Z á k l a d n á š k o l a B á b , B á b , okres N i t r a

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Z á k l a d n á š k o l a B á b , B á b , okres N i t r a"

Prepis

1 Analýza dotazníkového prieskumu CIEĽOVÁ SKUPINA: ŽIACI

2 ÚVOD Tento dokument je vyhodnotením školského interného prieskumu formou anonymných dotazníkov. Daný dotazník bol navrhnutý tak, aby poukázal na súčasný stav vzdelávania na škole a zároveň predbežne zistil postoj žiakov k realizovaným zmenám z pohľadu cieľov projektu. Výsledky výskumu mali za účel potvrdiť, alebo vyvrátiť, prípadne upraviť pôvodné zámery pedagogických pracovníkov, ktorí sa priamo zúčastňujú na inovácii metód vzdelávania a ich implementácii do vyučovania. Hlavnou úlohou prieskumu bolo získať odpovede priamo od cieľovej skupiny projektu žiaci. Na tento účel boli dotazníky vyplnené reprezentatívnou vzorkou žiakov školy v počte 102 žiakov. Otázky v dotazníku boli utvorené tak, aby priamo zodpovedali otázky ohľadom realizovanej zmeny vo výučbe a zároveň poskytli aj cenné sekundárne informácie získané analýzou dotazníka ako celku pomocou štatistických metód. Vyhodnotením a analýzou výsledkov prieskumu budú pedagogickými zamestnancami školy, spolu s posúdením ďalších faktorov vyvodené závery potrebné k dosiahnutiu cieľov. Prieskum mal za úlohu získať vstupné údaje pre projekt, na ktorý škola získala finančné prostriedky s ESF prostredníctvom Agentúry pre štrukturálne fondy Európskej únie ako sprostredkovateľského orgánu MŠVVaŠ SR. Pedagogickí zamestnanci sa formou dotazníkov snažili zistiť záujem žiakov o vyučovanie pomocou didaktických pomôcok. Zároveň mal dotazník za úlohu získať informácie o prístupe žiakov k vzdelávaniu sa a forme vzdelávania, ktorá im najviac vyhovuje pre zvyšovanie ich kompetencií a taktiež ich spokojnosť s vybavením didaktickými pomôckami a ich používanie na vyučovacích hodinách. Projekt je zameraný na rozvoj čitateľskej gramotnosti a jazykových schopností žiakov inováciou foriem a metód vzdelávania, didaktickými prostriedkami a ďalším vzdelávaním pedagógov. Strategickým cieľom projektu je rozvoj fundamentálnych zručností žiakov so zameraním na čitateľskú gramotnosť a zároveň rozvoj metakognitívnych stratégii a zručností pedagogických zamestnancov smerom k zlepšovaniu čitateľskej gramotnosti žiakov vo všeobecnovzdelávacích predmetoch. Projekt počíta s inováciou metód a foriem vzdelávania s modernizáciou didaktických prostriedkov. V rámci projektu je strategickým cieľom aj inovácia metód smerom k digitálnemu vyučovaniu a modernizácia didaktických prostriedkov v predmete anglický jazyk, ku ktorému sú kvalitne pripravení aj pedagogickí zamestnanci vyučujúci anglický jazyk na škole. Zameranie projektu je v súlade s Operačným programom Vzdelávanie s cieľom zabezpečiť dlhodobú konkurencieschopnosť zmenou vzdelávacieho systému smerom k potrebám vedomostnej spoločnosti.

3 VYHODNOTENIE DOTAZNÍKOVÉHO PRIESKUMU Dotazníkový prieskum bol vyhodnotený viacerými spôsobmi a metódami, tak aby z neho bolo získaných čo najviac informácií, ktoré sa dajú využiť pre splnenie cieľov projektu. Dotazník bol rozdelený na dve časti. Prvá časť pozostávala z 15 otázok a druhá časť obsahovala 3 otázky. Otázky boli položené v dotazníku tak, ako je obvyklé a zároveň sa z nich dá aj v neskoršom čase predikovať smerovanie projektu. Porovnávaním tohto dotazníkového prieskumu s nasledujúcimi prieskumami cieľovej skupiny počas trvania projektu a po ňom je možné objektívnejšie zhodnotiť dopady aj naplnenie cieľov projektu. VYMEDZENIE PROBLÉMU Spätná väzba pohľadu žiakov na vyučovací proces v súčasnosti a reakcia na možné zmeny, ktoré prináša realizácia projektu. Dotazník cieľovej skupiny projektu počas realizácie inovácie metód vzdelávania a ich implementácie do vyučovacieho procesu školy. CIEĽ o Získať informácie potrebné pre inováciu metód a prostriedkov vzdelávania na podporu čitateľskej gramotnosti vo vyučovacom procese všeobecnovzdelávacích predmetov o Získať informácie potrebné pre inováciu metód a prostriedkov vzdelávania so zameraním na digitálne vyučovanie v predmete anglický jazyk o Získať informácie potrebné k využívaniu didaktických pomôcok pedagogickými zamestnancami vyučujúcimi anglický jazyk a všeobecnovzdelávacie predmety o Zistiť spokojnosť žiakov s už realizovanými zmenami, využívaním didaktických pomôcok na hodinách o Preskúmať aké sú možné riziká inovácie metód vzdelávacieho procesu o Posúdiť a zhodnotiť názor žiakov na kvalitu poskytovaného vyučovacieho obsahu a formy výučby.

4 HYPOTÉZY Prieskumom sme sa chceli dozvedieť ako žiaci reagujú na nové spôsoby vzdelávania a ich záujem o využívanie didaktických pomôcok vo výchovno- vzdelávacom procese. Pedagogickí zamestnanci na vyučovacích hodinách používajú didaktické pomôcky a či sa zvýšila motivácia žiakov vzdelávať sa. Priamo a nepriamo sme si chceli overiť, či žiaci poznajú niektoré zo súčasných výrazov bežne používaných v edukácii, a či týmto výrazom aj adekvátne rozumejú v miere prislúchajúcej ich veku a stupňu vzdelania. Hypotézam sa tento dokument venuje priamo pri konkrétnych otázkach, ktoré mali jednotlivé hypotézy preveriť a v závere dokumentu, kde je súhrnne popísaný celý prieskum aj s konečnou analýzou. CHARAKTERISTIKA VÝBEROVÉHO SÚBORU Výberový súbor tvorili žiaci základnej školy v počte 102 respondentov. Žiaci boli rovnomerne vybraní ako reprezentatívna vzorka celej skupiny, ktorá reprezentuje skupinu na vekovej, edukačnej aj intelektuálnej úrovni. METÓDY V prieskume sme použili empirickú metódu rozdávaného dotazníka, ktorá je najvhodnejšia na získavanie informácií v krátkom čase aj pri väčšom množstve respondentov tvoriacich reprezentatívnu vzorku. Dotazník tvorilo spolu 18 otázok. Dotazník bol anonymný, aby sme získali čo najobjektívnejšie údaje a respondenti nemali obavy s možných konzekvencií vyplývajúcich s odpovedí na otázky. Rozdaných a vrátených vyplnených dotazníkov bolo 102. Prieskum sa vykonával v priestoroch školy za asistencie pedagogických zamestnancov školy, ktorí boli žiakom k dispozícii v prípade, že by potrebovali pomoc s vyplnením niektorých otázok. Taktiež im poskytli na začiatku aj na konci dotazovania informácie prečo a za akým účelom tieto informácie poskytujú. VÝSLEDKY EMPIRICKEJ ANALÝZY Pri vyhodnocovaní sme postupovali štatistickou metódou, získané údaje sme analyzovali a vyhodnotili numericky a percentuálne v grafoch aj v tabuľkách. Pri grafickej prezentácii výsledkov sú možnosti odpovedí rozdelené aj farebne, podľa toho či bola odpoveď kladná, pozitívna či správna, alebo neutrálna, či negatívna, nesprávna alebo

5 záporná z pohľadu na charakter otázky a očakávané odpovede. Údaje vyhodnocované numericky v tabuľkách sú uvádzané vždy v počte (n) a percentuálnom pomere (%) k celej skupine odpovedí, pre lepšie porovnanie. Otvorené otázky sú vyhodnocované zatriedením do skupín so spoločnými charakteristikami k očakávanými odpoveďami na tieto otázky. Ak je možné z otvorených otázok získať neočakávané výsledky budú v závere prieskumu spomenuté a rozanalyzované.

6 1. Pohlavie Pohlavie Spolu (n) % a) chlapec 48 47% b) dievča 54 53% Reprezentatívna vzorka žiakov bola zložená z väčšieho počtu dievčat 54 (53%) a menšieho počtu chlapcov 48 (47%). Rozdiel je však zo štatistického hľadiska minimálny a možno ho považovať za vyrovnaný a zodpovedajúci reálnemu zastúpeniu v cieľovej skupine.

7 2. Ročník štúdia Ročník štúdia Spolu ( n) % 1. ročník 14 14% 2. ročník 5 5% 3. ročník 7 7% 4. ročník 10 10% 5. ročník 11 11% 6. ročník 11 11% 7. ročník 14 14% 8. ročník 19 19% 9. ročník 11 11% V prieskume cieľovej skupiny sa zúčastnili ako reprezentatívna vzorka žiaci všetkých ročníkov.

8 3. Vek žiaka Vek Spolu (n) % 6. rokov 1 1% 7. rokov 13 13% 8. rokov 3 3% 9. rokov 10 10% 10. rokov 10 10% 11. rokov 9 9% 12. rokov 12 12% 13. rokov 16 16% 14. rokov 13 13% 15. rokov 10 10% 16. rokov 5 5% Veková štruktúra reprezentatívnej vzorky respondentov je rozložená rovnomerne tak, aby zodpovedala vekovej štruktúre cieľovej skupiny - žiakov školy. Respondenti sú vo veku päť až šestnásť rokov.

9 4. Chodíš rád do školy Chodíš rád do školy Spolu (n) % a) áno 53 52% b) nie 8 8% c) občas 41 40% Na otázku, v ktorej mali na základe trojúrovňovej stupnice odpovedať o pocitoch či do školy chodia radi väčšina respondentov 53 (52%) uviedla prvý najvyšší stupeň áno. Odpoveď občas udáva 41 (40%) respondentov. Do školy chodí nerado 8 (8%) respondentov.

10 5. Máte informácie o tom, že sa vo Vašej škole realizuje projekt s názvom Čitateľská gramotnosť a angličtina žiakov ako pevný základ pre dosahovanie budúcich cieľov Máte informácie o tom, že sa vo Vašej škole realizuje projekt s názvom Čitateľská gramotnosť a angličtina žiakov ako pevný základ pre dosahovanie budúcich cieľov Spolu (n) % a) áno 92 90% b) nie 10 10% Hypotéza sa potvrdila, väčšina žiakov vie o realizácii projektu na škole. Odpoveď áno udáva 92 (90%) respondentov. Len 10 (10%) respondentov nevie o danom projekte.

11 6. Podmienky na vyučovanie sa od začiatku projektu zmenili Podmienky na vyučovanie sa od začiatku projektu zmenili Spolu (n) % a) výrazne k lepšiemu 30 29% b) k lepšiemu 65 64% c) bez zmeny 7 7% d) k horšiemu 0 0% Respondenti odpovedali na danú otázku kladne. Väčšina respondentov 65 (64%) uviedla odpoveď - k lepšiemu. Odpoveď výrazne k lepšiemu udalo 30 (29%) respondentov. Podmienky bez zmeny pociťujú 7 respondenti.

12 7. Zlepšilo sa vybavenie Vašej školy IKT technikou Zlepšilo sa vybavenie Vašej školy IKT technikou? Spolu ( n ) % a) áno % b) nie 1 1% Hypotéza sa potvrdila, takmer všetci žiaci postrehli zlepšenie vybavenia školy IKT technikou. Z opýtaných respondentov 101 (99%) uviedlo odpoveď áno. Len 1 respondent udal odpoveď nie.

13 8. Vyučovacie hodiny s využitím interaktívneho dataprojektora sú pre Vás Vyučovacie hodiny s využitím interaktívneho dataprojektora sú pre Vás Spolu (n) % a) oveľa zaujímavejšie 69 68% b) páčia sa viac ako bez použitia dataprojektora 32 31% c) sú rovnaké ako predtým - dataprojektor nepoužívate 1 1% Hypotéza sa potvrdila, žiaci na hodinách radi využívajú dataprojektor, vyučovanie je pre nich oveľa zaujímavejšie danú odpoveď udáva 69 (68%) respondentov. 32 (31%) respondentov udáva odpoveď páčia sa viac ako bez použitia dataprojektora. Len 1 respondent uviedol, že je pre neho vyučovacia hodina rovnaká ako predtým.

14 9. Interaktívny dataprojektor využívate v rámci vyučovacích hodín Interaktívny dataprojektor využívate v rámci vyučovacích hodín Spolu (n) % a) často 56 55% b) niekedy 45 44% c) nikdy 1 1% Hypotéza potvrdila, že v rámci vyučovacích hodín sa často využíva interaktívny dataprojektora. Väčšina respondentov 56 (55%) uviedlo, že na hodinách využívajú interaktívny dataprojektor často. Niekedy udáva 45 (44%) respondentov a odpoveď nikdy uviedol jeden respondent.

15 10. Počítače na vyučovaní používate Počítače na vyučovaní používate Spolu (n) % a) často 55 54% b) občas 47 46% c) nikdy 0 0% Hypotéza predpokladala, že väčšina žiakov uvedie časté používanie počítačov na vyučovaní. Danú odpoveď uviedlo 55 respondentov (54%), odpoveď občas uvádza 47 (46%) respondentov.

16 11. Ako hodnotíte vyučovanie s pomocou didaktických pomôcok Ako hodnotíte vyučovanie s pomocou didaktických pomôcok Spolu (n) % a) veľmi pozitívne 32 31% b) skôr pozitívne 68 67% c) skôr negatívne 2 2% d) veľmi negatívne 0 0% Na danú otázku odpovedali žiaci kladne, v najväčšom zastúpení bola odpoveď skôr pozitívne, ktorú udáva 68 (67%) respondentov, odpoveď veľmi pozitívne udalo 32 (31%) respondentov. V najnižšom zastúpení je odpoveď skôr negatívne, ktorú uviedli 2 (2%) respondenti.

17 12. Vyučovanie s didaktickými pomôckami Vyučovanie s didaktickými pomôckami Spolu (n) % a) Oveľa zaujímavejšie, skôr si zapamätám učivo 45 44% b) baví ma viac ako bez použitia didaktických pomôcok 39 38% c) neviem posúdiť 18 18% Hypotéza o vyučovaní s didaktickými pomôckami sa potvrdila, nakoľko sa predpokladalo, že respondenti budú vyberať možnosti a) a b). Až 45 (44%) respondentov uviedlo, že je vyučovanie s didaktickými pomôckami oveľa zaujímavejšie a skôr si zapamätajú učivo a 39 (38%) respondentov uviedlo, vyučovanie baví viac ako bez použitia didaktických pomôcok. 18% nevedelo posúdiť, či im vyučovanie s didaktickými pomôckami pomáha.

18 13. E- BLOCKS na vyučovacích hodinách anglického jazyka používate E-BLOCKS na vyučovacích hodinách anglického jazyka používate Spolu (n) % a) často 33 32% b) niekedy 40 39% c) občas 28 27% d) nikdy 1 1% E_BLOCKS sa na vyučovacích hodinách anglického jazyka používa niekedy, nakoľko danú odpoveď udalo najviac respondentov 40 (39%), odpoveď často uvádza 33 (32%) opýtaných respondentov. Odpoveď občas uviedlo 28 ( 27%) respondentov. Jeden žiak uviedol odpoveď nikdy.

19 14. Páči sa ti vyučovanie s E-BLOCKS Páči sa ti vyučovanie s E-BLOCKS Spolu (n) % a) áno 87 85% b) nie 15 15% Hypotéza sa úplne potvrdila, žiakom sa na vyučovacích hodinách páči využívanie E- BLOCKS. Odpoveď áno udáva až 87 ( 85%) respondentov. Odpoveď nie uviedlo 15 (15%) respondentov.

20 15. Využívajú učitelia na hodinách didaktické pomôcky Využívajú učitelia na hodinách didaktické pomôcky Spolu (n) % a) často 54 53% b) niekedy 27 26% c) občas 21 21% d) nikdy 0 0% Hypotéza sa absolútne potvrdila, žiaci uviedli, že učitelia na hodinách používajú didaktické pomôcky. Často 53%, niekedy 26%, občas 21%.

21 16. Učitelia najviac používajú didaktické pomôcky na hodinách Učitelia najviac používajú didaktické pomôcky na hodinách Spolu (n) % Anglický jazyk 84 34% Nemecký jazyk 57 23% Slovenský jazyk 37 15% Matematika 18 7% Biologia 1 0% Informatika 16 7% Geografia 23 9% Prírodoveda 6 2% Hudobná výchova 1 0% Etická výchova 2 1% Spolu % Didaktické pomôcky sa používajú vo všetkých predmetoch. Najčastejšie používajú v predmete anglický jazyk. Tiež v predmetoch nemecký jazyk, slovenský jazyk a literatúra, geografia.

22 17. Učitelia interaktívny dataprojektor používajú najviac na predmetoch Učitelia interaktívny dataprojektor používajú najviac na predmetoch Spolu (n) % Anglický jazyk 90 43% Nemecký jazyk 50 24% Slovenský jazyk 18 9% Matematika 8 4% Biologia 4 2% Informatika 1 0% Geografia 29 14% Prírodoveda 9 4% Hudobná výchova 0 0% Etická výchova 1 0% Spolu % Z odpovedí respondentov vyplýva, že najviac sa využíva interaktívny dataprojektor na predmetoch anglického jazyka, nemeckého jazyka a geografie.

23 18. Na akých predmetoch využívate E- BLOCKS kocky Na akých predmetoch využívate E- BLOCKS kocky Spolu (n) % Anglický jazyk 90 61% Nemecký jazyk 40 27% Slovenský jazyk 2 1% Matematika 5 3% Biologia 0 0% Informatika 0 0% Geografia 6 4% Prírodoveda 5 3% Hudobná výchova 0 0% Etická výchova 0 0% Spolu % Z odpovedí respondentov vyplýva, že E-BLOCKS kocky sa využívajú najmä vo vyučovacích predmetoch anglického a nemeckého jazyka.

24 ZÁVER Na základe realizovaného dotazníkového prieskumu je možné povedať, že žiaci do školy chodia radi a majú informáciu o realizovaní projektu s názvom Čitateľská gramotnosť a angličtina žiakov ako pevný základ pre dosahovanie budúcich cieľov. Radi sa učia pomocou didaktických pomôcok. IKT a didaktické pomôcky vo vyučovaní využívajú na všetkých predmetoch. Využívanie E-BLOCKS-ov vo vyučovaní uvítali. Keďže žiaci majú radi využívanie didaktických pomôcok a moderných IKT zariadení, realizácia projektu s cieľom rozvíjať čitateľskú gramotnosť a jazykové schopnosti žiakov inováciou foriem a metód vzdelávania, didaktickými prostriedkami je zo strany cieľovej skupiny žiaci plne podporovaná a ich reakcie sú pozitívne. Analýza dotazníkov ďalej preukázala potrebu modernizácie, rozšírenia a doplnenia zariadenia a vybavenia školy IKT didaktickými pomôckami a ich význam vo výchovnovzdelávacom procese. Zároveň z odpovedí respondentov, ktorí reprezentovali cieľovú skupinu je jasné, že žiaci, ktorí prišli do kontaktu s využívaním IKT a didaktických pomôcok, považujú ich za potrebné a vhodné na vyučovanie. Vďaka tomu sa zvýšila aj úroveň kľúčových kompetencií žiakov pri vyššej motivácii k získavaniu vedomostí, pretože didaktické pomôcky umožňujú využívanie moderných metód výučby.

Z á k l a d n á š k o l a B á b , B á b , okres N i t r a

Z á k l a d n á    š k o l a    B á b , B á b , okres    N i t r a Analýza dotazníkového prieskumu CIEĽOVÁ SKUPINA: PEDAGOGICKÍ ZAMESTNANCI ÚVOD Tento dokument je vyhodnotením školského interného prieskumu Základnej školy, Báb 225, formou anonymných dotazov. Dotazník

Podrobnejšie

Názov projektu: „Inovatívne vyučovanie vo zvolenských základných školách“ ITMS: Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/Projekt je

Názov projektu: „Inovatívne vyučovanie vo zvolenských základných školách“ ITMS: Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/Projekt je Názov projektu: Inovatívne vyučovanie vo zvolenských základných školách ITMS: 26110130111 Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ Záverečná prezentácia aktivít

Podrobnejšie

Vyhodnotenie študentských ankét 2013

Vyhodnotenie študentských ankét 2013 Výsledky študentskej ankety na UJS v akademickom roku 2012/2013 Študenti Univerzity J. Selyeho v zmysle 70 ods. 1 písm. h) zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Podrobnejšie

NÁVRH ŠTRUKTÚRY ŠTÁTNEHO VZDELÁVACIEHO PROGRAMU

NÁVRH ŠTRUKTÚRY ŠTÁTNEHO VZDELÁVACIEHO PROGRAMU Školský vzdelávací program Tanečné konzervatórium Evy Jaczovej Vzdelávací program Tanec Stupeň vzdelania 2, 3A, 5B Dĺžka štúdia osemročná Forma štúdia denná Vyučovací jazyk slovenský Druh školy štátna

Podrobnejšie

UNIVERZITA PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA V KOŠICIACH VZDELÁVACÍ PROGRAM Moderná didaktická technika v práci učiteľa Aktualizačné vzdelávanie prof. MUDr. Ladis

UNIVERZITA PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA V KOŠICIACH VZDELÁVACÍ PROGRAM Moderná didaktická technika v práci učiteľa Aktualizačné vzdelávanie prof. MUDr. Ladis UNIVERZITA PAVLA JOZEFA ŠAFÁRIKA V KOŠICIACH VZDELÁVACÍ PROGRAM Moderná didaktická technika v práci učiteľa Aktualizačné vzdelávanie prof. MUDr. Ladislav Mirossay, DrSc. rektor Univerzita Pavla Jozefa

Podrobnejšie

Príloha k iŠkVp 2018/2019

Príloha k iŠkVp 2018/2019 Príloha k iškvp 2018/2019 Učebný plán pre 9. ročník ZŠ s MŠ Voderady Učebný plán pre 9. ročník Podľa tohto učebného plánu postupujú len žiaci 9. ročníka v školskom roku 2018/2019. Učebný plán pre 9. ročník

Podrobnejšie

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 6 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pr

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 6 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pr MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 6 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pre odborné vzdelávanie a prípravu, skupiny študijných

Podrobnejšie

Opis projektu

Opis projektu Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Agentúra Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre štrukturálne fondy EÚ Názov projektu: Elektronizácia učebných osnov nevyhnutnosť

Podrobnejšie

SVET PRÁCE PRIMÁRNE VZDELÁVANIE ISCED 2 VYUČOVACÍ JAZYK SLOVENSKÝ JAZYK VZDELÁVACIA OBLASŤ ČLOVEK A SVET PRÁCE PREDMET SVET PRÁCE SKRATKA PREDMETU SVP

SVET PRÁCE PRIMÁRNE VZDELÁVANIE ISCED 2 VYUČOVACÍ JAZYK SLOVENSKÝ JAZYK VZDELÁVACIA OBLASŤ ČLOVEK A SVET PRÁCE PREDMET SVET PRÁCE SKRATKA PREDMETU SVP SVET PRÁCE PRIMÁRNE VZDELÁVANIE ISCED 2 VYUČOVACÍ JAZYK SLOVENSKÝ JAZYK VZDELÁVACIA OBLASŤ ČLOVEK A SVET PRÁCE PREDMET SVET PRÁCE SKRATKA PREDMETU SVP ROČNÍK ÔSMY ČASOVÁ DOTÁCIA 0,5 HODINA TÝŽDENNE 16,5

Podrobnejšie

Školský vzdelávací program šk.rok /2011

Školský vzdelávací program šk.rok /2011 Z á k l a d n á š k o l a, H r n č i a r s k a 3, H U M E N N É Školský vzdelávací program Menej učiť- viac naučiť (pre život v novom tisícročí) Školský rok: 208/209 Školský učebný plán pre triedy so všeobecným

Podrobnejšie

Microsoft Word - ZS Ruzomberok

Microsoft Word - ZS Ruzomberok INFORMAČNÝ LIST ÚSPEŠNE ZREALIZOVANÉHO PROJEKTU Inovácia vzdelávania a kľúčových kompetencií žiakov a učiteľov Názov projektu v prírodovedných predmetoch na základnej škole Kód ITMS 26110130069 Prijímateľ

Podrobnejšie

Vyhodnotenie dotazníkovej ankety vyučujúcich (učitelia + doktorandi) Obdobie dotazovania: 23. november január 2018 Odpovedalo 210 respondento

Vyhodnotenie dotazníkovej ankety vyučujúcich (učitelia + doktorandi) Obdobie dotazovania: 23. november január 2018 Odpovedalo 210 respondento Vyhodnotenie dotazníkovej ankety vyučujúcich (učitelia + doktorandi) Obdobie dotazovania: 23. november 2017-31. január 2018 Odpovedalo 210 respondentov z 492 oslovených 42,68 % Základné údaje Pohlavie

Podrobnejšie

ŠZŠI FIĽAKOVO Príloha č. 1 /strana č. 1 PLÁN KONTINUÁLNEHO VZDELÁVANIA (PEDAGOGICKÝCH, ODBORNÝCH) ZAMESTNANCOV V ROKU 2012 PODĽA DRUHOV KONTINUÁLNEHO

ŠZŠI FIĽAKOVO Príloha č. 1 /strana č. 1 PLÁN KONTINUÁLNEHO VZDELÁVANIA (PEDAGOGICKÝCH, ODBORNÝCH) ZAMESTNANCOV V ROKU 2012 PODĽA DRUHOV KONTINUÁLNEHO ŠZŠI FIĽAKOVO Príloha č. 1 /strana č. 1 PLÁN KONTINUÁLNEHO (PEDAGOGICKÝCH, ODBORNÝCH) ZAMESTNANCOV V ROKU 2012 PODĽA DRUHOV KONTINUÁLNEHO (v zmysle zákona č. 317/2009 Z.z. a Vyhlášky MŠ SR č. 445/2009

Podrobnejšie

Základná škola, Školská 3, Čierna nad Tisou Rámcový učebný plán inovovaný pre 1. až 4. ročník a pre 5. až 8. ročník Šk. rok. 2018/2019 Použité

Základná škola, Školská 3, Čierna nad Tisou Rámcový učebný plán inovovaný pre 1. až 4. ročník a pre 5. až 8. ročník Šk. rok. 2018/2019 Použité Základná škola, Školská 3, 076 43 Čierna nad Tisou Rámcový učebný plán inovovaný pre 1. až 4. ročník a pre 5. až 8. ročník Šk. rok. 2018/2019 Použité skratky: ZPH- základný počet hodín, PVH- počet voliteľných

Podrobnejšie

Školský vzdelávací program Základná škola s materskou školou Šarišské Michaľany 6. UČEBNÝ PLÁN 6.1 Inovovaný učebný plán ISCED 1 Platnosť od

Školský vzdelávací program Základná škola s materskou školou Šarišské Michaľany 6. UČEBNÝ PLÁN 6.1 Inovovaný učebný plán ISCED 1 Platnosť od 6. UČEBNÝ PLÁN 6.1 Inovovaný učebný plán ISCED 1 Platnosť od 1. 9. 2015 v prvom, druhom, treťom a štvrtom ročníku. vzdelávacia oblasť Jazyk a komunikácia vyučovací predmet 1. 2. 3. 4. spolu PH DH PH DH

Podrobnejšie

Snímka 1

Snímka 1 Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ Ciele štúdie PISA a jej priebeh na národnej úrovni Finančná a štatistická gramotnosť žiakov v kontexte medzinárodných

Podrobnejšie

Základná škola s materskou školou, Horná Streda Horná Streda. Tel. 032/ Internet:

Základná škola s materskou školou, Horná Streda Horná Streda. Tel. 032/ Internet: Základná škola s materskou školou, Horná Streda 391 916 2 Horná Streda. Tel. 032/7773175 e-mail: zssmsh.streda@stonline.sk, Internet: http://zssmshstreda.edupage.org Školský vzdelávací program Rámcový

Podrobnejšie

Učebné plány

Učebné plány UČEBNÉ PLÁNY ŠKOLSKÉHO VZDELÁVACIEHO PROGRAMU ŠTVORROČNÉ ŠTÚDIUM UČEBNÝ PLÁN GYMNÁZIA ANTONA BERNOLÁKA V SENCI PRE ŠKOLSKÝ ROK 2018/2019 Plán je inovovaný v 1. až 4. ročníku. Schválilo MŠ SR dňa 20. marca

Podrobnejšie

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 1 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pr

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 1 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pr MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 1 pre ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pre odborné vzdelávanie a prípravu študijný odbor 9245

Podrobnejšie

Našej škole bol v roku 2018 úspešne schválený projekt Erasmus+ pod názvom Učenie sa a využívanie nových metód a technológií vo vyučovaní Čo to znamena

Našej škole bol v roku 2018 úspešne schválený projekt Erasmus+ pod názvom Učenie sa a využívanie nových metód a technológií vo vyučovaní Čo to znamena Našej škole bol v roku 2018 úspešne schválený projekt Erasmus+ pod názvom Učenie sa a využívanie nových metód a technológií vo vyučovaní Čo to znamenalo v praxi? Pani učiteľky (S. Zánická, K. Hodasová,

Podrobnejšie

Dotazník pre prípravu Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja obce Súlovce na roky Návod na vyplnenie: správnu kolónku (Váš vek, pohlavi

Dotazník pre prípravu Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja obce Súlovce na roky Návod na vyplnenie: správnu kolónku (Váš vek, pohlavi Dotazník pre prípravu Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja obce Súlovce na roky 2015 2021 Návod na vyplnenie: správnu kolónku (Váš vek, pohlavie, názor, atď.) označte prosím písmenom X. CHARAKTERISTIKA

Podrobnejšie

Základná škola Jana Amosa Komenského Komenského 1227/8, Sereď EVIDENCIA POČTU KREDITOV PEDAGOGOCKÝCH ZAMESTNANCOV Priezvisko a meno pedagóga Mg

Základná škola Jana Amosa Komenského Komenského 1227/8, Sereď EVIDENCIA POČTU KREDITOV PEDAGOGOCKÝCH ZAMESTNANCOV Priezvisko a meno pedagóga Mg Základná škola Jana Amosa Komenského Komenského 1227/8, 926 01 Sereď EVIDENCIA POČTU KREDITOV PEDAGOGOCKÝCH ZAMESTNANCOV Priezvisko a meno pedagóga Mgr. Bodišová Viera Mgr. Bohušová Ingrid Názov vzdelávacieho

Podrobnejšie

Microsoft Word - d079-bb48-4fc4-de2b

Microsoft Word - d079-bb48-4fc4-de2b Základná škola, Pugačevova 1381/7, Humenné Vzdelávania pedagogických zamestnancov k 1.9.2018 1. - 4. ročník ZŠ Meno a priezvisko Mgr. Beáta Babinová Druh vzdel. Názov vzdelávania Počet uznaných kreditov

Podrobnejšie

Prezentácia projektu Analýza informačných tokov pre Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR

Prezentácia projektu  Analýza informačných tokov pre Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR Skúsenosti z riadenia IT projektu v štátnej správy Ing. Katarína Mandíková Odbor implementácie Operačného programu Informatizácie spoločnosti MF SR Bratislava, 23.10.2007 Obsah projekty, ktoré sme zrealizovali

Podrobnejšie

6 Učebný plán 2840 M biotechnológia a farmakológia (platný od začínajúc 1.ročníkom) Kategórie a názvy vzdelávacích oblastí a názvy vyučovacíc

6 Učebný plán 2840 M biotechnológia a farmakológia (platný od začínajúc 1.ročníkom) Kategórie a názvy vzdelávacích oblastí a názvy vyučovacíc 6 Učebný plán 2840 M biotechnológia a farmakológia (platný od 1.9.2016 začínajúc 1.ročníkom) Kategórie a názvy vzdelávacích oblastí a názvy vyučovacích predmetov Počet týždenných vyučovacích hodín vo vzdelávacom

Podrobnejšie

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 5 ktorým sa mení ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ

MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 5 ktorým sa mení ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY ŠTÁTNY INŠTITÚT ODBORNÉHO VZDELÁVANIA DODATOK č. 5 ktorým sa mení ŠTÁTNY VZDELÁVACÍ PROGRAM pre odborné vzdelávanie a prípravu, skupinu

Podrobnejšie

Učebný plán platný od 1. septembra 2013 začínajúc 1. ročníkom platný pre školský rok 2018/2019

Učebný plán platný od 1. septembra 2013 začínajúc 1. ročníkom platný pre školský rok 2018/2019 Učebný plán platný od 1. septembra 2013 začínajúc 1. ročníkom platný pre školský rok 2018/2019 Názov a adresa školy Názov ŠkVP Kód a názov študijného odboru Stupeň vzdelávania Dĺžka štúdia Forma štúdia

Podrobnejšie

Microsoft Word - Kontinualne vzdelávanie2013_2014

Microsoft Word - Kontinualne vzdelávanie2013_2014 ZŠ, Mojzesovo Černík, 941 04 Mojzesovo č. 505 Plán kontinuálneho vzdelávania v školskom roku 2013/2014 príloha č.2 ŠkVP Vypracovala: Mgr. Elena Puková, riad. školy 1. IDENTIFIKÁCIA ORGANIZÁCIE Názov školy

Podrobnejšie

STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA

STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA KOŠICKÁ 20 PREŠOV ŠTUDIJNÝ ODBOR 6446 4 KOZMETIK 6362 6 KOZMETIČKA A VIZÁŽISTKA www.zsssluz.edupage.org STREDNÁ ODBORNÁ ŠKOLA, KOŠICKÁ 20, 080 01 PREŠOV Kód a názov ŠVP Kód a názov

Podrobnejšie

DIDKATICKÉ POSTUPY UČITEĽA

DIDKATICKÉ POSTUPY UČITEĽA DIDAKTICKÉ MYSLENIE A POSTUPY UČITEĽA OBOZNÁMENIE SA SO VŠEOBECNÝMI CIEĽMI VÝUČBY A PREDMETU UJASNENIE TÉMY V RÁMCI TEMATICKÉHO CELKU DIDAKTICKÁ ANALÝZA UČIVA KONKRETIZÁCIA CIEĽOV VO VZŤAHU MOŽNOSTIAM

Podrobnejšie

ČG_O.L

ČG_O.L Analýza a vyhodnotenie pilotných testov s využitím rôznych štatistických metód Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/ Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ Základné ukazovatele testovaní Dva

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Vzdelávací program: INOVAČNÉ VZDELÁVANIE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV ŠKÔL V OBLASTI INKLUZÍVNEHO VZDELÁVANIA DETÍ Z MARGINALIZOVANÝCH RÓMSKYCH KOMUNÍT Názov záverečnej prezentácie: Didaktické princípy,

Podrobnejšie

Základná škola s materskou školou Slatina nad Bebravou Slatina nad Bebravou 154, KONTINUÁLNE VZDELÁVANIE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV Zamestnanec

Základná škola s materskou školou Slatina nad Bebravou Slatina nad Bebravou 154, KONTINUÁLNE VZDELÁVANIE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV Zamestnanec Základná škola s materskou školou Slatina nad Bebravou Slatina nad Bebravou 154, 956 53 KONTINUÁLNE VZDELÁVANIE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV Zamestnanec Mikušová Ivana, Mgr. Adámková Jana, Mgr. Absolvované

Podrobnejšie

Hodnotenie v predmetoch VÝTVARNÁ VÝCHOVA, HUDOBNÁ VÝCHOVA, VÝCHOVA UMENÍM, TELESNÁ VÝCHOVA, NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA, ETICKÁ VÝCHOVA, PRACOVNÉ VYUČOVANIE, T

Hodnotenie v predmetoch VÝTVARNÁ VÝCHOVA, HUDOBNÁ VÝCHOVA, VÝCHOVA UMENÍM, TELESNÁ VÝCHOVA, NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA, ETICKÁ VÝCHOVA, PRACOVNÉ VYUČOVANIE, T Hodnotenie v predmetoch VÝTVARNÁ VÝCHOVA, HUDOBNÁ VÝCHOVA, VÝCHOVA UMENÍM, TELESNÁ VÝCHOVA, NÁBOŽENSKÁ VÝCHOVA, ETICKÁ VÝCHOVA, PRACOVNÉ VYUČOVANIE, TECHNICKÁ VÝCHOVA, SVET PRÁCE A TECHNIKA, OBČIANSKA

Podrobnejšie

Milé študentky, milí študenti, v prvom rade Vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie Vášho postoja ku kvalite materiáln

Milé študentky, milí študenti, v prvom rade Vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie Vášho postoja ku kvalite materiáln Milé študentky, milí študenti, v prvom rade Vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie Vášho postoja ku kvalite materiálnych, technických a informačných zdrojov. Jednotlivé

Podrobnejšie

Milé študentky, milí študenti, v prvom rade vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie vášho postoja ku kvalite výučby. J

Milé študentky, milí študenti, v prvom rade vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie vášho postoja ku kvalite výučby. J Milé študentky, milí študenti, v prvom rade vám ďakujeme za vyplnenie ankety. Táto anketa bola zameraná na zistenie vášho postoja ku kvalite výučby. Jednotlivé výroky sme vyhodnotili zastúpením vášho súhlasu,

Podrobnejšie

Časopisecká tvorba pre deti rokov Cieľom práce je charakterizovať časopiseckú tvorbu pre deti rokov a to predovšetkým jej významný

Časopisecká tvorba pre deti rokov Cieľom práce je charakterizovať časopiseckú tvorbu pre deti rokov a to predovšetkým jej významný Časopisecká tvorba pre deti rokov 1945-1990 Cieľom práce je charakterizovať časopiseckú tvorbu pre deti rokov 1945-1980 a to predovšetkým jej významných autorov, redaktorov a vydavateľov s akcentom na

Podrobnejšie

Vzdelávací program - špecializačné vzdelávanie

Vzdelávací program - špecializačné vzdelávanie Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ Prioritná os: Opatrenie: Prioritná os 2 Ďalšie vzdelávanie ako nástroj rozvoja ĽZ Prioritná os 4 Moderné vzdelávanie

Podrobnejšie

ITMS kód Projektu: ITMS kód Projektu: Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov E

ITMS kód Projektu: ITMS kód Projektu: Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov E Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ Prioritná os: Prioritná os 2 Ďalšie vzdelávanie ako nástroj rozvoja ĽZ Prioritná os 4 Moderné vzdelávanie pre vedomostnú

Podrobnejšie

Hodnotenie žiakov I

Hodnotenie  žiakov I Hodnotenie žiakov I. stupňa ZŠ na šk. rok 2018/2019 Hodnotenie žiakov I. stupňa je v súlade s Metodickým pokynom č. 22/2011 a č. 19/2015. V jednotlivých ročníkoch a podľa jednotlivých predmetov je známkovanie

Podrobnejšie

Metodický list k pracovnému listu Atóm I.

Metodický list k pracovnému listu Atóm I. Názov projektu: Čítaj viac a dvere k poznaniu sa samy otvoria Kód projektu: 26110130437 ZŠ s MŠ Centrum I 32, Dubnica nad Váhom Metodický list k pracovnému listu Zaujímavosti prírody Austrálie. RNDr. Mária

Podrobnejšie

TS - Budúcnosť autobusovej dopravy SAD Žilina je samozrejmá súčasť našich životov ǀ Žilina ǀ Tlačová správa SAD Žilina, a.s. Spoločnosť Slov

TS - Budúcnosť autobusovej dopravy SAD Žilina je samozrejmá súčasť našich životov ǀ Žilina ǀ Tlačová správa SAD Žilina, a.s. Spoločnosť Slov TS - Budúcnosť autobusovej dopravy SAD Žilina je samozrejmá súčasť našich životov 30.1.2018 ǀ Žilina ǀ Tlačová správa SAD Žilina, a.s. Spoločnosť Slovenská autobusová doprava, akciová spoločnosť (SAD Žilina)

Podrobnejšie

Špecifikácia testu zo SJL pre T Príloha 1 Špecifikácia testu zo slovenského jazyka a literatúry pre celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka Z

Špecifikácia testu zo SJL pre T Príloha 1 Špecifikácia testu zo slovenského jazyka a literatúry pre celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka Z Príloha 1 Špecifikácia testu zo slovenského jazyka a literatúry pre celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ v školskom roku 2015/2016 Bratislava jún 2015 Testy z vyučovacích jazykov pre celoslovenské

Podrobnejšie

A

A Žilinský samosprávny kraj zriaďovateľ školy GYMNÁZIUM MICHALA MILOSLAVA HODŽU UL. M.M.HODŽU 860/9 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ Poslanie vzdelávacích oblastí v školskom vzdelávacom programe A. Štvorročné štúdium Povinné

Podrobnejšie

Základné informácie k papierovej forme testovania žiakov 5. ročníka ZŠ T September 2016 NÚCEM, Bratislava 2016

Základné informácie k papierovej forme testovania žiakov 5. ročníka ZŠ T September 2016 NÚCEM, Bratislava 2016 Základné informácie k papierovej forme testovania žiakov 5. ročníka ZŠ T5-2016 September 2016 TESTOVANIE T5-2016 TERMÍN TESTOVANIA TESTOVANIE JE URČENÉ CIELE TESTOVANIA TESTY ADMINISTRUJÚ TESTOVANÉ PREDMETY

Podrobnejšie

hviezdoslavov-kubin_2009_sprava-prieskum_publika

hviezdoslavov-kubin_2009_sprava-prieskum_publika HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2009 V ZRKADLE PRIESKUMU PUBLIKA Prieskum publika na HK 2009 organizoval KVK NOC aj na 55. ročníku tejto súťažnej prehliadky recitačného umenia a divadiel poézie. Anketári uskutočnili

Podrobnejšie

SLOVENSKÝ JAZYK A LITERATÚRA NIŽŠIE STREDNÉ VZDELÁVANIE ISCED 2 VYUČOVACÍ JAZYK SLOVENSKÝ JAZYK VZDELÁVACIA OBLASŤ JAZYK A KOMUNIKÁCIA PREDMET SLOVENS

SLOVENSKÝ JAZYK A LITERATÚRA NIŽŠIE STREDNÉ VZDELÁVANIE ISCED 2 VYUČOVACÍ JAZYK SLOVENSKÝ JAZYK VZDELÁVACIA OBLASŤ JAZYK A KOMUNIKÁCIA PREDMET SLOVENS SLOVENSKÝ JAZYK A LITERATÚRA NIŽŠIE STREDNÉ VZDELÁVANIE ISCED 2 VYUČOVACÍ JAZYK SLOVENSKÝ JAZYK VZDELÁVACIA OBLASŤ JAZYK A KOMUNIKÁCIA PREDMET SLOVENSKÝ JAZYK A LITERATÚRA SKRATKA PREDMETU SJL ROČNÍK DEVIATY

Podrobnejšie

Obce okresu Nové Zámky z aspektu ukazovateľov samosprávy

Obce okresu Nové Zámky z aspektu  ukazovateľov samosprávy Vnímanie volieb na úrovni miestnej samosprávy z pohľadu obyvateľov obcí okresu Nové Zámky RNDr. Katarína Vilinová, PhD., RNDr. Gabriela Repaská, PhD., Bc. Andrea Lelkešová Štruktúra prezentácie Úvod Základné

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Aktivity k vyučovaniu fyziky na základnej škole PaedDr. Klára Velmovská, PhD. ODF FMFI UK v Bratislave PaedDr. Monika Vanyová, PhD. ZŠ Tvrdošovce Košice, 24. 11. 2015 Materiály na podporu vyučovania fyziky

Podrobnejšie

GPH MIchalovce

GPH MIchalovce KRITÉRIÁ prijímacích skúšok a termíny konania prijímacích skúšok do 1. ročníka na školský rok 2008/2009 v Gymnáziu Pavla Horova Michalovce V zmysle 4 ods. 1 Vyhlášky MŠ SR č. 145/1996 Zb. o prijímaní na

Podrobnejšie

Škola (názov, adresa)

Škola (názov, adresa) UČEBNÝ PLÁN 2013 Škola (názov, adresa) Názov ŠkVP Kód a názov ŠVP Kód a názov študijného odboru Stupeň vzdelania Dĺžka štúdia Forma štúdia Druh školy Vyučovací jazyk Kategórie a názvy vyučovacích predmetov

Podrobnejšie

Názov vzdelávacej oblasti Názov predmetu Ročník Časový rozsah týždeň/rok Etická výchova Človek a hodnoty šiesty 1 hod týždenne / 33 hod ročne 1.Charak

Názov vzdelávacej oblasti Názov predmetu Ročník Časový rozsah týždeň/rok Etická výchova Človek a hodnoty šiesty 1 hod týždenne / 33 hod ročne 1.Charak Názov vzdelávacej oblasti Názov predmetu Ročník Časový rozsah týždeň/rok Etická výchova Človek a hodnoty šiesty 1 hod týždenne / 33 hod ročne 1.Charakteristika predmetu Charakteristika predmetu sa zhoduje

Podrobnejšie

ETV 6

ETV 6 Etická VI. ročník Tematický výchovno-vzdelávací plán bol vypracovaný podľa učebných osnov Štátneho vzdelávacieho programu a upravený podľa Školského vzdelávacieho programu Štvorlístok. Schválené PK dňa

Podrobnejšie

untitled

untitled Základná škola TRIEDNA KNIHA V A 2018-2019 Názov školy:...... Typ školy:... Vyučovací :... KLASIFIKAČNÝ ZÁZNAM pre nižšie stredné vzdelávanie Školský rok:.../... Trieda:... triedny učiteľ:... 232 9. ročník

Podrobnejšie

Školská komisia

Školská komisia Školská komisia Zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja Košice: 24.03.2017 Číslo: 1999/2017/OSK- Vybavuje: Ing. Štefan Kandráč e-mail: Stefan.Kandrac@vucke.sk Telefón: 055/7268 260 Fax: 055/7268 249

Podrobnejšie

Katarina Kellenbergerova - Panel 5

Katarina Kellenbergerova - Panel 5 Operačný program výskum a vývoj Katarína Kellenbergerová riaditeľka sekcie implementácie OP VaV Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚE Agentúra Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre

Podrobnejšie

Základná škola s materskou školou Petrovice

Základná škola s materskou školou Petrovice Základná škola s materskou školou Hlboké nad Váhom SYSTÉM HODNOTENIA ŽIAKOV Školský rok 2017/2018 Prerokovaný na rade školy a MZ dňa 28.08.2017 Systém hodnotenia žiakov je vnútorný dokument školy, ktorý

Podrobnejšie

Snímek 1

Snímek 1 TLAČOVÁ SPRÁVA Prieskum aktuálnych tém Voľby do Národnej rady SR, volebné preferencie a ich vývoj Október a november 2013 6.12.2013 PRIESKUM TRHU, MÉDIÍ A VEREJNEJ MIENKY, VÝVOJ SOFTVÉROV Kremnická 6,

Podrobnejšie

Školský vzdelávací program: 2010/2011

Školský vzdelávací program:  2010/2011 INOVOVANÝ ŠKOLSKÝ VZDELÁVACÍ PROGRAM Európske štúdiá NEMECKÝ JAZYK päťročné štúdium ÚVOD* Vzdelávací štandard z francúzskeho jazyka, úroveň B1, svojou štruktúrou, obsahom aj rozsahom korešponduje s pôvodným

Podrobnejšie

6 Kapitola 6 Výsledky vyšetrení počas projektov Lekári idú do ulíc a MOST 2008 Počas mesiacov júl a august v rámci projektu Lekári idú do ulíc a počas

6 Kapitola 6 Výsledky vyšetrení počas projektov Lekári idú do ulíc a MOST 2008 Počas mesiacov júl a august v rámci projektu Lekári idú do ulíc a počas 6 Kapitola 6 Výsledky vyšetrení počas projektov Lekári idú do ulíc a MOST 2008 Počas mesiacov júl a august v rámci projektu Lekári idú do ulíc a počas 30 dní trvania Mesiaca o srdcových témach (MOST-u)

Podrobnejšie

Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, Bratislava IEA

Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, Bratislava IEA Identifikačný štítok TIMSS & PIRLS 2011 Dotazník pre žiaka 4. ročník Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania Pluhová 8, 831 03 Bratislava IEA, 2011 Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/

Podrobnejšie

Žiadosť o akreditáciu

Žiadosť o akreditáciu Operačný program: Prioritná os: Prijímateľ: Názov projektu: Kód žiadosti o NFP: Aktivita: Ľudské zdroje 1.Vzdelávanie Metodicko-pedagogické centrum Škola otvorená všetkým NFP312010D079 3. Zvyšovanie kompetencií

Podrobnejšie

Informatika

Informatika Svet práce 2 stupeň ZŠ Stupeň vzdelania: základné Forma štúdia: denná Vyučovací jazyk: slovenský Časový rozsah výučby: V ôsmom ročníku v jednom školskom roku je časový rozsah 33 hodín Štátny vzdelávací

Podrobnejšie

untitled

untitled Názov školy:...... Typ školy:... Vyučovací jazyk:... TRIEDNA KNIHA pre primárne vzdelávanie Trieda: Školský rok:....../... Začiatok školského roka dňa: Koniec prvého polroka dňa: Koniec druhého polroka

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Implementácia štandardu finančnej gramotnosti do vyučovania ZŠ a SŠ s uvedením praktických príkladov Adam Šepetka, Junior Achievement Slovensko 6. 8. november 2012, Bratislava - Košice - Žilina Finančná

Podrobnejšie

Učebné osnovy

Učebné osnovy Názov predmetu Časový rozsah výučby Ročník Škola (názov, adresa) Názov ŠkVP Kód a názov ŠVP Kód a názov študijného odboru Stupeň vzdelania Dĺžka štúdia Forma štúdia Vyučovací jazyk Iné Charakteristika

Podrobnejšie

Stredná odborná škola ekonomická Stojan 1, Spišská Nová Ves ŠKOLSKÝ VZDELÁVACÍ PROGRAM Agroturistika Agroturistika 1

Stredná odborná škola ekonomická Stojan 1, Spišská Nová Ves ŠKOLSKÝ VZDELÁVACÍ PROGRAM Agroturistika Agroturistika 1 Stredná odborná škola ekonomická Stojan 1, 052 01 Spišská Nová Ves ŠKOLSKÝ VZDELÁVACÍ PROGRAM Agroturistika Agroturistika 1 1. ÚVODNÉ IDENTIFIKAČNÉ ÚDAJE Názov a adresa školy Názov školského vzdelávacieho

Podrobnejšie

Zámery výskumnovývojových národných projektov MŠVVaŠ SR

Zámery výskumnovývojových národných projektov MŠVVaŠ SR Zámery výskumnovývojových národných projektov MŠVVaŠ SR Základné východiská - nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1303/2013 - zákon č. 292/2014 Z. z. o príspevku poskytovanom z európskych štrukturálnych

Podrobnejšie

Aktualizácia školských vzdelávacích programov a výchovných programov

Aktualizácia školských vzdelávacích programov a výchovných programov Mestský úrad Kolárovo Na 33. riadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva Dňa: 23. 09. 2013 K bodu rokovania číslo: 4 f) Aktualizácia školských vzdelávacích programov a výchovných programov na školský rok

Podrobnejšie

Plán práce výchovného poradcu v školskom roku 2016/2017

Plán práce výchovného poradcu v školskom roku 2016/2017 Plán práce výchovného poradcu v školskom roku 2017/2018 Hlavné úlohy a činnosť výchovného poradcu v škole sú v súlade so zákonom č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení

Podrobnejšie

Akreditácia vzdelávacích programov – projekt MVP

Akreditácia vzdelávacích programov – projekt MVP Názov vzdelávacieho programu: Objektové programovanie a prezentácia dát Zdôvodnenie vzdelávacieho programu: Vzdelávací program je zameraný na predstavenie nového prístupu k výučbe informatiky založenom

Podrobnejšie

Kritéria prijatia žiakov na štúdium do prvého ročníka

Kritéria prijatia žiakov na štúdium do prvého ročníka Stredná odborná škola Ostrovského 1, 040 01 Košice Kritériá a ostatné podmienky prijímacieho konania pre prijatie žiakov 9. ročníka ZŠ na denné štúdium do prvého ročníka SOŠ, Ostrovského 1, Košice pre

Podrobnejšie

ŠZŠI FIĽAKOVO Príloha č. A /strana č. 1 ROČNÝ PLÁN VZDELÁVANIA ZAMESTNANCOV (PEDAGOGICKÝCH i NEPEDAGOGICKÝCH) NA ROK 2012 (v zmysle zákona č. 317/2009

ŠZŠI FIĽAKOVO Príloha č. A /strana č. 1 ROČNÝ PLÁN VZDELÁVANIA ZAMESTNANCOV (PEDAGOGICKÝCH i NEPEDAGOGICKÝCH) NA ROK 2012 (v zmysle zákona č. 317/2009 ŠZŠI FIĽAKOVO Príloha č. A /strana č. (v zmysle zákona č. 37/2009 Z.z. o pedag. zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v predpisov a Vyhlášky MŠ SR č. 445/2009

Podrobnejšie

Kontinuálne vzdelávanie Pedagóg Školenie, kontinuálne vzdelávanie, aktivita Získané kredity Uznané kredity Mgr. Amanová Júlia Tvorba ŠVP na SOŠ 14 Ľud

Kontinuálne vzdelávanie Pedagóg Školenie, kontinuálne vzdelávanie, aktivita Získané kredity Uznané kredity Mgr. Amanová Júlia Tvorba ŠVP na SOŠ 14 Ľud Kontinuálne vzdelávanie Pedagóg Školenie, kontinuálne vzdelávanie, aktivita Získané kredity Uznané kredity Mgr. Amanová Júlia Tvorba ŠVP na SOŠ 14 Príprava vedúcich predmetových komisií 35 60 Mgr. Benko

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Združenie základných škôl Slovenska Celoslovenské zasadanie pléna RNDr. Miroslav Repovský a Mgr. Viktória Khernová 25. apríla 2018, Horný Smokovec Čomu sa budeme venovať... 1. Porovnaniu medzinárodných

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Učiteľ materskej školy v triedach a školách pre deti so zdravotným znevýhodnením Kód kvalifikácie U2342001-00533 Úroveň SKKR 6 Sektorová rada Veda, výskum, vzdelávanie, výchova a šport

Podrobnejšie

Štrukturálne fondy po roku 2014

Štrukturálne fondy po roku 2014 Sektorové priority a navrhované prerozdelenie kompetencií za rómsku inklúziu Spoločný strategický rámec Partnerská dohoda Operačné programy Európa 2020 Pozičný dokument EK Špecifické odporúčania EK pre

Podrobnejšie

Dotazník spokojnosti zákazníka s produktmi a službami ŠÚ SR

Dotazník spokojnosti zákazníka s produktmi a službami ŠÚ SR Príloha č. 7 Š t a t i s t i c k ý ú r a d S l o v e n s k e j r e p u b l i k y Miletičova 3, 824 67 Bratislava 26, Slovenská republika Dotazník spokojnosti zákazníka s produktmi a službami ŠÚ SR Vážený

Podrobnejšie

Oblasť hodnotenia

Oblasť hodnotenia Škola má vypracovaný školský vzdelávací program (ŠkVP), podľa ktorého uskutočňuje výchovu a vzdelávanie. V ŠkVP stanovené strategické ciele smerujú k príprave na ďalšie vzdelávanie. Vyhotovenie učebného

Podrobnejšie

Mgr. Jaroslava Savčinská ZŠ Mudroňova 83, Bratislava Systém hodnotenia žiakov Systém hodnotenia v predmete Biológia Predmet kontroly: dosiahnut

Mgr. Jaroslava Savčinská ZŠ Mudroňova 83, Bratislava Systém hodnotenia žiakov Systém hodnotenia v predmete Biológia Predmet kontroly: dosiahnut Mgr. Jaroslava Savčinská Systém hodnotenia v predmete Biológia Predmet kontroly: dosiahnuté vedomosti, zručnosti a osvojené základné poznatky stanovené výkonovou časťou vzdelávacieho štandardu v jednotlivých

Podrobnejšie

11

11 11 ZÁVEREČNÁ SKÚŠKA Skupina učebných odborov: 64 Ekonomika a organizácia, obchod a služby II Cieľom záverečnej skúšky (ďalej len ZS ) je overenie vedomostí a zručností žiakov v rozsahu učiva určeného vzdelávacími

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Majster (supervízor) v strojárskej výrobe Kód kvalifikácie C3122012-00776 Úroveň SKKR 5 Sektorová rada Automobilový priemysel a strojárstvo SK ISCO-08 3122012 / Majster (supervízor)

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Špecialista riadenia kvality v hutníctve Kód kvalifikácie U2146013-00416 Úroveň SKKR 7 Sektorová rada Hutníctvo, zlievarenstvo a kováčstvo SK ISCO-08 2146013 / Špecialista riadenia

Podrobnejšie

Učebné osnovy

Učebné osnovy Názov predmetu Časový rozsah výučby Ročník Škola (názov, adresa) Názov ŠkVP Kód a názov ŠVP Kód a názov študijného odboru Stupeň vzdelania Dĺžka štúdia Forma štúdia Vyučovací jazyk Iné Učebné osnovy Konverzácia

Podrobnejšie

iškvp Škola je dielňou ľudskosti Základná škola s materskou školou Križovany nad Dudváhom Školský vzdelávací program Základnej školy s materskou školo

iškvp Škola je dielňou ľudskosti Základná škola s materskou školou Križovany nad Dudváhom Školský vzdelávací program Základnej školy s materskou školo Základná škola s materskou školou Križovany nad Dudváhom Školský vzdelávací program Základnej školy s materskou školou Križovany nad Dudváhom "Škola je dielňou ľudskosti" Názov ŠVP Štátny vzdelávací program

Podrobnejšie

Microsoft Word - Pokyny na hodnotenie PFIC_ VUJ_2010_ final.docx

Microsoft Word - Pokyny na hodnotenie PFIC_ VUJ_2010_ final.docx MATURITA 2010 Pokyny na hodnotenie písomnej formy internej časti maturitnej skúšky slovenský jazyk a literatúra maďarský jazyk a literatúra ukrajinský jazyk a literatúra slovenský jazyk a slovenská literatúra

Podrobnejšie

NORMATÍV

NORMATÍV MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY NORMATÍV materiálno-technického a priestorového zabezpečenia pre študijný odbor 6405 K pracovník marketingu Schválilo Ministerstvo školstva,

Podrobnejšie

Zvýšenie kvality......

Zvýšenie kvality...... Testovanie 9-16 Výsledky celoslovenského testovania žiakov 9. ročníka ZŠ 15/16 Testovanie 9-16 Riadny termín 6. apríl 16 Náhradný termín 19. apríl 16 Administrované testy Test z matematiky Test zo slovenského

Podrobnejšie

Oblasť hodnotenia

Oblasť hodnotenia Škola má vypracovaný školský vzdelávací program (ŠkVP), podľa ktorého uskutočňuje výchovu a vzdelávanie. V ŠkVP stanovené strategické ciele, zadefinovaný profil absolventa smerujú k príprave na ďalšie

Podrobnejšie

7_HP_Vzdelavame generaciu pre 21.storocie_Augustin Peter

7_HP_Vzdelavame generaciu pre 21.storocie_Augustin Peter zdelávame ďalšiu generáciu re 21. storočie? eter Augustín roject Services Manager ovember 2014 o sú zručnosti pre 21. storočie? Sada schopností, ktorú musia študenti získať pre plnohodnotné zaradenie do

Podrobnejšie

TVVP INV -4 rocnik

TVVP INV -4 rocnik Tematický výchovno-vzdelávací plán Informatická výchova 4. ročník Spracovaný podľa Štátneho vzdelávacieho programu ISCED a Školského vzdelávacieho programu ŠTVORLÍSTOK, schválený MZ 30. augusta 202 Šk.

Podrobnejšie

Stredné odborné učilište, Tovarnícka 1609, Topoľčany

Stredné odborné učilište, Tovarnícka 1609, Topoľčany Kritériá na prijatie uchádzačov v 1. kole do 1. ročníka študijných odborov pre šk. rok 2019/2020. V zmysle zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení

Podrobnejšie

Krémy na ruce senzorický test

Krémy na ruce senzorický test Prieskum aktuálnych tém Voľby do Národnej rady SR, volebné preferencie a ich vývoj November - December 2012 METODOLÓGIA ZBERU A SPRACOVANIA DÁT Realizátor: MEDIAN SK, s.r.o. Prieskum trhu, médií a verejnej

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint INOVATÍVNY ROZVOJ PODNIKATEĽSKÝCH ZRUČNOSTÍ MLADÝCH ĽUDÍ Univerzitná knižnica v Bratislave, 27.8.2018 OBSAH Registrácia účastníkov a uvítacia káva Projekt INDESK v kocke výzvy a výsledky Úspešný príbeh

Podrobnejšie

Krémy na ruce senzorický test

Krémy na ruce senzorický test Prieskum aktuálnych tém Voľby do Národnej rady SR, volebné preferencie a ich vývoj Október - November 2012 METODOLÓGIA ZBERU A SPRACOVANIA DÁT Realizátor: MEDIAN SK, s.r.o. Prieskum trhu, médií a verejnej

Podrobnejšie

CURRICULUM VITAE OSOBNÉ ÚDAJE PRACOVNÉ SKÚSENOSTI VZDELANIE A ŠKOLENIA OSOBNÉ SCHOPNOSTI A ZRUČNOSTI OSOBNÉ ÚDAJE Meno Tibor Végh, PaedDr. Adresa Duna

CURRICULUM VITAE OSOBNÉ ÚDAJE PRACOVNÉ SKÚSENOSTI VZDELANIE A ŠKOLENIA OSOBNÉ SCHOPNOSTI A ZRUČNOSTI OSOBNÉ ÚDAJE Meno Tibor Végh, PaedDr. Adresa Duna CURRICULUM VITAE OSOBNÉ ÚDAJE PRACOVNÉ SKÚSENOSTI VZDELANIE A ŠKOLENIA OSOBNÉ SCHOPNOSTI A ZRUČNOSTI OSOBNÉ ÚDAJE Meno Tibor Végh, PaedDr. Adresa Dunajská Streda, Októbrová 1511/48, 929 01 Telefón +421

Podrobnejšie

POSTUP TVORBY NORMATÍVOV

POSTUP TVORBY NORMATÍVOV MINISTERSTVO ŠKOLSTVA, VEDY, VÝSKUMU A ŠPORTU SLOVENSKEJ REPUBLIKY NORMATÍV materiálno-technického a priestorového zabezpečenia pre študijný odbor 6324 M manažment regionálneho cestovného ruchu Schválilo

Podrobnejšie