VÝROČNÁ SPRÁVA 2012

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "VÝROČNÁ SPRÁVA 2012"

Prepis

1 VÝROČNÁ SPRÁVA 2012

2 01 Úvod Keď počujeme o Alzheimerovej chorobe, zvyčajne si predstavíme človeka, ktorý zabúda, stráca sa vo svojom prostredí a nespoznáva svojich blízkych. Často môžeme byť svedkami aj vtipkovaní na túto tému, pretože si dotyčný neuvedomuje, čo starostlivosť o človeka trpiaceho touto nevyliečiteľnou chorobou obnáša, ako je fyzicky a psychicky náročná, ako aj to, že sa nedotýka len samotného pacienta, ale aj celej jeho rodiny, príbuzných a opatrovateľov. Navyše táto forma demencie sa stáva epidémiou dnešnej doby, pretože počet postihnutých stále narastá... Rada by som poďakovala všetkým darcom, bez ktorých by Nadácia nemohla existovať. Rovnako ďakujem aj dobrovoľníkom a obetavým ľuďom, ktorí nám nezištne pomáhajú. Alžbeta Veselá správkyňa nadácie Nadácia MEMORY sa takmer dve desaťročia snaží sprostredkovávať pomoc v tejto oblasti na viacerých úrovniach, od konkrétnej starostlivosti o pacienta až po celoplošné špeciálne vzdelávanie opatrovateľov a podporu budovania kontaktných informačných miest.

3 02 Poslanie a vízie Nadácia má svoje poslanie zadefinované vo všeobecne prospešnom účele Nadácie, ktorý je v súlade so zákonom č. 34/2002 Z.z. a zahrňuje podporu rozvoja vedy, ochrany zdravia a sociálnej pomoci pre ľudí postihnutých poruchami pamäti a Alzheimerovou chorobou. Toto poslanie napĺňa už osemnásty rok. Už je možné bilancovať prvých desať rokov projektu Centrum MEMORY. Postupne sa naplňuje aj vízia o sieti kontaktných miest. Registrácia Prvé osvedčenie o registrácii ako právnickej osobe Nadácia obdržala Posledná zmena zapisovaných skutočností do registra na Ministerstve vnútra v podobe Nadačnej listiny Nadácie MEMORY Neuroimunologiského centra pre výskum Alzheimerovej choroby bolo uskutočnené dňa

4 03 Prehľad činností a podporených projektov v hodnotenom období V uplynulom období sa naša podpora zamerala predovšetkým na špecializované vzdelávanie pomáhajúcich profesií, ktoré sú zamerané na starostlivosť o ľudí s Alzheimerovou chorobou. Na Slovensku je okolo 260 zariadení sociálnych služieb, od domovov seniorov cez domovy sociálnych služieb až po špecializované zariadenia pre ľudí s Alzheimerovou chorobou. Vo väčšine z nich sú aj klienti s uvedeným ochorením. Vedomosti pracovníkov, ktorí sa starajú o takto postihnutých, je potrebné pomocou vzdelávania rozširovať a špecializovať. Títo opatrovatelia musia okrem odborných vedomostí a praktických zručností pre bežnú starostlivosť vedieť zvládnuť aktivizáciu a stimuláciu takýchto pacientov, používať psychickú rehabilitáciu a cvičenia na udržiavanie kognitívnych schopností, vedieť porozumieť a komunikovať s dementnými pacientmi a rozumieť ich potrebám. Na zvládanie tejto náročnej práce je potrebná hlboká znalosť priebehu ochorenia, dôkladné porozumenie špecifickému správaniu ľudí s demenciou a osvojenie si potrebných zručností pre komunikáciu s nimi. Práve túto nadstavbu mohli získať zdravotné sestry, zdravotné asistentky, opatrovateľky, sociálni pracovníci, liečební pedagógovia, psychológovia a i. vzdelávaním v rámci projektu: Zvyšovanie odbornosti v starostlivosti o ľudí s Alzheimerovou chorobou Spoločenská zodpovednosť firiem.

5 04 Projekt sme realizovali v partnerstve s Nadáciou VÚB. Nadácia VÚB poskytla EUR na uvedený projekt (v členení 9400 eur na podporu vzdelávania a 600 eur na administratívne zabezpečenie). Na výzvu reagovalo 37 zariadení sociálnych služieb, z ktorých bolo na základe posúdenia ich žiadosti vybratých 27. Po dvoch zamestnancoch z 20 zariadení a po jednom zo 7 zariadení sociálnych služieb. Celkový počet podporených účastníkov bol 47, ktorí sa zúčastnili 40 hodinového akreditovaného vzdelávacieho kurzu s názvom Klienti s Alzheimerovou chorobou v sociálnych službách. Dva kurzy sa konali v Bratislave ( , ) a jeden kurz v Košiciach ( ). Každý účastník vzdelávania získal finančnú podporu na úhradu účastníckeho poplatku vo výške 85% z celkovej sumy, čo predstavovalo 200 eur na jedného. Vzdelávanie pracovníkov z 19 zariadení sociálnych služieb sme podporili aj s finančných prostriedkov získaných z 2% podielu daní vo výške 3750 eur. Podporu fyzickým osobám na základe žiadostí sme poskytli vo výške 1475 eur 5 osobám. Finančné prostriedky vo výške 340 eur sme poskytli Ing. Anna Márii Henczovej za preklad pracovného zošita do maďarčiny. Finančnú podporu pre obdobný projekt s názvom Skvalitnenie starostlivosti o ľudí s Alzheimerovou chorobou vzdelávaním pomáhajúcich profesií, sme získali od spoločnosti Eli Lilly vo výške 3600 eur. Vzdelávanie a vyúčtovanie sa uskutoční v roku Časť podpory z Nadácie vo výške 1800 eur putovala priamo na podporu činnosti Centra MEMORY n.o., ktoré pokračuje v poskytovaní ambulantnej formy sociálnej služby a zdravotnej starostlivosti v psychiatrickej ambulancii. Centrum MEMORY n.o. naďalej plní svoju funkciu preventívneho, diagnostického, vzdelávacieho centra a špecializovaného zariadenia pre ľudí s poruchami pamäti a Alzheimerovou chorobou na Slovensku. Bezplatná infolinka Alzheimerovej choroby slúži na pomoc ľuďom z celého Slovenska, ktorí hľadajú informácie a konkrétne rady odborníka. Funguje 3 hodiny týždenne. Celoročnú podporu na jej prevádzkové náklady sme získali od spoločnosti Lundbeck Slovensko s.r.o.

6 05 Projekt Sieť Kontaktných miest Slovenskej Alzheimerovej spoločnosti Naďalej sa rozrastá sieť kontaktných miest. Počet infobodov sa zvýšil na 36. Päť kontaktných bodov pokračuje v organizovaní podporných skupín stretnutia pre rodinných príslušníkov v Nitre, vo Veľkom Mederi, v Bratislave, v Banskej Štiavnici, v Banskej Bystrici.

7 06 Ostatné podujatia Medzinárodná odborná konferencia organizovaná pri príležitosti Európskeho roka aktívneho starnutia a solidarity medzi generáciami, ktorú organizovalo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny v rámci projektu Stredoeurópska vzdelanostná platforma pre starnúcu spoločnosť. Konferencia sa uskutočnila v dňoch marca 2012, v hoteli Chopin v Bratislave spolu so zástupcami trinástich projektových partnerov z Českej Republiky, Maďarska, Poľska, Slovinska, Rakúska, Nemecka a Talianska. Aktívna účasť prezentáciou Tréningy pamäti pre seniorov a seniorky v Centre MEMORY. IV. medzinárodnú konferenciu s témou Aktivizácia seniorov a nefarmakologické prístupy v liečbe Alzheimerovej choroby sme organizovali v Bratislave pri príležitosti Svetového dňa Alzheimerovej choroby v dňoch 20. a 21. septembra Spoluorganizátormi podujatia boli Neuroimunologický ústav SAV a Slovenská Alzheimerova spoločnosť a s Centrum MEMORY. 113 účastníkov si odnieslo nielen nové poznatky z o Alzheimerovej chorobe, ale aj praktické skúsenosti zo skupinovej práce na jednotlivých workshopoch.

8 07 Týždeň mozgu Už po piatykrát sa Slovensko zapojilo do tejto celosvetovej akcie Brain Awareness Week. Tak, ako po minulé roky, aj teraz bolo jej cieľom upriamiť pozornosť verejnosti na ľudský mozog a jeho činnosť, hovoriť o mozgových ochoreniach a spôsoboch ich liečby, ale najmä ich prevencie. V týždni od marca 2012 sa vďaka 62 organizáciám po celom Slovensku (z toho 29 regionálnych úradov verejného zdravotníctva a 5 územných spolkov Slovenského červeného kríža) a zorganizovalo 196 rôznych podujatí, do ktorých sa zapojilo viac ako 5000 ľudí. Boli to prednášky a prezentácie o mozgu, tréningy pamäti, besedy, dni otvorených dverí a ostatné akcie pre širokú verejnosť. Praktické spôsoby rozvoja trénerského potenciálu Nadácia podporila pilotný dvojdňový seminár pre všetkých, ktorí absolvovali základný vzdelávací modul aktivizácie a trénovania pamäti pre seniorov, ktorý sa konal v Bratislave, novembra 2012.

9 Zhodnotenie základných údajov ročnej účtovnej závierky 08 Analýza majetku a zdrojov jeho krytia v EUR Druh aktíva, pasíva Skutočnosť Rozdiel /2012 Aktíva Dlhodobý nehmotný majetok 0 0 Dlhodobý hmotný majetok z toho zariadenia Krátkodobé pohľadávky obchodného styku 0 0 Finančné účty z toho bankové účty Pokladnica krátkodobé finančné investície Náklady budúcich období Aktíva celkom Pasíva Imanie a peňažné fondy z toho: základné imanie Nevysp. výsl. hospodárenia z min. rokov Výsledok hosp. za účtovné obdobie Vlastné zdroje krytia Rezervy dlhodobé záväzky sociálny fond krátkodobé záväzky Cudzie zdroje krytia Výnosy budúcich období Vlastné a cudzie zdroje celkom Majetok nadácie k dosiahol čiastku eur, čo oproti predchádzajúcemu roku predstavuje zníženie o eur. Podstatnú časť majetku predstavujú najmä finančné prostriedky uložené na bankových účtoch nadácie v čiastke eur, t.j. 99,7% z celkového objemu majetku. Stav dlhodobého nehmotného a hmotného majetku sa v priebehu roku 2012 nezmenil, v obstarávacích cenách prestavuje čiastku EUR a oprávky k tomuto majetku ku koncu r dosiahli čiastku eur. Krátkodobé pohľadávky boli k vysporiadané. Krátkodobé záväzky ku koncu roku 740 eur taktiež boli vysporiadané v priebehu nasledujúceho obdobia.

10 Dosiahnuté výsledky hospodárenia za rok 2012 (v EUR) 09 Druhové členenie Skutočnosť Index /12 Náklady Spotreba materiálu ,55 Spotreba energie ,00 Cestovné ,00 Náklady na reprezentáciu ,00 Ostatné služby ,60 Osobné náklady, vrát. odvodov ,06 Ostatné pokuty a penále 2 0 0,00 Kurzové straty 4 0 0,00 Ostatné náklady ,33 Ostatné finančné náklady ,00 Odpisy ,02 Poskytnuté príspevky PO ,43 Poskytnuté príspevky FO ,00 Náklady celkom ,45 Výnosy Tržby z predaja služieb ,87 Úroky ,90 Výnosy z použitia fondu ,00 Prijaté príspevky od iných organizácií ,49 Prijaté príspevky od FO ,60 Príspevky z podielu dane ,12 Výnosy celkom ,81 Výsledok hospodárenia pred zdanením ,20 Daň z príjmov ,86 Výsledok hosp. po zdanení ,18 Majetok nadácie je na 82,9% krytý vlastnými zdrojmi. Základná hodnota nadačného imania vo výške eur je uložená na bankovom účte. Nadácia hospodárila podľa schváleného rozpočtu na rok Hospodárenie skončilo hospodárskym výsledkom stratou vo výške eur. Z celkového objemu nákladov eur prevažujúcu časť nákladov tvorili príspevky poskytnuté zariadeniam sociálnych služieb na podporu vzdelávania pracovníkov vo výške eur a časť neziskovej organizácii Centru MEMORY, n.o. vo výške 1800 EUR, čo predstavuje 45,65 %-ný podiel z celkových nákladov. Ďalej fyzickým osobám tiež na podporu vzdelávania vo výške 1625 eur. Výnosy za rok 2012 dosiahli čiastku eur a v porovnaní s r.2011 klesli o eur. Z celkového objemu výnosov prevažnú časť dosiahli prijaté príspevky všetkých druhov, ktoré v roku 2012 predstavujú 96,4%. Prehľad výnosov podľa zdrojov a ich pôvodu Prehľad príjmov podľa zdrojov a pôvodu v EUR Tržby z predaja služieb z toho: bezplatná tel. infolinka Úroky 350 Prijaté príspevky od iných organ z toho: VÚB Nadácia Academia viva OVB Prijaté príspevky od FO drobné dary 380 Príspevky z podielu zaplatenej dane Príjmy spolu V Nadácii nebol vytvorený nadačný fond. Nadácia v priebehu r získala na príspevkoch z podielu zaplatenej dane z príjmov čiastku eur, z ktorej na použitie v budúcom období zostala čiastka eur. Nepoužité príspevky z r.2012 sú zaúčtované vo výdavkoch budúcich období. Náklady na správu nadácie dosiahli v r čiastku 5172 eur. Boli odsúhlasené správnou radou nadácie.

11 Náklady na správu nadácie v členení podľa 28 ods.2 a 3 skutočnosť Druh nákladu ochrana a zhodnotenie majetku nadácie propagácia verejnoprospešného účelu 0 prevádzka nadácie odmena za výkon funkcie správcu nadácie náhrady výdavkov podľa osobitného predpisu 0 0 náklady na cestovné iné náklady spojené so správou (audit, účtovníctvo) Spolu Prehľad o poskytnutých finančných prostriedkoch fyzickým osobám eur Vaňová Martina 235 Mgr. Tóthová Adriana 290 Režová Helena 290 Mgr. Belanová Frederika 360 Mgr. Vačová Jana 300 Alena Farárová 150 Prehľad o poskytnutých finančných prostriedkoch právnickým osobám Podporené organizácie zo spoluprácou s VÚB Názov organizácie Ulica Mesto Centrum sociálnych služieb Fantázia Belanského 12 Kysucké Nové Mesto BORINKA Zariadenie sociálnych služieb Nitra Dolnočšrmánska 62 Nitra MOJ DOMOV Zariadenie sociálnych služieb, Topoľčany P.O. Hviezdoslava 55 Topoľčany Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov Kaštieľ Hlavná 13 Stupava DOSS-Dom sociálnych služieb n.o. J. Majlátha 1111/11 Kráľovský Chlmec LUMEN-špecializované zariadenie, zariadenie pre seniorov a domov sociálnych služieb Jilemnického 1707/1 Trebišov Centrum sociálnych služieb ANIMA Jefremovská 634 Liptovský Mikuláš Zariadenie pre seniorov a domov sociálnych služieb Dolný Kubín M. Hattalu 2161 Dolný Kubín Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov Tvrdošín Medvedzie 136 Tvrdošín LIKAVA-domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov Likavka 9 Likavka Stredisko Evanjelickej DIAKONIE, Trnava Nám. SNP č.7 Trnava Zariadenie pre seniorov a domov sociálnych služieb Kysucké Nové Mesto Ľudovíta Štúra 1210 Kysucké Nové Mesto ÚSMEV - zariadenie pre seniorov a DSS, pracovisko Bytča-Hrabové Osiková 26 Žilina Centrum sociálnych služieb - Partizánske Škultétyho 653/20 Partizánske JESEŇ ŽIVOTA Zariadenie sociálnych služieb Družstevnícka 22 Levice Zariadenie pre seniorov a domov sociálnych služieb Žilina Karpatská 8,9 Žilina Zariadenie pre seniorov v Trnave T. Vansovej 5 Trnava Špecializované zariadenie Ohel David Svoradova 11 Bratislava HARMÓNIA-zariadenie pre seniorov, domov sociálnych služieb a útulok Ulica Republiky č.22 Žilina Zariadenie pre seniorov, domov sociálnych služieb a špecializované zariadenie Banská 533/19 Turčianske Teplice Súcit n.o. Zelená 275 Veľké Kapušany Domov dôchodcov a domov sociálnych služieb Rimavská Sobota Kirejevská 23 Rimavská Sobota Domov pre seniorov Mierová 88 Stará Ľubovňa Slovenský červený kríž - ú.d. Rožňava, ZOS - denný stacionár, Agentúra domácej Pionierov 8 Rožňava opatrovateľskej starostlivosti ARCUS-Špecializované zariadenie, zariadenie pre seniorov a domov sociálnych služieb Skladná 4 Košice Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov Zákamenné Zákamenné 559 Zákamenné DD a DSS LUNA ul. Fraňa Kráľa 23 Brezno 10

12 Podporené organizácie z Nadácie MEMORY Názov organizácie Ulica Mesto ZpS, DSS Ľ. Štúra 1210 Kysucké Nové Mesto Bratislavská arcidiecéza Charita Heydukova 14 Bratislava Domov pre seniorov Mierová 88 Stará Ľubovňa DSS TAU Turie 296 Turie SSS Mesto B. Bystrica Čsl. Armády 26 Banská Bystrica Záujmové zdr. RODINA Okružná 20 Trnava Nezábudka Kúty, n.o. Dr. Š. Heska 921/14 Kúty ZSS Bornika Nitra Dolnočermánska 62 Nitra Diecézna charita Nitra Samova 4 Nitra Bratislavská arcidiecézna charita Heydukova 14 Bratislava Jesen Zivota Družstevnícka 22 Levice Harmónia ZpS Ulica Republiky 22 Žilina CSS Bôrik Žltá 319/25 Nitrianske Pravno ŠZ Tereza Švermova 35 Hronec ZSS Magnólia Športová 11 Hurbanovo Obec Prochot a DS Jesienka Jesienka č.39 Prochot OZ Senior klub Studienka Studienka 345 Studienka ZpS a DSS M.Hattalu 2161 Dolný Kubín Centrum MEMORY n.o. Mlynarovičova 21 Bratislava 11 Podporené organizácie zo spoluprácou s Academia viva Názov organizácie Ulica Mesto SUBSIDIUM Špecializované zariadenie, ZpS a DSS Betliarska 18 Rožňava Domov MÁRIE ul. Špitálska 3 Banská Štiavnica Domov pri Kríži Pri kríži 26 Bratislava DSS a ZpS Kaštieľ Hlavná 13 Stupava ARCUS -ŠZ, ZsP a DSS Skladná 4 Košice V uplynulom roku sme neuskutočnili zmeny v správnej rade nadácie a nebol vytvorený nadačný fond nadácie. Nadácia MEMORY bola opäť zaregistrovaná v komore notárov na prijímanie 2% podielu dane.

13 Výrok auditora 12

Volgogradská 26, Prešov , VÝROČNÁ SPRÁVA 2018 IBAN: SK

Volgogradská 26, Prešov , VÝROČNÁ SPRÁVA 2018 IBAN: SK Volgogradská 26, 080 01 Prešov info@3p-projekt.sk www.3p-projekt.sk 0905 771 074, 0905 636 073 VÝROČNÁ SPRÁVA 2018 IBAN: SK03 8330 0000 0023 0102 9965 IČO: 50392701 DIČ: 2120308806 1 SPRÁVA O ČINNOSTI

Podrobnejšie

VÝROČNÁ SPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÁ SPRÁVA ZA ROK 2015 VÝROČNÁ SPRÁVA ZA ROK 2015 OBSAH Prehľad činností Nadácie Aigyptos vykonávaných v roku 2015 3 I. Podpora archeologického výskumu na lokalite Tell el-retábí (Egypt) 3 II. Podpora Bratislavského cyklu egyptologických

Podrobnejšie

UZNUJ_1 Úč NUJ ÚČTOVNÁ ZÁVIERKA neziskovej účtovnej jednotky v sústave podvojného účtovníctva zostavená k Číselné údaje sa zarovnáva

UZNUJ_1 Úč NUJ ÚČTOVNÁ ZÁVIERKA neziskovej účtovnej jednotky v sústave podvojného účtovníctva zostavená k Číselné údaje sa zarovnáva UZNUJ_1 Úč NUJ ÚČTOVNÁ ZÁVIERKA neziskovej účtovnej jednotky v sústave podvojného účtovníctva zostavená k 3 1. 1 2. 2 0 1 8 Číselné údaje sa zarovnávajú vpravo, ostatné údaje sa píšu zľava. Nevyplnené

Podrobnejšie

Záverečný účet Obce Luhyňa za rok 2018 Návrh Záverečný účet obce za rok 2018 vyvesený dňa: Návrh Záverečný účet obce za rok 2018 zvesený dňa:

Záverečný účet Obce Luhyňa za rok 2018 Návrh Záverečný účet obce za rok 2018 vyvesený dňa: Návrh Záverečný účet obce za rok 2018 zvesený dňa: Záverečný účet Obce Luhyňa za rok Návrh Záverečný účet obce za rok vyvesený dňa: 6.5.2019 Návrh Záverečný účet obce za rok zvesený dňa:... Záverečný účet za rok schválený dňa:... Luhyňa, dňa 10.5.2019

Podrobnejšie

Kópia - zmena stran_hodnín_ _ xls

Kópia - zmena stran_hodnín_ _ xls Bratislavský kraj Bratislava Ružová dolina 10 Bratislava Bratislava II Ružová dolina 10 Bratislava Bratislava III Račianska 153/A Bratislava 2561 Bratislava IV Lamačská cesta 1C (v budove OC Bratislava

Podrobnejšie

Heydukova 14, Bratislava Výročná správa 2017 máj 2018

Heydukova 14, Bratislava Výročná správa 2017 máj 2018 Heydukova 14, 811 08 Bratislava Výročná správa 2017 máj 2018 Obsah 1. Základné údaje... 2 2. Zameranie činnosti... 2 3. Prehľad činností nadácie vykonávaných v roku 2017...... 2 4. Ročná účtovná závierka

Podrobnejšie

Microsoft Word - Centrum MEMORY VS 2013 FS def..docx

Microsoft Word - Centrum MEMORY VS 2013 FS def..docx Výročná správa 2013 1. Úvod Nezisková organizácia Centrum MEMORY so sídlom na Mlynarovičovej 21 v Bratislave vznikla 15.3.2002 bola zaregistrovaná Krajským úradom v Bratislave/Obvodným úradom Bratislava

Podrobnejšie

Preddavky na daň PO

Preddavky na daň PO Usmernenie k oslobodeniu príjmov z reklám určených na charitatívne účely od dane z príjmov a k súvisiacim úpravám základu dane Finančné riaditeľstvo SR vydáva usmernenie na zabezpečenie jednotného postupu

Podrobnejšie

Záverečný účet mesta Stará Turá... a rozpočtové hospodárenie za rok 2014 Predkladá : Ing. Anna Halinárová, primátorka mesta Stará Turá Spracoval: Ing.

Záverečný účet mesta Stará Turá... a rozpočtové hospodárenie za rok 2014 Predkladá : Ing. Anna Halinárová, primátorka mesta Stará Turá Spracoval: Ing. Záverečný účet mesta Stará Turá... a rozpočtové hospodárenie za rok 2014 Predkladá : Ing. Anna Halinárová, primátorka mesta Stará Turá Spracoval: Ing. Jaroslav Holota, vedúci ekonomického oddelenia V Starej

Podrobnejšie

Výročná správa a účtovná závierka spoločnosti Park Side London Ltd za obdobie končiace sa 31. decembra 2018

Výročná správa a účtovná závierka spoločnosti Park Side London Ltd za obdobie končiace sa 31. decembra 2018 Výročná správa a účtovná závierka spoločnosti za obdobie končiace sa 31. decembra Obsah Správa audítora 1 Výkaz ziskov a strát 2 Výkaz o úplnom výsledku hospodárenia 3 Súvaha 4 Výkaz zmien vlastného imania

Podrobnejšie

vyrocna-sprava-2018

vyrocna-sprava-2018 VÝROČNÁ SPRÁVA O HOSPODÁRENÍ SNAS za rok 2018 Bratislava, marec 2019 Obsah 1 Identifikácia organizácie SNAS... 3 2 Výsledok hospodárenia... 4 3 Výnosy... 5 4 Náklady... 6 5 Majetok a vlastné zdroje krytia

Podrobnejšie

Opatrenie

Opatrenie OPATRENIE Ministerstva financií Slovenskej republiky z 20. novembra 2013 č. MF/17613/2013-74, ktorým sa mení a dopĺňa opatrenie Ministerstva financií Slovenskej republiky zo 14. novembra 2007 č. MF/24342/2007-74,

Podrobnejšie

Záverečný účet 2016

Záverečný účet 2016 Záverečný účet Obce V I N I Č K Y a rozpočtové hospodárenie za rok 2016 Predkladá: Starosta obce Spracoval: Darina Nagyová Vo Viničkách dňa 12.05. 2017 Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej tabuli

Podrobnejšie

untitled

untitled 2. VIDIECKOSŤ KRAJINY Pri definícii vidieckosti územia sa vychádza z rozhodnutia Rady č. 2006/144/ES o strategických usmerneniach Spoločenstva pre rozvoj vidieka (programovacie obdobie 2007 2013), ktoré

Podrobnejšie

SBD vyrocna sprava 2012

SBD vyrocna sprava 2012 SLOVENSKO BEZ DROG Občianske združenie Žilinská 8, 811 05 Bratislava Výročná správa občianskeho združenia SLOVENSKO BEZ DROG za rok 2012 V Bratislave, dňa 25.01.2013 OBSAH 1. Úvod 2. Činnosť občianskeho

Podrobnejšie

V Brdárke, marec 2017 Záverečný účet Obce B r d á r k a za rok 2016

V Brdárke, marec 2017 Záverečný účet Obce B r d á r k a za rok 2016 V Brdárke, marec 2017 Záverečný účet Obce B r d á r k a za rok 2016 Záverečný účet obce za rok 2016 obsahuje: 1. Rozpočet obce na rok 2016 2. Rozbor plnenia príjmov za rok 2016 3. Rozbor plnenia výdavkov

Podrobnejšie

Institut_vyrocna_sprava_2012

Institut_vyrocna_sprava_2012 Výročná správa neziskovej organizácie Inštitút teológie, misie a sociálnej práce, n. o., n.o. za rok 2012 V Tajove, 29/03/2013 1 OBSAH: 1. ÚVOD 3 2. PREHĽAD ČINNOSTÍ USKUTOČNENÝCH ORGANIZÁCIOU ZA ROK 2012

Podrobnejšie

Microsoft Word - Výročná správa 2012 v01

Microsoft Word - Výročná správa 2012 v01 VÝROČNÁ SPRÁVA 2012-1- 1. Základné údaje 2. Členovia orgánov 3. O Nadácii TA3 4. Prehľad činností nadácie v roku 2012 5. Prehľad príjmov (výnosov) 6. Prehľad o darcoch 7. Celkové výdavky (náklady) 8. Odmeny

Podrobnejšie

Správa PDI 2015

Správa PDI 2015 Materiál č. 51/16 Mestská rada: 21.6.2016 Mestské zastupiteľstvo: 27.6.2016 Správa o činnosti spoločnosti Prievidza Invest s. r. o. za rok 2015 Predkladá: JUDr. Ing. Ľuboš Maxina, PhD. konateľ Vypracoval:

Podrobnejšie

INDIVIDUÁLNA ÚČTOVNÁ ZÁVIERKA k Priložené súčasti: X Súvaha Úč ROPO SFOV 1-01 X Výkaz ziskov a strát Úč ROPO SFOV 2-01 Poznámky Účtovná záv

INDIVIDUÁLNA ÚČTOVNÁ ZÁVIERKA k Priložené súčasti: X Súvaha Úč ROPO SFOV 1-01 X Výkaz ziskov a strát Úč ROPO SFOV 2-01 Poznámky Účtovná záv INDIVIDUÁLNA ÚČTOVNÁ ZÁVIERKA k 31.12.2018 Priložené súčasti: X Súvaha Úč ROPO SFOV 1-01 X Výkaz ziskov a strát Úč ROPO SFOV 2-01 Poznámky Účtovná závierka: X riadna mimoriadna Za obdobie: Mesiac Rok Mesiac

Podrobnejšie

Microsoft Word _Zav učet

Microsoft Word _Zav učet ZÁVEREČNÝ ÚČET MESTA SOBRANCE ZA ROK 2012 Záverečný účet mesta Sobrance za rok 2012 je spracovaný v súlade s 16 ods. 5 zákona č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy v znení neskorších

Podrobnejšie

Microsoft Word - vyrocna-sprava-2014-final

Microsoft Word - vyrocna-sprava-2014-final VÝROČNÁ SPRÁVA O HOSPODÁRENÍ SNAS za rok 2014 Bratislava február 2015 Obsah 1 Identifikácia organizácie SNAS...3 2 Výsledok hospodárenia...4 3 Výnosy...5 4 Náklady...6 5 Majetok a vlastné zdroje krytia

Podrobnejšie

Hlavný kontrolór Obce K o k o š o v c e ODBORNÉ STANOVISKO HLAVNÉHO KONTROLÓRA K ZÁVEREČNÉMU ÚČTU Podľa 16 ods. 12 zák. č. 583/2004 návrh záverečného

Hlavný kontrolór Obce K o k o š o v c e ODBORNÉ STANOVISKO HLAVNÉHO KONTROLÓRA K ZÁVEREČNÉMU ÚČTU Podľa 16 ods. 12 zák. č. 583/2004 návrh záverečného Hlavný kontrolór Obce K o k o š o v c e ODBORNÉ STANOVISKO HLAVNÉHO KONTROLÓRA K ZÁVEREČNÉMU ÚČTU Podľa 16 ods. 12 zák. č. 583/2004 návrh záverečného účtu obce prerokujú najneskôr do šiestich mesiacov

Podrobnejšie

Záverečný účet Obce Veľké Teriakovce a rozpočtové hospodárenie za rok 2018 Predkladá : Kamil Kučera Spracoval: Ing. Jana Harandzová Veľké Teriakovce,

Záverečný účet Obce Veľké Teriakovce a rozpočtové hospodárenie za rok 2018 Predkladá : Kamil Kučera Spracoval: Ing. Jana Harandzová Veľké Teriakovce, Záverečný účet Obce Veľké Teriakovce a rozpočtové hospodárenie za rok 218 Predkladá : Kamil Kučera Spracoval: Ing. Jana Harandzová Veľké Teriakovce, dňa 7.5.219 Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej

Podrobnejšie

Microsoft Word - vyrocna-sprava-2016

Microsoft Word - vyrocna-sprava-2016 VÝROČNÁ SPRÁVA O HOSPODÁRENÍ SNAS za rok 2016 Bratislava, marec 2017 Obsah 1 Identifikácia organizácie SNAS...3 2 Výsledok hospodárenia...4 3 Výnosy...5 4 Náklady...6 5 Majetok a vlastné zdroje krytia

Podrobnejšie

Microsoft Word Sprava 04 DKG.doc

Microsoft Word Sprava 04 DKG.doc VÚB AM DLHOPISOVÝ KONVERGENTNÝ FOND, otvorený podielový fond VÚB Asset Management, správ. spol., a.s. Správa o hospodárení k 31.12.2003 Správa o hospodárení k 31.12.2003 VÚB AM DLHOPISOVÝ KONVERGENTNÝ

Podrobnejšie

Register CMP 2007

Register CMP 2007 Register CMP 2008 P. Turčáni, A Baráková, P. Hlava 1.Neurologická klinika LF UK a FNsP Bratislava Národné centrum zdravotníckych informácií Cievne mozgové príhody hospitalizované v roku 2008 Cievne mozgové

Podrobnejšie

OBEC SIELNICA, SIELNICA 210

OBEC SIELNICA, SIELNICA 210 OBEC Slatinské Lazy, 962 25 Slatinské Lazy,111 ZÁVEREČNÝ ÚČET VÝROČNÁ SPRÁVA ZA ROK 2012-1 - Vypracoval: Erika Fojtíková Schválené: Obec Slatinské Lazy má k 31.12.2012 má 484 obyvateľov. Na čele obce je

Podrobnejšie

DKG - vykazy _1.xls

DKG - vykazy _1.xls ÚČTOVNÁ ZÁVIERKA Obdobie, za ktoré sa účtovná závierka zostavuje od 0 1 0 1 2 0 0 7 do 3 0 0 6 2 0 0 7 Deň, ku ktorému sa účtovná závierka zostavuje 3 0 0 6 2 0 0 7 IČO 3 5 7 8 6 2 7 2 Obchodné meno alebo

Podrobnejšie

ODBORNÉ STANOVISKO hlavného kontrolóra k záverečnému účtu Obce Zborov za rok 2018 Podľa 16 ods. 12 zák. č. 583/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách úze

ODBORNÉ STANOVISKO hlavného kontrolóra k záverečnému účtu Obce Zborov za rok 2018 Podľa 16 ods. 12 zák. č. 583/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách úze ODBORNÉ STANOVISKO hlavného kontrolóra k záverečnému účtu Obce Zborov za rok 2018 Podľa 16 ods. 12 zák. č. 583/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov

Podrobnejšie

Základné sadzby pre rok 2018 Základné sadzby pre rok

Základné sadzby pre rok 2018 Základné sadzby pre rok 1 1. Individuálne základné sadzby Skupina 1: Všeobecné nemocnice 1 po Nemocnica s poliklinikou Myjava 00610721 1,03 783 821 Nemocnica pre obvinených a odsúdených a Ústav 00738301 na výkon trestu odňatia

Podrobnejšie

Záverečný účet obce za rok 2015

Záverečný účet obce za rok 2015 Záverečný účet Obce TEHLA za rok 2015 Vypracovala: Iveta Čengerová - ekonóm Schválil: Ing. Ivan Žigrai starosta obce Návrh záverečného účtu vyvesený:... zvesený:... Záverečný účet schválený Obecným zastupiteľstvom

Podrobnejšie

Prehľad o evidenčnom počet zamestnancov ústredia Sociálnej poisťovne k 28. februáru 2011 podľa organizačných útvarov Organizačný Názov organizačného ú

Prehľad o evidenčnom počet zamestnancov ústredia Sociálnej poisťovne k 28. februáru 2011 podľa organizačných útvarov Organizačný Názov organizačného ú Prehľad o evidenčnom počet zamestnancov ústredia Sociálnej poisťovne k 28. februáru 2011 podľa organizačných útvarov Organizačný Názov organizačného útvaru Evidenčný počet útvar zamestnancov k 28. 2. 2011

Podrobnejšie

Nohejbalový klub Leopoldov, Sládkovičova 977/12, Leopoldov 92041, IČO/r. č.: Výročná správa Nohejbalového klubu Leopoldov za rok 2018

Nohejbalový klub Leopoldov, Sládkovičova 977/12, Leopoldov 92041, IČO/r. č.: Výročná správa Nohejbalového klubu Leopoldov za rok 2018 Nohejbalový klub Leopoldov, Sládkovičova 977/12, Leopoldov 92041, IČO/r. č.: 31871828 Výročná správa Nohejbalového klubu Leopoldov za rok 2018 OBSAH 1. Úvod 2. Činnosť občianskeho združenia v roku 201

Podrobnejšie

Základné sadzby

Základné sadzby Základné sadzby pre rok V súlade s 20 odsek 2 písm. q) zákona č. 581/2004 Z. z. o zdravotných poisťovniach, dohľade nad zdravotnou starostlivosťou a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len zákon

Podrobnejšie

Návrh záverečného účtu r.2018

Návrh záverečného účtu r.2018 N Á V R H Záverečný účet Obce ZEMPLÍN za rok 2018 Predkladá :Mikuláš Takács Spracoval: Erika Trojová V Zemplíne dňa 20.05.2019 Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej tabuli dňa 21.05.2019 Záverečný

Podrobnejšie

Microsoft Word - Výročná správa 2009.doc

Microsoft Word - Výročná správa 2009.doc O b e c Č e r v e n í k Výročná správa 2009 Základná charakteristika obce Obec Červeník je samostatný územný samosprávny celok Slovenskej republiky. Obec je právnickou osobou, ktorá za podmienok ustanovených

Podrobnejšie

Príloha č

Príloha č Súvaha Úč SP 1-01 SÚVAHA k 31.12.2016 (v eurách) za obdobie od mesiac rok mesiac rok 0 1 2 0 1 6 do 1 2 2 0 1 6 Spôsob podania výkazu*) x - riadne IČO 3 0 8 0 7 4 8 4 - opravné - opakované Názov účtovnej

Podrobnejšie

Tabuľka č.1 Prehľad výsledkov vnútornej kontroly vykonanej v roku 2007 podľa jednotlivých dávok sociálneho poistenia dávka sociálneho poistenia počet

Tabuľka č.1 Prehľad výsledkov vnútornej kontroly vykonanej v roku 2007 podľa jednotlivých dávok sociálneho poistenia dávka sociálneho poistenia počet Tabuľka č.1 Prehľad výsledkov vnútornej kontroly vykonanej v roku 2007 podľa jednotlivých sociálneho poistenia dávka sociálneho poistenia počet skontrolovaných počet zistených nedostatkov preplatky nedoplatky

Podrobnejšie

Záverečný účet Obce Lupoč za rok Rozpočet obce na rok 2015 Základným nástrojom finančného hospodárenia obce bol rozpočet obce na rok Obe

Záverečný účet Obce Lupoč za rok Rozpočet obce na rok 2015 Základným nástrojom finančného hospodárenia obce bol rozpočet obce na rok Obe Záverečný účet Obce Lupoč za rok 2015 1. Rozpočet obce na rok 2015 Základným nástrojom ho hospodárenia obce bol rozpočet obce na rok 2015. Obec v roku 2015 zostavila rozpočet podľa ustanovenia 10 odsek

Podrobnejšie

Smernica č. MKK / 08 – 2018

Smernica č. MKK / 08 – 2018 Smernica č. MKK / 08 2018 MARATÓNSKY KLUB KOŠICE (MKK) Pri jazdiarni 1, 043 04 Košice IČO: 00595209; DIČ: 2020 777 682; IČ DPH: SK2020 777 682 SMERNICA č. MKK / 08 2018 o smerovaní nákladov a výnosov Spracoval/a

Podrobnejšie

Evidenčný počet zamestnancov Sociálnej poisťovne v roku 2019 Sociálna poisťovňa, Počet Priemerný evidenčný počet zamestnancov Evidenčný počet zamestna

Evidenčný počet zamestnancov Sociálnej poisťovne v roku 2019 Sociálna poisťovňa, Počet Priemerný evidenčný počet zamestnancov Evidenčný počet zamestna Evidenčný počet zamestnancov Sociálnej poisťovne v roku 2019 Sociálna poisťovňa, Počet Priemerný evidenčný počet zamestnancov Evidenčný počet zamestnancov pobočka zamestnancov prepočítaný za vo fyzických

Podrobnejšie

2. U. INDIVIDUÁLNA ÚČTOVNÁ ZÁVIERKA k Priložené súčasti: i X Súvaha Súvaha Oč ROPO SFOV1-01 X Výkaz ziskov a strát Výkaz ziskov a strát Oč

2. U. INDIVIDUÁLNA ÚČTOVNÁ ZÁVIERKA k Priložené súčasti: i X Súvaha Súvaha Oč ROPO SFOV1-01 X Výkaz ziskov a strát Výkaz ziskov a strát Oč 2. U. INDIVIDUÁLNA ÚČTOVNÁ ZÁVIERKA k 31.12.2017 Priložené súčasti: i X Súvaha Súvaha Oč ROPO SFOV1-01 X Výkaz ziskov a strát Výkaz ziskov a strát Oč ROPO SFOV 2-01 Poznámky - tab. Poznámky - tabuľková

Podrobnejšie

Záverečný účet mesta za rok 2005

Záverečný účet mesta za rok 2005 Záverečný účet Obce JOVICE a rozpočtové hospodárenie za rok 2015 Predkladá: František Barci Spracovala: Ildikó Lukácsová V Joviciach, dňa: 22.04.2016 Návrh záverečného účtu vyvesené na úradnej tabuli dňa:

Podrobnejšie

„Návrh“

„Návrh“ N Á V R H Záverečný účet Obce Meliata za rok 2017 Predkladá : Mária Šeďová Spracoval: Mária Šeďová V Meliate, dňa 22.05.2018 Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej tabuli dňa: 22. 05.2018 Záverečný

Podrobnejšie

N á v r h Záverečný účet Obce P o l i a n k a za rok 2012 V Polianke, zverejnený dňa :

N á v r h Záverečný účet Obce P o l i a n k a za rok 2012 V Polianke, zverejnený dňa : N á v r h Záverečný účet Obce P o l i a n k a za rok 2012 V Polianke, 30. 4. 2013 zverejnený dňa : 31.5. 2013 Záverečný účet obce za rok 2012 obsahuje: 1. Plnenie rozpočtu k 31.12.2012 2. Rozbor plnenia

Podrobnejšie

Záverečný účet Obce VIŠŇOV za rok 2016 Predkladá : Marta Pejová, starostka obce Spracoval: Helena Petriková, administratívna pracovníčka Návrh závereč

Záverečný účet Obce VIŠŇOV za rok 2016 Predkladá : Marta Pejová, starostka obce Spracoval: Helena Petriková, administratívna pracovníčka Návrh závereč Záverečný účet Obce VIŠŇOV za rok 2016 Predkladá : Marta Pejová, starostka obce Spracoval: Helena Petriková, administratívna pracovníčka Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej tabuli dňa 19.04.2017

Podrobnejšie

Microsoft Word - zaverecny_ucet_2012.docm

Microsoft Word - zaverecny_ucet_2012.docm MESTSKÁ ČASŤ K O Š I C E - P O Ľ O V Z Á V E R E Č N Ý ÚČET 2012 Mgr. Mária B i r o š o v á starostka - 2 - V zmysle zák. č. 583/2004 Z.z o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy v znení zmien a doplnkov

Podrobnejšie

Zaverečný účet 2011

Zaverečný účet  2011 ZÁVEREČNÝ ÚČET OBCE KYSAK za rok 2011 Podľa príslušných ustanovení zákona č.583/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy v z.n.p. /ďalej len zákon o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy

Podrobnejšie

Zoznam vybraných žiadostí o finančné prostriedky na rozvojový projekt ENVIROPROJEKT 2019 Por. č. zriaďovateľ školy (názov, adresa s PSČ) predkladateľ

Zoznam vybraných žiadostí o finančné prostriedky na rozvojový projekt ENVIROPROJEKT 2019 Por. č. zriaďovateľ školy (názov, adresa s PSČ) predkladateľ 13. 25. 4. 108. 14. 148. Okresný úrad, odbor školstva Hviezdoslavova 3, 911 01 Trenčín Obec Marianka, Školská 32, 900 33 Marianka Mesto Dolný Kubín, Hviezdoslavovo nám. 1561/2, 026 01 Dolný Kubín Výchova

Podrobnejšie

POLROCNA_SPRAVA K xls

POLROCNA_SPRAVA K xls regulovaná informácia POLROČNÁ SPRÁVA emitenta akcií alebo dlhových cenných papierov, ktoré boli prijaté na obchodovanie na regulovanom trhu v zmysle zákona o burze cenných papierov Časť 1.- Identifikácia

Podrobnejšie

Ročná správa za rok 2009

Ročná správa za rok 2009 dôchodková správcovská spoločnosť ročná správa o hospodárení s vlastným majetkom dôchodkovej správcovskej spoločnosti AXA d.s.s., a.s., za rok 2009 (v zmysle Vyhlášky NBS č. 567/2006 Z.z. v znení neskorších

Podrobnejšie

Nadácia ŽIVOT v meste Stará Turá pôsobí od roku 1996 ako nezisková mimovládna organizácia, ktorej poslaním je zvyšovať a zveľaďovať kvalitu života vše

Nadácia ŽIVOT v meste Stará Turá pôsobí od roku 1996 ako nezisková mimovládna organizácia, ktorej poslaním je zvyšovať a zveľaďovať kvalitu života vše Nadácia ŽIVOT v meste Stará Turá pôsobí od roku 1996 ako nezisková mimovládna organizácia, ktorej poslaním je zvyšovať a zveľaďovať kvalitu života všetkých ľudí mesta Stará Turá a blízkeho okolia. Jej

Podrobnejšie

FS 10/2014

FS 10/2014 POZNÁMKY účtovnej závierky zostavenej k...20... v eurách A. Všeobecné informácie o účtovnej jednotke 1. Popis činností účtovnej jednotky, určenie jej základných činností. 2. Obchodné meno priamej materskej

Podrobnejšie

Microsoft Word - Sprava 2005 rocna 03 DEF.doc

Microsoft Word - Sprava 2005 rocna 03 DEF.doc VÚB AM DLHOPISOVÝ EUROFOND, otvorený podielový fond VÚB Asset Management, správ. spol., a.s. Správa o hospodárení k 31.12.2005 Správa o hospodárení k 31.12.2005 VÚB AM DLHOPISOVÝ EUROFOND, otvorený podielový

Podrobnejšie

Záverečný účet Obce Michal na Ostrove za rok 2016 Predkladá: Mgr. Július Borbély Spracoval: Alžbeta Állóová Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej

Záverečný účet Obce Michal na Ostrove za rok 2016 Predkladá: Mgr. Július Borbély Spracoval: Alžbeta Állóová Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej Záverečný účet Obce Michal na Ostrove za rok 2016 Predkladá: Mgr. Július Borbély Spracoval: Alžbeta Állóová Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej tabuli dňa: Záverečný účet schválený OZ dňa...uznesením

Podrobnejšie

V Ý R O Č N Á S P R Á V A Súkromná hotelová akadémia, n. o. Drieňová č. 12 Banská Štiavnica IČO: OKEČ: Stredné technické a odborné škol

V Ý R O Č N Á S P R Á V A Súkromná hotelová akadémia, n. o. Drieňová č. 12 Banská Štiavnica IČO: OKEČ: Stredné technické a odborné škol V Ý R O Č N Á S P R Á V A Súkromná hotelová akadémia, n. o. Drieňová č. 12 Banská Štiavnica IČO: 45733228 OKEČ: 80220 Stredné technické a odborné školstvo Za rok 2018 Názov firmy: Súkromná hotelová akadémia,

Podrobnejšie

VZOR

VZOR Hlavný kontrolór Obce Trebatice Stanovisko k návrhu záverečného účtu za rok 2016 V zmysle 18 f ods. l písm. c) zákona č 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v z. n. p. predkladám odborné stanovisko k návrhu

Podrobnejšie

Zaverecny_ucet_Kysak_2010

Zaverecny_ucet_Kysak_2010 ZÁVEREČNÝ ÚČET OBCE KYSAK za rok 2010 Podľa príslušných ustanovení zákona č.583/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy v z.n.p. /ďalej len zákon o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy

Podrobnejšie

Bardejovská televízna spoločnosť, s. r. o. Radničné námestie 16, Bardejov Na rokovanie: Mestského zastupiteľstva dňa Materiál č.: 6c

Bardejovská televízna spoločnosť, s. r. o. Radničné námestie 16, Bardejov Na rokovanie: Mestského zastupiteľstva dňa Materiál č.: 6c Bardejovská televízna spoločnosť, s. r. o. Radničné námestie 16, 085 01 Bardejov Na rokovanie: Mestského zastupiteľstva dňa 25.6.2015 Materiál č.: 6c Výročná správa o činnosti a hospodárení Bardejovskej

Podrobnejšie

Vyrocna sprava_VMCM_2013 signatures

Vyrocna sprava_VMCM_2013 signatures Obsah Obsah... 1 Úvod... 2 História... 2 Poslanie... 2 Cieľová skupina... 3 Prehľad činností vykonávaných v kalendárnom roku... 3 Dobrovoľníci zo zahraničia a do zahraničia... 4 Život mládežného centra

Podrobnejšie

Uznesenie č. 289/2017 z 5. Júna 2017 Obecné zastupiteľstvo berie na vedomie stanovisko hlavného kontrolóra Ing. Jána Tirpáka k Záverečnému účtu obce K

Uznesenie č. 289/2017 z 5. Júna 2017 Obecné zastupiteľstvo berie na vedomie stanovisko hlavného kontrolóra Ing. Jána Tirpáka k Záverečnému účtu obce K Uznesenie č. 289/2017 z 5. Júna 2017 Obecné zastupiteľstvo berie na vedomie stanovisko hlavného kontrolóra Ing. Jána Tirpáka k Záverečnému účtu obce Kvakovce za rok 2016 a schvaľuje Záverečný účet obce

Podrobnejšie

(Microsoft Word - \332\350tovna_zavierka_2006.doc)

(Microsoft Word - \332\350tovna_zavierka_2006.doc) Účtovné výkazy bánk (v tis. Sk) Obdobie, za ktoré sa účtovná závierka zostavuje od 0 1 0 1 2 0 0 6 do 3 1 1 2 2 0 0 6 Deň, ku ktorému sa účtovná závierka zostavuje 0 0 0 0 2 0 0 6 IČO 35871211 Obchodné

Podrobnejšie

Výročná správa Nadácie Železiarne Podbrezová za rok 2010

Výročná správa Nadácie Železiarne Podbrezová za rok 2010 Výročná správa Nadácie Železiarne Podbrezová za rok 2010 Obsah výročnej správy 1) Príhovor predsedu správnej rady str. 3 2) Základné údaje str. 4 3) Vznik, náplň a správa nadácie str. 5 4) Ročná účtovná

Podrobnejšie

Súvaha Mesta Trenčín vrátane mestských rozpočtových organizácií mesta k v EUR Ukazovateľ Stav k brutto korekcia netto 1. Dlhodob

Súvaha Mesta Trenčín vrátane mestských rozpočtových organizácií mesta k v EUR Ukazovateľ Stav k brutto korekcia netto 1. Dlhodob Súvaha Mesta Trenčín vrátane mestských rozpočtových organizácií mesta k 31.12.2009 1. Dlhodobý nehmotný majetok 3 314 333 974 957 2 339 376 2. Dlhodobý hmotný majetok 187 123 254 32 755 991 154 367 263

Podrobnejšie

Výročná správa neziskovej organizácie Aptet, n.o. za rok 2018

Výročná správa neziskovej organizácie Aptet, n.o. za rok 2018 Výročná správa neziskovej organizácie Aptet, n.o. za rok 2018 OBSAH: 1. Namiesto úvodu Identita a vízia 2. Základné informácie o neziskovej organizácii 3. Poslanie neziskovej organizácie 3.1. Aptet n.

Podrobnejšie

Ročná správa o hospodárení s vlastným majetkom dôchodkovej správcovskej spoločnosti 2008

Ročná správa o hospodárení s vlastným majetkom dôchodkovej správcovskej spoločnosti 2008 Ročná správa o hospodárení s vlastným majetkom dôchodkovej správcovskej spoločnosti 2008 Bilancia aktív a pasív D (SUV) 09-04 Obchodné meno / Názov účtovnej jednotky Označenie POLOŽKA čís.r. Číslo poznámky

Podrobnejšie

Microsoft Word - Vyrocna sprava_VMCM_2012_NEW.doc

Microsoft Word - Vyrocna sprava_VMCM_2012_NEW.doc Obsah Obsah...1 Úvod.2 História...2 Poslanie...2 Cieľová skupina...3 Prehľad činností vykonávaných v kalendárnom roku.3 Dobrovoľníci zo zahraničia a do zahraničia...4 Život mládežného centra v obrazoch.....6

Podrobnejšie

INDIVIDUÁLNA ÚČTOVNÁ ZÁVIERKA k Priložené súčasti: X Súvaha Súvaha Úč ROPO SFOV 1-01 X Výkaz ziskov a strát Výkaz ziskov a strát Úč ROPO SF

INDIVIDUÁLNA ÚČTOVNÁ ZÁVIERKA k Priložené súčasti: X Súvaha Súvaha Úč ROPO SFOV 1-01 X Výkaz ziskov a strát Výkaz ziskov a strát Úč ROPO SF INDIVIDUÁLNA ÚČTOVNÁ ZÁVIERKA k 31.12.2016 Priložené súčasti: X Súvaha Súvaha Úč ROPO SFOV 1-01 X Výkaz ziskov a strát Výkaz ziskov a strát Úč ROPO SFOV 2-01 X Poznámky - tab. Poznámky - tabuľková časť

Podrobnejšie

1. Rozpočet obce na rok 2015 Záverečný účet obce a rozpočtové hospodárenie za rok 2015 Základným nástrojom finančného hospodárenia obce bol rozpočet o

1. Rozpočet obce na rok 2015 Záverečný účet obce a rozpočtové hospodárenie za rok 2015 Základným nástrojom finančného hospodárenia obce bol rozpočet o 1. Rozpočet obce na rok 2015 Záverečný účet obce a rozpočtové hospodárenie za rok 2015 Základným nástrojom finančného hospodárenia obce bol rozpočet obce na rok 2015. Obec zostavila rozpočet podľa ustanovenia

Podrobnejšie

Komentár k správe o hospodárení Základná škola Pavla Országha Hviezdoslava Komenského 3064/41 Sereď za rok Úvod Správa o hospodárení a če

Komentár k správe o hospodárení Základná škola Pavla Országha Hviezdoslava Komenského 3064/41 Sereď za rok Úvod Správa o hospodárení a če Komentár k správe o hospodárení Základná škola Pavla Országha Hviezdoslava Komenského 3064/41 Sereď 92601 za rok 2010 1.Úvod Správa o hospodárení a čerpaní rozpočtu Základná škola Pavla Országha Hviezdoslava

Podrobnejšie

VZN 1/2017 o poskytovaní dotácií VŠEOBECNE ZÁVAZNÉ NARIADENIE OBCE Banské o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce. Obec Banské na základe ustanovenia -u

VZN 1/2017 o poskytovaní dotácií VŠEOBECNE ZÁVAZNÉ NARIADENIE OBCE Banské o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce. Obec Banské na základe ustanovenia -u VZN 1/2017 o poskytovaní dotácií VŠEOBECNE ZÁVAZNÉ NARIADENIE OBCE Banské o poskytovaní dotácií z rozpočtu obce. Obec Banské na základe ustanovenia -u 6 ods. 1 a -u 11 odst.4 písm. g zákona č.369/1990

Podrobnejšie

ZÁVEREČNÝ ÚČET OBCE BLATNÉ ZA ROK 2012 Postavenie obce Obec Blatné je samostatný územný samosprávny a právny celok SR, združuje osoby, ktoré majú na j

ZÁVEREČNÝ ÚČET OBCE BLATNÉ ZA ROK 2012 Postavenie obce Obec Blatné je samostatný územný samosprávny a právny celok SR, združuje osoby, ktoré majú na j ZÁVEREČNÝ ÚČET OBCE BLATNÉ ZA ROK 2012 Postavenie obce Obec Blatné je samostatný územný samosprávny a právny celok SR, združuje osoby, ktoré majú na jej území trvalý pobyt. Je právnická osoba, ktorá za

Podrobnejšie

PRVÁ PENZIJNÁ SPRÁVCOVSKÁ SPOLOČNOSŤ POŠTOVEJ BANKY, správ. spol., s a.s. Ročná správa o hospodárení s vlastným majetkom spoločnosti k

PRVÁ PENZIJNÁ SPRÁVCOVSKÁ SPOLOČNOSŤ POŠTOVEJ BANKY, správ. spol., s a.s. Ročná správa o hospodárení s vlastným majetkom spoločnosti k PRVÁ PENZIJNÁ SPRÁVCOVSKÁ SPOLOČNOSŤ POŠTOVEJ BANKY, správ. spol., s a.s. Ročná správa o hospodárení s vlastným majetkom spoločnosti k 31.12.2016 PRVÁ PENZIJNÁ SPRÁVCOVSKÁ SPOLOČNOSŤ POŠTOVEJ BANKY, správ.

Podrobnejšie

Mestské lesy Rožňava s.r.o. Pre riadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Rožňave dňa K bodu rokovania číslo : Názov správy : Výsledky ho

Mestské lesy Rožňava s.r.o. Pre riadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Rožňave dňa K bodu rokovania číslo : Názov správy : Výsledky ho Mestské lesy Rožňava s.r.o. Pre riadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Rožňave dňa 27.4.2017 K bodu rokovania číslo : Názov správy : Výsledky hospodárenia Mestských lesov Rožňava s.r.o. za rok 2016

Podrobnejšie

V Ondrejovciach, dňa Záverečný účet Obce Ondrejovce za rok 2014

V Ondrejovciach, dňa Záverečný účet Obce Ondrejovce za rok 2014 V Ondrejovciach, dňa 02.04.2015 Záverečný účet Obce Ondrejovce za rok 2014 Záverečný účet obce za rok 2014 obsahuje: 1. Rozpočet obce na rok 2014 2. Rozbor plnenia príjmov za rok 2014 3. Rozbor plnenia

Podrobnejšie

Vyúčtovanie príspevku na prevádzku MHD a Správa o VH DPMŽ sumárne za 2018

Vyúčtovanie príspevku na prevádzku MHD a Správa o VH DPMŽ sumárne za 2018 MESTSKÝ ÚRAD V ŽILINE Materiál na rokovanie pre Komisie Mestského zastupiteľstva v Žiline Číslo materiálu /2019 K bodu programu Vyúčtovanie príspevku z výkonov vo verejnom záujme na prevádzku mestskej

Podrobnejšie

zaverecny_ucet_motycky_2018

zaverecny_ucet_motycky_2018 - 1- OBEC MOTYČKY Z á v e r e č n ý ú č e t O b c e M O T Y Č K Y za rok 2018 Zverejnený na úradnej tabuli: Vyvesené... Zvesené... Záverečný účet schválený OcZ dňa..., uznesením č... 1 - 2- V súlade s

Podrobnejšie

DOTÁCIE

DOTÁCIE PRÍLOHY K VZN č. 1/2015 o podmienkach poskytovanie dotácií z prostriedkov obce 1. Žiadosť o dotáciu 2. Zmluva o poskytnutí dotácie 3. Zúčtovanie OBEC Bíňa, Obecný úrad Bíňa so sídlom 943 56 Bíňa č. 107

Podrobnejšie

(Návrh) 453 ZÁKON z 30. októbra 2003 o orgánoch štátnej správy v oblasti sociálnych vecí, rodiny a služieb zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorý

(Návrh) 453 ZÁKON z 30. októbra 2003 o orgánoch štátnej správy v oblasti sociálnych vecí, rodiny a služieb zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorý (Návrh) 453 ZÁKON z 30. októbra 2003 o orgánoch štátnej správy v oblasti sociálnych vecí, rodiny a služieb zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov Národná rada Slovenskej republiky sa uzniesla

Podrobnejšie

Výnos

Výnos Výnos z 25. októbra 2005 č. MVRR-2005-8520 o poskytovaní dotácií na výskum a vývoj Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky (ďalej len ministerstvo") podľa 8 ods. 2 zákona č. 523/2004

Podrobnejšie

Záverečný účet Obce Malé Lednice a rozpočtové hospodárenie za rok 2015 Predkladá : Lenka Jurkechová Spracoval: Lenka Jurkechová V Malých Ledniciach, d

Záverečný účet Obce Malé Lednice a rozpočtové hospodárenie za rok 2015 Predkladá : Lenka Jurkechová Spracoval: Lenka Jurkechová V Malých Ledniciach, d Záverečný účet Obce Malé Lednice a rozpočtové hospodárenie za rok 2015 Predkladá : Lenka Jurkechová Spracoval: Lenka Jurkechová V Malých Ledniciach, dňa 16.02.2016 Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej

Podrobnejšie

Záverečný účet Obce ZLATNO a rozpočtové hospodárenie za rok 2017 Predkladá : Šlehobr Spracoval: Rybnikárová V Zlatne, dňa Návrh záverečného

Záverečný účet Obce ZLATNO a rozpočtové hospodárenie za rok 2017 Predkladá : Šlehobr Spracoval: Rybnikárová V Zlatne, dňa Návrh záverečného Záverečný účet Obce ZLATNO a rozpočtové hospodárenie za rok 2017 Predkladá : Šlehobr Spracoval: Rybnikárová V Zlatne, dňa 13.4.2018 Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej tabuli dňa 30.4.2018 Záverečný

Podrobnejšie

Zoznam držiteľov licencií na multiregionálne rozhlasové vysielanie v roku 2010

Zoznam držiteľov licencií na multiregionálne rozhlasové vysielanie v roku 2010 ZOZNAM DRŽITEĽOV LICENCIÍ NA ROZHLASOVÉ VYSIELANIE STAV V ROKU 2018 I. Multiregionálne a celoplošné vysielanie II. Regionálne vysielanie III. Lokálne vysielanie IV. Krátkodobé vysielanie V. Licencie na

Podrobnejšie

Microsoft Word - Záverečný účet obce za rok 2014

Microsoft Word - Záverečný účet obce za rok 2014 Záverečný účet Obce Tulčík a rozpočtové hospodárenie za rok 2014 Predkladá : Ing. Janka Šoltésová Spracoval: Božena Horvátová V Tulčíku dňa 08.06.2015 Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej tabuli

Podrobnejšie

Bod 4 Informácia o čerpaní rozpočtu za rok 2015 Účtovná závierka ČERPANIE ROZPOČTU SARAP Stav k (po závierke ) Stav pokladne k 1.1.

Bod 4 Informácia o čerpaní rozpočtu za rok 2015 Účtovná závierka ČERPANIE ROZPOČTU SARAP Stav k (po závierke ) Stav pokladne k 1.1. Bod 4 Informácia o čerpaní rozpočtu za rok 2015 Účtovná závierka ČERPANIE ROZPOČTU SARAP Stav k 1.1.2015 (po závierke 31.12.2014) Stav pokladne k 1.1.2015 50,27 Stav bankového účtu k 1.1.2015 51 723,71

Podrobnejšie

(Microsoft Word - Pr\355lohy k VZN o dot\341ci\341ch.doc)

(Microsoft Word - Pr\355lohy k VZN o dot\341ci\341ch.doc) OBEC VINODOL Príloha č.1 OBECNÝ ÚRAD Adresa: Vinodol č.473, 951 06 VINODOL, tel.: 037/6598133, e-mail: obecvinodol@stonline.sk ŽIADOSŤ O DOTÁCIU Z ROZPOČTU OBCE VINODOL Cieľové oblasti (podčiarknite):

Podrobnejšie

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Uznávanie kvalifikácie a osobitnej odbornej spôsobilosti v oblasti BOZP, nástroj na uplatnenie našich odborníkov na trhu práce v krajinách EÚ Inštitút pre výskum práce a rodiny Župné nám.5-6, Bratislava

Podrobnejšie

Vyhodnotenie preventívneho programu Cesta v školskom roku 2012/2013 Mgr. Mária Janková, CVTI Abstrakt: v príspevku sú prezentované vybrané kvantitatív

Vyhodnotenie preventívneho programu Cesta v školskom roku 2012/2013 Mgr. Mária Janková, CVTI Abstrakt: v príspevku sú prezentované vybrané kvantitatív Vyhodnotenie preventívneho programu Cesta v školskom roku 212/213 Mgr. Mária Janková, CVTI Abstrakt: v príspevku sú prezentované vybrané kvantitatívne charakteristiky programu Cesta podľa krajov a okresov

Podrobnejšie

Obec Novosad, Hlavná 144/47, Novosad Záverečný účet Obce Novosad a rozpočtové hospodárenie za rok 2018 V Novosade dňa Návrh záverečnéh

Obec Novosad, Hlavná 144/47, Novosad Záverečný účet Obce Novosad a rozpočtové hospodárenie za rok 2018 V Novosade dňa Návrh záverečnéh Obec Novosad, Hlavná 144/47, 076 02 Novosad Záverečný účet Obce Novosad a rozpočtové hospodárenie za rok 2018 V Novosade dňa 4.6.2019 Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej tabuli dňa 4.6.2019 Záverečný

Podrobnejšie

Dôchodková správcovská spoločnosťť Poštovej banky, d..s.s., a. s. Polročná správa o hospodárení s vlastným majetkom spoločnosti k

Dôchodková správcovská spoločnosťť Poštovej banky, d..s.s., a. s. Polročná správa o hospodárení s vlastným majetkom spoločnosti k Dôchodková správcovská spoločnosťť Poštovej banky, d..s.s., a. s. Polročná správa o hospodárení s vlastným majetkom spoločnosti k 30.6.20166 Základné údaje o spoločnosti Obchodné meno: Dôchodková správcovská

Podrobnejšie

Stanovisko hlavného kontrolóra k záverečnému účtu Mesta Stropkov za rok 2003

Stanovisko hlavného kontrolóra k záverečnému účtu Mesta Stropkov za rok 2003 MESTO NEMŠOVÁ NA ROKOVANIE MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA DŇA 28.6. 2016 K bodu : Stanovisko hlavnej kontrolórky mesta Nemšová k Záverečnému účtu Mesta Nemšová za rok 2015 Spracoval : Ing. Nadežda Papierniková,

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Priebeh a súčasný stav národného projektu 2014-2015 Poprad 29. máj, 2015 MICHAL KUBO Riaditeľ Popis projektu Projekt nie je na Slovensku novinkou Funguje od roku 2002 ako iniciatíva mimovládnej organizácie

Podrobnejšie

PRÍLOHY K VZN o podmienkach poskytovanie dotácií z prostriedkov Obce Častá. 1. Žiadosť o dotáciu 2. Zmluva o poskytnutí dotácie 3. Zúčtovanie

PRÍLOHY K VZN o podmienkach poskytovanie dotácií z prostriedkov Obce Častá. 1. Žiadosť o dotáciu 2. Zmluva o poskytnutí dotácie 3. Zúčtovanie PRÍLOHY K VZN o podmienkach poskytovanie dotácií z prostriedkov Obce Častá. 1. Žiadosť o dotáciu 2. Zmluva o poskytnutí dotácie 3. Zúčtovanie Príloha č. 1. OBEC ČASTÁ Obecný úrad Hlavná 168 ŽIADOSŤ O DOTÁCIU

Podrobnejšie

Záverečný účet Obce RIŠŇOVCE a rozpočtové hospodárenie za rok 2015 Schválil : Karol Laboš Spracoval: Anna Hudáková V Rišňovciach, dňa Návrh

Záverečný účet Obce RIŠŇOVCE a rozpočtové hospodárenie za rok 2015 Schválil : Karol Laboš Spracoval: Anna Hudáková V Rišňovciach, dňa Návrh Záverečný účet Obce RIŠŇOVCE a rozpočtové hospodárenie za rok 2015 Schválil : Karol Laboš Spracoval: Anna Hudáková V Rišňovciach, dňa 20.04.2016 Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej tabuli dňa 20.04.2016

Podrobnejšie

Polročná správa o hospodárení s vlastným majetkom dôchodkovej správcovskej spoločnosti k

Polročná správa o hospodárení s vlastným majetkom dôchodkovej správcovskej spoločnosti k Polročná správa o hospodárení s vlastným majetkom dôchodkovej správcovskej spoločnosti k 30.6.2010 Strana 1/11 Základné údaje o DSS č. r. a b 1 Sídlo DSS Ulica a číslo 1 Trnavská cesta 50/B Poštové smerovacie

Podrobnejšie

Súvaha Mesta Trenčín vrátane mestských rozpočtových organizácií mesta k v EUR Ukazovateľ Stav k brutto korekcia netto 1. Dlhodob

Súvaha Mesta Trenčín vrátane mestských rozpočtových organizácií mesta k v EUR Ukazovateľ Stav k brutto korekcia netto 1. Dlhodob Súvaha Mesta Trenčín vrátane mestských rozpočtových organizácií mesta k 31.12.2011 1. Dlhodobý nehmotný majetok 3 336 207 2 207 718 1 128 489 2. Dlhodobý hmotný majetok 221 841 051 37 298 513 184 542 538

Podrobnejšie

V zmysle nariadenia vlády SR č. 342/2014 Z.z., ktorým sa ustanovujú pravidlá poskytovania podpory v poľnohospodárstve v súvislosti so schémami oddelen

V zmysle nariadenia vlády SR č. 342/2014 Z.z., ktorým sa ustanovujú pravidlá poskytovania podpory v poľnohospodárstve v súvislosti so schémami oddelen V zmysle nariadenia vlády SR č. 342/2014 Z.z., ktorým sa ustanovujú pravidlá poskytovania podpory v poľnohospodárstve v súvislosti so schémami oddelených priamych platieb v nadväznosti na 12 Platba pre

Podrobnejšie

Záverečný účet Obce Drážovce a rozpočtové hospodárenie za rok 2015 Predkladá : Spracoval: Lucinová Mária V Drážovciach dňa Návrh záverečn

Záverečný účet Obce Drážovce a rozpočtové hospodárenie za rok 2015 Predkladá : Spracoval: Lucinová Mária V Drážovciach dňa Návrh záverečn Záverečný účet Obce Drážovce a rozpočtové hospodárenie za rok 2015 Predkladá : Spracoval: Lucinová Mária V Drážovciach dňa 02. 05. 2016 Návrh záverečného účtu vyvesený na úradnej tabuli dňa... Záverečný

Podrobnejšie