1. Podmienky na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov Zákonný zástupca:

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "1. Podmienky na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov Zákonný zástupca:"

Prepis

1 1. Podmienky na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia žiakov Zákonný zástupca: a) Predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy, alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. Bez tohto vyhlásenia nie je možné žiaka do školy vpustiť. Vyhlásenie tvorí prílohu tohto dokumentu. b) Rešpektuje, že nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov základnej školy. c) Berie na vedomie, že ak žiak v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, je nutné umiestniť ho do samostatnej miestnosti a kontaktovať zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú. O podozrení na nákazu COVID 19 základná škola informuje príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva tak, ako je to v prípade iných infekčných ochorení. d) Zabezpečí každý deň pre svoje dieťa 2 rúška a papierové jednorazové vreckovky v množstve, ktoré mu vystačí na celý deň. e) Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk). f) Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky školy zahrnuté v tomto dokumente, rešpektuje zmenenú organizáciu vyučovania ako aj upravený obsah a formu vzdelávania. g) Zabezpečí, aby žiak prichádzal a odchádzal zo školy len s osobami, ktoré so žiakom žijú v spoločnej domácnosti. h) Rešpektuje zákaz zhromažďovania sa osôb pred školou a v areáli školy. i) V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

2 2. Pokyny, upravujúce podmienky prevádzky a vnútorného režimu Základnej školy, Školská 56/9, Oslany a Školského klubu detí na obdobie do konca školského roku 2019/ Organizačné pokyny. Príchod a odchod žiakov zo školy a) Prevádzka školy bude maximálne deväť hodín denne v čase od 7,00-16,00 hod., b) Nástup žiakov do rannej družiny bude od 7,00-7,30 hod. vo vedľajšej budove c) Nástup žiakov do školy bude od 7,30-8,15 hod. Vyučovanie bude začínať o 8, ročník príchod o 7,30-7,40 šatňový vchod ZŠ 2. ročník príchod od 7,30-8,15 vedľajšia budova- budú sa učiť v školskej knižnici 3. ročník príchod o 7,40 7,50 šatňový vchod ZŠ 4. ročník príchod o 7,50 8,00 šatňový vchod ZŠ 5. ročník- príchod o 8,00-8,15 šatňový vchod ZŠ Žiak môže prísť aj mimo určeného času, no musí rešpektovať, že skupina podľa rozpisu má prednosť a musí čakať vonku na uvoľnenie šatne. d) Žiaci budú prichádzať a odchádzať len s osobami, ktoré so žiakom žijú v spoločnej domácnosti, pričom sprevádzajúca osoba nevstupuje do budovy školy. Žiak môže prísť do školy samozrejme i sám a sám aj odísť, no je nutné, aby priniesol lístok od zákonného zástupcu, v akom čase môže žiak sám po ukončení vyučovania odísť. e) Ak žiak prichádza bez doprovodu zákonného zástupcu, tak pri prvom nástupe, alebo po každom prerušení dochádzky, v trvaní viac ako tri dni, donesie písomné vyhlásenie o tom, že neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. Toto vyhlásenie musí byť podpísané zákonným zástupcom. Bez tohto vyhlásenia nie je možné žiaka do školy vpustiť. (Tvorí prílohu tohto dokumentu.) f) Žiadame rodičov (sprevádzajúce osoby) o minimalizovanie zhromažďovania pred základnou školou, dodržiavanie odstupov a o obmedzenie kontaktu s inými osobami. g) Pri rannom vstupe do školy bude každému žiakovi odmeraná teplota bezdotykovým teplomerom a vo vestibule školy si každý vydezinfikuje ruky, k čomu slúžia stojany s bezdotykovým dávkovačom dezinfekcie. h) Po príchode do školy sa žiak prezuje a odloží si veci do skrinky, následne ide žiak priamo do triedy, do ktorej bol zaradený. Okrem školských pomôcok, rezervného rúška, papierových vreckoviek, nápoja a desiaty si žiak nič iné do školy nenosí. i) Žiak si v triede umýva ruky bežným spôsobom, ktorý je v súlade s aktuálnymi hygienicko epidemiologickými nariadeniami použije mydlo v dávkovači a papierovú utierku, ktorú po použití odhodí do koša. j) Na toaletách použije rovnako mydlo v bezkontaktnom dávkovači a jednorazové papierové utierky. k) Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy, okrem svojej skupiny, kde prebieha výchovno- vzdelávací proces.

3 l) Pedagogický zamestnanec alebo odborný zamestnanec nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch školy. Pri výkone výchovno-vzdelávacieho procesu pedagogický zamestnanec alebo odborný zamestnanec základnej školy majú odporučené nosiť rúško. m) V miestnosti, v ktorej sa zdržuje skupina, bude zabezpečené časté a intenzívne vetranie. n) Upratovanie a dezinfekcia toaliet prebieha 2x denne. Dezinfekcia dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov, ktoré používa zvlášť veľký počet ľudí, sa vykonáva minimálne dvakrát denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí). Minimálne raz denne sa vykoná dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci a odborní zamestnanci a ďalší zamestnanci školy nachádzajú Vyučovanie a) Žiaci budú rozdelení do skupín s maximálnym počtom 20 žiakov na 1 skupinu. V niektorých skupinách budú spolu žiaci z rôznych tried z jedného ročníka. Tieto skupiny sa počas jedného týždňa nebudú meniť. Pokiaľ sa počet žiakov v rámci týždňa zmení, v nasledujúcom týždni zmeníme zloženie skupín podľa aktuálneho stavu. 1.skupina-AU-2 žiaci-. PaedDr. Miroslav Čiaky (vo svojej triede) 2. skupina- 1.A 13 žiakov- Mgr. Šandriková Soňa (vo svojej triede) 3. skupina- 1. B- 10 žiakov- Mgr. Fábryová Renata (vo svojej triede) 4.skupina- II. A, B- 17- žiakov- Mgr. Košianová ( v školskej knižnici) 5. skupina III.- 12 žiakov- Liptajová Magdaléna (v VI. A) 6. skupina IV. 18 žiakov- Mgr. Priekalová Lívia (vo svojej triede) 7. skupina V. A- 10 žiakov- Mgr. Simona Zajačková (vo svojej triede) 8. skupina V. B-11 žiakov- Bc. Struňáková Katarína ( v VIII. B) b) Metódy a obsah vzdelávacích a záujmových činností bude prispôsobený zloženiu konkrétnej skupiny vzhľadom na vek žiakov a úroveň ich vedomostí a zručností. c) Všetky triedy (skupiny) majú pevný rozvrh vyučovania, ktoré bude prebiehať v čase 8,30-12,00 hod. na I. stupni (vrátane obeda) a od 8,30-12,30 pre žiakov 5. ročníka (vrátane obeda). Následne budú mať žiaci možnosť tráviť čas v školskom klube detí. S rozvrhom budú žiaci oboznámení najneskôr v piatok d) Prestávky na jedenie a oddych budú určené tak, aby neboli vo všetkých skupinách v rovnakom čase. e) Vyučovanie bude vo forme blokového vyučovania dva bloky každý deň podľa rozvrhu jednotlivých tried. Vyučovanie bude zamerané na hlavné vzdelávacie oblasti jazyk a komunikácia, matematika a práca s informáciami, človek a spoločnosť, človek a príroda). Komplementárne oblasti (výchovy) budú implementované do hlavných vzdelávacích oblastí. f) Vzhľadom na charakter výchovno vzdelávacieho procesu, sa písomné a ústne skúšanie nebude realizovať do konca školského roku 2019/2020. g) V prípade priaznivého počasia budú žiaci tráviť čas aj vonku, v areáli školy, alebo mimo neho (prechádzka), pričom budú jednotlivé skupiny žiakov na presne vymedzenom priestranstve, aby nedochádzalo k miešaniu skupín. Za týchto okolností nie je nutné, aby mali žiaci a pedagógovia v úzkom kruhu svojej skupiny na danom vymedzenom priestranstve rúško.

4 h) Žiaci ročníka, ktorí zostávajú doma budú mať aj naďalej dištančné vzdelávanie. i) V ročníku budú žiaci aj naďalej pokračovať iba v dištančnom vzdelávaní (ako doteraz aj online hodiny). j) Žiaci 5. a 3. ročníka, ktorí sa budú učiť v škole sa budú pripájať na on-line hodiny vyučujúcich, ktorí učia z domu. Týmto zabezpečíme odbornosť vyučovania pre všetkých žiakov. k) Základná škola do konca školského roku neorganizuje žiadne spoločné akcie besiedky, rozlúčky so školským rokom a iné hromadné podujatia, kde dochádza k združovaniu väčšieho množstva osôb. l) Základná škola neorganizuje školy v prírode a viacdňové školské výlety Stravovanie v školskej jedálni a) Výdaj stravy bude prebiehať v čase 10:30-12:30 po skupinách podľa stanoveného harmonogramu. b) Všetci žiaci, ktorí sú prihlásení na stravu, pôjdu na obed so svojou skupinou a svojim vyučujúcim. Pre žiakov, ktorí sa nestravujú bude zabezpečený dozor. c) Pred vstupom do priestorov ŠJ si každý umyje ruky (použije mydlo v dávkovači a papierové utierky) alebo si vydezinfikuje ruky použitím stojana s bezdotykovým dávkovačom dezinfekcie. d) V jedálni budú jednotlivé skupiny obedovať tak, aby sa navzájom nemiešali. e) Každý žiak bude sedieť pri stole sám. f) Stravu vydá žiakovi personál spolu s čistým príborom zabaleným do servítky. Žiaci si sami jedlo a pitie nedokladajú. Vždy požiadajú personál kuchyne. g) Po každom žiakovi bude stôl vydezinfikovaný. h) Po naobedovaní majú žiaci krátku prestávku na relax a pokračujú vo vyučovaní okrem tej skupiny, ktorá ide na obed ako posledná Pobyt v školskom klube detí (ŠKD) Ráno a) V čase od 7,00-7,30 hod. bude v budove nad školskou jedálňou v prevádzke jedno oddelenie ŠKD. b) Žiaci budú prichádzať len s osobami, ktoré so žiakom žijú v spoločnej domácnosti, pričom sprevádzajúca osoba nevstupuje do budovy školy. Sprevádzajúca osoba odovzdá dieťa poverenému zamestnancovi školy. c) Žiadame rodičov (sprevádzajúce osoby) o minimalizovanie zhromažďovania pred budovou, dodržiavanie odstupov a o obmedzenie kontaktu s inými osobami. d) Pri rannom vstupe bude každému žiakovi odmeraná teplota bezdotykovým teplomerom a každý si vydezinfikuje ruky, k čomu slúžia stojany s bezdotykovým dávkovačom dezinfekcie. e) O rannú družinu malo záujem 5 žiakov. Žiaci budú rozdelení do troch miestností a vychovávateľka dohliadne na to, aby sa kontakt medzi nimi minimalizoval. Poobede f) V čase od 12,00 do 16:00 sú žiaci s pridelenou vychovávateľkou. Z dôvodu nízkeho počtu prihlásených žiakov do ŠKD z jednotlivých skupín nie je možne zabezpečiť dodržanie

5 skupín podľa dopoludňajšieho vyučovania. (Príklad: zo skupiny sa prihlásil do ŠKD iba 1 žiak). g) V prevádzke budú 3 oddelenia ŠKD. 1. oddelenie: žiaci 1. ročníka (17 žiakov)- vychovávateľka-sedláková Lívia 2. oddelenie: žiaci 2. ročníka (7 žiakov)- asistentka Michaela Valenteje 3. oddelenie: AU. (1 žiak), III. ročník, IV. ročník a V. ročník (1) (spolu13 žiakov)- Zlatica Fruňová h) Všetky 3 oddelenia budú v hlavnej budove. i) Pri vyzdvihnutí dieťaťa z ŠKD príde sprevádzajúca osoba k hlavnému vchodu do školy (pri riaditeľni) a elektronickým zvončekom požiada poverenú osobu o vyzdvihnutie dieťaťa. Počká pred vchodom. j) Žiadame rodičov (sprevádzajúce osoby) o minimalizovanie zhromažďovania pred školou, dodržiavanie odstupov a o obmedzenie kontaktu s inými osobami. k) V prípade priaznivého počasia trávia žiaci čas vonku v areáli školy, pričom sú jednotlivé skupiny žiakov na presne vymedzenom priestranstve, aby nedochádzalo k miešaniu skupín. Vychovávateľka bude dbať na to, aby sa žiaci z dopoludňajších skupín nepremiešavali. V prípade nepriaznivého počasia budú žiaci vo vnútorných priestoroch školy a každý žiak je po celú dobu pobytu v ŠKD povinný mať rúško. l) Zákonný zástupca (sprevádzajúca osoba) je povinný rešpektovať čas otvorenia a zatvorenia školy a prispôsobiť tak príchod a odchod dieťaťa v danom čase.

6 Vyhlásenie Vyhlasujem, že dieťa..., bytom v..., neprejavuje príznaky akútneho ochorenia, že regionálny úrad verejného zdravotníctva ani lekár všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast menovanému dieťaťu nenariadil karanténne opatrenie (karanténu, zvýšený zdravotný dozor alebo lekársky dohľad). Nie je mi známe, že by dieťa alebo osoby, ktoré s ním žijú spoločne v domácnosti, prišli v priebehu ostatného mesiaca do styku s osobami, ktoré ochoreli na COVID-19. Som si vedomý(á) právnych následkov v prípade nepravdivého vyhlásenia, najmä som si vedomý(á), že by som sa dopustil(a) priestupku podľa 56 zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov. V... dňa... Meno a priezvisko zák. zástupcu: Adresa zákonného zástupcu: Telefón zákonného zástupcu: Podpis zákonného zástupcu:

Základná škola kpt. J. Nálepku v Stupave, Školská 2, Stupava ŠKOLSKÝ PORIADOK - ŠKD Stupava PhDr. Bohdana Cibuľová riaditeľka ZŠ

Základná škola kpt. J. Nálepku v Stupave, Školská 2, Stupava ŠKOLSKÝ PORIADOK - ŠKD Stupava PhDr. Bohdana Cibuľová riaditeľka ZŠ Základná škola kpt. J. Nálepku v Stupave, Školská 2, 900 31 Stupava ŠKOLSKÝ PORIADOK - ŠKD Stupava 25. 8. 2014 PhDr. Bohdana Cibuľová riaditeľka ZŠ PLATNOSŤ OD: 1.9. 2014 OBSAH 1. Všeobecné ustanovenia

Podrobnejšie

Základná škola Jána Švermu, Štefánikova 31, Humenné

Základná škola Jána Švermu, Štefánikova 31, Humenné Základná škola Jána Švermu, Štefánikova 31, 0 6 6 2 4 Humenné V n ú t o r n ý p o r i a d o k P Z 2016 Základná škola Jána ŠVERMU, Štefánikova 31, 0 6 6 2 4 Humenné O r g a n i z á c i a v y u č o v a

Podrobnejšie

Základná škola Bernolákova ulica 1061, Vranov nad Topľou ŠKOLSKÝ PORIADOK ŠKD Druh a číslo predpisu: Základný vnútorný predpis č. 005/2014 Oblasť plat

Základná škola Bernolákova ulica 1061, Vranov nad Topľou ŠKOLSKÝ PORIADOK ŠKD Druh a číslo predpisu: Základný vnútorný predpis č. 005/2014 Oblasť plat Základná škola Bernolákova ulica 1061, Vranov nad Topľou ŠKOLSKÝ PORIADOK ŠKD Druh a číslo predpisu: Základný vnútorný predpis č. 005/2014 Oblasť platnosti: Predpis je záväzný pre všetkých zamestnancov,

Podrobnejšie

Vnútorný poriadok školy, vyučovacie hodiny

Vnútorný poriadok školy, vyučovacie hodiny 1.hod08:00-08:45 2.hod08:55-09:40 3.hod09:55-10:40 4.hod10:55-11:40 5.hod11:50-12:35 6.hod12:40-13:25 7.hod13:30-14:15 8.hod 14,20-15,05 1 / 6 VNÚTORNÝ PORIADOK ŠKOLY Príchod do školy - Žiaci prichádzajú

Podrobnejšie

OBEC DOLNÝ PIAL VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DOLNÝ PIAL č. 2/2019 o škole a školských zariadeniach v obci Dolný Pial VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE

OBEC DOLNÝ PIAL VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DOLNÝ PIAL č. 2/2019 o škole a školských zariadeniach v obci Dolný Pial VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBEC DOLNÝ PIAL VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DOLNÝ PIAL č. 2/2019 o škole a školských zariadeniach v obci Dolný Pial VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE OBCE DOLNÝ PIAL č. 2/2019 bolo zverejnené podľa 6

Podrobnejšie

P R I H L Á Š K A

P R I H L Á Š K A Základná škola Podzámska 35, 920 01 Hlohovec ZÁPISNÝ LÍSTOK stravníka - 1. stupeň ZŠ Záväzne prihlasujem svoje dieťa na stravovanie v zariadení školského stravovania Školská jedáleň Podzámska 35, 920 01

Podrobnejšie

Vnútorný poriadok pre žiakov ZŠ Topoľnica l. Podmienky prijatia žiaka do školy 1) Riaditeľ školy po zápise detí do 1. ročníka / spravidla od do

Vnútorný poriadok pre žiakov ZŠ Topoľnica l. Podmienky prijatia žiaka do školy 1) Riaditeľ školy po zápise detí do 1. ročníka / spravidla od do Vnútorný poriadok pre žiakov ZŠ Topoľnica l. Podmienky prijatia žiaka do školy 1) Riaditeľ školy po zápise detí do 1. ročníka / spravidla od 15.1. do 15.2. bežného roka/ podľa 3 ods.3 písm. a/zákona NR

Podrobnejšie

Microsoft Word - 21smernica na vykonávanie dozoru nová

Microsoft Word - 21smernica na vykonávanie dozoru nová Smernica na vykonávanie pedagogického dozoru Táto smernica rieši organizáciu a vykonávanie pedagogického dozoru v priestoroch ZŠ Slovenská Kajňa 54. Smernica je vydaná v súlade s ustanovením Čl.14/8 a

Podrobnejšie

M E S T O P E Z I N O K Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2019 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniac

M E S T O P E Z I N O K Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2019 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniac M E S T O P E Z I N O K Všeobecne záväzné nariadenie č. 3/2019 o určení výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach Mestské zastupiteľstvo v Pezinku, v zmysle ustanovenia

Podrobnejšie

MESTO TRNAVA MESTSKÝ ÚRAD V TRNAVE VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 521, ktorým sa určujú výšky príspevkov v školách a školských zariadeniach v zriaďov

MESTO TRNAVA MESTSKÝ ÚRAD V TRNAVE VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 521, ktorým sa určujú výšky príspevkov v školách a školských zariadeniach v zriaďov MESTO TRNAVA MESTSKÝ ÚRAD V TRNAVE VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE č. 521, ktorým sa určujú výšky príspevkov v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trnava. Mestské zastupiteľstvo

Podrobnejšie

Prevádzkový poriadok školy

Prevádzkový poriadok školy Základná škola, Sľažany 122 Prevádzkový poriadok Základnej školy Sľažany Vypracoval: Mgr. Anna Nociarová dňa: 11. októbra 2010 Schválené RÚVZ Nitra dňa 16.11.2010 č. HDM/A 2010/03803 Prevádzkový poriadok

Podrobnejšie

Všeobecné záväzné nariadenie Číslo: VZN 02/2013 Obec PODBREZOVÁ Výtlačok číslo: 4 v súlade s 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znen

Všeobecné záväzné nariadenie Číslo: VZN 02/2013 Obec PODBREZOVÁ Výtlačok číslo: 4 v súlade s 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znen Všeobecné záväzné nariadenie Číslo: VZN 02/2013 Obec PODBREZOVÁ Výtlačok číslo: 4 v súlade s 6 ods. 1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov vydáva Všeobecne záväzné nariadenie

Podrobnejšie

CELOŠKOLSKÉ RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

CELOŠKOLSKÉ  RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE Berie na vedomie CELOŠKOLSKÉ PLENÁRNE ZASADANIE RODIČOVSKÉHO ZDRUŽENIA na svojom 1. zasadnutí dňa 09.09. 2014 o 16.00 hod. v budove MŠ Ružindolská 8 TRNAVA - Organizačný poriadok školy - Plán spolupráce

Podrobnejšie

VZN o príspevkoch v školách na zverejnenie

VZN o príspevkoch v školách na zverejnenie N á v r h VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ NARIADENIE MESTA NOVÁ BAŇA č..../2019 zo dňa 17.6.2019 o príspevkoch na čiastočnú úhradu nákladov v školách, v školských výchovno-vzdelávacích zariadeniach a v školských jedálňach

Podrobnejšie

MIESTNE ZASTUPITEĽSTVO MESTSKEJ ČASTI BRATISLAVA – KARLOVA VES

MIESTNE  ZASTUPITEĽSTVO  MESTSKEJ  ČASTI  BRATISLAVA – KARLOVA VES Všeobecne záväzné nariadenie mestskej časti Bratislava-Karlova Ves číslo 1/2019 zo dňa 25. júna 2019 o výške príspevku a spôsobe jeho platby na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach

Podrobnejšie

Školský poriadok ŠKD Školský poriadok ŠKD obsahuje tieto kapitoly: Čl.1 Riadenie a organizácia ŠKD Čl.2 Prevádzka ŠKD Čl.3 Zaraďovanie detí do ŠKD Čl.

Školský poriadok ŠKD Školský poriadok ŠKD obsahuje tieto kapitoly: Čl.1 Riadenie a organizácia ŠKD Čl.2 Prevádzka ŠKD Čl.3 Zaraďovanie detí do ŠKD Čl. Školský poriadok ŠKD Školský poriadok ŠKD obsahuje tieto kapitoly: Čl.1 Riadenie a organizácia ŠKD Čl.2 Prevádzka ŠKD Čl.3 Zaraďovanie detí do ŠKD Čl.4 Dochádzka detí do ŠKD Čl.5 Preberanie detí Čl.6 Dodržiavanie

Podrobnejšie

Navrh_VZN_Prispevok_SJMS

Navrh_VZN_Prispevok_SJMS NÁVRH OBEC LUKÁČOVCE Všeobecne záväzné nariadenie č. 1 / 2019 o výške príspevku na stravovanie v Školskej jedálni ZŠsMŠ Lukáčovce Obecné zastupiteľstvo obce Lukáčovce v zmysle ustanovenia 6 ods. 1 zákona

Podrobnejšie

PRE ZASADNUTIE MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA V ŽIARI NAD HRONOM DŇA K BODU: 9 VZN, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č.5/2013 o určení výšky príspevku

PRE ZASADNUTIE MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA V ŽIARI NAD HRONOM DŇA K BODU: 9 VZN, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č.5/2013 o určení výšky príspevku PRE ZASADNUTIE MESTSKÉHO ZASTUPITEĽSTVA V ŽIARI NAD HRONOM DŇA 28.06.2019 K BODU: 9 VZN, ktorým sa mení a dopĺňa VZN č.5/2013 o určení výšky príspevku v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej

Podrobnejšie

Microsoft Word - web 2014 vyhlásenia zákonného zástupcu 2014

Microsoft Word - web 2014 vyhlásenia zákonného zástupcu 2014 VYHLÁSENIA ZÁKONNÉHO ZÁSTUPCU Príloha k zmluve o poskytovaní vzdelávania čísloo... 1.Splnomocnené osoby Týmto splnomocňujem nasledovné osoby na vyzdvihnutiee môjho dieťaťa z materskej školy Espania, na

Podrobnejšie

Príloha č

Príloha č Príloha č. 1: Školský poriadok školského klubu detí Oblasť platnosti: Školský poriadok je záväzný pre všetky deti zapísané do ŠKD, všetkých zamestnancov ŠKD a zákonných zástupcov detí ŠKD. Počet listov:

Podrobnejšie

PRÍLOHA Č

PRÍLOHA Č Všeobecne záväzné nariadenie mesta Vráble č. 6/2019 o určení výšky príspevkov pre školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Vráble Mestské zastupiteľstvo vo Vrábľoch sa uznieslo na

Podrobnejšie

(rozkaz-pru\236n\375 \350as)

(rozkaz-pru\236n\375 \350as) Z B I E R K A P O K Y N O V RIADITEĽA KRAJSKÉHO RIADITEĽSTVA HASIČSKÉHO A ZÁCHRANNÉHO ZBORU V PREŠOVE Ročník: 2011 Prešov 17.05.2011 Číslo: 35 O b s a h I. časť 35. Pokyn riaditeľa Krajského riaditeľstva

Podrobnejšie

Obecné zastupiteľstvo v Krajnom na základe ustanovenia § 6 zákona SNR č

Obecné zastupiteľstvo v Krajnom na základe ustanovenia § 6 zákona SNR č Všeobecne záväzné nariadenie Obce Dolný Štál č....2.../2017 o mieste a čase zápisu dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole o výške príspevku v školskom roku 2017/2018 Sp. zn.:

Podrobnejšie

Špeciálna základná škola s vyučovacím jazykom maďarským Hviezdoslavova 24, Rimavská Sobota P E D A G O G I C K É R A D Y v školskom roku 2011/2

Špeciálna základná škola s vyučovacím jazykom maďarským Hviezdoslavova 24, Rimavská Sobota P E D A G O G I C K É R A D Y v školskom roku 2011/2 Špeciálna základná škola s vyučovacím jazykom maďarským Hviezdoslavova 24, 979 01 Rimavská Sobota P E D A G O G I C K É R A D Y v školskom roku 2011/2012 1. Zahajovacia august 2011 2. Organizačno-pracovná

Podrobnejšie

M E S T O Š U R A N Y - M E S T S K Ý Ú R A D Š U R A N Y M e s t s k é z a s t u p i t e ľ s t v o Š U R A N Y Materiál: č. B/1/5/2019 Návrh Všeobecn

M E S T O Š U R A N Y - M E S T S K Ý Ú R A D Š U R A N Y M e s t s k é z a s t u p i t e ľ s t v o Š U R A N Y Materiál: č. B/1/5/2019 Návrh Všeobecn M E S T O Š U R A N Y - M E S T S K Ý Ú R A D Š U R A N Y M e s t s k é z a s t u p i t e ľ s t v o Š U R A N Y Materiál: č. B/1/5/2019 Návrh Všeobecne záväzného nariadenia mesta Šurany č. 3/2019 o výške

Podrobnejšie

Centrum voľného Času, Staškov 588 Obecný úrad, ul. J. Kronera, Staškov Organizačno-prevádzkový

Centrum voľného Času, Staškov 588 Obecný úrad, ul. J. Kronera, Staškov  Organizačno-prevádzkový Centrum voľného Času, Staškov 588 Obecný úrad, ul. J. Kronera, 023 53 Staškov cvcstaskov@gmail.com www.cvcstaskov@edupage.org Organizačno-prevádzkový poriadok na školský rok 2014/2015 1. Základné informácie

Podrobnejšie

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1994 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1994 Vyhlásené: Časová verzia predpisu účinná od: do: Obsah tohto dokumen ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1994 Vyhlásené: 20.05.1994 Časová verzia predpisu účinná od: 01.05.1996 do: 31.08.2007 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 121 V Y H L Á Š K A Ministerstva

Podrobnejšie

Príloha č. 1 k ústavnému poriadku pre odsúdených Otvoreného oddelenia Opatovce Nemocnice pre obvinených a odsúdených a Ústavu na výkon trestu odňatia

Príloha č. 1 k ústavnému poriadku pre odsúdených Otvoreného oddelenia Opatovce Nemocnice pre obvinených a odsúdených a Ústavu na výkon trestu odňatia Príloha č. 1 k ústavnému poriadku pre odsúdených Otvoreného oddelenia Opatovce Vzor uloženia lôžka odsúdeného Uterák Deka v povlaku Deka Podhlavník v povlaku Uterák Plachta posteľná Príloha č. 2 k ústavnému

Podrobnejšie

Školský klub detí pri Spojenej škole, Budovateľská 1309, Vranov nad Topľou P L Á N P R Á C E v školskom roku 2016/2017 Vypracovala: Anna Čieško

Školský klub detí pri Spojenej škole, Budovateľská 1309, Vranov nad Topľou P L Á N P R Á C E v školskom roku 2016/2017 Vypracovala: Anna Čieško Školský klub detí pri Spojenej škole, Budovateľská 1309, Vranov nad Topľou 093 01 P L Á N P R Á C E v školskom roku 2016/2017 Vypracovala: Anna Čiešková 1 1. Analýza výchovnej činnosti v školskom roku

Podrobnejšie

Základná umelecká škola široké č

Základná  umelecká škola široké  č ZÁKLADNÁ UMELECKÁ ŠKOLA, 082 37 ŠIROKÉ 353 O B S A H I. Všeobecné nariadenia II. III. IV. Dochádzka žiakov, práva a ich povinnosti Povinnosti zamestnancov školy Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci V.

Podrobnejšie

Príloha č. 1 k ústavnému poriadku pre odsúdených Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Bratislava č. ÚVVaÚVTOS-43/ zo

Príloha č. 1 k ústavnému poriadku pre odsúdených Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Bratislava č. ÚVVaÚVTOS-43/ zo Príloha č. 1 k ústavnému poriadku pre odsúdených Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Bratislava č. ÚVVaÚVTOS-43/21-2016 zo dňa 1. augusta 2016 Vzor uloženia lôžka odsúdeného

Podrobnejšie

Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán

Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán Š K O L S K Ý K L U B D E T Í Pri ZŠ na ulici Komenského 3, Komárno P L Á N M E T O D I C K É H O Z D R U Ţ E N I A ŠKD Na školský rok 2012/2013 Plán vypracovala : vedúca MZ Š K D vych. Bc.Adriana Valíčková

Podrobnejšie

Základná škola, Školská 3, Čierna nad Tisou Smernica O zápise dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky do 1.ročníka základnej školy Číslo: 002/2

Základná škola, Školská 3, Čierna nad Tisou Smernica O zápise dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky do 1.ročníka základnej školy Číslo: 002/2 Základná škola, Školská 3, Čierna nad Tisou Smernica O zápise dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky do 1.ročníka základnej školy Číslo: 002/2016 Vypracoval: Schválil: Mgr.Agáta Kosztyuová Mgr.Silvia

Podrobnejšie

PRÍLOHA č. 2 ŠKOLSKÉHO PORIADKU a VÝCHOVNÉHO PROGRAMU ŠKD Ponúkame Vám zmysluplné využitie voľného času Vašich detí formou hier, pohybových aktivít, s

PRÍLOHA č. 2 ŠKOLSKÉHO PORIADKU a VÝCHOVNÉHO PROGRAMU ŠKD Ponúkame Vám zmysluplné využitie voľného času Vašich detí formou hier, pohybových aktivít, s PRÍLOHA č. 2 ŠKOLSKÉHO PORIADKU a VÝCHOVNÉHO PROGRAMU ŠKD Ponúkame Vám zmysluplné využitie voľného času Vašich detí formou hier, pohybových aktivít, súťaží a záujmových aktivít; začlenenie vášho dieťaťa

Podrobnejšie

Názov organizácie: Obec Turček Názov internej smernice: Smernica o príspevku zamestnávateľa na stravnú jednotku pre zamestnancov obce Turček Poradové

Názov organizácie: Obec Turček Názov internej smernice: Smernica o príspevku zamestnávateľa na stravnú jednotku pre zamestnancov obce Turček Poradové Názov organizácie: Obec Turček Názov internej smernice: Smernica o príspevku zamestnávateľa na stravnú jednotku pre zamestnancov obce Turček Poradové číslo smernice: Dátum vyhotovenia internej smernice:

Podrobnejšie

Štatút športových tried Tento štatút upravuje podmienky zabezpečenia starostlivosti o žiakov športových tried ľadového hokeja, plávania a basketbalu p

Štatút športových tried Tento štatút upravuje podmienky zabezpečenia starostlivosti o žiakov športových tried ľadového hokeja, plávania a basketbalu p Štatút športových tried Tento štatút upravuje podmienky zabezpečenia starostlivosti o žiakov športových tried ľadového hokeja, plávania a basketbalu pri ZŠ na Ul. Sama Chalupku 313/14 v Prievidzi a osobitosti

Podrobnejšie

Dodatok k VVP pre školský rok č.1 II. VYMEDZENIE VLASTNÝCH CIEĽOV A POSLANIA VÝCHOVY 3. Dlhodobé projekty Jazierko Cieľom projektu je pozoro

Dodatok k VVP pre školský rok č.1 II. VYMEDZENIE VLASTNÝCH CIEĽOV A POSLANIA VÝCHOVY 3. Dlhodobé projekty Jazierko Cieľom projektu je pozoro Dodatok k VVP pre školský rok 2018-2019 č.1 II. VYMEDZENIE VLASTNÝCH CIEĽOV A POSLANIA VÝCHOVY 3. Dlhodobé projekty Jazierko Cieľom projektu je pozorovať zmeny jazierka s deťmi počas štyroch ročných období.

Podrobnejšie

MESTO STARÁ ĽUBOVŇA

MESTO STARÁ ĽUBOVŇA MESTO STARÁ ĽUBOVŇA Mesto Stará Ľubovňa na základe prenesenej pôsobnosti štátnej správy podľa článku 71 Ústavy Slovenskej republiky a podľa 6 ods. 2 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších

Podrobnejšie

Plán činnosti koordinátora školských akcií školský rok: 2012/2013 koordinátor: Dana Osuská Škola v prírode: Škola v prírode je účelové zariadenie, kto

Plán činnosti koordinátora školských akcií školský rok: 2012/2013 koordinátor: Dana Osuská Škola v prírode: Škola v prírode je účelové zariadenie, kto Plán činnosti koordinátora školských akcií školský rok: /2013 koordinátor: Dana Osuská Škola v prírode: Škola v prírode je účelové zariadenie, ktorého poslaním je umožniť deťom posilňovať zdravie a fyzickú

Podrobnejšie

Škola (názov, adresa)

Škola (názov, adresa) UČEBNÝ PLÁN 2013 Škola (názov, adresa) Názov ŠkVP Kód a názov ŠVP Kód a názov študijného odboru Stupeň vzdelania Dĺžka štúdia Forma štúdia Druh školy Vyučovací jazyk Kategórie a názvy vyučovacích predmetov

Podrobnejšie

Mesto Prievidza v súlade s 28 ods. 5, 49 ods. 4, 114 ods. 6, 116 ods. 6 a 140 ods. 9 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní ( školský z

Mesto Prievidza v súlade s 28 ods. 5, 49 ods. 4, 114 ods. 6, 116 ods. 6 a 140 ods. 9 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní ( školský z Mesto Prievidza v súlade s 28 ods. 5, 49 ods. 4, 114 ods. 6, 116 ods. 6 a 140 ods. 9 zákona NR SR č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní ( školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých predpisov a podľa

Podrobnejšie

Správa o výsledkoch kontrol vykonaných hlavným kontrolórom Mestskej časti Bratislava - Vajnory v roku 2006

Správa o výsledkoch kontrol vykonaných hlavným kontrolórom Mestskej časti Bratislava  - Vajnory v roku 2006 Mestská časť Bratislava-Vajnory Materiál na rokovanie Miestneho zastupiteľstva K bodu: 5 Mestskej časti Bratislava-Vajnory Dňa 20. júna 2019 Návrh Všeobecne záväzného nariadenia mestskej časti Bratislava-Vajnory

Podrobnejšie

N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia č. 1/2018 o výške príspevku na čiastočnú úhradu nákladov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobno

N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia č. 1/2018 o výške príspevku na čiastočnú úhradu nákladov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobno N Á V R H Všeobecne záväzného nariadenia č. 1/2018 o výške príspevku na čiastočnú úhradu nákladov škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti Obce Dražkovce Návrh tohto VZN zverejnený na pripomienkovanie

Podrobnejšie

Všeobecne záväzné nariadenie Obce Krasňany č. 2/2009 o podmienkach poskytovania opatrovateľskej služby, o spôsobe a výške úhrady za opatrovateľskú slu

Všeobecne záväzné nariadenie Obce Krasňany č. 2/2009 o podmienkach poskytovania opatrovateľskej služby, o spôsobe a výške úhrady za opatrovateľskú slu Všeobecne záväzné nariadenie Obce Krasňany č. 2/2009 o podmienkach poskytovania opatrovateľskej služby, o spôsobe a výške úhrady za opatrovateľskú službu a donášku stravy Obecné zastupiteľstvo v Krasňanoch

Podrobnejšie

Microsoft Word - smernica - cestovné náhrady.doc

Microsoft Word - smernica - cestovné náhrady.doc Pedagogická a sociálna akadémia, Bullova 2, 841 01 Bratislava SMERNICA č. 4/2016 o poskytovaní cestovných náhrad 2016 Čl. I Vymedzenie pôsobnosti smernice Smernica o poskytovaní cestovných náhrad je vypracovaná

Podrobnejšie

VZN 3_2017_ úhrada nákladov Školských zariadení_final

VZN 3_2017_ úhrada nákladov Školských zariadení_final Všeobecne záväzné nariadenie Obce Krpeľany č. 3/2017 o výške príspevku na čiastočnú úhradu nákladov škôl a školských zariadení na území Obce Krpeľany Návrh vyvesený na úradnej tabuli obce: 08.08.2017 Návrh

Podrobnejšie

Komentár k správe o hospodárení Základná škola Pavla Országha Hviezdoslava Komenského 3064/41 Sereď za rok Úvod Správa o hospodárení a če

Komentár k správe o hospodárení Základná škola Pavla Országha Hviezdoslava Komenského 3064/41 Sereď za rok Úvod Správa o hospodárení a če Komentár k správe o hospodárení Základná škola Pavla Országha Hviezdoslava Komenského 3064/41 Sereď 92601 za rok 2010 1.Úvod Správa o hospodárení a čerpaní rozpočtu Základná škola Pavla Országha Hviezdoslava

Podrobnejšie

Plavecký klub ORCA SPORT, Muškátová 21, Ivanka pri Dunaji, mobil: , AKTUÁLNA PONUKA PRE OBDOBIE apríl jún /2018

Plavecký klub ORCA SPORT, Muškátová 21, Ivanka pri Dunaji, mobil: ,   AKTUÁLNA PONUKA PRE OBDOBIE apríl jún /2018 AKTUÁLNA PONUKA PRE OBDOBIE apríl jún /2018 (základné, zdokonaľovacie, intenzívne, zdravotné a kondičné plávanie) Bazén: ZŠ Pankúchova 4 / 25m, ZŠ Holíčska 50 / 25m, Pasienky / 50m ZÁKLADNÉ KURZY PLÁVANIA

Podrobnejšie

Vnútorný poriadok ŠKD I. Riadenie a organizácia 1. ŠKD je súčasťou školy. V ŠKD je prevádzková doba schválená riaditeľom školy. 2. Výchovno vzdelávaci

Vnútorný poriadok ŠKD I. Riadenie a organizácia 1. ŠKD je súčasťou školy. V ŠKD je prevádzková doba schválená riaditeľom školy. 2. Výchovno vzdelávaci Vnútorný poriadok ŠKD I. Riadenie a organizácia 1. ŠKD je súčasťou školy. V ŠKD je prevádzková doba schválená riaditeľom školy. 2. Výchovno vzdelávaciu činnosť organizuje vychovávateľka. 3. Riaditeľ školy

Podrobnejšie

J. M. HURBANA ŽILINA Prijímacie konanie na Gymnáziu sv. Františka v Žiline pre školský rok 2019/ / , , gsfzi

J. M. HURBANA ŽILINA Prijímacie konanie na Gymnáziu sv. Františka v Žiline pre školský rok 2019/ / , ,   gsfzi Prijímacie konanie na Gymnáziu sv. Františka v Žiline pre školský rok 2019/2020 041/562 39 35, 500 20 63, e-mail: gsfzilina@gsf.sk, www.gsf.sk, IČO 030222052 1. Základné ustanovenie Prijímacie konanie

Podrobnejšie

Učebný plán platný od 1. septembra 2013 začínajúc 1. ročníkom platný pre školský rok 2018/2019

Učebný plán platný od 1. septembra 2013 začínajúc 1. ročníkom platný pre školský rok 2018/2019 Učebný plán platný od 1. septembra 2013 začínajúc 1. ročníkom platný pre školský rok 2018/2019 Názov a adresa školy Názov ŠkVP Kód a názov študijného odboru Stupeň vzdelávania Dĺžka štúdia Forma štúdia

Podrobnejšie

vzn99

vzn99 Všeobecne záväzné nariadenie Mesta Rimavská Sobota č. 99/2009 o poskytovaní opatrovateľskej služby, o spôsobe určenia úhrady a výške úhrady za opatrovateľskú službu Mestské zastupiteľstvo v Rimavskej Sobote

Podrobnejšie

O b č i a n s k e Z d r u ž e n i e V ý c h o d i s k o p r e l e p š í ž i v o t Ponuka na upratovacie služby tel.:0911 2

O b č i a n s k e Z d r u ž e n i e V ý c h o d i s k o p r e l e p š í ž i v o t Ponuka na upratovacie služby   tel.:0911 2 O b č i a n s k e Z d r u ž e n i e V ý c h o d i s k o p r e l e p š í ž i v o t Ponuka na upratovacie služby e-mail: upratovanie@vplz.sk tel.:0911 244 069 Ponúkame Vám naše kompletné služby spojené s

Podrobnejšie

VNÚTORNÝ PORIADOK ŠKOLY PRE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV 1. VŠEOBECNÁ ČASŤ: 1/1 Pedagóg je povinný o náležitostiach, ktoré podliehajú služobnému tajomst

VNÚTORNÝ PORIADOK ŠKOLY PRE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV 1. VŠEOBECNÁ ČASŤ: 1/1 Pedagóg je povinný o náležitostiach, ktoré podliehajú služobnému tajomst VNÚTORNÝ PORIADOK ŠKOLY PRE PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV 1. VŠEOBECNÁ ČASŤ: 1/1 Pedagóg je povinný o náležitostiach, ktoré podliehajú služobnému tajomstvu, alebo ktorých zverejnenie by oprávnené záujmy tretej

Podrobnejšie

bsah

bsah POKYNY PRE EXTERNÝ DOZOR k papierovej forme testovania žiakov 5. ročníka ZŠ T5-2015 25. november 2015 Bratislava Október 2015 Všetky informácie týkajúce sa testovania budú elektronicky zverejnené na internetových

Podrobnejšie

Materská škola Hanušovce nad Topľou, Budovateľská 428/4, ORGANIZAČNÝ PORIADOK

Materská škola Hanušovce nad Topľou, Budovateľská 428/4, ORGANIZAČNÝ PORIADOK Materská škola Hanušovce nad Topľou, Budovateľská 428/4,094 31 ORGANIZAČNÝ PORIADOK 2016 1 PRVÁ ČASŤ Základné ustanovenie Článok 1 Organizačný poriadok Materskej školy Budovateľská 428/4 v Hanušovciach

Podrobnejšie

NSK Karta PDF

NSK Karta PDF Názov kvalifikácie: Učiteľ materskej školy v triedach a školách pre deti so zdravotným znevýhodnením Kód kvalifikácie U2342001-00533 Úroveň SKKR 6 Sektorová rada Veda, výskum, vzdelávanie, výchova a šport

Podrobnejšie

Spojená škola internátna, Mičurova 364/1, Bytča ŠKOLSKÝ PORIADOK Prerokovaný v Pedagogickej rade: Prerokovaný v Rade školy:

Spojená škola internátna, Mičurova 364/1, Bytča ŠKOLSKÝ PORIADOK Prerokovaný v Pedagogickej rade: Prerokovaný v Rade školy: Spojená škola internátna, Mičurova 364/1, 014 01 Bytča ŠKOLSKÝ PORIADOK Prerokovaný v Pedagogickej rade: 22.08.2017 Prerokovaný v Rade školy: 12.09.2017 Schválený riaditeľkou školy: 22.08.2017 Platný od:

Podrobnejšie

Gymnázium, Konštantínova 1751/64, Stropkov K r i t é r i á prijímacieho konania do 1. ročníka štvorročného študijného odboru 7902 J gymnázium p

Gymnázium, Konštantínova 1751/64, Stropkov K r i t é r i á prijímacieho konania do 1. ročníka štvorročného študijného odboru 7902 J gymnázium p Gymnázium, Konštantínova 1751/64, 091 80 Stropkov K r i t é r i á prijímacieho konania do 1. ročníka štvorročného študijného odboru 7902 J gymnázium pre školský rok 2019/2020 Riaditeľ Gymnázia v Stropkove

Podrobnejšie

Školský úrad a oddelenie školstva, mládeže a športu Spišská Nová Ves

Školský úrad a oddelenie školstva, mládeže a športu Spišská Nová Ves Oddelenie školstva Spišská Nová Ves Oddelenie školstva, rozvoja a Spoločný školský úrad Smižany Oddelenie ŠSVaZ, ŠÚ Levoča Riaditeľom ZŠ, učiteľom techniky a sveta práce Vec: Vybavuje: Spišská Nová Ves

Podrobnejšie

Okresný úrad

Okresný úrad Výzva na predloženie ponuky. Ľubovnianské regionálne združenie miest a obcí Stará Ľubovňa Ľubovnianské regionálne združenie miest a obcí Stará Ľubovňa, ako verejný obstarávateľ podľa 7 ods.1.písm. d) zákona

Podrobnejšie

Obec Žabokreky nad Nitrou podľa ustanovenia 6 ods.1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a 72 ods. 2 zákona č.448/20

Obec Žabokreky nad Nitrou podľa ustanovenia 6 ods.1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a 72 ods. 2 zákona č.448/20 Obec Žabokreky nad Nitrou podľa ustanovenia 6 ods.1 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a 72 ods. 2 zákona č.448/2008 Z.z. o sociálnych službách (ďalej len zákon o sociálnych

Podrobnejšie

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Ružinov

Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Ružinov Mestská časť Bratislava-Ružinov Odbor školstva, kultúry a športu. Materiál na rokovanie miestnej rady MČ Bratislava-Ružinov Návrh VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA mestskej časti Bratislava-Ružinov č.../2019

Podrobnejšie

Interná smernica o stravovaní v školskej jedálni Názov a sídlo organizácie : ZŠ, M. Rázusa 1672/3, Zvolen Smernica číslo: 1/2019 Vypracovala :

Interná smernica o stravovaní v školskej jedálni Názov a sídlo organizácie : ZŠ, M. Rázusa 1672/3, Zvolen Smernica číslo: 1/2019 Vypracovala : Interná smernica o stravovaní v školskej jedálni Názov a sídlo organizácie : ZŠ, M. Rázusa 1672/3, 960 01 Zvolen Smernica číslo: 1/2019 Vypracovala : Rafaelisová Martina Schválil : Mgr. Ondrej Kanka, riaditeľ

Podrobnejšie

Obec Záborské, Obecný úrad Záborské 39 Návrh- Všeobecne záväzné nariadenie Obce Záborské č.2/2019 o určení výšky dotácie na prevádzku a mzdy na

Obec Záborské, Obecný úrad Záborské 39 Návrh- Všeobecne záväzné nariadenie Obce Záborské č.2/2019 o určení výšky dotácie na prevádzku a mzdy na Obec Záborské, 082 53 Obecný úrad Záborské 39 Návrh- Všeobecne záväzné nariadenie Obce Záborské č.2/2019 o určení výšky dotácie na prevádzku a mzdy na dieťa materskej školy a žiaka školského zariadenia

Podrobnejšie

VZN 4_2016

VZN 4_2016 Návrh VZN vyvesený na pripomienkovanie občanom: 26.8. 2016 Návrh VZN zvesený: 14. 9. 2016 s pripomienkami VZN schválené: Obecným zastupiteľstvom v Pukanci dňa 14. septembra 2016 VZN vyvesené na úradnej

Podrobnejšie

VZN opatrovateľská služba

VZN opatrovateľská služba Obecné zastupiteľstvo v Starom Tekove na základe 4 ods.3 písm. p/ a 6 zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších zmien a doplnkov v nadväznosti na ustanovenia zákona č. 448/2008 Z.z.

Podrobnejšie

Vnútorný poriadok MŠ - vzor

Vnútorný poriadok MŠ - vzor Vnútorný poriadok Súkromná materská škola BESST Limbová 3 Trnava Obsah Úvod... 3 1. Charakteristika školy... 3 1.1 Prevádzka MŠ... 3 1.2 Práva dieťaťa... 4 2. Podmienky prijatia a dochádzky dieťaťa do

Podrobnejšie

Informácia o pedagogicko-organizačnom a materiálno-technickom zabezpečení výchovy a vzdelávania V Šenkviciach, dňa Mgr. Monika Khúlová, ria

Informácia o pedagogicko-organizačnom a materiálno-technickom zabezpečení výchovy a vzdelávania V Šenkviciach, dňa Mgr. Monika Khúlová, ria Informácia o pedagogicko-organizačnom a materiálno-technickom zabezpečení výchovy a vzdelávania V Šenkviciach, dňa 05.10.2018 Mgr. Monika Khúlová, riaditeľka Materskej školy Horná 11 Šenkvice Prerokované

Podrobnejšie

TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Organizačná smernica č. 5/2013 Podpora študentov a uchádzačov o štúdium so špecifickými potrebami Zvolen, 2013

TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Organizačná smernica č. 5/2013 Podpora študentov a uchádzačov o štúdium so špecifickými potrebami Zvolen, 2013 TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Organizačná smernica č. 5/2013 Podpora študentov a uchádzačov o štúdium so špecifickými potrebami Zvolen, 2013 TECHNICKÁ UNIVERZITA VO ZVOLENE Organizačná smernica č. 5/2013

Podrobnejšie

Navrh-VZN-2019 o výške príspevkov v školách a školských zariadeniach

Navrh-VZN-2019 o výške príspevkov v školách a školských zariadeniach M E S T O N O V É Z Á M K Y Všeobecne záväzné nariadenie mesta Nové Zámky č..../2019 o výške príspevkov v školách a školských zariadeniach Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli mesta dňa : 26.04.2019

Podrobnejšie

Základná škola s materskou školou Rožkovany 190, okr. Sabinov Smernica 02/2015 Vnútorný predpis riaditeľky školy dodatok k Školskému poriadku Z

Základná škola s materskou školou Rožkovany 190, okr. Sabinov Smernica 02/2015 Vnútorný predpis riaditeľky školy dodatok k Školskému poriadku Z Smernica 02/2015 Vnútorný predpis riaditeľky školy dodatok k Školskému poriadku Zvýšenie bezpečnosti v škole a plnenie povinnej školskej dochádzky 2015 Názov organizácie Základná škola materskou školou

Podrobnejšie

Materiál k bodu č. 7 MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-RUSOVCE Materiál na zasadnutie miestneho zastupiteľstva MČ Bratislava-Rusovce dňa Návrh všeo

Materiál k bodu č. 7 MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-RUSOVCE Materiál na zasadnutie miestneho zastupiteľstva MČ Bratislava-Rusovce dňa Návrh všeo Materiál k bodu č. 7 MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA-RUSOVCE Materiál na zasadnutie miestneho zastupiteľstva MČ Bratislava-Rusovce dňa 25. 06. 2019 Návrh všeobecne záväzného nariadenia č. 01/2019 o výške príspevku

Podrobnejšie

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Križovany nad Dudváhom

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli v obci Križovany nad Dudváhom O B E C O S T R O V Všeobecne záväzné nariadenie č. 2/2019 o výške mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov škôl a školských zariadení na území obce Ostrov Návrh VZN: - vyvesený na úradnej tabuli

Podrobnejšie

Školský vzdelávací program Základná škola s materskou školou Šarišské Michaľany 6. UČEBNÝ PLÁN 6.1 Inovovaný učebný plán ISCED 1 Platnosť od

Školský vzdelávací program Základná škola s materskou školou Šarišské Michaľany 6. UČEBNÝ PLÁN 6.1 Inovovaný učebný plán ISCED 1 Platnosť od 6. UČEBNÝ PLÁN 6.1 Inovovaný učebný plán ISCED 1 Platnosť od 1. 9. 2015 v prvom, druhom, treťom a štvrtom ročníku. vzdelávacia oblasť Jazyk a komunikácia vyučovací predmet 1. 2. 3. 4. spolu PH DH PH DH

Podrobnejšie

ORGANIZANÝ PORIADOK

ORGANIZANÝ  PORIADOK PREVÁDZKOVÝ PORIADOK Súkromnej spojenej školy Dodatok č. 2 Košice september 2015 Dodatok č. 2 1 Dodatok č. 2 k Prevádzkovému poriadku Súkromnej spojenej školy, Starozagorská 8 v Košiciach upravuje časti

Podrobnejšie

RIADENÝ DOKUMENT

RIADENÝ DOKUMENT o poskytovaní, určení Strana 1 RIADENÝ DOKUMENT o poskytovaní, určení sumy úhrady za sociálne služby, spôsob Účinnosť od: 01.05.2018 Funkcia Meno Dátum Podpis Spracoval Kontroloval Schválil Vydal Vedúci

Podrobnejšie

Z á k l a d n á š k o l a Š t v r t e j s e d n i c e T a t r í n a Pionierska 351, Čachtice SMERNICA O STRAVOVANÍ V ŠKOLSKEJ JEDÁLNI Č. 1 / 20

Z á k l a d n á š k o l a Š t v r t e j s e d n i c e T a t r í n a Pionierska 351, Čachtice SMERNICA O STRAVOVANÍ V ŠKOLSKEJ JEDÁLNI Č. 1 / 20 Z á k l a d n á š k o l a Š t v r t e j s e d n i c e T a t r í n a Pionierska 351, 916 21 Čachtice SMERNICA O STRAVOVANÍ V ŠKOLSKEJ JEDÁLNI Č. 1 / 2018 SEPTEMBER 2018 Čl. 1 Základné ustanovenia 1) Účelom

Podrobnejšie

6 Učebný plán 2840 M biotechnológia a farmakológia (platný od začínajúc 1.ročníkom) Kategórie a názvy vzdelávacích oblastí a názvy vyučovacíc

6 Učebný plán 2840 M biotechnológia a farmakológia (platný od začínajúc 1.ročníkom) Kategórie a názvy vzdelávacích oblastí a názvy vyučovacíc 6 Učebný plán 2840 M biotechnológia a farmakológia (platný od 1.9.2016 začínajúc 1.ročníkom) Kategórie a názvy vzdelávacích oblastí a názvy vyučovacích predmetov Počet týždenných vyučovacích hodín vo vzdelávacom

Podrobnejšie

Centrum sociálnej starostlivosti Dunajská Streda Komenského 359/33, Dunajská Streda IČO: , DIČ: Rozbor hospodárenia k

Centrum sociálnej starostlivosti Dunajská Streda Komenského 359/33, Dunajská Streda IČO: , DIČ: Rozbor hospodárenia k Centrum sociálnej starostlivosti Dunajská Streda Komenského 359/33, 929 01 Dunajská Streda IČO: 50653636, DIČ: 2120479372 Rozbor hospodárenia k 30.06.2018... Bc. Johanna Bíró riaditeľ CSS V CSS poskytuje

Podrobnejšie

Zmluva o ochrane osobných údajov v súlade s nariadením EPaR EÚ 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe taký

Zmluva o ochrane osobných údajov v súlade s nariadením EPaR EÚ 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe taký Zmluva o ochrane osobných údajov v súlade s nariadením EPaR EÚ 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné

Podrobnejšie

N Á V R H P R O G R A M O V E J Š T R U K T Ú R Y

N Á V R H    P R O G R A M O V E J     Š T R U K T Ú R Y Obec :: Obec Zavarr Sídlo:: 919 26 Zavarr,, Vikttorrí ínova 14 IIČO:: 313203 H O D N O T E N I E P R O G R A M O V É H O R O Z P O Č T U N A R O K 2 0 1 5 K 31..12..2015 V Zavarre dňa 10..2..2016... Sttarrostta

Podrobnejšie

Microsoft Word - VZN -CSS 2010_final.doc

Microsoft Word - VZN -CSS 2010_final.doc Mesto Dunajská Streda na základe ustanovenia 6 ods.1 zákona SNR č. 396/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov v nadväznosti na zákon NR SR č. 448/2008 Z.z. o sociálnych službách a o zmene

Podrobnejšie

Vnútorný poriadok školy

Vnútorný poriadok školy Školský poriadok 2012 Dodržiavanie vnútorného poriadku utvára dobré predpoklady na chod školy a jej bezpečnosť. Preto sú všetci zamestnanci a žiaci školy povinní tento vnútorný poriadok dodržiavať. Vnútorný

Podrobnejšie

Microsoft Word - Úplné znenie VZN č 3 O podmienkach držania a chovu psov v Mestskej časti Košice Juh.rtf

Microsoft Word - Úplné znenie VZN č 3 O podmienkach držania a chovu psov v Mestskej časti Košice Juh.rtf Všeobecne záväzné nariadenie č. 3 o podmienkach držania a chovu psov v Mestskej časti Košice Juh ÚPLNÉ ZNENIE Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Košice Juh na základe ustanovenia 11 ods. 4 písm. g/

Podrobnejšie

MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA PODUNAJSKÉ BISKUPICE M i e s t n y ú r a d Trojičné námestie 11, Bratislava Materiál určený na rokovanie: Príslušné kom

MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA PODUNAJSKÉ BISKUPICE M i e s t n y ú r a d Trojičné námestie 11, Bratislava Materiál určený na rokovanie: Príslušné kom MESTSKÁ ČASŤ BRATISLAVA PODUNAJSKÉ BISKUPICE M i e s t n y ú r a d Trojičné námestie 11, 825 61 Bratislava Materiál určený na rokovanie: Príslušné komisie Miestna rada: 16.9.2019 Miestne zastupiteľstvo:

Podrobnejšie

Učebné osnovy

Učebné osnovy Zápisný lístok k zápisu do 1. ročníka na šk. r. 2019/2020 Odklad: áno - nie č. DIEŤA Meno: (ako je uvedené v r. liste) Deň, mesiac a rok nar.: Miesto narodenia: Kraj narodenia: Národnosť: Bydlisko: Materská

Podrobnejšie

NÁVRH ŠTRUKTÚRY ŠTÁTNEHO VZDELÁVACIEHO PROGRAMU

NÁVRH ŠTRUKTÚRY ŠTÁTNEHO VZDELÁVACIEHO PROGRAMU Školský vzdelávací program Tanečné konzervatórium Evy Jaczovej Vzdelávací program Tanec Stupeň vzdelania 2, 3A, 5B Dĺžka štúdia osemročná Forma štúdia denná Vyučovací jazyk slovenský Druh školy štátna

Podrobnejšie

Základná škola Fatranská, Fatranská 14, Nitra

Základná škola Fatranská, Fatranská 14, Nitra Základná škola, Fatranská 14, 949 01 Nitra Školský poriadok 01. september 2014 Mgr. Pavol Halák riaditeľ školy Čl. I. Preambula Školský poriadok je súhrn pravidiel, ktorými je povinný riadiť sa každý žiak

Podrobnejšie

PREVÁDZKOVÝ PORIADOK HRADU ŠARIŠ Preambula 1. Vlastníkom hradu Šariš je mesto Veľký Šariš. Prevádzkový poriadok je záväzný pre všetkých návštevníkov h

PREVÁDZKOVÝ PORIADOK HRADU ŠARIŠ Preambula 1. Vlastníkom hradu Šariš je mesto Veľký Šariš. Prevádzkový poriadok je záväzný pre všetkých návštevníkov h PREVÁDZKOVÝ PORIADOK HRADU ŠARIŠ Preambula 1. Vlastníkom hradu Šariš je mesto Veľký Šariš. Prevádzkový poriadok je záväzný pre všetkých návštevníkov hradu. Užívateľ hradu je povinný oboznámiť sa s týmto

Podrobnejšie

VZN príspevky - do MZ

VZN príspevky - do MZ Materiál na rokovanie Miestneho zastupiteľstva mestskej časti Bratislava-Ružinov dňa 25.6.2019 Mestská časť Bratislava-Ružinov Odbor školstva, kultúry a športu. Návrh VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉHO NARIADENIA mestskej

Podrobnejšie

Základná škola s materskou školou Kolárovice, Kolárovice 62

Základná škola s materskou školou Kolárovice, Kolárovice 62 Základná škola s materskou školou Kolárovice, 013 54 Kolárovice 62 Plán práce školy v oblasti prevencie OBEZITA Mesiac Úloha Zodpovedný Počas celé- 1. Zabezpečiť v šk.jedálni racionálne stravovanie v zmysle

Podrobnejšie

Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA Koniarekova 17, Trnava Školský poriadok Školský poriadok vytvorený v zmysle 153 zákona č. 245/2008 o

Súkromná stredná odborná škola polytechnická DSA Koniarekova 17, Trnava Školský poriadok Školský poriadok vytvorený v zmysle 153 zákona č. 245/2008 o Školský poriadok Školský poriadok vytvorený v zmysle 153 zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov vydáva riaditeľ Súkromnej strednej odbornej školy

Podrobnejšie

VZN nadobúda účinnosť dňa: Mestské zastupiteľstvo v Snine na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 68 Ústavy Slovenskej republiky,

VZN nadobúda účinnosť dňa: Mestské zastupiteľstvo v Snine na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 68 Ústavy Slovenskej republiky, VZN nadobúda účinnosť dňa: 14. 03. 2014 Mestské zastupiteľstvo v Snine na základe samostatnej pôsobnosti podľa článku 68 Ústavy Slovenskej republiky, v zmysle 4 ods. 1 a ods. 3 písm. p), 6 a 11 ods. 4

Podrobnejšie

Sylaby_epidemiol__gia_VL_4_ro__._LS_2017_18

Sylaby_epidemiol__gia_VL_4_ro__._LS_2017_18 PREDMET: Epidemiológia ROČNÍK VÝUČBY: 4 SEMESTER: LS 2017/2018 ŠTUDIJNÝ ODBOR: Všeobecné lekárstvo PREDNÁŠKY: P 1 14,30 16,00 () NVT Prednášajúci: 1422018 Epidemiológia definícia, úlohy, spoločenský význam

Podrobnejšie

Poznámky k 31

Poznámky k 31 S p r á v a o h o s p o d á r e n í z a r o k 2011 1.Všeobecné údaje Názov účtovnej jednotky Základná škola Sídlo účtovnej jednotky Záhorácka 95, 901 01 Malacky Dátum založenia/zriadenia 01.02.2002 Spôsob

Podrobnejšie

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli Obce Novosad dňa Návrh VZN zvesený z úradnej tabule Obce Novosad dňa VZN schválené dňa uznesením č. VZN vyvesené

Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli Obce Novosad dňa Návrh VZN zvesený z úradnej tabule Obce Novosad dňa VZN schválené dňa uznesením č. VZN vyvesené Návrh VZN vyvesený na úradnej tabuli Obce Novosad dňa Návrh VZN zvesený z úradnej tabule Obce Novosad dňa VZN schválené dňa uznesením č. VZN vyvesené na úradnej tabuli Obce Novosad dňa VZN zvesené z úradnej

Podrobnejšie

Mestské zastupiteľstvo v T r e b i š o v e U Z N E S E N I E z 11. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Trebišove zo dňa číslo 133/2011

Mestské zastupiteľstvo v T r e b i š o v e U Z N E S E N I E z 11. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Trebišove zo dňa číslo 133/2011 Mestské zastupiteľstvo v T r e b i š o v e U Z N E S E N I E z 11. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Trebišove zo dňa 28. 09. 2011 číslo 133/2011 K bodu: Návrh Všeobecne záväzného nariadenia Mesta

Podrobnejšie

OrganizaĊný poriadok

OrganizaĊný poriadok Organizačný poriadok celoštátnej súťaţe ţiakov so sluchovým postihnutím v jazykových zručnostiach a v matematike s medzinárodnou účasťou Organizačný poriadok tejto súťaţe vychádza zo Smernice Ministerstva

Podrobnejšie