Zápisnica číslo 7/2017 z rokovania zasadnutia komisie MsZ pre dopravu, bezpečnosť, verejnoprospešné služby a verejný poriadok, konanej dňa 18. októbra

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Zápisnica číslo 7/2017 z rokovania zasadnutia komisie MsZ pre dopravu, bezpečnosť, verejnoprospešné služby a verejný poriadok, konanej dňa 18. októbra"

Prepis

1 Zápisnica číslo 7/2017 z rokovania zasadnutia komisie MsZ pre dopravu, bezpečnosť, verejnoprospešné služby a verejný poriadok, konanej dňa 18. októbra 2017 na Mestskom úrade v Banskej Bystrici Prítomní členovia komisie: Mgr. Marek Modranský, Mgr. Jakub Gajdošík, Mgr. Matúš Molitoris, Ing.Mgr.Pavol Katreniak, p. Milan Smädo, p. Matej Bučko, Ing. Miroslav Snopko, mjr.mgr. Jozef Golian Ospravedlnený: Ing. Martin Turčan Neospravedlnený: Mgr.Martin Martinka Prizvaní: Ing. Miroslav Bálint, Ing.arch.Vladimír Letovanec, Ing.arch.Ján Barič, Ing. Milan Ozdinec, Ing. Renáta Hláčiková, Ing. Ivan Zehnal Hostia: Ing. Peter Chmelík Program: 1. Kontrola plnenia uznesení zo zasadnutia komisie dňa 21. septembra 2017 Predkladá: Mária Jagerčíková 2. Operačný plán zimnej údržby miestnych komunikácií a chodníkov na území mesta Banská Bystrica na obdobie zimy Predkladá: Ing. Ivan Zehnal 3. Rôzne Zasadnutie komisie otvoril Mgr. Marek Modranský - predseda komisie, prítomných privítal privítal a oboznámil s programom rokovania komisie. Členovia komisie odsúhlasili program rokovania komisie. Hlasovanie: za 8 proti: 0 zdržal sa: 0 Bod 1) Kontrola plnenia uznesení zo zasadnutia komisie dňa 21. septembra 2017 Plnenie uznesenia č. 12/2016 v platnosti, pokračovať v prípravných prácach tak, aby bola odťahová služba zrealizovaná, v súčasnom období sa pracuje na ustanoveniach zmluvy ohľadom zabezpečenia odťahovej služby v meste - je pripravená zmluva Mesta s DPMBB, ktorý bude zabezpečovať stráženie parkoviska, na ktorom budú umiestnené odtiahnuté vozidla. Plnenie uznesenia č.7/2017 v platnosti, osadenie výsuvných dopravných stĺpikov na vjazdoch do pešej zóny ako systémové riešenie ochrany pešej zóny pred nežiadúcou motorovou dopravou. Dňa sa uskutočni pracovné stretnutie za účelom ďalšieho postupu riešenia problémov v CMZ. Plnenie uznesenia č. 8/2017 splnené. Ing.arch.Letovanca, Ing.arch.Ján Barič, Ing. Milan Ozdinec na zasadnutí komisie oboznámili členov komisie o dopravno-prevádzkovom riešení v oblasti nového objektu OC Point s napojením na existujúcu cestnú infraštruktúru. Po prezentácií v rámci diskusie sa k návrhom vyjadrili členovia komisie: Mgr. Marek Modranský: Pri takýchto investičných akciách si musíme obhájiť ako mesto, aby chodec bol na prvom mieste v rámci dopravného riešenia. 1(6)

2 Mgr. Matúš Molitoris upozornil na nedoriešený problém pohybu chodcov po priechodoch, v tesnej blízkosti malého kruhové objazdu, čo v konečnom dôsledku bude naďalej komplikovať dopravnú situáciu v lokalite Europa SC a OC Point. mjr. Mgr. Jozef Golian informoval o potrebe zmeny vjazdu do areálu EUROPA SC len jeden vchod od Cesty na štadión, výjazd smer malý kruhový objazd, Ing.arch.Ján Barič informoval, že v súčasnosti je po odsúhlasení dopravného značenia OR PZ SR ODI určené dočasné použitie dopravných značiek a následne po odskúšaný dôjde k trvalému určeniu dopravného značenia. p. Milan Smädo poukázal na to, že bez vybudovania podchodu resp. nadchodu na Vajanského námestí bude situácia chodcov kritická a požiadal o prijatie uznesenia, v ktorom sa uloží primátorovi mesta Banská Bystrica rokovať s investorom ohľadom vybudovania podchodu resp. nadchodu. Mgr. Jakub Gajdošík informoval, že Mesto Banská Bystrica vo svojich stanoviskách a vyjadreniach požaduje od investorov aj komplexné dopravné riešenie, ale nie všetkým požiadavkám je vyhovené. Uznesenie č. 16/2017 o dopravno-prevádzkovom riešení v oblasti nového objektu OC Point s napojením na existujúcu cestnú infraštruktúru. II. ukladá primátorovi Mesta Banská Bystrica rokovať s investorom ohľadom vybudovania podchodu resp. nadchodu na Vajanského námestí (zdržal sa Ing. Mgr. Pavol Katreniak z dôvodu, že v zmysle Rokovacieho poriadku komisií MsZ v Banskej Bystrici obsahom uznesenia komisie sú spravidla návrhy, odporúčania alebo stanoviská pre MsZ, MsR alebo primátora.) III. odporúča príslušným odborným útvarom mestského úradu v rámci pripomienkových konaní k investičným akciám prioritne požadovať riešenie bezpečnosti chodcov a verejnej hromadnej dopravy. Hlasovanie: za 8 proti: 0 zdržal sa: 0 Bod 2) Operačný plán zimnej údržby miestnych komunikácií a chodníkov na území mesta Banská Bystrica na obdobie zimy Písomný materiál bol zaslaný členom komisie a je založený v materiáloch komisie, v rámci diskusie sa k návrhom vyjadrili členovia komisie: p. Matej Bučko - upozornil na zimnú údržbu ulice Na Skalici, Ing. Miroslav Snopko upozornil, aby pri výkone zimnej údržby nebol nahŕňaný sneh k označníkom na autobusových zastávkach. Mgr. Marek Modranský informoval, že v minulom období sme sa snažili riešiť so všetkými správcami komunikácií v našom meste zimnú údržbu z dôvodu, že je nelogické, že sypače zdvihnú radlicu, aby sa presunuli na svoj ďalší úsek, a ten, po ktorom sa presúvajú, prejdú bez 2(6)

3 zhŕňania snehu, táto iniciatíva nebola úspešná. Pre informovanosť občanov je v prílohe grafické znázornenie správcovstva ciest a miestnych komunikácií na území mesta. Uznesenie č. 17/2017 predložený Operačný plán zimnej údržby miestnych komunikácií a chodníkov na území mesta Banská Bystrica na obdobie zimy II. odporúča mestskému zastupiteľstvu materiál prerokovať na svojom zasadnutí ako informatívnu správu Bod 3) Rôzne Mgr. Matúš Molitoris - požiadal o riešenie, vybudovanie, bezbariérového priechodu pre chodcov v mieste existujúceho priechodu na Hutnej ulici k EUROPE SC odpovedala Ing. Hláčiková, že priechod sa bude prebudovávať v roku Mgr. Marek Modranský informoval o poskytovaní dotácii z rozpočtu Mesta Banská Bystrica v zmysle VZN číslo 10/2015, budú vypracované kritéria pre hodnotenie žiadostí o dotácie, ktoré budú prílohou zápisnice. Ďalej upozornil na problematiku taxislužby v našom meste hlavne na nedodržiavanie bezpečnostných a pracovných predpisov p. Mária Jagerčíková - podľa Jednotného informačného systému v cestnej doprave, ktorý vedie Ministerstvo dopravy a výstavby SR, je v súčasnom období 148 držiteľov koncesie s trvalým pobytom v Banskej Bystrici, ktorá oprávňuje ponúkať dopravné služby (taxislužbu). Okrem týchto môžu ponúkať dopravné služby aj držitelia koncesie s trvalým pobytom mimo mesta Banská Bystrica na základe rozhodnutia okresného úradu (držitelia koncesie na výkon povolania prevádzkovateľa taxislužby môžu prevádzkovať taxislužbu na území Banskobystrického kraja. Z dôvodu náročnosti poskytovania dopravných služieb (stanovištia taxislužby, zriadenie dispečingu, propagácia objednávkovej služby, reklama), niektorí držitelia koncesie v meste majú dohody, na základe ktorých poskytujú dopravné služby pod obchodným menom taxislužby. Vodič vozidla taxislužby musí byť v pracovnom pomere k prevádzkovateľovi taxislužby po ustanovený týždenný pracovný čas alebo prevádzkovať taxislužbu ako samostatne zárobkovo činná osoba. Uznesenie č. 18/2017 informáciu o výkonoch taxislužieb v meste Banská Bystrica II. odporúča 3(6)

4 aby výkon taxislužieb na území mesta Banská Bystrica bol v súlade s bezpečnostnými a pracovnými predpismi tak, aby bola garantovaná bezpečnosť účastníkov tohto druhu dopravy. Mgr. Marek Modranský informoval o žiadosti skupiny aktivistov a dobrovoľníkov, aby mesto vydávalo parkovacie karty pre dobrovoľníkov. K tejto téme bola stručná diskusia, pretože je ťažké identifikovať osoby, kto je dobrovoľník, kto nie je dobrovoľník, ich priame zásluhy pre mesto. Druhá vec, ktorá bráni vyhoveniu požiadavky je to, že mesto má zmluvu na parkovacie plochy s externou spoločnosťou EEI, od ktorej má dohodnutý len určitý počet parkovacích kariet a nie je možné tento počet rozšíriť. Tretí dôvod je, že vyhovenie tejto požiadavky by spustilo vlnu ďalších žiadostí, ktoré by mohli mať ešte vyššiu oprávnenosť, ako táto, čo nie je cieľom vedenia mesta podporovať individuálnu motorovú dopravu. Uznesenie č. 19/2017 a verejný poriadok žiadosť o vydanie parkovacích kariet pre dobrovoľníkov II. neodporúča vydať parkovacie karty pre dobrovoľníkov Mgr. Marek Modranský doprava žiakov do ZŠ a MŠ navrhol, aby boli vytvorené nové podmienky pre dochádzku žiakov do škôl, pretože rodičia, ktorí ich vozia autami blokujú a zaplňujú prístupové komunikácie pre lokálnych rezidentov. Je preto žiadúce, aby sme sa zaoberali týmito javmi, ktoré zhoršujú život miestnym obyvateľom v tesnej blízkosti škôl. Ing.Mgr.Pavol Katreniak požiadal o riešenie podnetu p. Mikovínyovej ohľadom zosúladenia spojov prímestskej a mestskej hromadnej dopravy. Podnet bude zaslaný dopravcom, aby pri zmenách CP prehodnotili možnosť realizácie podnetu Ďalej požiadal o osadenie zrkadlá na Skuteckého ulici, apeloval na jeho schválenie aj zo strany OR PZ ODI Zasadnutia komisie sa zúčastnil Ing. Peter Chmelík, ktorý vo svojom príspevku upozornil na nutnú úpravu a diferenciáciu cestovných časov v cestovných poriadkoch autobusových liniek MHD. Cestovné poriadky autobusových liniek MHD v BB nemajú primerane zohľadnené rozdielne požiadavky na čas jazdy v priebehu jednotlivých častí dní v závislosti od intenzity dopravného a prepravného prúdu. V mnohých prípadoch je cestovný čas diferencovaný len medzi režimom pracovného dňa a voľného dňa (sobota, nedeľa a štátom uznaný sviatok), avšak v príslušnom režime je už cestovný čas v CP stanovený zhodne pre všetky spoje linky v danom smere počas celého dňa. Obdobne je zrejmé, že aj intenzita dopravného prúdu sa v priebehu dňa mení a iným spôsobom tak ovplyvňuje časovú náročnosť pri premiestňovaní vozidla po komunikáciách. Nie je preto možné akceptovať, aby v CP bol cestovný čas autobusových liniek stanovený zhodne a nerozdielne bez ohľadu na skutočnosť, či spoj premáva o piatej ráno alebo v čase prepravnej/dopravnej špičky, či sedla, obdobne tak v neskorom večernom režime a pod. Dôsledkom nesprávne stanoveného cestovného času je buď meškanie, ak stanovený čas je nedostatočný alebo predčasný odchod vozidla zo zastávky (v prípade nedodržania odchodu podľa CP), či v prípade snahy o dodržiavanie CP je potrebné nadbytočný čas eliminovať 4(6)

5 pomalou jazdou, či zbytočným vystávaním vozidla na zastávkach alebo s úmyselne zmeškaným odchodom už z východzej zastávky. TU si však je nevyhnutné uvedomiť, že jednými z hlavných prepravných požiadaviek na hromadnú osobnú dopravu z pohľadu cestujúcich sú práve jej rýchlosť, spoľahlivosť a presnosť. V snahe o zvyšovanie atraktivity MHD je preto nevyhnutné, aby vozidlá v čase, keď je možné z hľadi ska prep ravných a dopravných intenzít umožniť plynulejšiu a rýchlejšiu jazdu (naďalej však pri dodržaní pravidiel cestnej premávky a bezpečnosti), tieto neboli limitované zo strany CP a naopak mali možnosť umožniť cestujúcim rýchlejšiu prepravu a relevantnú alternatívu k IAD. Z uvedeného vyplýva, že CP musí byť zostavovaný tak, aby napr. v okrajových režimoch nebol brzdou pre možnosť rýchlejšej prepravy cestujúcich a súčasne poskytoval dostatočný cestovný čas v častiach dňa, kedy je cestovná rýchlosť nižšia. Uznesenie č. 20/2017 informáciu o nevhodnom spracovaní v súčasnosti platných cestovných poriadkov autobusových liniek v systéme MHD v Banskej Bystrici s cestovnými časmi nezohľadňujúcimi rozdielne prevádzkové podmienky a prepravnú situáciu na linkách počas jednotlivých častí dní II. odporúča písomne vyzvať dopravcu, aby na všetkých autobusových linkách v rámci systému MHD v Banskej Bystrici zreálnil cestovný čas a predložil návrhy cestovných poriadkov zohľadňujúcich túto požiadavku. V rámci bodu rôzne boli predložené viaceré návrhy od poslancov a predsedu komisie. Hlavné požiadavky sa dotýkali týchto oblastí: 1. Dlho-odkladané opravy vybraných komunikácií na Fončorde, schodiská, tvorba mlák, nebezpečná premávka na N. Kališti, zastávka Internátna, chodník Slnečná ulica, zmena dopravného značenia Tulská, prechody pre chodcov potreba riešenia a zaradenia do plánu opráv 2. Zvýšenie mzdovej úrovne pre vodičov v MHD Banská Bystrica s cieľom stabilizovať situáciu s nedostatkom vodičov, aby sme predišli problémom, aké majú iné krajské miesta (Košice, Žilina, apod.,) rieši sa. 3. Oprava dopravnej značky pri novej autobusovej stanici Po vyčerpaní programu predseda komisie ukončil jej rokovanie a všetkým prítomným poďakoval za aktívny prístup. V Banskej Bystrici, Zapísala : Mária Jagerčíková 5(6)

6 Schválil : Mgr. Marek Modranský 6(6)

Zápisnica číslo 6/2017 z rokovania zasadnutia komisie MsZ pre dopravu, bezpečnosť, verejnoprospešné služby a verejný poriadok, konanej dňa 21. septemb

Zápisnica číslo 6/2017 z rokovania zasadnutia komisie MsZ pre dopravu, bezpečnosť, verejnoprospešné služby a verejný poriadok, konanej dňa 21. septemb Zápisnica číslo 6/2017 z rokovania zasadnutia komisie MsZ pre dopravu, bezpečnosť, verejnoprospešné služby a verejný poriadok, konanej dňa 21. septembra 2017 na Mestskom úrade v Banskej Bystrici Prítomní

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a zo šiesteho zasadnutia Mestskej rady, konaného 29. novembra 2016 v Banskej Bystrici Prítomní: Ján Nosko, primátor mesta Mgr. Jakub G

Z á p i s n i c a zo šiesteho zasadnutia Mestskej rady, konaného 29. novembra 2016 v Banskej Bystrici Prítomní: Ján Nosko, primátor mesta Mgr. Jakub G Z á p i s n i c a zo šiesteho zasadnutia Mestskej rady, konaného 29. novembra 2016 v Banskej Bystrici Prítomní: Ján Nosko, primátor mesta Mgr. Jakub Gajdošík, člen MsR, prvý zástupca primátora mesta Ing.

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a zo štvrtého zasadnutia Mestskej rady, konaného 12. júna 2012 v Banskej Bystrici Prítomní: Mgr. Peter Gogola, primátor mesta Doc. RND

Z á p i s n i c a zo štvrtého zasadnutia Mestskej rady, konaného 12. júna 2012 v Banskej Bystrici Prítomní: Mgr. Peter Gogola, primátor mesta Doc. RND Z á p i s n i c a zo štvrtého zasadnutia Mestskej rady, konaného 12. júna 2012 v Banskej Bystrici Prítomní: Mgr. Peter Gogola, primátor mesta Doc. RNDr. Katarína Čižmárová, CSc., členka MsR, zástupkyňa

Podrobnejšie

MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa 27. a

MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa 27. a MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa 27. a 28. 06. 2019 Štatút peňažného fondu na rozvoj udržateľnej

Podrobnejšie

Vážený pán

Vážený pán Mesto Šurany Mestský úrad Šurany Výbor v mestskej časti Kostolný Sek Číslo: 3/2019 -VčKS v Šuranoch, dňa: 28.5.2019 Z Á P I S N I C A napísaná z 3. r i a d n e j schôdze Výboru v mestskej časti Kostolný

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Pripravovaná legislatíva zákon o cestnej doprave Ing. Hana Jurkovičová, PhD. 1. december 2018, Wellness Hotel Chopok 28. Plenárne zhromaždenie združenia ČESMAD Slovakia Zákon č. 56/2012 Z. z. o cestnej

Podrobnejšie

Zápisnica

Zápisnica III. verejné zasadnutie obecného zastupiteľstva obce Smolenice zo dňa 9.4.2015 Miesto: KD v Smoleniciach Dňa: 09.04.2015 Na zasadnutí bolo prítomných 11 poslancov z 11 poslancov. Starosta skonštatoval,

Podrobnejšie

Zápisnica z

Zápisnica z Z á p i s n i c a zo 4. riadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Lukáčovce, ktoré sa konalo dňa 22.8. 2018 V Lukáčovciach 27.8.2018 Zápisnica zo 4. riadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva,

Podrobnejšie

vzn

vzn VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA DOLNÝ KUBÍN Č. 9/2015 O VYMEDZENÍ ÚSEKOV MIESTNYCH KOMUNIKÁCIÍ NA DOČASNÉ PARKOVANIE MOTOROVÝCH VOZIDIEL Mesto Dolný Kubín v zmysle 6 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990

Podrobnejšie

ZÁP

ZÁP Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva Obce Brvnište konaného dňa 12. júla 2017. Prítomní: Ing. Dagmar Mikudíková starostka obce Poslanci : Mgr. Nadežda Babiarová, p. Dagmar Bednárová, Mgr. Ľubica

Podrobnejšie

OBEC K a ľ a v a, okres Spišská Nová Ves Z Á P I S N I C A z II. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Kaľave konaného dňa Prítomní poslanci

OBEC K a ľ a v a, okres Spišská Nová Ves Z Á P I S N I C A z II. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Kaľave konaného dňa Prítomní poslanci OBEC K a ľ a v a, okres Spišská Nová Ves Z Á P I S N I C A z II. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Kaľave konaného dňa 27.12.2018 Prítomní poslanci: 4 Podľa priloženej prezenčnej listiny. K bodu 1 Starosta

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a

Z á p i s n i c a Z á p i s n i c a zo 3. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Snežnici, konaného dňa 02.02.2015 o 17:00 h. Prítomní: podľa prezenčnej listiny R o k o v a n i e Zasadnutie Obecného zastupiteľstva zahájil

Podrobnejšie

Výsledky hlasovania

Výsledky hlasovania HLASOVANIE POSLANCOV zo 6. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Žiline, konaného dňa 25.06.2019 Číslo hlasovania: 1 Otvorenie, voľba návrhovej komisie, schválenie programu - Hlasovanie o zložení návrhovej

Podrobnejšie

Starosta mestskej časti Košice – Sídlisko Ťahanovce

Starosta mestskej časti Košice – Sídlisko Ťahanovce Starosta mestskej časti Košice-Sídlisko Ťahanovce Košice, 18. septembra 2017 P O Z V Á N K A Vážená pani poslankyňa, vážený pán poslanec, v zmysle 15 ods. 2 písm. a) zákona SNR číslo 401/1990 Zb. o meste

Podrobnejšie

OBEC K a ľ a v a, okres Spišská Nová Ves Z Á P I S N I C A z XIV. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Kaľave konaného dňa K bodu 1 Zasadnu

OBEC K a ľ a v a, okres Spišská Nová Ves Z Á P I S N I C A z XIV. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Kaľave konaného dňa K bodu 1 Zasadnu OBEC K a ľ a v a, okres Spišská Nová Ves Z Á P I S N I C A z XIV. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Kaľave konaného dňa 29.11.2016 K bodu 1 Zasadnutie obecného zastupiteľstva /ďalej OZ/ otvoril a viedol

Podrobnejšie

O B E C K R Š K A N Y Z á p i s n i c a z 2. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Krškanoch konaného dňa

O B E C K R Š K A N Y Z á p i s n i c a z 2. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Krškanoch konaného dňa O B E C K R Š K A N Y Z á p i s n i c a z 2. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Krškanoch konaného dňa 08.03.2019 Obecné zastupiteľstvo v K r š k a n o c h P r o g r a m 2. zasadnutia Obecného zastupiteľstva

Podrobnejšie

Obecný úrad P o l i a n k a

Obecný úrad  P o l i a n k a O b e c P o l i a n k a 907 01 Polianka Z á p i s n i c a napísaná z ustanovujúceho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Polianke konaného dňa 10.08.2018 Prítomní členovia: Pavol Kňazský, starosta obce

Podrobnejšie

MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa Ná

MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa Ná MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa 06.06.2013 Návrh na sanáciu skorodovaných stožiarov verejného osvetlenia

Podrobnejšie

Z á z n a m zo zasadnutia Komisie dopravy a verejnoprospešných služieb konaného dňa Zasadnutie sa uskutočnilo na MsÚ v Trnave za prítomnost

Z á z n a m zo zasadnutia Komisie dopravy a verejnoprospešných služieb konaného dňa Zasadnutie sa uskutočnilo na MsÚ v Trnave za prítomnost Z á z n a m zo zasadnutia Komisie dopravy a verejnoprospešných služieb konaného dňa 18.04.2012 Zasadnutie sa uskutočnilo na MsÚ v Trnave za prítomnosti členov komisie podľa prezenčnej listiny. Zasadnutie

Podrobnejšie

Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka Princípy regulovaného parkovania Dôvodová správa Jedna z priorít mestskej Časti Bratislava-

Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka Princípy regulovaného parkovania Dôvodová správa Jedna z priorít mestskej Časti Bratislava- Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka Princípy regulovaného parkovania Dôvodová správa Jedna z priorít mestskej Časti Bratislava-Petržalka sa zameriava okrem iného aj na zlepšenie

Podrobnejšie

Z Á P I S N I C A

Z Á P I S N I C A Z Á P I S N I C A z 20. zasadnutia finančnej komisie pri MZ Bratislava - Vrakuňa, konaného dňa 12.2.2018 Prítomní: podľa prezenčnej listiny. Program: 1. Kontrola úloh 2. Prerokovanie Návrhu zmeny dodatku

Podrobnejšie

KOMISIA VÝSTAVBY, DOPRAVY, ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA A OCHRANY ZDRAVIA Miestneho zastupiteľstva mestskej časti Košice Sídlisko Ťahanovce Prítomní: podľa pr

KOMISIA VÝSTAVBY, DOPRAVY, ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA A OCHRANY ZDRAVIA Miestneho zastupiteľstva mestskej časti Košice Sídlisko Ťahanovce Prítomní: podľa pr KOMISIA VÝSTAVBY, DOPRAVY, ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA A OCHRANY ZDRAVIA Miestneho zastupiteľstva mestskej časti Košice Sídlisko Ťahanovce Prítomní: podľa prezenčnej listiny ZÁPISNICA zo 14. zasadnutia konaného

Podrobnejšie

Microsoft Word - Zápisnica OZ december 2017

Microsoft Word - Zápisnica OZ december 2017 ZÁPISNICA z 17. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Novosade, ktoré sa uskutočnilo dňa 14.12.2017 o 17:00 hod. v zasadačke obecného úradu v Novosade Prítomní: Mgr. Jozef Jastrab, starosta obce Poslanci:

Podrobnejšie

Miestny úrad mestskej časti Bratislava Petržalka Materiál na rokovanie Mi

Miestny úrad mestskej časti Bratislava Petržalka Materiál na rokovanie Mi Miestny úrad mestskej časti Bratislava Petržalka ---------------------------------------------------------------------------- Materiál na rokovanie Miestnej rady dňa 10. júna 2014 Materiál číslo: 68/2014

Podrobnejšie

Zápisnica

Zápisnica Zápisnica z 3. zasadnutia Akademického senátu FSV UCM v Trnave zo dňa 19.02.2019 Prítomní: Ospravedlnený: Jakub Dančo podľa prezenčnej listiny Program: 1. Otvorenie zasadnutia (predsedníčka AS FSV UCM)

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a

Z á p i s n i c a Z á p i s n i c a zo 06. zasadnutia OcZ, konaného dňa 09.05.2019 na OcÚ v Rudňanoch Prítomní: podľa prezenčnej listiny Počet prítomných poslancov OcZ: 9 Neprítomní ospravedlnení: 2 p. Martin Hozza, p.

Podrobnejšie

Kópia – Smernica PS

Kópia – Smernica PS Obec P r e s t a v l k y S M E R N I C A č. 1/2010 Schválená Uznesením č. 37/2010 zo dňa 11.11.2010 Obecným zastupiteľstvom obce Prestavlky Spracovanie a predkladanie materiálov na rokovanie obecného zastupiteľstva

Podrobnejšie

10_Správa o èinnosti SR UMB za rok 2009

10_Správa o èinnosti SR UMB za rok 2009 UNIVERZITA MATEJA BELA V BANSKEJ BYSTRICI K č. sp.: 1051-2010-SR č. z.: 8891/2010 Materiál predkladaný na rokovanie Správnej rady UMB dňa 6. mája 2010 v súlade s ust. 41 ods. 7 Zákona č. 131/2002 Z. z.

Podrobnejšie

O B E C H R A B K O V

O B E C    H R A B K O V O B E C H R A B K O V Hrabkov č. 81, 082 33 Hrabkov ZÁPISNICA z prvého ustanovujúceho zasadnutia obecného zastupiteľstva, ktoré sa konalo dňa 01.12.2018 o 16:30 hod v zasadačke Obecného úradu v Hrabkove

Podrobnejšie

M E S T O R O Ž Ň A V A Pre zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Rožňave dňa K bodu rokovania číslo: Názov správy: Investícia do siete ve

M E S T O R O Ž Ň A V A Pre zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Rožňave dňa K bodu rokovania číslo: Názov správy: Investícia do siete ve M E S T O R O Ž Ň A V A Pre zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Rožňave dňa 26. 4. 2018 K bodu rokovania číslo: Názov správy: Investícia do siete verejného osvetlenia ponuka spoločnosti FIN. M.O.S. a.s.

Podrobnejšie

Zápisnica zo zasadnutia OcZ

Zápisnica zo zasadnutia OcZ Zápisnica z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Šarišské Dravce zo dňa 6. mája 2017 Prítomní: viď prezenčná listina Program zasadnutia: 1. Úvod 2. Kontrola uznesení 3. Schválenie predaja pozemkov

Podrobnejšie

Obecný úrad P o l i a n k a

Obecný úrad  P o l i a n k a O b e c P o l i a n k a 907 01 Polianka Prítomní členovia: Pavol Kňazský, starosta obce Pavol Pavlús Ľubomír Kolárik Pavol Holčík Zlatica Marková Ospravedlnení: Jana Stančíková Z á p i s n i c a napísaná

Podrobnejšie

VZN_3-2012

VZN_3-2012 Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli mesta Medzilaborce 29. 02. 2012 VZN schválené na MZ v Medzilaborciach 27. 03. 2012 VZN vyvesené na úradnej tabuli 05. 04. 2012 VZN nadobúda účinnosť 23. 04. 2012 VŠEOBECNÉ

Podrobnejšie

ZÁPISNICA z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva zo dňa PROGRAM: 1. Otvorenie zasadnutia 2. Určenie zapisovateľa a overovateľov 3. K

ZÁPISNICA z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva zo dňa PROGRAM: 1. Otvorenie zasadnutia 2. Určenie zapisovateľa a overovateľov 3. K ZÁPISNICA z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva zo dňa 14.12.2015 PROGRAM: 1. Otvorenie zasadnutia 2. Určenie zapisovateľa a overovateľov 3. Kontrola plnenia uznesení 4. Prerokovanie návrhu všeobecne

Podrobnejšie

Zapisnica

Zapisnica Z á p i s n i c a zo zasadnutia výboru SRZ MO Púchov, konaného dňa 11.04 2016 od 17:00 do 21:00 hod. v Púchove. Prítomný : podľa priloženej prezenčnej listiny príloha č.1 Program : 1./ Otvorenie 2./ Určenie

Podrobnejšie

Školská komisia

Školská komisia Školská komisia Zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja Košice: 24.03.2017 Číslo: 1999/2017/OSK- Vybavuje: Ing. Štefan Kandráč e-mail: Stefan.Kandrac@vucke.sk Telefón: 055/7268 260 Fax: 055/7268 249

Podrobnejšie

Microsoft Word - zápisnica z 8. riadneho OZ

Microsoft Word - zápisnica z 8. riadneho OZ Zápisnica z 8. riadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Beluji, zo dňa 17. 12. 2018 Prítomní poslanci: podľa prezenčnej listiny Prítomní občania: podľa prezenčnej listiny Program: podľa pozvánky Úvodné

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva, konaného dňa 15.novembra

Z á p i s n i c a z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva, konaného dňa 15.novembra Z á p i s n i c a z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva, konaného dňa 15.novembra 2017 -------------------------------------------------------------------------------- Prítomní: Starosta obce:

Podrobnejšie

TE- Správa komisie športu

TE-  Správa komisie športu TE 1690/2017 MESTO KOMÁRNO KOMÁROM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Pre zasadnutie MZ v Komárne dňa 14.12.2017 k bodu rokovania č.: informatívna správa A Komáromi Városi Képviselő-testület 2017.12.14 -kei ülése Tárgysorozatának

Podrobnejšie

Microsoft Word - Zimny´ operacˇny´ pla´n na 2017 azˇ 2018.doc

Microsoft Word - Zimny´ operacˇny´ pla´n na 2017 azˇ 2018.doc M E S T O T R E N Č Í N V Trenčíne dňa 10.11. 2017 ZIMNÝ OPERAČNÝ PLÁN na obdobie 2017/ 2018 Vypracoval: Ing. Roman Jaroš správca miestnych komunikácií Schvaľuje: Mgr. Richard Rybníček primátor mesta Predkladá:

Podrobnejšie

ZÁPISNICA z 5. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Domaňovciach konaného dňa 11. októbra 2018 Prítomní: Starostka obce : Ing. Martina Bednárová Posla

ZÁPISNICA z 5. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Domaňovciach konaného dňa 11. októbra 2018 Prítomní: Starostka obce : Ing. Martina Bednárová Posla ZÁPISNICA z 5. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Domaňovciach konaného dňa 11. októbra 2018 Prítomní: Starostka obce : Ing. Martina Bednárová Poslanci OZ: Mgr. Ivana Farkašovská, Marek Gonda, Ing. Ján

Podrobnejšie

KOMISIA ROZVOJA, DOPRAVY, ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA A OCHRANY ZDRAVIA Miestneho zastupiteľstva mestskej časti Košice - Sídlisko Ťahanovce ZÁPIS z 2. zasadn

KOMISIA ROZVOJA, DOPRAVY, ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA A OCHRANY ZDRAVIA Miestneho zastupiteľstva mestskej časti Košice - Sídlisko Ťahanovce ZÁPIS z 2. zasadn KOMISIA ROZVOJA, DOPRAVY, ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA A OCHRANY ZDRAVIA Miestneho zastupiteľstva ZÁPIS z 2. zasadnutia konaného dňa 3.4.2019 Prítomní: podľa prezenčnej listiny Program: 1. Schválenie nadobudnutia

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a z III. plenárneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva konaného dňa v zasadačke obecného úradu v Dolnej Lehote Prítomní: s

Z á p i s n i c a z III. plenárneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva konaného dňa v zasadačke obecného úradu v Dolnej Lehote Prítomní: s Z á p i s n i c a z III. plenárneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva konaného dňa 26.01. 2012 v zasadačke obecného úradu v Dolnej Lehote Prítomní: starostka obce: Hudíková Viera Poslanci OZ: Mária Štubňová,

Podrobnejšie

Dokument1

Dokument1 Obec Pusté Sady, 925 54 Pusté Sady Z á p i s n i c a zo 16. riadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Pustých Sadoch Dátum konania : 12. júna 2018 o 18.00 hodine Prítomní : podľa prezenčnej listiny,

Podrobnejšie

Zápisnica RADA - 11_02_2019 WEB

Zápisnica RADA - 11_02_2019 WEB K bodu číslo 1 Otvorenie Zasadnutie Rady Mestského zastupiteľstva v Komárne o 16.02 hod. otvoril a viedol Mgr. Béla Keszegh, primátora mesta Komárno za prítomnosti členov rady a prizvaných na rokovanie

Podrobnejšie

ZÁZNAM č

ZÁZNAM č ZÁPISNICA č. 3/2018 ZO ZASADNUTIA KOMISIE ŠKOLSTVA A MLÁDEŽE 9. APRĹA 2018 NA MIESTNOM ÚRADE, PRI KRÍŽI 14 Prítomní: Marian Podrazil, Alžbeta Šporerová, Igor Mravec, Matej Nagy, Marián Takács, Alexej Dobroľubov,

Podrobnejšie

Pozvánka na zasadnutie Prezídia SZFB V zmysle stanov SZFB Vás pozývam na zasadnutie P-SZFB, ktoré sa uskutoční v pondelok dňa 8. apríla 2019 o 10:30 h

Pozvánka na zasadnutie Prezídia SZFB V zmysle stanov SZFB Vás pozývam na zasadnutie P-SZFB, ktoré sa uskutoční v pondelok dňa 8. apríla 2019 o 10:30 h Pozvánka na zasadnutie Prezídia SZFB V zmysle stanov SZFB Vás pozývam na zasadnutie P-SZFB, ktoré sa uskutoční v pondelok dňa 8. apríla 2019 o 10:30 h v Bratislave, Junácka 6. Verím, že si zariadite svoj

Podrobnejšie

21_Prenajom_pozemku_pre_Outdoor_Media

21_Prenajom_pozemku_pre_Outdoor_Media Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava Petržalka Materiál na rokovanie miestneho zastupiteľstva dňa 29. apríla 2014 Materiál číslo : 496/2014 Návrh na predĺženie prenájmu časti pozemku, parc.č.

Podrobnejšie

12_Správa o cinnosti SR UMB za rok 2011_na rokovanie SR

12_Správa o cinnosti SR UMB za rok 2011_na rokovanie SR UNIVERZITA MATEJA BELA V BANSKEJ BYSTRICI Č. sp.: 896-2012-SR č. z.: 4478/2012 Materiál predkladaný na rokovanie Správnej rady UMB dňa 26. 4. 2012 v súlade s ust. 41 ods. 7 Zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých

Podrobnejšie

Zápis zo zasadnutia Akademického senátu FHV INIZA Dátum konania: Miesto konania: AD 312 Čas: 13,00 hod. Prítomní členovia AS FHV UNIZA: Paed

Zápis zo zasadnutia Akademického senátu FHV INIZA Dátum konania: Miesto konania: AD 312 Čas: 13,00 hod. Prítomní členovia AS FHV UNIZA: Paed Zápis zo zasadnutia Akademického senátu FHV INIZA Dátum konania: 13.3.2017 Miesto konania: AD 312 Čas: 13,00 hod. Prítomní členovia AS FHV UNIZA: PaedDr. Dalibor Gonda, PhD., RNDr. Adrian Kacian, PhD.,

Podrobnejšie

Ing. arch. Matúš Vallo primátor HLAVNÉ MESTO SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVA POZVÁNKA na zasadnutie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratisl

Ing. arch. Matúš Vallo primátor HLAVNÉ MESTO SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVA POZVÁNKA na zasadnutie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratisl Ing. arch. Matúš Vallo primátor HLAVNÉ MESTO SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVA POZVÁNKA na zasadnutie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy, ktoré sa bude konať 07.02.2019 o 09:00 h Zrkadlová

Podrobnejšie

Zoznam hlasovaní

Zoznam hlasovaní Mesto Výsledky hlasovania na zasadnutí č. 201902 III. Zasadnutie MZ Predsedajúci: J.Polaček Konaného dňa 14.02.2019 Hlasovanie Bod jednania Prítomní Za Proti Zdržal 1 0. programu zasadnutia MZ, určenie

Podrobnejšie

SAMOSPRÁVA MESTA DUNAJSKÁ STREDA DUNASZERDAHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Hlavná 50/16, Dunajská Streda Číslo: 4/7/2015 Dunajská Streda, Z

SAMOSPRÁVA MESTA DUNAJSKÁ STREDA DUNASZERDAHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Hlavná 50/16, Dunajská Streda Číslo: 4/7/2015 Dunajská Streda, Z SAMOSPRÁVA MESTA DUNAJSKÁ STREDA DUNASZERDAHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Hlavná 50/16, 929 01 Dunajská Streda Číslo: 4/7/2015 Dunajská Streda, 10.03.2015 Zápisnica z 4. zasadnutia Mestského zastupiteľstva Dunajská

Podrobnejšie

ZÁ P I S N I C A č

ZÁ P I S N I C A č ZÁ P I S N I C A č. 7/2014 zo zasadnutia obecného zastupiteľstva v Ľubochni, ktoré sa uskutočnilo dňa 5. novembra 2014 o 17. 00 hod. vo veľkej zasadačke Obecného úradu. PRÍTOMNÍ: Ing. Peter Davidík, starosta

Podrobnejšie

Obecný úrad, Hlavné námestie č. 6, Dvory nad Žitavou Z á p i s n i c a zo 17. zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Dvoroch nad Žitavou Dátum a

Obecný úrad, Hlavné námestie č. 6, Dvory nad Žitavou Z á p i s n i c a zo 17. zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Dvoroch nad Žitavou Dátum a Obecný úrad, Hlavné námestie č. 6, 941 31 Dvory nad Žitavou Z á p i s n i c a zo 17. zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Dvoroch nad Žitavou Dátum a miesto konania: 10. apríla 2017, Obecný úrad Dvory

Podrobnejšie

HLASOVANIE POSLANCOV Hlasovanie zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva, konaného dňa Ćíslo hlasovania: 1 Číslo bodu: 1. Otvorenie - schvále

HLASOVANIE POSLANCOV Hlasovanie zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva, konaného dňa Ćíslo hlasovania: 1 Číslo bodu: 1. Otvorenie - schvále HLASOVANIE POSLANCOV Hlasovanie zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva, konaného dňa 23.06.2016 Ćíslo hlasovania: 1 Číslo bodu: 1. Otvorenie - schválenie programu zasadnutia hlasovanie za stiahnutie bodu

Podrobnejšie

Magistrát Košice ( Poznámka: Uznesenie ) Zasadnutie č VI. zasadnutie MZ Dňa: :46 Riadok Karta Titul Meno Priezvisko Strana: 1 /

Magistrát Košice ( Poznámka: Uznesenie ) Zasadnutie č VI. zasadnutie MZ Dňa: :46 Riadok Karta Titul Meno Priezvisko Strana: 1 / ( Poznámka: Uznesenie ) Zasadnutie č. 2195 - VI. zasadnutie MZ Dňa: 11.4.219 8:46 VÝSLEDOK HLASOVANIA č. 1 - BOD č.. - Otvorenie, zistenie prítomnosti poslancov a schválenie programu zasadnutia MZ, určenie

Podrobnejšie

„Informatívna správa o aktuálnom stave prípravy a realizácie dopravných stavieb pre tranzitnú dopravu na území mesta Prešov“

„Informatívna správa o aktuálnom stave prípravy a realizácie dopravných stavieb pre tranzitnú dopravu na území mesta Prešov“ Strana: 1/3 Všeobecná časť Dôvodová správa Cieľom predkladaného materiálu je návrh zmeny regulácie statickej dopravy, ktorá je v súčasnosti upravená vo všeobecne záväznom nariadení mesta Prešov č. 2/2014

Podrobnejšie

Na rokovanie Mestského zastupiteľstva mesta Piešťany dňa Názov materiálu: NÁVRH NA POSKYTNUTIE DOTÁCIÍ V OBLASTI SOCIÁLNEJ A ZDRAVOTNÍCKE

Na rokovanie Mestského zastupiteľstva mesta Piešťany dňa Názov materiálu: NÁVRH NA POSKYTNUTIE DOTÁCIÍ V OBLASTI SOCIÁLNEJ A ZDRAVOTNÍCKE Na rokovanie Mestského zastupiteľstva mesta Piešťany dňa 26.05.2016 7 Názov materiálu: NÁVRH NA POSKYTNUTIE DOTÁCIÍ V OBLASTI SOCIÁLNEJ A ZDRAVOTNÍCKEJ Obsah materiálu: Dôvodová správa Žiadosti o poskytnutie

Podrobnejšie

Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestneho zastupiteľstva dňa 25.október 2016 Materiál číslo: 243/2016

Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestneho zastupiteľstva dňa 25.október 2016 Materiál číslo: 243/2016 Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestneho zastupiteľstva dňa 25.október 2016 Materiál číslo: 243/2016 Zrušenie uznesení Miestneho zastupiteľstva mestskej

Podrobnejšie

31_05_2011_MZ_ONsM_RSM_Pannon Office_Odpredaj pozemku-trafostanica

31_05_2011_MZ_ONsM_RSM_Pannon Office_Odpredaj pozemku-trafostanica Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestneho zastupiteľstva dňa 31. 05. 2011 Materiál číslo: 61 /2011 Návrh na odpredaj nehnuteľnosti pozemku, parc. č. 3662/85

Podrobnejšie

Príloha 03

Príloha 03 Zmluva o spolupráci pri realizácii parkovacej politiky v hlavnom meste Slovenskej republiky Bratislave uzatvorená podľa 269 ods. 2 Obchodného zákonníka v platnom znení Zmluvné strany: Hlavné mesto Slovenskej

Podrobnejšie

Dopravná komisia Zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja Košice: Číslo: 1735/2014/OD Vybavuje: Ing. Ladislav Olexa, PhD. e-mai

Dopravná komisia Zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja Košice: Číslo: 1735/2014/OD Vybavuje: Ing. Ladislav Olexa, PhD. e-mai Dopravná komisia Zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja Košice: 13. 06. 2014 Číslo: 1735/2014/OD-17549 Vybavuje: Ing. Ladislav Olexa, PhD. e-mail:ladislav.olexa@vucke.sk Telefón:055/7268250 Fax:

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie č. 7/2019 o dočasnom parkovaní na území mesta Topoľčany Mesto Topoľčany, podľa 6 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriaden

Všeobecne záväzné nariadenie č. 7/2019 o dočasnom parkovaní na území mesta Topoľčany Mesto Topoľčany, podľa 6 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriaden Všeobecne záväzné nariadenie č. 7/2019 o dočasnom parkovaní na území mesta Topoľčany Mesto Topoľčany, podľa 6 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov a v zmysle 6a

Podrobnejšie

Microsoft Word - Zápisnice č 1

Microsoft Word - Zápisnice č 1 Z Á P I S N I C A č.1 zo zasadnutia komisie MsZ výstavby a ÚP konanej dňa 27.01.2015 Prezencia : - prítomní podľa prezenčnej listiny /všetci boli prítomní/ Program : 1. Zahájenie 2. Žiadosti predložené

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo obce Lúčky Z á p i s n i c a napísaná zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Lúčky, konaného dňa v kancelárii sta

Obecné zastupiteľstvo obce Lúčky Z á p i s n i c a napísaná zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Lúčky, konaného dňa v kancelárii sta Obecné zastupiteľstvo obce Lúčky Z á p i s n i c a napísaná zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Lúčky, konaného dňa 22.05.2018 v kancelárii starostu obce Prítomní: - 8 poslancov Obecného zastupiteľstva

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a

Z á p i s n i c a Z á p i s n i c a z 19. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Obce Nemčiňany, konaného dňa 17.09. 2013 o 18.00 hodine v zasadačke OcÚ Nemčiňany. Rokovanie 19. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Nemčiňanoch

Podrobnejšie

Zápisnica z 20. zasadnutia Finančnej komisie dátum konania: dňa čas konania: od 16:30 do 17:45 hod. miesto konania: Mestský úrad, Školská

Zápisnica z 20. zasadnutia Finančnej komisie dátum konania: dňa čas konania: od 16:30 do 17:45 hod. miesto konania: Mestský úrad, Školská Zápisnica z 20. zasadnutia Finančnej komisie dátum konania: dňa 04.04. 2017 čas konania: od 16:30 do 17:45 hod. miesto konania: Mestský úrad, Školská 2, Moldava nad Bodvou Prítomní: (viď. prezenčná listina)

Podrobnejšie

Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva miestnej samosprávy obce Skároš, konaného dňa Prítomní: Program: poslanci: prítomní občania

Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva miestnej samosprávy obce Skároš, konaného dňa Prítomní: Program: poslanci: prítomní občania Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva miestnej samosprávy obce Skároš, konaného dňa 16.03.2016 Prítomní: Program: poslanci: prítomní občania: Mgr. Jana Kyščíková Brigita Bagoniová Zápis priebehu

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a z plánovaného zasadnutia OZ Považany, konaného dňa 22. novembra 2018 o 17,00 hod. v zasadačke Obecného úradu v Považanoch P r í t o

Z á p i s n i c a z plánovaného zasadnutia OZ Považany, konaného dňa 22. novembra 2018 o 17,00 hod. v zasadačke Obecného úradu v Považanoch P r í t o Z á p i s n i c a z plánovaného zasadnutia OZ Považany, konaného dňa 22. novembra 2018 o 17,00 hod. v zasadačke Obecného úradu v Považanoch P r í t o m n í: podľa prezenčnej listiny P r o g r a m: 1. Kontrola

Podrobnejšie

05_Rovojove_projekty_telocvicne

05_Rovojove_projekty_telocvicne Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestneho zastupiteľstva dňa 26. septembra 2017 Materiál číslo: 361/2017 Rozvojové projekty na rozvoj výchovy a vzdelávania

Podrobnejšie

Zápisnica

Zápisnica Zápisnica zo zasadnutia finančnej komisie dňa 18.11.2015 Prítomní: Cmorej, Bučan, Antošová, Vydra, Jančovičová, Puliš, Gajdoš, Neprítomní: Gallo, Fiala Program: 1. Návrh rozpočtu na r. 2016 2. Návrh na

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo – Farná

Obecné zastupiteľstvo – Farná Číslo: OZ - 18/2013 Obecné zastupiteľstvo Farná Z á p i s n i c a 18. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Farná z 25. októbra 2013 Z á p i s n i c a 18. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Farná z 25. októbra

Podrobnejšie

TS - Budúcnosť autobusovej dopravy SAD Žilina je samozrejmá súčasť našich životov ǀ Žilina ǀ Tlačová správa SAD Žilina, a.s. Spoločnosť Slov

TS - Budúcnosť autobusovej dopravy SAD Žilina je samozrejmá súčasť našich životov ǀ Žilina ǀ Tlačová správa SAD Žilina, a.s. Spoločnosť Slov TS - Budúcnosť autobusovej dopravy SAD Žilina je samozrejmá súčasť našich životov 30.1.2018 ǀ Žilina ǀ Tlačová správa SAD Žilina, a.s. Spoločnosť Slovenská autobusová doprava, akciová spoločnosť (SAD Žilina)

Podrobnejšie

Microsoft Word - Zaznam zo zasadnutia komisie - 4_12_2017.docx

Microsoft Word - Zaznam zo zasadnutia komisie - 4_12_2017.docx Finančná komisia, rozvoja mestskej časti a podnikania pri MieZ MČ Košice-Sídlisko KVP Zápisnica zo zasadnutia komisie zo dňa 04. 12. 2017 Prítomní: viď prezenčná listina Program: viď pozvánka Záznam k

Podrobnejšie

Z Á P I S N I C A z ustanovujúceho zasadnutia obecného zastupiteľstva zo dňa PROGRAM : 1. Otvorenie zasadnutia 2. Určenie zapisovateľa a ov

Z Á P I S N I C A z ustanovujúceho zasadnutia obecného zastupiteľstva zo dňa PROGRAM : 1. Otvorenie zasadnutia 2. Určenie zapisovateľa a ov Z Á P I S N I C A z ustanovujúceho zasadnutia obecného zastupiteľstva zo dňa 26.11.2014 PROGRAM : 1. Otvorenie zasadnutia 2. Určenie zapisovateľa a overovateľov zápisnice 3. Oznámenie výsledkov voľby starostu

Podrobnejšie

ZÁPISNICA zo zasadnutia komisie dopravy a komunálnych služieb, ktoré sa konalo dňa Dňa sa uskutočnilo na Mestskom úrade v Žiline

ZÁPISNICA zo zasadnutia komisie dopravy a komunálnych služieb, ktoré sa konalo dňa Dňa sa uskutočnilo na Mestskom úrade v Žiline ZÁPISNICA zo zasadnutia komisie dopravy a komunálnych služieb, ktoré sa konalo dňa 09.04.2018 Dňa 09.04.2018 sa uskutočnilo na Mestskom úrade v Žiline zasadnutie komisie dopravy a komunálnych služieb.

Podrobnejšie

MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva v Žiline Číslo materiálu: /2017 K bodu programu NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADE

MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva v Žiline Číslo materiálu: /2017 K bodu programu NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADE MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva v Žiline Číslo materiálu: /2017 K bodu programu NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA MESTA ŽILINA O VYHRADENÍ MIEST NA UMIESTŇOVANIE

Podrobnejšie

Zápisnica zo zasadnutia obecného zastupiteľstva v Trenčianskych Bohuslaviciach, ktoré sa konalo dňa Prítomní: podľa prezenčnej listiny, kto

Zápisnica zo zasadnutia obecného zastupiteľstva v Trenčianskych Bohuslaviciach, ktoré sa konalo dňa Prítomní: podľa prezenčnej listiny, kto Zápisnica zo zasadnutia obecného zastupiteľstva v Trenčianskych Bohuslaviciach, ktoré sa konalo dňa 26.01.2015 Prítomní: podľa prezenčnej listiny, ktorá tvorí súčasť zápisnice. Program: 1. Otvorenie zasadnutia

Podrobnejšie

Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Radošovciach dňa Počet poslancov Obecného zastupiteľstva v Radošovciach: 5 Prítomní poslan

Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Radošovciach dňa Počet poslancov Obecného zastupiteľstva v Radošovciach: 5 Prítomní poslan Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Radošovciach dňa 5.12.2018 Počet poslancov Obecného zastupiteľstva v Radošovciach: 5 Prítomní poslanci: 1. Ľuboš Bango 2. Mária Botková 3. Anna Krajčovičová

Podrobnejšie

1 Zápisnica zo zasadnutia komisie pre financie a ekonomiku Miesto konania : Kancelária č.24 na MsÚ v Žiari nad Hronom Čas konania: Prítomní

1 Zápisnica zo zasadnutia komisie pre financie a ekonomiku Miesto konania : Kancelária č.24 na MsÚ v Žiari nad Hronom Čas konania: Prítomní 1 Zápisnica zo zasadnutia komisie pre financie a ekonomiku Miesto konania : Kancelária č.24 na MsÚ v Žiari nad Hronom Čas konania: 04.03.2019 Prítomní : podľa prezenčnej listiny Program: 1. Otvorenie zasadnutia

Podrobnejšie

VOD 3.kolo tlačová správa

VOD 3.kolo tlačová správa Výzva: IROP-PO1-SC121-2016-12 - Zvyšovanie atraktivity a konkurencieschopnosti verejnej osobnej dopravy (3. kolo) P.č. Kolo Kód ITMS Názov projektu Žiadateľ Územie Stav projektu (ŽoNFP) 1 3 NFP302010L880

Podrobnejšie

Z Á P I S N I C A zo zasadnutia obecného zastupiteľstva Banské, konaného Prítomní: starosta obce: Štefan Petruň poslanci: Baran Dušan - osp

Z Á P I S N I C A zo zasadnutia obecného zastupiteľstva Banské, konaného Prítomní: starosta obce: Štefan Petruň poslanci: Baran Dušan - osp Z Á P I S N I C A zo zasadnutia obecného zastupiteľstva Banské, konaného 21.08.2017 Prítomní: starosta obce: Štefan Petruň poslanci: Baran Dušan - ospravedlnený Džerenga Mikuláš Baran Štefan - ospravedlnený

Podrobnejšie

KSK

KSK Príloha č. 2a Tarifa v prímestskej pravidelnej autobusovej doprave Čl. I Košický samosprávny kraj a dopravca eurobus, a.s. v súlade s 17 a 21 ods. 6 písm. c) zákona č. 56/2012 Z. z. o cestnej doprave v

Podrobnejšie

Zápisnica zo zasadnutia OZ upravená _1_

Zápisnica zo zasadnutia OZ upravená _1_ Zápisnica zo zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Pribeník konaného dňa 09.05.2017 v kultúrnom dome v Pribeníku Program zasadnutia: 1. Otvorenie zasadnutia 2. Voľba overovateľov zápisnice 3. Kontrola

Podrobnejšie

TE Návrh na súvislú ucelenú opravu MK

TE Návrh na súvislú ucelenú opravu MK M E S T O K O M Á R N O KOMÁROM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Pre zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Komárne dňa: 16.04.2015 k bodu rokovania číslo: A Komáromi Városi Képviselő-testület 2015.04.16 -i ülése Tárgysorozatának.

Podrobnejšie

PREZÍDIUM SKGA o.z. č. 11/2018 Dňa o hod. sa uskutočnilo zasadnutie Prezídia SKGA o.z. v priestoroch SKGA, na adrese Kukučínova 26, 8

PREZÍDIUM SKGA o.z. č. 11/2018 Dňa o hod. sa uskutočnilo zasadnutie Prezídia SKGA o.z. v priestoroch SKGA, na adrese Kukučínova 26, 8 PREZÍDIUM SKGA o.z. č. 11/2018 Dňa 13.11.2018 o 14.00 hod. sa uskutočnilo zasadnutie Prezídia SKGA o.z. v priestoroch SKGA, na adrese Kukučínova 26, 831 02 Bratislava. Prítomní: členovia prezídia: Tomáš

Podrobnejšie

NÁVRH NA UZNESENIE MSZ

NÁVRH NA UZNESENIE MSZ M ESTSKÉ Z A S T U P I T E Ľ S T V O NOVÉ Z Á M K Y VOLEBNÉ OBDOBIE 201 8 2022 Číslo materiálu: NÁVRH na 2. zmenu rozpočtu mesta Nové Zámky na rok 2019 Predkladateľ: Ing. Peter Velecký vedúci finančného

Podrobnejšie

Microsoft Word - Zápisnica _ _

Microsoft Word - Zápisnica _ _ Zápisnica z 2. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Obce Lenartov, konaného dňa 21.12.2018 Prítomní: Starostka obce: Ing. Jana Bľandová, MBA, starostka obce Poslanci: Ján Bortník, Ján Beňa, Dana Chomjaková,

Podrobnejšie

- schválené Mestským zastupiteľstvom v Trenčíne dňa uznesením č.815, účinnosť: Mesto Trenčín, na základe samostatnej pôsobnosti

- schválené Mestským zastupiteľstvom v Trenčíne dňa uznesením č.815, účinnosť: Mesto Trenčín, na základe samostatnej pôsobnosti - schválené Mestským zastupiteľstvom v Trenčíne dňa 21.02.2017 uznesením č.815, účinnosť: 15.03.2017 Mesto Trenčín, na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 68 Ústavy Slovenskej republiky a podľa

Podrobnejšie

O B E C V I T A N O V Á Z Á P I S N I C A z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva, konaného dňa v zasadačke obecného úradu Prítomní:

O B E C V I T A N O V Á Z Á P I S N I C A z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva, konaného dňa v zasadačke obecného úradu Prítomní: O B E C V I T A N O V Á Z Á P I S N I C A z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva, konaného dňa 09.03.2018 v zasadačke obecného úradu Prítomní: Ing. Marián Čakloš, hl. kontrolór obce Prítomní poslanci:

Podrobnejšie

O b e c n ý ú r a d N i t r i a n s k e P r a v n o Z á p i s n i c a zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Nitrianskom Pravne dňa

O b e c n ý ú r a d N i t r i a n s k e P r a v n o Z á p i s n i c a zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Nitrianskom Pravne dňa O b e c n ý ú r a d N i t r i a n s k e P r a v n o Z á p i s n i c a zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Nitrianskom Pravne Z á p i s n i c a zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Nitrianskom Pravne

Podrobnejšie

06_Studia_pesieho_pohybu_Haje

06_Studia_pesieho_pohybu_Haje Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Petržalka Materiál na rokovanie miestneho zastupiteľstva dňa 07.11.2017 Materiál číslo: 368/2017 Štúdia pešieho pohybu Bratislava-Petržalka, lokalita Háje

Podrobnejšie

MIESTNE ZASTUPITEĽSTVO MESTSKEJ ČASTI BRATISLAVA-KARLOVA VES (7. volebné obdobie) Z Á P I S N I C A z 19. zasadnutia Miestnej rady miestneho zastupite

MIESTNE ZASTUPITEĽSTVO MESTSKEJ ČASTI BRATISLAVA-KARLOVA VES (7. volebné obdobie) Z Á P I S N I C A z 19. zasadnutia Miestnej rady miestneho zastupite MIESTNE ZASTUPITEĽSTVO MESTSKEJ ČASTI BRATISLAVA-KARLOVA VES (7. volebné obdobie) Z Á P I S N I C A z 19. zasadnutia Miestnej rady miestneho zastupiteľstva mestskej časti Bratislava Karlova Ves dňa 20.

Podrobnejšie

(Microsoft Word - z\341pisnica 10. zastupitelstvo doc)

(Microsoft Word - z\341pisnica 10. zastupitelstvo doc) Z Á P I S N I C A z desiateho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Plaveckom Podhradí, konaného dňa 29.februára 2012 - 2 Z Á P I S N I C A z desiateho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Plaveckom Podhradí,

Podrobnejšie

Zápisnica

Zápisnica Zápisnica zo zasadnutia finančnej komisie dňa 15.6.2017 Prítomní: Cmorej, Antošová, Vydra, Gajdoš, Gallo, Jančovičová, Fiala Neprítomní: Bučan, Puliš Program: 1. Záverečný účet, finančné vysporiadanie

Podrobnejšie

Zápisnica č. 9 z IX. riadneho zasadnutia Akademického senátu FBP SPU v Nitre zo dňa Prítomní: podľa prezenčnej listiny Ospravedlnení: Ing

Zápisnica č. 9 z IX. riadneho zasadnutia Akademického senátu FBP SPU v Nitre zo dňa Prítomní: podľa prezenčnej listiny Ospravedlnení: Ing Zápisnica č. 9 z IX. riadneho zasadnutia Akademického senátu FBP SPU v Nitre zo dňa 02. 04. 2019 Prítomní: podľa prezenčnej listiny Ospravedlnení: Ing. Milan Chňapek, PhD. - rodinné dôvody Ing. Filip Tirpák

Podrobnejšie

Zápisnica

Zápisnica Zápisnica zo zasadnutia Komisie životného prostredia a prírodných hodnôt Mestského zastupiteľstva v Trnave, konaného dňa 12.04.2012 na Mestskom úrade v Trnave Dňa 18.04.2012 Prítomní: podľa prezenčnej

Podrobnejšie

Štatút RŠ

Štatút RŠ Štatút rady školy 2016 2020 ŠTATÚT Rady školy pri Základnej škole, Novozámocká 300, Ivanka pri Nitre V súlade so zákonom č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a

Podrobnejšie

MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa a 2

MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa a 2 MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa 27.6.2012 a 28.06.2012 Návrh na zverenie pozemkov v Bratislave,

Podrobnejšie