VZN 4/2008

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "VZN 4/2008"

Prepis

1 Č. 4/2008 OBCE SKALITÉ o podmienkach prideľovania nájomných bytov 8 b. j. č. 1,2 Skalité Kudlov 1 Všeobecné ustanovenie Obecné zastupiteľstvo obce Skalité, na základe samosprávnej činnosti podľa 4 ods. 1a 6 ods. 1 zákona o obecnom zriadení č. 369/1990 Zb. v znení neskorších predpisov a v súlade s výnosom Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja SR z č.v-1/2007 prijalo toto všeobecne záväzné nariadenie o podmienkach prideľovania nájomných bytov 2 x 8 b.j. v Skalité Kudlov 2 Rozsah úpravy 1. Účelom tohto VZN je stanovenie podmienok prideľovania nájomných bytov (ďalej len NB) v bytových domoch v Skalité Kudlov s osobitným režimom v počte 2 x 8 bytov s prihliadnutím na vekovú kategóriu do 35 rokov u všetkých kategórii bytov. 2. NB sú bytmi vo vlastníctve obce Skalité s osobitným režimom, ktorý vymedzuje toto VZN. 3. ako správca bude vykonávať všetky úkony súvisiace so spravovaním a prevádzkou zvereného majetku. 3 Zverejnenie oznamu o NB 1. Obecný úrad v Skalitom (ďalej len "OcÚ) stanoví zoznam NB určených do nájmu pre žiadateľov podľa tohto nariadenia a zverejní ho vyvesením na úradnej tabuli OcÚ, prostredníctvom tlače obce, na internete (webová stránka obce), alebo iným vhodným spôsobom, minimálne 30 dní pred zasadnutím komisie pre prideľovanie bytov a k bytom vo vlastníctve obce (ďalej len "bytová, zdravotná a sociálna komisia"). 2. V ozname o NB sa uvedie: a) presné označenie bytu, b) kritériá pre žiadateľov o nájomný byt, c) termín podávania žiadostí.

2 o podmienkach prideľovania nájomných bytov 8 b.j. č. 1,2 Skalité Kudlov 4 Žiadosť o nájom bytu 1. Žiadosť o NB, ktorá sa podáva na OcÚ, musí obsahovať: a) meno, priezvisko, dátum narodenia a podpis žiadateľa, b) miesto trvalého pobytu, c) potvrdenia o príjme žiadateľa a osôb, ktoré s ním budú bývať, za predchádzajúci kalendárny rok, d) počet členov domácnosti, ktorí sú do žiadosti zahrnutí, a ich vzťah k žiadateľovi, e) bytové podmienky žiadateľa overené príslušným obecným úradom, mestským úradom (správcom, resp. vlastníkom,) f) dôvod podania žiadosti, g) čestné prehlásenie s overeným podpisom na matrike, že žiadateľ alebo osoby, ktoré s ním budú bývať, spĺňajú podmienky 6 ods.1 písm. d) tohto VZN, h) čestné prehlásenie s overeným podpisom na matrike, že žiadateľ alebo osoby, ktoré s ním budú bývať, nemajú záväzky voči obci Skalité. 2. po obdržaní žiadosti podľa odseku 1 túto zaeviduje, preverí jej úplnosť a splnenie podmienok pre nájom NB. Ak žiadateľ spĺňa kritéria podľa 6 tohto nariadenia, OcÚ predkladá žiadosti o NB bytovej, zdravotnej a sociálnej komisii. Ak je žiadosť neúplná podľa 4 odseku 1. tohto nariadenia, obecný úrad vyzve žiadateľa na doplnenie žiadosti, pričom mu určí lehotu na jej doplnenie. Ak v určenej lehote žiadateľ nedoplní žiadosť o požadované doklady, oznámi žiadateľovi, že nespĺňa podmienky na pridelenie NB a informuje o tom bytovú, zdravotnú a sociálnu komisiu. 5 Evidencia žiadostí 1.OcÚ predkladá žiadosti o NB, ktoré sú úplné a spĺňajú podmienky pre nájom NB, bytovej, zdravotnej a sociálnej komisii. Starostka obce uzatvára, na základe odporúčania bytovej, zdravotnej a sociálnej komisie, po prerokovaní v OR a schválení v OZ nájomnú zmluvu so žiadateľom. Žiadosti o NB, ktoré bytová, zdravotná a sociálna komisia neodporučila na pridelenie bytu, budú uložené "ad acta" spoločne so žiadosťami, ktoré neboli predložené bytovej, zdravotnej a sociálnej komisii z dôvodu nedodržania termínu podania či doplnenia žiadosti. Oznámenie o výsledku žiadosti zašle žiadateľovi do 30 dní od nadobudnutia pravoplatnosti uznesenia OZ.

3 o podmienkach prideľovania nájomných bytov 8 b.j. č. 1,2 Skalité Kudlov 2.Žiadosť je evidovaná po dobu troch rokov. Ak žiadateľ do l mesiaca po uplynutí tejto doby neoznámi písomne, že na uvedenej žiadosti trvá, bude táto žiadosť vyradená z evidencie. 6 Kritériá výberu žiadostí o NB na prejednanie do bytovej, zdravotnej a sociálnej komisii 1. OcÚ predkladá na prejednanie do bytovej, zdravotnej a sociálnej komisie žiadosť žiadateľa : a)ktorý dovŕšil 18 rokov veku, alebo nadobudol spôsobilosť na právne úkony uzatvorením manželstva v zmysle osobitných právnych predpisov a je prihlásený k trvalému pobytu v obci, alebo v minulosti mal trvaly pobyt v obci b)v prípade ak sa nenaplní počet žiadostí podľa písmena a), tak aj občan okresu Čadca prihlásený k trvalému pobytu v okrese Čadca, alebo iného okresu Slovenskej republiky. c)voči ktorému obec neeviduje pohľadávky po termíne ich splatnosti, d) ktorý dodá čestné vyhlásenie o tom, že žiadateľ, manžel(-ka) a osoby, ktorých príjmy sa posudzujú spoločne nie je nájomcom, vlastníkom ani podielovým spoluvlastníkom družstevného bytu, nájomného bytu, obecného bytu alebo rodinného domu. Výnimku tvorí žiadateľ, ktorý prišiel o svoj byt alebo dom v dôsledku živelnej udalosti, e) ktorého mesačný príjem a osôb, ktoré s ním budú NB užívať, ktorých príjmy sa posudzujú spoločne podľa osobitného predpisu 1 neprevyšuje trojnásobok životného minima, vypočítaného pre žiadateľa a osoby, ktoré s ním budú prenajatý byt užívať. Mesačný príjem sa vypočíta z príjmu 3 za predchádzajúci kalendárny rok ako podiel tohto príjmu a príslušného počtu mesiacov, počas ktorých sa príjem poberal. f) ktorého mesačný príjem a osôb, ktoré s ním budú NB užívať, ktorých príjmy sa posudzujú spoločne podľa osobitného predpisu 1 nesmie byť nižší ako životné minimum plus 82,98 eur. 2. mladá rodina; pričom za mladú rodinu sa považuje rodina, ktorej aspoň jeden z manželov ku dňu podpísania zmluvy je mladšia ako 35 rokov veku a spĺňa podmienku príjmu podľa bodu 1 písm. e), f). 3. Jeden byt je pridelený do užívania nájomcom, ktorí nespĺňajú podmienky podľa ods. 1 písm. a), b), c), d), e), f), g) a ods. 2, ak takéto osoby zabezpečujú spoločenské, kultúrne, zdravotnícke, ekonomické a sociálne potreby obce Skalité, alebo ktorej ubytovanie súvisí s vytváraním nových pracovných miest na území obce Skalité. Ak neobsadí NB do troch mesiacov od vypísania oznámenia o prenajatí NB platí pre tento byt postup podľa 6 ods. 1, 2 tohto nariadenia.

4 o podmienkach prideľovania nájomných bytov 8 b.j. č. 1,2 Skalité Kudlov 7 Nájom bytu 1. O nájme bytu rozhoduje na základe odporúčania bytovej, zdravotnej a sociálnej komisie po prerokovaní v OR, OZ. 2. Nájomná zmluva s nájomcom bude uzatvorená na dobu určitú, a to 3 roky. 3. Pre zabezpečenie splácania nájomného a úhrad za prípadné poškodenie bytu je povinný budúci nájomca zložiť finančnú záruku vo výške dvoch mesačných splátok nájomného a poplatkov za služby spojené s užívaním bytu na osobitný účet obce. Táto zábezpeka sa použije na splatenie nedoplatkov nájomného a poplatkov za služby spojené s užívaním bytu a škôd spôsobených na NB. Po skončení nájmu sa nevyčerpaná zábezpeka vráti nájomcovi, pričom lehota na zloženie finančnej zábezpeky nájomcom nebude dlhšia ako 30 kalendárnych dní pred podpísaním nájomnej zmluvy. 4. U týchto bytov nemožno realizovať prechod nájmu v zmysle 706 Občianskeho zákonníka. 5. Obec od nájomcu v súvislosti uzatvorením nájomnej zmluvy nebude požadovať finančné plnenia, ktoré priamo nesúvisia s užívaním bytu, 6. Obec zachová nájomný charakter bytov po dobu najmenej 30 rokov 7. Obec a nájomca počas lehoty uvedenej v bode 6) umožní vstup do bytov zamestnancom ministerstva, príslušného krajského stavebného úradu a iných kontrolných orgánov s cieľom výkonu kontroly technického stavu bytu a tento záväzok premietne aj do nájomnej zmluvy. 8. U týchto bytov nemožno realizovať výmenu bytov. 9. U týchto bytov nemožno realizovať prevod vlastníckych práv. 10. Ak má nájomca NB záujem o predĺženie platnosti nájomnej zmluvy, je povinný 3 mesiace pred ukončením jej platnosti doručiť na Obecný úrad v Skalitom žiadosť o predĺženie nájomnej zmluvy spolu s dokladmi podľa 4 VZN. V nájomnej zmluve je prenajímateľ(obec) povinný zakotviť právo nájomcu na opakované uzatvorenie nájomnej zmluvy na nájom bytu v obytnom dome za podmienok uvedených v tomto VZN a v 711 Občianskeho zákonníka, v znení neskorších zmien a doplnkov. 11. Ak nájomca nesplní finančné kritéria a kritéria podľa 6 tohoto VZN a nebude ďalší uchádzač o tento byt, je možné mu ho prenajať na dobu jedného roka.

5 o podmienkach prideľovania nájomných bytov 8 b.j. č.1,2 Skalité Kudlov 12. Každú žiadosť o predĺženie nájomnej zmluvy prerokuje bytová, zdravotná a sociálna komisia, a žiadosti, ktoré spĺňajú podmienky určené týmto VZN odporučí OZ na schválenie. 13. Uchádzač, ktorému bol pridelený byt je povinný do jedného mesiaca od prevzatia dokladu o pridelení nájomného bytu nahlásiť sa na trvalý pobyt do nájomného bytu. 8 Výška nájmu 1. Cena nájmu za mesiac sa určí súčinom ceny za 1 m 2 plochy bytu a plochy bytu v m 2 v súlade s Výnosom Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja SR z 28. novembra 2007 č.v-1/ Plocha bytu sa uvádza na dve desatinné miesta. 3. Cena nájmu sa zaokrúhľuje na celé koruny smerom hore. 4.V cene nájmu nie sú zahrnuté ceny služieb spojené s užívaním bytu, napríklad osvetlenie a upratovanie spoločných priestorov v dome, používanie výťahu, kontrola a čistenie komínov, vybavenie bytu spoločnou televíznou anténou, dodávka tepla na vykurovanie a teplej úžitkovej vody, dodávka pitnej a úžitkovej vody pre domácnosť, odvádzanie odpadovej vody z domácností a ďalších služieb, na poskytovanie ktorých sa dohodne prenajímateľ s nájomcom. 5. Výška nájmu za 1 m 2 plochy bytu je 2,12 eur/m 2 mesačne vrátane správy bytu a fondu opráv. 6. Výška nájmu pre nájomcov podľa 6 ods. 3 za 1 m 2 plochy bytu je 2,42 eur/m 2 mesačne vrátane správy bytu a fondu opráv. 7. Splatnosť nájomného a úhrad za plnenie poskytované s užívaním bytu je vždy do 15 dňa príslušného mesiaca. 8. Obec vytvára fond opráv a údržby, pričom 30% fondu možno použiť na opravy v byte a 70% na opravu spoločných priestorov. Nájomca môže čerpať prostriedky na opravy v byte len do výšky ním uhradených prostriedkov na fonde opráv.

6 o podmienkach prideľovania nájomných bytov 8 b.j. č.1,2 Skalité Kudlov 9 Zánik nájmu bytu 1. Uplynutím doby nájmu, ak nebola táto doba v zmysle 7 ods.11 a 12 tohto VZN predĺžená. 2. Písomnou dohodou medzi obcou a nájomcom. 3. Písomnou výpoveďou nájomcu. Pričom sa nájom bytu skončí posledným dňom mesiaca nasledujúceho po mesiaci, v ktorom bola výpoveď doručená. 4. Po prerokovaní v bytovej, zdravotnej a sociálnej komisii obce Skalité a so súhlasom OZ písomnou výpoveďou nájmu, ak nájomca: a) nespĺňa podmienky tohto VZN b) hrubo porušuje svoje povinnosti vyplývajúce z nájmu bytu, najmä tým, že nezaplatil včas nájomné alebo úhradu za plnenie poskytované s užívaním bytu za čas dlhší ako 2 mesiac, c) alebo, ak ten, kto s ním býva, napriek písomnej výstrahe hrubo poškodzuje prenajatý byt a jeho príslušenstvo, spoločné priestory a spoločné zariadenia v dome, d) využíva prenajatý byt bez súhlasu vlastníka na iné účely ako na bývanie alebo ak nájomca alebo ten, kto s ním býva, sústavne porušuje pokojné bývanie ostatných nájomcov, ohrozuje bezpečnosť alebo porušuje dobré mravy v dome, e) neúživa byt bez vážnych dôvodov, f) bez súhlasu vlastníka, v predmetnom byte ubytuje osoby, ktoré nie sú uvedené na evidenčnom liste k tomuto bytu. 5.Výpovedná lehota je 1 mesiac. 6. Nájomca bytu nemá nárok na pridelenie náhradného bytu alebo inej bytovej náhrady pri ukončení nájmu z akéhokoľvek dôvodu. 10 Protiprávne obsadený byt Obec zabezpečí vysťahovanie z bytu, do ktorého sa občan nasťahoval bez povolenia obce, alebo inak porušil toto nariadenie.

7 o podmienkach prideľovania nájomných bytov 8 b.j. č.1,2 Skalité Kudlov 11 Spoločné a záverečné ustanovenia 1. Práva a povinností, vzťahy, postupy a podmienky pri prideľovaní bytov, ich užívaní a ukončení nájmu neupravené v tomto VZN sa riadia ostatnými všeobecne záväznými právnymi predpismi a nariadeniami a takisto zmluvou a poskytnutí podpory č PRB uzatvorenej dňa medzi obcou Skalité a Štátnym fondom rozvoja bývania a výnosom Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja SR zo 28. novembra 2007 č.v-1/2007, ktorým sa určujú pravidlá pre poskytovanie dotácií na obstarávanie nájomných bytov. 2. Toto VZN č. 4/2008 prijalo OZ dňa uznesením č.43/2008 nadobúda účinnosť VZN obce Skalité č. 4/2008 je vyvesené na úradnej tabuli dňa a taktiež je uschované na Obecnom úrade v Skalitom u starostky obce a podľa zák.č. 369/1990 Zb. v znení neskorších predpisov na požiadanie môže byť predložené k nahliadnuti. PaedDr. Andrea Šimurdová starostka obce Toto VZN bolo vyvesené dňa: Toto VZN bolo zvesené dňa: l.zákon č. 601/2003 Z.z. o životnom minime a o zmene a doplnení niektorých zákonov 2.Opatrenia MPSVaR SR č. 372/2004 Z.z. o ustanovení súm životného minima 3.Opatrenia MPSaR SR č. 262/2005 Z.z. o ustanovení súm životného minima 4.Opatrania MPSVaR S č. 415/2006 Z.z. o ustanovení súm životného minima 5.Opatrania MPSVaR S č. 291/2007Z.z. o ustanovení súm životného minima 6.Vyhláška MŽP SR č.532/2002 Z.z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o všeobecnných technických požiadavkách na stavby užívané osobami s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie

8 O B E C S K A L I T É PONÚKA BYTY DO NÁJMU v zmysle VZN č. 4/2008 o podmienkach prideľovania nájomných bytov 8 b. j. č.1,2 Skalité - Kudlov Žiadosť o nájom bytu je treba podať v termíne do , žiadosti podané po termíne nebudú brané do úvahy. Bytový dom č. 1 počet bytov: podlahová plocha bytu(m 2 ): cena (euro) 1 2-izbový , izbových , izbových ( 6 ods. 3) ,29 Bytový dom č. 2 počet bytov: podlahová plocha bytu(m 2 ): cena (eura) 1 2-izbový , izbových , izbových ( 6 ods. 3) ,29 Výška nájmu za 1 m 2 plochy bytu sa riadi podľa 8 ods. 5 a 6 tohoto VZN. Kritériá výberu žiadostí o nájomný byt na prejednanie do Sociálnej, zdravotnej a bytovej komisie sa riadi podľa 6 tohto VZN. OZ v Skalitom rozhodne uznesením spôsob prideľovania bytov, na základe odporúčania bytovej, zdravotnej a sociálnej komisi po prerokovaní v OR, OZ a to tak ako je uvedené v 7 ods. 1 tohoto VZN. Toto VZN plati pre oba bytové domy 8 b.j. č. 1,2 v lokalite Skalité Kudlov.

O B E C R O Ž K O V A N Y Obecný úrad č. 106, Lipany Všeobecne záväzné nariadenie obce Rožkovany č. 19/2017 zo dňa Podmienky prideľo

O B E C R O Ž K O V A N Y Obecný úrad č. 106, Lipany Všeobecne záväzné nariadenie obce Rožkovany č. 19/2017 zo dňa Podmienky prideľo O B E C R O Ž K O V A N Y Obecný úrad č. 106, 082 71 Lipany Všeobecne záväzné nariadenie obce Rožkovany č. 19/2017 zo dňa 02.03.2017 Podmienky prideľovania nájomných bytov na území obce Rožkovany Obec

Podrobnejšie

Microsoft Word - Uzn. MsZ doc

Microsoft Word - Uzn. MsZ doc MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO MICHALOVCE U Z N E S E N I E zo VI. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Michalovciach zo dňa: 25. 10. 2011 číslo: 92 K bodu: Správa o prijatých uzneseniach MsR Michalovce za obdobie:

Podrobnejšie

VZN-nájomné byty Byster

VZN-nájomné byty Byster O B E C SADY NAD TORYSOU v súlade s ustanovením 6 ods. 1 zákona č.369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a v súlade s Výnosom Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej

Podrobnejšie

vzn_2011_2

vzn_2011_2 Obecné zastupiteľstvo v Kálnici na základe ustanovenia 6 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a ustanovenia 10 ods. 2 písm. b) zákona NR SR č. 607/2003 Z. z. o Štátnom

Podrobnejšie

Všeobecné záväzné nariadenie O B E C OLŠOVANY v súlade s ustanovením 6 ods. 1 zákona č.369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, z

Všeobecné záväzné nariadenie O B E C OLŠOVANY v súlade s ustanovením 6 ods. 1 zákona č.369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, z Všeobecné záväzné nariadenie O B E C OLŠOVANY v súlade s ustanovením 6 ods. 1 zákona č.369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, zákona č. 607/2003 Z. z. o štátnom fonde rozvoja bývania

Podrobnejšie

Všeobecné záväzné nariadenie Č. 3/2017 O podmienkach nakladania s nájomnými bytmi obstaranými z verejných prostriedkov Čl. 1 Úvodné ustanovenia 1. Úče

Všeobecné záväzné nariadenie Č. 3/2017 O podmienkach nakladania s nájomnými bytmi obstaranými z verejných prostriedkov Čl. 1 Úvodné ustanovenia 1. Úče Všeobecné záväzné nariadenie Č. 3/2017 O podmienkach nakladania s nájomnými bytmi obstaranými z verejných prostriedkov Čl. 1 Úvodné ustanovenia 1. Účelom tohto všeobecného záväzného nariadenia (ďalej len

Podrobnejšie

1-2011_najomne_byty

1-2011_najomne_byty Mesto Dunajská Streda v súlade s 6 zákona SNR č.369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších prepisov v spojení s 8 ods.4 písm. b) zákona NR SR č. 607/2003 Z. z. o Štátnom fonde rozvoja bývania v

Podrobnejšie

NÁJOMNÁ ZMLUVA (štandardný komunálny byt)

NÁJOMNÁ  ZMLUVA  (štandardný komunálny byt) NÁJOMNÁ ZMLUVA o nájme bytu bežného štandardu uzavretá medzi Zmluvnými stranami: 1. Prenajímateľ: Obec Diviacka Nová Ves PSČ 972 24 Diviacka Nová Ves zastúpená Ivanom Kohútom, starostom obce IČO: 00318051

Podrobnejšie

VZN - o pride¾ovaní bytov vo vlastníctve mesta c. 2

VZN - o pride¾ovaní bytov vo vlastníctve mesta c. 2 M E S T O Ž I A R N A D H R O N O M Všeobecne záväzné nariadenie č. 2/2007 o prideľovaní nájomných bytov vo vlastníctve mesta Žiar nad Hronom Schválené uznesením Mestského zastupiteľstva Žiar nad Hronom

Podrobnejšie

N Á J O M N Á Z M L U V A o nájme bytu podľa 12 zákona č. 443/2010 Z. z. o dotáciách na rozvoj bývania a o sociálnom bývaní v platnom znení a podľa 68

N Á J O M N Á Z M L U V A o nájme bytu podľa 12 zákona č. 443/2010 Z. z. o dotáciách na rozvoj bývania a o sociálnom bývaní v platnom znení a podľa 68 N Á J O M N Á Z M L U V A o nájme bytu podľa 12 zákona č. 443/2010 Z. z. o dotáciách na rozvoj bývania a o sociálnom bývaní v platnom znení a podľa 685 a nasl. Občianskeho zákonníka, ktorá bola uzatvorená

Podrobnejšie

NÁJOMNÁ ZMLUVA (štandardný komunálny byt)

NÁJOMNÁ  ZMLUVA  (štandardný komunálny byt) NÁJOMNÁ ZMLUVA o nájme bytu bežného štandardu uzavretá medzi Zmluvnými stranami: 1. Prenajímateľ: Obec Diviacka Nová Ves PSČ 972 24 Diviacka Nová Ves zastúpená Ivanom Kohútom, starostom obce IČO: 00318051

Podrobnejšie

VZN7-2007nájom bytov

VZN7-2007nájom bytov Mesto Spišská Stará Ves v súlade s ustanovením 6 ods. 1 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov, zák. č. 40/1964Zb. Občiansky zákonník v platnom

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie obce Pečeňany č. 1/2018 o podmienkach prideľovania a užívania obecných nájomných bytov. Navrhovateľ : Edita Sivová Schvál

Všeobecne záväzné nariadenie obce Pečeňany č. 1/2018 o podmienkach prideľovania a užívania obecných nájomných bytov. Navrhovateľ : Edita Sivová Schvál Všeobecne záväzné nariadenie obce Pečeňany č. 1/2018 o podmienkach prideľovania a užívania obecných nájomných bytov. Navrhovateľ : Edita Sivová Schválené dňa : 09.08.2018 Uznesením číslo: 189/2018 Vyvesené

Podrobnejšie

OBEC ZÁHORCE Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2017 o prideľovaní nájomných bytov vo vlastníctve obce Záhorce Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v o

OBEC ZÁHORCE Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2017 o prideľovaní nájomných bytov vo vlastníctve obce Záhorce Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v o OBEC ZÁHORCE Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2017 o prideľovaní nájomných bytov vo vlastníctve obce Záhorce Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Záhorce dňa 23.10.2017. VZN vyvesené na úradnej

Podrobnejšie

ŽIADOSŤ O PRIDELENIE BYTU

ŽIADOSŤ O PRIDELENIE BYTU A: ŽIADOSŤ O PRIDELENIE NÁJOMNÉHO BYTU Reg. zn:... Meno a priezvisko žiadateľa: Dátum narodenia: Trvalý pobyt: Prechodný pobyt (súčasný pobyt): Rodinný stav: Telefónne číslo: e-mailová adresa: Zamestnávateľ:

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN_ucinne_ doc

Microsoft Word - VZN_ucinne_ doc Mestské zastupiteľstvo v Rožňave na základe ustanovenia 6 ods.1 a 4 ods. 3 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení, v znení neskorších zmien a doplnkov s použitím Zákona č. 443/2010 Z.z. o dotáciách

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie Obce Krasňany č. 2/2009 o podmienkach poskytovania opatrovateľskej služby, o spôsobe a výške úhrady za opatrovateľskú slu

Všeobecne záväzné nariadenie Obce Krasňany č. 2/2009 o podmienkach poskytovania opatrovateľskej služby, o spôsobe a výške úhrady za opatrovateľskú slu Všeobecne záväzné nariadenie Obce Krasňany č. 2/2009 o podmienkach poskytovania opatrovateľskej služby, o spôsobe a výške úhrady za opatrovateľskú službu a donášku stravy Obecné zastupiteľstvo v Krasňanoch

Podrobnejšie

N á j o m n á z m l u v a uzavretá v zmysle ust. 685 a nasl. Občianskeho zákonníka medzi účastníkmi: Obec Chotín sídlo: Chotín č. 486 IČO: 306

N á j o m n á z m l u v a uzavretá v zmysle ust. 685 a nasl. Občianskeho zákonníka medzi účastníkmi: Obec Chotín sídlo: Chotín č. 486 IČO: 306 N á j o m n á z m l u v a uzavretá v zmysle ust. 685 a nasl. Občianskeho zákonníka medzi účastníkmi: Obec Chotín sídlo: 946 31 Chotín č. 486 IČO: 306 461 zast.: Ing. František Magyari - starosta na strane

Podrobnejšie

N á j o m n á z m l u v a uzavretá v zmysle ust. 685 anasl. Občianskeho zákonníka medzi účastníkmi: Obec Chotín sídlo: Chotín č. 486 IČO: 306 4

N á j o m n á z m l u v a uzavretá v zmysle ust. 685 anasl. Občianskeho zákonníka medzi účastníkmi: Obec Chotín sídlo: Chotín č. 486 IČO: 306 4 N á j o m n á z m l u v a uzavretá v zmysle ust. 685 anasl. Občianskeho zákonníka medzi účastníkmi: Obec Chotín sídlo: 946 31 Chotín č. 486 IČO: 306 461 zast.: Ing. František Magyari - starosta na strane

Podrobnejšie

Všeobecné záväzné nariadenie Obce Štôla č. 1/2014 o podmienkach prideľovania bytov a nájmu bytov obstaraných z verejných prostriedkov na účely podpory

Všeobecné záväzné nariadenie Obce Štôla č. 1/2014 o podmienkach prideľovania bytov a nájmu bytov obstaraných z verejných prostriedkov na účely podpory Všeobecné záväzné nariadenie Obce Štôla č. 1/2014 o podmienkach prideľovania bytov a nájmu bytov obstaraných z verejných prostriedkov na účely podpory sociálneho bývania v Obci Štôla 7.4.2014 Návrh VZN

Podrobnejšie

Všeobecné záväzné nariadenie Číslo: VZN 05/2018 MESTO BREZNO Výtlačok číslo: 1 podľa ustanovení 4 ods.1 a ods.3, písm. a), 6 ods.1 zákona SNR č.369/19

Všeobecné záväzné nariadenie Číslo: VZN 05/2018 MESTO BREZNO Výtlačok číslo: 1 podľa ustanovení 4 ods.1 a ods.3, písm. a), 6 ods.1 zákona SNR č.369/19 Všeobecné záväzné nariadenie Číslo: VZN 05/2018 MESTO BREZNO Výtlačok číslo: 1 podľa ustanovení 4 ods.1 a ods.3, písm. a), 6 ods.1 zákona SNR č.369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov

Podrobnejšie

Microsoft Word vzn - o poradovníku na byty.doc

Microsoft Word vzn - o poradovníku na byty.doc MESTO NOVÉ MESTO NAD VÁHOM Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Nové Mesto nad Váhom č. 4/1999-VZN PRAVIDLÁ,PODĽA KTORÝCH MESTO ZOSTAVUJE PORADIE UCHÁDZAČOV O BYT Jún 1999 Mestské zastupiteľstvo mesta Nové

Podrobnejšie

OS VZN č účinné od

OS  VZN č účinné od Všeobecne záväzné nariadenie Obce Kolárovice č. 1/2012 o podmienkach poskytovania opatrovateľskej služby, o spôsobe a výške úhrady za opatrovateľskú službu Obecné zastupiteľstvo Kolárovice na základe ustanovenia

Podrobnejšie

Zmluva o nájme bytu č

Zmluva o nájme bytu č Zmluva o nájme bytu č. N/6/210/2014 medzi Prenajímateľom: Obec Rakovice, zastúpená: Dušanom Dalošom, starostom obce sídlo: Rakovice č. 42, 922 08 IČO: 00312916 DIČ: 2020530985 Bankové spojenie Prima banka

Podrobnejšie

VZN_mesta_o_stanoveni_podmienok_prenajimania_najomnych_bytov_vo_vlastnictve_mesta_Detva_2010

VZN_mesta_o_stanoveni_podmienok_prenajimania_najomnych_bytov_vo_vlastnictve_mesta_Detva_2010 VZN mesta o stanovení podmienok prenajímania nájomných bytov vo vlastníctve mesta Detva Mesto Detva v zmysle 6 odst. 1 a 11 ods. 4 písmena g/ Zákona č. 369/90 Zb. o obecnom zriadení v platnom znení a na

Podrobnejšie

Xbase++ Spooled Print Job

Xbase++ Spooled Print Job Zmluva o nájme obytnej miestnosti uzatvorená podľa 717 a nasl. Zákona č.40/1964 Zb.-Občiansky zákonník, v znení neskorších predpisov (ďalej len zmluva) medzi prenajímateľom - Mesto Senica : sídlo : zastúpený

Podrobnejšie

ZMLUVA o NÁJME BYTU uzatvorenáv zmysle ustanovenia -u 663, -u 685 a nasl.občianskehozákonníka Prenajímater: Nájomca: Mesto Gelnica v zastúpení Ing. Du

ZMLUVA o NÁJME BYTU uzatvorenáv zmysle ustanovenia -u 663, -u 685 a nasl.občianskehozákonníka Prenajímater: Nájomca: Mesto Gelnica v zastúpení Ing. Du ZMLUVA o NÁJME BYTU uzatvorenáv zmysle ustanovenia -u 663, -u 685 a nasl.občianskehozákonníka Prenajímater: Nájomca: Mesto Gelnica v zastúpení Ing. Dušanom Tomaškom, MBA, primátorom Mesta Gelnica, ( ďalej

Podrobnejšie

(Microsoft Word - N\341jomn\341 zmluva_Ottm\341rov\341)

(Microsoft Word - N\341jomn\341 zmluva_Ottm\341rov\341) Nájomná zmluva č. 5 uzavretá podľa 685 a nasl. Obč. zák. Čl. I Zmluvné strany 1/Prenajímateľ: Obec Domadice, č. 23, 935 87 v zastúpení starostom Marianom Berkešom IČO : 00587516 DIČ : 2021223985 a 2/ Nájomca/ovia

Podrobnejšie

14 Návrh na opakované pridelenie obecných nájomných bytov v zmysle VZN 1_2012 o nájme bytov

14 Návrh na opakované pridelenie obecných nájomných bytov v zmysle VZN 1_2012 o nájme bytov 1. Návrh uznesenia Miestne zastupiteľstvo MČ Bratislava Rača po prerokovaní materiálu schvaľuje pridelenie obecných nájomných bytov nasledovne: a) Byt č. 49, Podbrezovská 28/A garsónka, rozloha 22,22 m

Podrobnejšie

MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-NOVÉ MESTO STAROSTA mestskej časti Bratislava Nové Mesto v y d á v a úplné znenie ZÁSAD hospodárenia s bytmi v mestskej časti

MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-NOVÉ MESTO STAROSTA mestskej časti Bratislava Nové Mesto v y d á v a úplné znenie ZÁSAD hospodárenia s bytmi v mestskej časti MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-NOVÉ MESTO STAROSTA mestskej časti Bratislava Nové Mesto v y d á v a úplné znenie ZÁSAD hospodárenia s bytmi v mestskej časti Bratislava Nové Mesto schválených uznesením Miestneho

Podrobnejšie

VZN 4_2016

VZN 4_2016 Návrh VZN vyvesený na pripomienkovanie občanom: 26.8. 2016 Návrh VZN zvesený: 14. 9. 2016 s pripomienkami VZN schválené: Obecným zastupiteľstvom v Pukanci dňa 14. septembra 2016 VZN vyvesené na úradnej

Podrobnejšie

Návrh VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE OSTROV č. 2/2015 o nakladaní s nájomnými bytmi v obci Ostrov Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli obce dňa

Návrh VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE OSTROV č. 2/2015 o nakladaní s nájomnými bytmi v obci Ostrov Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli obce dňa Návrh VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE OSTROV č. 2/2015 o nakladaní s nájomnými bytmi v obci Ostrov Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli obce dňa : 27.3.2015 - zverejnený na internetovej adrese obce

Podrobnejšie

N Á J O M N Á Z M L U V A

N Á J O M N Á    Z M L U V A Z M L U V A O N Á J M E B Y T U 6/1125/2019 uzatvorená podľa 685 a násl. ustanovení zákona č. 47/1992 Zb. Občianskeho zákonníka Zmluvné strany Prenajímateľ: OBEC Nová Bystrica Sídlo: Nová Bystrica, 023

Podrobnejšie

ZMLUVA O NÁJME BYTU Č

ZMLUVA  O NÁJME  BYTU  Č ZMLUVA O NÁJME BYTU č. 280/2016/B1/2 v bytovom dome so 6 b.j. v obci Štiavnické Bane Bytový dom B1 súpisné č. 866 uzavretá v zmysle 685 a nasl. Občianskeho zákonníka v platnom znení Článok I. Zmluvné strany

Podrobnejšie

vzn99

vzn99 Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Rimavská Sobota č. 99/2009 o poskytovaní opatrovateľskej služby, o spôsobe určenia úhrady a výške úhrady za opatrovateľskú službu Mestské zastupiteľstvo v Rimavskej Sobote

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA Poprad č

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA Poprad č VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE ŠTRBA č.3/2006 O podmienkach, finančných príspevkoch a spôsobe realizácie opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately Obecné zastupiteľstvo obce Štrba,

Podrobnejšie

Zmluva o nájme nebytových priestorov č. 2/2012 uzavretá podľa ustanovenia 3 a následného zákona č. 116/1990 o nájme a podnájme nebytových priestorov v

Zmluva o nájme nebytových priestorov č. 2/2012 uzavretá podľa ustanovenia 3 a následného zákona č. 116/1990 o nájme a podnájme nebytových priestorov v Zmluva o nájme nebytových priestorov č. 2/2012 uzavretá podľa ustanovenia 3 a následného zákona č. 116/1990 o nájme a podnájme nebytových priestorov v znení neskorších predpisov Zmluvné strany Prenajímateľ

Podrobnejšie

09 Návrh na opakované pridelenie obecných nájomných bytov v zmysle VZN č. 1_2012 o nájme bytov

09 Návrh na opakované pridelenie obecných nájomných bytov v zmysle VZN č. 1_2012 o nájme bytov 1. Návrh uznesenia Miestne zastupiteľstvo MČ Bratislava Rača po prerokovaní materiálu schvaľuje pridelenie obecných nájomných bytov nasledovne: a) byt č. 9, Cyprichova ul. č. 3, garsónka, rozloha 23,64

Podrobnejšie

N Á V R H

N Á V R H Zmluva o nájme obecného bytu Prenajímateľ: Obec Veľký Kýr Obecný úrad, nám. sv. Jána 1, 941 07 Veľký Kýr Štatutárny zástupca: Mgr. Ladislav Kottlík, starosta obce IČO: 309109 bankové spojenie: OTP Banka

Podrobnejšie

05 Návrh na opakované pridelenie ONBv v zmysle VZN 1_2012 o nájme bytov

05 Návrh na opakované pridelenie ONBv v zmysle VZN 1_2012 o nájme bytov MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA - RAČA 05 Materiál na rokovanie Miestneho zastupiteľstva MČ Bratislava - Rača dňa 28.06.2016 Návrh na opakované pridelenie obecných nájomných bytov v zmysle VZN č. 1/2012 o nájme

Podrobnejšie

Zmluva o nájme bytu č

Zmluva o nájme bytu č ZMLUVA O NÁJME BYTU č. 514/3/4/2019 medzi Prenajímateľom: OBEC TREBATICE, zastúpená: Mgr. Jurajom Valom, starostom obce sídlo: Hlavná ulica 247/107, 922 10 Trebatice IČO: 00313106 DIČ: 2020531007 Bankové

Podrobnejšie

Mestské zastupiteľstvo v Leviciach podľa 6 ods. 1 zák. SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení jeho zmien a doplnkov a v súlade so zákonom č. 4

Mestské zastupiteľstvo v Leviciach podľa 6 ods. 1 zák. SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení jeho zmien a doplnkov a v súlade so zákonom č. 4 Mestské zastupiteľstvo v Leviciach podľa 6 ods. 1 zák. SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení jeho zmien a doplnkov a v súlade so zákonom č. 417/2013 Z. z. o pomoci v hmotnej núdzi a o zmene a

Podrobnejšie

N Á J O M N Á Z M L U V A č. ZML.2018/ uzatvorená podľa 663 až 684 zákona č. 40/1964 Zb. Občianskeho zákonníka v znení neskorších predpisov a 2

N Á J O M N Á Z M L U V A č. ZML.2018/ uzatvorená podľa 663 až 684 zákona č. 40/1964 Zb. Občianskeho zákonníka v znení neskorších predpisov a 2 N Á J O M N Á Z M L U V A č. ZML.2018/0300336 uzatvorená podľa 663 až 684 zákona č. 40/1964 Zb. Občianskeho zákonníka v znení neskorších predpisov a 21 a nasl. zákona č. 131/2010 Z. z. - Zákon o pohrebníctve

Podrobnejšie

Zmluva o nájme nebytových priestorov č. 3 / 2015 uzavretá podľa ustanovenia 3 a následného zákona č. 116/1990 o nájme a podnájme nebytových priestorov

Zmluva o nájme nebytových priestorov č. 3 / 2015 uzavretá podľa ustanovenia 3 a následného zákona č. 116/1990 o nájme a podnájme nebytových priestorov Zmluva o nájme nebytových priestorov č. 3 / 2015 uzavretá podľa ustanovenia 3 a následného zákona č. 116/1990 o nájme a podnájme nebytových priestorov v znení neskorších predpisov Zmluvné strany Prenajímateľ

Podrobnejšie

VZN č o podmienkach prideľovania nájomných bytov vo vlastníctve mesta Šahy

VZN č o podmienkach prideľovania nájomných bytov vo vlastníctve mesta Šahy MESTO ŠAHY Hlavné námestie č.1, 936 01 ŠAHY Číslo dokumentu: VZN 2/2019 Počet strán: 17 VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA ŠAHY č. 2/2019 o podmienkach prideľovania nájomných bytov vo vlastníctve mesta

Podrobnejšie

08 Návrh na opakované pridelenie ONB zmysle VZN č. 1_2012 o nájme bytov

08 Návrh na opakované pridelenie ONB zmysle VZN č. 1_2012 o nájme bytov MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-RAČA 08 Materiál na rokovanie Miestneho zastupiteľstva MČ Bratislava-Rača dňa 13.12.2016 Návrh na opakované pridelenie obecných nájomných bytov v zmysle VZN č. 1/2012 o nájme bytov

Podrobnejšie

VZN opatrovateľská služba

VZN opatrovateľská služba Obecné zastupiteľstvo v Starom Tekove na základe 4 ods.3 písm. p/ a 6 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov v nadväznosti na ustanovenia zákona č. 448/2008 Z.z.

Podrobnejšie

Stredná priemyselná škola, Obrancov mieru 343/1, Dubnica nad Váhom Zmluva o nájme nebytových priestorov číslo 12/2017 uzatvorená podľa zákona číslo 11

Stredná priemyselná škola, Obrancov mieru 343/1, Dubnica nad Váhom Zmluva o nájme nebytových priestorov číslo 12/2017 uzatvorená podľa zákona číslo 11 Zmluva o nájme nebytových priestorov číslo 12/2017 uzatvorená podľa zákona číslo 116/1990 Zb. o nájme a podnájme nebytových priestorov v platnom znení a zákona číslo 446/2001 Z.z. o majetku vyšších územných

Podrobnejšie

MESTO KEŽMAROK Všeobecne záväzné nariadenie mesta Kežmarok č. 1/2006 o finančných príspevkoch a iných opatreniach sociálnoprávnej ochrany detí a sociá

MESTO KEŽMAROK Všeobecne záväzné nariadenie mesta Kežmarok č. 1/2006 o finančných príspevkoch a iných opatreniach sociálnoprávnej ochrany detí a sociá MESTO KEŽMAROK Všeobecne záväzné nariadenie mesta Kežmarok č. 1/2006 o finančných príspevkoch a iných opatreniach sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately Mestské zastupiteľstvo v Kežmarku, na

Podrobnejšie

ZMLUVA O NÁJME BYTU

ZMLUVA  O NÁJME  BYTU ZMLUVA O NÁJME SLUŽOBNÉHO BYTU uzatvorená podľa 685 a nasl. Občianskeho zákonníka, zákona č. 189/1992 Zb.o úprave niektorých pomerov súvisiacich s nájmom bytov a bytovými náhradami v znení neskorších predpisov,

Podrobnejšie

náj. zmluva bytovka Gočík

náj. zmluva bytovka Gočík Zmluva o nájme bytu (podľa 663 a násl. Občianskeho zákonníka) Prenajímateľ: Obec Kamienka, Kamienka 123 IČO: 00 329 941 Číslo účtu: 3233892453/0200, IBAN: SK97 0200 0000 0032 3389 2453 Zastúpená: Ing.

Podrobnejšie

Stredná priemyselná škola, Obrancov mieru 343/1, Dubnica nad Váhom Zmluva o nájme nebytových priestorov číslo 10/2017 uzatvorená podľa zákona číslo 11

Stredná priemyselná škola, Obrancov mieru 343/1, Dubnica nad Váhom Zmluva o nájme nebytových priestorov číslo 10/2017 uzatvorená podľa zákona číslo 11 Zmluva o nájme nebytových priestorov číslo 10/2017 uzatvorená podľa zákona číslo 116/1990 Zb. o nájme a podnájme nebytových priestorov v znení neskorších predpisov a zákona číslo 446/2001 Z.z. o majetku

Podrobnejšie

V zmysle 6 a 11 zákona SNR č

V zmysle 6 a 11 zákona SNR č Všeobecne záväzné nariadenie mesta Rožňava V zmysle 6 a 11 zákona SNR č. 369/90 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov, 9 zákona SNR č. 138/1991 Zb. o majetku obcí (v znení neskorších

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN_043.doc

Microsoft Word - VZN_043.doc Mesto Hurbanovo Všeobecne záväzné nariadenie mesta č. 43 o pravidlách prenájmu poľnohospodárskej pôdy vo vlastníctve mesta Hurbanovo Mesto Hurbanovo VZN č. 43 strana č. 2 VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA

Podrobnejšie

Pre rokovanie Mestského zastupiteľstva Mesta Dolný Kubín K bodu: Návrh VZN, ktorým sa ruší VZN Mesta Dolný Kubín č. 5/2013 o tvorbe a použití príspevk

Pre rokovanie Mestského zastupiteľstva Mesta Dolný Kubín K bodu: Návrh VZN, ktorým sa ruší VZN Mesta Dolný Kubín č. 5/2013 o tvorbe a použití príspevk Pre rokovanie Mestského zastupiteľstva Mesta Dolný Kubín K bodu: Návrh VZN, ktorým sa ruší VZN Mesta Dolný Kubín č. 5/2013 o tvorbe a použití príspevku na prevádzku, údržbu a opravy nájomných bytov vo

Podrobnejšie

VZN nadobúda účinnosť dňa: Mestské zastupiteľstvo v Snine na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 68 Ústavy Slovenskej republiky,

VZN nadobúda účinnosť dňa: Mestské zastupiteľstvo v Snine na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 68 Ústavy Slovenskej republiky, VZN nadobúda účinnosť dňa: 14. 03. 2014 Mestské zastupiteľstvo v Snine na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 68 Ústavy Slovenskej republiky, v zmysle 4 ods. 1 a ods. 3 písm. p), 6 a 11 ods. 4

Podrobnejšie

Mesto Tornaľa

Mesto Tornaľa Všeobecne záväzné nariadenie Číslo: 10/2015 MESTO TORNAĽA Výtlačok číslo: 1 Všeobecne záväzné nariadenie č. 10/2015 o prenájme nebytových priestorov v meste Tornaľa Návrh tohto Všeobecne záväzného nariadenia

Podrobnejšie

Microsoft Word - vzn0407.DOC

Microsoft Word - vzn0407.DOC doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov - 1- doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Mesto Liptovský Mikuláš na základe 6 ods. 1 zákona SNR č. 369/1990

Podrobnejšie

VZN 2/2017 vyvesené na úradnej tabuli v obci Hrašné dňa VZN 2/2017 schválené dňa: uznesením č. 117 Schválené VZN 2/2017 vyvesené

VZN 2/2017 vyvesené na úradnej tabuli v obci Hrašné dňa VZN 2/2017 schválené dňa: uznesením č. 117 Schválené VZN 2/2017 vyvesené VZN 2/2017 vyvesené na úradnej tabuli v obci Hrašné dňa 10.02.2017 VZN 2/2017 schválené dňa: 01.03.2017 uznesením č. 117 Schválené VZN 2/2017 vyvesené dňa: 01.03.2017 Účinnosť VZN dňom: 15.03.2017 VŠEOBECNE

Podrobnejšie

Najom_zmluva_ASO-VENDING_

Najom_zmluva_ASO-VENDING_ Zmluva o nájme nebytových priestorov uzatvorená podľa zákona č. 116/1990 Zb. o nájme nebytových priestorov v znení neskorších zákonov medzi: Prenajímateľ: V zastúpení: Národná banka Slovenska Imricha Karvaša

Podrobnejšie

OBEC Raková, Ústredie č

OBEC Raková, Ústredie č Všeobecné záväzné nariadenie obce Raková ktorým sa určuje postup pri poskytovaní finančných prostriedkov na vykonanie opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately Obec Raková v súlade s ustanovením

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie Obce Helcmanovce č. 1/2017 o spôsobe použitia finančných prostriedkov na úpravu a obnovu rodinných pomerov dieťaťa Návrh

Všeobecne záväzné nariadenie Obce Helcmanovce č. 1/2017 o spôsobe použitia finančných prostriedkov na úpravu a obnovu rodinných pomerov dieťaťa Návrh Všeobecne záväzné nariadenie Obce Helcmanovce č. 1/2017 o spôsobe použitia finančných prostriedkov na úpravu a obnovu rodinných pomerov dieťaťa Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli obce dňa : 01.02.2017

Podrobnejšie

(Microsoft Word - VZN \ Pren\341jom KD, pozemky, priestory 2013l.doc)

(Microsoft Word - VZN \ Pren\341jom KD, pozemky, priestory 2013l.doc) V Š E O B E C N E Z Á V Ä Z N É N A R I A D E N I E O B C E P L A V E C K É P O D H R A D I E č. 7/2012 o nájme nebytových priestorov a ostatného majetku vo vlastníctve obce Plavecké Podhradie Obec Plavecké

Podrobnejšie

O B E C B R O D S K É VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 98/2019 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Brodské Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli ob

O B E C B R O D S K É VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 98/2019 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Brodské Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli ob O B E C B R O D S K É VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 98/2019 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Brodské Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli obce dňa : 28.2.2019 - zverejnený na elektronickej úradnej

Podrobnejšie

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli :

Návrh VZN vyvesený  na  úradnej  tabuli : OBEC IVANKA PRI NITRE Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2013 O podrobnostiach financovania a určení dotácie na mzdy a prevádzku škôl a školských zariadení v zriadovateľskej pôsobnosti Obce Ivanka pri Nitre

Podrobnejšie

ZMLUVA O PODNÁJME BYTU č

ZMLUVA O PODNÁJME BYTU č ZMLUVA O PODNÁJME BYTU č. 36221 uzatvorená podľa ustanovenia 719 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov a Všeobecne záväzného nariadenia Obce Príbelce číslo 3/2016 o podmienkach

Podrobnejšie

ZMLUVA O NÁJME BYTU

ZMLUVA O NÁJME BYTU ZMLUVA O OPAKOVANOM NÁJME BYTU uzatvorená podľa 663, 685 a nasl. Občianskeho zákonníka v platnom znení a v súlade s ust. 12 zákona č. 443/2010 Z. z. Čl. I. Zmluvné strany 1.1 Prenajímateľ: Názov a sídlo:

Podrobnejšie

Obec Koválov, Koválov č. 216 Všeobecne záväzné nariadenie Obce Koválov č. 10 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Vyvesené dňa: Zvesené dň

Obec Koválov, Koválov č. 216 Všeobecne záväzné nariadenie Obce Koválov č. 10 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Vyvesené dňa: Zvesené dň Obec Koválov, Koválov č. 216 Všeobecne záväzné nariadenie Obce Koválov č. 10 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Vyvesené dňa: 16.12.2015 Zvesené dňa: Pavol Kuba starosta obce Obecné zastupiteľstvo v

Podrobnejšie

VZN o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady …

VZN o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady … V Š E O B E C N E Z Á V Ä Z N É N A R I A D E N I E č. 3/2012 o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady a ostatných miestnych poplatkoch Obecné zastupiteľstvo v Brezove na základe

Podrobnejšie

MZ - zmena VZN o nájme bytov v.r

MZ - zmena VZN o nájme bytov v.r Mestská časť Bratislava - Ružinov Materiál na rokovanie Miestneho zastupiteľstva MČ Bratislava Ružinov dňa 30.4.2019 Návrh VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA mestskej časti Bratislava - Ružinov č..../ 2019

Podrobnejšie

M E S T O Ž I A R N A D H R O N O M Návrh Všeobecne záväzné nariadenie č. /2013 o podmienkach poskytovania dotácií z rozpočtu mesta Žiar nad Hronom Sc

M E S T O Ž I A R N A D H R O N O M Návrh Všeobecne záväzné nariadenie č. /2013 o podmienkach poskytovania dotácií z rozpočtu mesta Žiar nad Hronom Sc M E S T O Ž I A R N A D H R O N O M Návrh Všeobecne záväzné nariadenie č. /2013 o podmienkach poskytovania dotácií z rozpočtu mesta Žiar nad Hronom Schválené uznesením Mestského zastupiteľstva Žiar nad

Podrobnejšie

18 Návrh na výmenu obecného nájomného bytu

18 Návrh na výmenu obecného nájomného bytu MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-RAČA 18 Materiál na rokovanie Miestneho stupiteľstva MČ Bratislava-Rača dňa 03.10.2017 Návrh na výmenu obecného nájomného bytu Predkladateľ: Ing. Jana Pešková, v. r. prednostka

Podrobnejšie

Tenisový klub - doplnená správa odd výstavby

Tenisový klub - doplnená správa odd  výstavby Dôvodová správa Tenisový klub Vysoké Tatry - Nájom nehnuteľnosti, pozemku registra C-KN, parc. č. 39/19 o výmere 2077 m2, druh pozemku ostatná plocha v k. ú. Tatranská Lomnica Tenisový klub Vysoké Tatry

Podrobnejšie

Mesto Tornaľa

Mesto Tornaľa Všeobecne záväzné nariadenie Číslo: 10/2016 MESTO TORNAĽA Výtlačok číslo: 1 Všeobecne záväzné nariadenie č. 10/2016 o prenájme nebytových priestorov na území mesta Tornaľa vo vlastníctve Mesta Tornaľa

Podrobnejšie

Vyňatie z BF - Divadlo Nová scéna-Zmluva Far.4-nová 2012

Vyňatie z BF - Divadlo Nová scéna-Zmluva Far.4-nová 2012 CE 243/2017 4969/2017/07-OB/Št 07/088/2017 Zmluva o nájme bytového priestoru uzatvorená v zmysle 663 až 684 Občianskeho zákonníka medzi: Prenajímateľ: Mestská časť Bratislava-Petržalka So sídlom: Kutlíkova

Podrobnejšie

Obec Žabokreky nad Nitrou podľa ustanovenia 6 ods.1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a 72 ods. 2 zákona č.448/20

Obec Žabokreky nad Nitrou podľa ustanovenia 6 ods.1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a 72 ods. 2 zákona č.448/20 Obec Žabokreky nad Nitrou podľa ustanovenia 6 ods.1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a 72 ods. 2 zákona č.448/2008 Z.z. o sociálnych službách (ďalej len zákon o sociálnych

Podrobnejšie

VZN o miestnej dani z nehnuteľností

VZN o miestnej dani z nehnuteľností V Š E O B E C N E Z Á V Ä Z N É N A R I A D E N I E č. 1/2012 o miestnej dani z nehnuteľností Obecné zastupiteľstvo v Brezove na základe 6 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších

Podrobnejšie

MIESTNE ZASTUPITEĽSTVO MESTSKEJ ČASTI BRATISLAVA KARLOVA VES / 8. volebné obdobie / Materiál na 3. rokovanie Miestneho zastupiteľstva MČ Bratislava -

MIESTNE ZASTUPITEĽSTVO MESTSKEJ ČASTI BRATISLAVA KARLOVA VES / 8. volebné obdobie / Materiál na 3. rokovanie Miestneho zastupiteľstva MČ Bratislava - MIESTNE ZASTUPITEĽSTVO MESTSKEJ ČASTI BRATISLAVA KARLOVA VES / 8. volebné obdobie / Materiál na 3. rokovanie Miestneho zastupiteľstva MČ - Karlova Ves dňa 30.04.2019 Návrh na uzavretie nájomných zmlúv

Podrobnejšie

Opakovana_najomna_zmluva_ ZoN_Haarova_Monika

Opakovana_najomna_zmluva_ ZoN_Haarova_Monika Zmluva o nájme bytu opakovaná č. 2016/011/ZoN uzatvorená podľa 663 a nasl. a 685 a nasl. Občianskeho zákonníka (ďalej len OZ ) a v zmysle zákona č. 443/2010 Z.z. o dotáciách na rozvoj nájomného a sociálneho

Podrobnejšie

U Z N E S E N I E

U Z N E S E N I E U Z N E S E N I E zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Podolí, konaného dňa 11.01.2016 o 19.oo hodine v zasadačke OcÚ. - K organizačnému zabezpečeniu priebehu obecného zastupiteľstva /ďalej len OZ/:

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie Obce Sekule č. 5/2017 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Obec Sekule podľa ustanovenia 4 ods. 3 písm. h) a 6 ods. 1 a

Všeobecne záväzné nariadenie Obce Sekule č. 5/2017 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Obec Sekule podľa ustanovenia 4 ods. 3 písm. h) a 6 ods. 1 a Všeobecne záväzné nariadenie Obce Sekule č. 5/2017 o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce Obec Sekule podľa ustanovenia 4 ods. 3 písm. h) a 6 ods. 1 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom

Podrobnejšie

N á v r h

N á v r h Všeobecne záväzného nariadenia obce Plavecký Mikuláš č. 3/2014 o podmienkach určovania a vyberania dane z nehnuteľností na území obce Plavecký Mikuláš Obec Plavecký Mikuláš, Obecné zastupiteľstvo v Plaveckom

Podrobnejšie

Zmluva o nájme bytu č

Zmluva o nájme bytu č ZMLUVA O NÁJME BYTU č. 514/1/8 medzi Prenajímateľom: OBEC TREBATICE, zastúpená: Mgr. Jurajom Valom, starostom obce sídlo: Hlavná ulica 247/107, 922 10 Trebatice IČO: 00313106 DIČ: 2020531007 Bankové spojenie

Podrobnejšie

M e s t o G b e l y Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2019 O poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Vyvesené dňa: pred konaním MsZ, č. pod. 13

M e s t o G b e l y Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2019 O poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Vyvesené dňa: pred konaním MsZ, č. pod. 13 M e s t o G b e l y Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2019 O poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Vyvesené dňa: 22.2.2019 pred konaním MsZ, č. pod. 1332/2019 Mestským zastupiteľstvom schválené dňa uznesením

Podrobnejšie

Zmluva o nájme bytu-Daniš

Zmluva o nájme bytu-Daniš ZMLUVA O NÁJME BYTU (byt bežného štandardu) Zmluvné strany: Prenajímateľ: Obec Nitrianske Pravno, s.r.o. so sídlom Námestie SNP č. 1, 972 13 Nitrianske Pravno zastúpený: 1.) Ing. Jozef Balčirák konateľ

Podrobnejšie

VZN dotacie

VZN dotacie VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 1/2015 o podmienkach poskytovania dotácií z rozpočtu Obce Trenčianske Stankovce Obec na základe 6 zákona Slovenskej národnej rady č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení

Podrobnejšie