ALFA - Jednoduché účtovníctvo

Veľkosť: px
Začať zobrazovať zo stránky:

Download "ALFA - Jednoduché účtovníctvo"

Prepis

1

2 Vážený užívateľ Zakúpili ste si program NEO Business Intelligence, jeden z produktov softvérovej firmy KROS a.s. Program NEO je moderný a používateľský príjemný nástroj, ktorý vyhodnotí všetky vaše údaje z OMEGY, týkajúce sa predaja, obchodu, tržieb alebo nákladov a zobrazí ich v prehľadných analýzach a grafoch. Je ideálnym riešením, ako získať užitočné informácie pre efektívnejšie riadenie vašej firmy. Počas niekoľkých sekúnd získate prehľad o vývoji vášho predaja, aktivite obchodníkov alebo vašich zákazníkov. Ďakujeme za dôveru, s ktorou ste sa na našu firmu obrátili. Veríme, že budete s týmto produktom a službami, ktoré poskytujeme, spokojný. Autori

3 3 PRÍRUČKA UŽÍVATEĽA KROS A.S., A. RUDNAYA 21, ŽILINA, SEPTEMBER 2018 AUTOR PRÍRUČKY: ING. DANIELA SPAČKOVÁ VNÚTORNÁ ÚPRAVA: ING. DANIELA SPAČKOVÁ GRAFICKÁ ÚPRAVA: ING. DANIELA SPAČKOVÁ UPOZORNENIE: VAŠE PRIPOMIENKY K TEJTO PRÍRUČKE POSIELAJTE NA ADRESU: neo@kros.sk

4 4 NEO BUSINES INTELLIGENCE OBSAH OBSAH ÚVOD O PROGRAME AKÉ INFORMÁCIE NÁJDETE V PRÍRUČKE INŠTALÁCIA PROGRAMU A PRIPOJENIE ÚČTOVNÍCTVA INŠTALÁCIA PROGRAMU PRIPOJENIE VÁŠHO ÚČTOVNÍCTVA/DATABÁZY VYTVORENIE SIEŤOVEJ VERZIE AKTIVÁCIA PROGRAMU MÔJ PROGRAM PRVÉ KROKY V PROGRAME VYTVORENIE PRVEJ ANALÝZY PRESUN STĹPCOV A RIADKOV VYMAZANIE KRITÉRII ZOTRIEDENIE POUŽITIE FILTRA ULOŽENIE ANALÝZY POKROČILÉ FUNKCIE AUTOMATICKÉ ODOSIELANIE OV AUTOMATICKÁ ZMENA ČASOVÝCH ÚDAJOV KOLÁČOVÉ GRAFY ANALÝZY OBCHODU POROVNANIE TOP ZÁKAZNÍKOV POROVNANIE PREDAJA PODĽA STREDÍSK ALEBO ZÁKAZIEK SKUPINY PRODUKTOV/ SKUPINY PARTNEROV PLATOBNÁ MORÁLKA ZÁKAZNÍKOV ÚČTOVNÉ ANALÝZY POROVNANIE STREDÍSK A ICH NÁKLADOV SLEDOVANIE VÝSLEDOVKY PO MESIACOCH ZDROJOVÉ ÚDAJE ANALÝZA SKLADU PODKLAD PRE LEŽIAKY NA SKLADE POHYBY POLOŽIEK ZA VYBRATÉ OBDOBIE POMER VRÁTENÝCH POLOŽIEK OD ODBERATEĽOV STAV PO POLOŽKÁCH V MJ A EUR STAV PO SKLADOCH V MJ A EUR PLÁNOVANIE ZÁVER... 50

5 5

6 6 NEO BUSINES INTELLIGENCE 1 ÚVOD 1.1 O PROGRAME Program NEO Business Intelligence umožňuje spracovať dáta firmy z jej účtovníctva a zobraziť ich v prehľadných analýzach a grafoch. Vďaka nim môžete firmu riadiť omnoho efektívnejšie a včas prijímať správne rozhodnutia. Pomocou zrozumiteľných analýz získate reálny obraz o stave Vašej firmy, jej predajných výsledkoch alebo aktivitách Vašich obchodníkov a pobočiek. Zaujímavé vlastnosti produktu: Jednoduché prepojenie s Vaším účtovníctvom NEO BI automaticky nájde databázy účtovného systému a napojí sa na ne Nie je potrebné dokupovať ďalší podporný software alebo licencie, SQL server a pod. Program NEO BI podporuje účtovný systém Omega Jednoduché a intuitívne ovládanie stačí pár klikov a prehľady máte k dispozícii Grafické prehľady analýzy a grafy si jednoducho upravíte podľa svojich predstáv Zrozumiteľné pre každého nemusíte rozumieť účtovníctvu. Prehľady z programu okamžite pochopíte Vy aj Vaši zamestnanci Bezpečnosť NEO BI nijak nemení Vaše dáta, nezasahuje do nich, ani neposiela Vaše dáta cez internet. 1.2 AKÉ INFORMÁCIE NÁJDETE V PRÍRUČKE Užívateľská príručka by Vás mala previesť ovládaním programu a vysvetliť Vám základné funkcie tak, aby ste ich mohli začať ihneď používať na vlastných dátach. Nájdete v nej množstvo užitočných tipov a rád, prípadne aj dôležitých upozornení. Textové a grafické prvky, ktoré sú použité v príručke: Názvy tlačidiel v programe sú znázornené tučným písmom. Položky menu, ktoré je potrebné postupne vybrať, sú znázornené tučným písmom a prepojené šípkou, napr. Pokročilé funkcie Export do Excelu. Pre zdôraznenie odporúčaní, upozornení, príkladov a poznámok sú v príručke použité rámiky s obrázkom a príslušným textom: UPOZORNENIE (upozornenie na dôležitú funkčnosť, výpočet a pod.), TIP (tip na použitie nejakej funkcie alebo naše odporúčanie), POZNÁMKA (dodatočný komentár k nejakému popisu), PRÍKLAD (krátky praktický príklad):

7 7

8 8 NEO BUSINES INTELLIGENCE 2 INŠTALÁCIA PROGRAMU A PRIPOJENIE ÚČTOVNÍCTVA V tejto kapitole sa dozviete ako si program NEO BI jednoducho a rýchlo nainštalovať a pripojiť Vaše účtovníctvo. Pred samotnou inštaláciou venujte pozornosť doporučenej konfigurácii počítača pre správnu funkčnosť programu. Doporučená konfigurácia PC pre prácu s programom NEO BI je nasledujúca: Požiadavky na klientské PC: Procesor: Intel Core i5 (2,9 GHz) alebo kompatibilný RAM: 4 GB a viac HDD: minimálne 5 GB voľného miesta (doporučený SSD disk) Systém: Windows 7, Windows 8/8.1, Windows 10( kompatibilný s.net Framework 4.0 Full ) Monitor: rozlíšenie 1920x1080 Iné: optická mechanika alebo pripojenie na internet Požiadavky na server: Procesor: Intel Core i5 (2,9 GHz) alebo kompatibilný RAM: 8 GB HDD: doporučený SSD disk Systém: Windows Server 2008 alebo novší (kompatibilný s.net Framework 4.0 Full) 2.1 INŠTALÁCIA PROGRAMU Program NEO BI si nainštalujete z našej internetovej stránky Na webe si stiahnete bezplatnú 15 dňovú verziu programu NEO BI. Spustíte inštalačný súbor NEO_Install.exe a začne inštalácia programu, ktorá by mala trvať okolo 2-3 minút.

9 9 Pred samotnou inštaláciou programu vám odporúčame najskôr vypnúť všetky spustené aplikácie vo Windows, vyhnete sa tak prípadným problémom. Po úspešnej inštalácii programu môžete prejsť k prepojeniu s Vašimi dátami. 2.2 PRIPOJENIE VÁŠHO ÚČTOVNÍCTVA/DATABÁZY Druhým krokom k úspešnému používaniu NEO BI je jeho prepojenie na Vaše účtovníctvo (alebo spustenie DEMO firmy). V tomto kroku sa môžete rozhodnúť, či sa pozriete na analýzy nami vytvorenej DEMO firmy alebo do programu pripojíte databázu s Vašimi údajmi. 100% Garancia bezpečnosti! Garantujeme Vám, že program NEO BI nemení, ani nikam cez internet neposiela žiadne údaje z Vášho účtovníctva! Pokiaľ si vyberiete pripojenie k Vašim dátam, otvorí sa v programe okno Pripájanie firiem z externých programov. Aby ste nemuseli databázy/účtovníctvo pracne vyhľadávať, program je nastavený tak, že vyhľadá za Vás a ponúkne Vám nájdené možnosti. Vyberte si, ktorú databázu chcete pripojiť a pokračujte tlačidlom Ďalší a dokončite pripojenie. Samozrejme môžete firmu pripojiť aj ručne. Kliknite na tlačidlo Pripoj databázy ručne.

10 10 NEO BUSINES INTELLIGENCE Program NEO BI je v tejto chvíli kompatibilný s účtovným programom Omega. Po stlačení tlačidla Ďalší sa spustí prepočet dát. Počas tohto prepočtu si program NEO BI prekopíruje dáta z účtovného systému k sebe a zmení túto prekopírovanú databázu do štruktúry, s ktorou vie pracovať oveľa rýchlejšie. Nemusíte sa obávať všetky Vaše dáta zostanú nedotknuté a nezmenené! Program NEO BI už bude pracovať len so svojou vlastnou databázou. Po skončení prepočtu program ihneď vyplní základné prehľady. Okamžite po inštalácii tak môžete vidieť základné ukazovatele o Vašej firme a pustiť sa do analýzy a prehľadov. 2.3 VYTVORENIE SIEŤOVEJ VERZIE Inštalácia na server V prvom kroku je potrebné nainštalovať NEO Business Intelligence na serveri a pripojiť databázy z Omegy. Inštalácia a pripojenie databáz je podrobnejšie popísaná v kapitole 2.1. a 2.2. Následne je potrebné vojsť do Zoznamu firiem a zazdieľať databázu na sieť prostredníctvom tlačidla Firma dostupná na sieti.

11 11 Inštalácia na klientskom počítači V druhom kroku je potrebné nainštalovať NEO na klientskom počítači. Inštalácia programu je podrobnejšie popísaná v kapitole 2.1. Následne vojdite do Zoznamu firiem a kliknite na Pripoj.

12 12 NEO BUSINES INTELLIGENCE V sprievodcovi pripájania firiem vyberiete možnosť pripojiť sieťovú databázu NEO BI a kliknete na tlačidlo Ďalej. V ďalšom kroku vyberiete počítač v sieti, na ktorom sa databáza NEO BI nachádza a kliknite na tlačidlo Ďalej. V poslednom kroku sa Vám otvorí okno, kde vyberiete databázu, ktorú chcete pripojiť a kliknete na tlačidlo OK. Týmto krokom máte pripojenú sieťovú databázu NEO Business Intelligence.

13 AKTIVÁCIA PROGRAMU Licenciu k programu NEO si zaktivujete cez menu Nastavenia Aktivácia programu. Následne vyplníte vaše zákaznícke číslo (nájdete ho na ktorejkoľvek faktúre od KROSu), vyberiete spôsob aktivácie pomocou pripojenia k internetu a pokračujte tlačidlom Ďalej. V prípade, ak aktivácia pomocou pripojenia k internetu neprebehne, vyberte možnosť telefonicky a kontaktujte nás na tel. čísle 041/ Program Vás hláškou upozorní o úspešnej aktivácii programu, aktiváciu potvrďte tlačidlom OK.

14 14 NEO BUSINES INTELLIGENCE 2.5 MÔJ PROGRAM Nastavenia Môj program sa nachádzajú v hlavnom menu programu na záložke Nastavenia Môj program. V tejto evidencii sa nachádzajú všetky Programové nastavenia, Balíčky, Nastavenia prepočtu, Účtovného softvéru a Účtovníctva a Používateľov. Pre prácu v programe NEO je potrebné zadefinovať niektoré nastavenia. Niektoré nastavenia sú platné pre celý program, niektoré sa týkajú iba príslušných evidencií PROGRAMOVÉ NASTAVENIA Otváranie formulárov, v ktorých je možné zadefinovať, ako sa majú správať okná programu. Taktiež čas automatického odhlásenia z programu.

15 15 Nastavenie pozadia pracovnej plochy Nastavenie ového konta, v prípade využitia vlastného poštového klienta. NASTAVENIA OLAP Výber serveru pre správne fungovanie automatického prepočtu. Pripojenie na programy pre zadefinovanie cesty k databáze, ktorá sa má prepočítavať.

16 16 NEO BUSINES INTELLIGENCE SPRÁVA PLUGINOV pre pridávanie funkčnosti na rozšírenie programu. POUŽÍVATELIA pre pridávanie používateľov, nastavenie ich prístupových práv a nastavenie hesiel. ÚČTOVNÍCTVO pre zadefinovanie manažérskeho prevodníka, ktorý je nevyhnutný pri vytváraní analýzy účtovníctva. Pomocou neho si môžete vyberať rôzne skupiny účtov, ktoré chcete analyzovať. Tieto skupiny účtov si môžete prispôsobiť podľa vlastnej potreby v nastavení programu. Manažérsky prevodník vytvoríte z hlavného menu programu Nastavenia Môj program Manažérske prevodníky. Prostredníctvom tlačidla Pridaj pridáte nový manažérsky prevodník.

17 17 V časti Názov pomenujete manažérsky prevodník. Pod týmto názvom budete prevodník používať pri tvorbe analýz. V našom prípade je názov manažérskeho prevodníka Náklady. Následne cez tlačidlo Pridaj v spodnej časti formulára pridáte jednotlivé skupiny účtov. Týmto krokom sa dostanete do formulára, kde budete vytvárať strom účtov. Na príklade si vysvetlíme vytvorenie stromu účtov. V časti Názov skupiny pomenujeme prvú úroveň skupiny účtov - Celkové náklady. Vzhľadom k tomu, že táto skupina bude obsahovať viacero podúrovní, konkrétne účty z účtového rozvrhu do nej pridávať nebudeme. Uložíme ju tlačidlom Ok a ďalší.

18 18 NEO BUSINES INTELLIGENCE Týmto krokom sme vytvorili prvú úroveň manažérskeho prevodníka. Druhú úroveň v nami vytváranom manažérskom prevodníku tvoria Osobné náklady a Prevádzkové náklady. V časti Názov skupiny pomenujeme druhú úroveň skupiny účtov Osobné náklady, Prevádzkové náklady. Vzhľadom k tomu, že tieto skupiny budú obsahovať ďalšiu podúroveň, konkrétne účty do nich pridávať nebudeme Po zadaní Názvu skupiny sa Vám v strome účtov táto skupina zobrazí nasledovne. Pre odsadenie skupiny do druhej úrovne môžete použiť tlačidlá v spodnej časti formulára. V našom prípade, tlačidlo Doprava. Alebo uchopte skupinu Osobné náklady so zakliknutým ľavým tlačidlom myši a potiahnite ho na úroveň Celkové náklady, pokiaľ sa Vám nezobrazí zelená šípka.

19 19 Tieto nastavenia uložíme tlačidlom OK a ďalší. Druhú skupinu Prevádzkové náklady pridáme rovnakým spôsobom a odsadíme do druhej úrovne. Tieto nastavenia uložíme tlačidlom OK a ďalší. Tretiu úroveň v nami vytváranom prevodníku tvoria už konkrétne účty z účtového rozvrhu. V časti Názov skupiny pomenujeme tretiu úroveň, v tomto prípade Mzdy.

20 20 NEO BUSINES INTELLIGENCE Vzhľadom k tomu, že tretia úroveň je v tomto prípade posledná, cez tlačidlo Pridaj pridáme do skupiny Mzdy konkrétny účet z účtového rozvrhu. Tieto nastavenia uložíme tlačidlom OK. Odsadenie skupiny Mzdy do tretej úrovne vykonáte rovnako, cez tlačidlá v spodnej časti formulára. Alebo uchopte skupinu Mzdy so zakliknutým ľavým tlačidlom myši a potiahnite ho na úroveň Osobné náklady, pokiaľ sa Vám nezobrazí zelená šípka.

21 21 Tieto nastavenia uložíme tlačidlom OK a ďalší. Rovnakým spôsobom pridáme ďalšiu skupiny Odvody, ako tretiu úroveň skupiny Osobné náklady a skupiny Energie, Odpisy a Služby ako tretiu úroveň Prevádzkových nákladov. Pri pridávaní poslednej skupiny tretej úrovne, uložíme nastavenia tlačidlom OK. Takto vytvorený manažérsky prevodník uložíte tlačidlom OK v hornej časti formulára.

22 22 NEO BUSINES INTELLIGENCE ÚČTOVNÝ SOFTVÉR Import účtovej osnovy, ktorý slúži na aktualizáciu a import účtovej osnovy z programu Omega Nastavenie dátumov použitých v analýze účtovníctva.

23 23 3 PRVÉ KROKY V PROGRAME Program NEO Business Intelligence je rozdelený do niekoľkých oblastí: Analýza obchodu, Analýza účtovníctva, Analýza skladu, Prehľady a Plánovanie. 3.1 VYTVORENIE PRVEJ ANALÝZY Novú analýzu pridáte pomocou ikony v hlavnom okne programu NEO BI s názvom Pridať analýzu obchodu. Po tomto kroku sa dostanete priamo do formulára pre vytvorenie analýzy. Vrchnú lištu tvoria funkcie pre uloženie analýzy (časť Uloženie), nastavenie a výber typu grafu (časť Graf), rozloženie riadkov (časť Rozloženie), pomenovanie a popis analýzy (časť Popis), nastavenie filtrov a tlačidlo Zatvor pre ukončenie práce s analýzou bez jej uloženia (časť Zrušenie).

24 24 NEO BUSINES INTELLIGENCE Vedľa záložky Editácia sa nachádza ďalšia záložka s názvom Pokročilé funkcie. V tejto časti máte možnosť využiť rôzne pokročilé analytické funkcie ako napríklad Podmienené formátovanie, Export do Excelu, Export do mailu, Tlač a pod. Pod vrchnými lištami je základné okno analýz. Tvorí ho tabuľková časť a grafická časť. Celé vytváranie analýz je veľmi intuitívne stačí zaklikávať dimenzie (modré dlaždičky) a metriky (zelené dlaždičky), podľa toho čo potrebujete v analýze vidieť. Následne sa vám napĺňa tabuľková časť údajmi. Rovnako sa napĺňa grafická časť. Graf je tvoreným všetkými údajmi v tabuľke. Ak potrebujete v grafe vidieť len určitú časť údajov, stačí tieto údaje označiť myškou v tabuľke a graf sa vytvorí len z označených údajov. Dimenzií a metrík si môžete v analýze vyklikať podľa potreby. Rovnako aj časových dimenzií je možné zvoliť viac napr. ak potrebujete členenie nielen na roky ale napr. aj na mesiace a týždne.

25 PRESUN STĹPCOV A RIADKOV V rámci kontingenčnej tabuľky je možné meniť poradie stĺpcov a riadkov. Presun jednotlivej skupiny urobíte jednoducho. Uchyťte ju myšou so zakliknutým ľavým tlačidlom a presuňte na požadované miesto, pokým sa vám nezobrazia dve šípky. Počas premiestňovania: Po premiestnení: Taktiež je možné vymeniť riadky za stĺpce a naopak. Napríklad, ak potrebujete analyzovať Predaj produktov po týždňoch ku kritériam (Produkt, Zákazník, Suma spolu bez DPH a Rok) vyberiete ďalšie časové členenie Týždeň. Po rozkliknutí šípky pri časovom rozhraní Rok sa zobrazia predaje za jednotlivé týždne v rámci tohto roku.

26 26 NEO BUSINES INTELLIGENCE Aby boli tieto údaje čitateľnejšie a Vy ste mohli urobiť medziročné porovnanie predajnosti produktu po týždňoch, môžete zmeniť zastúpenie riadkov za stĺpce. Teda časové členenie Rok, presunieme do riadku. Presun uskutočníte klikom na Rok a stálym podržaním ľavého tlačidla myši ho premiestnite na pozíciu riadku. Počas premiestňovania: Po premiestnení: Po tomto premiestnení stačí rozkliknúť ikonu šípky pri Produkte a uvidíte predajnosť produktu po týždňoch za jednotlivé roky.

27 VYMAZANIE KRITÉRII Pokiaľ potrebujete vybrané kritéria odstrániť z tabuľky, chyťte ich myšou stlačeným ľavým tlačidlom a pretiahnite dohora mimo poľa tabuľky. Dáta sa z prehľadu odstránia. 3.4 ZOTRIEDENIE Po vytvorení analýzy sú vybrané kritéria prioritne zotriedené od najvyššej Sumy bez DPH. Pokiaľ by ste potrebovali zotriediť napr. Produkty podľa abecedy (A-Z,Z-A), stačí kliknúť na už vybranú skupinu Produkty pravým tlačidlom myši a zvoliť Triediť buď vzostupne, alebo zostupne. 3.5 POUŽITIE FILTRA Po kliku pravým tlačidlom myši na akúkoľvek skupinu alebo časový rozsah, sa zobrazí okrem možnosti zotriedenia taktiež aj voľba Zapnúť filter. Po zapnutí tejto voľby sa vo vrchnej časti formulára objaví filtrovacie políčko, pomocou ktorého máte možnosť vybrať len určité skupiny, alebo určité časové členenie.

28 28 NEO BUSINES INTELLIGENCE Napr. Pokiaľ zapnete filter na skupine Produkt, máte možnosť vybrať konkrétne len tie produkty, ktoré potrebujete analyzovať. VYHĽADÁVANIE VO FILTROCH Ak máte veľké množstvo záznamov vo filtri, napr. veľké portfólio produktov a potrebujete vedieť rýchlo vyhľadať len konkrétny produkt, môžete využiť funkčnosť filtrov. Stačí zadať vyhľadávaný text do textového vyhľadávacieho poľa a vyfiltrujú sa vám len položky obsahujúce zadaný text. V prípade, ak potrebujete vybrať len vybrané položky, je potrebné najskôr zrušiť označenie všetkých položiek (Vybrať všetko) a následne môžete vyhľadávať položky, ktoré chcete označiť. Naopak, ak potrebujete zrušiť z výberu niektoré položky - necháte označené (Vybrať všetko) a vyhľadáte si príslušné položky, ktoré odznačíte.

29 ULOŽENIE ANALÝZY V prípade, že ste spokojní s vytvorenou analýzou a radi by ste tieto hodnoty sledovali, napr. každý deň, stačí túto analýzu pomenovať a pre lepšiu prehľadnosť ju zaradiť do príslušnej skupiny. Pomenovanie analýzy uskutočníte cez tlačidlo Popis analýzy, ktorá sa nachádzajú vo vrchnej lište tohto formulára. Po kliknutí na túto ikonu sa otvorí nový formulár, kde je potrebné vypísať Názov analýzy, prípadne ju zaradiť do príslušnej skupiny. Do skupiny sa analýza zaraďuje pre lepšiu prehľadnosť. Môžu to byť napr. skupiny pre krátkodobé, dlhodobé analýzy, ale týmto spôsobom si môžete rozdeliť a sprehľadniť taktiež aj analýzy produktov, obchodníkov, zákazníkov a pod. Tieto skupiny a k nim pridelené analýzy nájdete v zozname všetkých analýz, do ktorého sa dostanete z hlavného menu programu NEO BI, pomocou ikony Analýzy obchodu. Vytvorenie novej skupiny uskutočníte kliknutím na tri bodky, ktoré sa nachádzajú na konci tejto bunky Následne sa otvorí formulár pre vytvorenie novej skupiny analýz, kde cez tlačidlo Pridaj pridáte ďalšiu skupinu.

30 30 NEO BUSINES INTELLIGENCE Po doplnení názvu, vybratia skupiny a pomenovania, uložíte cez tlačidlo OK taktiež samotnú analýzu. 3.7 POKROČILÉ FUNKCIE Pokročilé funkcie je možné využiť v každej analýze účtovníctva alebo obchodu. Nájdete ich na samostatnej záložke v jednotlivých analýzach. Nájdete v nich Podmienené formátovanie na rýchle zvýraznenie dôležitých informácii Zdrojové dáta na zobrazenie konkrétnych dokladov, z ktorých sa hodnota v tabuľke skladá. Export do Excelu Odosielanie analýz om analýzy môžete automaticky a v pravidelných intervaloch zasielať na zadané ové adresy Tlač samotnej tabuľky, alebo grafu Zamykanie/odomykanie analýz v prípade, ak nechcete, aby niekto vykonával zmeny vo vami vytvorenej analýze

31 31 Top X s ponukou zobrazenia TOP najlepších/najhorších vyfiltrovaných dát. Pravidlo 20/80 vyjadruje, ktorých 20% príčin spôsobuje 80% výsledkov (Paretovo pravidlo) AUTOMATICKÉ ODOSIELANIE OV V prípade využívania automatického odosielania ov, si môžete zvoliť typ prílohy, ktorú bude obsahovať s analýzou. Typ prílohy: XLS, PDF, CSV a HTML. 3.8 AUTOMATICKÁ ZMENA ČASOVÝCH ÚDAJOV V prípade, ak máte vytvorenú konkrétnu analýzu, ktorú využívate v pravidelných intervaloch, napríklad každý mesiac, týždeň a pod., a potrebujete, aby sa vami nadefinované charakteristiky automaticky menili a prepočítavali, podľa vami navolených časových kritérií, stačí ak si v rámci časového údaju nastavíte aké obdobie chcete, aby sa vám prepočítalo. Príklad: ak sa nachádzame v siedmom mesiaci a chceme, aby nám zobrazovalo bezprostredne predchádzajúci mesiac, označíme si vo filtri šiesti mesiac. Toto nastavenie spôsobí, že sa nám k prvému dňu nasledujúceho mesiaca, v našom prípade prvého augusta, automaticky v analýze zobrazia údaje za siedmy mesiac.

32 32 NEO BUSINES INTELLIGENCE Toto nastavenie je možné rozšíriť aj o viaceré obdobia, ktoré sa budú automaticky časovo posúvať, podľa Vami navolených kritérií. Je dôležité neuzamykať časový filter, t.j. pri časovej dimenzii musíte mať po prechode myškou zobrazený zelený zámok. 3.9 KOLÁČOVÉ GRAFY V analýzach sa nachádzajú stĺpcové ako aj koláčové grafy. V prípade, ak chcete využívať koláčové grafy, môžete si zvoliť, či chcete v grafe vidieť percentá alebo hodnoty. Stačí, ak sa myškou nastavíte na plochu koláčového grafu a pravým tlačítkom na myši si zobrazíte menu, v ktorom si zapnete, resp. vypnete možnosť Zobraziť hodnoty v %.

33 33 4 ANALÝZY OBCHODU Novú analýzu pridáte prostredníctvom ikony Pridať analýzu obchodu. 4.1 POROVNANIE TOP ZÁKAZNÍKOV Potrebujete vidieť vašich TOP zákazníkov a medziročne ich porovnať? Vyberte postupne tieto kritéria: Partner, Suma spolu bez DPH a Rok. 5 Tieto hodnoty sa zobrazia v tabuľke a máte možnosť s nimi ďalej pracovať. Najlepšie je vidieť dáta, prehľadne zobrazené v grafe. Označte myšou riadky alebo čísla v tabuľke, ktoré chcete zobraziť v grafe. Takto si môžete vybrať zákazníkov, ktorých chcete porovnať.

34 34 NEO BUSINES INTELLIGENCE Máte taktiež možnosť sledovať TOP zákazníkov po obchodníkoch. Môžete porovnávať ich medziročné nákupy a jednoducho zistiť, či svoje nákupy opakovali a v akej výške.

35 POROVNANIE PREDAJA PODĽA STREDÍSK ALEBO ZÁKAZIEK Potrebujete porovnať predajnosť jednotlivých stredísk? Vyberte tieto kritéria: Stredisko, Rok, Suma bez DPH. Hodnoty z tabuľky zobrazíme do grafu a jednotlivé strediská môžeme porovnávať. V prípade ak využívate členenie na zákazky, a zaujíma Vás vývoj predajnosti po jednotlivých zákazky, vyberte možnosť Zákazky a jednoducho si ich porovnajte.

36 36 NEO BUSINES INTELLIGENCE 4.3 SKUPINY PRODUKTOV/ SKUPINY PARTNEROV Využívate v Omege Vlastnosti partnerov, alebo Vlastnosti skladových kariet, a tým ich rozdeľujete do jednotlivých kategórii? Vytvorte si analýzu obchodu a porovnávajte si tieto jednotlivé skupiny. Jednoducho dokážete prezistiť, ako sa Vám darilo v predchádzajúcich rokoch, prípadne naplánovať vývoj do budúcnosti. Pre porovnanie skupín produktov vyberte postupne tieto dimenzie: Skupina produktov, Produkt, Rok, Suma bez DPH. 4.4 PLATOBNÁ MORÁLKA ZÁKAZNÍKOV Sledujte kto sú vaši najväčší dlžníci, ktoré faktúry máte po splatnosti a koľko dní? V programe nájdete metriky (zelené dlaždičky), týkajúce sa splatnosti faktúr a platobnej morálky zákazníkov: Dni po splatnosti neuhradené - zobrazuje koľko dní po splatnosti majú doteraz neuhradené faktúry Dni po splatnosti uhradené - zobrazuje aká je priemerná dĺžka splatnosti všetkých už uhradených faktúr Neuhradená čiastka bez DPH Neuhradená čiastka s DPH

37 37 Dimenzie a Typy dokladov v Analýze obchodu, ktoré by vás mohli zaujímať TYP DOKLADU: DOŠLÉ FAKTÚRY Z ÚČTOVNÍCTVA Typ dokladu - Došlé faktúry z účtovníctva. Analyzovať môžete aj došlé faktúry, ktoré neevidujete (cez Fakturácia -> Došlé faktúry) ale priamo účtujete v EUD. Typ dokladu Vám dovolí analyzovať vaše nákupy a vyhodnocovať všetky došlé faktúry a dodávateľov aj v prípade, ak došlé faktúry priamo účtujete. DÁTUM SPLATNOSTI Tento uvidíte iba pri dokladoch, ktoré majú splatnosť (faktúra vydaná, faktúra prijatá, preddavkové faktúry, dobropisy ). Doklady, ktoré nemajú dátum splatnosti, uvidíte v skupine nazvanej (Nedefinované). V prípade, ak dátum splatnosti v zaúčtovaných dokladoch (EUD) je iný ako vo vystavených dokladoch (v evidenciách), do NEO BI sa prioritne prihliada na dátum splatnosti z EUD. V prípade, ak v EUD takýto dátum nie je zaevidovaný, dátum splatnosti je použitý z vystavených dokladov.

38 38 NEO BUSINES INTELLIGENCE DÁTUM VYSTAVENIA DOKLADU Pri každom doklade uvidíte, kedy bol vystavený. (Predvolene sú tieto dimenzie skryté a zobraziť si ich môžete cez tri bodky v sekcií Obchodný cyklus.) DIMENZIE: ČÍSLO ZÁKAZKOVÉHO LISTU Dimenzia, ktorá vám prenesie údaje z políčka Zákazkový list v zaevidovaných dokladoch v programe OMEGA. Nájdete ju v analýze obchodu v skupine Obchodný cyklus. (Predvolene sú tieto dimenzie skryté a zobraziť si ich môžete cez tri bodky v jednotlivých skupinách.) ŠARŽE Dimenzie v analýze obchodu pre zákazníkov, ktorí používajú ŠARŽE Šarža Šarža - poznámka Šarža - dátum záruky Nájdete ich v analýze obchodu v skupine Tovary a služby.

39 39 5 ÚČTOVNÉ ANALÝZY 5.1 POROVNANIE STREDÍSK A ICH NÁKLADOV V prípade ak využívate členenie nákladov a výnosov na SZČP je možné využiť analýzu účtovníctva na ich porovnávanie. Novú analýzu pridáte prostredníctvom ikony Pridať analýzu účtovníctva. Následne je potrebné vybrať manažérsky prevodník, ktorý obsahuje účty z účtového rozvrhu, ktoré sa zobrazia v analýze. 8

40 40 Vyberte kritéria, ktorého dáta sa majú zobraziť v kontingenčnej tabuľke. V našom prípade chceme porovnať náklady po strediskách, vyberieme Skupiny účtov a Stredisko. Ďalej si vyfiltrujeme strediská, ktoré chceme porovnávať. Teraz si môžeme porovnať jednotlivé náklady po vybraných strediskách. Grafické znázornenie analýzy

41 SLEDOVANIE VÝSLEDOVKY PO MESIACOCH V prípade, ak potrebujete sledovať svoje hospodárske výsledky po jednotlivých mesiacoch, využite analýzu účtovníctva na ich porovnávanie. Vyberieme manažérsky prevodník Jednoduchá výsledovka. Skupiny účtov 1. a 2. úrovne, ktoré obsahuje celkové výnosy a celkové náklady podniku v podrobnejšom členení. Vyfiltrujeme si požadované obdobie, v našom prípade rok 2015, Mesiace 1 6. Grafické znázornenie analýzy vám poskytne prehľad o vývoji v priebehu jednotlivých mesiacoch. 8

42 ZDROJOVÉ ÚDAJE Export a tlač zdrojových dát z analýz účtovníctva do Excelu. V analýzach účtovníctva si môžete exportovať do excelu, resp. tlačiť tabuľku so zdrojovými dátami. Táto funkčnosť je vhodná hlavne pre účtovníčky, ktoré si chcú vyexportovať z akých obratov vznikla daná hodnota v analýze účtovníctva. Stači, ak kliknete do dát v analýze pravým tlačidlom myši a otvorí sa vám okno Zdojové dáta. Vo formulári so zdrojovými dátami si následne môžete vybrať Tlač alebo Export do Excelu.

43 43 6 ANALÝZA SKLADU Analýza skladu vám umožní sledovať stav na sklade a dostupnosť produktov k akémukoľvek zvolenému dňu. Pomôže vám odpovedať na otázky kedy a koľko objednať a teda môžete optimalizovať objednávky nových zásob. Analýza skladu vám rovnako ukáže extrémne pomaly sa točiace produkty, prípadne ležiaky. Novú analýzu pridáte prostredníctvom ikony Pridať analýzu skladu. 6.1 PODKLAD PRE LEŽIAKY NA SKLADE V analýze skladu si môžete sledovať ležiaky na sklade. Môžete si pozrieť počiatočné stavy a výdaje skladových kariet. V preddefinovanej analýze máte všetky karty bez výdaja za konkrétny kvartál v danom roku. Karty, ktoré v danom kvartáli boli bez výdaja sú označené bielou farbou. Grafické znázornenie analýzy vám poskytne prehľad o vývoji v priebehu po jednotlivých kvartáloch.

44 POHYBY POLOŽIEK ZA VYBRATÉ OBDOBIE Analýza pohybov položiek slúži ako pomôcka pri objednávaní tovaru. Vidíte v nej zoznam položiek a ich obrat za vami vybraté obdobie, ktoré si môžete meniť vo filtri. V zobrazenom filtri môžete meniť obdobie Od Do podľa vami preferovaného sledovaného obdobia.

45 POMER VRÁTENÝCH POLOŽIEK OD ODBERATEĽOV V danej analýze môžete sledovať, ktoré položky sa vám najčastejšie vracajú. Taktiež môžete vidieť počet vrátených položiek v porovnaní s vydaným počtom. 6.4 STAV PO POLOŽKÁCH V MJ A EUR V tejto analýze môžete sledovať stav po položkách v merných jednotkách a zároveň v eurách ku konkrétnemu dátumu. Analýza vychádza z konečných stavov jednotlivých položiek/produktov za jednotlivé sklady. Konkrétny dátum, ku ktorému chcete sledovať stav položiek si nastavíte v nasledovnom filtri.

46 STAV PO SKLADOCH V MJ A EUR Analýza nadväzuje na predošlú. Môžete tu sledovať stav po jednotlivých skladoch a ich jednotlivých položkách/produktoch. Rovnako ako v predošlej analýze aj tu si môžete vo filtri nastaviť dátum ku ktorému chcete sledovať konečné stavy skladov.

47 47 7 PLÁNOVANIE Modul Plánovanie Vám umožní vytvoriť plán firemných cieľov. Do programu môžete zadávať svoje čiastkové alebo celofiremné plány. V programe máte možnosť porovnávať tieto dáta s reálnymi výsledkami, prípadne vypočítať mieru plnenie plánu. Plánovanie pridáte prostredníctvom ikony v hlavnom okne programu Pridaj plánovanie obchodu alebo Pridaj plánovanie účtovníctva. Následne je potrebné vytvoriť si v plánovaní analýzu obchodu alebo účtovníctva, podľa ktorej budeme plánovať dáta do budúcnosti. Plánovanie dát sa nachádza na záložke v hlavnom menu programu. V tejto časti je potrebné vybrať si obdobie, ktoré chcete naplánovať a nastaviť hodnoty (buď rozkopírovať dáta podľa skutočnosti, alebo dáta úplne vynulovať a zadať hodnoty ručne)

48 48 Po nastaveniach je potrebné kliknúť na tlačidlo Plánuj. Po naplánovaní sa do analýzy pridá samostatný stĺpec, kde máte dáta podľa nastavení rozplánované. Tieto nastavenia je potrebné už len uložiť tlačidlom Ulož v hornej časti formulára.

49 49

50 50 8 ZÁVER Veríme, že táto príručka Vám priniesla mnoho cenných informácii a rád pri práci s programom. V prípade akýchkoľvek otázok týkajúcich sa programu NEO Business Intelligence, môžete kontaktovať Vášho predajcu softvéru, ktorého kontaktné údaje sú: KROS, a.s. A. Rudnaya 21 Žilina Kontakt: Hot line: 041/ neo@kros.sk Web:

51 51 ĎALŠIE EKONOMICKÉ PROGRAMY ALFA plus jednoduché účtovníctvo Program ALFA plus je nástupca úspešného a obľúbeného programu ALFA, v ktorom spracováva jednoduché účtovníctvo viac ako firiem a živnostníkov na Slovensku. ALFA plus je profesionálny softvér s jednoduchým a praktickým ovládaním, určený pre vedenie kompletnej ekonomickej agendy jednoduchého účtovníctva firmy. Program obsahuje množstvo praktických funkcií pre účtovníka, fakturanta alebo skladníka. Súčasťou programu sú okrem jednoduchého účtovníctva napríklad aj sklad prepojený s reg. pokladnicami, DPH, fakturácia, kniha jázd s cestovnými príkazmi, pokladnice, ale aj evidencie majetku, došlej a odoslanej pošty, homebanking a ďalšie. Bezplatná demoverzia na OLYMP mzdy a personalistika Program OLYMP je jednoduchý a prehľadný softvér, ktorý slúži na vedenie personálnej a mzdovej agendy. V programe OLYMP hravo zvládnete výpočet miezd pre všetky zákonom stanovené typy pracovného pomeru. Súčasťou programu je personálny modul, ktorý umožňuje evidovať všetky dôležité údaje o zamestnancoch personálne aj mzdové. Mzdový modul umožňuje výpočet mzdy podľa charakteru zamestnanca zo zadaných zložiek mzdy, umožňuje výpočet priemerov na dovolenky a nemoc. Podporuje tiež rozúčtovanie nákladov na strediská alebo zákazky a export údajov do účtovných softvérov. Prostredníctvom tlačového a exportného modulu za vás program pripraví množstvo dokumentov, napríklad pracovných zmlúv, výplatných pások alebo rôzne druhy rekapitulácií. Samozrejmosťou je export a tlač výkazov do príslušných inštitúcií, s možnosťou tlače do originálov, ako aj s možnosťou elektronického zasielania. Dochádzkový modul zabezpečí automatický prenos dát z dochádzkového systému, čím zrýchli a zjednoduší tvorbu mzdy. Sieťová verzia programu umožňuje viacerým používateľom súčasne pracovať so spoločnými údajmi a obsahuje doplnkové funkcie (plán dovoleniek, pripomienkovač a ďalšie). Program využíva už viac ako firiem a je držiteľom ocenenia Slovak Gold a Grand Prix Slovak Gold. Bezplatná demoverzia na OMEGA podvojné účtovníctvo Program OMEGA podvojné účtovníctvo je ideálne riešenie pre efektívne vedenie účtovnej agendy vo vašej firme. V programe s prehľadom zvládnete spracovať všetky dôležité evidencie - DPH, daňové priznania, skladové hospodárstvo, fakturáciu, maloobchod a predaj cez registračné pokladnice, evidenciu dlhodobého a krátkodobého majetku, cestovné príkazy, jazdy a ďalšie. Nemusíte sa obávať ani legislatívnych noviniek - zmeny v legislatíve sú do programu vždy načas zapracované. Prácu v programe zjednodušujú a uľahčujú skvelé funkcie ako automatické zaúčtovanie a predkontácie, vďaka ktorým pracujete rýchlejšie a bez zbytočných chýb. Program je prehľadný,

52 52 jednoducho sa ovláda a používateľom poskytuje dostatočné pohodlie pre rýchle a presné spracovanie účtovníctva. Pre vedenie podvojného účtovníctva nepotrebujete náročný a zložitý systém! Program OMEGA si zostavíte presne tak, ako potrebujete vo vašej firme. V OMEGE používate iba tie moduly, ktoré potrebujete. Bezplatná demoverzia na Taxa daňové priznania Taxa je bezplatný program, ktorý slúži na vyplnenie daňového priznania k dani z príjmov FO typu A a B, ktoré podávajú daňovníci podľa typov príjmov a daňového priznania z motorových vozidiel. Všetky strany daňového priznania i potvrdenie o jeho odovzdaní a záverečný výpis je možné z programu vytlačiť na vašej tlačiarni. Potom ich podpíšete a odovzdáte na daňovom úrade. Program nemá zásadné obmedzenia, je voľne dostupný a jeho používanie je bezplatné. Tento program ročne využije viac ako používateľov. Bezplatná demoverzia na ikros online faktúry zadarmo ikros je nová bezplatná internetová služba pre živnostníkov a drobných podnikateľov, ktorí potrebujú rýchlo a jednoducho vystaviť a spracovať faktúry kedykoľvek a odkiaľkoľvek. ikros nájdete na internetovej adrese ONIX podnikový informačný systém Program ONIX je podnikový informačný systém pre riadenie firemných procesov v oblasti predaja a nákupu. Systém je ideálnym riešením pre obchodné firmy, ktorým zvyšuje efektivitu pri riadení zákazkového a veľkoobchodného predaja. Systém je vhodný pre malé až stredne veľké firmy, ktoré potrebujú riešiť obchodné procesy vo firme. Prepracovaný systém skladového hospodárstva umožňuje viesť prehľadnú evidenciu skladových kariet na ktorých dokážete okrem základných parametrov evidovať napríklad množstevné jednotky a balenia, rôzne kódy karty, dodávateľov, prílohy a obrázky, alternatívy, príslušenstvo, skupiny a mnoho iného. Skladové prehľady vám poskytujú dostatok informácii pre efektívne riadenie nákupu a pomáhajú tak optimalizovať skladové zásoby. Systém umožňuje riadiť zákazkový predaj, nákup tovaru na zákazku a sledovať dôležité termíny počas vybavovania zákazky. Integrovaný Business Intelligence modul vám poskytne všetky dôležité informácie pre manažérske rozhodovanie. Variabilita systému umožňuje prispôsobiť jeho funkčnosť individuálnym požiadavkám zákazníkov. Dokážete si tak jednoducho pridať do programu úplne novú evidenciu, nové polia na formuláre, alebo dokonca vytvoriť vlastné tlačové výstupy s vaším firemným dizajn manuálom. Bezplatná demoverzia na

BUSINESS INTELLIGENCE (BI) MAGIC Štatistiky Obchod a sklady

BUSINESS INTELLIGENCE (BI) MAGIC Štatistiky Obchod a sklady BUSINESS INTELLIGENCE (BI) MAGIC Štatistiky Obchod a sklady Dobrý deň, Hľadáte spôsob ako účinne a účelne podporovať rozhodovanie vo Vašej spoločnosti? Ing. Vladimír Putyra riaditeľ a konateľ Radi by sme

Podrobnejšie

(Microsoft Word Zadanie na s\372\235a\236 KROS DESIGN AWARD .doc)

(Microsoft Word Zadanie na s\372\235a\236 KROS DESIGN AWARD .doc) Podklady pre súťaž KROS DESIGN AWARD Úlohou účastníkov súťaže KROS DESIGN AWARD je navrhnúť 4 formuláre aplikácie. Pre každý formulár sú špecifikované položky, ktoré bude nutné v danom formulári editovať/zobraziť.

Podrobnejšie

FAQ

FAQ Kontrola, inventúra a uzávierka skladu Postup na vykonanie kontroly skladu, inventúry a uzávierky skladu, ktorý využijeme na konci roka ale aj v priebehu účtovného roka: Kontrola záporných stavov Odstránenie

Podrobnejšie

Pracovný postup pre vypĺňanie údajov elektronického formulára IŠIS pre spravodajskú jednotku 1

Pracovný postup pre vypĺňanie údajov elektronického formulára IŠIS pre spravodajskú jednotku 1 Pracovný postup pre vypĺňanie údajov elektronického formulára IŠIS pre spravodajskú jednotku 1 Prihláste sa do aplikácie pomocou prihlasovacích údajov pre spravodajskú jednotku. Link na aplikáciu: http://isis.statistics.sk/

Podrobnejšie

Podvojné účtovníctvo, fakturácia a sklad ekasa: štandardný predaj priamo z programu Pri predaji s priamym napojením na softvér je potrebné mať online

Podvojné účtovníctvo, fakturácia a sklad ekasa: štandardný predaj priamo z programu Pri predaji s priamym napojením na softvér je potrebné mať online ekasa: štandardný predaj priamo z programu Pri predaji s priamym napojením na softvér je potrebné mať online registračnú pokladnicu (ďalej ORP) neustále pripojenú k počítaču, teda k programu OMEGA. Zároveň

Podrobnejšie

Ako vystaviť faktúru za službu pre občana (nezdaniteľnú osobu) s bydliskom v ČR, keď miestom dodania služby je ČR (tzv. Mini One Stop Shop)?

Ako vystaviť faktúru za službu pre občana (nezdaniteľnú osobu) s bydliskom v ČR, keď miestom dodania služby je ČR (tzv. Mini One Stop Shop)? Príklad: Dňa 20.01.2015 ste ako platiteľ DPH v SR, vystavili nezdaniteľnej osobe (občanovi) s bydliskom v Českej republike, faktúru za elektronickú službu ( 68 zákona o DPH č. 222/2004 Z. z.). Miestom

Podrobnejšie

Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní bluetooth Bluetooth Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní -1-

Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní bluetooth Bluetooth Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní -1- Bluetooth Manuál pre nastavenie tlače z VRP tlačiarní -1- Návod pre užívateľa 1. Pripojenie tlačiarne cez bluetooth Prenosná tlačiareň môže byť pripojená k notebooku, mobilnému telefonu, tabletu a daľším

Podrobnejšie

Manuál pre nastavenie tlače z VRP Bluetooth, USB tlačiarne Bluetooth, USB tlačiarne Manuál pre nastavenie tlače -1-

Manuál pre nastavenie tlače z VRP Bluetooth, USB tlačiarne Bluetooth, USB tlačiarne Manuál pre nastavenie tlače -1- Bluetooth, USB tlačiarne Manuál pre nastavenie tlače -1- Návod pre užívateľa Platnosť licencie: VRP licencia je viazaná na DKP firmy (daňový kód pokladnice pridelený finančnou správou). Jednu licenciu

Podrobnejšie

Centrum vedecko-technických informácií, Odbor pre hodnotenie vedy, Oddelenie pre hodnotenie publikačnej činnosti Vyhľadávanie a práca so záznamami - C

Centrum vedecko-technických informácií, Odbor pre hodnotenie vedy, Oddelenie pre hodnotenie publikačnej činnosti Vyhľadávanie a práca so záznamami - C Centrum vedecko-technických informácií, Odbor pre hodnotenie vedy, Oddelenie pre hodnotenie publikačnej činnosti Vyhľadávanie a práca so záznamami - CREPČ 2 Manuál pre autorov (aktualizované dňa 18.3.2019)

Podrobnejšie

Microsoft Word - Priloha_1.docx

Microsoft Word - Priloha_1.docx Obsah 1 Úvod... 1 2 Hlavné menu verejnej časti ITMS2014+... 1 3 Zoznam ŽoNFP na verejnej časti ITMS2014+... 2 3.1 Vyhľadávanie ŽoNFP... 2 3.2 Horná lišta zoznamu ŽoNFP... 2 3.3 Stĺpce zoznamu ŽoNFP...

Podrobnejšie

Manuál pre nastavenie tlače z VRP elio m500 Elio m500 Manuál pre nastavenie tlače -1-

Manuál pre nastavenie tlače z VRP elio m500 Elio m500 Manuál pre nastavenie tlače -1- Elio m500 Manuál pre nastavenie tlače -1- Návod pre užívateľa 1. Vytvorenie účtu Google a stiahnutie potrebného softwaru 1. Aplikácie potrebné pre fungovanie VRP pokladnice sú predinštalované v zariadení.

Podrobnejšie

dFlex Nitra spol. s r.o.

dFlex Nitra spol. s r.o. dflex, spol. s r. o. E.F.Scherera 17, 921 01 Piešťany Tel: +421 (0)33 3260400 Fax: +421 (0)33 7724086 IČO: 31418341 IČ DPH: SK2020395806 e-mail: sap.support@dflex.sk internet: www.dflex.sk REG: Okresný

Podrobnejšie

Sprievodný list SofCom s.r.o., Priemyselná 1, Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia ( ) Dátum Autor Ing. J. Malíče

Sprievodný list SofCom s.r.o., Priemyselná 1, Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia ( ) Dátum Autor Ing. J. Malíče Sprievodný list SofCom s.r.o., Priemyselná 1, 031 01 Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia 2.10.11 (2.11.02) Dátum 19.01.2015 Autor Ing. J. Malíček, Z. Patka Hot - line 044/562 41 97-8 Vážený používateľ

Podrobnejšie

Ako si mám nainštalovať nový upgrade z Internetu?

Ako si mám nainštalovať nový upgrade z Internetu? Pri sťahovaní verzií z Internetu je možné postupovať nasledovnými spôsobmi: Inštalácia upgrade (aktualizácie) z internetu priamo cez program Olymp Ak máte počítač, na ktorom je nainštalovaný program Olymp,

Podrobnejšie

(Microsoft Word - Tuzemsk\341 a zahrani\350n\341 jazda \232tandardn\341 jazda.docx)

(Microsoft Word - Tuzemsk\341 a zahrani\350n\341 jazda \232tandardn\341 jazda.docx) Vytvorenie tuzemskej a zahraničnej jazdy, štandardná jazda V postupe sú uvedené kroky, ktorými môžeme rýchlo a jednoducho vytvoriť ďalšie jazdy a cestovné príkazy pomocou štandardných jázd. Tuzemská jazda

Podrobnejšie

Žiadosť o licenčnú zmluvu na podujatie Na adrese v sekcii hlavného menu kliknete na položku Používatelia. Zobrazí sa blokové menu,

Žiadosť o licenčnú zmluvu na podujatie Na adrese   v sekcii hlavného menu kliknete na položku Používatelia. Zobrazí sa blokové menu, Na adrese http://www.soza.sk v sekcii hlavného menu kliknete na položku Používatelia. Zobrazí sa blokové menu, kde si zvolíte prvú možnosť, a to Chcem licenciu. Po kliknutí na túto voľbu (pozri obrázok

Podrobnejšie

Microsoft Word - Novinky_2012_2.doc

Microsoft Word - Novinky_2012_2.doc Vybrané novinky v IS WISP k 30.11.2012 Znovu prehľad niektorých noviniek z programu WISP. Poistené pohľadávky na partnerovi V partnerovi na záložke Doplňujúce údaje 2 pribudli 2 polia pre evidenciu poistenia

Podrobnejšie

FAQ

FAQ Import skladových kariet Potrebujete si preniesť do programu OMEGA zoznam skladových kariet, prípadne nový cenník z Excelu? Vyžite funkciu importu skladových kariet: V menu Sklad Skladové karty potvrdíme

Podrobnejšie

STRUČNÝ NÁVOD KU IP-COACHU

STRUČNÝ NÁVOD KU IP-COACHU STRUČNÝ NÁVOD KU COACHU 6 Otvorenie programu a voľba úlohy na meranie Otvorenie programu Program COACH na meranie otvoríme kliknutím na ikonu Autor na obrazovke, potom zvolíme Užívateľskú úroveň Pokročilý

Podrobnejšie

Aktion.NEXT Novinky vo verzii 1.9

Aktion.NEXT Novinky vo verzii 1.9 Aktion.NEXT Novinky vo verzii 1.9 Windows aplikácia Nové moduly a funkcionalita Prídavné moduly rozširujú systém Aktion.NEXT o dodatočné agendy a funkcie. Môže sa jednať o úplne novú funkcionalitu, ktorá

Podrobnejšie

Sprievodný list SofComs.r.o., Priemyselná 1, Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia ( ) Dátum Autor Ing. J. Malíček

Sprievodný list SofComs.r.o., Priemyselná 1, Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia ( ) Dátum Autor Ing. J. Malíček Sprievodný list SofComs.r.o., Priemyselná 1, 031 01 Liptovský Mikuláš Program basic.sk Verzia 3.01.11 (3.02.01) Dátum 20.12.2017 Autor Ing. J. Malíček, Z. Patka Hot - line 044/562 41 97-8 Vážený používateľ

Podrobnejšie

Novinky programu MSklad

Novinky programu MSklad Novinky v programe MSklad 1.51 Poznámka v receptúre V receptúre je možné po novom pripísať ku každej položke poznámku, ktorá sa potom zobrazí pri tlači delenej žiadanky a voliteľne tiež pri tlači komplexnej

Podrobnejšie

Zakúpili sme mobilný telefón, ktorý budeme splácať v mesačných splátkach spolu s poplatkom za mobilné služby. Prvá faktúra bola vystavená s rozpisom n

Zakúpili sme mobilný telefón, ktorý budeme splácať v mesačných splátkach spolu s poplatkom za mobilné služby. Prvá faktúra bola vystavená s rozpisom n Došlú faktúru za mobilný telefón zaevidujete do záväzkov a touto faktúrou si uplatníte sumu DPH. Čiastočnú úhradu zaúčtujete v peňažnom denníku. Ďalšie faktúry budete opäť evidovať v evidencii záväzkov,

Podrobnejšie

eKasa

eKasa Virtuálna Registračná Pokladnica Modul OPD Android OBSAH Základné informácie o spoločnosti... Chyba! Záložka nie je definovaná. História zmien... Chyba! Záložka nie je definovaná. Obsah... 3 1 Systém e-kasa

Podrobnejšie

(Manu\341l)

(Manu\341l) Manuál práce so systémom kampane DPNB 1. Základné rozdelenie záložiek v konte súťažiaceho: 1. Súhrn nájdete v ňom zosumarizované informácie o vašich jazdách, celkovom poradí na Slovensku aj v meste, ušetrenom

Podrobnejšie

Ako v programe zaúčtovať úver, ktorý bol poskytnutý bankou a suma úveru bola pripísaná na podnikateľský bankový účet?

Ako v programe zaúčtovať úver, ktorý bol poskytnutý bankou a suma úveru bola pripísaná na podnikateľský bankový účet? V júli 2016 podnikateľ požiadal o spotrebný úver. Suma úveru vo výške 5 800,- EUR bola na bankový účet pripísaná dňa 22.7.2016. Mesačné splátky úveru budú splácané vo výške 480,- EUR, úver v sume 460,-

Podrobnejšie

Používateľská príručka pre webovú aplikáciu ON!Track Príručka pre webovú aplikáciu, verzia 1.1

Používateľská príručka pre webovú aplikáciu ON!Track Príručka pre webovú aplikáciu, verzia 1.1 Používateľská príručka pre webovú aplikáciu ON!Track Príručka pre webovú aplikáciu, verzia 1.1 Obsah Čo je ON!Track?... 3 Ako vyzerá celý proces ON!Track?... 3 Ako pridávať, upravovať a odstraňovať umiestnenie?...

Podrobnejšie

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 15/ORP/2019/IM Práca s dostupnými reportami - rola Administrátor/Účtovník Informácia je určená pre podnikat

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 15/ORP/2019/IM Práca s dostupnými reportami - rola Administrátor/Účtovník Informácia je určená pre podnikat Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 15/ORP/2019/IM Práca s dostupnými reportami - rola Administrátor/Účtovník Informácia je určená pre podnikateľov, ktorí používajú pokladnicu e-kasa klient (ORP/VRP)

Podrobnejšie

Manuál uchádzača ezakazky Manuál uchádzača Dátum vytvorenia dokumentu: Verzia: Autori slovenský Matej Marcin, Stanislava Marošiová Te

Manuál uchádzača ezakazky Manuál uchádzača Dátum vytvorenia dokumentu: Verzia: Autori slovenský Matej Marcin, Stanislava Marošiová Te ezakazky Dátum vytvorenia dokumentu: 01.03.2019 Verzia: Autori 9.6.0 slovenský Matej Marcin, Stanislava Marošiová Tel.: +421 901 739 853 E-mail: podpora@ebiz.sk - 1 - Obsah 1 Minimálne požiadavky na technické

Podrobnejšie

Detail správy a súvisiace prvky Dátum zverejnenia: Verzia: 5 Dátum aktualizácie: Detail správy a súvisiace prvky UPOZORNENIE

Detail správy a súvisiace prvky Dátum zverejnenia: Verzia: 5 Dátum aktualizácie: Detail správy a súvisiace prvky UPOZORNENIE UPOZORNENIE: Od 1. 1. 2019 sa mení názov odosielateľa správ z Úrad vlády Slovenskej republiky ÚPVS na Ústredný portál verejnej správy. Zoznam zmien: Dátum vydania Verzia Popis zmien 31. 12. 2018 2 Str.

Podrobnejšie

Microsoft PowerPoint - CONNECT_R&A_76_sk

Microsoft PowerPoint - CONNECT_R&A_76_sk ŠKODA CONNECT REGISTRÁCIA A AKTIVÁCIA Portál Connect Využívanie online služieb ŠKODA Connect vyžaduje predchádzajúcu registráciu používateľa a vozidla na internetovej stránke portálu Connect, ako aj aktiváciu

Podrobnejšie

Agenda záverečnej práce pedagóg Celá agenda týkajúca sa záverečnej práce je dostupná v obrazovke Záverečná práca (menu Agenda pedagóga -> Záverečné pr

Agenda záverečnej práce pedagóg Celá agenda týkajúca sa záverečnej práce je dostupná v obrazovke Záverečná práca (menu Agenda pedagóga -> Záverečné pr Agenda záverečnej práce pedagóg Celá agenda týkajúca sa záverečnej práce je dostupná v obrazovke Záverečná práca (menu Agenda pedagóga -> Záverečné práce). ZP1 odovzdanie záverečnej práce blok je prístupný

Podrobnejšie

Microsoft Word - prechod_euro_prolca.doc

Microsoft Word - prechod_euro_prolca.doc Prechod registračnej pokladne na EURO Čo sa musí vykonať pri prechode na EURO? Fiskálny modul - nastavenie prechodu na EURO. Precenenie predajných cien na kartách tovarov. Precenenie predajných cien na

Podrobnejšie

Microsoft Word - prirucka_katedry_nova

Microsoft Word - prirucka_katedry_nova Práca v systéme BUXUS Príručka pre katedrových redaktorov Michal Minarik michal.minarik@stuba.sk 2 Obsah Prihlásenie do systému BUXUS... 3 Prihlasovacie údaje... 3 Prihlasovacia obrazovka... 3 Úvodné menu...

Podrobnejšie

Microsoft Word - pouzivatelska_prirucka.doc

Microsoft Word - pouzivatelska_prirucka.doc ProFIIT 2007 - Používateľská príručka Tento dokument obsahuje používateľskú príručku systému na organizovanie súťaže ProFIIT 2007. Je rozdelená do 3 kapitol. Kapitola 1 obsahuje návod na vytvorenie používateľského

Podrobnejšie

Informačný systém pre externú časť a písomnú formu internej časti maturitnej skúšky Informačný systém pre EČ a PFIČ maturitnej skúšky Užívateľská prír

Informačný systém pre externú časť a písomnú formu internej časti maturitnej skúšky Informačný systém pre EČ a PFIČ maturitnej skúšky Užívateľská prír Informačný systém pre EČ a PFIČ maturitnej skúšky Užívateľská príručka pre opravný termín EČ a PFIČ Máj 2019 Obsah 1. ZÁKLADNÉ POKYNY... 3 2. ÚDAJE O ŠKOLE... 4 2.1 KONTROLA A ZMENA ÚDAJOV... 4 2.2 ZMENA

Podrobnejšie

Používateľská príručka elektronických služieb pre žiadateľov o štatistické informácie október 2016

Používateľská príručka elektronických služieb pre žiadateľov o štatistické informácie október 2016 Používateľská príručka elektronických služieb pre žiadateľov o štatistické informácie október 2016 Obsah 1 Úvod...3 2 Základné funkcionality elektronických služieb...4 2.1 Registrácia a prihlásenie sa

Podrobnejšie

Obsah tejto príručky Microsoft Prechod na program Access 2010 z programu Access 2003 Vzhľad programu Microsoft Access 2010 sa výrazne odlišuje od prog

Obsah tejto príručky Microsoft Prechod na program Access 2010 z programu Access 2003 Vzhľad programu Microsoft Access 2010 sa výrazne odlišuje od prog Obsah tejto príručky Vzhľad programu Microsoft Access 2010 sa výrazne odlišuje od programu Access 2003, preto sme vytvorili túto príručku, aby ste s novým rozhraním programu mohli začať pracovať čo najrýchlejšie.

Podrobnejšie

Import absencí z ASC

Import absencí z ASC Import absencií z Triednej knihy ASC Agendy do programu Stravné Ako to funguje... 1. Učitelia musia v systéme ASC Agenda zapisovať neprítomných žiakov na vyučovacej hodine, tzn. je nutná elektronická evidencia

Podrobnejšie

Navigácia po úvodnej stránke elektronickej schránky Dátum zverejnenia: Verzia: 10 Dátum aktualizácie: Navigácia po úvodnej st

Navigácia po úvodnej stránke elektronickej schránky Dátum zverejnenia: Verzia: 10 Dátum aktualizácie: Navigácia po úvodnej st Navigácia po úvodnej stránke elektronickej schránky UPOZORNENIE: Od 1. 1. 2019 sa mení názov odosielateľa správ z Úrad vlády Slovenskej republiky ÚPVS na Ústredný portál verejnej správy. Zoznam zmien:

Podrobnejšie

Január 2012 (verzie ) Popis zmien v systéme PROLUC

Január 2012 (verzie ) Popis zmien v systéme PROLUC Január 2019 - ver. 9.90 aktualizácia textu: 20. februára 2019 Doplnené funkcie od prvého vydania verzie 9.90... 2 Modul PROLUC Podvojné účtovníctvo... 3 Zápis nových adries výber zo zoznamu plátcov DPH...

Podrobnejšie

VSDC Free Video Editor stručný návod na používanie Link na sťahovanie softvéru: K prog

VSDC Free Video Editor stručný návod na používanie Link na sťahovanie softvéru:   K prog VSDC Free Video Editor stručný návod na používanie Link na sťahovanie softvéru: http://www.videosoftdev.com/free-video-editor?avgaffiliate=3305 K programu je prístupný podrobný manuál doplnený s videotutoriálmi

Podrobnejšie

IT NEWS

IT NEWS Objednávanie cez e-shop pre firmy (B2B) Jún 2019 Vypracoval: RNDr. Andrea Allárová, e-commerce manager Prihlásenie na stránku Pred prvým prihlásením na stránku www.hagard.sk kontaktujte svojho prideleného

Podrobnejšie

Stravné - přecenění

Stravné - přecenění Vytvorenie a nastavenie novej kategórie pre Obedy zadarmo Platí pre verziu programu Stravné 4.61 POZOR! Postup pre jedálne základných škôl, ktoré majú povinnosť sledovať dotácie od 1. 9. 2019 je uvedený

Podrobnejšie

fm 2012 a predajňa.doc

fm 2012 a predajňa.doc WISP Predajňa a FM od 01.01.2012 Od verzie programu 165.2928 a DB 165.1079 sú v programe doplnené a doladené úpravy pre užívateľov WISPu, modulu Predajňa. Potrebné nastavenia modulu Predajňa a Fiškálneho

Podrobnejšie

Objednávky Využívanie objednávkových listov je viazané na doplnkový modul Kalkulácie, otvorené účty. Pre vybavovanie objednávok v móde dotykovej obraz

Objednávky Využívanie objednávkových listov je viazané na doplnkový modul Kalkulácie, otvorené účty. Pre vybavovanie objednávok v móde dotykovej obraz Objednávky Využívanie objednávkových listov je viazané na doplnkový modul Kalkulácie, otvorené účty. Pre vybavovanie objednávok v móde dotykovej obrazovky je nutné mať licenciu modulu Objednávky. Tvorba

Podrobnejšie

INTERNET BANKING Ako zrealizovať hromadný prevod VŠETKO, ČO JE MOŽNÉ with.vub.sk, Bank of

INTERNET BANKING Ako zrealizovať hromadný prevod VŠETKO, ČO JE MOŽNÉ   with.vub.sk, Bank of INTERNET BANKING Ako zrealizovať hromadný prevod VŠETKO, ČO JE MOŽNÉ www.vub.sk, with.vub.sk, 0850 123 000 Bank of VYNOVENÝ INTERNET BANKING Nový moderný dizajn Dostupnosť zo všetkých zariadení Prehľad

Podrobnejšie

Ponuka Štart

Ponuka Štart Mária Kostková Obsah Na čo slúži Umiestnenie ponuky Štart Základné časti ponuky Štart Prístup k priečinkom nastaveniam k programom Pri spustení Príslušenstvo Ovládací panel Na čo slúži vstup k programom,

Podrobnejšie

CitiManager - Migration Quick Reference Guide for Cardholders_Slovak_fin

CitiManager - Migration Quick Reference Guide for Cardholders_Slovak_fin Táto Rýchla referenčná príručka vám pomôže v týchto oblastiach: 1. Ako sa zaregistrovať na portáli CitiManager? a) Pre existujúcich držiteľov kariet s online výpismi b) Pre držiteľov kariet s papierovými

Podrobnejšie

tv2go_pouzivatelska_prirucka

tv2go_pouzivatelska_prirucka Interaktívne funkcie tv2go Používateľská príručka Vážení zákazníci, teší nás, že ste sa rozhodli využívať výhody interaktívnej televízie tv2go. Vašu tv2go budete ovládať veľmi jednoduchou a intuitívnou

Podrobnejšie

Pripojenie sa na počítač a ovládanie vzdialenej obrazovky cez CM Remote

Pripojenie sa na počítač a ovládanie vzdialenej obrazovky cez CM Remote Pripojenie sa na vzdialenú plochu - podrobný popis, ako sa pripojiť k vzdialenej ploche. Ovládanie vzdialenej plochy - vysvetlenie všetkých funkcií, ktoré možno využiť pri ovládaní vzdialenej plochy. Pripojenie

Podrobnejšie

Slovenská technická univerzita v Bratislave Fakulta informatiky a informačných technológií Ilkovičova 2, , Bratislava 4 Internet vecí v našich ž

Slovenská technická univerzita v Bratislave Fakulta informatiky a informačných technológií Ilkovičova 2, , Bratislava 4 Internet vecí v našich ž Slovenská technická univerzita v Bratislave Fakulta informatiky a informačných technológií Ilkovičova 2, 842 16, Bratislava 4 Internet vecí v našich životoch [IoT] Používateľská príručka - Android Tím:

Podrobnejšie

Program DOD na centrále v Žiline dňa Žltá školiaca miestnosť utorok Čas Podujatie 8:00 OLYMP 1: Uplatnenie a prepočty odpočítateľnej p

Program DOD na centrále v Žiline dňa Žltá školiaca miestnosť utorok Čas Podujatie 8:00 OLYMP 1: Uplatnenie a prepočty odpočítateľnej p Program DOD na centrále v Žiline dňa 26.5.2015 utorok 26.5. 8:00 OLYMP 1: Uplatnenie a prepočty odpočítateľnej položky na zdravotné poistenie 9:00 OLYMP 3: Evidencia, poberanie dávok pri MD/RD a vplyv

Podrobnejšie

ADBEE_System_pre_pozicovne_Datasheet copy

ADBEE_System_pre_pozicovne_Datasheet copy ZÁKLDNÉ VLSTNOSTI Plná responzívnosť rozhrania pre pohodlné spravovanie na všetkých zariadeniach (počítač, tablet, smartfón), bez ohľadu na typ zariadenia či operačný systém Systém je vyvíjaný ako webová

Podrobnejšie

Prezentácia programu PowerPoint

Prezentácia programu PowerPoint Praktické skúsenosti s použitím rôznych metód sledovania teploty PharmDr Daniela Jenisová 6.12.2016 Conforum Workshop Monitorovanie teploty Podľa smerníc pre prepravu farmaceutických produktov je nutné

Podrobnejšie

Pravidelné úlohy verzia ku dňu SEAL IT Services, s.r.o. Kontakt: SEAL IT Services, s.r.o., Topoľová 4, Bratislava 1, tel.:

Pravidelné úlohy verzia ku dňu SEAL IT Services, s.r.o. Kontakt: SEAL IT Services, s.r.o., Topoľová 4, Bratislava 1, tel.: Pravidelné úlohy verzia ku dňu 18.11.2009 SEAL IT Services, s.r.o. Kontakt: SEAL IT Services, s.r.o., Topoľová 4, 811 04 Bratislava 1, tel.: +421 2 5465 0242, fax: 02/5478 9664 podpora: support@customermonitor.sk,

Podrobnejšie

Návod na obsluhu FiskalPRO Mobile

Návod na obsluhu FiskalPRO Mobile Návod na obsluhu FiskalPRO Mobile Obsah Obsah 2 1. Inštalácia FiskalPRO Mobile 3 2. Prihlásenie do aplikácie a jej nastavenie 6 Nastavenie servera mobilný čašník 9 3. Predaj 10 4. Návrat 15 5. Finančné

Podrobnejšie

Digitálne technológie v každodennom živote 3. ročník akademický rok 2019/2020 Harmonogram prednášok

Digitálne technológie v každodennom živote 3. ročník akademický rok 2019/2020 Harmonogram prednášok Digitálne technológie v každodennom živote 3. ročník akademický rok 2019/2020 Harmonogram prednášok Zimný semester akademického roka 2019/2020 13.09.2019 o 9:00 1. Modul Grafika a Textový editor Obrázky:

Podrobnejšie

eKasa

eKasa Používateľská príručka Overenie evidencie dokladu v systéme e-kasa web Systém e-kasa modul OPD web pre: : Finančná správa Verzia: 1.6 Dátum: 27.03.2019 OBSAH Základné informácie o spoločnosti... Chyba!

Podrobnejšie

Ako účtovať a vystavovať faktúry medzi členmi v skupinovej registrácii pre DPH?

Ako účtovať a vystavovať faktúry medzi členmi v skupinovej registrácii pre DPH? V prípade, ak by ste potrebovali zlúčiť jednotlivé DP DPH, Súhrnný či Kontrolný výkaz DPH jednotlivých členov, tak nás prosím kontaktujte na hotline na t.č. 041/7071021. Skupinovú registráciu upravuje:

Podrobnejšie

Prihlásenie sa do systému AIS2 Pomôcka pre študentov Odoslanie záverečnej práce cez AiS2 Spustite si internetový prehliadač a do riadku s adresou napí

Prihlásenie sa do systému AIS2 Pomôcka pre študentov Odoslanie záverečnej práce cez AiS2 Spustite si internetový prehliadač a do riadku s adresou napí Prihlásenie sa do systému AIS2 Pomôcka pre študentov Odoslanie záverečnej práce cez AiS2 Spustite si internetový prehliadač a do riadku s adresou napíšte https://ais2.umb.sk. Do systému AIS2 sa prihlasujete

Podrobnejšie

MediatelYext

MediatelYext Užívateľský manuál Správa účtu MediatelYext Základnú navigáciu v službe MediatelYext tvorí hlavné menu pozostávajúce z troch položiek: SuperProfil Umožňuje editovať všetky firemné údaje Partneri Zobrazuje

Podrobnejšie

Slide 1

Slide 1 Programové zmeny v PS ODBYT ver. 1.230 1. Zápis dokladov 1.1. Výdaj externý 1.2. Zápis VS v hlavičke faktúry 1.3. Prenos daňovej povinnosti Novelou zákona s účinnosťou od 1.1.2018

Podrobnejšie

PAGER V3.0

PAGER V3.0 Strana č. 1 PAGER V4.2 Programový produkt PAGER V4.x je pokračovateľom programových produktov PAGER V1-3.x. Nový program zachováva komunikačný protokol počítač - modem M9600M,K a ponúka užívateľovi všetky

Podrobnejšie

STRUČNÝ NÁVOD KU IP-COACHU

STRUČNÝ NÁVOD KU IP-COACHU STRUČNÝ NÁVOD KU COACHU 5 Otvorenie programu a voľba úlohy na meranie Otvorenie programu Program IP- COACH na meranie otvoríme kliknutím na ikonu na obrazovke: Obr.1 Voľba úlohy na meranie Po kliknutí

Podrobnejšie

Stravné - přecenění

Stravné - přecenění Vytvorenie a nastavenie novej kategórie pre Obedy zadarmo pre Materskú školu Platí pre verziu programu Stravné 4.61 a 4.62 POZOR! Postup pre jedálne ZÁKLADNÝCH ŠKÔL, ktoré majú povinnosť sledovať dotácie

Podrobnejšie

Modem a lokálna sieť LAN Používateľská príručka

Modem a lokálna sieť LAN Používateľská príručka Modem a lokálna sieť LAN Používateľská príručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informácie obsiahnuté v tomto dokumente sa môžu zmeniť bez predchádzajúceho upozornenia. Jediné

Podrobnejšie

2

2 Modul Formulár tlače MS WORD str. 1 Modul Formulár tlače MS WORD Obsah: 1 Úvod 2 2 Nastavenia 3 2.1 Nastavenie programu Herkules pre tlač 3 2.2 Nastavenie programu MS Word pre tlač 4 3 Tlač faktúry cez

Podrobnejšie

Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100 Návod na obsluhu

Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100 Návod na obsluhu Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100 Návod na obsluhu Úvod Záznamník teploty a vlhkosti je vybavený veľmi presným teplotným a vlhkostným snímačom. Hlavnými prednosťami záznamníka sú vysoká presnosť, krátky

Podrobnejšie

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 9/ORP/2019/IM Stiahnutie identifikačných a autentifikačných údajov pri ORP - rola Administrátor/Technik Inf

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 9/ORP/2019/IM Stiahnutie identifikačných a autentifikačných údajov pri ORP - rola Administrátor/Technik Inf Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 9/ORP/2019/IM Stiahnutie identifikačných a autentifikačných údajov pri ORP - rola Administrátor/Technik Informácia je určená pre podnikateľov, ktorí požiadali

Podrobnejšie

MacBook Pro Sprievodca rýchlym štartom

MacBook Pro Sprievodca rýchlym štartom Sprievodca rýchlym štartom Víta vás váš MaBook Pro Začnime. Spustite Mac stlačením tlačidla napájania. Otvorí sa Sprievodca nastavením, vďaka ktorému môžete jednoducho nastaviť svoj Mac a ihneď ho začať

Podrobnejšie

PowerPoint-Präsentation

PowerPoint-Präsentation Global Payment Plus - phototan Návod na prechod z USB tokenu na phototan Vážení užívatelia, tento návod Vás prevedie niekoľkými jednoduchými krokmi nutnými pre úspešný prechod z USB tokenu na phototan.

Podrobnejšie

RADELA s

RADELA s Radela s.r.o., Černyševského 26, 851 01 Bratislava INFORMAČNÉ LISTY ZA ROK 2018 spracovávané v roku 2019 Dokumentácia pre subjekty, ktoré nahrávajú dáta cez Internet (web aplikáciu) Zadávateľ : MPRV SR

Podrobnejšie

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Zákaznícky portál DPD Používateľský manuál V Bratislave 26.03.2015 Obsah 1. Úvod 2. Registrácia 3. Prihlásenie 4. Objednávka prepravy 5. Objednávka City Service 6. Objednávka vyžiadanej prepravy 7. Adresár

Podrobnejšie

Návod na vytvorenie kvalifikovaného elektronického podpisu prostredníctvom občianskeho preukazu s čipom Dátum zverejnenia: Verzia: 1 Dátu

Návod na vytvorenie kvalifikovaného elektronického podpisu prostredníctvom občianskeho preukazu s čipom Dátum zverejnenia: Verzia: 1 Dátu Návod na vytvorenie kvalifikovaného elektronického podpisu prostredníctvom občianskeho preukazu s čipom Na Ústrednom portáli verejnej správy www.slovensko.sk (ďalej aj ÚPVS ) môžete podpísať formuláre

Podrobnejšie

SM2000 používateľská príručka Strana 1 Návod na používanie JaMiZ controls, s.r.o.

SM2000 používateľská príručka Strana 1 Návod na používanie JaMiZ controls, s.r.o. SM2000 používateľská príručka Strana 1 Návod na používanie Strana 2 SM2000 používateľská príručka Obsah Základné informácie o programe 3 Zoznam skratiek a symbolov 4 Zmena hesla 5 Nastavenie komunikačného

Podrobnejšie

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 10/ORP/2019/IM Stiahnutie identifikačných a autentifikačných údajov pri ORP - rola Administrátor Informácia

Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 10/ORP/2019/IM Stiahnutie identifikačných a autentifikačných údajov pri ORP - rola Administrátor Informácia Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky 10/ORP/2019/IM Stiahnutie identifikačných a autentifikačných údajov pri ORP - rola Administrátor Informácia je určená pre podnikateľov, ktorí požiadali o pridelenie

Podrobnejšie

eKasa

eKasa Používateľská príručka Systém ekasa ekasa zóna (Portál podnikateľa - Účtovník) OBSAH Základné informácie o spoločnosti... 3 História zmien... 4 Obsah... 2 1 E-kasa zóna portál podnikateľa... 3 1.1 O aplikácii...

Podrobnejšie

aplikácia do mobilého telefónu na stiahnutie digitálneho tachografu

aplikácia do mobilého telefónu na stiahnutie digitálneho tachografu aplikácia do mobilého telefónu na stiahnutie digitálneho tachografu 1. Ako zistiť či je mobil vhodný na používanie DigiDown GO Vzhľadom na rôznorodosť výrobcov mobilných telefónov, rôznorodosť systémov

Podrobnejšie

Resolution

Resolution Nastavenie rozlíšenia obrazovky Kvôli podstate technológie displeja z tekutých kryštálov (LCD) je rozlíšenie obrazu vždy pevne stanovené. Najlepší výkon zobrazenia dosiahnete nastavením rozlíšenia obrazovky

Podrobnejšie

(Microsoft Word - manu\341l - ostr\341.doc)

(Microsoft Word - manu\341l - ostr\341.doc) Manuál k automatizovanému informačnému systému emisných kontrol AIS EK Úvod do AIS EK Automatizovaný informačný systém emisných kontrol (ďalej len AISEK ) slúži na zabezpečenie jednotného postupu výkonu

Podrobnejšie

Omega podvojné účtovníctvo Súhrnný výkaz k dani z pridanej hodnoty Je to výkaz, ktorý musia podávať platitelia dane z pridanej hodnoty (registrovaní p

Omega podvojné účtovníctvo Súhrnný výkaz k dani z pridanej hodnoty Je to výkaz, ktorý musia podávať platitelia dane z pridanej hodnoty (registrovaní p Súhrnný výkaz k dani z pridanej hodnoty Je to výkaz, ktorý musia podávať platitelia dane z pridanej hodnoty (registrovaní podľa 4, 4b alebo 5) a zdaniteľné osoby registrované pre daň (podľa 7 alebo 7a

Podrobnejšie

eKasa

eKasa Používateľská príručka Systém ekasa ekasa zóna (Portál podnikateľa - Prevádzkar) OBSAH Základné informácie o spoločnosti... 3 História zmien... 4 Obsah... 2 1 E-kasa zóna portál podnikateľa... 3 1.1 O

Podrobnejšie

Evidencia elektronickej prihlky

Evidencia elektronickej prihlky Evidencia elektronickej prihlášky na II. stupeň vysokoškolského štúdia https://e-prihlaska.euba.sk Tieto pokyny na vypĺňanie elektronickej prihlášky slúžia iba na evidenciu prihlášok u záujemcov o štúdium

Podrobnejšie

Microsoft Word - EVO_rychly_start_v1.1

Microsoft Word - EVO_rychly_start_v1.1 Rýchly štart EVO systému (ver 1.1) http://evo.caltech.edu EVO - SK TEAM 11.10.2009 Kontakt: evosupport@vrvs.org V tomto dokumente si popíšeme rýchly návod ako začať pracovať so systémom EVO. Podrobný návod

Podrobnejšie

Príloha č. 1 k USM_UGKK SR_6/2019

Príloha č. 1 k USM_UGKK SR_6/2019 Rozšírenie služby ELODO o úradné overenie súboru GP a súboru ZPMZ. Služba ELODO je rozšírená o modul úradného overenia súboru GP a súboru ZPMZ vizuálnym elektronickým podpisom. Služba neumožňuje elektronicky

Podrobnejšie

Uchádzač o štúdium potvrdenie el. návratky. Prihlasovacie údaje do el. návratky na stránke vidíte na stránke

Uchádzač o štúdium potvrdenie el. návratky. Prihlasovacie údaje do el. návratky na stránke   vidíte na stránke Prihlasovacie údaje do el. návratky na stránke https://ais2.euba.sk vidíte na stránke https://ais2.euba.sk/ais/vysledkyzobrazit.do Po zadaní prihlasovacích údajov kliknite na tlačidlo Prihlásiť Strana

Podrobnejšie

Privátna zóna pre prevádzku Obsah Privátna zóna pre prevádzku 1 Obsah 1 Webová stránka 2 Úvodná stránka 2 Registrácia prevádzka/penzión

Privátna zóna pre prevádzku Obsah Privátna zóna pre prevádzku 1 Obsah 1 Webová stránka   2 Úvodná stránka 2 Registrácia prevádzka/penzión Privátna zóna pre prevádzku Obsah Privátna zóna pre prevádzku 1 Obsah 1 Webová stránka www.rekrepo.sk 2 Úvodná stránka 2 Registrácia prevádzka/penzión 3 Prihlásenie prevádzka/penzión 4 Prehľad 5 Nová platba

Podrobnejšie

Ako vytvorím zahraničný cestovný príkaz, ak pracovná cesta bola zrealizovaná lietadlom?

Ako vytvorím zahraničný cestovný príkaz, ak pracovná cesta bola zrealizovaná lietadlom? Príklad: V dňoch od 27.5.2014 do 31.5.2014 ste sa zúčastnili obchodného rokovania v Ríme (Taliansko). Začiatok cesty je v Dolnej Vsi. Cesta z Dolnej Vsi do Bratislavy bola zrealizovaná firemným automobilom

Podrobnejšie

ALFA - Jednoduché účtovníctvo

ALFA - Jednoduché účtovníctvo PRÍRUČKA K PROGRAMU KROS A.S. Podvojné účtovníctvo, fakturácia a sklad Vážený užívateľ Zakúpili ste si program OMEGA, jeden z produktov softvérovej firmy KROS a.s. Program OMEGA obsahuje všetky náležitosti

Podrobnejšie

Ako postupovať pri zadávaní údajov do monitorovacieho systému energetickej efektívnosti (MSEE) v module BUDOVY Údaje do MSEE sa poskytujú prostredníct

Ako postupovať pri zadávaní údajov do monitorovacieho systému energetickej efektívnosti (MSEE) v module BUDOVY Údaje do MSEE sa poskytujú prostredníct Ako postupovať pri zadávaní údajov do monitorovacieho systému energetickej efektívnosti (MSEE) v module BUDOVY Údaje do MSEE sa poskytujú prostredníctvom internetovej stránky: http://www.siea.gov.sk/msee/usersystem/login

Podrobnejšie

Riesenie_zasielkovna

Riesenie_zasielkovna Popis príkladu riešenia začlenenia výberu doručovacieho (výdajného ) miesta pre ZÁSIELKOVŇA.SK do e-shopu vytvoreného programom WebSite X5 Obrázky z náhľadu na webovú stránku ZASIELKOVŇA.SK Programové

Podrobnejšie