ZMENA STAVBY

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "ZMENA STAVBY"

Prepis

1 ARCHEKTA, s.r.o. - kancelária pre architektúru, konštrukcie a statiku Ing. Stanislav Mikovčák a kol., ul. 17. novembra 2868, Čadca tel.: , archekta@centrum.sk, archekta@pobox.sk, proj@szm.sk NÁZOV STAVBY : KATEGÓRIA STAVBY : Školy, univerzity a budovy na vzdelávanie MIESTO STAVBY : MŠ Dunajov kat. úz. Dunajov, (KN 1583) PROJEKTOVÁ DOKUMENTÁCIA V ROZSAHU PRE VYDANIE STAVEBNÉHO POVOLENIA Súhrnná technická správa SPRACOVATEĽ : ARCHEKTA, s.r.o. - kancelária pre architektúru, konštrukcie a statiku Ing. Stanislav Mikovčák a kol., ul. 17. novembra 2868, Čadca tel.: , archekta@centrum.sk, archekta@pobox.sk, proj@szm.sk INVESTOR : Obec DUNAJOV DÁTUM : máj 2017

2 OBSAH : SÚHRNNÁ TECHNICKÁ SPRÁVA 1. CHARAKTERISTIKA ÚZEMIA STAVBY 1.1 ÚZEMIE STAVENISKA 1.2 ÚDAJE O PRIESKUMOCH, ZHODNOTENIE STAVU 1.3 PRÍPRAVA ÚZEMIA PRE VÝSTAVBU DEMOLÁCIE A SKLÁDKY ODPADOV OBMEDZENIA PREVÁDZKY 2. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNO TECHNICKÉ RIEŠENIE 2.1 URBANISTICKÉ A ARCHITEKTONICKÉ RIEŠENIE 2.2 POŢIADAVKY NA DOPRAVU 2.3 ÚPRAVY PLÖCH A PRIESTRANSTIEV 2.4 STAROSTLIVOSŤ O ŢIVOTNÉ PROSTREDIE 2.5 STAROSTLIVOSŤ O BEZPEČNOSŤ PRÁCE 2.6 ZÁKLADNÁ KONCEPCIA POŢIARNEJ OCHRANY 3. TECHNICKÉ VYBAVENIE OBJEKTU 3.1 SPLAŠKOVÁ KANALIZÁCIA 3.2 DAŢĎOVÁ KANALIZÁCIA 3.3 ROZVOD VODY 3.4 ELEKTRIFIKÁCIA 3.5 TEPLOFIKÁCIA 3.6 VZDUCHOTECHNIKA 3.7 ZARIADENIE KUCHYNE

3 SÚHRNNÁ TECHNICKÁ SPRÁVA 1. CHARAKTERISTIKA ÚZEMIA STAVBY 1.1 Územie staveniska Všetky stavebné práce budú prebiehať na existujúcom objekte materskej školy. 1.2 Údaje o prieskumoch, zhodnotenie stavu Skutkový objekt materskej školy v Dunajove je príkladom typizovanej školskej výstavby v 60. a 70. rokoch 20. storočia ( škola projektovaná v roku 1974). Skutková materská škola sa nachádza v obytnej časti obce, osadená je v mierne svahovitom teréne. Objekt je prízemná, čiastočne podpivničená, samostatne stojaca stavba. Pavilón je postavený ako murovaná stavba, obvodový plášť je z tehly CDm, hrúbky 45 cm vrátane omietok. Objekt je založený na základových pásoch. Je čiastočne podpivničený. Stropy sú prefabrikované zo železobet. panelov dierovaných PZD, strecha s vonkajším odvodom dažďových vôd, s asfaltovou krytinou. Stavba po vyše 40 rokoch používania opotrebovania a poškodenia na mnohých miestach. Obvodový plášť nevyhovuje súčasným teplotechnickým požiadavkám, okná boli už vymenené za plastové s izolačným dvojsklom. Vnútorné zariadovacie predmety sú opotrebované, vnútorné dvere, podlahy a povrchové úpravy stien a stropov vyžadujú rekonštrukciu. 1.3 Príprava územia pre výstavbu DEMOLÁCIE A SKLÁDKY ODPADOV Na skutkovom objekte budú odstránené niektoré vstupné dvere, vrstvy strechy až po železobetónový panelový strop, mreže, bleskozvody, vetracie mriežky atď. V interiéry budú odstránené podlahy, obklady, omietky, radiátory, zariaďovacie predmety atď. Nad priestorom novobudovaného schodiska budú odstránené panely stopu. Pri búracích prácach je potrebné zabrániť vzniku škôd zo zatečenia cez strechu, alebo cez odstránené okná. Skládky stavebnej sute vytvoriť v dosahu nákladných vozidiel, odpad priebežne vyvážať. Stavebný odpad separovať podľa možnosti na drevo, sklo, tehly, plasty, ostatné. Odpad je možné recyklovať na recyklačných základniach, alebo uložiť na skládke odpadu. OBMEDZENIA PREVÁDZKY Stavebné práce je potrebné načasovať aspoň sčasti na letné obdobie školských prázdnin. Niektoré práce bude možno vykonávať za prevádzky materskej školy, avšak veľká časť si vyžiada dočasné obmedzenie, prípadne jej mimoriadny režim.

4 2. Urbanistické, architektonické a stavebno technické riešenie 2.1 URBANISTICKÉ A ARCHITEKTONICKÉ RIEŠENIE Objekt dostane novú šikmú strechu s malým sklonom (12 stupňov), sedlovú. Objemovo sa objekt zväčší o jedno podlažie. Objekt tiež dostane nový vzhľad, nevýrazné a fádne riešenie fasády bude nahradené novým v pestrom farebnom prevedení, ktoré symbolizuje navonok vnútornú funkciu objektu. (rieši ďalší stupeň PD). FUNKČNÉ RIEŠENIE V objekte budú zrekonštruované sociálne zariadenia zamestnancov a detí. Pribudnú nové učebne a sociálne zázemie. Funkcia objektu sa nezmení. STAVEBNÉ KONŠTRUKCIE Zemné práce Pri uskutočňovaní stavby sa budú zemné práce spočívať v odstránení skutkového okapového chodníka v mieste budovania základov pre nové únikové schodisko. Podrobnosti sú riešené v ďalšom stupni PD. Označí sa výškový bod, od ktorého sa nanášajú všetky ostatné výšky. Vlastné zemné práce sa začnú skrývkou ornice a to najmenej do hĺbky 30 cm, ktorá sa uloží na vhodnom mieste stavebnej parcely. Samotné výkopové práce je možné vykonávať strojne, po odstránení skutkového vonkajšieho schodiska. Zhutňovanie podkladných vrstiev doporučujem prevádzať po vrstvách. Vyťaženú zeminu je nutné odviesť na vopred určenú skládku. Pred začatím výkopových prác investor zabezpečí vytýčenie všetkých podzemných vedení v mieste stavby. Základy Dôjde k budovaniu základov pre nové schody. Podrobné riešenie viď. ďalší stupeň PD. Obvodový plášť Skutkový obvodový plášť nevyhovuje požiadavke dostatočného tepelného odporu min. 3,0 m 2 K/W a preto je navrhované jeho dodatočné zateplenie minerálnou vlnou hr. 150 mm. Podrobné riešenie bude obsiahnuté v ďalšom stupni PD.

5 Zvislé konštrukcie Nové murivo nadstavby je navrhnuté z tvárnic Ytong, hr. 300 mm + minerálna vlna 150 mm Deliace priečky YTONG 150 A 125 mm. Domúrovky murivo YTONG. Vodorovné konštrukcie Tepelná izolácia strechy minerálna vlna hr. 350 mm, Nobasil M objemová hmotnosť 50 kg/m3. Naddverné preklady monolitické (súčasť venca) Strop nad 1. NP zostáva pôvodný Vo všetkých riešených priestoroch budú prevedené nové nášlapné vrstvy podlahy. Strešná konštrukcia Strecha sedlová, prestrešenie strešnými väzníkmi, sklon 15. PD obsahuje výkres pôdorysu strechy. Navrhujeme použiť hotové strešné nosníky, vyhotovené odbornou firmou podľa zadania projektu na SP ( napr. Kontrakting apod.). Strešná krytina plechová profilovaná s poplastovaním so stojatou drážkou Click. Napr. Ruukki Classik Plus, Lindab Click SRP, farba sivá, prípadne podľa vedľajšieho objektu ZŠ. Celú konštrukciu krovu je potrebné natrieť náterom proti hnilobe a škodcom a náterom protipožiarnym zvyšujúcim požiarnu odolnosť krovu min. o 15 minút. Strešný priestor je nevyhnutne potrebné prevetrať. Nasávanie zabezpečené spod rímsy cez vetrací pás pod odkvapovým žľabom, (opatrený mriežkou proti vtákom). Odvetranie strešného priestoru cez hrebenáče s ventilačným otvorom ( alternatívne priebežným odvetrávacím hrebenáčom), odvetrávacím komínom (viď. PD). Zachytávače snehu po celom obvode strechy, priebežné v dvoch radoch. Podbitie strešnej rímsy cetris doska + sieťka + omietka, farba podľa farebného riešenia fasády. Odkvapy použitého strešného systému. Úpravy povrchov Nové vonkajšie omietky ryhované na zatepľovací systém. Farebné riešenie rieši ďalší stupeň PD. Farebné odtiene omietok pri realizácii odsúhlasiť s projektantom a investorom. Sokel marmolit, farba sivá. Interierové omietky vápenné hladké. Priestory umývárne a sanitárne priestory budú obložené keramickým obkladom výšky 2100 mm, druh a farbu určí investor.

6 Výplne otvorov Nové okná plastové, farba biela, izolačné trojsklo, koeficient prestupu tepla U =1,0 W /m 2 K. Dvere vstupné hliníkové s izolačným trojsklom. Dvere vnútorné nové drevené dyhované hladké. Schodisko Nové schodisko oceľobetónové, nosná konštrukcia zváraná z oceľových profilov U 160 mm, stupne plechová vaňa hr. 4 mm + betónová nášlapná vrstva. Oceľové konštrukcie opatriť protipožiarnym náterom (odolnosť 30 min.) a konečným povrchovým náterom. Zábradlie kovové s dreveným madlom, prípadne nerezové. 2.2 POŢIADAVKY NA DOPRAVU Objekt je dobre prístupný automobilovou dopravou, ako parkovacie plochy budú využité existujúce parkoviská. 2.3 ÚPRAVY PLÔCH A PRIESTRANSTIEV Projekt úpravu priestranstiev v okolí objektu nerieši.

7 2.4 STAROSTLIVOSŤ O ŢIVOTNÉ PROSTREDIE Zabezpečenie odpadového hospodárstva stavby Vypracované v zmysle Vyhlášky 284/200 1 Z. z., ktorou sa ustanovuje katalóg odpadov, v znení vyhlášky 409/2002 Z. z. A ) Kategorizácia odpadu z výstavby Pri výstavbe predpokladáme vznik nasledujúcich odpadov Kód odpadov Názov odpadov kategória spôsob nakladania množstvo obaly z papiera a lepenky O R01 0,310t obaly z plastov O D01 0,210t obaly z dreva O R01 0,110t obaly obsahujúce zvyšky nebezpečných látok alebo kontaminované nebezpečnými látkami N D01 0,040t betón O D01 0,900t tehly O D01 2,500t z keramiky O D01 0,900t zmesy betónu, tehál, obkladačiek, dlaždíc a keramiky iné ako uvedené v O D01 2,800t drevo O R01 0,550t sklo O R05 1,390t plasty O D01 0,020t káble iné ako uvedené v O R04 0,225t železo a oceľ O R04 0,480t stav. materiál na báze sadry O D01 0,050t zmiešané odpady zo stavieb a demolacií iné ako uvedené v až 03 O D01 0,600t odpady farby a laky obsahujúce organické rozpúšťadlá alebo iné nebezp. látky N D01 0,005t Kategória O - ostatný N - nebezpečný Spôsob nakladania : D01 - uloţenie do zeme alebo na povrchu zeme (napr. skládka odpadov) R01 - vyuţitie najmä ako palivo alebo na získanie energie iným spôsobom R04 - recyklácia alebo spätné získavanie kovov a kovových zlúčenín R05 - recyklácia alebo spätné získavanie iných anorganických materiálov B ) Kategória odpadov z prevádzky Objekt bude nezmeneným spôsobom odstraňovať zmesový komunálny odpad (kat. č ) prostredníctvom firmy, ktorá zabezpečuje odvoz a likvidáciu komunálneho odpadu.

8 2.5 STAROSTLIVOSŤ O BEZPEČNOSŤ PRÁCE Počas stavebných a montážnych prác je potrebné dodržať všetky bezpečnostné predpisy v zmysle zákona č. 124/2006. Pre bezpečnú realizáciu stavby sa vyžaduje dodržiavať bezpečnostné vyhlášky a nariadenia pre zabezpečenie pracoviska a zabránenie vzniku úrazu na pracovisku. Dodávateľ stavebných prác musí vytvoriť podmienky na zaistenie bezpečnosti práce : 1. Vyškoliť z predpisov pre zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci pracovníkov, ktorí stav. práce vykonávajú, riadia a kontrolujú 2. Je povinný zabezpečiť pre pracovníkov osobné ochranné pracovné prostriedky a zariadenia. 3. Označiť prípadne ohradiť stavenisko pred inými osobami, ktorým by mohla nastať ujma na zdraví. 4. Pred začatím staveniskovej dopravy zabezpečiť vyhovujúce komunikácie. 5. Ohradiť alebo zakryť všetky jamy a otvory na stavenisku alebo komunikácii, kde hrozí nebezpečenstvo pádu osôb. 6. Zabezpečiť, aby všetky schodiská a šikmé plochy mali nešmykľavý povrch. 7. Zabezpečiť proti pádu a zošmyknutiu sa zo strechy. 8. Zistiť a vytýčiť všetky inžinierske siete a iné prekážky, z hľadiska ich smerového a hĺbkového uloženia. 9. Zabezpečiť stabilitu stien výkopov, ich kontrolu a paženie. 10. Dodržať ochranné pásma od vedení podzemných alebo vzdušných Všetky ďalšie nevyhnutné podmienky pre zabezpečenie ochrany zdravia pri práci musí dodávateľ spĺňať podľa vyššie uvedeného zákona č. 124/2006 zb. zákonov. 2.6 ZÁKLADNÁ KONCEPCIA POŢIARNEJ OCHRANY Rieši samostatná časť PD. 3. Technické vybavenie objektu Objekt MŠ je napojený na siete infraštruktúry, skutkové prípojky nebudú menené. Dažďová kanalizácia bude doplnená a zaústená do skutkovej kanalizácie, ( do ktorej boli zaústené aj skutkové strešné zvody). 3.1 Splašková kanalizácia: Objekt je odkanalizovaný do verejnej kanalizácie. Napojenie na verejnú kanalizáciu ostáva nezmenené. V nových strechách budú umiestnené odvetrávacie hlavice na predĺžené stúpačky splaškovej kanalizácie. Pripojovacie potrubia a všetky zariaďovacie predmety budú vymenené, potrubie v zemi ostáva pôvodné. Materiál nových potrubí plast.

9 3.2 Daţďové vody: Odvedenie dažďových vôd zostáva zachované. Pri realizovaní prípadných zemných prác je potrebné vytýčiť existujúce podzemné vedenia. Množstvo dažďových vôd ostane totožné ako v pôvodnom riešení. 3.3 Rozvod vody: Skutkový objekt je zásobovaný pitnou vodou z verejného vodovodu. Prípojka objektu ostáva nezmenená. Nové zariaďovacie predmety budú napojené na nové rozvody vody v objekte. Vnútorný vodovod bude zhotovený podľa projektu rozvodu pitnej vody. Materiál plast (HDPe), v rozmeroch podľa výkresovej dokumentácie. 3.4 Elektrifikácia: Napojenie na verejnú sieť ostáva pôvodné. Vnútorné rozvody, riešenie viď PD. 3.5 Teplofikácia: Skutkový objekt je vykurovaný plynovou kotolňou, ktorá sa nachádza v suteréne objektu. Rozvody budú doplnené, prípadne rekonštruované. Podrobné riešenie je obsiahnuté v samostatnej časti PD. 3.6 Vzduchotechnika Projekt nerieši vzduchotechnické zariadenie. V skutkovom objekte sa žiadne nenachádza. 3.7 Zariadenie kuchyne Tento projekt nerieši zariadenie kuchyne. Kuchyňa zostáva pôvodná.

ŠTANDARD VYBAVENOSTI Základy základy zo železobetónovej základovej dosky zaizolovanou proti zemnej vlhkosti Zvislý stenový systém so stužujúcimi jadra

ŠTANDARD VYBAVENOSTI Základy základy zo železobetónovej základovej dosky zaizolovanou proti zemnej vlhkosti Zvislý stenový systém so stužujúcimi jadra Základy základy zo železobetónovej základovej dosky zaizolovanou proti zemnej vlhkosti Zvislý stenový systém so stužujúcimi jadrami obvodové a nosné steny železobetónové steny hrúbky min. 200 mm, všetky

Podrobnejšie

Príloha č. 1 Ponukové konanie na odpredaj nehnuteľností, k.ú. Tatranská Lomnica Špecifikácia nehnuteľností STAVBY: Por. číslo Súpisné číslo Druh stavb

Príloha č. 1 Ponukové konanie na odpredaj nehnuteľností, k.ú. Tatranská Lomnica Špecifikácia nehnuteľností STAVBY: Por. číslo Súpisné číslo Druh stavb Príloha č. 1 Ponukové konanie na odpredaj nehnuteľností, k.ú. Tatranská Lomnica Špecifikácia nehnuteľností STAVBY: Por. Súpisné Druh stavby Postavené na parcele C KN/E KN: Katastrálne územie 1. 29 pošta

Podrobnejšie

Technická správa Prístavba k športovej hale TECHNICKÁ SPRÁVA Identifikačné údaje : Názov stavby: Časť: Prístavba k športovej hale Osobný výťah Miesto

Technická správa Prístavba k športovej hale TECHNICKÁ SPRÁVA Identifikačné údaje : Názov stavby: Časť: Prístavba k športovej hale Osobný výťah Miesto Technická správa Prístavba k športovej hale TECHNICKÁ SPRÁVA Identifikačné údaje : Názov stavby: Časť: Prístavba k športovej hale Osobný výťah Miesto stavby: Generála Svobodu, 706/28 Investor stavby: Vypracoval:

Podrobnejšie

Kód: Stavba: SÚHRNNÝ LIST STAVBY Zníženie energetickej náročnosti administratívnej budovy výrobnej haly PE plast Vikartovce JKSO: KS: Miesto: V

Kód: Stavba: SÚHRNNÝ LIST STAVBY Zníženie energetickej náročnosti administratívnej budovy výrobnej haly PE plast Vikartovce JKSO: KS: Miesto: V ód: SÚHRNNÝ LIST STAVBY 201816 Zníženie energetickej náročnosti administratívnej budovy výrobnej haly PE plast Vikartovce JSO: S: Miesto: Vikartovce Dátum: Objednávateľ: Obec Vikartovce Zhotoviteľ: Projektant:

Podrobnejšie

1

1 SPRIEVODNÁ A TECHNICKÁ SPRÁVA Vypracovala : Ing. arch. Gabriela Fukatschová Bratislava, 07/2018 Architektonický ateliér Modulor, Štefánikova 29, 811 05 Bratislava, www.modulor.sk - 1 - OBSAH : SPRIEVODNÁ

Podrobnejšie

Príloha č. 1 Ponukové konanie na odpredaj nehnuteľností, k. ú. Humenné Špecifikácia nehnuteľností STAVBY: Por. číslo Súpisné číslo Druh stavby Postave

Príloha č. 1 Ponukové konanie na odpredaj nehnuteľností, k. ú. Humenné Špecifikácia nehnuteľností STAVBY: Por. číslo Súpisné číslo Druh stavby Postave Príloha č. 1 Ponukové konanie na odpredaj nehnuteľností, k. ú. Humenné Špecifikácia nehnuteľností STAVBY: Por. Súpisné Druh stavby Postavené na parcele C KN/E KN: Katastrálne územie Číslo listu vlastníctva

Podrobnejšie

Zadanie s výkazom výmer Stavba : ZŠ V.Javorku - rekonštr. soc.zariadení v ŠKD, zavedenie vody do tried ŠKD Objekt : Vlastná stavba JKSO : Spracoval :

Zadanie s výkazom výmer Stavba : ZŠ V.Javorku - rekonštr. soc.zariadení v ŠKD, zavedenie vody do tried ŠKD Objekt : Vlastná stavba JKSO : Spracoval : Zadanie s výkazom výmer Stavba : ZŠ V.Javorku - rekonštr. soc.zariadení v ŠKD, zavedenie vody do tried ŠKD Objekt : Vlastná stavba JKSO : Spracoval : BC Richard Marmorstein P.Č. KCN Kód položky Skrátený

Podrobnejšie

OBEC VÍŤAZ IBV MARMUŽOV VZN obec Víťaz - Marmužov Komisia pre výstavbu, územné plánovanie a životné prostredie vo Víťaze Predkladá: Ing. Ján Baloga st

OBEC VÍŤAZ IBV MARMUŽOV VZN obec Víťaz - Marmužov Komisia pre výstavbu, územné plánovanie a životné prostredie vo Víťaze Predkladá: Ing. Ján Baloga st OBEC VÍŤAZ IBV MARMUŽOV VZN obec Víťaz - Marmužov Komisia pre výstavbu, územné plánovanie a životné prostredie vo Víťaze Predkladá: Ing. Ján Baloga starosta obce Víťaz Peter Mihok predseda komisie pre

Podrobnejšie

REKAPITULÁCIA STAVBY Kód: Stavba: Rekonštrukcia budovy - materská škôlka Grun JKSO: KS: Miesto: Osada Grun, Nálepkovo Dátum: Objednávateľ: Obec

REKAPITULÁCIA STAVBY Kód: Stavba: Rekonštrukcia budovy - materská škôlka Grun JKSO: KS: Miesto: Osada Grun, Nálepkovo Dátum: Objednávateľ: Obec REKAPITULÁCIA STAVBY Kód: 190506 JKSO: KS: Miesto: Osada Grun, Nálepkovo Dátum: Objednávateľ: Obec Nálepkovo Zhotoviteľ: Projektant: Spracovateľ: Poznámka: Náklady z rozpočtov Ostatné náklady zo súhrnného

Podrobnejšie

Možnosti aplikácie ETICS s EPS v obvodových stenách novostavieb a pri dodatočnom zateplení stavieb projektovaných po roku 2000 v zmysle novely STN 92

Možnosti aplikácie ETICS s EPS v obvodových stenách novostavieb a pri dodatočnom zateplení stavieb projektovaných po roku 2000 v zmysle novely STN 92 Možnosti aplikácie ETICS s EPS v obvodových stenách novostavieb a pri dodatočnom zateplení stavieb projektovaných po roku 2000 v zmysle novely STN 92 0201-2:2017 1 Zatepľovanie nových stavieb z hľadiska

Podrobnejšie

AB SNV_2018

AB SNV_2018 Východoslovenská energetika Holding a.s. Mlynská 31, 042 91 Košice Spoločnosť zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Košice I, odd. Sa, vložka 1203/V, IČO : 36 211 222 Ponuka na odpredaj Administratívna

Podrobnejšie

OŽďany - NADSTAVBA budovy školy-2015

OŽďany - NADSTAVBA budovy školy-2015 PROJEKTOVÁ KANCELÁRIA Školská 746/11, 98701 Poltár 0905533867, 0908929142 autorizovaný stavebný inžinier jankubaliak@szm.sk PROJEKT PRE STAVEBNÉ POVOLENIE Objednávateľ: Obec Ožďany, Ožďany 160, PSČ 980

Podrobnejšie

O B S A H E STAVEBNÁ ČASŤ TYP A ČASŤ E TECHNICKÁ SPRÁVA 1. Identifikačné údaje Účel objektu, súhrnné údaje Popis skutko

O B S A H E STAVEBNÁ ČASŤ TYP A ČASŤ E TECHNICKÁ SPRÁVA 1. Identifikačné údaje Účel objektu, súhrnné údaje Popis skutko O B S A H E.1.1 - STAVEBNÁ ČASŤ TYP A ČASŤ E.1.1.1... TECHNICKÁ SPRÁVA 1. Identifikačné údaje... 2 2. Účel objektu, súhrnné údaje... 2 3. Popis skutkového stavu... 2 4. Búracie práce... 2 5. Návrh... 3

Podrobnejšie

WIENER Porotherm Ti

WIENER Porotherm Ti Čo je POROTHERM Ti? Tehly POROTHERM s označením Ti, čiže tepelnoizolačné, predstavujú novú generáciu tehál pre obvodové steny s výrazne lepšími tepelnoizolačnými parametrami v štandardných hrúbkach 38

Podrobnejšie

Rozpočet Odstránenie havarijného stavu ZŠ v obci Kuková / Rekonštrukcia sociálnych zariadení ZŠ-ASR Odberateľ: OBEC KUKOVÁ Spracoval: Projektant: Ks:

Rozpočet Odstránenie havarijného stavu ZŠ v obci Kuková / Rekonštrukcia sociálnych zariadení ZŠ-ASR Odberateľ: OBEC KUKOVÁ Spracoval: Projektant: Ks: Odberateľ: OBEC KUKOVÁ Spracoval: Projektant: Ks: Dodávateľ: Úspešný uchádzač vo verejnom obstarávaní Dátum: 21.07.2016 Stavba Odstránenie havarijného stavu ZŠ v obci Kuková Objekt Rekonštrukcia sociálnych

Podrobnejšie

Zadanie Zateplenie kultúrno-spoločenského zariadenia Hrušov č.526.xlsx

Zadanie Zateplenie kultúrno-spoločenského zariadenia Hrušov č.526.xlsx RYCÍ LIST ROZPOČTU. - JSO: S: Objednávateľ: Obec Hrušov Zhotoviteľ: Štefan Tipary Ekolstav Šahy Projektant: ARS STUDIO Palisády 37, 811 06 Bratislava Spracovateľ: Poznámka: 00319341 300712216 S1020379767

Podrobnejšie

, OVS Čierna nT SP, VI-2015

, OVS Čierna nT SP, VI-2015 Košický samosprávny kraj, Nám. Maratónu mieru 1, 042 66 Košice Súťažné podklady obchodnej verejnej súťaže na predaj nehnuteľností v k. ú. Čierna nad Tisou Košice... 368/2015/OMP-18721 JUDr. Zdenko Trebuľa

Podrobnejšie

ING. ŠTEFAN DOMANKUŠ, ŠKULTÉTYHO 26, NITRA autorizovaný stavebný inžinier - technické, technologické a ener. vybavenie stavieb 3239 * A * 5-2,

ING. ŠTEFAN DOMANKUŠ, ŠKULTÉTYHO 26, NITRA autorizovaný stavebný inžinier - technické, technologické a ener. vybavenie stavieb 3239 * A * 5-2, ING. ŠTEFAN DOMANKUŠ, ŠKULTÉTYHO 26, 949 12 NITRA autorizovaný stavebný inžinier - technické, technologické a ener. vybavenie stavieb 3239 * A * 5-2, 6 IČO 37 865 749 číslo tel.: 0903 846772 Názov zákazky

Podrobnejšie

Príloha číslo 1 Príkazu rektora číslo 5/2013-PR K článku 3 bod 1 Príkazu rektora číslo 5/2013 PR Úprava podmienok verejného obstarávania na Slovenskej

Príloha číslo 1 Príkazu rektora číslo 5/2013-PR K článku 3 bod 1 Príkazu rektora číslo 5/2013 PR Úprava podmienok verejného obstarávania na Slovenskej K článku 3 bod 1 Príkazu rektora číslo 5/2013 PR Úprava podmienok verejného obstarávania na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave Výzva na predkladanie ponúk v zmysle 117 zákona č. 343/2015 Z.

Podrobnejšie

Kód: Stavba: SÚHRNNÝ LIST STAVBY ZSŠ Ivánka pri Dunaji, oprava objektovej kanalizácie JKSO: KS: Miesto: Dátum: Objednávateľ: IČO: IČO DPH: Zhotoviteľ:

Kód: Stavba: SÚHRNNÝ LIST STAVBY ZSŠ Ivánka pri Dunaji, oprava objektovej kanalizácie JKSO: KS: Miesto: Dátum: Objednávateľ: IČO: IČO DPH: Zhotoviteľ: Kód: SÚHRNNÝ LIST STAVBY JKSO: KS: Objednávateľ: Zhotoviteľ: Vyplň údaj Vyplň údaj Vyplň údaj Projektant: Spracovateľ: Poznámka: Náklady z rozpočtov Ostatné náklady zo súhrnného listu Cena bez DPH DPH

Podrobnejšie

Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL: PREDANÉ 3-izbový byt po kompletnej rekonš

Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL:   PREDANÉ 3-izbový byt po kompletnej rekonš Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, 97401 Banská Bystrica Tel. / fax: 0915870556 URL: www.dodomceka.sk PREDANÉ 3-izbový byt po kompletnej rekonštrukcii s lodžiou Cena - Predaj: 89 000,00 Kraj: Okres:

Podrobnejšie

Rekapitulácia: I I Stavba: Rekonštrukcia kaštieľa- administratívnej časti, Ľubovnianskeho múzea v Starej Ľubovni Stavebný objekt Cena bez DPH SO 01 -

Rekapitulácia: I I Stavba: Rekonštrukcia kaštieľa- administratívnej časti, Ľubovnianskeho múzea v Starej Ľubovni Stavebný objekt Cena bez DPH SO 01 - Rekapitulácia: Stavba: Rekonštrukcia kaštieľa- administratívnej časti, Ľubovnianskeho múzea v Starej Ľubovni Stavebný objekt Cena bez DPH SO 01 - Vlastná stavby - posilnenie základov + búranie muriva v

Podrobnejšie

OBCHODNÝ VESTNÍK DETAIL Vestník č: 247/2017 Kapitola: Dražby Podanie: Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby Deň vydania: Značka: X

OBCHODNÝ VESTNÍK DETAIL Vestník č: 247/2017 Kapitola: Dražby Podanie: Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby Deň vydania: Značka: X OBCHODNÝ VESTNÍK DETAIL Vestník č: 247/2017 Kapitola: Dražby Podanie: Oznámenie o výsledku dobrovoľnej dražby Deň vydania: 29.12.2017 Značka: X007821 DUPOS dražobná, spol. s r.o. Oznámenie o dobrovoľnej

Podrobnejšie

katalog_PINTY_200871_tech.cdr

katalog_PINTY_200871_tech.cdr Technické spreje www.painthouse.sk ZINKOVÝ ZÁKLAD Zinkový základ pre studenú galvanizáciu. Dlhodobá ochrana na báze čistého zinku a špeciálnych živíc. Z169 Vysoko výdatný zinkový náter. Minimálne 99%-ný

Podrobnejšie

1.5. 2019 T E H L O V Ý P R O G R A M KOMPLETNÝ SYSTÉM SUPRA/SUPRA PLUS Tehly pre obvodové murivo s integrovanou tepelnou izoláciou SUPRA 440 PD SUPRA 380 PD SUPRA 290 PD SUPRA plus 440 PD SUPRA plus 380

Podrobnejšie

Mesto Prievidza

Mesto Prievidza Mesto Banská Štiavnica AKTUALIZÁCIA PROGRAMU ODPADOVÉHO HOSPODÁRSTVA MESTA BANSKÁ ŠTIAVNICA DO ROKU 2013 (ODPADY Z OBALOV) Dátum: 13.12.2011 Strana 1 z 9 Úvod Mesto Banská Štiavnica ako obec zodpovedná

Podrobnejšie

Microsoft Word - B-Súhrnná technická správa_LEMAKOR.doc

Microsoft Word - B-Súhrnná technická správa_LEMAKOR.doc ECOTEN, s.r.o. Južná trieda 1566/41, 040 01 Košice, e-mail: info@ecoten.sk www.ecoten.sk B. SÚHRNNÁ TECHNICKÁ SPRÁVA Názov projektu: Zníženie energetickej náročnosti spoločnosti LEMAKOR, spol. s.r.o. Miesto

Podrobnejšie

Čo o by mal investor vyžadova adovať od dodávate vateľa Seminár S ENERGIOU EFEKTÍVNE V BYTOVÝCH DOMOCH Október 2011 Revízia:

Čo o by mal investor vyžadova adovať od dodávate vateľa Seminár S ENERGIOU EFEKTÍVNE V BYTOVÝCH DOMOCH Október 2011 Revízia: Čo o by mal investor vyžadova adovať od dodávate vateľa Seminár S ENERGIOU EFEKTÍVNE V BYTOVÝCH DOMOCH Október 2011 Revízia: 09-2011 Kedy zvýšiť pozornosť Dodávateľ sľubuje vyššie ako 70 % pokrytie ročných

Podrobnejšie

ÚLOHY z prejednania dopracovania realizačného projektu z 10

ÚLOHY z prejednania dopracovania realizačného projektu z 10 A. SPRIEVODNÁ SPRÁVA 1. IDENTIFIKAČNÉ ÚDAJE O STAVBE Názov stavby Miesto stavby Kraj Stupeň dokumentácie Charakter stavby : Logistické centrum Goodman, Senec Dostavba haly A časť A4, A5, A8, A9 : k.ú.

Podrobnejšie

Kód: Stavba: BSK8-39 SÚHRNNÝ LIST STAVBY Športové gymnázium Ostredkova ul. Bratislava - oprava strechy JKSO: KS: Miesto: Dátum: Objednávat

Kód: Stavba: BSK8-39 SÚHRNNÝ LIST STAVBY Športové gymnázium Ostredkova ul. Bratislava - oprava strechy JKSO: KS: Miesto: Dátum: Objednávat Kód: BSK8-39 SÚHRNNÝ LIST STAVBY JKSO: KS: Miesto: Dátum: 20. 9. 2018 Objednávateľ: Zhotoviteľ: Vyplň údaj Vyplň údaj Vyplň údaj Projektant: Spracovateľ: Poznámka: Náklady z rozpočtov Ostatné náklady zo

Podrobnejšie

Ing. Karol Slivkanič, Rastislavova ul. 273, Lužianky autorizovaný stavebný inžinier- inžinierske stavby dopravné stavby tel. 037/ , mobil

Ing. Karol Slivkanič, Rastislavova ul. 273, Lužianky autorizovaný stavebný inžinier- inžinierske stavby dopravné stavby tel. 037/ , mobil Ing. Karol Slivkanič, Rastislavova ul. 273, 951 41 Lužianky autorizovaný stavebný inžinier- inžinierske stavby dopravné stavby tel. 037/7783405, mobil 0905 936 729, e-mail: slivkanick@stonline.sk A - SPRIEVODNÁ

Podrobnejšie

REKAPITULÁCIA STAVBY Kód: Stavba: M521 Materská škola Kolysočka - Kolíska JKSO: KS: Miesto: Dátum: Objednávateľ: Občianske združenie Kolysočk

REKAPITULÁCIA STAVBY Kód: Stavba: M521 Materská škola Kolysočka - Kolíska JKSO: KS: Miesto: Dátum: Objednávateľ: Občianske združenie Kolysočk REKAPITULÁCIA STAVBY Kód: JKSO: KS: Miesto: Dátum: 6.6.2019 Objednávateľ: Občianske združenie Kolysočka - Kolíska Zhotoviteľ: Projektant: Ing. arch. Radoslav Seman Spracovateľ: Poznámka: Cena bez DPH DPH

Podrobnejšie

Microsoft Word - Mini svahovka.docx

Microsoft Word - Mini svahovka.docx Mini svahovka ZÁHRADNÝ DIZAJN Systém okrasných svahových prvkov je predovšetkým vhodný k spevneniu okrasných a deliacich vegetačných stien a svahov Pre požadovaný efekt okrasného svahu odporúčame svahové

Podrobnejšie

Špeciálna základná škola Brezno, Mládežnícka 3, Brezno V Ý Z VA NA PREDLOŽENIE CENOVEJ PONUKY ZA ÚČELOM URČENIA HODNOTY ZÁKAZKY spracovaná podľ

Špeciálna základná škola Brezno, Mládežnícka 3, Brezno V Ý Z VA NA PREDLOŽENIE CENOVEJ PONUKY ZA ÚČELOM URČENIA HODNOTY ZÁKAZKY spracovaná podľ Špeciálna základná škola Brezno, Mládežnícka 3, 977 03 Brezno V Ý Z VA NA PREDLOŽENIE CENOVEJ PONUKY ZA ÚČELOM URČENIA HODNOTY ZÁKAZKY spracovaná podľa 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní

Podrobnejšie

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestnej rady dňa Materiál číslo: 21/2017 Projekt: Obnova bytového do

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestnej rady dňa Materiál číslo: 21/2017 Projekt: Obnova bytového do Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestnej rady dňa 14.2.2017 Materiál číslo: 21/2017 Projekt: Obnova bytového domu Medveďovej 21, Bratislava-Petržalka Predkladateľ:

Podrobnejšie

Strana 1 z 5 Číslo spisu: 2665/2017, O: 16618/2017 Žiar nad Hronom: Vybavuje: Ing. Gocník V E R E J N Á V Y H L Á Š K A STAVEBNÉ POVOLENIE

Strana 1 z 5 Číslo spisu: 2665/2017, O: 16618/2017 Žiar nad Hronom: Vybavuje: Ing. Gocník V E R E J N Á V Y H L Á Š K A STAVEBNÉ POVOLENIE Strana 1 z 5 Číslo spisu: 2665/2017, O: 16618/2017 Žiar nad Hronom: 31.05.2017 Vybavuje: Ing. Gocník V E R E J N Á V Y H L Á Š K A STAVEBNÉ POVOLENIE Mesto Žiar nad Hronom, ktoré je podľa zákona číslo

Podrobnejšie

OKRESNÝ ÚRAD ČADCA, odbor životného prostredia

OKRESNÝ ÚRAD ČADCA, odbor životného prostredia OBEC ČIERNE, 023 13 Číslo: 631/TS/18 Čierne, dňa 4.7.2018 STAVEBNÉ POVOLENIE Stavebníci: Beleš Marián, Čierne 138 a manž. Jana, Čierne 1065, podali dňa 30.5.2018 na Obec Čierne žiadosť na vydanie stavebného

Podrobnejšie

[Titulok]

[Titulok] nergetický certifikát vydaný podľa zákona č. 555/005 Z. z. o energetickej hospodárnosti budov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a v znení zákona č. 300/01 Z. z. č. 19007/018/9/0111008/

Podrobnejšie

POŽIADAVKY NA PREDMET ZÁKAZKY Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr. I. Stodolu, Liptovský Mikuláš stavebné úpravy a prístavba pre zriadenie urgentn

POŽIADAVKY NA PREDMET ZÁKAZKY Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr. I. Stodolu, Liptovský Mikuláš stavebné úpravy a prístavba pre zriadenie urgentn POŽIADAVKY NA PREDMET ZÁKAZKY Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr. I. Stodolu, Liptovský Mikuláš stavebné úpravy a prístavba pre zriadenie urgentného príjmu Podklady na vypísanie verejnej súťaže na

Podrobnejšie

Kód: Stavba: 012/2017 ZS L. NOVOMESKÉHO, KOŠICE SÚHRNNÝ LIST STAVBY JKSO: KS: Miesto: Košice Dátum: Objednávateľ: Zhotoviteľ: Projektant: Sp

Kód: Stavba: 012/2017 ZS L. NOVOMESKÉHO, KOŠICE SÚHRNNÝ LIST STAVBY JKSO: KS: Miesto: Košice Dátum: Objednávateľ: Zhotoviteľ: Projektant: Sp Kód: 012/2017 SÚHRNNÝ LIST STAVBY JKSO: KS: Objednávateľ: Zhotoviteľ: Projektant: Spracovateľ: Poznámka: Náklady z rozpočtov Ostatné náklady zo súhrnného listu Cena bez DPH DPH základná 2% z znížená 2%

Podrobnejšie

ING. VLADISLAV SLOSARČIK AUTORIZOVANÝ STAVEBNÝ INŽINIER REG. Č. 3324*A* HNIEZDNE č. 458 Stupeň projektovej dokumentácie PROJEKTOVÁ DOKUMENTÁCI

ING. VLADISLAV SLOSARČIK AUTORIZOVANÝ STAVEBNÝ INŽINIER REG. Č. 3324*A* HNIEZDNE č. 458 Stupeň projektovej dokumentácie PROJEKTOVÁ DOKUMENTÁCI Stupeň projektovej dokumentácie PROJEKTOVÁ DOKUMENTÁCIA PRE STAVEBNÉ POVOLENIE A REALIZÁCIU STAVBY Názov stavby Miesto stavby Investor stavby Objekt ZLEPŠENIE TEPELNO-IZOLAČNÝCH VLASTNOSTÍ BUDOVY ZŠ ZA

Podrobnejšie

DOKUMENTÁCIA PRE ÚZEMNÉ A STAVEBNÉ POVOLENIE SPRIEVODNÁ SPRÁVA SÚHRNNÁ TECHNICKÁ SPRÁVA SO 01 HLAVNÝ OBJEKT ZODP. PROJEKTANT: ING. MÁRIA KOZÁROVÁ VYPR

DOKUMENTÁCIA PRE ÚZEMNÉ A STAVEBNÉ POVOLENIE SPRIEVODNÁ SPRÁVA SÚHRNNÁ TECHNICKÁ SPRÁVA SO 01 HLAVNÝ OBJEKT ZODP. PROJEKTANT: ING. MÁRIA KOZÁROVÁ VYPR DOKUMENTÁCIA PRE ÚZEMNÉ A STAVEBNÉ POVOLENIE SPRIEVODNÁ SPRÁVA SÚHRNNÁ TECHNICKÁ SPRÁVA SO 01 HLAVNÝ OBJEKT ZODP. PROJEKTANT: ING. MÁRIA KOZÁROVÁ VYPRACOVAL: ING. IVETA DULOVIČOVÁ SKAYA s.r.o. Školská

Podrobnejšie

PBS_DSP_MS_Puchov_TS_STN

PBS_DSP_MS_Puchov_TS_STN O B S A H 1. ÚVOD 2. SITUOVANIE 3. KONŠTRUKČNÉ RIEŠENIE 4. DISPOZIČNÉ RIEŠENIE 5. RIEŠENIE PROTIPOŽIARNEJ BEZPEČNOSTI 6. NÁVRH A ČLENENIE POŽIARNÝCH ÚSEKOV, POŽIARNE RIZIKO, SPB 7. DOVOLENÁ PLOCHA POŽIARNEHO

Podrobnejšie

M E S T O P R I E V I D Z A Námestie slobody 14, Prievidza Číslo: V Prievidzi ( ) Vybavuje: Ing. Hrabo

M E S T O P R I E V I D Z A Námestie slobody 14, Prievidza Číslo: V Prievidzi ( ) Vybavuje: Ing. Hrabo M E S T O P R I E V I D Z A Námestie slobody 14, Prievidza Číslo: 2.4.2-02-4838-2019 V Prievidzi 18.03.2019 (2.4.2-02-10166-2018) Vybavuje: Ing. Hrabovský Vyvesené dňa: Zvesené dňa : Pečiatka a podpis

Podrobnejšie

Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL: Dvojpodlažná chata s pozemkom v rekreačne

Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, Banská Bystrica Tel. / fax: URL:   Dvojpodlažná chata s pozemkom v rekreačne Lucia Slatinská Horná Strieborná 14599/4, 97401 Banská Bystrica Tel. / fax: 0915870556 URL: www.dodomceka.sk Dvojpodlažná chata s pozemkom v rekreačnej oblasti Tajov Cena - Predaj: 89 900,00 Kraj: Okres:

Podrobnejšie

Požiadavka na predloženie cenovej ponuky pre zákazku podľa 117 zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní v platnom znení 1. Identifikácia verejné

Požiadavka na predloženie cenovej ponuky pre zákazku podľa 117 zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní v platnom znení 1. Identifikácia verejné Požiadavka na predloženie cenovej ponuky pre zákazku podľa 117 zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní v platnom znení 1. Identifikácia verejného obstarávateľa: Názov: Základná škola Ulica P. J.

Podrobnejšie

Zámer realizovania IBV - Lomnicka

Zámer realizovania IBV - Lomnicka 1. IDENTIFIKAČNÉ ÚDAJE Názov stavby : SPRIEVODNÁ A TECHNICKÁ SPRÁVA. ZASTAVOVACIA ŠTÚDIA ÚZEMIA IBV LOMNIČKA - UZEMIE POD KRÍŽOM " Miesto stavby : KATASTRÁLNE ÚZEMIE LOMNIČKA, EXTRAVILÁN OBCE LOMNIČKA,

Podrobnejšie

Oznámenie o dobrovoľnej dražbe

Oznámenie o dobrovoľnej dražbe Oznámenie o I. opakovanej dobrovoľnej dražbe (podľa 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) A. Označenie dražobníka DDr.009/2016 I. Obchodné meno/ meno a Aukčný Dom, s.r.o. priezvisko II. Sídlo/ bydlisko a) Názov

Podrobnejšie

Súťažné podklady OVS

Súťažné podklady OVS Košický samosprávny kraj, Nám. Maratónu mieru 1, 042 66 Košice Súťažné podklady obchodnej verejnej súťaže na predaj nehnuteľností na ul. Kmeťova 30 v Košiciach Košice... 1115/2015/OMP-19608 JUDr. Zdenko

Podrobnejšie

Dodatok č. 1 k Zmluve o dielo ARR

Dodatok č. 1 k Zmluve o dielo ARR Príloha č. 1 k Dodatku č.1 k Zmluve o dielo č. 42/2012/ARR 3 Rekapitulácia rozpočtu Sadzby DPH nízka vysoká Stavba: Stavebné práce SO 005 Dielne PV 20% 0% Názov objektu ZRN VRN HZS Kompl.čin. Ost. náklady

Podrobnejšie

AKO SA VYHNÚŤ CHYBÁM PRI OBNOVE PLOCHÝCH STRIECH Ing. Peter MALYCH, PhD. STAVMIX plus, s.r.o.

AKO SA VYHNÚŤ CHYBÁM PRI OBNOVE PLOCHÝCH STRIECH Ing. Peter MALYCH, PhD. STAVMIX plus, s.r.o. AKO SA VYHNÚŤ CHYBÁM PRI OBNOVE PLOCHÝCH STRIECH Stav plochých striech bytových domov nízka a nepostačujúca úroveň tepelnej ochrany vysoká poruchovosť hydroizolácií Zateplenie strechy tepelná ochrana zníženie

Podrobnejšie

A1 - Zariadenie staveniska

A1 - Zariadenie staveniska Popis po jednotlivých miestnostiach Podlažie -1 B1.PM-02/str.1 OBSAH: 1. VŠEOBECNÁ ČASŤ... 3 1.1 Členenie dokumentácie... 3 1.2 Prehľad východiskových podkladov... 4 2. PREDMET RIEŠENIA... 4 3. TECHNICKÝ

Podrobnejšie

ING. ŠTEFAN DOMANKUŠ, ŠKULTÉTYHO 26, NITRA autorizovaný stavebný inžinier - technické, technologické a ener. vybavenie stavieb 3239 * A * 5-2,

ING. ŠTEFAN DOMANKUŠ, ŠKULTÉTYHO 26, NITRA autorizovaný stavebný inžinier - technické, technologické a ener. vybavenie stavieb 3239 * A * 5-2, ING. ŠTEFAN DOMANKUŠ, ŠKULTÉTYHO 26, 949 12 NITRA autorizovaný stavebný inžinier - technické, technologické a ener. vybavenie stavieb 3239 * A * 5-2, 6 IČO 37 865 749 číslo tel.: 0903 846772 Názov zákazky

Podrobnejšie

Obec Č E R V E N I C A pri Sabinove Obecný úrad, Červenica pri Sabinove 122, č.j. 184/ /Mp-03 V Pečovskej Novej Vsi, dňa VERE

Obec Č E R V E N I C A pri Sabinove Obecný úrad, Červenica pri Sabinove 122, č.j. 184/ /Mp-03 V Pečovskej Novej Vsi, dňa VERE Obec Č E R V E N I C A pri Sabinove Obecný úrad, Červenica pri Sabinove 122, 082 56 č.j. 184/2018-114/Mp-03 V Pečovskej Novej Vsi, dňa 05.09.2018 VEREJNÁ VYHLÁŠKA S T A V E B N É P O V O L E N I E podľa

Podrobnejšie

MESTO STARÁ ĽUBOVŇA

MESTO  STARÁ  ĽUBOVŇA MESTO STARÁ ĽUBOVŇA Číslo: 213/2017-Da Stará Ľubovňa 8. 8. 2017 V E R E J N Á S T A V E B N É V Y H L Á Š K A P O V O L E N I E Mesto Stará Ľubovňa, stavebný úrad príslušný podľa 117 zákona č. 50/1976

Podrobnejšie

Zápis zo zasadnutia OZ v Novej Polhore konaného dňa Prítomní: podľa priloženej prezenčnej listiny Mimoriadne zasadnutie obecného zastupiteľ

Zápis zo zasadnutia OZ v Novej Polhore konaného dňa Prítomní: podľa priloženej prezenčnej listiny Mimoriadne zasadnutie obecného zastupiteľ Zápis zo zasadnutia OZ v Novej Polhore konaného dňa 27.02.2017 Prítomní: podľa priloženej prezenčnej listiny Mimoriadne zasadnutie obecného zastupiteľstva v Novej Polhore zvolal a viedol starosta obce

Podrobnejšie

Mesta Trenčín, na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 67 a 68 Ústavy Slovenskej

Mesta Trenčín, na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 67 a 68 Ústavy Slovenskej M E S T O N O V É M E S T O N A D V Á H O M Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Nové Mesto nad Váhom č. 2/2018 o poplatkoch za znečisťovanie ovzdušia malými zdrojmi znečisťovania ovzdušia na území mesta

Podrobnejšie

Miestny úrad mestskej časti Bratislava Ružinov Materiál na rokovanie Miestneho zastupiteľstva Mestskej časti Bratislava Ružinov dna I N F O

Miestny úrad mestskej časti Bratislava Ružinov Materiál na rokovanie Miestneho zastupiteľstva Mestskej časti Bratislava Ružinov dna I N F O Miestny úrad mestskej časti Bratislava Ružinov Materiál na rokovanie Miestneho zastupiteľstva Mestskej časti Bratislava Ružinov dna 24.06.2014 I N F O R M Á C I A o možnostiach rozšírenia kapacity materských

Podrobnejšie

VEC: Výzva na predloženie cenovej ponuky Dovoľujeme si Vás požiadať o predloženie cenovej ponuky na dodanie stavebnej práce pod názvom: Renovácia stre

VEC: Výzva na predloženie cenovej ponuky Dovoľujeme si Vás požiadať o predloženie cenovej ponuky na dodanie stavebnej práce pod názvom: Renovácia stre VEC: Výzva na predloženie cenovej ponuky Dovoľujeme si Vás požiadať o predloženie cenovej ponuky na dodanie stavebnej práce pod názvom: Renovácia strechy Kultúrneho domu V prílohe Vám zasielame výzvu na

Podrobnejšie

RD_Bungalov 1072 N.xls

RD_Bungalov 1072 N.xls Účel spracovania energetického certifikátu: Nová budova Významná obnova Predaj Prenájom Iný účel Celková podlahová plocha: 116,00 m 2 vydaný podľa zákona č. 555/2005 Z. z. o energetickej hospodárnosti

Podrobnejšie

E_Dvojdom_DVOJPODLAflNÝ_ Výkres - E Pôdorys základov

E_Dvojdom_DVOJPODLAflNÝ_ Výkres - E Pôdorys základov Pôdorys základov LEGEND MTERIÁLOV: - Základové konštrukcie budú zhotovené z prostého betónu tr. C 16/20 a podsypané vrstvou štrkopiesku v hrúbke 1- mm zhutnenou vibračnými valcami na min Rdt - 0,2 Mpa.

Podrobnejšie

[21]

[21] M E S T O I L A V A Mierové námestie č.16/31, 019 01 Ilava Č. j.: 252/2604/2019 TS1-20 V Ilave dňa 28.3.2019 Vybavuje: Ing. Ladislav Molitor VEREJNÁ VYHLÁŠKA ROZHODNUTIE O POVOLENÍ ZMENY STAVBY PRED JEJ

Podrobnejšie

2.A Príloha č1 Výkaz výmer

2.A Príloha č1  Výkaz výmer Rekapitulácia rozpočtu Sadzby DPH A B Stavba Dobudovanie systému zberu a odvozu komunálneho odpadu v obci Bystré 20% 0% Názov objektu ZRN VRN HZS Kompl.čin. Ost. náklady Cena SO 01 - STOJISKO SMETNÝCH

Podrobnejšie

Zvýšenie energetickej účinnosti budovy obecného úradu, Beluj B SÚHRNNÁ TECHNICKÁ SPRÁVA PROJEKT STAVBY Stavebník : Obec Beluj, Beluj 43, Beluj

Zvýšenie energetickej účinnosti budovy obecného úradu, Beluj B SÚHRNNÁ TECHNICKÁ SPRÁVA PROJEKT STAVBY Stavebník : Obec Beluj, Beluj 43, Beluj Zvýšenie energetickej účinnosti budovy obecného úradu, Beluj B SÚHRNNÁ TECHNICKÁ SPRÁVA PROJEKT STAVBY Stavebník : Obec Beluj, Beluj 43, 969 01 Beluj Okres: Banská Štiavnica Obec: Beluj Katastrálne územie:

Podrobnejšie

VO-3 Výzva PD - O

VO-3 Výzva PD - O V Ý Z V A zákazka s nízkou hodnotou zadávaná podľa 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov na poskytnutie služby s názvom Vypracovanie projektovej dokumentácie

Podrobnejšie

6/2009 Opatrenie Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, ktorým sa ustanovuje zoznam stavebných prác, stavebných materiálov

6/2009 Opatrenie Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, ktorým sa ustanovuje zoznam stavebných prác, stavebných materiálov Strana 22 Zbierka zákonov č. 6/2009 Čiastka 3 6 OPATRENIE Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky z 18. decembra 2008, ktorým sa ustanovuje zoznam stavebných prác, stavebných

Podrobnejšie

1013_vranay

1013_vranay STAVEBNÁ FAKULTA TU v KOŠICIACH ENERGETICKY ÚSPORNÉ STAVBY - mýty a realita VPLYV KOMPLEXNÝCH ÚPRAV BUDOVY NA JEJ PREVADZKOVÝ REŽIM A NÁKLADY Ing. František VRANAY, PhD. VPLYV KONŠTRUKCIÍ NA TEPELNÉ STRATY

Podrobnejšie

OKRESNÝ ÚRAD V SKALICI

OKRESNÝ  ÚRAD  V  SKALICI MESTO GBELY Námestie slobody 1261, Gbely 908 45 Č. výst. 483/6325/2018 Gbeloch, dňa 5.11.2018 Vybavuje: Ing. Vrbňák Verejný oznam STAVEBNÉ POVOLENIE žiadateľ Marek Rigo a manželka Svetlana adresa GBELY,

Podrobnejšie

Microsoft Word - 2.Metropol-tech.list.doc

Microsoft Word - 2.Metropol-tech.list.doc METROPOL PLOTOVÉ PRVKY Moderné univerzálne murovacie tvarovky vyrobené z prostého vibrolisovaného betónu disponujú hladkými stenami a drobnými fazetami po obvode pohľadových strán. Tvarovky METROPOL sú

Podrobnejšie

ÚPN Z Obytná zóna Trnava - Zátvor II C Doložka civilnej ochrany C1 Textová časť ČISTOPIS

ÚPN Z Obytná zóna Trnava - Zátvor II C Doložka civilnej ochrany C1 Textová časť ČISTOPIS 1 EKOPOLIS - Ateliér architektúry, urbanizmu a územného plánovania Vajnorská 98/J, 831 04 Bratislava Tel./fax.: 02/207 45 115, Mobil. 0905 628 155 E-mail: zibrin.ekopolis@chello.sk ÚZEMNÝ PLÁN ZÓNY Mestské

Podrobnejšie

Váš list číslo/zo dňa

Váš list číslo/zo dňa HLAVNÉ MESTO SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVA Primaciálne nám. 1, P. O. Box 192, 814 99 Bratislava 1 Váš list číslo/zo dňa Naše číslo Vybavuje/linka Bratislava 11.01.2019 MAGS OUIC 37445/19-15331 Ing. Mosná

Podrobnejšie

REKAPITULÁCIA STAVBY Kód: Stavba: BSK8-06 Konzervatórium Tolstého ul., Bratislava JKSO: KS: Miesto: Dátum: Objednávateľ: IČO: IČ DPH: Zhotoviteľ: IČO:

REKAPITULÁCIA STAVBY Kód: Stavba: BSK8-06 Konzervatórium Tolstého ul., Bratislava JKSO: KS: Miesto: Dátum: Objednávateľ: IČO: IČ DPH: Zhotoviteľ: IČO: REKAPITULÁCIA STAVBY Kód: BSK8-06 JKSO: KS: Objednávateľ: Zhotoviteľ: Vyplň údaj Vyplň údaj Vyplň údaj Projektant: Spracovateľ: Poznámka: Náklady z rozpočtov Ostatné náklady zo súhrnného listu Cena bez

Podrobnejšie

OKRESNÝ ÚRAD Košice - okolie, Hroncova 13, Košice

OKRESNÝ ÚRAD Košice - okolie, Hroncova 13, Košice V Košiciach dňa 08.04.2019 MK/A/2019/10207-04/ I /KON STAVEBNÉ POVOLENIE Mesto Košice, pracovisko Košice - Staré Mesto, Hviezdoslavova 7, Košice, ako vecne a miestne príslušný stavebný úrad podľa 117 ods.

Podrobnejšie

Titstr_font

Titstr_font DETSKÉ IHRISKO ZA DRUŽBOU (PRI FONTÁNE) Projekt pre stavebné povolenie Apríl 2018 Číslo zák.: 18025 ZOZNAM PRÍLOH Stavba: Objekt: Diel: DETSKÉ IHRISKO ZA DRUŽBOU (PRI FONTÁNE) SO 01 Detské ihrisko DOP

Podrobnejšie

[Titulok]

[Titulok] nergetický certifikát vydaný podľa zákona č. 555/005 Z. z. o energetickej hospodárnosti budov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a v znení zákona č. 300/01 Z. z. č. 051683/013/11/01351008/

Podrobnejšie

odbor starostlivosti o životné prostredie Podzámska 25, Nové Zámky Čís.: OU-NZ-OSZP-2018/ Hl. Nové Zámky dňa: Právoplatnosť

odbor starostlivosti o životné prostredie Podzámska 25, Nové Zámky Čís.: OU-NZ-OSZP-2018/ Hl. Nové Zámky dňa: Právoplatnosť odbor starostlivosti o životné prostredie Podzámska 25, 940 01 Nové Zámky Čís.: OU-NZ-OSZP-2018/015806-09-Hl. Nové Zámky dňa: 06.12.2018 Právoplatnosť : R O Z H O D N U T I E verejnou vyhláškou Okresný

Podrobnejšie

New City Development s.r.o. Pluhová 2, Bratislava Nadstavba, Ovručská 12, 14, Bratislava - Nové Mesto byt B NP 4-izbový Mezone

New City Development s.r.o. Pluhová 2, Bratislava   Nadstavba, Ovručská 12, 14, Bratislava - Nové Mesto byt B NP 4-izbový Mezone New City Development s.r.o. Pluhová 2, 831 03 Bratislava www.ncd.sk,, byt B9 6.+7.NP 4-izbový Mezonetový výmera celkom (m 2 ) Cena celkom ( ) cena celkom (Sk) 114,84 m 2 231 231,10 6 966 068 Číslo miestnosti

Podrobnejšie

v1.0-10I18 - SP - TC EcoAir 622M - brozura A4_cz.indd

v1.0-10I18 - SP - TC EcoAir 622M - brozura A4_cz.indd Stavebná pripravenosť pre tepelné čerpadlo EcoAir 622M REGULUS-TECHNIK, s.r.o. Strojnícka 7G/14147 080 01 Prešov Tel.: 051 333 7770, E-mail: obchod@regulus.sk Web: www.regulus.sk 2 OBSAH Požiadavky na

Podrobnejšie

PRÍSTREŠOK PRE AUTO Prestrešenie parkovacích statí Kvalitná ochrana áut od Gerhardt Braun VAŠE VÝHODY Rozmanité dispozície prestrešenia Spoľahlivá och

PRÍSTREŠOK PRE AUTO Prestrešenie parkovacích statí Kvalitná ochrana áut od Gerhardt Braun VAŠE VÝHODY Rozmanité dispozície prestrešenia Spoľahlivá och PRÍSTREŠOK PRE AUTO Prestrešenie parkovacích statí Kvalitná ochrana áut od Gerhardt Braun VAŠE VÝHODY Rozmanité dispozície prestrešenia Spoľahlivá ochrana áut pred nepriaznivým počasím Ekonomické riešenia

Podrobnejšie

OZNÁMENIE O DRAŽBE

OZNÁMENIE O DRAŽBE OZNÁMENIE O OPAKOVANEJ DRAŽBE Zn. 059/2018 Zverejnené v zmysle 17 zákona č. 527/2002 Z. z. o dobrovoľných dražbách a o doplnení zákona č. 323/1992 Zb. o notároch a notárskej činnosti (Notársky poriadok)

Podrobnejšie

Solar systems for walls - details page

Solar systems for walls - details page LIBERTA SOLAR Architektonicky pôsobivá Liberta Solar - systém fotovoltaických panelov integrovaný priamo do fasády. INŠPIRUJTE SA! Vychutnajte si tvar a detail hotovej fasády. Dodajte energiu vašej fasáde

Podrobnejšie

MESTO BYTČA VÝZVA NA PREDLOŽENIE CENOVEJ PONUKY Zadávanie zákazky s nízkou hodnotou, podľa 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zme

MESTO BYTČA VÝZVA NA PREDLOŽENIE CENOVEJ PONUKY Zadávanie zákazky s nízkou hodnotou, podľa 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zme MESTO BYTČA VÝZVA NA PREDLOŽENIE CENOVEJ PONUKY Zadávanie zákazky s nízkou hodnotou, podľa 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov, na dodanie predmetu

Podrobnejšie

REKAPITULÁCIA STAVBY Kód: Stavba: BSK9-10 Stredná športová škola, Ostredková 10, Bratislava JKSO: KS: Miesto: Dátum: Objednávateľ: IČO: IČ DPH: Zhotov

REKAPITULÁCIA STAVBY Kód: Stavba: BSK9-10 Stredná športová škola, Ostredková 10, Bratislava JKSO: KS: Miesto: Dátum: Objednávateľ: IČO: IČ DPH: Zhotov REKAPITULÁCIA STAVBY Kód: BSK9-10 JKSO: KS: Objednávateľ: Zhotoviteľ: Vyplň údaj Vyplň údaj Vyplň údaj Projektant: Spracovateľ: Poznámka: Náklady z rozpočtov Ostatné náklady zo súhrnného listu Cena bez

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2019 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný.

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2019 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný. ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2019 Vyhlásené: 24. 4. 2019 Časová verzia predpisu účinná od: 1. 5.2019 Obsah dokumentu je právne záväzný. 106 VYHLÁŠKA Ministerstva hospodárstva Slovenskej

Podrobnejšie

PDS, s.r.o. - oznámenie o dražbe

PDS, s.r.o. - oznámenie o dražbe Oznámenie o opakovanej dobrovoľnej dražbe PDS č. 041/14-2019-SJ Označenie dražobníka: Navrhovateľ dražby: Profesionálna dražobná spoločnosť, s.r.o. Masarykova 21, 040 01 Košice IČO: 36 583 936 zapísaná

Podrobnejšie

AKYVER ®

AKYVER ® AKYVER PANEL 40MM, 8W TITAN Tatraplast, s.r.o. Lisková 768, 034 81 Lisková Email: info@titan-tatraplast.sk, www.titan-tatraplast.sk Mobil: +421 915 983 968, Tel/ Fax: 044-4351 645 Váš partner! Copyright

Podrobnejšie

Obchodný vestník 166/2018 Dražby dobrovoľní dražobníci Deň vydania: X Dom Dražieb s.r.o. Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa 17 zák

Obchodný vestník 166/2018 Dražby dobrovoľní dražobníci Deň vydania: X Dom Dražieb s.r.o. Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa 17 zák X014017 Dom Dražieb s.r.o. Oznámenie o dobrovoľnej dražbe (podľa 17 zákona č. 527/2002 Z.z.) Oznámenie o dražbe číslo A. Označenie dražobníka I. Obchodné meno/meno a priezvisko II. Sídlo/bydlisko a) Názov

Podrobnejšie

odtlačok pečiatky organizácie

odtlačok pečiatky organizácie Ministerstvo vnútra SR Centrum podpory Trnava Kollárova č. 31 917 02 Trnava Č.p.: CPTT-ON-2015/001686 Trnava 23. 04. 2015 Základná požiadavka investičnej akcie 1. NÁZOV A MIESTO STAVBY: Názov stavby: SCHSP

Podrobnejšie

Kód: Stavba: SÚHRNNÝ LIST STAVBY BSK8-18 Gymnázium Alberta Einsteina BA - výmena podlahy telocvične JKSO: KS: Miesto: Dátum: Objednávateľ: Gymnázium A

Kód: Stavba: SÚHRNNÝ LIST STAVBY BSK8-18 Gymnázium Alberta Einsteina BA - výmena podlahy telocvične JKSO: KS: Miesto: Dátum: Objednávateľ: Gymnázium A Kód: SÚHRNNÝ LIST STAVBY BSK8-18 JKSO: KS: Objednávateľ: Gymnázium Alberta Einsteina BA Zhotoviteľ: Projektant: Spracovateľ: Poznámka: Náklady z rozpočtov Ostatné náklady zo súhrnného listu Cena bez DPH

Podrobnejšie

Košice, MK/A/2017/ /IV-MIS S T A V E B N É P O V O L E N I E Mesto Košice, pracovisko Košice Juh, Smetanova č. 4, Košice ako vecne a

Košice, MK/A/2017/ /IV-MIS S T A V E B N É P O V O L E N I E Mesto Košice, pracovisko Košice Juh, Smetanova č. 4, Košice ako vecne a Košice, 12.12.2017 MK/A/2017/14775-04/IV-MIS S T A V E B N É P O V O L E N I E Mesto Košice, pracovisko Košice Juh, Smetanova č. 4, Košice ako vecne a miestne príslušný stavebný úrad podľa ust. 117 ods.

Podrobnejšie

KMBT_C364e

KMBT_C364e Krycí list rozpočtu Stavba Zateplenie HZ Miesto: Liskovská cesta 10674/10, 821 06 Bratislava Objekt Hasičská zbrojnica Podunajské.Biskupice ~kazka: Spracoval: Dňa 10.11 Objednávateľ: IČO: 641383 Ks: Mestská

Podrobnejšie

Technický manuál PRIMASET SNL Okenná sie SNL (profil valcovaný s lemom) s rôznymi typmi zvrtlíkov poskytuje široké možnosti použitia okennej siete. Pr

Technický manuál PRIMASET SNL Okenná sie SNL (profil valcovaný s lemom) s rôznymi typmi zvrtlíkov poskytuje široké možnosti použitia okennej siete. Pr Technický manuál PRIMASET SNL Okenná sie SNL (profil valcovaný s lemom) s rôznymi typmi zvrtlíkov poskytuje široké možnosti použitia okennej siete. Predstavujú ú innú ochranu interiéru proti hmyzu a sú

Podrobnejšie

[Titulok]

[Titulok] nergetický certifikát vydaný podľa zákona č. 555/005 Z. z. o energetickej hospodárnosti budov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a v znení zákona č. 300/01 Z. z. č. 136960/019/11/0111008/

Podrobnejšie

Microsoft Word - Oznámenie o dražbe - byt č 3 - polovica

Microsoft Word - Oznámenie o dražbe - byt  č  3 - polovica OZNÁMENIE O DRAŽBE Reštrukturalizácie a konkurzy RS, v.o.s., so sídlom kancelárie Hlavné námestie 13, 979 01 Rimavská Sobota, správca úpadcu: Miroslav Kocúr, nar. 16.08.1974, Hajnáčka 202, 980 33 Hajnáčka,

Podrobnejšie

PROTIPOŽIARNE SYSTÉMY Prehľad 2018

PROTIPOŽIARNE SYSTÉMY Prehľad 2018 PROTIPOŽIARNE SYSTÉMY Prehľad 2018 APLIKAČNÉ MOŽNOSTI 2 POUŽITIE PRI MUROVANÝCH, BETÓNOVÝCH, ŽELEZOBETÓNOVÝCH STENÁCH A SDK KONŠTRUKCIÁCH Elektroinštalácie Systém 01-1, 01-3, 01-5, 02-1, 03-1, 05-1, E1

Podrobnejšie

MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-PETRŽALKA Kutlíkova 17, Bratislava /2016/10-UKSP/Ja-14 Bratislava ROZHODNUTIE Mestská časť Bratislava-P

MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-PETRŽALKA Kutlíkova 17, Bratislava /2016/10-UKSP/Ja-14 Bratislava ROZHODNUTIE Mestská časť Bratislava-P MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-PETRŽALKA Kutlíkova 17, 852 12 Bratislava 5 2951/2016/10-UKSP/Ja-14 Bratislava 25.2.2016 ROZHODNUTIE Mestská časť Bratislava-Petržalka, ako stavebný úrad I. stupňa príslušný podľa

Podrobnejšie

Mesto Komárno, Námestie gen. Klapku č. 1, Komárno Výzva na predkladanie cenovej ponuky (v súlade so zák. č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávan

Mesto Komárno, Námestie gen. Klapku č. 1, Komárno Výzva na predkladanie cenovej ponuky (v súlade so zák. č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávan Mesto Komárno, Námestie gen. Klapku č. 1, 945 01 Komárno Výzva na predkladanie cenovej ponuky (v súlade so zák. č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene doplnení niektorých zákonov v znení neskorších

Podrobnejšie