Slide 1

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Slide 1"

Prepis

1 eso1 rozsah a obsah projektu 27. mája 2010

2 Poslanie ehealth Poslaním elektronického zdravotníctva (ehealth) je podpora poslania zdravotníctva prostredníctvom informačných a komunikačných technológií. Poslaním zdravotníctva je významne prispievať k zvyšovaniu kvality ţivota občanov prostredníctvom zniţovania úmrtnosti, chorobnosti, trvalých a dočasných následkov chorôb a úrazov; poskytovaním zdravotnej starostlivosti, pôsobením verejného zdravotníctva, podporou individuálnej a komunitnej starostlivosti o zdravie.

3 Rámec eso1 eso1 (ehealth sluţby občanom prvá prioritná oblasť) je kľúčovým projektom prvej vlny programu implementácie ehealth zameraný na vytvorenie jadra ehealth. eso1: Uvedie do prevádzky Národný zdravotný portál. Vytvorí podmienky pre nasadenie Elektronickej zdravotnej kniţky, epreskripcie / emedikácie, ealokácií do praxe. Vytvorí predpoklady pre integráciu IS PZS s národným ehealth riešením. V pilotnej prevádzke overí moţnosti integrácie IS PZS s jednotlivými ehealth aplikáciami.

4 Rozsah eso1 Aplikačné domény Národný zdravotný portál Elektronická zdravotná kniţka epreskripcia / emedikácia ealokácie Integračné a podporné domény Bezpečnosť Infraštruktúra Projektový manaţment Integračný manaţment Publicita a informovanosť Legislatíva (MZ / NCZI) Normy a štandardy (NCZI)

5 Aplikačné domény NZP Národný zdravotný portál Vízia : Poskytnúť pouţívateľom autorizované, úplné a aktuálne zdravotne relevantné informácie. Poskytnúť platformu a centrálny prístup pre poskytovanie národných ehealth sluţieb. Cieľom projektu v rámci eso1 je pripraviť prostredie NZP, nastaviť činnosť redakčnej rady a vytvoriť vzorový obsah portálu a sluţieb. Hlavným informačným zdrojom bude do elektronickej podoby migrovaná 16 dielna Encyklopédia medicíny od renomovaných autorov obsahujúca vyše hesiel.

6 Mapa prvej úrovne Národného zdravotného portálu

7 Integrácia existujúcich riešení do NZP napr. Elektronické formuláre pre podania občanov ÚDZS Formulár pre poskytnutie informácií v zmysle zákona 211/2000 Z.z. Formulár oznámenia o odmietnutí pitvy Podnet občana o PZS na ÚDZS Ţiadosť o pridelenie kódu lekára Ţiadosť o pridelenie kódu poskytovateľa Ţiadosť o pridelenie kódu poskytovateľa sluţieb súvisiacich so zabezpečovaním starostlivosti o poistencov

8 Atribúty Národného zdravotného portálu Jeho cieľom je prinášať autorizované, dôveryhodné, aktuálne a úplné zdravotne relevantné informácie. Zameranie na 3 kľúčové skupiny pouţívateľov: občanov SR zdravotníckych pracovníkov Euro občanov (zahraničných návštevníkov) Jediný vstupný bod k zaručeným a overeným informáciám ehealth ( rozsah PZS, lieky, zdravie... ) Poskytovaním informácií prispievať k zniţovaniu úmrtnosti, morbidity, trvalých a dočasných trvalých zdravotných následkov Propagácia zdravého ţivotného štýlu Upozornenia na ohrozenia zdravia.

9 Aplikačné domény EZK Elektronická zdravotná kniţka Vízia : EZK prijíma, uchováva a poskytuje osobe a jej poskytovateľom zdravotnej starostlivosti (PZS) súhrn zdravotných informácií, ktoré sú potrebné v procese diagnostiky, stanovenia terapeutického plánu, terapie a rehabilitácie. EZK nenahrádza existujúcu zdravotnú dokumentáciu vedenú príslušnými PZS v zmysle platnej legislatívy, ale ju vhodným spôsobom dopĺňa. EZK v rámci ESO1 je vo forme PHR (Personal Health Record osobný zdravotný záznam). EZK bude štruktúrovaná vo forme samostatných stránok s príslušnými klinickými a demografickými údajmi osoby.

10 EZKO Stránky zdravotnej kniţky Identifikačné a administratívne údaje Pacientsky sumár vrátane ţivot zachraňujúcich údajov EDS Očkovania Medikačná história Stránka s laboratórnymi výsledkami (laboratórne vyšetrenia bez PACS) Osobný účet poistenca Stránka s lekárskymi správami nálezmi (Vyšetrenia) Stránka osobných záznamov osoby Stránka udelených súhlasov

11 EZKO Štrukturálny náhľad

12 Benefity EZK Pre pacienta Poskytovanie ZS vychádza z aktuálnych a úplných zdravotných informácií Zvýšenie bezpečnosti liečby Efektívnosť času stráveného u lekára Zvýšená kvalita poskytovanej ZS Pre lekára Prístup k zaručeným a overeným zdravotne relevantným údajom pacienta vţdy a všade Lepšie vyuţitie časového fondu Zníţenie pochybení a omylov Zvýšenie ochrany profesie a skvalitnenie postavenia v spoločnosti Pre zdravotnú poisťovňu Pre štát a zdravotný systém Zníţenie nákladov na lieky, Redukcia výdajov zo zdravotného sluţby a vyšetrenia poistenia Eliminácia opakovaných výkonov Zvýšenie kvality poskytovanej ZS Optimalizácia vyuţívania finančných prostriedkov Zapojenia občana do kontrolného verejného poistenia procesu vykazovanej aktivity ZS

13 Aplikačné domény epreskripcia emedikácia Vízia : Nahradiť papierový recept elektronickým receptom Administratívne zjednodušiť celý preskripčný proces Zlepšiť a celonárodne zjednotiť informovanosť subjektov zapojených do preskripčného procesu a výdaja liekov a pomôcok pacientom Zníţiť vynakladané náklady na lieky a zdravotnícke pomôcky Sprístupniť pri preskripcii zdravotníckym profesionálom medikačnú históriu pacienta Sprístupniť lekárovi a lekárnikovi expertnú databázu na sledovanie liekových interakcií, kontraindikácii, alergií, upozornení a varovaní

14 Aplikačné domény Integrovaná epreskripcia Centralizovaná, ale dôsledne integrovaná aplikácia Zabezpečenie preskripčne relevantných podkladov pre všetkých lekárov, PZS a pre všetky lekárne (databáza liekov, doplatkov, substitúcií, vzťah k diagnózam... ). Kontrola preskripcie expertným systémom pre podporu rozhodovania, ale nie pre rozhodovanie, vyhodnocujúcim medikačnú históriu, alergie, interakcie, substitúciu generikami a pod. Detekcia liekového správania sa pacientov, lekárov a podrobné trendové analýzy spotreby liečiv.

15 Benefity eprekripcie Pre pacienta: eliminácia rizík neţiadúcej interakcie a alergie na liek, zvýšenie bezpečnosti liečby, skrátenie času stráveného zabezpečením lieku, zvýšená kvalita poskytovanej ZS, eliminácia rizík následkom straty receptu. Pre štát a zdravotný systém: redukcia výdajov na lieky z verejných zdrojov zdravotného poistenia, zvýšenie podmienok dodrţiavania kvality preskripčného procesu, zapojenie občana do kontrolného procesu nákladov preskripcie. Pre lekára: úplná informovanosť o zdravotne relevantných údajoch pacienta a mediakčnej histórii, zaručená exaktnosť predpisu, zníţenie administratívnej záťaţe v procese prescripcie a výdaja. Pre zdravotnú poisťovňu: eliminácia nákladov na duplicitne predpisané lieky a pomôcky, eliminácia nákladov na liečenie problémov následkom alergie a reakcií na kontraindikácie, zniţenie nákladov následkom zvýšeného pouţívania generík v odôvodnených prípadoch, jednoduchá aktualizácia centrálnych dát, zjednodušenie kontrolných procesov preskripcie.

16 Aplikačné domény ealokácia Vízia Nástroje a podpora pre občanov a zdravotníckych pracovníkov pre elektronické objednávanie sluţieb u vybraných poskytovateľov Objednávanie termínov a výkonov u všeobecných PZS Objednávanie termínov a výkonov u špecialistov Elektronické objednávanie laboratórnych vyšetrení Elektronické objednávanie a manaţment očkovaní Podpora efektívneho manaţmentu času zdravotníckych pracovníkov Podpora interaktívnej komunikácie pacient PZS v procese poskytovania ZS Zvýšenie efektivity manaţmentu prístupu k sluţbám PZS zo strany pacienta

17 Aplikačné domény ealokácia prehľad sluţieb ekalendár - plánovanie termínov vyšetrení a sluţieb. eobjednanie - objednanie a potvrdenie termínov PZS. epripomenutie - komunikácia upozornení pacientom. epresmerovanie - ţiadanka na PZS vrátane transferu zdravotnej dokumentácie v potrebnom rozsahu. ečakacia listina - podanie ţiadanky a informácia/zmeny poradia v čakacej listine. eočkovanie - očkovacie plány a ich realizácia. elaboratórium -podanie ţiadanky na LV a informovanie PZS a pacienta o výsledkoch LV.

18 Benefity ealokácie Pre pacienta Automatizácia objednávania na plánované aktivity u rôznych lekárov Pripomenutie návštevy u lekára deň pred termínom Zvýšená kvalita poskytovanej ZS Lepšie podmienky dlhodobej starostlivosti o zdravie presadzovaním dôslednej prevencie Pre zdravotnú poisťovňu Eliminácia nákladov na liečenie problémov, neidentifikovaných včas pri preventívnych prehliadkach Eliminácia nákladov na liečenie problémov následkom neuskutočnených očkovaní Zníţenie nákladov následkom redundantného očkovania Centrálny prehľad očkovacej disciplíny Zjednodušenie kontrolných procesov očkovaní, vyuţívania fondu práce Pre lekára Synchronizácia aktivít a pacientských návštev podľa plánovacieho kalendára ambulancie/lekára Zefektívnenie práce a času lekára Zníţenie administratívnej záťaţe v procese PZS Pre štát a zdravotný systém Redukcia výdajov na očkovania z verejnych zdrojov zdravotného poistenia Zlepšenie disciplínu obyvateľstva v preventívnej činnosti a očkovania Zapojenia občanov do kontrolného procesu poskytovania ZS

19 Integračné a podporné domény BEZPEČNOSŤ Rámec bezpečnosti eso1 / ehealth vymedzuje bezpečnostná politika: Špecifikácia bezpečnostných cieľov. Špecifikácia bezpečnostných poţiadaviek, zásad a princípov. Špecifikácia sily bezpečnostných mechanizmov. Pre všetky oblasti a aplikácie. Pre všetky úrovne (policies, practices, procedures).

20 Integračné a podporné domény BEZPEČNOSŤ Presadenie bezpečnosti v eso1: Bezpečnostný zámer Bezpečnostný projekt Implementácia bezpečnostného projektu Bezpečnostné smernice Monitoring úrovne bezpečnosti Bezpečnostné audity a testy mimo rozsahu eso1 Všetko v súlade s poţiadavkami zákona na ochranu osobných údajov. Podrobnejšie informácie o bezpečnosti sú uvedené v materiáloch ku konferencii.

21 Integračné a podporné domény INFRAŠTRUKTÚRA Sieťová a komunikačná infraštruktúra: sieťová architektúra, technologické komponenty architektúry, sieťový manaţment, aplikačný a výkonnostný monitoring. HW aplikačnej infraštruktúry: produkčné a testovacie prostredie, dátové úloţiská a zálohovanie. Operačné systémy a licencovaný SW.

22 Integračné a podporné domény LEGISLATÍVNY RÁMEC Legislatíva SR relevantná pre ehealth Zákony súvisiace so zdravotnou starostlivosťou Zákony súvisiace s liekmi Zákony súvisiace s dohľadom a ZP Zákony v oblasti verejného zdravotníctva Legislatíva súvisiaca s egovernmentom Európska legislatíva v oblasti zdravotníctva Legislatíva EU ovplyvňujúca zdravotníctvo

23 Integračné a podporné domény PROJEKTOVÝ MANAŢMENT Metodológia projektového manaţmentu: Prince 2 Metodológia vývoja: RUP Organizačné zabezpečenie: riadiaci výbor projektu eso1, projektová kancelária eso1: manaţér kvality, manaţér rizík, manaţér konfigurácií, manaţér komunikácie, domény eso1: doménoví manaţéri, doménové tímy.

24 Rámec eso1 eso1 (ehealth sluţby občanom prvá prioritná oblasť) je kľúčovým projektom prvej vlny programu implementácie ehealth zameraný na vytvorenie jadra ehealth

25 Q & A Ďakujeme za Vašu pozornosť. Prosíme vás, navštívte naše prezentácie v predsálí, ktoré vám poskytnú moţnosť detailného zoznámenia sa s predstavou riešenia projektov eso1 v jednotlivých doménach.

ESZ2

ESZ2 Elektronické služby zdravotníctva 2. prioritná oblasť December 2011 Európsky fond regionálneho rozvoja 1 Prínos pre občana a verejnú správu Základná vízia ehealth určuje prvotný rámec pre snahy elektronizácie

Podrobnejšie

Slide 1

Slide 1 Elektronizácia služieb bratislavskej samosprávy Operačný program Informatizácia spoločnosti a Operačný program Bratislavský kraj OPIS a OPBK sú komplementárnymi programami v zmysle vybudovania egovernmentu

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - 1_eSO1

Microsoft PowerPoint - 1_eSO1 Projekt eso1 v rámci programu ehealth Ľubomír Hraško Projektový manažér eso1 Agenda Projekt a program Plán projektu Hlavné výzvy projektu Záver Projekt a program Projekt eso1 v prostredí programu ehealth

Podrobnejšie

8

8 Základné podmienky realizácie elektronickej preskripcie na Slovensku Projekt ehealth PharmDr. Štefan Krchňák, Mgr. Ondrej Sukeľ, ing. Vladimír Kováč Elektronická preskripcia (ďalej EP) je komplexom softvérových

Podrobnejšie

OPIdS - finančné riadenie

OPIdS - finančné riadenie Elektronizácia verejnej správy a rozvoja elektronických služieb Operačného programu Informatizácia spoločnosti Národný projekt: INFORMAČNÝ SYSTÉM CENTRÁLNEJ SPRÁVY REFERENČNÝCH ÚDAJOV Záverečná konferencia

Podrobnejšie

Hypertenzná emergencia a urgencia na ambulancii VLD

Hypertenzná emergencia a urgencia na ambulancii VLD Nová (kontroverzná) legislatíva (zákony, vyhláška) MUDr. Dana Buzgová Bratislava Platná legislatíva Zákon 362/2011 Z.z. o liekoch a zdravotníckych pomôckach a o zmene a doplnení niektorých zákonov Zákon

Podrobnejšie

ZoNFP_NZIS_Opis projektu_v6-final

ZoNFP_NZIS_Opis projektu_v6-final Sprostredkovateľský orgán OPIS Riadiaci orgán OPIS Európska únia TVORÍME VEDOMOSTNÚ SPOLOČNOSŤ Európsky fond regionálneho rozvoja ŽIADOSŤ O NENÁVRATNÝ FINANČNÝ PRÍSPEVOK PRÍLOHA 1 OPIS PROJEKTU Názov projektu:

Podrobnejšie

MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY C (MZ SR) 5-01 ROČNÝ VÝKAZ O ČINNOSTI ALGEZIOLÓGIE za rok 2019 Registrované ŠÚ SR Č. Vk. 960/19 z 5.9.

MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY C (MZ SR) 5-01 ROČNÝ VÝKAZ O ČINNOSTI ALGEZIOLÓGIE za rok 2019 Registrované ŠÚ SR Č. Vk. 960/19 z 5.9. MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY C (MZ SR) 5 - ROČNÝ VÝKAZ O ČINNOSTI ALGEZIOLÓGIE za rok 29 Registrované ŠÚ SR Č. Vk. 960/19 z 5.9.28 Ochranu dôverných údajov upravuje zákon č. 540/20 Z.

Podrobnejšie

SUZA mazagx

SUZA mazagx PRÍSTUP K IMPLEMENTÁCII MANAŽÉRSTVA KVALITY V ŠTÁTNOM ÚSTAVE PRE KONTROLU LIEČIV JAN MAZAG 7. Národná konferencia o kvalite Bratislava, december 2010, ŠÚKL je podriadenou organizáciou Ministerstva zdravotníctva

Podrobnejšie

Digitálne mesto kam smerujú elektronické služby a moderné technológie pre samosprávu Ing. Ľuboš Petrík

Digitálne mesto kam smerujú elektronické služby a moderné technológie pre samosprávu Ing. Ľuboš Petrík Digitálne mesto kam smerujú elektronické služby a moderné technológie pre samosprávu Ing. Ľuboš Petrík Digitálne mesto: témy ü Stručne: aktuálna situácia ü Trendy v oblasti IT ü Blízka alebo vzdialená

Podrobnejšie

Snímek 1

Snímek 1 Digitálne mesto v cloude Ing. Ľuboš Petrík DATALAN - Riešenia pre samosprávu Najsilnejší tím na Slovensku s dlhoročnými skúsenosťami a špecializáciou pre potreby miest a obcí Akvizícia Euroaltis - pozícia

Podrobnejšie

Ness Technologies, Inc. Česká republika

Ness Technologies, Inc. Česká republika Portálové riešenia v regionálnej samospráve APIR Administratívny portál inteligentného regiónu Konferencia efocus 2008 Trendy, stratégie a IT technológie pre roky 2008 až 2010 5. marec 2008, Technopol,

Podrobnejšie

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation JEDEN KRÁT A DOSŤ https:\\oversi.gov.sk November 2018 Obsah prezentácie A. O čom je: oversi.gov.sk / www.stopbyrokracii.sk/ 1 krát a dosť B. Ako sme s projektom žili C. Legislatíva a iné právne záležitosti

Podrobnejšie

Slovak eHealth National Strategy

Slovak eHealth National  Strategy Slovak ehealth National Strategy PharmDr. Juraj Karovič MZ SR Implementácia ehealth Dôležité dokumenty Programové vyhlásenie vlády Slovenskej republiky (v kapitole 4 Zdravotníctvo ) Dodatok k Národnému

Podrobnejšie

Untitled

Untitled R O Z H O D N U T I E Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky (ďalej len ministerstvo ) ako príslušný orgán podľa 57 a 65 ods. 1 zákona č. 363/2011 Z. z. o rozsahu a podmienkach úhrady liekov,

Podrobnejšie

Nová éra Microsoft Dynamics 365 v IT spoločnosti GAMO Vďaka dodanému riešeniu sme pomohli zlepšiť fungovanie kľúčových oblastí

Nová éra Microsoft Dynamics 365 v IT spoločnosti GAMO Vďaka dodanému riešeniu sme pomohli zlepšiť fungovanie kľúčových oblastí Nová éra Microsoft Dynamics 365 v IT spoločnosti GAMO Vďaka dodanému riešeniu sme pomohli zlepšiť fungovanie kľúčových oblastí Microsoft Dynamics 365 pre spoločnosť GAMO Vďaka riešeniu Microsoft Dynamics

Podrobnejšie

SOR_SON

SOR_SON MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVA, LIMBOVÁ 2 M E T O D I C K É P O K Y N Y na spracúvanie údajov HLÁSENIE O PACIENTOVI S DIAGNOSTIKOVANOU CHOROBOU PATOLOGICKÉHO HRÁČSTVA ZS (MZ

Podrobnejšie

Adresa príslušnej zdravotnej poisťovne: Obchodné meno Ulica/č. Mesto PSČ Žiadosť o udelenie súhlasu podľa 9f ods. 1 zákona č. 580/2004 Z. z. o zdravot

Adresa príslušnej zdravotnej poisťovne: Obchodné meno Ulica/č. Mesto PSČ Žiadosť o udelenie súhlasu podľa 9f ods. 1 zákona č. 580/2004 Z. z. o zdravot Adresa príslušnej zdravotnej poisťovne: Obchodné meno Ulica/č. Mesto PSČ Žiadosť o udelenie súhlasu podľa 9f ods. 1 zákona č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení zákona č. 95/2002

Podrobnejšie

Lieková politika v SR - konferencia Farmako 2005

Lieková politika v SR - konferencia Farmako 2005 Reforma v SR Tomáš Szalay, Angelika Szalayová Efektívnosť zdravotníctva Holandsko Slovensko Efektívnosť = 1,000 Efektívnosť = 0,612 NOVÍ HRÁČI Financie Dohľad nad ZP Úrad pre dohľad Financie Dohľad nad

Podrobnejšie

Název prezentace může být na dva řádky (písmo Calibri, vel. 40, tučné)

Název prezentace může být na dva řádky (písmo Calibri, vel. 40, tučné) Kvalita a bezpečnosť zdravotnej starostlivosti v zdravotníckych zariadeniach skupiny AGEL na Slovensku Mgr. Alena Cerovská, MPH Jasná, 23.-24.november 2017 Kvalita a bezpečnosť zdravotnej starostlivosti

Podrobnejšie

Štrukturálne fondy po roku 2014

Štrukturálne fondy po roku 2014 Sektorové priority a navrhované prerozdelenie kompetencií za rómsku inklúziu Spoločný strategický rámec Partnerská dohoda Operačné programy Európa 2020 Pozičný dokument EK Špecifické odporúčania EK pre

Podrobnejšie

REFORMNÝ ZÁMER e-zdravie: Zabezpečenie dostupnosti a rozšírenie služieb elektronického zdravotníctva Reformný zámer, verzia 5.2 1/52

REFORMNÝ ZÁMER e-zdravie: Zabezpečenie dostupnosti a rozšírenie služieb elektronického zdravotníctva Reformný zámer, verzia 5.2 1/52 REFORMNÝ ZÁMER e-zdravie: Zabezpečenie dostupnosti a rozšírenie služieb elektronického zdravotníctva Reformný zámer, verzia 5.2 1/52 1 ÚVOD 3 PREDSTAVENIE REFORMNÉHO ZÁMERU 4 PROJEKTY 6 KONTET REFORMNÉHO

Podrobnejšie

OPIdS - finančné riadenie

OPIdS - finančné riadenie Príprava na ďalšiu fázu implementácie Sekcia informatizácie spoločnosti -1- Akčný plán zrýchlenia čerpania MF SR prijalo v rámci akčného plánu 1. Systémové opatrenia 2. Špecifické opatrenia (opatrenia

Podrobnejšie

Rola verejných orgánov v deinštitucionalizácii

Rola verejných orgánov v deinštitucionalizácii ROLA VEREJNÝCH ORGÁNOV V DEINŠTITUCIONALIZÁCII Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky 4. Fórum poskytovateľov Bratislava, 23. augusta 2012 NÁRODNÉ DOKUMENTY V OBLASTI DEINŠTITUCIONALIZÁCIE

Podrobnejšie

MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY K (MZ SR) 5-01 ROČNÝ VÝKAZ O ČINNOSTI FYZIATRIE A REHABILITÁCIE - PRACOVISKO SVLZ za rok 2019 Registro

MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY K (MZ SR) 5-01 ROČNÝ VÝKAZ O ČINNOSTI FYZIATRIE A REHABILITÁCIE - PRACOVISKO SVLZ za rok 2019 Registro MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY K (MZ SR) 5-01 ROČNÝ VÝKAZ O ČINNOSTI FYZIATRIE A REHABILITÁCIE - PRACOVISKO SVLZ za rok 2019 Registrované ŠÚ SR Č. Vk. 965/19 z 5.9.2018 Spravodajská jednotka

Podrobnejšie

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Emergentný systém objednávok liekov Praha, 19.3.2019 Agenda Základné pojmy Príčiny a súvislosti Skúsenosti 2 Nedostupnosť liekov: Základné pojmy Nedostatok: prerušenie dodávok už zavedeného lieku Nedostupnosť:

Podrobnejšie

MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Bratislava, Číslo:S OKC-ID806 R O Z H O D N U T I E Ministerstvo zdravotníctva Slov

MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Bratislava, Číslo:S OKC-ID806 R O Z H O D N U T I E Ministerstvo zdravotníctva Slov R O Z H O D N U T I E Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky (ďalej len ministerstvo ) ako príslušný orgán podľa 57 a 65 ods. 1 v spojení s 98b ods. 1 zákona č. 363/2011 Z. z. o rozsahu a podmienkach

Podrobnejšie

Pilotný projekt ÚSV ROS- pilotná schéma participatívnej tvorby verejných politík Stratégia dlhodobej starostlivosti – Asociácia na ochranu práv

Pilotný projekt  ÚSV ROS- pilotná schéma participatívnej tvorby verejných politík    Stratégia dlhodobej starostlivosti – Asociácia na ochranu práv PILOTNÝ PROJEKT ÚSV ROS- PILOTNÁ SCHÉMA PARTICIPATÍVNEJ TVORBY VEREJNÝCH POLITÍK STRATÉGIA DLHODOBEJ STAROSTLIVOSTI ASOCIÁCIA NA OCHRANU PRÁV PACIENTOV / MZ SR, MPSVR SR Hlohovec 28.3.2019 PhDr. Mária

Podrobnejšie

MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY K (MZ SR) 5-01 ROČNÝ VÝKAZ O ČINNOSTI FYZIATRIE A REHABILITÁCIE - PRACOVISKO SVLZ za rok 2009 Registro

MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY K (MZ SR) 5-01 ROČNÝ VÝKAZ O ČINNOSTI FYZIATRIE A REHABILITÁCIE - PRACOVISKO SVLZ za rok 2009 Registro MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY K (MZ SR) 5-01 ROČNÝ VÝKAZ O ČINNOSTI FYZIATRIE A REHABILITÁCIE - PRACOVISKO SVLZ za rok 2009 Registrované ŠÚ SR Č. Vk. 657/09 z 9.10.2008 Spravodajská jednotka

Podrobnejšie

MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY A (MZ SR) ROČNÝ VÝKAZ O ČINNOSTI NEUROLOGICKEJ AMBULANCIE za rok 2017 Registrované ŠÚ SR Č. Vk.

MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY A (MZ SR) ROČNÝ VÝKAZ O ČINNOSTI NEUROLOGICKEJ AMBULANCIE za rok 2017 Registrované ŠÚ SR Č. Vk. MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY A (MZ SR) 18 - ROČNÝ VÝKAZ O ČINNOSTI NEUROLOGICKEJ AMBULANCIE za rok 27 Registrované ŠÚ SR Č. Vk. 749/27 z 15.12.26 Spravodajská jednotka doručí výkaz do

Podrobnejšie

MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY A (MZ SR) 7-01 ROČNÝ VÝKAZ O ČINNOSTI GYNEKOLOGICKO-PÔRODNÍCKEJ AMBULANCIE za rok 2016 Registrované ŠÚ

MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY A (MZ SR) 7-01 ROČNÝ VÝKAZ O ČINNOSTI GYNEKOLOGICKO-PÔRODNÍCKEJ AMBULANCIE za rok 2016 Registrované ŠÚ MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY A (MZ SR) 7 - ROČNÝ VÝKAZ O ČINNOSTI GYNEKOLOGICKO-PÔRODNÍCKEJ AMBULANCIE za rok 26 Registrované ŠÚ SR Č. Vk. 636/26 z 1.10.25 Spravodajská jednotka doručí

Podrobnejšie

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Žellova 2, Bratislava Dátové rozhranie pre spracovanie lekárskych poukazov - očná optika Strana

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Žellova 2, Bratislava Dátové rozhranie pre spracovanie lekárskych poukazov - očná optika Strana Strana 1 z 5 Dátové rozhranie pre spracovávanie lekárskych poukazov očná optika Typ dávky: 738 Lekárske poukazy očná optika Dávka je textový súbor bez formátovania a bez diakritiky Obsah dávky: identifikácia

Podrobnejšie

mil. Spotreba humánnych liekov a zdravotníckych pomôcok v SR 2018 Spotreba humánnych liekov, zdravotníckych pomôcok a dietetických potravín hradených

mil. Spotreba humánnych liekov a zdravotníckych pomôcok v SR 2018 Spotreba humánnych liekov, zdravotníckych pomôcok a dietetických potravín hradených mil. Spotreba humánnych liekov a zdravotníckych pomôcok v SR 218 Spotreba humánnych liekov, zdravotníckych pomôcok a dietetických potravín hradených aj nehradených z verejného zdravotného poistenia (VZP)

Podrobnejšie

Start of the Week Call

Start of the Week Call November 15, 2018 Portál Oversi.gov.sk Implementácia antibyrokratického zákona do praxe Ciele projektu OverSi.gov.sk? Zníženie administratívnej záťaže pri komunikácii s úradmi štátnej a verejnej správy

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 Implementácia národných projektov Úradu geodézie, kartografie a katastra SR v rámci OPIS Slavomír Božoň Úrad geodézie, kartografie a katastra SR IT Summit 2011, 6. október 2011 Identifikácia projektov

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 Uvedenie zdravotníckej pomôcky na slovenský trh RNDr. Jozef Slaný, MZ SR Seminár Zdravotnícke pomôcky 6. decembra 2017 Austria Trend Hotel Bratislava Zdravotnícke pomôcky Zákon 264/1999 Z. z. o technických

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU Platný od: 24.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU (a) Názov študijného odboru: (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa odbor študuje a štandardná dĺžka štúdia študijných programov pre tieto stupne vysokoškolského

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 OTC Report s príkladmi využitia aplikácie MAT 3Q218 Celkové výdavky na OTC lieky Vývoj výdavkov Podľa ATC skupín (OTC lieky) eur 2 15 1 5 eur 4, 35, 3, 25, 2, 15, 1, 5,, 213 214 215 216 217 MAT 3Q218 Na

Podrobnejšie

Zdravotná pomoc a zvýšenie zdravotného povedomia

Zdravotná pomoc a zvýšenie zdravotného povedomia Budovanie zdravých rómskych komunít II. kapitola Podpora zdravia Ing. Jana Maciaková Zdravotná pomoc a zvýšenie zdravotného povedomia Cieľ: Umožniť účastníkom vzdelávania pochopiť zdravotnú situáciu európskych

Podrobnejšie

3_Slovenska_posta_IOM_ITAPA_2014_final

3_Slovenska_posta_IOM_ITAPA_2014_final Slovenská pošta a.s. predstavuje Medzinárodný kongres ITAPA 11/11/ Agenda 1. Prečo takéto služby na Pošte 2. SP - strategický partner štátu v oblasti egovernmentu 3. Realizácia 4. Implementované asistované

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 Od tímu sa vyžaduje, aby sa úsilie jednotlivcov navzájom dopĺňalo a tým sa dosiahol synergický efekt VŠETCI ČLENOVIA TÍMU prispievanie k efektívneho tímu motivovanie členov tímu pracovať efektívne na projekte

Podrobnejšie

SK01-KA O1 Analýza potrieb Zhrnutie BCIME tím Vyhlásenie: "Podpora Európskej komisie pre výrobu tejto publikácie nepredstavuje súhlas

SK01-KA O1 Analýza potrieb Zhrnutie BCIME tím Vyhlásenie: Podpora Európskej komisie pre výrobu tejto publikácie nepredstavuje súhlas 2018-1-SK01-KA203-046318 O1 Analýza potrieb Zhrnutie BCIME tím Vyhlásenie: "Podpora Európskej komisie pre výrobu tejto publikácie nepredstavuje súhlas s obsahom, ktorý odráža iba názory autorov a Európska

Podrobnejšie

Prezentace aplikace PowerPoint

Prezentace aplikace PowerPoint Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR Slovensko a fondy EÚ Predvstupová pomoc 2004 2006 (štrukturálna politika) 2007 2013 (kohézna politika) 2014 2021 (???) Kohézna politika EÚ 2007 2013 v súlade

Podrobnejšie

7 úspechov reformy / 7 krokov k ďalšiemu odladeniu

7 úspechov reformy / 7 krokov k ďalšiemu odladeniu 7 úspechov reformy 7 krokov k ďalšiemu doladeniu 13.10.2005 Ing. Peter Pažitný, MSc. MUDr. Tomáš Szalay MUDr. Angelika Szalayová Health Policy Institute 1 Obsah I. Ciele reformy II. 7 úspechov reformy

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Špecialista riadenia kvality v hutníctve Kód kvalifikácie U2146013-00416 Úroveň SKKR 7 Sektorová rada Hutníctvo, zlievarenstvo a kováčstvo SK ISCO-08 2146013 / Špecialista riadenia

Podrobnejšie

1

1 Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Žellova 2, 829 24 Bratislava Číslo vydania: 1 Dátum vydania: 20.08.2014 Účinnosť od: 20.08.2014 Strana: 1/9 Metodické usmernenie o forme a náležitostiach

Podrobnejšie

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Okrúhly stôl Výskumnej agentúry so zástupcami výskumných inštitúcií Téma: Koncept podpory teamingových výskumných centier z Operačného programu Výskum a inovácie 21. februára 2018 Výskumná agentúra Sliačska

Podrobnejšie

EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli C(2018) 6560 final ANNEX 1 PRÍLOHA k vyoknávaciemu rozhodnutiu Komisie, ktorým sa stanovuje metodika monitorov

EURÓPSKA KOMISIA V Bruseli C(2018) 6560 final ANNEX 1 PRÍLOHA k vyoknávaciemu rozhodnutiu Komisie, ktorým sa stanovuje metodika monitorov EURÓPA KOMISIA V Bruseli 11. 10. 2018 C(2018) 6560 final ANNEX 1 PRÍLOHA k vyoknávaciemu rozhodnutiu Komisie, ktorým sa stanovuje metodika monitorovania a pokyny na podávanie správ členskými štátmi v súlade

Podrobnejšie

Microsoft Word - erecept_predpis_v_ambulancii_ _final.docx

Microsoft Word - erecept_predpis_v_ambulancii_ _final.docx ERECEPT: METODIKA PRÁCE U LEKÁRA Predpis v ambulancii Overenie pacienta: Predpis možný aj pre dlžníka Lekár si na základe rodného čísla (RČ) overí vo svojom softvéri pacienta a jeho: príslušnosť k zdravotnej

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint ČO PRINÁŠA NOVÁ SMERNICA EP A RADY 2018/844/EÚ O ENERGETICKEJ HOSPODÁRNOSTI BUDOV ČISTA ENERGIA PRE VŠETKÝCH EURÓPANOV ENERGETICKÁ ÚNIA A OPATRENIA V OBLASTI KLÍMY Energetická únia a opatrenia v oblasti

Podrobnejšie

NÁRODNÁ RADA SLOVENSKEJ REPUBLIKY V. volebné obdobie 475 VLÁDNY NÁVRH ZÁKON z... 2011, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých

Podrobnejšie

Microsoft Word - Zdravie a.doc

Microsoft Word - Zdravie a.doc Zdravie a zdravotné návyky Slovákov žijúcich v zahraničí Lenka Beňová Táto správa sa zaoberá problematikou zdravia, využívania zdravotnej starostlivosti a pokrytia zdravotným poistením občanov Slovenskej

Podrobnejšie

Katarina Kellenbergerova - Panel 5

Katarina Kellenbergerova - Panel 5 Operačný program výskum a vývoj Katarína Kellenbergerová riaditeľka sekcie implementácie OP VaV Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚE Agentúra Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre

Podrobnejšie

Odpoèet plnenia s¾ubov

Odpoèet plnenia s¾ubov Odpočet plnenia vládnych sľubov v zdravotníctve Peter Goliaš, INEKO 22. októbra 2008 Metodika Projekt INEKO: Sľuby a lamentácie čo politici sľúbili ačo z toho plnia ZDROJ SĽUBOV: Programové vyhlásenie

Podrobnejšie

Strategický plán rozvoja a údržby ciest na úrovni regiónov

Strategický plán rozvoja a údržby ciest na úrovni regiónov Integrovaný regionálny operačný program 2014 2020 Národný seminár Investovanie do detí v Slovenskej republike: Možnosti získania podpory z fondov EÚ Európska únia Európsky fond pre Regionálny rozvoj Integrovaný

Podrobnejšie

Ministerstvo

Ministerstvo Vyhodnotenie plnenia EAK k 31. 12. 2014 ÚRAD VLÁDY SR sekcia centrálny koordinačný orgán Námestie slobody 1, 813 70 Bratislava Vyhodnotenie všeobecných EAK EAK/oblasť Stav plnenia kritérií Počet splnených

Podrobnejšie

p r e d s tav e n i e s p o l o č n o s t i

p r e d s tav e n i e s p o l o č n o s t i p r e d s tav e n i e s p o l o č n o s t i TSS Group je mladá, dynamická spoločnosť zaoberajúca sa vývojom, výrobou, dovozom a distribúciou bezpečnostných technológií a v súčasnosti zamestnáva približne

Podrobnejšie

1. Rozšírenie portfólia služieb a inovácia služieb elektronického zdravotníctva dátum Tento dokument obsahuje x strán Obsah 1 Základné informácie 1.1

1. Rozšírenie portfólia služieb a inovácia služieb elektronického zdravotníctva dátum Tento dokument obsahuje x strán Obsah 1 Základné informácie 1.1 1. Rozšírenie portfólia služieb a inovácia služieb elektronického zdravotníctva dátum Tento dokument obsahuje x strán Obsah 1 Základné informácie 1.1 Prehľad 1.2 Dôvod 1.3 Rozsah 1.4 Použité skratky a

Podrobnejšie

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation OPERAČNÝ PROGRAM EFEKTÍVNA VEREJNÁ SPRÁVA A MOŽNOSTI ČERPANIA ZDROJOV PRE MNO RUT ERDÉLYIOVÁ BRATISLAVA 04. 12. 2014 AKTUÁLNY STAV OP EVS 28.11.2014 OP EVS bol schválený EK 09.12.2014 tlačová konferencia

Podrobnejšie

1 Portál pre odborné publikovanie ISSN Inovatívne IKT pre manažment klinických procesov Lehocki Fedor Informačné technológie Zdra

1 Portál pre odborné publikovanie ISSN Inovatívne IKT pre manažment klinických procesov Lehocki Fedor Informačné technológie Zdra 1 Portál pre odborné publikovanie ISSN 1338-0087 Inovatívne IKT pre manažment klinických procesov Lehocki Fedor Informačné technológie 23.11.2015 Zdravotné procesy stoja na informáciách a poznatkoch. Preto

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 Problematika očkovania z pohľadu prípadov šetrených ÚDZS MUDr. Beata Černáková, PhD., MPH II. Slovenský vakcinologický kongres, Štrbské Pleso 2011 Výkon dohľadu zákon č. 581/2004 Z.z. Podklady: protokol

Podrobnejšie

Webové portály pre Hlavné mesto SR a Dopravný podnik Bratislava Ako sme Hlavnému mestu a Dopravnému podniku Bratislava zabezpečili väčší používateľský

Webové portály pre Hlavné mesto SR a Dopravný podnik Bratislava Ako sme Hlavnému mestu a Dopravnému podniku Bratislava zabezpečili väčší používateľský Webové portály pre Hlavné mesto SR a Dopravný podnik Bratislava Ako sme Hlavnému mestu a Dopravnému podniku Bratislava zabezpečili väčší používateľský komfort modernými portálovými riešeniami Webové portály

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Sestra špecialistka v odboroch chirurgie Kód kvalifikácie U2221001-01376 Úroveň SKKR 6 Sektorová rada Zdravotníctvo a sociálne služby SK ISCO-08 2221001 / Sestra na lôžkovom oddelení,

Podrobnejšie

KRITÉRIÁ PRE VÝBER PROJEKTOV - POSUDZOVACIE KRITÉRIÁ pre posúdenie projektových zámerov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu priorit

KRITÉRIÁ PRE VÝBER PROJEKTOV - POSUDZOVACIE KRITÉRIÁ pre posúdenie projektových zámerov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu priorit KRITÉRIÁ PRE VÝBER PROJEKTOV - POSUDZOVACIE KRITÉRIÁ pre posúde projektových zámerov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu prioritná os 2 Príloha 7 výzvy Špecifický cieľ 2.1.1 Podporiť

Podrobnejšie

6

6 Komplexný monitorovací systém (systém komplexných výrobných informácií) Organizácia MESA International definuje MES ako: Systém ktorý poskytuje informácie umožňujúce realizovať optimalizáciu výrobných

Podrobnejšie

SU-MD-su_333

SU-MD-su_333 SU-MD-su_333 Zvýšenie dostupnosti ezdravia dátum Tento dokument obsahuje x strán Obsah 1 Základné informácie 1.1 Prehľad 1.2 Dôvod 1.3 Rozsah 1.4 Použité skratky a značky 2 Manažérske zhrnutie 2.1 Motivácia

Podrobnejšie

ŠPECIALIZOVANÉ ZARIADENIE CENNÍK úhrad za poskytovanie sociálnych služieb platný od Výška úhrady za sociálnu službu: Štandard izba: 472,00

ŠPECIALIZOVANÉ ZARIADENIE CENNÍK úhrad za poskytovanie sociálnych služieb platný od Výška úhrady za sociálnu službu: Štandard izba: 472,00 ŠPECIALIZOVANÉ ZARIADENIE CENNÍK Výška úhrady za sociálnu službu: Štandard izba: 472,00 EUR/mesiac V cene sú zahrnuté: 1. Odborné činnosti pomoc pri odkázanosti na pomoc inej fyzickej osoby, sociálne poradenstvo,

Podrobnejšie

MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY L (MZ SR) 1-04 ŠTVRŤROČNÝ VÝKAZ O VYDANÝCH HUMÁNNYCH LIEKOV, ZDRAVOTNÍCKYCH POMôCKACH A DIETETICKÝCH P

MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY L (MZ SR) 1-04 ŠTVRŤROČNÝ VÝKAZ O VYDANÝCH HUMÁNNYCH LIEKOV, ZDRAVOTNÍCKYCH POMôCKACH A DIETETICKÝCH P MINISTERSTVO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY L (MZ SR) 1-04 ŠTVRŤROČNÝ VÝKAZ O VYDANÝCH HUMÁNNYCH LIEKOV, ZDRAVOTNÍCKYCH POMôCKACH A DIETETICKÝCH POTRAVINÁCH za rok 2018 Spravodajská jednotka doručí

Podrobnejšie

N Á R O D N Á R A D A S L O V E N S K E J R E P U B L I K Y VI. volebné obdobie Návrh Zákon z , ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 580/2004 Z. z.

N Á R O D N Á R A D A S L O V E N S K E J R E P U B L I K Y VI. volebné obdobie Návrh Zákon z , ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 580/2004 Z. z. N Á R O D N Á R A D A S L O V E N S K E J R E P U B L I K Y VI. volebné obdobie Návrh Zákon z...2012, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení zákona č.

Podrobnejšie

Sme pripravení na starnutie obyvateľstva? Dopady starnutia na trh práce a dlhodobú starostlivosť

Sme pripravení na starnutie obyvateľstva?  Dopady starnutia na trh práce a dlhodobú starostlivosť Sme pripravení na starnutie obyvateľstva? Dopady starnutia na trh práce a dlhodobú starostlivosť Ing. Eduard Heger Poslanec NR SR Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) Pripravenosť a najväčšie dopady:

Podrobnejšie

Novely zákonov Novela zákonníka práce 311/2001 Z.z. priniesla viaceré zmeny - Zákonníkom práce sa riadia výlučne pracovnoprávne vzťahy 97 odst. 13 nov

Novely zákonov Novela zákonníka práce 311/2001 Z.z. priniesla viaceré zmeny - Zákonníkom práce sa riadia výlučne pracovnoprávne vzťahy 97 odst. 13 nov Novely zákonov Novela zákonníka práce 311/2001 Z.z. priniesla viaceré zmeny - Zákonníkom práce sa riadia výlučne pracovnoprávne vzťahy 97 odst. 13 novely ZP hovorí o tom, že : Zamestnancovi, ktorý vykonáva

Podrobnejšie

Microsoft Word - RolyRiadeniaZmien_V1.doc

Microsoft Word - RolyRiadeniaZmien_V1.doc Vypracoval: RNDr. Marta Krajíová Aktualizovaný da: 3. 2. 2007 6:48 Vytvorený da: 5. 11. 2006 4:45 Schválil: Verzia: 1.0 Súbor: RolyRiadeniaZmien Stav: platný 1 Obsah 1...3 2 1 Process Business Expert Podnikový

Podrobnejšie

296/2010 Nariadenie vlády Slovenskej republiky o odbornej spôsobilosti na výkon zdravotníckeho povolania, spôsobe ďalšieho vzdelávania zdravotníckych

296/2010 Nariadenie vlády Slovenskej republiky o odbornej spôsobilosti na výkon zdravotníckeho povolania, spôsobe ďalšieho vzdelávania zdravotníckych Strana 2362 Zbierka zákonov č. 296/2010 Čiastka 112 296 NARIADENIE VLÁDY Slovenskej republiky z 9. júna 2010 o odbornej spôsobilosti na výkon zdravotníckeho povolania, spôsobe ďalšieho vzdelávania zdravotníckych

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - Jesenny seminar 2018_Prezentacia_Vyskum a vyvoj.pptx

Microsoft PowerPoint - Jesenny seminar 2018_Prezentacia_Vyskum a vyvoj.pptx Podpora aktivít výskumu a vývoja Odpočet nákladov na výskum a vývoj vo farmaceutickom priemysle Deloitte Tax s. r. o. Odpočet nákladov na VaV Odpočet je príležitosťou daňovej úspory pre moderné spoločnosti,

Podrobnejšie

Systém uznávania kvalifikácií v Slovenskej republike

Systém uznávania kvalifikácií  v Slovenskej republike Systém overovania kvalifikácií v Slovenskej republike Projektový zámer, 2019 Valéria Kubalová - ŠIOV 1 SYSTÉM OVEROVANIA KVALIFIKÁCIÍ (SOK) OBSAH Prezentácia projektového zámeru NP SOK: Ciele projektu

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - Prezentacia_Slovensko.ppt

Microsoft PowerPoint - Prezentacia_Slovensko.ppt Skúsenosti z realizácie Sektorového Operačného Programu Priemysel a služby a zameranie Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast Konferencia Operační program Podnikání a inovace nástroj

Podrobnejšie

Prezentace aplikace PowerPoint

Prezentace aplikace PowerPoint Prepojenie programu Wintes so zdravotnou poisťovňou Dôvera. DZP od roku 2007 zabezpečuje jednoduchú, komfortnú a bezplatnú platformu na elektronickú komunikáciu Získala za ňu niekoľko ocenení Strieborná

Podrobnejšie

Style Sample for C&N Word Style Sheet

Style Sample for C&N Word Style Sheet Podmienky používania IBM Podmienky pre konkrétnu ponuku služieb SaaS IBM Cloud Adoption and Deployment Services Podmienky používania ( Podmienky používania ) pozostávajú z tohto dokumentu Podmienky používania

Podrobnejšie

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU

Platný od: OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU Platný od: 24.2.2017 OPIS ŠTUDIJNÉHO ODBORU (a) Názov študijného odboru: (b) Stupne vysokoškolského štúdia, v ktorých sa odbor študuje a štandardná dĺžka štúdia študijných programov pre tieto stupne vysokoškolského

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Architekt informačných systémov Kód kvalifikácie U2511002-01348 Úroveň SKKR 6 Sektorová rada IT a telekomunikácie SK ISCO-08 2511002 / IT architekt, projektant SK NACE Rev.2 J INFORMÁCIE

Podrobnejšie

Portál VŠ a CEP

Portál VŠ a CEP Portál VŠ a jeho zjednocovacia úloha RNDr. Darina Tothová, PhD. Ing. Ľuboš Magát Ing. Juraj Fabuš, PhD., Ing. Jozef Koricina EUNIS - SK KĽÚČOVÉ SYSTÉMY VYSOKEJ ŠKOLY akademický informačný systém, ekonomický

Podrobnejšie

SMART_GOVERNANCE_Ftacnik

SMART_GOVERNANCE_Ftacnik Smart governance alebo Inteligentné riadenie pre samosprávu Milan Ftáčnik Fakulta matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave Smart Cities 2018 od vízií k efektívnym inováciám,

Podrobnejšie

O B E C P E T R O V A V E S Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2019 ktorým sa určuje spôsob a metodika poskytovania dotácií z rozpočtu Obce Petrova Ves

O B E C P E T R O V A V E S Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2019 ktorým sa určuje spôsob a metodika poskytovania dotácií z rozpočtu Obce Petrova Ves O B E C P E T R O V A V E S Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2019 ktorým sa určuje spôsob a metodika poskytovania dotácií z rozpočtu Obce Petrova Ves Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Petrova

Podrobnejšie

Informatívna hodnotiaca správa o priebežnom plnení Komunitného plánu sociálnych služieb mesta Trnavy na roky za rok 2018 Komunitný plán soci

Informatívna hodnotiaca správa o priebežnom plnení Komunitného plánu sociálnych služieb mesta Trnavy na roky za rok 2018 Komunitný plán soci Informatívna hodnotiaca správa o priebežnom plnení Komunitného plánu sociálnych služieb mesta Trnavy na roky 2016 2020 za rok 2018 Komunitný plán sociálnych služieb mesta Trnavy na roky 2016 2020 (ďalej

Podrobnejšie

Dodatok č. 10 k zmluve o poskytovaní zdravotnej starostlivosti č. 6007NPSL Union zdravotná poisťovňa, a. s. zastúpená: Ing. Elena Májeková, riad

Dodatok č. 10 k zmluve o poskytovaní zdravotnej starostlivosti č. 6007NPSL Union zdravotná poisťovňa, a. s. zastúpená: Ing. Elena Májeková, riad Dodatok č. 10 k zmluve o poskytovaní zdravotnej starostlivosti č. 6007NPSL000114 Union zdravotná poisťovňa, a. s. zastúpená: Ing. Elena Májeková, riaditeľka sekcie zdravotného poistenia so sídlom: Karadžičova

Podrobnejšie

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Aktivity vodárenských spoločností v rámci Operačného programu životné prostredie. Asociácia vodárenských spoločností Ing. Ivana Mahríková, PhD. www.avssr.sk Asociácia vodárenských spoločností AVS združuje

Podrobnejšie

Roche Template

Roche Template Sympózium laboratórnej diagnostiky Novinky v diagnostike kardiologických parametrov Eva Poláková September 10-11, 2015 in Vígľaš picture placeholder Sympózium laboratórnej diagnostiky Agenda RocheCARDIAC

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 Aktivity Inštitútu pre výskum práce a rodiny ku skvalitneniu výskumu v oblasti BOZP RNDr. Miroslava Kordošová, PhD. Ing. Mgr. Jana Urdziková, PhD. Konferencia Aktuálne otázky BOZP 2017 06. - 08.11.2017,

Podrobnejšie

Vstup do úradu

Vstup do úradu Metodické usmernenie č. 24/1/2005 k dátovým rozhraniam vybraných oznamovacích povinností zdravotných poisťovní voči úradu Bratislava december 2006 Predseda Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou

Podrobnejšie

Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky ako sprostredkovateľský orgán pre Operačný program Výskum a inovácie vydáva USMERNENIE č. 6 k výzve na

Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky ako sprostredkovateľský orgán pre Operačný program Výskum a inovácie vydáva USMERNENIE č. 6 k výzve na Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky ako sprostredkovateľský orgán pre Operačný program Výskum a inovácie vydáva USMERNENIE č. 6 k výzve na predkladanie žiadostí o poskytnutie nenávratného finančného

Podrobnejšie

MU_24_2_2005_def

MU_24_2_2005_def Grösslingová 5 812 62 Bratislava Slovenská republika Metodické usmernenie č. 24/2/2005 k dátovým rozhraniam vybraných oznamovacích povinností zdravotných poisťovní voči úradu Bratislava október 2008 Predseda

Podrobnejšie

fadsgasga

fadsgasga Smart governance and financing Inteligentné riadenie a financovanie Milan Ftáčnik Predseda Rady pre smart riešenia a inovácie Čo je inteligentné riadenie? Také riadenie, ktorého cieľom je zvýšenie kvality

Podrobnejšie

ZÁMER NÁRODNÉHO PROJEKTU OP EVS na programové obdobie

ZÁMER NÁRODNÉHO PROJEKTU OP EVS na programové obdobie ZÁMER NÁRODNÉHO PROJEKTU OP EVS na programové obdobie 2014 2020 Názov národného projektu: Reforma získavania a využívania dát v 1. Zdôvodnite čo najpodrobnejšie prečo nemôže byť projekt realizovaný prostredníctvom

Podrobnejšie

Názov projektu: „Inovatívne vyučovanie vo zvolenských základných školách“ ITMS: Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/Projekt je

Názov projektu: „Inovatívne vyučovanie vo zvolenských základných školách“ ITMS: Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/Projekt je Názov projektu: Inovatívne vyučovanie vo zvolenských základných školách ITMS: 26110130111 Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ Záverečná prezentácia aktivít

Podrobnejšie

Nahlásenie poistnej udalosti Predloženie nižšie uvedených podkladov nám umožní bezproblémovú a rýchlu likvidáciu poistnej udalosti. Formuláre na nahlá

Nahlásenie poistnej udalosti Predloženie nižšie uvedených podkladov nám umožní bezproblémovú a rýchlu likvidáciu poistnej udalosti. Formuláre na nahlá Nahlásenie poistnej udalosti Predloženie nižšie uvedených podkladov nám umožní bezproblémovú a rýchlu likvidáciu poistnej udalosti. Formuláre na nahlásenie poistnej udalosti môžete získať od našich zamestnancov

Podrobnejšie

PM

PM Líce a rub projektového manažmentu v štátnej správe RNDr. Zuzana Kajanová Obchodný register Súdny manažment Projekty Výmena údajov medzi orgánmi činnými v trestnom konaní Pojednávacie miestnosti Súdne

Podrobnejšie