Microsoft Word - VZN psi

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Microsoft Word - VZN psi"

Prepis

1 O B E C H A R I C H O V C E Obecné zastupiteľstvo v Harichovciach v zmysle ustanovenia 4, ods. 3 písm. c), f), g) a,h), a podľa 6 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení zmien a doplnkov v súlade so zákonom č. 282/2002 Z.z., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov v znení zmien a doplnkov a zákonom č. 39/2007 Z.z. o veterinárnej starostlivosti. vydáva toto VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE HARICHOVCE č. 27/2011 o podmienkach držania a chovu psov HARICHOVCE 2011

2 1 Úvodné ustanovenia 1. Účelom tohto nariadenia je stanoviť niektoré podmienky držania psov na území obce Harichovce, evidencie a vodenia psov, vymedziť miesta na území obce, kde je voľný pohyb psa zakázaný, kde je zákaz vstupu so psom, riešiť problematiku znečisťovania verejných priestranstiev, stanoviť podmienky kontroly a sankcií za porušenie tohto nariadenia. 2. Nariadenie sa vzťahuje na každú fyzickú a právnickú osobu, ktorá je držiteľom psa. 3. VZN sa nevzťahuje na služobných psov používaných podľa osobitných predpisov. v zmysle 1 ods.2 zákona 282/2002 Z.z. 1 2 Vymedzenia základných pojmov 1. Držiteľ psa je vlastník psa, na ktorého sa vzťahuje povinnosť prihlásiť psa do evidencie. 2. Zvláštnym psom je pes: a) používaný súkromnými bezpečnostnými službami podľa osobitného zákona, 2 b) používaný horskou službou, c) používaný pri záchranných prácach pri plnení úloh civilnej ochrany, 3 d) poľovný a poľovne upotrebiteľný, e) ovčiarsky, f) vodiaci, g) používaný počas výcviku alebo súťaže konanej podľa medzinárodného alebo národného skúšobného poriadku. 3. Nebezpečným psom je každý pes, ktorý pohrýzol alebo poranil človeka bez toho, aby bol sám napadnutý alebo vyprovokovaný, ak sa nepoužil v nutnej obrane alebo krajnej núdzi Voľným pohybom psa je pohyb psa bez vôdzky mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov, ak je na základe výcviku ovládaný osobou, ktorá ho vedie. 5. Pre účely tohto nariadenia sú verejnými priestranstvami všetky miesta vo vlastníctve obce Harichovce, ktoré slúžia na verejné užívanie, ako napr. a) miestne komunikácie, námestia, cesty, chodníky, parkoviská, priestranstvá, b) mosty, mostíky, schodiská, rampy, c) parky, parkové úpravy a zatrávnené plochy pri komunikáciách, cintoríny a iné pietne miesta, d) detské ihriská, trhoviská, športoviská, areály organizácii obce, školských a predškolských zariadení, atď. 1 Napríklad zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 171/1993 Z. z. o Policajnom zbore v znení neskorších predpisov, zákon č. 4/2001 Z. z. o Zbore väzenskej a justičnej stráže, zákon č. 124/1992 Zb. o Vojenskej polícii, zákon č. 57/1998 Z. z. o Železničnej polícii v znení neskorších predpisov, zákon Slovenskej národnej rady č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii v znení neskorších predpisov, zákon č. 238/2001 Z. z. Colný zákon v znení zákona č. 553/2001 Z. z., zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 255/1994 Z. z. o poľnej stráži. 2 Zákon č. 473/2005 Z. z. o poskytovaní služieb v oblasti súkromnej bezpečnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o súkromnej bezpečnosti) v znení neskorších predpisov. 3 Zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvateľstva v znení neskorších predpisov a 25 Trestného zákona.

3 6. Spoločnými priestormi sú priestory obytných domov, dopravných prostriedkov, obchodov, pohostinstiev a iné priestory kde sa pohybujú alebo zhromažďujú ľudia. 7. Držiteľ psa je osoba, ktorá má psa vo vlastníctve. 8. Chovateľ psa je osoba, ktorej starostlivosť je zacielená na jeho praktické využitie, na rozmnožovanie a tiež každá FO, PO, ktorá zviera trvalo alebo prechodne chová alebo drží. 9. Čipovaním psa je trvalé zavedenie mikročipu do tela psa za účelom evidencie a určenia totožnosti psa. 3 Podmienky chovu psov 1. Chov a držanie psa je povolené na celom území obce Harichovce, ak sú splnené podmienky uvedené v 2 ods. 2 tohto VZN a to: 2. Každý kto chová alebo drží psa je povinný: a) zabezpečiť umiestnenie, starostlivosť a pozornosť v primeraných zoohygienických a hygienických podmienkach zodpovedajúcich jeho fyziologickým potrebám, poskytovať mu v dostatočnom množstve zdravotne nezávadné krmivo a pitnú vodu, umožniť mu primeraný pohyb, urobiť opatrenia na zabránenie jeho úteku a neplánovaného alebo nežiaduceho rozmnožovania, b) zabezpečiť hygienicky vyhovujúcu likvidáciu exkrementov, okamžite odstrániť nečistotu spôsobenú psom na verejných priestranstvách, vo vozidlách verejnej dopravy a v spoločných bytových priestoroch, c) dbať, aby chovom psa nebolo poškodzované životné prostredie a narušované vzťahy medzi občanmi, predovšetkým nesmú byť nad mieru primeranú pomerom obťažovaní susedia hlukom, pachom a pevnými a tekutými odpadmi, d) dodržiavať veterinárne predpisy o chove psa, zabezpečovať pravidelné povinné očkovanie psa voči besnote podľa 17 ods. 5 zákona 39/2007 Z.z. o veterinárnej starostlivosti, e) pri ochorení psa zabezpečiť jeho veterinárne ošetrenie, f) dať psa, ktorý poranil človeka bezodkladne vyšetriť veterinárnemu lekárovi a potvrdenie o obhliadke psa odovzdať poškodenému, príp. obci ak o to požiada, g) zamedziť cvičeniu psa spôsobom, ktorý mu spôsobuje ujmu na zdraví a kondícii, najmä nesmie nútiť psa na výkony presahujúce jeho logické schopnosti alebo prirodzenú silu, nesmie používať prostriedky, ktoré môžu zapríčiniť zranenie alebo zbytočnú bolesť, utrpenie a úzkosť, štvať zvieratá proti sebe, h) vhodnými opatreniami zabezpečiť, aby pes nemohol ohroziť okoloidúcich občanov, 3. Chovať a udržiavať psa je zakázané v prostredí, ktoré nezaručuje jeho dobrý zdravotný stav, fyziologické a etologické potreby a dostatočnú voľnosť pohybu s ohľadom na plemeno psa a stupeň jeho vývoja. 4. Zakazuje sa opustiť psa s cieľom zbaviť sa ho.

4 5. Zakazuje sa usmrtiť psa bez primeraného dôvodu Ponechať psa samého na verejnom priestranstve je možné len na nevyhnutne potrebnú dobu a aby bol zabezpečený proti úteku a nedošlo k ohrozeniu osôb. Nebezpečný pes nesmie byť v žiadnom prípade ponechaný na verejnom priestranstve mimo dosahu držiteľa psa či zodpovednej osoby. 7. Zakazuje sa podnecovať u psa agresivitu, voči človeku a zvieraťu. 8. Pri úhyne je držiteľ povinný obrátiť sa na Regionálnu veterinárnu a potravinovú správu v Spišskej Novej Vsi, 6 a s kadévrom naložiť podľa jej pokynov. Nie je dovolené dávať uhynuté zvieratá do nádob na komunálny či separovaný odpad, umiestňovať v katastri obce, zakopávať ich na verejných priestranstvách, mimo zastavaných území obce a v lesných porastoch. 9. Odstránenie uhynutého, resp. zraneného psa z pozemku je povinnosťou držiteľa psa, v prípade neznámeho držiteľa vlastník, správca, prípadne nájomca (ak mu takéto oprávnenie vyplýva z nájomnej zmluvy) pozemku je povinný túto skutočnosť bezodkladne oznámiť na obecný úrad. Uhynutého, resp. zraneného psa neznámeho držiteľ z pozemných komunikácií je povinný odstrániť ich vlastník, správca, prípadne nájomca. 4 Evidencia psov 1. Každý pes držaný nepretržite viac ako 90 dní na území Slovenskej republiky podlieha evidencii psov (ďalej len evidencia ). Držiteľ psa je povinný prihlásiť psa do evidencie v obci Harichovce, v lehote 30 dní od uplynutia posledného dňa lehoty uvedenej v prvej vete, ak sa pes v danom roku prevažne nachádza na území obce. 2. Evidenciu vedie obecný úrad vzor evidenčného listu psa tvorí prílohu č. 1 tohto VZN. 3. Pri evidencii zvláštneho psa držiteľ túto skutočnosť preukáže príslušným dokladom (napr. preukaz ZŤP, protokolom o vykonaní príslušnej skúšky,... ). 4. Každú zmenu skutočností a údajov, ktoré sa zapisujú do evidencie, je držiteľ povinný oznámiť obecnému úradu do 30 dní od zmeny skutočností /úhyn, strata, predaj psa/. 5. Do evidencie sa zapisuje: a) meno, priezvisko a adresa trvalého pobytu držiteľa psa alebo názov a adresa firmy a meno a priezvisko štatutárneho zástupcu (právnická osoba, fyzická osoba oprávnená na podnikanie), b) rodné číslo držiteľa psa alebo ICO (právnická osoba, fyzická osoba oprávnená na podnikanie), c) telefónne číslo držiteľa psa, d) umiestnenie chovného priestoru alebo zariadenia na chov, v ktorom sa pes zdržiava, ak sa nezhoduje s miestom trvalého pobytu držiteľa psa, e) dátum narodenia psa, 5 22 ods. 4 zákona č. 39/2007 Z.z. o veterinárnej starostlivosti 6 Regionálna veterinárna a potravinová správa Spišská Nová Ves, Duklianska 46, Spišská Nová Ves, Tel/Fax: 053/ , 053/

5 f) evidenčné číslo psa, g) plemeno psa, h) pohlavie psa, i) farba psa, j) zvláštne znamenie (napr. tetovanie), k) číslo mikročipu alebo tetovacie číslo psa, ak ho pes má, l) skutočnosť, že pes pohrýzol alebo poranil človeka, m) úhyn psa, n) strata psa, o) zmena evidencie psa. 6. Držiteľ psa uvedie údaje podľa odseku 4 ods. 4 do tlačiva, ktoré mu poskytne obecný úrad. 7. Ak držiteľovi splnením ohlasovacej povinnosti vznikne daňová povinnosť v priebehu zdaňovacieho obdobia, je povinný uhradiť daň do 30 dní od vzniku daňovej povinnosti v prospech správcu dane. V ďalších zdaňovacích obdobiach je daň splatná bez vyrubenia do 31. januára tohto zdaňovacieho obdobia. 8. Obecný úrad potvrdí držiteľovi psa na tlačive splnenie ohlasovacej povinnosti a vydá mu bezodplatne evidenčnú známku (ďalej len známka ). Na známke je uvedené evidenčné číslo psa, názov obce Harichovce. 9. Známka je kruhového tvaru modrej farby, známka nebezpečného psa ma farbu červenú. Obojok nebezpečného psa musí mať rovnako červenú farbu. 10. Známka alebo známka nebezpečného psa musí byt zavesená na obojku psa alebo prsnom postroji, pes ju musí mat na sebe a je neprenosná na iného psa. 11. Ten, kto psa vedie, je povinný preukázať kontrolnému orgánu známkou totožnosť psa. 12. Odcudzenie, zničenie alebo stratu známky je držiteľ psa povinný oznámiť na obecný úrad do 14 dní odvtedy ako odcudzenie, zničenie alebo stratu zistil. 13. Obec Harichovce vydá držiteľovi psa, ktorý si splnil ohlasovaciu povinnosť podľa 4 ods. 12, náhradnú známku za odplatu 2,00 eur. 14. Pri zmene evidencie psa je pôvodný držiteľ povinný obci Harichovce vrátiť evidenčnú známku psa. 15. Držiteľ psa alebo ten, kto psa vedie, je povinný oznámiť obci Harichovce, skutočnosť, že pes pohrýzol človeka bez toho, aby bol sám napadnutý alebo vyprovokovaný, ak sa nepoužil v nutnej obrane alebo krajnej núdzi 4 a vrátiť obci Harichovce, známku psa. Obec vydá držiteľovi psa, ktorý pohrýzol človeka, známku nebezpečného psa. 5 Vodenie psov 1. Vodiť psa mimo chovného priestoru a mimo zariadenia na chov môže len osoba fyzicky a psychicky spôsobilá a schopná ovládať ho v každej situácii, pričom je povinná predchádzať tomu, aby pes útočil alebo iným spôsobom ohrozoval človeka alebo zvieratá

6 a zabraňovať vzniku škôd na majetku, prírode a životnom prostredí, ktoré by pes mohol spôsobiť. 2. Vodiť nebezpečného psa mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov môže len osoba, ktorá je plne spôsobilá na právne úkony. Na verejnom priestranstve musí mať každý nebezpečný pes nasadený náhubok. 3. Za psa vždy zodpovedá držiteľ psa alebo osoba, ktorá psa vedie, alebo nad psom vykonáva dohľad. 4. Vodiť psa na verejné priestranstvo a na miesta so zákazom voľného pohybu psov možno len na vôdzke, bezpečne pripevnenej na obojku alebo prsnom postroji. Pevnosť vôdzky a jej dĺžka musí byť primeraná psovi a situácii tak, aby bolo možné psa ovládať v každej situácii. 5. Osoba, ktorá psa vedie alebo nad ním vykonáva dohľad, je povinná na požiadanie kontrolných orgánov, uvedených v tomto nariadení, preukázať totožnosť psa evidenčnou známkou. 6. Držiteľ psa a ten, kto psa vedie, je povinný oznámiť svoje meno, priezvisko a adresu trvalého pobytu osobe, ktorú pes pohrýzol. Ten, kto psa vedie, je povinný oznámiť osobe, ktorú pes pohrýzol aj meno, priezvisko a adresu trvalého pobytu držiteľa psa. 7. Držiteľ psa je povinný umožniť osobe, ktorú pes pohrýzol, nahliadnuť do dokladu o očkovaní psa. 8. Pes starší ako 6 mesiacov, ktorý sa voľne pohybuje mimo chovného priestoru alebo zariadenia, musí byť riadne a viditeľne označený známkou. 6 Voľný pohyb psov 1. Voľný pohyb psov je umožnený v nehnuteľnostiach držiteľa psa, pokiaľ sú bezpečne ohradené tak, aby bolo zabránené jeho úniku. 2. Voľný pohyb psov je umožnený na voľných plochách extravilánu mesta, pričom na poľnohospodársky obrábaných plochách len po zbere úrody. 3. Voľný pohyb psa je možný aj na iných plochách neuvedených v 6 ods. 1 a 2 ak je táto skutočnosť oznámená informačnou značkou podľa prílohy č. 2 alebo textom Voľný pohyb psov povolený. 7 Zákaz voľného pohybu psov 1. Voľný pohyb psa sa zakazuje a) na všetkých verejných priestranstvách na území obce hlavne uvedených v 2 ods. 5 bod a, b (okrem vodiaceho psa a služobného psa počas zákroku), b) v prípade mimoriadneho veterinárneho nariadenia a to na celom katastrálnom území obce Harichovce, c) vo vozidlách verejnej dopravy,

7 d) v spoločných priestoroch bytových domov, e) na miestach viditeľne označené zákazovou grafickou značkou podľa prílohy č. 3 alebo textom Voľný pohyb psov zakázaný. 2. Voľný pohyb psa podľa 6 ods. 2 a 3 je zakázaný bez prítomnosti jeho držiteľa, respektíve ním poverenej osoby, ktorá za psa zodpovedá. 3. Voľný pohyb psa podľa 6 ods. 2 a 3 sa zakazuje ak pes nemá zodpovedajúci výcvik, neovláda základné povely a ignoruje osobu, ktorá psa vedie. 4. Rovnako sa zakazuje aj voľný pohyb nebezpečného psa. 7 Zákaz vstupu so psom 1. Vstupu so psom sa zakazuje na priestranstvá uvedené v 2 ods. 5 bod b, c, (okrem vodiaceho psa a služobného psa počas zákroku) pokiaľ obcou nie je uvedené inak ( súťaž, kultúrna akcia, prehliadky, ukážky agility, služobných zákrokov). 2. Rovnako sa vstupu so psom zakazuje do spoločných priestorov podľa 2 ods Vstup so psom sa zakazuje aj na miesta označené zákazovou grafickou značkou podľa prílohy č. 4 alebo textom Zákaz vstupu so psom. 8 Znečisťovanie verejných priestranstiev 1. Ten, kto psa vedie, je povinný vodiť ho tak, aby zamedzil znečisťovaniu verejných priestranstiev, spoločných priestorov, bytových domov, verejnej zelene, dopravných prostriedkov, spenených plôch atď. 2. Ak pes znečistí verejné priestranstvo výkalmi, je ten, kto psa vedie, povinný výkaly bezprostredne odstrániť a tieto umiestniť do zberných nádob na komunálny domový odpad. 9 Odchyt túlavých a zabehnutých psov 1. Odchyt túlavých a zabehnutých psov vykonávajú vo verejnom záujme na zabezpečenie ochrany fyzických osôb pred ohrozením ich života a zdravia odborne spôsobilé osoby poverené touto činnosťou obcou Harichovce. 2. O odchyte psov sa vedie evidenciu, ktorá obsahuje dátum odchytu, miesto odchytu, záznam o rase psa, jeho správaní, o identifikačnej známke, prípadne iných charakteristických okolnostiach odchytu. 3. Majiteľ je oprávnený a povinný prevziať si odchyteného psa, ak sa preukáže jeho vlastníctvo.

8 4. Odchytený pes ktorý bude mať evidenčnú známku alebo bude zjavné že psovi je poskytovaná pravidelná starostlivosť bude prevezený a umiestnený na Stanici pre odchyt túlavých zvierat, Kollárova ulica č. 29 (bývalé ÁTRIUM) Spišská Nová Ves ( ďalej len SPOTZ ). 5. Držiteľ je povinný v pokladni obecného úradu uhradiť poplatky za odchyt zvieraťa a za umiestnenie v SPOTZ a) 20,- za odchyt, b) 2,- za každý začatí deň ustajnenia zvieraťa. 6. Po uhradení poplatkov bude držiteľovi vydané potvrdenie na základe, ktorého si môže vyzdvihnúť psa. 7. Pri nájdení psa alebo strate psa je osoba, ktoré zaznamenala túto skutočnosť je povinná to bezodkladne oznámiť na obecný úrad. 10 Kontrola, priestupky a sankcie 1. Kontrolu dodržiavania tohto nariadenia vykonáva obec Harichovce prostredníctvom poverených zamestnancov obecného úradu, poslanci obecného zastupiteľstva a členovia komisií OZ v Harichovciach, hlavná kontrolórka obce Harichovce. 2. Priestupku sa dopustí držiteľ psa, ak: a) neoznámi obci, v ktorej pes je evidovaný alebo má byť evidovaný, každú zmenu skutočností a údajov, ktoré sa zapisujú do evidencie, do 30 dní od ich zmeny, b) neprihlási psa do evidencie, c) umožní, aby psa viedla osoba, ktorá nespĺňa podmienky ustanovené v 5 ods. 1 a 2 tohto VZN, d) neohlási, že pes pohrýzol človeka bez toho, aby bol sám napadnutý alebo vyprovokovaný, ak sa nepoužil v krajnej núdzi alebo v nutnej obrane, 4 e) neoznámi odcudzenie, zničenie alebo stratu známky, f) nezabráni voľnému pohybu psa okrem priestorov na to určených, g) jeho pozemok nie je dostatočne zabezpečený proti úniku zvieraťa. 3. Priestupku sa dopustí ten, kto vedie psa, ak: a) neohlási svoje meno, priezvisko a adresu trvalého pobytu a meno, priezvisko a adresu trvalého pobytu držiteľa psa osobe, ktorú pes pohrýzol, b) nezabráni útoku psa na človeka alebo zviera alebo nezabráni inému spôsobu ich ohrozovania psom, c) neohlási, že pes pohrýzol človeka bez toho, aby bol sám napadnutý alebo vyprovokovaný, ak sa nepoužil v krajnej núdzi alebo v nutnej obrane, 4 d) nepreukáže známkou totožnosť psa, e) nerešpektuje zákaz vstupu so psom alebo zákaz voľného pohybu psa, f) neodstráni bezprostredne výkaly, ktorými pes znečistil verejné priestranstvo. 4. Za priestupok podľa odseku 1 a odseku 2 písm. a) až c) možno uložiť pokutu do 165 eur a za priestupok podľa odseku 2 písm. d) až f)možno uložiť pokutu do 65 eur. 5. Priestupky podľa tohto zákona prejednáva obec a v blokovom konaní orgán Policajného zboru.

9 6. Na priestupky a ich prejednávanie sa vzťahuje všeobecný predpis o priestupkoch Výnos pokút je príjmom rozpočtu obce okrem výnosu pokút uložených v blokovom konaní orgánmi Policajného zboru, ktorý je príjmom štátneho rozpočtu. 8. Ak sa držiteľ psa dopustí priestupku opakovane, možno mu uložiť pokutu do výšky dvojnásobku pokuty. 11 Prechodné ustanovenia 1. Držiteľ psa je povinný do vykonať evidenciu alebo doplniť evidenciu podľa ustanovenia tohto VZN, vyzdvihnúť evidenčnú známku, alebo si evidenčnú známku vymeniť. 2. Do si môžu držitelia psa uplatniť generálny pardón, a zaevidovať psa, ktorého majú v držbe a nie je evidovaný, pričom spĺňa podmienky na zaradenie do evidencie, bez postihnutia sankciou. 12 Spoločné a záverečné ustanovenia 1. Na tomto všeobecne záväznom nariadení sa uznieslo Obecné zastupiteľstvo v Harichovciach uznesením č. 16/2011- D/1 zo dňa Zmeny a doplnenia tohto prevádzkového poriadku schvaľuje Obecné zastupiteľstvo v Harichovciach. 4. Týmto VZN sa ruší VZN č.13/2004 o podmienkach držania psov v obci Harichovce z Toto všeobecne záväzné nariadenie nadobúda účinnosť dňom okrem 4 ods. 9, okrem 10 ods. 2 písm. a), b), e), a ods.3 písm. d) ktoré nadobúdajú účinnosť Harichovciach dňa Ing. Miloš Augustiňák starosta 7 Zákon Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov.

10 Návrh vyvesený: Návrh zvesený: Vyhlásenie nariadenia:

11 Príloha č.1 VZOR evidenčný list psa OBEC HARICHOVCE E V I D E N Č N Ý LI S T P S A 1. MENO A PRIEZVISKO:... *fyzickej osoby ako vlastníka alebo držiteľa psa * dátum narodenia NÁZOV FIRMY:... *právnickej osoby ako vlastníka alebo držiteľa psa (IČO + DIČ) 2. ADRESA:... *trvalého pobytu fyzickej osoby sídla právnickej osoby 3. Číslo telefónu držiteľa psa:... * byt / rodinný dom 4. Adresa, kde je pes chovaný: Dátum narodenia psa: Dátum od kedy je pes chovaný alebo držaný: Výška dane za psa:... * áno / nie 8. Občan starší ako 70 rokov: P O P I S P S A Evidenčné číslo psa Plemeno Vek Pohlavie Výška v kohútiku Farba Tetovacie, čipové číslo 10. Ohlásenie skutočnosti, že pes pohrýzol človeka: Vycvičenosť psa: základná dobrá skúšková z výkonu 12. Účel držania psa: služobný zvláštny domáci 13. Pes nie je predmetom dane: z dôvodu evidencie z : veterinárnej správy útulku zvierat výcviku pre nevidiacich 14. Evidenčná známka vydaná dňa: Náhradná známka vydaná dňa:... * strata psa / úhyn psa 16. Odhlásenie psa: Vzniknutý preplatok žiadam vrátiť a) na číslo účtu:... b) v hotovosti v Harichovciach, dňa podpis vlastníka /držiteľa psa * nehodiace sa preškrtnúť

12 Príloha č.2 VZOR informačnej grafickej značky

13 Príloha č.3 VZOR informačnej grafickej značky

14 Príloha č.3 VZOR informačnej grafickej značky

OBEC HORNÉ SRNIE Družstevná 430/1, Horné Srnie Všeobecne záväzné nariadenie obce Horné Srnie č. 1/2014 o bližších podmienkach držania psov v ob

OBEC HORNÉ SRNIE Družstevná 430/1, Horné Srnie Všeobecne záväzné nariadenie obce Horné Srnie č. 1/2014 o bližších podmienkach držania psov v ob OBEC HORNÉ SRNIE Družstevná 430/1, 914 42 Horné Srnie Všeobecne záväzné nariadenie obce Horné Srnie č. 1/2014 o bližších podmienkach držania psov v obci Horné Srnie V Hornom Srní, apríl 2014 Obecné zastupiteľstvo

Podrobnejšie

Microsoft Word - Úplné znenie VZN č 3 O podmienkach držania a chovu psov v Mestskej časti Košice Juh.rtf

Microsoft Word - Úplné znenie VZN č 3 O podmienkach držania a chovu psov v Mestskej časti Košice Juh.rtf Všeobecne záväzné nariadenie č. 3 o podmienkach držania a chovu psov v Mestskej časti Košice Juh ÚPLNÉ ZNENIE Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Košice Juh na základe ustanovenia 11 ods. 4 písm. g/

Podrobnejšie

VZN o chove a držaní psov

VZN o chove a držaní psov Obec Sklabiňa v súlade s ustanovením 6 a 11 písm. g zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, v súlade s 4 ods. 5, 5 ods. 1 písm. a/ b/ a 6 ods. 3 zákona 282/2002 Zz., v súlade

Podrobnejšie

untitled

untitled Všeobecne záväzné nariadenie č. 87 mesta Sládkovičovo, ktorým sa upravujú podmienky držania a chovu psov v meste Sládkovičovo. Mestské zastupiteľstvo v Sládkovičove podľa 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990

Podrobnejšie

Obec Zádiel Všeobecne záväzné nariadenie č. 03/2015 obce Zádiel o podmienkach držania psov na území obce Zádiel Obecné zastupiteľstvo v Zádieli v zmys

Obec Zádiel Všeobecne záväzné nariadenie č. 03/2015 obce Zádiel o podmienkach držania psov na území obce Zádiel Obecné zastupiteľstvo v Zádieli v zmys Obec Zádiel Všeobecne záväzné nariadenie č. 03/2015 obce Zádiel o podmienkach držania psov na území obce Zádiel Obecné zastupiteľstvo v Zádieli v zmysle 6 ods. 1 a 11 ods. 4 písm. g) zákona č. 369/1990

Podrobnejšie

VZN o držaní psov v obci C-Č 1

VZN o držaní psov v obci C-Č 1 OBEC CABAJ-ČÁPOR Všeobecne záväzné nariadenie obce Cabaj-Čápor číslo 5/2016 o niektorých podmienkach držania psov na území obce Cabaj-Čápor (Návrh) Schválené uznesením Obecného zastupiteľstva Cabaj - Čápor

Podrobnejšie

Návrh VZN zverejnený na úradnej tabuli v meste Nová Dubnica dňa VZN zverejnené na úradnej tabuli v meste Nová Dubnica dňa VZN

Návrh VZN zverejnený na úradnej tabuli v meste Nová Dubnica dňa VZN zverejnené na úradnej tabuli v meste Nová Dubnica dňa VZN Návrh VZN zverejnený na úradnej tabuli v meste Nová Dubnica dňa 25.11.2008. VZN zverejnené na úradnej tabuli v meste Nová Dubnica dňa 16.12.2008. VZN nadobúda účinnosť dňa 1.1.2009. Všeobecné záväzné nariadenie

Podrobnejšie

Microsoft Word

Microsoft Word MESTO RAJEC Všeobecné záväzné nariadenie č. 45/2002 o niektorých podmienkach držania psov. Mestské zastupiteľstvo v Rajci na základe ust. 6, odst. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení noviel,

Podrobnejšie

VZN_1_2008

VZN_1_2008 Všeobecne záväzné nariadenie mestskej časti Bratislava-Petržalka č. 1/2008 zo 6. februára 2008, ktorým sa bližšie upravujú niektoré podmienky držania psov na území mestskej časti Bratislava-Petržalka Miestne

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie obce Turček

Všeobecne záväzné nariadenie obce Turček VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE SKLENÉ ČÍSLO 5/2012 ZO DŇA 14. 12. 2012 O NIEKTORÝCH PODMIENKACH DRŽANIA PSOV V OBCI SKLENÉ Obecné zastupiteľstvo v Sklenom na základe ustanovenia 6 ods. 1 zákona č. č.

Podrobnejšie

M e s t o L u č e n e c Materiál na zasadnutie Mestskej rady v Lučenci Strana 1 z 5 Mesto Lučenec na základe ustanovenia 6 ods.2 zákona č. 369/1990 Zb

M e s t o L u č e n e c Materiál na zasadnutie Mestskej rady v Lučenci Strana 1 z 5 Mesto Lučenec na základe ustanovenia 6 ods.2 zákona č. 369/1990 Zb Strana 1 z 5 Mesto Lučenec na základe ustanovenia 6 ods.2 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení zmien a doplnkov a v súlade s ustanovením 5 zák. NR SR č. 282/2002 Z. z., ktorým sa upravujú

Podrobnejšie

MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO MESTA TRNAVA VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 485 o niektorých podmienkach držania psov v meste Trnava Mestské zastupiteľstvo na

MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO MESTA TRNAVA VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 485 o niektorých podmienkach držania psov v meste Trnava Mestské zastupiteľstvo na MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO MESTA TRNAVA VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 485 o niektorých podmienkach držania psov v meste Trnava Mestské zastupiteľstvo na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 71 Ústavy

Podrobnejšie

Mesto Dunajská Streda podľa 6 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov v spojení s 29 zákona NR SR č. 582/200

Mesto Dunajská Streda podľa 6 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov v spojení s 29 zákona NR SR č. 582/200 Mesto Dunajská Streda podľa 6 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov v spojení s 29 zákona NR SR č. 582/2004 Z.z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne

Podrobnejšie

Mesto Žilina, na základe samostatnej pôsobnosti podľa Článku 68 Ústavy Slovenskej republiky a podľa 6 ods. 1 a 4 ods. 3 písm. n) zákona SNR č. 369/199

Mesto Žilina, na základe samostatnej pôsobnosti podľa Článku 68 Ústavy Slovenskej republiky a podľa 6 ods. 1 a 4 ods. 3 písm. n) zákona SNR č. 369/199 Mesto Žilina, na základe samostatnej pôsobnosti podľa Článku 68 Ústavy Slovenskej republiky a podľa 6 ods. 1 a 4 ods. 3 písm. n) zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov

Podrobnejšie

Obec Nemčiňany v súlade s ustanovením § 6 ods

Obec Nemčiňany  v súlade s ustanovením § 6 ods Obec Nemčiňany v súlade s ustanovením 6 ods. 2 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a ustanoveniami 7 ods. 4, 5 a 6, 8 ods. 2, 12 ods. 1,2 a 3, 16 ods. 1,2 a 3, 17 ods.

Podrobnejšie

NÁVRH

NÁVRH VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE MLYNČEKY O CHOVE DOMÁCICH A ÚŽITKOVÝCH ZVIERAT č. 1/2011 Obecné zastupiteľstvo v Mlynčekoch na základe 4 ods. 3 písm. f), g), m) zákona NR SR č. 369/1990 Zb. o obecnom

Podrobnejšie

Obecný úrad Torysa Č.p. : / 2011 V Toryse dňa : VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 1 / 2011 o chove a držaní zvierat Návrh VZN č. 1 / 20

Obecný úrad Torysa Č.p. : / 2011 V Toryse dňa : VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 1 / 2011 o chove a držaní zvierat Návrh VZN č. 1 / 20 Obecný úrad Torysa Č.p. : 462 9 / 2011 V Toryse dňa : 10.10.2011 VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 1 / 2011 o chove a držaní zvierat Návrh VZN č. 1 / 2011 vyvesený na úradnej tabuli v obci Torysa dňa : 14.07.2011

Podrobnejšie

Hlavný kontrolór mesta Trebišov Správa o výsledku kontroly počtu psov v rómskej osade a koľkí majitelia si v tejto súvislosti platia daňovú povinnosť

Hlavný kontrolór mesta Trebišov Správa o výsledku kontroly počtu psov v rómskej osade a koľkí majitelia si v tejto súvislosti platia daňovú povinnosť Hlavný kontrolór mesta Trebišov Správa o výsledku kontroly počtu psov v rómskej osade a koľkí majitelia si v tejto súvislosti platia daňovú povinnosť V zmysle ustanovenia 18f písm. h) a 18d zákona č. 369/1990

Podrobnejšie

VZN 2_2010 o chove.odt

VZN 2_2010 o chove.odt VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DRAHOVCE č. 2 / 2010 o chove, ochrane a držaní zvierat na území obce Drahovce Obecné zastupiteľstvo obce Drahovce, podľa 6 a 11 ods. 4 písm. g) Zákona NR SR č. 369/1990

Podrobnejšie

VZN č o miestnych daniach a poplatkoch

VZN č o miestnych daniach a poplatkoch OBEC Kolačkov Číslo: 3/2012 VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE O MIESTNYCH DANIACH A MIESTNOM POPLATKU ZA KOMUNÁLNE ODPADY A DROBNÉ STAVEBNÉ ODPADY Obecné zastupiteľstvo v Kolačkove podľa 6 a 11 ods. 4 písm.

Podrobnejšie

OBEC LOK Všeobecne záväzné nariadenie Obce Lok č. 1/2019 o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady Návrh tohto VZN: bol vyvesen

OBEC LOK Všeobecne záväzné nariadenie Obce Lok č. 1/2019 o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady Návrh tohto VZN: bol vyvesen OBEC LOK Všeobecne záväzné nariadenie Obce Lok č. 1/2019 o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady Návrh tohto VZN: bol vyvesený (publikovaný) na pripomienkovanie na úradnej tabuli

Podrobnejšie

Obec Novosad, Hlavná 144/47, Novosad

Obec Novosad, Hlavná 144/47, Novosad Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Novosad dňa: 29.11.2017 Návrh VZN zvesený na úradnej tabuli v obci Novosad dňa:... VZN schválené dňa:... uznesením č.... VZN vyvesené na úradnej tabuli v obci

Podrobnejšie

Mestské zastupiteľstvo v Košiciach uznesením č na svojom XXII. rokovaní dňa 27. apríla 2006 podľa 4 ods. 3 písm. h) a n) a 6 zákona č. 369/1990

Mestské zastupiteľstvo v Košiciach uznesením č na svojom XXII. rokovaní dňa 27. apríla 2006 podľa 4 ods. 3 písm. h) a n) a 6 zákona č. 369/1990 Mestské zastupiteľstvo v Košiciach uznesením č. 1037 na svojom XXII. rokovaní dňa 27. apríla 2006 podľa 4 ods. 3 písm. h) a n) a 6 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov,

Podrobnejšie

VZN o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady …

VZN o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady … V Š E O B E C N E Z Á V Ä Z N É N A R I A D E N I E č. 3/2012 o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady a ostatných miestnych poplatkoch Obecné zastupiteľstvo v Brezove na základe

Podrobnejšie

VZN poplatok TKO

VZN poplatok TKO O B E C T O K A J Í K Všeobecne záväzné nariadenie O b c e Tokajík č. 3 /2013 Obecné zastupiteľstvo v Tokajíku v súlade s ustanoveniami 4, ods. 3, písm. g), 6 ods.1 a 11, ods. 4, písm. d) zákona SNR č.369/1990

Podrobnejšie

N Á V R H

N Á V R H Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Parchovany dňa : 27.11.2018 VZN vyvesené na úradnej tabuli v obci Parchovany dňa: 14.12.2018 VZN nadobúda účinnosť dňa: 01.01.2019 V Š E O B E C N E Z Á V Ä

Podrobnejšie

Microsoft Word - Zakon_130_2005.rtf

Microsoft Word - Zakon_130_2005.rtf Systém ASPI - stav k 2.8.2013 do čiastky 53/2013 Z.z. Obsah a text 130/2005 Z.z. - posledný stav textu Zmena: 335/2007 Z.z. Zmena: 445/2008 Z.z. Zmena: 42/2011 Z.z. 130/2005 Z.z. ZÁKON zo 16. marca 2005

Podrobnejšie

Zákon 412/2015 Z.z. (ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene

Zákon 412/2015 Z.z. (ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene Zákon 412/2015 Z.z. (ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE VEĽKÉ POLE Č.4/2013 O podmienkach určovania a vyberania dane za psa, dane za užívanie verejného priestranstva, dane

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE VEĽKÉ POLE Č.4/2013 O podmienkach určovania a vyberania dane za psa, dane za užívanie verejného priestranstva, dane VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE VEĽKÉ POLE Č.4/2013 O podmienkach určovania a vyberania dane za psa, dane za užívanie verejného priestranstva, dane za ubytovanie, dane za predajné automaty, dane za nevýherné

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE KOBYLY O PODMIENKACH NA UMIESTŇOVANIE VOLEBNÝCH PLAGÁTOV A ĎALŠÍCH NOSIČOV VOLEBNÝCH INFORMÁCIÍ NA VEREJNOM PRIESTRA

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE KOBYLY O PODMIENKACH NA UMIESTŇOVANIE VOLEBNÝCH PLAGÁTOV A ĎALŠÍCH NOSIČOV VOLEBNÝCH INFORMÁCIÍ NA VEREJNOM PRIESTRA VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE KOBYLY O PODMIENKACH NA UMIESTŇOVANIE VOLEBNÝCH PLAGÁTOV A ĎALŠÍCH NOSIČOV VOLEBNÝCH INFORMÁCIÍ NA VEREJNOM KOBYLY Obec Kobyly, v súlade s ustanovením 4 odsek 5 písmeno

Podrobnejšie

/ Dodatok č. 1/2016 k Všeobecne záväznému nariadeniu č. 79/2012 o miestnych daniach Mení sa Daň za ubytovanie 1 Sadzba dane Obec určuje sadzbu dane za

/ Dodatok č. 1/2016 k Všeobecne záväznému nariadeniu č. 79/2012 o miestnych daniach Mení sa Daň za ubytovanie 1 Sadzba dane Obec určuje sadzbu dane za Dodatok č. 12016 k Všeobecne záväznému nariadeniu č. 792012 o miestnych daniach Mení sa Daň za ubytovanie 1 Sadzba dane Obec určuje sadzbu dane za ubytovanie v častiach obce nasledovne: na území mesta

Podrobnejšie

O b e c V i n i č k y, ul

O b e c  V i n i č k y, ul O b e c V i n i č k y, ul. Tokajská 191/5, 076 31 Viničky, IČO: 00332101 Tel./fax: 056/63 73 281 E-mail: obecvinicky@kid.sk Číslo: 7/2016 vo Viničkách, dňa 14.11.2016 Z Á P I S N I C A Napísaná v priebehu

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE o dani z nehnuteľnosti č. 73/2018, ktorým sa ruší VZN č. 69/2017 o dani z nehnuteľnosti na území obce Smolenice Návrh VZN

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE o dani z nehnuteľnosti č. 73/2018, ktorým sa ruší VZN č. 69/2017 o dani z nehnuteľnosti na území obce Smolenice Návrh VZN VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE o dani z nehnuteľnosti č. 73/2018, ktorým sa ruší VZN č. 69/2017 o dani z nehnuteľnosti na území obce Smolenice Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Smolenice a na internetovom

Podrobnejšie

Mestské zastupiteľstvo v T r e b i š o v e U Z N E S E N I E z 11. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Trebišove zo dňa číslo 133/2011

Mestské zastupiteľstvo v T r e b i š o v e U Z N E S E N I E z 11. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Trebišove zo dňa číslo 133/2011 Mestské zastupiteľstvo v T r e b i š o v e U Z N E S E N I E z 11. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Trebišove zo dňa 28. 09. 2011 číslo 133/2011 K bodu: Návrh Všeobecne záväzného nariadenia Mesta

Podrobnejšie

Žiadosť

Žiadosť VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE O chove zvierat na území obce Šípkové Čl. 1 Úvodné ustanovenie Všeobecne záväzné nariadenie upravuje povinnosti a práva chovateľov zvierat vo vzťahu k spoluobčanom a životnému

Podrobnejšie

O b e c , N o v á B a š t a

O b e c , N o v á    B a š t a Obec Nová Bašta na základe 6 ods. 1, v súlade s 4 ods. 3 písm. h/ zák. č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a v súlade so zákonom 276/2001 Z. z. o regulácii v sieťových odvetviach

Podrobnejšie

N á v r h

N á v r h Všeobecne záväzného nariadenia obce Plavecký Mikuláš č. 3/2014 o podmienkach určovania a vyberania dane z nehnuteľností na území obce Plavecký Mikuláš Obec Plavecký Mikuláš, Obecné zastupiteľstvo v Plaveckom

Podrobnejšie

Obec Tekovský Hrádok podľa 6 zák. č. 369/1990 Zb. O obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, v súlade s ustanoveniami 29, 43, 51, 59, 76, 78, 79

Obec Tekovský Hrádok podľa 6 zák. č. 369/1990 Zb. O obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, v súlade s ustanoveniami 29, 43, 51, 59, 76, 78, 79 Obec Tekovský Hrádok podľa 6 zák. č. 369/1990 Zb. O obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, v súlade s ustanoveniami 29, 43, 51, 59, 76, 78, 79, 82, 83, 98, 103, zák. č. 582/2004 Z.z. O miestnych

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo v Bzovíku podľa § 6 ods

Obecné zastupiteľstvo v Bzovíku podľa § 6 ods Obecné zastupiteľstvo v Zemianskom Vrbovku podľa 6 ods.1 zák. SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a zákona NR SR č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN2015

Microsoft Word - VZN2015 V Š E O B E C N E Z Á V A Z N É N A R I A D E N I E O B C E Tomášikovo č. 8-OZ /2014 z 8.12.2014 O D A N I Z N E H N U T E Ľ N O S T I na kalendárny rok 2015 Obec Tomášikovo v súlade s ustanovením 6 ods.

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE O MIESTNYCH DANIACH A MIESTNOM POPLATKU ZA KOMUNÁLNE ODPADY A DROBNÉ STAVEBNÉ ODPADY V OBCI PAKOSTOV Obec Pakostov v súla

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE O MIESTNYCH DANIACH A MIESTNOM POPLATKU ZA KOMUNÁLNE ODPADY A DROBNÉ STAVEBNÉ ODPADY V OBCI PAKOSTOV Obec Pakostov v súla VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE O MIESTNYCH DANIACH A MIESTNOM POPLATKU ZA KOMUNÁLNE ODPADY A DROBNÉ STAVEBNÉ ODPADY V OBCI PAKOSTOV Obec Pakostov v súlade s ustanovením 6 ods. 1 zákona Č. 369/1990 Zb. o

Podrobnejšie

Vzor VZN

Vzor VZN Obec Borčany VZN č. 3/2015 o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na území obce Borčany Schválené VZN dňa 11.12.2015. Vyvesené dňa: 15.12.2015 Zvesené dňa: 31.12.2015 1 VŠEOBECNE

Podrobnejšie

V Š E O B E C N E Z Á V A Z N É N A R I A D E N I E O B C E ĎAČOV č. 2 / 2014 O D A N I Z N E H N U T E Ľ N O S T I, D A N I Z A P S A A P O P L A T O

V Š E O B E C N E Z Á V A Z N É N A R I A D E N I E O B C E ĎAČOV č. 2 / 2014 O D A N I Z N E H N U T E Ľ N O S T I, D A N I Z A P S A A P O P L A T O V Š E O B E C N E Z Á V A Z N É N A R I A D E N I E O B C E ĎAČOV č. 2 / 2014 O D A N I Z N E H N U T E Ľ N O S T I, D A N I Z A P S A A P O P L A T O K K O M U N Á L N E O D P A D Y A D R O B N É S T

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Komárna číslo 10/2004 o verejnom poriadku Mestské zastupiteľstvo v Komárne podľa 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov sa uznieslo

Podrobnejšie

Návrh Všeobecne záväzné nariadenie o podmienkach držania zvierat a ich chovu na území obce Sebedín Bečov č.3/2019 V súlade s 53 ods. 2 zákona o veteri

Návrh Všeobecne záväzné nariadenie o podmienkach držania zvierat a ich chovu na území obce Sebedín Bečov č.3/2019 V súlade s 53 ods. 2 zákona o veteri Návrh Všeobecne záväzné nariadenie o podmienkach držania zvierat a ich chovu na území obce Sebedín Bečov č.3/2019 V súlade s 53 ods. 2 zákona o veterinárnej starostlivosti a 6 zákona o obecnom zriadení

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE LECHNICA číslo 1/2012 O MIESTNYCH DANIACH A MIESTNOM POPLATKU ZA KOMUNÁLNE ODPADY A DROBNÉ STAVEBNÉ ODPADY Obecné za

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE LECHNICA číslo 1/2012 O MIESTNYCH DANIACH A MIESTNOM POPLATKU ZA KOMUNÁLNE ODPADY A DROBNÉ STAVEBNÉ ODPADY Obecné za VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE LECHNICA číslo 1/2012 O MIESTNYCH DANIACH A MIESTNOM POPLATKU ZA KOMUNÁLNE ODPADY A DROBNÉ STAVEBNÉ ODPADY Obecné zastupiteľstvo v Lechnici v zmysle 4 ods. 3 písm. c),

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE SMIŽANY č. 47 o podmienkach určovania a vyberania dane z nehnuteľnosti na území obce Smižany Obecné zastupiteľstvo v

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE SMIŽANY č. 47 o podmienkach určovania a vyberania dane z nehnuteľnosti na území obce Smižany Obecné zastupiteľstvo v VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE SMIŽANY č. 47 o podmienkach určovania a vyberania dane z nehnuteľnosti na území obce Smižany Obecné zastupiteľstvo v Smižanoch na základe 6 ods. 7 a 11 ods. 8 zák. SNR

Podrobnejšie

Obec Šúrovce v zmysle 6 ods. 1) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a s poukazom na ustanovenia 36 a 103 ods.1 Záko

Obec Šúrovce v zmysle 6 ods. 1) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a s poukazom na ustanovenia 36 a 103 ods.1 Záko Obec Šúrovce v zmysle 6 ods. 1) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a s poukazom na ustanovenia 36 a 103 ods.1 Zákona č. 582 /2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom

Podrobnejšie

vzn12017.pdf

vzn12017.pdf Všeobecne záväzné nariadenie obce STARÁ MYJAVA č. 1/2017 o umiestňovaní volebných plagátov na území obce Stará Myjava Obecné zastupiteľstvo obce Stará Myjava v zmysle 6, ods. 1 zákona SNR č. 369/1990 Zb.

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie obce Rakovo č. 5/2012 o miestnej dani z nehnuteľností Obec Rakovo, Obecné zastupiteľstvo v Rakove v zmysle 4 ods. 3 písm.

Všeobecne záväzné nariadenie obce Rakovo č. 5/2012 o miestnej dani z nehnuteľností Obec Rakovo, Obecné zastupiteľstvo v Rakove v zmysle 4 ods. 3 písm. Všeobecne záväzné nariadenie obce Rakovo č. 5/2012 o miestnej dani z nehnuteľností Obec Rakovo, Obecné zastupiteľstvo v Rakove v zmysle 4 ods. 3 písm. c), 6 a 11 ods. 4 písm. d), e) a g) zákona č. 369/1990

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo v

Obecné zastupiteľstvo v Obec ALEKŠINCE V Š E O B E C N E Z Á V Ä Z N E N A R I A D E N I E O B C E A L E K Š I N C E 4/2014 o miestnych daniach a o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na území obce

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo v

Obecné zastupiteľstvo v Obec Alekšince N Á V R H Všeobecne záväzné nariadenie obce Alekšince č. 03/2017 o miestnych daniach a o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na území obce Alekšince Vyvesené :

Podrobnejšie

OBEC VEĽKÝ ĎUR Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2012 o miestnych daniach na území obce Veľký Ďur Návrh tohto VZN: bol vyvesený na pripomienkovanie na

OBEC VEĽKÝ ĎUR Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2012 o miestnych daniach na území obce Veľký Ďur Návrh tohto VZN: bol vyvesený na pripomienkovanie na OBEC VEĽKÝ ĎUR Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2012 o miestnych daniach na území obce Veľký Ďur Návrh tohto VZN: bol vyvesený na pripomienkovanie na úradnej tabuli dňa 28.11.2012 bol zvesený z úradnej

Podrobnejšie

Mesto Nové Zámky v súlade s ustanovením §6 ods

Mesto Nové Zámky v súlade s ustanovením §6 ods Všeobecne záväzné nariadenie o dani z nehnuteľností o podmienkach určovania a vyberania dane z nehnuteľností na území obce Palárikovo číslo 04/2015 Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli obce od 06.11.2015

Podrobnejšie

OBEC VEĽKÝ ĎUR Všeobecne záväzné nariadenie č. 5/2013 o miestnych daniach na území Obce Veľký Ďur Návrh tohto VZN: bol vyvesený (publikovaný) na pripo

OBEC VEĽKÝ ĎUR Všeobecne záväzné nariadenie č. 5/2013 o miestnych daniach na území Obce Veľký Ďur Návrh tohto VZN: bol vyvesený (publikovaný) na pripo OBEC VEĽKÝ ĎUR Všeobecne záväzné nariadenie č. 5/2013 o miestnych daniach na území Obce Veľký Ďur Návrh tohto VZN: bol vyvesený (publikovaný) na pripomienkovanie na úradnej tabuli dňa 26.11.2013 bol zvesený

Podrobnejšie

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Kružlov dňa VZN vyvesené na úradnej tabuli v obci Kružlov dňa: VZN nadobúda účinnosť

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Kružlov dňa VZN vyvesené na úradnej tabuli v obci Kružlov dňa: VZN nadobúda účinnosť Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Kružlov dňa 19.11.2007 VZN vyvesené na úradnej tabuli v obci Kružlov dňa: 14.12.2007 VZN nadobúda účinnosť dňa: 01.01.2008 Obecné zastupiteľstvo v Kružlove v

Podrobnejšie

VZN Bretka

VZN Bretka VZN vyvesené na úradnej tabuli v obci BRETKA, dňa: 10.12.2010 VZN zvesené z úradnej tabule v obci BRETKA, dňa:26.12.2010 Obecné zastupiteľstvo v Bretke na základe 6 zák. SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení

Podrobnejšie

Microsoft Word - vzn_3_2010.doc

Microsoft Word - vzn_3_2010.doc OBEC KAMENEC POD VTÁČ NIKOM Všeobecne záväzné nariadenie obce č. 3/2010 o miestnych daniach ČASŤ 1 Čl. 1 Predmet úpravy Obec Kamenec pod Vtáčnikom v zmysle zákona SNR č. 369/1990 Z. z. o obecnom zriadení

Podrobnejšie

N Á V R H

N Á V R H Obec Bretejovce v súlade s ustanovením 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a ustanoveniami 7 ods. 4, 8 ods.2, 12 ods. 2 a 3, 16 ods.2, 17 ods. 2, 3, 4 a 6, 20

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo obce Sušany. na základe ustanovenia 6 ods. 1a 11 ods.4 písm. d) zákona Slovenskej národnej rady č. 369/1990 Zb. o obecnom zriade

Obecné zastupiteľstvo obce Sušany. na základe ustanovenia 6 ods. 1a 11 ods.4 písm. d) zákona Slovenskej národnej rady č. 369/1990 Zb. o obecnom zriade Obecné zastupiteľstvo obce Sušany. na základe ustanovenia 6 ods. 1a 11 ods.4 písm. d) zákona Slovenskej národnej rady č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a zákona č. 582/2004

Podrobnejšie

VZN_o_dani_na_rok_2015

VZN_o_dani_na_rok_2015 Vyvesené na úradnej tabuli v obci Habura dňa: 18.11.2014, Zvesené dňa 04.12.2014 Zverejnené na webovej stránke obce www.habura.sk Schválené dňa : 09.12.2014 VZN nadobudne účinnosť dňa: 01.01.2015 VŠEOBECNE

Podrobnejšie

Pre zasadnutie Mestskej rady v Žiari nad Hronom

Pre  zasadnutie  Mestskej  rady  v  Žiari  nad  Hronom M E S T O Ž I A R N A D H R O N O M Všeobecne záväzné nariadenie č. 4/2018 o poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na území mesta Žiar nad Hronom Schválené uznesením Mestského zastupiteľstva

Podrobnejšie

Návrh VZN č o miestnom polpatku za KO a DSO

Návrh VZN č o miestnom polpatku za KO a DSO VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE SKLENÉ TEPLICE O MIESTNOM POPLATKU ZA KOMUNÁLNE ODPADY A DROBNÉ STAVEBNÉ ODPADY č. 2/2017 Obecné zastupiteľstvo obce Sklené Teplice, na základe ustanovenia 6 a 11 ods.

Podrobnejšie

VZN ÄŤ[1] DZN

VZN ÄŤ[1] DZN Obec Sebedražie v súlade s ustanovením 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a ustanoveniami 7 ods. 4, 8 ods. 2, 12 ods. 2 a 3, 16 ods.2, 17 ods. 2,3,4 a 6, 20

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN c O dani z nehnutelností.doc

Microsoft Word - VZN c O dani z nehnutelností.doc Obecné zastupiteľstvo v Marianke na základe ustanovenia 6 ods. 1 zákona 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov v y d á v a pre územie obce Marianka t o t o V Š E O B E C N E Z Á V

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo v

Obecné zastupiteľstvo v Obec Melčice-Lieskové v súlade s ustanovením 6 ods. 1 zák. SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a zák. č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie č. 4/2017 o podmienkach určovania a vyberania dane z nehnuteľností na území obce Plavecký Peter Návrh VZN VZN č. 4/2017 V

Všeobecne záväzné nariadenie č. 4/2017 o podmienkach určovania a vyberania dane z nehnuteľností na území obce Plavecký Peter Návrh VZN VZN č. 4/2017 V Všeobecne záväzné nariadenie č. 4/2017 o podmienkach určovania a vyberania dane z nehnuteľností na území obce Plavecký Peter Návrh VZN VZN č. 4/2017 Vyvesený na úradnej tabuli obce Plavecký Peter: Dátum

Podrobnejšie

VZN o miestnej dani z nehnuteľností

VZN o miestnej dani z nehnuteľností V Š E O B E C N E Z Á V Ä Z N É N A R I A D E N I E č. 1/2012 o miestnej dani z nehnuteľností Obecné zastupiteľstvo v Brezove na základe 6 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších

Podrobnejšie

Obec Novosad, Hlavná 144/47, Novosad

Obec Novosad, Hlavná 144/47, Novosad Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Novosad dňa: 30.11.2015 Návrh VZN zvesený na úradnej tabuli v obci Novosad dňa: VZN schválené dňa: uznesením č. VZN vyvesené na úradnej tabuli v obci Novosad

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE SKLENÉ ČÍSLO 8/2012 ZO DŇA O miestnej dani z nehnuteľností Obec Sklené, Obecné zastupiteľstvo v Sklenom

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE SKLENÉ ČÍSLO 8/2012 ZO DŇA O miestnej dani z nehnuteľností Obec Sklené, Obecné zastupiteľstvo v Sklenom VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE SKLENÉ ČÍSLO 8/2012 ZO DŇA 14. 12. 2012 O miestnej dani z nehnuteľností Obec Sklené, Obecné zastupiteľstvo v Sklenom v zmysle 4 ods. 3 písm. c), 6 a 11 ods. 4 písm. d),

Podrobnejšie

N Á V R H

N Á V R H OBEC HRONSKÉ KĽAČANY Návrh Všeobecne záväzné nariadenie č. 1/2017 DAŇ Z NEHNUTEĽNOSTI, DAŇ ZA PSA, DAŇ ZA UŽÍVANIE VEREJNÉHO PRIESTRANSTVA, DAŇ ZA PREDAJNÉ AUTOMATY, DAŇ ZA NEVÝHERNÉ HRACIE PRÍSTROJE,

Podrobnejšie

O H L Á S E N I E

O H L Á S E N I E Obecné zastupiteľstvo Obce Muránska Lehota v súlade s 6 a 11 ods. 4 písm. g) zákona Slovenskej národnej rady č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a zákona č. 582/2004 Z.z. o

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA PIEŠŤANY TRHOVÝ PORIADOK PIEŠŤANSKÉ HODY Číslo: 7/2014 V Piešťanoch dňa Mestské zastupiteľstvo mesta Pie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA PIEŠŤANY TRHOVÝ PORIADOK PIEŠŤANSKÉ HODY Číslo: 7/2014 V Piešťanoch dňa Mestské zastupiteľstvo mesta Pie VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA PIEŠŤANY TRHOVÝ PORIADOK PIEŠŤANSKÉ HODY Číslo: 7/2014 V Piešťanoch dňa 26.09.2014 Mestské zastupiteľstvo mesta Piešťany podľa 6 ods.1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie

Všeobecne záväzné nariadenie Obecné zastupiteľstvo v Štvrtku na Ostrove v súlade s ustanovením 11, ods. 4, písm. g, zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov sa uznieslo na tomto všeobecne záväznom

Podrobnejšie

OBEC LENARTOV Lenartov 37, Malcov V Š E O B E C N É Z Á V Ä Z N É N A R I A D E N I E obce Lenartov č. 12/2011 o miestnych daniach a miestnom p

OBEC LENARTOV Lenartov 37, Malcov V Š E O B E C N É Z Á V Ä Z N É N A R I A D E N I E obce Lenartov č. 12/2011 o miestnych daniach a miestnom p OBEC LENARTOV Lenartov 37, 086 06 Malcov V Š E O B E C N É Z Á V Ä Z N É N A R I A D E N I E obce Lenartov č. 12/2011 o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálny odpad a drobné stavebné odpady

Podrobnejšie

M e s t o G b e l y

M e s t o    G b e l y M e s t o G b e l y Všeobecne záväzné nariadenie č..../2015 O dani z nehnuteľností Vyvesené dňa: 28.11.2015 pred konaním MsZ č.p 2040/2015 Mestským zastupiteľstvom schválené dňa Vyvesené dňa:... uznesením

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN o čase predaja dobré

Microsoft Word - VZN o čase predaja dobré Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2011 o podnikateľskej činnosti a určení pravidiel času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území obce Trenčianska Turná Návrh VZN vyvesený na informačnej tabuli

Podrobnejšie

- N á v r h - Obec Radoľa v súlade s ustanovením 6 ods. 1 zákona SNR č. 369/1990 o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a ustanoveniami zákon

- N á v r h - Obec Radoľa v súlade s ustanovením 6 ods. 1 zákona SNR č. 369/1990 o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a ustanoveniami zákon - N á v r h - Obec Radoľa v súlade s ustanovením 6 ods. 1 zákona SNR č. 369/1990 o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a ustanoveniami zákona NR SR č. 137/2010 Z. z. o ochrane ovzdušia a zákonom

Podrobnejšie

Zákon z , ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady

Zákon z , ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady Zákon z... 2011, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady v znení neskorších predpisov Národná rada Slovenskej

Podrobnejšie

N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia o miestnych daniach a miestneho poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady Návrh tohto VZN zverejn

N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia o miestnych daniach a miestneho poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady Návrh tohto VZN zverejn N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia o miestnych daniach a miestneho poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady Návrh tohto VZN zverejnený na pripomienkovanie v zmysle 6 ods. 3 zákona č.

Podrobnejšie

(Microsoft Word - VZN \ Pren\341jom KD, pozemky, priestory 2013l.doc)

(Microsoft Word - VZN \ Pren\341jom KD, pozemky, priestory 2013l.doc) V Š E O B E C N E Z Á V Ä Z N É N A R I A D E N I E O B C E P L A V E C K É P O D H R A D I E č. 7/2012 o nájme nebytových priestorov a ostatného majetku vo vlastníctve obce Plavecké Podhradie Obec Plavecké

Podrobnejšie

Obec Tekovský Hrádok podľa 6 a 11 ods. 4 písm d), e) a g) zák.č. 369/1990 Zb. O obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, zákona č. 582/2004 Z.z.

Obec Tekovský Hrádok podľa 6 a 11 ods. 4 písm d), e) a g) zák.č. 369/1990 Zb. O obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, zákona č. 582/2004 Z.z. Obec Tekovský Hrádok podľa 6 a 11 ods. 4 písm d), e) a g) zák.č. 369/1990 Zb. O obecnom zriadení v znení neskorších predpisov, zákona č. 582/2004 Z.z. O miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2012 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2012 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah tohto dokumentu má informatí ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 2012 Vyhlásené: 29.02.2012 Časová verzia predpisu účinná od: 01.03.2012 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 79 Z Á K O N z 3. februára 2012, ktorým

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie č. 1 /2014 o miestnych daniach a o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na území obce Dobrohošť

Všeobecne záväzné nariadenie č. 1 /2014 o miestnych daniach a o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na území obce Dobrohošť Všeobecne záväzné nariadenie č. 1 /2014 o miestnych daniach a o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na území obce Dobrohošť Obec Dobrohošť podľa 6 ods. 1 zákona SNR č. 369/1990

Podrobnejšie

NÁVRH VŠEOBECNE ZAVÄZNÉ NARIADENIE ČÍSLO 2/2015 O MIESTNYCH DANIACH A O MIESTNOM POPLATKU ZA KOMUNÁLNE ODPADY A DROBNÉ STAVEBNÉ ODPADY na kalendárny r

NÁVRH VŠEOBECNE ZAVÄZNÉ NARIADENIE ČÍSLO 2/2015 O MIESTNYCH DANIACH A O MIESTNOM POPLATKU ZA KOMUNÁLNE ODPADY A DROBNÉ STAVEBNÉ ODPADY na kalendárny r NÁVRH VŠEOBECNE ZAVÄZNÉ NARIADENIE ČÍSLO 2/2015 O MIESTNYCH DANIACH A O MIESTNOM POPLATKU ZA KOMUNÁLNE ODPADY A DROBNÉ STAVEBNÉ ODPADY na kalendárny rok 2016 Návrh všeobecne záväzného nariadenia zverejnený

Podrobnejšie

VZN vyvesené na úradnej tabuli v obci B A R A dňa VZN nadobúda účinnosť dňa: Obecné zastupiteľstvo v B A R E na základe ustanovenia 6 zákona

VZN vyvesené na úradnej tabuli v obci B A R A dňa VZN nadobúda účinnosť dňa: Obecné zastupiteľstvo v B A R E na základe ustanovenia 6 zákona VZN vyvesené na úradnej tabuli v obci B A R A dňa VZN nadobúda účinnosť dňa: 1.1.2016 Obecné zastupiteľstvo v B A R E na základe ustanovenia 6 zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších

Podrobnejšie

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA KOLÁROVO č. 14/2009 O miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na rok 2010 Mesto Kolárovo na

VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA KOLÁROVO č. 14/2009 O miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na rok 2010 Mesto Kolárovo na VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA KOLÁROVO č. 14/2009 O miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na rok 2010 Mesto Kolárovo na základe ustanovenia 6 zákona č.369/1990 Zb. o obecnom

Podrobnejšie

O b e c D v o r y n a d Ž i t a v o u Všeobecne záväzné nariadenie obce Dvory nad Žitavou č. 5 / 2015 o dani z nehnuteľností Návrh VZN vyvesený na úra

O b e c D v o r y n a d Ž i t a v o u Všeobecne záväzné nariadenie obce Dvory nad Žitavou č. 5 / 2015 o dani z nehnuteľností Návrh VZN vyvesený na úra O b e c D v o r y n a d Ž i t a v o u Všeobecne záväzné nariadenie obce Dvory nad Žitavou č. 5 / 2015 o dani z nehnuteľností Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Dvory nad Žitavou od : 30. 11. 2015

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie obce Vozokany č. 1 zo O DANÍ Z NEHNUTEĽNOSTÍ, MIESTNYCH DANIACH A MIESTNOM POPLATKU ZA KOMUNÁLNE ODPADY A DROB

Všeobecne záväzné nariadenie obce Vozokany č. 1 zo O DANÍ Z NEHNUTEĽNOSTÍ, MIESTNYCH DANIACH A MIESTNOM POPLATKU ZA KOMUNÁLNE ODPADY A DROB Všeobecne záväzné nariadenie obce Vozokany č. 1 zo 07.12.2018 O DANÍ Z NEHNUTEĽNOSTÍ, MIESTNYCH DANIACH A MIESTNOM POPLATKU ZA KOMUNÁLNE ODPADY A DROBNÉ STAVEBNÉ ODPADY na kalendárny rok 2019 Obec Vozokany

Podrobnejšie

Obec Devičany VZN č. 2/2015 o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne

Obec Devičany VZN č. 2/2015 o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne Obec Devičany -------------------------------------------------------------------- VZN č. 2/2015 o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady, daň za psa, daň za

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1996 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný.

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1996 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: Obsah dokumentu je právne záväzný. ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1996 Vyhlásené: 23. 7. 1996 Časová verzia predpisu účinná od: 1. 7.2018 Obsah dokumentu je právne záväzný. 219 ZÁKON NÁRODNEJ RADY SLOVENSKEJ REPUBLIKY z 1.

Podrobnejšie

Obec Dojč podľa 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a podľa zákona č. 582/2004 Z.z. o miestnych daniach a

Obec Dojč podľa 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a podľa zákona č. 582/2004 Z.z. o miestnych daniach a Obec Dojč podľa 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a podľa zákona č. 582/2004 Z.z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné

Podrobnejšie