Prehľad biznis validácií aplikovaných na podanie Oznámenia DAC2/CRS (platné od ) Tento dokument slúži ako pomôcka pre finančné inštitúcie (F

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Prehľad biznis validácií aplikovaných na podanie Oznámenia DAC2/CRS (platné od ) Tento dokument slúži ako pomôcka pre finančné inštitúcie (F"

Prepis

1 Prehľad biznis validácií aplikvaných na pdanie Oznámenia DAC2/CRS (platné d ) Tent dkument slúži ak pmôcka pre finančné inštitúcie (FI) za účelm zabezpečenia biznisv validnéh pdania Oznámenia DAC2/CRS, t.j. frmulárvých dát uvedených na Prtáli FS a samtnej DAC2/CRS XML prílhy. Pre správne vyplnenie dát d DAC2/CRS XML súbru je ptrebné vychádzať z dkumentu Standard fr Autmatic Exchange f Financial Accunt Infrmatin in Tax Matters. Oznámenie DAC2/CRS pzstáva z dvch častí: Frmulárvé dáta zadávané manuálne na Prtáli FS DAC2/CRS XML prílha samtné DAC2/CRS relevantné dáta v frme zzipvanéh XML súbru Biznis pravidlá aplikvané na pdanie Oznámenia DAC2/CRS Frmulárvé dáta Plžka DIČ musí bsahvať DIČ FI, ktrá realizuje Oznámenie DAC2/CRS.

2 DIČ vyplnený v frmulári musí bsahvať rvnakú hdntu ak bsahuje element SendingCmpanyIN uvedený v časti MessageSpec a element IN uvedený v časti ReprtingFI v DAC2/CRS XML prílhe. D plžky Oznamvacie bdbie sa vyberie z kalendára psledný deň rka, za ktrý sú znamvané dáta v DAC2/CRS XML prílhe. Napr. ak sú znamvané dáta za rk 2016 uvedie sa hdnta Oznamvacie bdbie musí bsahvať rvnakú hdntu ak element ReprtingPerid uvedený v časti MessageSpec v samtnej DAC2/CRS XML prílhe. Plžky v sekcií frmulára Údaje daňvníkvi a Sídl sa musia zhdvať s ekvivalentnými plžkami v sekcií ReprtingFI v samtnej DAC2/CRS XML prílhe. V prípade značenia mžnsti V zmysle 9 (2) zákna č. 359/2015 Z. z. nevediem za uvedené znamvacie bdbie žiaden účet pdliehajúci znamvaniu nesmie byť vlžená žiadna súbrvá prílha. V pačnm prípade (ak mžnsť zstane neznačená) je pvinná práve jedna prílha s zzipvaným DAC2/CRS XML súbrm. DAC2/CRS XML súbr Pjem element, ktrý sa pužíva v tejt časti dkumentu značuje všetk d pčiatčnej značky (tagu) d uknčvacej značky (vrátane). Napr. <crs:name nametype="oecd203">názv FI s.r..</crs:name> Pjem aktuálne reprtvacie bdbie značuje bdbie bezprstredne predchádzajúce rku, v ktrm sa Oznámenie DAC2/CRS realizuje. Napr. v rku 2017 sa za aktuálne reprtvacie bdbie pvažuje rk Nepvlené znaky Žiadna z hdnôt uvedených v ktrmkľvek elemente XML súbru nesmie bsahvať nepvlené znaky: & - ampersand, < - menší ak, kmbináciu znakv: -- - dvjpmlčka, /* - lmítk hviezdička, &# - ampersand hash. V prípade ptreby pužitia znakv & (ampersand) a < (menší ak) je ptrebné pužiť akceptvateľnú náhradu: & & < < Verzia XSD schémy Atribút kreňvéh elementu CRS_OECD versin musí bsahvať verziu schémy, ktrá bla pužitá za účelm vytvrenia DAC2/CRS XML súbru. Aktuálne platná verzia schémy je 1.0.

3 DAC2/CRS XML súbr ma nasledvnú štruktúru Hlavička (<crs:messagespec>) Tel (<crs:crsbdy>) Jedna znamujúca Finančná inštitúcia (<crs:reprtingfi>) Infrmácie FI Identifikácia reprtvanéh záznamu (<crs:dcspec>) Jedna skupina reprtvaných účtv (<crs:reprtinggrup>) Reprtvaný účet (<crs:accuntreprt>) Identifikácia reprtvanéh záznamu (<crs:dcspec>) Infrmácie reprtvanm účte Hlavička (<crs:messagespec>) Element SendingCmpanyIN TransmittingCuntry ReceivingCuntry MessageType MessageRefId MessageTypeIndic ReprtingPerid Timestamp Ppis Element bsahuje identifikáciu FI (DIČ). Vždy hdnta SK. Vždy hdnta SK. Vždy hdnta CRS. Jedinečný identifikátr správy. Frmát identifikátra je definvaný nasledvne: SK<Rk reprtvacieh bdbia>sk<dič FI><Unikátny identifikátr dsielateľa napr. pradvé čísl, dátum vytvrenia správy a pd.> Napr.: SK2016SK Maximálny pčet znakv 100, nesmie bsahvať medzeru. Iniciálne Oznámenie DAC2/CRS CRS701 Opravné Oznámenie DAC2/CRS CRS702 (za aktuálne reprtvacie bdbie mžn pdávať až p 30.6.) Psledný deň zdaňvacieh bdbia, ku ktrému sa vzťahuje Oznámenie DAC2/CRS. Frmát RRRR Napr. pre známenia za rk 2016 bude hdnta Dátum a čas vytvrenia správy v frmáte xsd:datetime.

4 Tel (<crs:crsbdy>) sa v XML súbre musí nachádzať práve raz a musí bsahvať jednu znamujúcu Finančnú inštitúciu (<crs:reprtingfi>) a jednu skupinu účtv (<crs:reprtinggrup>). Identifikácia reprtvanéh záznamu (<crs:dcspec>) Element DcTypeIndic DcRefId Ppis Typ záznamu. Pvlené hdnty: OECD0 = Prepslané dáta OECD1 = Nvé dáta OECD2 = Opravné dáta OECD3 = Dáta na vymazanie Na testvacm prstredí je ptrebné pužívať hdnty OECD10 OECD13 s rvnakým významm. Jedinečný identifikátr záznamu. V prípade záznamu AccuntReprt je štruktúra definvaná nasledvne: SK<Rk reprtvacieh bdbia><dič FI>AR<Unikátny identifikátr dsielateľa napr. pradvé čísl, dátum vytvrenia správy a pd.> Napr.: SK AR Pre záznamy ReprtingFI je štruktúra definvaná nasledvne: SK<Rk reprtvacieh bdbia><dič FI>FI<Unikátny identifikátr dsielateľa napr. pradvé čísl, dátum vytvrenia správy a pd.> Napr.: SK FI Pre záznamy s ReprtingFI sa negeneruje nvý unikátny identifikátr v prípade, ak DcTypeIndic má hdntu prepslané dáta (OECD0). V tmt prípade musí byť pužitá rvnaká hdnta ak v predchádzajúcm pslanm nvm/pravnm zázname s FI. Hdntu OECD0 nie je mžn pdávať d (vrátane) za aktuálne reprtvacie bdbie. Maximálny pčet znakv: 250. CrrMessageRefId CrrDcRefId Nepužívané v DAC2/CRS nikdy nesmie byť uvedené. V pravnm reprte identifikuje pôvdnú hdntu DcRefId záznamu, ktrý je pravvaný (OECD2)/mazaný (OECD3). Pre typ záznamu OECD2 a OECD3 je pvinné, pri typch OECD0 a OECD1 nesmie byť nikdy uvedené.

5 Biznis validácie XML súbr musí byť validný vči XSD schéme CRS (CrsXML_v1.0.xsd), a taktiež musí spĺňať nasledvné bmedzenia nad rámec XSD schémy: <crs:crs_oecd> <crs:messagespec> <crs:sendingcmpanyin> pvinná identifikácia reprtujúcej FI v frmáte SK DIČ. <crs:transmittingcuntry> pvlená je iba hdnta SK. <crs:receivingcuntry> pvlená je iba hdnta SK. <crs:messagetype> musí bsahvať hdntu CRS. <crs:messagerefid> musí byť uvedené, musí byť v pžadvanm frmáte (viď vyššie) a musí byť jedinečné (pre každé Oznámenie DAC2/CRS nahrávané d systému je ptrebné vytvriť nvý jedinečný identifikátr). UPOZORNENIE: v prípade zamietnutia Oznámenia DAC2/CRS z dôvdu chyby, je ptrebné v nvm Oznámení krem pravy zistenej chyby taktiež vytvriť nvý jednznačný identifikátr! <crs:messagetypeindic> pvlené sú iba hdnty CRS701 a CRS702, ple je pvinné. Hdnta CRS702 nie je pvlená, pkiaľ ide Oznámenie DAC2/CRS za aktuálne reprtvacie bdbie prijaté d (v tmt prípade je ptrebné vždy pdať kmpletné iniciálne, prípadne prázdne, Oznámenie DAC2/CRS, ktrým sa nahrádza predchádzajúce Oznámenie). Pre CRS701 nesmú v dkumente existvať záznamy s <crs:dcspec> -> <stf:dctypeindic> iným ak OECD1 prípadne OECD0, avšak iba pri zázname s Reprtujúcu FI (<crs:reprtingfi>) a iba p 30.6., ak ide dplňujúce iniciálne Oznámenie DAC2/CRS (za uvedenú FI musí v systéme existvať aspň jedn validné Oznámenie DAC2/CRS, kde je pri Reprtujúcej FI typ OECD1, prípadne OECD2) Pre CRS702 nesmú v dkumente existvať záznamy s <crs:dcspec> -> <stf:dctypeindic> iným ak OECD2 aleb OECD3, prípadne OECD0 avšak iba pri zázname s Reprtujúcu FI, ak sa prava týka iba záznamv s účtami v prípade pužitia hdnty OECD0 pri zázname s Reprtujúcu FI (<crs:reprtingfi>) musí za uvedenú FI v systéme existvať aspň jedn validné Oznámenie DAC2/CRS, kde je pri Reprtujúcej FI typ OECD1, prípadne OECD2) <crs:crrmessagerefid> Nebude nikdy vyplnené. <crs:reprtingperid> pvinné, frmát RRRR-12-31, v dátume nemôže byť uvedený aktuálny, resp. kalendárny rk v budúcnsti a zárveň rk nesmie byť menší ak Všetky výskyty elementu <crs:dcspec> (v elementch <crs:reprtingfi> aleb <crs:accuntreprt>) v Oznámení DAC2/CRS

6 <stf:dctypeindic> v Iniciálnm Oznámení DAC2/CRS môže mať pre <crs:accuntreprt> iba hdntu OECD1, pre <crs:reprtingfi> je hdnta OECD1 pvlená iba v prvtnm (kmpletnm) Oznámení DAC2/CRS, prípadné dplňujúce iniciálne Oznámenia DAC2/CRS (p 30.6.) majú pvlenú iba hdntu OECD0. v pravnm Oznámení DAC2/CRS môže mať iba hdnty OECD2 aleb OECD3, pre <crs:reprtingfi> je pvlená hdnta OECD0 ak sa údaje tejt Reprtujúcej FI nezmenili a pravné Oznámenie DAC2/CRS sa týka iba záznamv <crs:accuntreprt>. hdnta OECD0 nie je pvlená pre <crs:accuntreprt>. V testvacm prstredí sú prípustné hdnty iba OECD10 OECD13, ak náhrada hdnôt OECD0-OECD3. V prdukcií sú prípustné iba hdnty OECD0 OECD3. <stf:dcrefid> musí byť uvedené v pžadvanm frmáte (viď vyššie) a musí byť vždy jedinečné (krem prípadu pre <crs:reprtingfi> ak je tent záznam typu <stf:dctypeindic> OECD0 vtedy musí byť pužité rvnaké <stf:dcrefid> pre <crs:reprtingfi> ak v pôvdnm validnm Oznámení DAC2/CRS s hdntu <stf:dctypeindic> OECD1 aleb OECD2). Pre každé Oznámenie DAC2/CRS nahrávané d systému a pre každý záznam v ňm je ptrebné vytvriť nvý jedinečný identifikátr. UPOZORNENIE: v prípade zamietnutia Oznámenia DAC2/CRS z dôvdu chyby, je ptrebné v nvm Oznámení krem pravy zistenej chyby taktiež vytvriť nvé jednznačné identifikátry! <stf:crrdcrefid> môže byť uvedené iba v prípade záznamv v Opravnm známení DAC2/CRS, kedy je pvinný. musí existvať prijaté validné Oznámenie DAC2/CRS s dkazvanu plžku <stf:dcrefid> a tent záznam musí byť platný (nemžn pravvať 2x rvnaký záznam, druhá prava už musí dkazvať záznam s prvu pravu). Pkiaľ bla FI dručená správa d EKR s predmetm Žiadsť pravu Oznámenia DAC2/CRS z dôvdu chýb identifikvaných zahraničnu daňvu správu s uvedenými chybnými záznamami, musí FI v pravnm pdaní typu CRS702 praviť všetky záznamy (v elementch <crs:reprtingfi> aleb <crs:accuntreprt>) uvedené v tejt správe, v pačnm prípade bude pravné Oznámenie dmietnuté. <stf:crrmessagerefid> nikdy nesmie byť vyplnené. Adresa v vľnm frmáte (<cfc:addressfree>) nesmie byť prázdna, ak je element uvedený Kntrla sa vzťahuje na prípady: FO ak majiteľ účtu (<crs:accunthlder> <crs:individual>) FO ak vládajúca sba (<crs:cntrllingpersn> <crs:individual>) PO ak majiteľ účtu (<crs:accunthlder> <crs:organisatin>) PO ak reprtujúca FI (<crs:reprtingfi>) V entite Štruktúrvaná adresa (<cfc:addressfix>) musí byť vyplnené mest (<cfc:city>)

7 Kntrla sa vzťahuje na prípady: FO ak majiteľ účtu (<crs:accunthlder> <crs:individual>) FO ak vládajúca sba (<crs:cntrllingpersn> <crs:individual>) PO ak majiteľ účtu (<crs:accunthlder> <crs:organisatin>) PO ak reprtujúca FI (<crs:reprtingfi>) Prvé men (<crs:firstname>) fyzickej sby (<crs:individual>) musí byť vždy vyplnené (prázdna hdnta nie je pvlená), ak nie je k dispzícií, pužije sa hdnta NFN Kntrla sa vzťahuje na prípady: FO ak majiteľ účtu (<crs:accunthlder> <crs:individual>) FO ak vládajúca sba (<crs:cntrllingpersn> <crs:individual>) Priezvisk (<crs:lastname>) fyzickej sby musí byť vždy vyplnené (prázdna hdnta nie je pvlená) Kntrla sa vzťahuje na prípady: FO ak majiteľ účtu (<crs:accunthlder> <crs:individual>) FO ak vládajúca sba (<crs:cntrllingpersn> <crs:individual>) Typ mena pri Fyzickej sbe (<crs:name nametype="oecd20*">) nesmie bsahvať hdntu OECD201. Kntrla sa vzťahuje na prípady: FO ak majiteľ účtu (<crs:accunthlder> <crs:individual>) FO ak vládajúca sba (<crs:cntrllingpersn> <crs:individual>) Ak je pri FO prítmný element <crs:tin issuedby="sk">, hdnta musí byť v každm výskyte vyplnená (prázdna hdnta nie je pvlená) Kntrla sa vzťahuje na prípady: FO ak majiteľ účtu (<crs:accunthlder> <crs:individual>) FO ak vládajúca sba (<crs:cntrllingpersn> <crs:individual>) Názv rganizácie (<crs:name nametype="oecd2**">) musí byť vždy vyplnený (prázdna hdnta nie je pvlená) Kntrla sa vzťahuje na prípady: PO ak majiteľ účtu (<crs:accunthlder> <crs:organisatin>) PO ak reprtujúca FI (<crs:reprtingfi>) Ak je pri Organizácií prítmný element Identifikátr rganizácie (<crs:in issuedby="cz" INType="...">), hdnta musí byť v každm výskyte vyplnená (prázdna hdnta nie je pvlená) Kntrla sa vzťahuje na prípady: PO ak majiteľ účtu (<crs:accunthlder> <crs:organisatin>) PO ak reprtujúca FI (<crs:reprtingfi>) Kódy krajiny rezidencie pri Organizácií: Kntrla sa vzťahuje na prípady: PO ak majiteľ účtu (<crs:accunthlder> <crs:organisatin>) PO ak reprtujúca FI (<crs:reprtingfi>) musí byť vyplnený viac ak jeden kód krajiny nie je pvlený pre <crs:reprtingfi> Pre <crs:reprtingfi> musí mať hdntu SK. Dátum nardenia FO (<crs:birthdate>) musí byť v rzsahu d p aktuálny dátum. V XML súbre je pvlený iba jeden výskyt elementu <crs:reprtinggrup>.

8 V XML súbre sa nenachádzajú elementy <crs:spnsr>, <crs:intermediary> ani <crs:plreprt> V XML súbre musí byť uvedený aspň jeden element <crs:accuntreprt> v rámci elementu <crs:reprtinggrup> krem prípadu, keď je v hlavičkvm elemente <crs:messagetypeindic> hdnta CRS702 a zárveň v zázname <crs:reprtingfi> je v plžke <stf:dctypeindic> uvedená hdnta OECD2 (prava) aleb OECD3 (zmazanie). Čísl účtu: Element: <crs:accuntnumber AcctNumberType="OECD60*" UndcumentedAccunt="false" ClsedAccunt="false" DrmantAccunt="false"> pkiaľ typ čísla účtu je OECD601 (IBAN), musí ísť platný IBAN pkiaľ typ čísla účtu je OECD603 (ISIN), musí ísť platný ISIN prázdna hdnta nie je pvlená, pre neexistujúce/neznáme čísl účtu musí byť pužitá hdnta NANUM Majiteľ účtu (<crs:accunthlder>) musí bsahvať práve jednu z definícií Fyzická sba (<crs:individual>) aleb Organizácia (<crs:organisatin>) Ak je Majiteľ účtu Organizácia (<crs:organisatin>), musí byť uvedená hdnta Typ majiteľa účtu (<crs:accthldertype>) Ak Majiteľ účtu je Organizácia (<crs:organisatin>) a Typ majiteľa účtu (<crs:accthldertype>) má hdntu CRS102 aleb CRS103 v zázname <crs:accuntreprt> sa nesmú nachádzať žiadne Ovládajúce sby (<crs:cntrllingpersn>) Aspň jedna Ovládajúca sba (<crs:cntrllingpersn>) musí byť v zázname uvedená, ak Typ majiteľa účtu (<crs:accthldertype>) (pre Organizáciu (<crs:organisatin>)) má hdntu CRS101 Suma (<crs:accuntbalance currcde="eur">) musí byť väčšia aleb rvná nule. Pkiaľ ide zrušený účet (atribút ClsedAccunt="true"), Suma (<crs:accuntbalance currcde="eur">) musí mať hdntu 0. Kód krajiny rezidencie (<crs:rescuntrycde>de</crs:rescuntrycde>) musí pre každéh Vlastníka účtu (<crs:accunthlder>) bsahvať aspň jednu záujmvú krajinu aleb krajinu SK (v prípade, že FI reprtuje nezdkumentvaný účet). V prípade, že vlastník účtu je PO typu CRS101, kntrla sa nevyknáva pre Vlastníka účtu (<crs:accunthlder>) ale pre Ovládajúce sby (<crs:cntrllingpersn>), pričm musí byť uvedená aspň jedna Ovládajúca sba, pre ktrú musí kód krajiny rezidencie bsahvať aspň jednu záujmvú krajinu aleb krajinu SK (v prípade, že FI reprtuje nezdkumentvaný účet). Číselníky Typ XML správy (<crs:messagetypeindic>) CRS701 = správa bsahuje nvé infrmácie CRS702 = správa bsahuje pravené infrmácie

9 Typ dát v zázname (<stf:dctypeindic>) Prdukčné dáta: OECD0 = Prepslané dáta OECD1 = Nvé dáta OECD2 = Opravné dáta OECD3 = Dáta na vymazanie Testvacie dáta: OECD10 = Prepslané dáta testvacie OECD11 = Nvé dáta testvacie OECD12 = Opravné dáta testvacie OECD13 = Dáta na vymazanie testvacie Krajina Dvjmiestne kódy krajín pdľa ISO Typ majiteľa účtu (<crs:accthldertype>) CRS101 = pasívny nefinančný subjekt s jednu aleb viacerými vládajúcimi sbami, ktré pdliehajú znamvaniu (Passive Nn-Financial Entity with ne r mre cntrlling persn that is a Reprtable Persn) CRS102 = sba pdliehajúca znamvaniu pdľa CRS (CRS Reprtable Persn) CRS103 = pasívny nefinančný subjekt, ktrý je sbu pdliehajúcu znamvaniu pdľa CRS (Passive NFE that is a CRS Reprtable Persn) Typ vládajúcej sby (<crs:ctrlgpersntype>) CRS801 = vládajúca sba právnickej sby z titulu vlastníctva CRS802 = vládajúca sba právnickej sby z inéh titulu CRS803 = vládajúca sba právnickej sby predstaviteľ vrchlvéh manažmentu CRS804 = vládajúca sba v právnm vzťahu zverenecký fnd (trust) zriaďvateľ CRS805 = vládajúca sba v právnm vzťahu zverenecký fnd (trust) správca CRS806 = vládajúca sba v právnm vzťahu zverenecký fnd (trust) pručník CRS807 = vládajúca sba v právnm vzťahu zverenecký fnd (trust) právnená sba CRS808 = vládajúca sba v právnm vzťahu zverenecký fnd (trust) iná sba CRS809 = vládajúca sba v inm právnm vzťahu ekvivalent zriaďvateľa CRS810 = vládajúca sba v inm právnm vzťahu ekvivalent správca CRS811 = vládajúca sba v inm právnm vzťahu ekvivalent pručníka CRS812 = vládajúca sba v inm právnm vzťahu ekvivalent právnenej sby CRS813 = vládajúca sba v inm právnm vzťahu ekvivalent inej sby Typ mena (<crs:name nametype="oecd20*">) OECD201 = SMFAliasOrOther SMF alias aleb iné OECD202 = indiv (individual) OECD203 = alias (alias) OECD204 = nick - prezývka (nickname) OECD205 = aka - tiež známy ak (als knwn as) OECD206 = dba - pdnikajúci pd menm (ding business as) OECD207 = legal názv (legal name) OECD208 = atbirth - pri nardení (name at birth)

10 Typ adresy (<crs:address legaladdresstype="oecd30*">) OECD301 = bydlisk aleb sídl pdnikania (residentialorbusiness) OECD302 = bydlisk (residential) OECD303 = sídl pdnikania (business) OECD304 = registrvané miest pdnikania (registeredoffice) OECD305 = neurčená (unspecified) Typ čísla účtu (<crs:accuntnumber AcctNumberType="OECD60*">) OECD601 = IBAN medzinárdné čísl bankvéh účtu - musí mať predpísanú štruktúru (Internatinal Bank Accunt Number (fllws a knwn structure)) OECD602 = OBAN iné čísl bankvéh účtu (Other Bank Accunt Number) OECD603 = ISIN medzinárdné identifikačné čísl cenných papierv - musí mať predpísanú štruktúru (Internatinal Securities Infrmatin Number (fllws a knwn structure)) OECD604 = OSIN iné čísl cennéh papiera (Other Securities Infrmatin Number) OECD605 = iný typ čísla účtu, napr. č. pistnej zmluvy (Other Any ther type f accunt number e.g. insurance cntract) Typ platby (<crs:payment><crs:type>) CRS501 = Dividendy (Dividends) CRS502 = Úrk (Interest) CRS503 = Hrubé výnsy/spätné dkúpenie (Grss Prceeds/Redemptins) CRS504 = Iné CRS (Other CRS) Mena účtu/platby 3-miestne kódy mien pdľa štandardu ISO 4217.

Prehľad biznis validácií aplikovaných na podanie Oznámenia FATCA (platné od ) Zmeny v biznis validáciách oproti roku 2017 sú zvýraznené žltou.

Prehľad biznis validácií aplikovaných na podanie Oznámenia FATCA (platné od ) Zmeny v biznis validáciách oproti roku 2017 sú zvýraznené žltou. Prehľad biznis validácií aplikovaných na podanie Oznámenia FATCA (platné od 1.4.2018) Zmeny v biznis validáciách oproti roku 2017 sú zvýraznené žltou. Tento dokument slúži ako pomôcka pre finančné inštitúcie

Podrobnejšie

DODATOK Č. 2 K ZMLUVE O POSKYTNUTÍ NENÁVRATNÉHO FINANČNÉHO PRÍSPEVKU ČÍSLO ZMLUVY: 076/1.2MP/2010 (ďalej len Dodatok č. 2") NÁZOV PROJEKTU: Jesenské -

DODATOK Č. 2 K ZMLUVE O POSKYTNUTÍ NENÁVRATNÉHO FINANČNÉHO PRÍSPEVKU ČÍSLO ZMLUVY: 076/1.2MP/2010 (ďalej len Dodatok č. 2) NÁZOV PROJEKTU: Jesenské - DODATOK Č. 2 K ZMLUVE O POSKYTNUTÍ NENÁVRATNÉHO FINANČNÉHO PRÍSPEVKU ČÍSLO ZMLUVY: 076/1.2MP/2010 (ďalej len Ddatk č. 2") NÁZOV PROJEKTU: Jesenské - kanalizácia a ČOV KÓD ITMS: 24110110073 uzavretý pdľa

Podrobnejšie

ASP DSD

ASP DSD - Data Strage and Distributin Data Sheet Určenie aplikácie Organizácie v prcese svjej činnsti veľmi čast vytvárajú rzsiahle súbry referenčných údajv, ktré spravidla ppisujú a kategrizujú najrôznejšie aspekty

Podrobnejšie

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Žellova 2, Bratislava Dátové rozhranie pre externý subjekt MV SR Strana 1 z 10 Dátové rozhranie

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Žellova 2, Bratislava Dátové rozhranie pre externý subjekt MV SR Strana 1 z 10 Dátové rozhranie Strana 1 z 10 Dátové rozhranie dávka 563 Popis dávky: Oznámenie MV SR o fyzických osobách, u ktorých je platiteľom poistného štát z dôvodu evidencie ako fyzickej osoby, ktorá poberá dôchodok alebo dôchodok

Podrobnejšie

JoH^OS/fo^ Zmluva č. 1/2011 o poskytnutí finančného príspevku na úhradu nákladov na sociálnu službu v zariadení pestúnskej starostlivosti podľa 100 od

JoH^OS/fo^ Zmluva č. 1/2011 o poskytnutí finančného príspevku na úhradu nákladov na sociálnu službu v zariadení pestúnskej starostlivosti podľa 100 od JH^OS/f^ Zmluva č. 1/2011 pskytnutí finančnéh príspevku na úhradu nákladv na sciálnu službu v zariadení pestúnskej starstlivsti pdľa 100 ds. 11 a 12 zákna NR SR č. 05/2005 Z.z. sciálnprávnej chrane detí

Podrobnejšie

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Žellova 2, Bratislava Dátové rozhranie pre externý subjekt MV SR Strana 1 z 10 Dátové rozhranie

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Žellova 2, Bratislava Dátové rozhranie pre externý subjekt MV SR Strana 1 z 10 Dátové rozhranie Strana 1 z 10 Dátové rozhranie dávka 563 Popis dávky: Oznámenie MV SR o fyzických osobách, u ktorých je platiteľom poistného štát z dôvodu evidencie ako fyzickej osoby, ktorá poberá dôchodok alebo dôchodok

Podrobnejšie

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Žellova 2, Bratislava Dátové rozhranie pre externý subjekt FR SR Strana 1 z 11 Dátové rozhranie

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Žellova 2, Bratislava Dátové rozhranie pre externý subjekt FR SR Strana 1 z 11 Dátové rozhranie Strana 1 z 11 Dátové rozhranie - dávka 568 Popis dávky: Oznámenie FR SR o a) vymeriavacích základoch fyzických osôb podľa 13 a údajov pre vykonanie ročného zúčtovania poistného podľa 19 zákona č. 580/2004

Podrobnejšie

Microsoft Word _VŠM_Privacy Policy_web.docx

Microsoft Word _VŠM_Privacy Policy_web.docx ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV VYSOKOU ŠKOLOU MANAŽMENTU Vyská škla manažmentu v Trenčíne, s sídlm Bezručva 64, 911 01 Trenčín, IČO: 36 120 901 (ďalej len VŠM ), pristupuje k chrane sbných údajv veľmi

Podrobnejšie

Obec Malé Kršteňany Všeobecne záväzné nariadenie Obce Malé Kršteňany č. 3/2011 o miestnych daniach a o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné

Obec Malé Kršteňany Všeobecne záväzné nariadenie Obce Malé Kršteňany č. 3/2011 o miestnych daniach a o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné Obec Malé Kršteňany Všebecne záväzné nariadenie Obce Malé Kršteňany č. 3/2011 miestnych daniach a miestnm pplatku za kmunálne dpady a drbné stavebné dpady na území Obce Malé Kršteňany Návrh VZN vyvesený

Podrobnejšie

NÁVOD NA PRÁCU S DATABÁZOU ŠTUDIJNÝCH ODBOROV/PROGRAMOV NA WWW

NÁVOD NA PRÁCU S DATABÁZOU ŠTUDIJNÝCH ODBOROV/PROGRAMOV NA WWW NÁVOD AKO PRACOVAŤ S DATABÁZOU ŠTUDIJNÝCH ODBOROV/PROGRAMOV NA WWW. SK.GAUDEAMUS.CZ 1. PRIHLÁSENIE DO DATABÁZE A PRIHLASOVACIE ÚDAJE Prihlasvacie údaje d nás získate p bjednaní sa na veľtrh Gaudeamus.

Podrobnejšie

Verejná súťaž

Verejná súťaž Súťažné pdklady Názv bchdnej verejnej súťaže (ďalej len súťaž ): Nákup sbných pčítačv a ntebkv (ďalej PC2014 ) Aktualizácia: 02.04.2014 PC2014 - Súťažné pdmienky Strana 1 z 14 OBSAH A. POKYNY PRE NAVRHOVATEĽOV

Podrobnejšie

MASTER LEDtube InstantFit HF |

MASTER LEDtube InstantFit HF | Lighting Nvá generácia energeticky úsprných trubicvých zdrjv PHILIPS MASTER LEDtube InstantFit je LED svetelný zdrj tvaru tradičnej lineárnej žiarivky. Jeh jedinečný dizajn vytvára úplne jedntný vizuálny

Podrobnejšie

Reklamačný poriadok 1. Úvodné ustanovenia 1.1. Spoločnosť, Designed for Fitness Slovakia s.r.o. so sídlom na adrese Ružinovská 3 Bratislava - mestská

Reklamačný poriadok 1. Úvodné ustanovenia 1.1. Spoločnosť, Designed for Fitness Slovakia s.r.o. so sídlom na adrese Ružinovská 3 Bratislava - mestská Reklamačný priadk 1. Úvdné ustanvenia 1.1. Splčnsť, Designed fr Fitness Slvakia s.r.. s sídlm na adrese Ružinvská 3 Bratislava - mestská časť Ružinv 821 02, zapísaná v bchdnm registri Okresnéh súdu Bratislava

Podrobnejšie

Microsoft Word - TSSK - VP úprava zverejnené

Microsoft Word - TSSK - VP úprava zverejnené Všebecné pdmienky elektrnickéh tipvania v splčnsti TIPSPORT SK, a.s. TIPSPORT SK, a.s. J. Kalinčiaka 14, 010 01 Žilina Obsah Zznam pužitých skratiek... 2 ÚVODNÉ USTANOVENIA... 3 DOJEDNANIE RÁMCOVEJ ZMLUVY

Podrobnejšie

1. Zmluvné strany Zmluva o používaní služieb programu MerkuriS číslo.:..rh9!//1 uzatvorená v zmysle zákona č. 513/1991 Z.z. Obchodný zákonník a zákona

1. Zmluvné strany Zmluva o používaní služieb programu MerkuriS číslo.:..rh9!//1 uzatvorená v zmysle zákona č. 513/1991 Z.z. Obchodný zákonník a zákona 1. Zmluvné strany Zmluva pužívaní služieb prgramu MerkuriS čísl.:..rh9!//1 uzatvrená v zmysle zákna č. 513/1991 Z.z. Obchdný záknník a zákna 185/2015 Z.z. Autrský zákn v znení neskrších predpisv Pskytvateľ:

Podrobnejšie

LED svetelné zdroje |

LED svetelné zdroje | Lighting env dstupné riešenie LEDbulb Zdrje repr LEDbulb sú vhdnú d existujúcich svietidiel s bjímku E27 a slúžia ak priama náhrada žiarviek. Zabezpečujú významnú úspru elektrickej energie a minimalizujú

Podrobnejšie

Metoclopramide Art CHMP Opinion

Metoclopramide Art CHMP Opinion Prílha II Vedecké závery a dôvdnenie zrušenia/zmeny v pvleniach na uvedenie na trh 36 Vedecké závery Celkvý súhrn vedeckéh hdntenia liekv bsahujúcich iba metklpramid (pzri prílhu I) Základné infrmácie

Podrobnejšie

MONEY VERZIA Prehľad noviniek vo verzii zavedených do Money od verzie Vážení zákazníci a obchodní p

MONEY VERZIA Prehľad noviniek vo verzii zavedených do Money od verzie Vážení zákazníci a obchodní p MONEY VERZIA 1.10.4.5715 Prehľad nviniek v verzii 1.10.4.5715 zavedených d Mney d verzie 1.10.1.5585 Vážení zákazníci a bchdní partneri, nvá verzia ERP Mney vám prináša mdul POS s pdpru ekasy. Umžní vytvriť

Podrobnejšie

Snímek 1

Snímek 1 MML - TGI nárdný prieskum sptreby, médií a živtnéh štýlu Market & Media & Lifestyle - TGI Základné výsledky za 4. kvartál 2016 a 1. kvartál 2017 PRIESKUM TRHU, MÉDIÍ A VEREJNEJ MIENKY, VÝVOJ SOFTVÉROV

Podrobnejšie

MASTER LEDspot LV AR111 |

MASTER LEDspot LV AR111 | Ligting Vytvrte príťažlivú atmsféru v bcdnýc priestrc a HReKa s nvým riešením na mieru Vďaka nvému, plne kmpatibilnému tvaru mžn Master LEDspt LV AR pužiť v väčšine svietidiel s bjímku G3 ak skutčnú priamu

Podrobnejšie

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Žellova 2, Bratislava Zoznam číselníkov používaných pre dátové rozhranie CKS pre zber údajov od

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Žellova 2, Bratislava Zoznam číselníkov používaných pre dátové rozhranie CKS pre zber údajov od Strana 1 z 7 F-200-7- Zoznam číselníkov používaných pre dátové rozhranie CKS pre zber údajov od poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti zaradených do systému financovania podľa DRG Strana 2 z

Podrobnejšie

Časť II. Obchodné podmienky pre osoby, ktoré nie sú spotrebiteľmi 1. Všeobecné ustanovenia 1.1. Tieto všeobecné obchodné podmienky (ďalej aj ako Obcho

Časť II. Obchodné podmienky pre osoby, ktoré nie sú spotrebiteľmi 1. Všeobecné ustanovenia 1.1. Tieto všeobecné obchodné podmienky (ďalej aj ako Obcho Časť II. Obchdné pdmienky pre sby, ktré nie sú sptrebiteľmi 1. Všebecné ustanvenia 1.1. Tiet všebecné bchdné pdmienky (ďalej aj ak Obchdné pdmienky ) upravujú práva a pvinnsti zmluvných strán vyplývajúce

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - SLIDES_02DTD.ppt

Microsoft PowerPoint - SLIDES_02DTD.ppt Validácia dokumentov Document Type Definition základné pojmy základné bloky dokumentu z pohadu deklarácia elementov deklarácia atribútov Validácia overenie platnosti dokumentu voi (nejako zapísaným) pravidlám

Podrobnejšie

Mzdové účtovníčky, ekonómovia, seminár určený pre Vás! Viete, ktorému zamestnancovi môžete urobiť ročné zúčtovanie dane z príjmov zo závislej činnosti

Mzdové účtovníčky, ekonómovia, seminár určený pre Vás! Viete, ktorému zamestnancovi môžete urobiť ročné zúčtovanie dane z príjmov zo závislej činnosti Mzdvé účtvníčky, eknómvia, seminár určený pre Vás! Viete, ktrému zamestnancvi môžete urbiť rčné zúčtvanie dane z príjmv z závislej činnsti? Viete aká bude výška nezdaniteľnej časti základu dane d 1. januára

Podrobnejšie

DR Majetkové priznanie v2.4 (14

DR Majetkové priznanie v2.4 (14 MAJETKOVÉ PRIZNANIE podľa zákona SNR č. 5111992 Zb. o správe daní a poplatkov a o zmenách v sústave územných finančných orgánov v znení zákona č. 4932001 Z.z. podľa stavu majetku k 31. decembru 20 Pred

Podrobnejšie

SMERNICA pre ustanovenie a činnosť rybárskej stráže 1518/331/12-OO Platná od Článok I. Úvodné ustanovenia 1. Zákon o rybárstve č. 139/02 Z.z

SMERNICA pre ustanovenie a činnosť rybárskej stráže 1518/331/12-OO Platná od Článok I. Úvodné ustanovenia 1. Zákon o rybárstve č. 139/02 Z.z SMERNICA pre ustanvenie a činnsť rybárskej stráže 1518/331/12-OO Platná d 1.8. 2012 Článk I. Úvdné ustanvenia 1. Zákn rybárstve č. 139/02 Z.z. a vyknávacia vyhláška č. 185/2006 Z.z. priniesli v blasti

Podrobnejšie

Všeobecná správa 2009 Rok príprav

Všeobecná správa 2009 Rok príprav Všebecná správa 2009 Rk príprav Právne upzrnenie Názry a stanviská vyjadrené v tejt všebecnej správe nemusia z právneh hľadiska zdpvedať ficiálnemu stanvisku Európskej chemickej agentúry. Európska chemická

Podrobnejšie

Microsoft Word - statut-1805 copy.docx

Microsoft Word - statut-1805 copy.docx ŠTATÚT SÚŤAŽE TATRATEA WORLD TOUR 1. USPORIADATEĽ Uspriadateľm súťaže (ďalej len Súťaž") je splčnsť KARLOFF, s. r.., s sídlm M. R. Štefánika 18, 919 43 Cífer, IČO: 36 247 367, zapísaná v bchdnm registri

Podrobnejšie

Vstup do úradu

Vstup do úradu Metodické usmernenie č. 24/1/2005 k dátovým rozhraniam vybraných oznamovacích povinností zdravotných poisťovní voči úradu Bratislava december 2006 Predseda Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou

Podrobnejšie

Popis textového formátu a xsd schémy na zasielanie údajov podľa 27 ods. 2 písm. f) zákona (formu na zaslanie údajov si zvolí odosielateľ údajov) Texto

Popis textového formátu a xsd schémy na zasielanie údajov podľa 27 ods. 2 písm. f) zákona (formu na zaslanie údajov si zvolí odosielateľ údajov) Texto Popis textového formátu a xsd schémy na zasielanie údajov podľa 27 ods. 2 písm. f) zákona (formu na zaslanie údajov si zvolí odosielateľ údajov) Textový formát na zasielanie údajov podľa 27 ods. 2 písm.

Podrobnejšie

21. medzinárodná vedecká konferencia Riešenie krízových situácií v špecifickom prostredí Fakulta bezpečnostného inžinierstva UNIZA, Žilina,

21. medzinárodná vedecká konferencia Riešenie krízových situácií v špecifickom prostredí Fakulta bezpečnostného inžinierstva UNIZA, Žilina, 21. medzinárdná vedecká knferencia Riešenie krízvých situácií v špecifickm prstredí Fakulta bezpečnstnéh inžinierstva UNIZA, Žilina, 25. - 26. máj 2016 ZMENY V RÁMCI SYSTÉMU MIMORIADNYCH REGULAČNÝCH OPATRENÍ

Podrobnejšie

POINT S LuckyDays Reglement Slovaquie

POINT S LuckyDays Reglement Slovaquie PRAVIDLÁ HRY LUCKY DAYS 2019 ČLÁNOK 1 PREAMBULA Splčnsť POINT S DEVELOPMENT, SAS s základným imaním 418 000 EUR, zapísaná v Obchdnm registri v Lyne: pd číslm 491 028 627 00025 s sídlm 9 rue Curie 69006

Podrobnejšie

PRÍLOHA PODMIENKY ALEBO OBMEDZENIA S OHĽADOM NA BEZPEČNÉ A ÚČINNÉ POUŽITIE LIEKU NA REALIZÁCIU ČLENSKÝMI ŠTÁTMI 1

PRÍLOHA PODMIENKY ALEBO OBMEDZENIA S OHĽADOM NA BEZPEČNÉ A ÚČINNÉ POUŽITIE LIEKU NA REALIZÁCIU ČLENSKÝMI ŠTÁTMI 1 PRÍLOHA PODMIENKY ALEBO OBMEDZENIA S OHĽADOM NA BEZPEČNÉ A ÚČINNÉ POUŽITIE LIEKU NA REALIZÁCIU ČLENSKÝMI ŠTÁTMI 1 Členské štáty musia zabezpečiť realizáciu všetkých nižšie uvedených pdmienk aleb bmedzení

Podrobnejšie

Komunikácia deklarantských SW s IS CEP Bratislava OPIS je spolufinancovaný z ERDF

Komunikácia deklarantských SW s IS CEP Bratislava OPIS je spolufinancovaný z ERDF Komunikácia deklarantských SW s IS CEP 13. 3. 2015 Bratislava Obsah Relevantné služby pre elektronické colné konanie Používanie týchto služieb Elektronická komunikácia systémov Relevantné služby Podanie

Podrobnejšie

člá n o k I. V šeobecné ustanovenia 1. Hlavné m esto na základe dodatku č. 3 k zmluve o poskytovaní verejných služieb zo dňa (zm luvapo pos

člá n o k I. V šeobecné ustanovenia 1. Hlavné m esto na základe dodatku č. 3 k zmluve o poskytovaní verejných služieb zo dňa (zm luvapo pos člá n k I. V šebecné ustanvenia 1. Hlavné m est na základe ddatku č. 3 k zmluve pskytvaní verejných služieb z dňa 19.05.2016 (zm luvap pskytvaní verejných služieb z dňa 19.05.2016 ďalej aj ak zm luva W

Podrobnejšie

Transformácia uhoľného regiónu Horná Nitra 31. marec 2019 Akčný plán

Transformácia uhoľného regiónu Horná Nitra 31. marec 2019 Akčný plán Transfrmácia uhľnéh regiónu Hrná Nitra 31. marec 2019 Akčný plán História dkumentu, verzií a schvaľvanie dkumentu História dkumentu Verzia Dátum Autr Dôvd zmeny Ppis zmien v.01 31.3.2019 Ondrej Šebáň,

Podrobnejšie

26 Správa o výsledku kontroly - motor. vozidlá v majetku MČ BA-Rača

26 Správa o výsledku kontroly - motor. vozidlá v majetku MČ BA-Rača MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA - RAČA 26 Materiál na rkvanie Miestneh zastupiteľstva MČ Bratislava-Rača dňa 12.12.2017 Správa výsledku kntrly pužívania a spôsbu využitia mtrvých vzidiel v majetku Mestskej časti

Podrobnejšie

VŠEOBECNÉ OBCHODNÉ PODMIENKY I. VYSVETLENIE ZÁKLADNÝCH POJMOV Verzia: v02 ; V platnosti od: 09. júnia 2018 Služba WebEye Poskytovateľ sprostredkuje pr

VŠEOBECNÉ OBCHODNÉ PODMIENKY I. VYSVETLENIE ZÁKLADNÝCH POJMOV Verzia: v02 ; V platnosti od: 09. júnia 2018 Služba WebEye Poskytovateľ sprostredkuje pr VŠEOBECNÉ OBCHODNÉ PODMIENKY I. VYSVETLENIE ZÁKLADNÝCH POJMOV Verzia: v02 ; V platnsti d: 09. júnia 2018 Služba WebEye Pskytvateľ sprstredkuje predplatiteľvi službu WebEye tým, že cez internetvé sieťvé

Podrobnejšie

A. Základné náležitosti žiadosti Žiadosť o presun platobného účtu - rozšírená 1 Identifikačné údaje spotrebiteľa [vypĺňa spotrebiteľ]: Priezvisko, men

A. Základné náležitosti žiadosti Žiadosť o presun platobného účtu - rozšírená 1 Identifikačné údaje spotrebiteľa [vypĺňa spotrebiteľ]: Priezvisko, men A. Základné náležitosti žiadosti Žiadosť o presun platobného účtu - rozšírená 1 Identifikačné údaje spotrebiteľa [vypĺňa spotrebiteľ]: Priezvisko, meno, Titul Adresa trvalého pobytu, PSČ Rodné číslo Druh

Podrobnejšie

CRS a FATCA definície Slovník k Čestnému vyhláseniu na určenie FATCA a CRS statusu pre subjekty V tomto slovníku sú zahrnuté vybrané definície. Tento

CRS a FATCA definície Slovník k Čestnému vyhláseniu na určenie FATCA a CRS statusu pre subjekty V tomto slovníku sú zahrnuté vybrané definície. Tento CRS a FATCA definície Slovník k Čestnému vyhláseniu na určenie FATCA a CRS statusu pre subjekty V tomto slovníku sú zahrnuté vybrané definície. Tento slovník nie je úplný. Informácie obsiahnuté v tomto

Podrobnejšie

Transformácia uhoľného regiónu horná Nitra 24. mája 2019 Akčný plán

Transformácia uhoľného regiónu horná Nitra 24. mája 2019 Akčný plán Transfrmácia uhľnéh regiónu hrná Nitra 24. mája 2019 Akčný plán História dkumentu, verzií a schvaľvanie dkumentu História dkumentu Verzia Dátum Autr Dôvd zmeny Ppis zmien v.01 31.3.2019 Ondrej Šebáň, Iv

Podrobnejšie

Služby Microsoft Enterprise Popis služieb Január 2019

Služby Microsoft Enterprise Popis služieb Január 2019 Služby Micrsft Enterprise Ppis služieb Január 2019 Obsah 1 Infrmácie tmt dkumente... 1 2 Prfesinálne služby splčnsti Micrsft... 1 2.1 Služby plánvania... 1 2.2 Služby implementácie... 1 2.3 Služby údržby...

Podrobnejšie

Datova_struktura_evidencie_zaznamov_o_konverzii_v1-2

Datova_struktura_evidencie_zaznamov_o_konverzii_v1-2 Dátová štruktúra evidencie záznamov o konverzii v1.2 D.6 Sumárne údaje o záznamoch o konverzii (ConversionRecordsSummary) Základné atribúty Dátový prvok Je súčasťou Má súčasti Hodnota Sumárne údaje o záznamoch

Podrobnejšie

Microsoft Word - ESEJ_SLIDESHARE_RYBAR.doc

Microsoft Word - ESEJ_SLIDESHARE_RYBAR.doc PV070 DIGITÁLNÍ KNIHOVNY ESEJ slideshare.net http://www.slideshare.net Men: Bc. Mári Rybár UČO: 331110 Semester: 1 (N-AP) Spracvané dňa: 04.12.2008 OPIS PROJEKTU Ak už sám názv SlideShare.net nám napvedá

Podrobnejšie

Príloha č. 4 Údaje tranzitného vyhlásenia spolu s údajmi PCV o vstupe / výstupe V prípade, ak bude spolu s elektronickým tranzitným vyhlásením predlož

Príloha č. 4 Údaje tranzitného vyhlásenia spolu s údajmi PCV o vstupe / výstupe V prípade, ak bude spolu s elektronickým tranzitným vyhlásením predlož Príloha č. 4 Údaje tranzitného vyhlásenia spolu s údajmi PCV o vstupe / výstupe V prípade, ak bude spolu s elektronickým tranzitným vyhlásením predložené aj predbežné colné vyhlásenie o vstupe / výstupe,

Podrobnejšie

PROSPEKT CENNÉHO PAPIERA Eurovea byty, a.s. Dlhopisy Eurovea byty 2024 podriadené dlhopisy bez úrokového výnosu (zero coupon) v predpokladanej celkove

PROSPEKT CENNÉHO PAPIERA Eurovea byty, a.s. Dlhopisy Eurovea byty 2024 podriadené dlhopisy bez úrokového výnosu (zero coupon) v predpokladanej celkove Eurvea byty, a.s. Dlhpisy Eurvea byty 2024 pdriadené dlhpisy bez úrkvéh výnsu (zer cupn) v predpkladanej celkvej menvitej hdnte d 70 000 000 EUR splatné v rku 2024 ISIN SK400005723 Dlhpisy v predpkladanej

Podrobnejšie

Privátna zóna pre prevádzku Obsah Privátna zóna pre prevádzku 1 Obsah 1 Webová stránka 2 Úvodná stránka 2 Registrácia prevádzka/penzión

Privátna zóna pre prevádzku Obsah Privátna zóna pre prevádzku 1 Obsah 1 Webová stránka   2 Úvodná stránka 2 Registrácia prevádzka/penzión Privátna zóna pre prevádzku Obsah Privátna zóna pre prevádzku 1 Obsah 1 Webová stránka www.rekrepo.sk 2 Úvodná stránka 2 Registrácia prevádzka/penzión 3 Prihlásenie prevádzka/penzión 4 Prehľad 5 Nová platba

Podrobnejšie

Úvod

Úvod Acta Mntanistica Slvaca Rčník 4 (1999), 1, 49-56 Kvalita pripjenej siete z hľadiska hmgenity bdv Juraj Sütti 1 Quality f the cnnected netwrks with a view t their pint hmgeneity Evaluatin f the lcal cnnected

Podrobnejšie

MU_ _web

MU_ _web Metodické usmernenie č. 4/6/2008 Spôsob oznamovania nesplnenia povinností poistencami a platiteľmi poistného zdravotnou poisťovňou január 2012 Článok 1 Úvodné ustanovenie Úrad pre dohľad nad zdravotnou

Podrobnejšie

Cenník pre služby internetového prístupu, časť A. Aktuálna ponuka Služieb

Cenník pre služby internetového prístupu, časť A. Aktuálna ponuka Služieb Cenník pre pskytvanie služieb splčnsti Slvak Telekm, a. s. Cenník pre pskytvanie služieb prstredníctvm pevnej siete časť Cenník pre služby internetvéh prístupu časť A. Aktuálna pnuka Služieb Č.j.: 1836/2019

Podrobnejšie

MU

MU Žellova 2 829 24 Bratislava Slovenská republika Metodické usmernenie č. 4/8/2008 o spôsobe oznamovania nesplnenia povinností poistencami a platiteľmi poistného zdravotnou poisťovňou august 2013 Článok

Podrobnejšie

Rada Európskej únie V Bruseli 6. decembra /2/17 REV 2 OJ CRP2 41 PREDBEŽNÝ PROGRAM VÝBOR STÁLYCH PREDSTAVITEĽOV (časť II) budova Europa, Bru

Rada Európskej únie V Bruseli 6. decembra /2/17 REV 2 OJ CRP2 41 PREDBEŽNÝ PROGRAM VÝBOR STÁLYCH PREDSTAVITEĽOV (časť II) budova Europa, Bru Rada Európskej únie V Bruseli 6. decembra 2017 15396/2/17 REV 2 OJ CRP2 41 PREDBEŽNÝ PROGRAM VÝBOR STÁLYCH PREDSTAVITEĽOV (časť II) budva Eurpa, Brusel 6. decembra 2017 (9.00 hd.) 1. Schválenie prgramu

Podrobnejšie

Microsoft Word - BE_RTS_28_2018_SK_NEPROF.docx

Microsoft Word - BE_RTS_28_2018_SK_NEPROF.docx Úvod UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., pobočka zahraničnej banky, so sídlom Šancová 1/A, 813 33 Bratislava, IČO: 47 251 336, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel:

Podrobnejšie

KÚPNA ZMLUVA uzatvorená podľa 409 a nasl. zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník Kupujúci: Podateľňa: Zastúpenie: IČO: DIČ: Bankové spojenie: Č1.I Z

KÚPNA ZMLUVA uzatvorená podľa 409 a nasl. zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník Kupujúci: Podateľňa: Zastúpenie: IČO: DIČ: Bankové spojenie: Č1.I Z KÚPNA ZLUVA uzatvrená pdľa 409 a nasl. zákna č. 51/1991 Zb. bhdný záknník Kupujúi: Pdateľňa: Zastúpenie: IČ: DIČ: Bankvé spjenie: Č1.I Zmluvné strany est Námestie slbdy 14, 971 01 JUDr. Katarína aháčkvá,

Podrobnejšie

Prevádzka

Prevádzka Prevádzka Registrácia prevádzka/penzión - registrácia podnikateľského účtu - výber check box - prevádzka - pri podnikateľskom účte možnosť registrácie až piatich prevádzok naraz - uvedenie sprostredkovateľa

Podrobnejšie

CENTRÁLNY DEPOZITÁR CENNÝCH PAPIEROV SR, a.s. ROČNÁ ŠTATISTIKA Annual Statistics Rok 2012 / Year 2012

CENTRÁLNY DEPOZITÁR CENNÝCH PAPIEROV SR, a.s. ROČNÁ ŠTATISTIKA Annual Statistics Rok 2012 / Year 2012 CENTRÁLNY DEPOZITÁR CENNÝCH PAPIEROV SR, a.s. ROČNÁ ŠTATISTIKA Annual Statistics Rok / Year OBJEM A POČET PREVODOV SPOLU Value and Number of Transfers Total POČET PREVÁDZKOVÝCH DNÍ/Number of Days of Operation

Podrobnejšie

Riadenie elektrizačných sústav

Riadenie elektrizačných sústav Riadenie elektrizačných sústav Predikcia výknu OZE Predpveď výknu OZE Dôležitá pre integráciu OZE d ES!!! FVE predpveď intenzity slnečnéh žiarenia VTE rýchlsť vetra Predpveď výknu OZE Dôležitá pre integráciu

Podrobnejšie

Omega podvojné účtovníctvo Súhrnný výkaz k dani z pridanej hodnoty Je to výkaz, ktorý musia podávať platitelia dane z pridanej hodnoty (registrovaní p

Omega podvojné účtovníctvo Súhrnný výkaz k dani z pridanej hodnoty Je to výkaz, ktorý musia podávať platitelia dane z pridanej hodnoty (registrovaní p Súhrnný výkaz k dani z pridanej hodnoty Je to výkaz, ktorý musia podávať platitelia dane z pridanej hodnoty (registrovaní podľa 4, 4b alebo 5) a zdaniteľné osoby registrované pre daň (podľa 7 alebo 7a

Podrobnejšie

1 PREVÁDZKOVÝ PORIADOK Hotel Zerrenpach Anderlová 224,Osrblie (všeobecné nariadenie) Identifikačné údaje prevádzkovateľa ubytovacieho zariadenia Názov

1 PREVÁDZKOVÝ PORIADOK Hotel Zerrenpach Anderlová 224,Osrblie (všeobecné nariadenie) Identifikačné údaje prevádzkovateľa ubytovacieho zariadenia Názov 1 PREVÁDZKOVÝ PORIADOK Htel Zerrenpach Anderlvá 224,Osrblie (všebecné nariadenie) Identifikačné údaje prevádzkvateľa ubytvacieh zariadenia Názv zariadenia: Htel Zerrenpach Zaradenie: Htel s 3*** Prevádzkvateľ:

Podrobnejšie

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Žellova 2, Bratislava Dátové rozhranie pre spracovanie lekárskych poukazov - očná optika Strana

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Žellova 2, Bratislava Dátové rozhranie pre spracovanie lekárskych poukazov - očná optika Strana Strana 1 z 5 Dátové rozhranie pre spracovávanie lekárskych poukazov očná optika Typ dávky: 738 Lekárske poukazy očná optika Dávka je textový súbor bez formátovania a bez diakritiky Obsah dávky: identifikácia

Podrobnejšie

MsZ,návrh ŤZP+krajské mestá,

MsZ,návrh ŤZP+krajské mestá, MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rkvanie Mestskéh zastupiteľstva hlavnéh mesta SR Bratislavy dňa 06.06.2013 Návrh tarifných pdmienk pre držiteľv preukazu ŤZP/ŤZP-S v

Podrobnejšie

UpRekrea manuál

UpRekrea manuál Mobilná aplikácia Aplikáciu Up Rekrea je možné zadarmo stiahnuť v App Store pre Apple alebo v Google Play pre Android zariadenia. Prihlásenie do aplikácie Up Rekrea - pomocou prihlasovacieho mena a hesla

Podrobnejšie

/ Dodatok č. 1/2016 k Všeobecne záväznému nariadeniu č. 79/2012 o miestnych daniach Mení sa Daň za ubytovanie 1 Sadzba dane Obec určuje sadzbu dane za

/ Dodatok č. 1/2016 k Všeobecne záväznému nariadeniu č. 79/2012 o miestnych daniach Mení sa Daň za ubytovanie 1 Sadzba dane Obec určuje sadzbu dane za Dodatok č. 12016 k Všeobecne záväznému nariadeniu č. 792012 o miestnych daniach Mení sa Daň za ubytovanie 1 Sadzba dane Obec určuje sadzbu dane za ubytovanie v častiach obce nasledovne: na území mesta

Podrobnejšie

msipapersource62-teslar

msipapersource62-teslar Ak mnitrvať sftvérvý prjekt BC. JAROSLAV TEŠLÁR Slvenská technická univerzita Fakulta infrmatiky a infrmačných technlógií Ilkvičva 3, 842 16 Bratislava jarslav.teslar@gmail.cm Abstrakt. Na priemerných

Podrobnejšie

SOR_SON

SOR_SON MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVA, LIMBOVÁ 2 M E T O D I C K É P O K Y N Y na spracúvanie údajov HLÁSENIE O PACIENTOVI S DIAGNOSTIKOVANOU CHOROBOU PATOLOGICKÉHO HRÁČSTVA ZS (MZ

Podrobnejšie

Microsoft Word - OznamenieovznikuzmeneazanikuPPFO

Microsoft Word - OznamenieovznikuzmeneazanikuPPFO FO Evidenčné číslo zapojenia:... Oznámenie o vzniku, zmene a zániku poplatkovej povinnosti podľa zákona č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady

Podrobnejšie

Sprievodný list SofCom s.r.o., Priemyselná 1, Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia ( ) Dátum Autor Ing. J. Malíče

Sprievodný list SofCom s.r.o., Priemyselná 1, Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia ( ) Dátum Autor Ing. J. Malíče Sprievodný list SofCom s.r.o., Priemyselná 1, 031 01 Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia 2.10.11 (2.11.02) Dátum 19.01.2015 Autor Ing. J. Malíček, Z. Patka Hot - line 044/562 41 97-8 Vážený používateľ

Podrobnejšie

1

1 Žiadateľ: Prjekt: Slvenská technická univerzita v Bratislave Vedmstná fakulta pre hspdársku prax ITMS kód prjektu: 26110230113 Aktivita: 3.2 Zdpvedná za aktivitu: PhDr. Kvetslava Rešetvá, PhD. PROFILOVÁ

Podrobnejšie

DPFOAv18 v1.13-vzor

DPFOAv18 v1.13-vzor DPFOAv18_1 FO typ: A V Z O R DAŇOVÉ PRIZNANIE K DANI Z PRÍJMOV FYZICKEJ OSOBY pre daňovníka ktorý má príjmy len zo závislej činnosti podľa 5 zákona č. 5952003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších

Podrobnejšie

KONTRAKT

KONTRAKT Slvenská zdravtnícka univerzita v Bratislave Limbvá 12, 833 03 Bratislava K O N T R A K T uzatvrený medzi Ministerstvm zdravtníctva Slvenskej republiky vedený pd č. 1 /2018 a Slvensku zdravtnícku univerzitu

Podrobnejšie

MU_24_2_2005_def

MU_24_2_2005_def Grösslingová 5 812 62 Bratislava Slovenská republika Metodické usmernenie č. 24/2/2005 k dátovým rozhraniam vybraných oznamovacích povinností zdravotných poisťovní voči úradu Bratislava október 2008 Predseda

Podrobnejšie

Microsoft Word - gynekolog-porodnik-predpisy.docx

Microsoft Word - gynekolog-porodnik-predpisy.docx Názv zamestnania: gyneklóg a pôrdník Nariadenie vlády Slvenskej republiky č. 296/2010 Z.z. dbrnej spôsbilsti na výkn zdravtníckeh pvlania, spôsbe ďalšieh vzdelávania zdravtníckych pracvníkv, sústave špecializačných

Podrobnejšie

NAŠA VÍZIAPRE KULTÚRU, UMENIE A MÉDIÁ

NAŠA VÍZIAPRE KULTÚRU, UMENIE A MÉDIÁ PROGRAM PRE CESTOVNÝ RUCH SPOLU bčianska demkracia Slvensk je krajinu s vyským ptenciálm rzvja dmáceh a príjazdvéh cestvnéh ruchu. Pnúka bhaté mžnsti trávenia vľnéh času a prináša turistm bhaté zážitky

Podrobnejšie

CURRICULUM VITAE

CURRICULUM VITAE OSOBNÉ INFORMÁCIE: Men: JÁN Priezvisk, titul: SKLENÁR, Mgr. VZDELANIE: VYSOKÁ ŠKOLA Obdbie: Od: 2003 d: 2005 Názv škly: Univerzita Knštantína Filzfa v Nitre Fakulta: Filzfická fakulta Špecializácia: Medzinárdné

Podrobnejšie

Postup prevádzkovateľov hazardných hier pre splnenie povinnosti v zmysle 35 ods. 18 a 19 novely zákona č. 171/2005 Z. z. o hazardných hrách a o zmene

Postup prevádzkovateľov hazardných hier pre splnenie povinnosti v zmysle 35 ods. 18 a 19 novely zákona č. 171/2005 Z. z. o hazardných hrách a o zmene Postup prevádzkovateľov hazardných hier pre splnenie povinnosti v zmysle 35 ods. 18 a 19 novely zákona č. 171/2005 Z. z. o hazardných hrách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

Podrobnejšie

TestForm602.fo

TestForm602.fo Rodné číslo/ Číslo povolenia na pobyt TYP S ROČNÉ ZÚČTOVANIE poistného na verejné zdravotné poistenie (ďalej len poistné ) poistenca, ktorý mal viacerých platiteľov za rok 2005 podľa 19 zákona č. 580/2004

Podrobnejšie

Rámcová zmluva na dodanie tovaru (ďalej len zmluva) uzatvorená podľa 409 a nasl. Obchodného zákonníka, zákon č. 513/1991 Zb. v znení neskorších predpi

Rámcová zmluva na dodanie tovaru (ďalej len zmluva) uzatvorená podľa 409 a nasl. Obchodného zákonníka, zákon č. 513/1991 Zb. v znení neskorších predpi Rámvá zmluva na ddanie tvaru (ďalej len zmluva) uzatvrená pdľa 409 a nasl. bhdnéh záknníka, zákn č. 51/1991 Zb. v znení neskršíh predpisv medzi týmit zmluvnými stranami Kupujúi: ázv: Sídl: Zástupa: IČ:

Podrobnejšie

"S:' :;. I UVPOD2v09 1 VÝKAZ I I Výkaz ziskov a strát ÚČ POD ZISKOV A STRÁT I k 3 1, 1 2, 2 O O 9 (v celých eurách) I

S:' :;. I UVPOD2v09 1 VÝKAZ I I Výkaz ziskov a strát ÚČ POD ZISKOV A STRÁT I k 3 1, 1 2, 2 O O 9 (v celých eurách) I "S:' :;. I UVPOD2v09 1 VÝKAZ I I Výkaz ziskov a strát ÚČ POD 2-01 1 ZISKOV A STRÁT I k 3 1, 1 2, 2 O O 9 (v celých eurách) I 11111111111111111111111111111 I Číselné údaje sa zarovnávajú vpravo, ostatné

Podrobnejšie

Microsoft Word - MU c CPS .docx

Microsoft Word - MU c CPS .docx M e t o d i c k é u s m e r n e n i e Štátnej pokladnice č. 03/2012 zo dňa 02.07.2012 na realizáciu verejného rozpočtu v podmienkach systému štátnej pokladnice v oblasti: cezhraničných prevodov Vybavuje:

Podrobnejšie

eKasa

eKasa Používateľská príručka Systém ekasa ekasa zóna (Portál podnikateľa - Účtovník) OBSAH Základné informácie o spoločnosti... 3 História zmien... 4 Obsah... 2 1 E-kasa zóna portál podnikateľa... 3 1.1 O aplikácii...

Podrobnejšie

Microsoft Word - BE_RTS_28_2018_SK_PROF.docx

Microsoft Word - BE_RTS_28_2018_SK_PROF.docx Úvod UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., pobočka zahraničnej banky, so sídlom Šancová 1/A, 813 33 Bratislava, IČO: 47 251 336, zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel:

Podrobnejšie

Informačný systém pre externú časť a písomnú formu internej časti maturitnej skúšky Informačný systém pre EČ a PFIČ maturitnej skúšky Užívateľská prír

Informačný systém pre externú časť a písomnú formu internej časti maturitnej skúšky Informačný systém pre EČ a PFIČ maturitnej skúšky Užívateľská prír Informačný systém pre EČ a PFIČ maturitnej skúšky Užívateľská príručka pre opravný termín EČ a PFIČ Máj 2019 Obsah 1. ZÁKLADNÉ POKYNY... 3 2. ÚDAJE O ŠKOLE... 4 2.1 KONTROLA A ZMENA ÚDAJOV... 4 2.2 ZMENA

Podrobnejšie

Microsoft Word - Dokument1

Microsoft Word - Dokument1 M e t o d i c k é u s m e r n e n i e Štátnej pokladnice zo dňa 05.03.2007 č. 2/2007 na realizáciu verejného rozpočtu v podmienkach systému štátnej pokladnice v oblasti: cezhraničných prevodov peňažných

Podrobnejšie

eKasa

eKasa Používateľská príručka Systém ekasa ekasa zóna (Portál podnikateľa - Prevádzkar) OBSAH Základné informácie o spoločnosti... 3 História zmien... 4 Obsah... 2 1 E-kasa zóna portál podnikateľa... 3 1.1 O

Podrobnejšie

Dof (HMF) Informácie o majetku v dôchodkovom fonde Stav majetku v dôchodkovom fonde v členení podľa trhov, bánk, pobočiek zahraničných bánk a em

Dof (HMF) Informácie o majetku v dôchodkovom fonde Stav majetku v dôchodkovom fonde v členení podľa trhov, bánk, pobočiek zahraničných bánk a em Dof (HMF) 03-02 Informácie o majetku v dôchodkovom fonde Stav majetku v dôchodkovom fonde v členení podľa trhov, bánk, pobočiek zahraničných bánk a emitentov Identifikačný kód SOLID konzervatívny d.f.,

Podrobnejšie

2599_SK.qxd

2599_SK.qxd Č je tát príručka Tát príručka bsahuje všetky infrmácie ptrebné na inštaláciu a prevádzku vášh nvéh televízra. Čítajte aj texty zbrazvané v spdnej časti brazvky. Ak vám tent návd na bsluhu nepskytne ptrebnú

Podrobnejšie

Používateľská príručka POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA Generátor XML dávok pre Informačný systém kontrolných známok z MS Excel šablóny Dátum: Verzia

Používateľská príručka POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA Generátor XML dávok pre Informačný systém kontrolných známok z MS Excel šablóny Dátum: Verzia Používateľská príručka POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA Generátor XML dávok pre Informačný systém kontrolných známok z MS Excel šablóny Dátum: 23.05.2017 Verzia aplikácie: 1.12 Strana 2 / 11 Zmenená funkcionalita

Podrobnejšie

Faktúra za služby pevnej siete Slovak Telekom, a.s., Bajkalská 28, Bratislava, Obchodný register vedený pri Okr. súde Bratislava I., odd. Sa, v

Faktúra za služby pevnej siete Slovak Telekom, a.s., Bajkalská 28, Bratislava, Obchodný register vedený pri Okr. súde Bratislava I., odd. Sa, v Faktúra za služby pevnej siete Slovak Telekom, a.s., Bajkalská 28, 817 62 Bratislava, Obchodný register vedený pri Okr. súde Bratislava I., odd. Sa, vložka č. 2081/B, IČO: 35 763 469 DIČ: 2020273893, IČ

Podrobnejšie

.. TVORfMEVEDOMOSTNÚ SPOLOÍNOSŤ ^ OPISje spolufinancovanýz ERDF >iea, '< Bmtidŕi viatawit s e MIN^STERSTVO FIÍEANCti SLUVENSKEI REPUBUKY S("i>>t!<S!.t

.. TVORfMEVEDOMOSTNÚ SPOLOÍNOSŤ ^ OPISje spolufinancovanýz ERDF >iea, '< Bmtidŕi viatawit s e MIN^STERSTVO FIÍEANCti SLUVENSKEI REPUBUKY S(i>>t!<S!.t .. TVORfMEVEDOMOSTNÚ SPOLOÍNOSŤ OPISje splufinanvanýz ERDF iea, '< Bmtidŕi viatawit s e MINSTERSTVO FIÍEANCti SLUVENSKEI REPUBUKY S("it!

Podrobnejšie

SMERNICE

SMERNICE Metodický pokyn pre vyplňovanie štatistického výkazu Škol (MŠVVŠ SR) 12-01 o absolventoch vysokých škôl určeného pre automatizované spracovanie (Pre vykazujúce jednotky) účinnosť od 01. 09. 2019 CVTI SR

Podrobnejšie

Abbého refraktometer Návod na obsluhu Zastúpenie pre ČR (Čechy): CHROMSERVIS s.r.o. Jakobiho Praha 10-Petrovice Tel : 02/ Fax: 0

Abbého refraktometer Návod na obsluhu Zastúpenie pre ČR (Čechy): CHROMSERVIS s.r.o. Jakobiho Praha 10-Petrovice Tel : 02/ Fax: 0 Abbéh refraktmeter Návd na bsluhu Zastúpenie pre ČR (Čechy): CHROMSERVIS s.r.. Jakbih 327 109 00 Praha 10-Petrvice Tel : 02/ 74 021 219 Fax: 02/ 74 021 220 E-mail: praha@chrmservis.cz www.chrmservis.eu

Podrobnejšie

ZMLUVA o poskytovani pracovných zdravotných siužieb v súlade pinením povinností, ktoré všetkým zamestnávatel'om ukladá Zákon č. 124/2006 o bezpe čnost

ZMLUVA o poskytovani pracovných zdravotných siužieb v súlade pinením povinností, ktoré všetkým zamestnávatel'om ukladá Zákon č. 124/2006 o bezpe čnost ZMLUVA pskytvani pracvných zdravtných siužieb v súlade pinením pvinnstí, ktré všetkým zamestnávatel'm ukladá Zákn č. 124/2006 bezpe čnsti a chrane zdravia pri práci a zmene a dpinení niektrých záknv a

Podrobnejšie

Microsoft Word - OPAT docx

Microsoft Word - OPAT docx V E S T N Í K Národnej banky Slovenska Čiastka 21 Vydaná dňa 29. júla 2016 Ročník 2016 NORMATÍVNA ČASŤ Opatrenie Národnej banky Slovenska z 26. júla č. 3/2016 o ročných správach a polročných správach predkladaných

Podrobnejšie

Detail správy a súvisiace prvky Dátum zverejnenia: Verzia: 5 Dátum aktualizácie: Detail správy a súvisiace prvky UPOZORNENIE

Detail správy a súvisiace prvky Dátum zverejnenia: Verzia: 5 Dátum aktualizácie: Detail správy a súvisiace prvky UPOZORNENIE UPOZORNENIE: Od 1. 1. 2019 sa mení názov odosielateľa správ z Úrad vlády Slovenskej republiky ÚPVS na Ústredný portál verejnej správy. Zoznam zmien: Dátum vydania Verzia Popis zmien 31. 12. 2018 2 Str.

Podrobnejšie

MU

MU Žellova 2 829 24 Bratislava 25 Slovenská republika Metodické usmernenie č. 2/2013 Dátové rozhrania vstupných a výstupných dávok centrálneho registra poistencov máj 2013 Článok 1 Úvodné ustanovenia Úrad

Podrobnejšie

FIIT STU / Vyhľadávanie informácií / Športové udalosti Vyhľadávanie informácií Vypracoval: Milan Baran Téma projektu: Športové udalosti Kľúčové slová:

FIIT STU / Vyhľadávanie informácií / Športové udalosti Vyhľadávanie informácií Vypracoval: Milan Baran Téma projektu: Športové udalosti Kľúčové slová: Vyhľadávanie infrmácií Vypracval: Milan Baran Téma prjektu: Šprtvé udalsti Kľúčvé slvá: IR, vyhľadávanie infrmácií, GATE, Jape, LKB Gazetteer, Lucene, crawler, websphinx, sccer, events, scre Opis prjektu

Podrobnejšie

Kvalifikačný systém NN skrine 1. Stupeň Skrine DIN (SR) Špecifické kvalifikačné požiadavky obstarávateľa Záujemca o kvalifikáciu dodávateľa v kvalifik

Kvalifikačný systém NN skrine 1. Stupeň Skrine DIN (SR) Špecifické kvalifikačné požiadavky obstarávateľa Záujemca o kvalifikáciu dodávateľa v kvalifik Špecifické kvalifikačné požiadavky obstarávateľa Záujemca o kvalifikáciu dodávateľa v kvalifikačnom systéme Západoslovenskej distribučnej, a.s. (ďalej len ako ZSD ), musí spĺňať špecifické kvalifikačné

Podrobnejšie