Zápisnica č. 03/15 zo zasadnutia VV SFZ konaného dňa 3. marca 2015 v Bratislave. Prítomní: Ospravedlnený: Prizvaní: Ján Kováčik prezident SFZ Richard

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Zápisnica č. 03/15 zo zasadnutia VV SFZ konaného dňa 3. marca 2015 v Bratislave. Prítomní: Ospravedlnený: Prizvaní: Ján Kováčik prezident SFZ Richard"

Prepis

1 Zápisnica č. 03/15 zo zasadnutia VV SFZ konaného dňa 3. marca 2015 v Bratislave. Prítomní: Ospravedlnený: Prizvaní: Ján Kováčik prezident SFZ Richard Havrilla I. viceprezident SFZ, predseda VsFZ Karol Belaník viceprezident SFZ pre štátnu reprezentáciu a medz. vzťahy Ivan Kozák viceprezident SFZ pre profesionálny futbal, zástupca ÚLK Viliam Ondrejka - zástupca ÚLK Petr Kašpar zástupca ÚLK Pavel Halabrín - zástupca ÚLK Ladislav Gádoši - zástupca amatérskeho futbalu, predseda ZsFZ Jozef Paršo zástupca amatérskeho futbalu, predseda SsFZ Juraj Jánošík viceprezident SFZ pre amatérsky futbal, predseda BFZ Peter Sepeši člen VV SFZ pre legislatívno-právne otázky Milan Lešický zástupca trénerov Marián Ružbarský zástupca rozhodcov nikto Jozef Kliment generálny sekretár SFZ Ján Lipták predseda Revíznej komisie SFZ Jaroslav Rybánsky právny expert a projektový manažér SFZ Silvia Štefániková zástupkyňa GS SFZ pre administratívne riadenie Program: 1. Otvorenie schvaľovanie návrhu programu. 2. Kontrola plnenia uznesení. 3. Správa o hospodárení SFZ za rok Prerokovanie návrhu rozpočtu SFZ na rok Správa o hospodárení SFZ Marketing, s.r.o. za rok Prerokovanie návrhu rozpočtu SFZ Marketing, s.r.o. na rok Hodnotiace správy odborných komisií SFZ, Komory SFZ pre riešenie sporov a Rozhodcovského súdu SFZ. 8. Schvaľovanie návrhu novej organizačnej štruktúry SFZ. 9. Prerokovanie návrhu Smernice SFZ o činnosti sprostredkovateľov. 10. Schvaľovanie návrhu na zmenu nominačnej listiny rozhodcov SFZ a nominačnej listiny pozorovateľov rozhodcov SFZ pre súťažný ročník 2014/ Schvaľovanie návrhu rozhodnutia o prijatí na školenie trénerov UEFA A licencie (2015). 12. Schvaľovanie návrhu na udelenie odznaku SFZ. 13. Informácia z Valného zhromaždenia SZTK, ktoré sa uskutočnilo dňa 25. februára 2015 v Bratislave. 14. Informácia o vzdaní sa funkcie člena KŠI SFZ. 15. Diskusia. K bodu 1: Otvorenie schvaľovanie programu. Zasadnutie otvoril a viedol prezident SFZ Ján Kováčik. Na začiatku predstavil návrh programu. VV SFZ schvaľuje návrh programu zasadnutia.

2 K bodu 2: Kontrola plnenia uznesení. Kontrolu plnenia uznesení vykonal GS SFZ Jozef Kliment. Uznesenie č. 19/14 VV SFZ: 1) VV SFZ schvaľuje vystúpenie SFZ z Národného futbalového štadióna, a.s. 2) VV SFZ poveruje LPO SFZ, aby vykonalo všetky právne kroky potrebné k zrušeniu majetkovej účasti SFZ v Národnom futbalovom štadióne, a.s. Z: Ján Kováčik Úloha trvá v bode 2. Uznesenie č. 137/14 VV SFZ: 1) VV SFZ volí Miroslava Jablonického za člena DK SFZ. 2) VV SFZ odkladá prerokovanie návrhov komisie futsalu SFZ na októbrové zasadnutie s podmienkou doplnenia podkladov, ktoré budú vyžiadané od predsedu komisie futsalu SFZ listom GS SFZ. Úloha trvá v bode 2. List na doplnenie podkladov bol zaslaný GS SFZ pre predsedu komisie futsalu SFZ dňa 17. septembra Doplnenie podkladov sa zatiaľ neuskutočnilo. Ďalšie prerokovanie podkladov bude po doplnení. Uznesenie č. 138/14 VV SFZ: VV SFZ odkladá schvaľovanie návrhu na prijatie za riadneho člena SFZ na októbrové zasadnutie VV SFZ. Úloha trvá v bode 2. Uznesenie č. 23/15 VV SFZ: 1) VV SFZ zvoláva konferenciu SFZ na 20. marca 2015 do Banskej Bystrice. 2) VV SFZ odporúča delegátom konferencie SFZ schváliť predložený návrh programu marcovej konferencie SFZ. 3) VV SFZ odporúča delegátom konferencie SFZ schváliť navrhovaných kandidátov za členov mandátovej komisie SFZ a členov návrhovej komisie SFZ takto: a) ÚLK navrhla do mandátovej komisie p. Jána Lesniaka a do návrhovej komisie p. Michala Budovca, b) RFZ navrhli do mandátovej komisie p. Miroslava Baxu (BFZ), p. Ivana Grófa (ZsFZ), p. Jána Matonoka (SsFZ), p. Jaroslava Švarca (VsFZ) a do návrhovej komisie p. Milana Lônčika (BFZ), p. Ondreja Kozolku (ZsFZ), p. Gabriela Baczu, p. Petra Gogu, c) Generálny sekretár SFZ navrhol do mandátovej komisie p. Milana Vojteka a do návrhovej komisie p. Petra Dedíka. 4) VV SFZ odporúča nominovaným členom mandátovej komisie a do návrhovej komisie, aby sa stretli pred uskutočnením konferencie SFZ a navrhli si predsedu svojej komisie spomedzi seba.

3 Úloha trvá. Splnenie úlohy sa predpokladá uskutočnením konferencie SFZ. T: v texte Uznesenie č. 24/15 VV SFZ: VV SFZ schvaľuje nový Registračný a prestupový poriadok SFZ s účinnosťou od 15. júna 2015 s výnimkou čl. 40, ktorý sa stáva účinný dňom schválenia s tým, že do záverečných ustanovení sa doplní ustanovenie v znení: Podrobnosti o vykonaní ustanovení tohto poriadku upraví organizačným pokynom generálny sekretár SFZ. T: v texte Úloha splnená. Ostatné úlohy vyplývajúce z uznesení boli splnené. K bodu 3: Správa o hospodárení SFZ za rok Bod otvoril prezident SFZ Ján Kováčik. Privítal na zasadnutí zástupkyňu GS SFZ pre administratívne riadenie Silviu Štefánikovú, ktorá predstavila Správu o hospodárení SFZ za rok Na zasadnutí Konferencie SFZ konanej v Senci boli delegátom predložené predbežné výsledky hospodárenia SFZ za obdobie január až august V období prípravy a predkladania Správy o hospodárení za rok 2014 Výkonnému výboru a Konferencii prebieha koncoročný audit. Z tohto dôvodu Vám predkladáme predbežnú účtovnú závierku za obdobie roka 2014 a nasledovné výsledky hospodárenia: Celkové výnosy: EUR Celkové náklady: EUR Výsledok hospodárenia za účtovné obdobie pred zdanením: EUR Boli predložené finálne výsledky hospodárenia SFZ vo forme Výkazu ziskov a strát a Súvahy za zdaňovacie obdobie od do Daňové priznanie k dani z príjmov právnických osôb z dôvodu prebiehajúceho auditu a nevyčíslenej dani z príjmu nebolo predložené. Hospodársky výsledok Slovenského futbalového zväzu za rok 2014 SFZ počas roku 2014 SFZ vstúpil do rokovania so Slovenskou záručnou a rozvojovou bankou ohľadom schvaľovania úveru pre výstavbu štadiónov v súlade s uznesením vlády SR č.115 a 402 z roku Od júla 2014 sa začalo s druhou etapou výstavby NTC v Poprade, ktorá obsahovala výstavbu infraštruktúry, výstavbu tribún s kapacitou 3700 miest a kontajnerového zázemia sociálnych zariadení a šatní. Náklady na túto výstavbu dosiahli boli financované z poskytnutej dotácie MŠVV a S SR, z poskytnutých prostriedkov UEFA a vlastných prostriedkov. V roku 2015 plánuje SFZ zahájiť tretiu etapu výstavby, v ktorej plánuje dobudovať osvetlenie, ozvučenie, turniketový a kamerový systém. Počas roka 2014 sa ukončila ďalšia etapa výstavby medicínskych centier za podpory spolufinancovania UEFA z projektu Hattrick. V novembri 2014 bolo slávnostne otvorené Diagnostické a medicínske centrum v Žiline vybavené prístrojmi pre bežnú diagnostiku vo futbalovej medicíne zamerané na zlepšenie výkonnosti a prevencie proti náhlemu zlyhaniu s následkom smrti v celkovej výške EUR. VV SFZ berie na vedomie Správu o hospodárení SFZ za rok 2014.

4 K bodu 4: Prerokovanie návrhu rozpočtu SFZ na rok Bod otvoril prezident SFZ Ján Kováčik. Opäť odovzdal slovo zástupkyni GS SFZ pre administratívne riadenie Silvii Štefánikovej, ktorá predstavila návrh rozpočtu SFZ na rok Rozpočet SFZ počíta na rok 2015 s celkovými výnosmi vo výške EUR, a s celkovými nákladmi vo výške EUR. Hospodársky výsledok je plánovaný vo výške EUR. Významné položky rozpočtu uvádzame v nasledujúcom členení: Kapitola Administratíva v rozpočte plánuje v roku 2015 so stratou EUR. Najvýznamnejšou skupinou v stredisku Administratíva sú mzdy SFZ, RFZ a ObFZ v celkovej výške straty EUR. Do tejto položky v rozpočte podľa zákaziek zahŕňame aj náklady na služby, ktoré na pravidelnej báze pre SFZ vykonávajú samostatne zárobkovo činné osoby. Príspevky pre RFZ a ObFZ SFZ plánuje vo výške EUR a Sekretariát SFZ a Úsek Generálneho Sekretára GS obsahujúci prevádzkové náklady SFZ, nájomné, energie, služby, odpisy majetku a iné plánuje so stratou EUR. Kapitola administratíva zahŕňa okrem uvedených položiek aj náklady a výnosy na prevádzku tréningových centier SFZ. V roku 2015 plánuje na tieto prevádzky stratu vo výške EUR. Výnosy SFZ prostredníctvom mesačnej fakturácie cez ISSF disciplinárnej, matričnej a športovo technickej komisie sú plánované na úrovni EUR. Konvencia rozhodcov predpokladá stratu vo výške EUR, Výnosy vzťahujúce sa k tejto položke sú sumárne plánované v položke Projekty UEFA V kapitole Mládež je plánovaná strata z činnosti mládeže, ÚTM a Grassroots v roku 2015 vo výške EUR. Plánované náklady sú z časti kryté výnosmi z dotácie MŠVVaŠ SR. SFZ predpokladá v roku 2015 stratu z činnosti Orgánov a komisií vo výške EUR. V roku 2014 začala činnosť Komora pre riešenie sporov. Príjmy z marketingových a reklamných práv sú rozpočtované vo výške EUR. V roku 2015 predpokladáme rozdelenie finančných prostriedkov z rozpočtu MŠVVaŠ SR podľa nového vzorca ktorý bude súčasťou novelizovaného Zákona o športe a tým aj prísun väčšieho objemu dotačných finančných prostriedkov vo výške 4 mil. EUR. Výnosy z príspevkov od medzinárodných asociácii očakávame vo výške EUR náklady účtovných odpisov NTC Poprad vo výške EUR. Celkový hospodársky výsledok z projektov je v rozpočtovanej výške EUR. Činnosť reprezentácie pre rok 2015 očakáva stratu EUR, výnosy z centralizácie práv reprezentácie A evidujeme v samostatnej položke rozpočtu. Aktivity týkajúce sa podpory rozvoja ženského futbalu sú plánované so stratou vo výške EUR, V kapitole pohárové ligové súťaže, kde zahŕňame Slovenský pohár, Superpohár a náklady spojené najmä s delegovanými osobami pri súťažiach európskej ligy očakávame predpokladaný hospodársky výsledok EUR. Vzdelávanie trénerov, rozhodcov a delegátov stretnutí predpokladá výšku hospodárskeho výsledku na úrovni EUR. Príspevky členom medzi ktorými sú Futsal, Nadácie SFZ, Únia futbalových trénerov, ÚLK a plnenie Doxx bet Ligy očakávame vo výške EUR. Na základe zmluvy podpísanej s ÚLK týkajúcej sa najvyššej mužskej ligovej súťaže vo futbale na území SR plánuje SFZ prispieť klubom Fortuna Ligy od sezóny 15/16. Nakoľko neprišlo k dohode s UFA Sports Slovakia ohľadom rozdelenia marketingového plnenia týkajúceho sa I. a II. Ligy, dohodli sa SFZ a ÚLK prispieť klubom DoxxBet ligy za 2 sezóny (2014/2015 a 2015/2016) spoločne v sume EUR. Na tejto sume sa podieľa SFZ finančne a ÚLK bártrovým plnením.

5 V rámci diskusie k tomuto bodu sa viacero členov VV SFZ ohradilo voči nárastu výdavkov na ženskú a dievčenskú reprezentáciu, ktoré sú plánované na tento rok. Požiadali prezidenta SFZ o krátenie výdavkov a presun na rezervy SFZ resp. na podporu do regiónov. K tejto pripomienke sa vyjadril GS SFZ Jozef Kliment. Informoval, že návrh rozpočtu bol plánovaný tak, že počítal s maximálnou úspešnosťou reprezentácií, teda aj maximálnymi možnými výdavkami. V prípade, že by sa dievčenské výbery nekvalifikovali do Elite round budú a nevzniknú náklady na ďalšie zápasy, budú peniaze presunuté do inej kapitoly rozpočtu SFZ. Dodal, že pred predložením návrhu rozpočtu SFZ na schválenie konferencii SFZ zorganizuje stretnutie na úrovni viceprezidenta SFZ pre štátnu reprezentáciu, technického riaditeľa SFZ a riaditeľky ekonomického úseku, aby optimalizovali výdavky na ženskú a dievčenskú reprezentáciu s prihliadnutím na termínovú listinu. VV SFZ odporúča delegátom konferencie SFZ schváliť návrh rozpočtu SFZ na rok 2015 po zapracovaní pripomienok vznesených na zasadnutí VV SFZ. K bodu 5: Správa o hospodárení SFZ Marketing, s.r.o. za rok Bod otvoril prezident SFZ Ján Kováčik. Odovzdal slovo zástupkyni GS SFZ pre administratívne riadenie Silvii Štefánikovej, ktorá predstavila Správu o hospodárení SFZ Marketing, s.r.o. za rok Nakoľko v dobe prekladania a prípravy materiálov na zasadnutie VV SFZ dňa SFZ Marketing (ďalej len SFZM ) neukončil audit a zatiaľ nevyčíslil daň z príjmov, prezentované výsledky hospodárenia sú predbežné. Neočakávame významné rozdiely v porovnaní s výsledkami hospodárenia po ukončení koncoročného auditu. SFZM dosiahol za obdobie roka 2014 nasledovné výsledky hospodárenia: Celkové výnosy: EUR Celkové náklady: EUR Výsledok hospodárenia za účtovné obdobie pred zdanením: EUR V prílohe predkladáme finálne výsledky hospodárenia SFZM vo forme Výkazu ziskov a strát a Súvahy za zdaňovacie obdobie od do Daňové priznanie k dani z príjmov právnických osôb Vám z dôvodu prebiehajúceho auditu a nevyčíslenej dani z príjmu nepredkladáme. Hospodársky výsledok SFZM za rok 2014 SFZM V roku 2014 SFZM predĺžil zmluvný vzťah s KIA Motors Sales Slovensko s.r.o. na marketingové práva do roku Taktiež predĺžil zmluvný vzťah so spoločnosťou Slovnaft a.s. na zabezpečenie reklamných služieb a reklamného partnerstva Slovenského pohára na sezónu 2014/2015, rokuje so spoločnosťou Dôvera o reklamnom partnerstve Školského pohára a Projektu partnerstva poistenia členov, uzavrel zmluvu so spoločnosťou EURO VAT spol. s r.o. a bártrovým plnením získal pre svojich členov 3 750ks lôpt, na podporu 250 víťazov všetkých regionálnych súťaží. So spoločnosťou SWAN, a.s. spolupracoval na realizácii podujatia Futbalista roka. Reklamné a marketingové práva pre zápasy reprezentácie mužstva A boli poskytnuté za odplatu spoločnostiam MARKÍZA SLOVAKIA s.r.o., SMI Sport & Entertainment so sídlom v Nemecku do roku 2015, novému partnerovi Junior Game spol. s r.o. do roku 2016, ako bártrové plnenie so spoločnosti Šport Press, s.r.o.. Spoločnosť Demi šport, s.r.o. podporila školské súťaže a Slovenský pohár žien dodaním športovej výstroje za protihodnotu v podobe reklamného plnenia. Nový zmluvný vzťah na bártrové reklamné plnenie do konca roka 2016 vznikol aj so spoločnosťou

6 SEDASPORT s.r.o. VV SFZ berie na vedomie Správu o hospodárení SFZ Marketing, s.r.o. za rok K bodu 6: Prerokovanie návrhu rozpočtu SFZ Marketing, s.r.o. na rok Bod otvoril prezident SFZ Ján Kováčik. Opäť odovzdal slovo zástupkyni GS SFZ pre administratívne riadenie Silvii Štefánikovej, ktorá predstavila návrh rozpočtu SFZ Marketing, s.r.o. na rok Rozpočet SFZ Marketing s.r.o. (ďalej len SFZM ) pre rok 2015 počíta s kladným hospodárskym výsledkom vo výške EUR. Celkové náklady rozpočtované najmä z výnosov z reklamy a marketingovej činnosti sú delené do dvoch skupín: Partneri barter EUR a partneri cash EUR. Zvyšnú časť výnosov tvoria produkčné výnosy spojené s činnosťou reprezentácie mužstva A a U21 a ženskou reprezentáciou a činnosťou mládeže. Produkčné výnosy sa nachádzajú v zákazke Eventy v celkovej výške EUR. V skupine nákladov plánujeme s najväčšou položkou Práva SFZ vo výške EUR. Druhou najväčšou skupinou nákladov tvoria náklady spojené s produkciou na futbalových turnajoch vo výške EUR. Náklady v zákazke partneri sú plánované vo výške EUR. V zákazke Administratíva marketing sú náklady členené na mzdy, služby, grafické práce a náklady z administratívy v celkovej výške EUR. VV SFZ odporúča delegátom konferencie SFZ schváliť návrh rozpočtu SFZ Marketing, s.r.o. na rok K bodu 7: Hodnotiace správy odborných komisií SFZ, Komory SFZ pre riešenie sporov a Rozhodcovského súdu SFZ. Bod otvoril prezident SFZ Ján Kováčik. Odovzdal slovo GS SFZ, ktorý predstavil správy odborných komisií SFZ, Komory SFZ pre riešenie sporov a Rozhodcovského súdu SFZ. Činnosť komory za rok V zmysle článku 6 poriadku komora prerokúva a rozhoduje spory v senátoch. Senáty určuje predseda komory ad hoc. Článok 6 odsek 4 poriadku pripúšťa, aby sa hlasovanie senátu uskutočnilo aj per rollam postupom podľa osobitného predpisu SFZ. - V komunikácii medzi predsedom, podpredsedom, tajomníkom a členmi komory funguje veľmi dobrá spolupráca. Taktiež funguje veľmi dobrá spolupráca medzi komorou a generálnym sekretárom SFZ Jozefom Klimentom, členom VV SFZ pre legislatívno- právne otázky Petrom Sepešim, predsedom Rozhodcovského súdu SFZ (ďalej len RS SFZ ) Marekom Števčekom a inými predstaviteľmi SFZ a predstaviteľmi odborných komisií SFZ.

7 - Komore boli v roku 2014 predložené na vybavenie nasledujúce veci, ktoré boli nasledovne aj vybavené: Číslo konania KS/1/201 4 KS/2/201 4 KS/3/201 4 KS/4/201 4 Navrhovate ľ Dominik Rodinger, zast. JUDr. Tomášom Gábrišom Igor Ležaič, z a s t. A K Aequitas s.r.o. Patrik Banovič Matúš Marcin, zast. Vladimír Varga Odporc a FK Dukla Banská Bystrica Športový klub SFM Senec FK Dukla Banská Bystrica FK Dukla Banská Bystrica Predmet konania Zaplatenie 2 800,- EUR s príslušenstvom Zaplatenie 1 312,- EUR s príslušenstvom Zaplatenie 1 850,- EUR Zaplatenie 2 900,- EUR Poplato Iné k 84,- EUR Z o s t r a n y právneho zástupcu navrhovateľa späťvzatie poplatok vo výške 84,16 EUR vrátený 50,- EUR Nebola zrušená RD z o s t r a n y odporcu konanie zastavené poplatok vo výške 49,50 EUR vrátený 55,50 EUR Rozhodnutie v prospech navrhovateľa hlasovaním per rollam 87,- EUR Rozhodnutie v prospech navrhovateľa hlasovaním per rollam Senát Hlivák Majtán Dolobač Surmajová Jakubec Gábriš Hlivák Čorba Poruban Surmajová Lovašš Čollák Členovia komory sa aktívne zúčastnili počas kalendárneho roka 2014 aj na projektoch ako napr. Konferencia Šport a právo 2014, Konferencie FiFPro 2014 v Amsterdame, KISS LEGAL Workshop 2014 vo Viedni a iných. Zároveň členovia komory aktívne publikovali výsledky svojej práce (už aj pred vznikom komory) elektronicky napr. stránka ucps.sk a prostredníctvom časopisu Magister officiorum. Súčasne sa členovia komory aktívne zúčastňujú diskusií ohľadne reformy športu v Slovenskej republike a príprave paragrafového znenia nového zákona o športe. Komora splnila svoj cieľ, ktorý si stanovila pri začiatku jej fungovania, a síce, že spory bude rozhodovať rýchlo, efektívne a bez zbytočných časových prieťahov. Zároveň komora najmä s poukazom pro futuro ukázala, že komora bude stabilným orgánom pre zabezpečenie spravodlivosti SFZ. Činnosť RS SFZ za rok RS SFZ prerokúva a rozhoduje spory v senátoch. Senáty určujú sporové strany, žalobca a žalovaný určia každý jedného rozhodcu. - V komunikácii medzi predsedom, podpredsedom, tajomníkmi a ostatnými rozhodcami funguje veľmi dobrá spolupráca. Taktiež funguje veľmi dobrá spolupráca medzi RS SFZ a generálnym sekretárom SFZ Jozefom Klimentom, členom VV SFZ pre legislatívno- právne otázky Petrom Sepešim, predsedom Komory SFZ pre riešenie sporov (ďalej len KpRS SFZ ) Miroslavom Hlivákom a inými predstaviteľmi odborných komisií SFZ. - RS SFZ v súlade s 12 ods. 6 ZoRK uvádza nasledovné: Tabuľka o činnosti RS SFZ za rok 2014 Počet začatých konaní za rok

8 Počet prebiehajúcich konaní 19 Počet ukončených konaní za rok Celková výška poplatkov uhradených RS ,25 SFZ za konanie pred ním za rok Predseda RS SFZ a rozhodcovia RS SFZ sa aktívne zúčastnili počas kalendárneho roka 2014 aj na projektoch ako napr. Konferencia Šport a právo Rozhodcovia RS SFZ aktívne publikovali na stránke ucps.sk a prostredníctvom časopisu Magister officiorum. Súčasne sa rozhodcovia aktívne zúčastňujú diskusií ohľadne reformy športu v Slovenskej republike a príprave paragrafového znenia nového zákona o športe. Činnosť Legislatívno-právnej a etickej komisie za rok Pri svojej činnosti LPEK spolupracovala s rôznymi orgánmi SFZ (Prezident SFZ, GS SFZ, právne oddelenie ako aj iné útvary SFZ) a túto spoluprácu považujeme za bezproblémovú s jasným cieľom vzájomne sa podporovať. Pri vybavovaní zadaných úloh odporúčame orgánom SFZ aby precíznejšie posudzovali žiadosti, ktoré následne dajú na vybavenie LPEK. Opakovane sa domnievame, že niektorí žiadatelia skôr oslovujú SFZ so žiadosťou obezplatné právne poradenstvo ako o pomoc pri vyriešení obzvlášť komplikovaných záležitostí. Viacero podaní totižto dokážu navrhovatelia riešiť aj bez ingerencie SFZ. - V súčinnosti s propagáciou športu a osobitne futbalu a SFZ navrhuje LPEK pokračovať v spoluorganizovaní a podpore konferencie o športovom práve, na ktorej sa významným spôsobom prezentuje právna úprava športu na Slovensku a v zahraničí. Prednášajú sa aktuálne právne problémy vo fungovaní a organizácii športu, divácke násilie, bezpečnosť všetkých zúčastnených na športovom podujatí, možnosti riešenia sporov v športe, športová judikatúra a pod. - V rámci zefektívnenia činnosti LPEK navrhuje: a) zlepšiť dokumentačnú informovanosť LPEK o procesoch a normách v zahraničných futbalových zväzoch ako i o národnej právnej úprave problematiky športu v zahraničí, b) tak ako doposiaľ integrovať azapájať členov LPEK ako zástupcov SFZ do orgánov, ktoré navrhujú a pripravujú legislatívne úpravy súvisiace s problematikou športu a bezpečnosti. Činnosť Komisie SFZ pre štadióny a ihriská za rok 2014 Na základe výsledkov práce jednotlivých členov komisie možno konštatovať, že Komisia pre štadióny a ihriská v rámci rozsahu svojej činnosti a právomoci, priebežne riešila a vykonávala, počas celého roka 2014, všetky pridelené úlohy, resp. všetky úlohy prislúchajúce pracovnému a funkčnému zameraniu tejto komisie v riadnych termínoch. Komisia zároveň pripravuje v roku 2015 vydať zásadnú novelizáciu vykonávacieho a funkčnému zameraniu tejto komisie a to bezodkladne a v predpísaných termínoch.takisto jednotliví členovia komisie riešili pridelené úlohy bezodkladne a v predpísaných termínoch, mali eminentný záujem o činnosť komisie a prácu v komisii, o čom v konečnom dôsledku svedčí aj viac ako deväťdesiat percentná účasť na pravidelných zasadnutiach komisie. Spolupráca s inými orgánmi SFZ bola bezproblémová a pri riešení úloh mali väčšinou všetky zainteresované strany záujem o ich spoločné doriešenie. Pre rok 2015 komisia pripravila a odhlasovala nasledovný Plán činnosti Komisie pre štadióny a ihriská : 1. a) 25x výjazd za účelom pasportizácie štadiónov a ihrísk 2. b) 12x kontrolné opakované výjazdy, 3. c) 30x obhliadky pri výstavbe a rekonštrukcii štadiónov 15 štadiónov, 2x obhliadka, 4. d) 4x výjazd za účelom účasti na kontrolnom dni v NTC Poprad, 5. e) 9x zasadnutie KŠI v sídle SFZ,

9 6. f) 2x zasadnutie komisie v exteriéri NTC Poprad, 7. g) 1x spoločné zasadnutie s komisiou FAČR za účelom výmeny poznatkov pri práci a riešení jednotlivých záležitostí v predmetnej komisii. VV SFZ berie na vedomie Hodnotiace správy odborných komisií SFZ, Komory SFZ pre riešenie sporov a Rozhodcovského súdu SFZ. K bodu 8: Schvaľovanie návrhu novej organizačnej štruktúry SFZ. Bod otvoril prezident SFZ Ján Kováčik. Odovzdal slovo GS SFZ, ktorý predstavil návrh novej Organizačnej štruktúry SFZ. Ostatný krát bola organizačná štruktúra SFZ schvaľovaná na zasadnutí VV SFZ dňa 7. júna 2011 uznesením číslo 71/11 VV SFZ. Nakoľko počas tohto obdobia prešiel futbalový zväz mnohými obmenami prijímaním rozhodnutí, na ktoré bolo potrebné reagovať dopĺňaním a rušením pozícií, bolo potrebné vytvoriť návrh reflektujúci na aktuálny stav štruktúry. Priamo na zasadnutí vystúpil GS SFZ, ktorý požiadal členov VV SFZ ešte o dve zmeny v rámci predloženého materiálu, a to aby boli v rámci predstavenej novej organizačnej štruktúry zrušené dve pozície - pozíciu senior redaktor webu v rámci oddelenia komunikácie a jednu z dvoch pozícii pracovníka matriky v rámci športovo-administratívneho úseku. VV SFZ schvaľuje návrh novej organizačnej štruktúry SFZ so vznesenou pripomienkou tak, že zrušil jednu z dvoch pozícii pracovníka matriky v rámci športovo-administratívneho úseku a zrušil pozíciu senior redaktor webu v rámci oddelenia komunikácie. Nová organizačná štruktúra SFZ nahrádza organizačnú štruktúru SFZ schválenú VV SFZ v roku 2011.

10 Za 10 Proti 1 (P. Halabrín) Zdržali sa hlasovania 2 (J. Jánošík, P. Kašpar) Návrh uznesenia bol schválený. K bodu 9: Prerokovanie návrhu Smernice SFZ o činnosti sprostredkovateľov. Bod otvoril prezident SFZ Ján Kováčik. Odovzdal slovo GS SFZ, ktorý informoval o príprave návrhu Smernice SFZ o činnosti sprostredkovateľov. Vzhľadom k tomu, že FIFA prijala Pravidlá o činnosti sprostredkovateľov, ktoré od nahradia v súčasnosti existujúce predpisy týkajúce sa licencovaných agentov hráčov je potrebné pripraviť novú smernicu SFZ o činnosti sprostredkovateľov. Táto smernica upravuje činnosť sprostredkovateľa, ktorý poskytuje služby hráčom a klubom pri uzatváraní a) zmluvy medzi hráčom a klubom podľa právneho poriadku Slovenskej republiky, z ktorých aspoň jeden je členom SFZ, b) zmluvy o transfere hráča medzi dvoma klubmi navzájom v rámci SFZ, ako aj v prípade prestupu hráča z klubu, ktorý je členom SFZ, do klubu príslušného k inému národnému zväzu a naopak. Sprostredkovateľom sa na účely tejto smernice rozumie fyzická osoba alebo právnická osoba, ktorá za odmenu alebo bezodplatne zastupuje hráča a/alebo klub pri rokovaní a poskytuje iné služby, ktorých účelom je uzatvorenie zmluvy medzi hráčom a klubom podľa právneho poriadku Slovenskej republiky, z ktorých aspoň jeden je členom SFZ, alebo zastupuje klub pri rokovaní a poskytuje iné služby, ktorých účelom je uzatvorenie zmluvy o prestupe hráča. Smernica ďalej upravuje: - čl. o podmienkach registrovania sprostredkovateľa, - čl. o všeobecných ustanoveniach, - čl. o zmluve o zastupovaní, - čl. o platbe sprostredkovateľom, - čl. o priznaní a zverejnení, - čl. o konflikte záujmov a iné. V súčasnej dobe prebieha v zmysle Legislatívneho poriadku SFZ pripomienkové konanie, v rámci ktorého je možné k predkladanému návrhu smernice zasielať na ovú adresu novelizacianoriem@futbalsfz.sk odôvodnené pripomienky. 1) VV SFZ berie na vedomie prípravu návrhu Smernice SFZ o činnosti sprostredkovateľov. 2) VV SFZ súhlasí so schvaľovaním návrhu Smernice SFZ o činnosti sprostredkovateľov prostredníctvom hlasovania per rollam v priebehu mesiaca marec K bodu 10: Schvaľovanie návrhu na zmenu nominačnej listiny rozhodcov SFZ a nominačnej listiny pozorovateľov rozhodcov SFZ pre súťažný ročník 2014/15.

11 Bod otvoril prezident SFZ Ján Kováčik. Odovzdal slovo členovi VV SFZ Mariánovi Ružbarskému zástupcovi rozhodcov, ktorý predstavil a odôvodnil návrh na zmenu nominačnej listiny rozhodcov SFZ a nominačnej listiny pozorovateľov rozhodcov SFZ pre súťažný ročník 2014/15. Na základe návrhu Výkonného výboru BFZ Komisia rozhodcov SFZ predložil návrh na zaradenie Pavla PIATKU na nominačnú listinu rozhodcov SFZ pre súťažný ročník 2014/15. Na nominačnej listine rozhodcov SFZ pre súťažný ročník 2014/15 nahradí Petru CHUDÚ (BFZ), ktorá zo zdravotných dôvodov listom dňa požiadala KR SFZ o preradenie na nominačnú listinu rozhodcov BFZ. Na základe návrhu Výkonného výboru BFZ Komisia rozhodcov SFZ predložil návrh na zaradenie Petra CVENGROŠA na nominačnú listinu rozhodcov SFZ pre súťažný ročník 2014/15. Na nominačnej listine rozhodcov SFZ pre súťažný ročník 2014/15 nahradí Romana MATÚŠA (BFZ), ktorý sa listom dňa ospravedlnil z pôsobenia na nominačnej listine rozhodcov SFZ do konca súťažného ročníka 2014/15 zo zdravotných dôvodov. Na základe návrhu Výkonného výboru SsFZ Komisia rozhodcov SFZ predložil návrh na zaradenie Gabriela BACSU na nominačnú listinu pozorovateľov rozhodcov SFZ pre súťažný ročník 2014/15. Na nominačnej listine pozorovateľov rozhodcov SFZ pre súťažný ročník 2014/15 nahradí Vladimíra MUŠÁKA (SsFZ), ktorý listom dňa zo zdravotných a pracovných dôvodov ukončil aktívnu činnosť pozorovateľa rozhodcov SFZ. VV SFZ schvaľuje návrh na zmenu nominačnej listiny rozhodcov SFZ a nominačnej listiny pozorovateľov rozhodcov SFZ pre súťažný ročník 2014/15. K bodu 11: Schvaľovanie návrhu rozhodnutia o prijatí na školenie trénerov UEFA A licencie (2015). Bod otvoril prezident SFZ Ján Kováčik. Odovzdal slovo GS SFZ, ktorý informoval, že v zmysle interného predpisu SFZ (Komplexná koncepcia prijímacích skúšok organizovaných SFZ pre školenie trénerov UEFA A a UEFA PRO licencie) vydáva VV SFZ rozhodnutie o prijatí na školenie trénerov na základe výsledkov prijímacích skúšok,na základe návrhu prijímacej komisie a technického riaditeľa SFZ. Prijímačiek sa zúčastnilo 53 trénerov, z nich splnilo kritériá na prijatie 22 uchádzačov. Skúšobná komisia (pp. Ján Greguš, Zsolt Pakusza, Štefan Tarkovič, Martin Hasprún, Ján Rosinský) navrhuje prijať 22 uchádzačov, ktorí splnili predpísané kritériá vyplývajúce z Koncepcie prijímačiek. V rámci diskusie k tomuto bodu bola vznesená kritika na nízku úspešnosť uchádzačov o licenciu, pri ktorej bola položená otázka, či ide viac o neúspech samotných uchádzačov alebo o neúspech školiteľov, ktorí na prijímačky pripravujú. VV SFZ poveril GS SFZ a člena VV SFZ zástupcu trénerov, aby zvolali panel expertov pre vzdelávanie trénerov, ktorý preskúma koncept vzdelávania SFZ, podmienky pre udeľovanie licencie a v prípade potreby navrhol úpravy. Poradie úspešných uchádzačov:

12 Bonifikácia: minimálne 20 štartov za seniorskú reprezentáciu 15 bodov minimálne 150 štartov v najvyššej súťaži - 10 bodov do 150 štartov v najvyššej súťaži - 5 bodov 1) VV SFZ schvaľuje návrh rozhodnutia o prijatí na školenie trénerov UEFA A licencie (2015). 2) VV SFZ poveruje GS SFZ a člena VV SFZ zástupcu trénerov, aby zvolali panel expertov pre vzdelávanie trénerov, ktorý preskúma koncepciu prijímacích skúšok organizovaných SFZ pre školenia trénerov UEFA A a UEFA PRO licencie, obsah a hodnotenie prijímacích skúšok školenia trénerov a podmienky pre udeľovanie licencie. Zároveň ukladá povinnosť

13 oboznámiť zo zisteniami členov VV SFZ a v prípade potreby navrhnúť odôvodnené úpravy. K bodu 12: Schvaľovanie návrhu na udelenie odznaku SFZ. Bod otvoril prezident SFZ Ján Kováčik. Odovzdal slovo GS SFZ Jozefovi Klimentovi, ktorý predstavil návrh VsFZ na udelenie odznaku SFZ pre p. Gabriela Weissa, dlhoročného funkcionára SFZ a VsFZ, rozhodcu a delegáta stretnutia UEFA, ktorý sa v tomto roku dožíva významného životného jubilea. VV SFZ schvaľuje návrh na udelenie bronzového odznaku SFZ pre p. Gabriela Weissa. K bodu 13: Informácia z Valného zhromaždenia SZTK, ktoré sa uskutočnilo dňa 25. februára 2015 v Bratislave. Bod otvoril prezident SFZ Ján Kováčik. Informoval, že dňa 25. februára 2015 sa v Bratislave uskutočnilo Valné zhromaždenia SZTK, na ktorom mal SFZ zastúpenie v zložení: Ján Kováčik, Juraj Jánošík, Ladislav Gádoši, Jozef Paršo a Marcel Eperješi. Valné zhromaždenie rozhodlo o zániku SZTK, teda o dobrovoľnom rozpustení občianskeho združenia v súlade s čl. IV, ods. 1 bod g) stanov SZTK (likvidácia). Za likvidátora bol schválený p. Mgr. Viktor Karel. Zároveň boli delegované právomoci do dňa začatia likvidácie na Výkonný výbor SZTK, najmä riešiť majetkovo-právne vysporiadanie SZTK do stanovenia termínu likvidácie. VV SFZ berie na vedomie informáciu z Valného zhromaždenia SZTK, ktoré sa uskutočnilo dňa 25. februára 2015 v Bratislave. K bodu 14: Informácia o vzdaní sa funkcie člena KŠI SFZ. Bod otvoril prezident SFZ Ján Kováčik. Odovzdal slovo GS SFZ Jozefovi Klimentovi, ktorý informoval o písomnom vzdaní sa člena KŠI SFZ pána Martina Šarišského. Ten vo svojich dôvodoch uviedol pracovnú zaneprázdnenosť i zdravotné dôvody. Svoje pracovné povinnosti vykonáva v klube MFK Košice, a.s., kde má na starosti riadenie ekonomického úseku, technického úseku a zároveň vykonáva pozíciu bezpečnostného manažéra. GS SFZ dodal, že na najbližšie zasadnutie bude predložený návrh predsedu KŠI SFZ na doplnenie uvoľneného miesta člena komisie. VV SFZ berie na vedomie informáciu o vzdaní sa funkcie člena KŠI SFZ.

14 K bodu 15: Diskusia. Informácia o možnosti objednania vstupeniek na finálové zápasy Ligy majstrov a Európskej ligy. Jozef Kliment: Informoval, že UEFA, tak ako každý rok ponúka pre jednotlivé zväzy možnosť objednania vstupeniek na finálové zápasy Ligy majstrov (Berlín) a Európskej ligy (Varšava). Na zápas finále Ligy majstrov ponúkla UEFA 50 vstupeniek, na zápas finále Európskej ligy 26 vstupeniek. Zároveň dodal, že UEFA si vyhradzuje právo na zmenu kategórie vstupeniek. Uznesenia prijaté na zasadnutí VV SFZ dňa 3. marca 2014 v Bratislave: Uznesenie č. 32/15 VV SFZ: VV SFZ schvaľuje návrh programu zasadnutia. Uznesenie č. 33/15 VV SFZ: VV SFZ berie na vedomie Správu o hospodárení SFZ za rok Z: Ján Kováčik Jozef Kliment Uznesenie č. 34/15 VV SFZ: VV SFZ odporúča delegátom konferencie SFZ schváliť návrh rozpočtu SFZ na rok 2015 po zapracovaní pripomienok vznesených na zasadnutí VV SFZ. Uznesenie č. 35/15 VV SFZ: VV SFZ berie na vedomie Správu o hospodárení SFZ Marketing, s.r.o. za rok Uznesenie č. 36/15 VV SFZ: VV SFZ odporúča delegátom konferencie SFZ schváliť návrh rozpočtu SFZ Marketing, s.r.o. na rok 2015.

15 Uznesenie č. 37/15 VV SFZ: VV SFZ berie na vedomie Hodnotiace správy odborných komisií SFZ, Komory SFZ pre riešenie sporov a Rozhodcovského súdu SFZ. T: v texte Uznesenie č. 38/15 VV SFZ: VV SFZ schvaľuje návrh novej organizačnej štruktúry SFZ so vznesenou pripomienkou tak, že zrušil jednu z dvoch pozícii pracovníka matriky v rámci športovo-administratívneho úseku a zrušil pozíciu senior redaktor webu v rámci oddelenia komunikácie. Nová organizačná štruktúra SFZ nahrádza organizačnú štruktúru SFZ schválenú VV SFZ v roku Uznesenie č. 39/15 VV SFZ: 1) VV SFZ berie na vedomie prípravu návrhu Smernice SFZ o činnosti sprostredkovateľov. 2) VV SFZ súhlasí so schvaľovaním návrhu Smernice SFZ o činnosti sprostredkovateľov prostredníctvom hlasovania per rollam v priebehu mesiaca marec Uznesenie č. 40/15 VV SFZ: VV SFZ schvaľuje návrh na zmenu nominačnej listiny rozhodcov SFZ a nominačnej listiny pozorovateľov rozhodcov SFZ pre súťažný ročník 2014/15. Uznesenie č. 41/15 VV SFZ: 1) VV SFZ schvaľuje návrh rozhodnutia o prijatí na školenie trénerov UEFA A licencie (2015). 2) VV SFZ poveruje GS SFZ a člena VV SFZ zástupcu trénerov, aby zvolali panel expertov pre vzdelávanie trénerov, ktorý preskúma koncepciu prijímacích skúšok organizovaných SFZ pre školenia trénerov UEFA A a UEFA PRO licencie, obsah a hodnotenie prijímacích skúšok školenia trénerov a podmienky pre udeľovanie licencie. Zároveň ukladá povinnosť oboznámiť zo zisteniami členov VV SFZ a v prípade potreby navrhnúť odôvodnené úpravy. Milan Lešický Uznesenie č. 42/15 VV SFZ: VV SFZ schvaľuje návrh na udelenie bronzového odznaku SFZ pre p. Gabriela Weissa. Uznesenie č. 43/15 VV SFZ: VV SFZ berie na vedomie informáciu z Valného zhromaždenia SZTK, ktoré sa uskutočnilo dňa 25. februára 2015 v Bratislave.

16 Uznescnie. 44/15 VY SF7: VV SIL bric na Vedunhic inlunnæciti o zdani a hinkcw čkna K I SF1. : hned Z: Jozet Kbvneni /1 prævny mana Ør 5f:7 JozeF Kliment (JS SF7

VV december prevádzka

VV december prevádzka Rozpočet 2018 Rozpočet 2019 Náklady SFZ REPREZENTÁCIE -5 227 360-5 049 880 MLÁDEŽ a ROZVOJ -2 914 156-3 426 930 MAJETOK SFZ -1 618 848-2 335 587 PROFESIONÁLNY FUTBAL -2 042 100-2 113 985 AMATÉRSKY FUTBAL

Podrobnejšie

Pozvánka na zasadnutie Prezídia SZFB V zmysle stanov SZFB Vás pozývam na zasadnutie P-SZFB, ktoré sa uskutoční v pondelok dňa 8. apríla 2019 o 10:30 h

Pozvánka na zasadnutie Prezídia SZFB V zmysle stanov SZFB Vás pozývam na zasadnutie P-SZFB, ktoré sa uskutoční v pondelok dňa 8. apríla 2019 o 10:30 h Pozvánka na zasadnutie Prezídia SZFB V zmysle stanov SZFB Vás pozývam na zasadnutie P-SZFB, ktoré sa uskutoční v pondelok dňa 8. apríla 2019 o 10:30 h v Bratislave, Junácka 6. Verím, že si zariadite svoj

Podrobnejšie

Zápisnica č. 39 zo zasadnutia VV SZ H konaného dňa 16. januára 2018 v Bratislave Prítomní: Kohút M. (prezident SZ H), Longauer M. (člen VV za oblasť m

Zápisnica č. 39 zo zasadnutia VV SZ H konaného dňa 16. januára 2018 v Bratislave Prítomní: Kohút M. (prezident SZ H), Longauer M. (člen VV za oblasť m Zápisnica č. 39 zo zasadnutia VV SZ H konaného dňa 16. januára 2018 v Bratislave Prítomní: Kohút M. (prezident SZ H), Longauer M. (člen VV za oblasť mládeže), Stümpel J. (člen VV za hráčov), Droppa I.

Podrobnejšie

PREZÍDIUM SKGA o.z. č. 11/2018 Dňa o hod. sa uskutočnilo zasadnutie Prezídia SKGA o.z. v priestoroch SKGA, na adrese Kukučínova 26, 8

PREZÍDIUM SKGA o.z. č. 11/2018 Dňa o hod. sa uskutočnilo zasadnutie Prezídia SKGA o.z. v priestoroch SKGA, na adrese Kukučínova 26, 8 PREZÍDIUM SKGA o.z. č. 11/2018 Dňa 13.11.2018 o 14.00 hod. sa uskutočnilo zasadnutie Prezídia SKGA o.z. v priestoroch SKGA, na adrese Kukučínova 26, 831 02 Bratislava. Prítomní: členovia prezídia: Tomáš

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a

Z á p i s n i c a Z á p i s n i c a zo 3. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Snežnici, konaného dňa 02.02.2015 o 17:00 h. Prítomní: podľa prezenčnej listiny R o k o v a n i e Zasadnutie Obecného zastupiteľstva zahájil

Podrobnejšie

Microsoft Word - Zápisnica VV SFZ máj:2019docx uprava .docx

Microsoft Word - Zápisnica VV SFZ máj:2019docx uprava .docx Zápisnica č. 05/19 zo zasadnutia VV SFZ konaného dňa 1. mája 2019 v Zlatých Moravciach Prítomní: Ján Kováčik prezident SFZ Richard Havrilla I. viceprezident SFZ, predseda VsFZ Karol Belaník viceprezident

Podrobnejšie

Microsoft Word - Štatút TMK.docx

Microsoft Word - Štatút TMK.docx Štatút trénersko-metodickej komisie SVF Článok 1 Základné ustanovenia 1.1 TMK je poradným orgánom viceprezidenta SVF pre mládež a rozvoj. 1.2 TMK vykonáva svoju činnosť v súlade s cieľmi SVF. 1.3 TMK sa

Podrobnejšie

Zápisnica č. 08/14 zo zasadnutia VV SFZ konaného dňa 3. septembra 2014 v Bratislave. Prítomní: Ospravedlnený: Ján Kováčik prezident SFZ Richard Havril

Zápisnica č. 08/14 zo zasadnutia VV SFZ konaného dňa 3. septembra 2014 v Bratislave. Prítomní: Ospravedlnený: Ján Kováčik prezident SFZ Richard Havril Zápisnica č. 08/14 zo zasadnutia VV SFZ konaného dňa 3. septembra 2014 v Bratislave. Prítomní: Ospravedlnený: Ján Kováčik prezident SFZ Richard Havrilla I. viceprezident SFZ, predseda VsFZ Karol Belaník

Podrobnejšie

MINISTERSTVO HOSPODÁRSTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY

MINISTERSTVO  HOSPODÁRSTVA  SLOVENSKEJ  REPUBLIKY MINISTERSTVO HOSPODÁRSTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ivan Rybárik predseda Interného dozorného a monitorovacieho výboru pre fondy EÚ Bratislava, dňa 25. októbra 2006 Číslo: /2006-4000 ROKOVACÍ PORIADOK Interného

Podrobnejšie

Zápisnica zo zasadnutia OcZ

Zápisnica zo zasadnutia OcZ Zápisnica z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Šarišské Dravce zo dňa 6. mája 2017 Prítomní: viď prezenčná listina Program zasadnutia: 1. Úvod 2. Kontrola uznesení 3. Schválenie predaja pozemkov

Podrobnejšie

Zápisnica č. 1/2013 zo zasadnutia Správnej rady UPJŠ v Košiciach zo dňa Prítomní: Ing. JUDr. Ján Bílek, Ing. Richard Duda, MBA., Mgr. Pete

Zápisnica č. 1/2013 zo zasadnutia Správnej rady UPJŠ v Košiciach zo dňa Prítomní: Ing. JUDr. Ján Bílek, Ing. Richard Duda, MBA., Mgr. Pete Zápisnica č. 1/2013 zo zasadnutia Správnej rady UPJŠ v Košiciach zo dňa 24. 5. 2013 Prítomní: Ing. JUDr. Ján Bílek, Ing. Richard Duda, MBA., Mgr. Peter Himič, PhD., doc. JUDr. Ján Husár, CSc., mim. prof.,

Podrobnejšie

Zapisnica

Zapisnica Z á p i s n i c a zo zasadnutia výboru SRZ MO Púchov, konaného dňa 11.04 2016 od 17:00 do 21:00 hod. v Púchove. Prítomný : podľa priloženej prezenčnej listiny príloha č.1 Program : 1./ Otvorenie 2./ Určenie

Podrobnejšie

Štatút RŠ

Štatút RŠ Štatút rady školy 2016 2020 ŠTATÚT Rady školy pri Základnej škole, Novozámocká 300, Ivanka pri Nitre V súlade so zákonom č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a

Podrobnejšie

Untitled

Untitled Štatút reprezentanta Slovenskej republiky vo futbale Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu podľa článku 20 ods. 3 Stanov SFZ schválil tento Štatút reprezentanta Slovenskej republiky: Článok 1 Úvodné

Podrobnejšie

Zápisnica

Zápisnica III. verejné zasadnutie obecného zastupiteľstva obce Smolenice zo dňa 9.4.2015 Miesto: KD v Smoleniciach Dňa: 09.04.2015 Na zasadnutí bolo prítomných 11 poslancov z 11 poslancov. Starosta skonštatoval,

Podrobnejšie

Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva miestnej samosprávy obce Skároš, konaného dňa Prítomní: Program: poslanci: prítomní občania

Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva miestnej samosprávy obce Skároš, konaného dňa Prítomní: Program: poslanci: prítomní občania Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva miestnej samosprávy obce Skároš, konaného dňa 16.03.2016 Prítomní: Program: poslanci: prítomní občania: Mgr. Jana Kyščíková Brigita Bagoniová Zápis priebehu

Podrobnejšie

APVV

APVV Záznam z 17. zasadnutia predsedníctva Agentúry na podporu výskumu a vývoja zo dňa 24.1.2008 Prítomní: Ing. Štefan Boháček, PhD., Prof. RNDr. Anatolij Dvurečenskij, DrSc., Ing. Igor Gerek, Ing. Alojz Hudec,

Podrobnejšie

10_Správa o èinnosti SR UMB za rok 2009

10_Správa o èinnosti SR UMB za rok 2009 UNIVERZITA MATEJA BELA V BANSKEJ BYSTRICI K č. sp.: 1051-2010-SR č. z.: 8891/2010 Materiál predkladaný na rokovanie Správnej rady UMB dňa 6. mája 2010 v súlade s ust. 41 ods. 7 Zákona č. 131/2002 Z. z.

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo – Farná

Obecné zastupiteľstvo – Farná Číslo: OZ - 18/2013 Obecné zastupiteľstvo Farná Z á p i s n i c a 18. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Farná z 25. októbra 2013 Z á p i s n i c a 18. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Farná z 25. októbra

Podrobnejšie

O B E C K R Š K A N Y Z á p i s n i c a z 2. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Krškanoch konaného dňa

O B E C K R Š K A N Y Z á p i s n i c a z 2. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Krškanoch konaného dňa O B E C K R Š K A N Y Z á p i s n i c a z 2. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Krškanoch konaného dňa 08.03.2019 Obecné zastupiteľstvo v K r š k a n o c h P r o g r a m 2. zasadnutia Obecného zastupiteľstva

Podrobnejšie

Uznesenie č.120/2017 z 21. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Dedina Mládeže konaného dňa 11. augusta 2017 K programovému bodu č.1 Otvorenie Obecné za

Uznesenie č.120/2017 z 21. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Dedina Mládeže konaného dňa 11. augusta 2017 K programovému bodu č.1 Otvorenie Obecné za Uznesenie č.120/2017 K programovému bodu č.1 Otvorenie A. Schvaľuje 1. Program rokovania podľa pozvánky, zverejnený na úradnej tabuli a na webovom sídle obce www.obecdedinamladeze.sk dňa 08. augusta 2017.

Podrobnejšie

MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestskej rady hlavného mesta SR Bratislavy dňa 12. mája 2016 Informácia

MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestskej rady hlavného mesta SR Bratislavy dňa 12. mája 2016 Informácia MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestskej rady hlavného mesta SR Bratislavy dňa 12. mája 2016 Informácia o materiáloch, ktoré budú prerokované a schvaľované

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a z 12. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Dedina Mládeže konaného dňa 27. apríla 2016 Prítomní: Starostka obce: JUDr. Ing. Gabriela G

Z á p i s n i c a z 12. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Dedina Mládeže konaného dňa 27. apríla 2016 Prítomní: Starostka obce: JUDr. Ing. Gabriela G Prítomní: Starostka obce: JUDr. Ing. Gabriela Gönczölová Poslanci OZ: Mahuliena Skalnická Marcel Tuška Ing. Ottó Varga Zástupca starostky: Tibor Fülöp Ospravedlnení: HKO: Poslanec OZ: JUDr. Ing. Iveta

Podrobnejšie

Zápisnica

Zápisnica Zápisnica z 3. zasadnutia Akademického senátu FSV UCM v Trnave zo dňa 19.02.2019 Prítomní: Ospravedlnený: Jakub Dančo podľa prezenčnej listiny Program: 1. Otvorenie zasadnutia (predsedníčka AS FSV UCM)

Podrobnejšie

U Z N E S E N I E č. 47/03/2018 zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva č. 3/2018 Obce Demänovská Dolina zo dňa Obecné zastupiteľstvo v Demän

U Z N E S E N I E č. 47/03/2018 zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva č. 3/2018 Obce Demänovská Dolina zo dňa Obecné zastupiteľstvo v Demän U Z N E S E N I E č. 47/03/2018 Berie na vedomie určenie Volí 1) Marianny Magurovej za zapisovateľku zápisnice OZ č. 03/2018. 2) Tibora Kočtúcha a Andreja Prevuzňáka za overovateľov zápisnice OZ č. 03/2018.

Podrobnejšie

Stanovy Slovenského zväzu jachtingu STANOVY SLOVENSKÉHO ZVÄZU JACHTINGU OBSAH 1. NÁZOV, PRÁVNA FORMA, SÍDLO A SPÔSOB KONANIA POSLANIE A CIELE.

Stanovy Slovenského zväzu jachtingu STANOVY SLOVENSKÉHO ZVÄZU JACHTINGU OBSAH 1. NÁZOV, PRÁVNA FORMA, SÍDLO A SPÔSOB KONANIA POSLANIE A CIELE. STANOVY SLOVENSKÉHO ZVÄZU JACHTINGU OBSAH 1. NÁZOV, PRÁVNA FORMA, SÍDLO A SPÔSOB KONANIA... 1 2. POSLANIE A CIELE... 1 3. ČLENSTVO PRÁVNICKEJ OSOBY... 2 4. ČLENSTVO FYZICKEJ OSOBY... 2 5. ORGÁNY SZJ...

Podrobnejšie

HLASOVANIE POSLANCOV Hlasovanie zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva, konaného dňa Ćíslo hlasovania: 1 Číslo bodu: 1. Otvorenie - schvále

HLASOVANIE POSLANCOV Hlasovanie zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva, konaného dňa Ćíslo hlasovania: 1 Číslo bodu: 1. Otvorenie - schvále HLASOVANIE POSLANCOV Hlasovanie zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva, konaného dňa 23.06.2016 Ćíslo hlasovania: 1 Číslo bodu: 1. Otvorenie - schválenie programu zasadnutia hlasovanie za stiahnutie bodu

Podrobnejšie

OBEC K a ľ a v a, okres Spišská Nová Ves Z Á P I S N I C A z II. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Kaľave konaného dňa Prítomní poslanci

OBEC K a ľ a v a, okres Spišská Nová Ves Z Á P I S N I C A z II. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Kaľave konaného dňa Prítomní poslanci OBEC K a ľ a v a, okres Spišská Nová Ves Z Á P I S N I C A z II. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Kaľave konaného dňa 27.12.2018 Prítomní poslanci: 4 Podľa priloženej prezenčnej listiny. K bodu 1 Starosta

Podrobnejšie

Z Á P I S N I C A zo zasadnutia obecného zastupiteľstva Banské, konaného Prítomní: starosta obce: Štefan Petruň poslanci: Baran Dušan - osp

Z Á P I S N I C A zo zasadnutia obecného zastupiteľstva Banské, konaného Prítomní: starosta obce: Štefan Petruň poslanci: Baran Dušan - osp Z Á P I S N I C A zo zasadnutia obecného zastupiteľstva Banské, konaného 21.08.2017 Prítomní: starosta obce: Štefan Petruň poslanci: Baran Dušan - ospravedlnený Džerenga Mikuláš Baran Štefan - ospravedlnený

Podrobnejšie

O B E C H R A B K O V

O B E C    H R A B K O V O B E C H R A B K O V Hrabkov č. 81, 082 33 Hrabkov ZÁPISNICA z prvého ustanovujúceho zasadnutia obecného zastupiteľstva, ktoré sa konalo dňa 01.12.2018 o 16:30 hod v zasadačke Obecného úradu v Hrabkove

Podrobnejšie

12_Správa o cinnosti SR UMB za rok 2011_na rokovanie SR

12_Správa o cinnosti SR UMB za rok 2011_na rokovanie SR UNIVERZITA MATEJA BELA V BANSKEJ BYSTRICI Č. sp.: 896-2012-SR č. z.: 4478/2012 Materiál predkladaný na rokovanie Správnej rady UMB dňa 26. 4. 2012 v súlade s ust. 41 ods. 7 Zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých

Podrobnejšie

Ministerstvo školstva Slovenskej republiky

Ministerstvo školstva Slovenskej republiky Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky komisie pre výber, hodnotenie a finančnú podporu rozvojových projektov Psychologické a špeciálnopedagogické poradenstvo 2015 Gestorský

Podrobnejšie

Zápisnica

Zápisnica Zápisnica zo zasadnutia Rodičovskej rady pri Základnej škole Nováky uskutočnenej dňa 18. 05. 2015 Prítomní : viď prezenčná listina Hostia : PaedDr. Anna Chlupíková riaditeľka školy P r o g r a m 1. O t

Podrobnejšie

SLOVENSKÝ ZVÄZ BIATLONU VALNÉ ZHROMAŽDENIE SZB 2018 ROZPOČET SLOVENSKÉHO ZVÄZU BIATLONU NA ROK 2018 Schválilo Valné zhromaždenie SZB, v Banskej Bystri

SLOVENSKÝ ZVÄZ BIATLONU VALNÉ ZHROMAŽDENIE SZB 2018 ROZPOČET SLOVENSKÉHO ZVÄZU BIATLONU NA ROK 2018 Schválilo Valné zhromaždenie SZB, v Banskej Bystri SLOVENSKÝ ZVÄZ BIATLONU VALNÉ ZHROMAŽDENIE SZB 2018 ROZPOČET SLOVENSKÉHO ZVÄZU BIATLONU NA ROK 2018 Schválilo Valné zhromaždenie SZB, v Banskej Bystrici, 28. apríla 2018 Návrh uznesenia: Názov Návrh rozpočtu

Podrobnejšie

Microsoft Word - zápisnica VV SFZ január-1.doc

Microsoft Word - zápisnica VV SFZ január-1.doc Zápisnica č. 01/14 zo zasadnutia VV SFZ konaného dňa 14. januára 2014 v Bratislave. Prítomní: Ján Kováčik prezident SFZ Richard Havrilla I. viceprezident SFZ, predseda VsFZ Karol Belaník viceprezident

Podrobnejšie

Zapisovateľ: Overovatelia: Uznesenia zo 6. zasadnutia OcZ konaného dňa Erika Knižková Norbert Kaclík, Miroslava Kňazíková Vyhotovené: 14.6.

Zapisovateľ: Overovatelia: Uznesenia zo 6. zasadnutia OcZ konaného dňa Erika Knižková Norbert Kaclík, Miroslava Kňazíková Vyhotovené: 14.6. Zapisovateľ: Overovatelia: Uznesenia zo 6. zasadnutia OcZ konaného dňa 12.06.2019 Erika Knižková Norbert Kaclík, Miroslava Kňazíková Vyhotovené: 14.6.2019 UZNESENIE PREDMET/POPIS MENO POSLANCA HLASOVANIE

Podrobnejšie

Ministerstvo školstva Slovenskej republiky

Ministerstvo školstva Slovenskej republiky Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Štatút Komisie pre výber, hodnotenie a finančnú podporu projektov na podporu Gestorský útvar: Sekcia regionálneho školstva, tel.: 02/59374217

Podrobnejšie

om

om VEDÚCI VÝPRAVY PRE PODUJATIA MEDZINÁRODNÉHO VÝZNAMU VEDÚCI TRÉNER PRE PODUJATIA MEDZINÁRODNÉHO VÝZNAMU Schválil: Predsedníctvo SLA Podpis štatutárov SLA: Ivan IVANIČ, prezident SLA Dňa: 27.03.2019 Ján

Podrobnejšie

Zápisnica č. 05/15 zo zasadnutia VV SFZ konaného dňa 30. apríla 2015 v Tatranskej Lomnici. Prítomní: Ospravedlnení: Prizvaní: Ján Kováčik prezident SF

Zápisnica č. 05/15 zo zasadnutia VV SFZ konaného dňa 30. apríla 2015 v Tatranskej Lomnici. Prítomní: Ospravedlnení: Prizvaní: Ján Kováčik prezident SF Zápisnica č. 05/15 zo zasadnutia VV SFZ konaného dňa 30. apríla 2015 v Tatranskej Lomnici. Prítomní: Ospravedlnení: Prizvaní: Ján Kováčik prezident SFZ Richard Havrilla I. viceprezident SFZ, predseda VsFZ

Podrobnejšie

Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestneho zastupiteľstva dňa 25.október 2016 Materiál číslo: 243/2016

Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestneho zastupiteľstva dňa 25.október 2016 Materiál číslo: 243/2016 Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestneho zastupiteľstva dňa 25.október 2016 Materiál číslo: 243/2016 Zrušenie uznesení Miestneho zastupiteľstva mestskej

Podrobnejšie

Microsoft Word - MH_EXPO_DUBAJ_Zapisnica_vyhodnotenie_ final.docx

Microsoft Word - MH_EXPO_DUBAJ_Zapisnica_vyhodnotenie_ final.docx ZÁPISNICA Z HODNOTIACEHO ZASADNUTIA POROTY VEREJNEJ SÚŤAŽE NÁVRHOV ARCHITEKTONICKÝ NÁVRH SLOVENSKEJ EXPOZÍCIE NA SVETOVEJ VÝSTAVE EXPO 2020 DUBAJ v zmysle zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní

Podrobnejšie

STANOVY

STANOVY STANOVY HOROLEZECKÝ KLUB HK TONGBA Preambula Na základe práva slobodne sa združovať a v zmysle zákona č. 83/1990 o združovaní občanov v znení neskorších predpisov týmto zakladáme dobrovoľný Horolozecký

Podrobnejšie

Zápisnica

Zápisnica Zápisnica zo zasadnutia rady Fondu na podporu vzdelávania konaného dňa 26. marca 2015 Prítomní členovia rady fondu: Mgr. Ondrej Bafia, Mgr. František Küffer, Mgr. Viliam Bokol, Bc. Mária Barteková Neprítomní

Podrobnejšie

Zápisnica č. 11/14 z výjazdového zasadnutia VV SFZ konaného dňa 2. decembra 2014 na Myjave. Prítomní: Ospravedlnení: Prizvaní: Ján Kováčik prezident S

Zápisnica č. 11/14 z výjazdového zasadnutia VV SFZ konaného dňa 2. decembra 2014 na Myjave. Prítomní: Ospravedlnení: Prizvaní: Ján Kováčik prezident S Zápisnica č. 11/14 z výjazdového zasadnutia VV SFZ konaného dňa 2. decembra 2014 na Myjave. Prítomní: Ospravedlnení: Prizvaní: Ján Kováčik prezident SFZ Karol Belaník viceprezident SFZ pre štátnu reprezentáciu

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a zo šiesteho zasadnutia Mestskej rady, konaného 29. novembra 2016 v Banskej Bystrici Prítomní: Ján Nosko, primátor mesta Mgr. Jakub G

Z á p i s n i c a zo šiesteho zasadnutia Mestskej rady, konaného 29. novembra 2016 v Banskej Bystrici Prítomní: Ján Nosko, primátor mesta Mgr. Jakub G Z á p i s n i c a zo šiesteho zasadnutia Mestskej rady, konaného 29. novembra 2016 v Banskej Bystrici Prítomní: Ján Nosko, primátor mesta Mgr. Jakub Gajdošík, člen MsR, prvý zástupca primátora mesta Ing.

Podrobnejšie

VZ 2012

VZ 2012 Valné zhromaždenie UaPPS Ondrej 28. 4. 2012 Voľba návrhovej komisie. Návrhová komisia v zložení: 1. Eva Sobolová počtom podielov. 53 070 2. Zuzana Lihanová počtom podielov. 53 070 Zdržalo sa... 0... Proti

Podrobnejšie

Smernica o právno-organizačných zmenách v kluboch schválená na VV SFZ dňa docx

Smernica o právno-organizačných zmenách v kluboch schválená na VV SFZ dňa docx SMERNICA o právno-organizačných zmenách v kluboch z 5. novembra 2013 Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu podľa článku 8 ods. 3 písm. e. a článku 52 písm. a. stanov Slovenského futbalového zväzu

Podrobnejšie

UZNESENIE zo šiesteho zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce CHOTČA zo dňa Obecné zastupiteľstvo na svojom treťom zasadnutí prerokovalo te

UZNESENIE zo šiesteho zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce CHOTČA zo dňa Obecné zastupiteľstvo na svojom treťom zasadnutí prerokovalo te UZNESENIE zo šiesteho zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce CHOTČA zo dňa 17.06.2015 Obecné zastupiteľstvo na svojom treťom zasadnutí prerokovalo tento program: 1. Otvorenie 2. Určenie zapisovateľa a

Podrobnejšie

Zápis 26. Valné zhromaždenie Špeciálnych olympiád Slovensko Holiday Inn Hotel PROGRAM: 1. Otvorenie 2. Konštatovanie účasti delegátov 3. Schv

Zápis 26. Valné zhromaždenie Špeciálnych olympiád Slovensko Holiday Inn Hotel PROGRAM: 1. Otvorenie 2. Konštatovanie účasti delegátov 3. Schv Zápis 26. Valné zhromaždenie Špeciálnych olympiád Slovensko 3.6.2019 Holiday Inn Hotel PROGRAM: 1. Otvorenie 2. Konštatovanie účasti delegátov 3. Schválenie Programu 4. Schválenie Rokovacieho poriadku

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a

Z á p i s n i c a Z á p i s n i c a z 19. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Obce Nemčiňany, konaného dňa 17.09. 2013 o 18.00 hodine v zasadačke OcÚ Nemčiňany. Rokovanie 19. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Nemčiňanoch

Podrobnejšie

REGISTRAČNÝ PORIADOK Slovenského zväzu florbalu (ďalej len registračný poriadok alebo RegP ) Článok 1 Článok 2 Článok 3 Článok 4 Článok 5 Článok 6 Člá

REGISTRAČNÝ PORIADOK Slovenského zväzu florbalu (ďalej len registračný poriadok alebo RegP ) Článok 1 Článok 2 Článok 3 Článok 4 Článok 5 Článok 6 Člá REGISTRAČNÝ PORIADOK Slovenského zväzu florbalu (ďalej len registračný poriadok alebo RegP ) Článok 1 Článok 2 Článok 3 Článok 4 Článok 5 Článok 6 Článok 7 Článok 8 Obsah Základné ustanovenia Podklady

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a zo štvrtého zasadnutia Mestskej rady, konaného 12. júna 2012 v Banskej Bystrici Prítomní: Mgr. Peter Gogola, primátor mesta Doc. RND

Z á p i s n i c a zo štvrtého zasadnutia Mestskej rady, konaného 12. júna 2012 v Banskej Bystrici Prítomní: Mgr. Peter Gogola, primátor mesta Doc. RND Z á p i s n i c a zo štvrtého zasadnutia Mestskej rady, konaného 12. júna 2012 v Banskej Bystrici Prítomní: Mgr. Peter Gogola, primátor mesta Doc. RNDr. Katarína Čižmárová, CSc., členka MsR, zástupkyňa

Podrobnejšie

Kópia – Smernica PS

Kópia – Smernica PS Obec P r e s t a v l k y S M E R N I C A č. 1/2010 Schválená Uznesením č. 37/2010 zo dňa 11.11.2010 Obecným zastupiteľstvom obce Prestavlky Spracovanie a predkladanie materiálov na rokovanie obecného zastupiteľstva

Podrobnejšie

OBEC K a ľ a v a, okres Spišská Nová Ves Z Á P I S N I C A z XIV. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Kaľave konaného dňa K bodu 1 Zasadnu

OBEC K a ľ a v a, okres Spišská Nová Ves Z Á P I S N I C A z XIV. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Kaľave konaného dňa K bodu 1 Zasadnu OBEC K a ľ a v a, okres Spišská Nová Ves Z Á P I S N I C A z XIV. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Kaľave konaného dňa 29.11.2016 K bodu 1 Zasadnutie obecného zastupiteľstva /ďalej OZ/ otvoril a viedol

Podrobnejšie

Zápisnica z

Zápisnica z Z á p i s n i c a zo 4. riadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Lukáčovce, ktoré sa konalo dňa 22.8. 2018 V Lukáčovciach 27.8.2018 Zápisnica zo 4. riadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva,

Podrobnejšie

Microsoft Word - Zápisnica OZ december 2017

Microsoft Word - Zápisnica OZ december 2017 ZÁPISNICA z 17. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Novosade, ktoré sa uskutočnilo dňa 14.12.2017 o 17:00 hod. v zasadačke obecného úradu v Novosade Prítomní: Mgr. Jozef Jastrab, starosta obce Poslanci:

Podrobnejšie

ZDRUŽENIE ORGANIZÁCIÍ VEREJNÝCH PRÁC SR SLOVAK PUBLIC WORKS ASSOCATION ZÁPISNICA z rokovania Celoslovenského snemu Združenia organizácií verejných prá

ZDRUŽENIE ORGANIZÁCIÍ VEREJNÝCH PRÁC SR SLOVAK PUBLIC WORKS ASSOCATION ZÁPISNICA z rokovania Celoslovenského snemu Združenia organizácií verejných prá ZÁPISNICA z rokovania Celoslovenského snemu Združenia organizácií verejných prác SR konaného dňa 14. 5. 2015 v hoteli Atrium, Nový Smokovec Prezenčná listina Príloha č. 1 Správa o činnosti združenia ku

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Lehota, konaného dňa 16. novembra 2016 na obecnom úrade v Lehote Prítomní: Staros

Z á p i s n i c a z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Lehota, konaného dňa 16. novembra 2016 na obecnom úrade v Lehote Prítomní: Staros Z á p i s n i c a z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Lehota, konaného dňa 16. novembra 2016 Prítomní: Starosta: Milan Chmelár Poslanci: Alexander Gála, Radoslav Kriváček, Juraj Pavel, Terézia

Podrobnejšie

Zápisnica zo zasadnutia obecného zastupiteľstva v Trenčianskych Bohuslaviciach, ktoré sa konalo dňa Prítomní: podľa prezenčnej listiny, kto

Zápisnica zo zasadnutia obecného zastupiteľstva v Trenčianskych Bohuslaviciach, ktoré sa konalo dňa Prítomní: podľa prezenčnej listiny, kto Zápisnica zo zasadnutia obecného zastupiteľstva v Trenčianskych Bohuslaviciach, ktoré sa konalo dňa 26.01.2015 Prítomní: podľa prezenčnej listiny, ktorá tvorí súčasť zápisnice. Program: 1. Otvorenie zasadnutia

Podrobnejšie

Obec Svätý Kríž Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Svätom Kríži č. 4/2016 dňa Prítomní: podľa prezenčnej listiny k bodu 1:

Obec Svätý Kríž Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Svätom Kríži č. 4/2016 dňa Prítomní: podľa prezenčnej listiny k bodu 1: Obec Svätý Kríž Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Svätom Kríži č. 4/2016 dňa 27.05.2016 Prítomní: podľa prezenčnej listiny k bodu 1: Rokovanie Obecného zastupiteľstva otvoril starosta

Podrobnejšie

Správa o činnosti

Správa o činnosti FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa Správa o činnosti 2018 Rastislav Štanga 18.6.2019 1 Obsah 1 Organizačná štruktúra FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa... 3 2 Správna rada FK POHRONIE... 4 3

Podrobnejšie

Zápis č. 4/2018 z rokovania Rady Audiovizuálneho fondu Dátum, čas a miesto konania: 24. apríla 2018 o hod; zasadačka Audiovizuálneho fondu Príto

Zápis č. 4/2018 z rokovania Rady Audiovizuálneho fondu Dátum, čas a miesto konania: 24. apríla 2018 o hod; zasadačka Audiovizuálneho fondu Príto Zápis č. 4/2018 z rokovania Rady Audiovizuálneho fondu Dátum, čas a miesto konania: 24. apríla 2018 o 14.00 hod; zasadačka Audiovizuálneho fondu Prítomní: Mgr. art. M. Luther; Ing. R. Ťavoda; Mgr. Ľ. Čechovič,

Podrobnejšie

Obecný úrad P o l i a n k a

Obecný úrad  P o l i a n k a O b e c P o l i a n k a 907 01 Polianka Prítomní členovia: Pavol Kňazský, starosta obce Pavol Pavlús Ľubomír Kolárik Pavol Holčík Zlatica Marková Ospravedlnení: Jana Stančíková Z á p i s n i c a napísaná

Podrobnejšie

ŠTATÚT RADY ŠKOLY

ŠTATÚT RADY ŠKOLY ŠTATÚT RADY ŠKOLSKÉHO ZARIADENIA PRI DIAGNOSTICKOM CENTRE V RUŽOMBERKU Základné ustanovenia Čl.1 (1) Rada školského zariadenia sa zriaďuje pri Diagnostickom centre v Ružomberku (ďalej len skrátený názov

Podrobnejšie

»

» » Zákon 110/2004 Z.z. (o fungovaní Bezpečnostnej rady Slovenskej republiky v čase mieru ) Autor: Národná rada SR Platnosť od: 4.3.2004 Účinnosť od: 1.4.2004 Uverejnené v Zbierke zákonov č. 53/2004 strana

Podrobnejšie

Aktualizácia č. 1 Usmernenia č. 3/2013 operačný program Vzdelávanie Názov: Usmernenie pre Prijímateľov vo veci periodicity predkladania plánov a harmo

Aktualizácia č. 1 Usmernenia č. 3/2013 operačný program Vzdelávanie Názov: Usmernenie pre Prijímateľov vo veci periodicity predkladania plánov a harmo Aktualizácia č. 1 Usmernenia č. 3/2013 operačný program Vzdelávanie Názov: Usmernenie pre Prijímateľov vo veci periodicity predkladania plánov a harmonogramu verejných obstarávaní a iných náležitostí výkonu

Podrobnejšie

Zápisnica RADA - 11_02_2019 WEB

Zápisnica RADA - 11_02_2019 WEB K bodu číslo 1 Otvorenie Zasadnutie Rady Mestského zastupiteľstva v Komárne o 16.02 hod. otvoril a viedol Mgr. Béla Keszegh, primátora mesta Komárno za prítomnosti členov rady a prizvaných na rokovanie

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a zo 4. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Mojzesove dňa 17. júna Otvorenie Rokovanie OZ otvoril a viedol starosta obce Ing.

Z á p i s n i c a zo 4. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Mojzesove dňa 17. júna Otvorenie Rokovanie OZ otvoril a viedol starosta obce Ing. Z á p i s n i c a zo 4. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Mojzesove dňa 17. júna 2011 1. Otvorenie Rokovanie OZ otvoril a viedol starosta obce Ing. Jozef Čunderlík. Privítal prítomných poslancov a občanov

Podrobnejšie

Stanovy OZ Fontána pre Zuzanu

Stanovy OZ Fontána pre Zuzanu OBČIANSKE ZDRUŽENIE FONTÁNA PRE ZUZANU Šumavská 36, 821 08 Bratislava 2, IČO: 42358299 STANOVY Úplné znenie 2014-1 - OBSAH Článok I.... 3 Názov a sídlo... 3 Článok II.... 3 Účel a cieľ združenia... 3 Článok

Podrobnejšie

Zápisnica z 20. zasadnutia Finančnej komisie dátum konania: dňa čas konania: od 16:30 do 17:45 hod. miesto konania: Mestský úrad, Školská

Zápisnica z 20. zasadnutia Finančnej komisie dátum konania: dňa čas konania: od 16:30 do 17:45 hod. miesto konania: Mestský úrad, Školská Zápisnica z 20. zasadnutia Finančnej komisie dátum konania: dňa 04.04. 2017 čas konania: od 16:30 do 17:45 hod. miesto konania: Mestský úrad, Školská 2, Moldava nad Bodvou Prítomní: (viď. prezenčná listina)

Podrobnejšie

UZNESENIA /2017 z 19. zasadania Mestského zastupiteľstva v Hanušovciach nad Topľou zo dňa 27. marca 2017 Mestské zastupiteľstvo Mesta Hanušovce

UZNESENIA /2017 z 19. zasadania Mestského zastupiteľstva v Hanušovciach nad Topľou zo dňa 27. marca 2017 Mestské zastupiteľstvo Mesta Hanušovce UZNESENIA 230 235/2017 z 19. zasadania Mestského zastupiteľstva v Hanušovciach nad Topľou zo dňa 27. marca 2017 Mestské zastupiteľstvo Mesta Hanušovce nad Topľou prerokovalo: Program: 1. Otvorenie a procedurálne

Podrobnejšie

Obecný úrad v Ladiciach, Ladice č

Obecný úrad v Ladiciach, Ladice č Obecný úrad v Ladiciach, Ladice č. 219, 951 77 Ladice Z á p i s n i c a zo zasadnutia obecného zastupiteľstva v Ladiciach, ktoré sa konalo 14. októbra 2013 v zasadacej miestnosti OZ o 19.00 hod. Prítomní:

Podrobnejšie

MESTO TRNAVA MESTSKÝ ÚRAD V TRNAVE NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA predkladaný na rokovanie mestského zastupiteľstva ktorým sa mení a dopĺňa VZN

MESTO TRNAVA MESTSKÝ ÚRAD V TRNAVE NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA predkladaný na rokovanie mestského zastupiteľstva ktorým sa mení a dopĺňa VZN MESTO TRNAVA MESTSKÝ ÚRAD V TRNAVE NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA predkladaný na rokovanie mestského zastupiteľstva ktorým sa mení a dopĺňa VZN č. 401 na vykonanie niektorých ustanovení zákona o

Podrobnejšie

Bystrická hotelka - moja škola Občianske združenie zriadené podľa zákona č. 83/1990 Zb. o združovaní občanov v znení neskorších predpisov \ k

Bystrická hotelka - moja škola Občianske združenie zriadené podľa zákona č. 83/1990 Zb. o združovaní občanov v znení neskorších predpisov \ k Bystrická hotelka - moja škola Občianske združenie zriadené podľa zákona č. 83/1990 Zb. o združovaní občanov v znení neskorších predpisov \ k. - 505- STANOVY Článok 1 Názov združenia: Sídlo združenia:

Podrobnejšie

U Z N E S E N I E

U Z N E S E N I E Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Podolí, konaného dňa 27.06.2018 o 19.oo hodine v zasadačke OcÚ. - K organizačnému zabezpečeniu priebehu obecného zastupiteľstva /ďalej len OZ/: 1. Konštatuje,

Podrobnejšie

Z Á P I S N I C A

Z Á P I S N I C A Z Á P I S N I C A z 20. zasadnutia finančnej komisie pri MZ Bratislava - Vrakuňa, konaného dňa 12.2.2018 Prítomní: podľa prezenčnej listiny. Program: 1. Kontrola úloh 2. Prerokovanie Návrhu zmeny dodatku

Podrobnejšie

NARIADENIE EURÓPSKEJ CENTRÁLNEJ BANKY (EÚ) č. 673/„ z 2. júna o zriadení mediačného výboru a jeho rokovacom poriadku -

NARIADENIE  EURÓPSKEJ  CENTRÁLNEJ  BANKY  (EÚ)  č.  673/„ z 2.  júna o zriadení  mediačného  výboru  a jeho  rokovacom  poriadku  - L 179/72 NARIADENIE EURÓPEJ CENTRÁLNEJ BANKY (EÚ) č. 673/2014 z 2. júna 2014 o zriadení mediačného výboru a jeho rokovacom poriadku (ECB/2014/26) RADA GUVERNÉROV EURÓPEJ CENTRÁLNEJ BANKY, so zreteľom na

Podrobnejšie

Preddavky na daň PO

Preddavky na daň PO Usmernenie k oslobodeniu príjmov z reklám určených na charitatívne účely od dane z príjmov a k súvisiacim úpravám základu dane Finančné riaditeľstvo SR vydáva usmernenie na zabezpečenie jednotného postupu

Podrobnejšie

Začiatok zasadnutia: 17:00 Koniec zasadnutia: 22:30 Zápis zo zasadnutia Prezídia SZB č. 11 Banská Bystrica, Program: 1. Otvorenie 2. Vyhodno

Začiatok zasadnutia: 17:00 Koniec zasadnutia: 22:30 Zápis zo zasadnutia Prezídia SZB č. 11 Banská Bystrica, Program: 1. Otvorenie 2. Vyhodno Začiatok zasadnutia: 17:00 Koniec zasadnutia: 22:30 Zápis zo zasadnutia Prezídia SZB č. 11 Banská Bystrica, 13.5.2016 Program: 1. Otvorenie 2. Vyhodnotenie zimnej sezóny 2015/2016 (TMK) 3. Schválenie RD,

Podrobnejšie

Obecný úrad P o l i a n k a

Obecný úrad  P o l i a n k a O b e c P o l i a n k a 907 01 Polianka Z á p i s n i c a napísaná z ustanovujúceho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Polianke konaného dňa 10.08.2018 Prítomní členovia: Pavol Kňazský, starosta obce

Podrobnejšie

Schválené zmeny v Prestupovom poriadku SZFB 1.2. Účastníkmi rozhodovania o zmene klubovej príslušnosti sú: a) hráč, a) hráč bez zmluvy 1 b) hráč so zm

Schválené zmeny v Prestupovom poriadku SZFB 1.2. Účastníkmi rozhodovania o zmene klubovej príslušnosti sú: a) hráč, a) hráč bez zmluvy 1 b) hráč so zm Schválené zmeny v Prestupovom poriadku SZFB 1.2. Účastníkmi rozhodovania o zmene klubovej príslušnosti sú: a) hráč, a) hráč bez zmluvy 1 b) hráč so zmluvou o profesionálnom vykonávaní športu, zmluvou o

Podrobnejšie

Zápisnica

Zápisnica Zápisnica zo zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Malatíny, konaného dňa 19.10.2016 v kancelárii obecného úradu o 16,00 hod.. Prítomní: podľa prezenčnej listiny Počet poslancov : 5 Počet prítomných

Podrobnejšie

Výsledky hlasovania HLASOVANIE POSLANCOV Hlasovanie z 29. MsZ - plánované, konaného dňa Číslo hlasovania: 1 Číslo bodu: Schvále

Výsledky hlasovania HLASOVANIE POSLANCOV Hlasovanie z 29. MsZ - plánované, konaného dňa Číslo hlasovania: 1 Číslo bodu: Schvále HLASOVANIE POSLANCOV Hlasovanie z 29. MsZ - plánované, konaného dňa 21.09.2017 Číslo hlasovania: 1 Číslo bodu: Schválenie návrhovej komisie - Mgr. Monika Chromiaková RNDr. Karol Korintuš MUDr. Dominik

Podrobnejšie

ZÁ P I S N I C A č

ZÁ P I S N I C A č ZÁ P I S N I C A č. 7/2014 zo zasadnutia obecného zastupiteľstva v Ľubochni, ktoré sa uskutočnilo dňa 5. novembra 2014 o 17. 00 hod. vo veľkej zasadačke Obecného úradu. PRÍTOMNÍ: Ing. Peter Davidík, starosta

Podrobnejšie

(Microsoft Word - Z\341pisnica z 22. zasadnutia OZ docx)

(Microsoft Word - Z\341pisnica z 22. zasadnutia OZ docx) ZÁPISNICA z 22. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Parchovanoch, konaného dňa 1.12.2017 Prítomní: starosta obce: poslanci: JUDr. Juraj Guzej Mgr. Ján Bača Ing. Maroš Obrin Ing. Anton Oporoska Jozef Dobranský

Podrobnejšie

VLÁDA SLOVENSKEJ REPUBLIKY UZNESENIE VLÁDY SLOVENSKEJ REPUBLIKY č. 42 z 30. januára 2019 k Príprave vnútroštátnych opatrení Slovenskej republiky na pr

VLÁDA SLOVENSKEJ REPUBLIKY UZNESENIE VLÁDY SLOVENSKEJ REPUBLIKY č. 42 z 30. januára 2019 k Príprave vnútroštátnych opatrení Slovenskej republiky na pr UZNESENIE VLÁDY SLOVENSKEJ REPUBLIKY č. 42 z 30. januára 2019 k Príprave vnútroštátnych opatrení Slovenskej republiky na prípadné vystúpenie Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska z Európskej

Podrobnejšie

Uznesenie zo dna OZ v Žikave

Uznesenie zo dna OZ v Žikave O B E C Ž I K A V A Č.J.: 241/2018 U Z N E S E N I A OBECNÉHO ZASTUPITEĽSTVA zo dňa 21.06.2018 UZNESENIE č.198/2018 z 21.riadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva Žikave k bodu č. 2 Zloženie sľubu náhradníka

Podrobnejšie

MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Komisie Mestského zastupiteľstva v Žiline Číslo materiálu: /2019 K bodu programu SPRÁVA O VÝSLEDKOCH K

MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Komisie Mestského zastupiteľstva v Žiline Číslo materiálu: /2019 K bodu programu SPRÁVA O VÝSLEDKOCH K MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Komisie Mestského zastupiteľstva v Žiline Číslo materiálu: /2019 K bodu programu SPRÁVA O VÝSLEDKOCH KONTROL Materiál obsahuje: Materiál sa odporúča prerokovať

Podrobnejšie

Doplnenie výročnej správy JMH_2012_JK

Doplnenie výročnej správy JMH_2012_JK Doplnenie výročnej správy Doplnenie zákonných náležitostí do výročnej správy spoločnosti JOJ Media House, a.s. a jej dcérskych spoločnosti k 31. decembru 2012. Valné zhromaždenie Valné zhromaždenie je

Podrobnejšie

ROKOVACÍ PORIADOK Slovenskej komory architektov Slovenská komora architektov (ďalej len komora ) sa podľa 28 ods. 1 zákona Slovenskej národnej rady č.

ROKOVACÍ PORIADOK Slovenskej komory architektov Slovenská komora architektov (ďalej len komora ) sa podľa 28 ods. 1 zákona Slovenskej národnej rady č. ROKOVACÍ PORIADOK Slovenskej komory architektov Slovenská komora architektov (ďalej len komora ) sa podľa 28 ods. 1 zákona Slovenskej národnej rady č. 138/1992 Zb. o autorizovaných architektoch a autorizovaných

Podrobnejšie

Mestské zastupiteľstvo Mesta Hanušovce nad Topľou UZNESENIA / 2015 zo 4. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Hanušovciach nad Topľou zo dňa 18

Mestské zastupiteľstvo Mesta Hanušovce nad Topľou UZNESENIA / 2015 zo 4. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Hanušovciach nad Topľou zo dňa 18 Mestské zastupiteľstvo Mesta Hanušovce nad Topľou UZNESENIA 30-38 / 2015 MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO MESTA HANUŠOVCE NAD TOPĽOU PREROKOVALO: Program: 1. Otvorenie, procedurálne otázky primátor mesta 2. Interpelácie

Podrobnejšie

Microsoft Word - zápisnica z 8. riadneho OZ

Microsoft Word - zápisnica z 8. riadneho OZ Zápisnica z 8. riadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Beluji, zo dňa 17. 12. 2018 Prítomní poslanci: podľa prezenčnej listiny Prítomní občania: podľa prezenčnej listiny Program: podľa pozvánky Úvodné

Podrobnejšie

(Microsoft Word - Priloha_5_Melleklet_Organiza\350n\375 a rokovac\355 poriadok Odborovej komisie)

(Microsoft Word - Priloha_5_Melleklet_Organiza\350n\375 a rokovac\355 poriadok Odborovej komisie) Pedagogická fakulta Univerzity J. Selyeho ORGANIZAČNÝ A ROKOVACÍ PORIADOK ODBOROVEJ KOMISIE PRE DOKTORANDSKÉ ŠTÚDIUM ŠTUDIJNÉHO PROGRAMU MAĎARSKÝ JAZYK A LITERATÚRA ŠTUDIJNÉHO ODBORU 2. 1. 29 NESLOVANSKÉ

Podrobnejšie

Vážený pán

Vážený pán Mesto Šurany Mestský úrad Šurany Výbor v mestskej časti Kostolný Sek Číslo: 3/2019 -VčKS v Šuranoch, dňa: 28.5.2019 Z Á P I S N I C A napísaná z 3. r i a d n e j schôdze Výboru v mestskej časti Kostolný

Podrobnejšie

Microsoft Word - AAC-U2-sprava o transparentnosti 2017

Microsoft Word - AAC-U2-sprava o transparentnosti 2017 S P R Á V A O T R A N S P A R E N T N O S T I ZA ROK 2017 v zmysle 1 odsek 2 zákona č. 423/2015 o štatutárnom audite a o zmene a doplnení zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov

Podrobnejšie

Zápisnica zo zasadnutia OZ upravená _1_

Zápisnica zo zasadnutia OZ upravená _1_ Zápisnica zo zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Pribeník konaného dňa 09.05.2017 v kultúrnom dome v Pribeníku Program zasadnutia: 1. Otvorenie zasadnutia 2. Voľba overovateľov zápisnice 3. Kontrola

Podrobnejšie

Zápis zo zasadnutia Akademického senátu FHV INIZA Dátum konania: Miesto konania: AD 312 Čas: 13,00 hod. Prítomní členovia AS FHV UNIZA: Paed

Zápis zo zasadnutia Akademického senátu FHV INIZA Dátum konania: Miesto konania: AD 312 Čas: 13,00 hod. Prítomní členovia AS FHV UNIZA: Paed Zápis zo zasadnutia Akademického senátu FHV INIZA Dátum konania: 13.3.2017 Miesto konania: AD 312 Čas: 13,00 hod. Prítomní členovia AS FHV UNIZA: PaedDr. Dalibor Gonda, PhD., RNDr. Adrian Kacian, PhD.,

Podrobnejšie

ZÁPISNICA z 5. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Domaňovciach konaného dňa 11. októbra 2018 Prítomní: Starostka obce : Ing. Martina Bednárová Posla

ZÁPISNICA z 5. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Domaňovciach konaného dňa 11. októbra 2018 Prítomní: Starostka obce : Ing. Martina Bednárová Posla ZÁPISNICA z 5. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Domaňovciach konaného dňa 11. októbra 2018 Prítomní: Starostka obce : Ing. Martina Bednárová Poslanci OZ: Mgr. Ivana Farkašovská, Marek Gonda, Ing. Ján

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a

Z á p i s n i c a Z á p i s n i c a zo 06. zasadnutia OcZ, konaného dňa 09.05.2019 na OcÚ v Rudňanoch Prítomní: podľa prezenčnej listiny Počet prítomných poslancov OcZ: 9 Neprítomní ospravedlnení: 2 p. Martin Hozza, p.

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a

Z á p i s n i c a Z á p i s n i c a z mimoriadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Blatnici, konaného dňa 3.6.2019 Číslo : 171/2019 V Blatnici, 5.6.2019 Prítomní poslanci OZ : Mgr. art. Karol Čičmanec, ArtD. starosta

Podrobnejšie