Rezortný informačný systém

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Rezortný informačný systém"

Prepis

1 Rezortný informačný systém

2 Čo je RIS RIS = informačný systém rezortu školstva, ktorého úlohou je zbierať a využívať jednotkové údaje z rezortu. Ako referenčný register bude zabezpečovať od septembra 2018 podklady pre adresné financovanie škôl a školských zariadení (ŠZ). Zber údajov pre RIS prebieha primárne od 15. do 30. septembra a následne vždy ku koncu mesiaca od októbra do júna. Školy zadávajú údaje prostredníctvom svojich školských informačných systémov (ŠIS) ascagenda, eškola... V septembri 2017 poslalo dávku 94 % škôl a školských zariadení.

3 Prínosy RIS-u Je silný nástroj na štatistiky a neskôr aj prácu s nimi, ktoré majú využitie aj mimo rezort školstva. Vďaka správnym údajom budú môcť byť financie adresnejšie. Každé dieťa dostáva pri prvom kontakte so vzdelávacím zariadením EDUID jedinečný identifikátor, ktorý s ním poputuje v školstve celý život.

4 Ciele RIS-u pri využívaní jednotkových údajov Dáta z RIS-u môžu čerpať aj iné subjekty, napr. štát pri plánovaní politiky na trhu práce, Sociálna poisťovňa pri kontrole dochádzky, polícia pri hľadaní dieťa podľa školy, a pod. Veľký potenciál využitia do budúcnosti po prijímacích pohovoroch získa stredná škola informácie o nových študentoch jednoduchým nahraním EDUID žiaka. Kvalitné dáta umožnia efektívnejší manažment činností ako napríklad zvoz detí do školy a pod. Jednotkové údaje evidované v RIS umožnia nahradiť manuálne vykazovanie údajov v rezortných štatistických výkazoch automatizovane na základe zaslaných dávok.

5 Výsledky zberu za september 2017 Zber v roku počet ŠaŠZ % ŠaŠZ so zaslanou dávkou % ŠaŠZ bez zaslanej dávky % dávok prijatých bez problémov % prijatých dávok s problémami % odmietnutých dávok % dávok z 0 DŽP % dávok z 0 ZAM ,64 8,36 75,57 24,27 0, ,94 6,06 99,47 0,39 0,14 4,12 3,46

6 Čo hovoria čísla? V roku 2016 dávky podalo 91,64 % škôl a školských zariadení. V roku 2017 dávky podalo 93,94 % škôl a školských zariadení. Podiel tých, čo dávky nepodali, klesol o štvrtinu, z 8,36 % na 6,06 %. V roku 2016 bolo bez problémov prijatých 75,57 % všetkých dávok. V roku 2017 bolo bez problémov prijatých 99,47 % všetkých dávok.

7 Pozitíva a negatíva Silné stránky Zber obsiahol 94 % škôl, o dve percentá viac ako vlani. Zber menej technicky odmietnutých dávok. Zber s problémami bola prijatá štvrtina dávok, v roku 2017 to bolo len pol percenta všetkých dávok. Posun vo vyladení EDUZBER algoritmov. Slabé stránky Zber % škôl, ktoré nezaslali stanovené dávky! Takmer 8 % škôl poslalo dávky s nulovými hodnotami žiakov alebo zamestnancov!

8 Problémy pri zadávaní dát Zamestnanci a triedy Nezaslanie dávky, zaslanie dávky s nulovým počtom zamestnancov, nezaslanie niektorých zamestnancov. Nezadávanie kariérových pozícií a nesprávne vykazovanie pedagógov pôsobiacich vo viacerých organizačných zložkách (učiteľ/vychovávateľ). Nesprávne označenie typu tried v špeciálnych školách.

9 Problémy pri zadávaní dát Žiaci a študenti Nezaslanie dávky, zaslanie dávky s nulovým počtom žiakov alebo nezaslanie niektorých žiakov. Rôzne prístupy škôl k vykazovaniu prerušenia štúdia. Existencia rovnakých hodnôt v rôznych číselníkoch a podobných hodnôt v rámci jedného číselníka. Rôzne vykazovanie počtu žiakov študujúcich mimo územia SR. Niektoré športové gymnáziá nevypĺňali druh športu svojich študentov.

10 Zaujímavé prípady Niektorí žiaci sa učia podľa viacerých špeciálnych vzdelávacích programov. Niektoré školy vyplnili pre DŽP v bežných triedach príznak vo väzbe, čím sa všetky takto uvedené DŽP vykázali ako vzdelávané vo väzbe.

11 Čo prináša rok Takto o rok budú dáta z RIS zabezpečovať Vaše financie!

12 Zákon 182/2017 Z. z. Novela zákona 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení z 20. júna 2017: V 7 odsek 4 znie: Zriaďovatelia škôl, školy alebo školské zariadenia sú povinní poskytnúť do 30. septembra kalendárneho roka počty detí alebo žiakov podľa stavu k 15. septembru začínajúceho školského roka a ďalšie údaje potrebné na rozpis finančných prostriedkov z kapitoly ministerstva a ministerstva vnútra pre školy a školské zariadenia a na účely rozdeľovania a poukazovania výnosu dane z príjmov obciam. Tieto údaje poskytujú priamym vložením do Centrálneho registra detí, žiakov a poslucháčov, Centrálneho registra škôl, školských zariadení, elokovaných pracovísk a zriaďovateľov alebo do Centrálneho registra pedagogických zamestnancov, odborných zamestnancov a ďalších zamestnancov škôl a školských zariadení alebo synchronizáciou údajov s údajmi v týchto registroch alebo v referenčných registroch. Účinnosť september 2018!!!

13 Rok 2018 zadávanie jednotkových dát do RIS Školy prostredníctvom svojich školských informačných systémov (ŠIS) ascagenda, eškola. Školy, ktoré nemajú ŠIS môžu si nainštalovať bezplatnú verziu programu ascagenda na odoslanie údajov do RIS. Stručné návody, ako zadávať údaje do RIS prostredníctvom týchto systémov, je možné nájsť na crinfo.iedu.sk.

14 Ako pracovať s ascagenda V menu Hlavný/Odoslať štatistiky/vypublikovanie údajov do Centrálneho registra (CR) zvoľte Pripraviť údaje na odoslanie. V záložke Odosielanie údajov vyplňte prihlasovacie meno a heslo do CR a zvoľte Komunikovať so serverom CR. Ďalšia výmena dát oboch systémov (školský a CR) je plne automatizovaná, používateľ iba sleduje hlásenia systému. Program ascagenda si môžete stiahnuť z agenda.skoly.org. Odpovede na najčastejšie otázky nájdete na webe ascagenda.

15 Ako pracovať s eškola V hlavnom menu zvoľte Centrálny register (CR). V rámci tejto položky sú Vám k dispozícii základné služby pre komunikáciu s CR. Po výbere požadovanej služby zadajte svoje prihlasovacie meno a heslo a kliknite na Pokračovať. Program eškola si môžete stiahnuť na portáli vsetkopreskolu.sk. Podrobnejšie postupy a odpovede na najčastejšie otázky nájdete

16 Kde nájdem pomoc? V prípade riešenia problémov pri poskytovaní údajov do CR sa môžete obrátiť na: helpdesk@iedu.sk

17 Vyššia kvalita údajov odstraňovanie rozdielov v dátach evidovaných v systémoch EDUZBER a RIS. Na webe CRINFO ( bude po stlačení ikonky Výkazy možnosť porovnania si údajov medzi formulármi automaticky vypočítanými z RIS na základe jednotkových údajov zo ŠIS (napr. za posledný zber) a sumárnych údajov zadaných manuálne k poslednému realizovanému EDUZBER-u k 15. septembru VSTUPNÉ PARAMETRE : Kategória/typ výkazu a EDUID školy.

18 Vyššia kvalita údajov

19 Vyššia kvalita údajov

20 Ako hlásite nesúlad údajov po kontrole? om na Predmet správy: EDUID ŠaŠZ + kategória výkazu, Text správy : Popísaný problém, ktorá konkrétne položka a aká by tam mala byť hodnota resp. obrázok, kde je označený rozdiel medzi manuálne vyplneným formulárom v EDUZBER-e v septembri 2017 (resp. cez výkaz V40-01) a hodnotou vypočítanou vo formulári/výkaze z RIS. Prostredníctvom formulára na crinfo.iedu.sk : Kontaktujte nás.

21 Organizačné opatrenia Pripravujeme manuál pre formuláre s informáciami o zadávaní údajov v jednotlivých ŠIS ascagenda a eškola. Plánujeme pripraviť workshopy pre pracovníkov škôl a školských zariadení, kde sa vyjasnia špecifické prípady. Tými môže byť napríklad situácia, kedy nejaký potrebný údaj nie je možné zadať. Takéto prípady budete vedieť hlásiť cez formulár na crinfo.iedu.sk.

22 Rok 2018 a sumárne údaje Zber sumárnych údajov pre financovanie škôl a ŠZ pomocou RIS pre školský rok 2018/2019: Normatívne financovanie (kategórie formulárov EDUZBER). Financovanie z podielových daní (výkaz V40-01).

23 Typy formulárov/výkazov: Automatický ak sa v RIS nachádzajú všetky jednotkové údaje, z ktorých sa celý formulár/výkaz naplní. Automatický, doplnený o manuálne zadané údaje ak sa v RIS nebudú nachádzať všetky jednotkové údaje potrebné pre výpočet hodnôt položiek formuláru/výkazu. Hodnoty pre takéto položky bude potrebné zadať manuálne. Ostatné budú vypočítané na základe zaslaných jednotkových údajov. Manuálny ak RIS nebude obsahovať jednotkové údaje potrebné pre výpočet hodnôt položiek daného formuláru/výkazu. Hodnoty položiek bude potrebné zadať manuálne.

24 Vyplnené formuláre/výkazy v RIS: Položky výkazu, ktoré budú vypočítané na základe údajov RIS nebude možné priamo opravovať. Jediný možný spôsob opravy takýchto položiek oprava jednotkových údajov v ŠIS a ich zaslanie do RIS!!! Elektronický výkaz evidovaný v RIS bude možné vytlačiť pre potreby jeho zaradenia do schvaľovacieho procesu. Čo sa týka odosielania a schvaľovania výkazov, bude zachovaný súčasný spôsob, t.j. papierová forma výkazov so schvaľovaním na úrovni zriaďovateľov a OÚ v sídle kraja.

25 Schvaľovanie výkazov/formulárov - novinky Do procesu schvaľovania budú zapracované nasledujúce nové kroky: Zobrazenie výkazu v elektronickej forme. Zaznamenanie schválenia výkazu v elektronickej forme. Zaznamenanie zamietnutia výkazu v elektronickej forme.

26 Bez Vašej pomoci to nepôjde Ani najkvalitnejší systém sa neobíde bez kvalitných dát. Ďakujeme Vám za spoluprácu, je to aj vo Váš prospech! Financovanie škôl na základe údajov z RIS-u bude úspešné len za predpokladu intenzívnej spolupráce predstaviteľov škôl a ŠZ, ministerstva školstva a prevádzkovateľa RIS. Ďakujeme všetkým, ktorí pomôžu skvalitňovať údaje a zapoja sa do procesu kontroly kvality jednotkových údajov voči EDUZBER-u Svoje podnety, názory, vyjadrenia a postrehy na zlepšenie zbieraných dát nám môžete oznámiť kontaktným formulárom na crinfo.iedu.sk

27 Úspech je možné dosiahnuť, len keď sa o to pričiníme spoločne.

INTERNET BANKING Ako zrealizovať hromadný prevod VŠETKO, ČO JE MOŽNÉ with.vub.sk, Bank of

INTERNET BANKING Ako zrealizovať hromadný prevod VŠETKO, ČO JE MOŽNÉ   with.vub.sk, Bank of INTERNET BANKING Ako zrealizovať hromadný prevod VŠETKO, ČO JE MOŽNÉ www.vub.sk, with.vub.sk, 0850 123 000 Bank of VYNOVENÝ INTERNET BANKING Nový moderný dizajn Dostupnosť zo všetkých zariadení Prehľad

Podrobnejšie

Manuál uchádzača ezakazky Manuál uchádzača Dátum vytvorenia dokumentu: Verzia: Autori slovenský Matej Marcin, Stanislava Marošiová Te

Manuál uchádzača ezakazky Manuál uchádzača Dátum vytvorenia dokumentu: Verzia: Autori slovenský Matej Marcin, Stanislava Marošiová Te ezakazky Dátum vytvorenia dokumentu: 01.03.2019 Verzia: Autori 9.6.0 slovenský Matej Marcin, Stanislava Marošiová Tel.: +421 901 739 853 E-mail: podpora@ebiz.sk - 1 - Obsah 1 Minimálne požiadavky na technické

Podrobnejšie

Pracovný postup pre vypĺňanie údajov elektronického formulára IŠIS pre spravodajskú jednotku 1

Pracovný postup pre vypĺňanie údajov elektronického formulára IŠIS pre spravodajskú jednotku 1 Pracovný postup pre vypĺňanie údajov elektronického formulára IŠIS pre spravodajskú jednotku 1 Prihláste sa do aplikácie pomocou prihlasovacích údajov pre spravodajskú jednotku. Link na aplikáciu: http://isis.statistics.sk/

Podrobnejšie

Financovanie nákladov na stravovanie

Financovanie nákladov na stravovanie Stratégia vo financovaní nákladov na školské stravovanie RNDr. Ľuboš Černý marec 2011 Náklady na stravovanie ţiakov škôl a detí materských škôl financujú: obce, vyššie územné celky, a Ministerstvo školstva,

Podrobnejšie

Manuál pre nastavenie tlače z VRP elio m500 Elio m500 Manuál pre nastavenie tlače -1-

Manuál pre nastavenie tlače z VRP elio m500 Elio m500 Manuál pre nastavenie tlače -1- Elio m500 Manuál pre nastavenie tlače -1- Návod pre užívateľa 1. Vytvorenie účtu Google a stiahnutie potrebného softwaru 1. Aplikácie potrebné pre fungovanie VRP pokladnice sú predinštalované v zariadení.

Podrobnejšie

Obec Streda nad Bodrogom

Obec Streda nad Bodrogom Obec Streda nad Bodrogom podľa 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších právnych predpisov, 6 ods. 2 a ods. 12 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej

Podrobnejšie

eKasa

eKasa Virtuálna Registračná Pokladnica Modul OPD Android OBSAH Základné informácie o spoločnosti... Chyba! Záložka nie je definovaná. História zmien... Chyba! Záložka nie je definovaná. Obsah... 3 1 Systém e-kasa

Podrobnejšie

Detail správy a súvisiace prvky Dátum zverejnenia: Verzia: 5 Dátum aktualizácie: Detail správy a súvisiace prvky UPOZORNENIE

Detail správy a súvisiace prvky Dátum zverejnenia: Verzia: 5 Dátum aktualizácie: Detail správy a súvisiace prvky UPOZORNENIE UPOZORNENIE: Od 1. 1. 2019 sa mení názov odosielateľa správ z Úrad vlády Slovenskej republiky ÚPVS na Ústredný portál verejnej správy. Zoznam zmien: Dátum vydania Verzia Popis zmien 31. 12. 2018 2 Str.

Podrobnejšie

Sprievodný list SofCom s.r.o., Priemyselná 1, Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia ( ) Dátum Autor Ing. J. Malíče

Sprievodný list SofCom s.r.o., Priemyselná 1, Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia ( ) Dátum Autor Ing. J. Malíče Sprievodný list SofCom s.r.o., Priemyselná 1, 031 01 Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia 2.10.11 (2.11.02) Dátum 19.01.2015 Autor Ing. J. Malíček, Z. Patka Hot - line 044/562 41 97-8 Vážený používateľ

Podrobnejšie

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Zákaznícky portál DPD Používateľský manuál V Bratislave 26.03.2015 Obsah 1. Úvod 2. Registrácia 3. Prihlásenie 4. Objednávka prepravy 5. Objednávka City Service 6. Objednávka vyžiadanej prepravy 7. Adresár

Podrobnejšie

Ministerstvo školstva Slovenskej republiky

Ministerstvo školstva Slovenskej republiky Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky V ý s l e d k y štatistického zisťovania o zamestnancoch a mzdových prostriedkoch v školstve rok 2018 Štvrťročný výkaz o práci v školstve

Podrobnejšie

Microsoft Word - prirucka_katedry_nova

Microsoft Word - prirucka_katedry_nova Práca v systéme BUXUS Príručka pre katedrových redaktorov Michal Minarik michal.minarik@stuba.sk 2 Obsah Prihlásenie do systému BUXUS... 3 Prihlasovacie údaje... 3 Prihlasovacia obrazovka... 3 Úvodné menu...

Podrobnejšie

Manuál pre nastavenie tlače z VRP Bluetooth, USB tlačiarne Bluetooth, USB tlačiarne Manuál pre nastavenie tlače -1-

Manuál pre nastavenie tlače z VRP Bluetooth, USB tlačiarne Bluetooth, USB tlačiarne Manuál pre nastavenie tlače -1- Bluetooth, USB tlačiarne Manuál pre nastavenie tlače -1- Návod pre užívateľa Platnosť licencie: VRP licencia je viazaná na DKP firmy (daňový kód pokladnice pridelený finančnou správou). Jednu licenciu

Podrobnejšie

Microsoft Word - Priloha_1.docx

Microsoft Word - Priloha_1.docx Obsah 1 Úvod... 1 2 Hlavné menu verejnej časti ITMS2014+... 1 3 Zoznam ŽoNFP na verejnej časti ITMS2014+... 2 3.1 Vyhľadávanie ŽoNFP... 2 3.2 Horná lišta zoznamu ŽoNFP... 2 3.3 Stĺpce zoznamu ŽoNFP...

Podrobnejšie

CitiManager - Migration Quick Reference Guide for Cardholders_Slovak_fin

CitiManager - Migration Quick Reference Guide for Cardholders_Slovak_fin Táto Rýchla referenčná príručka vám pomôže v týchto oblastiach: 1. Ako sa zaregistrovať na portáli CitiManager? a) Pre existujúcich držiteľov kariet s online výpismi b) Pre držiteľov kariet s papierovými

Podrobnejšie

OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO V HELCMANOVCIACH VO VECIACH ÚZEMNEJ SAMOSPRÁVY PODĽA 6 ODS. 1 ZÁKONA SNR Č. 369/1990 ZB. O OBECNOM ZRIADENÍ V ZNENÍ NESKORŠÍCH Z

OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO V HELCMANOVCIACH VO VECIACH ÚZEMNEJ SAMOSPRÁVY PODĽA 6 ODS. 1 ZÁKONA SNR Č. 369/1990 ZB. O OBECNOM ZRIADENÍ V ZNENÍ NESKORŠÍCH Z OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO V HELCMANOVCIACH VO VECIACH ÚZEMNEJ SAMOSPRÁVY PODĽA 6 ODS. 1 ZÁKONA SNR Č. 369/1990 ZB. O OBECNOM ZRIADENÍ V ZNENÍ NESKORŠÍCH ZMIEN A DOPLNKOV A PODĽA 6 ODS. 12 PÍSM. C) ZÁKONA Č.

Podrobnejšie

SMERNICE

SMERNICE Metodický pokyn pre vyplňovanie štatistického výkazu Škol (MŠVVŠ SR) 12-01 o absolventoch vysokých škôl určeného pre automatizované spracovanie (Pre vykazujúce jednotky) účinnosť od 01. 09. 2019 CVTI SR

Podrobnejšie

Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní bluetooth Bluetooth Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní -1-

Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní bluetooth Bluetooth Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní -1- Bluetooth Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní -1- Návod pre užívateľa 1. Pripojenie tlačiarne cez bluetooth Prenosná tlačiareň môže byť pripojená k notebooku, mobilnému telefonu, tabletu a daľším

Podrobnejšie

Manual k podavaniu ziadosti

Manual k podavaniu ziadosti Projekty bilaterálnej spolupráce PRÍLOHA 6 MANUÁL K ELEKTRONICKÉMU SYSTÉMU PREDKLADANIA ŽIADOSTÍ NA RIEŠENIE PROJEKTOV Obsah 1 ÚVOD... 2 1.1 Konvencie použité v tomto manuáli... 2 1.2 Požiadavky na technické

Podrobnejšie

Ako podať elektronickú prihlášku

Ako podať elektronickú prihlášku Elektronická prihláška https://eprihlaska.tuke.sk - 1 - OBSAH 1. REGISTRÁCIA... 3 2. PRIHLÁSENIE... 6 3. EVIDENCIA OSOBNÝCH ÚDAJOV... 6 1. Číselné údaje... 7 2. Menné údaje... 7 3. Osobné údaje... 8 4.

Podrobnejšie

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky P R Í R U Č K A k zberu údajov o asistentoch učiteľa pre žiakov so zdravotným znevýhodnením ROK 2019 Bratislava 2019 Obsah Úvod 3 1. Administrácia

Podrobnejšie

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 12/ORP/2019/IM Postup pre overenie pravosti pokladničného dokladu Informácia je určená pre subjekty (zákazn

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 12/ORP/2019/IM Postup pre overenie pravosti pokladničného dokladu Informácia je určená pre subjekty (zákazn Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 12/ORP/2019/IM Postup pre overenie pravosti pokladničného dokladu Informácia je určená pre subjekty (zákazníkov), ktorým bol vyhotovený pokladničný doklad z pokladnice

Podrobnejšie

Centrum vedecko-technických informácií, Odbor pre hodnotenie vedy, Oddelenie pre hodnotenie publikačnej činnosti Vyhľadávanie a práca so záznamami - C

Centrum vedecko-technických informácií, Odbor pre hodnotenie vedy, Oddelenie pre hodnotenie publikačnej činnosti Vyhľadávanie a práca so záznamami - C Centrum vedecko-technických informácií, Odbor pre hodnotenie vedy, Oddelenie pre hodnotenie publikačnej činnosti Vyhľadávanie a práca so záznamami - CREPČ 2 Manuál pre autorov (aktualizované dňa 18.3.2019)

Podrobnejšie

Používateľská príručka elektronických služieb pre žiadateľov o štatistické informácie október 2016

Používateľská príručka elektronických služieb pre žiadateľov o štatistické informácie október 2016 Používateľská príručka elektronických služieb pre žiadateľov o štatistické informácie október 2016 Obsah 1 Úvod...3 2 Základné funkcionality elektronických služieb...4 2.1 Registrácia a prihlásenie sa

Podrobnejšie

Manual k podavaniu ziadosti

Manual k podavaniu ziadosti Projekty výziev výskumu a vývoja PRÍLOHA 9 MANUÁL K ELEKTRONICKÉMU SYSTÉMU PREDKLADANIA ŽIADOSTÍ NA RIEŠENIE PROJEKTOV Obsah 1 ÚVOD... 2 1.1 Konvencie použité v tomto manuáli... 2 1.2 Požiadavky na technické

Podrobnejšie

Projekty bilaterálnej spolupráce PRÍLOHA 5 MANUÁL K ELEKTRONICKÉMU SYSTÉMU PREDKLADANIA ŽIADOSTÍ NA RIEŠENIE PROJEKTOV Obsah 1 ÚVOD Konvencie

Projekty bilaterálnej spolupráce PRÍLOHA 5 MANUÁL K ELEKTRONICKÉMU SYSTÉMU PREDKLADANIA ŽIADOSTÍ NA RIEŠENIE PROJEKTOV Obsah 1 ÚVOD Konvencie Projekty bilaterálnej spolupráce PRÍLOHA 5 MANUÁL K ELEKTRONICKÉMU SYSTÉMU PREDKLADANIA ŽIADOSTÍ NA RIEŠENIE PROJEKTOV Obsah 1 ÚVOD... 2 1.1 Konvencie použité v tomto manuáli... 2 1.2 Požiadavky na technické

Podrobnejšie

Návrh VZN dotácie MŠ,ZŠ,ŠKD

Návrh VZN dotácie MŠ,ZŠ,ŠKD Materiál na rokovanie OZ vo Vinosadoch (N á v r h ) Všeobecne záväzné nariadenie obce Vinosady č. /2013 z... apríla 2013 o určení výšky dotácie na prevádzku a mzdy z rozpočtu obce na dieťa materskej školy,

Podrobnejšie

Číslo: spisové číslo/poradie bodu programu/rok

Číslo: spisové číslo/poradie bodu programu/rok Lučenci Strana 1 z 9 Lučenci Konané dňa 23.4.2013 Číslo:2452/4/2013 K bodu programu: Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Lučenec č. /2013 o určení výšky dotácie na mzdy a prevádzku škôl a školských zariadení

Podrobnejšie

(Microsoft Word Zadanie na s\372\235a\236 KROS DESIGN AWARD .doc)

(Microsoft Word Zadanie na s\372\235a\236 KROS DESIGN AWARD .doc) Podklady pre súťaž KROS DESIGN AWARD Úlohou účastníkov súťaže KROS DESIGN AWARD je navrhnúť 4 formuláre aplikácie. Pre každý formulár sú špecifikované položky, ktoré bude nutné v danom formulári editovať/zobraziť.

Podrobnejšie

MATURITA 2019 Základné informácie k opravnému termínu externej časti a písomnej formy internej časti maturitnej skúšky Bratislava máj 2019

MATURITA 2019 Základné informácie k opravnému termínu externej časti a písomnej formy internej časti maturitnej skúšky Bratislava máj 2019 MATURITA 2019 Základné informácie k opravnému termínu externej časti a písomnej formy internej časti maturitnej skúšky Bratislava máj 2019 Základné informácie k opravnému termínu EČ a PFIČ MS Základné

Podrobnejšie

Microsoft Word - vp ,plán

Microsoft Word - vp ,plán Plán práce výchovného poradcu v školskom roku 2014/2015 Hlavné ciele výchovného poradcu na školský rok: Sprístupňovať všetkým žiakom a ich rodičom informácie a poradenskú službu v oblasti vzdelávania a

Podrobnejšie

Prihlásenie sa do systému AIS2 Pomôcka pre študentov Odoslanie záverečnej práce cez AiS2 Spustite si internetový prehliadač a do riadku s adresou napí

Prihlásenie sa do systému AIS2 Pomôcka pre študentov Odoslanie záverečnej práce cez AiS2 Spustite si internetový prehliadač a do riadku s adresou napí Prihlásenie sa do systému AIS2 Pomôcka pre študentov Odoslanie záverečnej práce cez AiS2 Spustite si internetový prehliadač a do riadku s adresou napíšte https://ais2.umb.sk. Do systému AIS2 sa prihlasujete

Podrobnejšie

Start of the Week Call

Start of the Week Call November 15, 2018 Portál Oversi.gov.sk Implementácia antibyrokratického zákona do praxe Ciele projektu OverSi.gov.sk? Zníženie administratívnej záťaže pri komunikácii s úradmi štátnej a verejnej správy

Podrobnejšie

(Microsoft Word - Tuzemsk\341 a zahrani\350n\341 jazda \232tandardn\341 jazda.docx)

(Microsoft Word - Tuzemsk\341 a zahrani\350n\341 jazda \232tandardn\341 jazda.docx) Vytvorenie tuzemskej a zahraničnej jazdy, štandardná jazda V postupe sú uvedené kroky, ktorými môžeme rýchlo a jednoducho vytvoriť ďalšie jazdy a cestovné príkazy pomocou štandardných jázd. Tuzemská jazda

Podrobnejšie

VZN 12017_financovanie skolstva_navrh

VZN 12017_financovanie skolstva_navrh V Š E O B E C N E Z Á V Ä Z N É N A R I A D E N I E Obce Litava č. 1/2017 o financovaní originálnych kompetencií Obce Litava na úseku školstva Návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) Vyvesený na úradnej

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - CONNECT_R&A_76_sk

Microsoft PowerPoint - CONNECT_R&A_76_sk ŠKODA CONNECT REGISTRÁCIA A AKTIVÁCIA Portál Connect Využívanie online služieb ŠKODA Connect vyžaduje predchádzajúcu registráciu používateľa a vozidla na internetovej stránke portálu Connect, ako aj aktiváciu

Podrobnejšie

Import absencí z ASC

Import absencí z ASC Import absencií z Triednej knihy ASC Agendy do programu Stravné Ako to funguje... 1. Učitelia musia v systéme ASC Agenda zapisovať neprítomných žiakov na vyučovacej hodine, tzn. je nutná elektronická evidencia

Podrobnejšie

Zásady spracúvania osobných údajov poskytujú kompletný a vyčerpávajúci prehľad tak povinne poskytovaných informácii ako aj doplňujúcich informácii o s

Zásady spracúvania osobných údajov poskytujú kompletný a vyčerpávajúci prehľad tak povinne poskytovaných informácii ako aj doplňujúcich informácii o s Zásady spracúvania osobných údajov poskytujú kompletný a vyčerpávajúci prehľad tak povinne poskytovaných informácii ako aj doplňujúcich informácii o spracovaní osobných údajov prevádzkovateľom Súkromná

Podrobnejšie

Sprievodný list SofComs.r.o., Priemyselná 1, Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia ( ) Dátum Autor Ing. J. Malíček

Sprievodný list SofComs.r.o., Priemyselná 1, Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia ( ) Dátum Autor Ing. J. Malíček Sprievodný list SofComs.r.o., Priemyselná 1, 031 01 Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia 3.01.11 (3.02.01) Dátum 20.12.2017 Autor Ing. J. Malíček, Z. Patka Hot - line 044/562 41 97-8 Vážený používateľ

Podrobnejšie

Registrácia používateľa Portálu finančnej správy -1/18-

Registrácia používateľa Portálu finančnej správy -1/18- Registrácia používateľa Portálu finančnej správy -1/18- Obsah Registrácia používateľa Portálu finančnej správy... 1 1. Pojmy a skratky... 3 2. Registrácia používateľa Portálu finančnej správy... 4 2.1.

Podrobnejšie

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCU

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCU PLÁN PRÁCE VÝCHOVNEJ PORADKYNE na školský rok 2017/2018 HLAVNÉ ÚLOHY Spolupracovať s riaditeľom školy, triednymi učiteľmi, rodičmi a žiakmi školy pri riešení vzniknutých výchovno-vzdelávacích problémov.

Podrobnejšie

Evidencia elektronickej prihlky

Evidencia elektronickej prihlky Evidencia elektronickej prihlášky na II. stupeň vysokoškolského štúdia https://e-prihlaska.euba.sk Tieto pokyny na vypĺňanie elektronickej prihlášky slúžia iba na evidenciu prihlášok u záujemcov o štúdium

Podrobnejšie

Obec Ladice

Obec Ladice Obec Ladice Ladice 219, 951 77 Ladice N Á V R H Všeobecne záväzné nariadenie č. 4/2017 o určení výšky dotácie na prevádzku a mzdy na dieťa materskej školy a žiaka školských zariadení so sídlom na území

Podrobnejšie

IT NEWS

IT NEWS Objednávanie cez e-shop pre firmy (B2B) Jún 2019 Vypracoval: RNDr. Andrea Allárová, e-commerce manager Prihlásenie na stránku Pred prvým prihlásením na stránku www.hagard.sk kontaktujte svojho prideleného

Podrobnejšie

dFlex Nitra spol. s r.o.

dFlex Nitra spol. s r.o. dflex, spol. s r. o. E.F.Scherera 17, 921 01 Piešťany Tel: +421 (0)33 3260400 Fax: +421 (0)33 7724086 IČO: 31418341 IČ DPH: SK2020395806 e-mail: sap.support@dflex.sk internet: www.dflex.sk REG: Okresný

Podrobnejšie

Podvojné účtovníctvo, fakturácia a sklad ekasa: štandardný predaj priamo z programu Pri predaji s priamym napojením na softvér je potrebné mať online

Podvojné účtovníctvo, fakturácia a sklad ekasa: štandardný predaj priamo z programu Pri predaji s priamym napojením na softvér je potrebné mať online ekasa: štandardný predaj priamo z programu Pri predaji s priamym napojením na softvér je potrebné mať online registračnú pokladnicu (ďalej ORP) neustále pripojenú k počítaču, teda k programu OMEGA. Zároveň

Podrobnejšie

IKT - nástroj k otvorenej samospráve

IKT - nástroj k otvorenej samospráve ŠAĽA - Protikorupčné reformy a skúsenosti Šaľa 2002-2006 opozícia... 28. 10. 2004 Návrh uznesenia mestského zastupiteľstva mesta Šaľa o automatizovanom zverejňovaní informácií. Mestské zastupiteľstvo v

Podrobnejšie

Opis projektu

Opis projektu Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Agentúra Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre štrukturálne fondy EÚ Názov projektu: Elektronizácia učebných osnov nevyhnutnosť

Podrobnejšie

06-prirucka_pre_ziadatela_RomaRenovabis-verzia-3

06-prirucka_pre_ziadatela_RomaRenovabis-verzia-3 Príručka pre žiadateľa PROGRAM PODPORY RÓMSKYCH PASTORAČNÝCH DIEL NA SLOVENSKU (2015-2017) Verzia 3.0 Táto príručka je platná od 09.05.2018. 1. Registrácia Najprv je potrebné sa zaregistrovať na oficiálnej

Podrobnejšie

Žiadosť o licenčnú zmluvu na podujatie Na adrese v sekcii hlavného menu kliknete na položku Používatelia. Zobrazí sa blokové menu,

Žiadosť o licenčnú zmluvu na podujatie Na adrese   v sekcii hlavného menu kliknete na položku Používatelia. Zobrazí sa blokové menu, Na adrese http://www.soza.sk v sekcii hlavného menu kliknete na položku Používatelia. Zobrazí sa blokové menu, kde si zvolíte prvú možnosť, a to Chcem licenciu. Po kliknutí na túto voľbu (pozri obrázok

Podrobnejšie

Privátna zóna pre prevádzku Obsah Privátna zóna pre prevádzku 1 Obsah 1 Webová stránka 2 Úvodná stránka 2 Registrácia prevádzka/penzión

Privátna zóna pre prevádzku Obsah Privátna zóna pre prevádzku 1 Obsah 1 Webová stránka   2 Úvodná stránka 2 Registrácia prevádzka/penzión Privátna zóna pre prevádzku Obsah Privátna zóna pre prevádzku 1 Obsah 1 Webová stránka www.rekrepo.sk 2 Úvodná stránka 2 Registrácia prevádzka/penzión 3 Prihlásenie prevádzka/penzión 4 Prehľad 5 Nová platba

Podrobnejšie

Komplexný informa ný a monitorovací systém Monitorovanie biotopov a druhov európskeho významu Používate ská dokumentácia KIMS modul Mobilná aplikácia

Komplexný informa ný a monitorovací systém Monitorovanie biotopov a druhov európskeho významu Používate ská dokumentácia KIMS modul Mobilná aplikácia Komplexný informa ný a monitorovací systém Monitorovanie biotopov a druhov európskeho významu Používate ská dokumentácia KIMS modul Mobilná aplikácia pre výkon výskytu Programový dokument: Životné prostredie

Podrobnejšie

Ako postupovať pri zadávaní údajov do monitorovacieho systému energetickej efektívnosti (MSEE) v module BUDOVY Údaje do MSEE sa poskytujú prostredníct

Ako postupovať pri zadávaní údajov do monitorovacieho systému energetickej efektívnosti (MSEE) v module BUDOVY Údaje do MSEE sa poskytujú prostredníct Ako postupovať pri zadávaní údajov do monitorovacieho systému energetickej efektívnosti (MSEE) v module BUDOVY Údaje do MSEE sa poskytujú prostredníctvom internetovej stránky: http://www.siea.gov.sk/msee/usersystem/login

Podrobnejšie

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli :

Návrh VZN vyvesený  na  úradnej  tabuli : OBEC IVANKA PRI NITRE Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2013 O podrobnostiach financovania a určení dotácie na mzdy a prevádzku škôl a školských zariadení v zriadovateľskej pôsobnosti Obce Ivanka pri Nitre

Podrobnejšie

Portál VŠ a CEP

Portál VŠ a CEP Portál VŠ a jeho zjednocovacia úloha RNDr. Darina Tothová, PhD. Ing. Ľuboš Magát Ing. Juraj Fabuš, PhD., Ing. Jozef Koricina EUNIS - SK KĽÚČOVÉ SYSTÉMY VYSOKEJ ŠKOLY akademický informačný systém, ekonomický

Podrobnejšie

2007_01_R

2007_01_R Ministerstvo školstva Slovenskej republiky z 1. februára 2007, ktorou sa mení a dopĺňa smernica č. 11/2005-R z 20. júla 2005, ktorou sa určujú podmienky a postup úhrady cestovných nákladov na dopravu žiakov

Podrobnejšie

RADELA s

RADELA s Radela s.r.o., Černyševského 26, 851 01 Bratislava INFORMAČNÉ LISTY ZA ROK 2018 spracovávané v roku 2019 Dokumentácia pre subjekty, ktoré nahrávajú dáta cez Internet (web aplikáciu) Zadávateľ : MPRV SR

Podrobnejšie

AGENTÚRA NA PODPORU VÝSKUMU A VÝVOJA Výzva v rámci programu Podpora výskumu a vývoja v malých a stredných podnikoch zameraná na podporu start-up a spi

AGENTÚRA NA PODPORU VÝSKUMU A VÝVOJA Výzva v rámci programu Podpora výskumu a vývoja v malých a stredných podnikoch zameraná na podporu start-up a spi Výzva v rámci programu Podpora výskumu a vývoja v malých a stredných podnikoch zameraná na podporu start-up a spin-off podnikov VMSP 2009-II Bratislava 22.10.2009 Košice 27.10.2009 Žilina 28.10.2009 Mgr.

Podrobnejšie

MATURITA 2019 Výsledky externej časti maturitnej skúšky Na riadnom a náhradnom termíne externej časti maturitnej skúšky v školskom roku 2018/2019 sa z

MATURITA 2019 Výsledky externej časti maturitnej skúšky Na riadnom a náhradnom termíne externej časti maturitnej skúšky v školskom roku 2018/2019 sa z MATURITA 2019 Výsledky externej časti maturitnej skúšky Na riadnom a náhradnom termíne externej časti maturitnej skúšky v školskom roku 2018/2019 sa zúčastnilo spolu 42 054 žiakov. V dňoch 12. 15. marca

Podrobnejšie

Microsoft Word - Zmeny v dlhodobom majetku.docx

Microsoft Word - Zmeny v dlhodobom majetku.docx Zmeny v dlhodobom majetku s dopadom na DPPO A) Úprava základu dane pri osobných automobiloch so vstupnou cenou 48 000 Eur a viac Ak je v evidencii majetku osobný automobil so vstupnou cenou 48 000 Eur

Podrobnejšie

IIS MH SR - Príručka k Portálu elektronických služieb

IIS MH SR - Príručka k Portálu elektronických služieb Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky INTEGROVANÝ INFORMAČNÝ SYSTÉM PRE ZABEZPEČENIE POSKYTOVANIA ELEKTRONICKÝCH SLUŽIEB MH SR Používateľská príručka Portálu elektronických služieb Elektronizácia

Podrobnejšie

(Manu\341l)

(Manu\341l) Manuál práce so systémom kampane DPNB 1. Základné rozdelenie záložiek v konte súťažiaceho: 1. Súhrn nájdete v ňom zosumarizované informácie o vašich jazdách, celkovom poradí na Slovensku aj v meste, ušetrenom

Podrobnejšie

Microsoft Word - o09_Používateľská príručka ku kontrole kupónov na webe_v4.doc

Microsoft Word - o09_Používateľská príručka ku kontrole kupónov na webe_v4.doc POUŽÍVATEĽSKÁ PRÍRUČKA KU KONTROLE KUPÓNOV LE CHEQUE DEJEUNER s.r.o. NA WEBE OBSAH I. PRIHLÁSENIE... 3 II. OVEROVANIE SKENEROM... 3 III. OVEROVANIE MANUÁLNYM ZADANÍM... 3 IV. CHYBOVÉ HLÁSENIA... 4 1) Opakované

Podrobnejšie

PowerPoint-Präsentation

PowerPoint-Präsentation Global Payment Plus - phototan Návod na prechod z USB tokenu na phototan Vážení užívatelia, tento návod Vás prevedie niekoľkými jednoduchými krokmi nutnými pre úspešný prechod z USB tokenu na phototan.

Podrobnejšie

OPIdS - finančné riadenie

OPIdS - finančné riadenie Elektronizácia verejnej správy a rozvoja elektronických služieb Operačného programu Informatizácia spoločnosti Národný projekt: INFORMAČNÝ SYSTÉM CENTRÁLNEJ SPRÁVY REFERENČNÝCH ÚDAJOV Záverečná konferencia

Podrobnejšie

eKasa

eKasa Používateľská príručka Overenie evidencie dokladu v systéme e-kasa web Systém e-kasa modul OPD web pre: : Finančná správa Verzia: 1.6 Dátum: 27.03.2019 OBSAH Základné informácie o spoločnosti... Chyba!

Podrobnejšie

Ako v programe zaúčtovať úver, ktorý bol poskytnutý bankou a suma úveru bola pripísaná na podnikateľský bankový účet?

Ako v programe zaúčtovať úver, ktorý bol poskytnutý bankou a suma úveru bola pripísaná na podnikateľský bankový účet? V júli 2016 podnikateľ požiadal o spotrebný úver. Suma úveru vo výške 5 800,- EUR bola na bankový účet pripísaná dňa 22.7.2016. Mesačné splátky úveru budú splácané vo výške 480,- EUR, úver v sume 460,-

Podrobnejšie

eKasa

eKasa Používateľská príručka Systém ekasa ekasa zóna (Portál podnikateľa - Účtovník) OBSAH Základné informácie o spoločnosti... 3 História zmien... 4 Obsah... 2 1 E-kasa zóna portál podnikateľa... 3 1.1 O aplikácii...

Podrobnejšie

Slovenská technická univerzita v Bratislave Fakulta informatiky a informačných technológií Ilkovičova 2, , Bratislava 4 Internet vecí v našich ž

Slovenská technická univerzita v Bratislave Fakulta informatiky a informačných technológií Ilkovičova 2, , Bratislava 4 Internet vecí v našich ž Slovenská technická univerzita v Bratislave Fakulta informatiky a informačných technológií Ilkovičova 2, 842 16, Bratislava 4 Internet vecí v našich životoch [IoT] Používateľská príručka - Android Tím:

Podrobnejšie

Manuál registrácie JOSEPHINE Manuál registrácie Skrátený návod registrace vás rýchlo a jednoducho prevedie procesom registrácie v systéme na elektroni

Manuál registrácie JOSEPHINE Manuál registrácie Skrátený návod registrace vás rýchlo a jednoducho prevedie procesom registrácie v systéme na elektroni JOSEPHINE Skrátený návod registrace vás rýchlo a jednoducho prevedie procesom registrácie v systéme na elektronizáciu verejného obstarávania JOSEPHINE. Pre lepší prehľad tu nájdete tiež opis základných

Podrobnejšie

Microsoft Word - Usmernenie c 6_2010_vyplnanie tab 11_MS

Microsoft Word - Usmernenie c  6_2010_vyplnanie tab 11_MS Usmernenie č. 6/2010 operačný program Vzdelávanie Názov: Usmernenie pre Prijímateľov k vypĺňaniu tabuľky č. 11 Monitorovacej správy projektu Určené pre: Prijímateľov NFP v rámci OP V Vydáva: Agentúra Ministerstva

Podrobnejšie

Xesar Softvér Stručný návod

Xesar Softvér Stručný návod Xesar Softvér Stručný návod Pridanie osoby Nový zamestnanec nastupuje do firmy Povinné polia treba bezpodmienečne vyplniť (meno a priezvisko) Prideľte osobe podľa potreby oprávnenie pre Manuálne trvalé

Podrobnejšie

Digitálne mesto kam smerujú elektronické služby a moderné technológie pre samosprávu Ing. Ľuboš Petrík

Digitálne mesto kam smerujú elektronické služby a moderné technológie pre samosprávu Ing. Ľuboš Petrík Digitálne mesto kam smerujú elektronické služby a moderné technológie pre samosprávu Ing. Ľuboš Petrík Digitálne mesto: témy ü Stručne: aktuálna situácia ü Trendy v oblasti IT ü Blízka alebo vzdialená

Podrobnejšie

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 9/ORP/2019/IM Stiahnutie identifikačných a autentifikačných údajov pri ORP - rola Administrátor/Technik Inf

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 9/ORP/2019/IM Stiahnutie identifikačných a autentifikačných údajov pri ORP - rola Administrátor/Technik Inf Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 9/ORP/2019/IM Stiahnutie identifikačných a autentifikačných údajov pri ORP - rola Administrátor/Technik Informácia je určená pre podnikateľov, ktorí požiadali

Podrobnejšie

Príloha č. 1 k USM_UGKK SR_6/2019

Príloha č. 1 k USM_UGKK SR_6/2019 Rozšírenie služby ELODO o úradné overenie súboru GP a súboru ZPMZ. Služba ELODO je rozšírená o modul úradného overenia súboru GP a súboru ZPMZ vizuálnym elektronickým podpisom. Služba neumožňuje elektronicky

Podrobnejšie

MoTiV Project University Science Park Univerzitná 8215/1, Žilina, Slovakia Manuál k používaniu aplikácie Woorti Horizon 2020 European Union Fun

MoTiV Project University Science Park Univerzitná 8215/1, Žilina, Slovakia Manuál k používaniu aplikácie Woorti Horizon 2020 European Union Fun MoTiV Project University Science Park Univerzitná 8215/1, 010 26 Žilina, Slovakia Manuál k používaniu aplikácie Woorti Horizon 2020 European Union Funding for Research and Innovation This project has received

Podrobnejšie

VZN č

VZN  č VZN č. 2/2018 o určení výšky dotácie na prevádzku a mzdy na žiaka v školskom zariadení a na dieťa materských škôl na území obce Bidovce na príslušný kalendárny rok 2018 Obec Bidovce v zmysle 6 odst. 1

Podrobnejšie

Snímek 1

Snímek 1 Digitálne mesto v cloude Ing. Ľuboš Petrík DATALAN - Riešenia pre samosprávu Najsilnejší tím na Slovensku s dlhoročnými skúsenosťami a špecializáciou pre potreby miest a obcí Akvizícia Euroaltis - pozícia

Podrobnejšie

Prevádzka

Prevádzka Prevádzka Registrácia prevádzka/penzión - registrácia podnikateľského účtu - výber check box - prevádzka - pri podnikateľskom účte možnosť registrácie až piatich prevádzok naraz - uvedenie sprostredkovateľa

Podrobnejšie

Zmluva o ochrane osobných údajov v súlade s nariadením EPaR EÚ 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe taký

Zmluva o ochrane osobných údajov v súlade s nariadením EPaR EÚ 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe taký Zmluva o ochrane osobných údajov v súlade s nariadením EPaR EÚ 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné

Podrobnejšie

Agenda záverečnej práce pedagóg Celá agenda týkajúca sa záverečnej práce je dostupná v obrazovke Záverečná práca (menu Agenda pedagóga -> Záverečné pr

Agenda záverečnej práce pedagóg Celá agenda týkajúca sa záverečnej práce je dostupná v obrazovke Záverečná práca (menu Agenda pedagóga -> Záverečné pr Agenda záverečnej práce pedagóg Celá agenda týkajúca sa záverečnej práce je dostupná v obrazovke Záverečná práca (menu Agenda pedagóga -> Záverečné práce). ZP1 odovzdanie záverečnej práce blok je prístupný

Podrobnejšie

Ako vystaviť faktúru za službu pre občana (nezdaniteľnú osobu) s bydliskom v ČR, keď miestom dodania služby je ČR (tzv. Mini One Stop Shop)?

Ako vystaviť faktúru za službu pre občana (nezdaniteľnú osobu) s bydliskom v ČR, keď miestom dodania služby je ČR (tzv. Mini One Stop Shop)? Príklad: Dňa 20.01.2015 ste ako platiteľ DPH v SR, vystavili nezdaniteľnej osobe (občanovi) s bydliskom v Českej republike, faktúru za elektronickú službu ( 68 zákona o DPH č. 222/2004 Z. z.). Miestom

Podrobnejšie

eKasa

eKasa Virtuálna registračná pokladnica Modul VRP (Podnikateľ) 1.1 OBSAH Základné informácie o spoločnosti... Chyba! Záložka nie je definovaná. História zmien... Chyba! Záložka nie je definovaná. 1.1 Obsah...

Podrobnejšie

(Microsoft Word - Registr\341cia \372\350tu Hik-Connect.docx)

(Microsoft Word - Registr\341cia \372\350tu Hik-Connect.docx) Ako registrovať účet Hik-Connect Tento dokument popisuje postup registrácie účtu Hik-Connect cez mobilnú aplikáciu Hik-Connect a webový portál www.hik-connect.com. Poznámka: Ak chcete použiť pre registráciu

Podrobnejšie

UpRekrea manuál

UpRekrea manuál Mobilná aplikácia Aplikáciu Up Rekrea je možné zadarmo stiahnuť v App Store pre Apple alebo v Google Play pre Android zariadenia. Prihlásenie do aplikácie Up Rekrea - pomocou prihlasovacieho mena a hesla

Podrobnejšie

Microsoft Word - pouzivatelska_prirucka.doc

Microsoft Word - pouzivatelska_prirucka.doc ProFIIT 2007 - Používateľská príručka Tento dokument obsahuje používateľskú príručku systému na organizovanie súťaže ProFIIT 2007. Je rozdelená do 3 kapitol. Kapitola 1 obsahuje návod na vytvorenie používateľského

Podrobnejšie

ZÁSADY SPRACÚVANIA A OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV Obsah 1 Úvod Všeobecné informácie Aké osobné údaje o vás zhromažďujeme Kde spoločnos

ZÁSADY SPRACÚVANIA A OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV Obsah 1 Úvod Všeobecné informácie Aké osobné údaje o vás zhromažďujeme Kde spoločnos ZÁSADY SPRACÚVANIA A OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV Obsah 1 Úvod... 2 2 Všeobecné informácie... 2 3 Aké osobné údaje o vás zhromažďujeme... 2 4 Kde spoločnosť Office Depot tieto údaje zhromažďuje... 2 5 Aké používame

Podrobnejšie

Obsah: 1. Registrácia do aplikácie Živá lúka online 2. Prihlásenie sa do aplikácie Živá lúka online 3. Všeobecné poznámky k mapovému podkladu 5. Rola:

Obsah: 1. Registrácia do aplikácie Živá lúka online 2. Prihlásenie sa do aplikácie Živá lúka online 3. Všeobecné poznámky k mapovému podkladu 5. Rola: Obsah: 1. Registrácia do aplikácie Živá lúka online 2. Prihlásenie sa do aplikácie Živá lúka online 3. Všeobecné poznámky k mapovému podkladu 5. Rola: Poľovník 5.1 Editácia profilu poľovníka 5.2 Úvodná

Podrobnejšie

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 10/ORP/2019/IM Stiahnutie identifikačných a autentifikačných údajov pri ORP - rola Administrátor Informácia

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 10/ORP/2019/IM Stiahnutie identifikačných a autentifikačných údajov pri ORP - rola Administrátor Informácia Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 10/ORP/2019/IM Stiahnutie identifikačných a autentifikačných údajov pri ORP - rola Administrátor Informácia je určená pre podnikateľov, ktorí požiadali o pridelenie

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 MODERNIZÁCIA MIESTNEJ ÚZEMNEJ SAMOSPRÁVY na úseku školstva Regionálne školstvo Školy, v ktorých sa vzdelávanie považuje za sústavnú prípravu na povolanie (ZŠ,GY, SOŠ, Kon, ŠZŠ, ŠSŠ) - Financované sú zo

Podrobnejšie

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Správa o hospodárení škôl, v ktorých sa vzdelávanie považuje za sústavnú prípravu n

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Správa o hospodárení škôl, v ktorých sa vzdelávanie považuje za sústavnú prípravu n Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Správa o hospodárení škôl, v ktorých sa vzdelávanie považuje za sústavnú prípravu na povolanie všetkých zriaďovateľov a materských škôl

Podrobnejšie

Prezentácia projektu Analýza informačných tokov pre Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR

Prezentácia projektu  Analýza informačných tokov pre Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR Skúsenosti z riadenia IT projektu v štátnej správy Ing. Katarína Mandíková Odbor implementácie Operačného programu Informatizácie spoločnosti MF SR Bratislava, 23.10.2007 Obsah projekty, ktoré sme zrealizovali

Podrobnejšie