Príhovor novozvoleného starostu obce

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "Príhovor novozvoleného starostu obce"

Prepis

1 Číslo 1/2015 Ročník XVI Úspešné vystúpenie Betlehemskej skupiny z Babína na 24. ročníku Oravských Vianoc v Nižnej, ktoré sa uskutočnilo dňa Zloženie betlehemskej skupiny: anjel - Samuel Svitek; Stacho - Adrián Kšenzulák; Fedor - Denis Kurčina; Kubo - Tadeáš Kurčina; bača - Roman Jaššo. Dňa 15. novembra 2014 sme si zvolili nové vedenie obce Babín na obdobie Starosta obce Babín p. Martin Matys. Poslanci OZ: František Slameník, Blanka Babinská, Jozef Vraňák, Oľga Kubasová, Peter Kľuska, Miroslav Majda, Igor Orčík, Ján Brnkaľák, Dominik Jurký viac na str. 5-6.

2 2 Príhovor novozvoleného starostu obce Vážení spoluobčania. Chcem sa Vám v prvom rade poďakovať za prejavenú dôveru v tomto novom volebnom období. Svoju prácu na poste starostu obce Babín, chcem vykonávať čestne a zodpovedne. Byť občanom vo vedení obce je pre mňa veľkou poctou, no zároveň aj veľkou zodpovednosťou, pretože som aj starostom obce pre občanov, ktorí ma volili, ale aj pre tých, čo ma nevolili. O to viac sa chcem snažiť, aby som bol pre Vás,milí spoluobčania, dobrým a spravodlivým predstaviteľom našej krásnej obce Babín. Som si vedomý toho, že nie každému vyhoviem a nie každý bude s mojou prácou spokojný. Ale s určitosťou Rozpočet obce Vážení spoluobčania, hneď po nastúpení na svoj nový post som začal pracovať na rozbehnutých aktivitách predošlého vedenia obce. Bohužiaľ som musel zápasiť s prvým problémom, a to s návrhom rozpočtu a jeho samotné schválenie. Keďže sme šli do schválenia nového rozpočtu v rozpočtovom provizóriu*, nemal som dostatok času vytvoriť Vám priestor aby ste mohli verejne prispieť k jeho tvorbe. Vytvoril som Vám jediný možný prístup pripomienkovania a to podľa zákona č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy, kde bol návrh rozpočtu zverejnený 15 dní na pripomienkovanie spôsobom obvyklým. (úradná tabuľa, internetová stránka obce. ) * Rozpočtové provizórium - nastáva v prípade, že do 31. decembra bežného rozpočtového roka (zhodný s kalendárnym Denník starostu sa budem spolu s Vami, Vážení spoluobčania, snažiť nájsť vhodné riešenia, ktoré budú kladne vplývať na rozvoj našej obce. Ak nastanú v našej spolupráci nezhody, prípadne budeme podrobení skúške súdržnosti s vonkajšieho alebo vnútorného okolia, budem sa snažiť zo všetkých síl udržať jednotu a čestnosť našej spolupráce. Pretože iba v spoločnej a dobrej súdržnosti sa problémy a rozvoj našej obce správne vyrieši. Na to aby sme dobre spolupracovali, budem potrebovať aj ochotu a dobrú vôľu aj z Vašej strany, pretože vyriešiť všetky problémy a úlohy obce nedokáže len starosta ani starosta s poslancami obecného zastupiteľstva. Dokážeme to iba tak, že sa budeme do problémov a úloh verejných angažovať všetci, vážení spoluobčania. Lebo naša obec je naša spoločná obec a jej problémy sú našimi spoločnými problémami. Ešte raz Vám ďakujem za prejavenú dôveru a teším sa na dobrú spoluprácu s Vami, Vážení spoluobčania obce Babín. S úctou Martin Matys starosta obce rokom), nie je schválený nový rozpočet obce. Potom musí obec, až do nového schválenia rozpočtu, hospodáriť v 1/12 celkových výdavkov v jednotlivom mesiaci. Provizórium trvá do schválenia nového rozpočtu. To znamená, že sme šli od do v rozpočtovom provizóriu. Verejné osvetlenie Ďalší problém, ktorý som súčasne riešil s návrhom rozpočtu, bol problém verejného obstarávania (VO)

3 na zákazku : Rekonštrukcia a modernizácia verejného osvetlenia. Úrad pre verejné obstarávanie v mesiaci december 2014 vydal protokol, na základe ktorého bolo pozastavené obstarávanie zákazky. Takže som musel vycestovať 2 x do Bratislavy, na úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO), kde boli prejednané chyby VO a bola spísaná zípisnica o ukončení VO. Ak obec nechcela prísť o dotáciu na rekonštrukciu a modernizáciu verejného osvetlenia, musela vyhlásiť nové verejné obstarávanie. To sa uskutočnilo podľa zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní, kde spomedzi troch uchádzačov bola vyhodnotená víťazná spoločnosť 4procurement. V súčasnosti prebieha verejné obstarávanie na výber spoločnosti, ktorá bude realizovať rekonštrukciu a modernizáciu verejného osvetlenia. Tento projekt bude v hodnote max. do bez DPH, a mal by sa zrealizovať do konca októbra 2015 z Eurofondov. V tomto projekte je zahrnutá výmena nových 193 svietidiel /150 ks vysokotlakové sodíkové výbojky, 39 ks vysokotlakové halogenídové výbojky/, vzdušné vedenie silovým - hliníkovým káblom o dĺžke m, inštalácia novej ovládacej skrine IPS 3x25 A, prípojková skriňa SPP 3x 63 A a dve riadiace centrálne jednotky GSM. Touto rekonštrukciou a modernizáciou verejného osvetlenia sa zefektívni a výrazne ekonomicky ušetrí rozpočet našej obce. Bezpečnosť detí Od druhého januárového týždňa sa zaškolil pracovník z verejnoprospešných prác p. M. Kukla na bezpečné prevádzanie detí cez priechod pre chodcov počas ranných a poobedňajších presunov detí do a zo základnej školy. Týmto riešením sa zvýšila bezpečnosť detí. Nezamestnanosť Počas prvého štvrťroka som cez Európsky sociálny fond zamestnal na obci štyroch ľudí, z toho traja muži a jedna žena. Zamestnal som ich cez úrad práce sociálnych vecí a rodiny v programe 50j-Príspevok na podporu rozvoja miestnej a regionálnej zamestnanosti. Na týchto štyroch ľudí nám európsky sociálny fond prispieva 80% z celkovej ceny práce a zvyšných 20% prispieva obec. Vytvorili sa im pracovné miesta na dobu 9 mesiacov v 8 hodinovom pracovnom čase bez možnosti jeho opakovaného použitia. To znamená, že po deviatich mesiacoch, v prípade existencie programu 50j môžeme tieto miesta preobsadiť novými dlhodobo nezamestnanými občanmi. Internetová stránka obce V mesiaci február prebehlo v rámci zákona č. 25/2006 Z. z. O verejnom obstarávaní, obstarávanie na firmu, ktorá bude realizovať doménu a spravovanie novej web stránky obce Babín. S celkových štyroch ponúk, sa víťaznou stala najlacnejšia ponuka od firmy Webex media Košice.

4 4 Nové šatne OŠK Babín Počas mesiaca februára sa urobila elektrika v nových šatniach OŠK Babín. Tie sa urobili za prítomnosti poslanca OZ p. Františka Slameníka a zamestnancov obecného úradu. V mesiaci apríl sa previedli nasledovné stavebné práce: izolácia podlahy penetračným náterom a izolačnou lepenkou a osadilo sa osem oceľových zárubní. Toho času sa pripravujú stavebné práce na strojové omietnutie vnútorných stien a zabetónovanie poterov. Galéria V mesiacoch marec a apríl zamestnanci obce a pracovníci aktivačnej činnosti vynovili vnútorné dolné priestory tým, Nelegálne skládky Počas mesiacov marec, apríl, zamestnanci obce a pracovníci aktivačnej činnosti vyčistili viac ako 38 nelegálnych skládok, odviezli ich za viac ako 8 plných vlečiek. Väčšina tohto odpadu bola vytvorená bohužiaľ úmyselne. Od marca môžu občania využívať na odpad veľko objemové kontajnery, ktoré sa nachádzajú v lokalitách Mlynská ulica, za obecným úradom, na Bučine, na Hrádku. Prosím nehádzať do veľkoobjemových kontajnerov: odpad z dreva-konáre, korene, sklo, plasty, batérie a šatstvo. Rád by som poprosil občanov, ktorí vytvárajú nelegálne skládky, či už úmyselne alebo nie, aby využívali tieto veľkoobjemové kontajnery. Obec zabezpečuje vývoz aj separovaného odpadu (skla, plastov, akumulátorov, elektronického odpadu a šatstva), ktorý môžete sústreďovať na svojich Opatrenia proti čiernym stavbám Ak plánujete uskutočniť stavbu altánku, garáže, oplotenia pozemku, prístrešok, úpravu terénu, je potrebné uvedenú stavbu vopred ohlásiť na obci Babín, ktorá je príslušným stavebným úradom. Postaviť tieto tzv. drobné stavby, môžete až po vydaní oznámenia o drobnej stavbe alebo stavebných úpravách. Správny poplatok za podanie žiadosti o drobnú stavbu, stavebné úpravy je 10. Žiadosti si môžete vyžiadať na obecnom úrade, prípadne si ju môžete vytlačiť z internetovej stránky obce Babín- www. babin. sk HLAVNÉ MENU- Tlačivá na stiahnutie-stavebné povolenia. Pri podaní žiadosti o stavebné povolenie na drobnú stavbu, stavebné a terénne že sa omietli stropy a steny jemnou vápennou jadrovou omietkou. Následne sa vybielili maliarskou farbou. zberných miestach a miestach preň určené. Budem Vám veľmi povďačný, že svojím zodpovedným separovaním odpadu prispejete ku krajšiemu vzhľadu našej prírody. úpravy sú potrebné nasledovné náležitosti: Doklad, ktorým sa preukazuje vlastnícke alebo iné právo k pozemku (list vlastníctva, nájomná zmluva a pod. ) - originál alebo overená kópia Súhlas ostatných spoluvlastníkov pozemku (ak títo nie sú tiež stavebníkmi) pokiaľ spoluvlastnícky podiel stavebníka k pozemku (na ktorom sa navrhuje umiestniť drobná stavba) je Vi alebo menší Jednoduchý situačný výkres (2 krát), ktorý obsahuje vyznačenie umiestnenia stavby na pozemku vrátane odstupov od hraníc so susednými pozemkami a od susedných stavieb a stavebné riešenie stavby (môže

5 vypracovať osoba s príslušným odborným vzdelaním) 4. Jednoduchý technický opis stavby Rozhodnutia, stanoviská, vyjadrenia, súhlasy, posúdenia alebo iné opatrenia dotknutých orgánov štátnej správy Stanovisko orgánu štátnej pamiatkovej starostlivosti, ak ide o drobnú stavbu, ktorá sa má umiestniť v pamiatkovo chránenom území (zákon č. 49/2002 Z. z. o ochrane pamiatkového fondu v znení neskorších predpisov) Vyhlásenie kvalifikovanej osoby, že bude zabezpečovať vedenie uskutočňovania drobnej stavby svojpomocou; (t. j. osoby, ktorá má vysokoškolské vzdelanie stavebného smeru alebo architektonického smeru alebo odborné stredoškolské vzdelanie stavebného smeru a najmenej tri roky praxe v odbore), ak stavebník sám nespĺňa uvedené Komunálne voľby 2014 Dňa 15. novembra sa uskutočnili komunálne voľby, kde sme si zvolili starostu obce a poslancov do obecného zastupiteľstva. V obci Babín sa komunálne voľby konali v klubovni MKS, kde bola zriadená okrsková volebná miestnosť. Volieb sa zúčastnilo 72,41 % voličov. požiadavky Vyjadrenie vlastníka susednej nehnuteľnosti, ak sa pri uskutočňovaní stavby má použiť susedná nehnuteľnosť Poplatok : 10 fyzická osoba, 30 právnická osoba Upozorňujeme, že za drobnú stavbu sa považuje stavba do 25m 2. Nad 25m 2 je potrebné už stavebné povolenie v zmysle zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon), v znení neskorších predpisov, 58. Chceme vás upozorniť aj na skutočnosť, že ak som vlastníkom pozemku, že si na ňom môžem robiť čo chcemnie je pravda. Nechceme zvoliť cestu formou pokút, ale vás chceme včas informovať, a týmto vám dať možnosť vyhnutia sa nepríjemnostiam so zákonom a susedským sporom. Štatistický výkaz volieb v obci Babín: celkový počet oprávnených voličov počet zúčastnených voličov počet platných odovzdaných hlasov pre starostu počet platných odovzdaných hlasov pre poslancov Zoznam zvolených poslancov 1. Martin Matys, nezávislý, 302 hlasov; 2. František Slameník, SNS, 270 hlasov; 3. Blanka Babinská, SIEŤ, 265 hlasov; 4. Jozef Vraňák, KDH, 264 hlasov; 5. Oľga Kubasová, KDH, 256 hlasov; 6. Peter Kľuska, PRÁVO A SPRAVODLIVOSŤ, 252 hlasov; 7. Miroslav Majda, SNS, 239 hlasov; 8. Igor Orčík, SNS, 227 hlasov; 9. Ján Brnkaľák, SNS, 217 hlasov; 10. Dominik Jurký, (na základe vzdania sa poslaneckého mandátu 1. zvoleného poslanca Martina Matysa, nastúpil na miesto poslanca na základe losovania volebnej komisie p. Dominik Jurký); 11. Július Hríň, 37 r., konateľ spoločnosti, KĽS, počet hlasov: 192; 12. Ján Babinský, 45 r., IT technik, SMER SD, počet hlasov: 179; 13. Marta Brnkaláková, 40 r., administratívna pracovníčka,

6 6 SIEŤ, počet hlasov: 170; 14. František Bohucký, 65 r., dôchodca, KDH, počet hlasov: 162; 15. Elena Frčová, Mgr., 39 r., referentka štátnej správy, NOVA, počet hlasov: 162; 16. Miroslav Jurký, 49 r., strojár, SNS, počet hlasov: 161; 17. Marián Žofaj, 39 r., elektrotechnik, PRÁVO A SPRAVODLIVOSŤ, počet hlasov: 153; 18. Jozef Kurčina, 46 r., riaditeľ výroby, SMER SD, počet hlasov: 149; 19. Tatiana Múdra, PaedDr, 37 r., učiteľka, PRÁVO, počet hlasov: 133; 20. Mária Fuckuláková, Bc., 42 r., administratívna pracovníčka., KDH, počet hlasov: 130; 21. Ondrej Škunta, 38 r., opatrovateľ, SMER- SD, počet hlasov: 123; 22. Miroslav Jurký, 40 r., skladník, KDH, počet hlasov: 115; 23. Petra Babinská, 37 r., administratívna pracovníčka, SIEŤ, počet hlasov: 112; 24. Jozef Poleč, 48 r., robotník, KDH, počet hlasov: 104; 25. Monika Paľová, Mgr. 32 r., učiteľka, KDH, počet hlasov: 102; 26. Žaneta Fuckuláková, 21 r., čašníčka, SMER SD, počet hlasov: 91; 27. Lenka Hnojčíková Kuklová, Mgr., 26 r., tlmočníčka, SMER SD, počet hlasov: 85; UZNESENIE č. 1/2015 UZNESENIA 28. Marek Bugan, 20 r., právny asistent, KĽS, počet hlasov: 81; 29. Peter Paško, 39 r., vodič, SMER SD, počet hlasov: Jana Špitálová, 26 r., odevná technička, KĽS, počet hlasov: 75; 31. František Ľuba, 40 r., strojár, SNS, počet hlasov: 72; 32. Ľudovít Gábor, 59 r., vodič MKD, KĽS, počet hlasov: 69; 33. Ľubomíra Gáborová, Mgr., 29 r., pedagogička, KĽS, počet hlasov: 63; 34. Ľuboš Kurčina, Ing., 36 r., expedítor, KĽS, počet hlasov: 58; 35. Ladislav Gábor, 52 r., bezpečnostný technik, KĽS, počet hlasov: Štefan Špitál, 29 r., elektrotechnik, SNS, počet hlasov: 54; 37. Ján Ľuba, 49 r., nástrojár, SNS, počet hlasov: 52; 38. Daniela Klokočíková, Mgr., 32 r., politologička, NOVA, počet hlasov: 51; 39. Terézia Gavendová, 36 r., krajčírka, KĽS, počet hlasov: 51; 40. Terézia Genšorová, 45 r., školníčka, SMER SD, počet hlasov: 45; 41. Mária Svýbová, 30 r., operátorka, KĽS, počet hlasov: 39; 42. Mária Kľusková, 20 r., študentka, SMER SD, počet hlasov: 32 z ustanovujúceho zasadnutia obecného zastupiteľstva, konaného dňa o hod. v zasadačke OcÚ. Obecné zastupiteľstvo v Babíne A. berie na vedomie: 1. Výsledky volieb do orgánov samosprávy obce 2. Vystúpenie novozvoleného starostu 3. Informácie výkonného výboru OŠK 4. Informácie riaditeľky ZŠ s MŠ Babín 37 B. schvaľuje: 1. Za zapisovateľku: p. Bukovskú Máriu 2. Za overovateľov: p. Brnkaľák Ján, p. Vraňák Jozef 3. Do mandátovej komisie: p. Slameník František, p. Majda Miroslav 4. Do volebnej komisie: p. Babinská Blanka, p. Orčík Igor 5. Do návrhovej komisie: p. Kubasová Oľga, p. Brnkaľák Ján 6. Podľa návrhu starostu obce za zástupcu starostu na nastávajúce volebné obdobie poslanca p. Františka Slameníka 7. Inventarizačnú komisiu v zložení: p. Blanka Babinská, p. Ján Brnkaľák, p. Dominik Jurký, p. Peter Kľuska, p. Oľga Kubasová, p. Miroslav Majda, p. Igor Orčík, p. František Slameník, p. Jozef Vraňák C. konštatuje, že: 1. novozvolený starosta obce Martin Matys zložil zákonom predpísaný sľub starostu obce 2. zvolení poslanci obecného zastupiteľstva zložili zákonom predpísaný sľub poslanca obecného zastupiteľstva:

7 Babinská Blanka; Brnkaľák Ján; Jurký Dominik; Kľuska Peter; Kubasová Oľga; Majda Miroslav; Orčík Igor; Slameník František; Vraňák Jozef D. poveruje: 1. P. Františka Slameníka zvolávaním a vedením zasadnutí obecného zastupiteľstva v prípadoch podľa 12 ods. 2 prvá veta, odst. 3 tretia veta, odst. 5 tretia veta a ods. 6 tretia veta zákona SNR č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov E. zriaďuje: 1. obecnú radu 2. komisie obecného zastupiteľstva a to: pre kultúru, vzdelávanie, mládež a šport, sociálnych vecí výstavby, územného plánovania a životného prostredia ochrany verejného poriadku verejného záujmu F. volí: 1. za členov obecnej rady: p. Františka Slameníka, p. Oľgu Kubasovú, p. Jána Brnkaľáka 2. a) predsedu komisie kultúry, vzdelávania, mládeže a športu, sociálnych vecí: p. Jána Brnkaľáka predsedu komisie výstavby, územného plánovania a životného prostredia: Jozefa Vraňáka predsedu komisie ochrany verejného poriadku: p. Blanku Babinskú predsedu komisie verejného záujmu: p. Miroslava Majdu b) za členov komisie kultúry, vzdelávania, mládeže a športu, sociálnych vecí: p. Igor Orčík, p. Oľga Kubasová, Mgr. František Slameník ml., p. Jozef Kurčina za členov komisie výstavby, územného plánovania a životného prostredia: p. František Slameník, p. Igor Orčík, p. Ladislav Babinský za členov komisie ochrany verejného poriadku: p. Dominik Jurký, p. Peter Kľuska za členov komisie verejného záujmu: p. Oľga Kubasová, p. Jozef Vraňák G. určuje: v súlade so zákonom NR SR č. 253/1994 Z. z. o právnom postavení a platových pomeroch starostov obcí v znení neskorších predpisov v rozsahu určenom obecným zastupiteľstvom plat starostu obce vo výške 824 x 1,98=1 632,- H. ukladá: 1. Podrobne uviesť legendu rozpočtu obce. Z. : ekonómka obce T. : do nasledujúceho OZ Martin Matys, starosta obce UZNESENIE č. 2/2015 zo zasadnutia obecného zastupiteľstva, konaného dňa o hod. v zasadačke OcÚ. Obecné zastupiteľstvo v Babíne A. berie na vedomie: 1. Ústnu žiadosť p. Andreja Pašku 2. Žiadosť o dotáciu na záujmovú činnosť detí a mládeže ZRPŠ pri ZŠ s MŠ Babín Informáciu starostu obce o doručených žiadostiach od OŠK a DHZ 4. Správu inventarizačnej komisie 5. Programový rozpočet obce na rok 2016 a Čerpanie rozpočtu obce za rok Správu kontrolórky obce 8. Informácie starostu obce B. schvaľuje: 1. Za zapisovateľku: p. Bukovskú Máriu 2. Za overovateľov: p. Babinská Blanka, p. Orčík Igor 3. Do návrhovej komisie: p. Vraňák Jozef, p. Kľuska Peter 4. Zmenu programu zasadania OZ 5. Kontrolu plnenia uznesení 6. Programový rozpočet obce na rok Čerpanie rezervného fondu na výstavbu šatní OŠK a výstavbu chodníkov 8. Prílohu č. 1 k VZN č. 1/ VZN obce č. 1/2015 o spôsobe náhradného zásobovania pitnou vodou a náhradného odvádzania odpadových vôd a o zneškodňovaní obsahu žúmp v obci Babín 10. Plán práce zasadnutí OZ na I. polrok Plán práce kontrolórky obce na I. polrok Plán činnosti MKS na rok Vyradiť majetok obce podľa návrhu inventarizačnej komisie C. poveruje: Ing. Slávku Svitekovú kontrolórku obce vykonávaním kontrol na základe schváleného plánu práce na I. polrok 2015 D. ukladá: 1. Zistiť vysporiadanie miestnej komunikácie k rodinnému domu s. č. 420 Z. : KVÚP a ŽP, OcÚ, T. : do

8 8 2. Vyzvať predsedu DHZ vykonať evidenciu uniforiem, tieto označiť menovite Z. : OcÚ, predseda DHZ, T. : do Zistiť možnosti poskytnutia dotácií na rekonštrukciu MŠ, Z. : OcÚ; T. : Písomne informovať stolnotenisový oddiel o založení občianskeho združenia a možnosti ich financovania; Z. : p. Kurčinová Zuzana, T. : do E. Odvoláva: 1. Členov Rady školy delegovaných za Obec Babín ako zriaďovateľ: p. Žofaja Mariána, Mgr. Frčovú Elenu, p. Kurčinu Jozefa a p. Fuckuľáka Milana F. Deleguje: 1. Za členov Rady školy pri ZŠ s MŠ Babín za Obec Babín ako zriaďovateľa: Mgr. Slameníka Františka, p. Brnkaľáka Jána, p. Orčíka Igora a p. Kurčinu Jozefa na obdobie 4 rokov G. Odporúča: Vypracovať pracovné náplne zamestnancov OcÚ Martin Matys, starosta obce UZNESENIE č. 3/2015 zo zasadnutia obecného zastupiteľstva, konaného dňa o hod. v zasadačke OcÚ. Obecné zastupiteľstvo v Babíne A. berie na vedomie: Informácie starostu obce B. schvaľuje: 1. Za zapisovateľku: p. Bukovskú Máriu 2. Za overovateľov: p. Kľuska Peter, p. Jurký Dominik 3. Do návrhovej komisie: p. Vraňák Jozef, p. Kubasová Oľga 4. Program zasadania OZ 5. Na základe vyhodnotenia zákazky podľa 9 ods. 9 zákona č. 25/2006 Z. z. Mandátnu zmluvu s firmou 4procurement s. r. o. na zabezpečenie procesu komplexných služieb v oblasti verejného obstarávania na projekt s názvom: Rekonštrukcia verejného osvetlenia obce Babín za odmenu poskytovania služieb 3600,- s DPH Martin Matys, starosta obce UZNESENIE č. 4/2015 zo zasadnutia obecného zastupiteľstva, konaného dňa o hod. v zasadačke OcÚ. Obecné zastupiteľstvo v Babíne A. berie na vedomie: 1. Správu KVÚP a ŽP z prerokovania žiadosti manželov Paškových s. č Informáciu DHZ o počte uniforiem 3. Informácie firmy SWWE a. s. Bratislava o investičnom zámere 4. Informácie geodeta p. Genšora o možnosti komasácie (jednoduchých pozemkových úpravách) v obci Babín 5. Konsolidovanú výročnú správu obce Babín za rok Zmenu rozpočtu vrátane programov a podprogramov rozpočtovým opatrením 7. č. 1/2015,v súlade s oznámením o úprave rozpočtu nenormatívnych finančných prostriedkov na rok 2015 číslo OÚ-ZA-OS2-2015/ zo dňa , OÚ-ZA-OS2-2015/ zo dňa , OÚ- ZA-OS2-2015/ zo dňa , opatrením č. 2/2015, v súlade s oznámením o úprave rozpočtu normatívnych a nenormatívnych finančných prostriedkov na rok 2015 číslo OÚ-ZA-OS2-2015/ zo dňa , OÚ-ZA-OS2-2015/ zo dňa , opatrením č. 3/2015 v súlade s dohodou č. 5/ 50j/ NS/2015 a dohodou č. 8/ 50j/NS/2015 uzatvorenou s UPSVR Námestovo Bežné príjmy: ,57 z toho RO: 2920 Kapitálové príjmy: 0 z toho RO: 0 Finančné príjmové operácie: 0 Príjmy celkom ,57 Bežné výdavky: ,57 z toho RO: ,57 Kapitálové výdavky: z toho RO: 0 Finančné výdavkové operácie: 0

9 Výdavky celkom ,57 8. Informácie starostu obce 9. Projekt rekonštrukcia siete NN smerom na Vyšný koniec systémom závesných lán, firmou El-spol 10. Plánované akcie za rok 2015 C. schvaľuje: 1. Za zapisovateľku: p. Bukovskú Máriu 2. Za overovateľov: p. Vraňák Jozef, p. Brnkaľák Ján 3. Do návrhovej komisie: p. Majda Miroslav, p. Orčík Igor 4. Zmenu programu zasadania OZ 5. Kontrolu plnenia uznesení 6. Zmenu rozpočtu vrátane programov a podprogramov rozpočtovým opatrením č. 4/2015 v zmysle ustanovenia 14 ods. 2 písm. a, zákona č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov podľa priloženého návrhu: Bežné príjmy: ,57 z toho RO: 2920 Kapitálové príjmy: 0 z toho RO: 0 Finančné príjmové operácie: 0 Príjmy celkom ,57 Bežné výdavky: ,57 z toho: RO ,57 Kapitálové výdavky: z toho RO: 0 Finančné výdavkové operácie: 0 Výdavky celkom ,57 7. Členstvo v MAS Biela Orava 8. zverejnenie zámeru obce na zámenu nehnuteľného majetku obce z dôvodu hodného osobitného zreteľa v súlade s ustanovením 9a odst. 8 písm. e) zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v platnom znení a to: zámenu nehnuteľného majetku z dôvodu hodného osobitného zreteľa v súlade s ustanovením 9a ods. 8 písm. e/ zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov a to zámenu nasledovne Obec Babín je výlučným vlastníkom pozemku v katastrálnom území Babín, Obec Babín, okres Námestovo, parc. č. C-KN 741/1 o výmere 559m 2 Záhrady, zapísané Okresným úradom Námestovo, katastrálny odbor na LV č P. HNOJČÍKOVÁ Jana r. Trnková, je spoluvlastníčka pozemku v katastrálnom území obce Babín, obec Babín, okres Námestovo parc. č. E-KN č. 5720/1 o výmere 2375m 2 orná pôda v ½-ici, zapísaná Okresným úradom Námestovo, katastrálny odbor na LV Obec Babín schvaľuje zverejnenie zámeru na zámenu: C-KN parcelu č. 741/1 o výmere 559m 2 záhrady katastrálneho územia obce Babín, Obec Babín, okres Námestovo z výlučného vlastníctva obce do výlučného vlastníctva Kataríny Lewandowskej rod. Hnojčíkovej, trvale bytom Babín 33, nar , štátny občan SR, veľkosť vlastníckeho podielu 1/1-ina, E-KN parcela č. 5720/1 o výmere 2375m 2 orná pôda katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v ½-ici zapísanej na meno Janka Hnojčíková, rod. Trnková, trvale bytom Babín 33, nar , štátny občan SRdo spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu ½-ica bez nároku na finančný doplatok. Dôvod hodný osobitného zreteľa na zámenu vyššie uvedeného nehnuteľného majetku je daný na základe nasledovných skutočností: Cez pozemok E-KN parc. č. 5720/1 o výmere 2375m 2 orná pôda, katastrálneho územia obce Babín je miestny cintorín, pričom je v záujme, aby Obec Babín uvedený pozemok vlastnila, pretože Obec Babín cintorín spravuje. Zároveň vyššie uvedený spôsob zámeny predstavuje pre obec finančne najmenej zaťažujúci spôsob, akým dosiahnuť, aby pozemky pod miestnym cintorínom vlastnila obec. Z celkového počtu 9 poslancov hlasovalo 9 poslancov za. 9. odpredaj časti E-KN parcely 6 zastavané plochy a nádvoria o výmere 354m 2 zapísaná na LV 1934 kat. územia obce Babín, E- KN parcela č orná pôda o výmere 129m 2 zapísaná na LV 2385 kat. územia obce Babín, E-KN parcela 4375 orná pôda o výmere 93m 2 zapísaná na LV 2385 kat. územia obce Babín pre COOP Jednota Námestovo, spotrebné družstvo,hviezdoslavova 1/11, Námestovo za cenu stanovenú znaleckým posudkom, odčlenenú geometrickým plánom č. 34/2014 vyhotoveným Jozefom Brandysom Geodetické práce ul. Cyrila a Metoda 329/6, Námestovo zo dňa z E-KN 6 zastavané plochy a nádvoria o výmere 128m 2, E-KN parcela č o výmere 33m 2 zapísanej na LV 2385 kat. územia obce Babín a E-KN parcela č o výmere 17m 2, zapísaná na LV 2385 kat. územia obce Babín (novovytvorená C-KN parcela 576/6 zapísanej o výmere 178m 2 ). Obec Babín, ako predávajúci uplatnila prevod majetku predajom so zriadením vecného bremena a to na diely 3, 5, 4 a 10 novovytvorenej C-KN parc. č. 576/6, podľa GP č. 34/2014 zo dňa Prevod majetku bol schválený v zmysle 9a odst. 8 písm. b) zákona SNR č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, vzhľadom na prípad hodný osobitného zreteľa. Jedná sa o pozemok, ktorý je priľahlý k budove Potraviny MIX predajňa Babín vo vlastníctve

10 10 žiadateľa COOP Jednota Námestovo, spotrebné družstvo, Hviezdoslavova 1/11, Námestovo. Z celkového počtu 9 poslancov o tomto uznesení hlasovalo za 9 poslancov, nikto sa nezdržal a ani nikto nebol proti. 10. zverejnenie zámeru obce na zámenu nehnuteľného majetku obce z dôvodu hodného osobitného zreteľa v súlade s ustanovením 9a odst. 8 písm. e) zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v platnom znení a to: zámenu nehnuteľného majetku z dôvodu hodného osobitného zreteľa v súlade s ustanovením 9a ods. 8 písm. e/ zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov a to zámenu nasledovne Obec Babín je výlučným vlastníkom pozemkov v katastrálnom území Babín, Obec Babín, okres Námestovo, parc. E-KN č /4 o výmere 1198m 2 zastavané plochy a nádvoria, zapísané Okresným úradom Námestovo, katastrálny odbor na LV č. 1934, parc. E-KN č /3 o výmere 735m 2 zastavané plochy a nádvoria, zapísané Okresným úradom Námestovo, katastrálny odbor na LV č Na základe Geometrického plánu č. 38/2015 zo dňa vypracovaného vyhotoviteľom Brandys, s. r. o. ul. Cyrila a Metoda 329/6, Námestovo, úradne overený OU Námestovo, katastrálny odbor dňa došlo k oddeleniu parciel 596/2, 596/6, 596/8, 596/9, 596/10, katastrálne územie Babín, čím vznikli z pôvodných pozemkov parc. č. E-KN 17051/3 a 17051/4 aj nasledovné parcely: a. parc. reg. C-KN 596/8 o výmere 33m 2, trvalé trávne porasty b. parc. reg. C-KN 596/9 o výmere 42m 2, trvalé trávne porasty c. parc. reg. C-KN 596/6 o výmere 17m 2, trvalé trávne porasty Obec Babín schvaľuje zverejnenie zámeru na zámenu: novovytvorených pozemkov CKN parc. č. 596/8 o výmere 33m 2, trvalé trávne porasty, parc. č. 596/9 o výmere 42m 2, trvalé trávne porasty, parc. č. 596/6 o výmere 17m 2, trvalé trávne porasty katastrálneho územia Babín, obec Babín, okres Námestovo z výlučného vlastníctva obce do bezpodielového vlastníctva Ing. Petra Hnojčíka, rod. Hnojčík, trvale bytom Babín 314, nar , štátny občan SR a Mgr. Lenky Hnojčíkovej, rod. Kuklová, trvale bytom Babín 314, nar , štátny občan SR veľkosť bezpodielového vlastníctva 1/1-ina. E-KN parc. č. 5715/2 o výmere 35m 2 orná pôda katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/1-ine zapísaná na LV č na meno Štefan Kukla, rod. Kukla, trvale bytom Babín 314, nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/1-ina, E-KN parc. č. 5541/2 o výmere 252m 2 orná pôda katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/7-ine, zapísaná na LV č na meno Štefan Kukla, rod. Kukla, trvale bytom Babín 314, nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/7-ina, E-KN parc. č. 5725/2 o výmere 39m 2 orná pôda katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/7- ine, zapísaná na LV č na meno Štefan Kukla, rod. Kukla, trvale bytom Babín 314, nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/7- ina, E-KN parc. č. 5500/1 o výmere 67m 2 trvalé trávne porasty katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/7-ine zapísaná na LV č na meno Štefan Kukla, rod. Kukla, trvale bytom Babín 314, nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/7-ina, E-KN parc. č. 5723/1 o výmere 49m 2 zastavané plochy a nádvoria katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/7-ine, zapísaná na LV č na meno Štefan Kukla, rod. Kukla, trvale bytom Babín 314, nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/7-ina, E-KN parc. č. 5722/1 o výmere 57m 2 zastavané plochy a nádvoria katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/7- ine zapísaná na LV č na meno Štefan Kukla, rod. Kukla, trvale bytom Babín 314, nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/7- ina, bez nároku na finančný doplatok. Dôvod hodný osobitného zreteľa na zámenu vyššie uvedeného nehnuteľného majetku je daný na základe nasledovných skutočností: parcela č. E-KN 5715/2 o výmere 35m 2 orná pôda v1/1-ine, parc. č. E-KN 5541/2 o výmere 252m 2 orná pôda v podiele 1/7-ine, parc. č. 5725/2 o výmere 39m 2 orná pôda podiele 1/7-ine, parc. č. E-KN 5500/1 o výmere 67m 2 trvalé trávne porasty v podiele 1/7-ine sú pod miestnymi komunikáciami, pričom je v záujme obce, aby tieto pozemky vlastnila obec, ktorá spravuje miestne komunikácie. Zároveň vyššie uvedený spôsob zámeny predstavuje pre obec finančne najmenej zaťažujúci spôsob, akým dosiahnuť, aby pozemky pod príslušnou miestnou komunikáciou vlastnila obec. Parc. č. 5723/1 o výmere 57m 2 zastavané plochy a nádvoria v podiele 1/7-ine, parc. č. E-KN 5722/1 o výmere 57m 2 zastavané plochy a nádvoria v podiele 1/7-ine sú pod miestnym cintorínom. Pričom je v záujme, aby Obec Babín uvedený pozemok vlastnila, pretože Obec Babín cintorín spravuje. Zároveň vyššie uvedený spôsob zámeny predstavuje pre obec finančne najmenej zaťažujúci spôsob, akým dosiahnuť, aby pozemky pod miestnym cintorínom vlastnila obec. Z celkového počtu 9 poslancov hlasovalo 9 poslancov za. Nikto z poslancov sa nezdržal hlasovania a ani nebol proti. zverejnenie zámeru obce na zámenu nehnuteľného majetku obce z dôvodu

11 hodného osobitného zreteľa v súlade s ustanovením 9a odst. 8 písm. e) zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v platnom znení a to: zámenu nehnuteľného majetku z dôvodu hodného osobitného zreteľa v súlade s ustanovením 9a ods. 8 písm. e/ zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov a to zámenu nasledovne Obec Babín je výlučným vlastníkom pozemkov v katastrálnom území Babín, Obec Babín, okres Námestovo, C- KN 674/1 o výmere 664m 2 trvalé trávne porasty zapísaná Okresným úradom Námestovo, katastrálny odbor na LV č Na základe Geometrického plánu č /2014 zo dňa vypracovaného vyhotoviteľom GEODET, Jozef Kupčulák GEODET, Hattalova 341, Námestovo, úradne overený OU Námestovo, katastrálny odbor dňa došlo k oddeleniu pozemku parc. č. C-KN 674/1, katastrálne územie obce Babín, čím vznikli z pôvodného pozemku parc. č. C-KN 674/59 o výmere 176m 2 trvalé trávne porasty, C-KN parc. č. 674/60 o výmere 244m 2 trvalé trávne porasty a C-KN parc. č. 674/1 o výmere 244m 2 trvalé trávne porasty. Obec Babín schvaľuje zverejnenie zámeru na zámenu: - novovytvoreného pozemku parc. č. C-KN 674/60 o výmere 244m 2 trvalé trávne porasty, katastrálne územie Babín, obec Babín, okres Námestovo z výlučného vlastníctva obce do výlučného vlastníctva Moniky Hysenayovej, rod. Pašková, trvale bytom Pod Uhliskom 261/35, Hruštín, nar , štátny občan SR v1/1-ine. E-KN parc. č. 5728/2 o výmere 603m 2 orná pôda katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/4-ine zapísaná na LV č na meno Mária Pašková, rod. Nuttová, trvale bytom Hruštín, Pod Uhliskom 261/35 nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/4-ina, E-KN parc. č. 5728/1 o výmere 37m 2 orná pôda katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/4- ine zapísaná na LV č na meno Mária Pašková, rod. Nuttová, trvale bytom Hruštín, Pod Uhliskom 261/35 nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/4-ina, E-KN parc. č. 1763/1 o výmere 99m 2 trvalé trávne porasty katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/4-ine zapísaná na LV č. 986 na meno Mária Pašková, rod. Nuttová, trvale bytom Hruštín, Pod Uhliskom 261/35 nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/4-ina, E-KN parc. č. 1762/1 o výmere 162m 2 trvalé trávne porasty katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/4-ine zapísaná na LV č. 986 na meno Mária Pašková, rod. Nuttová, trvale bytom Hruštín, Pod Uhliskom 261/35 nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/4-ina, E-KN parc. č /1 o výmere 75m 2 orná pôda katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/4-ine zapísaná na LV č na meno Mária Pašková, rod. Nuttová, trvale bytom Hruštín, Pod Uhliskom 261/35 nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/4-ina. Dôvod hodný osobitného zreteľa na zámenu vyššie uvedeného nehnuteľného majetku je daný na základe nasledovných skutočností: E-KN parc. č. 5728/2 o výmere 603m 2 orná pôda v podiele ¼-ina je za budovou MKS, kde Obec Babín v budúcnosti plánuje rozšírenie vozového parku. Zároveň vyššie uvedený spôsob zámeny predstavuje pre obec finančne najmenej zaťažujúci spôsob, akým dosiahnuť, aby pozemky vlastnila obec. E-KN parc. č. 5728/1 o výmere 37m 2 orná pôda v podiele ¼-ina, E-KN parc. č. 1763/1 o výmere 99m 2 trvalé trávne porasty v podiele ¼-ina,, E-KN parc. č. 1762/1 o výmere 162m 2 trvalé trávne porasty v podiele ¼-ina sú pod miestnymi komunikáciami, pričom je v záujme obce, aby tieto pozemky vlastnila obec, ktorá spravuje miestne komunikácie. Zároveň vyššie uvedený spôsob zámeny predstavuje pre obec finančne najmenej zaťažujúci spôsob, akým dosiahnuť, aby pozemky pod príslušnou miestnou komunikáciou vlastnila obec. Z celkového počtu 9 poslancov hlasovalo 9 poslancov za. Nikto z poslancov sa nezdržal hlasovania a ani nebol proti. C. poveruje: 1. Starostu obce spolupracovať s firmou WEBEX na vylepšení web stránky obce fotogaléria, objednávky, faktúry a zmluvy. D. ukladá: 1. Zaslať správu KVÚP a ŽP manželom Paškovým k prerokovaniu ich žiadosti Z. : KVÚP a ŽP, OcÚ T. : do Zakúpiť 2 ženské a 2 mužské uniformy a zabezpečiť ich uloženie v priestoroch OcÚ Z. : OcÚ T. : do E. Odporúča: 1. OcÚ rokovať s p. Bočkajovou ohľadom odpredaja podielu E-KN parc. č. 4497/1 v podiele ¼-ine 2. Odporúča DHZ uložiť uniformy v priestoroch OcÚ 3. OcÚ vyčistiť miestnu komunikáciu Zahládie od krovín a vykopať rigol z hornej strany 4. OcÚ vyčistiť kroviny na miestnej komunikácii Lazina 5. OcÚ v lokalite Lán naplánovať miestnu komunikáciu 6. OcÚ osloviť geodeta na vypracovanie podkladov pre komasáciu v časti Lán a Zahládie Martin Matys, starosta obce:

12 12 UZNESENIE č. 5/2015 zo zasadnutia obecného zastupiteľstva, konaného dňa o hod. v zasadačke OcÚ. Obecné zastupiteľstvo v Babíne A. berie na vedomie: 1. Informácie Ing. Petra Mašlonku, zástupcu firmy GEOPORTÁL 2. Informácie Ing. arch. Jána Kubinu, ohľadom územného plánu obce Babín 3. Žiadosť p. Františka Paľu, Babín Informácie p. Petra Lipničana, Babín Informácie starostu obce B. schvaľuje: 1. Za zapisovateľku: p. Bukovskú Máriu 2. Za overovateľov: p. Babinská Blanka, p. Orčík Igor 3. Do návrhovej komisie: p. Kľuska Peter, p. Jurký Dominik 4. Zmenu programu zasadania OZ 5. Kontrolu plnenia uznesení 6. Zakúpenie 2 ks vykurovacích kotlov a 1 ks nádobu akumulačnú (tlakovú) pre kotolňu ZŠ 7. Zámenu nehnuteľného majetku obce z dôvodu hodného osobitného zreteľa v súlade s ustanovením 9a odst. 8 písm. e) zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v platnom znení a to: zámenu nehnuteľného majetku z dôvodu hodného osobitného zreteľa v súlade s ustanovením 9a ods. 8 písm. e/ zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov a to zámenu nasledovne Obec Babín je výlučným vlastníkom pozemku v katastrálnom území Babín, Obec Babín, okres Námestovo, parc. č. C-KN 741/1 o výmere 559m 2 Záhrady, zapísané Okresným úradom Námestovo, katastrálny odbor na LV č P. HNOJČÍKOVÁ Jana r. Trnková, je spoluvlastníčka pozemku v katastrálnom území obce Babín, obec Babín, okres Námestovo parc. č. E-KN č. 5720/1 o výmere 2375m 2 orná pôda v ½-ici, zapísaná Okresným úradom Námestovo, katastrálny odbor na LV Obec Babín schvaľuje zverejnenie zámeru na zámenu: C-KN parcelu č. 741/1 o výmere 559m 2 záhrady katastrálneho územia obce Babín, Obec Babín, okres Námestovo z výlučného vlastníctva obce do výlučného vlastníctva Kataríny Lewandowskej rod. Hnojčíkovej, trvale bytom Babín 33, nar , štátny občan SR, veľkosť vlastníckeho podielu 1/1-ina, E-KN parcela č. 5720/1 o výmere 2375m 2 orná pôda katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v ½-ici zapísanej na meno Janka Hnojčíková, rod. Trnková, trvale bytom Babín 33, nar , štátny občan SRdo spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu ½-ica bez nároku na finančný doplatok. Dôvod hodný osobitného zreteľa na zámenu vyššie uvedeného nehnuteľného majetku je daný na základe nasledovných skutočností: Cez pozemok E-KN parc. č. 5720/1 o výmere 2375m 2 orná pôda, katastrálneho územia obce Babín je miestny cintorín, pričom je v záujme, aby Obec Babín uvedený pozemok vlastnila, pretože Obec Babín cintorín spravuje. Zároveň vyššie uvedený spôsob zámeny predstavuje pre obec finančne najmenej zaťažujúci spôsob, akým dosiahnuť, aby pozemky pod miestnym cintorínom vlastnila obec. 8. odpredaj časti E-KN parcely 6 zastavané plochy a nádvoria o výmere 354m 2 zapísaná na LV 1934 kat. územia obce Babín, E- KN parcela č orná pôda o výmere 129m 2 zapísaná na LV 2385 kat. územia obce Babín, E-KN parcela 4375 orná pôda o výmere 93m 2 zapísaná na LV 2385 kat. územia obce Babín pre COOP Jednota Námestovo, spotrebné družstvo,hviezdoslavova 1/11, Námestovo za cenu stanovenú znaleckým posudkom, odčlenenú geometrickým plánom č. 34/2014 vyhotoveným Jozefom Brandysom Geodetické práce ul. Cyrila a Metoda 329/6, Námestovo zo dňa z E-KN 6 zastavané plochy a nádvoria o výmere 128m 2, E-KN parcela č o výmere 33m 2 zapísanej na LV 2385 kat. územia obce Babín a E-KN parcela č o výmere 17m 2, zapísaná na LV 2385 kat. územia obce Babín (novovytvorená C-KN parcela 576/6 zapísanej o výmere 178m 2 ). Obec Babín, ako predávajúca uplatnila prevod majetku predajom so zriadením vecného bremena a to na diely 3, 5, 4 a 10 novovytvorenej C-KN parc. č. 576/6, podľa GP č. 34/2014 zo dňa Prevod majetku bol schválený v zmysle 9a odst. 8 písm. b) zákona SNR č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, vzhľadom na prípad hodný osobitného zreteľa. Jedná sa o pozemok, ktorý je priľahlý k budove Potraviny MIX predajňa Babín vo vlastníctve žiadateľa COOP Jednota Námestovo, spotrebné družstvo, Hviezdoslavova 1/11, Námestovo. 9. zámenu nehnuteľného majetku obce z dôvodu hodného osobitného zreteľa v súlade s ustanovením 9a odst. 8 písm. e) zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v platnom znení a to: zámenu nehnuteľného majetku z dôvodu hodného osobitného zreteľa v súlade s ustanovením 9a ods. 8 písm. e/ zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov a to zámenu nasledovne Obec Babín je výlučným vlastníkom pozemkov v katastrálnom území Babín, Obec Babín, okres Námestovo, parc. E-KN č /4 o výmere 1198m 2 zastavané plochy a nádvoria, zapísané

13 Okresným úradom Námestovo, katastrálny odbor na LV č. 1934, parc. E-KN č /3 o výmere 735m 2 zastavané plochy a nádvoria, zapísané Okresným úradom Námestovo, katastrálny odbor na LV č Na základe Geometrického plánu č. 38/2015 zo dňa vypracovaného vyhotoviteľom Brandys, s. r. o. ul. Cyrila a Metoda 329/6, Námestovo, úradne overený OU Námestovo, katastrálny odbor dňa došlo k oddeleniu parciel 596/2, 596/6, 596/8, 596/9, 596/10, katastrálne územie Babín, čím vznikli z pôvodných pozemkov parc. č. E-KN 17051/3 a 17051/4 aj nasledovné parcely: a. parc. reg. C-KN 596/8 o výmere 33m 2, trvalé trávne porasty b. parc. reg. C-KN 596/9 o výmere 42m 2, trvalé trávne porasty c. parc. reg. C-KN 596/6 o výmere 17m 2, trvalé trávne porasty Obec Babín schvaľuje zverejnenie zámeru na zámenu: novovytvorených pozemkov CKN parc. č. 596/8 o výmere 33m 2, trvalé trávne porasty, parc. č. 596/9 o výmere 42m 2, trvalé trávne porasty, parc. č. 596/6 o výmere 17m 2, trvalé trávne porasty katastrálneho územia Babín, obec Babín, okres Námestovo z výlučného vlastníctva obce do bezpodielového vlastníctva Ing. Petra Hnojčíka, rod. Hnojčík, trvale bytom Babín 314, nar , štátny občan SR a Mgr. Lenky Hnojčíkovej, rod. Kuklová, trvale bytom Babín 314, nar , štátny občan SR veľkosť bezpodielového vlastníctva 1/1-ina. E-KN parc. č. 5715/2 o výmere 35m 2 orná pôda katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/1-ine zapísaná na LV č na meno Štefan Kukla, rod. Kukla, trvale bytom Babín 314, nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/1-ina, E-KN parc. č. 5541/2 o výmere 252m 2 orná pôda katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/7-ine, zapísaná na LV č na meno Štefan Kukla, rod. Kukla, trvale bytom Babín 314, nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/7-ina, E-KN parc. č. 5725/2 o výmere 39m 2 orná pôda katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/7-ine, zapísaná na LV č na meno Štefan Kukla, rod. Kukla, trvale bytom Babín 314, nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/7-ina, E-KN parc. č. 5500/1 o výmere 67m 2 trvalé trávne porasty katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/7-ine zapísaná na LV č na meno Štefan Kukla, rod. Kukla, trvale bytom Babín 314, nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/7-ina, E-KN parc. č. 5723/1 o výmere 49m 2 zastavané plochy a nádvoria katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/7-ine, zapísaná na LV č na meno Štefan Kukla, rod. Kukla, trvale bytom Babín 314, nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/7-ina, E-KN parc. č. 5722/1 o výmere 57m 2 zastavané plochy a nádvoria katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/7- ine zapísaná na LV č na meno Štefan Kukla, rod. Kukla, trvale bytom Babín 314, nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/7- ina, bez nároku na finančný doplatok. Dôvod hodný osobitného zreteľa na zámenu vyššie uvedeného nehnuteľného majetku je daný na základe nasledovných skutočností: parcela č. E-KN 5715/2 o výmere 35m 2 orná pôda v1/1-ine, parc. č. E-KN 5541/2 o výmere 252m 2 orná pôda v podiele 1/7-ine, parc. č. 5725/2 o výmere 39m 2 orná pôda podiele 1/7-ine, parc. č. E-KN 5500/1 o výmere 67m 2 trvalé trávne porasty v podiele 1/7-ine sú pod miestnymi komunikáciami, pričom je v záujme obce, aby tieto pozemky vlastnila obec, ktorá spravuje miestne komunikácie. Zároveň vyššie uvedený spôsob zámeny predstavuje pre obec finančne najmenej zaťažujúci spôsob, akým dosiahnuť, aby pozemky pod príslušnou miestnou komunikáciou vlastnila obec. Parc. č. 5723/1 o výmere 57m 2 zastavané plochy a nádvoria v podiele 1/7-ine, parc. č. E-KN 5722/1 o výmere 57m 2 zastavané plochy a nádvoria v podiele 1/7-ine sú pod miestnym cintorínom. Pričom je v záujme, aby Obec Babín uvedený pozemok vlastnila, pretože Obec Babín cintorín spravuje. Zároveň vyššie uvedený spôsob zámeny predstavuje pre obec finančne najmenej zaťažujúci spôsob, akým dosiahnuť, aby pozemky pod miestnym cintorínom vlastnila obec. 10. zámenu nehnuteľného majetku obce z dôvodu hodného osobitného zreteľa v súlade s ustanovením 9a odst. 8 písm. e) zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v platnom znení a to: zámenu nehnuteľného majetku z dôvodu hodného osobitného zreteľa v súlade s ustanovením 9a ods. 8 písm. e/ zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov a to zámenu nasledovne Obec Babín je výlučným vlastníkom pozemkov v katastrálnom území Babín, Obec Babín, okres Námestovo, C- KN 674/1 o výmere

14 14 664m 2 trvalé trávne porasty zapísaná Okresným úradom Námestovo, katastrálny odbor na LV č Na základe Geometrického plánu č /2014 zo dňa vypracovaného vyhotoviteľom GEODET, Jozef Kupčulák GEODET, Hattalova 341, Námestovo, úradne overený OU Námestovo, katastrálny odbor dňa došlo k oddeleniu pozemku parc. č. C-KN 674/1, katastrálne územie obce Babín, čím vznikli z pôvodného pozemku parc. č. C-KN 674/59 o výmere 176m 2 trvalé trávne porasty, C-KN parc. č. 674/60 o výmere 244m 2 trvalé trávne porasty a C-KN parc. č. 674/1 o výmere 244m 2 trvalé trávne porasty. Obec Babín schvaľuje zverejnenie zámeru na zámenu: - novovytvoreného pozemku parc. č. C-KN 674/60 o výmere 244m 2 trvalé trávne porasty, katastrálne územie Babín, obec Babín, okres Námestovo z výlučného vlastníctva obce do výlučného vlastníctva Moniky Hysenayovej, rod. Pašková, trvale bytom Pod Uhliskom 261/35, Hruštín, nar , štátny občan SR v1/1-ine. E-KN parc. č. 5728/2 o výmere 603m 2 orná pôda katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/4-ine zapísaná na LV č na meno Mária Pašková, rod. Nuttová, trvale bytom Hruštín, Pod Uhliskom 261/35 nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/4-ina, E-KN parc. č. 5728/1 o výmere 37m 2 orná pôda katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/4- ine zapísaná na LV č na meno Mária Pašková, rod. Nuttová, trvale bytom Hruštín, Pod Uhliskom 261/35 nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/4-ina, E-KN parc. č. 1763/1 o výmere 99m 2 trvalé trávne porasty katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/4-ine zapísaná na LV č. 986 na meno Mária Pašková, rod. Nuttová, trvale bytom Hruštín, Pod Uhliskom 261/35 nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/4-ina, E-KN parc. č. 1762/1 o výmere 162m 2 trvalé trávne porasty katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/4-ine zapísaná na LV č. 986 na meno Mária Pašková, rod. Nuttová, trvale bytom Hruštín, Pod Uhliskom 261/35 nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/4-ina, E-KN parc. č /1 o výmere 75m 2 orná pôda katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v 1/4-ine zapísaná na LV č na meno Mária Pašková, rod. Nuttová, trvale bytom Hruštín, Pod Uhliskom 261/35 nar , štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/4-ina. Dôvod hodný osobitného zreteľa na zámenu vyššie uvedeného nehnuteľného majetku je daný na základe nasledovných skutočností: E-KN parc. č. 5728/2 o výmere 603m 2 orná pôda v podiele ¼-ina je za budovou MKS, kde Obec Babín v budúcnosti plánuje rozšírenie vozového parku. Zároveň vyššie uvedený spôsob zámeny predstavuje pre obec finančne najmenej zaťažujúci spôsob, akým dosiahnuť, aby pozemky vlastnila obec. E-KN parc. č. 5728/1 o výmere 37m 2 orná pôda v podiele ¼-ina, E-KN parc. č. 1763/1 o výmere 99m 2 trvalé trávne porasty v podiele ¼-ina,, E-KN parc. č. 1762/1 o výmere 162m 2 trvalé trávne porasty v podiele ¼-ina sú pod miestnymi komunikáciami, pričom je v záujme obce, aby tieto pozemky vlastnila obec, ktorá spravuje miestne komunikácie. Zároveň vyššie uvedený spôsob zámeny predstavuje pre obec finančne najmenej zaťažujúci spôsob, akým dosiahnuť, aby pozemky pod príslušnou miestnou komunikáciou vlastnila obec. Všetci žiadatelia si uhradia finančné náklady na zmluvu a prevod nehnuteľností na vlastné náklady. 11. zverejnenie zámeru obce na zámenu nehnuteľného majetku obce z dôvodu hodného osobitného zreteľa v súlade s ustanovením 9a odst. 8 písm. e) zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v platnom znení a to: zámenu nehnuteľného majetku z dôvodu hodného osobitného zreteľa v súlade s ustanovením 9a ods. 8 písm. e/ zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov a to zámenu nasledovne Obec Babín je výlučným vlastníkom pozemkov v katastrálnom území Babín, Obec Babín, okres Námestovo, parc. E-KN č /1 o výmere 5733m 2 zastavané plochy a nádvoria, zapísané Okresným úradom Námestovo, katastrálny odbor na LV č. 1934, parc. C-KN č. 276/1 o výmere 270m 2 zastavané plochy a nádvoria, zapísané Okresným úradom Námestovo, katastrálny odbor na LV č. 269, parc. C-KN č. 277/1 o výmere 135m 2 záhrady, zapísané Okresným úradom Námestovo, katastrálny odbor na LV č Na základe Geometrického plánu č /2010 zo dňa vypracovaného vyhotoviteľom Ing. Jaroslavom Genšorom, Nám. Antona Bernoláka 377, Námestovo, úradne overený OU Námestovo, katastrálny odbor dňa došlo k oddeleniu parciel 769/5,

15 /5, 277/4, 277/5, katastrálne územie Babín, čím vznikli z pôvodných pozemkov parc. č. E-KN 17038/1, C-KN 276/1, C-KN 277/1 nasledovné parcely: a. parc. reg. C KN 769/5 o výmere 12m 2 zastavané plochy a nádvoria b. parc. reg. C KN 276/5 o výmere 56m 2 zastavané plochy a nádvoria c. parc. reg. C- KN 277/4 o výmere 13m 2, záhrada d. parc. reg. C-KN 277/5 o výmere 2m 2, záhrada Obec Babín schvaľuje zverejnenie zámeru na zámenu: Novovytvorených pozemkov C-KN parc. č. 769/5 o výmere 12m 2 zastavané plochy a nádvoria, C-KN parc. č. 276/5 o výmere 56m 2 zastavané plochy a nádvoria, C-KN parc. č. 277/4 o výmere 13m 2 záhrada, C-KN parc. č. o výmere 2m 2 záhrada katastrálneho územia obce Babín, Obec Babín, okres Námestovo z výlučného vlastníctva obce do bezpodielového vlastníctva Heleny Majdovej, rod. Slameníkovej, nar , bytom Babín 157, štátny občan SR v 1/1-ine Obce Babín veľkosť podielu 1/1-ina, E-KN parc. č. 195 o výmere 19m 2 zastavané plochy a nádvoria katastrálneho územia Babín, Obec Babín, okres Námestovo z bezpodielového vlastníctva v 1/1-ine, zapísaná na LV č na meno Helena Majdová, rod. Slameníková, nar , trvale bytom Babín 157, štátny občan SR spolupodielového vlastníctva Obce Babín veľkosť podielu 1/1-ina, E-KN parc. č. 196/1 o výmere 7m 2 záhrady katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo z bezpodielového vlastníctva v 1/1- ine, zapísaná na LV č na meno Majdová Helena, rod. Slameníková, nar , trvale bytom v Babíne 157, štátny občan SR do bezpodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu 1/1-ina, E-KN parc. č. 5043/2 o výmere 31m 2 orná pôda katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v ¼-ine a v 3/32-inách zapísaná na LV č na meno Majdová Helene rod. Slameníková, nar , trvale bytom Babín 157, štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu ¼-ina a 3/32-iny, E-KN parc. č. 5663/1 o výmere 31m 2 orná pôda katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v ¼-ine a 3/32-inách, zapísaná na LV č na meno Majdová Helena rod. Slameníková, nar , trvale bytom Babín 157, štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu ¼-ina a 3/32-iny, E-KN parc. č. 5663/2 o výmere 29m 2 orná pôda katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v ¼-ine a 3/32-inách zapísaná na LV č na meno Majdová Helena rod. Slameníková, nar , trvale bytom Babín 157, štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu ¼-ina a 3/32-iny, E-KN parc. č o výmere 59m 2 orná pôda katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva v ¼-ine a 3/32-inách zapísaná na LV č na meno Majdová Helena rod. Slameníková, nar , trvale bytom Babín 157, štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu ¼-ina a 3/32-iny, E- KN parc. č o výmere 21m 2 orná pôda katastrálne územie Babín, Obec Babín, okres Námestovo zo spolupodielového vlastníctva Majdová Helena rod. Slameníková, nar , trvale bytom Babín 157, štátny občan SR do spolupodielového vlastníctva Obce Babín, veľkosť podielu ¼-ina a 3/32-iny bez nároku na finančný doplatok. Dôvod hodný osobitného zreteľa na zámenu vyššie uvedeného nehnuteľného majetku je daný na základe nasledovných skutočností: parcela č. E-KN 195 o výmere 19m 2 zastavané plochy a nádvoria v 1/1- ine, parc. č.. E-KN 196/1 o výmere 7m 2 záhrady v podiele 1/1- ine, parc. č. 5043/2 o výmere 31m 2 orná pôda v podiele ¼-ine a v 3/32-inách, parc. č. E-KN 5663/1 o výmere 31m 2 orná pôda v podiele ¼-ine a v 3/32-inách, parc. č. E-KN 5663/2 o výmere 29m 2 orná pôda v podiele ¼-ine a v 3/32-inách, parc. č. E-KN o výmere 59m 2 orná pôda v podiele ¼-ine a v 3/32-inách, parc. č. E-KN o výmere 21m 2 orná pôda v podiele ¼-ine a v 3/32-inách sú pod miestnymi komunikáciami, pričom je v záujme obce, aby tieto pozemky vlastnila Obec, ktorá spravuje miestne komunikácie. Zároveň vyššie uvedený spôsob zámeny predstavuje pre Obec finančne najmenej zaťažujúci spôsob, akým dosiahnuť, aby pozemky pod príslušnou miestnou komunikáciou vlastnila obec. Z celkového počtu 8 poslancov hlasovalo 7 za, 1 poslanec sa zdržal hlasovania a nikto nebol proti. C. volí: 1. za člena Komisie výstavby, územného plánovania a životného prostredia poslanca p. Majdu Miroslava Martin Matys, starosta obce:

16 16 JUBILANTI v mesiaci Január, Február, Marec, Apríl rokov Trnková Žofia 80 rokov Babinský Anton 75 rokov Ištván Milan Laťáková Helena Brnkaľáková Mária 70 rokov Babinský Milan Somorčík Ján Barťáková Terézia Šilláková Mária Somorčíková Terézia Fuckuláková Etela 65 rokov Babinská Anna Hnojčíková Janka Babinská Mária Kurčina Milan 60 rokov Paško Ondrej Jucha Štefan Brnkaláková Terézia Sopková Emília Kurčina Vladimír Škunta Ján Prišli medzi nás: Peter Hnojčík, Martin Kurčina, Emily Kurčinová, Marián Juritka, Erik Šillák, Dominika Šalatová, Ivana Babinská. Odišli od nás: Pavol Mikuláš, Dušan Strapec, Jozef Mizerák Podujatia v mesiaci jún, júl, august Zber Plastov Predaj LANTASTIK Svadobná veselica Súťaž v pretláčaní rukou Tanečná zábava Svadobná veselica Výročie založenia DHZ Babín Predaj LANTASTIK Svadobná veselica Zároveň Obec Babín pripravuje Deň obce. Plasty patrí sem - plastové fľaše od nápojov, rastlinných olejov, obaly od aviváží, šampónov, čistiacich prostriedkov, tégliky od jogurtov, hračky z plastov, obalové fólie, plastové tašky, vedrá, koše, prepravky, záhradný nábytok, + tetrapak, plechovky, konzervy nepatrí sem znečistené plasty (farbami, potravinami ), obaly od sladkostí a slaností, guma, molitan, plastové obaly z motorových olejov, kuchynský odpad!... Ako triediť odpad Sklo patrí sem fľaše od nápojov, sklenené nádoby, poháre nepatrí sem znečistené sklo, porcelán, keramika, zrkadlá, autosklo, drôtené sklo, žiarovky, sklobetóny, uzávery z fliaš...

17 Kalendár vývozu separovaného odpadu na rok 2015 Plasty Jún Sklo Jún Júl Júl August August September September ; Október Október November November December December OZNAM O PSOCH Vážení občania, Obecný úrad v Babíne dôrazne upozorňuje občanov, že v zmysle zákona č. 282/2002 Z. z. o podmienkach držania psov je každý majiteľ psa povinný zamedziť voľný pohyb psov po ulici a zabezpečiť, aby sa jeho pes zdržiaval vo vlastnom dvore. Zákon zakazuje, aby sa pes pohyboval na verejnom priestranstve bez uviazania, bez dozoru, bez vôdzky a pri nebezpečných psoch aj bez náhubku. Ďalej všeobecné nariadenie obce Babín č. 08/2011 O chove zvierat na území obce Babín. Všeobecne záväzné nariadenie obce Babín č. 8/2011 O chove zvierat na území obce Babín (časť znenia) 1 Úvodné ustanovenie Všeobecne záväzné nariadenie upravuje povinnosti a práva chovateľov zvierat vo vzťahu k spoluobčanom a životnému prostrediu a základné podmienky chovu a držania zvierat na území obce Babín. Nariadenie sa vzťahuje na chovateľov, ktorí sú fyzickými alebo právnickými osobami bez rozdielu. Vzťahuje sa na chov všetkých zvierat a nie sú ním dotknuté všeobecne platné predpisy z oblasti veterinárnej starostlivosti a hygieny. 2 Základné pojmy Na účely tohto nariadenia sa rozumie: a/ chovateľ každá FO alebo PO, ktorá zviera trvale alebo prechodne chová alebo drží b/ zviera 1/ hospodárske zviera je zviera, ktoré sa chová alebo drží najmä na účely úžitkovej produkcie, a to: 1.1 úžitkové veľké - kone, osly, mulice, ošípané, hovädzí dobytok, ovce, kozy 1.2 úžitkové malé - kožušinové /králiky, zajace, líšky,

18 18 norky, nutrie, činčily,.../ - hydina /hrabavá, vodná/ - holuby - včely 2/ spoločenské zviera je zviera chované človekom predovšetkým v jeho domácnosti, ak toto nariadenie neustanovuje inak, a to: - pes - mačka a iné 3 Práva a povinnosti chovateľa 1/ Práva chovateľa: - na chov zvierat podľa tohto nariadenia - na úhradu škody, ktorá bola spôsobená jeho zvieratám podľa všeobecne platných predpisov 2/ Povinnosti chovateľa: 11. dbať na to, aby sa chovom zvierat neohrozovalo zdravé životné prostredie a životné podmienky spoluobčanov 12. zabezpečiť zvieraťu výživu, hygienu, opateru a umiestnenie zodpovedajúce jeho fyziologickým potrebám a správaniu, poskytnúť mu potrebný dostatok pohybu a urobiť opatrenia na zabránenie jeho úteku, predchádzať ochoreniu zvierat, chrániť ich pred škodlivými vplyvmi a pri ochorení zvierat požiadať o odbornú veterinárnu pomoc, podľa potreby zabezpečiť tiež poskytnutie prvej pomoci 13. dbať na to, aby zviera bezdôvodne nerušilo a neohrozovalo spoluobčanov 14. nedovoliť voľný pohyb zvierat na verejných priestranstvách, vodiť zviera môže iba osoba staršia ako 12 rokov, psychicky a fyzicky spôsobilá zviera ovládať 15. zabezpečiť vakcinácie zvierat proti nákazám a dohliadnuť na to, aby všetky vakcinácie a vyšetrenia boli zaznamenané v očkovacom preukaze zvieraťa 16. zabezpečiť v pravidelných intervaloch odparazitovanie zvierat 17. v prípade poranenia človeka zvieraťom, chovateľ okamžite musí zabezpečiť veterinárne vyšetrenie zvieraťa a výsledky odovzdať poškodenému 18. preukázať svoju totožnosť v prípade požiadavky kontrolnému orgánu v súvislosti s kontrolou chovaného zvieraťa 19. okamžite odstrániť zvierací trus z verejného priestranstva 20. asanovať konfiškáty živočíšneho pôvodu prostredníctvom organizácie, ktorá je odborne spôsobilá a má na výkon tejto činnosti povolenie príslušného orgánu veterinárnej starostlivosti /napr. kafiléria/ 21. uhradiť všetky náklady, spojené s odchytom zvieraťa a jeho umiestnením v karanténe 22. uhradiť škody spôsobené zvieraťom podľa všeobecne platných predpisov 1 ( 415 / 420 z. 40/1964) 3/ chovateľ má zakázané a/ vodiť alebo prinášať zvieratá na detské ihriská, do areálov školských a predškolských zariadení, na športoviská a štadióny prístupné verejnosti, na cintoríny, do zdravotníckych zariadení, na trhoviská a tovarové burzy, na kúpaliská a ďalšie miesta označené zákazom vodenia zvierat b/ chovať zvieratá v spoločných priestoroch obytných domov, v zariadeniach verejného a spoločného stravovania, v zariadeniach potravinárskej výroby, v obchodoch, v zdravotníckych zariadeniach, v zariadeniach sociálnej starostlivosti, vo verejných a spoločenských zariadeniach pre deti a mládež je potrebné povolenie orgánu veterinárnej starostlivosti a orgánu na ochranu zdravia ľudí 2 ( 18 z. 272/1994) c/ umiestňovať konfiškáty živočíšneho pôvodu do zberných nádob na odpad, zakopávať alebo inak nepovolene ich likvidovať d/ týrať zvieratá 2/ Chov spoločenských zvierat 2.1 Na území obce Babín je chov spoločenských zvierat povolený len za podmienok ustanovených osobitným predpisom - týmto nariadením. 2.2 Je povolené chovať spoločenské zvieratá: - v rodinnom dome dvoch psov a šteňatá z každého vrhu max. do veku 24 týždňov - chov vyššieho počtu psov a mačiek je podmienený súhlasom obce, obvodného úradu v Námestove - odbor štátnej veterinárnej starostlivosti a orgánu na ochranu zdravia - chovateľ je povinný prihlásiť psa z vlastného vrhu staršieho ako 12 týždňov u obytných domov, u rodinných domov staršieho ako 24 týždňov k registrácii na obecnom úrade, ostatných ihneď po nadobudnutí, registračnú známku dostane chovateľ na obecnom úrade, u obytných domov po predložení písomného súhlasu susedov vedľa, nad a pod bytovou jednotkou. Majiteľ je povinný zabezpečiť,

19 aby pes mal registračnú známku stále na obojku. 2.3 Je zakázané: - chovať trvale psov, mačky a hospodárske zvieratá na balkónoch, lóggiách, v pivničných priestoroch alebo garážach - chovať v bytovej jednotke a obytných domoch, okrem registrovaných chovateľských staníc rasy psov a ich krížencov, vtedy ak zvýšenou agresivitou ohrozujú život ľudí alebo iné zviera, musí byť pod dohľadom veterinára humánne utratený - ukončiť chov psa jeho vypustením v obci alebo do voľnej prírody nie je prípustné, chovateľ, majiteľ nesmie opustiť alebo vyhnať psa s úmyslom sa ho zbaviť 2.4 Zodpovednosť chovateľa 1/ pri vodení psov mimo objektu alebo ohradeného pozemku patriaceho chovateľovi psa, musí byť pes vedený na vodítku, označený registračnou známkou a musí mať nasadený náhubok, s výnimkou malých plemien, ktorým fyzicky nie je možné náhubok nasadiť. Chovateľ je povinný mať pri sebe sáčok pre zber psieho trusu. Psy bez dozoru a voľne sa pohybujúci na verejných priestranstvách sa považujú za túlavé psy a budú sa odchytávať s následným zhmotnením všetkých nákladov voči vlastníkovi 2/ chovateľ, majiteľ spoločenského zvieraťa plne zodpovedá za dodržovanie VZN, je povinný s obsahom VZN oboznámiť ľudí, ktorí sa starajú o jeho zviera a vodia ho na verejné priestranstvá. Povinnosti majiteľa psa má popri ňom aj iná osoba, ktorej bol pes zverený do starostlivosti. 5Priestupky Priestupku sa dopustí občan tým, že: a/ poruší všeobecne záväzné nariadenie a predpisy upravujúce povinnosti na úseku veterinárnej starostlivosti a ochrany zdravia zvieraťa b/ poruší zásady chovu, ktoré sa týkajú predchádzaniu nákazám a iným hromadným ochoreniam c/ pri manipulácii skladovaných krmív porušuje hygienické zásady, a tým spôsobí zdravotnú závadnosť týchto krmív d/ poruší základné veterinárne nariadenie pri dovoze, vývoze a prevoze zvierat e/ sťažuje alebo marí výkon veterinárneho dozoru alebo vykonávanie odborných veterinárnych úkonov, nevykoná v určenej lehote záväzný pokyn príslušného orgánu veterinárnej starostlivosti na odstránenie zistených nedostatkov Občanovi, ktorý sa dopustí priestupku bude uložená pokuta podľa príslušného predpisu 7. 6 Sankcie 1/ Fyzická osoba, ktorá poruší toto nariadenie, dopúšťa sa priestupku proti poriadku v správe, za ktorý jej môže starosta obce uložiť pokutu do výšky 33,18 EUR (1000,-Sk), v blokovom konaní možno uložiť pokutu do výšky EUR (500,-Sk) 2/ Právnickej osobe, ktorá poruší toto nariadenie môže starosta obce uložiť pokutu do výšky 3319,39 EUR ( ,-Sk) 9. Pokutu možno uložiť do 2 mesiacov odo dňa, kedy sa starosta obce dozvedel o tom, kto sa poručenia dopustil, najneskôr do jedného roka od spáchania konania opodstatňujúceho uloženie pokuty. 7 Záverečné ustanovenia 1/ Ustanovenia tohto nariadenia sa v plnom rozsahu vzťahujú na chov všetkých zvierat na území obce 2/ Dodržovanie ustanovení tohto nariadenia sú oprávnené kontrolovať: -členovia OZ a nimi poverené osoby -starosta obce a ním poverené osoby -orgány veterinárnej starostlivosti -orgány na ochranu zdravia 3/ Porušenie ustanovení tohto nariadenia sa rieši v blokovom konaní, alebo sa prejednáva v priestupkovom konaní, ak nejde o trestný čin. 8 Účinnosť Toto všeobecne záväzné nariadenie bolo schválené na zasadnutí Obecného zastupiteľstva v Babíne dňa ako uznesenie č. 08/2011.

20 20 SPOLOČENSKÉ PODUJATIA FAŠIAGOVÝ PLES V sobotu 14. februára 2015 sa v KD Babín uskutočnil 13. ročník Fašiangového plesu Obce Babín. Obecného plesu sa zúčastnilo 136 hostí. O slávnostné otvorenie plesu sa postaral pán Martin Matys - starosta obce. Do tanca aj na počúvanie hrala hudobná skupina PERFECT z Námestova a ľudová skupina z Lokce. Program plesu spestrila ukážkami spoločenských a latinsko amerických tancov profesionálna tanečná skupina z Vavrečky. Tombola obsahovala celkovo 71 cien + cena kuchára. Veľká vďaka patrí sponzorom, ktorí podporili obecný ples. Ceny v tombole, ktoré ste nám venovali, zvýšili prestíž nášho podujatia a tak aj vďaka Vám sa toto podujatie vydarilo. Oslava životného jubilea pani Žofie Trnkovej 90 rokov Dňa sa dožila významného životného jubilea 90 rokov pani Žofia Trnková. Pri tejto príležitosti sme jej priali, aby ďalšie dni boli naplnené pokojom v rodine a aby ju zdravie a jasná myseľ neopúšťali. Pripomíname slová z 90 Žalmu: Pane ty si nám bol príbytkom z pokolenia na pokolenie, lebo tisíc rokov je v tvojich očiach ako včerajší deň, keď pominie - ako stráž v noci.

21 Mesiace január až apríl sú mesiacmi, kedy si naši žiaci testujú svoje vedomosti a zručnosti v predmetových súťažiach a olympiádach. Z olympiády v anglickom jazyku v okresnom kole si priniesol diplom za 2. miesto Michal Kotúľ. Našim žiakom sa darilo aj v matematických súťažiach. V obvodnom kole matematickej olympiády získal 3. miesto Samuel Svitek. Ďakujeme rodičom, ktorí umožnili svojím deťom otestovať si ich matematické vedomosti v medzinárodnej súťaži Klokanko a Klokan. V obvodnom kole matematickej Pytagoriády sa na 2. mieste umiestnil Gregor Ďobek a na 5. mieste Peter Fuckulák. Každoročne naši žiaci dosahujú výborné výsledky v recitačných a literárnych súťažiach a ani tento rok nie je výnimkou. V recitačnej súťaži Hviezdoslavov Kubín sa v okresnom kole umiestnila na 1. mieste Zuzana Juričáková a postúpila na krajské kolo, odkiaľ si taktiež priniesla diplom za 1. miesto a bude nás v júni reprezentovať na celoštátnej prehliadke. Peter Mikuláš sa v okresnom kole HK umiestnil na 2. mieste a Lucia Juričáková získala Cenu poroty. V recitovaní kresťanskej poézie si z okresného kola priniesol Cenu poroty Lukáš Fuckulák a z diecézneho kola, ktoré sa konalo v Spišskej Kapitule 1. miesto získala Zuzana Juričáková. V rámci projektu COMENIUS sa uskutočnila návšteva Veľkonočné tvorivé dielne ZŠ s MŠ v spolupráci s OcÚ Babín zorganizovali Veľkonočné dielne ako prezentáciu manuálnych zručností detí a odovzdávania skúseností mladším. Dielne prebiehali v stredu 1. apríla v Kultúrnom dome od 10:00 do 12:00 hod. Deti pod vedením učiteľov, nepedagogických pracovníkov a rodičov nielen piekli, varili a ochutnávali veľkonočné špeciality ( baranček, praženica, kysnuté koláče, hrudka a korbáče). Vyrobili si aj rôzne veľkonočné dekorácie z papiera, stužiek, slaného cesta, sena a slamy, voskovou technikou a háčkovaním ZO ŽIVOTA ŠKOLY partnerskej školy na Ischii Taliansko, kde 6 žiakov a 2 učiteľky v rámci Dní detskej knihy prezentovali naše legendy a mýty. V marci sa 7 žiakov a 2 učiteľky zúčastnili návštevy partnerskej školy v Grécku, kde prezentovali jarné zvykoslovia Slovenska. V rámci projektu Dialóg faktov a fantázie sme u nás hosťovali deti z českej školy v Huslenkách. V kultúrnom dome sa uskutočnil 1. Medzinárodný festival scénického čítania. V máji 30 detí navštívi Vedecké centrum v Ostrave a vedecký jarmok v Huslenkách. Žiaci a učitelia našej školy sa zapojili do projektu Zelená škola, v ktorom sa venujú environmentálnej problematike. V materskej škole získali podporu z Nadácie Volkswagen Slovakia zameranú na výchovu k bezpečnosti na cestách projekt POZORKO. Svoju tvorivosť a šikovnosť si žiaci spolu s rodičmi mohli rozvíjať v školských súťažiach. Súťaž Vytvor si knižku bola spojená s besedou so spisovateľkou A. Varadinovou a ilustrátorkou J. Dallosovou. Krásu betlehemov sme mohli obdivovať spolu so súťažou Môj Betlehem a v jesennej súťaži STRAŠIAK naša škola hýrila všetkými farbami. V januári sa uskutočnil zápis detí do 1. ročníka. V školskom roku 2015/2016 bude 15 prvákov. Viac informácií sa dozviete na našej webovej stránke www. zsmsbabin. edupage. org.

22 22 Mariáš 2015 Dňa 22. marca 2015 o 13:00 sa pod záštitou Obce Babín a Miestneho kultúrneho strediska Babín, uskutočnil 19. ročník majstrovstiev Babína v slovenskom mariáši. Celkovo sa zúčastnilo 21 hráčov. Na prvom mieste skončil Kocúr Ľudovít na druhom mieste sa umiestnil náš občan p. Nutta František. Víťazom srdečne blahoželáme. Novoročný stolnotenisový turnaj Ako každý rok, aj tento rok sa v mesiaci január v MKS Babín uskutočnil novoročný stolnotenisový turnaj obce Babín. Celkovo sa tohto roku do stolnotenisovej hry zapojilo 27 nadšencov, ktorí boli zaradení do dvoch súťažných vekových kategórií. Vyhodnotenie turnaja: Umiestnenie muži: 1. Miloš Frčo 2. Jozef Kurčina 3. Jaroslav Janidžár 4. Jozef Frčo Umiestnenie deti : 1. Jaroslav Kormaňák 2. Babinský Jakub 3. Kľuska Adrián 4. Fuckuľák Andrej Akciu pravidelne od roku 1994 organizuje medzi vianočnými sviatkami Obec Babín a Miestne kultúrne stredisko Babín a členovia stolnotenisového družstva Babín.

23 V sobotu 21. marca 2015 po dlhom zimnom spánku sme sa s Plameňákmi zúčastnili po druhý krát na Zimnom sústredení mladých hasičov v telocvični Základnej školy s materskou školou v Likavke. Sedemnásť družstiev po 10 členov - dokopy teda 170 detí - naplnilo telocvičňu krikom a vzájomným povzbudzovaním. Naše družstvo vekovo najmladšie súperilo so svojimi staršími kamarátmi a vôbec sa nedalo zahanbiť, ba naopak chvíľkami nebolo badať výškový a vekový rozdiel. So svojimi výkonmi sme boli spokojní. Dôležité je, že všetci odchádzali s radosťou, zdraví a spokojní. DHZ Babín Futbalová jeseň a zima OŠK BABÍN Por. Družstvo Z V R P Skóre Body +/- 1 OŠK Babín : TJ Družstevník Krivá : TJ Tatran Krušetnica : TJ Tatran Oravský Biely Potok : TJ Družstevník Mútne : TJ Lokomotíva SEZ Kraľovany : TJ Blatná Habovka : TJ Družstevník Ťapešovo : ŠK Beňadovo : TJ Družstevník Vasiľov : TJ Družstevník Vitanová : TJ Slávia Rabčice :

24 24 Až v poslednom kole prepustila Krivá kormidlo tretej triedy futbalistom z Babína, ktorí v doterajšom priebehu vsietili najviac gólov a majú vo svojich radoch aj najlepšieho strelca. Andrej Paľo sa o prvú priečku delí s Petrom Jesenským z Kraľovian. Obaja hráči dali zhodne po 13 gólov, pričom Babínčan sa v záverečnom zápase proti Rabčiciam blysol šiestimi kúskami. Spomedzi všetkých oravských súťaží má tretia trieda najlepší gólový priemer na zápas. Diváci, ktorí prišli na štadión, si vychutnali takmer štyri gólové momenty v každom stretnutí. Návrat na trávniky po štyroch rokoch zatiaľ nevychádza Rabčiciam. Na konte majú len jednu výhru. Najlepšia ofenzíva: Babín, 38 gólov Najslabšia ofenzíva: Rabčice, 10 gólov Najlepšia defenzíva: Babín a Krivá, 12 gólov Najslabšia defenzíva: Rabčice, 37 gólov Celkový počet gólov: 261 gólov Gólový priemer na zápas: 3,95 gólu Najbohatšie kolo na góly: 5. kolo, 30 gólov Najchudobnejšie kolo na góly: 9. kolo, 17 gólov Najviac gólov v jednom zápase: Kraľovany Krušetnica 7:2, Beňadovo Vitanová 6:3 Najlepší strelec súťaže: Peter Jesenský (Kraľovany) a Andrej Paľo (Babín) po 13 gólov Strelec kola: Andrej Paľo (Babín), 11. kolo 6 gólov 23. ročník Zimného lyžiarskeho prechodu Babínským chotárom V sobotu 21. februára sa konal 23. ročník Zimného lyžiarskeho prechodu Babínským chotárom. Oproti vlaňajšku sme tento rok mali snehu dostatok a po prvý krát bol uskutočnený aj prechod po vlastných s traťou o dĺžke 5 km. Po privítaní starostom obce sa mohlo na trať vydať okolo 300 účastníkov spred MkS. Pre účastníkov na bežkách bola pripravená trať dlhá 17 km, pre peších turistov bola pripravená trať dlhá 5 km, ktorá vrcholila v Bučníkoch, kde boli pripravené pre všetkých šišky s teplým čajom. Na zohriatie bodla teplá vatra a na spríjemnenie oddychu, účastníkom hrala živá hudba v podaní Jozefa Vnenka, Štefana Genšora a Milana Ištvána. Pre bežkárov bolo zas pripravené občerstvenie na trati v lokalite Šubovka, kde dostali,,chlieb so šmaľcom a cibuľkou, odtiaľ pokračovali ďalej až ku kultúrnemu domu obce Babín. Po príchode do cieľa si mohli všetci posedieť v kultúrnom dome pri guľáši, káve a teplom čaji. Obec Babín a OŠK Babín ďakujú sponzorom, bez ktorých by táto akcia nebola možná: Pozemkové spoločenstvo Babín, p. Oľga Kubasová, Pohostinstvo Family, p. Peter Kľuska, Rozličný tovar Marta Jurkyová, p. Ján Barťák, p. Igor Orčík, Ján Červeň, Jozef Červeň, Peter Kurčina, Rastislav Babinský

Uznesenia zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Malej Lehote konaného dňa , o hod v zasadacej miestnosti obecného úradu Uznesenie č.

Uznesenia zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Malej Lehote konaného dňa , o hod v zasadacej miestnosti obecného úradu Uznesenie č. Uznesenia zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Malej Lehote konaného dňa 29.06.2018, o 16.00 hod v zasadacej miestnosti obecného úradu Uznesenie č. 24/2018 A, Schvaľuje 1. Program zasadnutia obecného

Podrobnejšie

Uznesenie zo dna OZ v Žikave

Uznesenie zo dna OZ v Žikave O B E C Ž I K A V A Č.J.: 241/2018 U Z N E S E N I A OBECNÉHO ZASTUPITEĽSTVA zo dňa 21.06.2018 UZNESENIE č.198/2018 z 21.riadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva Žikave k bodu č. 2 Zloženie sľubu náhradníka

Podrobnejšie

Obec Čremošné Z Á P I S N I C A z verejného mimoriadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Čremošnom, ktoré sa konalo v kancelárii obecn

Obec Čremošné Z Á P I S N I C A z verejného mimoriadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Čremošnom, ktoré sa konalo v kancelárii obecn Obec Čremošné Z Á P I S N I C A z verejného mimoriadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Čremošnom, ktoré sa konalo 20.07.2018 v kancelárii obecného úradu v Čremošnom o 17:00 hod. Prítomní: podľa

Podrobnejšie

Obecný úrad, Hlavné námestie č. 6, Dvory nad Žitavou Z á p i s n i c a zo 17. zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Dvoroch nad Žitavou Dátum a

Obecný úrad, Hlavné námestie č. 6, Dvory nad Žitavou Z á p i s n i c a zo 17. zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Dvoroch nad Žitavou Dátum a Obecný úrad, Hlavné námestie č. 6, 941 31 Dvory nad Žitavou Z á p i s n i c a zo 17. zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Dvoroch nad Žitavou Dátum a miesto konania: 10. apríla 2017, Obecný úrad Dvory

Podrobnejšie

Uznesenie č z verejného zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Ďanovej konaného dňa 22. júna Obecné zastupiteľstvo v Ďanovej v zmysle 12

Uznesenie č z verejného zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Ďanovej konaného dňa 22. júna Obecné zastupiteľstvo v Ďanovej v zmysle 12 Uznesenie č. 11-2018 1. Obecné zastupiteľstvo schvaľuje návrhovú komisiu v zložení: Mgr. Milan Taraba, Bronislava Bukvová Uznesenie č. 12-2018 1. Obecné zastupiteľstvo schvaľuje overovateľov zápisnice

Podrobnejšie

U Z N E S E N I E Obecného zastupiteľstva v Lubine zo zasadnutia dňa Uznesenie č. 50/2016 z Obecné zastupiteľstvo v Lubine súhlasí

U Z N E S E N I E Obecného zastupiteľstva v Lubine zo zasadnutia dňa Uznesenie č. 50/2016 z Obecné zastupiteľstvo v Lubine súhlasí Uznesenie č. 50/2016 z 26.5.2016 Obecné zastupiteľstvo v Lubine súhlasí s určením poslancov: Ing. Iveta Petrovičová a Mgr. Anna Machajdíková za overovateľov zápisnice. _ Uznesenie č. 51/2016 z 26.5.2016

Podrobnejšie

Prijaté uznesenia 12. zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Vlčanoch, konaného dňa 23. marca 2016 Obecné zastupiteľstvo vo Vlčanoch Uznesenie č. 158/2

Prijaté uznesenia 12. zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Vlčanoch, konaného dňa 23. marca 2016 Obecné zastupiteľstvo vo Vlčanoch Uznesenie č. 158/2 Prijaté uznesenia 12. zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Vlčanoch, konaného dňa 23. marca 2016 č. 158/2016/12 program rokovania 12. zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Vlčanoch nasledovne: 1. Otvorenie

Podrobnejšie

U Z N E S E N I A z 3. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Toryse v roku 2019, konaného dňa o hod. na OcÚ v Toryse Obecné zastupiteľ

U Z N E S E N I A z 3. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Toryse v roku 2019, konaného dňa o hod. na OcÚ v Toryse Obecné zastupiteľ U Z N E S E N I A z 3. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Toryse v roku 2019, konaného dňa 11.04.2019 o 15 00 hod. na OcÚ v Toryse v súlade s 11 ods. 4. písm. b) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení

Podrobnejšie

UZNESENIA

UZNESENIA UZNESENIA zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce RASLAVICE, konaného dňa 14.12.2017 v obradnej miestnosti Obecného úradu Program zastupiteľstva s doplnením. Uznesenie OZ č. 77/2017 zo dňa 14.12.2017

Podrobnejšie

Uznesenie č. 1/ zo 7. zasadnutia OZ Palárikovo dňa K návrhu na zriadenie mandátovej, návrhovej a volebnej komisie: Obecné zastupiteľst

Uznesenie č. 1/ zo 7. zasadnutia OZ Palárikovo dňa K návrhu na zriadenie mandátovej, návrhovej a volebnej komisie: Obecné zastupiteľst Uznesenie č. 1/190627 K návrhu na zriadenie mandátovej, návrhovej a volebnej komisie: C1) z r i a ď u j e Návrhovú komisiu v zložení poslancov: Marek Zálešák, poslanec OZ predseda, Mgr. Mário Rudinský,

Podrobnejšie

Starosta obce Bolešov Bolešov, P O Z V Á N K A V zmysle zákona 369/1990 Zb. o obecnom zriadení 13, odst. 2, písm. a, z v o l á v a m 29. zas

Starosta obce Bolešov Bolešov, P O Z V Á N K A V zmysle zákona 369/1990 Zb. o obecnom zriadení 13, odst. 2, písm. a, z v o l á v a m 29. zas Starosta obce Bolešov Bolešov, 16.6.2014 P O Z V Á N K A V zmysle zákona 369/1990 Zb. o obecnom zriadení 13, odst. 2, písm. a, z v o l á v a m 29. zasadnutie Obecného zastupiteľstva, ktoré sa uskutoční

Podrobnejšie

Uznesenia OcZ

Uznesenia OcZ Uznesenia zo zasadnutia obecného zastupiteľstva Trenčianska Turná konaného dňa 24.10.2018 K bodu 1. Otvorenie. Uznesenie č. 166/10-2018 zo dňa 24.10.2018 zaradiť do programu rokovania: - rozpočtové opatrenie

Podrobnejšie

Obecný úrad P o l i a n k a

Obecný úrad  P o l i a n k a O b e c P o l i a n k a 907 01 Polianka Z á p i s n i c a napísaná z ustanovujúceho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Polianke konaného dňa 10.08.2018 Prítomní členovia: Pavol Kňazský, starosta obce

Podrobnejšie

Mestské zastupiteľstvo vo Veľkom Krtíši Uznesenie č. 192/2016 z 23. zasadnutia Mestského zastupiteľstva vo Veľkom Krtíši, ktoré sa konalo 13. decembra

Mestské zastupiteľstvo vo Veľkom Krtíši Uznesenie č. 192/2016 z 23. zasadnutia Mestského zastupiteľstva vo Veľkom Krtíši, ktoré sa konalo 13. decembra Uznesenie č. 192/2016 : I. volí návrhovú komisiu v zložení: MUDr. Mirko Trojčák - predseda komisie Mgr. Jozef Cuper člen komisie MVDr. Alexius Felber - člen komisie. 2 Výsledok hlasovania č. 2: Počet prítomných:

Podrobnejšie

Uznesenie č. 1/2019 zo zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Lúčky prijaté na rokovaní dňa 26. februára 2019 v Lúčkach K bodu č. 2 Obecné zastupiteľ

Uznesenie č. 1/2019 zo zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Lúčky prijaté na rokovaní dňa 26. februára 2019 v Lúčkach K bodu č. 2 Obecné zastupiteľ Uznesenie č. 1/2019 zo zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Lúčky prijaté na rokovaní dňa K bodu č. 2 Schvaľuje program zasadnutia OZ zo dňa 26.2.2019 tak, ako bolo predložené. Za 5 Anton Holička, Peter

Podrobnejšie

Uznesenie č. 1/ zo 6. zasadnutia OZ Palárikovo dňa K návrhu na zriadenie mandátovej, návrhovej a volebnej komisie. Obecné zastupiteľst

Uznesenie č. 1/ zo 6. zasadnutia OZ Palárikovo dňa K návrhu na zriadenie mandátovej, návrhovej a volebnej komisie. Obecné zastupiteľst Uznesenie č. 1/190530 K návrhu na zriadenie mandátovej, návrhovej a volebnej komisie. C1) z r i a ď u j e Návrhovú komisiu v zložení poslancov: Ing. Igor Rezdovič, poslanec OZ predseda, Marek Zálešák,

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a

Z á p i s n i c a Z á p i s n i c a z 25. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Obce Nemčiňany, konaného dňa 23. 09. 2014 o 18.00 hodine v zasadačke OcÚ Nemčiňany. Rokovanie 25. zasadnutia obecného zastupiteľstva Obce Nemčiňany

Podrobnejšie

Zápisnica zo zasadnutia OcZ

Zápisnica zo zasadnutia OcZ Zápisnica z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Šarišské Dravce zo dňa 6. mája 2017 Prítomní: viď prezenčná listina Program zasadnutia: 1. Úvod 2. Kontrola uznesení 3. Schválenie predaja pozemkov

Podrobnejšie

UZNESENIA OZ OBCE SOLOŠNICA ZO DŇA UZNESENIE č. 21 /2019 (k bodu 1) Obecné zastupiteľstvo v Sološnici a) s c h v a ľ u j e program rokovania

UZNESENIA OZ OBCE SOLOŠNICA ZO DŇA UZNESENIE č. 21 /2019 (k bodu 1) Obecné zastupiteľstvo v Sološnici a) s c h v a ľ u j e program rokovania UZNESENIA OZ OBCE SOLOŠNICA ZO DŇA 17.6.2019 UZNESENIE č. 21 /2019 (k bodu 1) a) s c h v a ľ u j e program rokovania podľa pozvánky b) u r č u j e zapisovateľa Martu Kuklovskú, overovateľov: JUDr. Magdaléna

Podrobnejšie

O B E C H R A B K O V

O B E C    H R A B K O V O B E C H R A B K O V Hrabkov č. 81, 082 33 Hrabkov ZÁPISNICA z prvého ustanovujúceho zasadnutia obecného zastupiteľstva, ktoré sa konalo dňa 01.12.2018 o 16:30 hod v zasadačke Obecného úradu v Hrabkove

Podrobnejšie

U z n e s e n i e č. 6 zo 6. riadneho zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Podolínci dňa MsZ v Podolínci A) B e r i e n a v e d o m i e: 1.

U z n e s e n i e č. 6 zo 6. riadneho zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Podolínci dňa MsZ v Podolínci A) B e r i e n a v e d o m i e: 1. U z n e s e n i e č. 6 zo 6. riadneho zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Podolínci dňa 25.6.2015 MsZ v Podolínci A) B e r i e n a v e d o m i e: 1.) Návrh plánu kontrolnej činnosti hlavného kontrolóra

Podrobnejšie

Uznesenie z

Uznesenie z A. schvaľuje Program zasadnutia OZ v Modranoch 207/2018 k programu zasadnutia OZ 1. Otvorenie 2. Schválenie programu zasadnutia 3. Určenie overovateľov zápisnice 4. Plánu kontrolnej činnosti hlavného kontrolóra

Podrobnejšie

Microsoft Word - Uznesenia z MsZ doc

Microsoft Word - Uznesenia z MsZ doc Uznesenia zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Banskej Štiavnici, konaného dňa 9. júna 2010 1. Otvorenie 2. Návrh na uzatvorenie zmlúv o úvere A. b e r i e n a v e d o m i e Stanovisko hlavného kontrolóra

Podrobnejšie

U Z N E S E N I E č. 47/03/2018 zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva č. 3/2018 Obce Demänovská Dolina zo dňa Obecné zastupiteľstvo v Demän

U Z N E S E N I E č. 47/03/2018 zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva č. 3/2018 Obce Demänovská Dolina zo dňa Obecné zastupiteľstvo v Demän U Z N E S E N I E č. 47/03/2018 Berie na vedomie určenie Volí 1) Marianny Magurovej za zapisovateľku zápisnice OZ č. 03/2018. 2) Tibora Kočtúcha a Andreja Prevuzňáka za overovateľov zápisnice OZ č. 03/2018.

Podrobnejšie

UZNESENIE z jedenásteho riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva v Bábe konaného dňa Obecné zastupiteľstvo prijíma nasledovné uznesenia

UZNESENIE z jedenásteho riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva v Bábe konaného dňa Obecné zastupiteľstvo prijíma nasledovné uznesenia UZNESENIE z jedenásteho riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva v Bábe konaného dňa 19.08.2016 Obecné zastupiteľstvo prijíma nasledovné uznesenia UZNESENIE č. 30/2016 K bodu: Určenie zapisovateľa a

Podrobnejšie

Návrh na

Návrh na Uznesenie z 37. zasadnutia MZ v Leopoldove, konaného dňa 26. 03. 2018 A/37/2018 MZ berie na vedomie 1) Správu hlavnej kontrolórky z kontroly plnenia prijatých uznesení zo zasadnutia MZ dňa 26. 02. 2018.

Podrobnejšie

U z n e s e n i a Zo štvrtého zasadnutia Obecného zastupiteľstva konaného dňa 6. februára 2019 o hod. v zasadačke Obecného úradu v Hrašnom K náv

U z n e s e n i a Zo štvrtého zasadnutia Obecného zastupiteľstva konaného dňa 6. februára 2019 o hod. v zasadačke Obecného úradu v Hrašnom K náv U z n e s e n i a Zo štvrtého zasadnutia Obecného zastupiteľstva konaného dňa 6. februára 2019 o 17.00 hod. v zasadačke Obecného úradu v Hrašnom K návrhu programu, program zasadnutia obecného zastupiteľstva

Podrobnejšie

uznesenie č. 35

uznesenie č. 35 U Z N E S E N I E z 35. plánovaného zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Veľkých Úľanoch konaného dňa 18. októbra 2017 Obecné zastupiteľstvo vo Veľkých Úľanoch na svojom 35. plánovanom zasadnutí dňa 18.októbra

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a z 21. zasadnutia Obecného zastupiteľstva konaného dňa 27. septembra 2018 o hod. v zasadačke Obecného úradu v Hrašnom Program:

Z á p i s n i c a z 21. zasadnutia Obecného zastupiteľstva konaného dňa 27. septembra 2018 o hod. v zasadačke Obecného úradu v Hrašnom Program: Z á p i s n i c a z 21. zasadnutia Obecného zastupiteľstva konaného dňa 27. septembra 2018 o 17.00 hod. v zasadačke Obecného úradu v Hrašnom Program: 1. Otvorenie zasadnutia. 2. Kontrola plnenia uznesení.

Podrobnejšie

Zápisnica zo zasadnutia OZ upravená _1_

Zápisnica zo zasadnutia OZ upravená _1_ Zápisnica zo zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Pribeník konaného dňa 09.05.2017 v kultúrnom dome v Pribeníku Program zasadnutia: 1. Otvorenie zasadnutia 2. Voľba overovateľov zápisnice 3. Kontrola

Podrobnejšie

Uznesenie zo zasadnutia MsZ Spišská Stará Ves zo dňa 28. apríla /2-4/16 Mestské zastupiteľstvo berie na vedomie správu o plnení uznesení. V Spi

Uznesenie zo zasadnutia MsZ Spišská Stará Ves zo dňa 28. apríla /2-4/16 Mestské zastupiteľstvo berie na vedomie správu o plnení uznesení. V Spi 10/2-4/16 Mestské zastupiteľstvo berie na vedomie správu o plnení uznesení. 11/2-4/16 Mestské zastupiteľstvo: a) berie na vedomie: 1. Stanovisko hlavného kontrolóra k záverečnému účtu mesta 2. Správu nezávislého

Podrobnejšie

Návrh na

Návrh na Kontrola prijatých uznesení z 31. zasadnutia MZ v Leopoldove, konaného dňa 30.08. 2017 C/31/2017 MZ schvaľuje 4/ a) Predloženie žiadosti o dotáciu za účelom realizácie projektu Ministerstva vnútra Slovenskej

Podrobnejšie

Prijaté uznesenia 13. zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Vlčanoch, konaného dňa 28. apríla 2016 Obecné zastupiteľstvo vo Vlčanoch Uznesenie č. 176/

Prijaté uznesenia 13. zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Vlčanoch, konaného dňa 28. apríla 2016 Obecné zastupiteľstvo vo Vlčanoch Uznesenie č. 176/ Prijaté uznesenia 13. zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Vlčanoch, konaného dňa 28. apríla 2016 č. 176/2016/13 schvaľuje program rokovania 13. zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Vlčanoch nasledovne:

Podrobnejšie

Obec Šarišské Michaľany

Obec Šarišské Michaľany OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO OBCE ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY U Z N E S E N I A z XIV. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Šarišských Michaľanoch Číslo: Obsah uznesenia: XIV-1/2016 XIV-2/2016 XIV-3/2016 XIV-4/2016 XIV-5/2016

Podrobnejšie

U Z N E S E N I E

U Z N E S E N I E Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Podolí, konaného dňa 27.06.2018 o 19.oo hodine v zasadačke OcÚ. - K organizačnému zabezpečeniu priebehu obecného zastupiteľstva /ďalej len OZ/: 1. Konštatuje,

Podrobnejšie

Zápisnica č. 3 Z á p i s n i c a zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Svinnej konaného dňa Overovatelia: Prítomní: Neprítomný: Ing. Mila

Zápisnica č. 3 Z á p i s n i c a zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Svinnej konaného dňa Overovatelia: Prítomní: Neprítomný: Ing. Mila Zápisnica č. 3 Z á p i s n i c a zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Svinnej konaného dňa 25.4.2019 Overovatelia: Prítomní: Neprítomný: Ing. Milan Belej, Dalibor Jakal podľa prezenčnej listiny Krajčík

Podrobnejšie

OBEC REJDOVÁ, REJDOVÁ 47

OBEC REJDOVÁ, REJDOVÁ 47 OBEC REJDOVÁ, 049 26 REJDOVÁ 47 IČO: 328 685 Uznesenia zo zasadania OZ v obci Rejdová konaného dňa16.11.2016 Uznesenie č. 27/16.11.2016 a/ program rokovania s doplnením bodu Rôzne o nasledovné body : Žiadosť

Podrobnejšie

O b e c Š e n k v i c e Námestie Gabriela Kolinoviča č. 5, Šenkvice tel.: 033/ , fax.: 033/ V Šenkviciach, dňa VÝPIS U

O b e c Š e n k v i c e Námestie Gabriela Kolinoviča č. 5, Šenkvice tel.: 033/ , fax.: 033/ V Šenkviciach, dňa VÝPIS U Uznesenie č. 1-VI./OZ/2017 v zmysle ustanovenia 11 ods. 4 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení, v znení neskorších predpisov (zákon o obecnom zriadení) s c h v a ľ u j e návrhovú komisiu v zložení:

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Lehota, konaného dňa 16. novembra 2016 na obecnom úrade v Lehote Prítomní: Staros

Z á p i s n i c a z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Lehota, konaného dňa 16. novembra 2016 na obecnom úrade v Lehote Prítomní: Staros Z á p i s n i c a z riadneho zasadnutia obecného zastupiteľstva obce Lehota, konaného dňa 16. novembra 2016 Prítomní: Starosta: Milan Chmelár Poslanci: Alexander Gála, Radoslav Kriváček, Juraj Pavel, Terézia

Podrobnejšie

Uznesenie a zápisnica

Uznesenie a zápisnica Obec Plavnica, 065 45 Plavnica 121 Uznesenia č. 19-35/2015 z 3. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Plavnici konaného dňa 20.05.2015 Uznesenie č. 19/2015 K bodu 2: Schválenie programu 1. rokovania OZ

Podrobnejšie

Prítomní: Holmík Pavol, starosta obce

Prítomní: Holmík Pavol, starosta obce OBEC V A V R E Č K A Z á p i s n i c a zo zasadnutia obecného zastupiteľstva konaného dňa 06.11.2015 Peter Kružel starosta obce Overovatelia : Ing.Miroslav Rentka Bc. Alena Hvoľková Zapisovateľ : Mária

Podrobnejšie

Uznesenia č

Uznesenia č MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO STARÁ ĽUBOVŇA Uznesenie č. 676 U z n e s e n i a č. 676-697 zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Starej Ľubovni zo dňa 12.12.2013 č. XXVII/2013 program XXVII. rokovania MsZ v

Podrobnejšie

Mesto Sliač, Letecká ul

Mesto Sliač, Letecká ul Mesto Sliač, Letecká ul. č. 1, Sliač UZNESENIA zo 7. zasadnutia Mestského zastupiteľstva Mesta Sliač konaného 24. 9. 2015 Návrhová komisia: Ing. Dušan Hancko Marek Moravčík Mesto Sliač, Letecká ul. č.

Podrobnejšie

Zápisnica Zo zasadnutia obecného zastupiteľstva v Nižnej Boci konaného dňa o hod. v zasadačke OcÚ Prítomní poslanci: podľa priložene

Zápisnica Zo zasadnutia obecného zastupiteľstva v Nižnej Boci konaného dňa o hod. v zasadačke OcÚ Prítomní poslanci: podľa priložene Zápisnica Zo zasadnutia obecného zastupiteľstva v Nižnej Boci konaného dňa 20.05. 2015 o 18.00 hod. v zasadačke OcÚ Prítomní poslanci: podľa priloženej prezenčnej listiny Program: 1. Otvorenie zasadnutia

Podrobnejšie

Obec Šarišské Michaľany

Obec Šarišské Michaľany OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO OBCE ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY U Z N E S E N I A z XVII. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Šarišských Michaľanoch Číslo: Obsah uznesenia: XVII-1/2016 k Schváleniu programu zasadnutia

Podrobnejšie

1 Zápisnica zo zasadnutia komisie pre financie a ekonomiku Miesto konania : Kancelária č.24 na MsÚ v Žiari nad Hronom Čas konania: Prítomní

1 Zápisnica zo zasadnutia komisie pre financie a ekonomiku Miesto konania : Kancelária č.24 na MsÚ v Žiari nad Hronom Čas konania: Prítomní 1 Zápisnica zo zasadnutia komisie pre financie a ekonomiku Miesto konania : Kancelária č.24 na MsÚ v Žiari nad Hronom Čas konania: 04.03.2019 Prítomní : podľa prezenčnej listiny Program: 1. Otvorenie zasadnutia

Podrobnejšie

V zor návrhu uznesení pre

V zor návrhu uznesení pre Uznesenia zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Michalová konaného dňa 13. marca 2018 určuje Uznesenie č. 1/2018 a) Janu Herichovú za zapisovateľku zápisnice b) Mgr. Jána Dianiša a Františka Vojtasa

Podrobnejšie

UZNESENIE č. 290/2017 z 22. zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Soľ konaného dňa: Obecné zastupiteľstvo v Soli: A. P r e r o k o v a l

UZNESENIE č. 290/2017 z 22. zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Soľ konaného dňa: Obecné zastupiteľstvo v Soli: A. P r e r o k o v a l UZNESENIE č. 290/2017 Informatívnu správu o plnení uznesení Obecného zastupiteľstva obce Soľ z 21. zasadnutia. B. B e r i e n a v e d o m i e: Informatívnu správu o plnení uznesení Obecného zastupiteľstva

Podrobnejšie

OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO V ŠENKVICIACH Dňa: Číslo: 4. Por. č.: 4. Kontrola plnenia uznesení Obecného zastupiteľstva v Šenkviciach zo dňa 27.10

OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO V ŠENKVICIACH Dňa: Číslo: 4. Por. č.: 4. Kontrola plnenia uznesení Obecného zastupiteľstva v Šenkviciach zo dňa 27.10 OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO V ŠENKVICIACH Dňa: 15.12.2016 Číslo: 4. Por. č.: 4. Kontrola plnenia uznesení Obecného zastupiteľstva v Šenkviciach zo dňa 27.10.2016 Predkladá: Ing. Adriana Jurášeková, hlavná kontrolórka

Podrobnejšie

uzn-11_02_2019

uzn-11_02_2019 96/2019 k návrhu programu 4. neplánovaného zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Komárne schvaľuje program 4. neplánovaného zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Komárne konaného dňa 11. februára 2019

Podrobnejšie

ZÁVERY Z ROKOVANIA Obecného zastupiteľstva obce Ostrov prijaté dňa K bodu č. 1: Zahájenie, schválenie programu zasadnutia Uznesenie č. 01/0

ZÁVERY Z ROKOVANIA Obecného zastupiteľstva obce Ostrov prijaté dňa K bodu č. 1: Zahájenie, schválenie programu zasadnutia Uznesenie č. 01/0 ZÁVERY Z ROKOVANIA Obecného zastupiteľstva obce Ostrov prijaté dňa 10.04.2017 K bodu č. 1: Zahájenie, schválenie programu zasadnutia Uznesenie č. 01/04/2017 návrh programu rokovania OZ predložený starostom

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo v Kanianke prerokovalo a schválilo rozpočet investičného projektu „Revitalizácia centrálnej zóny obce K

Obecné zastupiteľstvo v Kanianke prerokovalo a schválilo rozpočet investičného projektu  „Revitalizácia centrálnej zóny obce K Zoznam uznesení obecného zastupiteľstva Kanianka, konaného dňa 19.6.2013 UZNESENIE č. 335/2013 s c h v a ľ u j e program obecného zastupiteľstva v Kanianke, konaného dňa 19.6.2013 UZNESENIE č. 336/2013

Podrobnejšie

O b e c Š e n k v i c e Námestie Gabriela Kolinoviča č. 5, Šenkvice tel.: 033/ , fax.: 033/ V Šenkviciach, dňa VÝPIS U

O b e c Š e n k v i c e Námestie Gabriela Kolinoviča č. 5, Šenkvice tel.: 033/ , fax.: 033/ V Šenkviciach, dňa VÝPIS U Uznesenie č. 1-III./OZ/2017 v zmysle ustanovenia 11 ods. 4 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení, v znení neskorších predpisov (zákon o obecnom zriadení) s c h v a ľ u j e návrhovú komisiu v zložení:

Podrobnejšie

Obec Šarišské Michaľany

Obec Šarišské Michaľany OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO OBCE ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY U Z N E S E N I A z XVIII. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Šarišských Michaľanoch Číslo: Obsah uznesenia: XVIII-1/2016 k Schváleniu programu zasadnutia

Podrobnejšie

Prijaté uznesenia na XV. zasadnutí OZ dňa Uznesenie č. 15/1/2016 z XV. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Obce Prakovce zo dňa K

Prijaté uznesenia na XV. zasadnutí OZ dňa Uznesenie č. 15/1/2016 z XV. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Obce Prakovce zo dňa K Prijaté uznesenia na XV. zasadnutí OZ dňa 30.08.2016 Uznesenie č. 15/1/2016 K bodu - Schválenie programu schvaľuje program XV. zasadnutia OZ. Za: 10 K.Kyseľ, M.Pisko, G.Karkošiak, PhDr.A.Rostášová, Ing.R.Blaškovan,

Podrobnejšie

Z Á P I S N I C A zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva Obce Rimavská Seč zo dňa 15. decembra

Z Á P I S N I C A zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva Obce Rimavská Seč zo dňa 15. decembra Z Á P I S N I C A zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva Obce Rimavská Seč zo dňa 15. decembra 2018 1 Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva Obce Rimavská Seč konaného dňa 15. decembra 2018 Prítomní

Podrobnejšie

Uznesenia z MsZ

Uznesenia z MsZ U Z N E S E N I A z 26. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Nemšovej dňa 06. novembra 2013 k bodu Kontrola plnenia uznesení U z n e s e n i e č. 313 správu o plnení úloh z uznesení MsZ Nemšová U z n

Podrobnejšie

Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Bojničkách, konaného dňa v zasadačke obecného úradu Prítomní: Ing. Igor Bojnanský, Blan

Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Bojničkách, konaného dňa v zasadačke obecného úradu Prítomní: Ing. Igor Bojnanský, Blan Zápisnica zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Bojničkách, konaného dňa 10. 04. 2017 v zasadačke obecného úradu Prítomní: Ing. Igor Bojnanský, Blanka Čagáneková, Ing. Jaroslav Gubáň, Rastislav Kubíček,

Podrobnejšie

U Z N E S E N I E zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Vyšnom Orlíku, konaného dňa Obecné zastupiteľstvo na svojom riadnom zasadnutí pr

U Z N E S E N I E zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Vyšnom Orlíku, konaného dňa Obecné zastupiteľstvo na svojom riadnom zasadnutí pr U Z N E S E N I E zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva vo Vyšnom Orlíku, konaného dňa 28.12.2018 Obecné zastupiteľstvo na svojom riadnom zasadnutí prerokovalo tento program: Program: 1. Otvorenie zasadnutia

Podrobnejšie

Microsoft Word - Zápisnica OZ december 2017

Microsoft Word - Zápisnica OZ december 2017 ZÁPISNICA z 17. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Novosade, ktoré sa uskutočnilo dňa 14.12.2017 o 17:00 hod. v zasadačke obecného úradu v Novosade Prítomní: Mgr. Jozef Jastrab, starosta obce Poslanci:

Podrobnejšie

Mesto Sliač, Letecká ul. č. 1, Sliač UZNESENIA z 30. zasadnutia Mestského zastupiteľstva Mesta Sliač konaného Návrhová komisia : Cyril Paleč

Mesto Sliač, Letecká ul. č. 1, Sliač UZNESENIA z 30. zasadnutia Mestského zastupiteľstva Mesta Sliač konaného Návrhová komisia : Cyril Paleč Mesto Sliač, Letecká ul. č. 1, Sliač UZNESENIA z 30. zasadnutia Mestského zastupiteľstva Mesta Sliač konaného 20.9.2018 Návrhová komisia : Cyril Palečka, Tomáš Škamla Mesto Sliač, Letecká ul. č. 1, Sliač

Podrobnejšie

MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO STARÁ ĽUBOVŇA U z n e s e n i a č zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Starej Ľubovni zo dňa č. XXI/201

MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO STARÁ ĽUBOVŇA U z n e s e n i a č zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Starej Ľubovni zo dňa č. XXI/201 MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO STARÁ ĽUBOVŇA U z n e s e n i a č. 521-535 zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Starej Ľubovni zo dňa 29.03.2017 č. XXI/2017 Uznesenie č. 521 Mestské zastupiteľstvo v Starej

Podrobnejšie

uznesenia_MsZ_27_6_19

uznesenia_MsZ_27_6_19 U Z N E S E N I A z 10. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Nemšovej dňa 27. júna 2019 k bodu Kontrola plnenia uznesení U z n e s e n i e č. 76 b e r i e n a v e d o m i e kontrolu plnenia uznesení U

Podrobnejšie

Z Á P I S N I C A zo zasadnutia obecného zastupiteľstva Banské, konaného Prítomní: starosta obce: Štefan Petruň poslanci: Baran Dušan - osp

Z Á P I S N I C A zo zasadnutia obecného zastupiteľstva Banské, konaného Prítomní: starosta obce: Štefan Petruň poslanci: Baran Dušan - osp Z Á P I S N I C A zo zasadnutia obecného zastupiteľstva Banské, konaného 21.08.2017 Prítomní: starosta obce: Štefan Petruň poslanci: Baran Dušan - ospravedlnený Džerenga Mikuláš Baran Štefan - ospravedlnený

Podrobnejšie

Bod č

Bod č U z n e s e n i a prijaté na XX. zasadnutí Miestneho zastupiteľstva mestskej časti Košice - Západ konaného dňa 20.2.2018, v zasadačke na 2. poschodí miestneho úradu, Trieda SNP č. 39 v Košiciach, so začiatkom

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a

Z á p i s n i c a Uznesenia Obecného zastupiteľstva v Hornej Súči, konaného dňa 15. marca 2013 o 18,00 hod. v kultúrnom dome v Hornej Súči. Obecné zastupiteľstvo uznesením č. 1/03/2013-OZ berie na vedomie kontrolu plnenia

Podrobnejšie

Uznesenie Obecného zastupiteľstva v Hornej Marikovej číslo 7/2017 zo dňa 13. decembra 2017 Obecné zastupiteľstvo v Hornej Marikovej A : berie na vedom

Uznesenie Obecného zastupiteľstva v Hornej Marikovej číslo 7/2017 zo dňa 13. decembra 2017 Obecné zastupiteľstvo v Hornej Marikovej A : berie na vedom Uznesenie Obecného zastupiteľstva v Hornej Marikovej číslo 7/2017 zo dňa 13. decembra 2017 A : berie na vedomie berie na vedomie Vyhodnotenie plnenia rozpočtu obce za III. štvrťrok 2017 Obecné zastupiteľstvo

Podrobnejšie

O B E C K R Š K A N Y Z á p i s n i c a z 2. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Krškanoch konaného dňa

O B E C K R Š K A N Y Z á p i s n i c a z 2. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Krškanoch konaného dňa O B E C K R Š K A N Y Z á p i s n i c a z 2. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Krškanoch konaného dňa 08.03.2019 Obecné zastupiteľstvo v K r š k a n o c h P r o g r a m 2. zasadnutia Obecného zastupiteľstva

Podrobnejšie

OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO V ŠENKVICIACH Dňa: číslo: 14. Por. č.: Prevody, nájmy nehnuteľností Ing. Darina Vidrová a Ing. Vladimír St

OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO V ŠENKVICIACH Dňa: číslo: 14. Por. č.: Prevody, nájmy nehnuteľností Ing. Darina Vidrová a Ing. Vladimír St OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO V ŠENKVICIACH Dňa: 11. 04. 2019 číslo: 14. Por. č.: 2. 14.2. Prevody, nájmy nehnuteľností Ing. Darina Vidrová a Ing. Vladimír Strašifták Predkladá: Mgr. Andrea Maluniaková, DiS, prednostka

Podrobnejšie

18 Na rokovanie Mestského zastupiteľstva mesta Piešťany dňa Názov materiálu: NÁVRH NA PREVOD VLASTNÍCTV A POZEMKU PRE JANU ŠČEPKOVÚ, LOKALIT

18 Na rokovanie Mestského zastupiteľstva mesta Piešťany dňa Názov materiálu: NÁVRH NA PREVOD VLASTNÍCTV A POZEMKU PRE JANU ŠČEPKOVÚ, LOKALIT 18 Na rokovanie Mestského zastupiteľstva mesta Piešťany dňa 21.2.2019 Názov materiálu: NÁVRH NA PREVOD VLASTNÍCTV A POZEMKU PRE JANU ŠČEPKOVÚ, LOKALITA MOJMÍROVA, PIEŠŤANY Obsah materiálu: Dôvodová správa

Podrobnejšie

VZOR

VZOR UZNESENIA prijaté Komisiou školstva a športu Zastupiteľstva ŽSK na rokovaní 17.01.2018 K bodu 1: Otvorenie. Uznesenie 1 s c h v a ľ u j e program rokovania komisie školstva a športu Zastupiteľstva Žilinského

Podrobnejšie

MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa

MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa MAGISTRÁT HLAVNÉHO MESTA SLOVENSKEJ REPUBLIKY BRATISLAVY Materiál na rokovanie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa 07. 12. 2017 Informácia o vypracovaných znaleckých posudkoch Predkladateľ:

Podrobnejšie

Zápisnica zo zasadnutia obecného zastupiteľstva v Trenčianskych Bohuslaviciach, ktoré sa konalo dňa Prítomní: podľa prezenčnej listiny, kto

Zápisnica zo zasadnutia obecného zastupiteľstva v Trenčianskych Bohuslaviciach, ktoré sa konalo dňa Prítomní: podľa prezenčnej listiny, kto Zápisnica zo zasadnutia obecného zastupiteľstva v Trenčianskych Bohuslaviciach, ktoré sa konalo dňa 26.01.2015 Prítomní: podľa prezenčnej listiny, ktorá tvorí súčasť zápisnice. Program: 1. Otvorenie zasadnutia

Podrobnejšie

U Z N E S E N I A

U Z N E S E N I A U Z N E S E N I A z riadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Dolnej Súči konaného dňa 26.2.2015 K bodu č.3 Informácia o plnení uznesení z 33/2014, 1/2015 a 2/2015 zasadnutia OZ Uznesenie č.16-oz/2015

Podrobnejšie

NÁVRH NA UZNESENIE

NÁVRH NA UZNESENIE NÁVRH NA UZNESENIE zo šiesteho zasadnutia obecného zastupiteľstva dňa 23.4.2015 K bodu 2: Schválenie programu zasadnutia, určenie zapisovateľa, voľba komisie a overovateľov správnosti zápisnice I./ schvaľuje

Podrobnejšie

Uznesenia OZ Domaniža

Uznesenia OZ Domaniža Uznesenia zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Domaniži, konaného dňa 30. 6. 2015 2. Správa o kontrole plnenia uznesení obecného zastupiteľstva Predkladá: Ladislav Mišúr, zástupca starostu obce Uznesenie

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo – Farná

Obecné zastupiteľstvo – Farná Číslo: OZ - 18/2013 Obecné zastupiteľstvo Farná Z á p i s n i c a 18. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Farná z 25. októbra 2013 Z á p i s n i c a 18. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Farná z 25. októbra

Podrobnejšie

O b e c Dlhá nad Kysucou U Z N E S E N I E Č.05/01/2015 z Obecného zastupiteľstva konaného dňa A./ K o n š t a t u j e, že obecné zastupite

O b e c Dlhá nad Kysucou U Z N E S E N I E Č.05/01/2015 z Obecného zastupiteľstva konaného dňa A./ K o n š t a t u j e, že obecné zastupite O b e c Dlhá nad Kysucou U Z N E S E N I E Č.05/01/2015 z Obecného zastupiteľstva konaného dňa 07.10.2015 A./ K o n š t a t u j e, že obecné zastupiteľstvo sa zišlo v počte...5... poslancov, zasadanie

Podrobnejšie

UZN.

UZN. Uznesenie č. 1/1/2019 K bodu 1. Záverečný účet obce za rok 2018 prerokovalo, podľa zákona č. 586/2004 Z. z. zákona o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy, záverečný účet obce a schvaľuje ho bez výhrad.

Podrobnejšie

K bodu programu č. 1 Text : Otvorenie Uznesenie č. 31/2014 zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Malatínach, konaného dňa o 18,00 hodine

K bodu programu č. 1 Text : Otvorenie Uznesenie č. 31/2014 zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Malatínach, konaného dňa o 18,00 hodine K bodu programu č. 1 Text : Otvorenie Uznesenie č. 31/2014 a) konštatuje, že obecné zastupiteľstvo je uznášania schopné, prítomní podľa prezenčnej listiny program zasadnutia obecného zastupiteľstva K bodu

Podrobnejšie

bod_13_2_odpredaj_pozemku

bod_13_2_odpredaj_pozemku Mesto Nemšová 13.2 NA ROKOVANIE MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA DŇA 13.12.2017 K bodu : Zámer odpredať pozemok, E KN parcelu č. 701/4, kat. územie Kľúčové Spracoval : JUDr. Tatiana Hamarová Schválil: Ján Gabriš

Podrobnejšie

UZNESENIE zo šiesteho zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce CHOTČA zo dňa Obecné zastupiteľstvo na svojom treťom zasadnutí prerokovalo te

UZNESENIE zo šiesteho zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce CHOTČA zo dňa Obecné zastupiteľstvo na svojom treťom zasadnutí prerokovalo te UZNESENIE zo šiesteho zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce CHOTČA zo dňa 17.06.2015 Obecné zastupiteľstvo na svojom treťom zasadnutí prerokovalo tento program: 1. Otvorenie 2. Určenie zapisovateľa a

Podrobnejšie

U Z N E S E N I A zo zasadania Obecného zastupiteľstva v Zázrivej, konaného dňa: Uznesenie OZ č. 7/2019 zo zasadnutia konaného dňa:

U Z N E S E N I A zo zasadania Obecného zastupiteľstva v Zázrivej, konaného dňa: Uznesenie OZ č. 7/2019 zo zasadnutia konaného dňa: U Z N E S E N I A zo zasadania Obecného zastupiteľstva v Zázrivej, konaného dňa: 06.06.2019. Uznesenie OZ č. 7/2019 zo zasadnutia konaného dňa: 06.06.2019 K bodu: Žiadosť o vytýčenie prístupovej cesty

Podrobnejšie

Z Á P I S N I C A

Z Á P I S N I C A Z Á P I S N I C A z 20. zasadnutia finančnej komisie pri MZ Bratislava - Vrakuňa, konaného dňa 12.2.2018 Prítomní: podľa prezenčnej listiny. Program: 1. Kontrola úloh 2. Prerokovanie Návrhu zmeny dodatku

Podrobnejšie

U Z N E S E N I E

U Z N E S E N I E číslo 286 / 2014 K bodu 4. Zánik poslaneckých mandátov, vyhlásenie nastúpenia náhradníkov a zloţenie sľubu náhradníkov na uprázdnené mandáty poslancov MZ MČ Košice - Sever berie na vedomie správu mandátovej

Podrobnejšie

Z á p i s

Z á p i s Z Á P I S z 10. riadneho zasadnutia Obce Poniky, ktoré sa konalo dňa 29.februára 2012 v zasadacej miestnosti Obecného úradu v Ponikách Prítomní : Ospravedlnení: Program: podľa prezenčnej listiny Ing. Jaroslava

Podrobnejšie

Obecný úrad P o l i a n k a

Obecný úrad  P o l i a n k a O b e c P o l i a n k a 907 01 Polianka Z á p i s n i c a napísaná z ustanovujúceho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Polianke konaného dňa 26.04.2018 Prítomní členovia: Pavol Kňazský, starosta obce

Podrobnejšie

Miestny úrad mestskej časti Bratislava Petržalka Materiál na rokovanie miestnej rady dňa 24. novembra 2015 Materiál číslo :125/2015 Návrh na predaj po

Miestny úrad mestskej časti Bratislava Petržalka Materiál na rokovanie miestnej rady dňa 24. novembra 2015 Materiál číslo :125/2015 Návrh na predaj po Miestny úrad mestskej časti Bratislava Petržalka Materiál na rokovanie miestnej rady dňa 24. novembra 2015 Materiál číslo :125/2015 Návrh na predaj pozemku, parc. č. 4098/4 pre Ladislava Szalacsiho Predkladateľ:

Podrobnejšie

Uzn0110.pdf

Uzn0110.pdf Uznesenie z prvého ustanovujúceho zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Kolárove dňa 20.12.2010 č. 1/2010 k výsledkom volieb do orgánov samosprávy mesta Kolárovo A./ berie na vedomie 1. výsledky volieb

Podrobnejšie

Obec Šarišské Michaľany

Obec Šarišské Michaľany OBECNÉ ZASTUPITEĽSTVO OBCE ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY NÁVRH UZNESENIA OBECNÉHO ZASTUPITEĽSTVA V ŠARIŠSKÝCH MICHAĽANOCH Z XV. ZASADNUTIA zo dňa 27.06.2016 Uznesenie číslo XV 1/2016 Program XV. zasadnutia obecného

Podrobnejšie

15 Návrh na vyhlásenie OVS na prevod pozemkov - lokalita Pekná cesta

15 Návrh na vyhlásenie OVS na prevod pozemkov - lokalita Pekná cesta MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-RAČA 15 Materiál na rokovanie Miestneho zastupiteľstva MČ Bratislava-Rača dňa 04.07.2017 Návrh na vyhlásenie obchodnej verejnej súťaže na prevod pozemkov parc.č. 19060/11, 17 a

Podrobnejšie

ZÁVERY Z ROKOVANIA Obecného zastupiteľstva obce Ostrov prijaté dňa K bodu č. 1: Zahájenie, schválenie programu zasadnutia Uznesenie č. 01/0

ZÁVERY Z ROKOVANIA Obecného zastupiteľstva obce Ostrov prijaté dňa K bodu č. 1: Zahájenie, schválenie programu zasadnutia Uznesenie č. 01/0 ZÁVERY Z ROKOVANIA Obecného zastupiteľstva obce Ostrov prijaté dňa 29.04.2019 K bodu č. 1: Zahájenie, schválenie programu zasadnutia Uznesenie č. 01/04/2019 návrh programu rokovania OZ predložený starostom

Podrobnejšie

Z á p i s n i c a

Z á p i s n i c a Z á p i s n i c a z 19. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Obce Nemčiňany, konaného dňa 17.09. 2013 o 18.00 hodine v zasadačke OcÚ Nemčiňany. Rokovanie 19. zasadnutia obecného zastupiteľstva v Nemčiňanoch

Podrobnejšie

Návrh na

Návrh na Uznesenie zo 40. zasadnutia MZ v Leopoldove, konaného dňa 16. 07. 2018 A/40/2018 MZ berie na vedomie 1) Určenie zapisovateľa pre 40. zasadnutie mestského zastupiteľstva v Leopoldove pani Gabriela Halásová.

Podrobnejšie

Uznesenia z 20. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Štôle, konaného dňa (č /2018) Prítomní poslanci: Martin Jackovič, Róbert Javors

Uznesenia z 20. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Štôle, konaného dňa (č /2018) Prítomní poslanci: Martin Jackovič, Róbert Javors Uznesenia z 20. zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Štôle, konaného dňa 13.3.2018 (č. 239-260/2018) Prítomní poslanci: Martin Jackovič, Róbert Javorský, Marián Handzuš, Filip Láska, Marek Pachoň Obecné

Podrobnejšie

bod_6_1_zamer_mlynsky_nahon

bod_6_1_zamer_mlynsky_nahon Mesto Nemšová 6.1 NA ROKOVANIE MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA DŇA 02.05.2018 K bodu : Zámer odpredať pozemky, C KN parcelu č. 2514/16, 2514/18, 2514/19, 2514/20, k.ú. Nemšová - Mlynský náhon Spracoval : JUDr.

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo v Jacovciach Uznesenie č. 1/17/2017 zo 17. riadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Jacovciach, konaného dňa K bo

Obecné zastupiteľstvo v Jacovciach Uznesenie č. 1/17/2017 zo 17. riadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Jacovciach, konaného dňa K bo Uznesenie č. 1/17/2017 K bodu 3: kontrola plnenia uznesení hlavnou kontrolórkou RUŠÍ: uznesenie z 19. zasadnutia OcZ zo dňa 20.2.2014 pod bodom D/1 na základe predloženého návrhu kontrolu plnenia uznesení

Podrobnejšie

MIESTNY ÚRAD MESTSKEJ ČASTI BRATISLAVA - RUŽINOV

MIESTNY ÚRAD MESTSKEJ ČASTI BRATISLAVA - RUŽINOV Mestská časť Bratislava Ružinov Materiál na rokovanie Miestneho zastupiteľstva MČ Bratislava-Ružinov dňa 30.4.2019 Návrh na prevod spoluvlastníckych podielov na zastavanom pozemku bytovým domom č. 10,11,

Podrobnejšie

Zápisnica z 7.03

Zápisnica z 7.03 Z á p i s n i c a z 2. riadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva obce Lukáčovce, ktoré sa konalo dňa 07.03.2019 V Lukáčovciach 8.03.2019 Zápisnica z 2. riadneho zasadnutia Obecného zastupiteľstva, ktoré

Podrobnejšie

UZNESENIE č. 212/2018 UZNESENIE zo zasadnutia MsZ v Poltári dňa ohľadom rozdelenia participatívneho rozpočtu na podporu projektov BOLO V ZM

UZNESENIE č. 212/2018 UZNESENIE zo zasadnutia MsZ v Poltári dňa ohľadom rozdelenia participatívneho rozpočtu na podporu projektov BOLO V ZM UZNESENIE č. 212/2018 UZNESENIE zo zasadnutia MsZ v Poltári dňa 4. 7. 2018 ohľadom rozdelenia participatívneho rozpočtu na podporu projektov BOLO V ZMYSLE ZÁKONA O OBECNOM ZRIADENÍ POZASTAVENÉ UZNESENIE

Podrobnejšie