 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 14 15 2 6 2 7 2 8 2 9 2 1

Podrobnejšie

FUSO značka koncernu Daimler CANTER 7C18 ĽAVOSTRANNÉ RIADENIE Maximálna Maximale Aufbaulänge dĺžka karosérie Rozmery Mod

FUSO značka koncernu Daimler CANTER 7C18 ĽAVOSTRANNÉ RIADENIE Maximálna Maximale Aufbaulänge dĺžka karosérie Rozmery Mod CANTER 18 1995 3995 4985 5725 6470 7210 Maximálna Maximale Aufbaulänge dĺžka karosérie Rozmery Model Typ vozidla 18 Typ kabíny/osadenie sedadiel 2195 2210 1140 Komfortná, jednoduchá kabína/3 Konštrukčný

Podrobnejšie

COM(2009)713/F1 - SK

COM(2009)713/F1 - SK SK SK SK EURÓPSKA KOMISIA Brusel, 12.1.2010 KOM(2009)713 v konečnom znení SPRÁVA KOMISIE EURÓPSKEMU PARLAMENTU A RADE Monitorovanie emisií CO 2 z nových osobných automobilov v EÚ: údaje za rok 2008 SK

Podrobnejšie

Technicko ekonomické zhodnotenie peliet vyrobených z fytomasy

Technicko ekonomické zhodnotenie peliet vyrobených z fytomasy Technicko-ekonomické zhodnotenie peliet vyrobených z fytomasy Ing. Peter Francisci Linky na pelety Parametre liniek na výrobu peliet - energetická náročnosť liniek je okolo 150 kw - výkon liniek sa pohybuje

Podrobnejšie

DELEGOVANÉ NARIADENIE KOMISIE (EÚ) 2018/ z 23. novembra 2017, - ktorým sa mení príloha I k nariadeniu Európskeho parlamentu a R

DELEGOVANÉ  NARIADENIE  KOMISIE  (EÚ)  2018/ z 23. novembra  2017,  -  ktorým  sa  mení  príloha  I k nariadeniu  Európskeho  parlamentu  a R L 30/6 2.2.2018 DELEGOVANÉ NARIADENIE KOMISIE (EÚ) 2018/162 z 23. novembra 2017, ktorým sa mení príloha I k nariadeniu Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1305/2013 a prílohy II a III k nariadeniu Európskeho

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 Ing. Oto Halás VYUŽÍVANIE GEOTERMÁLNEJ ENERGIE V SÚSTAVÁCH CZT 03.04.2014 BRATISLAVA OBSAH 1. Potenciál využívania geotermálnej energie 2. Existujúce projekty (SCZT) 3. Využívanie geotermálnej energie

Podrobnejšie

SK_DTR DUO PELLETS, UNI PELLETS

SK_DTR DUO PELLETS, UNI PELLETS 1 Návod na obsluhu a montáž kotla 2015.07.30 ORIGINÁLNY NÁVOD časť 2/2 DODÁVKA a spustenie kotla: Kotly sú dodávané na základe objednávky ako hotové zariadenia pripravené na montáži v kotolni s výnimkou

Podrobnejšie

[ Strana 1

[  Strana 1 [www.pamimont.sk] Strana 1 ODBORNÁ PRÍRUČKA POUŽÍVATEĽA Výber kotla Základom výberu vykurovacieho kotla na ohrievanie budovy má byť teplotný balans objektu vystavený v súlade so záväznými predpismi. S

Podrobnejšie

SK_DTR COMBI, COMBI B

SK_DTR COMBI, COMBI B 1 Návod na obsluhu a montáž kotla 2015.07.30 ORIGINÁLNY NÁVOD časť 2/2 DODÁVKA a spustenie kotla: Kotly KLIMOSZ COMBI sú dodávané na základe objednávky ako hotové zariadenia pripravené na montáž v kotolni.

Podrobnejšie

Teplárenstvo ako ďalej? , , Piešťany Ochrana ovzdušia centrálne alebo lokálne? Dr. Ing. Jozef Šoltés, CSc. Národná ene

Teplárenstvo ako ďalej? , , Piešťany Ochrana ovzdušia centrálne alebo lokálne? Dr. Ing. Jozef Šoltés, CSc. Národná ene Teplárenstvo ako ďalej? 2. - 3. 2. 212, 2. - 21. 2. 212, Piešťany Ochrana ovzdušia centrálne alebo lokálne? Dr. Ing. Jozef Šoltés, CSc. Národná energetická spoločnosť a. s. 1 Členenie zdrojov znečisťovania

Podrobnejšie

untitled

untitled TECHNICKÝ CENNÍK Platný od 1. júna 2019 do odvolania alebo nahradenia novým cenníkom G A R A N T O V A N Á rokov Z Á R U K A P R E D Ĺ Ž E N Á Možnosť predĺženej záruky na všetky nové kondenzačné kotly!

Podrobnejšie

Vykurovacia sezóna začína! Ste pripravení dostatočne? Jedným z období, ktoré si vyžaduje pozornosť zo strany občanov na úseku ochrany pred požiarmi je

Vykurovacia sezóna začína! Ste pripravení dostatočne? Jedným z období, ktoré si vyžaduje pozornosť zo strany občanov na úseku ochrany pred požiarmi je Vykurovacia sezóna začína! Ste pripravení dostatočne? Jedným z období, ktoré si vyžaduje pozornosť zo strany občanov na úseku ochrany pred požiarmi je obdobie vykurovacej sezóny, kedy vzniká vyššia pravdepodobnosť

Podrobnejšie

8100_25.xls

8100_25.xls HERZ - Regulačná súprava Pre vykurovacie telesá a podlahové vykurovanie určené na temperovanie podlahy Technický podklad pre 1 8100 25 Vydanie 1105 Rozmery v mm Závitové pripojenie na rozdeľovači: 6 ks

Podrobnejšie

Datovylist-WAMAK-WW 45 SHR.pdf

Datovylist-WAMAK-WW 45 SHR.pdf Tepelné čerpadlo pre využitie odpadového tepla voda-voda SHR Tepelné čerpadlo pre využitie odpadového tepla voda-voda SHR Vysokoteplotné tepelné čerpadlo pre využitie odpadoveho tepla a veľkým pracovným

Podrobnejšie

Datovylist-WAMAK-TWW 90 SHR.pdf

Datovylist-WAMAK-TWW 90 SHR.pdf Tandemove tepelné čerpadlo pre využitie odpadového tepla voda-voda SHR Tandemove tepelné čerpadlo pre využitie odpadového tepla voda-voda SHR Dvojstupňové vysokoteplotné tepelné čerpadlo pre využitie odpadoveho

Podrobnejšie

Technická dokumentácia automatického kotla na tuhé palivo Pellet Focus (16/01/2014/PL/V1.0) Návod k obsluhe a inštalácii Pellet Focus JÁN BUDAY BUILDI

Technická dokumentácia automatického kotla na tuhé palivo Pellet Focus (16/01/2014/PL/V1.0) Návod k obsluhe a inštalácii Pellet Focus JÁN BUDAY BUILDI Návod k obsluhe a inštalácii Pellet Focus Robotnícka 1 017 01 Považská Bystrica IČO: 36327816 DIČ: 2021614650 Tel. č.: 0948 346 252 E-mail: obchod@janbuday.sk servis@janbuday.sk www.ekokomfort.sk www.janbuday.sk

Podrobnejšie

VYKONÁVACIE NARIADENIE KOMISIE (EÚ) 2017/ zo júla 2017, - ktorým sa pre určité režimy priamej podpory stanovené v naria

VYKONÁVACIE  NARIADENIE  KOMISIE  (EÚ)  2017/ zo júla  2017,  -  ktorým  sa  pre  určité  režimy  priamej  podpory  stanovené  v naria 15.7.2017 L 184/5 VYKONÁVACIE NARIADENIE KOMISIE (EÚ) 2017/1272 zo 14. júla 2017, ktorým sa pre určité režimy priamej podpory stanovené v nariadení Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1307/2013 stanovujú

Podrobnejšie

untitled

untitled TECHNICKÝ CENNÍK Platný od 20. mája 2018 do odvolania alebo nahradenia novým cenníkom G A R A N T O V A N Á rokov Z Á R U K A P R E D Ĺ Ž E N Á Možnosť predĺženej záruky na všetky nové kondenzačné kotly!

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 Konferencia APÚMS 2014 Optimálny energetický mix zdrojov výroby elektriny BE OPEN TO CLEANER ENERGY Autor: Ing. Július Jankovský, PhD. poradca štátneho tajomníka MHSR, člen prezídia ASPEK, Kontakt: jankovsky@apertis.eu

Podrobnejšie

Projekčné podklady Kondenzačné kotly ecocompact/aurocompact Kondenzačné kotly ecocompact/aurocompact

Projekčné podklady Kondenzačné kotly ecocompact/aurocompact Kondenzačné kotly ecocompact/aurocompact Projekčné podklady Stacionárny kondenzačný kotol ecocompact spojuje výhody kondenzačného kotla a zásobníku s vrstveným ukladaním úžitkovej vody. Týmto riešením je zaistená maximálna kompaktnosť s minimálnimi

Podrobnejšie

VYKONÁVACIE NARIADENIE KOMISIE (EÚ) 2016/ z 10. mája 2016, - ktorým sa pre určité režimy priamej podpory stanovené v nariaden

VYKONÁVACIE  NARIADENIE  KOMISIE  (EÚ)  2016/ z 10.  mája  2016,  -  ktorým  sa  pre  určité  režimy  priamej  podpory  stanovené  v nariaden 11.5.2016 L 121/11 VYKONÁVACIE NARIADENIE KOMISIE (EÚ) 2016/699 z 10. mája 2016, ktorým sa pre určité režimy priamej podpory stanovené v nariadení Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1307/2013 stanovujú

Podrobnejšie

FAQ k 45. výzve 1. Aký je účel 45. výzvy? Účelom 45. výzvy je zníženie znečisťovania ovzdušia a zlepšenie jeho kvality najmä pokiaľ ide o znečisťujúce

FAQ k 45. výzve 1. Aký je účel 45. výzvy? Účelom 45. výzvy je zníženie znečisťovania ovzdušia a zlepšenie jeho kvality najmä pokiaľ ide o znečisťujúce FAQ k 45. výzve 1. Aký je účel 45. výzvy? Účelom 45. výzvy je zníženie znečisťovania ovzdušia a zlepšenie jeho kvality najmä pokiaľ ide o znečisťujúce látky PM10, NOx, NH3, VOC, SO2. Napriek skutočnosti,

Podrobnejšie

Hydraulický separátor-kolektor SEPCOLL Séria /19 SK FM Funkcia SEPCOLL, zariadenie, ktoré kombinuje funkcie hydraulického separátor

Hydraulický separátor-kolektor SEPCOLL Séria /19 SK FM Funkcia SEPCOLL, zariadenie, ktoré kombinuje funkcie hydraulického separátor Hydraulický separátor-kolektor SEPCO Séria 559 01084/19 SK FM 21654 003 Funkcia SEPCO, zariadenie, ktoré kombinuje funkcie hydraulického separátora a distribučného kolektora, sa používa vo vykurovacích

Podrobnejšie

Premeňte slnečné svetlo na LED osvetlenie

Premeňte slnečné svetlo na LED osvetlenie PHILIPS mygarden Nástenné svietidlo Dusk antracitová LED Premeňte slnečné svetlo na LED osvetlenie Zachyťte energiu slnka nástenným svietidlom Philips mygarden Dusk. Vysokokapacitný solárny panel a úsporné

Podrobnejšie

2015 ELEKTRONICKÉ OBEHOVÉ ČERPADLÁ Našou prioritou je účinnosť

2015 ELEKTRONICKÉ OBEHOVÉ ČERPADLÁ Našou prioritou je účinnosť 2015 ELEKTRONICKÉ OBEHOVÉ ČERPADLÁ Našou prioritou je účinnosť AKCIA 2015 platná od 1. 5. 2015 ELEKTRONICKÉ OBEHOVÉ ČERPADLÁ DAB.EVOSTA typ kód stavebná dĺžka Q max Akciová cena VYKUROVACIE SYSTÉMY DAB.EVOSTA

Podrobnejšie

Anew01_katalog0094

Anew01_katalog0094 DVOJPLÁŠŤOVÝ IZOLOVANÝ KOMÍNOVÝ SYSTÉM Z NEREZOVEJ OCELE Číslo normy Povrchová teplota Tlaková trieda (N, P alebo H) Odolnosť proti kondenzácii (W: mokrá alebo D: suchá prevádzka) Korózny odpor (odolnosť

Podrobnejšie

TKANINOVÉ KOMPENZÁTORY - KLAPKY KVALITNÉ VYHOTOVENIE

TKANINOVÉ KOMPENZÁTORY - KLAPKY KVALITNÉ VYHOTOVENIE TKANINOVÉ KOMPENZÁTORY - KLAPKY KVALITNÉ VYHOTOVENIE Tkaninové kompenzátory majú mnohoraké využitie. Na obrázku kompletovanie kompenzátora na spalinovod: typ R250-IV. TKANINOVÉ KOMPENZÁTORY KUSOVÁ A SÉRIOVÁ

Podrobnejšie

0519_husar

0519_husar Podpora OZE zo strany regionálnej samosprávy stratégia využívania OZE v Košickom kraji a jej implementácia Potenciál OZE vkošickom samosprávnom kraji Druh OZE Celkový potenciál Technický potenciál PJ TWh

Podrobnejšie

Datovylist-WAMAK-BW 05.pdf

Datovylist-WAMAK-BW 05.pdf Tepelné čerpadlo soľanka-voda Tepelné čerpadlo soľanka-voda Kompaktné tepelné čerpadlo so stabilnou rámovou konštrukciou a flexibilnými výstupmi. Dvojité vysokoabsorbčné odpruženie sylomerovými podložkami

Podrobnejšie

3-ťahové olejové / plynové kotly Uno-3 Max-3 THW-I NTE Teplovodné kotly. 1

3-ťahové olejové / plynové kotly Uno-3 Max-3 THW-I NTE Teplovodné kotly. 1 3-ťahové olejové / plynové kotly Uno-3 Max-3 THW-I NTE Teplovodné kotly. 1 Hoval 3-ťahové olejové/plynové kotly. Prehľad výhod. Naše produkty reprezentujú najmodernejšie technológie a naše inovatívne riešenia

Podrobnejšie

KONDENZAČNÉ KOTLY VICTRIX OMNIA Závesný kombinovaný kondenzačný kotol

KONDENZAČNÉ KOTLY VICTRIX OMNIA Závesný kombinovaný kondenzačný kotol KONDENZČNÉ KOTLY VICTRIX OMNI Závesný kombinovaný kondenzačný kotol ZMERNIE VICTRIX OMNI Nový kotol s pripojením typu DIN, ideálny na výmenu starých kotlov V Európe sa milióny kotlov približujú k času

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - 01-NOVAK-Akcny plan a sprava.pptx

Microsoft PowerPoint - 01-NOVAK-Akcny plan a sprava.pptx AKČNÝ PLÁN PRE ENERGIU Z OBNOVITEĽNÝCH ZDROJOV A SPRÁVA O POKROKU PRI PLNENÍ CIEĽOV Juraj Novák MH SR Ciele pre OZE Smernica 2009/28/ES o podpore využívania energie z obnoviteľných zdrojov energie pre

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Informačné podujatia Monitorovanie spotreby energie prvý krok k úsporám 25. február - Trenčín, 26. február Banská Bystrica 27. február Košice Monitorovanie spotreby energie pre obce a VÚC Dr. Ing. Kvetoslava

Podrobnejšie

Údajový list Regulátor rozdielového tlaku a prietoku (PN 16) AVPQ - montáž do spiatočky, meniteľné nastavenie Popis AVPQ je priamočinný regulátor rozd

Údajový list Regulátor rozdielového tlaku a prietoku (PN 16) AVPQ - montáž do spiatočky, meniteľné nastavenie Popis AVPQ je priamočinný regulátor rozd Údajový list Regulátor rozdielového tlaku a prietoku (PN 16) AVPQ - montáž do spiatočky, meniteľné nastavenie Popis AVPQ je priamočinný regulátor rozdielového tlaku a prietoku, vyvinutý predovšetkým pre

Podrobnejšie

List SVS ·

List SVS · O B E C B E R N O L Á K O V O O b e c n ý ú r a d, H l a v n á 1 1 1, 9 0 0 2 7 B e r n o l á k o v o ` NÁVRH Všeobecné záväzné nariadenie č..../2017 z 11.12.2017 o poplatku za znečisťovanie ovzdušia malými

Podrobnejšie

Predstavujeme nové spôsoby pre energeticky úsporné budovy So stanicami Uponor Combi Port a Aqua Port

Predstavujeme nové spôsoby pre energeticky úsporné budovy So stanicami Uponor Combi Port a Aqua Port Predstavujeme nové spôsoby pre energeticky úsporné budovy So stanicami Uponor Combi Port a Aqua Port Nastal čas na zmenu: nasledujte nás na ceste do budúcnosti výroby teplej vody a distribúcie tepla Budovy

Podrobnejšie

Microsoft Word - letak docx

Microsoft Word - letak docx OBSAH 1 Kotly ATMOS na drevo, hnedouhoľné brikety a uhlie 3 2 Kotly ATMOS na pelety do 2 kw 2 Splyňovacie kotly ATMOS na drevo/uhlie v kombinácii s horákom na pelety 3 Splyňovacie kotly ATMOS s úpravou

Podrobnejšie

Skúsenosti s prípravou pravou a realizáciou projektov centrálneho vykurovania biomasou

Skúsenosti s prípravou pravou a realizáciou projektov centrálneho vykurovania biomasou Skúsenosti s prípravou pravou a realizáciou projektov centrálneho vykurovania biomasou Predstavenie ENERGETICKÁ SKUPINA Divízia BIOPALIVÁ NÁRODNÁ ENERGETICKÁ HRINOVSKÁ ENERGETICKÁ RIMAVSKÁ ENERGETICKÁ

Podrobnejšie

untitled

untitled Možnosť predĺženia záruky so servisnou zmluvou na Jesenná akcia Cenník akciových kotlov a zostáv Vitopend a Vitodens Platný od. augusta do 15. decembra 12 5 rokov! Úvod/Obsah 2/3 Pre obdobie vrcholu kúrenárskej

Podrobnejšie

kotly na web.indd

kotly na web.indd IMMERGAS, s.r.o., Zlatovská 2195, 911 05 Trenčín Tel: 032/6402 123-5, Fax: 032/6583 764 e-mail: immergas@immergas.sk, www.immergas.sk Získajte kotol ZADARMO Ako? Zapojte sa do súťaže a získajte kotol podľa

Podrobnejšie

Premeňte slnečné svetlo na LED osvetlenie

Premeňte slnečné svetlo na LED osvetlenie PHILIPS mygarden Nástenné svietidlo Dusk antracitová LED Premeňte slnečné svetlo na LED osvetlenie Zachyťte energiu slnka nástenným svietidlom Philips mygarden Dusk. Vysokokapacitný solárny panel a úsporné

Podrobnejšie

ZABRÁŇTE ŠÍRENIU EMISIÍ JEMNÉHO PRACHU Odlučovače pevných častíc pre zariadenia na spaľovanie biomasy

ZABRÁŇTE ŠÍRENIU EMISIÍ JEMNÉHO PRACHU Odlučovače pevných častíc pre zariadenia na spaľovanie biomasy ZABRÁŇTE ŠÍRENIU EMISIÍ JEMNÉHO PRACHU Odlučovače pevných častíc pre zariadenia na spaľovanie biomasy Cieľ: Zníženie množstva emisií jemného prachu z malých a stredných spaľovacích zariadení Znečistenie

Podrobnejšie

TEN-A-CMS-YAZ SK

TEN-A-CMS-YAZ SK KLIMATIZÁCIA - RAD KOMFORT Jednotky - multisplit Technický návod CK DCI SX DCI DLF DCI PNXA DCI XLD DCI Vonkajšie jednotky Chladiaci výkon (W) Vykurovací výkon (W) 5000 (1200-6400) 6000 (1000-6800) Dátum

Podrobnejšie

Company: VPK, s.r.o. Name: Martin Baloga Street: Jilemnickeho 3 Post code: Town: Presov Telephone:

Company: VPK, s.r.o. Name: Martin Baloga Street: Jilemnickeho 3 Post code: Town: Presov Telephone: List údajov: Yonos PICO 25/1-4-130 Hydraulické údaje Maximálny prevádzkový tlak PN Max. dopravná výška H Prietok max. Q Minimálna prítoková výška pri 50 C Minimálna prítoková výška pri 95 C Minimálna prítoková

Podrobnejšie

DataSheet_NOTUS-S_SK_ indd

DataSheet_NOTUS-S_SK_ indd Distribučné elementy NOTUS-S Štvorhranný regulátor konštantného prietoku vzduchu (CAV) Technická špecifikácia Obsah Popis..................................... 3 Vyhotovenie.......................................

Podrobnejšie

Meracie a vymenníkové stanice Giacomini

Meracie a vymenníkové stanice Giacomini Meracie a vymenníkové stanice Giacomini Výhody centralizovaných zariadení a sebestačných systémov Meracie a vymenníkové stanice Giacomini V súčasnej dobe sa veľmi rýchlo menia požiadavky na energetickú

Podrobnejšie

Čo o by mal investor vyžadova adovať od dodávate vateľa Seminár S ENERGIOU EFEKTÍVNE V BYTOVÝCH DOMOCH Október 2011 Revízia:

Čo o by mal investor vyžadova adovať od dodávate vateľa Seminár S ENERGIOU EFEKTÍVNE V BYTOVÝCH DOMOCH Október 2011 Revízia: Čo o by mal investor vyžadova adovať od dodávate vateľa Seminár S ENERGIOU EFEKTÍVNE V BYTOVÝCH DOMOCH Október 2011 Revízia: 09-2011 Kedy zvýšiť pozornosť Dodávateľ sľubuje vyššie ako 70 % pokrytie ročných

Podrobnejšie

Datovylist-WAMAK-TBW 98 EVI.pdf

Datovylist-WAMAK-TBW 98 EVI.pdf Vysokoteplotné tandemové tepelné čerpadlo soľanka-voda Vysokoteplotné tandemové tepelné čerpadlo soľanka-voda Vysokoteplotné dvojstupňové tepelné čerpadlo so stabilnou rámovou konštrukciou a flexibilnými

Podrobnejšie

Svetlo vás privíta pri každom návrate domov

Svetlo vás privíta pri každom návrate domov PHILIPS mygarden Nástenné svietidlo Cottage čierna LED Svetlo vás privíta pri každom návrate domov Vynovený dizajn plynovej lampy tohto nástenného svietidla LED mygarden Cottage značky Philips v čiernej

Podrobnejšie

Krátky popis k Solárnemu ohrievaciemu systému Solar Fox Air Collector Všeobecný popis: Solar Fox Air ohrievací systém je systém ktorý sa vyrába pod zn

Krátky popis k Solárnemu ohrievaciemu systému Solar Fox Air Collector Všeobecný popis: Solar Fox Air ohrievací systém je systém ktorý sa vyrába pod zn Krátky popis k Solárnemu ohrievaciemu systému Solar Fox Air Collector Všeobecný popis: Solar Fox Air ohrievací systém je systém ktorý sa vyrába pod značkou Solar Fox, slúži na ventiláciu a vykurovanie

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - STN_EN_ _Bukoviansky

Microsoft PowerPoint - STN_EN_ _Bukoviansky ENERGETICKÁ EFEKTÍVNOSŤ A VYUŽÍVANIE OZE PODĽA TECHNICKÝCH NORIEM Predhovor 5 Úvod 7 1 Predmet normy 8 2 Normatívne odkazy 8 3 Termíny a definície 8 4 Značky a jednotky 11 5 Princíp metódy 12 5.1 Všeobecne

Podrobnejšie

Návod na obsluhu - ATTACK WOOD&PELLET

Návod na obsluhu - ATTACK WOOD&PELLET KOMBINOVANÝ KOTOL ATTACK WOOD & PELLET NA PEVNÉ PALIVÁ A PELETY NÁVOD NA OBSLUHU W W W. A T T A C K. S K Obsah 1 VŠEOBECNÉ INFORMÁCIE... 4 1.1 ÚVOD... 4 1.2 BEZPEČNOSŤ... 5 1.3 OBSLUHA KOTLA... 5 1.4 OCHRANNÉ

Podrobnejšie

REGOMAT E G 5/4 Návod na inštaláciu a použitie ČERPADLOVÁ SKUPINA REGOMAT E G 5/4 s UPM3 pre vykurovacie systémy REGOMAT E G 5/4 SK

REGOMAT E G 5/4   Návod na inštaláciu a použitie ČERPADLOVÁ SKUPINA REGOMAT E G 5/4 s UPM3 pre vykurovacie systémy REGOMAT E G 5/4 SK REGOMAT E G 5/4 www.regulus.sk Návod na inštaláciu a použitie ČERPADLOVÁ SKUPINA REGOMAT E G 5/4 s UPM3 pre vykurovacie systémy REGOMAT E G 5/4 SK 1. Úvod Čerpadlová termostatická skupina REGOMAT E G 5/4

Podrobnejšie

Cennik 2016 kat C-1

Cennik 2016 kat C-1 Martinská teplárenská, a.s. CENNÍK elektrickej energie pre oprávnených odberateľov kategória C Platný od 1.1.2016 Ing. Jaroslav Mihál generálny riaditeľ spoločnosti predseda predstavenstva Vážený zákazník,

Podrobnejšie

1013_vranay

1013_vranay STAVEBNÁ FAKULTA TU v KOŠICIACH ENERGETICKY ÚSPORNÉ STAVBY - mýty a realita VPLYV KOMPLEXNÝCH ÚPRAV BUDOVY NA JEJ PREVADZKOVÝ REŽIM A NÁKLADY Ing. František VRANAY, PhD. VPLYV KONŠTRUKCIÍ NA TEPELNÉ STRATY

Podrobnejšie

cenník 2019 ADP.indd

cenník 2019 ADP.indd 42 Stenové / potrubné mriežky a difúzory NOVA-C Oceľová výustka do kruhového potrubia Nova-C-1-V Nova-CCA-1-V séria Nova Nova-C-1-H Nova-C-2-H Objednávací kód - ZN Nova-CCA-1-H Nova-C-2-V Nova-CCA-2-H

Podrobnejšie

Prezentácia Salavevykurovanie.sk

Prezentácia Salavevykurovanie.sk Prezentácia novej generácie sálavého vykurovacieho systému čo to vlastne je? Dekoratívny vykurovací systém Príklady: Ako funguje sálavé teplo? Slnko vyžaruje infračervené vlny Keď infračervené vlny dopadnú

Podrobnejšie

Vysokoindukčné difúzory 1 / 7 BURE Stropný veľkoobjemový prívodný difúzor s duálnym nastavením Popis BURE je veľkoobjemový prívodný difúzor určený na

Vysokoindukčné difúzory 1 / 7 BURE Stropný veľkoobjemový prívodný difúzor s duálnym nastavením Popis BURE je veľkoobjemový prívodný difúzor určený na Vysokoindukčné difúzory / 7 BURE Stropný veľkoobjemový prívodný difúzor s duálnym nastavením Popis BURE je veľkoobjemový prívodný difúzor určený na distribúciu tepelne upraveného vzduchu (vykurovanie,

Podrobnejšie

AKE 2009 [Režim kompatibility]

AKE 2009 [Režim kompatibility] Komunálne výskumné a poradenské centrum, n.o., Piešťany 28. odborná konferencia AKE, Gerlachov, 09.11.2009 Viktor Nižňanský Posilnenie vlastných príjmov obcí, systémové zmeny Kríza je šancou pre pokračovanie

Podrobnejšie

WOLF SYSTÉMY ODVODU SPALÍN PLATNOSŤ OD SÚPRAVY DO 100 KW 3 SÚPRAVY DO 100 KW ODPORÚČANÉ PRE KOTOL FGB-(K) PRÍSLUŠENSTVO PRÍVODU VZDU

WOLF SYSTÉMY ODVODU SPALÍN PLATNOSŤ OD SÚPRAVY DO 100 KW 3 SÚPRAVY DO 100 KW ODPORÚČANÉ PRE KOTOL FGB-(K) PRÍSLUŠENSTVO PRÍVODU VZDU SYSTÉMY ODVODU SPALÍN PLATNOSŤ OD 10. 6. 2019 SÚPRAVY DO 100 KW 3 SÚPRAVY DO 100 KW ODPORÚČANÉ PRE KOTOL FGB-(K) 12 PRÍSLUŠENSTVO PRÍVODU VZDUCHU A ODVODU SPALÍN JEDNODUCHÉ A KONCENTRICKÉ DO 100 KW 13

Podrobnejšie

ZB_Daikin_SETUP_HPSU_compact_V52_ _00_0417_SK.book

ZB_Daikin_SETUP_HPSU_compact_V52_ _00_0417_SK.book Kontrolný zoznam pre uvedenie do prevádzky V5.2 Daikin Altherma EHS(X/H)(B) - 04P30B - 08P30B - 08P50B - 16P50B Vykonané opatrenia označte! Slovenčina Vykonané opatrenia označte! Inicializácia: Vnútorný

Podrobnejšie

SK_DTR DUO

SK_DTR DUO 1 Návod na obsluhu a montáž kotla časť 2 2015.07.30 ` ORIGINÁLNY NÁVOD časť 2/2 DODÁVKA a spustenie kotla: Kotly KLIMOSZ DUO sú dodávané na základe objednávky ako hotové zariadenia pripravené k montáži

Podrobnejšie

Microsoft Word - Cennik ND 2017.docx

Microsoft Word - Cennik ND 2017.docx Drevosplyňujúce kotly VIMAR 2017 Aktualizácia: 19.06.2018 12:50 1 2 Trysky, tvárnice a žiarobetóny 0101 Tryska žiarobetónová LAC malá (2/3 dierová) Pre VIGAS 12DPA a VIGAS 16. Používaná od 10.10.2017 30,0

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - Lakomcik_Ako projekt vznikal, ekonomika a prínosy [Režim kompatibility]

Microsoft PowerPoint - Lakomcik_Ako projekt vznikal, ekonomika a prínosy [Režim kompatibility] Seminár Využívanie odpadového dreva na výrobu tepla 27. júla 2016, chata Lubetha Ľubietová ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE NÁZOV PROJEKTU Rekonštrukcia kotolní obecných budov v okolí Banskej Bystrice zmenou zo súčasného

Podrobnejšie

LIATINOVÉ KACHLE NA DREVO FIPA003 9kW 95kg Distribútor: Slovakia Trend, s.r.o. Michalovská Sobrance Slovenská republika

LIATINOVÉ KACHLE NA DREVO FIPA003 9kW 95kg Distribútor: Slovakia Trend, s.r.o. Michalovská Sobrance Slovenská republika LIATINOVÉ KACHLE NA DREVO FIPA003 9kW 95kg Distribútor: Slovakia Trend, s.r.o. Michalovská 62 073 01 Sobrance Slovenská republika Slovakia Trend, s.r.o., Michalovská 62, 073 01 Sobrance, Slovenská republika

Podrobnejšie

Príl. 6.1-TA 3 FR samostatne tabulky

Príl. 6.1-TA 3  FR samostatne tabulky Príloha č. 1 znečisťujúcich látok, emisných hodnôt a emisných limitov podľa Integrovaného povolenia vydaného SIŽPIŽP Bratislava č.. j. : 4796/OIPK1423/06Tk/370860106 Bratislava 30.08.2006 v znení neskorších

Podrobnejšie

SK_DTR MULTIDUO, MULTICOMBI

SK_DTR MULTIDUO, MULTICOMBI nnnnnnnnnn ORIGINÁLNY NÁVOD časť 2/2 DODÁVKA a spustenie kotla: Kotly KLIMOSZ MULTIDUO a MULTICOMBI sú dodávané na základe objednávky ako hotové zariadenia pripravené na montáž v kotolni. Kotly KLIMOSZ

Podrobnejšie

ecotest, s

ecotest, s ecotest, s.r.o. Sládkovičova 21, 955 01 Topoľčany Tel/Fax : 038 / 5320 171-2 - * Pre zaslanie cien vyplňte Žiadanku v časti Ponuky na www.ecotest.sk alebo nám zavolajte. Horúcovzdušné sterilizátory 1.

Podrobnejšie

cenník 2019 ADP.indd

cenník 2019 ADP.indd 48 Stenové / potrubné mriežky a difúzory NOVA-L Hliníková mriežka s pevnými lamelami séria Nova Nova-L Objednávací kód - jednoradová Nova-L Nova-LV Objednávací kód - dvojradová NOVA-L skrutkami pružinami

Podrobnejšie

28 PODPERY 356 siegmund

28 PODPERY 356 siegmund PODPERY 356 siegmund Strana Multifunkčný upínací stojan modulárny 358 Set podpier 11-dielny / Závitová podpera 360 Dištančná skrutka 362 Upínacie rameno s rýchlo-uzáverom 364 siegmund 357 PODPERY Multifunkčný

Podrobnejšie

––––––––––––––––––––––––––––– Výtlačok č

––––––––––––––––––––––––––––– Výtlačok č MINISTERSTVO OBRANY SR Hospodárska správa Č.p.: HSa 236-2/2014 SkŠS VÝZVA na predloženie cenovej ponuky zákazky podľa 9 ods.9 zák. č. 25/2006 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých

Podrobnejšie

EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli XXX [ ](2013) XXX draft OZNÁMENIE KOMISIE Uplatňovanie článku 260 Zmluvy o fungovaní Európskej únie. Aktualizácia údajov po

EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli XXX [ ](2013) XXX draft OZNÁMENIE KOMISIE Uplatňovanie článku 260 Zmluvy o fungovaní Európskej únie. Aktualizácia údajov po EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli XXX [ ](2013) XXX draft OZNÁMENIE KOMISIE Uplatňovanie článku 260 Zmluvy o fungovaní Európskej únie. Aktualizácia údajov používaných pri výpočte paušálnych pokút a penále, ktoré

Podrobnejšie

OBJAVTE KOMPLETNÝ RAD ORIGINÁLNYCH MOTOROVÝCH OLEJOV MITSUBISHI MOTORS MITSUBISHI SERVIS

OBJAVTE KOMPLETNÝ RAD ORIGINÁLNYCH MOTOROVÝCH OLEJOV MITSUBISHI MOTORS MITSUBISHI SERVIS OBJAVTE KOMPLETNÝ RAD ORIGINÁLNYCH MOTOROVÝCH OLEJOV MITSUBISHI SERVIS Spoločnosť vyvinula kompletný rad motorových olejov, ktorý prináša najlepší výkon motora a výrazne zvyšuje jeho životnosť, bez ohľadu

Podrobnejšie

1123_novak

1123_novak Legislatíva EÚ a SR v oblasti OZE Ing. Juraj Novák MH SR Ciele v OZE v roku 2020 Smernica 2009/28/ES o podpore využívania energie z obnoviteľných zdrojov energie 14 % OZE na hrubej konečnej energetickej

Podrobnejšie