_Zmena VZN č o odpadoch zo dňa

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "_Zmena VZN č o odpadoch zo dňa"

Prepis

1 1 Zmena V š e o b e c n o z á v ä z n é h o n a r i a d e n i a č. 8/2005 o O D P A D O C H Obecné zastupiteľstvo v Jacovciach na základe ust. 6 zák.č. 369/1990 Zb o obecnom zriadení v znení noviel, a v súlade s ust. 39 ods. 4) zák.č. 223/2001 Z.z. o odpadoch v znení nesk. predpisov sa uznieslo na tomto všeobecne záväznom nariadení (ďalej len VZN): I.Časť ÚVODNÉ USTANOVENIE 1 Účel úpravy 1. Správne nakladanie s odpadmi je v záujme zaistenia ochrany životného prostredia, ochrany verejného poriadku, bezpečnosti a zdravia občanov. 2. Toto VZN sa vydáva s cieľom určiť vhodný systém zberu odpadov na území obce Jacovce v súlade s ust. 39 ods.4) zákona o odpadoch a ustanoviť podrobnosti najmä o spôsobe zberu a prepravy komunálnych odpadov (ďalej len KO), drobných stavebných odpadov(ďalej len DSO), elektroodpadov z domácností, o spôsobe separovaného zberu jednotlivých zložiek KO, o spôsobe nakladania s DSO a elektroodpadmi z domácností, ako aj miesta určené na ukladanie týchto odpadov a na zneškodňovanie odpadov. 2 Vymedzenie základných pojmov 1. Podľa 2 zákona o odpadoch: a) Odpadom je hnuteľná vec uvedená v prílohe č.1 zákona o odpadoch, ktorej sa jej držiteľ zbavuje, chce sa jej zbaviť alebo je povinný sa jej zbaviť. b) Komunálne odpady sú odpady z domácnosti vznikajúce na území obce pri činnosti fyzických osôb a odpady podobných vlastností a zloženia ktorých pôvodcom je právnická osoba alebo fyzická osoba podnikateľ, okrem odpadov vznikajúcich pri činnosti, ktorá je predmetom ich podnikania. Za odpady z domácností sa považujú aj odpady vznikajúce pri ostatných nehnuteľnostiach (chaty, chalupy a pod.). Komunálnymi odpadmi sú aj odpady vznikajúce pri činnosti obce pri čistení verejných komunikácií a priestranstiev, ktoré sú v správe obce, a pri údržbe verejnej zelene vrátane parkov a cintorínov. c) Nebezpečné odpady (ďalej len NO) sú také odpady, ktoré majú jednu nebezpečnú vlastnosť, alebo viac nebezpečných vlastností uvedených v prílohe zákona o odpadoch. d) Drobné stavebné odpady (ďalej len DSO) sú odpady z bežných udržiavacích prác zabezpečovaných fyzickou osobou v množstve do jedného m3 ročne, pri ktorých postačuje ohlásenie, alebo u ktorých nie je potrebné ohlásenie v zmysle stavebného zákona. e) Triedenie odpadov je delenie odpadov podľa druhov alebo oddeľovanie zložiek odpadov, ktoré možno po oddelení zaradiť ako samostatné druhy odpadov.

2 2 f) Pôvodca odpadu je každý, koho činnosťou odpad vzniká, alebo ten, kto vykonáva úpravu, zmiešavanie alebo iné úkony s odpadmi, ak ich výsledkom je zmena povahy alebo zloženia týchto odpadov. g) Držiteľ odpadu je pôvodca odpadu alebo fyzická alebo právnická osoba u ktorej sa odpad nachádza. h) Odpadové hospodárstvo je činnosť zameraná na predchádzanie a obmedzovanie vzniku odpadov a znižovanie ich nebezpečnosti pre životné prostredie a nakladanie s odpadmi v súlade so zákonom o odpadoch. ch) Program odpadového hospodárstva je základný dokument pre riadenie odpadového hospodárstva obce Jacovce v oblasti nakladania s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi, spracovávaný na základe zákona č. 223/2001 Z.z. o odpadoch v znení neskorších predpisov, určujúci najmä smerovanie a ciele odpadového hospodárstva a opatrenia na ich dosiahnutie. 2. Pojmy zavedené týmto VZN: a) Užívateľmi zberných nádob sú: - platitelia poplatkov (vrátane osôb za ktoré poplatok platia), ktorým, boli zberné nádoby zverené do užívania (/110 l nádoby) - každý, v prípade zberných nádob určených na donáškový zber /sklo, papier, plastové fľaše, objemný odpad b) Objemné odpady sú komunálne odpady a drobné stavebné odpady, ktoré nie je možné pre ich veľký rozmer likvidovať štandardnými nádobami (v nádobách), alebo ich množstvo presahuje objem, ktorý je možné štandardnými nádobami vyviezť v rámci stanoveného pravidelného harmonogramu vývozu. c) Organizácia zodpovedná za zber komunálnych odpadov je organizácia, ktorá má technické, materiálne a personálne zabezpečenie výkonu požadovanej činnosti a súhlas orgánu štátnej správy odpadového hospodárstva. 3 Všeobecné pravidlá nakladania s odpadmi ( 18 zákona) 1. Toto VZN je záväzné pre celé katastrálne územie obce Jacovce. 2. Každý je povinný nakladať s odpadmi alebo inak s nimi zaobchádzať v súlade so zákonom o odpadoch. Ten, komu vyplývajú z rozhodnutia vydaného na základe zákona o odpadoch povinnosti, je povinný nakladať s odpadmi alebo inak s nimi zaobchádzať aj v súlade s týmto VZN. Pri nakladaní s odpadmi alebo inom zaobchádzaní s nimi je každý povinný chrániť zdravie ľudí a životné prostredie. 3. Pre nakladanie s odpadmi sa odpady zaraďujú podľa Katalógu odpadov a sú uvedené v prílohe č.1 zákona o odpadoch. 4. Zakazuje sa a) uložiť alebo zanechať odpad na inom mieste ako na mieste na to určenom v súlade so zákonom o odpadoch a týmto VZN, b) zneškodniť odpad alebo zhodnotiť odpad inak ako v súlade so zákonom o odpadoch a týmto VZN, c) zneškodniť odpad vypúšťaním alebo vhadzovaním do vodného recipientu a zneškodňovanie odpadov spôsobmi D4 a D7 prílohy č.3 zákona o odpadoch.

3 3 d) riediť a zmiešavať jednotlivé druhy nebezpečných odpadov alebo nebezpečné odpady s odpadmi, ktoré nie sú nebezpečné za účelom zníženia koncentrácie prítomných škodlivín, e) iné nakladanie s KO a DSO najmä premiestňovanie nádob z určených stanovíšť, ich používanie na iný účel, poškodzovanie, svojvoľné vytváranie skládok, vyberanie alebo odnášanie zložiek odpadu zo zberných nádob. f) spaľovanie akéhokoľvek odpadu na voľnom priestore a spaľovanie nebezpečných odpadov a plastov vo volnom priestore ale aj v kotloch, sporákoch a pod. Je povolené organizovanie akcií triedeného zberu školami (napr. zber papiera, ako aj zhodnocovanie vytriedených zložiek KO fyzickými a právnickými osobami, napr. ich odovzdávaním do zberní, ak tieto zložky nepochádzajú zo zberných nádob, ktoré sú súčasťou systému zberu KO. 5. Pôvodca odpadu, ktorý je právnickou osobou alebo fyzickou osobou-podnikateľom a produkuje ročne viac než 500 kg nebezpečných odpadov alebo 10 ton ostatných odpadov, vypracúva vlastný program odpadového hospodárstva. Povinnosť pôvodcu odpadu vypracovať program plní pre komunálne odpady a pre drobné stavebné odpady obec. Pôvodcovia odpadov môžu vypracovať s obcou spoločný program odpadového hospodárstva ( 6 zákona o odpadoch). 6.Obec Jacovce zabezpečuje aktuálnosť programu odpadového hospodárstva na základe monitoringu existujúceho stavu odpadového hospodárstva (predpísaná evidencia, analýzy), sledovaním vývojových trendov v oblasti legislatívy a technológií pre spracovanie odpadov a plnením svojich zákonných povinností. 7. Ak vlastník, správca alebo nájomca nehnuteľností zistí, že na jeho nehnuteľnosti bol umiestnený odpad v rozpore so zákonom o odpadoch a týmto VZN, je povinný to bezodkladne ohlásiť obci Jacovce a príslušnému úradu životného prostredia, ktorí vo veci ďalej konajú. II. časť NAKLADANIE S ODPADMI 4 Komunálny odpad a jeho zložky 1. Obec Jacovce má zavedený vhodný systém zberu, prepravy a zneškodňovania komunálneho odpadu, vrátane odpadov z obalov a DSO vznikajúceho na jej území. Zabezpečuje zberné nádoby zodpovedajúce systému zberu ako aj priestory, kde môžu občania odovzdávať oddelené zložky komunálnych odpadov v rámci separovaného zberu Minimálne 2x do roka zabezpečuje zber a prepravu objemných odpadov na účely ich znehodnotenia alebo zneškodnenia, oddelene vytriedených odpadov z domácností s obsahom škodlivín a drobných stavebných odpadov. 2. Pôvodca KO a DSO je povinný nakladať alebo inak s nimi zaobchádzať v súlade s týmto VZN. Tiež je povinný a) zapojiť sa do systému zberu komunálnych odpadov v obci b) užívať zberné nádoby zodpovedajúce systému zberu komunálnych odpadov v obci, c) ukladať komunálne odpady alebo ich oddelené zložky a DSO na účely ich zberu na miesta určené obcou a do zberných nádob zodpovedajúcich systému zberu KO v obci.

4 4 3. Obec Jacovce má uzavreté zmluvy na dobu určitú s tými, ktorí sú oprávnení vykonávať zber, prepravu, zhodnocovanie alebo zneškodňovanie KO a DSO. 4. Obec pre plnenie povinností podľa 19 ods. 1 písm. g) a h) zákona o odpadoch je oprávnená požadovať od držiteľa KO a DSO alebo od toho, kto nakladá s KO a DSO na území obce potrebné informácie. Tieto informácie sú jej povinní poskytnúť. 5. V Obci Jacovce nie je zavedený množstvový zber odpadov. 5 Zber, zneškodňovanie a preprava KO a jeho zložiek 1. Držitelia KO a DSO sú povinní do určených zberných nádob zbierať oddelene odpad vytriedený na jednotlivé doleuvedené zložky. 2. Zberné nádoby na zvyškový komunálny odpad (110 l) a plastové vrecia obstaráva Obec Jacovce. 3. Za umiestnenie 110 l zberných nádob pri nehnuteľnostiach zodpovedajú ich užívatelia. Títo sú povinní udržiavať v okolí zberných nádob poriadok a čistotu. Na miestach hromadného umiestnenia zberných nádob je zakázané meniť ich zoskupenie alebo ich inak premiestňovať. 4. Zberné miesta, ktoré slúžia na zber skla a papiera, a. Zberné miesto č. 1 - ul. Májová - Mlyn b. Zberné miesto č. 2 - ul. Májová - Reštaurácia c. Zberné miesto č. 3 - ul. Pri majeri d. Zberné miesto č. 4 - ul. Kuzmická. e. Zberné miesto č. 5 - ul. Pod Hôrkou f. Zberné miesto č. 6 - ul. Hlboká g. Zberné miesto č. 7 - ul. Zemianská. h. Zberné miesto č. 8 - ul.májová Obchod ch. Zberné miesto č.9 - Zberný dvor ul. Májová Veľkoobjemové kontajnery Jeden umiestnený celoročne na miestnom cintoríne, Ďalšie sú rozmiestnené po uliciach v čase jarného a jesenného upratovania takto: ul. Májová ul. Hlboká ul. Farská ul. Pod Hôrkou zvonička pri Mlyne na parkovisku pri Jednote PPD autobusová zastávka smer na Tesáre pri lavičke oproti nového kostola koniec ulice Pekárenskej koniec ulice pri Hôrke pri starom kostole v uličke pri dome č. 23/325 lávka pri dome č. 90 hranica ulíc Farská a Pod Hôrkou pri novej Pekárni pri bytovkách Pod Hôrkou ul. Zemianska pri dome č. 57/422

5 5 pri cintoríne ul. Potočná pri MŠ ul. Poľná oproti domu č. 35/39 ul. Slobody pri dome č.26/679 ul. Kuzmická pri dome č. 39/256 ul. Záplotie pri dome 2/457 ul. Školská ihneď po odbočení z ulice Kuzmickej ul. Pri Majeri na konci ulice pri dome č. 7/544 ul. Pri Majeri pri obchode č Na území obce sa určuje spôsob zberu jednotlivých oddelených zložiek nasledovne: a) Papier katalógové č./ / -1 krát ročne robí zber ZŠ a MŠ inak tak ako je uvedené v bode 4 obaly Lepenka / /, tak ako je uvedené v bode č.4 b) Sklo / / - tak ako je uvedené v bode č.4 obaly zo skla/ / - tak ako je uvedené v bode č.4 c) Biologicky rozložiteľný odpad - Občania v malom množstve likvidujú na vlastnom pozemku napr. na hnojisku, v komposte a pod. Obec zabezpečuje aj likvidáciu bioodpadu z verejných priestorov. Občania môžu odovzdať bioodpad aj na zberné miesto č.9 v zmysle platného prevádzkového poriadku zberného dvora. d) Textil , textílie, obaly z textilu Obec zabezpečí zber min. 2x ročne. Vrecia s textilom občania ponechajú v určený deň pred domom. e) Plasty , obaly z plastov a ďalšie Zberajú sa plastové obaly nápojov a iných potravín, z kozmetiky, z čistiacich prostriedkov, plastové vrecia, obalové fólie, nápojové kelímky, taniere a príbory, prepravky, rôzne úlomky plastov z domácností a garáži, plastové odpady z demolácií. Obec odvoz zabezpečí 1 x za štvrťrok Plasty iba PET obaly z plastov Občania zhromažďujú doma v plastovom vreci a v stanovený deň dajú pred dom. Obec zabezpečí odvoz 1 krát za mesiac (posledná streda v mesiaci) f) Železné kovy , vrátane odpadov z obalov Občania môžu dať do zberných surovín. Inak Obec zabezpečí 1x ročne. V stanovený deň občania dajú pred rodinný dom g) Elektronický šrot kat.čísla vyradené zar. obsahujúce nebezpečné časti nebezpečné časti odstránené z vyr.zariadení vyradené el. a elektronické zar. obsahujúce N a ďalšie. Zberajú sa veľké prístroje pre domácnosť /chladničky, práčky../ malé prístroje pre domácnosť (vysavače, žehličky...), informačné technológie, telekomunikačné zar. (počítače, kalkulačky, telefóny...), spotrebná elektronika /televízor, kamery...), prístroje na osvetľovanie (svietidlá, žiarivky...), hračky a zariadenia pre športové úč. (videohry, hracie automaty...), zdravotnícke zariadenia /zariadenia na radioterapiu

6 6 laboratórne zariadenia...), prístroje na monitorovanie a kontrolu /termostaty...). Obec zabezpečí ich zber a odvoz 1 krát polročne a to tak, že občania ich pripravia v určený deň pred dom. h) Nebezpečné odpady kat. číslo Názov odpadu Rozpúšťadlá Kyseliny Zásady Fotochemické látky Pesticídy Žiarivky a iný odpad, obsahujúci ortuť Vyradené zariadenia obsahujúce chlórfluórované uhľovodíky Oleje a tuky iné ako uvedené v Farby, tlačiarenské farby, lepidlá a živice obsahujúce neb.látky Detergenty obsahujúce nebezpečné látky Cytotoxické a cytostatické liečivá Batérie a akumulátory uvedení v , alebo a netriedené batérie a akumulátory obsahujúce tieto batérie Drevo, obsahujúce nebezpečné látky Odpady z vymetania komínov Jedná sa o nebezpečné odpady ktoré vznikajú v domácnostiach a pri údržbe bytov a rodinných domov: kovové, plastové alebo sklenené obaly so zvyškami alebo so znehodnotenými rozpúšťadlami, kyselinami. lúhmi, vývojkami, ustalovačmi, olejmi, farbami, agresívnymi čistiacimi prostriedkami, liečivami. Ďalej sú to odpadové ortuťové žiarivky a výbojky, opotrebované oleje, lieky po respiračnej dobe, batérie a akumulátory, drevo nasiaknuté olejom, moridlami a inými škodlivými látkami a sadze a prach z komínov. Obec zabezpečí zber horeuvedených nebezpečných odpadov 2 krát ročne a to tak, že minimálne 3 kalendárne dni vopred oznámi miestnym rozhlasom a na úradnej tabuli deň zberu. ch) Opotrebované pneumatiky Občania môžu odovzdať do miestneho pneuservisu, alebo na zberný dvor v zmysle prevádzkového poriadku. i) Zmesový komunálny odpad / / - Všetko ostatné po vytriedení sa dáva do 110 l smetných nádob. Zvoz tohto odpadu sa uskutočňuje pravidelne 1 krát za dva týždne Do týchto nádob sa nesmú dávať horeuvedené odpady. j) Drobný stavebný odpad a odpady zo stavieb a demolácií Zemina a kamenivo Zmiešané odpady zo stavieb a demolácií /bez nebezpečných zložiek/ Držitelia odpadov sú povinní odpad prednostne vytriediť na jednotlivé zložky /kovy, drevo a pod./ a tieto účelne zhodnotiť. Zvyšný zmiešaný stavebný odpad v malých množstvách a objeme zneškodnia jeho držitelia v nádobách na zmesový komunálny odpad. Pokiaľ celkové množstvo alebo veľkosť jednotlivých zložiek DSO neumožňuje jeho zneškodňovanie v 110 l nádobách, môžu jeho držitelia využiť na zneškodnenie

7 7 systém likvidácie objemného odpadu na zbernom mieste č.9. k) Staré vozidlá Starým vozidlom je vozidlo ktoré jeho držiteľ chce dať vyradiť z evidencie alebo má byť vyradené, alebo bolo vyradené z evidencie vozidiel. Starým vozidlom je aj vozidlo, ktorého držiteľ nie je známy, ak je odstavené dlhšie ako 30 dní na ceste alebo verejnom priestranstve, alebo na inom mieste, ak je jeho odstránenie potrebné z hľadiska ochrany životného prostredia alebo zachovania estetického vzhľadu obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny. Povinnosti držiteľa starého vozidla sú uvedené v 51 zákona o odpadoch. Odstránenie starého vozidla ak nie je známy držiteľ a vozidlo je odstavené 1. na ceste alebo na inom verejnom priestranstve zabezpečí správca cesty 2. na inom mieste než podľa písm. I) l. zabezpečí so súhlasom vlastníka nehnuteľnosti Obec, v prípade nesúhlasu vlastníka nehnuteľnosti prechádza povinnosť na tohto vlastníka. j) Objemný odpad / / /napr. staré koberce, rôzne nádoby a pod/ Obec zabezpečí vývoz min. 2x ročne. 6. Organizácie, zodpovedné za zber komunálnych odpadov, priebežne pri svojej činnosti sledujú zloženie komunálnych odpadov a sú povinné ohlásiť obci každú podstatnú (dlhodobú) zmenu v zložení a podieloch odpadov z obalov, uvedených v programe odpadového hospodárstva. 7. Ak ide o odpady z obalov, podmienky pre zabezpečenie ich zberu a zhodnotenia/recyklácie si vopred s obcou a písomnej forme dohodne osoba, ktorá plní alebo ktorá pre iných zabezpečuje plnenie povinností podľa platného zákona o obaloch (tzv. povinné osoby a oprávnené organizácie podľa zákon č. 119/2010Z.z. o obaloch). Pre takéto osoby sú záväzné údaje o celkových množstvách a zložení odpadov z obalov a ich podiele na vyseparovaných zložkách komunálnych odpadov, uvedené v programe odpadového hospodárstva obce. III. časť - SANKCIE 6 Priestupky prejednávané Obcou 1. Priestupku sa dopustí ten, kto a) zneškodní odpad alebo zhodnotí odpad v rozpore so zákonom o odpadoch a týmto VZN b) uloží odpad na iné miesto, než na miesto určené obcou v tomto VZN ( 18 ods. 3 písm. a) a 39 ods.5 písm. c) zákona) c) nesplní oznamovaciu povinnosť podľa 18 ods.6 zákona d) neposkytne obcou požadované údaje podľa 39 ods.9 zákona a tohoto VZN e) nakladá so stavebnými odpadmi, alebo s odpadmi z demolácií v rozpore s 40 c) zákona o odpadoch a tohto VZN 2. Za priestupok možno uložiť pokutu do 165,96 /5 000 Sk/, okrem bodu l e) kde možno uložiť pokutu až do výšky 663,87 /20 tis.sk/. Uvedené priestupky prejednáva obec a uložená pokuta je príjmom obce. Ostatné priestupky

8 8 a správne delikty na tomto úseku prejednáva príslušný úrad životného prostredia. 3. Na priestupky a ich prejednávanie sa vzťahujú všeobecné predpisy o prejednávaní priestupkov /zákon č.372/90 Zb. v znení nesk. predpisov. 7 Správne delikty 1. V prípade právnickej osoby, ide o správny delikt ( 78 zákona) a za porušenie všeobecne záväzného nariadenia môže starosta obce uložiť pokutu podľa 13 ods. 9) zák.č.369/1990 Zb o obecnom zriadení v znení noviel do výšky 6638,78 / Sk/. 2. Pokuty / 78 zákona č.223/2001 Z.z./ ukladá príslušný orgán štátnej správy životného prostredia a výnos z pokút, priestupkov a správnych deliktov ktoré prejednáva je, príjmom Environmentálneho fondu. IV. časť SPOLOČNÉ A ZÁVEREČNÉ USTANOVENIA 8 1. Miestny poplatok za zber, prepravu a zneškodňovanie komunálnych odpadov a drobných stavebných odpadov. Poplatok je zavedený a upravený vo VZN Obce Jacovce v zmysle zákona č.582/2004 Zb.o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady. Príjem z poplatku môže Obec použiť výhradne na tieto účely. 2. Ustanovenia, ktoré zakladajú povinnosť triediť KO, nadobúdajú účinnosť voči jednotlivým povinným subjektom dňom účinnosti tohoto VZN. 3. Obecný úrad v Jacovciach zabezpečí podrobnú informáciu o rozsahu triedenia jednotlivých zložiek odpadov a termínoch vývozu do každej domácnosti v obci a každej povinnej osobe. 4. Obec vedie a uchováva evidenciu o druhoch a množstve odpadov, s ktorými nakladá, a o ich zhodnotení a zneškodnení. 5. Jedenkrát ročne uskutoční vyhodnotenie nakladania s komunálnym a drobným stavebným odpadom v obci. Aktuálne informácie zverejní najmenej lx ročne na úradnej tabuli.

9 9 9 Účinnosť a dostupnosť VZN 1. Týmto sa ruší doteraz platné VZN Obce Jacovce o odpadoch schválené zasadnutím OcZ dňa Toto všeobecne záväzné nariadenie nadobudlo právoplatnosť dňom Nariadenie je prístupné na Obecnom úrade v Jacovciach na úradnej tabuli. 4. Zmena VZN pri zmene na euro schválená rozhodnutím OcZ zo dňa Pod bodom B/5. Vyvesené pred schválením: Zvesené pred schválením: Vyvesené po schválení: Zvesené po schválení: PhDr. Imrich Hermann starosta obce

Obecné zastupiteľstvo v Koniarovciach na základe 4 ods. 3. písm. f), g) a m) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a

Obecné zastupiteľstvo v Koniarovciach na základe 4 ods. 3. písm. f), g) a m) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a Obecné zastupiteľstvo v Koniarovciach na základe 4 ods. 3. písm. f), g) a m) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov a na základe a 39 ods. 4 zákona 223/2001 Z.z.

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE NEPORADZA Č

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE NEPORADZA Č VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE MOTEŠICE Č. 2/2011 O ODPADOCH, O NAKLADANÍ S KOMUNÁLNYM ODPADOM A DROBNÝM STAVEBNÝM ODPADOM NA ÚZEMÍ OBCE MOTEŠICE. Obecné zastupiteľstvo v obci Motešice podľa 6 a 11

Podrobnejšie

Microsoft Word - vzn_2012_03_o_nakladani_s_komunalnymi_odpadmi

Microsoft Word - vzn_2012_03_o_nakladani_s_komunalnymi_odpadmi Všeobecne záväzné nariadenie obce Opatovce č. 3/2012 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Opatovce Obecné zastupiteľstvo v Opatovciach na základe 6 zák. č.369/1990

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN_o_nakladani_s_KO_a_DSO_2013

Microsoft Word - VZN_o_nakladani_s_KO_a_DSO_2013 NÁVRH Všeobecne záväzné nariadenie Obce Vysoká pri Morave Číslo 3/2013 O nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Obecné zastupiteľstvo vo Vysokej pri Morave na základe

Podrobnejšie

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci P R I E K O P A dňa : 15

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci  P R I E K O P A  dňa : 15 Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Choňkovce dňa : 10.12.2018 VZN schválené na zasadnutí OZ č.../2018 dňa 07.12.2018 VZN vyvesené na úradnej tabuli v obci Choňkovce dňa :10.12.2018 VZN nadobúda

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie obce Nová Ves nad Žitavou č. 4/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Nová Ve

Všeobecne záväzné nariadenie obce Nová Ves nad Žitavou č. 4/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Nová Ve Všeobecne záväzné nariadenie obce Nová Ves nad Žitavou č. 4/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Nová Ves nad Žitavou Obec Nová Ves nad Žitavou na základe

Podrobnejšie

VZN_č

VZN_č Obecné zastupiteľstvo obce Pusté Sady na základe ustanovenia 4 ods. 3 písm.g), 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a ustanovenia 80 ods. 7, 81 ods. 3, ods. 8,

Podrobnejšie

VZN 4_2016 o nakladani s komunalnym odpadom_

VZN 4_2016 o nakladani s komunalnym odpadom_ O B E C NEDEDZA Všeobecne záväzné nariadenie č. 4/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce NEDEDZA Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli obce dňa : 18.5.2016,

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie obce č. 1/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a s drobnými stavebnými odpadmi na území obce Nižné Nemecké Obecné zastu

Všeobecne záväzné nariadenie obce č. 1/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a s drobnými stavebnými odpadmi na území obce Nižné Nemecké Obecné zastu Všeobecne záväzné nariadenie obce č. 1/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a s drobnými stavebnými odpadmi na území obce Nižné Nemecké Obecné zastupiteľstvo v Nižnom Nemeckom sa na základe ustanovenia

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie

Všeobecne záväzné nariadenie Všeobecne záväzné nariadenie obce Dvorníky č. 1/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Obecné zastupiteľstvo obce Dvorníky vo veciach územnej samosprávy v zmysle

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE NÁVRH Všeobecne záväzné nariadenie obce Sebedín-Bečov č. 5/2015 o nakladaní s komunálnym odpadom Obecné zastupiteľstvo obce Sebedín-Bečov vo veciach územnej samosprávy v zmysle ustanovenia 6 ods. 1 zákona

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN odpady docx

Microsoft Word - VZN odpady docx VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE STARÁ MYJAVA č. 3/2013 o zbere, preprave a zneškodňovaní komunálneho odpadu Obecné zastupiteľstvo v Starej Myjave na základe ustanovenie 6 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom

Podrobnejšie

Microsoft Word - Lucina_VZN_OOdpadoch

Microsoft Word - Lucina_VZN_OOdpadoch Všeobecne záväzné nariadenie obce Lúčina č. 2 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce podľa zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Podrobnejšie

Vyvesené: /2016 Obce Trenčianske Mitice na vydanie všeobecne záväzného nariadenia na základe 4 ods. 3 písm. g) a 6 ods. 1 zákona č. 36

Vyvesené: /2016 Obce Trenčianske Mitice na vydanie všeobecne záväzného nariadenia na základe 4 ods. 3 písm. g) a 6 ods. 1 zákona č. 36 Vyvesené: 16. 06. 2016 278/2016 Obce Trenčianske Mitice na vydanie všeobecne záväzného nariadenia na základe 4 ods. 3 písm. g) a 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov

Podrobnejšie

Mesto Prievidza

Mesto Prievidza Mesto Banská Štiavnica AKTUALIZÁCIA PROGRAMU ODPADOVÉHO HOSPODÁRSTVA MESTA BANSKÁ ŠTIAVNICA DO ROKU 2013 (ODPADY Z OBALOV) Dátum: 13.12.2011 Strana 1 z 9 Úvod Mesto Banská Štiavnica ako obec zodpovedná

Podrobnejšie

VZN72009NakladanieSKomunalnymOdpadom

VZN72009NakladanieSKomunalnymOdpadom VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 7/2009 O NAKLADANÍ S KOMUNÁLNYMI ODPADMI A DROBNÝMI STAVEBNÝMI ODPADMI NA ÚZEMÍ OBCE GRANČ PETROVCE Obecné zastupiteľstvo v Granč - Petrovciach na základe ust. 6 zák. č.

Podrobnejšie

O B E C N É Z A S T U P I T E Ľ S T V O T V R D O Š O V C E Číslo materiálu: 1/2014 Volebné obdobie: Všeobecne záväzné nariadenie obce o nak

O B E C N É Z A S T U P I T E Ľ S T V O T V R D O Š O V C E Číslo materiálu: 1/2014 Volebné obdobie: Všeobecne záväzné nariadenie obce o nak O B E C N É Z A S T U P I T E Ľ S T V O T V R D O Š O V C E Číslo materiálu: 1/2014 Volebné obdobie: 2010-2014 Všeobecne záväzné nariadenie obce o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými

Podrobnejšie

Vyvesené na úradnej tabuli v obci Radvaň nad Laborcom dňa: Schválené dňa: Účinnosť nadobúda: Všeobecne záväzné nariad

Vyvesené na úradnej tabuli v obci Radvaň nad Laborcom dňa: Schválené dňa: Účinnosť nadobúda: Všeobecne záväzné nariad Vyvesené na úradnej tabuli v obci Radvaň nad Laborcom dňa: 10.03.2011 Schválené dňa: 15.03.2011 Účinnosť nadobúda: 30.03.2011 Všeobecne záväzné nariadenie o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými

Podrobnejšie

Všeobecné záväzné nariadenie č. 5/2007 o nakladaní s komunálnymi a drobnými stavebnými odpadmi.

Všeobecné záväzné nariadenie č. 5/2007 o nakladaní s komunálnymi a drobnými stavebnými odpadmi. Všeobecné záväzné nariadenie č. 5/2007 o nakladaní s komunálnymi a drobnými stavebnými odpadmi. Obecné zastupiteľstvo obce Osuské, na základe prenesenej pôsobnosti podľa článku 71 Ústavy Slovenskej republiky

Podrobnejšie

NÁVRH O B E C OŠČADNICA Všeobecne záväzné nariadenie č..../2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Oščadnic

NÁVRH O B E C OŠČADNICA Všeobecne záväzné nariadenie č..../2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Oščadnic B E C ŠČADICA Všeobecne záväzné nariadenie č..../2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce ščadnica ávrh VZ: - vyvesený na úradnej tabuli obce dňa : 11.6.2016 -

Podrobnejšie

Vzor VZN

Vzor VZN Obec Borčany VZN č. 3/2015 o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na území obce Borčany Schválené VZN dňa 11.12.2015. Vyvesené dňa: 15.12.2015 Zvesené dňa: 31.12.2015 1 VŠEOBECNE

Podrobnejšie

Dôvodová správa : Materiál Vyhodnotenie nakladania s komunálnymi odpadmi v meste Piešťany za uplynulý rok je pravidelne spracovávaný a predkladaný na

Dôvodová správa : Materiál Vyhodnotenie nakladania s komunálnymi odpadmi v meste Piešťany za uplynulý rok je pravidelne spracovávaný a predkladaný na Dôvodová správa : Materiál Vyhodnotenie nakladania s komunálnymi odpadmi v meste Piešťany za uplynulý rok je pravidelne spracovávaný a predkladaný na rokovanie poslancom mestského zastupiteľstva za účelom

Podrobnejšie

VZN è.2 o spôsobe nakladania s komunálnym odpadom a s drobným stavebným odpadom a miestnom poplatku za komunál

VZN è.2 o spôsobe nakladania s komunálnym odpadom a s drobným stavebným odpadom a miestnom poplatku za komunál M E S T O Ž I A R N A D H R O N O M Všeobecne záväzné nariadenie č. 2/2008 o spôsobe nakladania s komunálnym odpadom a s drobným stavebným odpadom a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE ČÍSLO 2 O NAKLADANÍ S KOMUNÁLNYM ODPADOM, DROBNÝMI STAVEBNÝM ODPADOM, OBJEMNÝM ODPADOM Obec Horná Poruba (ďalej len

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE ČÍSLO 2 O NAKLADANÍ S KOMUNÁLNYM ODPADOM, DROBNÝMI STAVEBNÝM ODPADOM, OBJEMNÝM ODPADOM Obec Horná Poruba (ďalej len VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE ČÍSLO 2 O NAKLADANÍ S KOMUNÁLNYM ODPADOM, DROBNÝMI STAVEBNÝM ODPADOM, OBJEMNÝM ODPADOM Obec Horná Poruba (ďalej len obec ) v súlade s ustanovením 6 ods.1, 11 ods. 4 zákona

Podrobnejšie

NÁVRH Všeobecne záväzné nariadenie č. 51/2018 Obec Kostolná-Záriečie (ďalej len obec ) v súlade s ustanovením 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecno

NÁVRH Všeobecne záväzné nariadenie č. 51/2018 Obec Kostolná-Záriečie (ďalej len obec ) v súlade s ustanovením 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecno NÁVRH Všeobecne záväzné nariadenie č. 51/2018 Obec Kostolná-Záriečie (ďalej len obec ) v súlade s ustanovením 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, v súlade s

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE ZBUDSKÉ DLHÉ O NAKLADANÍ S ODPADMI NA ÚZEMÍ OBCE NÁVRH

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE ZBUDSKÉ DLHÉ O NAKLADANÍ S ODPADMI NA ÚZEMÍ OBCE NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE ZBUDSKÉ DLHÉ O NAKLADANÍ S ODPADMI NA ÚZEMÍ OBCE NÁVRH Obec Zbudské Dlhé, v súlade s ustanovením 4 odsek 5 písmeno a) bod 6 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení

Podrobnejšie

CD - VZN

CD - VZN O B E C T E R Ň A Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2018 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Terňa a v miestnych častiach Babin Potok a Hradisko Návrh VZN: - vyvesený

Podrobnejšie

VZN o komunálnych odpadoch

VZN o komunálnych odpadoch Návrh: VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č..../2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a s drobnými stavebnými odpadmi na území obce HELCMANOVCE Obec HELCMANOVCE (ďalej len obec ) na základe ustanovenia 4 ods.

Podrobnejšie

Nakladanie s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Jarok Používané skratky: BRKO: biologicky rozložiteľný komunálny odpad, B

Nakladanie s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Jarok Používané skratky: BRKO: biologicky rozložiteľný komunálny odpad, B Nakladanie s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Jarok Používané skratky: BRKO: biologicky rozložiteľný komunálny odpad, BRKRO: biologicky rozložiteľný kuchynský a reštauračný

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie Obce Trnavá Hora číslo 6/2018 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a s drobnými stavebnými odpadmi na území obce Trnavá Hora

Všeobecne záväzné nariadenie Obce Trnavá Hora číslo 6/2018 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a s drobnými stavebnými odpadmi na území obce Trnavá Hora Všeobecne záväzné nariadenie Obce Trnavá Hora číslo 6/2018 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a s drobnými stavebnými odpadmi na území obce Trnavá Hora VZN č. 6/2018 nadobúda účinnosť dňa: 1.1.2019 VZN

Podrobnejšie

Návrh VZN c odpady

Návrh VZN c odpady NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 2/2017 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a s drobnými stavebnými odpadmi na území obce Tešedíkovo Návrh VZN č. 2/2017 vyvesené na úradnej tabuli v obci Tešedíkovo

Podrobnejšie

Program odpadového hospodárstva obce

Program odpadového hospodárstva obce 1 Obec Torysa, Torysa 28, 082 76 Torysa Adresa: IČO: 00327883 DIČ: 2020732285 tel./fax: 051/4597310 Spoločný program odpadového hospodárstva združenia obcí TORYSA na roky 2016 2020 Zúčastnené obce: Torysa,

Podrobnejšie

Mesto Rožňava na základe § 6 odst

Mesto Rožňava na základe § 6 odst Ev. č. 1/2016-z03 Mestské zastupiteľstvo v Rožňave na základe ustanovení 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, v spojení s 4 ods. 3. písm. g), h) a n) citovaného

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE BRUTY č. 2/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Bruty Obecné zastupite

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE BRUTY č. 2/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Bruty Obecné zastupite VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE BRUTY č. 2/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Bruty Obecné zastupiteľstvo obce Bruty v zmysle zákona č. 460/1992 Zb. Ústava

Podrobnejšie

1 VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce Štôla č. 2/2018 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Štôla Dátum účinnost

1 VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce Štôla č. 2/2018 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Štôla Dátum účinnost 1 VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce Štôla č. 2/2018 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Štôla Dátum účinnosti od: 1.1.2019 Meno: Funkcia: Podpis: Vypracoval: Alena

Podrobnejšie

Obec ALEKŠINCE NÁVRH Všeobecne záväzné nariadenie obce Alekšince č. 2/2017 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území ob

Obec ALEKŠINCE NÁVRH Všeobecne záväzné nariadenie obce Alekšince č. 2/2017 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území ob Obec ALEKŠINCE NÁVRH Všeobecne záväzné nariadenie obce Alekšince č. 2/2017 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Alekšince Zverejnené pred schválením k pripomienkovaniu:

Podrobnejšie

VZN o komunálnych odpadoch

VZN o komunálnych odpadoch OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO OBCE PARCHOVANY V Š E O B E C N E Z Á V A Z N É N A R I A D E N I E č. 3/2016 Všeobecne záväzné nariadenie obce o nakladaní s komunálnymi odpadmi a s drobnými stavebnými odpadmi na

Podrobnejšie

VZN č o odpadoch

VZN č o odpadoch VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce Unín č. 1/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území Obce Unín 1 Obsah: 1. Časť Úvodné ustanovenia... 3 1 - Predmet, účel a pôsobnosť

Podrobnejšie

Obec Voderady, Obecný úrad Voderady 262 V Š E O B E C N E Z Á V Ä Z N É N A R I A D E N I E O B C E VODERADY č. 8 / 2013 o miestnych daniach a

Obec Voderady, Obecný úrad Voderady 262 V Š E O B E C N E Z Á V Ä Z N É N A R I A D E N I E O B C E VODERADY č. 8 / 2013 o miestnych daniach a Obec Voderady, Obecný úrad 919 42 Voderady 262 V Š E O B E C N E Z Á V Ä Z N É N A R I A D E N I E O B C E VODERADY č. 8 / 2013 o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné

Podrobnejšie

Program odpadového hospodárstva obce

Program odpadového hospodárstva obce Adresa: Obchodná 23, 946 51 Nesvady Program odpadového hospodárstva obce Nesvady na roky 216 22 2 Obsah: Úvod... 3 1 Základné údaje programu obce... 5 2 Charakteristika aktuálneho stavu odpadového hospodárstva...

Podrobnejšie

Obec Svätý Kríž v zmysle 6 ods. 1. zák. č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a podľa príslušných ustanovení 80 a 81 zákona

Obec Svätý Kríž v zmysle 6 ods. 1. zák. č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a podľa príslušných ustanovení 80 a 81 zákona Obec Svätý Kríž v zmysle 6 ods. 1. zák. č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a podľa príslušných ustanovení 80 a 81 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých

Podrobnejšie

Obec Ladice Ladice 219, Ladice Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území

Obec Ladice Ladice 219, Ladice Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území Obec Ladice Ladice 219, 951 77 Ladice Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Ladice Návrh tohto všeobecne záväzného nariadenia

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo v Istebnom sa na základe ustanovenia 6 a 11 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení uznieslo na tomto všeobecne záväznom naria

Obecné zastupiteľstvo v Istebnom sa na základe ustanovenia 6 a 11 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení uznieslo na tomto všeobecne záväznom naria Obecné zastupiteľstvo v Istebnom sa na základe ustanovenia 6 a 11 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení uznieslo na tomto všeobecne záväznom nariadení (ďalej len VZN) v súlade s 81 zákona č. 79/2015

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE HUNCOVCE O NAKLADANÍ S ODPADMI NA ÚZEMÍ OBCE Schválené: Uznesením OZ č. 54/2018 Zverejnenie VZN v obci:

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE HUNCOVCE O NAKLADANÍ S ODPADMI NA ÚZEMÍ OBCE Schválené: Uznesením OZ č. 54/2018 Zverejnenie VZN v obci: VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE HUNCOVCE O NAKLADANÍ S ODPADMI NA ÚZEMÍ OBCE Schválené: 20. 8. 2018 Uznesením OZ č. 54/2018 Zverejnenie VZN v obci: Návrh VZN: Vyvesený dňa: 1. 8. 2018 Zvesený dňa: 20.

Podrobnejšie

Systém nakladania s komunálnymi odpadmi v obci Kalná nad Hronom

Systém nakladania s komunálnymi odpadmi v obci Kalná nad Hronom Systém nakladania s komunálnymi odpadmi v obci Kalná nad Hronom Zmesový komunálny odpad Drobný stavebný odpad Interval vývozu: 1 krát za týždeň IBV (individuálna bytová výstavba a rodinné domy) Druh nádoby:

Podrobnejšie

OBEC PEČOVSKÁ NOVÁ VES V Š E O B E C N E Z Á V Ä Z N É N A R I A D E N I E č. 1 /2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a s drobnými stavebnými odpadm

OBEC PEČOVSKÁ NOVÁ VES V Š E O B E C N E Z Á V Ä Z N É N A R I A D E N I E č. 1 /2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a s drobnými stavebnými odpadm OBEC PEČOVSKÁ NOVÁ VES V Š E O B E C N E Z Á V Ä Z N É N A R I A D E N I E č. 1 /2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a s drobnými stavebnými odpadmi na území obce Pečovská Nová Ves Schválené : 15.4.2016,

Podrobnejšie

NÁVRH Všeobecne záväzné nariadenie mesta Banská Štiavnica č..../2019 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území mesta Ba

NÁVRH Všeobecne záväzné nariadenie mesta Banská Štiavnica č..../2019 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území mesta Ba NÁVRH Všeobecne záväzné nariadenie mesta Banská Štiavnica č..../2019 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území mesta Banská Štiavnica Mestské zastupiteľstvo v Banskej Štiavnici

Podrobnejšie

1 VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce Petrova Ves č. 1/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Dátum účinnost

1 VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce Petrova Ves č. 1/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Dátum účinnost 1 VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE obce Petrova Ves č. 1/2016 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Dátum účinnosti od: 06. 06. 2016 Meno: Funkcia: Podpis: Vypracoval:

Podrobnejšie

Systém nakladania s komunálnymi odpadmi, vrátane triedeného zberu

Systém nakladania s komunálnymi odpadmi, vrátane triedeného zberu 2019 Systém nakladania s komunálnymi odpadmi, vrátane triedeného zberu SYSTÉM NAKLADANIA S KOMUNÁLNYMI ODPADMI: OBEC VEĽKÝ BIEL VYKONÁVA ZBER A ZNEŠKODNENIE KOMUNÁLNYCH ODPADOV PROSTREDNÍCTVOM OPRÁVNENEJ

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE ORAVSKÁ JASENICA O NAKLADANÍ S ODPADMI NA ÚZEMÍ OBCE NÁVRH

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE ORAVSKÁ JASENICA O NAKLADANÍ S ODPADMI NA ÚZEMÍ OBCE NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE ORAVSKÁ JASENICA O NAKLADANÍ S ODPADMI NA ÚZEMÍ OBCE NÁVRH Obec Oravská Jasenica, v súlade s ustanovením 4 odsek 5 písmeno a) bod 6 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie Číslo: 02/2016 OBEC HLINÍK NAD HRONOM v súlade s ustanoveniami 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení

Všeobecne záväzné nariadenie Číslo: 02/2016 OBEC HLINÍK NAD HRONOM v súlade s ustanoveniami 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení Všeobecne záväzné nariadenie Číslo: 02/2016 OBEC HLINÍK NAD HRONOM v súlade s ustanoveniami 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov v y d á v a VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ

Podrobnejšie

MESTO MODRA Mestské zastupiteľstvo mesta Modra podľa 4 ods. 1, 4 ods. 3 písm. g) a 6 ods. 1 zákona Slovenskej národnej rady č. 369/1990 Zb. o obecnom

MESTO MODRA Mestské zastupiteľstvo mesta Modra podľa 4 ods. 1, 4 ods. 3 písm. g) a 6 ods. 1 zákona Slovenskej národnej rady č. 369/1990 Zb. o obecnom MESTO MODRA Mestské zastupiteľstvo mesta Modra podľa 4 ods. 1, 4 ods. 3 písm. g) a 6 ods. 1 zákona Slovenskej národnej rady č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení, v znení neskorších predpisov a podľa 81 ods.

Podrobnejšie

(Microsoft Word - VZN_nakladanie_s_odpadmi_na_schva¾ovanie)

(Microsoft Word - VZN_nakladanie_s_odpadmi_na_schva¾ovanie) OBEC BÁNOVCE NAD ONDAVOU č. 191, 072 04 TRHOVIŠTE VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE BÁNOVCE NAD ONDAVOU Číslo 7/2018 O NAKLADANÍ S ODPADMI NA ÚZEMÍ OBCE Obec Bánovce nad Ondavou, v súlade s ustanovením

Podrobnejšie

Mesto Nemšová Mestský úrad, ul. J. Palu 2/3, Nemšová PROGRAM ODPADOVÉHO HOSPODÁRSTVA MESTA NEMŠOVÁ na roky Nemšová

Mesto Nemšová Mestský úrad, ul. J. Palu 2/3, Nemšová PROGRAM ODPADOVÉHO HOSPODÁRSTVA MESTA NEMŠOVÁ na roky Nemšová Mesto Nemšová Mestský úrad, ul. J. Palu 2/3, 914 41 Nemšová PROGRAM ODPADOVÉHO HOSPODÁRSTVA MESTA NEMŠOVÁ na roky 2016-2020 Nemšová 2018 1 OBSAH ÚVOD... 3 1.ZÁKLADNÉ ÚDAJE PROGRAMU OBCE 2.CHARAKTERISTIKA

Podrobnejšie

PROGRAM ODPADOVÉHO HOSPODÁRSTVA MESTA LEVOČA NA ROKY

PROGRAM ODPADOVÉHO HOSPODÁRSTVA MESTA LEVOČA NA ROKY PROGRAM ODPADOVÉHO HOSPODÁRSTVA MESTA LEVOČA NA ROKY 2016 2020 Obsah 1 ZÁKLADNÉ ÚDAJE PROGRAMU MESTA... 4 1.1 NÁZOV MESTA... 4 1.2 IDENTIFIKAČNÉ ČÍSLO MESTA... 4 1.3 OKRES... 4 1.4 POČET OBYVATEĽOV MESTA...

Podrobnejšie

OBEC POVODA PROGRAM ODPADOVÉHO HOSPODÁRSTVA

OBEC POVODA PROGRAM ODPADOVÉHO HOSPODÁRSTVA OBEC POVODA PROGRAM ODPADOVÉHO HOSPODÁRSTVA 2011-2015 1. ZÁKLADNÉ ÚDAJE PROGRAMU OBCE 1.1 Názov obce 1.2 Identifikačné číslo obce 1.3 Okres 1.4 Počet obyvateľov obce 1.5 Rozloha katastrálneho územia obce

Podrobnejšie

Program odpadového hospodárstva obce

Program odpadového hospodárstva obce 1 Mesto Zlaté Mestský úrad Zlaté, 1. mája 94/2, 953 1 Zlaté Program odpadového hospodárstva Program mesta Zlaté : na roky 216 22 2 Obsah: Úvod... 3 1. Základné údaje programu obce... 7 2. Charakteristika

Podrobnejšie

Mesto Michalovce Námestie osloboditeľov 30, Michalovce Program odpadového hospodárstva mesta Michalovce do roku 2020 vypracovaný Podľa 10 zákon

Mesto Michalovce Námestie osloboditeľov 30, Michalovce Program odpadového hospodárstva mesta Michalovce do roku 2020 vypracovaný Podľa 10 zákon Mesto Michalovce Námestie osloboditeľov 30, 071 01 Michalovce Program odpadového hospodárstva mesta Michalovce do roku 2020 vypracovaný Podľa 10 zákona NR SR č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení

Podrobnejšie

Obec Plešivec Čsl. armády 1, Plešivec Program odpadového hospodárstva obce Plešivec do roku 2020 vypracovaný Podľa 10 zákona NR SR č. 79/2015 Z

Obec Plešivec Čsl. armády 1, Plešivec Program odpadového hospodárstva obce Plešivec do roku 2020 vypracovaný Podľa 10 zákona NR SR č. 79/2015 Z Obec Plešivec Čsl. armády 1, 049 11 Plešivec Program odpadového hospodárstva obce Plešivec do roku 2020 vypracovaný Podľa 10 zákona NR SR č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Podrobnejšie

vzn

vzn Všeobecne záväzné nariadenie č. 4/2019 o komunálnom odpade a drobnom stavebnom odpade Mestské zastupiteľstvo vo Vrútkach na základe ustanovenia 4 ods. 3 písm. g/ a 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom

Podrobnejšie

Pôvodca odpadu:

Pôvodca odpadu: bec Žirany Žirany 194, 951 74 Žirany PRGRAM DPADVÉH HSPDÁRSTVA BCE Žirany NA RKY 2016-2020 Žirany, August 2018 1 bsah 1. ZÁKLADNÉ ÚDAJE PRGRAMU BCE...4 1.1. Názov obce... 4 1.2. Identifikačné číslo obce...

Podrobnejšie

Obec Devičany podľa ustanovenia 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, 39 ods. 4 zákona č. 223/2001 Z.z. o o

Obec Devičany podľa ustanovenia 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, 39 ods. 4 zákona č. 223/2001 Z.z. o o Obec Devičany podľa ustanovenia 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, 39 ods. 4 zákona č. 223/2001 Z.z. o odpadoch (ďalej len zákon o odpadoch) a 2 ods. 2 zákona

Podrobnejšie

Obec Veľké Kosihy

Obec Veľké Kosihy SYSTÉM ZBERU A NAKLADANIA S JEDNOTLIVÝMI DRUHMI ODPADU Nakladanie so zmesovým komunálnym odpadom 1. Na zber zmesového komunálneho odpadu sú určené zberné nádoby vo veľkostiach 110 litrov, 240 litrov alebo

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE KOBYLY O NAKLADANÍ S ODPADMI NA ÚZEMÍ OBCE

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE KOBYLY O NAKLADANÍ S ODPADMI NA ÚZEMÍ OBCE VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE KOBYLY O NAKLADANÍ S ODPADMI NA ÚZEMÍ OBCE Obec Kobyly, v súlade s ustanovením 4 odsek 5 písmeno a) bod 6 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších

Podrobnejšie

vzn3_2013

vzn3_2013 VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE JABLONICA č. 3 /2013 o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi na území obce Jablonica Obecné zastupiteľstvo v Jablonici vo veciach územnej samosprávy

Podrobnejšie

MsZ zmeny a doplnky VZN 163_2016 odpady

MsZ zmeny a doplnky VZN 163_2016 odpady MESTSKÝ ÚRAD V BARDEJOVE Na rokovanie Mestského zastupiteľstva na deň 07.12.2017 Materiál č.... Návrh zmien a doplnkov Všeobecne záväzného nariadenia Mesta Bardejov č. 163/2016 o nakladaní s komunálnymi

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN2015

Microsoft Word - VZN2015 V Š E O B E C N E Z Á V A Z N É N A R I A D E N I E O B C E Tomášikovo č. 8-OZ /2014 z 8.12.2014 O D A N I Z N E H N U T E Ľ N O S T I na kalendárny rok 2015 Obec Tomášikovo v súlade s ustanovením 6 ods.

Podrobnejšie

Mesto Turany, Osloboditeľov 83/91, Turany PROGRAM ODPADOVÉHO HOSPODÁRSTVA DO ROKU 2020 Máj 2019

Mesto Turany, Osloboditeľov 83/91, Turany PROGRAM ODPADOVÉHO HOSPODÁRSTVA DO ROKU 2020 Máj 2019 Mesto Turany, Osloboditeľov 83/91, 038 53 Turany PROGRAM ODPADOVÉHO HOSPODÁRSTVA DO ROKU 2020 Máj 2019 1. ZÁKLADNÉ ÚDAJE PROGRAMU OBCE 1.1 Názov obce: Mesto Turany 1.2 Identifikačné číslo obce: 00 316

Podrobnejšie

Obec Michal nad Žitavou, Michal nad Žitavou č.160 Program odpadového hospodárstva obce Michal nad Žitavou na roky Michal nad Žitavou

Obec Michal nad Žitavou, Michal nad Žitavou č.160 Program odpadového hospodárstva obce Michal nad Žitavou na roky Michal nad Žitavou Obec Michal nad Žitavou, 941 61 Michal nad Žitavou č.160 Program odpadového hospodárstva obce Michal nad Žitavou na roky 2016 2020 Michal nad Žitavou 1.10.2018 Článok 1 Preambula Program odpadového hospodárstva

Podrobnejšie

N Á V R H

N Á V R H OBEC HRONSKÉ KĽAČANY Návrh Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2017 DAŇ Z NEHNUTEĽNOSTI, DAŇ ZA PSA, DAŇ ZA UŽÍVANIE VEREJNÉHO PRIESTRANSTVA, DAŇ ZA PREDAJNÉ AUTOMATY, DAŇ ZA NEVÝHERNÉ HRACIE PRÍSTROJE,

Podrobnejšie

Obec Devičany VZN č. 2/2015 o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne

Obec Devičany VZN č. 2/2015 o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne Obec Devičany -------------------------------------------------------------------- VZN č. 2/2015 o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady, daň za psa, daň za

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie č………

Všeobecne záväzné nariadenie č……… MESTO STARÁ ĽUBOVŇA Mesto Stará Ľubovňa na základe ustanovenia 4 ods. 3 písm. g) a ustanovenia 6 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v platnom znení a v súlade s ustanovením 81 ods. 8 zákona č. 79/2015

Podrobnejšie

OBEC JACOVCE Všeobecne záväzného nariadenia č. 8/2015 o ochrane ovzdušia pred znečisťujúcimi látkami a o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia malými z

OBEC JACOVCE Všeobecne záväzného nariadenia č. 8/2015 o ochrane ovzdušia pred znečisťujúcimi látkami a o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia malými z OBEC JACOVCE Všeobecne záväzného nariadenia č. 8/2015 o ochrane ovzdušia pred znečisťujúcimi látkami a o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia malými zdrojmi znečisťovania. Obecné zastupiteľstvo Obce Jacovce,

Podrobnejšie

cennik_new_2019.indd

cennik_new_2019.indd CENNÍK /ÁRLISTA 2019 SKLÁDKA ODPADOV ČUKÁRSKA PAKA KOMPOSTÁREŇ ŠAMORÍN - ŠÁMOT** ZARADENIE SKLÁDKY: WWW.ZOHZO.SK SKLÁDKA PRE NIE NEBEZPEČNÝ ODPAD IČO: 34074694 SPÁDOVÁ OBLASŤ PRE PRÍJEM ODPADU JE ÚZEMIE

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Malacky

Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Malacky Všeobecne záväzné nariadenie obce Veľký Biel č. 6 /2017 o nakladaní s komunálnym odpadom, drobnými stavebným odpadom, objemným odpadom ZÁKLADNÉ USTANOVENIA Časť 1 PREDMET ÚPRAVY Toto všeobecne záväzné

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo v

Obecné zastupiteľstvo v Obec Alekšince N Á V R H Všeobecne záväzné nariadenie obce Alekšince č. 03/2017 o miestnych daniach a o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na území obce Alekšince Vyvesené :

Podrobnejšie

Daň za komunálne odpady a drobné stavebné odpady

Daň za komunálne odpady a drobné stavebné odpady Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Banská Štiavnica č. 11/2017 o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady Mesto Banská Štiavnica podľa zákona NR SR č. 582/2004 Z.z. o miestnych daniach

Podrobnejšie

OBEC JACOVCE Zmena č. 1 Všeobecne záväzného nariadenia č. 8/2015 o ochrane ovzdušia pred znečisťujúcimi látkami a o poplatkoch za znečisťovanie ovzduš

OBEC JACOVCE Zmena č. 1 Všeobecne záväzného nariadenia č. 8/2015 o ochrane ovzdušia pred znečisťujúcimi látkami a o poplatkoch za znečisťovanie ovzduš OBEC JACOVCE Zmena č. 1 Všeobecne záväzného nariadenia č. 8/2015 o ochrane ovzdušia pred znečisťujúcimi látkami a o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia malými zdrojmi znečisťovania. Obecné zastupiteľstvo

Podrobnejšie

OSNOVA PROGRAMU ODPADOVÉHO HOSPODÁRSTVA OBCE

OSNOVA PROGRAMU ODPADOVÉHO HOSPODÁRSTVA OBCE P R O G R A M O D P A D O V É H O H O S P O D Á R S T V A O B C E P R A V E N E C P R O G R A M O V A C I E O B D O B I E 2 1 6-22 ÚVOD Od roku 1993 sa v Slovenskej republike v súlade so štátnou environmentálnou

Podrobnejšie

Čl

Čl Všeobecne záväzné nariadenie obce Pravenec č. 2/2013 z 21/2013 ktorým sa mení a dopĺňa všeobecne záväzné nariadenie zo dňa 14.12.2005 o nakladaní s komunálnym odpadom a drobným stavebným odpadom č. 4/2005,

Podrobnejšie

2015_VZN_1_2015 o nakladaní s komunálnymi odpadmi na území obce Sekule

2015_VZN_1_2015 o nakladaní s komunálnymi odpadmi na území obce Sekule O B E C SEKULE Všeobecne záväzné nariadenie Obce Sekule č. 1/2015 o nakladaní s komunálnymi odpadmi na území obce Sekule Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli obce dňa : 16.04.2015 Lehota na predloženie

Podrobnejšie

OBEC HORNÉ SRNIE Družstevná 430/1, Horné Srnie Všeobecne záväzné nariadenie obce Horné Srnie č. 1/2014 o bližších podmienkach držania psov v ob

OBEC HORNÉ SRNIE Družstevná 430/1, Horné Srnie Všeobecne záväzné nariadenie obce Horné Srnie č. 1/2014 o bližších podmienkach držania psov v ob OBEC HORNÉ SRNIE Družstevná 430/1, 914 42 Horné Srnie Všeobecne záväzné nariadenie obce Horné Srnie č. 1/2014 o bližších podmienkach držania psov v obci Horné Srnie V Hornom Srní, apríl 2014 Obecné zastupiteľstvo

Podrobnejšie

M e s t o L u č e n e c Materiál na zasadnutie Mestskej rady v Lučenci Strana 1 z 5 Mesto Lučenec na základe ustanovenia 6 ods.2 zákona č. 369/1990 Zb

M e s t o L u č e n e c Materiál na zasadnutie Mestskej rady v Lučenci Strana 1 z 5 Mesto Lučenec na základe ustanovenia 6 ods.2 zákona č. 369/1990 Zb Strana 1 z 5 Mesto Lučenec na základe ustanovenia 6 ods.2 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení zmien a doplnkov a v súlade s ustanovením 5 zák. NR SR č. 282/2002 Z. z., ktorým sa upravujú

Podrobnejšie

Návrh VZN č o miestnom polpatku za KO a DSO

Návrh VZN č o miestnom polpatku za KO a DSO VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE SKLENÉ TEPLICE O MIESTNOM POPLATKU ZA KOMUNÁLNE ODPADY A DROBNÉ STAVEBNÉ ODPADY č. 2/2017 Obecné zastupiteľstvo obce Sklené Teplice, na základe ustanovenia 6 a 11 ods.

Podrobnejšie

MESTO SEREĎ Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Sereď č. x/2018 zo dňa o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady Schv

MESTO SEREĎ Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Sereď č. x/2018 zo dňa o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady Schv MESTO SEREĎ Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Sereď č. x/2018 zo dňa 13.12.2018 o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady Schválené MsZ v Seredi dňa: 13.12.2018 Účinnosť od: 01.01.2019

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN_01_2013_Nakladanie_s_KomunalnymOdpadom.doc

Microsoft Word - VZN_01_2013_Nakladanie_s_KomunalnymOdpadom.doc VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č.1/2013 OBCE PREDAJNÁ O NAKLADANÍ S KOMUNÁLNYMI ODPADMI Obecné zastupiteľstvo obce Predajná vo veciach územnej samosprávy v zmysle ustanovenia 6 ods.1 zákona č. 369/1990 Zb.

Podrobnejšie

VZN poplatok TKO

VZN poplatok TKO O B E C T O K A J Í K Všeobecne záväzné nariadenie O b c e Tokajík č. 3 /2013 Obecné zastupiteľstvo v Tokajíku v súlade s ustanoveniami 4, ods. 3, písm. g), 6 ods.1 a 11, ods. 4, písm. d) zákona SNR č.369/1990

Podrobnejšie

N Á V R H

N Á V R H Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Parchovany dňa : 27.11.2018 VZN vyvesené na úradnej tabuli v obci Parchovany dňa: 14.12.2018 VZN nadobúda účinnosť dňa: 01.01.2019 V Š E O B E C N E Z Á V Ä

Podrobnejšie

Pre zasadnutie Mestskej rady v Žiari nad Hronom

Pre  zasadnutie  Mestskej  rady  v  Žiari  nad  Hronom M E S T O Ž I A R N A D H R O N O M Všeobecne záväzné nariadenie č. 4/2018 o poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na území mesta Žiar nad Hronom Schválené uznesením Mestského zastupiteľstva

Podrobnejšie

Microsoft Word - POH obce Lúčka _ finálna podoba

Microsoft Word - POH obce Lúčka _ finálna podoba OBEC LÚČKA PROGRAM ODPADOVÉHO HOSPODÁRSTVA OBCE LÚČKA NA ROKY 11-15 Obsah ÚVOD... 3 1. ZÁKLADNÉ ÚDAJE... 3 1.1 Názov obce: Lúčka... 3 1.5 Rozloha katastrálneho územia obce... 3 1.6 Obdobie na ktoré sa

Podrobnejšie

Všeobecné záväzné nariadenie obce Mengusovce č. 3/2013 o nakladaní s komunálnymi odpadmi Obecné zastupiteľstvo obce Mengusovce vo veciach územnej samo

Všeobecné záväzné nariadenie obce Mengusovce č. 3/2013 o nakladaní s komunálnymi odpadmi Obecné zastupiteľstvo obce Mengusovce vo veciach územnej samo Všeobecné záväzné nariadenie obce Mengusovce č. 3/2013 o nakladaní s komunálnymi odpadmi Obecné zastupiteľstvo obce Mengusovce vo veciach územnej samosprávy v zmysle ustanovenia 6 odst. 1 zákona SNR č.

Podrobnejšie

N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia o miestnych daniach a miestneho poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady Návrh tohto VZN zverejn

N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia o miestnych daniach a miestneho poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady Návrh tohto VZN zverejn N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia o miestnych daniach a miestneho poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady Návrh tohto VZN zverejnený na pripomienkovanie v zmysle 6 ods. 3 zákona č.

Podrobnejšie

Správa o nakladaní s komunálnymi a drobnými stavebnými odpadmi na území mesta Žiar nad Hronom za rok Vývoj produkcie a nakladania s odpadmi V

Správa o nakladaní s komunálnymi a drobnými stavebnými odpadmi na území mesta Žiar nad Hronom za rok Vývoj produkcie a nakladania s odpadmi V Správa o nakladaní s komunálnymi a drobnými stavebnými odpadmi na území mesta Žiar nad Hronom za rok 2017 1. Vývoj produkcie a nakladania s odpadmi V roku 2017 zabezpečovalo Mesto Žiar nad Hronom nakladanie

Podrobnejšie